Veckans blogg (v. 35)

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2011 - 19:26 /
31 kommentarer


Kommentera bara att du är med!
En extra lott: Du länkar detta på din blogg, eller lägger till oss på bloglovin 
Två extra lotter: Du gillar oss På Facebook)


Andra kommentarer hänvisas till andra inlägg!

Inpackning.

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2011 - 17:12 /
3 kommentarer

Hejhej! Har inte kunnat blogga försän nu. Vi var nyligen iväg och packade in grejer i lägenheten. Mycket småprylar. Imorgon åker möblerna in!


Här får ni en bild på mitt minirum. Där ska jag trycka in en säng och något typ av skrivbord för datorn ;)

Två första gånger...

Asslatjejerna / 30 Augusti, 2011 - 20:41 /
10 kommentarer

Idag satt jag upp för första gången på både Brownie och Tilly. Alltså min första gång på dom. Med Tilly red jag ut med Felicia, en runda och sedan lite småhoppning i hagen. På Brownie red jag ut en sväng själv. Båda två var verkligen mycket trevliga hästar!


Omgång 8.

Asslatjejerna / 30 Augusti, 2011 - 10:00 /
7 kommentarer


Nu är det äntligen en finn fem fel här igen! Denna gången blev det en riktigt enkel, för hade lite bråttom. Så nu gäller det att bara vara först!

Den översta är redigerad. Du behöver inte ha blogg för att gissa och kunna vinna.

Rätta svaret.

Asslatjejerna / 29 Augusti, 2011 - 19:03 /
13 kommentarer

Brownie är född år 1990 och de två första med att gissa rätt var Yasmine och Julia!


Välkommen Grynet!

Asslatjejerna / 29 Augusti, 2011 - 10:27 /
11 kommentarer

Felicias foderponny.


LÄS detta.

Asslatjejerna / 28 Augusti, 2011 - 20:38 /
14 kommentarer

Så här skriver tidningen Ridsport i en artikel.


"Tre föl dödade på en vecka

På Tyska stuteriet Falkenhorst har någon dödat tre föl under en vecka. Ägaren Gwendolyn Gregorio har hittat fölen brutalt ihjälslagna i hagen.

I förra veckan hittades det första fölet dött i hagen med stora skador på kroppen. I måndags morse upptäcktes ännu ett dött föl, som fått ta emot våldsamma slag mot huvudet.

Ägaren anmälde händelserna till polisen, som inte var särskilt intresserade då det "bara handlade om hästar". Gregorio försökte på tisdagen att stalla in alla sina hästar, men hade inte tillräckligt med halm till hela flocken med avelsston och föl.

I går morse gjorde hon ännu en hemsk upptäckt - hennes mest dyrbara föl låg död i hagen med ett träspett rakt genom kroppen.
Polisen är fortfarande passiva i fallet enligt ägaren, som nu försöker få in sina hästar på stall."


Vad har man för motiv om man går och dödar föl? Man har sett hundar som flås levande upphängda i en snara, man har sett hästar bli ihjälpiskade med benen ihopknutna, man får tom se när kattungar blir ihjältrampade av klackar, ja, man får veta mycket nu för tiden.

Jag delar med mig en film som fått mig att gråta, och tillslut av ren ilska, vilja kämpa för att djuren ska få sin rätt! Men vad kan jag göra.... Känner mig otroligt hjälplös. Känner mig vidrig som kollade på denna film utan att sedan kunna göra något. Hjälpa dom stackarna som inte har gjort något ont för att förtjäna vad dom fick gå igenom. Hur kan sådana sjuka folk sova om nätterna?

Här är filmen:
http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/226136-se-filmen-som-far-djurrattsaktivisterna-att-rasa

Jag visar filmen för att folk ska upptäcka filmen för att få upp ögonen för vad som håller på att hända och har hänt länge i vår värld. Jag vill visa vad våra djur får genomlida, hur jävla sjuka världens människor kan vara. Kan ni göra något åt det? Gör då det, hjälp dom!!!

Låt ditt hjärta få läcka, bara en tanke kan räcka

Veckans blogg...

Asslatjejerna / 28 Augusti, 2011 - 18:52 /
11 kommentarer

Vinnare 1

Vinnare 2


Dagen i 3-punktsform.

Asslatjejerna / 28 Augusti, 2011 - 15:00 /
5 kommentarer

 Började med att rida ut på VillGott med Felicia. Hon red Åsas ena nya ponny. VillGott skötte sig super, det var ju bland dom första gångerna han reds bredvid en ponny han inte kände. Dessutom sto. Han tog även galoppfattningarna direkt nu, villket förvånade mig. Senast i Torsdags visste han inte vad det betydde haha.

 Felicia åkte hem så jag var själv, och jag red ut på Bonnie. Galopperade lite i form på grusvägar, så hon fick lära sig det med. Skänkelvikningar var det inte att tala om ;)

 Mamma fyller år så jag ville äta middag med dom, vilket gjorde att jag bara han sopa iordning efter mig, och sedan åka hem. Hade annars tänkt att rida Brownie och Arien, men det får vänta till nästa gång!


Veckans fråga.

Asslatjejerna / 27 Augusti, 2011 - 20:55 /
26 kommentarer

Hur många timmar av din dag spenderar du i stallet?

Rally.

Asslatjejerna / 27 Augusti, 2011 - 17:27 /
1 kommentarer

Tjena igen!

Idag var det Rally runt hela kvarteret och bortåt så jag drog till Julia igen och kikade där. Vilket åskväder som kom, dock utan regn så det fick vi vara glada över :o Har även hunnit med att hänga med mamma till ridskolan och kollat på hennes lektion. Nu ska jag ta det lugnt och sedan städa!


Urve, Kamé, Olga och Julia hehe.

Asslatjejerna / 26 Augusti, 2011 - 22:25 /
1 kommentarer

Hejhej! Har inte vart hemma på hela dagen, alltså inte suttit vid datorn. Först var det skolan och sedan drog jag till Julia, och vi hann inte med så mycket mer än att rida en tur på lite mindre än 2 timmar.

Men nu är det ju helg så ska försöka fixa massor av inlägg dagarna som kommer. Tyvärr inte idag då jag är riktigt trött.


Bild lånad av Pernilla.
Lilla Olga som var med på turen.

Slädrundan.

Asslatjejerna / 25 Augusti, 2011 - 19:49 /
3 kommentarer

Jag hade verkligen en såndär "eftermiddagshuvudvärk" i stallet förrut, men jag pallrade mig ut och hämtade Norsella och pysslade om henne lite. Hennes mugg är nästan borta nu. Sedan red jag ut med Emilia en sväng, och Johanna hängde med på cykel. Red en bra runda med mycket saker att kolla på och Villgott skötte sig super. En lyckad första ridtur alltså :D


Dag 26. Mina rädslor.

Asslatjejerna / 25 Augusti, 2011 - 10:00 /
11 kommentarer

Jag vet inte riktigt vad jag är rädd för i hästväg. Kanske att allting ska krossas, jag förlorar stället jag rider på. Men i vanliga livet skulle jag säga SPINDLAR.En "ny" ponny att rida.

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2011 - 18:50 /
11 kommentarer

Har inte kunnat vart i stallet idag heller, men som tur är ska Norsella stå så mycket som möjligt denna vecka. Hon är lite tunn så hon måste bara äta upp sig lite och sedan är det igång igen. Men imorgon ska jag ta mig upp och ta mig en första ridtur på VillGott! :D


Grå nästa!

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2011 - 15:50 /
15 kommentarerAntingen med benlindorna i samma nyans som schabraket eller som det är över, men definitivt en av mina nästa outfit's :D

Fåglasång.com

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2011 - 12:30 /
4 kommentarer

                  
                 

Jag vill ge en hiss till företaget Fåglasång, en häst, hund och kattbutik på internet. Dom har väldigt varierande och passande kostnader, det vill säga både billiga och lite dyrare saker. Samtidigt som dom inte kräver mer för en vara än vad den är värd. Gillar även smidigheten att det är klart och tydligt genom hela beställningen. Det negativa skulle isåfall vara att dom inte har så mycket att bjuda på. Exempelvis har dom bara en enda huva i lager osv. 

Vad tycker ni själva om sidan, ni som är tidigare kunder?
                               

Från Fåglasång.

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2011 - 08:55 /
2 kommentarer


Klickat hem dom röda benlindorna! Hoppas nyansen matchar schabraket bara :D

Dator nörd.

Asslatjejerna / 23 Augusti, 2011 - 18:22 /
11 kommentarer

Hallå, fick ta en paus från datorn förrut, det vart helt konstigt framför ögonen haha! Nu har jag iallafall käkat kräftor och ska fixa ihop lite inlägg och så!


Bruno och Tilly står och avnjuter solen!

Första skoldagen avklarad!

Asslatjejerna / 23 Augusti, 2011 - 15:21 /
1 kommentarer

Nu är första skoldagen avklarad utan större problem. Den kanske inte blev som jag hade tänkt mig, men det är ju en dag imorgon också som förhoppningsvis blir bättre på alla sätt och vis. Idag hade vi en "prat" dag. Eller ja, vi gick runt i Götene och interjuade olika ställen. Imorgon blir det slappt på förmiddagen, sen vanliga lektioner på eftermiddagen :)


Dag 24. Jag måste träna på.

Asslatjejerna / 23 Augusti, 2011 - 12:51 /
1 kommentarer

Man måste väl träna och träna för att bli bättre? Så jag måste ju träna på de saker jag är mindre bra på. Exempelvis jobba på mina brister i sitsen, vilket jag försöker göra hela tiden.


Vem bestämmer egentligen?

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2011 - 21:05 /
2 kommentarer

Känner det är väldigt seg uppdatering från min sida. Men har inte orkat blogga p.g.a olika skäl och så, då har jag helt enkelt skitit i bloggen, och gjort andra saker. Idag har jag ju vart med Julia hela dagen, och hon kommer förhoppningsvis sova hos mig om hon får. Imorgon är det första skoldagen, och det känns inte alls bra, jo lite roligt ska det väl bli att träffa alla kompisar igen.


Sista?!

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2011 - 20:45 /
0 kommentarer

Kan inte fatta att det är sista sommarlovsdagen idag? Var det inte alldelles nyss vi skrev ett inlägg på bloggen hur gött det skulle bli med sommarlov?! Suck... Imorgon, Tisdag startar skolan igen. 5 förmiddagar i veckan som inte kommer kunna spenderas i stallet. När jag fått mitt schema och så, vet jag lite mer hur det blir med tiderna!


Imorgon kommer nog uppdateringen bli lite seg från min sida. Ska fixa lite imorgon kväll med det!

Ridhuset.

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2011 - 18:37 /
0 kommentarer

Hallå! Jag har vart borta i stort sett hela dagen med liten paus här hemma. Imorse var vi i Skövde och nu på eftermiddag körde pappa upp Norsella till ridhuset så jag kunde rida där. Vi fick en väldigt bra start för hon var sammarbetsvillig. Hon var även supergo och mjuk och en helt annan häst i galoppen i ridhuset! Sedan kom det en till häst och lite folk så då blev hon himla stretig ett tag. Men efter lite till galopp slappnade hon av igen. Men som sagt, början var bäst! Sen kan det ju också vara att hon började tappa tålamodet och tyckte det var jobbigt. Så är helt okej nöjd med henne. Får se när nästa gång nu blir.


Hade ingen kameraman så blev utan bilder tyvärr!

Nattinlägg.

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2011 - 04:00 /
4 kommentarer

Hej igen, jag han bara rida Norsella förrut eftersom dator-fixet här hemma drog över tiden. Men nu ska det mesta vara fixat för det funkar finnemang!

Emilia och Felicia hängde med till Bertil hagen och red där. Dom hoppade lite terränghinder medan jag fokuserade mig på dressyr med Norsella. Hon jobbade på superbra, och det var en helt annan känsla än alla andra gånger! Hon jobbade verkligen mellan hjälperna. Vi jobbade i ett litet långsammare tempo så att bakbenen hängde med ordentligt, och från start jobbade hon verkligen på! Sammanlagt red vi i kanske 30 minuter eller något. Det är bra med varierande pass och vi skippade även galoppen på grund av underlaget.

Hoppas ni sover gott nu då ;)


Hade jag otur eller hade jag otur när det började regna precis när det var kameratajm?! :o

Min dag.

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2011 - 21:48 /
2 kommentarer

Gokväll.

Idag vaknade jag alldeles för sent hehe, halv 1. woops! Eftersom Lindas gamla rum då stog tomt, så passade jag på att flytta in dit. Så det har jag hållt på med hela dagen, och är ändå inte riktigt färdig.
Nu är jag för trött, så ska snart ta en varm dusch och sen sova hehe. Imorgon är det sista dagen på sommarlovet. usch vad hemskt :( Men den ska spenderas med bästa vän Julia.Saknar ♥

Tar mig en cykeltur.

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2011 - 16:20 /
7 kommentarer

Ska ta mig en cykeltur upp till stallet, ta upp Norsella och Bonnie till stallet och ge dem en ordentlig rykt, samt rida både två. Det lutar åt en uteritt och ett dressyrpass men är mest sugen på det förstnämnda! Frågan är om det är det mest behövda... Men kvällen är planerad!


Bilder på kaninen. Ska försöka ta lite bilder senare, kanske blir det sådant där härligt kvällsljus!

Livet är inte lätt när det tar emot.

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2011 - 13:33 /
1 kommentarer

Kom hem sent igår kväll efter att ha lämnad Linda och Afisz i Helsingborg. Affe såg ut att arta sig väldigt bra.
Gården var fin och mysig. Ridhhuset var lagomstort och det finns nog fina ridvägar där. Sjö och hästen precis utanför fönstret. En liten Jack Russel hund att busa med. Som komiskt nog också hette Affe. Trevliga inacorderingar och ägarna. Ja, där kommer dem nog trivas båda två, det hoppas vi!

Hjälpta Linda att packa in alla grejer i lägenheten, och få koll så att Affe mådde bra, sen var det dags att säga hejdå till båda två. Och den långa resan hem var inte så lockande. Det tog emot, men vad hade vi för val?
Snart är det höstlov, och då tar jag första bästa tog ner!Mysig sjö utsikt precis utanför fönstret.

Gissa hur...

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2011 - 11:42 /
20 kommentarer

Kan ni gissa hur gammal Haysford Heiress (Brownie) är?
Dom två snabbaste som gissar rätt vinner som vanligt en länkning!


Tips.

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2011 - 21:20 /
6 kommentarer

Sorry för att uppdateringen har vart lite låg idag, men jag har haft lite brist på ideér om vad jag ska skriva om.

Snälla, både jag och Sanna tycker det är kul, och bloggar för er skull, men vi måste ju veta vad ni vill läsa? Så ge tips nu, massor på en gång! :D


Inflammationen Mugg.

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2011 - 14:42 /
14 kommentarer

Hästens så kallade mugg är en inflammation direkt på huden nere vid kaleden. Mugg är egentligen småsår men för att förhindra större skador bör den behandlas snabbt, eftersom hästen t.o.m kan få hälta.
Varför en häst får mugg kan bero på att man har vart dålig på att hålla rent om hästen exempel går i en smutsig/lerig hage eftersom huden i karleden är väldigt känslig och tunn. Det kan också vara om hästen gått på saltade vägar eller ridbanor. Ytterst sällan kan det även bero på fodret.

De vanligaste tecken på mugg är sårskorpor. Men ibland uppstår även svullnader, rodnad, ömhet och värme men det beror på att muggen sprider sig. En häst med tecken på benen. dvs vita ben, har lättare att få mugg.

Många blandar ihop mugg med rasp, men rasp är när muggen har spridit sig till skenbenet och uppåt.

När du upptäcker att din häst har mugg bör du tvätta rent såren ordentligt. Använd tvål (Parfymfri) för att mjuka upp skorporna och plocka försiktigt bort dom. Torka sedan av med en handduk, och lägg på salva. (Matolja fungerar även) Om du inte klarar av detta själv och det inte blir bättre efter några dagar kan du behöva kontakta en veterinär.

Du kan förebygga mugg genom att tvätta av benen om hästen stått i lera/smuts på dagen så att den kan stå torr och ren inne på natten. Om du är dålig på att rengöra hästens ben klipp då inte bort hovskägget, då det är där för att skydda. Många väljer att klippa bort hovskägget men håller rent ordentligt för att det ger ett snyggare intryck medan andra låter det sitta kvar och bara håller koll.

Detta har jag fått lära mig om mugg, och kommer ihåg. Vet ni något mer ni vill dela med er av?

Mugg

Rasp
 

Dag 23. En hoppträning.

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2011 - 09:53 /
15 kommentarer

Alla mina bilder från hoppträningar har försvunnit tyvärr.


Duktig Norsella!

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2011 - 21:23 /
15 kommentarer

Idag hade jag med mig Victoria till stallet :)
Först regnade det så himla mycket, men vi han precis duscha klart Bruno innan ösregnet kom.
Men efter några timmar så höll det upp och vi gick och hämtade Bonnie och Norsella. Red lite dressyr på åkern, och Norsella kändes jättefin hela tiden, lite pigg i galoppen men blev lugn efter några steg. Så jätte nöjd. Sen så skrittade vi med Linda ut på lilla rundan med Affe.
Imorgon så flyttar dom till Helsingborg, Så ingen uppdatering från mig.


Veckans blogg (v.33)

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2011 - 14:34 /
46 kommentarer


Kommentera bara att du är med! (Du får en extra lott om du länkar detta på din blogg eller lägger till oss på bloglovin eller två lotter om du gillar oss På Facebook)


Lägg andra kommentarer i andra inlägg.

Dag 22. Jag gillar inte.

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2011 - 13:50 /
35 kommentarer

Noll koll på vad jag inte gillar. Det kommer ju upp nya saker hela tiden och dom brukar ju även försvinna och ersättas av nya saker man ogillar.

Men jag gillar inte att säras ifrån en häst man lärt känna, och börjat älska... ♥
Fast vem gör egentligen det?


VillGott funderare.

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2011 - 12:44 /
16 kommentarer

Hade tänkt att ta mig en första ridtur på VillGott lite senare men när man ser vädret, ojoj. Här regnar det som bara den, hur är det hos er?


Tagen häromdagen. Så fin!

Hemma igen.

Asslatjejerna / 18 Augusti, 2011 - 21:49 /
2 kommentarer

Nu är vi hemma igen efter att vi var en kort stund i stallet och skrittade Affe lite på banan och på vägen.
Han tyckte nog det var roligt att få komma ut igen :D Och han blev riktigt snygg i vita benlindor också :)

Imorgon blir det en uteritt med Linda och Vicki på Bonnie, Norsella och Affe :)


Linda och Affe ♥

Min långa dag.

Asslatjejerna / 18 Augusti, 2011 - 18:27 /
2 kommentarer

Tjena!

I förmiddags tog jag med mig syrran upp till stallet. Tyckte det var på tiden att hon följde med, och det passade bra när jag ändå var där ensam. Vi började med att hämta hästarna från betet, som vanligt och sedan red jag Norsella medan Clara stannade på gården och kelade med Steve. Jag red lite på en äng och försökte få henne att hålla en jämn takt i trav och galopp samt att inte tänka bakåt i skritten så fort jag samlar ihop henne. Inget av detta kändes av idag utan hon var väldigt samlad. Lite stretig stundtals i traven (I början) men när det släppte var hon väldigt mjuk när jag skulle ställa om henne och så. Dock blev hon trött i galoppen och orkade inte samla sig längre stunder men jag tror allt hon kan ha lite träningsverk, och för att hon faktiskt brukar ligga på väldigt i galoppen, och det fick hon inte göra idag.

När jag var klar med henne, jag red faktiskt bara i en halvtimma, så gjorde vi iordning Bonnie och red ut två på henne. Vi red och plaskade lite i vattnet och sedan tillbaka. Bonnie skötte sig super. Sedan kom eftermiddagsvärmen, och det kändes verkligen som om sommaren var tillbaka. Men mödosamt gick vi och lämnade hästar på betet och tog tillbaka en Candy till stallet för skoning.


Snart.

Asslatjejerna / 18 Augusti, 2011 - 16:06 /
2 kommentarer

Snart ska jag upp en sväng till stallet med Linda. Ska fota henne och Affe lite granna, man får ju passa på nu medans hon skulle prova nya sadeln och tränset. Det blir ju ingen avanserat pass då han inte är igång men bilder blir det iallafall :D


Mini bild på Affes nya dressyrsadel + ett av hans nya schabrak :)

Uteritt med en underbar vän!

Asslatjejerna / 18 Augusti, 2011 - 11:44 /
13 kommentarer

Hejsan!

Kunde inte blogga igår då det blev väldigt sent jag kom hem hehe. I alla fall så red jag ut med Lisa på eftermiddagen och det var riktigt kul :D Bonnie var väldigt pigg i början och kunde verkligen inte skritta, sötan. Red runt lite borta hos Lisa och i "trollskogen" sen följde hon mig en bit innan hon själv vände hemmåt.
Upp mot stallet.

Asslatjejerna / 18 Augusti, 2011 - 09:59 /
0 kommentarer

Om lite mer än en timma cyklar jag upp till stallet. Är själv där idag, och jag hade tänkt rida Bonnie och Norsella, samt ta en promenad med Bruno. Vi får se hur mycket mer jag hinner :D


Dag 21. Fula ovanor

Asslatjejerna / 17 Augusti, 2011 - 21:44 /
3 kommentarer

Oj oj! Alla har väl sina brister. 
När jag rider är det värsta att jag faller framåt väldigt lätt i lättridning. Förr hade jag lite problem med att jag hade för sträckta armar.  Det blev mycket så för att jag inte ville ta unghästarna i munnen. Men det har blivit mycket bättre nu och det är något jag försöker tänka mycket på när jag rider. + Att jag inte stänger handen ordentligt, hehe!


Hittade inga mer/bättre snabbt nu.

Tillbaka!

Asslatjejerna / 17 Augusti, 2011 - 10:54 /
3 kommentarer

Haha, vet inte om man kan säga att han har kommit tillbaka riktigt, men iallafall så står Afisz hemma på stallet igen tills lördag då han flyttar med Linda till nya jobbet.

Snart ska jag ta på mig ridkläderna och väcka Linda så vi kan åka ner till stallet :)Djurshopen.net

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2011 - 21:54 /
8 kommentarer

                     
                             
                             
                             

Jag vill hissa min farbrors djurshop. Dom säljer tillbehör och foder till både häst, hund katt och gnagare för rimliga priser. Bra kvalitét och hållbara saker, kan jag lova då inga av mina grejer har gått sönder där ifrån! Dom har även en så kallad fyndlåda där ni kan hitta reaprylar  ;)
                                              http://djurshopen.net
                                    

Gymhkana.

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2011 - 21:13 /
10 kommentarer

Idag busade vi lite med hästarna och körde gymhkana. Vi bar bort bommar, sockerbitar och koner till en åker och ställde upp det i två banor. Blev inte så mycket utan bara slalom och hinder typ. 

Hästarna tyckte iallafall det var jättekul och gick glatt med på att tävla lite mot varandra. Dock var det inte så seriöst eftersom man knappt kunde galoppera pga halk-risk. Sanna hade med sig Amanda, så vi försökte turas om lite om hästarna. 
  


5 huvuden i en smäll.

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2011 - 18:11 /
2 kommentarer

Fortfarande igång!

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2011 - 13:40 /
5 kommentarer

Ni vet väl att vi fortfarande kör på veckans outfit? Så fortsätt att skicka till asslatjejerna@live.se
Hoppas jag fick med alla tidigare vinnare nu? :D

Tilly.

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2011 - 10:00 /
2 kommentarer

Åsa har köpt Tilly. Maxad C.
Ålder: -06
Ras: New Forest
e. Okänd    u. Okänd


Snyggaste sommarbilden.

Asslatjejerna / 15 Augusti, 2011 - 18:26 /
24 kommentarer

Nu när sommaren lider mot sitt slut måste ju man självklart fått lite snygga sommarbilder för att ha som minne. Har du en riktigt snygg bild du vill skicka in och tävla med?Motivet ska vara något hästigt, eller bild på ett djur!

Reglerna är enkla:


* Publicera denna bild och ditt bidrag i ett inlägg på din blogg/Dayviews/Facebook och länka till det här inlägget.

* Skicka länken till ditt inlägg i en kommentar.

* Gilla vår blogg på facebook,
Vinnaren får ett litet hemligt paket hemskickat till sig!

OBS
Tävlingen avslutas 20 semptember!

2 timmar.

Asslatjejerna / 15 Augusti, 2011 - 16:58 /
8 kommentarer

Sanna sov över hos mig igår natt och idag vid lunchtid stack vi upp till stallet en kort sväng. Städade bara och fotade lite hästar innan vi försvann hem igen. Jag har lite att göra här hemma.


Jag provade min nya kamera, och jag gillar den skarpt!

Dag 19. Veterinär, hovslagare, massör osv..

Asslatjejerna / 15 Augusti, 2011 - 10:51 /
8 kommentarer

Våran veterinär heter Lotta. Och det är ju Jocke som skor hästarna på stallet. Och sedan har dom nog inte direkt någon personlig massör... Det får vi klara av själva ;)


Foto: Jocke Carlsson

VillGott frågan.

Asslatjejerna / 15 Augusti, 2011 - 05:30 /
3 kommentarer

Ja, VillGott är en welsh (Sek B) som de flesta gissade på. Men dom två snabbaste var Lisa och Victoria :)


Miljöträning.

Asslatjejerna / 14 Augusti, 2011 - 23:04 /
1 kommentarer

Vår dag startade med en tripp till Skövde. Fick bland annat med mig en ny kamera hem, så förhoppningsvis blir det lite bättre bilder fram över.

Men väl i stallet så red vi bort hästarna till stallet fast med en liten omväg. Pysslade om dom mycket innan vi körde lite miljöträning på gården med dem. Det var riktigt roligt och hästarna reagerade väldigt olika. Det var kanske inte så smart att rida barbacka just då, men vi överlevde utan några skador ;)
Vi red över gummimattor från transporten, gick genom en säckgång fyllda med halmpellets, rundade träplankor och gick genom en port av spånbalar. Tillslut kunde vi trava runt denna lilla bana utanproblem. 
 


Äventyr.

Asslatjejerna / 14 Augusti, 2011 - 10:17 /
10 kommentarer

Igår bestämde jag och Sanna att vi skulle ta en lång skrittur barbacka på hästarna. Då tänkte vi kanske lite över en timma, så hästarna fick sträcka ut ordentligt på en asfaltsväg. Men det blev lite mer än så. Vi babblade på och fortsätte skritta en bra bit. I förbifarten läste vi Österäng på en brevlåda. Vi gick in på skogsvägar som tog slut vilket gjorde att vi fick vända och fortsätta på asfaltsvägen. Men tillslut kom vi till en skogsväg som faktiskt ledde någon stans. Då hade det börjat mörkna lite och vi ville inte vända tillbaka samma skogsväg vi kom. Så vi fortsätta över sådan här mark där det är nedhugget och grenigt ni vet? På något sätt lyckdes vi ta oss förbi där och hamna på en klöver åker. Hästarna var så duktiga trots att Norsella blev lite nervös när hon gick ner på slabbig mark. Vi är stolta!

Där iallafall hade vi ingen aning om vart vi var, men vi skrittade till en asfaltsväg och ringde Jocke. Men det var inte så lätt för han hade ju ingen aning om vart vi stod, haha! Men vi försökte slå på gps:en på min mobil, men det var så krångligt så vi sa hejdå till Jocke och red lite på måfå. Det var nu rejält mörkt och vi hade inga reflexer så vi hade lite smått panik. Då kom vi upp på en väg där vi ridit innan. Gissa om vi blev glada som kände igen oss, efter lite under 4 timmar på hästryggen?!


Enda bilden jag lyckades åstadkomma igår.

Onda rumpor!

Asslatjejerna / 13 Augusti, 2011 - 23:44 /
1 kommentarer

ajaj, berättar mer imorgon, ska krypa ner i sängen så fort jag kan! Men kan ni gissa?


Cykeltur!

Asslatjejerna / 13 Augusti, 2011 - 13:55 /
5 kommentarer

Hej!

Alldeles strax ska jag ta en lång cykeltur ner till "Affes" bete och kolla till hans sår. Var även där uppe igår kväll, och jädrar vad jobbigt det var att cykla dit haha. Fast jag och Julia hade motvind också, kanske berodde på det.


Har verkligen brist på bilder nu..

Bruno är tillbaka!

Asslatjejerna / 13 Augusti, 2011 - 10:30 /
4 kommentarer


Veckans outfit.

Asslatjejerna / 12 Augusti, 2011 - 20:40 /
2 kommentarer

Denna veckans vinnare är: http://equosteam.blogg.se

Dressyr på ängen.

Asslatjejerna / 12 Augusti, 2011 - 17:05 /
3 kommentarer

Blev ett dressyrpass idag som jag skrivit tidigare. Först var det inte tänkt att Sanna skulle komma, men när jag ringde upp henne så kunde hon det ändå, så hon red med på Bonnie. Hästarna var GRYMT fina, och då menar jag verkligen det. Norsella var så duktigt och mycket lugnare och accepterade vad jag bad henne om med bara lite protester ibland. I slutet var hon även jättefin i övergångarna. Hon blir dock lite pigg i galoppen, men det är det vi behöver träna på.Alice söta hatt :D

Dagens planer.

Asslatjejerna / 12 Augusti, 2011 - 10:12 /
14 kommentarer

Ska snart ta mig en cykeltur upp till stallet. Vågar inte ens kika ut och kolla vad för väder som kommer möta mig :P

Jag hade tänkt att rida igenom Norsella ordentligt i dressyren, samt ta mig en kort ridtur på lite fler hästar. Jag kanske fotobombar någon häst också. Vem det blir får ni se senare :D


Tävling.

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2011 - 22:14 /
16 kommentarer

Hallå! Har vart på tävling halva dagen, och kollat på Emilia när hon hoppade Winston. Sedan stannade vi även kvar och kikade på de andra ekipagen när dom hoppade sina rundor. Så kom inte hem förrän 9-tiden. Här kommer lite bilder. Dock inte från hoppningen för där filmade jag :)

TÄVLING VINN EN KINGSLANDS TOPP!

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2011 - 21:34 /
7 kommentarer


http://lamiamichelle.blogg.se/2011/august/bloggtavling-vinn-kingsland-top.html#comment

Woops! förlåt.

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2011 - 20:25 /
10 kommentarer

Oj oj oj.. förlåt för kass uppdatering idag. Men har inte vart hemma knappt någonting så har inte hunnit med bloggen :(
Iallafall så efter kalaset så åkte jag och pappa ner och kollade till Affes sår. Och kan säga att det såg riktigt fint ut idag. Så det läker åt rätt håll vilket är bra. Lyckades knäppa några halvkassa mobilkort förut på lilla Affe.
Nu ska jag försöka fixa ihop lite inlägg åt er som ploppar upp lite senare :D
Klar!

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2011 - 13:37 /
13 kommentarer

Hej.

Nu är jag äntligen klar med städningen i rummet och helt iordningfixad själv. Idag skulle jag igentligen åkt på en ridavslutning, men eftersom min äldsta syster skulle jobba mellan 5 och 7 i kväll så fick vi ta firandet av pappa som fyller år idag lite tidigare. Alltså åker jag inte på avslutningen.


Dag 18. En häst jag saknar

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2011 - 08:00 /
16 kommentarer

Marabou ♥

Dagen!

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2011 - 22:09 /
25 kommentarer

Hej!

Har inte vart hemma så mycket idag. I eftermiddags så åkte jag med pappa hem till Skara och bakade lite inför kalaset imorgon. Det det blev chokladmuffins, vanliga muffins, banan kaka och pappas hemma gjorda tårta. Mums!
Sen runt 6 tiden åkte vi bort till Affe och gjorde rent hans sår han har fått under hakan (precis där grimman sitter) Det såg rätt bra ut, och han ömmade inte för tryck eller så. Vilket var rätt bra med tanke på att han hade gjort det någon dag tidigare.


Väcker gammla minnen till liv..

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2011 - 19:51 /
18 kommentarer

Kollade igenom gamla bilder. Gud vad jag saknar dessa tider :(
Terrängbilderna.

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2011 - 18:48 /
15 kommentarer
En liten tävling.

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2011 - 15:47 /
31 kommentarer

De 2 första som gissar rätt på vad VillGott är för ras vinner en länkning till sin blogg eller sitt namn här på bloggen.

Hoppas ni inte kommer ihåg ifall vi nämnt det tidigare här på bloggen ;)

Höst?

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2011 - 13:26 /
24 kommentarer

Sommaren verkar inte längre vara kvar här nere där vi bor. Nu är det antingen regn och rusk eller väldigt blåsigt väder. Dags att byta ut t-shirt och shorts mot tjockare kläder!

Vi får väl ha tur om vi får någon varm dag till?


Måndagens ridtur!

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2011 - 12:18 /
12 kommentarer

Har inte hunnit blogga om måndagens dressyrpass. Hehe woops! Iallafall så red vi dressyr på Bonnie och Norsella ute på åkern. Båda hästarna var super duktiga och gick verkligen toppen! Jag skippade galoppen på Bonnie då hon gick så himla bra i skritten och traven.
Carro och Norsella körde rakt igenom alla gångarter och det såg jättefint ut för dom :)

Nöjda hästar och två super nöjda ryttare skrittade sedan tillbaka till stallet efter ett underbart dressyrpass.


Tror även det var första gången Bonnie bar benlindor :D

Dag 17. Jag gillar.

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2011 - 09:30 /
12 kommentarer

Dum fråga? HÄSTAR SÅKLART! ;)


Text och bilder från Malmö.

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2011 - 05:00 /
1 kommentarer

Det började som sagt med ca 4 timmars bilåkande. Ett stopp för att tanka och ett stopp för frukosten. Sedan var vi framme i Malmö och parkerade bilen för att traska till horse showen. Det första i programmet var tvåstjärnig banhoppning. Det var skitkul att se, men efter det var världscupen och det var ännu bättre, haha. Det var svensken Niclas Lindbäck som tog hem det hela efter att många dragit om varandra till första platsen.

När hoppningen var klar fick vi gå väldigt långt för att kolla på lite terräng. Dom var indelade tre och tre i olika lag. Tävlingen gick ut på att dom skulle hoppa i bredd på en del hinder och efter varandra på en del, så snabbt som möjligt.
Sist men inte minst var det företagshoppning. Olika ryttare representerade olika företag i Malmö. Omhoppning blev det också, men dom red inte så fort eller snävt så det var inte så spännande.
När Horse showen var över bilade vi till Helsingborg för att ta färjan över till Danmark. Vi stannade alltså på färjan hela tiden och gick aldrig ur i Danmark. SEN, bar det hemmåt!Idag.

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2011 - 20:19 /
6 kommentarer

Idag var det inplanerat en dressyrträning för mig och Emilia. Men några timmar innan sms:ade tränaren att det var inställt. Så allt slit vi hade gjort med transporten för att piffa upp den var för gäves haha. Men nu är den ju snygg för nästa gång istället ;)
Istället gick vi alla arbetare in och käkade lite mat och efter det red jag, Sanna och Emilia ut. Vi red och galopptränade hästarna och dom jobbade på riktigt fint alla tre!Gårdagens outfit's.

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2011 - 19:53 /
1 kommentarer

Igår fick det bli grön på Bonnie och röd-vit på Norsella. Både klädde riktigt snyggt i detta. Nästa köp blir nog gula benlindor och en rosa outfit, om vi inte hittar någon annan häftig :DSorry för stallbilder.

Flugägg.

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2011 - 11:20 /
2 kommentarer

En del använder ryktsten som hjälpmedel för att få bort flugäggen som för det mesta läggs på hästens framben, men ibland tycker inte jag det funkar alls. Man kan riva och riva men det händer inget. En del avmaskar sina hästar just för att hästen kanske fått i sig flugäggen. Flugäggen kan ge magsäcken konsekvenser.
Det finns även en kam som är specialgjord för att dra bort äggen. Dock vet jag inte vart dom finns att köpa, men om jag visste hade jag inte tvekat! Här ser ni hur den fungerar: http://www.youtube.com/watch?v=OmXAmnWxa_E

För en del funkar det även att spruta massvis av flugmedel på benen eller lägga htc-salva där. Då undviker flugorna att spruta äggen, fast det är inget jag tror på.
Den flugan som är skyldig till detta heter styngflugan, och den sprutar äggen på hästarna. Inte sätter sig och lägger.
Hur gör ni för att ta bort dom? Eller gör ni det inte alls?


Dag 16. Mina tränare.

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2011 - 22:48 /
2 kommentarer

På ridskolan har jag tränat för Petra Wirtberg, Madeleine Kvarnrud, Erika Andersson, Ida (?), Amanda (?) Emma(?) och Katarina Johansson. Vad jag kommer ihåg. Privat har jag endast tränat för en ridskoletränare på Skålltorp, Matilda Forsling och Åsa Larsson.


15.

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2011 - 10:15 /
16 kommentarer

Idag fyller jag 15 år. Grymt ;)

Låång dag!

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2011 - 21:00 /
18 kommentarer

Äntligen hemma efter igeomsnitt ca. 10 timmar i bil. Skulle kolla på ett häst jobb till Linda i Skurup (bortanför Malmö) Ca. 5 timmar dit och hem. Gården var rikigt fin och trevlig. Huset och boendet såg hemtrevligt och frächt ut. Dom som jobbade där verkade trevliga och duktiga, tar Linda jobbet så tror jag hon och Afisz kommer trivas riktigt bra. Härliga skogsvägar, fin ribana och nära till ridhus på vintern, eller till unghästs hantering. Tyvärr en bra bite att åka, man fick riktigt ont i rumpan efter några timmar haha.

Hoppas eran dag har varit bra. Min har vart super :DTidigare hästar.

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2011 - 18:00 /
7 kommentarer

Dessa är några av hästarna som tidigare vart i stall Asslas ägor. Känner ni igen någon av dom?


Cavallos Ernst


Sydney. (Hade laddat upp fel foto först!)


Cola
Foton: Åsa Larsson

JW Schabrak Union Jack

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2011 - 13:50 /
7 kommentarer
Jag tycker förvisso schabraket är ganska snyggt i sig. Men till en allroundsadel eller hoppsadel ser det ganska dumt ut med rak kant. Jag förstår att detta ska spegla sig som en flagga. Men en rundad kant där framme hade vart mycket snyggare tycker jag.

Dag 15. Mina drömmar

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2011 - 11:00 /
3 kommentarer

"När jag blir stor vill jag ha pengar som bara ramlar in och leva lycklig i alla mina dagar"

Jag vill äga en stor hästgård där man i någon form av verksamhet kan tjäna pengar. Det är ju hur grymt som helst att jobba bland hästar och dessutom bland sina egna. Men vi får väl se vad framtiden bjuder på. Vem vet, jag kanske börjar jobba på ett sketet mc'Donalds-drive in?
Häst jobb.

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2011 - 01:48 /
1 kommentarer

Runt halv 8-8 åker jag Linda och pappa iväg till Skurup för att kolla på ett häst jobb till Linda. Lär bli riktigt jobbigt att åka så länge i bilen. Det skulle ta runt 4 timmar att åka dit. Så jag är upptagen hela dagen från morgon till kväll. Alltså blir tyvärr uppdateringen lite sämre, men något tidsinställt går nog alltid att fixa :)


Pessoa-bettet.

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2011 - 19:47 /
7 kommentarer

Hur många gånger har ni hört det här "Åh, h*n går så bra på det bettet"?

Vissa familjer med häst vet inte ens om pessoabettets funktion. En del använder det i dressyr för att "få hästen att kröka på nacken", men man använder det även till en häst som drar. Men om du nu behöver ett starkare bett finns det flera andra som är ett mycket bättre val!
Många tror också att dom gör bettet bättre om dom sätter på en kedja, så bettet får hävstångseffekt. Men det blir inte samma funktion som på exempel ett pelham, utan kedjan klämmer bara och nyper i hästens skinn.
Ett pessoabett består av ett grundbett som kan vara både rakt och delat men meden eller två extra ringar i. Ju längre ner man har tyglarna ju hemskare blir bettet. Om man däremot har tyglarna (och sidostycket) i den stora ringen så fungerar det nästan som ett vanligt, i bildens fall tvådelat. Men då kan man lika gärna byta bettet.

 

Funktionen då? Jo, när du tar i tyglarna gör sidostyckenas rotation att ett tryck skapas uppe vid nacken, där hästarna har massvis av nerver. För att undvika detta tryck sänker hästen huvudet. Men när du tar i tyglarna trycks även bettet upp i gommen vilket gör att hästen vill höja huvudet eller ta det framåt. Detta ger då dubbla signaler! Eftersom pessoabettet inte hindrar en från att kunna "dra för mycket" så kan hästen få sår och tryckskador i munnen.

När man rider hästen i form vill man ju kunna ge den beröm i form av eftergift. För att göra det med ett sådant här bett krävs det att man släpper ut tyglarna helt, utan nått som helst kontakt i munnen.
Eftersom hästen känner minsta lilla man gör, fast man inte tror det så blir den tillslut stum och trasig i munnen. Vilket gör att om man nu byter bett är hästen psykiskt blockerad och man kanske då väljer att betsla upp hästen. Utan vetskap om varför.

Pessoabettet är det sämsta alternativ för att försöka bli kvitt sina problem.

Folk som inte vet om bettets funktion är oftast dem som använder det. Men nu när ni förstått det (Hoppas jag?) tror jag aldrig att ni som hästmänniska skulle stoppa det i eran hästs mun. Jag hoppas min text har vart klar nog och givit den förståelsen.

Dag 14. Min drömhäst

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2011 - 18:57 /
6 kommentarer

En ponny jag skulle vilja ha skulle vara helst en D-ponny som hoppar med god vilja, pigg och glad men som inte drar. En som hoppar LB (minst ;)) men är en som kan gå långt. Utbildad minst LA dressyr och terrängriden.
En ponny som ska vara lite tävlad, helst i alla discipliner ovan, och vara en bästa vän i alla lägen... Millow ... ♥


En sval ridtur.

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2011 - 16:26 /
7 kommentarer

Hejhej!
Idag cyklade jag upp till stallet och var där helt själv. Så jag passade på att snygga till Norsella lite extra. Försökte få bort flugägg, redde ut hennes svans ordentligt, klippte öronhåren och jämnade till hennes man pyttelite, jag var rädd att jag skulle förstöra haha.
Hon var jätteframåt i början men eftersom hon inte har några bakskor försvann den entusiasmen direkt när vi kom in på gruset. Jag red iallafall galopprundan men inte för galoppträning utan jag ville få till traven som inte satt någon vidare häromdagen. Idag gick hon mycket bättre. Blev ju sisådär 25 minuters framskrittning på halvlång tygel så hon var ganska taggad till att börja jobba.

Men eftersom gruset övergår till skogsväg så blev hon genast pigg igen. Efter ett tag lät jag henne galoppera lite och jösses vilket pistolskott hon blev då haha! Så galet pigg och lycklig. Därför var hon lite svårare att jobba med. Det gick, men det krävdes en hel del. Desvärre var hon lite svår att fatta rätt galopp på mitt i all ivrighet och dessutom på rakt spår. Detta kan bero på vilken skänkel hon fattat galoppen för hos tidigare ägare. Det kan vara en svår omställning om man helt plötsligt kräver det motsatta. Sen fattade hon rätt efter detta.

Efter den rundan travade jag av henne lite på ängen. Och GOSH vad fin hon var! I både traven och den lilla galoppen jag tog där. En stor stor omfamning och massa klapp, sedan styrde vi hem igen.
Hemma fick hon stå och käka medans jag städade upp lite. Det var vad jag han med idag, jag ville hem "så fort som möjligt" eftersom min pappa fyller år. Men när jag väl kommit hem så är han själv inte här haha, kul!Dagens bilder.

Malmös horse show.

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2011 - 10:28 /
11 kommentarer

På söndag morgon (eller snarare natt för mig haha) hämtar Kjell upp mig. Jag lovar, att så tidigt som klockan 4 på morgonen kommer jag släpa mig och mina tillbehör in i bilen. Kommer vara död haha. Vi ska iallafall kolla på Malmös Horse show. Dom har en fälttävlans vecka och vi kommer kolla på banhoppning, ponnyfälttävlan, ponnyagility, hundfreestyle, uppvisningar hund-häst, voltige och ponnytrav. Kommer bli otroligt kul och ni kommer få se massvis med bilder, dock från min kassa kamera. Tråkigt för er, men roligt för mig som får se det live ;)

Allting börjar klockan nio och avslutas sent på eftermiddagen. Där väntas 40 hela mil hem igen.

Här får ni en film dom gjorde från 2009.

Filmtajm.

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2011 - 01:07 /
0 kommentarer


Här får ni en liten film jag satte ihop här om dagen. Inte så bra, men har ändast satt ihop filmer ordentligt ca. 5 ggr. :)
Och har man tråkigt så har man, då måste man ju sysselsätta tiden på dagarna med någonting. Och vad är det man brukar säga, övning ger färdighet ;)

Dags att putsa.

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2011 - 19:15 /
10 kommentarer

Hehe ja det kan man säga att detta gamla lädret var mer än mögligt. Men snyggt blev det efteråt. Tyvärr inte desamma på bild som i verkligheten. Man kan ju verkligen behöva putsa upp sådant som legat och skrotat länge!Det ser ju nästan nytt ut igen, eller vad säger ni? :D

"Jag tävlar i dom högre klasserna så jag är bättre än henne/honom..."

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2011 - 17:15 /
8 kommentarer

Jasså...?

Hur många har man inte sett flänga runt på ponnyn som hoppar allt? Ställer upp jämt trots slit i tyglarna och kickningar med sporrar. Trots att dom rider Nationellt och tävlar utomlands, så rider dom så där? Tycker ni dom rider bra då? - Nej.

Man behöver inte ha det där "Jag tävlar i dom högre klasserna" som ett bevis för att man är duktig inom ridsporten. Folk med vett i huvudet kan faktiskt se det med egna ögon. Och det finns hur många som helst som aldrig tävlar men ändå är så sjukt mycket duktigare än dom som tävlar i de höga klasserna.
Så det där citatet blev jag irritterad på. Givetvis finns det ju duktiga ryttare där uppe i klasserna med, men hoppas ni förstår vart jag vill komma?


Ohästrelaterat.

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2011 - 15:04 /
8 kommentarer

Här får ni örhängesfantaster ta chansen att blogga till er ett par snygga örhängen från http://blingit.se ! Man vill ju vara fin utanför stallet med, och dom här örhängena var supergulliga ;) Filmtajm.

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2011 - 13:37 /
8 kommentarer

Nu blir det att se en film eller två. Så himla dåligt väder ute och det finns inget roligt att göra på datorn mer än att fixa med bloggen, men det gör jag lite senare ikväll istället. Undra vilken film man ska se på bara.

Ha det bra! :)


Alltid ska det hända mig något..

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2011 - 11:43 /
6 kommentarer

Hejsan!

Blev ingen uppdatering från min sida igår p.g.a olika saker. Först och främst så var jag hemma hos Madde (min gamla ridlärare) och skulle rida igång ridskolehästarna, men efter olyckan i tisdags så fick ja skippa ridningen. Men var med och hjälpte till. Efter maten så var nästan alla färdiga med sina hästar. När jag helt plötsligt svimmar av mitt på stallgolvet. Madde kom och skulle hjälpa mig, fråga lite saker om hur jag mådde, men allt ja svarade var: Vet inte... Andades kort och fick verkligen ta i för att få luft. Så mamma fick hämta mig så vi kunde åka in till Akuten.

Dom på akuten kunde inte förstå varför jag hade svimmat av och varför jag andades som jag gjorde. (Du låter som en fisk på torra land) Blev citatet från en av doktorerna. Fick spruta mot oro i kortisonen för att nerverna skulle lugna ner sig och så att andningen skulle bli bättre. Men inte hjälpte det, blev bara yr och trött för en liten stund. Sen skulle ja få en annan spruta inför röntgen på magen, men blodkärlet hade böjt sig så hon träffade fel hela tiden. (Vilket gjorde skit ont, även fast jag inte är känslig mot sprutor)

Efter röntgen så började det allt trögare att andas, så Fredrik (doktorn jag hade) tog pulsen på mig. Den var väl inte jätte bra.. Skulle ligga mellan 10-24 men min låg på 44. Och eftersom det var trögare att andas så blev det en till röntgen på lungorna. Men det visade ingenting där (inte på magen heller) Runt tio tiden så började jag få tillbaka andningen igen, och fick smärtstillande innan vi åkte hem.
Fortfarande lite trögt att andas men absolut inte som igår. Så nu får det bli att vila hela dagen. Och självklart bättre uppdatering från min sida :D


Så nu går jag med ett bandage liknande linda på armen efter sprutan.
Blev lite långt inlägg men nu vet ni varför jag inte uppdaterade igår :)

Dag 13. Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja...

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2011 - 09:30 /
7 kommentarer

Jag vill ha ponny och inte häst, som ni kanske förstår haha. Jag plockade fram några jag tyckte var intressanta, men "byta och byta", det vet jag inte. Mot vem liksom, jag har ju ingen häst ;)

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=514023

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=513907 

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=513867 Naw, Den hade man inte tackat nej till! Helt kär :')


Millow (Den sistnämnda annonsen)

Queenie har blivit mamma!

Asslatjejerna / 04 Augusti, 2011 - 22:51 /
3 kommentarer


Foto: Joanna Wikman
Inte trodde jag att ponnyn jag red för ett år sedan skulle stå med ett föl bredvid sig idag. Duktigt Queenie! :)

Dag 11. Hästbloggar jag läser.

Asslatjejerna / 04 Augusti, 2011 - 18:24 /
13 kommentarer

Dom jag läser dagligen, alltså följer är Ponnysanning och Dressyrmupparna. Vilket liv jag har och följer två bloggar, haha? Men det finns inga som uppdaterar mycket och skriver intressant och å ett bra sätt tycker jag.

Men sedan kollar jag andra bloggar lite då och då så som Gangsterponnyn, Nicholaistyle (Så sjukt rolig. Alltså skrattretande :s) och Ponniiiiryttare. Jag tror det bara är dom...?


Visste ni...

Asslatjejerna / 04 Augusti, 2011 - 16:30 /
9 kommentarer

...Att Särkens Winston blev med sina 55 otroliga poäng i Nossebros 3-årstest den högst bedömda hopponnyn genom tiderna.

...Att den lille ponnyn Simpson fick stå i hage med 6 trådar innan han lärde sig att det inte lönade sig att rymma.

...Att Stall Assla för ett tag sen var nära på att mista Bruno när han plötsligt blev dödsjuk i förgiftning.

...Att Rassel är far till Rassla.

...Att Candy efter dom endast 10 (!!) gångerna i vagn placerade sig som 4:a i sin första körtävling.


Veckans fråga.

Asslatjejerna / 04 Augusti, 2011 - 14:30 /
34 kommentarer

När startade ni eran blogg?

Regn-Bilder del 2

Asslatjejerna / 04 Augusti, 2011 - 12:51 /
3 kommentarer

Nu kommer de resterande bilderna.

Dag 10. Hästens utrustning

Asslatjejerna / 04 Augusti, 2011 - 07:00 /
7 kommentarer

För det första har jag ju ingen egen utrustning och för det andra kan jag inte rabbla upp all utrustning vi har till hästarna haha.
Men jag och Sanna brukar ex. rida ut i hopp eller allroundsadel beroende på. Dressyrsadel använder vi någon enstaka gång. Inte lika bekväm som de andra ;) Sedan är det olika med träns men vi använder mestadels Aachen, engelskt, pullar och remont. Tre/två delat bett och även benskydd/benlindor oftast.


Lite halvtaskig bild, men här ser ni ett ex. på utrustningen iallafall.

Regn-Bilder. Del 1.

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2011 - 21:09 /
14 kommentarer

Fotade lite hästar förrut idag, tyvärr så hade det precis regnat så hästarna vart jätteblöta. Men fota gick ändå även om det inte var i det finaste vädret :) Blev över 75 bilder. Så vad sägs om en liten bildbomb? :D


Får dela upp bilderna i två inlägg. Känner att det blir lite för mycket bilder på en gång :)

Asfaltstur

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2011 - 19:17 /
13 kommentarer

Hejhej! Idag åkte jag upp till stallet vid ca. halv fem. Det både spöregnade och åskade, men så fort det verkade klarna hämtade jag och Sanna Norsella och Candy från betet. Medans jag red ut en sväng så stannade Sanna kvar i stallet och myste med Candy.
Det var meningen att jag skulle rida längs asfaltsvägen och göra undanflyttningar för skänkeln, men hon var lite stretig idag så jag fokuserade mer på formen. Det gick bra i galoppen (På mjukare väg) men i traven var hon riktigt jobbig. Men det kanske var för att hon hade så mycket annat att kolla på. Det var nämligen min första uteritt ensam på henne.
Dag 9. En perfekt dag i stallet

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2011 - 18:56 /
4 kommentarer

En perfekt dag i stallet är en dag där man slipper stressa. Bara göra allt i sin takt och känna att man har hela dagen på sig. Vädret ska också vara svalt. Jag gillar faktiskt inte värme i stallet. Det medför bara blinningar, svett, huvudvärk och irritationer.

Man ska göra alla sysslor som man brukar sedan rida på en kanon uteritt eller ett grymt ridpass. Sedan kan man sätta sig ner med sin kompis och prata samtidigt som man ser hästarna förnöjt tugga i sig sin mat.

Kan det bli bättre?

Vill förresten meddela att Brownie troligtvis inte har något föl i sin lilla mage. Vi trodde bara hon gick över tiden. Men nu har det gått så lång tid att vi får anta att det inte finns något föl. Tyvärr tyvärr :)


Hälsning från Affe!

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2011 - 13:15 /
19 kommentarer

Affe hälsar alla en trevlig dag i värmen :)Vår humor.

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2011 - 11:41 /
12 kommentarer

Dag 8. Pinsammaste situationen med hästar

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2011 - 23:33 /
11 kommentarer

De vette fasen alltså... Jag har nog många pinsamma tror jag. Man skämmer ju väldigt lätt ut sig när man visar sig offentligt eftersom många vaktar en som en hök. Ett exempel är när vi skulle tävla i Husaby. Sanna kom inte runt banan och jag var skitnervös för stjärnplanket. Så när jag skulle hoppa upp var jag så klen i benen så Sanna fick knuffa upp mig när jag stod och darrade i stigbyglen.
Det senaste var på tävlingen med Lövvi. Jag var så pirrig på framridningen att jag inte ens vågade rida ponnyn i form haha!

Jag kanske inte har så här "det värsta som har hänt mig", men tro mig, blir man påmind, då kan man säkert komma på massor ;)


Favoritbild.

Ont överallt!

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2011 - 20:43 /
5 kommentarer

Hejsvejs.

Idag var det planerat ett dressyrpass på Bonnie och Norsella. Sen en uteritt på Villgott och Arien. Men det blev lite ändre planer då jag blev översprungen av en häst, trampad i magen, höften och benet. Så Carro fick rida ett dressyrpass på Norsella ensam. Det gick kanon och hon blev riktigt fin i slutet. Både ryttare och häst var nöjda efter dagens pass. Alltså fick en svettig men nöjd Norsella en liten dusch innan hon fick mat. Carro skippade även att rida resten idag för hon hade huvudvärk.
Nu ska jag nog ta det lite lugnt ikväll, har ont bokstavligt talat överallt :(
Jag klarade mig från Akuten denna gången, men blir det sämre imorgon så får vi åka in och kolla.Glömde kamerorna hemma så det fick bli lite mobilfoton.

Serie.

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2011 - 15:00 /
10 kommentarer
Framröstad som "mest fail".

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2011 - 11:30 /
5 kommentarer


                 Jasså det tycker ni... ;) Fast själva avramlingen var rätt kass faktiskt haha!

IQ 0

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2011 - 06:00 /
5 kommentarer

Påväg upp till stallet förra veckans lyckades jag knäppa en hare på bild. Från cykeln alltså! Denna måste ha vart helt blind och hörselskadad, för jag han ju både ta upp kameran, sätta på den och fota haha! Kom typ 4 meter ifrån innan den fattade att det verkligen var någon påväg emot honom.

Dag 7. Min bakgrund

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2011 - 19:58 /
10 kommentarer

Hm? Min häst-bakgrund är ridskolan och flera medryttare tillbaka.

Det började med att mamma tog med mig till ridskolan som 6-åring. Jag började rida nybörjarlektioner efter att bara ha suttit på häst hos släkten. Jag tyckte ju som alla andra barn att det var helkul att sitta och åka häst. Men tillslut tröttnade jag och ville inte rida mer. Mamma tvingade mig att fortsätta och helt plötsligt sögs intresset upp igen, och sedan var det bara 9 år till på ridskolan innan jag gick ur klubben. Under den tiden hade jag en shettis och var medryttare till 3 ponnyer under olika tillfällen. Alla D-ponnys. Men när det även slog stopp på den sista jag red på så blev jag riktigt besviken. Som jag brann för att ha en ponny att sköta. Nära och bra skulle den stå. Så jag började googla runt på "medryttare, götene" och efter några timmars letande, just när jag höll på att ge upp så såg jag Åsas annons. Vi mailade lite till varanda och det blev provridning.

Sedan dess, på ett år, har jag gått från att knappt våga röra ponnyn ordentligt till att bestämma, be den respektera mig men framför allt. Att våga rida.


Snabblogg om dagen.

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2011 - 17:44 /
5 kommentarer

Halloj! Har spenderat en skön dag i stallet tillsammans med gott sällskap. Morgonen började tidigt med en cykeltur upp till stallet. Kan inte fatta hur jag kom upp så tidigt... Jag skulle hänga med på Emilias hoppträning med Winston. Dom övade lite titt-hinder. Winston hade ju problem med muren på senaste clearrounden så jag tror dagens träning gjorde gott för dom båda!

Efter det så red jag och Felicia ut en kort ridtur på Norsella och Bonnie. Det var så himla varmt så vi ville inte köra på hårt direkt. Dagen avslutades med sol och bad på campingplatsen i Årnäs, svalkande!
Nu ska jag in i duschen, sedan ska jag fixa lite inlägg till er!

Puh.

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2011 - 16:58 /
4 kommentarer

Helskotta vad varmt det är ute idag? Eller ja, det har vart varmt senaste vecka ungefär men idag är det nog extra varmt. Det är inge roligt att bo i lägenhet mitt inne i centrum i denna värme kan jag lova er!
Hur varmt har ni det hos er?


Bild på underbaraste Candy ♥

Dagens vill ha!

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2011 - 12:42 /
9 kommentarer

Absolut dagens vill ha!Helskodda vogue ridvyxor

Läderridstövlar, Trento CRW