Ny design på gång

Asslatjejerna / 30 November, 2012 - 14:11 /
1 kommentarer

Nu får vi ta tag i det här med ny design. En ny header blir svårt eftersom vi gärna vill ha tävlingsbilder och de är inte aktuella att ta nu. Men något kan vi nog pyssla ihop. Jag har frågat en tjej om hon kan prova att fota headerbilder någon dag, så får vi se hur det blir. Färgerna ska ändras all over och bilder överallt skall bytas ut. Vi kommer sätta in allt på en gång så det kommer dröja ytterligare lite till. Men den som väntar på något gott... :)
 

Film från träningen

Asslatjejerna / 30 November, 2012 - 13:10 /
0 kommentarer

Först ut är Embla och Villgott...
 

Kallt på ridskolan

Asslatjejerna / 30 November, 2012 - 12:09 /
4 kommentarer

Som sagt var jag på uppvisning igår och det var i form av att Nordsvenskarna visade upp bruksridning. Dom utförde olika moment såsom hoppning, rida över pressening och vända på litet utrymme. Det är alltid intressant med sådana visningar och tycker att det borde göras fler sådana och kanske i mer avancerad utsträckning. Man kan nog vinna mycket på det tror jag :)
 
Har tyvärr inga bilder från detta då jag totalt glömde bort fotografering...
 

Om två veckor vänder det...

Asslatjejerna / 30 November, 2012 - 09:00 /
1 kommentarer

Nu fick jag höra att om ungefär två veckor så vänder det här med ljuset. Då kommer det alltså för varje dag bli ljusare och ljusare istället för tvärtom. Det är ju bara några minuter som ändras i taget, men jag tror det kommer gå fort, och bara att veta det gör en mycket gladare ;)
 

Träningen

Asslatjejerna / 30 November, 2012 - 08:16 /
0 kommentarer

Ridhuset och träning stod på schemat igår, från början skulle vi vara 5 men en efter en droppade folk av så tillslut stod jag och Emilia där helt själva och vi bestämde oss då snabbt för att ta med 4 hästar upp. Det blev VillGott, Embla, Hyenan och Winston.
 
Det gick faktiskt riktigt bra. Embla har en riktigt bärig och bra galopp när hon kommer igång, hoppade en liten bana på henne på 70 cm det sista. Film kommer...
 
Med Hyenan är jag också nöjd, måste jobba på tempot! Så denna gången fick jag träna på att rida FORT! och inte göra så mycket utan låta honom sköta det hela och klarade han super bra. Vi hoppade en oxer på 120 det sista och han öppnade verkligen upp med bak och tog i. Film kommer på detta också ;)
 
Beträffande de andra två Winston och Villgott så gick det bra där med, Villgott går verkligen från klarhet till klarhet och visade igår vilken fin ponny han är. Winston är piggelin och drar på hinder ha ha, Emilia gillar hans nya stil ;)
 
FILM kommer på alltihop!

cheval ridsports sortiment

Asslatjejerna / 30 November, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

En sida det var sjukt länge sedan jag var inne på var cheval ridsport. Tills några dagar tillbaka. Dom har verkligen schabrak som är to die for! </3
 
Kika in själva! 
 
 

Mysig väg ❤

Asslatjejerna / 29 November, 2012 - 16:17 /
9 kommentarer

Skönt att någon uppskattar den minimala mängd nyfallna snön

Uppvisning på ridskolan

Asslatjejerna / 29 November, 2012 - 16:00 /
4 kommentarer

Alldeles strax är det någon form av uppvisning på ridskolan i Götene. Fokuset är nordsvenska hästen och det kan vara lite intressant att kolla på. Dessutom ska en vän till mig vara med och då blir det ju ännu roligare!
 
Jag vet inte riktigt i vilken form det är men jag hör av mig ikväll! :)
 

@facebook

Asslatjejerna / 29 November, 2012 - 13:00 /
5 kommentarer

Min hund har blivit tossig av kylan

Asslatjejerna / 29 November, 2012 - 11:16 /
2 kommentarer

Nu när jag var ute på morgonen var Amis helt tokig. Hon sprang och sprang och sprang och hade glömt av allt vad koppel handlade om. Kanske har hon fått nys på den lilla snön som trots allt finns gömd under granarna. Eller så är det kylan. Glad var hon iallafall, och ännu gladare blev hon när hon fick springa lös. Då ville hon även att matte skulle vara med och leka, så ja, det var väl bara att börja springa ;)
 

Försenad leverans kan man säga

Asslatjejerna / 29 November, 2012 - 11:00 /
3 kommentarer

Herregud. Jag beställde ju ett par ridbyxor från Hööks, för fyra månader sedan, och för fyra dagar sedan fick jag äntligen ett meddelande om att de levererats... Helt sjukt vad längesedan det var, bäst att dom är snygga så att jag fortfarande vill ha dom ;)
 
 

Vilka tränar ni för??

Asslatjejerna / 29 November, 2012 - 10:01 /
1 kommentarer

Jag är visserligen medveten om att denna fråga enbart går att svara på om man är ryttare och tränar men det vore ändå kul att höra vilka ni tränar för.
 
Jag själv har lite olika tränare eftersom jag anser att det är viktigt att man får olika input. Alla tränare har ju sitt sätt att lära ut och då får man ju plocka ut det bästa av varje och göra till sin grej och sin ridstil som passar en själv och sin häst/hästar.
 
Hopp
Bland annat tränar jag hoppning för Frank Kutscher, han tar bara stora hästar och möjligen D ponnysar.
Han är tysk och i bland svår att förstå, han kan också bli rätt arg om man inte gör som han säger eller om han inte gillar hästen, men jag tycker att han är jättebra att träna för!
 
Jag tränar också ibland för Erika Andersson som är C tränare i hoppning, fördelen med Erika är att hon känner mig och min ridstil eftersom jag tränat för henne sedan jag hade A ponny ;) Jag gillar Erika också.
 
Så tränar jag förstås också för Åsa Larsson (stall asslas ägare). Åsa har inte så ofta träningar eftersom hon inte riktigt hinner med, men emellanåt så kör hon två träningar med en veckas mellanrum, markträning ena veckan och banhoppning andra veckan.
 
Dressyr
Dressyr tränade vi några gånger för Jenny Andersson som håller till här borta på Värmagården, dock var hon tvungen att dra ner lite under hösten så vi får se om det kommer igång igen.
 
Matilda Forsling  tränar jag också för ibland och det är i hennes ridhus vi brukar rida under vintermånaderna ;)
 

Så här blir det på tomteparaden

Asslatjejerna / 29 November, 2012 - 09:00 /
0 kommentarer

Min lillasyster ska med upp till stallet lite nu i veckan och rida på Rita. Sedan får vi se på avgörande dag om det blir ridning eller bara promenad. Det blir iallafall så att vi tar med två hästar till tomteparaden, varav den ena bara ska gå. Om det blir båda shettisarna har vi inte riktigt bestämt. Wilma och Emilia ska också delta och jag kommer nog få gå med som lite hjälp ;)
 

Små vovvar

Asslatjejerna / 29 November, 2012 - 07:00 /
1 kommentarer

Det är när vovvarna överbemannar stora fält, såsom lövhögen i trädgården, som man inser hur små dom är...
 

Ljus uteritt

Asslatjejerna / 28 November, 2012 - 20:09 /
1 kommentarer

Nu har jag avklarat första ridturen på länge som var någorlunda ljus. Jag red Embla en runda som gick på vägen, in i skogen och sedan ut igen. Hon var pigg och glad men framförallt väldigt mjuk i munnen, stadig i formen och kändes allmänt tillfreds med vad vi gjorde. Härlig känsla! 
 
 
Sedan var det hingstjobb igen. Bertil longerades med sadel medan Lillen bara fick ha på sig träns, han behöver vänja sig lite till innan det är dags för nästa steg :) Båda är så otroligt coola så det inte är sant!

Redigeringstips

Asslatjejerna / 28 November, 2012 - 13:00 /
0 kommentarer

Ibland kan ju bilderna bli skitkassa och inte gå att fixa till med redigering. Då har jag märkt att det funkar med att enkelt göra bilden svartvit. Då syns det inte lika mycket att bilden egentligen är av dålig kvalité. - Och gör det de, så är det ändå lite snyggt.
 

The typical bla bla

Asslatjejerna / 28 November, 2012 - 11:00 /
1 kommentarer

På facebook har vi en grupp för skoj skull, som visserligen är hemlig, men det tåls att visa två här ;)
 
Våra fina mammor♥

Hur jag gör tidsinställda

Asslatjejerna / 28 November, 2012 - 09:00 /
0 kommentarer

Det har ju varit dåligt med tidinställda det senaste, men det har varit för att både jag och Felicia haft lite tid, dåligt internet och mina idéer har varit pangslut. Men jag tänkte ändå förklara hur jag tänker när jag lägger tidsinställda över dagen.
 
Helst vill jag lägga mitt första inlägg på 07:00 eller där omkring. Vi har mycket läsare som går in direkt på morgonen också, så då är det alltid kul för dom att få se något nytt. Sedan ligger resten av inläggen några timmar efter med olika mellanrum. Ibland två timmars mellanrum, ibland fyra och ibland ännu mer om vi helt enkelt inte hunnit fixa inlägg som täcker hela dagen. DET är svårt. Vi försöker också publicera inlägg i olika kategorier, och det är ännu svårare haha. Ibland funkar det inte alls.
 
Något som har ett annat bra system? Och hur tycker ni att vårt upplägg funkar? Och då tänker jag de dagar då uppdatering är on top!
 

Asslas Amis

Asslatjejerna / 28 November, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

Känner att uppladdningen för stör kvalitén men.

Hingstjobb

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 22:00 /
0 kommentarer

Idag började jag med att jobba med hingstarna. Eftersom vår ridbana inte är helt 100 så låter vi den vara ett tag framöver och likaså får vi då lämna longeringen. Däremot tog jag en promenad i träns med dom båda och checkade att "gas och broms" funkade genom minimalt kroppspråk och tal. Båda två är så lyhörda och fokuserade även fast dom fortfarande är småpluttar.
Wilmer tyckte idag det var lite tråkigt att gå hemmifrån så han gav ifrån sig några små ljud (jag kan inte kalla det gnägg haha) till sina kompisar, men han följde ändå med mig som om ingenting.
 
När dom var klara så red jag Embla och vi jobbade mycket övergångar mellan skritt-trav. Jag ville att hon skulle hålla kvar formen och det funkade riktigt bra. Jag måste nog bara klä mig lite bättre framöver eftersom minusgraderna kommer krypandes :(
 
Långemossen idag klockan fyra. Hur mysigt som helst!

Tiden då man har tråkigt

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 20:05 /
2 kommentarer

En kvinna med lite tid men mååånga wordfeudspel, med samma person, hur går det ihop? ;)

Update Lövvi

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 16:13 /
3 kommentarer

Lövvi är ju som saggt tillbaka hemma efter vilan och jag har börjat sätta igång henne. Hon har liksom vuxit i sin kropp lite och är inte lika tunn vilket är super bra. Hoppade bara 70 och 80 med henne på Pay and jumpen eftersom hon ska få en nystart.
 
Min plan med Lövvi är att efter årskiftet kvala henne så att jag kan rida avd A. Tänker inte skynda på något utan ta det i den takt som känns bra. I LD, LC har hon ju flera felfria rundor redan så det borde inte bli några problem :)
 
Nästa år är hon ju som sagt 6 år och då vill jag att vi ska ha kul tillsammans. Träna och tävla på en nivå som är rolig och som inte pressar någon av oss. Var vi landar får vi se, det är helt beroende på vart vi står då ;)
 

Asslas Alsing

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 15:00 /
1 kommentarer

Pay and Jump Asslas VillGott

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 15:00 /
1 kommentarer

Villgott var precis som jag vill att han skulle vara, dvs pigg och framåt, han hoppade två flefria rundor varav mamma bara filmade den första då hon sedan fick skynda ut i stallet och börja göra iordning Lövvi.
 
Andra rundan kändes ännu bättre än första då han visste precis vad som gällde och tog tag i hindrena på ett annat sätt, tråkigt att jag inte kan visa vad jag menar på film, men men, det kommer fler rundor.
 
Helt säkert är iallafall att Villgott nog snart är redo för lokala avd B rundor vilket passar bra eftersom han fyller 5 efter årsskiftet :)
 
Ni får som sagt hålla till godo med första rundan ;)
 

Uppdate Pay and Jump Lockenkils Embla

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 14:50 /
0 kommentarer

Lite sen med updaten då jag har haft fullt upp, men nu så har jag iallafall laddat upp två av filmerna.
 
Vi börjar med vår fina Embla (Lockenkils Embla). Jag hade ju inte ridit henne mer än nån gång innan eftersom det är Carro som rider henne, men hon var rätt okomplicerad. Gjorde det jag bad henne om. Hon är ju bara 4 år och har inte varit så många gånger i ridhus så lite tittig i början av banan var hon.
 
Första hindret så kikade hon på funktionärerna som stod där bredvid hindret i sina gula västar ;)
Min slutsats är att jag kunde försökt få upp tempot lite mer men det flöt ändå på helt ok. Hon var positiv till uppgiften och verkade ha kul :)
 
Denna ponnyn kommer kunna glädja någon mycket, en ponny att forma till den man vill ha.
 
 

Hööks nya design

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 13:00 /
0 kommentarer

Har ni sett att Hööks har ny design? Det var verkligen på tiden och urmysigt blev det. Lite julkänsla redan. Om man nu kan säga redan när det snart är dags...
 

Almanacka - tävling

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 11:47 /
0 kommentarer

Ni minns inlägget jag skrev om hemmagjorda almanackor? Nu finns det en tävling om en som jag tycker ni ska delta i, för dom är urhäftiga! Klicka HÄR.
 

Tiden går fort

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 11:19 /
0 kommentarer

Herregud. Det var inte så länge sedan våra valpar var valpar på riktigt. Åtminstonde inte utseendemässigt. Kika på denna utvecklingen som hänt på bara ett par månader.
 


Filmer kommer inom kort!

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 10:49 /
0 kommentarer

f i l m e r   f r å n   h e l g e n   ä r   p å   g

Hundfoton

Asslatjejerna / 27 November, 2012 - 07:00 /
1 kommentarer

Jag fotade ju massor av bilder på vovvarna häromveckan, dock har mitt internet börjat lagga till den datorn så kan inte lägga upp dem ännu. Men dom kommer!
 

Spännande händelse

Asslatjejerna / 26 November, 2012 - 12:00 /
1 kommentarer

Medans vi var på pay and jump igår så var det några folk på stallet som, vad ska man säga? Spådde hästarna? Lite synd att vi hade med oss fyra stycken för då missade dom ju tyvärr dom. 
 
Jag vet inte så mycket om det och har inte riktigt fått reda på allt som sades, men det var med spänning man lyssnade på det lilla man fick höra efter allt. Winston hade nämligen blivit healad från en trötthet och sedan lagt sig ned i boxen.
 
 
Aloha hade talat om att hon var trött på att stå. Hon ville komma ut och ha roligt. Lika så Dunört. Bertil hade under p rocessen börjat snurra med huvudet. Mer än så vet jag inte. ÄN :D

Att vara speaker

Asslatjejerna / 26 November, 2012 - 10:00 /
2 kommentarer

Som tidigare nämt så var ju inte jag med på pay and jumpen igår utan jag hjälpte till som funktionär. Jag var speaker, vilket innebar att jag hälsade alla välkomna, berättade lite viktiga saker, presenterade ekipage och kallade in dom m.m. Jag har utvecklat sådan otrolig scenskräck under de senaste åren, ihop med mitt dåliga självförtoende, så tro fasen att jag var nervös innan jag sa de första orden i mikrofonen ;)
 
Jag valde att köra på som om ingenting och struntade i om jag sa fel då och då eller att jag stammade till någon gång. Jag lyckades lura mig själv att vara självsäker, det var iallafall för mig ett steg på vägen.
 
Här hoppar Jennifer sin unghäst för första gången och jag skymtas framför ;)

Praktikveckor

Asslatjejerna / 26 November, 2012 - 08:00 /
0 kommentarer

Nu och tre veckor framåt har jag praktik istället för skola. Även om det fortfarande är jobb som gäller så ska det blir så jäkla gött med lite paus från skolan. Jag kommer befinna mig på lundsbrunns kurort, troligtvis som servitris men jag kommer nog också få laga mat.
 
Jag hoppas även på att dessa veckor kommer bli intensiva i stallet. Vi kommer ju inte behöva göra skoljobb och sånt hemma så lite extra tid över kommer man ju ha. Och som pricken över i:et så är det tre veckors jullov efter detta. Passande!
 
I brist på bilder :(

Var är alla mina tidsinställda? Suck...

Asslatjejerna / 26 November, 2012 - 07:12 /
0 kommentarer

Vår gamla radio haha

Asslatjejerna / 25 November, 2012 - 15:00 /
2 kommentarer

Numera när vi mockar och sådant i stallet så trycker vi på radion. Jag har insett att jag nästan aldrig längre lyssnar på musik, så det är skönt att jobba till det ibland!
 
Jag har inga låtar i min mobil men får väl ta och införskaffa mig det. Eller ladda ner spotify eller så. Har ju varken premium eller eget konto men får väl fixa det haha. Det jag tänkte på är att det är så skönt att ha i stallet. Om man rider på något ställe där det inte är någon trafik så kan man ju ha en lur i iallafall. (När jag väl börjar använda mobilen på hästryggen haha) 
 
Hur gör ni med musikbiten i stallet? Lägger ner helt eller kommer på massa lösningar? 
 
Blogg.se roterade bilden, hm...

Nyrakad tjej

Asslatjejerna / 25 November, 2012 - 13:00 /
0 kommentarer

På tur står Villgott!

Johannas verk

Asslatjejerna / 25 November, 2012 - 10:00 /
1 kommentarer

Villgott var mer sugen på klappar än att bli fotad.
Sparar man till lång fin man får man piffa upp den ibland ;)

Idag är det träningstävling...

Asslatjejerna / 25 November, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

...I sin benämning. Embla, Villgott, Hyenan och Lövvi skall med och det är Felicia som ska ge sig på att rida allihopa. Jag ska ju vara speaker (haha). Embla börjas på 50cm och Hyenan avslutar på 1m, så det blir nog en heldag där. 
Från förra pay and jumpen

Lyse på ridbanan!

Asslatjejerna / 24 November, 2012 - 22:30 /
1 kommentarer

 
Sådär! Belysning är uppsatt i träden för att lysa upp ridbanan. Nu kan vi dra till stallet mitt i natten och ta oss ett ridpass om vi så vill ;) 

Lördagens kväll

Asslatjejerna / 24 November, 2012 - 20:47 /
1 kommentarer

Idag har jag varit borta hela dagen och i eftermiddags åkte jag upp till stallet. Jag började med att galoppera Villgott lite på fältet, så att han blev av med lite energi, sedan fortsatte vi med att skritta ut Hyenan och Dunört till vattnet och jag provade även en sträcka i trav. Dunört kändes förvånandsvärt fräsch och det känns verkligen som hon är på väg att bli bra! 
 
Sedan var det massa stallsysslor på g. Felicia ska ta med några hästar på pay and jumpen imorgon så jag hjälpte till att göra iordning dom. Det var tvättning, borstning, flätning, rakning och sedan skulle det även mockas och fyllas mat så att hästarna fick det gott över natten. Mysigt kvällsjobb!
 
Bjuder på den ni ;)

Kalas igen

Asslatjejerna / 24 November, 2012 - 11:56 /
2 kommentarer

Idag fyller min farbror år så vi ska åka dit och äta lite mat. Sent ikväll ska jag åka upp till stallet, så det iallafall blir av. Älskar helger alltså!
 

Minns ni förra årets?

Asslatjejerna / 24 November, 2012 - 10:28 /
0 kommentarer

Förra året pysslade jag ju ihop en almanacka med bilder från stallet. Riktigt häftig och man kan hitta riktigt billig om man letar rätt och noga. Självklart ska det ju bli en för 2013 också och det är ju snart dags att börja pyssla ihop en!
  

Det var Emilia!

Asslatjejerna / 23 November, 2012 - 19:56 /
1 kommentarer

Först med det rätta svaret var den HÄR bloggen!
 

Gårdagens pass

Asslatjejerna / 23 November, 2012 - 17:37 /
0 kommentarer

Igår lastade vi på Embla, Lövvi, Hyenan och Winston på transporten och körde iväg till ridhuset. Vi började att rida Embla och Hyenan och jag red mycket dressyr innan jag skuttade över Flisans hinder. I dressyren var hon ganska mysig, hon har trevliga följsamma gångarter men jag tyckte dock att hon hängde något i handen och det är något vi får träna bort samtidigt som bärigheten kommer. 
 
Emilia var lite sjuk så jag red även Winston åt henne. Dressyr fick det bli där med. Han var med på noterna direkt och var ganska lugn. Jag fick till fattningarna ganska bra i början och när jag kände att han var lyhörd så släppte jag fram han i en lägre form. Han brukar inte gärna ta stöd på bettet på det sättet men igår sänkte han verkligen nacken och kom fram med nosen, vilket var det jag var ute efter. 
 
Som uppvärmning gjorde vi sidvärtsrörelser på olika vis. Även mycket tempoväxlingar och ställde igenom hela kroppen. Trevligt ridpass!

@ridhuset x4

Asslatjejerna / 23 November, 2012 - 07:01 /
2 kommentarer

Jag får skriva senare hur det gick igår, Nu ska jg dra mig till bussen!

/carolina

Inställd träning

Asslatjejerna / 22 November, 2012 - 17:00 /
1 kommentarer

Träningen idag var inställd så planerna för kvällen får bli ridhuset. Jag kommer troligtvis ta med både Embla och Villgott. Jag vet inte ännu vad vi ska pyssla med där borta men jag kan ta med kameran så kanske något kommer upp här :)
 

Jag ska vara speaker haha!

Asslatjejerna / 22 November, 2012 - 15:00 /
2 kommentarer

Eftersom jag inte ska vara med till häst på skaras pay and jump på söndag så skall jag hjälpa till genom att vara funktionär. Jag fick ta mig an att vara speaker och det ska bli riktigt kul att prova på. Spännande och säkert pinsaaaamt. Jag och Felicia har tidigare varit tidtagare där uppe i domartornet på lokala tävlingar, men inte mer än så. 
 
Vi får se hur det går ;)

Säljer nu billiga designer.

Asslatjejerna / 22 November, 2012 - 12:00 /
1 kommentarer

Just nu kommer jag under några veckor sälja designer billigare. Har knappt gjort designer alls till andra det senaste, men nu har jag den tiden ett tag fram över.
 
Ni får alltså en design helt efter era önskemål. Det enda kravet är att bilderna ska ha bra kvalitét. Finns det intresse så kan vi komma och fota om ni bor eller skall tävla i närheten, mot en kostnad vi då kan ta över mailen. 
 
I priset ingår en komplett design med header. I det ingår även ett färgbyte längre fram.
 
↓100:-
 
HÄR är ett exempel på en design jag gjort.
 

Lyssna vad spännande

Asslatjejerna / 22 November, 2012 - 10:00 /
0 kommentarer

Vet ni vad som händer idag? Jo idag ska min mamma ta med Amis och träffa Alexandra Ortega Adrian i Småland. Två timmars bilresa. För er som inte vet så är Alexandra en hundpsykolog som hjälper hundägare med problem och hjälper till att läsa av hundens beteende m.m.
 
Min mormor har vart i kontakt med henne ett bra tag då hon ville ha hjälp med att få reda på varför hennes hund är som han är haha. Morris som hunden heter (Han har jag dessutom visat här i bloggen) har med bara ögat bl.a överskottsenergi till tusen och får då problem med lydnad. Han har svårt att lugna ner sig och stressar upp sig väldigt lätt för små saker.
 
Det dom tillsammans vill ha hjälp med, min mamma och mormor, är ihopsläppet och själva mötet mellan med Amis och Morris. Det ska bli spännande att höra senare hur det gick. Jag är ju tråkigt nog i skolan men jag kommer nog få se bilder eller filmer framåt kvällen.
 

Vi tar det från början

Asslatjejerna / 22 November, 2012 - 07:00 /
1 kommentarer

Vi har ju fått många nya läsare som följer oss, dock är det nog inte alla som vet vad vi egentligen är. Eller vad vi bloggar för. Här kommer en kort presentation.
 
Vi är beridare hos en tjej som heter Åsa Larsson som driver en verksamhet av typen försäljningsstall. Det tas in unghästar som utbildas för vidare försäljning och det tas även emot hästar för tillridning och problemlösning. Åsa Larsson är själv diplomerad ridinstruktör och har meriter upp till medelsvår hoppning, dressyr och fälttävlan. Hon har även tillsammans med sin sambo tävlat körning, som i bloggen är mer känd som hovslagar-Jocke ;)
 
Vi har som uppgift att rida, träna och tävla dessa hästar så ofta som tillfällen ges. Vi har även stort ansvar i stallet  och det är minst lika viktigt. Vi gör så mycket tiden räcker till och kan rida upp till fyra hästar var på en dag. Ibland kan det vara riktigt tufft, men oftast är det otroligt kul och samtidigt givande.
 
Just nu försöker vi sälja av lite för att minska på hästantalet, då vi blivit stående med samma hästar under lång period. Nu är det dags för de flesta att glädja en ny ryttare. Men inte alla. Några som Åsa har speciell känsla för kommer stanna, och även Felicias och Emilias foderponnyer. Jag, jag kommer leta för fullt efter en ;)
 
Hoppas ni förstod och fick en bättre inblick i det hela. Annars får ni fråga, så lägger jag till det här!
 
Fotokälla: http://stallassla.se
Foto: Peter Sporresäter, Petra Alm.

Blogga

Asslatjejerna / 21 November, 2012 - 18:33 /
0 kommentarer

Kör med mig snälla haha

Asslatjejerna / 21 November, 2012 - 18:00 /
0 kommentarer

Wordfeud: gogocarro
Fuskar ni är ni tråkiga ;)

Rita i tomteparaden?

Asslatjejerna / 21 November, 2012 - 15:00 /
2 kommentarer

 
 
 
Bara ett litet snabbt vad tror ni? Ridning/körning/promenad.... Hm...

När är det perfekt väder?

Asslatjejerna / 21 November, 2012 - 10:00 /
4 kommentarer

Jag har insett att vi hästmänniskor är riktiga gnällspikar ;) För även om vi tar oss ut och rider i ur och skur så är vi nästan aldrig nöjda med vädret...
 
"Idag är det för varmt"
"Om det bara kunde sluta regna"
"Nä usch vad det blåser och är kallt" 
 
Antar att många, även fast dom rider ändå, fäller liknande kommentarer några gånger under veckan, jag med haha. Jag vet inte ens när det för mig är perfekt väder. Temperaturen spelar nog ingen som helst roll sålänge man slipper mörker, regn eller blåst. Det sistnämna kan nog göra mig galen för den finns ju nästan heela tiden. Jag kan tycka det är skönt att rida i både lite varmare och svalare väder. 
 
När är perfekt väder för er? 
 
Nyregnat men skönt i luften.
Nysnöat men skönt i luften.

Jag hakar på

Asslatjejerna / 21 November, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

Jag fick göra som alla andra och skaffa instagram ;) carolinawillig heter jag där.
 

Tränar inför prov

Asslatjejerna / 20 November, 2012 - 20:00 /
0 kommentarer

Idag åkte jag inte upp till stallet. Behövde lägga de senaste två dygnen på läxor för sedan kan jag strunta i allt som har med plugg att göra resten av veckan. Jag har även kollat upp lite pay and jumper som kommer nu över jul som alltid är kul att ta med någon unghäst till. Vi får se vilka det blir. Skålltorp har ju en hel del nu i slutet av året.
 
Blä inte lugg ;)

Vårt internet har tröttnat

Asslatjejerna / 20 November, 2012 - 17:59 /
0 kommentarer

Något som fungerat hur bra som helst i något år börjar nu att jävlas med mig. Internetet funkar inte på alla datorer och har inte gjort det de senaste dagarna vilket gör att jag inte kan använda mina bilder från min stationära dator. 
 
Ska försöka uppdatera så gott det går :(
 

Vad har jag mitt internet till egentligen...

Asslatjejerna / 20 November, 2012 - 15:00 /
0 kommentarer

Min dator används enbart till bloggning. Och det menar jag verkligen. Okej att jag är inne på facebook, men det är jag ju överallt och hela tiden. Men det är inga andra sidor än just de bloggrelaterade som tar upp min tid. Sitter jag inte här på blogg.se och skriver inlägg och svarar på kommentarer så är jag inne på andras bloggar och klickar mig runt. Jag har inte så jättemånga bloggar jag följer dagligen, egentligen bara mina kompisars och de största bloggarna såklart, men ändå hittar man alltid roliga och trevliga bloggar som fötjänar en pushande kommentarer eller ett extraklick. 
 
Nä. Bloggvärlden är stor. Riktigt riktigt stor.

gissa ansiktet

Asslatjejerna / 20 November, 2012 - 13:00 /
4 kommentarer

Vem kan gissa vem som gömmer sig här? Först ut med rätta svaret får en länkning!
 

Ullared nästa

Asslatjejerna / 20 November, 2012 - 10:00 /
0 kommentarer

Häromdagen tänkte vi beställa lite grejer från Hööks för våra bloggpengar. Men vi insåg att dom har urtråkigt sortiment nu. Fanns knappt en enda matchande huva till de schabraket som var helt okej snyggt. 
Därför väntar vi med det och sparar upp lite mer pengar till Ullared, som ska besökas efter jul. Då kommer det landa massor av snygga grejer i vår vagn som blir nytt för 2013, wii ;)
 
Ett av schabraken vi var inne på att köpa.

Röstning - Nu vill vi veta

Asslatjejerna / 20 November, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer


Snart är det 1:a advent?!

Asslatjejerna / 19 November, 2012 - 16:00 /
0 kommentarer

Det är ju skrämmande hur fort tiden går egentligen. Det är inte ofta man kan säga att nu är det bara några få veckor kvar tills första advent! Helt otroligt. Och ingen snö har vi än. Inte för att det spelar mig så stor roll men,  för jag trivs som det är ;)
 
När ska man börja julpynta stallet då haha? 

Dagens självklara sida

Asslatjejerna / 19 November, 2012 - 14:00 /
0 kommentarer

För er med bloggtorka, kika in HÄÄÄR
 
Kan inte någon skapa en sådan med hästiga inlägg snälla? ;)
 

Vad jag gillar för bilder

Asslatjejerna / 19 November, 2012 - 12:00 /
1 kommentarer

När jag håller i kameran så ska det vara djur jag fotar. Det spelar egentligen ingen större roll vad det är för djur, men det blir ju mestadels hundar och hästar i och med att det är på stallet jag gör det ;)
 
En tanke slog mig att det borde vara mycket svårare att få till en bra bild på djur än en vanlig bild på naturen. Nu menar jag givetvis inte att det är lätt som en plätt att fota bär,löv och staket, men jag tycker och tror att det behövs så mycket som ska bli bra för att hela djurbilden skall vara tilltalande. 
 
Jag var med i en fototävling där det fanns massa snygga bidrag med. Men dom jag tyckte var snygga var bilder på djur, de flesta hade verkligen lyckats! Vann gjorde en bild på en människa, som också var otroligt bra tagen. Anledningen för mig var att det var ett levande objekt som gjorde bilden. 
 
Det fanns även bilder som var tagna på löv och bär och de var nog ***** de tråkigaste bidragen jag sett. Come on, såna bilder har inte en chans egentligen mot djurbilder. Där blir hela bilden levande, mer än så kan jag inte förklara. Jag gillar bara det mest. Det är därför jag inte läser vanliga fotobloggar. Ursnygga bilder kan det vara, men tråkiga för min del. Hua
 
Jag har inte ens en egen kamera haha. Men tur har jag som får låna då och då!

Bertil och Lillen

Asslatjejerna / 19 November, 2012 - 10:00 /
0 kommentarer

Haha. Det är ju egentligen inte deras originella namn, utan bara smeknamn kan man säga. Men vi får väl skriva det här också för att förenkla det hela ;)
 
Dessa hingstar har iallafall påbörjat inridningsfasen. Det ska inte bli någon som helst igångsättning, utan vi vill bara att dom skall vara suttna på vid försäljning. Vi började häromdagen med att longera dem i träns och det funkade bra. Lillen var nog den som var mest konfunderad på hur det funkade, men efter några varv lärde dom sig snabbt. 
 
Igår fick Bertil ha sadel på sig både i stallet och på banan för longering. Både vid sadling, spänning av sadelgjord och med dinglande stigbyglar var han stencool. Ett krumsprång slängde han till med under hela proceduren och det var nog bara för att kolla att det verkligen skulle vara som det var ;)
 

Täckesvikning

Asslatjejerna / 19 November, 2012 - 08:00 /
1 kommentarer

Häromdagen drog vi ner alla täcken som låg på hyllan och började om från början. Vi sorterade fleecetäcken, vintertäcken, regntäcken och flugtäcken för sig och ja, nedan ser ni resultatet :)
 

Glada tjejer

Asslatjejerna / 18 November, 2012 - 20:45 /
0 kommentarer

Sett breaking dawn nu. Omg, var är fortsättningen??

Finally!

Asslatjejerna / 18 November, 2012 - 17:00 /
3 kommentarer

Äntligen ska vi se del 2 av Breaking Dawn! Halv sju börjar bion, så nu rullar vi iväg...
 
Vilka av er har redan sett? 
 

Sådär

Asslatjejerna / 18 November, 2012 - 14:46 /
0 kommentarer

Red nyss Dunört en kortis på banan. Ungefär 15 minuter är vad hon rids i nuläget. Efter det longerade jag Bertil och gjorde iordning Embla som skulle göra det samma. Stallet blev också fixat. Nu är jag väldigt stressad, vi ska på bio ikväll och jag har massor att göra :(
 

Tvätta tvätta tvätta...

Asslatjejerna / 17 November, 2012 - 21:19 /
0 kommentarer

Hemma

Asslatjejerna / 17 November, 2012 - 17:54 /
2 kommentarer

Jag började med att skritta ut Dunört en sväng på vägarna vilket hon tyckte väldigt mycket om och gick med spetsade öron hela tiden. Kan tänka mig att hon borde ömma lite mer på vägen än på ridbanan, men det var inte så stor märkbar skillnad som tur var, jag föredrar att skritta ut istället för omkring på banan.
 
Embla fick gå i skogen själv. Lite lugnt sådär men i alla gångarter.
 
När allt det var klart var det bara stallpyssel kvar så för mig har det vart en lugn dag i stallet.
 

Idag ska jag:

Asslatjejerna / 17 November, 2012 - 15:00 /
0 kommentarer

Dressyrfilm

Asslatjejerna / 17 November, 2012 - 13:00 /
1 kommentarer

Instagram.

Asslatjejerna / 17 November, 2012 - 12:07 /
0 kommentarer

Följ mig på Instagram! Feliciaalala heter jag :)

Syskonen

Asslatjejerna / 17 November, 2012 - 11:11 /
0 kommentarer

I believe I can fly

Asslatjejerna / 17 November, 2012 - 09:00 /
1 kommentarer

Mer om yesterday

Asslatjejerna / 17 November, 2012 - 06:00 /
0 kommentarer

Förutom att rida Dunört igår så red jag Embla och Villgott med Felicia och efter det så satt jag upp lite på Aloha för att se hur hon reagerade. Hon var ganska spänd men gjorde inte speciellt mycket.
 
Med Embla och Lövvi red vi och hoppade diken. Båda flög över med fina språng haha, det lönar sig att lyfta på benen ;) 
 
Villgott och Hyenan fick gå en grusrunda, tyvärr ömmade Villgott där så vi fick skritta en bra bit. Han har just nu inga skor. Förövrigt skötte sig båda bra. 
 
Förutom ridning så hann vi med att vika täcken, avmaska hästar och göra stallsysslor. Effektiva var vi!
 

Klinikbesöket

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 23:00 /
1 kommentarer

Dunört var först ut och vi började med att springa för veterinären. Sedan gjorde han böjprov innan vi gav henne lite lugnande för röntgen. Röntgenplåtarna visade inget så vår slutsats är att hon har något blåmärke eller dylikt. Vi hittade nämligen lite vätskefyllt närmre trakterna. I fortsättningen ska hon skrittas lite varje dag och så får vi se om det försvinner.
 
Aloha som redan från början har en väldigt lustig gång visade heller inget direkt när vi sprang med henne. Vet tyckte att hon var lite stel i bogarna/frampartiet och kände möjligtvis en förändring i framknät. Vi rådfrågade lite och har lite idéer att prova hemma, så nu får vi se hur det utvecklas med henne. 
 
Tål att tilläggas att hon friserades lite innan dessa korten hihi. Skulle dock tagit lite kort på kliniken :(

Prao.

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 22:43 /
0 kommentarer

Denna veckan har vart intensiv i stallet eftersom jag har haft prao, och har praktiserat i stallet. Har gjort allt mellan longerat hingstarna och verkat föl. Kul kul. Har också blivit mycket ridet. Börjar känna igen Lövvi nu igen, efter vilan på betet.

Nytt.

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 22:35 /
0 kommentarer

Lövvis nya fina täcke. Hon passar så bra i lite starkare färger, snygging ;)

Helt kär.

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 22:27 /
0 kommentarer

Blivit helt galen i One Direction, något som spelas i mina öron ett antal timmar om dagen.

Besviken.

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 22:24 /
1 kommentarer

Är besviken på Blogg.se appen, funkar fortfarande inte ladda upp bilder?

goa Dunört

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 22:00 /
1 kommentarer

Idag var det över en månad sedan jag satt på Dunörts rygg. Vi fick klartecken från Vet (Kommer mer om det senare) att börja skritta henne lite smått. Hon traskade på som om ingenting och undrade när vi skulle komma till arbete. Lycka.
 

Back on track?

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 21:35 /
0 kommentarer

Hemmapyssel

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 20:21 /
0 kommentarer

Emblas träns putsat. Några kvar, brb ;)

Vad mycket redigering kan göra...

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 15:00 /
1 kommentarer


Mamma Rassla

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 13:00 /
0 kommentarer

De senaste bildinläggen har varit hundrelaterade, men det var för att jag fick sånt sjukt fotosug häromdagen och klickade maaassor av bilder på dem ;)

Update om shettisarna

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 10:00 /
0 kommentarer

Rita är nu vän med vagnen och körs än så länge i skritt och trav. Hon rids även då och då av lilltjejen på stallet som har fått upp ögonen för sin alldeles egna lilla ponny i miniformat.
 

Ansiktsklippning

Asslatjejerna / 16 November, 2012 - 07:00 /
1 kommentarer

Om Amis över huvudtaget ska kunna se något framöver fick vi klippa bort lite päls i hennes ansikte har jag insett. Man kan ju trixa lite med saxen själv, men för lite noggrannare jobb får nog en mer erfaren ta över ;)

Det finns filmer!

Asslatjejerna / 15 November, 2012 - 16:00 /
0 kommentarer

Mamma filmade både Felicia och mig på dressyrbiten i Söndags. Jag får kolla över dem när jag har lite tid över - Vilket troligtvis blir i helgen.
 

De lila bettringarna

Asslatjejerna / 15 November, 2012 - 13:00 /
1 kommentarer

Så här såg storpojken ut ;)

Rid för olika tränare

Asslatjejerna / 15 November, 2012 - 10:00 /
1 kommentarer

 I helgen har vi tränat för Erika Andersson, och henne har vi ju tränat för förrut. Men vi tränade även för en ny tränade som hette Sofia Uddefors. Någon som gjort detsamma? Det är alltid kul att träna för flera tränare och nyttigt är det med. Speciellt om det är en bra en. Men det kan man ju inte veta försän man provat.
 
Erika Andersson, Jenny Andersson, Sofia Uddefors, Åsa Larsson, Mathilda Forsling är några av de tränare vi tränat för. Såklart har man en favorit innerst inne ;)
 
Hur tänker ni med att variera tränare, eller åtminstonde prova flera stycken innan man står fast vid en? 
 
Träning för Jenny: 
 
Träning för Erika:  
 
 
Träning för Åsa: 

Nu är det Villgotts tur

Asslatjejerna / 15 November, 2012 - 07:00 /
1 kommentarer

Planerna är ju att Villgott så småningom ska komma ut på tävlingsbanorna. Med någon ryttare. Han har vart ute på några pay and jumper med klart godkända resultat och några till får det bli innan vi går över till liten höjd på lokal nivå. Jag tycker egentligen inte skillnaden är så stor förutom själva hindertyperna. På lokal nivå är det ju mer utsmyckade och större hinder på banan än på pay and jumper. Omgivningen är annars detsamma. VillGott har nu vant sig vid många hästar och att det finns en högtalare som låter då och då. 
 
Med lite självförtroende och rutin kommer även detta bli en kanon tävlingsponny.
 

Ledig

Asslatjejerna / 15 November, 2012 - 03:00 /
1 kommentarer

Ledig en sån här torsdag satt inte helt fel. Galet skönt!

Efter sisådär två stallfria dagar

Asslatjejerna / 14 November, 2012 - 18:29 /
3 kommentarer

Idag har vi haft studiedag. Alltså inte en sån där ledig som man hade på lågstadiet, utan en dag i skolan där man skulle ta igen det man missat och göra kommande uppgifter. Har jobbat nästan tre timmar matte och gjort klart fem inlämningar. Känns gött att slippa sådant hemma ett tag framöver.
 
Insåg nu hur gröna ögon jag har? 

Närgångna shettisar

Asslatjejerna / 14 November, 2012 - 16:30 /
1 kommentarer

Close-up ;)

Klinikbesök

Asslatjejerna / 14 November, 2012 - 13:00 /
0 kommentarer

På Torsdag bär det av till Skara hästklinik. Troligtvis kommer jag också kunna med då vi har ledigt i skolan. Jag tycker det är intressant att hänga med och lära även om besluten inte är de som man vill höra.
 
Vi ska ha med oss Aloha och Dunört. Dunört är ju halt och med Aloha vill vi kolla igenom hennes kropp. Vi hör av oss med resultat längre fram!
 
Tills dess går Dunört och softar i hagen.

En hundramp

Asslatjejerna / 14 November, 2012 - 10:00 /
0 kommentarer

Varför ta trappan på vägen in? ;)
 

Det tradiotinella

Asslatjejerna / 14 November, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

Att laga tacos när vi är ensamma som husvakter är min och Felicias nya tradition ;)
 
 
Efterrätt: 


Hejdå skinnjacka

Asslatjejerna / 13 November, 2012 - 17:12 /
1 kommentarer

Hej vinterjacka

Agility med Rassla

Asslatjejerna / 13 November, 2012 - 17:00 /
0 kommentarer

Kommer ni ihåg filmen vi lade upp för länge sedan? När vi hade med Rassla på agility med skolan. Längtar verkligen tills man kan åka ut på sånt här med våran lilla valp. Rassla är en riktigt role model ;)

Smidig transport lucka.

Asslatjejerna / 13 November, 2012 - 14:00 /
0 kommentarer

På våran hästtransport har vi en väldigt smidig lucka längst upp på högersidan. Fördelen är att hästen skulle inte få för sig att hoppa ut, vilket dom faktiskt kan göra om man öppnar sidodörren. Nackdelen är att det måste vara en stor häst, det är bara Hyenan än så länge som har stuckit ut huvudet ;)
 
 
 

New

Asslatjejerna / 13 November, 2012 - 11:16 /
0 kommentarer

Sådär, nu köpte jag ett begagnat set man kan ha på hemmaplan ev lättare tävling, beroende på skicket. Tyckte om färgen :)

Utvärdering av handtag.

Asslatjejerna / 13 November, 2012 - 11:00 /
0 kommentarer

Köpte ett par handtag som man använder på tyglarna för ett tag sedan. Jag har inte haft tillfälle att prova dom, men kände att jag fick det nu på träningshelgen. Alltså använde jag dom för första gången i Lördags på hoppträningen. Har hört att första gångerna kan hästen protestera lite, eftersom man får en annan kontroll och kontakt. Var därför lite nyfiken på hur Hyenan skulle reagera. Hyenans reaktion blev positiv, han gick mer i uppförs backe och blev mer aktiv. Min utvärdering till dessa handtag är hur bra som helst, iaf i mitt och Hyenans fall. Problemet har ju vart att han rycker tyglarna ur händerna på mig, och inne på en bana är det svårt att hinna få tillbaka kontrollen innan nästa hinder. Är hur nöjd som helst! :)
 

Nu är det höst

Asslatjejerna / 13 November, 2012 - 06:24 /
0 kommentarer

Nu är det verkligen höst på riktigt, måste erkänna att det är mysigt att rida i en massa löv ;)
 
 

Har hört att min dator är snabb?

Asslatjejerna / 12 November, 2012 - 17:47 /
2 kommentarer

Bilder från framskrittning

Asslatjejerna / 12 November, 2012 - 12:00 /
1 kommentarer


Tre av ponnyerna är riktiga Simbergare ;) Efter Simberg Hero, Simberg HipHop och Simberg Hobnob.
 

Dressyr outfit

Asslatjejerna / 12 November, 2012 - 09:39 /
2 kommentarer

Denna outfit hade jag och Hyenan på gårdagens dressyrpass.
 


 

Hej

Asslatjejerna / 12 November, 2012 - 09:12 /
1 kommentarer

Uppdatering om helgens alla träningar kommer innan kort. En sak är säker, den har vart givande och det var ett väldigt bra initiativ av Skålltorp att annordna detta!

I love what I do

Asslatjejerna / 11 November, 2012 - 14:00 /
4 kommentarer

 
Ingen beskrivning behövs.
 
Jag kommer alltid hålla på med hästar, i någon form. Det vet jag nu. 

Så kan man ju också ligga

Asslatjejerna / 11 November, 2012 - 11:00 /
0 kommentarer

Den klassiska ryggställningen har jag förstått ;)
 

Lördagsmyskväll

Asslatjejerna / 10 November, 2012 - 20:00 /
0 kommentarer

Filmtime, hemma sent idag känner jag. Men det är det värt ;) Hörs med bilder!

Jag är fullbordad

Asslatjejerna / 10 November, 2012 - 16:30 /
1 kommentarer

Nästan iallafall. Precis när jag trodde att bloggappen funkade så gjorde den inte det. Igen. Jag som hade tänkt att uppdatera direkt från träningshelgen med lite bilder och så. Men inte då. Suck. Jag skickar iväg ett mail så får vi se vad som är fel.

Nytt inför hösten!

Asslatjejerna / 10 November, 2012 - 13:00 /
3 kommentarer

Sådär. Nu har vi plockat ut våra pengar vi tjänat här på bloggen till vårt konto. Någon dag ska vi dra upp till Skara Hästsport eller så och införskaffa oss lite nya snygga grejer inför hösten!
 
Min så kallade juloutfit, kanske ska jag ha den på någon julhoppning? ;)

Sötis

Asslatjejerna / 10 November, 2012 - 11:00 /
0 kommentarer

Puts och rykt

Asslatjejerna / 09 November, 2012 - 18:00 /
6 kommentarer

Nu har jag pysslat om Villgott ordentligt. Gjort han riktigt tävlingsfin fast det inte ens är det som gäller. Villgott njöt i stora drag och tyckte nog jag kunde hålla på lite till ;)
 
Nu ska jag sätta mig och putsa träns så det blänker fint. Åh vad jag älskar det här!
 

Mysekläder

Asslatjejerna / 09 November, 2012 - 16:07 /
1 kommentarer

Stallet nästa

Felicia kommer

Asslatjejerna / 09 November, 2012 - 16:00 /
0 kommentarer

Jag har lagt inlägg på tidsinställd så blogger lever. Jag har verkligen bloggtorka nu och har haft det i veckor, det är därför det nästan bara kommit upp skitinlägg. Snälla, ge mig motivation haha!
Goa Emilia på tävling ;)

Asslahundar

Asslatjejerna / 09 November, 2012 - 13:00 /
2 kommentarer

För alla oss som äger en hund som är uppfödd på stall Assla finns det en sida att gå in att läsa på och om man vill även uppdatera om hur det går med just sin vovve. På denna sida finns det massor av annat nyttigt att läsa om som nybliven hundägare. Kika in!
 

Stollen!

Asslatjejerna / 09 November, 2012 - 10:03 /
1 kommentarer

Lite kul att både jag och Carro nu har varsin liten Rassla vovve. Rassla är ju Asslas egen lilla solstråle som är dotter till (nu mera bortgågne) Rassel.
 
Rassel var absolut en av mina favvo hundar och när Rassla kom så blev naturligtvis även det en favvo hund.
 
Rassla har alltid varit med ute i skogen när vi har ridit eller kört och trots sin storlek orkar hon lätt hänga med på långturer och hon älskar det.
 
Vi har alltid sagt, att ska vi ha en hund så ska den vara som Rassla och därför blev det naturligt att vi tingade en liten Rasslavalp :)
 
Trots att våran Alsing bara är 14 veckor så märks det tydligt att han har fått Rasslas lynne och jag tror nog att han kommer att bli precis som hon :)
 
ALSING
 
Rassla och Emilia
 

Sådärja!

Asslatjejerna / 09 November, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

I vinter hoppas vi slippa frusna ledningar som gör att hästarna inte kan dricka ur vattenkopparna. Nu är det lagom isolerat så att det finns vatten året om ;)
 

Testar bloggappen...igen

Asslatjejerna / 08 November, 2012 - 16:13 /
2 kommentarer

Läs rubriken ;)

Jag är en hästmänniska, hela jag

Asslatjejerna / 08 November, 2012 - 15:00 /
1 kommentarer

På fredag är det egentligen Maskeradkarnival med skolan, vilket innebär typ fest heela natten. Jag kommer inte gå som vanligt eftersom det är träningar uppbokade nästa dag. Det är ungefär så här det alltid blir. Jag väljer träning och tävling framför kvällar med kompisar eller fester och jag trivs faktiskt med det. Visst är det jättetrevligt att umgås och så, men man får ut så mycket mer av en träning, så varför välja bort den? 
 
Hur är ni? Åker ni hellre ut och festar än att sitta i stallet och putsa utrustning eller för en dag på tävlingsbanan? 
 

Visste ni att....

Asslatjejerna / 08 November, 2012 - 11:00 /
3 kommentarer

...Att vi har haft två hästar med namnet "Golden". Golden Hippo och Golden Gina.
 
 
...Lövvi och Nellie Berntssons "Elvis" är halvsyskon? 
 
...Embla och Lövvi är så otroligt lika på håll att det är svårt att man inte alltid ser skillnaden direkt.

Naw<3

Asslatjejerna / 08 November, 2012 - 08:00 /
1 kommentarer

Goa mamma står och pysslar om Villgott.

... Saker ni inte visste om mig

Asslatjejerna / 07 November, 2012 - 13:00 /
3 kommentarer

* Jag plockar och håller efter mina ögonbryn hela tiden. Varje dag. Är något maniskt kanske? ;)
 
* När jag var liten slängde jag alltid sista biten av mackan, för jag kunde inte äta upp den.
 
* På min andra tävling skrittade jag in i mål för att jag inte hade kollat upp vart mål var. Haha
 
Sedan några år tillbaka var jag intresserad av kaninhoppning. Det slutade dock med att jag fick välja bort den delen.
 
* Jag har haft katter och kaniner i större delen av mitt liv, men först nu skaffade vi hund.
 
* Jag älskar att bygga och tillverka egna saker. Har byggt allt från kaninhinder till hästhinder, med lite halvdana resultat ;)
 
 

Hur tränar vi våra hästar?

Asslatjejerna / 07 November, 2012 - 11:00 /
1 kommentarer

Som ni märkt är vi ute mycket och tävlar och tränar med våra hästar. Något av detta händer oftast en gång i veckan. Både för ungponnyer och för de äldre hästarna. Men, hur tränar vi då, för att göra dem redo för det här? 
 
Först och främst rider vi nästan alltid i skogen. Man kan träna både dressyr och hoppning där ute också, vilket vi gör. Har vi en lång grusväg framför oss så passar det ypperligt att träna exempelvis skänkelvikningar och ser vi en bra väg i skogen är det inte helt omöjligt att vi slänger upp några hinder. Att hoppa hinder i skogen är nog det naturligaste som går för hästen, men det ger ändå bra träning, så det är inte bara att latja runt. 
 
Dessutom tillbringas våra konditionspass som brukar uppkomma en dag i veckan i skog och mark. Olika länge och mycket beroende på individen. Vi har det så bra runt vårt stall för vi har sandbackar, diken och vattentag att träna hästarna i. Något av detta görs oftast varje gång vi rider ut. Vi vill att våra hästar skall vara vana vid det mesta ifall det någon gång skulle komma hastigt på. Dessutom tycker dom det är otroligt roligt, och det är ju bra när man tränar.
 
Banan används kanske ett par gånger i veckan. Då är det dressyr hoppning eller markarbete, inte bara lulla runt på halvfart utan det ska göras ordentligt. Vi jobbar mycket med bommar. Om vi rider på banan använder vi ändå naturen vid fram och askrittning. Allt för att våra hästar ska må så bra som möjligt. För om jag ska vara ärlig, är det nog inte jättekul för en häst att gå på banan sex dagar i veckan och aldrig få komma ut.
 
Förövrigt försöker vi att alla hästar skall gå fem dagar i veckan och så får dom lyxen att vila två dagar. Allt det beror ju på hur mycket vi har i skolan och om det inte är lov.

VÄRLDSPREMIÄR

Asslatjejerna / 07 November, 2012 - 08:00 /
2 kommentarer

Den 14 är det världspremiär av Twilight Breaking Dawn part 2. Den går till och med i lilla Götene, hör och häpna haha. Självklart ska man gå men jag kommer vara så besviken efter allting när man inser att allt är över :(
 
Vilka ska mer gå, och vart? 
 

Träningshelg på Skålltorp

Asslatjejerna / 06 November, 2012 - 19:00 /
1 kommentarer

I helgen är det träningshelg uppe på Skålltorp som vi alla tre ska vara med på. Jag ska ta med Villgott och jag hoppas att denna helg kommer vara riktigt givande för oss. Jag vill ju så småningom ta ut honom på lite ungponnyklasser och då är det bra att komma ihop sig lite först. 
 
På lördagen är det hoppning och markarbete och på söndagen är det dressyr. Tränaren som kommer är Erika Andersson som vi tränat hos tidigare. Ser verkligen fram emot detta!
 

Vi lyckades!!

Asslatjejerna / 06 November, 2012 - 16:00 /
1 kommentarer

Ni minns insamlingen som var tillför att köpa Mrs Medicott? Vi klarade det! Läs HÄR.

Meddelar att bloggappen funkar igen!

Asslatjejerna / 06 November, 2012 - 14:39 /
3 kommentarer

Här får ni ett smile för det!

Ni har väl inte missat det!?

Asslatjejerna / 06 November, 2012 - 13:00 /
3 kommentarer

Nu har jag hört på radion ett flertal gånger att vintern inte kommer bli så snöig. Det kanske därför den inte uppenbarat sig helt ännu. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska tycka det är bra eller dåligt, men i slutändan är det väl ganska skönt. Istället för glashala vägar och snötäckta skogar, diken och ängar så kanske det endast blir lite blask vilket inte förstör för oss ryttare lika mycket. Då får vi behålla mjuka blöta grusvägar och härliga skogsvägar. Kommer ju såklart vara lite tråkigt utan all snö, men jag prioriterar träningsmöjligheterna först ;)
 
Sedan finns det ju en till negativ uppföljning av det här - Sommaren blir lika varm. Eller är det en myt? (hoppas) Jag har nämligen hört att om det blir en mild vinter blir det en lika mild sommar...
 

I hagarna är det ju förvisso bättre med snö, för då blir det inte lika blött. Men ändå...

En väldigt dyr sida

Asslatjejerna / 06 November, 2012 - 11:45 /
4 kommentarer

En sida jag inte varit inne på på väldigt länge var ponnypop.se. Dom har ett väldigt stort utbud och en trevlig design, MEN fy tusan vad dyrt det är där haha. Det första jag gjorde var att klicka mig in til schabraken som de alla låg närmre femhundringen. Detta trots ett ganska tråkigt och billigt utseende. Benlindor som man kan hitta för under hundralappen låg här på nästan 300:-.
 
Vad tycker ni om sidan, ni som kikat in? 
 
Vojlockar för 399:- ;)

gina får långvila

Asslatjejerna / 06 November, 2012 - 10:32 /
0 kommentarer

När vi hämtade hem Lövvi och Gianna häromdagen fick Gina åka på lite långvila. Det är ingen som hinner hålla igång henne fullt ut än så då väljer vi att vänta lite med henne. Ingen brådska :)

Nu är det november

Asslatjejerna / 05 November, 2012 - 20:24 /
2 kommentarer

Den höstigaste månaden på hela hösten. Hmm... Än så länge funkar den fint ändå. Hagarna är någolunda torra, regnet öser inte ner och bara någon gång har det snöat lätt. Då kan man stå ut känner jag. Inte ens den riktigt bitande kylan har kommit än. Lite tråkigt för då vet man ju att allt det fruktansvärda kommer på en gång.
 
Meningen med inlägget? Jag vet inte. Vill nog bara säga att November månad är bra som den är nu. Vad tycker ni? 
Amis i de underbara höstlöven!

Fina fina Embla

Asslatjejerna / 05 November, 2012 - 13:30 /
6 kommentarer

SIHS stjärnhoppning

Asslatjejerna / 05 November, 2012 - 11:11 /
0 kommentarer

Vet ni vilka som ska vara med i stjärnhoppningen i Stockholms horse show? Jag visste ingen -tills nu.
 
Anton Körberg är både trummis och programledare som vill ha en lydig  och snäll häst som lyssnar på vad han säger, läs mer HÄR ;)

Helgfika på Långemossen

Asslatjejerna / 05 November, 2012 - 10:31 /
1 kommentarer

Det här bakade vi alla "barn" i lördags, efter att ha gjort fint i stallet. Det var vi alltså värda ;)

Hela svenska folket sponsrar

Asslatjejerna / 04 November, 2012 - 18:00 /
1 kommentarer

Ingen har väl missat den stora insamlingen till "silverSara" som sprider sig som en löpeld på bland annat facebook. Tanken är att vi, svenska folket, ska samla in pengar så att OS medaljören Sara ska få råd att behålla sin häst mrs Medicott.
 
Stall Assla har valt att göra en insamling och vi har tillsammans bidragit med en summa och hoppas att Sara får behålla sin nya stjärnhäst. Gör det du också, infon hittar du HÄR!

Kollar ni?

Asslatjejerna / 04 November, 2012 - 16:11 /
1 kommentarer

Världscup i Frankrike, se HÄR
 

@Ponny SM

Asslatjejerna / 04 November, 2012 - 14:55 /
0 kommentarer

1.30 klassen börjar...

Bettringar som sticker ut

Asslatjejerna / 04 November, 2012 - 14:29 /
2 kommentarer

Dessa nyinköpta bettringar testades till vår lila hoppoutfit. Dock gör dom sig nog bättre på ponny men det var Hyenan som fick testa dem ;)
 

Min frånvaro?

Asslatjejerna / 04 November, 2012 - 13:13 /
2 kommentarer

Hej! Jag hade oturen att få en spark igår kväll på mitt knä. Den träffade ganska hårt och på fel ställe så det har vart lite pain in the as nu haha. Alltså har jag bara varit och tagit det lugn, men nu ska jag uppdatera er ;)
 

Kolla vår fina hage

Asslatjejerna / 04 November, 2012 - 08:00 /
1 kommentarer

Vår finaste hage måste nog ändå vara vår skogshage. Så stor och bra mark där hästarna kan vandra omkring och gör vad dom vill samtidigt som dom har skydd bland träden. Ett plus i kanten är att en bal har körts in i hagen vilket gör att dom har fri tillgång på grovfoder. Mys!
 

Hejdå gianna

Asslatjejerna / 03 November, 2012 - 21:00 /
1 kommentarer

Nu har stall Asslas fina ungsto åkt iväg till sin nya familj, som bland annat var mycket NH intresserade. Åh vad bra hon kommer få det.
 
Hejdå Gianna!
 

Dikeshoppning

Asslatjejerna / 03 November, 2012 - 19:35 /
1 kommentarer

Hej igen. Äntligen. 
 
Nu är jag hemkommen från stallet och vi har ätit lite god lördagsmat. Förrut red jag och Felicia ut på Villgott och Hyenan och det var dags att hoppa diken. Båda hästarna var lite skraja i början men efterhand kunde vi hoppa vart som helst på en slinga. Riktig självförtroendeboost för både häst och ryttare. Detta är något som vi ska försöka göra varje gång vi rider så att det blir så naturligt som möjligt för dom så att dom inte tvekar det minsta framöver.
 

Ett evigt klankande på varandra

Asslatjejerna / 02 November, 2012 - 17:00 /
9 kommentarer

Det var då fruktansvärt vad alla ska klaga på varandra? Kan man inte vara ense trots att man utövar olika grenar? 
 
Jag läser väldigt många bloggar till och från och väldigt ofta ser man att de håller sig till bara sin gren. Ja men ni vet den här grejen mellan en NH tjej och en hoppryttare. Hoppryttaren tycker den här tjejen är löjlig som daltar omkring med sin häst medans NH tjejen tycker hoppryttaren är elak och respektlös mot hästen. Och så går det vidare. Jag ser det nog främst hos yngre bloggare. Varför kan man inte bara respektera att alla tycker olika och om vill hålla på med olika saker. Kommunikationen emellan människa och djur är otrolig oavsett om man hoppar 1.50 banor eller galopperar baklänges på en lös häst. 
Sedan om man tycker att det görs på ett oproffisionellt eller rent utav sagt hemskt sätt är det en annan femma. 
 
Jag hittade denna bilden på den HÄR bloggen och det var där mina tankar kom ifrån. För den här dialogen är på pricken likt hur diskussionerna bloggar emellan faktiskt kan vara.
 

Skara hästsport- shop

Asslatjejerna / 02 November, 2012 - 15:00 /
2 kommentarer

Äntligen har Skara hästsport införskaffat sig en internetshop! Har väntat länge på det. Visserligen har jag nära till Skara, men om det skulle behövas kan man alltid kika in och kolla vad som finns innan!
 
http://skarahastsport.se
 

Dags att återgå till arbetet

Asslatjejerna / 02 November, 2012 - 13:30 /
1 kommentarer

Häromdagen var vi uppe på betet och hämtade hem Lövvi och Gianna. Riktiga björnar har dom hunnit bli allihopa, men nu är det dags, en efter en, för frisering och att återgå till arbetet efter flera månaders vila :)
 

Iphone

Asslatjejerna / 02 November, 2012 - 12:20 /
0 kommentarer

Äntligen är mitt enda ord! Tröttnat på min lilla Xperia och jag tycker jag är värd att unna mig något nytt ;)
 

Tagit en morgonpromenad

Asslatjejerna / 02 November, 2012 - 11:00 /
0 kommentarer

 
Nu ligger hon och snarkar bredvid mig...

Sandbergen

Asslatjejerna / 02 November, 2012 - 10:39 /
8 kommentarer

Häromdagen red vi ut på Villgott och Winston. Det blev en härlig runda till sandbergen för lite skoghoppning. Hindrena där är inte så höga, och vi är lite lata för att bygga upp, men kul tyckte dom iallafall att det var. Det är Villgotts favoritställe, för han blir PIGG ;)
 
Den här filmen är filmad där:
 

HÄSTAR VI MINNS

Asslatjejerna / 02 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

I den här kategorin kommer du hitta alla ponnyer som har varit hos oss sedan 2010. Det kan vara så att en viss ponny inte finns med på sidan utav olika anledningar och då är du såklart varmt välkommen att fråga oss. Likaså om du vill veta mer om en ponny eller häst som du hittat. Vi vet inte allt, men väldigt mycket!
 
Och en sak till. Många hästar är inlagda i efterhand och därför ligger dom inte i någon speciell ordning. Med det menar jag att hästen du letar efter likväl kan vara högst upp som längst ner i arkivet. Hoppas du hittar vad du letar efter ändå och kolla på lite andra skönheter under tiden!
 
 
Mail: asslatjejerna@live.se

Biotime - igen

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 18:00 /
2 kommentarer

Idag är det dags för bio igen och denna gången i Mariestad. Filmen är Taken 2 som vi gärna ville se eftersom vi sett ettan hundra gånger haha. Riktigt skön avkoppling på lovet :)
 

Hannes

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Cool Candy

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Golden Gina

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

New Luck

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Rosenhagas Pasadena

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
1 kommentarer

 
 

Asslas Villmer

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Afisz

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

 

Banjo Jump

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Foto: Lovisa Sillén

Bellami

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Biskett

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

 

Biskett

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

 

Bonnie

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Callhez La Assla

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Cantina

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

 

Chick

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

 

Ferro

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Gianna

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Golden Hippo

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Grynet

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Harriett

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Jonte

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Karmas Arien

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Kildavin Queenie

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Lilla Bonnie

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Beefeater

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
2 kommentarer

Barona

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Cavallos Ernst

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

 

Lilla My

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Make My Day

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Norsella

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Olofgårdens Bruno

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Rowdy Boy

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Simpson

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

 

Tilly

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Zortez La Assla

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Donald

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
0 kommentarer

Lagmanhaga Chapman

Asslatjejerna / 01 November, 2012 - 07:00 / Hästar vi minns
1 kommentarer