Arien i arbete.

Asslatjejerna / 31 Januari, 2011 - 20:48 /
3 kommentarer

Arien tömkörs ju lite då och då, och nu var det väl andra gången på ett bra tag. Jocke hade henne lite i körhagen idag. Hon är ju superduktig och lär sig fort, men hon är fortfarande nervös för kedjan, som han brukar ha på marken bredvid henne. Fast det är när den snuddar henne som hon blir helhispig. Ändå är hon kolugn när han ställer sig bredvid och skramlar med den på henne. Då är det liksom ingenting. Men förövrigt hoppas jag dom blir ett fint ékipage, när Arien börjar ställas inför vagnen! :D

/Carolina

Ni får nöja er med lite kassa bilder, eftersom min vanliga kamera försvunnit ;(
Foto: Carolina Willig

Skogen är läskig när man rider vilse.

Asslatjejerna / 31 Januari, 2011 - 20:32 /
10 kommentarer

Hejsan!

Idag var Carro för första gången först till stallet. Nej men nästan... Iaf så var hästarna redan inne när jag kom så då hjälpte jag Carro att mocka färdigt. Ingen av oss hade särskild ridlust när det blåste nästan storm ute. Så vi borstade av dom lite men sen efter ett tag sa vi att vi bara skulle skritta ut på dom lite i grimma och grimskaft barbacka. Så det gjorde vi också. Men när vi skulle vända hemmåt så skulle vi ta en skogsväg hem istället för att rida på vägen. Men det slutade med att vi velade bort oss i skogen och red runt i den ett litet dag. Bra träning för hästarna attn få gå omkring bland träden lite och lyfta på benen. Efter ett tag så märkte vi att det hade blitt ganska mörkt i skogen och vi fick med all hast väldigt bråttom ut ur skogen. När vi sedan äntligen kom ut så var både ryttare och hästar nöjda. Candy och Lövvi var jätte duktiga och lydde nästan varje liten signal vi gav dom. Men kul hade vi verkligen! Imorgon så ska vi följa med till Husaby hästklinik med Bruno, får hoppas på bra besked. Så nu håller vi tummarna! :)

/Sanna
Foto:Carolina Willig

Bild från idag. Bruno min älskade♥

Ländtäcke.

Asslatjejerna / 31 Januari, 2011 - 11:00 /
5 kommentarer

Hejsansvejsan!
Ville bara visa er mitt lilla arbete som jag håller på med i skolan. Jag ska försöka få det till ett ländtäcke i fleece, med ett rutigt svart tyg över som syns i genom. Det var tänkt att jag skulle kunna ha det på Lövvi, men det verkar som om det blir för litet, så då får vi ha det på Candy, och övriga :D

/Carolina

Foto: Carolina Willig

Jag försökte hitta det så likt Stall Asslas grön, men det var nästan omöjligt ;)

Glöm inte tävlingarna m.m

Asslatjejerna / 30 Januari, 2011 - 18:30 /
8 kommentarer

Måste påminna er om att inte glömma av våra tävlingar m.m som vi har :D

Ni skickar in bilder till asslatjejerna@live.se. När tillräckligt många bilder är inne, eller när vi känner för det kommer dom läggas upp på bloggen. Så det kommer alltid va öppet att skicka in, och förr eller senare kommer dom upp :)

Finns dessa att välja mellan, och det är även titeln i ämnesraden:

* Hot or Not

* Redigerade bilder till oss

* Vloggar till oss

* Läsarbilder (Har ni själva fångat ett ögonblick, som ni vill dela med er av?)

* Vill ni inte kommentera frågorna här till frågestunden, går det bra att skicka till mejlen!

* Kom på vad ni tycker skulle vara roligt, och kom med egna förslag :D

* Egna hissar/dissar

*
Vad vill ni läsa på våran blogg? Vad vill ni att vi ska skriva om?


/Carolina & Sanna


Pay and Jump i Apelås

Asslatjejerna / 30 Januari, 2011 - 12:52 /
23 kommentarer

Nu kommer äntligen videorna från tävlingen förra helgen upp. Bättre sent än aldrig :D


Kamerasladd upphittad.

Asslatjejerna / 30 Januari, 2011 - 11:55 /
4 kommentarer

Jippie :D nu är min kamera sladd upphittad. Den låg hemma hos pappa haha. Så nu blir det lite nya bilder igen.
Så nu kommer äntligen videorna upp från tävlingen snart hoppas vi. Som Carro skrev tidigare så var det en blåsig dag igår. Jag höll på att åka i backen några gånger men jag satt kvar. Idag ska ingen upp till stallet (tror jag) så hästarna får vila. Vi har nu anmält oss till pay and jump i Husaby igen den 12 Febuari. Hoppas det går bättre denna gången än förra gången hehe.

/Sanna

 

Foto: Sanna Petersson

Hästarna hade varit hungriga och uttråkade häromdagen. Fick det inte på bild men Villgott stog innanför och käkade.. ;)

Blåsig dag.

Asslatjejerna / 29 Januari, 2011 - 22:48 /
24 kommentarer

Jösses vad det blåser idag? :o Vi skulle rida en liten längre tur idag, jag och Sanna, och det var jättejobbigt att rida där det var öppet! Man blåste ju nästan av haha.
Jo, eftersom snön smält bort såpass mycket nu, så är åkern hem till mig ridbar. Förr har vi ju fått rida grusvägen upp till E20 och sedan leda dom typ 250 m innan man kommer fram till mig. Nu är det bara. Att korsa åkervägen och gå rakt över E20, tjoho!
Lövvi var riktigt seg idag. Jag börjar undra om det bara var vädret idag, eller om hon nu ska behöva stå ett litet tag? Eftersom hon var så sist med. Men sen i skogen blev hon hyperpigg igen. Så hon har väl bara sina lata dagar :D. Jaja, hemma hos mig hoppade vi iallafall lite i skogen. För Sanna gick det jättebra sa hon. Kunde ju inte se, I och med att jag rider först. Candy hade hoppat jättebra med ryggen. Lövvi var jätteslapp i bak. När man trodde att hon hoppade ett bra hopp, drog bakbena med hinderpinnarna haha. Men hon gjorde ju bara så någon enstaka gång.
Idag blev det också mycket stallfix! Vi skulle försöka röja upp lite bland skräppåsarna, men efter ett tag gick vi över till annat, så fick inte så mycket gjort på den fronten. Men en krok till tränsen hängdes upp, benlindor hittades och en hel del flugpannband åkte även upp i en sommarkorg. Sedan sopade vi, mockade, fodrade och fixade lite i hagarna.
Dessutom lyckades vi pyssla ihop ett träns till Candy. Vi hade ett jätte snyggt svart, men som tyvärr var lite stort, så nu är det fixat ett mörkbrunt, som vi försökte hitta ett bett till :)

/Carolina


Hinderbygge.

Asslatjejerna / 29 Januari, 2011 - 09:40 /
9 kommentarer

Tjena!
Nu ska jag och mamma iväg till Götene, och på vägen hem tar vi med oss Sanna. Vi ska bygga upp hindrena lite i skogen här hemma, för att lite senare rida hit till Brännebrona. Ska bli riktigt kul!

/Carolina

Foto: Carolina Willig

Vilandra fastnade på bild, häromdagen :love:

Hoppning.

Asslatjejerna / 28 Januari, 2011 - 22:01 /
7 kommentarer

Hejsan!

Idag så skulle vi ha ridit en väg som vi aldrig ridit förut, men det han börja mörkna så när vi hade kommit en liten bit vände vi och red tillbaka ist. Vi red ner på en åker och skulle "valla" rådjur men innan vi äns hade kommit halvvägs ut på åkern så sprang dom iväg haha. Så det blev inget rådjurs jagande för oss. Sen kom tillbaka vid hästarnas sommarhage och Carro ville pröva att hoppa en litet hinder med Lövvi. Jag var så klart på och ville hoppa lite granna. Både Candy och Lövvi skötte sig super bra. Candy drog några gånger mot våran "pyramid" som vi byggde i höstas. Sen drog hon även mot en liten stock men annars skötte hon sig super min lilla stumpa. Carro och Lövvi hoppade jätte fint. Även om det inte syndes så mycket. Dom hoppade alla hinder förutom över ett träd. Pyramiden hoppade dom till och med. Lövvi stannade någon gång men sedan hoppade hon och det såg jätte fint ut det som man såg.
Just det ja. När jag kom till stallet runt 3 tiden så gick jag ut till hästarna på lösdriftet. Då stog Villgott och åt av höbalen. Han eller någon annan häst hade sparkat sönder plankerna och skivan som satt för där. Så det är ett väldigt stort hål där. Nu är det ju ingen risk att dom inte får mat iaf. Snarare tvärt om. Dom kommer ha ätit upp båda höbalarna imorgon säkert ;)
Kan också berätta att Winston har kommit hem igen! Kul kul :D
Imorgon ska vi upp till stallet och rida igen. Tror vi skulle rida hem till Carro om det är bra väder.

/Sanna


Foto: Carolina Willig

Sötnosen gör sig hemmastad.

Fredagstur.

Asslatjejerna / 28 Januari, 2011 - 15:52 /
0 kommentarer

Tjenatjena!

Idag blir det en liten ridtur igen, och jag är precis på väg att stiga av bussen. Sanna är förmodligen redan i stallet. Man får packa på sig ordentligt med kläder, för det är ju svinkallt ute! ;) Vi får hoppas att hästarnas alla skor också sitter kvar idag, så vi kommer iväg i tid, hehe.


/Carolina

Foto: Carolina Willig

En ej lyckad bild, på töserna i hagen ♥

Inga ridvägar kvar..

Asslatjejerna / 27 Januari, 2011 - 21:52 /
11 kommentarer

Tjolahoppsan.

Slänger in ett inlägg medans jag har tränignsvärk i benen och dunder huvudvärk. Har kommit på att alvedon inte hjälper mot huvudvärk..
Idag har ingen varit i stallet. Men imorgon ska jag dit och rida iaf, Hoppas att Carro också kommer!
Får se om jag orkar rida så mycket med träningsvärk haha. Nej men det går bra ändå bara jag inte har huvudvärk.
Nu är bara frågan. Vart ska man rida imorgon? Måste verkligen komma på och hitta lite nya vägar som inte är allt för korta, och inte allt för långa eller långtråkiga utan precis lagom på alla sätt och vis.
Kan också säga att ja saknar sommar sjukt mycket! LÄNGTAR verkligen tills våren och sommaren, då det blir helt grönt och fint ute. Då man kan rida utan tjocka jackor, klumpiga termobyxor osv. Gör inte ni det? ;)

Sommar eller vinter? Vad gillar ni bäst? :)

/Sanna
Foto: Jennifer Borgenhard

Jag och sötaste Villgott♥

Lövvi tappsko

Asslatjejerna / 27 Januari, 2011 - 07:15 /
21 kommentarer

Hejsan hoppsan.

Åkte med kvart i 3 bussen till stallet idag. I stallet sen så tog jag in Lövvi och Candy menas Carro gick in och bytte om till ridkläder. På vägen precis utanför stallet, halkade Lövvi till. Eftersom vi såg att hon hade tapppat höger framsko så var det bara att rida hem igen och ställa in dom i stallet igen. Medans jag ringde efter Jocke så letade jag efter skon. Hästarna hade gått i deras gamla sommarhage över natten så skon hittade vi i den hagen. Det tog ett tag för Jocke att komma hem. Lättare sagt 1,5 timma. Så vi fixade lite i stallet och gav hästarna på lösdriftet mat.  Sen kom äntligen Jocke hem och kunde slå på Lövvis tappsko. När vi skulle rida iväg så hade det hunnit att bli ganska mörkt så vi fick rida ett kort pass på stubben. För mig och Candy så gick det jätte bra även om hon inte hade någon snygg form, men hon lyssnade på skänkeln iaf. För Carro och Lövvi gick det nog också bra tror jag. Lite svårt att se när det var mörkt. Tillslut blev det tröttsamt att rida runt på en liten del på åkern, så vi bestämde oss för att rida på vägen lite ist, och det gick super bra. Hästarna (iaf Candy) Var pigga och frammåt.

Ha det bra :)

/Sanna

 

             
Foto: Carolína Willig
Isen i hästarnas hage ;)                     

Hööks, Vår/Sommar kollektion

Asslatjejerna / 26 Januari, 2011 - 15:00 /
3 kommentarer

Hejs svejs!

Nu sitter jag och Sanna på bussen! :) Bussen åker snart in på stallvägen, så då ska vi snabbt byta om, och skynda oss ut på en ridtur innan det blir alldelles för mörkt.

Ha det bar sålänge!

/Carolina & Sanna

Förresten. Vilka har fått den nya hööks-katalogen? (lite sent ute)
(Klickbar bild för förstorning)

Saknar stallet & hästarna

Asslatjejerna / 25 Januari, 2011 - 18:17 /
15 kommentarer

Hejsan

I stor längtan efter stallet så slänger jag in ett litet inlägg. Känner att det nästan bara är Carro som uppdaterar bloggen och jag måste verkligen bli bättre på det! Jaja struntsamma.
Har inte vart i stallet på skit länge känns det som fast det trots allt bara var 3 dagar sedan. Men imorgon bär det äntligen av en sväng till stallet :) har inte ridet stackars Candy sen i lördags då vi tävlade. Fast Carro var så himla snäll och red henne igår! Jag har tyvärr fortfarande inte hittat min sladd till kameran så jag får inte in videorna på datorn. Men ja får fixa in dom så snart jag bara kan! Kan också meddela att jag saknar både stallet, hästarna och Carro skit mycket. Saknar att rida Bruno också. Och Simson och Winston.
Jag vill också passa på att tacka alla underbara läsare och ni som kommenterar. Det betyder mycket för oss :D♥


Så ha det bra så hörs vi.Foto: Carolina Willig
Slänger in en gammal höst bild på mig och Bruno då jag inte hade någon annan!

Uteritt och stubbpass

Asslatjejerna / 24 Januari, 2011 - 20:04 /
9 kommentarer

Hallå hallå!

Gud vad ont i huvudet jag har nu. Har vart en lite stressig dag. Eller egentligen inte. Men tuffa skol-lektioner och sedan raka vägen till stallet utan att få mat i magen.. :(
Jaja. Som sagt. När bussen stannade utanför stallet, gick jag av själv idag. Bytte snabbt om och tog in Lövvi. Visste faktist inte alls vart jag skulle rida, men tillslut kom jag på att jag kunde rida och titta om vägen över en åker som nästan leder till dit jag bor, var ridbar. Sanna och jag har ju provat förr men då var det igensnöat så det gick inte. Men nu är vägen super faktiskt. Lite kras-is på vissa ställen, men efter ett tag brydde sig inte Lövvi. Vi galopperade den sträckan innan vi red hem igen. När jag vände tittade jag på klockan och såg att 4 bussen snart skulle komma förbi så då fick jag bråttom på grusvägen också. Hade inte lust att möta den ridandes när hon blir crazy när den passerar utanför stallet ;)

Turen tog ca 1.15 timma, och medans Lövvi käkade, plockade jag in Candy. Det var meningen att jag inte skulle rida så länge p.g.a att det blev mörkt. Men så började jag rida på stubben istället, så då red jag i 35 minuter iallafall. Vi tränade galoppen, och hon var helt omöjlig att forma i början. Men efter lite tid blev hon iallafall mycket mjukare, även fast formen inte var något vidare bra hela tiden :tired: Jaja. Så skönt att stubben är ridbar! Jag trodde det skulle vara mycket hårdare och knöligare underlag men det fungerade riktigt bra, så nu kanske vi kommer igång med dressyren med hästarna :D

/CarolinaFoto:Carolina Willig

Bjuder på bilder från min bra mobilkamera..


Testat lite.

Asslatjejerna / 23 Januari, 2011 - 19:57 /
12 kommentarer

Hejhej!
Testade att mixa ihop lite bilder på en sida, som kanske funkar bra när vi ska ha bildspel på alla hästarna i stallet. Blir ju mycket enklare än att ha massor med bilder upplagda!Blev bara 4 bilder, eftersom jag bara provade. Carola.

Veckans blogg-vinnare!

Asslatjejerna / 23 Januari, 2011 - 17:47 /
10 kommentarer

Av ca 87 tävlande lottade vi ut 3 st som vann, en länkning på bloggen.

http://sandriey.blogg.se

http://giinaz.blogg.se

http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se

Grattis! :)

Blåslagen men nöjda efter tävlingsdagen

Asslatjejerna / 22 Januari, 2011 - 19:17 /
21 kommentarer

Hejsan hoppsan!

Som ni säkert redan förstått så var vi ute på en "första" tävling med Candy idag. Jag startade först av oss och Candy kändes jätte bra och fin på framhopnningen. Men sen väl innen på banan så kollade hon till på stjärnhindret som hon verkligen inte ville gå förbi. Men när jag fick startsignal så koncentrerade jag mig bara på hindret och hästen. Hon tvekade lite men ja smackade på henne och då hoppade hon. Jag tappade stigbygeln mitt överhindret och hoppar åt vänster menas hästen hoppar mer åt höger. Jag tappar balansen och när vi sedan landar så sitter jag kvar några steg och sedan glider jag av. Och fick ett väldigt fint blåmärke på vänster sidan av benet. Sedan var det Carros tur och för dom så gick det jätte bra förutom att dom fick ett stopp. Sånt som händer. Men förövrigt så såg deras ritt riktigt fin ut. Candy kollade till på stjärnplaket och det sissta hindret men det var inga problem för dom. Så det blev tyvärr ingen rosett för någon av oss men det är bara att ta nya tag och tänka på vad vi gjorde för fel denna gången och inte göra det nästa tävling och se om det går bättre då. Men vi är iaf jätte nöjda båda två med våran lilla Candy♥  Videoklipp från tävlingen kommer så snart jag har hittat min sladd till kameran som jag har tappat bort.. Lägger in en bild senare eller om Carro gör det, funkade inte på min dator konstigt nog.

Ha det bra allihopa :)

/Sanna


Säkert fler än du som undrar?

Asslatjejerna / 22 Januari, 2011 - 19:08 /
1 kommentarerAnonym om Hiss & Diss:
Hmm, en fråga, varför lägger ni upp ett inlägg med hiss & diss, innan ni har lagt upp ett inlägg med film om hur det gick på tävlingen?
Blev lite fundersam bara :)
Svar: Jo. Eftersom vi inte åkte raka vägen hem efter tävlingen så kunde vi ju inte lägga upp filmerna då. Vi var ju i stallet en bra stund efter. Men medans vi väntade på hemskjuts, så slängde vi upp en "hiss & diss" sålänge. Så att läsare har något att titta på medans dom väntar :)

Hiss & Diss

Asslatjejerna / 22 Januari, 2011 - 16:39 /
6 kommentarer

 

 

 

 

 

Asslatjejernas hiss:     Showsheen pälsglans

* Reder så himla bra!

* Håller hur länge som helst

 

 

Asslatjejernas diss:      Färgade aluminiumstigbyglar

 

 

* Vi tycker inte det är speciellt snyggt. Möjligtvis om man har en snygg outfit.

(*Inga säkerhetstigbyglar heller tyvärr)

 

 
På tävlingsplatsen!

Asslatjejerna / 22 Januari, 2011 - 09:45 /
6 kommentarer

Nu irrar vi säkert omkring på Apelås (iallafall Carro som aldrig varit där hehe) Precis gått banan, och förmodligen sitter jag uppe och skrittar fram Candy nu. Filmer från hoppningen kommer upp senare!
Detta är alltså ett tidsinställt inlägg.

/Sanna & Carolina
Pay and jump imorgon!

Asslatjejerna / 21 Januari, 2011 - 20:46 /
5 kommentarer

Shit! Imorgon är det tävling, redan. Sanna startar först och har startnummer 4, och jag startnummer 9. Ska blir riktigt kul.
Natti natt!

/Carolina & Sanna

Barbackatur!

Asslatjejerna / 21 Januari, 2011 - 20:41 /
17 kommentarer

Hej svejs!

Ganska längesen vi red barbacka tillsammans, så det passade vi på att göra idag när Candy ändå bara skulle skrittas. Passade ju bra för mig och Lövvi också eftersom det var bland dom första gångerna på henne. Skrittade mot Ettan, fast vi red aldrig in i skogen. Utan vände och skrittade Lilla rundan. Jättemysigt, och vi fick pratat en hel del. Haha, galopperna på Lövvi är ju inte dom underbaraste men ändå.
Nu är Candys utrustning för imorgon putsad och klar. För er som inte vet, så är det ju en Pay and jump vi är anmälda till. Vi hade även lite stallmys på hästryggarna osv. Och en och annan smörgås åkte ner i magen inne hos Jocke haha ;)

Nu ska vi fixa lite med bloggen, och vi ska försöka hålla er uppdaterade imorgon under tävlingsdagen!

/Carolina & SannaFoto: Sanna Petersson

Foto: Carolina Willig

Foto: Carolina Willig

Förlåt för dålig uppdatering..

Asslatjejerna / 19 Januari, 2011 - 21:51 /
14 kommentarer

Som sagt, förlåt för dålig uppdatering från mig men jag har inte haft internett. Men nu är jag hos pappa så då är jag lite mera aktiv igen!
Skulle skrivet igår om gårdagen men internettet funkade inte. Så skriver idag istället.
Julia följde med till stallet som Carro tidigare skrev. Hade lite problev om vi skulle ta Arien eller Vilandra men efter ett tag bestämde vi oss för att ta med Arien för en gångs skull. Jag och Julia red barbacka och Carro red med sadeln. Red lilla rundan och byggde upp ett pytte litet hinder som vi hoppade över några gånger. Det gick jätte bra och hästarna var pigga och villiga att hoppa efter några provhopp. Efter några skutt bestämde vi oss för att rida hem igen. När vi kom ut ur skogen så tyckte jag att Candy halkade väldigt mycket ifram och då kollade Julia och såg att hon hade tappat en framsko.. :( Så Carro fick rida tillbaka och kolla efter den och hon hittade den ganska snabbt. Med sulan och sömmarna i som tur var. Vi gjorde iordning hästarna efter ridturen och gav dom mat, sopade också vidare. Gick in och pratade lite snabbt med Jocke om att Candy tappade sko så hoppas att Jocke har hunnit slå på den tills imorgon. Eller iaf tills på lördag då det är tävling på G.
Ha det bra allihopa!

/Sanna

Foto: Sanna Petersson

Julia & Arien♥

Lite tråkigt uppdatering

Asslatjejerna / 19 Januari, 2011 - 17:05 /
4 kommentarer

Hejhej!

Gud vad slapp och tråkigt bloggen känns nu. Har ingen direkt nyhet som är värd att komma ut med. Och eftersom Sanna för tillfället är utan dator, så ja, då blir det ännu sämre uppdatering. Eftersom det var hon som skulle blogga om riddagen igår så kom det ju inte upp då heller, men iallafall så var Julia med uppe i stallet då :)
Så det var väll det ända änsålänge...

/Carolina

Foto: Sanna Petersson

Betydelsefulla läsare!

Asslatjejerna / 17 Januari, 2011 - 19:33 /
20 kommentarerRIMA / JUNIE §§ om Långtur.:
grymt bra blogg ni har :D
___________________________________________________________________________________________
anni om Veckans blogg (v3):

Bra och läsvärd blogg förresten!

___________________________________________________________________________________________


Sånna kommentarer som dom här, gör oss glada!
Det värmer att ni tycker så ♥ 

Långtur.

Asslatjejerna / 16 Januari, 2011 - 19:54 /
19 kommentarer

hejsan svejsan!

Idag tog jag, Sanna och hästarna en behövlig långtur! Vi red till mig, hit till Brännebrona. För att komma till mig får man ta hela långa grus/asfaltsvägen upp mot E20. Fast det tog inte så lång tid dit även fast vi mestadels bara skrittade. På E20 hoppade vi av och ledde hästarna. Sträckan är väl bara sisådär 300 m, men för säkerhetens skull, gick vi. Lövvi visade sig funka kanon att leda bland trafik, och likaså Candy. Reagerade bara för en lastbil. När vi kom hem till mig, fick Cajsa och pappa hoppa upp och rida en bit på Candy, haha! Pappa blev höjdrädd (den fegisen) men Cajsa tyckte som vanligt att det var kul.

Med Marabou, ponnyn jag berättat om tidigare, red jag alltid runt i en skog, jättenära oss, så då ville jag rida dit. Och det visade sig vara lika roligt som förr. Några låga hinder fanns uppe i skogen som Lövvi med glädje och säkerhet flög över! Efter några varv där red vi tillbaka hem, och även då funkade hästarna finfint att leda över E20 :) Var lite uppskrämda från tidigare då två st smällde smällare precis bredvid oss. Inte okej för Candy ;) Det blev en underbar ritt på ca 3 timmar (om inte mer) och vi ser fram emot nästa gång ;d

Och så skulle hösilagebalarna ut ur transporten och in i hagen sen med. Och Jocke bad såklart oss klenisar att hjälpa till, haha. Men efter lite möda stod två hösilagebalar snällt på plats på lösdriftet och i sto-hagen.

/Carolina

Foto: Carolina Willig

En mycket ledsam dam fick som vanligt stå kvar i hagen idag, hehe.

Asslatjejerna / 16 Januari, 2011 - 18:58 /
4 kommentarer

Underbara, underbara stall!!Mysig ridtur!

Asslatjejerna / 15 Januari, 2011 - 20:48 /
49 kommentarer

Det blev som sagt en mysig ridtur med Vicki förrut. Red dock inte till grustaget utan red runt i lite andra skogar. Både Candy och Lövvi var pigga på och springa idag. Och dom har ändå bara stått i 4 dagar :p Lövvi ville bara få springa ut men jag kunde inte släppa henne ordentligt på grund av underlaget.. Riktigt surt, när hon vill så mycket :( Men sen skulle Vicki galoppera spåret en gång. Först travade hon men sen när hon rundade slutkurvan pilade Candy iväg haha. Så Vicki fick med möda stopp på henne uppe vid vägen. Jaja, äntligen fick vi släppa ut hästarna utan täcket. Så skönt att slippa dom ett tag för både oss och hästarna. Candy har ju fått ett rejält skav på bringan nu.
Iställer för hösilaget som stod i transporten fick vi plocka till oss lite hö från lösdriftet. Så det fick hästarna stå och mumsa i sig, medans vi gick in till Jocke. Synd att det börjar bli kallare ute igen. Fast imorrn skulle det ju iallafall bli plusgrader. Så det går ju frammåt :)

/Carolina

Foto: Jennifer Borgenhard

Imorrn blir det en lååång ridtur med Sanna ♥ (Vilgott på bild)

Hot or Not!

Asslatjejerna / 15 Januari, 2011 - 17:31 /
26 kommentarer


Sits: Hot. Upp lite mer i sadeln, slappna av och mjukna i handen.
Samspel: Hot. Hästen ser positiv ut.
Matchning: Hot. Hade gärna sett vita ridbyxor.
Hästens form och undertramp: Not. Samla ihop hästen, samt få igång bakkärran, så den får mer undertramp.


Hot ékipage
Sits: Hot. Dra tillbaka armarna något.
Samspel: Hot. Hästen ser glad och positivt ut för arbetet
Matchning: Hot. Gärna benlindor. Vitt går alltid hem
Hästens form och undertramp: Hot. Lite lång?

Hot ékipageSits: Not. Räta upp dig och ta tillbaka armarna. Sitt mitt i sadeln.
Samspel: Hot.
Matchning: Medium. Hade gärna vart snyggt med tröja i samma färg som lindor och schabrak.
Hästens form och undertramp: Hot.

Medium ékipage (sött!)

Stallet med Victoria :)

Asslatjejerna / 14 Januari, 2011 - 20:48 /
20 kommentarer

Tjena tjena igen!

Imorrn drar jag upp till stallet igen! Har inte vart där sedan tisdags, och idag är det (hjälp?!) redan fredag.. Har verkligen haft fullt upp! Jag tar iallafall med Victoria upp. En kompis från ridskolan. Vi rider upp till grustaget med Lövvi och Candy. Så det ska bli riktigt skoj.

/Carolina

Vicki och Vitnos från ett ridläger. (ponny från GRC)

Glöm inte

Asslatjejerna / 14 Januari, 2011 - 15:12 /
10 kommentarer

Som rubriken lyder så får ni inte glömma av våra tävlingar som har vi. (:

Ni skickar in bilder till asslatjejerna@live.se. När tillräckligt många bilder är inne, eller när vi känner för det kommer dom läggas upp på bloggen. Så det kommer alltid va öppet att skicka in, och förr eller senare kommer dom upp :)

Finns dessa att välja mellan, och det är även titeln i ämnesraden:

* Hot or Not

* Redigerade bilder till oss

* Vloggar till oss

* Läsarbilder (Har ni själva fångat ett ögonblick, som ni vill dela med er av?)

* Vill ni inte kommentera frågorna här till frågestunden, går det bra att skicka till mejlen!

* Kom på vad ni tycker skulle vara roligt, och kom med egna förslag :D

* Egna hissar/dissar

*Har ni frågor eller funderingar kring våran blogg? T.ex vad/hur/varför vi bloggar osv. Kommentera gärna om ni undrar något.

*Veckans/månadens blogg. Beror på hur många som är med :)
Bloggar!

Asslatjejerna / 12 Januari, 2011 - 16:32 /
24 kommentarer

Ni som med stöd röstade fram oss som vinnare hos ponniiiiryttare...

...Ger vi ett tack och ni länkas här!

Emelie

Cicci

Rebecca

Jossan

Evelina

Sejla

Amanda

Madeleine

Bella

Ellen

Vicktoria

Becca

Linda

Hanna

Sofia

Miranda

AntoniaHiss & Diss

Asslatjejerna / 12 Januari, 2011 - 16:01 /
14 kommentarer

 

 

 

Asslatjejernas hiss:    Vinterbroddar

 

 

* Så skönt att slippa halka omkring på vägarna!

* Hade vi aldriga haft broddar så skulle vi aldrig kunna rida iväg!


Asslatjejernas diss:    Strasstenar(på pannband,spön osv.)

 

*Dom lossnar jättefort

* Tål inte så mycket

Vilket är synd, eftersom det är ganska sött!

Sen finns det ju självklart sådanna av bra kvalité också ;)

 

 

Is överallt

Asslatjejerna / 11 Januari, 2011 - 21:17 /
5 kommentarer

Hejsan hoppsan.

Idag så följde Jennifer följde med till stallet. Hon skulle ha ridet Arien men när vi kom ut och skulle gå på vägen så halkade Arien hela tiden så vi gick hem igen och bytte till Vilandra som hade både skor och 2 broddar i varje sko nästan. Vilandra halkade hon också men Jennifer red i skogen och på fält där det inte var lika halt och isit. I skogen på Lilla Rundan så skulle vi galoppera men det gick knappt för det var halt och massa is i skogen också. Så vi red istället på en åker. Jennifer red Candy lite så att hon inte bara skulle få stå stilla med Vilandra hela tiden. Kan ju inte rida henne så hårt när hon är dräktig så hon red Candy lite så bytte vi osv. Sen på hemvägen red Jennifer Lövvi. Alla hästarna skötte sig bra. Lövvi fick något ryck en gång men efter det så skötte hon sig super. Candy var skit pigg och taggad. Ovanligt. Vilandra var super pigg i början, haha.
När vi kom tillbaka till stallet efter ridturen så såg vi att Arien hade sparkat sönder sin spiltvägg. Så ja ställde henne i lilla boxen när vi släppte in hästarna lite senare. Mockade, sopade och fixade maten. Tog in Villgott och Rowdy Boy och pysslade lite med dom. Flätade svansar m.m

/Sanna

Foto: Sanna Petersson

Rowdy Boy ♥


Första skoldagen, stallet efter!

Asslatjejerna / 10 Januari, 2011 - 19:08 /
21 kommentarer

Tjena tjena!

Imorrn följer Jennifer med oss till stallet. En som går i Sannas klass. Hon har ju faktiskt vart med förrut men nu var det ett tag sen. Eftersom Bruno fortfarande är halt, så finns det bara Candy och Lövvi som är skodda, och broddade. Men vi funderar på ta med Arien ut, om vägarna inte är absolut glashala! Vilket dom ioförsig är nu :p

/Carolina

Foto: Sanna Petersson

Underbara sötaste Lövvi. Och jag ;)

Skålltorp för allihopa

Asslatjejerna / 09 Januari, 2011 - 22:10 /
10 kommentarer

Idag fick jag gå upp redan klockan 6 för att Åsa och Carro skulle komma runt halv 7 och hämta mig. Vi skulle hjälpa Åsa med stallet.(Skålltorp) Väl framme i stallet så möter vi den efterlänktade och saknade Felicia♥ Johanna och Emilia som också skulle hjälpa till med stallet. När vi var färdiga med hela stallet och hade släppt ut hästarna så gick vi in och fikade. Efter det så fixade vi lite småfix inför imorgon då ridskolan börjar. Sen så äntligen bestämde Åsa vilka hästar vi skulle få rida som "belöning" för att vi hjälpte till. Emilia fick rida Winston. Jag red Lancelot, en stor häst. Carolina fick rida Agust, en liten b-ponny tror jag det var. Och sist men inte minst så fick Felicia rida den nya hästen Marlux, en stor häst. Red ett jobbigt dressyrpass för Åsa. Eller det var inte så jobbigt men jag är van vid små ponny steg och nu var det helt plötslitg stora häst steg. Haha kändes konstigt & ovanligt men otroligt roligt att rida stor häst igen. Det gick jätte bra för allihopa. Marlux var lite pigg, Agust gick med huvudet utåt i början, tror ja det var om jag mins rätt, Winston skötte sig bra som vanligt och den lille Lancelot gick skit bra för att vara första gången. Kickade till då och då i galoppen då han tyckte det var jobbigt.(tror det var därför) Men han var helt underbar att rida♥ Efter att vi var färdiga med stallet så åkte vi till McDonalds och käka. Det var gott!
När vi hade ätit så åkte vi hem med Felicia och sedan fortsatte vi mot stall assla. Ingen orkade rida så dom fick stå idag igen. Pysslade om Bruno och Rowdy Boy. Gjorde färdigt maten, fyllde på vatten i stallet & hagarna. Sopade och fixade grimmor. Efter det sen så kom Carros mamma och vi åkte hem.
Kortet på Lancelot blev väldigt mörkt men det får duga ändå.

/Sanna

Foto: Sanna Petersson

Lancelot♥

 


Foto: Felicia Larsson

Jag och Carolina i våra snygga hjälmar.

Skålltorp!

Asslatjejerna / 08 Januari, 2011 - 21:50 /
25 kommentarer

Imorgon ska vi alla 3 upp med Åsa till Skaras ridskola för att fixa lite där. Vi får la se vad som händer, ni blir uppdaterade på kvällen!
Ha det gött!Veckans blogg-vinnare!

Asslatjejerna / 08 Januari, 2011 - 17:11 /
19 kommentarer

Av ca 44 tävlande lottade vi ut 3 st som vann, en länkning på bloggen.

http://simplyythebest.blogg.se

http://kellyshastliv.blogg.se

http://linaarvidzzon.blogspot.com

Grattis!

Power of Love

Asslatjejerna / 08 Januari, 2011 - 11:41 /
36 kommentarer

Solen lyser

Asslatjejerna / 07 Januari, 2011 - 17:16 /
32 kommentarer

Hejsan.

Var precis ute på en tur med Candy och Lövvi. Red en ny genväg till Kinne-Vedum och vände. Lövvi var så lat att hon knappt orkade gå frammåt haha. Candy hade en seg start som vanligt. Men båda hästarna blev mycket piggare när vi kom till Kinne-Vedum. På hemvägen så jobbade vi på hästarnas galopp. Ökade och minskade. Längde och kortade galoppen mycket. Saktade av och fattade ny galopp. Candy tyckte det var jobbigt och onödigt att byta galopp i varje sväng. Så hon vägrade sakta av eller så drog hon på men hon ville inte byta galopp. Lövvi skötte sig jätte bra och fattade rätt galopp hela tiden förutom några gånger. När vi kom hem igen var hästarna svettiga så fick lägga på dom var sitt fleecetäcke. Vi bytte även grimmor på dom. Så nu har båda hästarna fina blåa grimmor på sig som matchar sina täcken :)

/Sanna & Carolina

Foto: Sanna Petersson
Lövvi & Carro fixar♥

Ni får gärna gå in och rösta på namnet Carolina här.
Bland dom som röstar lottar vi fram 2 som länkas här på bloggen! Så kommentera om ni röstar :)

Olika tävlingar :)

Asslatjejerna / 06 Januari, 2011 - 23:19 /
15 kommentarer

Ni kan alltid skicka in bilder till asslatjejerna@live.se. När tillräckligt många bilder är inne, eller när vi känner för det kommer dom läggas upp på bloggen. Så det kommer alltid va öppet att skicka in, och förr eller senare kommer dom upp :)

Finns dessa att välja mellan, och det är även titeln i ämnesraden:

* Hot or Not

* Redigerade bilder till oss

* Vloggar till oss

* Läsarbilder (Har ni själva fångat ett ögonblick, som ni vill dela med er av?)

* Vill ni inte kommentera frågorna här till fråestunden, går det bra att skicka till mejlen!

* Kom på vad ni tycker skulle vara roligt, och kom med egna förslag :D

* Egna hissar/dissar
/Carolina & Sanna

Nyårslöfte = Inte äta nudlar!!

Asslatjejerna / 06 Januari, 2011 - 21:41 /
5 kommentarer

Tjenixen!

I 1 h och 45 min var vi ute och drev på hästryggen! Vi har verkligen inga vägar kvar som inte har blivit tråkiga :/ Så vi red iväg på en asfaltsväg, den tog väl det mesta av tiden. Vi måste ju variera lite för hästarnas skull också..
slutet av vägen kom det kossor. Och då menar jag inte små svartvita söta kossor, utan gigantiska! Vet inte om det kan ha vart tjurar? Hästarnas reaktion fick oss att vända när vi skrittat några steg dit.

Vi såg Jocke i fönstret när vi var framme. Då ropade vi och skulle bara typ säga hej. (vinka) Men då for han ner för trappan och slet upp dörren haha. Då drev vi lite med dom och sa att jag åkt av för att Lövvi bråkat så, men sen kunde jag inte med att skylla så mycket på henne, så det bröt ut i skratt haha.
Lite fix i stallet innan vi gick in och kokade nudlar. För SISTA gången verkligen! Så snuskigt efter, hehe.
Pappa tog med oss upp från Götene, så vi åkte hem tidigare än beräknat.

/Carolina & Sanna
foto: Carolina Willig

Fotade lite pållar idag. Så därför skickade vi in en bild till Jennifers och Annas tävling.
Klicka här

Inställt

Asslatjejerna / 06 Januari, 2011 - 09:26 /
12 kommentarer

Det blir ingen tävling för oss idag. Det skulle vart jobbigt och försöka komma fram med en trnsport i detta vädret dit! Istället siktar vi på pay and jumpen i Husaby den 20:de.
Jag ska iallafall ta mig upp till ridskolan nu, och kika på dom andra. Jag möter Sanna där :)

/CarolinaKlicka här för att komma till Apelås hemsida

Lövvi, min sköna!

Asslatjejerna / 05 Januari, 2011 - 18:04 /
15 kommentarer

 

Hejs svejs!

Red Lövvi förrut, underbara pålle! Red till en skog och galopperade där, innan jag skrittade hem igen. Var fasligt halt på vägarna och jag har dålig fantasi när det gäller ridvägar. På vägen hem, fick jag hoppa av och sopa undan en bajshög från vägen, och eftersom det bara var en snutt kvar till stallet, ledde jag henne istället för att hoppa upp igen. Vilket Lövvi va nöjd över, haha.

Mitt försök att fläta en fin fiskbens fläta eller inbakad fläta i Candys svans gick ju helt åt skogen! Vad kass jag var haha. Dom blev bara snea och fula ;) Men jag putsade iallafall hennes sadel och träns. Åsa fixade ihop en grön hoppoutfit till oss, som jag var tvungen att prova! Och då passade jag på att skritta henne upp till vägen. Formade henne i skritten och flyttade henne för skänkeln på långa tyglar. Hon är seg hihi.

Ha en bra dag! Imorrn gäller tävlingen för oss. Hoppas på att vädret är toppen, så att taxin inte ställs in!

/Carolina


Något sånt här blir det nog + en grön huva. Fick inte till en bättre bild.

Trettondagshoppning

Asslatjejerna / 05 Januari, 2011 - 00:30 /
15 kommentarer

Imorrn är det hopptävling för Carro och Sanna som gäller. Vi ska vara med på en höjd var bestämde vi, och eftersom det inte fanns 70, så tänker vi hoppa 60 :d

På: Cool Candy ♥

Trettondagshoppningen 6 Januari, Bölaholm.

Snöblocka

Asslatjejerna / 04 Januari, 2011 - 17:38 /
17 kommentarer

Jösses vad det snöade i morses eller? Pappa hade ju planerat att skjutsa mig till stallet idag men när han såg vädret så sa han ett blankt nej, att det inte kommer gå, för vägarna dit upp är redan så dåliga annars. Först tänkte jag gå upp till stallet, men då skulle man ju sett ut som en snögubbe när man kom fram. Så jag fick helt enkelt skippa't idag. Sorligt nog :( Jag hade ju planerat en långtur på Lövvi, själv, och sedan putsa upp Candys utrustning och fixa vidare inför tävlingen.
Men jag får la åka upp dit imorrn istället och hoppas på att vädret är bättre.

/Carolina


Foto: Carolina Willig

Charm-Vilgott ♥

Ponnyutveckling!

Asslatjejerna / 02 Januari, 2011 - 23:01 /
11 kommentarer

Under alla mina år i olika stall, har inget vart så bra som Stall Assla. Men vad säger man? Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Här började det! Min första medryttarponny, som jag fick genom min kompis mamma. En shetlandsponny där jag tom fick känna på att ha häst på riktigt. Men jag var ju väldigt stor redan från början.. Så då bestämde sig ägaren för att låna ut honom. Därför träffade jag inte honom efter det mer än 2 ggr.

Marabou

Lite mitt emellan alltihopa, så red jag en shettis till. En skäck. Den hette Smokey. Men jag har inte så många minnen därifrån..

(ingenbild)

Samma ägare som ägde Marabou, köpte ett 11-årigt sto. Inget för mig och jag kan inte fatta att jag stod ut så länge som jag gjorde. Jag gjorde allt på henne! Hoppade, red barbacka i full galopp i skogen. Samtidigt som jag var skräckslagen för att rida henne. Men allt för feg för att säga det. Dessutom var hon lite grinig och ignorant av sig, och jag ville absolut inte sticka ut med hur jag sa till henne. Men tillslut tog jag mod till mig och sa det. Det artade sig med att jag bara var med ibland. Och då oftast tog vi det lugnt. Hon var pigg. Men inte roligt pigg utan hemsk! Hon hoppade och var rädd för precis allt som inte ens fanns. Och otroligt smidig som hon va slängde hon alltid upp mig i luften. Även fast jag lyckades hålla mig kvar. Skulle vara kul och se hur hon är nu. Eftersom ägaren tränar både NH och förmodligen dressyr nu (ordentligt på henne) så tror jag faktiskt hon är finare nu :')

Mirabelle (till henne kom jag tillbaka hela tiden och hoppades att hon hade förändrats, så jag kunde börja där igen)

Så fick jag kontakt med en som hade en söt D-ponny. Ponnyn hade vart sjuk länge men han var under igångsättning. Så jag red allt där ganska länge. Men på vintern kom problemen. Jag hade inte tröttnat eller något över att bara skritta och trava ut på han, för han var säker, och jag längtade tills man kunde göra allt möjligt när han var fräsh igen. Men kylan gjorde mig svinkall, och jag skötte inte sysslorna enligt ägaren, och jag skämmdes så, att jag slutade efter lite tjafs hehe. :(

Virdarnas Sisu

Tjoho! Nu kommer den bästa delen! Jag googlade runt på "medryttarhäst" eftersom jag redan tittat ALLA sidor. Verkligen alla! Så hittade jag Stall Assla, och mejlade lite med Åsa.
Första hästen jag red och så var denna B-ponny. Hon var jätterolig och mysig, men hon var ju inte min storlek eller så. Även fast jag är ganska liten. Iallafall, så sålde Åsa henne till en mysig familj, som skulle använda dom talanger hon hade. Körning. Så där försvann hon. Också.

Queenie

Så jag gick över till en annan B-ponny, urmysig! Ville verkligen sin ryttare väl, och han gjorde verkligen allt för en hehe. MEN, igen. Han var så tunn. Det var som att sitta på en bom haha. Okej, kanske inte men ;) Jag kände mig väldigt stor, och hade urusel balans på honom, så då slutade jar rida honom med. Eller slutade och slutade..
Nu är han iallafall 4 i år då, och har klassats som Sveriges högst bedömda hopponny genom tiderna. Det kallar jag stiiil :D

Winston

Så då, efter min färd stannade jag på Lövvi, som jag rider nu. En madam som kräver ryttarens balans, eftersom hon i början var väldigt tittig. Hon hittade alltid egna överraskningar till sig själv. Den balansen kan jag lova er att jag inte hade haha, men den jag har nu har hon gett mig! Jag har lärt mig henne. Jag kan inte säga att jag kan henne utan och innan till för så länge har jag inte ridit henne. Men eftersom det är jag som "tränat upp" henne som hon är nu, är jag ju ganska van. Annars är hon störtgó, superkelig och försöker alltid va till lags. Men också otroligt feg hehe. Otroligt utvecklad har hon blivit iallafall, sen när jag började rida henne. I början var hon hemsk och Sanna åkte av henne hela tiden. (inte långt ifrån att jag gjorde det heller när jag red henne ;)

Power of Love

Mockning avklarad.

Asslatjejerna / 02 Januari, 2011 - 11:51 /
18 kommentarer

Hej där ute i solen!

Nu är vi glada för äntligen börjar solen komma fram! Så varmt och skönt nu för en gångs skull. Dessutom har vattnet tinat upp så det går att ge hästarna vatten som vanligt!

Nu på morgonen mockade vi boxar och spiltor och fyllde på vattnet i tunnorna där ute. Glada hästar kom för att skvalpa runt mulen i vattnet.
Men nu sätter vi på spaghetti och köttfärssås. Får äta lite tidigare idag, för sen ska vi städa, och rida en långtur!

Nu ska vi längta ut istället för att sitta här och bli bländade.

/Carolina & Sanna


sötisVinnare!

Asslatjejerna / 01 Januari, 2011 - 22:20 /
8 kommentarer

Nu har vi bestämt en vinnare i vår tävling: Snyggaste vinterbilden!

Det här är Matilda Eklund, och hon skickade in en bild på sig och sin häst Vicky:Vi tycker bilden är mysig och vintrig. Och att hästen ser positiv och glad ut, och att du sitter i snön charmar ju bilden!

Grattis!
Här hittar ni vinnaren som vann en länkning!

Snart ska vi städa!

Asslatjejerna / 01 Januari, 2011 - 17:28 /
2 kommentarer

Tjenatjena!

Gud vad det blåser idag?! Haha, jag var dessutom livrädd när mamma körde mig till stallet. Är ju helt glashalt ute.. Så när vi red iväg på Lövvi och Candy, jag och Sanna, så ville vi rida i skogen så mycket som möjligt. Men för att komma till en skog så måste man ju rida några minuter på asfalt/grus. Så vi red åt höger och då kom en bild bakom oss. Vi hörde den inte komma tack vare blåsten försän han gasa till. Vi tänkte här går det ju inte möta någon, så som han slirar. Så vi skulle gå ner i diket. Men snötäcket var ganska hårt så Lövvi blev jätteorolig, och när han i bilen gasade till ännu en gång för att komma förbi oss, flög Lövvi fram. Först tänkte hon gå rakt upp på vägen men där åkte ju bilen. Så i 3 skutt var hon förbi Candy och sedan bestämde hon sig med en tvärnit att stanna, så jag satt där hjälplös på halvlånga tyglar och for i en kullerbytta över henne. Tur att det var i diket så jag inte landade på vägen iallafall. Man ska se det positiva i allt ;)
Dessutom slog jag i lårbenet i något, så vi fick traska tillbaka till gården och hoppa upp igen. Då skyndade vi oss till Lilla rundan istället och red där i skogen lite. Och då skötte sig båda, och var jättepigga!

Som rubriken lyder så ska vi städa upp lite efter oss, här i huset iallafall. I stallet är det nog iordning.

/Carolina & Sanna


Kan inte ladda upp nya bilder idag, så vi får sätta upp Carola här. Undra hur långt hon har kommit med sin fölis? :')Glashalt

Asslatjejerna / 01 Januari, 2011 - 12:17 /
6 kommentarer

Hejsan hoppsan!

Skriver ett kort inlägg innan jag åker iväg till stallet och möter Carro♥
Var ute med min hund förut och jäklar vad halt det är ute nu. Så det blir att rida i skogen idag. Helst så lite som möjligt på asfalten. Även om hästarna har broddar men jäklar vad halt det är ute. Tråkigt. Har ingen lust att dö bara för vi rider på asfalt haha. 

Men nu ska jag gå ner och byta om och sedan åka till stallet ♥

/Sanna


                                                   


 Foto: Sanna Petersson

En bild på Bruno från när jag började rida på Stall Assla♥