Ny header!

Asslatjejerna / 31 December, 2010 - 20:16 /
13 kommentarer

Nu är den nya headern uppe! Jag och Sanna har planerat det länge. Dels har vi ju inte kunnat ta en ny bild på henne och Vilandra, så då blir det tråkigt med en gammal. Och sen 1 månad tillbaks har hon inte vart i stallet. Först var deras bil paj, så då kom dom inte ut hit, men just nu så har hon också en stallpaus. Vi har inte pratat med henne så mycket, så vi behöver inte gå in på det. Vill hon berätta om det så gör hon när hon kommer tillbaka!

Men självklart kommer hon stoppas in i headern när hon är här igen, och då blir bloggen som vanligt hehe. Och vi hoppas det blir snart för vi saknar henne jättemycket! ja, så just nu får jag och Sanna jobba med uppdateringen!

/Carolina

sötis!


Långtur

Asslatjejerna / 31 December, 2010 - 14:59 /
8 kommentarer

Tjenixen!

Kom in för en liten stund sedan. Var ute på en riktig långtur med Lövvi och Candy. Den tog ca.3 timmar hela turen. Vi red in på olika vägar/stigar i skogen och galopperade. Störtmysiga både 2! ♥ Sen kom vi ut någon kilometer från betet, så då red vi lilla rundan också, och drog på lite där inne hehe.
Idag ska ingen sova här eftersom det är nyår. Men Matilda tror jag det var som skulle sköta in/ut-släpp ikväll och imorgon morgon.  Vi ska bara mocka, och fixa maten, så allt är färdigt tills senare då.

Nu ska vi nog duka bort efter lunchen vi nyss käkade hihi. Pappa hade kommit förbi med fryspizzor när vi var ute och red ♥ MUMS!

/Carolina & Sanna

foto: Sanna Petersson

Morgonfodring

Asslatjejerna / 31 December, 2010 - 08:10 /
1 kommentarer

God morgon i vinter kylan!

Kom nyss in efter att ha fodrat och släppt ut hästarna som stog inne över natten. Efter en väldigt sömnlös natt då Rassel hållt mig vaken med sitt gnällade och skällande så tvingade jag mig upp för att fodra och släppa ut hästarna.
Candy gick ut först. Sen tog jag Lövvi i grimman eftersom hon blev så "aggresiv" på hundarna igår haha. Så Arien fick gå lös. Men hon gick åt andra hållet istället för in i hagen. Så jag fick hämta foder och locka med eftersom så fort jag kom emot henne så sprang hon åt andra hållet igen.
Kollade även Brunos ben idag. Men det var fortfarande varmt och svullet :/ Hoppas det går över snart! Saknar att rida busfröt. Ska ut om någon timma igen och kolla. Och lägga på något om jag hittar.
Jaja nu ska ja försöka sova någon timma till då Rassel fick vara ute i stallet så länge. Orkar inte med han här inne.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER önskar asslatjejerna! ♥


/Sanna


svar på kommentar..

Asslatjejerna / 30 December, 2010 - 20:30 /
10 kommentarer

Jo, Vi fick en kommentar där det stog att vi "red" en halt häst. För det första så haltade han när vi red iväg men det är en grej med hans ben och vi ska bara rida på som vanligt med han. Vi ska bara inte rida där han måste lyfta på benen så mycket annars kan vi rida som vanligt. För det andra så slutade han att halta efter ett tag och var som vanligt igen. Sen så blev han halt påvägen hem så vi SKRITTADE ju bara! Ingen av oss i stallet skulle någonsin rida en halt häst med mening så att säga. Vi var ju somsagt på väg hem och det var inte mer än 10 minuter hem att skritta men det hände en grej på vägen så det tog ju längre tid än väntat. Det är ju liksom inte så att vi rider han just nu om du som kommenterade nu tror det!? Just nu står han och vi ska åka och kolla upp vad det är för "fel" på hans ben. Det skiftar mellan höger framben och vänster framben hela tiden. Fast han är svullen och varm i höger framben. Visst tyck du synd om hästen/hästarna men vi rider inte hästar som är halta som du verkar tro. Även om vi i detta fallet skrittade men han visade ingenting i skritten och vi var ju påväg hem. Och en sak till. Jag ledde han en bra bit eftersom ja åkte av när han flög 70 meter upp i luften och 8 meter åt sidan rakt ner i snödriva.
Och till dig som kommenterad, varför i h*****e kunde du inte skriva ut ditt namn? är det så farligt och skriva vad man tycker och tänker så man måste kommentera annonymt!? HAHA förlåt men sjukt töntigt att kommentera annonymt om en sådan sak. Blir rätt trött på alla folk som lägger sig i och kommenterar om hur vi gör. Si och så. Låt oss göra som vi vill. Vi gör som vi gör och ni/du vet inte ett dugg om hur vi tar hand om våra hästar och dom andra djuren på gården. Blir jäkligt trött på alla folk som kommenterar annonymt och elakt! och ja/vi vet! Man rider inte en halt häst men det var i detta fallet nästan nödfall om man kan säga så. Vi var påväg hem och ja ledde han vad kan det skada att man leder en halt häst efter en ridtur när man är påväg hem!? visst att han är halt nu men han får vila ett tag så blir det nog bra igen ska du se. Vi gör somsagt på vårat sätt och som vi vill och tycker är bra. Du/ni gör på erat sätt och tycker och tänker men snälla. Skriv inte annonymt! Men du kanske inte vågar stå för vad du tycker, tänker och säger eller för vad du heter!
förlåt alla läsare om ja lät arg. men sjukt trött på alla onödiga kommentarer och speciellt när dom kommenterar annonymt!
Ja, nu fick du dig ett svar.


/ Sanna

Hopplektion på Candy :)

Asslatjejerna / 30 December, 2010 - 17:01 /
2 kommentarer

Hejsan!

Kom nyss in från en ridtur med Candy. Vi red till ridhuset och hoppade lite. Candy var pigg och frammåt. Hon stannade 3 gånger men annars hoppade hon jätte bra. Vi tränar ju inför clearounden på Bölaholm den 6 Januari :) Vi fick utskällning av en gubbe och en tant bara för att vi hade med oss hundarna och dom gick lösa. Vi var tvugna att ha koppel på våra hundar för dom kunde springa iväg och jaga rådjur.. Klagade på stallet och massor -.-
Efter ridlektionen tog vi iallafall med ett grimskaft från Matildas stall. Hoppas han blev nöjd. Men inte då! Han fortsatte glo även fast hundarna gick fot i koppel! Röttna gubbe hehe.

Nu är vi hungriga som tusan, så både ris och köttfärssås står på spisen.

/Carolina & Sanna

Foto: Sanna Petersson

 

Candy efter hoppningen :)

Hästspel vs Charader

Asslatjejerna / 29 December, 2010 - 19:28 /
13 kommentarer

tjena mittebena!

Nu sitter vi och fjantar oss och spelar Ellen Whitaker's HORSE LIFE. Såå kul hehe. Kallar vår häst Zonaparte. Coolt. Annars kör vi också charader.. Imiterar olika roliga personer (a)

Senare har vi mockning kvar, och så ska vi vattna alla hästarna vid huset :)

/Carolina & Sannaryktning

Dag 2, hos Åsa & Jocke.

Asslatjejerna / 29 December, 2010 - 15:11 /
1 kommentarer

Hejsan

Kom nyss in efter en tur med Candy och Lövvi. Vi red cykelrundan och rejsade lite granna på en gräsväg. På gräsvägen var Lövvi var dunder framåt, taggad för vi brukar rejsa där annars. Candy var jätte taggad i början men sen coola hon ner sig och blev inte alls lika taggad. Sen skrittade vi hemmåt, och gick in på en liten skogsväg. Där skulle vi också rejsa lite med hästarna.. Lövvi for iväg som en pil, och hade verkligen jättekul haha :d Candy var däremot "seg".. Hon tyckte nog inte det var så kul, fast när hon väl fick upp farten tog det tid och stanna henne xd.

Nu sitter vi här och käkar vaniljglass med chokladsås. smarrigt!

/Carolina & Sanna


foto: Carolina Willig

En rullning efter ridtur :)

Nattkik :)

Asslatjejerna / 29 December, 2010 - 01:55 /
4 kommentarer

hejsansvejsan mitt i natten!

Klockan är 01:48, jag och Sanna har precis varit ute för att göra oss lite pigga. Så vi gick ut en sväng till stallet, fixade hösilaget i hagen, och myste mycket med alla hästar. Dessutom försökte vi laga en trasig grindstolpe, i tomma hagen, men utan resultat...
Sitter och försöker hålla oss vakna, så vi får la se om det blir en vända ut igen. Känns inte så kul att störa hästarna hela tiden heller hehe, så en promenad blir det nog istället.

/Carolina & Sanna

det är möörkt ute

I väntan på bubblebad..

Asslatjejerna / 28 December, 2010 - 21:24 /
0 kommentarer

Har precis varit ute och kört lite agility med hundarna hehe. Eller a, vi hoppade lite med dom :) Och så mockade vi, fixade mat och sopade innnan vi tog in hästarna. Lövvi och Candy fick gå lösa in, även fast det inte var så många som skulle in. Och Lövvi passade på att bralla loss innan hon sprang in i stallet hihi ♥

Nu väntar vi som sagt på bubbelbad. Fast vi säger bubblebad men :D Vi ska se om vi nu fattar hur man får igång den..

/Carolina & Sanna


söta!

från vänster: Affe, Rassel, Rassla

Pommes inne i ugnen.

Asslatjejerna / 28 December, 2010 - 18:24 /
3 kommentarer

Nu är vi hungriga och därför blir det ett kort inlägg.
Idag red vi ut med Alexandra, en kompis i närheten. Hon hade med sig sin egna c-ponnu Colter dreams (Colle) Vi red en runda på ca. 1 timma och 45 minuter men hela ritten tog nog 2½ timmar.
Alla 3 hästarna var väldigt taggade hela tiden förutom Candy i skritten hehe. Först red vi ner på en grusväg men eftersom vi bara drev runt lite så kom vi inte någon vart. Så vi vände och red mot Alexandra genom en skog typ. Galopper va inräknade i ritten. (i massor) och alla hästarna var glada och nöjda och längde belåtet stegen och ökade farten. Ja, förutom Bruno då.. Han var lite jobbig idag. Tog bettet hela tiden och ville bara springa haha. Så det blev för mig att hålla in honom mesta dels. Fast självklart fick han dra på lite, vissa sträckor :) Candy hoppade dessutom ner i diket bara för att Bruno höll på som han gjorde. Oftast när vi fick stanna tack vare Bruno så fortsatte Alexandra och Colle iväg längre och längre bort..
Sen så vände Alexandra och Colle höger hemmåt medans jag och Carro fortsatte rakt framåt.
Så vi red hem. Bruno haltade lite mer nu och Carro frös ihjäl, så hon galopperade hem på Candy hehe.
Jag och Bruno skrittade helt lugnt på långa tyglar men helt plötsligt så kommer det en stor älg och springer över  vägen. Varken jag eller Bruno hade varken sett eller hört den. Så Bruno blev skit rädd och hoppade rakt upp i luften och åt sidan. Jag damp rakt ner i dikeskanten. Som tur var hade jag kvar taget i tygeln annars hade han vart hemma på 4 raka sekunder ;). Jaja, sen precis efter Bertilsbetet mötte jag Carro. Som satt på Lövvi barbacka (på täcket) Hon kommit för att möta mig den gullungen ♥. Vi snabbade oss med hästarna för vi hade inte ätit sedan 10. Och klockan var kvart över 4.

Men nu är vi mätta och belåtna. Får se om det blir bubbelbad nu, om vi får igång mockagängen. + att vi ska mocka klart sen med. Fast det får vi nog göra innan...
Jaja, ha det  bra!

/Sanna & Carolina


Får bli en minibild på Alexandra och Colle idag :)

chips

Asslatjejerna / 27 December, 2010 - 21:50 /
5 kommentarer

brevlåda i påsen.

haha ja..

Idag åkte vi ner till stallet på eftermiddagen för vi vaknade 10 över 12 sissta gången haha.
Vi tog inte Candy och Bruno. Borstade och gjorde iordning dom. Vi red halva lilla rundan och sen körde vi lite rejs på en åker och sedan på vägen. Först tog vi galopprejset på åkern lugnt och sedan så släppte vi hästarna. Bruno var skit pigg när vi galopperade på vägen och taggade as mycket. Candy drog inte på så jätte mycket först men sedan så vaknade hon till och sprang.
När vi var påväg hem så blev vi sugna på att galoppera lite till så då övade vi lite dressyr typ. trav-halt galopp-halt osv. Efter avskrittningen var jag tvugnen att gå med Bruno för han andades skit mycket. Carro gjorde mig sällskap med Candy.

Vi tog också ut pigga Lövvi och busiga Arien på Ettan och Lilla rundan. Det blev mycket skogsgalopp och båda hästarna skötte sig kanon. Innan Jessica kom och hämtade oss så han vi mocka lite snabbt, fixa maten och prata med Åsa.
Nu ska Carro packa klart inför veckan. Sen blir det film :d (och chips)

/Sanna & Carolina

foto: Jessica Willig

                                                                      ♥

Äntligen!

Asslatjejerna / 26 December, 2010 - 23:38 /
7 kommentarer

glasögon i musen!

ja.. precis!

Imorrn åker vi äntligen till stallet, tjoho! Efter flera års väntan :') Om vägarna är bra ska vi galoppera ikapp med Bruno och Candy hehe.. Sen tar vi en tur på Lövvi och Arien också! :)
Aja, ha det bra i snöovädret!

p.s Vi fick Stall Assla jackor av Åsa och Jocke i julklapp hihi :d grymt!

/Carolina & Sanna


foto: Carolina Willig

Nytagen bild på Arien ♥

Tävling: Snyggaste vinterbilden!

Asslatjejerna / 25 December, 2010 - 13:49 /
29 kommentarer

Nu kommer det en ny tävling här på bloggen!

Bilden kan vara; busig, rolig, söt, snygg häftig..!  Fantasin sätter gränserna!

Din utvalda bild kan skickas in på 2 sätt:

1. Du kan skicka den till mcarro@ live.se (obs, din bloggadress ska finnnas med)
2. Du laddar upp bilden på din blogg och länkar i en kommentar till oss så kopierar vi den från dig.  


Kommentera gärna om ni skickat in bild, så det inte blir att någon fattas senare! :) 

+ Denna bilden ska upp på din blogg för att sprida vidare, för att vara godkänd.


LYCKA TILL!  (Tävlingen avslutas v 1/2) Och vinnarbilderna laddas upp här på bloggen! :)

God jul :)

Asslatjejerna / 24 December, 2010 - 21:19 /
14 kommentarer

Godjul hälsningar från mig också allihopa! :)

Nu kan jag bara inte hålla mig ifrån stallet längre. Dels längtan efter att bara vara där, och sen att Lövvi står, när inte jag rider haha. Hon lär la va svinbusig och pigg nästa gång. Därför lovar jag henne att vi ska ut och julbralla nästa gång jag kommer hihi! ♥
Jag har köpt 6 påsar hästgodig också från GRC, som jag ska dela ut och låta hästarna smaska på :D

Hoppas det blir imorrn, eller Söndag. Annars blir det på Måndag med Sanna :) ♥

Och så ska vi sova och ta över stallet Måndag-Torsdag eller Tisdag-Torsdag. Funny ;)

/Carolina♥                                                          ♥

Sitter på en stol och läser...

Asslatjejerna / 23 December, 2010 - 20:03 /
15 kommentarer

... andras bloggar i längtan efter stallet!
och det är faktiskt lite roligt. Har ändå inget bättre för mig jusst nu, har redan pyntat klart julgranen osv.
Imorgon är det Julafton och måste faktiskt erkänna så känns det inte som det men det kanske kommer lite senare.
Blir inget stall för min del under hela helgen :( men på måndag så kommer jag igen. Saknar alla underbara människor där jätte mycket fast det bara är en dag sen jag var där.
Jaja nu ska ja inte sitta här och tjöta men jag vill bara önska alla underbara läsare en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År ♥

/Sanna
Får bli en nyårsbild för att det snart är nyår!

Simson och Winston har åkt :(

Asslatjejerna / 22 December, 2010 - 23:09 /
14 kommentarer

Precis som rubriken lyder har småpållarna åkt :( Värsta tragiskt.. Fast vi ska ju inte få det att låta som dom försvunnet för all evighet utan förmodligen är dom bara borta över jul, och säkert hela Januari.. "bara och bara".. Man vet inte riktigt vad Åsa planerat höhö. Kommer alltså finnas på ridskolan i Skara! Där kommer dom faktiskt ha det bättre. Få pusta efter deras dagliga lektioner och stå och mysa med små barn i spiltor. Gulligt! ;)


/Carolina

 
foto: Åsa Larsson

                   Hejdå killar! Nu slipper ni oss på era ryggar hehe 
       

Vi gillar rodeo..

Asslatjejerna / 22 December, 2010 - 22:18 /
2 kommentarer

Hejsan hoppsan!

Idag åkte jag upp till stallet. Stallet var redan färdigmockat så det blev att ta in Bruno direkt från hagen. Gjorde iordning han, satt upp och red iväg. Eftersom jag var själv så visste jag inte vart jag skulle rida så det blev ett dressyrpass i deras gamla sommarhage.
Bruno var helt cp bokstavligt talat. Vägrade lyssna överhuvudtaget. Reste sig på bakbenen flera gånger.. Först lite fjuttigt men sen när ja blev arg på han så reste han sig ordentligt upp.. HJÄLP tänkte ja, men mer än så han jag inte tänka förens det var över. Sen fortsatte han så ett bra tag. Tillslut så slutade han med det och ställde sig på stället och vägrade gå.. tänkte vända hemmåt flera gånger men ikka sa nicke att han fick så då började han gå runt i en ring ist.. Men men tillslut så slutade han med det och skötte sig jätte bra! förutom att han biter tag i högertygeln hela tiden -.- men i slutet blev han ganska trött och började krångla igen..
Sen red jag tillbaka och gjorde iordning honnom. ställde in han i en box med käk och sedan hämtade jag in Candy. Borstade av och gjorde iordning henne. Red lite dressyr i hagen.. men då blev ja så sugen på att hoppa så då gjorde jag det istället och ja måste säga att den hästen är underbar! hoppar verkligen allt man styr på.
Sen så gjorde jag iordning henne och släppte ut henne i hagen igen. Samtidigt som ja släppte ut henne så tog jag med Arien in och borstade på henne lite. Hon verkligen njöt av att bli borstad sötnöten! Längtar tills vi får börja rida in henne ordentligt..!
Menmen sen kom mamma och hämtade mig. Då cyklade jag till ridskolan och mötte Carro♥
Kollade på hennes lektion och det såg jätte fint ut!

JULAFTON om 2 dagar ! :D jussteja fick en julklapp av Åsa och Jocke som skrämmade nog låg mitt på stallgolvet när ja kom in efter ridturen med Bruno. Längtar tills julafton så vi får veta vad det är i dom! Nyfiken som satan!


/Sanna

                    
foto: Carolina Willig
                                                           
JULBILD

I like varm oboy!

Asslatjejerna / 21 December, 2010 - 21:36 /
14 kommentarer

hejhej tjenatjena!

Vinterns första varma oboy dracks idag i stallet haha! Tjoho. Efter en skogsridtur på piggaste Lövvi var det skönt att värma händerna runt koppen, medans Lövvi nöjt käkade breed. Hon är en helt annan häst när man rider ut på henne själv! Taggad till tusen kunde hon dra på i skogen utan att hoppa till för något. Tidig som jag var i stallet, var där redan vid 10, så kunde jag slappa lite. Jag passade också på att ta lite kort på hästarna på lösdriftet! :) Fina allihopa och dom poserade glatt framför kameran haha :d. Jaja, sedan tog jag in Candy och ryktade av henne, och tog bort all is som hängde runt hennes mule. På något konstigt sätt får hon mer än alla andra.. På Candy red jag iallafall Ettan.. Där var hon lite knäpp i galoppen haha, så hon tvärnita uppe vid vägen typ. Sen red jag mot lilla rundan och såg att det var plogat på åkerna. Och körde 3 underbara rundor i galopp :D Andra omgången fattade hon precis vad det var frågan om och hon smällde verkligen iväg på raksträckorna. Och vilken rivstart hon har! Hon flåsade inte så mycket men jag skrittade i varje fall av henne 2 längder förbi stallet. Wow ;)

Sen tänkte jag ridit Winston och Simson men dom hade åkt till ridskolan på morgonen, så det blev inget med det. Var inne hos Åsa & Jocke emellan och sedan mockade jag och kastade ut hösilage till hästarna. Jocke fixade släpen medans Alice satt och asgarva åt mig där inne.. Sen hämtade pappa mig runt 4 :)

Om pappa kan köra transport, så vill jag anmäla mig till trettondagshoppningen :d

/CarolinaFoto: Carolina Willig

                                               Vad kallar man detta? Tre flugor i en smäll!

Mer bilder från idag kommer i andra inlägg :)

Hoppkort :)

Asslatjejerna / 20 December, 2010 - 16:28 /
34 kommentarer

Hejsan svejsan!

Nu dyker jag upp på bloggen här för en gångs skull ;d Har vart lite seg så då har Sanna hunnit blogga innan mig, vilket var lika bra :)
Här kommer lite av hoppkorten. Dock hoppade båda högre. Detta är MEShopp ;) Så nästa gång blir det högre hehe :)

/Carro
samma ridtur med Candy:
 

Hoppning

Asslatjejerna / 19 December, 2010 - 18:25 /
21 kommentarer

Idag när vi skulle åka till stallet var vägarna nästan helt igensnöade så det blev en hemsk färd dig. Jag & Carro satt & var livrädda menas hennes stackars mamma va tvungen att köra oss.
När vi äntligen kom till stallet så bestämde vi oss för att skotta lite granne på vägen. Efter det tog vi in Simpson & Winston & borstade iordning dom. Vi red ettan och lilla rundan med dom. Carro ramlade av Simpson på lilla rundan för dom kom i ganska snabb trav och sen tvärstannade han, men Carro fortsatte frammåt & neråt haha. Båda småponnyerna skötte sig bra. Det kom en plogbil som Winston blev lite rädd för & började backa, men när han märkte att Simpson inte brydde sig så lugnade han ner sig. Sen lite senare mötte vi en till plogbil men då brydde han sig knappt något. Bara kollade till lite men inget mer. Kommer sakna dom när dom åker :( så sjukt söta & jätte roliga att rida ju!
Sen red vi hem med dom & gjorde iordning dom. Sedan så gick vi in och värmde oss lite innan vi skulle rida Candy.
Sen gick vi ut och gjorde iordning Candy red ut lilla rundan som uppvärmning. Vi var båda sugna på att hoppa så vi satte upp ett litet hinder på en skogsväg & hoppade det några gånger. Candy tyckte det var skiitskoj & hade en jätte bra bjudning & hoppade bra med god marginal över hindret. Efter att båda hade hoppat henne några gånger så gick vi tillbaka till stallet med henne & gjorde iordning henne. Sedan gick vi in litegranna igen för vi var så hungriga så vi hade ingen lust att rida just då. Men sen gick vi ut nästan lika snabbt som vi kom in.  Tog med Lövvi in från hagen, Bruno stog redan inne för att han skulle kunna torka för han var blöt. Borstade & gjorde iordning dom lite snabbt innan vi red iväg med dom. Blev lilla rundan & ett skutt med Bruno för min del. Sen galopperade vi lite på grusvägen innan vi slutade. Bruno skötte sig jätte bra & lyssnade nästan hela tiden på mig. Bara en gång som han inte lyssnade så jätte bra. Lövvi skötte sig nog också ganska bra tror jag. Tänkte kicka 1 gång eller om det var två men då blev Carro arg & då gav hon sig.. haha!
Sen gick vi in och åt nudlar.. sedan bar det ut i stallet igen & mocka, sopa & fodra hästar innan vi åkte hem.

Bilder från hoppningen med Candy kommer en annan dag !

/Sanna


Cool Candy

Asslatjejerna / 18 December, 2010 - 21:46 /
8 kommentarer


Sanna PeterssonCarolina Willig
(Det var så mörkt när vi tog så sent, så vi hann inte ta så många på Carro)

Småponny ridning :D

Asslatjejerna / 18 December, 2010 - 18:38 /
1 kommentarer

Rejsa med Candy i en låda!

Idag så red vi till ridhuset med Lövvi och Bruno. det var svinkallt & sviinläskigt för det va en jägare som sköt nära oss. Vi hörde massa dova *pang* hela tiden, men helt plötsligt så blev det ett jätte högt *pang* som lät nära oss  Lövvi blev skiträdd och flög 5 meter frammåt och upp i luften samtidigt. Menas Bruno knappt reagerade på skottet, det ända som han reagerade på var när Lövvi flög fram..
När vi äntligen kom fram till ridhuset så var vi helt sönderfrysta kändes det som efter en låång skrittur.
Lövvi var jätte fin & fatta galopperna jätte bra, bara några gånger som hon fattade fel men annars såg det bra ut!
Bruno var också jätte fin i vänster varvet och i höger också i början men i slutet tyckte han jag var jobbig så han sket i att jobba och bara sprang men då blev ja arg och då skärpe han sig :)
Sen red vi hem igen vilken inte var så jätte kallt faktiskt, men Jocke skrämde livet ur oss när han kom körades med bilen påväg till Matilda ;) Men aja sen när vi kom tillbaka till stallet och vi hade hoppat av hästarna så ställde sig Lövvi och kissade Sveriges största pöl haha. Nu brunstar hon :( Vi gjorde iordning hästarna lite snabbt, för mitt i stallgången stog Simpson och Winston uppbundna och väntade på sadel & träns. Eftersom dom ska till ridskola så sa Åsa att vi skulle ut & galoppera av dom lite innan dom skulle åka lite senare samma dag. Jag tog Winston och Carro tog Simpson. Dom små var så jäkla duktiga och roliga att rida hihi. Winston var inte så liten som han ser ut faktiskt, och inte så vinglig som jag trodd,e bara i skogen var han jäkligt vinglig. Men små ponnyerna skötte sig bra och det var skit kul, vi ville aldrig sluta haha. Dom kommer bli jättebra på ridskolan :') Sen så gick vi in i stallet med dom och gjorde iordning dom, släppte ut alla hästarna (Winston, Simpson och Lövvi) Bruno fick stå inne lite till för han var fortfarande svettig.  När vi släppte ut Lövvi så  strök öronen bakåt och sprang emot maten.. haha!
Sedan gick vi in till Åsa och  Jocke & gjorde Pommes frittes, muums ♥
Sen så skulle vi rida Candy också innan vi åkte hem. Eftersom vi bara hade en häst så turades vi om med Candy. Först red jag, travade & galopperade lite i skogen. Sen så rejsade ja lite med henne innan det var det Carros tur, hon drog på Candy jätte mycket så det kändes som om bena bara la sig under henne. Sedan var ja tvugnen att prova om det verkligen gick så fort.. och jäklar vad fort det gick! men det var sjukt kul kan vi säga! :D
Imorgon blir det mer småponny ridning för dom skulle åka imorgon istället så vi hinner rida dom en sista gång innan dom åker..♥

/Sanna & Carolina


Foto: Carolina Willig

Steve på Brunos rygg.

Fredagsridning ;)

Asslatjejerna / 17 December, 2010 - 21:26 /
5 kommentarer

Makaroner i boxen!

Idag är det äntligen fredag, och både jag och Sanna var i stallet för en gångs skull ;) Sanna hade både mockat och ryktat Bruno och Lövvi när jag kom så det var bara för mig att gå in och byta om, och under tiden sadlade Sanna hästarna :) Vi satte på reflexer och red iväg. Vi skulle egentligen ridit till en rolig galoppväg men det var så mörkt så vi red bara förbi ettan och vände en bit bort. Sen galopperade vi så mycket så vi fick rida vidare efter stallet för att skritta av dom. Men då red vi in på genvägen där jag cyklar istället och galopperade förbi några rådjur haha.. Sen rejsade vi upp i en skogsbacke, och Lövvi blev jätte taggad hihi. Bruno studsade bara på stället och fjanta sig medans Lövvi for iväg. Sen red vi hem och jag provade några vänsterfattningar för en gångs skull, och dom funka lika fint dom! :D Sanna fick fortsätta och skritta Bruno för han flåsade så HAHA. Jaja, vi ställde in dom med lite krubb i boxarna och mockade klart det sista som fanns. Sen bestämde vi oss för att snygga till lite i sadelkammaren och vi han göra iordning på hyllorna, benskydden och hann även sopa lite. Sen var tydligen pappa påväg så vi skyndade oss att ta in hästarna. Calle fick gå lös idag, och han såg vimsig ut ;) haha stackarn ♥
Sen gick vi in till Åsa & Jocke för att kolla läget lite, men när vi ropade på dom svarade dom inte. Vi tänkte bara att dom kanske sövde Alice, så vi ville inte störa, men sen smög vi runt på hela övervåningen, och då visade det sig att dom inte var hemma hihi. Aja, pappa hade tydligen inte åkt när mamma sa för han kom typ 20 över 7 xd
Nu ska vi fixa Sannas sovsaker för hon övernattar här, och imorrn rider vi till ridhuset :)

/Carolina & Sanna

foto: Carolina Willig

                                                   Steve spanar när vi städar ;)

Brr så kallt..

Asslatjejerna / 16 December, 2010 - 21:49 /
2 kommentarer

Hejsan!

Idag så följde Julia med upp till stallet och red. När vi äntligen kom till stallet efter lång väntan på en buss som inte kom -.- så tog jag in Candy och Bruno menas Julia bytte om, först så tänkte vi att en skulle rida med jätte korta läder och den andra med jätte långa men vi hade ganska snålt om tid så vi tog en barbacka tur ist :) Det gick jätte bra, Bruno kändes lagom frammåt och jätte bra för första gången på länge, Candy var seg som alltid haha men det såg fint ut de lilla jag såg. När vi hade ridit igång dom i skritt och trav så skulle vi galoppera på en grusväg tror ja det är, ja tänkte att ja skulle vara först med Bruno så kan Candy komma efter eftersom hon är seg, så vi skrittade in på vägen sen vände vi och galopperade hemmåt, Bruno lyssnade fint och ville öka, Julia skrek i bak att ja skulle öka men han ökade inte så mycket för precis då så kom vägen så vi var tvugna att sakta av, sen red vi vidare lät dom skritta. Sen när vi kom till en liten gård eller vad man ska kalla det så möter vi en gubbe som åker spark, såg så jäkla roligt ut haha. inga av hästarna brydde sig, sen kom det en bro men varken bruno eller candy brydde sig så efter bron så travade vi lite igen, sen vände vi för det var så jäkla djup snö så de gick knappt att gå där så vi vände hemmåt igen, travade och sen galopperade vi lite, men bruno vägrade fatta galopp så Julia och Candy kom ikapp oss hela tiden, men tillslut blev ja så arg på han att han fatta galopp ändå och då galopperade han jätte fint och frammot, fast sen så kom Julia förbi mig och galopperade först men det tyckte inte bruno så han började kicka och fjant bocka.. sen kickade han igen och sen bar det iväg.. men det gick bra jag fick ju stopp på han iaf haha. Sen när vi nästan var hemma så råkade Julia nudda candy vid ljuvret med spöt och då blev hon sur och hoppade upp i luften eller något så julias ben åkte rakt bakåt och sen frammåt haha bruno ryckte värsta till när candy gjorde så, men det var jätte kul, så bra har inte bruno gått på hela vintern ;') 

/Sanna

Hiss & Diss

Asslatjejerna / 15 December, 2010 - 16:35 /
14 kommentarer
Asslatjejernas hiss:

Fleecehuva

* Håller kylan borta!
* Sköna.

 Asslatjejernas diss:Tumridvantar


* Knöliga, för man är inte så rörlig/
carolina & sanna

Nudelkokande :)

Asslatjejerna / 13 December, 2010 - 17:31 /
16 kommentarer

Piller i en kaktus!

Hoho!

Jaja, förlåt Åsa och Jocke, vi sitter här och kokar era nudlar...
Vi skyndade oss in för att värma oss och då kurrade våra magar. Har precis ridit alltså. Lövvi och Bruno :) Vi red cykelrundan och skulle rejsa lite på stubben haha, och på tillbakavägen, drev jag på Lövvi som tusan och då tog hon värsta hoppet rakt upp i luften och åt sidan, så jag fick hälsa på snön(HAHAHA) :D Sen skulle vi fortsätta men då rymde en av hästarna som hade stått och glott på oss.. Så vi hoppade av och med stor möda fick jag tag på den lille skiten. Jag fick gå in med den i stallet för det var ingen som va hemma när ja knackade på xd. Jaja, sen tog vi några smågalopper till på hemvägen innan vi skrittade av och, ja gjorde ordning dom och ställde dom  i varsin box.. Bruno var svettig haha..
NU ska vi käka :D mums!

/carolina & sanna

MUUUMS

snötur :)

Asslatjejerna / 11 December, 2010 - 19:10 /
7 kommentarer

hejsvejs'

Idag blev det som sagt stallet själv, och pappa skjutsade dit mig ca 11. Vägarna var slaskiga, så det var en hemsk färd dit ;) Jaja, jag gick iallafall in till Jocke och bytte till mina ridskor, som jag hade glömt där sen sist. Och så tog jag Lövvi direkt på vägen till stallet haha x) I stallet var hon hur slö som helst och stod avslappnat med huvudet så långt ner det gick, så jag tänkte: hon lär la var skitseg idag haha. Fast det var hon inte ;) Hon var SKITpigg hihi. Längesen hon var så här frammåt, och tyckte absolut inte skritta var en bra idé, men hon gjorde det med motvilja. Som skrivit innan var ju vägen slaskig så jag visste inte om det skulle vara halt och galoppera på eller bara snöigt, så jag skrittade in på en annan liten väg. Men den ledde till ett hus, tror jag, så vi galopperade därifrån xd. Lövvi har blivit så duktig! ♥ Fattningarna gick super varje gång, men jag har märkt nu att jag alltid gjort högerfattning på henne, som förstaval :o Och hon kan faktiskt korta och länga galoppen riktigt bra nu! Och för varje gång älskar jag henne bara mer, för hon är sån gó ponny!! aja, När vi nästan var framme, blev jag skitsugen på en galopp på stubben, såklart. Och då såg jag att det var spår i snön där och sen slutade dom tvärt. Dessutom rörde sig någonting där så jag blev jättenyfiken ;d Trodde det var typ ett rådjurskid eller något. Och hare fanns också någonstans i bakhuvudet. Så vi skrittade mot gropen och helt plöstligt flyger en hare upp. Som tur var är hon van vid sånt, såb ;p
Sen skrittade jag bortåt lite så hon fick varva ner lite till ♥

Red i kanske 45 minuter, och mockade snabbt innan jag gick in och åt. Mest för att ha något att göra när Lövvi åt för det var redan mockat (a). Panpizzan åkte ner, och jag fyllde på hösilage till hästarna på lösdriftet. Nu går även Simson där. Super! Sen fick det bli 1.5 timmars städning och sopning :) Släppte ut hundarna några minuter innan mamma kom och hämtade mig vid kvart i 5 :) Mysig dag, och inte alls så pjåkigt att vara själv. Även fast jag saknar stalltjejera!

/carolina

foto: Carolina Willig

Dagens bild. Fina Lövvi!♥I en längtan till stallet ;( ...

Asslatjejerna / 09 December, 2010 - 21:07 /
0 kommentarer

... Skriver jag det här.

Saknar det så sjukt mycket, och ändå är det bara 2 dagar sen jag var där?

Var också bloggsugen men såg ju sen att Sanna redan skrivit om tisdagen hehe. Så jag får la skriva av mig en annan dag :rolleyes:
Får väll åka till stallet på Lördag, och då tar jag en långtur på Lövvi, helt själva. MYSIGT ♥

/carolinaFoto: Carolina Willig

Lövvi min underbara!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bruno i bakgrunden :)

Uteritt med Emma och Carro!

Asslatjejerna / 07 December, 2010 - 21:48 /
2 kommentarer

tjolahoppsan i galoppsan..

Idag när jag kom till stallet så hade Carro med sig en kompis som heter Emma.
Emma red Candy på lilla rundan menas Carro ledde henne. Det verkade ha gått super bra för henne och Candy.
Menas dom var ute och red  så borstade jag iordning Bruno och Lövvi. När Carro och Emma kom tillbaka så gjorde dom iordning Candy och gick ut med henne i hagen, jag hade redan sen tidigare bestämt att ja skulle rida barbacka och så fick det bli, fast Emma fick hoppa upp bakom mig och rida en bit, sen när vi kom till beteshagarna så hoppade hon av och började gå mot lilla rundas bakhåll, menas jag och carro fortsatte åt andra hållet i trav, sedan så svängde vi in i skogen mot lilla rundan, travade en bit och sedan galopperade vi (: lövvi var först och galopperade jätte fint och bra frammot, iaf fall som det såg ut, hoppas det kändes bra för dig carro!? men iaf så när vi kom ut ur skogen efter galoppen så var bruno sjukt taggad, studsade på stället och höll på, lilla älskade underbara damp häst♥
så ja skrittade lite menas carro travade och sedan galopperade lite till. Jag försökte skritta lungt och sakt med Emma som gick bredvid med det funkade inte så bra för bruno tyckte vi skulle springa fort, så han började studsa  på stället och sparka, sen fick han rycket och stack iväg i galopp och galopperade om staclars carro och lövvi, fick stopp på han längre fram men då studsade han bara på stället och va super taggad. Carro ville galoppera mera så ja gick åt sidan lite menas hon galopperade, bruno blev ännu mera taggad och börja så småning om att bocka stilla stående haha. men det gick bra, sen så kom det en plogmaskin så ja och carro red ner i diket och ställde oss en bit ut på åkern, men hästarna brydde sig inte ett skit om den. Sen så hoppade Emma upp bakom mig på bruno igen. Han blev som förut taggad ännu mera och stack iväg i trav, saktade av så snällt så när vi kom ikapp carro och lövvi. Men sen så svängde carro ner lövvi på en liten skogstig men jag emma och bruno fortsatte rakt fram, bruno började trava, ja satt och asgarva åt emma som studsa till himelen och tillbaka och satte hennes händer över mina så ja inte kunde stanna honnom, så han fortsatte rakt fram i full trav och kickningar. men tillslut så fick ja stopp på han och kunde nästan skritta normalt, Emma hoppade av och samtidigt så kom carro och lövvi ikapp oss, då äntligen så kunde bruno skritta normalt igen!
Sen satte vi på sadeln lite snabbt på bruno, red ut på stubb åkern och galopperade lite granna. Då minnsan kunde bruno sköta sig, stack bara 1 gång ;o otroligt.. haha älskade underbara häst ♥
och någon gång av ridturen så klantigt nog tappade jag min mobil -.-
haha blev ett långt inlägg idag men ja var bloggsugen (a)

Hade ingen ny bild på någon av hästarna så får bli en gammal höst bild på bruno.

/Sanna

Arien & Candy♥

Asslatjejerna / 06 December, 2010 - 15:18 /
6 kommentarer

tjolahopp.

Skriver resten idag istället för ja kom inte in på bloggen igår min dator är lite cp -.-
menemen, efter att vi hade ätit klart och så igår så gick vi ut, hämtade Arien och Candy, borstade av dom lite och tränsade, blev en lite lungt barbacka tur på stubben med dom, ingen av oss (iaf jag) hade ingen lust och rida en längre tur igen, men det gick bra på stubben, Candy tjurade lite granna ibland men annars duktig som vanligt, Arien var också duktig och det såg bra ut, hon var så sjukt söt när hon fick sådan "trav" som när en islandshäst töltar haha så jävla gulligt ;) ♥

//Sanna

Foto: Sanna Pettersson
Candy får stå för bild (:  dock gammal bild sen hon kom..

käkar SVINäcklig mat :(

Asslatjejerna / 05 December, 2010 - 14:25 /
5 kommentarer

Bananpaj i transporten!

Vi har precis kommit in. Tog en 1.45 timmars tur i snövädret på Lövvi och Bruno :D Det var askul, och det blev en jävla massa galopp idag, så nu står hästarna inne med fleecetäcke och käkar ♥ Skulle rida till en lång skogsgaloppväg men sen svängde vi av och red där Sanna brukar cykla istället :) Vi har också sprungit med hinkar fram och tillbaka för att alla hästar ska få dricka lite, så vi blev trötta och hungriga och nu sitter vi här och käkar kyklingpanna. BLÄÄÄÄ!! haha som tur var fanns det lite vanlig också hihi!

/carolina & sanna

fy ;)

Övernattning ♥

Asslatjejerna / 04 December, 2010 - 18:37 /
5 kommentarer

Pytteliten på gödselstacken..
hahahah!


Idag så åkte vi upp till stallet vid 11, vi tog in Lövvi och Bruno, gjorde iordning dom och sedan red vi iväg till Mathildas ridhus (:
haha fast först red vi fel väg xdd men vi vände när vi red ner mot en backe som vi inte kände igen, så då vände vi och red rakt fram istället och tillslut så kom vi äntligen fram till ridhuset.. wooohoo haha.
Bruno stannade och töntade sig bara 4 gånger ;o haha rekord..  Lövvi var duktig och stannade ändast 1 gång när vi var framme, då stannade hon vid ett par hästar, och Bruno blev sååå "räädd" för en sten.. -.-
Menmen sen när vi äntligen kom in i ridhuset och hade kommit igång så gick det jätte bra ;d
Bruno var ovanligt jätte mjuk i sidorna för att bara ha gått i skogen hela vintern..
Lövvi gick jätte bra också, först var hon bara töntig och rent ut sagt irriterande, men sen gick det super bra!
Red kanske ca.30 min i ridhuset, ställde fram lite bommar och på slutet ett pyttelitet hinder, och Lövvi hoppade det utan problem. På hemvägen galopperade vi på grusvägen nästan hela tiden, fast det kom en bil bakom oss som vi inte märkte förens vi kollade bak så då fick vi sakta av,bilföraren bara skrattade åt oss haha, sen satte vi av i galopp igen, Bruno orkade knappt hålla galoppen i slutet utan saktade frivilligt av till trav men så fort jag smackade lite så fortsatte han, gulleplutten.
Sen när vi galopperade igen så kommer det helt plötsligt en bil frammifrån istället som vi inte häller först märkte, eller iallafall inte jag(Sanna) Bruno och Lövvi var jätte trötta när vi kom hem igen.. Bruno hade blivet jätte svettig så borstade av han och la på han ett flistäcke så han skulle torka. Lövvi blev inte ett dugg svettig ;o
Gav hästarna mat, Sedan gick vi in till Jocke och Leo och pratade lite. sen gick vi ut till stallet och mockade och sopade, sedan så kom Carros mamma och hämtade oss, vi packade iordning lite kläder och saker som vi behöves, sedan sjutsade carros mamma ner oss till stallet igen, och nu sitter vi här och gör ingenting, vi ska snart ut och ta in resten av hästarna och ge dom nattmat :) ♥

/Sanna och CarolinaInga bilder från idag, så det får bli en gammal bild på Vilandra ♥

skriver sovandes...

Asslatjejerna / 03 December, 2010 - 23:41 /
1 kommentarer

Kossa  i fodertunnan!

-haha

Vi sitter alltså halvt sovandes och bloggar för klockan är halv 12 och vi är DÖDströtta. Så får bli ett snabbt inlägg!

Vi tog halv 4 bussen ner till stallet, bytte om och tog in Lövvi och Bruno. Vi bestämde oss för att rida cykelrundan och för första gången på länge frös jag inte ihjäl :d. Aja Bruno var skitjobbig idag, aaargh haha! Sen i slutet var Lövvi helt slut haha, så hon blev tjurig^^  Aja, sen bar vi in halmpelletsen och breedet till stallet och mockade och fixade klart allting innan mammi kom.

Ah, vi hade faktiskt ingen blogglust, så bye :)

/carolina & sannaFoto: Sanna Pettersson
Kärleksparet  dom själva (: ♥
+ vi lääängtar tills sommaren

snögalopp i våra hjärtan! hihi

Asslatjejerna / 01 December, 2010 - 18:46 /
12 kommentarer

hejigaloppen!

Nu skriver jag en dag för sent, men skit samma hehe. Igår var jag alltså med Sanna i stallet och när jag kom dit hade hon redan tagit in hästarna! ♥ Och när jag skulle in för att byta om, så sadlade hon. Skitbra, och det betydde att vi skulle slippa rida i mörkret. Great! Vi red iallafall Lövvi och Bruno, och vi skulle egentligen rida cykelrundan, men konstigt nog halkade Lövvi hela tiden! Så red in i skogen och red en kort sträcka 2 gånger, sen galopperade vi upprepade gånger på fältet :D Är så OTROLIGT stolt över Lövvi, och det var bland dom bästa ridturerna på henne hihi! Hon var så lyhörd och tog fattningen superfint när hon dessutom var först. Hon klarade till och med att galoppera ifrån Bruno :) På tal om Bruno lite här nu va. Han var megapigg och bara studsade som en boll på fältet, kunde verkligen inte stå still. Så när vi var i stallet så hade han såklart blivit svettig. Taggad häst ♥ Aja vi gick in och värmde oss i typ 20 minuter innan vi red Simson och Candy lite barbacka på fältet. Simson tyckte det var jobbigt i snön hehe. Men vi red iaf i 20 minuter innan vi sprang in för att inte frysa ihäl ;)
Men nu har jag sjuhelsikes bråttom, serini!

/carolinafoto: Carolina Willig

Candy får för en gång skull stå för bilden! ♥