mätta på pommes och fiskpinnar ;o

Asslatjejerna / 30 Oktober, 2010 - 18:24 /
5 kommentarer

tjohotjohej karamelfejd :d

aja, det bara kom upp i våra huvuden ^^

Sitter i Åsas kök, kom in från stallet för ungefär 1 timma sen. Felicia var här i eftermiddags men åkte vid halv 4 typ :(. Först red jag och Felicia ut på Lövvi och Candy :d Och även Emilia red med på Simson :)
Sen kom Sanna och vi skulle rida på Bruno och Vilandra. 2 på bruno och en på Vilandra haha^^, Fast Vilandra var lite halt efter sina galna upptåg i hagen innan ;p Så Carolina fick cykla bredvid medans Felicia och Sanna red. På vägen mötte vi Felicias mamma så hon fick åka med direkt^^. Jag och Sanna städade upp lite i stallet och gick bort med hästarna till betet^^ Sen var vi så hungriga så vi vr tvugna att ÄTA!

/sanna & carolina

p.s imorgon kommer lite videoinlägg, och förhoppningsvis några nya snygga bilder :)

hittade en bild på vinterVilandra ♥

Nya kategorier...

Asslatjejerna / 29 Oktober, 2010 - 20:45 /
5 kommentarer

hej!

Vi har precis vart i stallet. Det blev en ridtur på Vilandra och Lövvi ♥.. Red åt vänster denna gången, för o prova lite nya vägar, men dom var inga roliga haha ^^  Så vi red istället åt andra hållet igen, och drog några galopper på en väg på stubben. Som var tråkig... Sen red vi lilla rundan eftersom det andra inte tog så lång tid. Vi skulle avsluta med lite trav på stubben, så vi travade efter några rådjur :p, och för Sanna slutade det på backen, tack vare en hare som hoppade upp framför Lövvi ;o. BAJSHARAR!!!

Aja nu har vi gjort lite nya kategorier på bloggen, och nu på lovet kommer oxå vi videoblogga en hel del^^
ex linda ben; stretcha o.s.v, det tror vi kommer bli jättebra hihi :)
några förslag på vad vi kan visa? ;d

/carolina & sanna


foto: sanna pettersson

carro och lövvi ♥

foto: carolina willig
sanna och bruno ♥

en dag sen ;)

Asslatjejerna / 28 Oktober, 2010 - 15:17 /
0 kommentarer

hej,

igår var jag i stallet, och kom dit ungefär vid 4  igen. Först mockade jag och fixade vatten vid betet och sen cyklade jag och hämtade jag Lövvi ♥. Vi red typ bara på asfalt, och travade på rätt mycket :) Sen i slutet fick det bli en galopp innan vi red hem igen, och tydligen är jag bra att förutspå vädret, för jag red mitt i ett regnuppehåll hehe :p Det var bara att invänta mamma, men sedan ringer Åsa och frågar om jag ska med till ridhuset, för hon ville rida henne direkt hehe :p Fick oxå prova henne lite, men såklart kom jag försent till ridlektionen -.- tur att man har folk i stallet som ställer upp och gör iordning hästen åt en :*

/carolina

 

foto: sanna pettersson

situps på Vilandra haha ;)

lediga ;)

Asslatjejerna / 25 Oktober, 2010 - 15:39 /
5 kommentarer

ttjeennarre :p

Vart i stallet hela helgen, så ingen är där idag :/ men imorrn rider felicia lektion iallafall :)

/carro, felicia o sanna


foto: jessica willig

foto: carolina willig

foto: carolina willig
Queenie är enormt saknad :')

Flumm inlägg , =)

Asslatjejerna / 23 Oktober, 2010 - 15:16 /
0 kommentarer

hejsansvejsan tjenare i galoschen ;)

Jag och Carro sitter och flummar i köket och käkar ;p

Senare ska vi ut i stallet och rida , men först ska vi vänta tills Sanna kommer ;)


Vi har bakat kladdkaka och när den stått inne i ugnen i ca 30 min märkte Carro att den inte va på x) haha , <3

Hoppas Sanna kommer snart så vi kan gå ut i stallet , =) 

Snart kommer Carros mamma med pizza! :?Slänger in en bild på Stall asslas egna jackor =D <3

/ Felicia & Carro

mätt som en plätt..

Asslatjejerna / 22 Oktober, 2010 - 19:56 /
2 kommentarer

hej!

heter det mätt som en plätt? ;s aja, har käkat precis och dessutom ridit älsklingsLövvi :* skulle blitt ett pass på ridbanan men såklart förstörde snön allting, så jag  fick rida på asfalt ist -.- efter det så gjorde jag ordning mat, hö och vatten och mockade boxarna, till Bruno och Lövvi. Bestämde att lövvi skulle stå inne,så bruno får ge henne sällskap! ;). Imorrn kommer både Sanna och Felicia till stallet, och då ska vi ha skööj ;)

haha hejdåååååå /carolina

foto: åsa larsson

Lövvi är så fin :*

asslahelg ;)

Asslatjejerna / 21 Oktober, 2010 - 19:19 /
0 kommentarer

tjoho!

Idag är ingen i stallet. Ingen hade direkt tiden.. Men imorrn åker jag dit en sväng iaf :) antagligen själv, för Sanna ska på läger, och Felicia disco o.s.v.. MEN helgen lär fan äga hehe ;) På lördag åker jag och Felicia upp dit, och gör, jag vet inte vad men xd, sen kommer Sanna framåt kvällen och vi ska unna oss med lite gymhkana :d, fråga mig inte hur många som lär åka av men :) Sen blir det nog MYYYS i huset, med film och snacks! ♥wonderful♥

/carolina

foto: sanna pettersson

SÖTO!

Kom hem precis :)

Asslatjejerna / 20 Oktober, 2010 - 21:38 /
0 kommentarer

hejhej!

Kom precis hem, från ridskolan. Idag var det hoppning och jag hoppade Hedda^^.. Innan var jag i stallet, och då var även Sanna där :) ♥ Jag red Lövvi, och egentligen skulle det bli ett pass på stubben, men då blåste det så och var ett skittråkigt väder så vi gick runt i en skog och letade stigar istället :) Sen skickar Jocke ett väldigt skrämmande sms, som skrämmer skiten ur mig och Sanna haha, men det visade sig inte va så allvarligt, utan snarare en inbjudan till atr bo i deras hus medan dom är i Norrland! hehe GÖTT,
Sen åkte vi och fyllde på hästarnas vatten på betet, och sedan mot ridskolan.

/carolina


foto: sanna pettersson
en bild som lär får alla o skratta, den bjuder jag på :) (från dagen)

+foto: carolina willig
Lövvis dundersöta knopp ;*

Onsdag 20 Oktober

Asslatjejerna / 20 Oktober, 2010 - 15:40 /
0 kommentarer

Igår var det träning Med Vilandra, det gick rätt bra, fick till galopperna i båda varven för en gångs skull:)
Sitter hundvakt hos mormor och hittade massa gamla bilder på deras dator från tävlingar blandannat, he he var ju ett antal år sen men lite kul:) Nostalgi:P


Nexis Vilandras förstfödde en Hingst Asslas Villgott!


Jag och Queenie  Juniaden 2009

Kajsa o Whinnie, Jag och älskade Brian och åsa på Reinman

Jag och Bran ,det snöar lite:D

Victor <3


Fortsättning en annan dag, mormors dator är sååå seeeeg:S/Felicia

^^

Asslatjejerna / 19 Oktober, 2010 - 21:22 /
1 kommentarer

tjenna mittbena!

idag var jag först i stallet (vid 4) och medan jag hämtade Lövvi från betet, så hade Sanna kommit. Ska träna Lövvi nu på att jag cyklar med henne, så jag kan hämta henne med cykeln från betet ^^ haha, lata jag ;)
Jag red en liten sväng i skogen.. Men kom på att det var älgjakt så jag typ vände direkt, så idag blev det ingen vidare lång tur ;( Sen kom Felicia och gjorde iordning Vilandra. Sen red hon(jag och Sanna cyklade) till Matilda, och hon red en lektion där. Efter var det både mörkt och kallt, men då står Åsa där med transporten, hux flux, så vi fick skjuts tbx iallafall :d hehe..
Aja, mysig dag, som vanligt! ;)

/carolina

foto: carolina willig

en mysig rullning i beteshagen för Winston ;) ♥

 

Träning i morgon :D

Asslatjejerna / 18 Oktober, 2010 - 21:28 /
2 kommentarer

Hej allihopa! :D

Inte vart i stallet sen i Torsdags så nu saknar jag Vilandra! <3 , men i  morgon ska jag träna med henne för Mathilda, problemet är bara att jag får rida dit och hem alldeles ensam ;S
Förra veckan red vi hem efter träningen och det vart kolsvart , hehe vi var livrädda :OSlänger in en bild på sötaste Queenie ;p<3/ Felicia

Lediga från stallet =)

Asslatjejerna / 18 Oktober, 2010 - 15:06 /
0 kommentarer

hejsan!

Idag blir det inget stall för någon av oss =) Men imorrn ger vi ett lyckatill till Felicia som ska på träning med Vilandra igen! Och ett krya på dig till Sanna för att hon inte lär kunna rida på ett tag efter sin avramling på Bruno.. :/

/carolina

foto: sanna pettersson

häromdagen körde vi lite agility med Simson och Winston =)

 


en blogg om riddagarna på Stall assla!

Asslatjejerna / 17 Oktober, 2010 - 20:51 /
1 kommentarer

vi 3 stalltjejer startar en blogg med endast händelser på stall assla.. = asslabloggen

/ carolina, sanna, felicia

Bakom asslatjejerna.se

Asslatjejerna / 01 Oktober, 2010 - 14:36 /
0 kommentarer

Hej! Vi som driver bloggen heter Carolina Willig och Felicia Larsson. (16-15år)
 
Vi är häst och ponnyberidare på stall Assla, som är en verksamhet där man rider in unghästar, utvecklar och rider till problemhästar för vidare försäljning. En del tävlas och tränas aktivt innan de åker till nya hem och det är Carolinas, Felicias och Emilias jobb. Ägaren Åsa Larsson har varit i samma sits men står nu på gårdsplanen och instruerar noga med sina två barn vid sidan om.
 
I asslatjejerna.se så får ni följa våran vardag tillsammans med alla de olikarna hästarna. Allt från tävlingsnivå till inridningsfasen!
 
 
Sponsrade av: 
http://emmi.se 
http://smeagarden.se 
http://lantbutiken.se
 

Presentation Felicia

Asslatjejerna / 01 Oktober, 2010 - 06:00 /
2 kommentarer

Jag heter Felicia och är 15 år och går i 9an, jag bor i Skara med mamma, pappa och lillsyrran Emilia.Hästar har nästan hela mitt liv varit en del av vardagen och det blir bara roligare hela tiden.

Tävlade gjorde jag första gången på en ponny som hette Raja och som stod på ridskolan jag red på då. Jag slutade dock på ridskolan när jag var 10 år eftersom jag bara tränade privat när jag hamnade på stallassla istället.

(Stallassla ägs av Åsa Larsson som tidigare tävlat svår fälttävlan, nu har hon dock fått två små barn och laggt tävlandet på hyllan, iaf för ett tag)

Under dessa år har jag fått lära mig massor av Åsa, skulle vilja säga att hon faktiskt lärt mig allt jag kan när det gäller hästar och hur man ska bete sig i olika situationer.

Hon stöttar mig alltid och ger tips och råd samt talar om vad jag gör bra och vad jag kan göra bättre. Åsa är perfektionist och anser att kan man så ska man bli liiite bättre…;)

Nu har ju Åsa egna barn och följer inte med på tävlingar i samma utsträckning som tidigare, men hon vill gärna att vi ska rapportera direkt hur det går start efter start och barnen blir ju större så snart hänger hon nog med ut igen 

Presentation, Carolina

Asslatjejerna / 01 Oktober, 2010 - 06:00 / Vardag
1 kommentarer

Carolina Willig heter jag och är född 8 Augusti och blir hela 18 år kommande födelsedag. Jag bor i lilla Götene tillsammans med min mamma, min storebror och mina två lillasystrar. Från tidig morgon till eftermiddag sitter jag bänkad i Katedralskolans klassrum och nöter religion, matte och annat som hör samhällsprogrammet till. Sedan spenderas nästan varje dag efter skolan i stallet. Förutom stallet älskar jag att göra saker jag är bra på. Annars är jag en dålig förlorare och det kan kvitta, haha...
 
Här på Stall Assla har jag nu varit beridare i tre hela år. I bagaget har jag haft ett flertal medryttare samt spenderat nio långa år på ridskola. Det är dock först nu på stall Assla som jag gått in helhjärtat för det här med hästarna. Nu rider jag 5-6 dagar i veckan, tränar två av dem och ofta är det tävlingar inplanerade på helgerna. Så först nu börjar man själv få lite meriter. Efter att nyligen tävlat SM på Villgott är det MSV som gäller. Embla ska få komma ut och smaka på tävlingsbanorna och likaså Dunört. Mer om vardera häst kan ni läsa om under kategorin "Våra hästar".
 
Vad finns det mer att säga? Äh ni får helt enkelt fråga!