Pollux lär ut...

Asslatjejerna / 31 Maj, 2011 - 22:05 /
3 kommentarer

Jag har som säkert många andra, fått hem ett provpacket från Pollux hästbokklubb. I det välkomstpaketet låg bland annat ett kuddöverdrag. Det jag reagerade på var att bettet stack ut flera cm från hästens mungipa, vilket betyder flera storlekar för stort. Tycker bara det är lite konstigt att dom skickar ut denna bild till flera barn, som kanske lär sig av dom.


Det är nästan så att vid ett tredelat bett, skulle mittendelen stuckit ut ;)
Vad tror ni?

Hoppövningar.

Asslatjejerna / 31 Maj, 2011 - 18:16 /
13 kommentarer

Nu kommer nästa övning upp. Denna gången blir det en hoppövning istället för dressyr.
För dig som har en het eller seg häst spelar ingen som helst roll, en häst som drar emot hinder och inte lyssnar tillräkligt för dina hjälper, kan några av dessa övningar fungera, då du verkligen övar upp kontorlen och följsammheten. 


Följsamhet och rytm.

Denna skall sättas ihop till en bana om allt går vägen.

Bra övning för att få hästen att lyssna och fokusera på ryttaren. Böjer och mjukar upp hästen.Uppmärksam för ryttarens hjälper.

Här lär man sig att hitta rätt takt, samt måste hästen vara uppmärksam för hjälper.

Källa:  Några är egna ideér, men dom mesta är bara från google.se

"Ledig"

Asslatjejerna / 31 Maj, 2011 - 09:41 /
5 kommentarer

Idag tvingades jag stanna hemma från skolan. Då jag knappt inte kom upp ur sängen imorse när klockan ringde, pga. axeln. Så idag blir det tyvärr inget stall. Men hoppas att vetrinärbesiktningen går bra för Candy och Rowdy.
Fast, skönt att va hemma och vila upp sig lite emellanåt. Även om vi är lediga torsdag fredag, och måndag nästa vecka. Men det blir mer tid till bloggen, vilket blir mer inlägg och bättre update! :D


Saknar att rida.. ♥

Provridning och ont!

Asslatjejerna / 30 Maj, 2011 - 20:26 /
1 kommentarer

Hejsan!

Blev en tur till stallet och små fixade lite. Hängde upp lite tvättade schabrak och satte på en ny maskin. Krattade stallplan lite lätt men kunde inte så mycket med min axel. Kom även en tjej runt 6 tiden och provred Banjo. Hon tyckte han var mysig så vi får väl se hur det går. Kommer någon på onsdag, och en på tordsdag och kollar på han också. Fixade iordning hinder och så på ridbanan, då Åsa skulle rida Afisz en kort stund :)
Nu måste jag vila och fortsätta läsa lite, har så himla ont så ja vet inte vad ja ska göra snart. Har hållt igång i flera dagar nu och hade vollyboll tunering i skolan. Hade hand om poängräkning men lyckades ändå få 3 bollar på mig.


Foto: Carolina Willig.

Afisz

Asslatjejerna / 30 Maj, 2011 - 12:00 /
8 kommentarer

Affe som innan stod på Skara ortens ridskola kom hem häromdagen, och står just nu i en hage med Rowdy som sällskap! :D


Klassfotboll och städdag.

Asslatjejerna / 30 Maj, 2011 - 07:18 /
0 kommentarer

Hejsan!
Igår blev det klassfotboll på förmiddagen för min och Carros klass som gällde. Min klass kom tvåa av hela allt. Carro och hennes klass kom 3:a sin grup. Efter att Carro hade spelat sin sista macht så åkte vi mot stallet för en städdag. Mycket som behövdes göras, men vi började först med vatten och schabrak rummet och fixade iording det fint. Tvättade även några schabrak när vi ändå var igång. Sen tog vi itu lite med sadelkammaren, sopade lite och så, inför imorgon då det kommer några och kollar på Banjo och eventuellt Lövvi också.
Fotade även lite hästar på betet innan vi åkte hem.
Nu ska jag snart ta lite värktabletter, (vilket jag har glömt av idag.. woops!) så ja kan fixa lite mer inlägg :D


Glömde såklart ta för-och-efter bilder


Hoppkort.

Asslatjejerna / 29 Maj, 2011 - 20:00 /
11 kommentarer

Tänkte slänga upp lite hoppkort från dagens ridpass för Felicia på Rowdy Boy. Jag tog det lite lugnt på ridfronten då min nacke känns helt knäckt.

Skogstur på Rowdy.

Asslatjejerna / 28 Maj, 2011 - 20:45 /
7 kommentarer

Efter Banjo, skulle jag även ta en tur på Rowdy Boy. Meningen var att jag skulle ta en kort sväng, Lilla rundan, så att Sanna skulle kunna gå med. Så tråkigt att inte ha sällskap vid uteritter. I skogen var det hinder framme som jag tog några gånger med Rowdy Boy. Han tyckte det var så kul, så vi fortsatte lite. Men efter sista hoppet, blev han skitskraj för Sanna, (Som faktiskt hade stått på samma fläck hela tiden, haha) och drog åt sidan. Det hände inget mer än att det blev lite vingligt, men efter det drar han en hel rad sjujäkla bocksprång i 190. Eftersom han skjutit mig upp i luften några gånger hade jag inga stigbyglar att balansera mig upp i, och Rowdy Boy tog chansen och gjorde några till. Då for han även åt sidan och jag är hur nära som helst att åka av. Men eftersom jag såg att det var hårda spetsiga stenar som blickade upp emot mig, så lyckades jag hålla kvar mig sekunden till för att missa dom. Men jag ramlar såpass nära Rowdy att han träffar mig med både fram och bakhov och trampar mig på låret OCH skrevet. Haha, nu har jag ont. Smart att rida dagen innan klassfotboll.


Bilderna blev ju inte jättebra, då vi inte hade en speciellt fotoglad kille. Men det är ju kul att kunna bjuda på lite bilder från passen när man kan, eller? :D

Ett pass på Banjo.

Asslatjejerna / 28 Maj, 2011 - 18:15 /
3 kommentarer

God eftermiddag!
Idag blåste det som tusan på Kinnevallen så jag drog till stallet lite tidigare än väntat. Först av allt tog jag in en enormt lerig Banjo, och det tog en evighet att få han någolunda ren. Iallafall så skrittade vi till beteshagen och red där. I början var han nog lite pirrig, för man kände verkligen hur alla nerverna var på helspänn. Det var ju massvis med hinder omkring honom förstår ni, hehe. Men efter ett tag, när jag rättade till min sits ordentligt, då jag har en tendens att falla för mycket framåt med axlarna, då lossande allt. Jag red på åttvolten och la till lite andra rörelser lite varstans. Fokuset var på den lite lägre formen och behålla lugnet och takten i övergångar. Är supernöjd med Banjo. Han jobbade på riktigt bra idag!


Och eftersom jag och Sanna råkade skriva dubbla inlägg, så får hennes kommentar också komma upp! :D

"Menas Carro red Banjo en sväng i hagen så stog jag kvar på marken och skrek lite på henne hehe. Banjo gick så sjukt fint. Carro var riktigt nöjd med han efteråt. Och det ska hon verkligen vara också så himla fint som han gick. Carro fick till den där riktigt låga, avslappnade och runda formen. Kan bara säga en sak om detta ridpass, Banjo gick helt underbart fint! Helt kär i den hästen! ♥"


You are beautiful!

Asslatjejerna / 28 Maj, 2011 - 16:34 /
3 kommentarer

Morgondagen.

Asslatjejerna / 27 Maj, 2011 - 22:53 /
5 kommentarer

Tjenatjena igen! Imorgon är det klassfotboll för min syster, som jag ska med och titta på. Jag själv spelar inte försän på söndagen. På eftermiddagen tar jag mig en tur upp till stallet, får se om Sanna har lust att hänga med! :DDikhoppning och backträning.

Asslatjejerna / 27 Maj, 2011 - 18:11 /
13 kommentarer

Hejsvejs!

Idag är jag glad då jag faktiskt sluppit huvudvärken haha. Dessutom mötte jag en pigg ponny på stallet som mer än gärna ville ut på en ridtur. Innan vi drog ut så tog jag en lite längre stund till att rykta och pyssla med henne. Vi red mot vattnet och vadade där lite, för att sedan gå vidare mot lite diken. Ja, det tar lite tid att få över henne första gången, men efter det, då jädrar sköt hon självmant iväg mot diket, haha! På vägen hem tog vi även lite backar i skritt (och en i galopp, tyckte Lövvi). Blir ett längre pass till det någon dag. Jag red även på det nya tränset, med annat bett. Ska prova det flera gånger då känslan att det inte var bra kanske var tillfällig.  

Hade tänkt fota lite hästar på betet, mestadels Lövvi, då hon blev ursnygg i den röda grimman! Men ja, på vägen till betet, med två hästar i vardera hand, började det spöregna. Så jag hade inte lust att stå där i ösregnet och fota dåliga bilder, eller förstöra min kamera, men några få hann jag knäppa iallafall.
Ja, ni ser ju själva hur bra (!) kvalité de fick ;)

Hoppträning.

Asslatjejerna / 26 Maj, 2011 - 22:16 /
5 kommentarer

Hejsan!

Idag följde jag och Linda med Åsa och kollde på en häst, innan vi åkte vidare till hoppträningen med Banjo för Frank Kutscher. Träningen gick bra och Åsa var nöjd över Banjo. Även om han blev lite pigg inför kombinationen.
Äntligen så fick jag med mig kameran, så det blev ett antal kort som ni får se några :)


Schabrak vunnet.

Asslatjejerna / 26 Maj, 2011 - 12:55 /
14 kommentarer

Nu har mitt schabrak kommít, som jag vann från "ponnyprinzarnaz". Ett vitt alroundschabrak i storlek full! :D


Det gamla vanliga.

Asslatjejerna / 25 Maj, 2011 - 16:32 /
4 kommentarer

Suck. Idag var det planerat att åka upp till stallet. Hade ganska så många planer, men i bussen får jag nog av min huvudvärk som jag gått med hela eftermiddagen, och väljer att åka hem istället. Så fruktansvärt irriterande att den kommer så ofta. Men antagligen hänger den ihop med min hosta och att jag inte använder mina glasögon som jag ska (haha). Men jaja, vi får väl hoppas på bättre kommande dagar, med väder som inte är så blåsigt som det är nu!

Förresten! Emilia tävlade ju Åsas Winston i Skara häromdagen. Tror det endast var en liten förbi-springning, men att det annars hade gått jättebra! :D


Foto: Johanna Andersson

Stretchövning 3.

Asslatjejerna / 25 Maj, 2011 - 10:30 /
0 kommentarerEn enkel övning. Håll benet i 90 grader och dra det emot dig. Prova även att vinkla benet lite utåt.

Filmtajm!

Asslatjejerna / 24 Maj, 2011 - 19:51 /
4 kommentarer

Hejsan!

Nu sitter jag här med Linda och kollar på film. Tog 10 i två bussen upp till stallet dn stund. Putsade upp alla tränsen och lite små fix i stallet. Sedan gick jag ut och tog lite kort på Bruno innan jag åkte hem. Kul att komma till stallet igen :DSötnos♥

Mumsmums för hästar.

Asslatjejerna / 24 Maj, 2011 - 13:49 /
5 kommentarer

Hästkex

Du behöver:
1/2 kg havregryn
1/2 kg rågmjöl eller annat grovt mjöl
1/2 kg melass (har du inte melass, fungerar även sirap)

Rör ingredienser i en stor bunke. Knåda ihop allt till en klibbig deg. Forma godisbitarna, rulla som centimeterstora kulor eller varför inte göra hästkex. Godisbitarna bör inte vara tjockare än 1,5 centimeter.

Lägg bakplåtspapper på en plåt, sätt på ugnen på 180 grader. Lägg godisbitarna på plåten och grädda ca 10 - 15 minuter. De är färdiga när de fått lite färg och går att bryta sönder


Läsarbilder.

Asslatjejerna / 24 Maj, 2011 - 13:27 /
2 kommentarerHanna Mählström

http://tingetorp.blogg.se

http://shettismulen.devote.se

Emilia Aramo

Fler bilder skickas in till: asslatjejerna@live.se

Visningar.

Asslatjejerna / 23 Maj, 2011 - 15:20 /
11 kommentarer

Idag har det nog varit några spekulanter på stallet. Och det var Lövvi, VillGott, Candy och tror det även var Rowdy Boy som skulle visas. Själv kunde jag inte åka upp eftersom vi har massvis med läxor som jag just för tillfället ligger lite efter i, hehe. Men nu måste jag ta igen det. Ciao!

Särkens Winston - Förra årets treårstest.

Gårdagens ridning.

Asslatjejerna / 23 Maj, 2011 - 14:36 /
4 kommentarer

Igår innan löshoppningen blev det ett rätt så kort dressyrpass på Banjo. Vi red på banan, och han var enormt fin att rida. Jag fokuserade på att få honom lite lägre i formen samt mer avslappnad än han brukar vara. Jag överställde han också lite på volterna för att se att han var med. Och på långsidorna jobbade lite slutor för att få han lite mjuk i sidorna. Han var så otroligt lyhörd och väntade verkligen på att jag skulle visa honom vad han skulle göra.
Jag provade även att göra lite byten i mitten, och även fast jag inte är lärd i detta så gjorde han det som om vi aldrig gjort något annat. Allt rullade på jättebra och man blir så himla varm och glad av att rida en sådan häst. Men när jag skrittat lite för att sedan börja trava igen så vart han lite stel i fram, och haltade pyttelite, så jag avbröt och skrittade av honom för hand. Kan ha vart från när han gick omkull.
Men jag är iallafall supernöjd över honom. Kan inte vänta tills det blir nästa gång jag rider honom, haha! :D

Foto: Anna Falk (?)

Åsa och Banjo.

Hemma!

Asslatjejerna / 22 Maj, 2011 - 18:49 /
4 kommentarer

Hejsan!

Nu är jag nyss hemkommen efter kvällens löshoppning hos Matilda. Det var VillGott och Rowdy som vi hade med oss. Sen var även två privathästar där + att Matilda hämtade två av sina hästar. Filmer kommer upp så fort som möjligt. Så länge får ni lite tjuvtittar.


Löshoppning.

Asslatjejerna / 22 Maj, 2011 - 14:30 /
4 kommentarer

Hejsan!

Idag är det löshoppning som gäller.
Klockan 4 åker jag och Linda ner till stallet, sedan vidare bort till Matilda för att löshoppa några hästar :)
Tror VillGott och Rowdy var några av de som ska med om jag inte minns helt fel.
Kameran åker med såklart. Har för mig dom skulle vara i ridhuset så tyvärr blir det nog inga bra kort, men kanske en och annan film :D


Zortez är så fin ♥

Söndag morgon.

Asslatjejerna / 22 Maj, 2011 - 09:31 /
6 kommentarer

Hallåhallå!

Det blev ingen sovmorgon idag heller då jag alltid börjat vakna så tidigt. Vid lunchtid ska jag dra upp till stallet. Blir nog ett ridpass på Banjo och en skrittur på Lövvi, vad jag har bestämt nu. Sedan fortsätter vi iväg på löshoppning med VillGott och Rowdy Boy. Blir dock inga bilder eftersom det är i ridhus. Men filmer kommer dyka upp ;)

Stretchövning 2.

Asslatjejerna / 21 Maj, 2011 - 21:41 /
3 kommentarerHär drar du bara bak benet. Se till att det inte pekar utåt. I början kanske du inte kan dra så långt, men med tiden kan du försöka att få fram det att nästan möta frambenen. Det går även att korsa och ta vänster bakben mot höger framben.

Slut på hopp.

Asslatjejerna / 21 Maj, 2011 - 19:30 /
8 kommentarer

Det var dags att utesluta att det blir några fler kycklingar, haha. Så Lussan får nöja sig med en enda liten kyckling. Vi får hoppas att den ändå klarar av att växa upp själv, för en del djur som föds i kull tar ju efter beteendet från sina syskon/andra.Back on track

Asslatjejerna / 21 Maj, 2011 - 17:32 /
4 kommentarer

Hej! , det var ett tag sedan jag bloggade här ;o

Känns som att jag helt och hållet övergivit bloggen men tydligen inte! (:

Va ute i stallet en kortis idag men hann kolla på Carro och Lindas hoppträning och tyckte det såg jättebra ut!

Hihi fick lite söta kort på hästarna i solen ...

 


/ FELICIA

Hoppträningen.

Asslatjejerna / 21 Maj, 2011 - 16:36 /
3 kommentarer

Den gick väl sådär. Får påpeka att Lövvi var ganska så seg och motvillig till vad som skulle göras. Men i slutet hoppade hon mycket bättre. Det tråkigaste var att hon inte alls gick fram för skänkeln som hon gjorde dagarna innan i ridhuset. Banjo var glad och pigg som vanligt, och hoppade fint.
Vi hoppade 2 kombination och ett hinder på diagonalen. Vi arbetade även över upphöjda bommar på voltspåret.


Foto: Åsa Larsson
Bjuder på en bild på Rowdy. (Annonsen hittar ni här:http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=484631)


Ajaj..

Asslatjejerna / 21 Maj, 2011 - 10:57 /
4 kommentarer

Visst börjar det bli bättre men det gör fortfarande riktigt ont.
Nu är Carro och Linda på hoppträning hos Matilda, med Lövvi och Banjo. Hoppas att det går bra för dom. Snart ska jag och mamma ut i lilla Götene och kolla på Drängarna, som hon envisas med att jag måste följa med på haha. Det är ju trots allt Götene lördan idag. Är det någon av er som ska kolla på cykeltävlingen eller på Götene lördagen?Saltstenshållare.

Asslatjejerna / 21 Maj, 2011 - 10:49 /
0 kommentarer

När saltstenen har blivit för liten, det vill säga när hästen slickat upp nästan hela då åker den ju ur behållaren. Är det bara för oss det blir så?


Matilda-Träning

Asslatjejerna / 20 Maj, 2011 - 23:00 /
5 kommentarer

Nu ligger jag förmodligen i sängen och sover. Imorgon är det hoppträning för Matilda som gäller för min och Lindas del. Det blir min andra träning för instruktör med Lövvi, och även första gången jag hoppar i ridhuset/paddocken med henne, så det ska bli riktigt kul att se hur hon är! :D

foto: Åsa Larsson

Zortez!


Fredag, och helg.

Asslatjejerna / 20 Maj, 2011 - 18:27 /
3 kommentarer

Hejsan.

Gud vilket härligt väder det är ute idag. Riktigt soligt, dock lite varmt, men man ska väl inte klaga allt för mycket. Idag kom jag till stallet vid halv tre tiden, och jag, Åsa och Linda planerade att ta en kort ridtur.(Eftersom Calle var med) Jag red Lövvi, Åsa red Calle och Linda på Banjo. Vi red till dammen, som jag ine visste fanns. Det bor tydligen en jättetrevlig gubbe där, så om man har tur och fjäskar liiite granna kanske man kan bada där någon dag hihi :D
Nu är det lite vila för övriga ponnyer som gäller ett kort tag framöver. Så jag kunde bara fixa lite med maten och stallet. Jag tog även tempen på VillGott och Rowdy.

Dressyrövningar.

Asslatjejerna / 20 Maj, 2011 - 16:55 /
1 kommentarer

Kommer att komma upp lite olika dressyr samt hoppövningar lite då och då. Både för duktiga ryttare och för dom lite grönare :) Börjar med en dressyrövning. Ta svårighetsgraden som ni vill. Tänk på att endel tycker den är lätt medans andra tycker den är svår.

Beskrivning: En riktigt klassiker. Här tränas hästens lydnad och uppmärksamhet.


Beskrivning: Travarbete.

Beskrivning: Arbete i rättvänd galopp och förvänd galopp, rakriktning och byten. Rids i samlat tempo t o m Ö.G på diagonalen, därefter återigen samlat tempo. Följsamhet.

Beskrivning: Skritt och galopparbete.
Förkortningar. S = Skritt, B.V 1 = Bakdelsvändning, H = Halt, A.S = Avsaktning till skritt, B.V = Byt varv. R.G = Rättvänd galopp, F.G = Förvänd galopp, B.G = Byt galopp, Ö.G = Ökad galopp. S.V = Skänkelvikning, A.T = Arbetstrav, Ö.T = Ökad trav. G.F = Galoppfattning.

Källa: http://dressyr.ifokus.se/

Horseman´s läderbalsam

Asslatjejerna / 20 Maj, 2011 - 11:22 /
5 kommentarer
Måste bara hissa detta läder balsam. Det smörjer, gör rent och lädret blir riktigt fint efteråt. Perfekt att ha inför tävlingar :D
Vad tycker ni? Använder/har ni något liknande sånt här hemma?

Övning för dig som ryttare.

Asslatjejerna / 20 Maj, 2011 - 10:57 /
15 kommentarer

Träna din balans och få en stark rygg genom flygande hunden!
Den här övningen kommer åt de riktigt djupt liggande ryggmusklerna.

Gör så här: Ligg på mage på bollen med tårna i golvet. Böj ryggen ner över bollen. Lyft upp ena armen i linje med resten av kroppen och sträck samtidigt ut benet på motsatt sida rakt bakåt. Håll kvar några sekunder i slutläget, gå långsamt tillbaka ner och upprepa med andra armen och benet.

Tänk på! Att hålla blicken ner i golvet under hela övningen.

Tips! Klarar du att hålla ena hande på bollen och inte i golvet under övningen? Då tränar du balansen lite extra!


Taget ur: Häst&Ryttare
Liten bild för att visa hur det ser ut.

Serie!

Asslatjejerna / 19 Maj, 2011 - 20:34 /
3 kommentarer

Luckas - För dom lite yngre läsarna!Lite hästrelaterad shopping.

Asslatjejerna / 19 Maj, 2011 - 20:17 /
4 kommentarer

Idag var vi som sagt iväg på Skara Hästsport, och det jag fick med mig hem var schabrak(Eskadron) Benlindor (Three Crown) dressyrspö och en grimma till Lövvi.
Jag tror Lövvi kommer passa gör snyggt i gul-blått, men troligtvis kommer jag väl rida omkring där som Svergies flagga eller något, haha. Nej men tanken var att jag skulle kunna använda det gula schabraket till flera olika lindor. Exempelvis behöver jag bara köpa gula nu, så har jag även en gul outfit! :D(Schabraket har även en blå kant, i samma nyans med lindorna)

Tidningen Häst & Ryttare.

Asslatjejerna / 19 Maj, 2011 - 18:06 /
15 kommentarer

Hur många av er i hästblogg-välden prenumenerar på den populära tidningen Häst & Ryttare?

Tror du, eller inte?

Asslatjejerna / 19 Maj, 2011 - 17:57 /
8 kommentarer

Först och främst måste jag berömma er för att ni är så aktiva med kommentarer tack snälla, ni vet ju, desto mer kommentarer ju bättre uppdatering :D
Åter till ämnet!
Tror du på att jorden kommer att gå under om ca. 2 dagar och 48 timmar? Skulle vara roligt att få höra era åsikter och tankar kring det :)
Galen.

Asslatjejerna / 19 Maj, 2011 - 16:46 /
15 kommentarer

Tror jag blir galen snart! Det är så himla tråkigt att vara hemma när ingen är social med en. Vill åka till stallet, pyssla med hästarna och rida. Men nej. Åh! Tävlingarna som ja skulle vara med på är ju bara att glömma nu.. Är det någon av er bloggläsare som har ideér eller förslag, på vad jag kan hitta på under dagarna? något som inte är för "svårt". Något som är enkelt och smidigt utan att göra ont, haha :)
Tips & ideér mottages mer än gärna :D

Veckans outfit.

Asslatjejerna / 19 Maj, 2011 - 13:02 /
23 kommentarer

Snyggast matchad denna vecka var http://femafoton.blogg.se

Grattis!

Inget stall på ett tag.

Asslatjejerna / 19 Maj, 2011 - 08:30 /
15 kommentarer

Hej.

Han inte blogga igår eller rättare sagt kunde inte. Dagen började bra, blev en uteritt me Linda på Lövvi och Calle, bara lilla rundan i skritt och lite trav. Sen red vi galopprundan på Banjo och Candy. Allt gick skit bra tills Banjo snubblar till i en håla och vi går omkull på gruset. Jag hamnade på vänster axeln och slog i knät lite. Eftersom jag hade så ont efter fallet så lyckades jag med Lindas hjälp ta mig upp på Candy så Linda fick leda mig hem. I stallet så var Åsa snäll och tog hand om hästarna så vi kunde åka in och kolla axeln. Det visade sig på röntgen bilderna att nyckelbenet var brutet. Så nu går jag på smärtstillande i 2-3 veckor. Och eftersom jag knappt kan gå så får jag inte åka till stallet på minst en vecka :(

Avmaskade

Asslatjejerna / 19 Maj, 2011 - 07:00 /
3 kommentarer

Igår avmaskades vad jag vet Lövvi, Candy, Banjo, VillGott, Calle, Arien och Rowdy, och kanske även fölisarna.


Nu är dom iallafall så gått som immuna mot mask!

Ut för en springtur.

Asslatjejerna / 18 Maj, 2011 - 19:30 /
14 kommentarer

Två filmer sedda i streck men både lunch och popcorn inräknat. Snart ska jag ut och springa en sväng, för att sedan för en gångs skull lägga mig tidigt! Imorgon ska jag och mamma dra till Skara Hästsport och kika efter en dressyroutfit! Jag hoppas på en snygg röd, men ni får väl se då ;)


I väntan.

Asslatjejerna / 18 Maj, 2011 - 13:55 /
33 kommentarer

Hejsvejs!
Just nu har jag städat lite här hemma, och även hunnit se ett par hundra tals tv-program. Lite senare kommer Julia, och vi ska ha en riktig filmkväll, och hon skulle ha med sig två skräckisar! :D
Vilken är eran favoritgenre? Är ni som jag, och riktigt knarkar skräck? ;)


Kårtorp-rundan.

Asslatjejerna / 17 Maj, 2011 - 19:58 /
1 kommentarer

Hejsvejs!
Nu är jag hemkommen från ännu en dag i stallet. Vädret höll faktiskt i och jag tror inte att jag har känt någon droppe regn alls idag! :D
Iallafall så skulle jag och Sanna försöka oss på att rida till en kompis. Vi hade fått utförliga instruktioner där på ett ungefär dom bodde. Men såklart red vi lite fel, och hamnade nere i KinneVallen, haha...
Men det var en mysig runda även med en jättetrevlig ridbit i skog. Härligt!

Dessutom skulle vi ridit Calle och VillGott var det tänkt, men jag hade inte riktigt tiden idag, då föregående ridtur drog ut liiiite på tiden.Utanför stallet.

Bruno och Aloha försvann dom också.

Asslatjejerna / 17 Maj, 2011 - 08:00 /
6 kommentarer

Bruno och Aloha har åkt till Hangelösa på lite bete (Tror jag) När Bruno kommer tillbaka, antar jag att det är dags att sätta igång honom på riktigt! :D

Både bra och dåligt ridpass.

Asslatjejerna / 16 Maj, 2011 - 20:48 /
8 kommentarer

Hejhej.

Idag blev det en ridtur till ridhuset för våran del. Red lite först på utebanan, där kändes Candy någolunda fin. Men i ridhuset var hon hemsk! Lyssnade inte för fem öre, antingen var det kameltrav, eller så var det "springa iväg så fort det bara går trav" som gällde, haha. För Carro och Lövvi såg det fintfint ut och det kändes även bra för dom. Lövvi var verkligen jätte fin i ridhuset idag :D (Fick inga bra bilder på dom)

Ridhuset.

Asslatjejerna / 16 Maj, 2011 - 07:30 /
2 kommentarer

Godmorgon!

Idag ska jag och Felicia rida till ridhuset för ett dressyrpass. Även Sanna skulle hänga med om hon hann med bussen till stallet. Förhoppningsvis blir det bilder! :D


Dagen för mig.

Asslatjejerna / 15 Maj, 2011 - 19:17 /
3 kommentarer

Förmiddagen: Imorses skulle jag cyklat tidigt till stallet men eftersom saker hela tiden kom i vägen var jag aldrig där uppe försän strax innan 11. Då tog jag in lite hästar. Jag, Felicia och Åsa hade tänkt att rida ut. Men min hektiska morgon gjorde det ganska stressigt tidsmässigt, så Åsa hjälpte mig att komma iordning med Banjo så att jag och Felicia kunde rida ut på en tur. Vi red Lilla rundan 3 (;)) gånger på Banjo och Rowdy. Mycket glada ponnyer när vi kom hem.


Eftermiddagen: Jag drog upp till Julia, en kompis som jag inte vart med på några månader. Vi såg på film, The eye, och red sedan ut en sväng två på hennes nordsvensk Urve. Vi var väl ute i en timma eller något :D


Snabbtur i stallet.

Asslatjejerna / 15 Maj, 2011 - 18:00 /
16 kommentarer

Hejsan.
Videoklippen som jag lovade er får vänta då jag inte får upp dom på youtube.
Idag fick det bli en barbacka tur på Candy med Felicia och VillGott som sällskap. Hästarna var duktiga, men något jag ångrade i traven var att jag red barbacka haha. Red lilla rundan två gånger innan vi tog ut Arien på en skogstur. Vet inte hur många gånger som vi var på väg ner på marken haha. Påväg hem så mötte vi Åsa på VillGott och Jocke på Calle. Som var ute på en skogstur. Dom hade gått genom vattnet, ridet i både skritt, trav och galopp i skogen. Calle skötte sig super bra med tanke på att det var första gången han var ute i skogen ;) VillGott också såklart, fast han hade ju vart ute några gånger innan.
Föresten, är riktigt sugen att lyssna på musik, men vet ingen bra låt. Har ni några låttips? :D

Felicia och VillGott :)

Vi hörde några pip...

Asslatjejerna / 15 Maj, 2011 - 09:00 /
9 kommentarer

...Under hönan häromdagen. Det betyder att alltså att minst 2 ägg är kläckta, men inte alla då. När Lussan går ifrån dom så kanske dom vågar sig ut, och då blir det foton!

Skratta bäst som skrattar sist.

Asslatjejerna / 14 Maj, 2011 - 22:17 /
9 kommentarer

Hejsan hoppsan!

Idag visste vi inte riktigt vart/hur vi skulle rida, så det fick bli ett hopp och dressyrpass i ena beteshagen. Hästarna var helt underbara! Vi är riktigt nöjda med deras prestationer från dressyrdelen. Jätte mjuka och följsamma. Hoppningen för min del gick inte alls. Blev för mestadels fel hela tiden och failhopp haha. För Carro och Lövvi såg det fin fint ut i hoppningen också. Dom har utvecklats så mycket tillsammans sedan jag började här på Stall Assla :D Ska mixtra ihop en video så ni får se. Kommer förhoppninsvis upp ikväll om ni peppar med lite kommentarer förstås.

Tror ingen riktigt förstår våran rubrik idag va hihi?

Seriösa bilder från när vi skrittade bort dom till hagen :)

Brownie.

Asslatjejerna / 14 Maj, 2011 - 06:00 /
4 kommentarer

Brownie är ju också dräktig och om jag inte fattat fel så kommer hon vara på stall Assla och föla. Frågan är bara när hon är beräknad att föla och när hon kommer hit! :D

Åh, så gammal bild på henne. Undra hur hon har förändrats nu. Denna bilden är tagen när jag började, alltså för snart ett år sedan.Pigga ponnyer.

Asslatjejerna / 13 Maj, 2011 - 21:17 /
5 kommentarer

Hej!

Candy fick sig en ordentlig ryckt i 1 timma idag. Sen fick det bli en lite längre uteritt tillsammans med Carro, med lite bus i skogarna. Lövvi och Candy var riktigt pigga och ville gärna springa mera och ibland fortare än vad som var tänkt, haha. Dom blev extra pigga och taggade efter vi hade galopperat första gången. Men det är ju alltid positivt att dom tänker framåt och bjuder.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om... Har ni några förslag? :)


Candy gullponny ♥

Bertil och Ferro - Borta.

Asslatjejerna / 12 Maj, 2011 - 19:29 /
1 kommentarer

Dom här småpojkarna står numera borta hos Anna och har det toppen!


Torsdag.

Asslatjejerna / 12 Maj, 2011 - 19:23 /
13 kommentarer

Hej!

Idag blev det en ridtur på Lövvi, med Åsa och VillGott som sällskap. Åsa visade mig en stig till en åker som förhoppningsvis ska vara bättre att rida lite dressyr på. Det blir ju numera allt för lite sånt i vardagen. Det var ju VillGotts andra/tredje ritt ute, och han skötte sig verkligen jättebra! Idag var nog Lövvi fjanten ;)


Inget stall.

Asslatjejerna / 12 Maj, 2011 - 15:37 /
2 kommentarer

Hejsan!

Idag var det meningen att jag skulle åkt upp till stallet och ridet ut en sväng på Candy. Men eftersom en kompis till mig har mitt busskort, och jag ska rida lektion ikväll så han jag tyvärr inte upp. Känns som det har hänt lite i stallet det senaste. Det var trots allt ett tag sen jag var där.
Upptäckte här om dagen att mamma hade movie maker på sin dator. Så nu blir det att pyssla lite där och se om jag förstår hur man gör :)Parasit flugan.

Asslatjejerna / 12 Maj, 2011 - 07:38 /
10 kommentarer

Har ni hört om den?
Parasitflugan som nu sprider sig mot södra Sverige när den tidigare hållit till i norr. Denna fluga kan man mer kalla humla, då den är som humlan i storleken och låter som den. (Samt färgen) Iallafall håller dessa till i skogen, och dras till älgarnas näsborrar/svalg. När parasitflugan är tillräckligt nära älgen sprutar dom larver mot deras näsborrar. När larverna blivit stora i älgarnas nos, nyser älgarna ut dom. Och väl ute i världen förpuppas larven, och blir sedan till en parastifluga. Andledningen till att jag tar upp det här på bloggen är att den kan vara en fara för både människan och våra hästar.

I till exempel höstas blev en kvinna angripen när hon var  ute och plockade lingon. När hon såg denna ovanliga fluga stod hon och kollade lite innan hon kände hur hon fick något i ögat. Dottern kunde då bekräfta att hon ser små larver. Detta då för att parasitflugan tar våra ögon som älgarnas näsborrar. Dom ser alltså fel. Inne på sjukhuset fick dom plocka bort runt 30 stycken vit-svarta larver ur kvinnans ögon.
Och då ser jag ingen andledning till att den inte skulle kunna dras till en häst, eller något annat djurs näsborre, om den nu kan ta så fel med våra ögon.
Vuxna älgar har god chans till att klara sig, och numera rusar den vilt i panik därifrån så fort den hör ljudet från denna parasit. Men tyvärr kommer många larver i svalget och när dom blir tillräckligt många/stora, kan inte älgen svälga, vilket gör att den svälter ihjäl. Parasiten tar oftast död på kalvarna, då dom tömmer dom på blod och näring.

Så, om du ser en sån här, vifta bort den länge, eller allra helst döda den,tycker jag.


Insuttna och ridna för första gången.

Asslatjejerna / 11 Maj, 2011 - 20:20 /
9 kommentarer

Både VillGott och Calle har nu hunnit ha ryttare på sig under våran dåliga period av uppdatering. VillGott hade för första gången en ryttare på ryggen för kanske en vecka sen, och har sedan dess blivit riden 2-4 gånger till. Idag hade Åsa med honom ut i skogen, och han skötte sig så bra!
Calle har kommit något kortare än Villgott och är ju ännu bara 2. Men tanken är sedan att han ska på bete och sedan vara klar att börja jobba med. Häromdagen lärde sig Calle vad longering innebar och i Måndags vande han sig vid ryttare hoppande och studsande vid sidorna (jag var inte med). Och idag så hängde Linda på honom för första gången - Han var kolugn!


Mindre charmig bild, men här har ni Arien och Calle!

Regn, första gången på länge.

Asslatjejerna / 11 Maj, 2011 - 20:11 /
1 kommentarer

Suck. Dålig uppdatering. Nu får vi skärpa oss lite. Om ni peppar med lite kommentarer betyder det ju dubbelt så bra update! :D

Onsdag. Idag gick skolan riktigt trögt men på eftermiddagen kom jag ändå fram till stallet med bussen. Då var vädret finfint och jag och Lövvi tog en sväng med Linda som red Rowdy Boy. Vi red mot grustaget och svängde in på en typ av åker som har jättefina galoppvägar. Det tråkiga är att dom är så korta. Det var iallafall en mysig tur med mycket prat, och vi red väl i lite mindre än en timma.

               Lövvi Banjo och Candy går numera på betet uppe vid Bertil.


Godmorgon!

Asslatjejerna / 11 Maj, 2011 - 07:24 /
1 kommentarer

Bloggen har ju blivit lidande dom senaste dagarna, men man kan ju inte räkna med bra uppdatering vecka efter vecka. Andeldningen att inga inlägg kom upp igår var att vi var på bio, och umgicks. Vi såg Water for elephants. Någon som har sett den?

Idag åker jag upp till stallet. Får se vad som väntas men förhoppningsvis tar jag en ridtur på Lövvi!


Sen bloggning..

Asslatjejerna / 10 Maj, 2011 - 23:24 /
0 kommentarer

.. förlåt.

Hejsan! Blir ett väldigt sent inlägg men, bättre sent än aldrig!
Har inte haft tid åt bloggen då jag har mycket att göra.. men ska försöka ändå :)
Igår var jag iallafall i stallet. Jag och Linda tog oss en tur på Rowdy och Arien. Det gick super bra.
Fanns inte så mycket att göra istallet mer än att sopa och fixa mat, eftersom hästarna nu mera går ute i det fina vädret. Hjälpte Åsa att longera Calle och VillGott lite innan vi åkte hem.


Inte den nyaste bilden på Rowdy, men bättre än inget ;)
Foto: Åsa Larsson?

Hovkrats med borst.

Asslatjejerna / 10 Maj, 2011 - 12:50 /
4 kommentarer


Något som är så irriterande med dom här annars ganska bra hovkratsarna är att kratsdelen är så klen, så när man försöker få bort hårt sittande smuts ur hoven viker sig den bara.

Omgång 6.

Asslatjejerna / 09 Maj, 2011 - 18:45 /
8 kommentarer
Den översta är redigerad. Kom ihåg: Ljus och sådant är inte ändrat

Denna gången har jag gjort det lite enklare, eller håller ni med mig? ;)

Kycklingar på G.

Asslatjejerna / 08 Maj, 2011 - 19:53 /
9 kommentarer

Lussan ruvar i bara några dygn till, sedan kommer kycklingar kläckas i stallet! :D
Finfint väder!

Asslatjejerna / 08 Maj, 2011 - 17:45 /
2 kommentarer

Hejsvejs!
Åh, jag blir så arg på blogg.se ibland. Jag hade skrivit ett inlägg och när jag klickar på "spara och publicera", så försvinner det. Suck...
Jaja, iallafall så har jag inte orkat ta mig till datorn försän nu. Men idag har jag vart en liten sväng i stallet, trots min dunkande huvudvärk. Jag tog ut Lövvi på en skrittur. Mitt i rundan hoppade jag av och så stod vi och tittade på lite får. Mycket skrämmande enligt henne :D Under veckan som jag ställt av henne lite så har jag saknat att rida henne enormt, så jag var väldigt glad efter den turen hihi. Efter det så mockade jag, sopade och fyllde på vatten. Lite småpyssel hinner man ju alltid med också.


Inga nya bilder har jag orkat ta heller. Men här får ni iallafall en på Bertil.

Arien i fokus!

Asslatjejerna / 08 Maj, 2011 - 09:00 /
8 kommentarer

Knäppte några bilder på ursnygga Arien häromdagen!Bergs körtävling.

Asslatjejerna / 07 Maj, 2011 - 16:46 /
15 kommentarer

Hej!

Jag har just kommit hem från körtävlingen som Åsa och Jocke hade med Candy på. Jag tror dom är nöjda över hennes första start(I dressyr och maraton), samt eftersom hon endast är körd några gånger, kan man ju inte begära allt för mycket av henne :)


Maraton: 

            
                             

Gårdagen.

Asslatjejerna / 07 Maj, 2011 - 16:43 /
2 kommentarer

Igår var det stallfix innan Åsa, jag och Sanna drog till Svenska foder, för att inhandla lite prylar till stallet. Jag och Sanna fick ett par ridbyxor från mountain horse med oss i bagaget :D

Lite senare på kvällen red vi Rowdy Boy och Arien på en liten kvällstur. Sedan var det sängen, för att på morgonen vakna upp på tävlingsdag för Candy.
Vilodag (igår)

Asslatjejerna / 05 Maj, 2011 - 20:11 /
11 kommentarer

Det blev inget stall igår, då varken jag eller Åsa var klara i tid. Sen hade jag ju tänkt ta cykeln förbi bara en kort stund, men då hade jag ingen cykel hemma. Så då har det fått vara en vilodag, och det måste man väl tyvärr ha ibland.

Idag är det origentering för bådas del, och jag slutar runt 11 tiden, vilket gör att jag kan späcka resten av dagen med stallsysslor! :D


Ferro!

Lite vårbete.

Asslatjejerna / 05 Maj, 2011 - 15:57 /
7 kommentarer

Nu (om det förhoppningsvis inte uppstår problem) så ska lösdriftshästarna (dvs dom som kommer ut lite mindre än dom andra) komma iväg på bete. Det är skönt att det är så nära, så det bara är till att cykla och hämta en häst ifall man behöver :D


Hemma från skolan.

Asslatjejerna / 05 Maj, 2011 - 15:39 /
9 kommentarer

Hej!
Är hemma från skolan, och saknar stallet något enormt. Det var ju meningen jag skulle åkt till Sanna idag, men hon fick tyvärr ställa in det, så nu sitter jag här, utan något att göra. Eller ja, det stämmer väl inte precis då jag har hundra av läxor att göra :(
Men hur som helst så skulle Åsa iväg och hoppträna Banjo, och om det blir tid så åker jag med upp till stallet ikväll!


 

Veckans fråga.

Asslatjejerna / 04 Maj, 2011 - 21:12 /
39 kommentarer

Vad är ni ryttare inriktade på för gren/grenar?

Snabbtur till stallet!

Asslatjejerna / 04 Maj, 2011 - 12:04 /
7 kommentarer

Hejsan!

Eftersom min syster ska börja praktisera hos oss ganska snart så skulle hon upp och prata igenom allting med Åsa. Så självklart passade jag på att följa med. Kameran följde såklart med så det blev ett kort på Bruno. Fast han var inte så villig att vara med på kort hehe.


Hehe, somsagt..

Svansskydd.

Asslatjejerna / 04 Maj, 2011 - 11:26 /
13 kommentarer

Vi hade den sist vi körde transport med Candy. Vi hade en lika fräsch svans när vi kom fram som när vi åkte. Funkar alltså utmärkt även att hålla undan svansen för hästens behov som att skydda svansroten :D

Denna är gjord i neoprene och är köpt på Hööks. Har ni något liknande?


Underbar uteritt.

Asslatjejerna / 03 Maj, 2011 - 21:12 /
3 kommentarer

Hejsan hoppsan!

Idag for vi iväg till stallet med kvart i tre i bussen. Eftersom Candy ska stå, köras lite då och då inför tävlingen, så bestämde Carro sig för att låta Lövvi stå lite hon också. Så det fick bli en ridtur på Arien och Rowdy Boy.
Vädret var blåsigt och lite kallt. Men hästarna var super duktiga och vi är jätte nöjda med dom. Fixade iordning stallet. Stod även och borstade/myste Bruno i nästan en timma. Dammig som bara den var han. Innan jag åkte hem så hjälpte jag Åsa att ta in Candy och Banjo, som hon skulle rida. Samt att flytta över några hästar till "trädgårdshagen" :)


Foto: Åsa Larsson
Karmas Arien


(Pascal som skulle kommit häromdagen kommer inte då det blev lite problem. Alltså köpte vi han aldrig)

Hööks gummiboots.

Asslatjejerna / 03 Maj, 2011 - 08:00 /
6 kommentarer
Eftersom vi själva fått använda dom ett tag (Balltramp) har vi tyckt att dom funkar jättebra. Därför måste vi ju hissa dom ;)

Dom vill bara ha hjälp - Att hitta sin ponny.

Asslatjejerna / 02 Maj, 2011 - 16:44 /
13 kommentarer

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!"

För att klargöra hela historien:

Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde hon polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till (vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Kontakta
Michaela 0706831906
Carolina 0733777330
Hem 08-7179537

Veckans outfit.

Asslatjejerna / 01 Maj, 2011 - 22:19 /
5 kommentarer

Denna gången var Tobias snyggast matchad.

Ny häst!

Asslatjejerna / 01 Maj, 2011 - 14:02 /
12 kommentarer

Åsa hämtar hem en nordsvensk till stallet lite senare. Om vi hinner se den kommer såklart bilder!


VillGott som handhäst?

Asslatjejerna / 01 Maj, 2011 - 01:00 /
6 kommentarer

Svar: Nej

Provade häromdagen, men det blev i det stora hela kaos. Ett tag skulle han gå så nära Candys bak han kunde, eller så skulle han dra runt henne och få ner henne i diket haha. Om det blir någon nästa gång, får vi fixa ett komplett träns, samt delta. Men tack för förslaget iallafall. Man vet ju inte om man aldrig provar ;)