Tips på träning av häst.

Asslatjejerna / 27 September, 2011 - 10:00 /

När vi rider så varierar vi träningen otroligt mycket. Det är dressyr ute i skogen och på fältet, hoppning, klättring, galopp och travträning. Dressyr går att träna ute också såklart. Rida den i form på rak väg och flytta undan för skänkeln när vägen svänger. Variera tempo och form. Det är ju bara fantasin som sätter gränserna! Vi rider på mycket olika underlag. Skog, gräs, asfalt och grus bland annat. Det är väldigt bra att vänja hästarna vid olika miljöer. Rid mycket i vatten, förbi läskiga saker och ljud, och kanske till och med på stadiga saker? Det är då hästarna lär sig.

Det sämsta man kan göra är att träna hästarna i tyst miljö. Att smyga på läktarna och gömma sig lite när man går förbi. Mer än gärna ska människor skratta och vifta när du rider. Det finns det inget annat sätt att vänja hästarna vid sådant än att utsätta dem för det.

Allt det där ovan är en vanlig vardag för oss. Och tacka oss för den kunskapen, för vi har mycket säkrare hästar än vad någon skulle kunna tänka sig. Så träna, träna och fortsätt träna, men framför allt, glöm inte att ha kul! :D




Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: