Framgång & Bakslag

Asslatjejerna / 12 November, 2013 - 11:00 / Vardag

Efter regn kommer solsken och efter bakslag kommer framgång. Ridningen är inte enkelt eller en dans på rosor utan kräver mycket av dig som ryttare. Tid, pengar, energi, vilja, ork, you name it. Listan kan göras lång. Men något mer som ridningen kräver, som inte nämns så ofta, är tålamod. Att kunna förstå att trots veckor av motgång så kommer det komma framgångar.
 
Men idag vänder vi lite på det. Efter framsteg kommer motgång och sedan den meningen om igen. Du har klättrat med stormsteg upp i dressyrklasserna och hästen hoppar nolla efter nolla. Där någonstans så får du bakslag. Hästen som tidigare gick LA program på över hela 70% blir vrång och sur på skänkeln. Ponnyn som ställt upp i alla lägen och med glädje gett dig den blågula rosetten gång på gång börjar plötsligt dra och bli stark på träningen. Du sitter hopplöst på ryggen och ställer dig frågan varför...
 
Jag har fått vart med om det själv och med säkerhet sett andra ekipage fått en handflata i ansiktet efter månader av hård träning rik på framgångar. Trots att jag vet att det är normalt och är något som behövs för att man någon gång skall ta sig framåt igen, så är det jobbigt. Det är riktigt tufft att jobba med en förändring av hästen som man inte klarar av på direkten. Det är riktigt tufft att vara sådär nära ett mål och sedan bokstavligen snubbla på målsnöret. Även om målet inte varit helt specifikt så finns det alltid där någonstans, för ingen ryttare rider utan att innerst inne ha ett mål uppsatt.
 
Med det här inlägget vill jag säga till ER och mig själv att motgångar är något man måste ta och bearbeta. Möt den istället och klara av den bättre än någonsin, så att du sedan kan säga in your face när du är tillbaka i den där lyckobubblan. Ett motgång betyder inte att det är helt kört. En motgång betyder att du behöver lite att jobba med för att du ska kunna bli ännu bättre, igen.
 
Postat av: Elsa

Jättebra skrivet! Precis så är det ju även med oss människor, allt kan inte gå som på räls hela tiden, någon gång blir det bakslag. Två steg fram, ett tillbaka ;)

2013-11-12 @ 20:50:58
URL: http://eventingbyelsa.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: