Hästens utevistelse

Asslatjejerna / 17 Mars, 2013 - 08:00 /

Dressyrmupparna tog ju häromdagen upp ett ämne som var väldigt populärt att diskutera kring, och det var hästens utevistelse samt ridningen i detta väder.
 
Eftersom tävlingssässongen nu dragit igång, så finns det inga ursäkter att låta hästen stå för oss. Trots att de kalla 15 minusgraderna dyker upp ibland så måste våra ponnyer gå. Även om vägarna är snorhala så måste dem på något sätt motioneras även om detta endast innebär lite skritt och trav. Det är så viktigt att förbereda hästen innan tävling, och inte bara åka dit och rida.
 
Våra hästar är lite uppdelade i hagarna kan man säga. Killarna i en hage, stona i en hage samt Lövvi och Minna i en hage. Villgott har ju dock turen att få gå med stona. Enkelt sett så går stona ute på lösdrift dygnet runt med kraftfoder på kvällen och hö flera gånger om dagen. Killarna får komma in i stallet sent och mysa över natten, och sedan går dom ut tidigt igen. Dom står inte inne och värmer vattenledningar utan vi bär hinkar fram och tillbaka från den kran som fungerar. 
 
För att sumera inlägget = Över tolv timmars utevistelse emellan varje intagning eller ute dygnet runt. Då mår dom som bäst :) Hur mycket går era hästar ute? 
 
Postat av: Elin

allt bra?

2013-03-17 @ 09:31:39
URL: http://elinkristensson.blogg.se
Postat av: Elin

Det är helt okej! vad gör du/ni idag?

2013-03-17 @ 09:41:07
URL: http://elinkristensson.blogg.se
Postat av: victoria

Mina hästar går ute från 7 på morgonen till åtta på kvällen och dom har fritillgång till mat i hagen. :)

2013-03-17 @ 15:59:24
URL: http://victoriamariajohansson.blogg.se
Postat av: Alice

Jag har ingen egen häst men om jag hade haft en hade jag nog försökt att den skulle få gå ute så mycket som möjligt :)

2013-03-17 @ 19:53:05
URL: http://ahorselover.bloggplatsen.se


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: