Nya regler för häst/ponnylicens 2012

Asslatjejerna / 10 November, 2011 - 08:30 /

För er som redan är inne i tävlingssvänger är detta säkert ingen nyhet men vi väljer ändå att ge en liten fingervisning om vad som komma skall.


Detta är direkt taget från ridsportförbundets hemsida...

(ett tips är alltså att om man har en relativt unge ponny/häst som har många år framför sig på tävlingsbanorna finns det pengar att spara om man löser licens innan årsskiftet)


Vad tycker ni om de nya reglerna?



Från och med 2012 måste häst- och ponnylicens lösas varje år, även för lokal tävling. Livstidslicensen försvinner, men redan lösta livstidslicenser kommer att fortsätta gälla efter årlig, kostnadsfri, uppdatering i systemet.
Kostnaden för häst/ponnylicens blir 200 kronor/år, 100 kronor/år för lektionshäst/ponny.
Med en årlig, regelbunden uppdatering av häst- och ponnyregistret får Svenska Ridsportförbundet en överblick hur många hästar och ponnyer som faktiskt tävlar, på vilka nivåer och med vilka resultat.

 

Hästen/ponnyn måste vara registrerad i en officiell rasförening för att du ska kunna lösa en licens. Om din häst saknar hästpass kan du kontakta Svenska Hästavelsförbundet, tel. 0511-672 30, om det är en häst, och Avelsföreningen för Svensk Ridponny (ASRP), tel: 0511-672 70, alt. Svenska Hästavelsförbundet, 0511-672 30, om det är en ponny. Är det en ponny måste den dessutom ha ett mätintyg.


För frågor angående

Hästlicens, kontakta [email protected]

Ponnylicens, kontakta [email protected]

Så löser du licens:

Du löser häst/ponnylicens i Tävlingsdatabasen (TDB).

För att lösa licens till en häst/ponny måste du ha ett konto i TDB.
Om inte hästen finns i TDB lägger du till den manuellt under ”Mina hästar”. Därefter klickar du på ”Beställ licens”. Betalning sker via användarens TDB-konto.

Ägarbyte Häst/Ponny

Ägarbyte på din häst/ponny gör du i TDB, under din inloggning. Se till att hästen du vill göra ägarbyte på ligger under fliken "Mina hästar". Därefter klickar du på hästen det gäller och får då upp en ny sida med hästens uppgifter. En bit ner på sidan hittar du "Ändra ägare". Klicka där och fyll i den nya ägarens uppgifter. Kostnad för ägarbytet är 300 kronor, betalning görs via ditt konto i TDB.

Priser fr 1/1 -2009 - tom 31/12 2011

Häst/ponny livstidslicens

SEK 950

Lektionshäst/ponny* livstidslicens

SEK 200

Ägarbyte häst/ponny

SEK 300

Priser fr 1/1 -2012

Häst/ponny

SEK 200/år

Lektionshäst/ponny*

SEK 100/år

Ägarbyte häst/ponny

SEK 300

Livstidslicens ska uppdateras för att gälla

SEK 0

* Lektionshäst är häst som under senaste två månaderna regelbundet använts i lektionsverksamhet vid ridskola under minst 50 tim/mån och därvid med olika ryttare.





Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: