Trivsel...

Asslatjejerna / 30 September, 2011 - 10:00 /
7 kommentarer


Gissa och vinn

Asslatjejerna / 29 September, 2011 - 20:06 /
8 kommentarer

Gissa var i sveriges avlånga land den här skylten finns uppsatt någonstans, så vinner du en länkning till din blogg :)

Tips för dig med katt...

Asslatjejerna / 29 September, 2011 - 19:59 /
0 kommentarer

Ha ha, jag såg dessa käcka kattperuker på nätet, oj oj oj vad fina stallkatterna skulle bli i varsin långhårig pastellfärgad hårman:)
Eller kanske inte...

 

Snart är vi där igen!

Asslatjejerna / 29 September, 2011 - 16:08 /
14 kommentarer

Sitter och går igenom gamla bilder i datorn och tänkte att det kan faktiskt bli ganska mysiga små inlägg med lite historia runt om...
Denna bilden kan faktiskt få tillochmed mig att längta till snö och kyla...

Jocke hade en bröllopskörning med släde förra nyårsafton och eftersom Åsa just då var lite för gravid för att kunna vara hantlangare ryckte jag, mamma och Millan ut i stället, lönen var en otroligt mysig slädtur i stan, folk trodde nog inte sina ögon när vi kom där med bjällerklang och allt mellan husen. Men kul var det och förmodligen inget som händer särskilt ofta....


Lika som halvsyskon

Asslatjejerna / 29 September, 2011 - 15:56 /
0 kommentarer

Jag kom på att den 5 åriga B ponnyn Tiara som jag tävlade förra sommaren faktiskt är Winstons halv syster. De har båda Simbergs Hip hop som pappa.
Tiara var en underbart duktig liten ponny som hoppade med finfin teknik. Nu är hon såld nånstans nedåt småland (tror jag)
 Tycker ni att de är lika?

Vilandra

Asslatjejerna / 29 September, 2011 - 15:43 /
0 kommentarer

Nu ska snart Vilandra sättas igång igen efter att ha vilat sen i början av året på grund av att hon fått föl, hon har alltså varit mammaledig kan man säga;)
 Vilandra har jag ett aldeles speciellt band till då jag red henne allra första gången då hon bara var sutten på några gånger. Vi har sedan dess tävlat en del CL hoppnigar och sedan även lokala ungponnyklasser där vi lyckades kvala upp till avd A på bara tre starter:) Jag tävlade henne senast i augusti förra året, sen fick hon vila från tävlingarna och bara ridas i skogen fram till fölningen som var i April och nu ska hon sättas igång igen.

Hon är ju en C ponny men inte så stor så jag är på gränsen till för lång, så vi får väl se vem av oss som åttar sig uppgiften. Hon är hur som aldeles underbar att rida.


Hemmadag.

Asslatjejerna / 29 September, 2011 - 15:02 /
2 kommentarer

Sista lektionen inställd, vilket innebar att jag slutade klockan två idag. Skönt! Men jag har äntligen fått lite nya prylar på mitt rum så jag ska lägga tid på att få in alla mina ännu ouppackade saker!

Skogen.

Asslatjejerna / 28 September, 2011 - 20:06 /
1 kommentarer

Idag tog jag och Felicia oss en ridtur. Hade som mål att ponnyerna skulle få sträcka ut ordentligt och galoppera på lite, vilket vi fullföljde. Låg även ett hinder framme som vi tog oss över några gånger i bredd och nära varandra. Vi måste ju träna inför hubertusen hehe!


Hyenan

Back on track

Asslatjejerna / 28 September, 2011 - 15:14 /
0 kommentarer

Back on Track häst
Back on Track används till häst för att värma muskler inför fysisk träning.

Back on Track är bra för att förebygga skador samt lindra och påskynda läkning av redan uppkomna skador. Keramiken i Back on Track reflekterar kroppsvärme i form av infraröd strålning. Infrarött ljus har dokumenterad smärtlindrande effekt, värmen lindrar inflammation, minskar spänningar i musklerna och ökar blodcirkulationen. Spända muskler slappnar av och läkningsprocesser i muskler och leder kan påskyndas.
Hur fungerar Back on Track och keramiska fibrer?
Värmestrålning eller infraröd strålning är en typ av elektromagnetisk strålning, precis som exempelvis vanligt ljus. Värmestrålning har lite längre våglängd än vanligt ljus och ligger mellan det yttersta röda ljuset och mikrovågsområdet. Värmestrålning är osynligt för ögat, men värmer upp de föremål som absorberar strålningen. Alla varmblodiga djur, inklusive människan, utsänder en svag värmestrålning som reflekteras av Back on Track och keramiska fibrer.
Alla hästar dras periodvis med skador, genom att förebygga och behandla på rätt sätt när skadan sker kan man förkorta tiden för rekreation. Som kund hos oss så hjälper dig att använda rätt produkter, på rätt sätt och vid rätt tillfälle.
Brukar din häst svälla i benen under natten?

Lägg magnetplattor på var sin sida om benet innanför en Back on Track pad eller bandage.
Magneter drar ur svullnader och ger en ökad blodcirkulation.
Magnetterapi ökar blodcirkulationen, förebygger skador och sätter igång kroppens naturliga läkningsprocess. Lägg på Back on Track täcket eller skyddet för att få igång cirkulationen, förvärma muskulaturen, 15 -20 min innan du ska träna för att undvika skador och få en mjukare och smidigare häst


back on track har vi använt på grynet nu när han är skadad, vi har haft  på alla benen så att han ska få stöd och inte drabbas av belastningsfång.
backo on track är ganska dyra men fyller sin funktion till 100 % och är enligt experter värad sitt pris...

Blogg bilder.

Asslatjejerna / 28 September, 2011 - 12:30 /
0 kommentarer

Satt och försökte hitta något att fördriva tiden med igår. Det fick bli att kolla igenom alla bilder i arkivet som har laddats upp på bloggen. Jag rederade många dubletter, men aldrig singelbilder. Det är ju roligt och kolla vad man hade att bjuda på "på den tiden" ;)


Första bilden som publicerades på denna blogg.

Nyhet för iphone.

Asslatjejerna / 28 September, 2011 - 09:00 /
1 kommentarer

Nu kan ni med iphone äntligen ladda ner en blogg.se app!


Praktikplats. v42

Asslatjejerna / 27 September, 2011 - 20:55 /
2 kommentarer

För min och min kompis Emmas del blev det att praktisera på stall Assla. Först och främst hade vi ringt runt till olika djurkliniker, men det blev aldrig något där. Riktigt synd för vi var väldigt taggade för att se hur det var att jobba där! Och eftersom det var så kort varsel på att hitta sin plats så hade vi stall Assla som lite reserv haha. Vi kommer ju inte bara göra det som vi gör nu på fritiden utan även åka med Jocke till hovslageriet och ha arbetstider och fasta uppgifter.


Vad har hänt?

Asslatjejerna / 27 September, 2011 - 13:30 /
10 kommentarer

Så här löd en kort artikel i tidningen "Häst&Ryttare":

"Det vore inget problem att Totilas var såld till Tyskland om han bara hade öronen framåt och blev bättre än förrut. Men Totilas har blivit en tragisk hjälte. Så mycket potential, och sådan sorg. Vilken katastrof för alla inblandade."

Jag är inte så insatt i dressyren just nu, vad har egentligen hänt?


Tips på träning av häst.

Asslatjejerna / 27 September, 2011 - 10:00 /
0 kommentarer

När vi rider så varierar vi träningen otroligt mycket. Det är dressyr ute i skogen och på fältet, hoppning, klättring, galopp och travträning. Dressyr går att träna ute också såklart. Rida den i form på rak väg och flytta undan för skänkeln när vägen svänger. Variera tempo och form. Det är ju bara fantasin som sätter gränserna! Vi rider på mycket olika underlag. Skog, gräs, asfalt och grus bland annat. Det är väldigt bra att vänja hästarna vid olika miljöer. Rid mycket i vatten, förbi läskiga saker och ljud, och kanske till och med på stadiga saker? Det är då hästarna lär sig.

Det sämsta man kan göra är att träna hästarna i tyst miljö. Att smyga på läktarna och gömma sig lite när man går förbi. Mer än gärna ska människor skratta och vifta när du rider. Det finns det inget annat sätt att vänja hästarna vid sådant än att utsätta dem för det.

Allt det där ovan är en vanlig vardag för oss. Och tacka oss för den kunskapen, för vi har mycket säkrare hästar än vad någon skulle kunna tänka sig. Så träna, träna och fortsätt träna, men framför allt, glöm inte att ha kul! :D


Hur min tid började och fortsatte...

Asslatjejerna / 27 September, 2011 - 06:00 /
0 kommentarer

Då får jag väl också ta och kasta in en presentation av mig! Dock var det ju inte så länge sen. Men så länge ni bara drar fördel med det så gör det ju inget :D

Jag heter Carolina Willig och är en hästtjej på 15 somrar. Jag bor i Götene/Brännebrona tillsamman med mina 4 syskon, mamma och pappa (frånskilda) och katt.

Om man snurrar tillbaka klockan några 1000 varv, till tiden då jag var sex/sju år. Det var då mamma skickade in ansökan till ridskolan, och jag hamnade i en nybörjargrupp. Där började jag rida och jag fick favoritponnyerna Raja, Bonnie, Loch Ness och Dino. Men tvärt så slutade mitt intresse och jag ville inte fortsätta rida. Jag tror att det var efter en lektion som inte gått så bra. Men mamma tvingade mig att fortsätta, iallafall tills den betalda tiden gått ut.

Och gud vad jag är tacksam för det idag.

Några år senare iallafall. Så blev jag medryttare på en shettis vid namn Marabou. Vi var verkligen lyckliga, var ute i skogen, tricktränade och busade. Han var verkligen en ponny för mig. Jag kommer ihåg att, jämnt när jag red barbacka nerför en backe nära mig. Drog han ner huvudet och backade ett halvt steg så att jag åkte kana ner för halsen.

Men hur länge kan man bibehålla en shettis på knappt en meter i manke? Inte speciellt länge. Så tillslut fick jag släppa taget om shettisen som låg vid mitt hjärta som om han vore min. Han lånades ut till en veterinär som hade barn som passade Marabou.

Jag fortsatte på en New Foresten/Fullblodet (Tror jag hon var). I början hade vi jättekul, men ganska snart insåg jag att hon inte var något för mig. Jag var redan där osäker i min ridning och hade för lite kunskap för att fixa henne. Hon var pigg, rädd och respektlös. Hon var absolut inte elak. Nejnej. Jag gillade henne för övrigt, men varje ridtur gjorde hon mig skräckslagen för att åka av, med alla sina krumbukter hon gjorde. Så istället för att fortsätta sa jag som det var och slutade där.

Jag fortsatte vidare till en 18-årig ponny i Källby. Det var tänkt att jag även skulle få tävla honom lite, men han var under igångsättning efter en svår skada. Så jag red där en höst-vinter men tillslut uppstod det tjafs och jag kände mig inte välkommen, och jag slutade.

En dag så fick jag nog. Efter att vart utan häst hur länge som helst. Jag bänkade mig framför datorn, klickade upp google och sökte på "medryttare nära götene". Alltså efter att ha bläddrat igenom hela hastnet ett x antal gånger.

Precis när jag var nära på att ge upp och jag nästan grät av frustration så såg jag Åsas annons som var lite gammal, men fortfarande aktuell. Jag chansade och skrev till henne, och vi bestämde en provridning.

Så på Assla började jag. Jag började rida B-ponnyn Queenie och red henne en hel sommar. Sedan såldes hon och jag fortsatte på B-ponnyn Winston.

Men när vi sedan kom till stadiet där det var dags att börja träna seriöst började allt tryta. Jag kände mig för stor och vi var bara ett vingligt par som dansade fram, haha. Så jag fick ge upp honom också, och jag fortsatte på C-ponnyn Candy och strax efter D-ponnyn Power Of Love. Åh, vad mycket minnen jag har med henne! Och gud så jag saknar det. Tyvärr blev hon halt i våras, så jag red lite blandade hästar efter det. (Detta var lite mer fasta hästar, men förövrigt red vi dom andra med)

Nu rider jag C-ponnyn Tilly, och jag börjar fästa mig riktigt vid henne. Har börjat lära mig hur hon är i följande situationer osv.

Jag har inte vart så aktiv i det här med tävlandet. Jag red lite clearrounder på ridskolan, det var det enda. Men nu på stall Assla är det ju lite mer sånt aktuellt. Jag hann tävla Lövvi en gång här från stall Assla, Candy några gånger och Tilly i Söndags då. Sedan är hubertusjakten planerad. Jag har tidigare varit så osäker i mig själv, så det mesta har hängt på mig, varför jag inte kommit igång ordentligt.

Nu trivs jag som fisken i vattnet på världens bästa stall, med världens bästa umgänge!

Hoppas ni orkade läsa allting ;)

Säsong 1.

Asslatjejerna / 26 September, 2011 - 14:32 /
1 kommentarer

Nu går mångas favoritprogram Ponnyakuten i repris varje Söndag. Kollar ni på det?


Nybeställt på min front...

Asslatjejerna / 26 September, 2011 - 13:00 /
4 kommentarer


Pay and Jump, Björnasäter.

Asslatjejerna / 26 September, 2011 - 10:00 /
0 kommentarer

      
    

Turdag.

Asslatjejerna / 25 September, 2011 - 14:17 /
7 kommentarer

Hemma efter en otroligt givande tävlingsdag. Tilly och VillGott gjorde sin första start med mycket bra resultat, som var över våra förväntningar. Både två visade sig fungera super på tävlingsplats samt på banan. Den annars ljudkänsliga Tilly var fokuserad på ryttaren istället för allt stoj, skratt och viftande omkring.

När Tilly förstått vad det innebar med hoppning började hon faktiskt tycka det var kul och vågade bjuda mot hindrena. VillGott såg ut som om han aldrig hade sysslat med annat, och Winston skötte sig fint när han förstått att han faktiskt inte får springa ut från banan. Candy gjorde också en fin runda och bar snällt omkring på sin ryttare som ledsagade henne genom banan.

Nu ska jag ta och titta igenom filmerna från dagen! 
Mindre charmiga sekundbilder hehe.

Fyra ryttare från Assla...

Asslatjejerna / 25 September, 2011 - 09:40 /
1 kommentarer

...Befinner sig just nu på Björnasäter, redo för två klasser var i hoppning.

Säkerhetsvästen Zippa.

Asslatjejerna / 25 September, 2011 - 07:00 /
7 kommentarerVad har dom för tänk när dom visar att västen är byggd för en svank? Eller har jag missuppfattat det? Är det för att den ska följa ryggen? Om jag hade satt på mig den och ridit med den ett x antal gånger så hade jag ju fått stöd för min svankrygghet. Jag tycker isåfall det är bättre med lite hårda obekväma västar som iallafall hjälperatt ryggen blir lite rakare.

Förberedelser inför morgondagen.

Asslatjejerna / 24 September, 2011 - 17:21 /
4 kommentarer

4 timmar har spenderats för att allt ska vara klart tills imorgon. Ponnyerna är ryktade, halvt duschade och nyborstade. Nyputsade träns och sadlar är på sin plats, och outfit´sen är framlagda. 

Vi tog även några språng på banan förrut för att känna hur Tilly och VillGott var där. Har ju bara tidigare hoppat i skogen med dom.
  


Nästa!

Asslatjejerna / 24 September, 2011 - 09:14 /
2 kommentarerNågot av dessa är absolut mitt nästa inköp! Men tyvärrpå lång sikt. Kvinnan här behöver lite pengar i plånboken med ;)
Om inte mitt röda matchade så åker det tillbaka i utbyte mot något av det här ovan!

Dressyrhjälm.

Asslatjejerna / 24 September, 2011 - 08:00 /
4 kommentarer

Kom över en helt okej snygg ridhjälm för ynka 45 kronor, haha! vem lägger inte ut det på en extrahjälm?


Ska dock göra något åt hakremmen.

Dagens vill ha

Asslatjejerna / 23 September, 2011 - 23:08 /
3 kommentarer

Hittade detta från Glen Gordon på nätet, skulle passa perfekt på Grynet, jag gillar verkligen brunt på fuxar...men  det känns ju lite onödigt just nu när jag inte vet när han är på G igen :(
Får vänta ett tag innan jag shoppar mer till <3

 

Ängen.

Asslatjejerna / 23 September, 2011 - 21:01 /
12 kommentarer

Puh, har precis tryckt i mig lite mat från gatuköket. Ibland är man väl värd det, eller vad säger ni? ;)

Tilly gick helt okej förrut. Hon är ju fortfarande inte stadig i formen, mer än i skritt. Men vi jobbar på det. Vi har jobbat några gånger förrut med volten och då har hon alltid skjutit ut bogarna vid ett speciellt stället som hon själv valt ut haha. Och man kan ju liksom inte hålla emot och sådant med ytterskänkeln och räkna med att hon ska lyssna, för hon förstår ju inte vad det innebär än.

Vi körde inte så mycket galopp idag. Tog bara en kort sträcka eftersom hon var så pigg och glad. Vi måste verkligen ut och galoppera mer så hon får en starkare galopp!     

            

Dagens outfit.

Asslatjejerna / 23 September, 2011 - 19:46 /
8 kommentarer

Idag fick det bli gul. Helt okej färg men tycker det passar bättre till mörkare hästar. Blev inga benlindor eftersom det är både lerigt ute och på benen.


Häst-fri dag.

Asslatjejerna / 23 September, 2011 - 17:43 /
1 kommentarer

Idag blir det inte stallet utan är hemma och tar det lite lungt för en gångs skull. Men i morgon åker jag ut och gör i ordning inför "pay n' jumpen" på Söndag. Jag hade tänkt ha min StallAssla outfit med schabrak,benskydd och tävlings huva i mörkgrön färg. VillGott är så läcker i den färgen! :)
Söta VillGott <3Tack mammiiii

Asslatjejerna / 23 September, 2011 - 14:32 /
2 kommentarer

Tjenare! Slutade skolan så tidigt som tjugo över ett idag, riktigt skönt! Mamma och jag ska faktiskt snart åka upp till stallet. Jag ska rida en kortis på Tilly medans mamma ska lära sig lite hur hon ska fota och filma ;)


Presentation och bildbomb

Asslatjejerna / 23 September, 2011 - 12:02 /
2 kommentarer

Eftersom vår blogg har vuxit en hel del under den senaste tiden så har det tillkommit en del nya läsare  När nu dessutom  Sanna har slutat blogga och jag Felicia  istället tagit över har det kommit en del önskemål om en ny presentation om oss och vilka hästar vi rider.

Jag tänkte att jag börjar presentera mig och så får Carolina presentera sig själv;)


Jag heter alltså Felicia och är 14 år, jag började min karriär på en Shettis som hette Napoleon, honom gjorde jag även min första lokala debut på när jag var 8 år.

När jag var 9 år kom min mamma i kontakt med Stallassla som då behövde en ponnyryttare och sedan dess har jag varit här och ridit och tävlat Stallasslas ponnier. För en månad sen fick jag hem min första ”egna ” ponny Grynet  som jag ska ha på foder till att börja med, men han hade oturen att bli skadad i hagen redan efter 3 dagar så han är inte ridbar på ett bra tag

Vilka ponnyer har jag då tävlat?

Första ponnyn jag red och tävlade hette Zophia och var ett Welshponny sto, hon var c ponny och lite stor för mig men jag var ute på en hel del CL-hoppningar (har tyvärr ingen bild på henne men hon var skimmel)Efter henne kom Elof  en B ponny som var ganska pigg och lite svårstyrd men han älskade att hoppa.Samtidigt som Elof red jag även Shellie, en jätte fin och duktig men känslig C ponny som jag för första gången fick prova på att hoppa på lite högre höjder med , men hon var för stor och stark för mig då, så hon såldes ganska snabbt.


…Då fick jag istället min första ”foderponny” som jag hade ett år, han hette Brian en c ponny och kom från Danmark, med Brian tävlade jag för första gången i lag och fick flera placeringar, laget kom det året på en 3 e plats så det var riktigt kul. Med Brian lärde jag mig massor och hoppade på en träning 125 cm.
När Brian åkt hem till norrland igen fick jag istället  två B ponnyer att rida till och tävla Kildavin Queenie  (korsning) och Cola RD 136 (dartmoor) Med dessa tävlade jag lag både hoppning och dressyr.Under de år jag varit på Stall Assla har jag också hjälpt till att rida in ungponnyer och Nexis Vilandra, eftersom hon bara var 2 år när jag kom hit, har jag gjort de mesta av jobbet med, och efter B ponnyerna var det dags för henne att debutera på tävlingsbanan i ungponnyklasser, vilket gick riktigt bra, hon är en helt fantastisk Welshponny som är lagom pigg och framåt, hon finns kvar i Stall Asslas ägo men har nu sitt andra föl vid sin sida.
Jag har även tävlat Lilla MY upp till LB, dock innan hon var i Stalla Assas ägo.Jag har även tävlat en annan familjs ungponny för försäljning hon heter Tiara.Just nu står jag alltså med en skadad ponny, så jag har tagit på mig Asslas VillGott som inridningsprojekt. VillGott är Nexis Vilandras första föl som jag har varit med och sett från bara några timmar gammal. Så det gör det extra kul.


Detta var min Ponny bakgrund, har ni fler frågor till mig får ni gärna ställa dem så svarar jag så klart.

 

 Nedan följer bilder på ponnierna. Hittade ingen bild på Cola så det fick bli en film :P

Fortfarande igång!

Asslatjejerna / 23 September, 2011 - 12:00 /
0 kommentarer

Tävla om ett Catago fleecetäcke HÄR

Gissa i vår Finn fem fel HÄR

Skicka in bidrag för Veckans outfit till asslatjejerna@live.se

Svara på veckans frågor HÄR

Kom gärna med fler förslag av vad man ska kunna vara med i här på bloggen.
Foto: Åsa Larsson

Den känslan.

Asslatjejerna / 23 September, 2011 - 09:30 /
2 kommentarer

Känslan när man känner att ens blogg är uppskattad och trevliga kommentarer ramlar in.

Lika som bär...

Asslatjejerna / 22 September, 2011 - 21:50 /
5 kommentarer

Asslas stallkatt Harriet är ruskigt lik vår huskatt simba, Simba är ju visserligen kille och dubbelt så stor men ändå :)
Vad tycker ni?Hoppning.

Asslatjejerna / 22 September, 2011 - 20:45 /
5 kommentarer

Idag skulle vi hoppa hästarna lite inför söndag. Men eftersom banan inte är ridbar just nu så bestämde vi oss för att hoppa i Bertilhagen. Det gick bra men tyvärr var det lite för halt för hoppning. Istället tog vi oss till skogen och byggde upp ett hinder där. Hästarna fick skutta över det några gånger innan vi red hem. Tilly har dessutom blivit mycket enklare med formen :)
      
                    

Hade bara mobilen att filma med idag tyvärr.

Dagens failbild.

Asslatjejerna / 22 September, 2011 - 14:00 /
3 kommentarer


Varför så mycket hiss och varför så lite diss?

Asslatjejerna / 22 September, 2011 - 11:30 /
1 kommentarer

Ni kanske har märkt att det kommer upp väldigt mycket hissar på bloggen och mycket mindre dissar? Själv tycker jag att det inte är något problem med det alls. Hellre tar jag fram possitiva och snygga prylar och visar på bloggen än att ta fram någon tröja som inte jag tycker om. Tänk vad många egentligen som läser vår blogg och har just den tröjan. Inte så kul att läsa hur illa någon tycker om den och alla kommentarer om hur folk håller med. Om nu så är fallet. Då kanske den ligger intryckt i gaderoben nästa dag pga grupptrycket.

Men däremot kan man ju dissa konstruktionen av något, alltså hur en grej fungerar samt kvaliteten på grejer och klädesplagg. Förstår ni hur jag menar? Dock tycker jag det är lite svårare att hitta en diss. Alltså som man själv upplevt inte vart bra. Inte något man ser på bild och antar att det inte funkar så bra (undantag finns väl alltid).

Hoppas det inte var alltför negativt inlägg, ville bara få fram varför det skilde sig så mellan antal hissar och antalet dissar :DHopp ridläger på backgården

Asslatjejerna / 22 September, 2011 - 10:42 /
1 kommentarer

I somras närmare bestämt i Juli var jag på hoppläger på backgården i Axvall hos Erika Andersson.
Jag tycker verkligen om att träna för Erika och försöker att göra det regelbundet, eftersom jag fortfarande inte hade hittat någon ponny fick jag låna min kompis Hugos D ponny på lägret. D ponnyn heter Master Joe och är en riktigt mysig ponny, han är mer som en stor häst eftersom han verkligen är super maxad.
Lägret varade i 4 dagar och då hann vi med två ridpass om dagen. sista dagen avslutades med en clearround.

Erika brukar ha ridläger även på jullovet men då är det bara en dagsläger
Så himla tråkigt att grynet är skadad så jag inte kan komma igång på honom:(

här är iaf några bilder från lägret, visst är han fin Joe? :)

Bara att hoppas.

Asslatjejerna / 22 September, 2011 - 07:00 /
0 kommentarer

Beställde hem detta schabrak nu, eftersom de förra setet jag köpte inte matchade. Beställde även med en huva som jag hoppas på ska matcha schabraket. Annars åker allt tillbaka och jag blir besviken ;)


Dags att tänka ut vad man vill ha i julklapp

Asslatjejerna / 21 September, 2011 - 21:47 /
4 kommentarer

Det är ju visserligen tre månader kvar med det vet vi ju alla att tre månader går fort. lika bra att börja fundera på vad man vill ha av tomten;)
Jag hoppas på att min tomte är sugen på att ge mig lite Kingsland prylar:PHands up!

Asslatjejerna / 21 September, 2011 - 16:01 /
2 kommentarer

 

Lastträning av unghäst *FILM*

Asslatjejerna / 21 September, 2011 - 14:24 /
1 kommentarer

Åsa är väldigt duktig när det gäller träning av unghästar, hon tar emot hästar för inridning, tillridning och andra former av träning. Ibland kan det vara lite svårt att hantera en unghäst som är föl i huvudet men lika stor som en vuxen häst.
Den här hästen är en Frieser på drygt ett år och här för att få en första hantering, detta innebär att Åsa jobbar hästen från marken bland annat i tömkörning.

Kom ihåg att man måste vara proffs och veta vad man gör för att kunna arbeta på detta vis annars kan det bli farligt.

Hästen som tidigare varit näst intill omöjlig att lasta har nu fullt förtroende för Åsa och har accepterat ledarskapet.

Se och njut...

               

Ursnygga rea-grimmor!

Asslatjejerna / 21 September, 2011 - 13:00 /
1 kommentarerUngponnyträning i skogen...

Asslatjejerna / 21 September, 2011 - 11:17 /
1 kommentarer

Vi rider ungponnierna mycket i skog och mark för att de ska vänja sig vid den stora världen där utanför.

Vi jobbar dem mycket i vatten och klättring för att det är jättebra träning och ett bra sätt att bygga muskler.
Hästarna tycker också att det är roligt att få galoppera på lite emellanåt:)

   
             

                           

Min dag igår.

Asslatjejerna / 21 September, 2011 - 10:00 /
0 kommentarer

Hej där! Bloggade inte alls igår, min dag var lite strulig. Startade min morgon med att försova mig rejält. Efter skolan var det raka vägen till stallet och sedan hem, duscha, äta och göra läxor. Sedan unnade jag mig Idol och House. Idag ska jag fixa ordentligt här. Inlägg ska skrivas så det kan bli ordentlig uppdatering på dagarna, även när vi är i skolan.

Sedan funderar jag på om jag ska byta design med? Isåfall, vad har ni för förslag?


Mammas dator, haha.

Vi måste ju Hissa Roffe!

Asslatjejerna / 20 September, 2011 - 23:47 /
3 kommentarer    Rolf Göran som i helgen som var tig EM GULD!
En ren omöjlighet säger experterna men han gjorde det!!!

HEJJA ROFFE DU ÄR BÄST!
Läs HÄR

Hösten är här

Asslatjejerna / 20 September, 2011 - 21:55 /
2 kommentarer

känns faktiskt som om hösten är här på riktigt, det regnar och regnar och blåser halv storm för det mesta.
Idag hade vi dock tur för det höll faktiskt upp hela ridturen och resten av kvällen också.

Idag bestämde vi oss för att rida bort till sandbergen för att klättra och låta hästarna bada fötterna i vattnet, dels för att det är så nyttigt för dem att klättra men också för att de behöver träna på att gå i vatten.
Jag red VillGott, Carro red Tilly och Millan red så klart winston.

vi tog en lång galopp på grusvägen för den är riktigt mjuk och fin nu när det regnat så.
Mamma var ute på promenad med Alice så hon passade på att fota lite, även en liten film blev det:) men den kommer i morgon.


Cantina

Asslatjejerna / 20 September, 2011 - 09:00 /
5 kommentarer

Ögat ni ser är inte utvecklat, vilket gör att hon är blind på det. Cantina är här för inridning. Välkommen säger vi!

Just nu: Cantina är hemma hos sin ägare igen och rids för fullt.

Ridning och fix.

Asslatjejerna / 19 September, 2011 - 18:52 /
5 kommentarer

Hejhej, idag blev det sen bloggning. I förmiddags var jag iallafall uppe och fixade hos Grynet, och red Tilly och Biskett. Red slädrundan med Tilly, och hon var faktiskt lite seg idag. Eller jag vet inte om man kan kalla det seg direkt, men hon kollade på allt och inget så det blev liksom ingen takt i traven.

När jag red Biskett fick jag först en stor chock, haha! Redan när jag skrittade iväg henne på asfalten kände jag hur enormt längesen det var sen senast jag red en stor häst. Alltså verkligen RED. Hon var iallafall supertrevlig och var precis så där känslig för skänkeln som jag gillar! Dessutom kunde hon ju så mycket så man kunde ju faktiskt utföra lite "svårare" moment. Kände mig väldigt ringrostig när jag red. Jag satt urdåligt, och fick inte med bakdelen ordentligt. Hon gjorde vad jag bad henne om men det var liksom mycket som fattades i det. Stundtals var hon fin. Hon tyckte nog det var lite kul att springa omkring med lilla mig på ryggen utan att behöva jobba ordentligt ;)


Lite smått leriga hagar :)

Återbesök på kliniken.

Asslatjejerna / 19 September, 2011 - 17:22 /
3 kommentarer

Idag har våran kära Grynet vart på återbesök på kliniken. Allt var positivt med honom så just nu ser allt ljust ut! :) Jag vet däremot inte när han får börja sättas igång väldigt försiktigt men det tar nog ett bra tag till.


Fina Grynet ♥

Fler av bidragen.

Asslatjejerna / 18 September, 2011 - 19:12 /
13 kommentarer

Tänkte ni kanske ville se fler av bilderna som var med och tävlade?Vinnaren

Asslatjejerna / 18 September, 2011 - 17:22 /
15 kommentarer

Bild nummer 1 och 2 fick flest röster av er, så vinnarbilden blir nummer 1!

Grattis till din vinst, du kontaktas via en kommentar på bloggen.


http://goldponnyn.blogg.se

Tack för alla andra fina bidrag!

Flagg-huvor!

Asslatjejerna / 18 September, 2011 - 16:31 /
14 kommentarer

Fick syn på dom här luvorna och blev helt förälskad. Helt klart värd en Hiss!

 


Regnigt värre ...

Asslatjejerna / 18 September, 2011 - 16:12 /
1 kommentarer

Hej! Kunde tyvärr inte rida med Carolina idag, eftersom jag hade bråttom så åkte jag ut tidigt i morse innan Carolina kommit ut. Men tur va väl det eftersom när jag ridit klart hann jag precis innanför stalldörren när det började regna!

Jag red Villgott som var väldigt pigg, men det är ju inte ovanligt. Hittade en ny ganska brant backe vid "sandbergen" som vi kallar det, riktigt bra träning för hästarna!

Grynet är ju för söt. Jag hade med mig min ryktväska in i hans box för att borsta på honom så han inte känner sig bortglömd. Jag hade även med mig en pall som ryktväskan stod på. Först välter han ner väskan på golvet och sedan biter han tag i ena "knoppen" på undersidan och häller ut precis allt i hela väskan. Ha ha skönt att han är mycket piggare nu! :)

Hemkommen.

Asslatjejerna / 18 September, 2011 - 15:31 /
1 kommentarer

Kikade som sagt på dressyren förrut. Jag är lite sur för jag inte hann se Åsa och Biskett haha! Men New Luck var ju också med. På förmiddagen testade jag mest inställningarna för att se vilken som var bra. Och när jag äntligen hittat den så började det spöregna. Alltså ingen ide att ens ta upp kameran. Men jag bjuder på lite test-kort från dagen!


Sen krävdes det mycket zoom vilket gjorde bilderna oskarpare :/

Dressyr

Asslatjejerna / 18 September, 2011 - 09:59 /
3 kommentarer

Är på väg till km:et i dressyr som hålls på GRK. Ska kika på lite kompisar, sedan tävlar även Åsa lite senare på dagen.

Ciao!
 

Äntligen har jag kamerasladden så jag kan ladda den = Bilder!Tävla om ett Catago-fleecetäcke!

Asslatjejerna / 17 September, 2011 - 20:34 /
108 kommentarer

Nu är ännu en tävling uppe men nu i sammarbete med Emmishopen! Denna gången kan ni tävla om ett fleecetäcke från Catago i valfri storlek.

Reglerna är enkla:

- Gilla emmishopen på facebook

- Välj ut en favoritprodukt från webbshopen: www.emmi.se

- Lägg ut bilden på din blogg/bilddabok/facebook och länka till det här inlägget.

För att ditt deltagande skall vara giltligt bör de 3 punkterna ovan vara med i din kommentar.


Röstning.

Asslatjejerna / 17 September, 2011 - 16:57 /
35 kommentarer

Åh vad många fina bidrag som har halkat in. Det gör det verkligen svårt att bestämma sig!
Ni får av de tre bilderna nedanför rösta fram en som ni tycker är en värdig vinnarbild. Motivet skulle vara ett djur från i somras.

Bidrag 1Bidrag 2Bidrag 3Bidrag 4

Godmorgon, så här ser min dag ut!

Asslatjejerna / 17 September, 2011 - 10:02 /
4 kommentarer

Ska vara hemma och fixa och dona lite. I eftermiddag cyklar jag troligtvis till stallet. Brr, det är ju nästan vinterkyla! Och ikväll lördagsmys såklart.

Hur ser Er dag ut?


Lite längre in på vintern 2010.

...

Asslatjejerna / 16 September, 2011 - 21:33 /
0 kommentarer

Imorgon kommer en ny bloggtävling upp i sammarbete med företaget Emmishopen....


Vad tror ni det kan vara?

Barnvakt.

Asslatjejerna / 16 September, 2011 - 20:35 /
0 kommentarer

God kväll.

Fullt ös hela dagen även fast den vart ganska lugn. Hur går det ihop, haha? Idag red iallafall Anna Tilly. Jag struntade i att byta om för jag skulle vara barnvakt åt Alice medan Åsa och Jocke fixade lösdrift. Så det gick min kväll åt till. Säger inte nej tack, barn är så roliga att hålla på med! :D

Efter att fixat lite snabbt i stallet körde Åsa sedan hem mig, och nu bloggar jag lite i pauserna till idol!


Busungar!

Cantina, Hannes och Tilly.

Asslatjejerna / 15 September, 2011 - 18:52 /
2 kommentarer

Halloj, har precis tryckt i mig lite mat. Man blir ganska hungrig av att inte äta på vanligtvis 7 timmar. Ibland hinner man ta något mellanmål i skolan. Som tur är.

När jag kom till stallet började vi med att jobba Cantina. Började med att hänga lite på henne. Lugn som en filbunke. Fortsatte lite med longering när jag satt på henne. Det kändes faktiskt inte så mycket att hon var stor häst, men när hon får muskler och allt det där, då kommer hon nog bära upp mycket mer :D
Vi fortsatte kort med Hannes, men med tömkörning. Till sist red jag ut på Tilly med Emilia.

Vem är då Cantina?

Calle


Behöver äkta vänskap vara mellan människor?

Asslatjejerna / 15 September, 2011 - 09:00 /
9 kommentarer


Hannes blir nog lite besviken nu när Calle åker iväg ;)

Ett pass i hagen.

Asslatjejerna / 14 September, 2011 - 19:11 /
5 kommentarer

Idag red jag Tilly igen, dock ensam så jag valde att rida i hagen lite för att försöka fila lite på dressyren. Kan ju inte säga att det gick super. Hon är lite knepig när hon är så känslig i munnen samtidigt som hon inte är det... Men i slutet släppte det iallafall. Verkade verkligen som om poletten trillade ner, eller så slutade hon bara jävlas med mig haha. Jobbade henne mestadels i skritt och sedan lät jag henne galoppera av sig lite på fältet. Hon var ju så himla PIGG, äntligen!


Bjuder på en ruffsig bild från dagen!

Sommarbilds tävlingen.

Asslatjejerna / 13 September, 2011 - 14:11 /
25 kommentarer

Ni vet att ni fortfarande kan vara med i bildtävlingen och vinna ett litet paket?

klicka HÄR för att komma till den.

Biskett.

Asslatjejerna / 13 September, 2011 - 12:00 /
11 kommentarer

En häst som ska stanna ett tag bara för tillridning.

Just nu: Hemma hos sin ägare igen

Hinderbygget.

Asslatjejerna / 13 September, 2011 - 08:00 /
1 kommentarer

Hur ofta brukar ni vara ute i skogen och hoppa och bara ha kul med hästarna?


Hööks facebook tävling.

Asslatjejerna / 12 September, 2011 - 18:57 /
19 kommentarer

Halloj! Har ni sett Hööks tävling på facebook? Emilia hade en jättefin bild på sig och Winston, så det vore jättesnällt om ni röstade HÄR

Där får ni söka på "Carolina Willig"
Om ni har röstat är ni med i utlottningen av en länkning/gästbloggning här på bloggen.


Lilla My.

Asslatjejerna / 12 September, 2011 - 17:33 /
1 kommentarer

Ett nyinköpt B-ponnysto. Välkommen till Stall Assla.
Ålder: -98
Ras: Korsningsponny
Just nu: My tränas och tävlas och är till salu


Besviken på dessa dåliga kort. Men sedan tog kamerabatteriet slut. Vill ni se mer av henne kommer det upp någon annan dag :D

Tidsfördriv.

Asslatjejerna / 12 September, 2011 - 14:54 /
2 kommentarer

Suttit och kikat omkring lite på youtube. Delar med mig av två både söta och häftiga klipp!

"Dags för lite nytt." Suck.

Asslatjejerna / 12 September, 2011 - 12:27 /
3 kommentarer

Skulle bara fixa ett par nya ridskor på Börjes denna gången. Men är man shopaholic så är man. En vinröd hoppoutfit åkte även ner i varukorgen...

Jag får väl trösta mig med att det var riktigt billigt! Hoppas inte kvaliteten tryter för det.Lite synd att inte schabraket och huvan hade lika dana kanter bara.

Häst-Helg

Asslatjejerna / 11 September, 2011 - 19:10 /
3 kommentarer

Hejsan,sitter i Åsas kök och väntar på att bli hämtad.
Jag och Carolina har övernattat i husvagnen hela helgen så det har därför blivit en hel del tid med hästarna!
Det blev ett ridpass på Tilly, Villgott och Arien förut, hoppning i skogen. Både jag och Carolina blev alldeles chockade när Arien hoppade riktigt bra haha?!
Det har också kommit en ny ponny hit men det ska jag inte avslöja för mycket just nu... Men det kommer inom kort.


Jag är tillbaka!

Asslatjejerna / 11 September, 2011 - 15:04 /
3 kommentarer

Hej! Utav flera omständigheter rider inte Sanna på Stall Assla längre och kommer inte heller att blogga. 
Eftersom jag hade en paus från ridandet här på Stall Assla har jag också haft en paus från bloggandet. Men nu är jag tillbaka som vanligt :)

Just nu står jag utan en "ridbar" ponny eftersom min foderponny blivit skadad och går dessvärre inte att rida på ett bra tag.Husvagn.

Asslatjejerna / 09 September, 2011 - 18:07 /
1 kommentarer

Inatt blir det husvagns-time utanför stallet, så mer inlägg dyker upp imorgon!


Calle är tillbaka!

Asslatjejerna / 09 September, 2011 - 13:50 /
2 kommentarer

Ett tag iallafall!

En ny liten Bonnie här.

Asslatjejerna / 09 September, 2011 - 10:00 /
0 kommentarer

Bonnie är här för försäljning!

Just nu: SÅLD


En skitig en! ;)

Ridning.

Asslatjejerna / 08 September, 2011 - 20:05 /
2 kommentarer

Idag blev det en uteritt efter mockning, sopning och, ja det vanliga!

Det blev Jag och Tilly, Emilia och Winston och Felicia och......


...Ja vem är detta?

Just nu.

Asslatjejerna / 08 September, 2011 - 16:15 /
3 kommentarer

Befinner nog mig just nu i stallet med goa kamrater! Hörs senare!

Bakgrundsbild på datorn.

Asslatjejerna / 08 September, 2011 - 12:30 /
0 kommentarer

Det är mycket mycket viktigt! ;)

Bruno är så fin.

Asslatjejerna / 08 September, 2011 - 09:30 /
1 kommentarer


Redigering av bilder.

Asslatjejerna / 07 September, 2011 - 15:47 /
6 kommentarer

Hur mycket brukar ni redigera era bilder?

Det är allt ifrån alla, men väldigt många redigerar sönder bilderna. Och då menar jag verkligen det. Tar bort föremål, bakgrund, ändrar färg på bakgrunden och till och med redigerar färgen på hästen för att det ska se proffsigare ut på bild. Frågan är då varför. Man vill ju ändå ge ett så naturligt intryck som möjligt med sin häst.

Jag tycker man borde behålla originalfärgen. Man ska kunna känna igen hästen från bild till verklighet. Hästen ska varken vara mörkare eller ljusare eller ha längre man respektiv kortare. Men vart går gränserna? Jag tycker det är helt okej att ta bort trådar etc, för att hästen/föremålet ska synas. Men jag gör det själv inte speciellt ofta, dels för att jag inte hinner sitta och pyssla med sådant och dels för att redigering på snabb tid lämnar nästan alltid spår efter sig.

Jag gör undantag om det är en väldigt fin bild med en tråd rakt igenom som förstör. Då kan jag lägga tid på att ta bort den. Eller om det är en väldigt väldigt matt och halvsuddig bild så gör jag en "automatisk justering" som bara ändrar sådant liite granna. Men nästan alltid håller jag mig till originalbilden.

Det jag ville ha sagt är att det är totalt onödigt att lägga tid på att pyssla med hästens färger, öron, man etc. Oftast ser man även när någon redigerat ljuset. Dessutom om man visar en originalbild reagerar oftast alla med "Ush vad matt han har blivit i färgen?!". Har jag rätt eller fel?! Tyck till!Tråd borttagen

Så här mycket redigerar faktiskt folk bilderna. Visst blir det en hel annan färg man sätter sig ni på?

Hejdå Brownie!

Asslatjejerna / 07 September, 2011 - 12:42 /
4 kommentarer

Brownie for på utlåning till en ridskola hon med. Tack för tiden tjejen!


Brownie som blivande mamma en vinter!

Dagarna som gått.

Asslatjejerna / 06 September, 2011 - 19:23 /
5 kommentarer

Trots att bloggen bara "låg nere" i "bara" 5 dagar så har det hänt en hel del på stall Assla.

I Fredags var jag ute på en tur med Tilly. Börjar verkligen gilla den där ponnyn, hon är hur trevlig och go som helst. Hon är dessutom jättetrygg trots att hon är lite ljudkänslig. Dock börjar den rädslan försvinna när man är uppe på hästryggen...

                
Hannes har även kommit till oss. Han är en ettårig frieserhäst, hög som berget haha! Han ska iallafall köras in om jag inte minns fel. Han är galet fin. Ska se om jag kan få det bra på bild någon dag!

                
Harriett är här. En liten hona. Det blir både hon och Steve som förblir stallkatter numera!

               

Jag, Felicia och Emilia hoppade Tilly, VillGott och Winston lite i skogen. 3 mycket orädda hästar tog sig med glädje över hindrena. Dock behöver Tilly lite mer utmaning för att få till lite bättre språng. Hon hoppar dock inte dåligt men eftersom en del var väldigt tunna gran-grenar så nudda hon mer än gärna dom. Men på de lite mer bom aktigare hindret hoppade hon kanon. Ska se om vi kan ta kort nästa gång vi hoppar :D

               
Igår red jag Tilly ännu en gång. Det regnade väldigt ute, och jag provade mitt ländtäcke. Även fast det var i fleece höll det regnet borta och gjorde Tilly torr, så det gillar jag skarpt.
              
                                  

Hej.

Asslatjejerna / 06 September, 2011 - 14:40 /
2 kommentarer

Ni undrar kanske varför bloggen liggat "nere" det senaste? Jag har inte kommit in på bloggen och jag trodde det var blogg.se som krånglade. Men efter någon dag insåg jag att bloggen faktiskt var stulen. Men nu så har jag fått hjälp av blogg.se och tack vare dom har jag nu fått bloggen tillbaka.  

Nu har jag lite att ta igen läsare SÅ VAD SÄGS OM LITE UPPDATERING?! ;)


                                                      I´m back!

Pust.

Asslatjejerna / 01 September, 2011 - 21:05 /
11 kommentarer

Halloj, ursäkta för den låga uppdateringen. Men mitt i en flytt kan jag tyvärr inte prioritera bloggning före det andra. Dessutom är det lite svårt att driva bloggen själv för tillfället. Men det lugnar nog ner sig till helgen då jag får upp min egna dator. Just nu lånar jag mamma en snabbis. Jag måste börja lägga mig i tid haha! Men tydligen finns det något som heter "Dåligt samvete när man bloggar kasst flera dagar i rad"?! ;)Jaja, imorgon drar jag upp till stallet. Jag kan inte lova er bilder, för jag vet inte vad tiden räcker till. Vi har just nu faktiskt en hel del hästar som bör ridas igång. Men jag kan iallafall lova er att jag ska FÖRSÖKA få några bilder :D

Sådan otrolig bildbrist.