Ok ett åsikts inlägg här nu då...

Asslatjejerna / 23 Juni, 2012 - 22:47 /

Med det menar jag att det är en åsikt och ingen sanning, vad som är sanning eller inte är ju upp till var och en att bestämma.
 
1. Har höjden på hindren betydelse för hur duktig man är som ryttare?
 
2.  Är man en duktigare ryttare för att man klarar av att hoppa en 1 metersbana än om man klarar av en 60 cm bana?
 
Svar på fråga ett: Självklart är det svårare att hoppa en bana på 1 meter om man inte ridit så mycket, dels tar ju hästen i mer och hoppar upp sig och dels för att man självklart måste ha ett högre grundtempo. Men sen beror det naturligtvis på vilken storlek ponnyn har.För en D ponny är ju 1 meter bara LB medan det är MSVB för en B ponny.
 
Jag har sett ponnyryttare med urusel balans där ponnyn kastar sig över hindren och hoppar i stort sett det ryttaren styr på. Jag har också sett exempel på riktigt duktiga ponnyryttare som rider vartenda steg.
 
Jag rider ju mycket ungponnyer och har flera gånger varit med från början och klivit över bomar upp till LB höjd.
Jag tycker INTE att höjden avgör hur duktig ryttaren är,Roffes hästar hoppar ju inte 150 första gången de hoppar.
 
Svar på fråga två: Om man har en A ponny och hoppar 60 cm så är det ju samma prestation som om en D ponny hoppar 90 cm så Nepp man är inte duktigare för det.
Vi får ju ibland lite pikar från andra bloggare att vi "bara" tävlar upp till LC/LB och det är helt enkelt så att de ponnyer som vi tävlar eller har tävlat har varit på den nivån antingenför att de är unga eller för att de helt enkelt inte kommit längre.
 
gammal Bild på Syster lilla syster Emilia på A ponnyn Package andra plats i LC
 
 
 
 
 
Postat av: Emelie

Så söta! xD

2012-06-23 @ 23:56:27
URL: http://tellalover.blogg.se
Postat av: Jenni Bloom - Team LB

Bra skrivet!

2012-06-24 @ 02:42:51
URL: http://teamlabom.blogg.se
Postat av: jelena

Tycker inte höjden spelar roll då ryttaren kanske är jätteduktig och har en ybersvår häst som kanske bara springer eller vägrar. Kommer man då runt en kanske 70 bana (typ D-ponny) så är det en bedrift. Men om en mindre duktig ryttare har en häst som hoppar typ enormt vad som än händer, även fast ryttaren kanske kommer efter eller före eller lägger den helt fel på hindret. Då gör ju inte det den ryttaren bättre för att den hoppar högre. (Det var kanske det ni menade fast ni skrev det annorlunda? :P )

Svar: Nämen precis så jag menade fast kanske med lita andra ord då ;)
a s s l a t j e j e r n a

2012-06-24 @ 11:38:19
URL: http://enlitenbit.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: