Stretch.

Asslatjejerna / 30 April, 2011 - 19:41 /
1 kommentarer

Hur ofta stretchar ni era hästar?
Det kommer ploppa upp några övningar på bloggen då och då, ifall ni behöver lite tips där hemma :D

Stretchövning 1 (Fram)                         

Hästens ben ska under hela stretchningstiden (25-45 sek) vara rakt. Att göra som på bilden är en bra början, men ett tips är att med andra handen trycka lätt på knät så att hästen självmant sträcker ut lite. När detta går utan problem kan man sänka benet så att tån pekar mot golvet, och tillslut ska man kunna ha det nåra decimeter över.

Och glöm inte, att benet ska vara rakt. Ett böjt knä ger inte den effekt som övningen är till för.

Två nya schabrak.

Asslatjejerna / 30 April, 2011 - 18:53 /
10 kommentarer

Åsa kom hem med 2 tävlingsschabrak idag. Ett i storlek full och ett i ponny :D

Hem-ridning.

Asslatjejerna / 30 April, 2011 - 18:16 /
3 kommentarer

Tjenatjena!

Har vart hemma ett tag, men har inte haft tid till dator försän nu. Men iallafal skjutsade mamma upp mig och Sanna, som sov hos mig igår, till stallet vid 11-tiden. Då red vi hem till mig på Candy och Lövvi. Det var en underbar ridtur och hästarna var jättepigga och glada. En sådan här dag längtar man bara till sommarlovet! Sedan har vi bara fixat lite i stallet. Med andra ord en ganska slapp dag.


Foto: Cajsa Willig
Min lilla syster knäppte en bild på oss utanför trädgården :)

Välkomna hem!

Asslatjejerna / 29 April, 2011 - 21:36 /
2 kommentarer

Hejhej!

Äntligen är det fredag och helg!
Hästarna fick sig en välförkänt vilodag. Vi hade fullt upp hela tiden. Det blev det en riktigt städ och fix dag i stallet och huset. Vi började med att städa iordning allt vi stökat till inne i huset i veckan. (hehe) Sen fixade vi ordning i stallet, fyllde på vatten och mat i hagarna osv. Vi blev nästan klara med vattnet innan Åsa med familj kom hem från cypern. Bruna hade dom blivit kan man säga ;)


Pullarnoset sitter egentligen inte så högt upp.

Lussan ruvar.

Asslatjejerna / 29 April, 2011 - 07:42 /
3 kommentarer

Vår ljusbruna höna har nu legat kvar några dygn i redet. Vi ska senare lyfta och titta till äggen.
Vi har googlat lite om ruvningen, och det står att man ska lägga i vanliga ägg till henne. Ska man köpa ägg från affären och bara lägga in under henne? Tips mottages gärna, såklart länkas det!

Skulle vara jättekul om ni hönsvana kan dela med er :D


Stallfri dag.

Asslatjejerna / 28 April, 2011 - 15:54 /
8 kommentarer

Hejhej.

Idag blev det tyvärr inget stall för min del, eftersom vi har öppet hus i skolan som var oblikatoriskt. Hade nog inte klarat av att rida idag, har så himla ont i magen och huvudet. Har haft det i några dagar nu. Ska in och kolla synen på måndag. Åtminstonde beställa tid. Om inte värken i magen går över så ska vi åka in och kolla det också. Det värker, svider och magen är uppsvälld. Men nog om det. Imorgon åker jag i vilket fall som helst upp till stallet igen. Då får jag tillbaka min mobil som jag klantigt nog lyckades tappa i bussen i tisdags, haha.Foto: Johanna Andersson

Den ljusblå outfiten.

Asslatjejerna / 27 April, 2011 - 20:50 /
6 kommentarer
Visst blev hon söt? :D

Ut i sol och blåst!

Asslatjejerna / 27 April, 2011 - 14:41 /
20 kommentarer

Nu ska jag ut till Villgott! Penicillin, metacam, massage och motion, det vanliga.
Ponnyprakts Bitten bettvärmare.

Asslatjejerna / 27 April, 2011 - 12:04 /
9 kommentarer
Otroligt bra att ha vintern. Värmer upp bettet automatiskt på bara några minuter med hjälp av värmekuddar :)

Morgon.

Asslatjejerna / 27 April, 2011 - 09:49 /
6 kommentarer

Huvudvärken tvingade mig hemma från skolan idag. Jag har nyss vart ute och gett Carola och Vilandra mat, och ska om en stund gå ut och släppa ut dom. Om huvudvärken blir bättre planerar jag nog att städa lite här i huset. Och i eftermiddag kommer Felicia och gänget igen.


Foto: Johanna Andersson
Ja som sagt, hoppade i dressyrsadel.

Sugna på video?

Asslatjejerna / 27 April, 2011 - 09:33 /
1 kommentarerFilm av Johanna Andersson

Tisdag.

Asslatjejerna / 26 April, 2011 - 20:00 /
4 kommentarer

Påsklovet är tyvärr över. Idag var det skola som gällde och efter det blev det en ridtur på Lövvi med Sanna och Candy till sällskap. Vi red mot Kinnevallen och hittade därifrån en ny väg som ledde till Sidney, en häst från stall Assla :D
Lövvi har vart lite stel några dagar, speciellt i galoppen. Och jag undrar om det kan vara alla knott som sätter sig under magen på henne?
Iallafall så är allt i stallet fixat. Sanna har nyligen cycklat hem och jag väntar på pappa för att sedan ta mig en välförtjänt dusch!


Foto: Johanna Andersson
Bild från gårdagen! ♥

Snoddisar.

Asslatjejerna / 26 April, 2011 - 08:49 /
2 kommentarer

Jag bjöd på två packet man och svanssnoddar på tradera för ett par veckor sedan. Vann budgivningen på båda två, för endast 14 kronor sammanlagt. Det kallar jag kap! Observera att det var frakten som kostade 12 kronor, så packeten köpte jag för endast 1 kr styck ;)
4 ryttare på ponnys.

Asslatjejerna / 25 April, 2011 - 21:53 /
0 kommentarer

Hej!
Har haft fullt upp idag! I eftermiddags drog vi fram två fleecetäcken och låg och lata oss lite i solen. Någon gång måste man ju få slappna av. Lite senare kom Felicia, Emilia och Johanna hit och skulle rida. Eftersom det inte var meningen att det skulle bli ett hoppass så lindade jag och Sanna Candy och Lövvi, samt jag sadlade på dressyrsadeln. Men hoppgalningarna bestämde hoppning ändå, så där fick jag hoppa omkring i dressyrutrustning ;)
Nog om det. I slutet bytte vi lite hästar lite hursom helst. Det slutade med mig på Banjo, Felicia på Lövvi och Sanna och Emilia på sina.

Förresten! :D Sanna tog sina första hopp på Lövvi idag! Senast hon red henne var i vintras i skritt och trav, då vart hon skräckslagen haha. Lite rörigt inlägg kanske.
Video kommer imorgon!

Villgotts inflammation.

Asslatjejerna / 25 April, 2011 - 12:26 /
8 kommentarer

Villgott kastrerades ju för några veckor sedan, och eftersom hans hål läkte för fort, blev det inflammerat. Han har under några dagar haft en varböld frammåt magen men idag är den näst intill borta! 

Han har under snart en vecka gått på penicillin och metacam, och idag ska vi se om han behöver ytterligare en veckas dos. Förutom medicinering ska han travas minst 10 min två gånger dagligen samt tvålas och masseras där pungkulorna suttit, och även det 2 gånger dagligen. Vi har både cycklat och longerat, men att cykla är nästan omöjligt med honom. Har ni några förslag vad vi kan göra för att inte tråka ut honom med longering varje dag? :D


Galoppträningen fick bli igår istället.

Asslatjejerna / 25 April, 2011 - 09:10 /
13 kommentarer

Tjena! 

Jag och Sanna vart ute och ridit på Candy och Lövvi. Vi utnyttjade galoppträningen som aldrig blev av häromdagen igår istället. Då, efter 1 timmas arbete i den sköna skogen, är vi mycket nöjda med våra pållar :D


Grusvägen hemmåt.

Fika stund.

Asslatjejerna / 24 April, 2011 - 22:17 /
2 kommentarer

Mamma och mina småsyskon kom förbi med fika igår, precis när vi kom hem med Candy. Riktigt mysigt att sitta där i vårsolen och dricka festis och kika på busiga föl :D

Rent ut sagt hemskt ridpass.

Asslatjejerna / 24 April, 2011 - 19:19 /
1 kommentarer

Vi vill inte ens tala om det. Vi red först bort mot en äng, där Candy såklart vägrade lyssna. Efter ett tag blev vi bortkörda och red istället i beteshagen. Där var hon minst sagt lika jobbig. Hon var lat, och vägrade lyssna på ytterskänkeln. I vad som fick bli slutet trampade hon åtmindstonde under sig och formen kom, men det var ett rent helvete att få henne dit haha. Då valde vi att sluta, när det iallafall gick åt det håll vi ville. Har aldrig bråkat så mycket med henne. - Ush på dig ponny! ;)
Får inte upp mer bilder på bloggen nu, men lite senare kommer några få bilder upp, för ni ser ju att vi provade den ljusblåa outfiten idag :D


Kvällen igår.

Asslatjejerna / 24 April, 2011 - 09:33 /
8 kommentarer

Eftersom Linda inte kunde komma igår så fick vi rida Banjo istället för henne. Vi red lite granna i hagen och han var jätte lugnt och fin. Red på kvällen då det var inte lika varmt ute. Candy och Lövvi fick sig en vilodag. Men idag får Banjo vila medans Candy och Lövvi får sig ett dressyrpass.

'

Linda kan inte komma.

Asslatjejerna / 23 April, 2011 - 16:58 /
18 kommentarer

Hejsvejs!

Sanna är redan ute och cyklar med Villgott, så jag ska också skynda ut. Sannas syster fick förhinderoch kan inte komma, men vi ska se om hon gör det imorgon. Antagligen rider vi ut en sväng nu istället :thumbup:

GLAD PÅSK!

Asslatjejerna / 23 April, 2011 - 14:30 /
6 kommentarer

Vi önskar er en riktigt härlig påskhelg, för det ska vi ha! :D

Dagen.

Asslatjejerna / 23 April, 2011 - 08:17 /
9 kommentarer

Idag är schemat fullt. Vi ska snart ut i stallet och vattna alla hagarna samt fixa stallet och för fölis+mammor. I eftermiddag blir det påsklunch och sedan kommer Linda hit och då är det ridning hela kvällen. Bloggen kommer vara proppad med bilder! :D


Hö inne i stallet igen!

Asslatjejerna / 23 April, 2011 - 07:33 /
1 kommentarer

Banjo ridning.

Asslatjejerna / 22 April, 2011 - 22:45 /
3 kommentarer

Idag red vi för första gången på Banjo. Det blev ett pass på ridbanan. Carro började och sedan fick jag testa lite med. Han var grymt underbar hihi :D
Här får ni ett smakprov. Mer kommer imorgon.
Mini runda istället.

Asslatjejerna / 22 April, 2011 - 18:58 /
6 kommentarer

Tjenixen!

Åh, vi som var sugna på galopparbetet idag fick tyvärr ändra våra planer. Vi red ut som vi skulle, men när vi var där så vände vi, för jag tyckte inte Lövvi kändes riktigt riktigt fräsch, så jag ville inte påfresta henne om det skulle vara så att hon sträckt sig eller något. Men vi red lilla rundan, och sedan lite grann i hagen. Där fick jag även hoppa upp på Candy och ta några hopp :DGaloppträning.

Asslatjejerna / 22 April, 2011 - 14:50 /
2 kommentarer

Hejsvejs! Nu ska jag och Sanna ut och galoppträna lite. Kör samma runda som alltid vid den träningen :D


Jag och Simpson. Kortet togs några dagar innan bloggen startades.

Ännu en fölis.

Asslatjejerna / 22 April, 2011 - 11:30 /
1 kommentarer

Asslas VillÄndra (Kennet)

Maskeradhoppning.

Asslatjejerna / 21 April, 2011 - 20:20 /
5 kommentarer

Hemkomna från stall och våra kompisars tävling. Jag och Candy gick felfria och hamnade på delad 1:a plats men med längst tid. Carro och Candy red en snabb runda men med två rivningar. Candy slarvade på raksträckorna.

Innan hemfärden fick 1: orna ta ett ärevarv i ridhuset. Och Candy som redan var avsadlad fick ridas barbacka. Dock sprang ju alla andra med sina, så det var ju inget pinsamt för oss ;)


Innan


Efter hihi


Harvat.

Asslatjejerna / 21 April, 2011 - 18:37 /
4 kommentarer

Åsa körde igång lilla traktorn för några dagar sedan, så nu är både stall-gårdsplanen och ridbanan nyharvad!


Gårdagen

Asslatjejerna / 21 April, 2011 - 13:23 /
2 kommentarer

Hejhej

Bloggen har legat lite nera det senaste pga att vi har vart i stallet hela dagarna, så vi har inte hunnit med. Men nu kommer vi igång igen.
Som sagt. Igår var det full rulle hela dagen i det varma vädret. Vi städade och fixade lite mer ute i hagarna osv. Lite senare på kvällen så kom Felicia, Emilia och Johanna. Det blev ridpass för Åsa på fyra ryttare. Det blev Banjo, Lövvi, Candy och till och med Rowdy Boy fick gå med. Så igår åkte vi hem sent och var inte hemma föräns vid 21.00.
Därav ingen bloggning ;)


Litet barn på liten Queenie

Önskeschabrak i hoppväg.

Asslatjejerna / 21 April, 2011 - 11:00 /
0 kommentarer

Tror Candy och Lövvi skulle bli riktigt läckra i rött ;)


Dock lite mörkare

Trötta.

Asslatjejerna / 20 April, 2011 - 22:54 /
1 kommentarer

Jag och Sanna har vart i stallet hela dagen och är så trötta så det inte är sant. Det blir raka vägen till sängen efter detta. Imorgon är det tävling. Vi uppdaterar er även om dagen då.
Bloggen får vänta.

Ha en bra kväll!


Cykeltur

Asslatjejerna / 20 April, 2011 - 09:00 /
10 kommentarer

Hejsan!


Vädret idag är väl inte det bästa. Men det kanske är lite som igår? Grå mulet men jätte varmt? Vem vet. Iallafall så ska jag snart bege mig till stallet en sväng. Tänkte borsta igenom Bruno ordentligt. Sedan ta en promenad med han om vädret tillåter, menas jag väntar på Carro.


Jocke och Bruno.

                     

Ponny/Hästakuten.

Asslatjejerna / 19 April, 2011 - 20:45 /
8 kommentarer

I säsong 3 av ponnyakuten kommer man även kunna söka in med häst. Problem finns ju hos både ponnyer och hästar, så jag ser inget dåligt i det. Sålänge det inte blir bara hästar ;)


Här är dom som är med i programmet nu.

Vad tycker ni om säsong 3: s nya metod?

Årets första dopp avklarat!

Asslatjejerna / 19 April, 2011 - 18:29 /
11 kommentarer

Hej Hej!

Gud så varmt det är ute idag! Har ni det varmt och skönt hos er också? 
Eftersom Lövvi hade glappsko och Jocke inte hade slagit på den så grejade vi lite i stallet och så. Plockade bort stenar och mockade ur hagarna. Krattade stallplanen lite granna, mocka och halmade lösdriftet. Runt halv två tiden tyckte vi det var för varmt så vi bestämde oss för att fråga min syster om hon kunde köra oss till filsbäck så vi kunde ta ett dopp. Linda (min syster) kom runt halv fyra så Carro han rida Candy en snabbis för jag hade ingen ridlust i denna värmen.
I vattnet sedan så var det riktigt varmt och skönt för att vara mitten av April bara. Fast när man kom lite längre ut (då vattnet gick till knäna på oss) så blev det lite kallare så vi doppade oss och sprang in till det varma vattnet. Sedan sprang vi ut igen för det var inte så kallt som vi trodde när man hade vant sig.
Imorgon bär det av till stallet igen. Candy får stå eftersom i ska tävla på torsdag. Då blir det putsa och fila på utrustningen som gäller.


Tyvärr inte när vi var i vattnet, men det blev bara suddiga bilder då.
Foto: Linda Petersson

                                            

Sommarvärme redan?

Asslatjejerna / 19 April, 2011 - 08:37 /
4 kommentarer

Hejsan!

Nej, kanske inte riktigt sommarvärme. Men det var riktigt varmt igår när vi hopptränade med Candy i ridhuset. Carro red först dit och hoppade lite sen hoppade ja red hem. Hon var nog inte på sitt bästa humör i början då hon slarvade ganska rejält. Men när hon sen kom igång hoppade hon jätte fint. På hemvägen red jag genom vattnet vilket Candy nog tyckte var skönt, hon traskade mer än gärna ner.
När jag kom tillbaka så hade Carro (som cyklade i förväg) gjort klart maten. Lite senare gick vi ut och red en barbacka tur på vägen med Arien och Lövvi. Arien var pigg och små travade hela tiden. Gjorde en påbörjad usväng och travade hem mot stallet, fick stopp på henne lite längre fram. Lövvi bara gick efter och undrade vad Arien höll på med. När vi sedan red åt andra hållet så märkte vi att det glappade i Lövvis baksko. Så vi red hemmåt och gjorde iordning stallet och fyllde på vatten. Sedan cyklade vi hemmåt.
Filmerna kommer som vanligt någon annan dag! :rolleyes:

Nu, väntas ännu en fullspäckade stalldag framför oss. Så nu ska vi snart trampandes bege oss ut i värmen för en efterlängtad uteritt på Lövvi och Candy.


Carola och Zortez i vårsolen :)


                                                                                                             

Zortez La Assla

Asslatjejerna / 18 April, 2011 - 14:45 /
7 kommentarer


(Nedersta, 2 dagar gammal)
Själv tycker jag han är dundersöt, hihi :D

Glass!

Asslatjejerna / 17 April, 2011 - 16:36 /
7 kommentarer

Hej svejs!

Idag har jag haft en fruktansvärd träningsvärk. Men vid ett-tiden pallrade jag mig på cykeln och tog en sväng till stallet. Jag var inte speciellt ridsugen, och min arm som jag sträckte igår värkte redan vid mockningen av en box. Så jag prioriterade Candy före Lövvi, eftersom hon behöver gå lite mer samt röra på sig inför hoppträningen imorgon. Dock tänkte jag bara ta en kort runda i skogen, men det slutade med att jag hittade en jättefin åker att rida lite dressyr på. Där var hon faktiskt jättemjuk. Först körde jag på lite som vanligt, och i slutet tränade jag förvänd galopp.
När jag red tillbaka till stallet kom mamma förbi så då gjorde jag iordning Candy lite snabbt och åkte med henne hem.

Så idag spenderades inte många timmar där :(

Han knäppa en bild på Steve innan jag drog!


"Svar"

Asslatjejerna / 17 April, 2011 - 09:55 /
8 kommentarerVille bara säga till anonyma Johanna att din kommentar visst finns kvar. Att gå bakom ryggen och säga till den andra bloggerskan att vi tagit bort din kommentar är löjligt. Den är kvar, lika orörd som från början -.-

Bara Vilandra kvar!

Asslatjejerna / 16 April, 2011 - 21:35 /
9 kommentarer

Fällperioder.

Asslatjejerna / 16 April, 2011 - 08:08 /
15 kommentarer

Ush, så tråkigt!

PÅSKLOV! :D

Asslatjejerna / 15 April, 2011 - 20:42 /
4 kommentarer

Hejsan hoppsan!

Tog bussen upp till stallet idag. Riktigt härligt var det eftersom jag inte har vart där på hela veckan. Stallet var så gott som färdigt när jag kom. Så jag gick direkt ut och hälsade på Candy och Lövvi. Fotade dom lite granna och sedan gick jag ut och hälsade på Bruno. Han var hur mysig som helst idag ♥ När Carro hade bytt om tog vi in hästarna och gjorde iordning dom. Red den rundan som hon och Åsa hade ridet några dagar tidigare. Den såkallade Galopprundan. Det gick super, men var riktigt jobbigt, var helt slut redan efter första traven. Hästarna var pigga och glada. När vi kom tillbaka efter ca. en timmas ridtur så fixade vi hästarna innan vi gick in till Jocke och pratade lite.

/SannaCandy och Lövvi :)

Bruno och Arien♥

87-årig man gör katt och hundfoder av ponnyer!

Asslatjejerna / 15 April, 2011 - 07:16 /
8 kommentarer

Hästägare gjorde katt- och hundfoder av ponnyer

En 87-årig man i Danmark har skjutit flera av sina shetlandsponnyer, som han inte fått sålda, och gett dem som foder till gårdens hund och katter.

De tre ponnyerna har mannen skjutit med bultpistol, därefter skurit halsen av dem och låtit dem ligga i skogen.
- Varje dag har jag skurit av en bit av en av de döda hästarna, och gett till mina katter på höskullen eller hunden, berättar Ejnar Östergaard Andersen för danska TV2/Nord.

Mannen, som har mer än 50 islandshästar och shetlandsponnyer på sin gård, tycker inte att det är det minsta konstigt att han fodrar med sina hästar. Han menar att ingen vill köpa hästarna, och att det kostar pengar att skicka iväg dem för avlivning.

Djurskyddsföreningen Nyt Hesteliv är upprörda över mannens hantering av hästarna.
- Det är äckligt och makabert att döda hästarna på det här sättet, säger Janne Junker från Nyt Hesteliv.

Polisen är kontaktad och man ska nu utreda om mannen begått något brott. Efter ett besök på gården har de konstaterat att mannens andra hästar är i gott skick.


http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=620813

Önskad dressyroutfit.

Asslatjejerna / 14 April, 2011 - 21:35 /
6 kommentarer

Något jag skulle vilja klicka hemfrån horze:

Inte klokt så sega vi är.

Asslatjejerna / 14 April, 2011 - 20:35 /
0 kommentarer

Var det inte vi som lovade att vi skulle använda vår ljusblå outfit någon dag? Fast nu kanske jag påminde dom som glömt haha.. Men iallafall så har vi vart väldigt sega, och helt enkelt inte hunnit med. Men vi får göra det på påsklovet, så vi får se hur det blir :D

/Carolina

Carolas föl!

Asslatjejerna / 14 April, 2011 - 19:24 /
15 kommentarer

Hejsvejs!

Carola fölade igår kväll, någon gång mellan 7-9. Och jag hade ju ingen aning om att det var på G när jag åkte ifrån stallet. Men iallafall blev det en ljusbrun hingst med 4 vita kotor och en stjärn+snopp :D

Jag och min mamma har precis vart och kikat på det och jag fick en hel rad av bilder!
Vill ni se?

/Carolina


Här får ni ett litet smakprov sålänge! :D

Äntligen vår på allvar!

Asslatjejerna / 14 April, 2011 - 16:39 /
9 kommentarer

Hejsan!

Jippie, nu är äntligen våren här på riktigt. Har ju vart rikigt varmt i några dagar nu vilket gillas skarpt.
Har varit på marknad i Götene med Carro idag. Fanns inget att ha kan man ju säga men roligt att träffa Carro igen.
Föresten hur är det med kommentarerna? Tycker att det har legat lite lågt med kommetarer dom senaste dagarna..

/SannaRowdy Boy och Villgott i vårsolen :)

Rätta svaren på finn fem fel.

Asslatjejerna / 13 April, 2011 - 20:55 /
8 kommentarer

Eftersom ingen var smart nog att gissa rätt i vår förra "Finn fem fel" så visar jag dom rätta svaren ;)

Halv 6 och jag är redan hemma...

Asslatjejerna / 13 April, 2011 - 17:40 /
13 kommentarer

Tja tja!

Var som sagt tidig till stallet och tog en ridtur på Lövvi idag. Hon kändes jättefin! Jag red till grustaget och hittade lite nya vägar som man kan rida och utforska någon annan gång. Hon har verkligen förbättras då hon inte är så rädd för tunga fordon längre! Mötte 2 bussar och hon reagerade inte, utan det var mer som "Vad väntar vi på?" haha. Turen tog väl iallafall 1 timma och 15 minuter. Efter den så släppte jag in Carola och Vilandra och snabbryktade Candy lite, sedan fick hon och Lövvi fick gå till gräshagen igen. Då småpysslade jag i stallet lite innan mamma kom. 

Imorgon är det ju marknad, och utvecklingssamtal i skolan. Blä, inget stall.

/Carolina
 


Snart dags!

Asslatjejerna / 13 April, 2011 - 13:24 /
6 kommentarer

NU ÄR DET INTE LÅNGT KVAR!


Längtar!

Asslatjejerna / 13 April, 2011 - 07:21 /
4 kommentarer

Skit vad jag saknar stallet något enormt! Som tur var är det påsklov nästa vecka och då blir det stallet varje dag :D Är fortfarande boggsugen till max men har inget att skriva haha.

/SannaArien kom med på kort senast jag var i stallet ♥

Ridpass x2

Asslatjejerna / 12 April, 2011 - 19:52 /
7 kommentarer

Hejsvejs!

Jag förväntade mig regn när jag tog hav 4 bussen till stallet idag. Men inte en droppe har jag känt på hela dagen!
När jag kom till stallet förrut, började jag med att hämta in Lövvi. För en gångs skull var hon inte lerig så det gick fort med rykten. Jag red galopprundan (Den jag red med Åsa) och först uppfattade jag henne lite slö, men när hon kommit igång var hon super pigg! Jag galopperade inte hela, utan tränade ungefär en tredje del att flytta henne för skänkeln, i trav. Det börjar släppa nu! Efter en timma var vi hemma och jag tog direkt med Candy, för att rida henne. Tänkte bara en kort runda så jag skulle hinna göra lite i stallet, men den tog lite längre än vad jag trodde, då jag först red lite i skogen och sedan på ett gärde.

/Carolina


Candy och Lövvi fick stå i gräshage och utan täcke idag. Nu är det ju vår på riktigt :D

Stall paus, eller vad kallar man det?

Asslatjejerna / 12 April, 2011 - 07:02 /
3 kommentarer

Hejsan!

Denna veckan kommer jag tyvärr inte hinna upp till stallet eller rida en endaste gång, kommer sakna stallet något enormt. Är värsta bloggsugen men har inget vettigt att skriva hehe.

/SannaBild på Steve som togs här om dagen. Ligger och solar i boxen.
Foto: Sanna Petersson

Som sommarväder, fast bättre!

Asslatjejerna / 11 April, 2011 - 17:21 /
19 kommentarer

Tjena!

Visst är det varmt ute? Det är helt perfekt väder! Fast blir det varmare än så här så kommer ju alla insekter, blä.
Idag var jag aldrig i stallet. Trodde Sanna skulle dit men så blev det inte. Då hade ju iallafall Candy blivit riden. Men imorgon åker jag upp, och ska försöka få gjort så mycket som möjligt, samtidigt som jag ska försöka hinna fota :rolleyes: På onsdag slutar jag kvart i ett (!) och självklart lägger jag även den lediga tiden på stallet!

/Carolina

Veckans outfit.

Asslatjejerna / 11 April, 2011 - 16:09 /
8 kommentarer

Ekipaget som matchade snyggast denna gången:Vi kör igång med en ny. Skicka till asslatjejerna@live.se

Första hjälpen kit.

Asslatjejerna / 10 April, 2011 - 14:36 /
12 kommentarer

Uppsatt i stallet är nu en liten första hjälpen vägg, med plåster och sånt för eventuella småskador. Jag invigde redan flera plåster igår, då mina skor börjat trycka på hälarna.
Det är verkligen kanon att ha en sån :D

/Carolina

 

Ridtur med Åsa.

Asslatjejerna / 10 April, 2011 - 14:36 /
13 kommentarer

Som ni säkert förstår kunde jag inte hålla mig ifrån stallet, utan tog en tur upp vid halv elva tiden.
Jag mockade allt (Som var förvånadsvärt lättmockat idag) och sedan tog jag in Candy och började pyssla om henne. Då kom Åsa och sa att hon skulle rida Banjo, så då bestämde vi oss för att rida ihop. Hon hade planerat att rida ut och galoppera, så jag hängde ju med. Vi red en jättebra runda som jag inte visste om. Det var  ju väldigt varmt samtidigt som det var svalt och skönt i skogen. Men sedan svettades ju man som en gris i galopparbetet ;)

Sedan skrittade vi hem igen, och jag red lite kort på banan.
Efter fanns det inte så mycket att göra, förutom att sopa lite.

/Carolina


                              Mycket vackert om jag får säga det själv ♥

Söndag morgon.

Asslatjejerna / 10 April, 2011 - 09:41 /
6 kommentarer

Om det inte blåser så mycket som det gjorde igår så ska jag nog försöka cykla upp en stund till stallet. För övrigt skulle det ju inte göra något om hästarna stod idag, men har man tiden så har man :D

Men som sagt, det får vädret avgöra!

/Carolina

Sista vinterbilden upp på bloggen! Bruno och Zonaparte. (För några år sedan)Från ridpasset på Lövvi.

Asslatjejerna / 09 April, 2011 - 19:59 /
8 kommentarer

Hej!
Som redan skrivit red jag Lövvi på banan förrut. Tänkte bara ta upp det i ett specifikt inlägg. Hon var otroligt duktig, och gick utan problem i form, på volter och åttor, utan att bli helt förvirrad eller loj. Vilket hon inte riktigt förstod vitsen med i början.
Vi gjorde även några svaga sidvärtesrörelser i trav, och hon börjar flytta bättre och bättre. Eftersom underlaget fortfarande inte är på topp så tog vi lite galopp ute istället, men jag är otroligt nöjd med min gumma idag :D

/Carolina


Blev inte som vi hade tänkt..

Asslatjejerna / 09 April, 2011 - 19:41 /
10 kommentarer

Hej!

Blev inte riktigt som vi hade tänkt oss från början. För vi skulle ju ridit och hoppträna med Candy i ridhuset men när vi kom till stallet så hade Åsa och Jocke tagit med henne till ridskolan. Alltså blir det tyvärr inga filmer som vi sa.
Men ja, när vi kom till stallet (efter att ha cyklat i världens motvind) så såg vi att det stog två lösa hästar på åkern. Som tur var visste vi vem som ägde dom så det var bara att börja gå hem med dem.
Vi fixade iordning stallet när vi kom tillbaka, gick in och åt mat. Sen bestämde Carro sig för att rida Lövvi lite på banan. Medans hon red så borstade jag och fotade Carola och Vilandra. Jag tog även in Bruno och pysslade om han ett tag. Saknar verkligen att rida han :(
Pysslade lite smått och gott i stallet och sedan kom hemskjutsen.

/Sanna

Dom blivande mammorna :love:

Ridhuset.

Asslatjejerna / 09 April, 2011 - 09:30 /
6 kommentarer

Idag ska vi hoppträna lite med Candy i ridhuset, så räkna med filmer :D

Livet rockar. Det fattas bara en gitarr.

Asslatjejerna / 08 April, 2011 - 21:41 /
9 kommentarer

- Flum

Två klantiga stalltjejer fick borsta två näst intill gråa hästar idag. Vi fick också byta sadel och sadelgjord till Lövvi. Så hon fick ta Candys hoppsadel för att det skulle lindra svullnaden lite. Men ridturen blev jätte lyckad. Ja, i början iallafall... Då var båda hästarna mycket pigga och Lövvi kändes jätte fin. Vi red på en lång grusväg som senare ledde ut på åkern. Dessvärre blåste det för mycket där för lite bus ;) På hemvägen så kom grannens dräktiga sto lös emot oss, men efter ett tag så kom dom och hämtade henne ute på åker.
Efter fanns det inte så mycket att göra eftersom Byggare-Bob Åsa redan hade fixat allting.
 
 

Vårens första invigning av vattnet.

Asslatjejerna / 07 April, 2011 - 20:46 /
6 kommentarer

Hejsan Hejsan.

Nu när Lövvi åter igen är frisk så tog jag och Carro en liten ridtur. Hästarna var pigga och glada, så vi bestämde oss för att rida och titta om det fanns något vatten vid klätterbackarna. Och det var det. Hästarna tyckte det var super kul fast Candy vågade inte gå i vattnet om inte Lövvi gjorde det.
Kanske inte kommer vara så mycket istallet nu förrsän jag får en cykel, eftersom det hände en olycka inatt med vårat hus, och med bilen..
Vi filmade en gång när vi red lite i vattnet för skoj skull :)
Videoklippen kommer upp imorgon, fick in dom på datorn men då försvann dom.


/SannaTror detta är samma vatten. Dock är detta en bild från förra vintern (tror jag) Och idag var det upp till knäna istället

V.

Asslatjejerna / 07 April, 2011 - 20:31 /
1 kommentarer

Hejhej!

Nu ser jag på V (En tv-serie). Sanna uppdaterar er om dagen inom kort :)

/Carolina

Foto: Åsa Larsson

Villgott och Winston

Läxläsning och korvätning.

Asslatjejerna / 06 April, 2011 - 17:06 /
11 kommentarer

Jag ska inte till stallet idag tyvärr. Eller jo, det var planerat, men alla läxor vi har förstörde allt. Jag måste vara här hemma och göra dom! :(

/Carolina


Foto: Carolina Willig

Rowdy Boy!


Tyvärr ändrade planer..

Asslatjejerna / 06 April, 2011 - 07:30 /
7 kommentarer

Hej!

Idag blir det inget stall för min del. Dels för att det spöregnar ute och jag har ingen lust att cykla i det. (hade jag åkt buss så hade jag lätt gjort det ändå, älskar att rida i regn, förutom blöta ridbyxor då.) Vart tog det fina sommar vädret vägen? Och dels för att mamma tvingade med mig hem till pappa och leta efter min bikini. Och sedan måste jag (för mamma) åka ner till ridskolan på TEORI! :( Men imorgon tar jag bussen upp till stallet och rider en liten längre tur med Candy och fixar stallet.
Tror föresten Carro skulle upp till stallet idag men jag är inte säker.

/Sanna


Bruno får stå för bild :) ♥

Henden Aloha.

Asslatjejerna / 05 April, 2011 - 20:15 /
14 kommentarer

Aloha har åkt igen!Mycket ren och nöjd ;)

Äntligen!

Asslatjejerna / 05 April, 2011 - 19:05 /
15 kommentarer

Hejsan!

Slutar tidigt imorgon så Efter lång väntan tar jag förhoppningsvis en cykeltur upp till stallet imorgon. Om det inte spöregnar förstås. Var längesen jag tog en cykeltur upp till stallet så det ska bli kul. Är det bra väder ska jag försöka ta lite nya bilder, har verkligen inga bilder kvar. Får hoppas det är "okej" med knät så jag kan rida, eftersom jag slog upp min gamla skada (som jag fick i vintras) i fredags. Annars får jag gå ut och gå, mysa med hästarna och fixa stallet :)

/SannaFoto: Carolina Willig.
Bildbrist..

Idag fick jag mycket gjort!

Asslatjejerna / 05 April, 2011 - 17:02 /
13 kommentarer

Tjena tjena!

Jag började stalldagen med en ridtur på Candy. Vi red mot fina grusvägar och körde mycket galopparbete. Hon skulle både öka och minska galoppen av endast mina sits hjälper samt byta galopp i kurvorna. Hon var väldigt framåt och pigg och skötte sig utmärkt. Efter hann jag göra väldigt mycket innan mamma kom och hämtade mig. Fylla på vatten, mocka det ofärdiga, sopa, putsa träns (Rowdys och Lövvis), fodra och såklart fota :thumbup:
Eftersom jag sedan hade så mycket tid över, så satt jag bara där i höet och glodde på hästarna som busade, haha.

/Carolina

En bild från dagens ridtur

2 föl på gång.

Asslatjejerna / 05 April, 2011 - 14:15 /
12 kommentarer

Två föl är beräknade att komma den 15 April, men vi får väl se när dom små liven kommer ut :D Tänk vad snart!?

/CarolinaDenna gången är det Carola och Vilandra som står runda i hagen och väntar in dom...

Studiedag.

Asslatjejerna / 05 April, 2011 - 10:28 /
3 kommentarer

Hej!

Jag ska snart dra på mig ridkläder och ta en cykeltur till stallet. Även fast det inte är så många +grader så är det ju skönt att det inte reganar! Min rygg är ju helt bra nu, så vi får hoppas att det inte kommer tillbaka när jag rider eller gör stallarbete.

Det blir Candy som får komma ut idag, och kanske att jag tar och promenerar med några hästar! :)

/Carolina

Olofgårdens Bruno!

Horze Loralie munktröja.

Asslatjejerna / 04 April, 2011 - 19:21 /
6 kommentarer

 

Fin fin fin! Okej då, den är vit, men what ever :love:

VILL HA

Veckans fråga.

Asslatjejerna / 04 April, 2011 - 16:31 /
37 kommentarer

Vad rider ni era hästar på för bett? Motivera gärna ditt svar :)Plötsligt ryggont.

Asslatjejerna / 04 April, 2011 - 15:25 /
9 kommentarer

Jahapp, även denna dagen förstördes. Stallet efter skolan var ju inplanerat, men i skola fick jag seriöst akut ryggont. Jag vet inte vad det var, men ryggen bara låste sig. Så nu fick jag åka hem och vila lite, och hoppas det är borta tills imorrn då vi var sugna på att rida till ridhuset.

/Carolina...Av veckans blogg!

Asslatjejerna / 04 April, 2011 - 07:44 /
3 kommentarer

 

Vinnare 1

Vinnare 2

Vinnare 3

Vinnare 4

Hagförändring.

Asslatjejerna / 03 April, 2011 - 21:46 /
9 kommentarer

Har lyckats knåpa ihop en bild i miniformat som visar vart stall och hagar ligger.

Så här ser det för tillfället ut.

 


texten är lite liten här och där men det som står är ändå inte så viktigt ;) Kan ju inte säga att det blev så likt, men nu har ni ju en liten bild på hur det ser ut.

Rowdy boy. (e. Kulltorps Yrrol)

Asslatjejerna / 03 April, 2011 - 18:42 /
12 kommentarer

Om ni undrar varför det helt plötsligt står att jag ridit Rowdy Boy, är det för att vi ska börja sätta igång, och satsa lite mer på honom. Rowdy Boy har troligen växt över till C-ponny, och är 4 år.

/Carolina

En bild från när han kom till Stall Assla, i våras/somras (?)

Två hingstar blev valacker.

Asslatjejerna / 03 April, 2011 - 13:56 /
21 kommentarer

Både Calle och Villgott genomgick en kastration härodagen, så nu är det endast Bertil under Stall Asslas ägor som fortfarande är hingst.

/Carolina

Unghingstarna på bete.

April April.

Asslatjejerna / 03 April, 2011 - 13:17 /
12 kommentarer

Som säkert alla andra, hade vi planerat in ett aprilskämt, att skrämma Åsa och Jocke. Först var vi ju osäkra på om dom verkligen skulle bli så rädda som vi hoppats på, men vi lyckades!

Vi gick hemmifrån runt 8-tiden, och gick till stallet på 40 minuter. Vi fick gå extra långsamt eftersom det än sålänge bara hunnit skymma. Uppe vid vägen innan stallet satte vi oss och väntade in mörkret lite till. Då gick vi igenom hur vi skulle göra. Mycket blev ändrat. Först skulle vi blinka med en stark batteridriven lampa utanför deras hus och efter det springa och slå i deras källardörr, samtidigt som Sanna skulle skrika en bit ute på åkern. Men vi fick för oss att det inte var någon idé, utan började med att blinka, för att sedan springa långt ut på åkern och skrika. När vi såg att Jocke kom ut (I precis rätt tid) för att ta in hästarna, började jag skrika, eftersom min röst var lite starkare. Första gången reagerade han inte så mycket, utan bara "var det någon som ropade?", men när jag skrek igen så stod han där och tittade lite, haha. Då kom det en bil på vägen, och vi trodde att han hade ringt någon. Men det var bara Åsa. Så vid flera tillfällen skrek jag igen, och då trodde dom det var rådjur. Dom hade faktiskt en chansning på att det var vi, men sedan trodde dom att vi var för fega för att vara där ute själva i mörkret. Men när man låg i kall blötlera mitt ute på en åker, och försökte vara så tysta som möjligt, samtidigt som man skulle ha koll på dom hann man inte tänka så mycket på det. Iallafall, vart dom nog liiite chockade, så det blev ju lyckat ;) Dock såg aldrig Jocke lyset från lampan.

/Carolina

Omgång 5.

Asslatjejerna / 03 April, 2011 - 09:40 /
7 kommentarerDen nedersta är redigerad och den översta är då originalet :D

Kom ihåg: Ljus och sådant är inte ändrat.

Denna gången har jag klurat till det lite för er, så man vinner en länk på bloggen och bdb ;)


Ombyggt stall.

Asslatjejerna / 02 April, 2011 - 20:03 /
18 kommentarer

Stallet är ju som sagt ständigt under renovering. Det finns ju alltid saker man kan ändra på och förbättra. Speciellt nu efter den stora ombyggnaden som skedde i somras. Man har ju inte så stor lust att hålla på med stallbygge på vintern, för det är ju så ruggigt kallt då. Jaja, nu har dom iallafall hunnit dela vår stora box i två delar. Dessutom har dom bytt och målat nya brädor runt om. Lite nya småsaker som krokar är också uppe :thumbup:

/Carolina


Ändrat datum + hinderbygge.

Asslatjejerna / 02 April, 2011 - 18:31 /
12 kommentarer

Hejsan!

Det fick bli Lilla Rundan idag med Rowdy Boy och Candy. Hästarna var pigga och glada, kände att Candy behövde galoppera av sig all sin energi. Så red jag ensam iväg till privata vägen och galopperade och rejsade några gånger fram och tillbaka. Candy var överlycklig och drog iväg med ett tjut. Sen tog det stopp när en bil kom åkandes på asfaltsvägen, när den hade åkt förbi slog hon till med ett bocksprång och sen står hon där helnöjd. (hehe jag åkte  inte av) Innan jag hade kommit tillbaka så hade Carro hunnit att fixa allt i stallet. Så det var bara sopa väldigt lite och ta upp några högar. Förresten, vi har fått getingar utanför stallet nu. Är det någon av er som också har fått det? :o
Imorgon får hästarna vila och vi också. Även kanske på måndag, om inte Carro åker upp. Så det betyder massa tid till bloggen och massa inlägg, ska förbereda några redan ikväll.


/SannaFick tyvärr bli en google bild, för jag fick inte in bilderna på datan.
Igår så började jag och Carro att fixa till lite hinder inför tävlingen som nu är den 15 maj istället för den 13!

Konfirmation.

Asslatjejerna / 02 April, 2011 - 12:00 /
11 kommentarer

Ush ush. Sanna och jag är på konfirmation. Men efter drar vi till stallet. Vi tar nog en ridtur på Candy och Rowdy. Och så kanske Arien får komma ut en sväng. Hoppas bara vädret håller i :D

Nyklippt Rassla.

Asslatjejerna / 02 April, 2011 - 08:33 /
3 kommentarerRassla är klippt i ansiktet. Nu ser hon :D

Vaccination.

Asslatjejerna / 01 April, 2011 - 06:41 /
6 kommentarer

Hejsan.

Linda skulle ju igentligen följt med till stallet igår. Men hon kände sig inte så bra så hon sket i det och följer med någon annan dag istället. Det gjorde igentligen inget eftersom hästarna hade blivet vaccinerade samma dag. Lövvi är inte helt frisk ännu så ja skulle skrittat ut lite på Candy själv men Carro tog med Rowdy Boy en liten sväng. Hästarna var lite lagom taggade och ville inte gå i den farten vi ville. Specielt inte Rowdy. Iaf så skrittade vi lilla rundan, (travade lite granna, fast de var så halt så det gick inte.) mitt inne i skogen halkade Candy till och gick ner på knä. Rowdy Boy brydde sig inte ett dugg om vad ja och Candy höll på med.
Väl hemma i stallet igen så pysslade vi med hästarna och gjorde iordning stallet. Sedan kom sjutsen hem till mig. Åt spaghetti och köttfärssås innan vi skulle iväg på Zumba.

/Sanna

Foto: Bild tagen från google.