Grundkommando för godis?

Asslatjejerna / 02 Januari, 2013 - 16:00 /

Nu tänkte jag att vi kunde snacka lite hund här. Vi tränar dagligen Amis på de alla grundläggande kommandona såsom stanna, sitt, ligg, kom hit osv. De flesta och några där till har hon befäst men när vi är utomhus och vi släpper henne lös har hon noll respekt för oss. Det går att gå promenader med henne och hon följer efter och så, men när det är dags för att exempelvis gå in igen eller att sätta sig i bilen så står hon bara och stirrar på en för att senare springa iväg och leka igen. Alltså lyssnar hon inte på kommandot "hit".
 
Det allra första man ska prova är väl att ignorera och gå sin väg, alltså i motsatt håll, men det funkar liksom inte på henne. Vårt nästa steg var att träna mer trix ute så att man kollar av att hon lyssnar i olika miljöer och det är något vi gör då och då. Nu tänkte vi att man kanske ska träna inkallning med hjälp av godis. Vi har alltid tyckt att de ska komma oavsett, men det som funkar bäst kanske är att ropa och sen får hon godis? Jag ser det inte som fjäsk utan mer som beröm att hon lyssnar, är det fel? 
 
Hmmm, Amis, KOM HIT ;) 
 
Postat av: Emelie

Hej! Jag bloggade tidigare på eemmee om du minns? Hihi
Tänkte bara säga det att du gör rätt när du berömmer med godis, men tänk också på rösten, gör den till en bebis röst och låt jätteglad, då förstår hunden lättare. Sen om hon inte vill komma till godis ta en hundleksak som hon gillar istället, så hon får busa lite med den när hon varit duktig. :)

Svar: Ja vi har provat alla möjliga tonlägen och det funkar oftast om man säger till henne lite bryskt. Men vi vill ju inte att hon ska komma och vara rädd utan komma skuttandes. Tack för tipset om hundleksaken, ska definitivt prova!! :)
a s s l a t j e j e r n a

2013-01-02 @ 22:09:56


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: