Ridit b-ponnyerna

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2012 - 23:24 /
1 kommentarer

Guess what, idag pallrade jag mig upp på både VillGott och Winstons ryggar och red på banan... Var sjukt längesedan jag satt på Winston och han kändes hur liten som helst, jag kunde inget annat än skratta i början. När jag skrittat och travat fram och vant mig lite började jag iallafall rida på allvar. Jag jobbade mycket i galoppen, på både volter och innanför spåret. Jag gjorde även lite sidvärtsrörelser i skritt och trav. Han jobbade på riktigt bra i slutet så efteråt fick han sig en svalkande dusch.
 
VillGott red jag lite kortare på banan och jobbade med galoppen. Lite fattningar och på volten. Han får inte ha för sig några fasoner och det har han lärt sig nu. 
 

Har ni sett den?

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2012 - 18:00 /
3 kommentarer

Har ni sett att Giannas annons? Kika HÄRRiktigt go häst i psyket, go korsning och hennes lilla föl som inte längre är så liten, har vi ju här på stall Assla...
 

Back at school

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2012 - 16:24 /
2 kommentarer

Idag har är jag tillbaka i skolan igen, trodde ju att jag skulle gått igår också eftersom jag kände mig fräschare i Onsdags. Tjatade på mamma att jag skulle få rida ,men efter jag kommit hem från stallet vart jag as trött.
 
Red ut Hyenan igår också och idag får han vila.
 
Hänger Jennifer hem efter skolan idag, Vi rider väl förmodligen och så ska jag ev fota hennes ena ponny.
 
Ha ha när jag är stallledig så blir det ändå alltid att rida nån annan stans;) men det gör ju inget...
 
 
 
 
 

Kul att se lite nya foton snart?

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2012 - 15:15 /
0 kommentarer

Nu ska jag upp till stallet igen... Känner mig relativt frisk i kroppen, men är det så att man skulle bli matt igen så är det så lätt att gå undan och vila lite. Först och främst tänkte jag fota lite, i hagen, nu när ändå vädret är bra, plus att det är ljust ute. Efter det ska jag såklart RIDA och alla ska nog få gå pass på banan :)
 
Jag ska även få tummen ur och prova mig ridtäcke!
 
 
GOTACUP

Övertalning

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2012 - 14:10 /
4 kommentarer

Haha visa era förädrar denna om dom tvekar på varför ett hästköp är såå bra ;)
 


Bild lånad från: http://lulearyttare.blogg.se/

Vill du bli helgens blogg??

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2012 - 13:48 /
16 kommentarer

Länge sen vi körde en HELGENS BLOGG, Vill du vara med?
  
Det räcker att du skriver JAG ÄR MED!!

För en extra lott GILLA OSSFACEBOOK

För två extra lotter FÖLJOSSBLOGLOVIN

För tre extra lotter kopiera bilden nedan och lägg in i din blogg och länka hit
Söndag kväll kommer vinnaren upp med en FET länk ;)

Advance V/S Falsterbo

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2012 - 13:14 /
0 kommentarer

 

 

Jag har nu haft mina Tretorn Falsterbo i två månader och känner att jag kan ge en relativt rättvis jämförelse med mina gamla Tretorn Advance

 

Fördelen med Advancen är att jag tycker att det är snyggare med svart och vitt, nackdelen är att knapparna i bak gick sönder med en gång, dragkedjan har dessutom gått sönder på båda stövlarna så jag vart tvungen att lämna in dem.

 

Falsterbostöveln är i modellen mycket snyggare tycker jag för den är lite enklare, dock är jag inte superförtjust i färgen.

Alltså kan man säga att jag gillar FALSTERBO stövlarna mest!!!

 

Vad tycker ni??

Utan macbook

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2012 - 12:31 /
1 kommentarer

Jag har ju vart hemma från skolan nu vilket även resulterade i att jag blev utan dator denna vecka. Alla i klassen fick sin i torsdags tror jag haha. Jag får helt enkelt vänta tills nästa vecka, och lära mig all by my own, om jag klarar det xd
 Filmtajm

Asslatjejerna / 31 Augusti, 2012 - 11:26 /
0 kommentarer

Idag skulle klassen till äventyrsgården i Källby, så jag känner att jag lika gärna kunde bli hemma då jag inte kan anstränga mig längre stunder. 
 
Just nu ska jag slå på en film, lutar åt komedi ;)
 

Fasar för vintern

Asslatjejerna / 30 Augusti, 2012 - 15:00 /
9 kommentarer

Vi närmar oss vintern, men trots att den inte är här riktigt ännu kommer tecken tidigt. Det värsta är inte kylan, för mig, utan mörkret. Det är som ett handikapp att leva med en tredjedel av året haha. Nu börjar det kanske mörkna ordentligt vid åtta-nio tiden, men tänkt om någon månad när det börjar bli becksvart redan vid sex...
 
Tänk att komma till stallet då det är både mörkt och fruset i marken. Träningen på hemmaplan halveras ju nästan. Suck. Ridtäcken, tjocka kläder, pannlampor, broddar, det får checkas i vinter och sen kör vi på och siktar mot våren. 
 

Så här mörkt var det förra veckan när jag fyllde vatten lite senare än vanligt...

Födelsedagen

Asslatjejerna / 30 Augusti, 2012 - 13:00 /
3 kommentarer

Nyligen fyllde jag ju 16 och som vanligt mottages hästprylar tacksamt. Där finns det verkligen inget tråkigt att få. Jag önskade mig egentligen inget speciellt förutom ridbyxor, en outfit eller kamera.
 
Förutom massa pengar fick jag, ridbyxor, schabrak, hjälmlampa, ridsockar, sockar, ridtäcke och ett dressyrspö.
 
Dessutom fick jag ju överrakningstårta, heeelt hemmagjord ;)

"godmorgon bloggen"

Asslatjejerna / 30 Augusti, 2012 - 11:42 /
1 kommentarer

Jag har ju ioförsig vart vaken ett tag, men nu känns det som jag vaknat upp på riktigt.
 
Igår kväll var vi uppe i stallet en kort sväng. Fick ju dubbelförkylning kan jag ju lova och sitter här helt snorig och hostig.... Mmm ;)
 
Embla och Hyenan reds fältet runt och båda var fulla av överskottsenergi eftersom dom har stått lite nu. Dom skötte sig ändå toppen och vart riktigt roliga att rida. Embla tar fattningarna super nu och man känner hur hon verkligen tar i från bakbenen haha, så på allerten är hon.
 
I slutet red Emilia och Wilma lite på banan på två busiga ponnyer. Winston och Villgott. Wilma fick känna på några  bocksprång, men hon visade att hon visst kunde sitta kvar och att det faktiskt inte är tillåtet att göra så, sen blev VillGott from som ett lamm ;)
 

Rätt svar hade....

Asslatjejerna / 30 Augusti, 2012 - 10:12 /
0 kommentarer

Så börjar man då så sakteligen känna sig lite bättre då, f*n att man ska bli sjuk nu såhär i början på terminen.

 

Vi hade ju en blogg som gissade rätt snabbast då det gällde att gissa vems pappa som var tillsalu på hastnet och det var den HÄR bloggen;)

 

 

längtar efter Lövvi nu ;)

 

 

Vilken passar in på din mamma/pappa?

Asslatjejerna / 29 Augusti, 2012 - 14:00 /
6 kommentarer

Vad jag har förstått så är det väldigt olika det där med hur engagerade föräldrarna är i sina barns idrotter.

 

Tänkte här röna ut vilka olika TYPER av föräldrar det finns inom vår idrott, Ironiskt menat:P

 

1.Förälder som inte vet vad som är fram och bak på en häst och anser att en ponny hör hemma på mackan!!

Det krävs ju inte speciellt mycket utav mammor och pappor för att orka åka ner till fotbollsplanen och kolla match då och då,  inte heller så jobbigt att köra till ridskolan  en gång i veckan och på sin höjd tvingas att vänta 10 min extra när Lisa måste sadla av eftersom ponnyn inte går med i gruppen efter. Föräldern   står där och suckar och stönar för att  ”Lisa” envisas med att kratsa hovarna lite extra noggrant. – Vi betalar ju 120 kr för ett ridpass då ska man väl för fan inte behöva sköta om hästen också eller??

En ganska vanlig åsikt hos vuxna som inte har en aning om vad det egentligen kostar att ha häst och hålla ridskola. Ridskolan är ju till för att lära sig både ridning OCH att sköta hästen före och efter ridpasset.

Denna typ av föräldrar gillar skämt som  –häst är bäst på scan väst!

 

2. Föräldrar som till varje pris vill att ”Lisa”  ska rida trots att hon egentligen är livrädd varje gång.

Mamma vill att Lisa ska börja på ridskola för att mamma själv aldrig fick möjligheten när hon var liten Lisa tycker väl att hästar är ganska söta och så men blir livrädd och hoppar i taket av rädsla om lill ponnyn ”Putte” skulle få för sig att frusta i spiltan.

Oftast ser man Lisa så utanför spiltan med en borste i handen medan det är mamma som borstar, tränsar och sadlar.

Det är också mamma som leder ut ponnyn i manegen, som spänner sadelgjorden och lyfter upp Lisa på hästryggen.

Mamma har redan innan Lisas allra första lektion ekiperat henne med egen hjälm och säkerhetsväst och självklart ridbyxor och riktiga läderstövlar.

 

3. Föräldern som från början är intresserad och som så småningom också går med på att skaffa egen ponny.

Föräldern som gör allt för sina barn och uppoffrar gärna sina egna intressen och gamla vänner för barnens idrott. Gör gärna andra ponnyföräldrar till sina  ”nya” vänner. Föräldern skulle aldrig i livet köpa ett par skor åt sig själv för 300 kr, men betalar gladeligen 2500 kr för ett par begagnade ridstövlar av ”rätt märke”

Livet för denna förälder kretsar runt barnets ponny och dess träningar och tävlingar. Föräldern planerar gärna sitt ”riktiga jobb” efter tävlingssäsongen.   På jobbet har föräldern bilder på barnet och ponnyn uppsatt på anslagstavlan vid skrivbordet , gärna ett och annat tidningsutklipp sitter där också så att alla kan se hur duktiga de är.

 

4. Föräldern som redan när barnet ligger i magen börjar kolla hastnet över A ponnyer som gått de högsta klasserna

Detta barn är född att rida ponny SM innan 10 års ålder och allt föräldrarna gör fram till den dagen är noga plan laggt.

Semestern planeras efter sommarens olika meetings där familjen glider in på tävlingsplatsen med ett släp för en ”vanlig människas”  årslön. Ponnyer avverkas på löpande band och summor som 200 tusen för ”rätt” ponny är inte omöjligt.

Barnet äger en hel Kingsland garderob och har aldrig någonsin mockat en enda box. Om det mot all förmodan inte går bra på en tävling kan man se ponnyn på hastnet måndag morgon.

 

·        Vilken förälder har du??? 

Bilden har jag lånat av bponnyryttare.blogg.se


Rensar bloglovin

Asslatjejerna / 29 Augusti, 2012 - 13:34 /
2 kommentarer

Spenderar lite tid med att rensa. Har inte hunnit använda Bloglovin så aktivt därav har jag inte märkt att en del bloggar tagits bort etc. 
 
Vill någon göra ett ärligt bloglovinbyte så är det bara säga till :)
 

Att bli dömd och känna press

Asslatjejerna / 29 Augusti, 2012 - 12:04 /
1 kommentarer

Har ni tänkt på vilken stor press de större bloggarna har på sig egentligen? Nu tänker jag bara inom ridsporten. Även de mindre kända bloggarna blir dömda direkt. Så är vi människor. Vi dömer. Alla hanterar det olika. Vissa pratar bakom ryggen på varandra, vissa diskuterar på ett snällt sätt och vissa håller det för sig själv.
 
Tänk er en relativt känd bloggare som ska på träning/tävling. Den har både press och blir dömd direkt. Den har många ögon på sig, och går det inte som man tänkt sig, eller tillräckligt bra för att leva upp till tittarnas förväntningar, ja då blir den helt enkelt dömd efter resultatet.
Tänk om en liten mellanstor blogg dyker upp på samma träning som dig. Visst tittar man lite extra, eller lägger på minnet vad som hände, och så tolkar man ekipaget utefter den lektionen. Ryttaren kanske ramlade av två gånger under samma lektion, men det man inte vet är att ryttaren inte gjort det på de senaste 3 åren, hon var sjuk och svag i knäna och orkade inte samma mängd som vanligt.
 
Det skulle inte vara våran första tanke. De flesta skulle tro dåligt om den här personen.
 
Det är synd. Att vi dömer folk så. Det gör att många inte vågar sig ut för dom är rädda för vad folk som inte vet eller förstår ska tycka om en. 
 
Visst kan vi döma folk. Men inte som helhet. ge din fördom en chans att ändra sig. Det tar sin tid att lära sig om andra. Men visst är det kul att man tror något om ett ekipage, och så visar det sig att man är helt ute och cyklar ;)
 

Det är vi. Men vi gör fel som ALLA andra, alla är perfekta :)

Också sjuk

Asslatjejerna / 29 Augusti, 2012 - 10:32 /
2 kommentarer

Ligger hemma i soffan med datorn i i knät. Låg hemma hela dagen igår, och fastän jag ville åka upp till stallet så klarade jag inte att vara uppe och gå i mer än ett par minuter.
 
Istället för att blogga, städa, göra läxor, och annat man kan passa på att göra när man väl är hemma, så låg jag och lipade till Extreme Home Makeover, somnade till en film och sov och hostade vartannat.
 
Mår lite bättre idag, men halsen är värre. Hur mår ni idag, har ni också dragit på er någon sjukdom? :(
 


Svaret...

Asslatjejerna / 28 Augusti, 2012 - 20:33 /
1 kommentarer

Denne fina hingst heter ju då Moellgarned Montana och  han är ju då pappa till stall asslas welsh avelssto
Nexis Vilandra, vilket då betyder att han också är morfar åt Asslas VillGott och Asslas VillÄndra
 
Först med att gissa rätt var;
 
Med blogg: http://majajohanssoon.blogg.se/
Utan Blogg: Jessica Willig


Jag och Vilandra 2010                                 Jag och VillGott  2012                                 
 
               Villändra 2012
 

Vems morfar??

Asslatjejerna / 28 Augusti, 2012 - 17:49 /
5 kommentarer

Kollade runt lite på hastnet och hittade denna fin fina ponnyn tillsalu, för hela 300 000 kr ...
 
Vi har faktiskt denna fine hingsts barnbarn här i stallet...
 
Vem kan det vara tror ni? Först att gissa rätt får en FET länk ;)
 

SJUK

Asslatjejerna / 28 Augusti, 2012 - 15:10 /
5 kommentarer

Hatar verkligen att vara sjuk, feber och ap förkyld, idag ligger jag kvar hemma. Ingen ide att rida när man mår såhär  :(
 
Hoppas på bättring tills i morgon, annars rider jag ändå...
 
Kolla in dessa sötingar som nu ligger ute tillsalu :D HÄR
 

Bästa hissen, Peppande kommentarer

Asslatjejerna / 28 Augusti, 2012 - 11:37 /
3 kommentarer

Ni gav ett flertal olika saker ni hissade, och jag tog nu fram den bästa.


Håller helt med Frida, alla som läser olika bloggar borde stötta och diskutera med varann, "Allt är tillåtet" så länge det är positivt. Man kan ju självklart ge kritik ändå men bara man framför det på ett bra sätt. 
 
+ Den här tjejen som hon nämnde som bloggar på hovskrape.blogg.se, är riktigt bra på att framföra vad hon tycker på ett positivt sätt. Man ler alltid lite extra när man får sådana kommentarer av folk.
 

TDB

Asslatjejerna / 28 Augusti, 2012 - 10:52 /
0 kommentarer

Längesedan jag satte mig vid tdb och kollade tävlingar. Får väl passa på nu när jag är sjukis. Ska nog bara leta efter några pay and jumper eller så nu i början...
 

Kattunge, apport!

Asslatjejerna / 27 Augusti, 2012 - 18:00 /
1 kommentarer

Igår hos pappa så upptäckte vi att vår ena kattunge Felix kunde aportera ;)
 

Sista veckan

Asslatjejerna / 27 Augusti, 2012 - 16:00 /
2 kommentarer

Ni som tävlat Essunga 30 Juli, Floby 1 Juli eller Flobys kvällsdressyr 18-19 kan fortfarande beställa foton av oss. Denna möjligheten kommer finnas fram tills 2 September, då jag kommer radera alla mappar.
 
Så är ni fortfarande sugna, tveka inte!
 
Priser:
 
Digital: 25 kr
Utskrift hemskickad: 75 kr + porto (6kr)
 
asslatjejerna@live.se
 

"Idrottslyftet"

Asslatjejerna / 27 Augusti, 2012 - 14:00 /
2 kommentarer

Är en rad träningar i både hopp och dressyr framöver. Både jag, Felicia och Emilia är anmälda. Detta är träningar som man endast betalar 50:- för, resten kommer det sk idrottslyftet betala. Jag har för mig att vi kommer rida för Matilda dessutom, så det blir kul. Träningarna håller hus i Mariestad, så nu kommer vi åka åt andra hållet.
 
Emellanåt kommer nog clearrounder vara inlagda, så då har man något att sikta lite på :)
 

Gårdagens Derssyr träning...

Asslatjejerna / 27 Augusti, 2012 - 12:00 /
1 kommentarer

Japp så har man då hittat en tränare som man verkligen känner funkar till 100% Jäklar vad jag fick mycket hjälp igår. Kändes verkligen som om massor föll på plats.
Inte så att jag direkt varit missnöjd tidigare men Mathilda Forsling är verkligen jätte bra!
 
Det var alltså dressyrträning det handlade om igår och det var jag och Emilia som var iväg. Jag på Hyenan såklart eftersom Lövvi vilar fortfarande. Emilia hade ju såklart Winston som börjar fatta det här med att det är bättre att vara lydig ponny än olydig ;)
 
I början var han ganska struttig och hans långa ben var ett enda virrvarr, men när jag sen fick till det så kändes det super fint och han gcik sååå bra. Vi tränade mycket övergångar, skritt till trav, trav till galopp och slutligen skritt till galopp. Kan lova att jag har träningsvärk i magen idag efter en och en halv timmas sittande i dressyrsadeln, dessutom fick jag skavsår på insidan av knäna ;)
 
Mamma skulle filma, men kameran var urladdad:( Inte en enda bild blev det heller...
 
Gammal bild i hoppsadeln ;)
 
 
 
 
 
 

Att mäta sig med sina syskon

Asslatjejerna / 27 Augusti, 2012 - 10:00 /
1 kommentarer

Det har sina fördelar att vara liten, men för ett tag sedan var jag och min fem år yngre lillasyster lika långa. Nu har hon växt om mig ;)
 

Till salu!

Asslatjejerna / 27 Augusti, 2012 - 08:56 /
0 kommentarer

Våran goa Flemmah som jag varit med och sett från dag ett är nu redo att komma till en ryttare som kan fortsätta att utbilda henne.
 
Hon är så supercool och går verkligen fram överallt men är för den delen inte tråkig.
 
HÄR hittar du annonsen
 
 

Å så kul!

Asslatjejerna / 27 Augusti, 2012 - 08:00 /
0 kommentarer

Så roligt när man får reda på att alla sålda ponnyer har det bra!

:(

Asslatjejerna / 26 Augusti, 2012 - 23:30 /
0 kommentarer

Wops

Asslatjejerna / 26 Augusti, 2012 - 20:53 /
0 kommentarer

Oj vad dagarna försvinner. Ni har ju inte fått höra om gårdagens bravader som faktiskt är värda att nämnas. 
 
Flemmah och Dunört togs ut i skogen för att hoppa lite. Dunört var pigg som attan men om det bara var överskottsenergi (trots den tuffa veckan) eller brunsten som spökade har jag ingen aning om. Flemmah var snäll och skuttade fogligt över rishögar och påshinder. Felicia önskade lite mer framåtbjudning och det fick hon allt efter hand med att Flemmah förstod ;)
 
Flemmah avslutades på banan och fick hoppa lite hinder under ryttare.
 
Efter dessa två var det Hyenan och Embla som reds ut, i spöregn får man väl tillägga. Vi red in i en skog, hoppade över ett dike ut på åkern och sedan bar det av i galopp. 
 

viaplay.se

Asslatjejerna / 26 Augusti, 2012 - 20:15 /
0 kommentarer

viaplay.se är en sida där du enkelt och smidigt kan hyra filmer, se olika program eller kanske vill du se livematchen mellan Liverpool och Man City? Vad det kostar beror helt enkelt på vilket paket du väljer. Nöjer du dig med att bara kolla på film+program så kostar det dig 99:- i månaden, och du har full tillgång när du vill! Vill du däremot även kunna se sporten så kostar det 199:- i månaden. För dom riktigt sportgalna är det en rekomendation då det visas över 50 livesändningar per vecka
 
Det finns även en sökmotor för att enklare kunna hitta vad just du är ute efter. Jag sökte nyss på ordet häst, men det var tyvärr inte så stort utbud i den kategorin. Men alla är ju ute efter olika.
 
HÄR hittar du denna internetTV!
 

Täckestvätt

Asslatjejerna / 26 Augusti, 2012 - 18:04 /
3 kommentarer

Vår maskin har överlevt att tvätta täcke för första gången. Tycker det är riktigt läskigt att göra det, för det är ju ganska stor chans att maskinen pajjar...
 

Usch!

Asslatjejerna / 26 Augusti, 2012 - 12:24 /
6 kommentarer

Nu har dom kommit de där vidriga älglopporna. Jag hittade en på mig själv i håret häromdagen och jag försökte verkligen att inte få panik :(
 
Det äckligaste är ju när dom kryper ner i ansiktet och så på en. Nä, hua, nu ryser jag.
 
Har ni gjort samma underbara upptäckt?
 

Uppe med tuppen

Asslatjejerna / 26 Augusti, 2012 - 09:12 /
3 kommentarer

Nu ska jag snart åka upp till pappa och hjälpa honom lite. Han är sjuk så nu ska jag städa och lite sådant. Jag ska även avmaska katterna, pappa är inte så kunnig och har dålig koll på allt det där. Men det behövs!
 
 
Bland orensade plattor var det perfekta lekställen ;)

Filmdags

Asslatjejerna / 25 Augusti, 2012 - 21:18 /
2 kommentarer

Bänkar mig. Dags att se på hästfilm, det var längesedan haha. Googlade upp någon så vi får se om den är bra. Någon som har sett den? The long shot.
 
Så här står det i beskrivningen:
 

Annie Garett blir lämnad på ett motell av sin man, ensam med sin dotter och häst. De ända han lämnar kvar är hästtransporten. Hon letar allt förgäves efter någonstans att ta vägen. Till slut för hon jobb i ett stall, antar att det är ett dressyrstall. Där hon gör stor framgång med sin häst.

Hennes häst, som heter Tolo har hon ärvt efter ennes syster, efter hennes död. Dog i en billycka som hennes mamma klandrar henne för, så dom har inte så bra kontakt.

Annie och Tolo stället upp i många dressyrtävlignar, med många vinster, tills något händer....

 

Yesterday

Asslatjejerna / 25 Augusti, 2012 - 13:33 /
1 kommentarer

Två mysiga bilder från igår, inte redigerade...
 

Kalas för mig

Asslatjejerna / 25 Augusti, 2012 - 11:30 /
3 kommentarer

Alldeles strax ska vi ha lite släktkalas för mig. Fika och lite sådant. Efter det ska jag såklart åka upp till stallet!
 

How I google

Asslatjejerna / 25 Augusti, 2012 - 10:14 /
0 kommentarer

HAHA

Fredag!!

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2012 - 21:33 /
1 kommentarer

Vid fyra tiden var jag och Embla ute på en ridtur. Planen var att rida en "gammal" relativt lång runda, men jag hade glömt av vägen så jag red lite på måfå. Ut från skogen kom vi iallafall, men inte riktigt på det stället jag räknat med...
 
Embla är aldrig tittig ute utan går fram överallt. Är det dock stenbumlingar som gömmer sig någon stans brukar dom skrämma henne så hon flyger i taket. Ungefär som när vi skrämmer varandra med ett "bu" ;) I samma veva som hon blir rädd inser hon dock att stenen inte kommer äta upp henne så då kan hon pusta ut. 
Under ridturen tränade vi på övergångar, halter, fattningar, ställning, ökningar. Hon hade en väldans energi idag och det var så kul att jobba med!
 
Sedan var det Flemmahs tur och hon jobbades på banan. Gjorde övergångar samt styde omkring henne lite där inne innan jag skrittade av på vägen. Hon var riktigt duktig!
 
 
Till sist tog jag och Cajsa upp Embla och Bruno (som nu är tillbaka) till betet. 
 

just det

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2012 - 15:00 /
0 kommentarer

Så här såg Rassla ungefärg ut innan klippning. Dock innan valparna kommit ;)
 
 

Favorit ekipage

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2012 - 13:49 /
1 kommentarer

När jag är ute och tävlar så tycker jag att det är ganska så roligt att titta på andra ekipage, hur de rider, hur ponnyerna ser ut och hur samspelta ponnyn och ryttaren är.

Jag har några favorit ekipage som jag brukar hålla lite koll på, inte så att jag känner dem så himla väl men gillar liksom samspelet mellan dem och hur de ser ut tillsammans.

 

Har ni några favoriter att tipsa om? Kanske du och din ponny, någon du känner eller någon du inte känner??

Detta ekipage har man sett genom åren och jag tycker att de är duktiga tilsammans

Tilda Helle & Rohlos Clarissa

Mina planer för i höst

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2012 - 12:13 /
0 kommentarer

 

Nu är det dags att glömma bort sommarlovslunket och börja strukturera dagarna. Det som ska hinnas med är Skolan, rida, träna tävla och då krävs det en PLAN!!! Annars är det en omöjlighet att få det att gå ihop.

 

Jag väljer att planera genom att dela in året i 4 delar, höst =sept, okt,nov,  vinter =dec, jan, feb, vår= mars,april,maj, sommar=jun,jul,aug

Hösten tänker jag mig såhär: LÖVVI: några veckor framåt är det vila som gäller för Lövvi och under tiden satsar jag allt på HYENAN och försöker komma ut på några tävlingar, vad som sedan händer med honom är lite oklart så jag får passa på ;) första storhästtävlingen blir 8 september:P

Jag kommer den närmaste tiden satsa på att rida FLEMMAH också eftersom hon är i tur att säljas.

VILLGOTT har ju en ryttare i lilla Wilma, men jag ska rida honom ett par gånger i veckan så att han håller igång, han är ju ett riktigt ämne för tävlingsbanorna framöver och varför inte ungponny SM nästa år?

Träningarna under hösten kommer Matilda Forsling stå för, jag kommer även att försöka träna för Sofia westborg en gång i månaden då hon kommer  upp till Berg.

När Lövvi sätts igång igen så är det framförallt träning som gäller nu under hösten för att vi ska få ett så bra utgångsläge som möjligt när Vintersäsongen kör igång

En annan viktig plan är såklart att hinna med skolan också eftersom jag går i 9an nu...

Träningen för min del

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2012 - 12:00 /
0 kommentarer

Dunört tyckte träningen var jättekul, vilket jag tycker är viktigt, så det smittade av sig på mig. Vi hoppade inga höjder men däremot teknik. Serier, volter och kombinationer. Att det var vattenmattor och grindar brydde sig inte hon om :)
 

Era bloggar

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2012 - 10:57 /
8 kommentarer

Nu har jag kikat runt och kollat in era bloggar, jag har placerat dem under den kategori jag tycker passar.

Är ni fler som vill vara med så kommentera eran adress ;)

Hästar och foto

http://feliciajnilsson.blogg.se/

http://fotoandrea.blogg.se/

http://juliaifullgalopp.blogg.se/

Hästar och livet

http://jannikeochsurprise.bloggplatsen.se/

http://jannahakkarainen.webblogg.se/

Träning och tävling

http://mirjamthornberg.blogg.se/

http://norabaath.blogg.se/

http://majajohanssoon.blogg.se

http://idawoxliiin.blogg.se/

http://ljusdalsryttarna.blogg.se/

 Dressyr

http://lindaodixie.blogg.se/

http://londonryttaren.blogg.se/

http://dressyrtjejernas.blogg.se/

 Ridskola

http://ponnyvnner.blogg.se/

http://ponnyryttaaree.blogg.se/

Islandshästar

http://aaasil.blogg.se/

http://islandsadall.blogg.se/

Känslan på storhäst

Asslatjejerna / 24 Augusti, 2012 - 08:00 /
1 kommentarer

Den är helt annan än att sitta på ponny. Krävs samma ridning men ändå inte. Mer styrka. Tyngre att rida ihop en häst på 1.70 än en ponny på 1.30. Svårare att rida på samma sätt och svårare att inse och känna vad man behöver göra. Det är såå svårt att förklara vad det är som gör det så mycket annorlunda. Vad är det egentligen?
 
Som tidigare ponnyryttare var jag och Dunört inte det mest sammansvetsade ekipaget i början. Jag red inte i balans och allt kändes haffsigt. Jag höll mig gärna på banan för att undvika konflikter utomhus som jag visste att jag inte hade vana att reda ut. Mesigt, kanske. Men jag kände mig helt enkelt för liten på henne. På min ridskoletid red jag nämligen aldrig stor häst. (Någon gång red jag s.k. Nougat som är strax över 1.50?) 
 
Men efter flera ridpass ihop blev det ju med tiden mycket enklare. Det var tur att jag fick rida in mig på Dunört som är så go och trygg. Det var annat än när jag hoppade upp på en glad Hyenan som hade vilat på bete i flera veckor. Blev wow-feeling i BARA trav haha.
Jag kände lite samma med Embla i början, i och med att hon är lite mellan häst och ponny. Att det var skillnad alltså. Henne red jag dock in mig på mycket snabbare.
 
Numera har jag bara fått positiva erfarenheter av att gå upp på stor häst. Och det är ju inte så att jag har lämnat ponnytiden bakom mig direkt. Den kommer nog tillbaka så småningom ska ni se ;)
 
 

Dags för sängen

Asslatjejerna / 23 Augusti, 2012 - 21:52 /
1 kommentarer

Har varit hemma en stund nu och ska strax sova, ett litet inlägg hinner man ju med iaf ;)

Idag red jag och Emilia Winston och VillGott bort till sandbergen.

 

Sen tog jag tag i Flemmah och red ett ordentligt pass på banan i både skritt, trav och lite galopp. Lite bommar gick hon också över och hoppade ett litet hinder dessutom :) Duktig var hon och riktigt framåt. Hon är ju trots allt bara 3 år.

 

Sen gosade jag med valparna som nu hunnit bli snart 5 veckor.

 

Detta är VÅRAN valp som ska flytta hem till oss ;)

 

blogg.se fel

Asslatjejerna / 23 Augusti, 2012 - 18:39 /
5 kommentarer

Om ni undrar varför bloggen ser ut som den gör nu, så är det inte vårt fel. Ska kontakta blogg.se, vet inget mer än att det är likadant med alla som bloggar här. Krångel, igen...
 

Kamera

Asslatjejerna / 23 Augusti, 2012 - 15:56 /
2 kommentarer

När man är i stallet vill man ju självklart ta kort eller ha någon som tar kort på en när man rider. Jag skulle definitivt lägga lite tid på att fota hästarna och bjuda på här på bloggen. 
 
- Bara om jag hade haft en bra kamera.
 
Min digitalkamera jag har, köptes för lite över ett år sedan för 1700:- på MediaMarket. Dock så började den efter ett halvår krångla och tog kassa bilder. Till det priset får man väl inte mycket mer...
 
Jag ska försöka spara lite pengar och köpa en begagnad systemkamera, på blocket eller dylikt. Jag saknar fina bilder så mycket :(
 
En som jag verkligen imponeras av är Amanda Hed som kan ta så sjukt bra bilder. Hon kan nog sin kamera utan och innantill, så vill jag också ha det, även om det tar ett tag att komma dit...
 
Ett foto på deras vovve hon tog alldeles nyligen!

Träningen

Asslatjejerna / 23 Augusti, 2012 - 10:07 /
0 kommentarer

Träningen igår…enligt mig på Hyenan

Vi hade otrolig tur med vädret, det höll upp hela tiden medan vi red, de i gruppen efter hade inte riktigt samma turL

Vi hamnade i en blandad grupp med både hästar och ponnyer vilket jag kan tycka är lite tråkigt då det måste ändras avstånd och annat på kombinationerna. Det blir lite långa väntetider tyvärr.

Annars var det en riktigt givande lektion, hade önskat att hoppa lite högre hinder eftersom sprången på högre höjder blir annorlunda ochjag vill ha lite fler av den sorten i kroppen.

Men på det hela taget så fick jag bra tips på hur jag ska rida honom så att han inte blir riktigt så tjafsig.  Jag ska helt enkelt  inte tjafsa med honom så tjafsar inte han med mig.

Lugn stadig hand och lätt sits mellan hinder. Ha ha Åsa har ju egentligen redan gett mig de tipsen med det är alltid bra att få höra fler gånger och av olika tränare.

Nu taggar vi tävling i Tibro den 8 e september!!!

Ryktstenar

Asslatjejerna / 23 Augusti, 2012 - 10:00 /
0 kommentarer

Just nu är våra slut, men dom är ju super att ta bort flugägg med. Visst att inte allt åker bort, men tidsmässigt sparar man massor eftersom dom drar bort de värsta. Resten kan man ju småplocka med naglarna. (Tycker synd om de med korta naglar nu för det ;))
 
Har dock hört att folk upplever att det fastnar småstenar i pälsen, något som jag aldrig gjort. Jag använder dem ioförsig oftast bara på benen, och det var kanske inte det stället dom syftade på. 
 
Vad har ni för tankar om ryktsten? Tycker ni den funkar bra? 

Can´t wait

Asslatjejerna / 23 Augusti, 2012 - 08:00 /
0 kommentarer

HÖST = Twilight Breaking Dawn part 2. Som jag suktat efter denna film, självklart ska den ses på bio?!
 
Någon mer som är helt fast i dessa filmer? 
 

Dags för hoppträning

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2012 - 15:00 /
3 kommentarer

Äntligen en riktigt hoppträning för tränare och anläggning med bra hinder. Var ett tag sedan nu. Jag ska ha med mig Dunört och Felicia Hyenan. Med sikte lite längre fram är det väl tänkt att även dessa ska få komma ut och tävla...
 
Johanna kanske filmar lite, om hon vågar ;)
 
 

AT kepsar

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2012 - 12:00 /
0 kommentarer

 
När jag och mamma beställde hem asslatjejerna.se tröjor så plockade vi även ner två par kepsar i kundkorgen. Det var vanliga onesize kepsar men storlekarna sög verkligen och jag lovar att ingen människa kan ha dom kepsarna utan att se platt ut. Bevisligen eftersom vi provat på flera olika huvuden. Det såg dock bättre ut med utsläppt hår men det har jag ju aldrig i stallet...
 
Lite synd, annars var dom ganska coola, hihi ;)

Humörring

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2012 - 10:00 /
2 kommentarer

Igår hade jag på mig en humörring vi hittade här hemma. Tyckte den var lite söt, men helt plötsligt började den skifta färg och så, och då blev den mer intressant än söt ;)
 
Nästan citerat ur google - så står det att kemikalierna inuti ringen är så känsliga att färgen ändras av kroppstemperaturen, som också är olika beroende på känslorna.
 
Jag hade nog grön, lila och blå igår vilket tydligen representerade avslappnad, stabil, inte under stress, passionerad  och en hel del blandade känslor, ganska på pricken alltså ;)
 
Nästan som horoskop ju, fast inte lika tråkigt, hehe.
 
Lyckades ju såklart också trassla ihop den med min andra ring...
 
Någon som testat och fått någon mer läskig färg? 

Skillnaden mellan kategorier

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2012 - 09:51 /
0 kommentarer

Hoppträning ikväll för Sofia Westborg, ska bli spännande alltid kul att träna för en ny tränare. Sofia är Tydligen duktig på unghästar och har bland annat en unghäst hon tagit upp helavägen från inridning till 150 hoppningar.

Nytt för idag är också att jag ska träna med Hyenan dvs storhäst, jag har anmält mig till min första storhäst tävling och eftersom Lövvi vilar så passar det ju bra att jag tränar honom istället.

Det känns inte så länge sen som man red och tävlade B ponny, bara tre år sen ju, nu är man uppe på D och storhäst:P

Jag tycket att det är STOR skillnad att rida D ponny och storhäst jämfört med B och C, man måste rida på ett helt annat sätt, vad tycker ni andra som kan jämföra?

Jag har ridit otaliga ponnyer under åren, gjorde ett litet kollage på några av dem som jag har tävlat…

Dagens i landsproblem

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2012 - 08:00 /
0 kommentarer

Jag har alltid gått med plattat hår till skolan, iallafall de senaste åren. Men tro fasen att nu mot hösten ska det börja skruva sig och bara på den lilla korta stund när jag går till bussen. Känns inte som någon vits alls att platta håret på morgonen men ändå kan jag inte låta bli..
 
Inte heller blir det några snygga lockar utan det ska bli fjongar hit och dit, och det ser allmänt ovårdat ut. Arrgh :(
 
 
 

Suck...

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2012 - 06:00 /
0 kommentarer

Facebook alltså, det tråkar aldrig ut mig...

Som sagt

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2012 - 19:23 /
10 kommentarer

Beroende på tid och dagar så kan det vara stor skillnad på uppdatering ;)
 

gårdageeeen

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2012 - 19:02 /
0 kommentarer

Igår tog jag ut Dunört direkt i skogen. Hon tycker det är hur kul som helst och glömmer lätt att det fortfarande finns vissa "regler", dock är hon ju genomsnäll så hon gör aldrig något elakt. Skuttade lite över hindrena också bara för att stämma av lite. Inte tittig alls utan tyckte mest det var löjligt låga höjder ;)
 
Emblas tur var det efter det, och för henne blev det konditionsträning. Mycket trav och fattningar. Red ju en runda med mycket att kolla på så hon var inte lika på hugget för skänkel. Blev lite sur på henne på slutet innan hon bestämde sig för att det nog var bäst att lyssna trots allt haha. 
 
(Bruno)

F5

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2012 - 17:08 /
0 kommentarer

Vad är kvar? Detaljer och ny header...
 
Men nu är det lite nytt iallafall. Kan ni inte se den nya designen, tryck f5 :)
 

Bloggläsar hiss

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2012 - 16:00 /
7 kommentarer

Nu tänkte jag göra något helt nytt. Ni läsare får kommentera vad ni tycker är värt en eloge, något ni tycker är bra! Ni får kommentera nedan vad ni skulle vilja hissa, och en av dom sakerna som får mitt medtycke länkas här på bloggen tillsammans med bloggadress!
 
 
Vad tycker ni är bra? Vad som helst, allt från Hööks tvättsvampar till er idol inom ridsporten :D
 
 

Ni!

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2012 - 14:00 /
3 kommentarer

Jag älskar att vara inne och kommentera på era bloggar, det är som ett litet tack för att ni läser oss eller bara lämnar en kort kommentar. Om jag inte svarar på kommentarer brukar jag oftast kika in och lämna något annat, bara för att visa att jag faktiskt bryr mig om ER. En del struntar fullständigt i de som läser, men om jag exempelvis ser att samma person har kommenterat flera inlägg i flera dagar, ja, då vill jag kolla in vem det är.
 
Dock hinner jag ju inte sådant på veckorna längre, nu är det bara en snabb inblick i vad ni gjort för dagen eller så. Jag lovar, jag ska ta igen det i helgen, hinner ju inte ens läsa de bloggar jag följer heller...
 

Tål att ses...

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2012 - 12:35 /
2 kommentarer

Stall Asslas egen uppfödning, sååå fin... Bara 4 år! Gissa om han har framtiden för sig ;)
 

Vart fasen är jag...

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2012 - 11:00 /
0 kommentarer

Idag drog lektionerna igång. VILSEN
 

Inget med det

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2012 - 10:00 /
1 kommentarer

 
Vecka 35 :(

Hur har ni andra det?

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2012 - 08:59 /
1 kommentarer

När jag ska åka iväg på tävling så försöker jag alltid ha ordning på mina grejjer. Värsta jag vet att komma fram och det ser ut som taikon i släpet.
 
Men sen när man väl kommit fram och man ska lasta ut och göra iordning så blir det liksom oordning på en gång, fast jag försöker. Jag jobbar på att hålla ordningen hela dan...;)
 
Hur gör ni? ordning eller röra?
 

Få tiden att räcka till

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2012 - 08:00 /
1 kommentarer

Ok, alarmet väcker mig strax innan halv sex. På morgonen klarar jag verkligen inte att stressa så jag behöver tid att göra iordning mig. Bussen går sedan till skolan som börjar åtta, och som allra senast slutar jag fyra, vilket är 3-4 dagar i veckan. Hemma är jag inte försän fem och då ska jag byta om och åka upp till stallet. (Har jag mycket läxor brukar jag ta mig en stallfri dag istället för att trycka in läxor mitt i allt)
 
I stallet försöker jag rida och göra så mycket som möjligt, och mitt mål är att hinna vara hemma innan åtta på skoldagarna. Dock är det så lätt att överskrida tiden, igår var jag tyvärr hemma kvart i nio.
Iallafall, är jag hemma vid åtta, så är timman till nio tänkt att gå till dusch, käk och sedan bloggning. Jag vill lägga mig innan tio annars kommer jag verkligen inte orkar allt detta. 
 
Emellan allt hinner jag inte hålla iordning på mitt rum, hjälpa mamma med sysslor eller vara med kompisar. Detta är ju förvisso "frivilligt" eftersom det är mitt val att hålla på med ridning och att driva en blogg.
 
Men saken är att ni inte ska bli förvånade om vi gör tre inlägg mindre än vanligtvis eller helt plötsligt fem mer. Jag försöker göra så mycket jag kan men ändå sätta mig själv först. Jag kan tyvärr inte vara uppe två timmar extra för att jag har noll idéer eller kommit hem för sent. Då får jag istället meddela er en anledning och sen får bloggen helt enkelt lika för min del. Snacka om att vara skönt att driva en blogg på två personer!
 

Wilma och VillGott

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2012 - 16:50 /
1 kommentarer

Ni kommer väl ihåg Wilma som var och provred här för någon vecka sen? VillGott som var utlånad till en annan tjej är tillbaka och nu får dessa bli ett ekipage. Så kul! Glad Wilma och glad VillGott :)
 

Skräckfilm för hästar...ha ha ha

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2012 - 16:25 /
1 kommentarer

Vad tror ni?

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2012 - 15:00 /
1 kommentarer

Får vi skoldator denna vecka eller inte? Kommer jag kunna testa min buss-bloggning? 
Ja/Nej?! ;) Vad jag vet har jag lite saker att hämta för att det ska gå vägen...
 

Designen som kommer...

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2012 - 14:00 /
1 kommentarer

Designen ska bytas och är under uppbyggnad. Denna gången lite mer höstigare. Tillslut kom vi fram till att brun var en bra färg, så brun fick det bli.
 
Vi är fortfarande inte helt klara men strävar efter att bli klar i helgen. Bilder skall innan dess hinnas ta och tid för andra detaljer ska vi ha över...
 

Betesdags

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2012 - 12:00 /
0 kommentarer

Come on togs an och reds ett par gånger i hemmamiljö och nu är det dags för henne att åka på sommarbete och vila upp sig. 
 
Ses snart ;)
 

FRÅGAN ÄR....

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2012 - 11:22 /
18 kommentarer

En fråga till er!

Määängder med häst relaterade bloggar där ute, man kan ju inte läsa alla eftersom man inte vet att NI finns!!

 

skulle vara lite kul att veta vilka bloggar som finns och vilka som är Ridskole ryttare, travbloggar,western, skogsmulle ryttare, tävlingsryttare, ponnybloggar, hästbloggar osv….

 

Tänkte att vi gör en liten inventering och delar in alla ERA bloggar i kategorier så för ni synas här!!!

Det enda du behöver göra för att få va med är att kommentera din bloggadress nedan….

 

 

 

Bankeryds helgen

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2012 - 10:28 /
0 kommentarer

Jag kanske ska berätta lite om helgens bravader som innehåll en hel del annat än bara själva hoppningen;)
 
I Lördags morse åkte vi upp till stallet vid halv 6 tiden för att fixa det sista , lasta Lövvi och åka mot bankeryd. Väl där skulle vi möta upp Linus och Ingrid med familjer.
 
Linus hade med sig sin fina ponny Missis dundee och Ingrid   sin 5 åriga b ponny Marabou (Bosse) eftersom hennes andra ponny fått ett balltramp vid träning förra veckan.
 
Ingrid gjorde två jätte fina rundor  i LB med Bosse, hon kämpar och sliter med den där ponnyn som hoppar som en gud men är stark som en oxe. detta resulterar i att han ibland drar förbi hinder och lilla Ingrid har ingenting att sätta emot. Men den där ponnyn kommer att komma långt bara han får lite mer rutin och Ingrid lite längre ben.
 
Linus startade LB först och hoppade dubbel nolla men bara 9 hundradelar utanför placering, däremot vann hann LA,n och är nu kvalad för MSV!!!! GRATTIS LINUS!! Superfina rundor.
 
När alla var klara så packade vi ihop och åkte hem till Linus och jag, Emilia och Lövvi stannade där över natten!
En kul kväll blev det med film och mys hos fam Ravik (fast jag somnade där ett tag)
 
Kl 07.00 hämtade mamma upp oss och färden gick åter igen mot Bankeryd.
 
Bilderna är från en annan tävling då jag inte hade med mig kameran denna gång :(
 
 
 

Terränghinder

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2012 - 10:00 /
0 kommentarer

Mot nästa år vill vi vara igång med fälttävlan vilket innebär att både dressyr, hoppning och terrängen ska sitta. Det enda vi har på hemmaplan terrängmässigt är stockar i form av pyramider och något ner-upp hopp liknande. Vi har också tillgång till en bra vattensamling i närheten där man själv kan bygga upp hinder så man hoppar in och ur vattnet. När det kommer till andra saker såsom hus så får vi såklart åka någon annan stans. Vi tror att Mariestad har en ganska okej terrängbana.
 
Kanske hinner vi prova någon gång i höst? Vore hur kul som helst...
 
Hindrena hemma har inte använts så flitigt i år så de har sjunkt ihop några centimeter och ramlat isär ;)
 
 

06;20

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2012 - 06:20 /
1 kommentarer

NU är det igång, rutinerna är tillbaka. Klockan ställdes på 06;20. Och tidigare lär det ju bli senare i veckan. Puh.
 
Jag får intala mig att skolan inte är så illa. Det enda jag är emot är att det tar upp min fritid ;)
 
När börjar ni skolan då? 

Kolla den här godingen;)

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2012 - 22:08 /
3 kommentarer

Bara några timmar gammal stog han där framför mig... Asslas VillGott vi skojjade lite och sa att den där kan nog bli en rikigt fin tävlingsponny, nu lite mer än 4 år senare visar det sig verkligen att han är ett superämne:)
 
Fatta vilken känsla att rida honom som man liksom var med och sett från första dan :)
Nu har han dessutom en liten ryttare som heter Wilma...
 
 
 

Hemma!

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2012 - 21:51 /
1 kommentarer

Det blev en lååång helg med inte mindre än 3 starter i reg LB, Helt ärligt Lövvi är helt fantastisk så cool och bara levererar. visserligen inga kval rundor till Ung ponny SM, men vad gör det när man känner att varje runda flyter på bättre och bättre.
 
Första klassen i lördags, blev det 13 fel hon kom fel på ett räcke och stannade, sen stannade hon på första i kombin 12 fel och ett tidsfel. helt ok runda.
 
Andra klassen ett pet på tvåan och sopp på första i kombin 8 fel, kändes annars jätte bra och stabilt. Höjden sitter.
 
Söndagsklassen, började as bra ända tills sista där hon kom fel och fick med sig bomarna mellan frambenen och dök, jag mer eller mindra kastade mig av henne för att hon skulle komma upp snabbt och såklart var vi innan för mål så UTE i protokollet.
 
Massor av tittiga hinder var det också men hon hoppar allt! Problemen kommer vid kombinationerna där vi inte riktigt kommer överens.
 
Min plan nu är att backa lite, Vi slutar jaga SM kvalrundor.  Låta henne vila lite, hon ska smälta allt hon gjort nu på kort tid. Sen ska vi börja träna i höst, mycke serier så att vi kan förstå varandra i kombinationerna;)
 
Under tiden ska jag förmodligen starta några storhästklasser på Hyenan, så jäkla kul.
Lille Villgott ska väl också få komma ut på tävlingsbanorna...
 
När vi kom hem så hann jag rida Hyenan och Villgott som nu har kommit hem:)
 
Känns som om ridningen flyter på nu, älskar verkligen Lövvi både som personlighet och ridmässigt, hon passar mig som handsken. Hyenan är också en toppen individ fast på ett helt annat sätt. Hoppas denna bra känsla håller i sig nu när skolan börjar.
 
Träffade också den tjej som ägde Lövvi förut, supertrevlig...
 
 

True blood

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2012 - 19:40 /
2 kommentarer

Nu ska jag bänka mig vid teven och se ett sista avsnitt av True Blood. Har blivit hel stucked i den serien och inte gör det ju saken bättre att man verkligen inte kommer hinna se numera... Å andra sidan är det väl bra, jag vill inte bli en soffpotatis ;)
 

Kort och gott om stallet

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2012 - 17:55 /
1 kommentarer

Sådär. Antar att jag är redo för att börja skolan imorgon då. Åtminstone kan jag övertala hjärnan att tro det...
 
Idag har jag ridit ut en lång härlig runda på Dunört. Långa skogsvägar med avslut på asfalt. Vi galopperade en hel del och hon jobbade på bra.
 
Jag red även Embla en sväng tillsammans med Felicia och Hyenan. Dom fick gå i skogen och vi tog även några skutt. Hinderna står ju mitt i vägen så vi kan faktiskt inte undgå dem ;)
 

Skolstart

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2012 - 08:59 /
1 kommentarer

Tar och smälter att jag börjar skolan imorgon. Kommer gå ända borta i Lidköping, så nu blir det sena eftermiddager. Idag ska jag åka upp till stallet relativt tidigt så att det är avklarat. Jag fick skippa stallet igår för jag behövde färga håret då jag hade så mycke utväxt.
 
Uppdatering kommer ikväll då jag kommer ha fullt upp idag. Ha det bra tills dess! :)
 

Ny bloggdesign på G

Asslatjejerna / 18 Augusti, 2012 - 15:00 /
2 kommentarer

Några kanske märkte häromdagen att vi ändrade lite i designen. Men vi hade svårt att hitta två höstiga färger som passade ihop och fick inte riktigt till det så vi får ha denna lite till...
 
Ni kanske har några förslag? Vad ska tas bort/läggas till/ändras? 
 

Hund update

Asslatjejerna / 18 Augusti, 2012 - 12:12 /
8 kommentarer

Nu är valparna strax fyra veckor gamla. Tiden går fort. Valparna bor nu tryggt i stallet med mamma Rassla som vaktar.
 
Foto: Åsa Larsson

Städaaaaar, igen

Asslatjejerna / 18 Augusti, 2012 - 11:15 /
0 kommentarer

Måste städa på mitt rum. Ett BIG måste innan skolan. Passar bra att göra det nu på förmiddag för ikväll ska jag åka upp till stallet. Tänker rida Embla först och främst, men får jag mer tid över så rider jag givetvis fler. 
 
Nu måste jag sätta igång....
 
Snart :P
 

EQUIPE

Asslatjejerna / 18 Augusti, 2012 - 10:57 /
0 kommentarer

Pratat lite med Felicia som är i Bankeryd och tävlar LB. Kombinationen som dom var lite osäkra på hade dom ändå klarat bra.
 
Jag ska följa nästa runda på equipe, nu är dom inne på b-ponnysar så det är ganska snart dags. Vill ni också göra det klickar ni HÄR
 

Hiss

Asslatjejerna / 18 Augusti, 2012 - 10:49 /
1 kommentarer

Har ni märkt hur mycket snabbare blogg.se äntligen har blivit? Det laggar numera aldrig för mig, och till och med att kommentera går snabbt som attan. Ville bara säga det eftersom jag skrivit så sjukt negativa inlägg om det när det var som sämst :D
 

Liseberg en sista gång för i år

Asslatjejerna / 17 Augusti, 2012 - 09:56 /
1 kommentarer

Idag ska vi till Liseberg. Alla som hade ett sommarlovsföretag ska åka med så vi kommer väl åka dit i grupp. Vi kommer dessutom stanna hela dagen så jag kommer vara helt död när vi kommer hem, haha. 
 

"asslatjejernas foto"

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2012 - 15:30 /
3 kommentarer

Nu ska jag och Felicia iväg på möte. Det är dags att redovisa företaget. Det blev ju ett tvärt slut eftersom iallafall jag kände att vi behövde åka på många fler istället för att bara satsa lite halvhjärtat. Dessutom behövde vi dyrare = bättre utrustning vilket vi tyvärr inte kunde fixa. Kommer troligtvis vara dom som tjänade minst, men det är ju inte så konstigt. Dels stack vårat företag ut i mängden, precis som vi ville, men också kunde inte vi jobba med vårat fem dagar i veckan som de flesta andra kunde. Insatsen vi gjorde när allting funkade är jag nöjd över.
 

Ullared och sen ridning

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2012 - 14:55 /
1 kommentarer

Igår åkte jag ju som sagt till Ullared med pappa och Cajsa. Felicia hann inte hänga med nu så tätt in på skolan. Jag köpte iallafall lite kläder, ridbyxor (som dock inte passade) och en outfit för hoppningen. Denna i någon mintgrön nyans. Jag tog den för att det var det enda setet som fanns, haha.
 
 
När jag kommit hem åkte jag direkt upp till stallet för att börja en ridtur på Embla tillsammans med Felicia och Hyenan. Vi red till ett vattentag för rena ben och red sedan vidare en runda.
 
Sedan var det Dunörts tur att äntligen få komma ut. Det var ju ett tag sedan eftersom hon jobbats på banan ganska mycket. Jag jobbade henne först lite skritt och trav på en stor grön åker, för att hon skulle få ur sig lite energi. Första galoppen var också fin och kändes stabil. Dock var hon väldigt laddad när det var dags för fler galopper, så jag lät henne helt enkelt rulla på, tvärs över heela åkern. Dunört blev såhääär glad, haha, pinnade på med spetsade öron. 
 
När jag kände att hon fått nog för idag red jag tillbaka med en frustande häst i finfint väder. Det var skymning och solen låg på så fint.

Städaaaaaaar

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2012 - 12:29 /
2 kommentarer

Nu har jag rensat i min gaderob, blir stökigt där så jäkla fort. Nu får det iallafall vara iordning tills skolan börjar ;)
 

Do it with love

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2012 - 11:59 /
0 kommentarer

Mål 2012-2013 med Embla

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2012 - 07:30 /
0 kommentarer

Jag tycker det är viktigt att sätta upp mål så att man hela tiden strävar efter någonting i sin ridning. För min/våran del får vi såklart ha olika mål beroende på vilken häst man tränar. Men först och främst rider jag ju Embla. Och henne satsar jag lite mer på. Om vi åker över till 2013, och OM Embla fortfarande är kvar, så vill jag starta fälttävlan... Förhoppningsvis är hon redo ganska tidigt, så man slipper börja med det så sent på året, för då har man ju missat allt.
 
I år däremot är målen bara att få upp kondisen på henne, stärka dressyren, framför allt galoppen och formen. I samband med att galoppen kommer är det hoppträningar som sätter igång. Hoppa några pay and jumper, få bra hela rundor i galopp, lite högre, och framför allt bra språng. Kanske kan vi vara med i Gota nästa år också? Vad jag vet är att 2013 förmodligen blir ett jädra tävlingsår :)
(Att Embla bara är fyra och precis igångsatt på riktigt får man ha i baktanke)
 
Jag satsar i nuläget på att hinna komma upp till stallet fem dagar i veckan. Det är svårt att veta exakt med mina skoltider och mammas jobbartider. Men när allt går ihop - hoppas jag att denna hösten flyter på någolunda bra så att jag och Embla kommer igång. 
 
 

Din säkerhet

Asslatjejerna / 15 Augusti, 2012 - 22:07 /
3 kommentarer

Nu tänkte jag ta upp ämnet säkerhetsutrustning vid ridning, eller iallafall säkerhetsväst. Hjälm rider jag alltid med, men väst kan jag faktiskt skippa ibland. Rider jag en ny häst rider jag alltid med säkerhetsväst, även när jag ska hoppa och ibland när jag rider ut. Men rider jag en häst jag känner inne på banan så brukar jag inte ha det. Tycker dels det är jobbigt och klumpigt, för även om västen är den smidigaste ute på marknaden så känner man faktiskt att man har den på sig. Ibland är det skönt att rida utan för att känna att kroppen är lite fri och rörligare. 
 
Jag vet också hur folk tjatar om att man är dum i huvudet eller att man får skylla sig själv om man vägrar ha på sig en såpass billig sak som väst, som faktiskt kan rädda ditt liv. Och jag håller med. Det var ditt egna val att inte bära väst.
 
Nu kanske det låter som jag tycker väst är något dåligt som jag inte har, men det är inte så jag tycker, jag vet bara inte riktigt hur jag ska formulera mig. Väst ÄR viktigt, det kan dämpa ett fall enormt, men det kan också kanske vara anledningen till ATT man ramlar av. Man kanske blev för stel. När ska dom uppfinna säkerhetsutrustning som faktiskt inte kan göra stor skada? Jag har hört folk som slått i nacken tack vare sin väst, och enligt läkare skulle fått mycket mindre skada om h*n inte användit den. 
 
Så väst kan ju faktiskt göra både nytta och onytta. Men vi tar det säkra före det osäkra och använder väst iallafall. Jag med. Jag tror på att väst skyddar mig, men jag använder den bara när jag tycker att jag behöver skydd. Jag vet att hästar kan bli rädda bara sådär, men rider jag utan väst gör jag det för att jag vet hur hästen reagerar och vilket rörelsemönster den har. 
 
Så för all del. Bär väst. Det gjorde jag inte alls mycket förr. Men gör det över 70% av min ridning nu :)
 

Baksidan med att bli tv stjärna...

Asslatjejerna / 14 Augusti, 2012 - 21:59 /
1 kommentarer

 
Min vän Linus Herzig som ni ju redan vet har fått vara med om äventyret att uppleva ponnyakuten denna sommar har ju verkligen fått se en del av baksidan med att bli "tv kändis"
 
Lite tråkiga rykten om att "problemet" som Linus hade med sin ponny GRYNET (Poetic princess) inte löst sig och att de utav den anledningen ska sälja henne har uppstått.
 
Det är riktigt att Grynet är till salu men utav den enkla anledningen att Linus på sin andra ponny Dundee är på LA/MSV nivå medan Grynet fortfarande behöver gå lägre klasser som LC/LB. De hinner ju alltså inte med att åka på tävlingar som passar båda ponnysarna och det förstår man ju.
 
Nu vet ni det!
I helgen ska Linus och Dundee starta i bankeryd och jag tar med Lövvi och åker med;)
 
PS! tack snälla Anna och Peter för den fin fina presenten!!!!!!!
 
 

Social stallkatt

Asslatjejerna / 14 Augusti, 2012 - 17:00 /
7 kommentarer

Steve är överallt och ingenstans ibland. Han brukar hänga på, vad vi än gör.
 
Ska någon ut med bebis så är Steve inte sen att hänga på:
 
Även när vi ska lasta eller rengöra transporten:
 
Sover man i stallet får man räkna med att lämna plats åt Steve:
 
Står man och borstar eller gör något långtråkigt tar han en tupplur eller beskådar vår insats vid sidan av. Helst på vår stallbänk men här på bilden hade han turen att en soffa stod framme:
 
Vattenfyllning pågår, och Steve hjälper till. Med att dricka upp:
 
Höfyllning ute i hagar:
 
Ibland har han lust att hänga med en liten bit på ridturen. Då går han i skogskanten och sedan brukar han vara vips borta:
 
Fleecetäcke på hästen är = Kanon sovplats.

 

Är era katter likadana? ;)

Alice hon kan

Asslatjejerna / 14 Augusti, 2012 - 15:00 /
0 kommentarer

Alice vill rida rida rida nu när hon har fått uppleva tjusningen i att trava. Varv efter varv på ridbanan, traven gick inte att tröttna på ;)
 
Gentlemannen till detta jobb fick bli Winston.
 

Omgjorda gaderober

Asslatjejerna / 14 Augusti, 2012 - 13:00 /
1 kommentarer

Igår passade vi på att "möblera om" i våra gaderboder. Nytt är alltid kul. Det var dessutom på tiden att vi storstädade den. Så här blev resultatet.
 
 

Ullared!

Asslatjejerna / 14 Augusti, 2012 - 10:10 /
1 kommentarer

Imorgon ska jag och pappa åka till Ullared. Jag måste verkligen köpa nya kläder och kanske hittar jag något i hästväg med. Eller det LÄR jag ju göra, hehe.
 
Nu ska jag dessutom snart cykla iväg och klippa gräset hos en tant. Ännu mer pengar tills imorgon alltså ;)
 

Badningen

Asslatjejerna / 14 Augusti, 2012 - 09:42 /
1 kommentarer

Häromdagen red vi och badade, och platsen vi red till låg verkligen jättefint. Dock ingen lång sandstrand och långgrunt som man funderat på, utan här var det en liten sandplätt och lite lagom grundt för att sedan bli djupare och djupare. Även om hästarna tyckte det var skönt när dom väl var i kunde det ta ett tag innan vi fick i dom ibland. Det fanns ju massor av annat att kolla på, bland annat båtar och vattenscootrar ;)
 
Vi gick aldrig så långt så att hästarna simmade, vi var så försiktiga. Dock ångra vi det på vägen hem så vi kanske åker dit på torsdag med transport bara för sakens skull.
 
Det tog ju trots allt två timmar dit och två timmar tillbaka på hästryggen, så det ska dom inte behöva gå nu igen.
 

Ny kollektion från schockemöhle

Asslatjejerna / 14 Augusti, 2012 - 08:00 /
1 kommentarer

På facebook åker det runt sneak peak på vinterkollektion från schockemöhle. Färgerna känns verkligen helt rätt och i helhet tycker jag seten vad dösnygga. Jag gillar när det är något utöver de tråkiga men ändå stannar på en prydlig nivå.
 
Skulle jag köpa något utav det skulle det nog vara det grå setet med orange kant. Ni då?
 

Vad jag hann idag

Asslatjejerna / 14 Augusti, 2012 - 00:25 /
0 kommentarer

Detta var vad jag hann rensa idag. Var en jäkla massa jag fick bort trots att det inte var alls länge sedan sen senaste rensning :)
 

 
Godnatt!

Rensning i bildmapparna

Asslatjejerna / 13 Augusti, 2012 - 22:53 /
1 kommentarer

Jag får tillbringa kvällen till bildrensning. När jag får bärbar dator kommer jag behöva alla bilder på ett usb, men eftersom jag har ungefär 15 gig hästbilder från stallet känns det som man borde kunna minska lite. Nu ska jag alltså rensa bort alla onödiga bilder som jag inte kommer ha användning för. 
 
Detta lär ju ta ett tag då jag har över 90 mappar att gå igenom... Jag om någon borde vetat att det var så många, men jag hade ingen aning :p

Mammor kan också

Asslatjejerna / 13 Augusti, 2012 - 19:33 /
4 kommentarer

Johanna vågade sig upp på en trött men snäll Dunört för lite avskrittning... Ett brott för mig att lägga upp den här egentligen men ;)
 
 

Hupp hupp

Asslatjejerna / 13 Augusti, 2012 - 19:28 /
0 kommentarer

Ska duscha nu och efter det ska jag städa. Felicia sov här i natt och då är det inte bara bloggen som blir lidande, mitt rum brukar ofta vara ganska kaotiskt ;)
 

Idag smäller det

Asslatjejerna / 12 Augusti, 2012 - 08:00 /
4 kommentarer

BADDAGS MED HÄSTARNA
 
Vad kommer dom säga tro...?
 
Nja, inte så här. Nu är det riktigt bad i sjön, med Embla och Lövvi. I eftermiddag sker detta.

Förmiddagens uteritt

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2012 - 22:23 /
1 kommentarer

Innan kvällsbravaderna red vi ju ut i grupp om fyra pers, detta på förmiddagen. Det var Winston, Lövvi, Embla och Hyenan som fick knalla ut i skogen, varav dom två sistnämnda var galet på tårna. Mitt i galoppvägen ligger ett kvisthinder där hästarna mer än gärna lyfte på fötterna. Publik hade vi också i skogskanten, en med kamera. 
 
Så här kan det se ut en helt vanlig ridtur. 
 

Kvällstid

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2012 - 22:01 /
1 kommentarer

Hos Julia förrut spenderade vi sammanlagt lite över tre timmar på hästryggen. Fick rejält träningsverk, min kropp är inte van att rida nordisar hehe.
 
Vi red bland annat runt och undersökte nya vägar. BIG LOVE på naturen där. Hade så bra väder också, jäkligt härligt slut på dagen, när ska vi göra om det? ;)
 

Nyrakad vovve!

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2012 - 15:30 /
2 kommentarer

Nu är Rassla minsann inte så stor längre. All päls är borta hihi. Vi har ju en före-bild någon stans, och Åsa tog en efterbild. 
 
Skillnad ändå va, ni som vet? ;)

B-ponny?

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2012 - 13:30 /
0 kommentarer

Det har ju kommit en ny liten ponny hit till stall Assla och troligtvis är ännu en på ingång. Denna gången kat B, men vi väntar med att presentera tills vi har fått ordentliga bilder.
 
Nyfikna? ;)
 

Visste ni att...

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2012 - 11:00 /
1 kommentarer

 ... Come on är hoppstammad, e.Larino och har även haft föl vid tre års ålder.
 
 
...  Vi hade för inte så länge sedan en islandshäst på stall Assla, under en väldigt kort period.
 
...  Lövvi som nu är fem år var sjuk till och från under ett helt år och hade även borrelia. 
 
...  Flemmah och Flemminghton "Bertil"  i stall Asslas ägo är syskon.

 
... Bertils smeknamn är efter betet han var född på.

Planer för denna Lördag

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2012 - 09:26 /
0 kommentarer

Alldeles strax ska jag byta om och åka upp till stallet och rida Embla. Efter det så åker jag till en kompis som jag inte vart med på år och dar. 
 

Häst-ridning

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2012 - 23:44 /
3 kommentarer

Sådär. Började med att rida Dunört förut. Dressyrpass på banan. Skulle såklart ridit med stövlarna men sockan fastna i dragkedjan så det fick bli utan. Jag jobbade henne iallafall lite på volten i trav och galopp samt testade någon sluta. Gjorde även någon fattning från skritt och efter det blev hon trött, haha. Avskrittningen fick ske på asfalt.
 
Sedan var det Ettans tur. Åsa cyklade med så red jag ut en kortis. Lite skritt och trav och hon var en klippa!
 
Jag börjar få riktig träningsverk nu, inte van att rida så stora hästar ;)
 
 
 

Hemkommen

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2012 - 19:59 /
0 kommentarer

Nu har jag varit iväg och ridit Dunört och Come on. Mamma knäppte några kort. Ska bara duscha innan rensning.
 

Så här såg det ut när Cajsa skulle fota, mamma tog över sedan ;)

Mobilt bredband

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2012 - 17:00 /
3 kommentarer

När skolan drar igång lär det ju vara fullt upp. Jag har aldrig riktigt satsat helhjärtat på skolan men nu har jag bestämt mig för att fakstiskt engagera mig och göra allting ordentligt. Andra halvan av dagen kommer förmodligen, fem dagar i veckan, spenderas i stallet. Jag kommer ju komma hem ganska sent, och troligtvis så kommer jag även lägga mig senare eftersom jag alltid gör tidsinställda blogginlägg kvällen innan. Men nu har jag fått ett mobilt bredband som jag kan ta med mig överallt. I samband med att jag får bärbar dator, så kommer det ju vara hur enkelt som helst att blogga på bussen hem eller upp till stallet. Sparar nog ganska bra på det, hoppas det funkar :)
 
Det är ju en mac vi kommer få, hoppas de är enkla hehe.

Vilka?

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2012 - 14:40 /
6 kommentarer

Hoppfilmerna

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2012 - 13:15 /
0 kommentarer

Tack!

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2012 - 13:00 /
0 kommentarer

Jag fick igår en supersnygg piket och ett par bruna sköna ridhandskar för att jag varit hästvakt när de var i Falsterbo, Tack Sara och Ulrika med familjer:)
 

Klämmer in

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2012 - 12:20 /
0 kommentarer

Vill bara klämma in att Felicia inte kan uppdatera fullt så mycket eftersom hon inte har så bra tillgång till dator. Däremot har hon fått en alldeles ny, och om jag inte minns helt fel får hon den nästa vecka, så då kommer hon finnas här lika mycket som jag ;)
 

Hästarna

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2012 - 11:43 /
0 kommentarer

Vilka hästar vi för närvarande har i stallet kan vi såklart presentera :D

 

Vi börjar med de som jag rider regelbundet i storleksordning.

 

En stor häst som finns i stallet och rids regelbundet av mig är  NEW LUCK (2004) e. Newton u. Franka II ue. Corleone.

 

Han kallas även Hyenan han är en av mina favoriter, jag har alltid gillat Hyenan och hopptränade med honom då jag bara var 11 år ;)

 

Hyenan är visad som unghäst med fina poäng och han har bland annat en 9a på galoppen. Han är en duktig dressyrhäst och har kapacitet även i hoppningen, fälttävlan skulle han lämpa sig yppeligt för.

 

Igår hade jag med honom på Pay and Jump för första gången och det gick riktigt bra!

 

Bild från hoppträning för ca 4 år sen ;)

Bild från banan här om dan ;)

Björnasäter pay and jump.

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2012 - 11:10 /
0 kommentarer

Igår var det ju som sagt pay and jump på Björnasäter, Bergs hästklubb. Embla var lugn från stunden att jag tog ut henne, så denna gången gick allt mycket smidigare med sadling etc. Det enda hon kollade på på hela anläggningen var getter, och inte ens dom var speciellt läskiga ;)
 
Framridningen var på gräs, men det var inte halt. Det sluttar även vagt neråt vid framridningen så det blir som en kulle som man kan galoppera uppför. Jag skrittjobbade henne mycket samt gjorde mycket övergångar till trav för jag ville ha henne direkt framme för skänkeln. Jag gjorde även några fattningar men galopperade inga längre sträckor eftersom hon inte orkar bära sig på volten. Framhoppningen gick också bra. Hoppade stort över första gångerna, starka färger men hon var inte tittig, bara rädd om sig. Fick inte till så jättebra språng i samband med att hon var lite småseg. Så blev det på banan med även om den gick utan missöden.
 
Andra klassen såg jag till att ha henne ännu mer fram och då var hon duktig på banan med. Ville låta henne falla in naturligt i galopp så att banan skulle flyta på, istället för att traggla med halvdana galoppfattningar. Vi galopperade iallafall på hindrena på långsidan och hon sög på dem. Sedan var det en liten halvknäpp sväng till hinder nummer sex. Jag han inte bromsa upp henne ordentligt,  sådant eget gó hade hon, över klev hon glatt ändå, Ni kommer se på filmen ;)
 

Så här har det vart

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2012 - 10:18 /
0 kommentarer

I tisdags var vi uppe i stallet allihopa och vi började med att rida ut på Embla och Hyenan. Det regnade som satan, men motionerade fick dom bli ändå. Efter det så tog vi in Come on (Ettan) i ladan och skulle hänga lite på henne och möjligtvis hoppa upp. Barbacka fick det bli också eftersom vi inte hade provat ut en sadel.Hon var väldigt spänd där inne men i slutet skrittade jag runt på henne. 
 
Igår fyllde jag ju 16, men jag gjorde inget speciellt. På eftermiddagen åkte jag upp till stallet och red ut en sväng med Felicia. Embla och Lövvi var det som fick gå. Vi red mot sandbergen och galopperade av dom lite innan vi red hem igen. Där hade dom bakat en jättegod tårta som vi satt och fikade på. Fick ett par ridsockar också, gula, precis som mitt schabrak!
 
Efter fikat red vi Ettan och Flemmah en sväng. Vi provade ut en sadel till Ettan och sedan blev det andra gången jag satt upp på henne. Hon var lite spänd i början, men sedan blev hon såpass lugn att vi tog ut henne i skogen, och då var hon som vilken häst som helst. Riktigt härlig trav måste jag tillägga. Galoppen har vi inte provat på ännu :)
Avslutade stallet med att hoppa lite på Dunört. Hon hade ju inte hoppat på hur länge som helst, men det märktes ju såklart inte. Första gången jag hoppade storhäst också, så bättre häst kunde jag inte sitta på...
 
Felicia hängde med mig hem på kvällen, men det kanske ni kunde listat ut i och med att bloggen dog ;)
 
"Lilla jag" i Dunörts galopp haha.

PJ

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2012 - 22:57 /
0 kommentarer

Hej! Kom hem NU från en pay and jump uppe på Björnasäter. Klockan är mycket och jag är trött så uppdatering om dagen kommer imorgon, samt filmer. Godnatt!
 
 

GRATTIS!!!

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2012 - 14:14 /
4 kommentarer

Jeansridbyxor

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2012 - 11:52 /
5 kommentarer

Byxor med en helvetes dålig kvalité haha :D Tror dock dom helskodda är mycket bättre. Men dessa blev ett par skrynkelbyxor efter ett par användningar hehe.
 

Då och nu

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2012 - 15:50 /
8 kommentarer

Innan Come on kom hem igår, så hade jag ju inte sett henne sen i vintras. Det vart faktiskt svårt att bedöma på egen hand om det verkligen var Come on aka Ettan som hade kommit hem haha. I vintras var hon ju bara en go stor lurvboll. Titta vad som gömde sig under det...
 
I vintras:
 
Nu i Augusti:
 

Tråkiga saker

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2012 - 15:05 /
1 kommentarer

Har inte bloggat så mycket som ni kanske märker, har inte riktigt hittat inspirationen. Däremot har jag kommit igång ordentligt med ridningen, Lövvi ligger i fas och så har jag ju även börjat rida "Hyenan" New Luck och ska försöka komma ut och starta även han i hopp och dressyr framöver.
 
Det var ju meningen att vi skulle vara med i dressyrlagen jag och min syster men förbundet har bytt serie för vår klubb i sista stund vilket innebär att vi skulle få åka så långt som 14 mil enkel resa för att tävla div 3 och det är inte rimligt.
 
Inte rätt mot ponnyerna att stå i ett släp 2,5 timmar dit  och 2,5 timmar hem, inte på den nivån iaf.
 
Därför har vi beslutat oss att vi inte går med på detta , så då blir det inget div 3 ponnydressyr lag för SORF iår:(
 
Jag är inte så super ledsen för det eftersom jag har fullt upp ändå med tävlingar, men Emilia hade sett fram mor dressyrtävlingar. Mamma sa att hon ska få åka individuellt istället.
 
 

Det som är kvar

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2012 - 14:00 /
1 kommentarer

Nu är det ju typ två veckor kvar av sommarlovet, så det är ju dags att planera in vad som ska hinnas med innan allt återgår till... Det normala.
 
* Embla och Hyenan ska komma ut på en Pay and Jump, som denna gången äger rum på Björnasäter nu på torsdag.
 
* Jag fyller 16. Nu på onsdag. Imorgon ;)
 
* Vi ska förmodigen hinna rida och bada med hästarna.
 
* Lövvi ska hinna starta ett par LB:er, bland annat uppe i Småland.
 
* Dressyrträningarna måste igång, för i september börjar lagtävling dressyr och än sålänge är det Winston och Lövvi från stalll Assla som ska vara med.
 
* Jag vill åka och hälsa på Tilly.
 
* Nya bilder till headern ska plåtas. Vi kanske byter design? Hum.
 
* STORshopping, till mig själv, wiho. Vilket kommer betyda kläder i små mängder haha, eftersom jag hellre tränar/tävlar än köper ett par nya byxor.
 
Ganska mycket alltså. Man får väl också räkna med flera saker som man glömt skriva, hehe.
 
 

Ny-fin-skodd

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2012 - 12:30 /
3 kommentarer

Lövvi har vart med på en typ av clinic där hon skoddes en fram och en bak. Resten fick Jocke sko hihi. Duktig Lövvi! Och visst ser det bra ut? 
 

Ösregn

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2012 - 10:58 /
0 kommentarer

Igår kom regnet precis när vi rullat in på stallplan. Med mig hade jag 4 hästar från betet som skulle jobbas, men jag fick ju ändra om lite eftersom jag var helt dyngesur efter två ritter. Flemmah och Embla fick iallafall komma ut. Mamma promenerade med me Lövvi så Flemmah fick lite sällskap. Embla red jag iväg på asfalten och sedan en sväng i skogen för lite galopp. Båda skötte sig toppen. 
 

Nu är hon hemma igen!

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2012 - 18:50 /
8 kommentarer

Foto: Åsa Larsson
 
Come on är tillbaka från sin inridning och ska ridas i ett par veckor innan hon åker iväg på bete. Gosh vad fin hon har blivit!

Söt unge

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2012 - 16:00 /
1 kommentarer

Igår pratade jag med min lillasyster Cajsa om tävlingen som hon inte kollade på. Ni vet pay and jumpen på Myråsen i torsdags. Då frågade hon om jag hade hoppat Embla. Jag svarade ju bara ja. Tillbaka fick jag. "Ni hoppade lågt. Bara två bommar, det såg jag på en bild". Jag försökte förklara för henne anledningen till det, men jag såg på henne att hon inte fattade eller trodde på mig. Hon sa iallafall att jag ska hoppa med fler bommar nästa gång. Så jag får väl visa henne en bild på det hinder med flest bommar på torsdag då ;) (Om det blir något då). 
 
Hon får väl kolla på Lövvis bilder istället hehe.

Hur det fungerar när mamma är med

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2012 - 13:51 /
2 kommentarer

 jag ska lämna Embla på betet åker alltid mamma i förväg, hoppar ur bilen och öppnar alla grindar som behövs öppnas för att jag ska komma in enkelt haha, var bara tvungen att smygfota henne ju ;)
 
 

Igår var det bio som gällde...

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2012 - 12:38 /
0 kommentarer

Igår fick jag hoppa att rida Embla. Kollade först när Felicia hoppade Hyenan och Lövvi, så tiden sprang iväg. På kvällen skulle jag nämligen på bio med mina syskon. Det var madagaskar i 3D, och ja, den var kul ;)
 

Tävling hos en annan blogg

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2012 - 20:15 /
4 kommentarer

HÄR finns tävlingen.
 
Jag har länge haft i tanke att köpa ett sådant här armband från denna blogg, om ägarna tillåter att jag snottar lite svans från Tilly ;) Nu såg jag att bloggen lottade ut, så såklart är jag med och tävlar. Ni med va? Personligare minne får man leta efter <3

Ponny SM, live

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2012 - 19:59 /
2 kommentarer

Kikar på ponny SM vartannat jag bloggar m.m. Har ingen om vart dom är i hela alltet, men men ;)
 
HÄR kollar ni.
 
 

Svar

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2012 - 14:00 /
3 kommentarer

 
Svar: Ja det är dom, Embla är e. Minotaurus :)

Till stallet

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2012 - 12:00 /
3 kommentarer

Nu ska vi upp till stallet. Det kommer en liten tjej på elva år som ska provrida lite. Blir kanske en liten beridare till VillGott? :D
 

Lördagen

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2012 - 09:43 /
0 kommentarer

Hej! Igår red jag Dunört och Embla, samt jobbade med Bertil på banan. Embla fick gå ett litet konditionspass med intervallträning. Inte så mycket galopp utan mest övergångar mellan skritt och trav. Red en ganska "tittig" runda och till och med lugna Embla var på hugget ;)
 
Dunört fick gå i skogen, men på vägen hem så trampade hon till på något, hon är väldigt ömfotad och har inte hunnit få skor än, så jag valde att skritta hem eftersom hon ömmade lite.
 
Bertil har fått en "aha"-upplevelse. Ganska okej tempo numera i löslongeringen, men ska jobba mer med kvickare övergångar.
 

Dödstrött

Asslatjejerna / 04 Augusti, 2012 - 22:55 /
0 kommentarer

Vart i stallet i flera timmar och avslutade som vanligt kvällen i soffan... Skriver mer imorgon. Sjukt varmt här inne så man klarar inte ens av att sitta vid datorn ;)
 

Hoppning

Asslatjejerna / 04 Augusti, 2012 - 20:28 /
0 kommentarer

Kollade kvalhoppningen på tvn idag innan det bar av till stallet, Lövvi fick vila ytterligare en dag då hon gått mycket nu och ska hoppas i morgon. Jag red "Hyenan" istället och Åsa var snäll och hjälpte mig att bygga en bana så jag fick hoppa honom. Tänkte ev ta med honom på en Pay and Jump nästa vecka!!! Han är underbar den där hästen och det som är så kul är att jag faktiskt red honom första gången då jag bara var 10 år;) Älskade honom redan då...
 
Känns verkligen bra med ridningen just nu och det flyter på med Lövvi, anmält mig till två meeting denna månaden, hoppas på att kanske få kvalrundor...
 
Man känner sig sjukt taggad och inspirerad nu när det är OS på tvn!!! blir inte ni inspirerade???
 
 
 
 

22:14

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2012 - 22:14 /
2 kommentarer

Avslutade kvällen med film med mamma. Nu ska jag lägga mig relativt tidigt för en gång skull. Eller är jag ensam om att ha varit uppe onödigt länge hela sommarlovet? 
 

Bilder med hög kvalitet!

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2012 - 18:50 /
1 kommentarer

Det är ungefär så här det burkar se ut när man ska försöka fota något användbart med mobilen... Haha
 

New in the menu

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2012 - 17:00 /
0 kommentarer

GAAAAA

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2012 - 15:00 /
1 kommentarer

 
Varvar mellan att uppdatera-andas-uppdatera-andas. And so on.

Dags att sätta igång.

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2012 - 13:55 /
2 kommentarer

Nu ska jag få det lite städat i mitt rum. Dammsuga, torka etc. Sådant får man passa på att göra när man inte ska till stallet. Vi får se, kanske åker jag dit ikväll och borstar lite på Embla. Mamma får bestämma ;)
 
Samtidigt ska jag hitta något att äta också. Jag är verkligen inte sugen på att stå framför spisen och laga mat i en halvtimma, så det får bli något enkelt hehe.
 
 

Sumering

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2012 - 11:46 /
3 kommentarer

Igår var ju Embla ute för första gången och hoppades en 40 och en 50 cm runda. I 50 klassen kom både grind och vattenmatta fram men det var inget hon brydde sig om. Hon är fortfarande lite smålat så jag strävade hela tiden efter att hon skulle gå fram för skänkeln. Hon blev lite sur på mig på framridningen, men jag kan ju bli lika sur tillbaka ;)
 
I samband med att hon inte är riden så mycket på bana blev hon ju lite seg. Men det är ju också något som måste jobbas fram tillsammans med bärighet och kondition. Nu jäklar ligger hon i hårdträning här hehe...
 
Lastning var inga stora problem. Stod på lemmen ett tag och fattade inte riktigt att hon skulle gå fram. Så det tog några minuter för henne. På anläggningen sedan så lastades hon ju utan att Lövvi stod i transporten, och hon stod även själv där inne medan Lövvi hoppade sina rundor. Helt klart godkänd första-åka-iväg-grejen.
 
Här får ni en söt bild från igår också haha.

Jag är med och tävlar...

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2012 - 11:08 /
0 kommentarer

...Om en valfri vara hos dressyrmupparna. Klicka på namnet för att komma till tävlingen.
 

Film från Myråsen

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2012 - 08:00 /
1 kommentarer

Hemma

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2012 - 22:36 /
0 kommentarer

Hemma från PJ på Myråsen, Emblas allra första gång på banan. Det gick toppen tycker jag men Carro får själv referera hur hon upplevde det hela ;)
 
Lövvi däremot kändes super taggad, hon taggar mer och mer för var gång vi är ute. Hoppade 80 och 90 då hon har en tendens att hoppa liiiiite mer än hon behöver, ja ni förstår på bilden nedan ;)
 
Meningen är att vi ska ut och få lite rutin så att hon vågar hoppa hindren utan att ha 30 cm luft emellan;)

Give us 300

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2012 - 18:40 /
2 kommentarer

Så häär nära 300 nu. 20 kvar. Ganska mycket... Klarar vi det? Ni som är sugna, kör hårt, här är länken - http://www.facebook.com/pages/asslatjejernabloggse/187895397937909
 

Ha ;)

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2012 - 13:50 /
2 kommentarer

Ny header på G?

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2012 - 12:45 /
0 kommentarer

Det är ju faktiskt dags att byta ut headern eftersom hästarna där på inte längre är aktuella. Dock tävlar vi (läs Felicia) fortfarande så den har ändå passat in. Men vi får diskutera lite hur den ska se ut någon dag. Så ni vet att det är på G iallafall :)
 

Nu kommer motivationen krypande...

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2012 - 11:00 /
1 kommentarer

Nu känns det som man lever på riktigt. Ridmässigt är motivationen på topp. Jag har till och med - hör och häpna, suttit upp på stor häst flera dagar i rad, heeelt frivilligt ;) Jag har ju inget större val dock eftersom det inte finns några småponnysar hos oss än haha. Skillnaden från att sitta på stor häst är heller inte lika wow längre, i och med att Embla är såpass stor. 
 
Lalalal, nu babblade jag bort inlägget igen. Saken är att det är NU all motivation kommit. Sugen på att rida och pyssla med hästar hela tiden. NU. Alldeles för sent inpå sommarlovet. Skolan börjar ju snart... Men det ska inte hindra mig!
 
Embla och hennes bästa kompis Saltstenen.

Perfect shoulder

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2012 - 09:29 /
3 kommentarer

Är det någon av er läsare som beställt hem perfect shoulder? Tycker ni den hjälper? Jag har nog inget extremt behov av en sådan, tycker jag iallafall, utan får jag kass hållning får jag väl be någon ställa sig på banan och skrika på mig haha! Annars hade den nog varit jäkla kul och prova bara för sakens skull, precis som sitsbågen. 
 
Dock är det stor skillnad på unghästar, särskilt på mina armar. Drar aldrig tillbaka dom tillräckligt...

Hööks katalogen

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2012 - 19:07 /
3 kommentarer

Nyss kikat igenom lite i Höökskatalogen men tyckte dem vart väldigt snåla med utbudet. Mamma var ju i Skövde och tyckte samma där...

Snart skolstart

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2012 - 08:00 /
4 kommentarer

Om ungefär en vecka så fyller jag 16, fast jag känt mig som det hela året. I samband med det är det ungefär två veckor kvar tills skolan börjar, det är helt sjukt. Det skulle ju vara ett awesome sommarlov, men vi har sammanlagt kanske haft åtta soliga dagar. 
 
Har ni hunnit utnyttja sommarlovet till fullo? I helgen ska vi iallafall hinna med att bada med hästarna. That´s it. 
 
bildkälla