Träningen

Asslatjejerna / 30 September, 2012 - 21:41 /
1 kommentarer

Var riktigt kul. Dunört var rolig, MEN vi satt ner hela passet, haha! Jag har alltid haft svårt för den delen faktiskt. Passet var ju bara en halvtimma långt så vi hann inte med så mycket. Jobbade på spåret samt volter och ställde igenom dom ordentligt.
 

Dags för dressyrträning

Asslatjejerna / 30 September, 2012 - 16:30 /
3 kommentarer

Nu tar vi med oss Dunört, Hyenan och Winston mot Mariestad. Där är det en halvtimmas träning för Matilda som idrottslyftet ordnat. Spännande. Mamma ska nog försöka filma!
 

Jag blir galen!

Asslatjejerna / 30 September, 2012 - 10:13 /
3 kommentarer

Vi vill flytta upp menyn och dela den från content, precis som på den HÄR bloggen. Men på något vänster så funkar det inte just i våran stilmall och jag håller på att bli galen.
 
Om ni klickar på den länken så ser ni att det är lite blått emellan Kategorier, allmänt, länkar osv. Så vill jag dock inte ha det, utan hela menyn ska vara vit för sig, och hela inläggsidan ska vara vit för sig. Blir frustrerad. Jag fixar det i alla andra bloggar men inte här. Hjälp tack, om ni vet någon duktig designtjej!
 

Okej, det är fixat. Hur får man heela content vit är istället min fråga? 
 

Vad tycker ni om dessa?

Asslatjejerna / 30 September, 2012 - 09:59 /
0 kommentarer

Horsemeup.se
 
Riktigt bra hemsida, utbud, ideér och trevligt bemötande. Roligt med många kategorier. Toppen sida för märkesgalna.
 
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

Dragit på mig en jäkla förkylning

Asslatjejerna / 29 September, 2012 - 22:24 /
3 kommentarer

Godnatt :(
 
Psst, massa höstbilder har tagits idag. Håll utkik.

Väntar på mamma

Asslatjejerna / 29 September, 2012 - 19:31 /
5 kommentarer

Nu ska jag snart åka hem, haft en helddag i stallet. Hunnit rida, göra tacos, fotat, göra en storstädning i gaderoben och lite annat smått och gott. Nu ska jag hem och städa lite samt packa upp. 
 
Vad har ni gjort? Kan ju säga att vädret vartit förjävligt rent ut sagt. Ena stunden ÖSregn, andra stunden vindstilla och inte en droppe. Hmm...? 
 

Tips för naglarna

Asslatjejerna / 29 September, 2012 - 12:00 /
4 kommentarer

Något säkert alla hästtjejer vet är att det är svårt att hålla naglarna fina. Naglarna går av då och då, och mina går av ännu oftare för dom är så tunna. Har dock för många gått av gillar jag inte att gå med några långa och några korta, så jag får klippa av allihopa. Det tycker jag inte alls är snyggt på mig, så då målar jag på nagellack.
 
Det är liksom min räddning när alla går av ;) Drar bort uppmärksamheten lite. Vissa har ju det hela tiden, så då kanske det inte blir så stor skillnad.
 

Fina morgon, nu regniga

Asslatjejerna / 29 September, 2012 - 09:19 /
3 kommentarer

godmorgon lördag

Asslatjejerna / 29 September, 2012 - 05:00 /
3 kommentarer

Kuckeliku klockan är fem. Vädret är suveränt så hästarna skall ut i hagarna tidigt. Vi är dock inte morgonpigga så vi ska lägga oss igen ;)
 
Senare blir det ridning, tacos, joggingtur, fotojobb och kanske lite mys inne om vi får tid över. 
 
Morgonbilder, fast på vägen till skolan.

Våran eftermiddag

Asslatjejerna / 28 September, 2012 - 21:55 /
6 kommentarer

Fy vad gött att sova några meter ifrån stallet... Känns helt plötsligt lyxigt? 
 
Idag har jag ridit Bellami, och Felicia red Winston. Både kändes riktigt fina. Bellami var avslappnad, dock var hon sådär jobbigt rädd för ena kortsidan idag igen, så jag fick lägga passet på de så jag fick igenom det jag ville. Felicia hoppade lite på Winston och han tyckte det var riktigt kul. Nu kommer hopponnyn fram igen...
 
Vi fotade även Bruno lite. Passa på när man kan låna systemkamera :D
(Om ni undrar varför Ginas täcke är lite kort så är det en temporär lösning)

Lättmockat

Asslatjejerna / 28 September, 2012 - 18:45 /
0 kommentarer

Nu har vi ett riktigt smart tips att dela med oss av, som kom oss till handa på tävlingsdagen.
 
Ha alltid en grep och en hink framme när du står och ryktar hästen. Ifall hästen skulle kissa eller bajsa så fångar du lätt upp det med något av dina föremål, och det slipper hamna på stallgolvet och klena ner.
 
Se då till att ha lite större hink så att allt får plats, och inte en foderhink så ni efter det får stå och skrubba i evigheter!
 
Dunört prickade hinken precis :)

Ur JH-kollektionen

Asslatjejerna / 28 September, 2012 - 16:00 /
1 kommentarer

Kommer ni ihåg hur galen jag var i discogrimmorna? Kan ju säga att jag fortfarande är det och har inte hunnit tröttna. Kan bero på att jag inte äger någon ännu, haha. 
 
Den nyaste grimman på Hööks i den formen jag gillar är från JH-kollektionen! SNYGG. Dock med vitt ludd vilket betyder = Inte snygg så länge ;)
 

Översovarhelg ;)

Asslatjejerna / 28 September, 2012 - 14:30 /
2 kommentarer

Hela denna fredagseftermiddag spenderas i stallet, och även natten får jag väl säga. Vi ska nämligen vara hästvakter igen. Härligt, som att äga eget stall, fullt ansvar och servicen står man själv för. Ridning av många hästar står såklart på schemat, hörs ikväll!
 

Hööks "modell för en dag"

Asslatjejerna / 28 September, 2012 - 14:14 /
3 kommentarer

Någon av er läsare som anmält sig? :)
 

Hööks alla rabatter

Asslatjejerna / 28 September, 2012 - 11:00 /
2 kommentarer

Har ni märkt hur ofta Hööks egentligen har rabatter? Faktum med att det är hela tiden, på ett eller annat, haha, är det inte ur hästsortimentet så är det ur hundsortimentet :P
 

Fick värsta idén

Asslatjejerna / 28 September, 2012 - 08:00 /
0 kommentarer

Tills nästa tävling ska jag lägga över alla våra tävlingslåtar på en skiva, som vi kan lyssna på i bilen dit ;)
 
Då menar jag alltså alla de som finns på våra tävling och träningsvideos. Det lär ju dock ta ett tag, men definitivt värt det både för bruk och minne.
 

Det nya

Asslatjejerna / 27 September, 2012 - 18:07 /
10 kommentarer

Både Börjes och Hööks var snabba med leveransen och igår/idag provades allt. Chapsen har nog sämst kvalité och dom var lite stora, men annars gav dom jättebra stöd. Skorna är jättesköna än sålänge, har inte ridit i dom än. Samma med ridbyxorna.

At school

Asslatjejerna / 27 September, 2012 - 17:00 /
0 kommentarer

En hästs första tävling

Asslatjejerna / 27 September, 2012 - 14:30 /
1 kommentarer

Eftersom vi bland annat rider in både ponnysar och hästar här, så startar vi dom oftast på någon tävling. Om dom lämpar sig för det det vill säga. Det är ju inte bara att köra på utan man får vara aktsam och se till att hästen får en positiv upplevelse av det hela.
 
Jag citerar min tränare. "Försök att för hästens skulle inte vara för nervös." Haha, och det stämmer ju bra. Det viktigaste i ett sådant läge är ju aldrig att nolla banan eller placera sig. (Målen är ju såklart olika). Jag tycker dock flytet och kommunikationen, samt att komma runt de hinder man har som mål är det viktigaste.
 
Vad tycker ni? 
 
VillGotts första tävling.

Behov av nya ridbilder

Asslatjejerna / 27 September, 2012 - 12:00 /
1 kommentarer

Är ju i stort behov av bilder, framför allt nya fräscha ridbilder. Det roligaste vore förstås att kunna bjuda på nya efter varje ridpass men tyvärr har vi inte den möjligheten. Victoria i min klass erbjöd sig att följa med och fota någon dag, för hon vill dessutom träna upp sig till en bättre fotograf. Så det passar ju perfekt. Ska jag inte slänga upp henne på Dunört också? ;)
 

Kroppen reagerar

Asslatjejerna / 27 September, 2012 - 10:00 /
2 kommentarer

Känns som jag inte gör annat än springer runt med träningsvärk haha! Får numera ont av att bara klia mig lite på ryggen ;)
 
Snacka om en stor förändring att gå upp till stor häst. Inte bara psykiskt utan fysiskt, det tar på kroppen. Jag är ju dessutom så kort, så det är tur att Dunört är relativt liten så jag verkligen orkar hålla ihop henne haha.
 
Känslan utöver det? Riktigt go! som jag tidigare nämt red jag aldrig stor häst på ridskolan, tråkigt va? Det är ju skitbra med variation...
 
Varierar ni mellan ponny och häst?
 

Solarium för hästar

Asslatjejerna / 27 September, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

När jag själv låg i solariumet så slog mig tanken att hästar faktiskt också gör det här. Och inte är det ett individuellt val från hästen sida utan det är ägarna som uppenbarligen vill lyxa till det lite för hästarna, och låta dom kalasa lite under värme.
 
Laser, massörer, okej okej, men solarium för ett djur tänkte jag? 
 
Såklart kom ju alla tankar och ideér upp i huvudet på mig, men jag hade inte direkt någon fakta, så jag bestämde mig för att helt enkelt slå upp google innan jag yttrade mig. 
 
Och såklart var det lite skillnad från vad jag trodde. Ett solarium för hästar är endast värme, och precis som jag tänkte är det bara något lyxigt och som oftast bara finns på större anläggningar. Hästen får stå minst en halvtimma och vissa hästägare låter den stå före och efter ridpasset medans andra tycker det duger med någon gång i veckan. En del vågar tro på att det ökar hästen prestationsförmåga, men det är ingen konkret fakta. 
 
Bortskämd häst, om det gått för långt eller inte, oavsett så är det nog jäkligt skönt för hästen...
 
Vad tycker ni om detta? Det är ju trots allt ingen billig peng dom slänger ut. Ett helt eget solarium kan kosta allt från 8000 till 35000:-...
 
Googlebild

Dagens underbara ridpass

Asslatjejerna / 26 September, 2012 - 22:21 /
0 kommentarer

Började med Bellami och var ute lite mindre än en timma i skog och fält. Jobbade henne i traven emellanåt och hon sänkte faktiskt nacken och slappnade av trots att vi var utanför staketen. I galoppen var hon pigg men hon fick allt springa av sig. Hon har inte superkondis så vi höll inte på med just den delen speciellt länge.
 
Efter henne var det Dunörts tur och henne red jag på banan, dressyr. Testade att rida henne i låg form i skritten istället för att plocka upp henne på korta tyglar i början. Då fick jag jättebra känsla i handen och resten av passet flöt på superbra. Ett av de bästa passen på henne helt klart!
 
Avslutade dagen med att följa med mamma till ridskolan och kolla när hon red.

Funkar den igen?

Asslatjejerna / 26 September, 2012 - 19:30 /
0 kommentarer

Hört att blogg.se appen funkar nu?! 
 
Får väl ge den ett försök igen ;)
 

WORD

Asslatjejerna / 26 September, 2012 - 18:00 /
1 kommentarer

På hästarnas schema idag

Asslatjejerna / 26 September, 2012 - 15:15 /
1 kommentarer

Vet inte helt hur det ser ut för dagen. Jag kanske ska följa med och kolla när mamma rider på ridskolan och ska jag hinna det på schemat under så lär jag ju få vara fast kan jag lova haha!
 

Har ni koll på vår youtube?

Asslatjejerna / 26 September, 2012 - 14:00 /
1 kommentarer

 
På lite över ett år har vi iallafall samlat på oss 13 547 visningar samt 115 videoklipp.

Alla har vi varit nybörjare

Asslatjejerna / 26 September, 2012 - 12:00 /
0 kommentarer

Det slog mig häromdagen egentligen hur olika mycket alla kan. Det kan finnas superrutinerade ryttare som inte kan saker teoretiskt som en lite mindre rutinerad person faktiskt kan. Och tvärtom såklart. Min teori är  -Det man inte lärt sig, det vet man inte. 
 
För det är väl inte så lätt att veta saker man inte fått reda på? Visst låter det logiskt.
 
Men till saken. Alla har vi varit nybörjare. Jag som ridit i tio år kommer inte ens ihåg den tiden. Men jag vet att jag har vart där. Och känt precis alla de känslorna som alla ryttare känt, och hundra gånger om. Att jag gjort fel, gjort rätt och blivit glad, och vart helt ovetandes flera saker som egentligen vart självklara. Men man lär sig. Man lär sig av varandra, och man lär sig genom att göra saker. Inte fasen hade jag lärt mig alla regler om jag inte tävlat. Inte hade jag lärt mig alla delar på sadel om inte jag hade varit den som sadlade själv. Inte skulle jag veta vilket håll benskydden på shettisen ska sitta om jag inte själv satt på dem.
 
Detta pratade jag och min mamma med häromdagen. Mamma påpekade att hon inte kunde så mycket alls som jag trodde, och jag poängterade att hon faktiskt utåt sett ser ut att ha ganska mycket kunskap men att hon bara är osäker och framförallt ovan. Min mamma har lärt sig genom att bara vara med, lyssna och delta. Som vi alla gör.
 
Och med den här korta dialogen avslutar jag inlägget, om hur jag vill att det ska vara mellan en som vet, och en som inte vet.
 
"Jaha, men det visste inte jag"
"Nä, men nu vet du det"

Anmälda till Mariestad

Asslatjejerna / 26 September, 2012 - 09:00 /
0 kommentarer

Den 14 Oktober går en lokal storhästtävling av stapeln på Mariestads Ridklubb. Både jag och Felicia är anmälda igen. Denna gången kommer även jag vara inom tävlan, det vill säga omhoppning, och chans till placering. Ser verkligen fram emot detta!
 
En gammal film från Mariestad, min och Tillys första lokala haha. LD-LC

Ny design på mailen

Asslatjejerna / 26 September, 2012 - 06:00 /
0 kommentarer

Jaha. Så nu har dom gjort om designen på hotmailen. Dom går alltså från att se helt okej och proffsigt ut, till att se så här... b ut? 
 
Tur att jag inte gör något annat än kollar inkorgen, så jag behöver väl inte bry mig såå mycket ;)
 
Nu får ni se hela datorn, har ju inte lärt mig beskära ännu haha...

Eftermiddag-Kväll

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 21:50 /
0 kommentarer

Stallfri dag. Har istället solat, jobbat med bloggen, städat lite på rummet, duschat, kollat på House, tvättat och gjort läxor. Eller snarare pluggat till prov. Har två stycken på fredag. Och sedan flera stycken veckorna fram över. Intressant? Nja...
 

Bild på fina Candy

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 19:37 /
4 kommentarer

Minns ni fina Candy som vi sålde till kalmarbygdens fälrittklubb i Juni? Nu finns bild på henne uppdaterad så fint på deras hemsida.
 
Ha ha hon finns ju fortfarande med på vår header, men den ska uppdateras nu vi lovar!!!
 
Fina Candy som jag plockade massa rosetter på under våren, inte riktigt min typ av ponny då jag egentligen gillar superkänsliga hästar men en riktig klippa!!!  Vi hör ju från klubben med jämna mellanrum att hon har det bra och är lite av en favorit;)
 
Är det någon av er som rider eller vet någon som rider på Kalmarbygden?
 
 

 

Vad tror ni kan vara på ingång?

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 16:30 /
2 kommentarer

* Erfaren körponny som vi skall lära oss grooma på? 
 
* Två shettisar, riktigt små?
 
* En ung ponny tävlad fälttävlan?
 
* Oinriden och ohanterad stor häst med lastproblem?
 
* Häst som vart här tidigare kommer tillbaka för ytterligare utbildning
 
 
Vem tror ni kommer? Rätta svaret länkas såklart ;)

Nån som kan hjälpa mig?

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 15:23 /
3 kommentarer

När jag hoppar Hyenan så har jag ett litet problem, nämligen att han drar tyglarna ur handen på mig och då blir det lite svårt att styra. Jag har provar olika typer av tyglar och handskar men jag orkar helt enkelt inte riktigt att hålla emot. Funderade lite hit och dit och har sett att en del hopp ryttare rider med handtag.
 
Googlade på dessa och fick fram att de heter Reinbow handtag och koster runt en 500 hundring.
 
Nu undrar jag innan jag springer iväg för att köpa, om det finns någon av er därute som har provat att rida med dessa handag, för och nack delar.... SNÄLLA !!!
 

Hur är jag?

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 14:00 /
2 kommentarer

Jag är snäll, rolig, galen, skämtsam, jobbig, känslosam, stark, envis, omtänksam, kärleksfull, gapig.
 
Jag har låg självkänsla, humörsvängningar, ett uttryck som misstolkas, roliga ideér, vinnarskalle, moderinstinkt, och ett hjärta av alla olika metaller. Där guld är på toppen av humörsvängningarna och någon rostig brons är i botten ;)
 
Jag har alltid varit en sådan som stått upp för mig själv. Det kanske är det som gjort att jag vuxit till den jag är idag. Jag har aldrig tagit emot skit eller låtit någon trampa på mig. Jag är alltid en sån som skyddar mig själv och de som står mig nära. Jag är svår att lära känna inpå tror jag. Men dom som har gjort det står mig riktigt nära. 
 
Vem är jag mer? Tja, jag är bara jag. Carolina Willig, med personligheten jag själv lyckats kladda ner ovan.
 

Fan av snygga schabrak

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 12:00 /
1 kommentarer

Jag älskar att matcha på hoppbanan, och prio ett är ju såklart snyggt schabrak. På facebook får man se hur många bilduppladningar som helst på snygga nya kollektioner, där bland annat dessa snygga fans!
 
Favoriten får nog bli det längst till vänster och det längst till höger :D
 

Lite träning...

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 11:11 /
1 kommentarer

Igår hjälpte jag carro och Emilia på banan, lite markarbetes övningar. Sockerbitar på 5,30 så att ponnysarna fick rulla på och träna på avstånden. Duktiga båda två, Bellami är ju lite tittig och ser spöken här och var på banan mest i hörnen;)
 
Winston är pigg som attan men all dressyrträning i sommar och höst har gett resultat för hon får med honom dit hon vill nu.
 

Vart dem andra är

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 10:00 /
1 kommentarer

Hmm, vilka hästar går på bete just nu, eller är inte på stallet? 
 
Come on reds några korta pass innan hon släpptes för rejäl utvilning och komma tillbaka senare i år för träning.
 
Lövvi gjorde detsamma för att få upp hullet lite grann, samt att hon var välförtjänt en paus efter alla tävlingsbravader. Denna tjej kommer snart tillbaka, och istället kommer Flemmah få åka en sväng innan även hon kommer tillbaka för hårdträning. 
 
Villändra fick också åka iväg efter att varit här en sväng och tränats lite från marken.
 
Gianna står borta. Planerna för henne vet jag dock ingenting om. Likadant med Aloha.
 
Villandra är utlånad och väntar fölis :love:
 

Ponnymammor och ponnypappor

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 07:00 /
2 kommentarer

Vad har ni? Oavsett, kan inte jag beskriva med ord hur mycket min mamma betyder för mig. Och även om det hade varit en annan sport så hade hon stöttat mig lika mycket för det. Hon ställer ju alltid upp, även om man inte alltid är på bästa humör tillbaka. Olika föräldrar ställer upp olika mycket, men jag kan nog inte begära mer från min, för vi gör ihop, så gott vi kan.
 
Om jag inte hade haft just MIN mamma hade jag aldrig kunnat rida så ofta som jag gör, klarat av skolan så bra som jag gör, och inte hade jag kunnat tävla heller. Dessutom har mamma filmat nästan varenda tävlingsrunda jag gjort!
 
STOR hiss till alla fina fantastiska mammor eller pappor som ställer upp för sina barn så att dom kan få hålla på med det som dom vill. Skitsamma om det gäller att gå upp fyra på morgonen eller att dem få stå ute i regnet i flera timmar utan tid för att äta. STOR STOR hiss!
 

Mamma har fotat, trots en skitdålig kamera!

Jag har alltid undrat hur??

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 00:51 /
0 kommentarer

Har alltid undrat hur det går till Hastbilder.se hade ett bra inslag om HÄSTAR SOM FLYGER!
 
 
Varje år transporterar Air France KLM Cargo tusentals hästar. Det kan vara hästar som köptes i Holland och måste resa till sin nya ägare i USA, eller hästar som reser till tävlingar som OS. 

- Hur går det till hos KLM?
Innan ombordgång, placeras hästarna i ett speciellt utformat bås med anti-slip golv utan skarpa kanter. Hästarna är kvar i båset under hela resan, så att de inte skadas. Dessa bås är också utformade för att låta djurets skötare kunna ta väl hand om hästarna. Båsen är utrustade med speciella lastportar för att hästarna enkelt skall kunna gå in och ut. Hästar är aldrig tillåtet att resa ensamt. Minst en KLM-djurskötare följer dem alltid. De har också alltid någon de känner med på resan, exempelvis ägaren, ryttaren, skötaren eller en veterinär.

- Finns det andra sätt?
Det finns även flygplan som har mer eller mindre ett stall inne i flygplanskroppen. Då är stolarna ersatta med bås och trappan upp i planet är en ramp, som hästar går på direkt från hästtransporten.

- Blir hästarna ompysslade?
Det finns flera bolag som transporterar hästar, ett är Global Horse Transport Inc.
I deras text kan man läsa om följande om deras personal: ”De fodrar och vattnar dem under flygningen och kan även sjunga en vaggvisa för hästarna”.

- Flera tusen hästar transporteras runt jorden varje år. Försäljningar, men förmodligen är största delen till och från tävlingar. Men hur många transporteras per gång?
I somras transporterade EMIRATES SkyCargo över 100 hästar från Oman till Storbritannien.
Detta gjordes med två flygningar, första flygningen tog hela 70 hästar och den andra 42 st.

- Hur lång tid tar en transport?
Längder av transporterna varierar mellan olika platser. Trans World Equestrian skriver att de försöker att undvika förseningar i leveransprocessen. Vanligtvis är resan från stallet med lastbil till flygplan, sedan lastbil, till karantän i en sekventiell process, med intervaller på bara några timmar. För en transport från Europa är restiden för en häst från säljarens stall till karantän i Newburgh, New York, mellan 30 och 40 timmar.

- Hur ofta finns det möjlighet att transportera sin häst?
Det finns regelbundna flygningar även för hästar. Varje vecka transporteras hästar mellan olika världsdelar.

- Vilka svenska ryttares hästar skall snart flyga igen?

Rolf-Göran Bengtssons och Henrik von Eckermanns skall snart flyga till Rio de Janerio.
Tävlingen är den 4-6 oktober.

Fart på den lille...

Asslatjejerna / 24 September, 2012 - 21:07 /
0 kommentarer

Idag när mamma och Emilia skulle hämta Winston från hagen hade de med sig VillGott tillbaka, längst bort i hagen får Winston den busen syn på sin kompis och jäklar vilken fart han fick upp:) mamma och Emilia fick kasta sig bakom en buske:) ha ha
 
 

Markarbete

Asslatjejerna / 24 September, 2012 - 20:13 /
0 kommentarer

Näe idag blev det minsann inte som jag tänkt mig idag. Bellami fick gå ett pass på banan och det var markarbete som gällde. Kombination på låga höjder samt jobb över upphöjda bommar. Hon skötte sig fint, men tycker dock fortfarande den ena kortsidan är lite läskig, så det gäller att komma fort förbi ;)
 
Dunört fick vila, tyvärr hann vi inte mer. VillGott har körts i vagn idag av Åsa, för första gången på ett år. Han skötte sig toppen och hoppas bli en fin körponny!
 
Längesedan då!

Bussen upp direkt!

Asslatjejerna / 24 September, 2012 - 15:00 /
2 kommentarer

Dunört ska ridas luugnt, Bellami ska få komma igång ordentligt nu, förra veckan var jag tydligen inte riktigt på G, haha. För henne blir det nog en uteritt. Självförtroendeboost!!
 

Facebook sida

Asslatjejerna / 24 September, 2012 - 13:00 /
0 kommentarer

Ni glömmer väl inte vår fanpage på facebook? Den uppdateras inte ofta, just för att många brukar tycka att det är störande. Den bara finns där för att visa att vi finns. Uppdateringen sköts ju här :)
 

Funderingar om stor bloggare

Asslatjejerna / 24 September, 2012 - 12:00 /
2 kommentarer

Något jag funderat på länge är vad som gör att alla de där stora bloggarna, blir så stora? Varför en del bloggar ens hamnade på horsespot? Några av dessa bloggar gör inga annorlunda inlägg än de andra i bloggvärlden, men ändå dras många för att läsa just deras inlägg.
 
Vad ska man egentligen skriva för att få er på fall. Hur lockar man egentligen nya läsare att stanna och komma tillbaka. Vår blogg ligger stilla på samma ruta som det gjort i flera veckor tillbaka. Vi varken växer eller krymper. Vi tjänar en summa pengar som blir en bonus i kanten. Nä, snart får någonting hända...
 

Söndagens tävling

Asslatjejerna / 24 September, 2012 - 11:51 /
0 kommentarer

 

New in

Asslatjejerna / 24 September, 2012 - 09:30 /
0 kommentarer

Viktigt! Behöver ju jacka också, men det får vänta... Någon av er som redan inhandlat vinterskor? Ska bli så gosigt och skönt :D

Tävlingsupdate från Hjo

Asslatjejerna / 24 September, 2012 - 07:23 /
2 kommentarer

Söndagen startade med att vi åkte upp till stallet tidigt för att fixa pållarna, som fått sig en dusch dagen innan. Luften i däcken på släpet var dåliga så vi fick lasta om och blev lite försenade. På tävlingsplatsen var allt i full gång och Dunört som aldrig varit på något sådan här i sina fjorton år blev alldeles till sig. Hon hade svårt för att stå stilla men efter ett tag var sadling och allt klart. Dags att rida fram.
 
Taktade ;) Man kände ju att det här tyckte hon ju var kul och spännande, men jag tyckte ändå hon kunde luga ner sig lite så jag satte igång och jobba henne ganska snabbt innan jag gick in på framhoppningen. Hon hoppade fint, kom rätt på hindrena, men som tränaren sa till mig, hon hoppar med väldigt mycket rygg och hals, vilket gör att en del språng kan bli lite svåra. 
 
Tävlingen vart sedan inomhus så hon blev lite paff när hon kom in och inga hästar var där. Hon gjorde dock ingen stor grej ut av det utan gick på som vanligt. Andra rundan kändes bäst för hon hade mer egen bjudning, och jag vågade rida på lite mer. Peten gjorde inte så mycket. Jag rider dock fortfarande kvar i ponnygalopp så jag måste lära mig att grundtempot är lite högre på stor häst, för att få till bättre språng. 
 
Felicia får uppdatera med sina egna ord :D
 
Jag försökte verkligen att inte ha för stor press på mig heller då det var min första runda på stor häst.

TIBRO♥

Asslatjejerna / 24 September, 2012 - 07:00 /
6 kommentarer

Måste bara ge en STOR tummen upp för Hjo's tävlingsanläggning!! Eller egentligen inte själva platsen, utan Tibro Ridklubb då, som höll tävlingen. Dom bemöter en riktigt trevligt, är mån om de som är med och bara allmänt glada, men ändå på en proffsig nivå. 
 
Tveka inte om du ser att dom har tävlingar. Ridhuset var dock lite litet, med annorlunda underlag, men detta var i Hjo.
 
Åh vad glad man blir på att åka till sådana!

I tidningen igen!

Asslatjejerna / 23 September, 2012 - 13:30 /
4 kommentarer

Denna gång i ett papparazzi foto i skvallertidning ;)

Smala/breda vader i dessa stövlar?

Asslatjejerna / 23 September, 2012 - 12:00 /
1 kommentarer

När man har kollat runt på andra bloggar har jag hört att dem tycker man får breda vader i tretorn stövlarna. Jag upplever dock inte det, men det kanske är för att mina ben istället ser lite längre ut. Förövrigt är det otroligt lätsamma stövlar i både inridning och rengöring.
 
Vad tycker ni? 
 
Bästa bilden jag har på dem :P

Kuckeliku!

Asslatjejerna / 23 September, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

God morgon världen. Nu packar vi storhästarna och drar iväg på Lokal tävling i Tibro! ;)
 

Torsdagen

Asslatjejerna / 22 September, 2012 - 12:11 /
5 kommentarer

Häromdagen red jag ut första gången på Bellami. Hon var pigg och glad. hade dock stenkoll på allt runt omkring. Det resulterade i en något spänd ponny, vilket kan vara ganska förståligt. 
 
Innan den ridturen red vi en lugn runda på Dunört och Hyenan. Båda var pigga och Dunört var jättehärlig att jobba. Som sagt, hennes energi är underbar ute ;)
 

Plans of today

Asslatjejerna / 22 September, 2012 - 09:40 /
0 kommentarer

Felicia kommer hit idag, och ni vet ju vad som brukar hända med bloggen ;) 

Mamma lyser upp min vardag

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 20:05 /
0 kommentarer

Jag - Rena lyxen att ha en hv-polo tröja...
 
Mamma - Vadå, en polotröja? 
 
Jag - Nej... Ett märke :P

Börjes

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 19:07 /
0 kommentarer

 
 
Börjes Tingsryd Hästsportvaruhus
 
Butik med trevliga priser, intressant utbud samt bra kvalitet på de flesta grejer! Skulle dock önska en lite snyggare hemsida ;)
 
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

Bellbox.se

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 18:40 /
0 kommentarer

Hårvårdsguidepå internet som hjälper dig att hitta rätt produkt direkt. Produkten dom rekomenderar kommer dessutom ur deras egna sortiment. En salig blanding av olika märken, former, typer, färger mm. Sidan är av snygg design, är enkel att leta sig omkring på, samt har en spalt där de populäraste prylarna visas.
 
Bellbox säljer allt från balsam. toning, sprayer och oljer. Kika in och kolla!
 
Vill du, så kan du istället kika in i någon av deras salonger runt om i Sverige. Hela 13 stycken finns det och dessa har hunnit öppnats på 11 år!
 

Bloglovin

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 18:16 /
0 kommentarer

Nu ska jag faktiskt gå igenom alla bloggar vi har på bloglovin. När man inte använd det på ett tag märker man hur många som slutat blogga etc. Dom är det ju heller ingen idé att ja kvar. Hoppas på att hitta lite inspiration till inlägg också!
 
 

Dags att ta tag i Photoshop...

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 15:10 /
2 kommentarer

Mina ben känns mos efter dagens bravader så jag sitter vid datorn lite och pysslar i photoshop. Har haft programmet väldigt väldigt länge men aldrig kunnat något i det. Men har bestämt mig för att lära mig det nu. 
 
Jag har dock gratisversionen. Någon som vet vart man köper det riktiga? 
 

Vilken är din? ;)

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 15:00 /
0 kommentarer

Gissa!!!

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 14:25 /
1 kommentarer

Kolla vad jag hittade i gömmorna. Vilken är denna lilla goding tro ni?

Alla har något...

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 13:00 /
3 kommentarer

...Som brister i ridningen. En del har problem med att ha nere hälen, en del har sämre hållning och en del har svårt att hålla upp blicken. Jag tror att min största brist är mina händer som jag gärna välter omkull. Har jättesvårt för att hålla dom korrekt och är nog inte medveten om hur det påverkar min ridning haha.
 


Dessutom har jag svårt för att stänga handen ordentligt vilket oftast resulterar i skav eller flåsor på ringfingret. Om jag har ridit utan handskar det vill säga. Jag ska verkligen försöka tänka mer på detta så jag blir av med denna ovana! Då är det super att rida för Matilda, för hon är supernoga med sådant ;)

Stallassla

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 11:16 /
0 kommentarer

Skadar ju inte att med jämna mellanrum uppdatera lite om oss som driver bloggen, Jag Felicia Larsson och Carolina Villig.

 

Jag Felicia är 15 år och går i 9an, jag bor i Skara med mamma, pappa och lillsyrran Emilia.

 

Hästar har nästan hela mitt liv varit en del av vardagen och det blir bara roligare hela tiden.

 

Tävlade gjorde jag första gången på en ponny som hette Raja och som stod på ridskolan jag red på då. Jag slutade dock på ridskolan när jag var 10 år eftersom jag bara tränade privat  när jag hamnade på stallassla istället.

 

Stallassla ägs av Åsa Larsson som tidigare tävlat svår fälttävlan, nu har hon dock fått två små barn och laggt tävlandet på hyllan, iaf för ett tag ;)

 

Under dessa år har jag fått lära mig massor av Åsa, skulle vilja säga att hon faktiskt lärt mig allt jag kan när det gäller hästar och hur man ska bete sig i olika situationer.

 

Hon stöttar mig alltid och ger tips och råd samt talar om vad jag gör bra och vad jag kan göra bättre. Åsa är perfektionist och anser att kan man så ska man bli liiite bättre…J

 

Nu har ju Åsa egna barn och följer inte med på tävlingar i samma utsträckning som tidigare, men hon vill gärna att vi ska rapportera direkt hur det går start efter start och barnen blir ju större så snart hänger hon nog med ut igen ;)

 

 

 Litet kollage från början av min karriär, Åsa hjälper mig att repetera banan. ponnyn hater Shellie och var en underbar C ponny, dock lite stor och stark för mig på den tiden ;)

Träning/Tävlingsupplägg

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 10:00 /
0 kommentarer

Under hösten nu vill jag komma igång med både träning och tävling ordentligt, då det känns att jag kommit av mig lite på den biten. På Söndag blir det första riktiga tävlingen på länge, och den går av stapeln i Hjo. Jag kommer starta en LD klass med Dunört. Framöver sedan så är det träning i i Mariestad, och det är inte helt omöjligt att det även blir någon start i dressyr. Känns som allt hamnade just NU, vilket gör att det krockar lite. Det gäller att planera...
 
En lyckad träning för Erika!!

Friluftsdag

Asslatjejerna / 21 September, 2012 - 07:00 /
1 kommentarer

Idag är "den stora dagen". Friluftsdag. Jag har tagit mig an uppgiften att springa en mil. Kommer vara dödstrött i mållinjen, så då får banne mig lärarna bjussa på saft ;)
 
Ikväll ska jag dessutom rida, så det blir en salig blandning av motion ;)
 

Varför ser jag alla märkliga djur?

Asslatjejerna / 20 September, 2012 - 18:00 /
4 kommentarer

.

Slitna skor...

Asslatjejerna / 20 September, 2012 - 16:00 /
0 kommentarer

Snacka om välanvända skor. Och att jag är ganska sne. På båda fötter ;)
 

Tidsinställda för veckan

Asslatjejerna / 20 September, 2012 - 14:00 /
0 kommentarer

Numera ser arkivet ut så här en Söndagkväll ;)
 

Vad???

Asslatjejerna / 20 September, 2012 - 12:42 /
2 kommentarer

Så jäkla svårt att veta vad man ska skriva för att intressera er som läser vår blogg…

 

Vi har ju ändå haft bloggen i snart två år och faktiskt haft en bra och jämn uppdatering hela tiden även om det mestadels är Carro som står för den.  Jag försöker men det är inte lätt att hinna med.

 

Vad vill man läsa om då? Våra hästar/ponnyer? Hur vi tränar? Hur vi klär oss? Tävlingar?

Man vill ju inte skriva massa nonsens saker utan verkligen sånt som får er att stanna kvar och komma tillbaks ofta.

 

Det bästa hade ju varit ifall NI läsare skulle önska inlägg...

 

VAD VILL DU LÄSA HÄR HOS ASSLATJEJERNA?

KL jackor

Asslatjejerna / 20 September, 2012 - 12:00 /
1 kommentarer

Måste bara ge creed för Kingslands jackor, framför allt deras fleece jackor. Ser bra ut och verkar ha sjukt bra passform att döma av andras åsikter. Dessutom finns det så många olika varianter och inte samma tråkiga stil hela tiden.

 
Måste dock säga att de mörka jackorna är favoriten. Vad tycker ni om KL jackorna? 

Hyenan

Asslatjejerna / 20 September, 2012 - 10:25 /
0 kommentarer

Torsdag en dag närmare fredag, I dag ska jag rida Hyenan såklart, i morgon får han vila. Lördag rids han och så tävling söndag.

Börjar bli ganska van vi att rida häst nu, det är en himla skillnad vill jag lova men tror nog att jag kommer ha nytta av den ridningen även senare på Lövvi. Jag har ju trots allt hela 3 år kvar på ponny ;)

Lövvi  vilar och har så gjort nu i drygt en månad eftersom hon bara är 5 år och gjort så otroligt många framsteg i sommar så kan hon vara värd att få vila upp sig och få tänka över sina framgångar lite.

Under tiden har jag ju då satsat på att vänja mig lite smått att rida och tävla storhäst och Hyenan är i mina ögon en helt perfekt läromästare. Han är väldigt pigg och glad och har otroligt stora gångarter så det tar ett bra tag innan man ridit in sig på honom, jag har inte riktigt gjort det än men är på god väg.

Hyenan heter egentligen ”New Luck” och kommer från Tyskland, han är en Hollsteiner, han är 8 år och har varit i stallasslas ägo i 6 år.  

 

 

 

Visste ni att...

Asslatjejerna / 20 September, 2012 - 10:00 /
1 kommentarer

...Ni även kan gilla Stall Assla på facebook <--- nu!
 

Överfört på USB

Asslatjejerna / 20 September, 2012 - 07:00 /
1 kommentarer

Nu är alla mina hästbilder överförda på ett USB. Så om min dator mot förmodan skulle ha lust att krascha någon dag, så är dom räddade ;)
 
Jag fick ett usb på 32 gb av en kompis till familjen, så nu får jag lätt plats med alla, plus några till :D
 

Blixtar och dunder

Asslatjejerna / 19 September, 2012 - 21:37 /
0 kommentarer

Jag tog in Hyenan och fixade till honom innan jag gav mig iväg på en ensam ridtur i skogen, gillar att rida själv ibland och liksom bara galoppera på utan att behöva tänka så mycket. Fint väder var det också soligt med blå himmel. Helt plötsligt utan förvarning så brakade det loss värsta åskvädret. Hyenan sket nog bokstavligen på sig eftersom det kom så plötsligt.
Nästa åsk smäll var han förberedd på, så då blev det ingen reaktion utan vi vände hemmåt så sakteliga. Då kom regnet, snacka om att det var som en dusch sittandes på, och när jag kom tillbaks så var både jag och hästen helt dyngesura.....
 

gårdagens hoppträning

Asslatjejerna / 19 September, 2012 - 18:59 /
2 kommentarer

Träningen var så sent som vid halv åtta och vid det laget var det ju redan becksvart. Som tur var fanns ridbanebelysning, så mörkret var aldrig något större problem. Vi hoppade bana med två kombinationer i och det var mycket titthinder. Dock kan man ju inte kalla det så, eftersom dessa hästar inte är ett dugg tittiga på hinder ;)
 
Vi övade på nogranna vägar och på de höjder som vi ska hoppa på Söndag, alltså 90-100cm. Båda hästarna skötte sig super och tyckte det var jättekul. En givande träning!
 
Ni kan nog gissa varför det inte blev varken foton eller film hehe.
 

@Nu

Asslatjejerna / 19 September, 2012 - 17:41 /
0 kommentarer

Rengör dessa godingar ;)
 

Dyrt på Hööks?

Asslatjejerna / 19 September, 2012 - 15:00 /
0 kommentarer

Kommer ni ihåg paraplyerna jag la upp förra veckan? Hittade det faktiskt på Hööks, så det finns att köpa just nu. Till reapris dessutom. 
 
Dock skulle summan stiga upp till nästan 140 spänn vilket jag tycker är det jobbiga med Hööks. Oftast får man plussa på en hundring i de man tänkt att beställa, och då kanske det gör att man får plocka bort någon vara. Oftast väljer jag att beställa från andra butiker eller så beställer jag bara på Hööks om det är nödvändigt.
 
Håller ni med? 
 
 

HÄR kan ni köpa paraplyet förresten

Släkting till Power of Love

Asslatjejerna / 19 September, 2012 - 13:00 /
0 kommentarer

Maja Johansson som bloggar på http://majajohanssoon.blogg.se äger en ponny efter Powerboy. Det betyder alltså att  det är Lövvis halvsyskon. Är ni intresserade av henne så kika in! Stoet heter förövrigt Power Of June och är fyra år!
 
Har tyvärr ingen bild på detta ekipage!
 

Make My Day aka Daysy

Asslatjejerna / 19 September, 2012 - 11:29 /
0 kommentarer

Kommer ni ihåg Daysy som var hos oss tidigt i år. Här kommer lite uppdatering från hennes nya hem i form av bilder!
 
Visst verkar hon ha det bra?! Hälsning från ägaren är också att det kommer fler bilder inom kort ;)

Min arbetsplats ;)

Asslatjejerna / 19 September, 2012 - 10:00 /
1 kommentarer

.
Såhär ser det oftast ut när jag sitter och skriver inlägg ;)

Rekomenderad skomakare

Asslatjejerna / 19 September, 2012 - 07:00 /
2 kommentarer

Jag lämnade ju in tretorn stövlarna hos en skomakare i Lidköping, och hon är verkligen att rekomendera! Jag lämnade ju in dem på eftermiddagen i tron om att hela dragkedjan skulle bytas. Dagen efter kunde dom hämtas för 35 spänn ;)
 
Tyvärr la jag aldrig namnet på minnet men adressen är Kopparslagaregatan 14.
 


Haha, alltså...

Asslatjejerna / 18 September, 2012 - 19:20 /
6 kommentarer

   

   

    

ÅÅÅÅHH

Asslatjejerna / 18 September, 2012 - 17:00 /
2 kommentarer

Dessa skriker "köp mig", om vintertid ju. Tåvärmare. Så fruktansvärt sköna att använda, men det finns ju tyvärr en hake. Det är engångsanvändning som gäller... Skulle man använda ett pack varje dag skulle det ju på en vecka bli 105 spänn :( 
 
Synd att det inte fanns inbyggda i skorna ;) Någon som testat? 

Dagens fråga

Asslatjejerna / 18 September, 2012 - 15:00 /
4 kommentarer

Hur många inlägg per dag gör NI, och vad tycker ni är lagom att läsa hos andra?
 
Riktigt bra att veta! 
 
Vi ligger på 5-8 inlägg per dag.

Sökfunktion bland bilderna

Asslatjejerna / 18 September, 2012 - 13:00 /
3 kommentarer

När nya blogg.se designen kom så kom ju även funktionen att kunna söka bland sina bilder. Det tycker jag är otroligt bra att kunna göra, men då gäller det ju att man döpt sina bild rätt. Hur noga är ni med det? Att döpa alltså. Jag har blivit betydligt bättre på den fronten då jag faktiskt vill kunna söka upp bilder som vi tidigare lagt upp.
 

Hoppträning på storhästarna

Asslatjejerna / 18 September, 2012 - 09:00 /
1 kommentarer

Idag är det träning för Erika. Vi skulle ju egentligen tränat på torsdag, men nu blev det ändring. Dunört och Hyenan åker med. Troligtvis kommer vi hoppa bana. Är det fint väder ska vi nog kunna bjuda på lite foton ikväll! 
 
Förra träningen: 
 

Haha, kommer ni ihåg!?

Asslatjejerna / 18 September, 2012 - 07:30 /
0 kommentarer

När jag var liten prenumenerade jag alltid på några tidningar eller var med i någon klubb. Pollux såklart, och i tidningsväg var det Min häst, Wendy, Penny osv. Tog upp en gammal vana och läste ett kapitel häromdagen, och kan förstå att jag tyckte dem var roliga, när jag var liten ;)
 
Var ni bokmalar som små? Eller kanske är ni det fortfarande? 
 

Har ni sett på maken...

Asslatjejerna / 17 September, 2012 - 23:00 /
0 kommentarer

Färgrädda jag har gjort en färgglad design haha. Var jättelänge sedan jag utlovade denna design, så jag tänkte att det var dags att ta tag i det ;)
 
Vem tror ni den är till?
 
Den svart bakgrunden gör ju dock att det fortfarande ser lite dyster ut, men det kommer nog bli bättre när den är på plats i den riktiga bloggen :)

Dressyr

Asslatjejerna / 17 September, 2012 - 19:57 /
13 kommentarer

Förrut red jag Dunört på motionsslingan vi har på fältet. Hela runt om alltså. Värmde upp ordentligt i trav först och det är sådan rolig energi att jobba med när man har henne ute. Dessutom får hon sådant härligt schwung i traven.
I början kändes det lite kaotiskt men ganska snabbt slappnade hon av och tog stöd på betet i en trevlig form. I galoppen blev hon dock lite för djup så jag hade liksom inget att ta i haha, hon försökte nog komma undan arbetet lite. Jag avslutade med galopp på rakt spår och valde att plocka upp henne lite för att få ett trevligt avslut inför morgondagen, då det är hoppträning.
 
Efter Dunört red jag Bellami. Det skulle som tidigare planerat bli ett dressyrpass på banan, så jag bytte bett till ett vanligt tredelat, för att se hur hon funkade på det. Innan gick hon nämligen på pelham. Passet i sig gick inge vidare bra, det kändes inte alls som vi förstod varandra idag. Hon kändes lite stum i munnen och ville inte riktigt komma till arbete. Jag får för denna gången trösta mig med hur bra hon gick fram för skänkeln istället! :)

Racesafe västarna

Asslatjejerna / 17 September, 2012 - 17:00 /
1 kommentarer

I flera år har jag haft dåliga västar, som jag tidigare skrivit, resulterade i att jag nästan aldrig använde väst. Jag vet dock att det är den sämsta bortförklaringen. Men jag fick helt enkelt så negativ inställning gentemot den, då det inte alls var något vidare skönt att ha ett hårt, oföljsamt klumpigt berg om kroppen.
 
Men sedan några månader tillbaka införskaffade jag mig iallafall rätt typ av väst, och det är en sådan med rutor. Dock märkeslös men det är iallafall den smidigaste och bästa sorten jag ägt.
 
Nu till saken. Racesafe västarna är ju väldigt populära, och jag tvivlar verkligen inte på att det är så bra som det sägs. Men vad är det som gör att man hellre ger närmre 3000 istället för att betala 1500 för samma modell men av annat märke? Är det just pga märket eller har den något som ingen annan har? 
 


 
Dock kan jag ju inte annat än erkänna att dem ser jäkligt sköna ut på bilden, men det klart, det ska dom ju göra på en produktbild ;)

På tiden att byta ut headern

Asslatjejerna / 17 September, 2012 - 15:10 /
0 kommentarer

Headern är ju verkligen inte aktuell med tanke på att ponnyerna som visas där är sålda för länge sedan. Dock vill vi fortfarande ha en header med tävlingsbilder så den har ju fått vara kvar som en provisorisk lösning. 
 
Framöver ska vi försöka få lite nya bilder till en ny header. Jag har dessutom lärt mig ett nytt sätt att göra en animerad header, så om det blir av den typen kommer det vara mycket bättre kvalitét!
 
Så nu vet ni att det är på G!
 

Skolan

Asslatjejerna / 17 September, 2012 - 13:30 /
0 kommentarer

Ska jag tala om för mig hur de senaste veckorna på De La Gardie rullat på? Tyckte ju i början att det kändes superlätt, och att allt utan problem eller vidare ansträngning från min sida skulle flyta på. Visst är jag fortfarande nöjd med mitt val, men jag har ju en jäkla massa prov. Redan. Att gå programmet är inte att glida fram på ett bananskal.
 
Dock är jag himla nöjd med min insats i skolan än så länge. Jag jobbar i bra tempo och ligger hellre före än riskerar att komma efter. Jag engagerar mig i arbetet till 100%, tills jag blir helt klar, och då kan slappna av. Denna vecka är en superviktig vecka ridmässigt, men det ligger redan tre småprov utspridda. Dessa är i Livsmedelskunskap, Historia och Naturkunskap. 
 
I och med att allt krockar så vill jag ju egentligen vara hemma, och ha mamma där, som kan hjälpa mig med läxor osv, precis som vanligt. Min favvorutin. Men nu i helgen har jag varit barnvakt och därför sovit borta och då kommer man liksom ut sitt "schema"... 
 
Det fick mig faktiskt att längta tills idag ;)
 

Varför bloggen känts lite tråkig nu

Asslatjejerna / 17 September, 2012 - 10:00 /
0 kommentarer

Felicia har lite problem med sitt internet, vilket gör att jag bloggar ensam ganska ofta. Och jag har verkligen inga supergrejer att berätta. Jag har inte haft värsta träningsupplägget och inte heller åkt ut på något kul, som jag kan berätta om. Vardagarna har bara rullat på, men nu börjar allt sakta bli som vanligt igen. Äntligen är det dags att komma igång med träningar, tävlingar, och motivationen är på topp i ridningen.
 
Jag har en ny ponny att rida som jag verkligen kan jobba ihop mig med, och det känns verkligen som jag kommer gå framåt i ridningen nu. Det är iallafall mitt mål. Så med tiden kommer det nog bli lite roligare saker som kommer upp här.
Har ju inte ens något åsiktsinlägg i bakhuvuder. Bläää :(
 
 

Välkommen Bellami

Asslatjejerna / 17 September, 2012 - 08:00 /
1 kommentarer

Hos oss har vi nu 16-åriga Bellami, som Felicia redan visat en söt bild på. Detta är en c-ponny med en kapacitet som heter duga. Dock är denna dam väldigt osäker och är i behov av ett tryggt ledarskap både på marken och på hästryggen.
 
Kommer ni ihåg när Tilly kom hit? Bellami speglar henne. Hoppar till för kvistar som bryts, löv som prasslar till, dörrar som öppnas etc. Dessutom är dom på samma sätt tittiga på hinder. Alltså kommer det kännas som att sitta på en Tilly, fast högre utbildad då. What a feeling!
 
 
Knas bild i skogen ;)

Lite svar på vanliga frågor

Asslatjejerna / 16 September, 2012 - 11:08 /
10 kommentarer

Ni frågar ju ibland frågor i kommentarerna och några vanliga frågor är ju hur ofta vi tävlar och vilka klasser vi tävlar.
Vad jag fårstår så är det ju en del av er som är nya läsare och inte riktigt har koll på hur "stallassla" fungerar och vad det är för ställe egentligen.
 
Stallassla är ingen "RIDSKOLA" utan ett helt privat stall där ägaren som heter Åsa köper, säljer rider in och till hästar och ponnyer. Och även tävlar hästar och ponnyer.
 
Jag "Felicia" har hjälpt Åsa med detta sedan jag var 8 år och Carro kom för ca 2 år sen.
 
Under mina år har jag ridit och tävlat ett 15 tal olika ponnyer från kat B till D och nu har jag även gjort min första storhäst debut:) Bara iår har jag tävlat 5 olika ponnyer både ungponny och avd A. från LC till reg LB.
Såklart att det skulle vara kul att få ge sig upp i de högre klasserna också men man får helt enkelt anpassa sig för ur långt hästen/ponnyn har kommit. Lövvi är ju 6 år nästa år och då kan vi börja satsa lite mer;)
 
 
Queenie Kat B  (liten jag var)
Candy kat C

Lövvi kat D

New Luck Stor häst

Städar, igen

Asslatjejerna / 16 September, 2012 - 10:11 /
0 kommentarer

Nu har jag och mina småsyskon städat en hel del här hemma hos pappa. Det var hela eftermiddagen/kvällen igår, och så nu på förmiddagen. Alltså fick jag skjuta datorn åt sidan ett tag. Gillar dessutom inte att blogga från min bärbara.
 
Mamma är iallafall påväg att hämta oss nu och hemma väntas ännu mer städning på mina grejer och LÄXOR i massor. Suck. 
 

Bellami

Asslatjejerna / 16 September, 2012 - 02:35 /
4 kommentarer

Nyaste tillskottet, Carros projekt, supersöt C ponny som vi förväntar oss kunna hänga med mig och lövvi ut på tävlingsbanorna i vinter... en riktig sötnosa
 

Veterinär dag

Asslatjejerna / 15 September, 2012 - 23:30 /
1 kommentarer


Idag har vi haft fullt upp hela dan med vetrinär besiktning av valparna och på måndag åker den första till sin nya familj.
 
Vaccination och chip har de också fått, godingarna,,, kommer bli tomt i stallet nu när man är van vid 12 små lurviga tussar som hoppar runt benen;) Förutom Alsing då som ska bli min ;)
 
A kullen består av Alonso, Aschberg, Aniston, Adamo, Arioldi, Alba, Aguilera, Amis, Ali, Arquette, Alsing och sist men inte minst Affleck
 

Hejdå Lockenkils Embla!

Asslatjejerna / 15 September, 2012 - 23:00 /
0 kommentarer

Idag veterinärbesiktiades Embla och åkte därefter till sitt nya hem, Trollhättans ridklubb.
 
Ha det bra vännen!
 

Bellami ridning

Asslatjejerna / 15 September, 2012 - 20:52 /
2 kommentarer

Idag red jag endast Bellami, och det blev ett pass på banan. Hon var mycket lugnare idag, så det här kommer nog gå fort...
 
Åsa hjälpte mig så jag kunde hoppa några språng på banan. Hoppade kombination i slutet och hon var faktiskt riktigt rolig. Ser fram emot att jobba med henne... Hästen som ni inte vet någonting om än ;)
 
 


Oväntat möte på cykelturen hem

Asslatjejerna / 15 September, 2012 - 14:41 /
3 kommentarerOm jag var rädd för spindlar innan, kan ni tro fasen att jag är livrädd nu, haha :D

Nu drar vi

Asslatjejerna / 15 September, 2012 - 08:36 /
3 kommentarer

Nu ska jag och Cajsa åka upp tlll stallet en sväng. Ridning och promenader på G. Det får bli en cykeltur hemmåt sedan, och där väntas tacos ;)
 Nu på kvällskvisten

Asslatjejerna / 14 September, 2012 - 23:00 /
1 kommentarer

Idag anlände en C-ponny till stallet, och henne var den första jag började pyssla med. Jag ledde henne lite på banan innan jag hoppade upp. Det blåste ju storm ute, vilket gjorde att denna dam blev ännu tittigare, men det tar jag bara som ett super träningstillfälle. Hon var mestadels spänd och var väldigt uppmärksam på vad som fanns omkring henne, men efter en lång framskrittning började hon äntligen slappna av lite, och jag övergick till trav. För att få allt att flyta på så red jag på en stor mittvolt, och skalade av hörnen, mer för min skull så att jag iallafall skulle ha någon chans att ställa henne rätt. I slutet var hon såpass avslappnad att vi rullade galopp i båda varven utan problem. 
Ni ska såklart få mer info om Bellami, som hon heter, inom kort!
 
Direkt efter så red jag ut på Embla. Felicia red Hyenan. Vi tog en sväng i skogen och hoppade över ett dike ut på ängen. Där tog vi ett varv i galopp och sedan jobbade jag lite volter här och där. Embla var inte på sitt bästa humör idag, men hon lyssnade iallafall. 
 

Dunis och Emblis

Asslatjejerna / 14 September, 2012 - 22:13 /
0 kommentarer

Måste bara berätta om gårdagen! Jag red Dunört på banan, och det vart faktiskt ett tag sedan jag red henne. Och fort tappar man ridkänslan på henne. Det kändes stundtals bra i början, men mestadels bara tafatt, typ. Sedan fick jag massor av råd och tips av Åsa, då fick jag igenom henne och hon gick mycket bättre på slutet. Jag fick göra mycket serpentinbågar samt jobba lite förvänd sluta i galoppen. Blev en helt annan känsla, som jag ska behålla till nästa gång! :D
 
Efter det dressyrpasset blev det en tur till sandbergen på fyra ryttare. Vi hoppade lite hinder, klättrade och vadade genom vatten.
 
Skitmaja

GOTA CUP 2013

Asslatjejerna / 14 September, 2012 - 15:00 /
5 kommentarer

Vet ni vad vi har funderingar på? Att vara med i både ponnylaget OCH hästlaget i gota nästa år, haha. Bäst att köra all in. Det som avgör är ju självklart om det finns tillräckligt med hästar som lämpar sig på stallet då. Med ska vi iallafall vara, Förra året var det Emilia, Eleonora, Felicia och jag i ett ponnylag och i sista tävlingen placerade vi oss trea :) Med oss hade vi dessutom en hög med duktiga ungponnyer, förutom Candy då. 
 
Nästa år ska vi bli ett lag igen ;) 
 
 

Några km från stallet

Asslatjejerna / 14 September, 2012 - 13:00 /
1 kommentarer

Idag ska vi faktiskt sova över hos pappa, för min bror ska tydligen ha fest, och då skickade han ut oss. Det var väl ändå en okej deal att han fick muta oss med pizza?! ;) 
 
Är det bra väder ska jag vara kvar riktigt länge i stallet har jag bestämt. Får passa på med tanke på omständigheterna :D
 

Ridbyxorna...

Asslatjejerna / 14 September, 2012 - 11:00 /
4 kommentarer

Minns ni ridbyxorna jag beställde för ungefär en månad sen? Dom kommer iallafall i oktober för dom fanns inte i lager.
 


Det var ju såklart inte det jag skulle säga ;) Nu märkte jag nämligen "mudden längst ned på benen. Antar att det kommer sitta åt lite tightare där nere och det ska bli väldigt skönt att slippa kardborre byxor och sådant på träningar. Ser fram emot att prova dom!
 
Någon som har sådana? 

Big like!

Asslatjejerna / 14 September, 2012 - 08:00 /
1 kommentarer

Jag har ju aldrig vart ett diret fan av hv-polos outfit men med dessa schabrak har dom verkligen lyckats. URsnygga
 

Till salu!!

Asslatjejerna / 13 September, 2012 - 21:10 /
3 kommentarerHittade denna på hastnet ;) ha ha kul :P

Bebisfärgerna

Asslatjejerna / 13 September, 2012 - 15:00 /
6 kommentarer

Jag är faktiskt väldigt förtjust i ljusrosa och ljusblå, trots att de är de såkallade bebisfärgerna. Såklart passar de inte på alla hästar, men på de allra flesta tycker jag. Säg att jag antar att ni också tycker om de färgerna, vilken gillar ni då mest? ;)
 
Jag är nog mest för ljusblå tror jag...

"Min och Tillys låt"

Asslatjejerna / 13 September, 2012 - 13:00 /
3 kommentarer

På alla tävlingsvideos vi har så har vi ju olika låtar. Men just en speciell låt är från min ena runda i Herrljunga tillsammans med Tilly. Inte för att rundan var speciell i sig. Det har bara blivit så. Numera låter hela bilen om den spelas på radion haha! Den betyder faktiskt väldigt mycket!
 
- Somebody that I used to know

Hästarna på stallet

Asslatjejerna / 13 September, 2012 - 11:00 /
1 kommentarer

Det kan ju vara kul för er att veta vilka hästar och ponnyer vi har på stallet  just nu och jobbar med. Resten av högen (ironi) är på någon form av bete eller utlåning ;)
 
Asslas Flemmah, Sto tre år, under utbildning. 


Asslas Flemminghton. Hingst två år. 


Asslas VillGott. Valack fyra år, under utbildning.

Asslas Willmer.
 Hingst två (?) år.
 
Dunört. Sto, tävlingshäst
 
Golden Gina, Sto, under igångsättning/utbildning.


Lockenkils Embla. Sto fyra år, under utbildning. Och lortgrisfantast

 

New Luck. Valack 8 år, tävlingshäst. Lortgris nummer två.


Olofsgårdens Bruno. Stall Asslas trotjänare numera sjukling :(


Särkens Winston. Valack fem år, Emilias foderponny och framtida tävlingsponny!
Hoppas ni blev något klokare nu :)

Onsdagsridtur

Asslatjejerna / 13 September, 2012 - 09:30 /
1 kommentarer

Igår så red jag och Wilma ut en sväng på Embla och Villgott. Vi red mot en åker och tog några varv där. Hästarna var pigga och positiva till arbetet. Villgott hade lite överskottsenergi, efter att ha stått i några dagar, så tyvärr tyckte han åkern var ett ypperligt tillfälle att busa på. På vägen hem fick Wilma hoppa upp på Embla och testa henne. Hon galopperade henne lite på ängen, så det var Emblas examensprov, och hon blev klart godkänd ;)
 

MISSA INTE

Asslatjejerna / 13 September, 2012 - 09:30 /
0 kommentarer

SORF startar upp med sina pay and jumper igen. Första är 30/9. Dom är super att åka på :)
 

Dagens fråga

Asslatjejerna / 13 September, 2012 - 08:00 /
0 kommentarer

Vilken färg föredrar NI helst på reflexer? Tradionella gula eller kanske den lite mer utstickande rosa? :)
 
 

Bloggappen?!

Asslatjejerna / 12 September, 2012 - 18:15 /
2 kommentarer

Varför i h*****e funkar inte bloggappen? Det var ju kanon att sno till sig mammas iphone emellanåt och uppdatera er lite ;)
 
Någon som vet, eller som kontaktat blogg.se? 

Hyenan i dressyr

Asslatjejerna / 12 September, 2012 - 16:00 /
2 kommentarer

Ni har ju sett hoppsidan av Hyenan, ni kanske vill kika lite hur han ser ut i dressyren med, i film ;)

Ska det regna, ska det regna snyggt

Asslatjejerna / 12 September, 2012 - 13:10 /
2 kommentarer

Eller hur?! ;)
 
Nu är det slut på att gå runt med tråkiga paraplyer, nästa gång kör vi på sådana...

Lawless

Asslatjejerna / 12 September, 2012 - 11:38 /
0 kommentarer

Jag är själv en riktig biomänniska och tycker det är jäkligt gött att åka på bio emellanåt. Med kompisar såklart!
 
Bloggerfy och SF tipsar om den nya filmen Lawless som har biopremiär den 14 sept. Och NYA filmer är ju nästan alltid något att se ;)
 
Denna filmen handlar om två bröder som växte upp under brottsliga förhållanden. Lawless är efter en sann berättelse.
 
 

Läs mer om Lawless!

Vad och varför?

Asslatjejerna / 12 September, 2012 - 11:00 /
1 kommentarer

Vad är det egentligen som gör att vi lägger så mycket tid, och så mycket pengar på dessa djur? Vad är det som faktiskt gör att hästägarna sedan tre år tillbaka och för all framtid kommer gå upp klockan sex på morgonen för att mata sina hästar? Varför lägger vi ut mängder av pengar på hästarna, istället för att köpa massor av nya kläder och göra roliga saker med kompisarna. Varför spendera flera tusen i månaden...
 
Ingen har ett bra svar skulle jag gissa. Vi bara gör så här, för att vi har ett sådant band till dessa djur, som är helt otroligt. Jag kan ställa mig frågan, varför jag lägger ut alla dessa pengar och tid på hästarna, men jag kan inte ge mig själv ett riktigt svar. Det jag kan säga är att jag inte skulle kunna leva utan hästar vid min sida. Dom ger mig sådan otrolig lycka. Därför bör vi ta hand om dessa underbara individer på bästa sätt.
 
Hur svarar du dig själv? Varför egentligen? 
 

Reflextider

Asslatjejerna / 12 September, 2012 - 08:01 /
2 kommentarer

Nu är den tiden nästan här. Då man måste kränga på sig reflexvästar och sätta på benreflexer runtom på hästen. Allra helst har man ju något form av täcke också, men det kanske dröjer lite till, till den kallare årstiden. Tiden för reflexer överlag började iallafall häromdagen då vi begav oss iväg så sent som halv nio. Vi trodde ju inte det skulle bli SÅ mörkt, men vi fick gott vända in i stallet och trycka på oss.
 
Rider ni såpass sent ännu så ni fått tagit fram reflexerna? 
 

Macbook vs gamlingen

Asslatjejerna / 11 September, 2012 - 17:00 /
2 kommentarer

I och med att jag fått min macbook i skolan så har jag inte använt min vanliga stationära dator liika mycket, så denna vecka har den, hör och häpna, till och med samlat lite damm! ;)

 
Måste iallafall erkänna att jag tycker bättre om min gamla trogna stationära... Nidå, vad föredrar ni? Bärbar eller stationär? 
 

Resten av eftermiddagen

Asslatjejerna / 11 September, 2012 - 15:00 /
0 kommentarer

För er som inte har apple

Asslatjejerna / 11 September, 2012 - 13:30 /
3 kommentarer

Vi med android telefoner kan ju tyvärr inte ladda ner appar där hästar gnäggar, och ibland är internet inte på vår sida så att man kan youtube söka mitt i stundens hetta. Så ett tips är då att göra som jag precis gjorde. Jag laddade ner ett klipp från youtube, där häst gnäggar, till datorn, och sedan la jag in det i telefonen. 
 
Vet ni ingen egen sida så kan ni enkelt använda den HÄR :)
 

Ponnyakuten

Asslatjejerna / 11 September, 2012 - 11:44 /
5 kommentarer

Ser ni fram emot ponnyakuten som släpps 2013? Det har ju varit fyra säsonger nu varav vi alla nog sett tre av dem. Eller har jag fel? Tänkte bara höra hur ni tycker programmet utvecklats? Jag har själv hört från här och där att de tycker ponnyakuten har blivit sämre pga olika anledningar. Vissa säger att det är för att det tas in fel problem, och vissa säger att deltagare bara väljs efter personlighet för att få bra tv. Jag kan till viss del hålla med de olika argumenten men jag bryr mig ärligt talat inte så mycket. Jag tycker bara det är ett kul och intressant program att kolla på, och oavsett så är det nog en jäkla upplevelse att vara med.
 
Men vad tycker ni?
 

Röd hoppoutfit

Asslatjejerna / 11 September, 2012 - 08:00 /
2 kommentarer

STOR hiss på röd outfit på hoppbanan! Nu för tiden är det populärt men ändå inte uttjatat. Det funkar på nästan alla hästar och finns i olika nyanser. Går att matcha med många andra olika färger. Ett säkert kort helt enkelt :)
 
Kajsa och Felicia i rödklädda hästar.

Hööks missar igen

Asslatjejerna / 11 September, 2012 - 06:00 /
1 kommentarerÅh, jag som vart så sugen på att se det ljuslila schabraket som finns med vid alternativfärgerna på övre bilden. Men när jag då klickar upp schabraket så finns det inte med. Istället ligger det ett blått schabrak där xd
 

Dagens fråga

Asslatjejerna / 10 September, 2012 - 12:57 /
13 kommentarer

Vilket märke gillar du bäst på din utrustning? Eller kanske shoppar du helst i någon speciell hästshop? 
 
 

iphone skal

Asslatjejerna / 10 September, 2012 - 12:33 /
4 kommentarer

Det roliga med iphones utseende är ju till viss del alla snygga mobilskal man kan köpa, hehe... HÄR  - På nymobil.se finns det ursnygga skal och en salig blandning. Priset varierar beroende på stor mängd dekoration du vill ha på. Lägg märke till att det inte bara är till iphone det finns skal utan till alla möjliga mobiler - Kika in så får du se, riktigt bra priser.
 
Söta va? Hade definitivt köpt dessa om jag hade haft iphone...

Bloggjobbar

Asslatjejerna / 10 September, 2012 - 11:03 /
0 kommentarer

Sitter och gör tidsinställda för veckan och det går faktiskt riktigt bra! Över förväntan men snart tar det väl stopp på inlägg ;)
 
Vill ni läsa något speciellt får ni säga det nu ;)

Riktigt sugen på att fota någon dag är jag också! Fick ju trots allt inte bra bilder på alla hästar...

Svammel

Asslatjejerna / 10 September, 2012 - 09:00 /
1 kommentarer

Är det inte typiskt att blanda ihop orden när man inte tänker på det. Jag säger till exempel käft på smällen, visst låter det rätt? ;)
 
Johanna råkade igår säga Flemmört och Dunah, fast dom egentligen heter Flemmah och Dunört, och trötta som vi var garva vi ihjäl oss...

Liiite sovmorgon

Asslatjejerna / 10 September, 2012 - 06:00 /
2 kommentarer

LEDIG. ANDAS, jag är ledig :D
 

Dagens pay and jump

Asslatjejerna / 09 September, 2012 - 20:53 /
3 kommentarer

Vi hade först väldigt tur med vädret, och förutom kylan så var det helt perfekt. Vi lastade ur för tidigt och blev skrittandes där alldeles för länge. Nog för att det är bra träning för hästarna så var till och med det för mycket för det ;)
 
Rundorna med Embla gick bra. Hon var lite osäker första rundan men jag travade runt lite innan jag startade så hon kände att hon fick se på banan ordentligt. Sedan hoppade vi alla hinder utan missöden. Då blev det skillnad på henne i andra rundan och hon tyckte det var mycket roligare, och då hade hon lite eget sug emot hindrena. 
 
VillGott skötte sig exemplariskt, han var inte jätteframåt och undrade vad det var för färgglada saker som stod i vägen för honom när han ville visa upp sig. Men med lite träning kommer även denna fyraåriga kille bli en riktig fighter på tävlingsbanorna :)
 
Asslas VillGott fyra år.

Ledighet!

Asslatjejerna / 09 September, 2012 - 20:40 /
1 kommentarer

Insåg igår att jag faktiskt är ledig på måndag! Blev överlycklig, och jag tänkte faktiskt ägna större delen av dagen till läxor och sådant, men på något vänster fick jag inte med böckerna hem från skåpet. Riktigt surt när jag för en gångs skull är taggad till läxor, händer inte jätteofta ;)
 

Björnasäter dags!

Asslatjejerna / 09 September, 2012 - 08:32 /
3 kommentarer

Idag ska vi som sagt var åka upp till Björnasäters Pay and Jump. Med oss tar vi VillGott och Embla. Kommer nog bli en trevlig dag, vi hörs ikväll :)
 
 
/Asslatjejerna.se

Min storhäst debut

Asslatjejerna / 08 September, 2012 - 22:15 /
1 kommentarer

Japp, idag gjorde jag då min storhäst debut. Det var en lokal tävling i Tibro somvi tidigt i morse gav oss iväg på.
 
LD och LD+5 .
 
Jag är supernöjd, två pet i första klassen, jag måste tänka på att inte kasta mig frami hoppet utan kanske ge lite kortare eftergift i handen. När jag ger den långa eftergiften så dippar han lite med fram och då blir de onödiga pet.
 
i andra klassen kändes det super, fick dessvärre även här ett skit pet på 6an, lite slarvig väg  så jag tar på mig detta.Letar tävlingar

Asslatjejerna / 08 September, 2012 - 19:31 /
0 kommentarer

Lutar mest åt hopp... BRB Något stället jag aldrig sover på igen!

Asslatjejerna / 08 September, 2012 - 13:00 /
1 kommentarer

Kommer ni ihåg för länge sedan att vi skulle sova i stallet en natt när vi var huvakter? Det var hemskt. Dels är jag fruktansvärt mörkrädd, och att ligga åt det hållet där en stor öppning är gjorde ju inte saken bättre. Dessutom fanns hönsen där då, och tuppen började gala klockan 3-4 på morgonen haha! Dessutom råkade vi ha en lampa tänd så man såg hela tiden hur fler och fler insekter kom fram, och då inkluderas spindlar!
 
Fast det värsta var nog ändå när jag vid tvåtiden vaknade upp av att jag låg på en skalbagge. Fy farao. Kände bara att det kittlades under ryggen...
 
HUH!
 

Viktigt med snälla hästar

Asslatjejerna / 08 September, 2012 - 10:00 /
2 kommentarer

På stallet är det väldigt viktigt att vi har väluppfostrade ponnyer, framför allt vid hantering från marken. Där ska alla kunna ledas av alla etc. Vid ridningen är det ju dock inte alla hästar som lämpar sig för nybörjare, men ändå är nästan alla våra ponnyer gudasnälla när vi sätter upp sådana på ryggen. Detta vet vi ju såklart innan, så vi gissar ju oss inte till det ;)
 


Dagens fråga

Asslatjejerna / 08 September, 2012 - 06:00 /
4 kommentarer

Vilken är just din favortit färg på din häst? Alla passar ju i olika men nästan alla har ju en favoritoutfit med...
 

Läsarfråga om bloggen

Asslatjejerna / 07 September, 2012 - 17:00 /
3 kommentarer

Ser ni smilysar, eller är dom borta? Fortfarande ett fel hos blogg.se iallafall och inget vi kan påverka...
 

Me and little sister

Asslatjejerna / 07 September, 2012 - 15:00 /
3 kommentarer

När det fanns mycket småponnisar på stallet, och när det var sommarlov så hängde ju Cajsa med mycket till stallet. Hon provade även att rida My några gånger och någon av dessa så filmade jag. Tänkte ladda upp den här helgen. Hon travar omkring själv på My och har endast ridit typ 4-5 gånger på riktigt. Sedan brukar vi ju slänga upp henne på lite hästryggar hit och dit haha!
 
Kan ni få era syskon att rida? ;)
 
 

Embla provriden

Asslatjejerna / 07 September, 2012 - 13:00 /
1 kommentarer

Embla är ju verkligen en guldklimp och skulle lämpa sig perfekt till ridskola. Därav var hennes senaste spekulant just det, och provridningen gick riktigt bra. Det var en ridlärare själv som kom. Vi får väl se vad detta leder till...
 

Utrustning del 1

Asslatjejerna / 07 September, 2012 - 11:00 /
0 kommentarer

Ett önskeinlägg för ett tag sedan, var att skriva om vår utrustning, men det kan ju vara lite svårt eftersom vi har uppskattningsvis 13 sadlar upphängda samt ett antal träns som inte går att räkna haha. Och det är ju Åsa som äger. Många hästar kan ju använda samma utrustning men alla har ett träns var för att vi skall slippa ställa om spännena. Sadlar däremot får vi dela på, men eftersom vi är max tre ryttare som rider samtidigt så går det ingen nöd på det. De som inte används för tillfället hänger i ett annat rum.
 
Vi har hopp och allroundsadlar och just nu hålls det på att både säljas och köpas in dressyrsadlar.
 
Benskydd har vi en korg och det använder vi lite hur vi vill. Det är ju bara att ha rätt storlek. 
 
 
Nästa inlägg får bli vår egna utrustning såsom schabrak, lindor, huvor osv...?
 

Sadelgjordarna hänger som ni ser vid sidan av. Både hopplattor, vanliga och dressyrgjordar.

Sista skoldagen

Asslatjejerna / 07 September, 2012 - 08:45 /
0 kommentarer

Idag ska vi stå i köket nästan hela skoldagen och vi får väl se om det är ryggen, benen eller fötterna jag kommer ha ondast i när jag kommer hem haha...
 
Lite senare ikväll så ska vi åka upp till stallet och jag och Felicia ska troligtvis övernatta i husvagnen. Smidigt, med tanke på helgens aktiviteter. Husvagnen ligger dessutom helt perfekt så tror ni vi kan sno åt oss lite WiFi?! ;)
 

Embla hos frissan

Asslatjejerna / 07 September, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

Igår stod jag och pysslade med Emblas man lite. Den kommer dock få klippas igen lite såg jag i efterhand när det ruffsats till ordentligt i blåsten ;)
 
Jag klarar inte av att klippa kort direkt utan tar lite i taget ifall man skulle klippa för mycket någon stans och så måste man rätta sig efter det.
 

Känner ni igen mig?

Asslatjejerna / 06 September, 2012 - 23:00 /
0 kommentarer

Förändrats en hel del...

Idag var det WOW

Asslatjejerna / 06 September, 2012 - 20:32 /
1 kommentarer

Mellanlandningen hemma efter skolan varade i 10 minuter innan jag fick kasta mig iväg till nästa buss, till stallet :D
 
Varning för långt inlägg känner jag...
 
Började gjorde jag med Hyenan. Kortis, lite i skog och lite på banan. Efter det krympte jag ner mig till lille Winston och red dressyr på banan. Han blev riktigt fin i slutet och det var verkligen wow-feeling på det. Fokuset under hela timman (Knappa) var att ha honom lugn då han är lite för stressad och ivrig. Han kändes faktiskt avslappnad från punkt ett, och då jobbade jag skritt jääättelänge. Jag gjorde framdelsvändningar samt skiftade tempo, steg och form. När vi gick över till trav var han lika lugn, men han har ju en tendens att krypa bakom lod. Jag red iallafall vidare som vanligt, men sa ju till honom om han krullade ihop sig för mycket. Jag red dressyrprogramsdelar och han var lyhörd för hjälper och fin och mjuk i handen. Galoppen fick jag jobba med mycket. Han vill gärna kasta sig iväg i galopp och blir då nervös men jag var envis och tillslut gjorde han LUGNA fattningar från skritt. I samband med bättre fattningar så fattade han automatiskt rätt galopp vilket är skitbra, för då vet Emilia hur hon kan jobba med det! :)
 
Sist av allt längde jag lite på tygeln och galopperade och travade vägar med enbart sitsen. Skitkul, känslig och lyhörd ponny!
 
Efter dessa två var det Emblas tur att ridas och jag hoppade henne på banan. Hade ett räcke på långsidan samt ett sockerbitshinder snett igenom, för att känna att svängarna funkade. Hon tyckte faktiskt det var riktigt kul, och det enda som tog emot lite var att det var jobbigt för henne på våran lilla ridbana-yta.
 Klassiska öronbilder haha, och bild från förra gången. Sådär gör han när han går bakom lod, men idag fick jag till det lite bättre genom att plocka upp han lite.

Tungt inlägg

Asslatjejerna / 06 September, 2012 - 17:00 /
1 kommentarer

Nu kommer vi få ta ett stort farväl av Bruno som inom loppet av några dagar kommer få galoppera på de evigt gröna ängarna. En kille som vart otroligt omtyckt lämnar spår här på stall Assla. Det går inte beskriva med ord hur ont det här gör. En häst alla borde haft, en gentleman i alla lägen. Tyvärr finns det inget vi eller någon kan göra och efter att ha försökt en lång tid får även vi inse att hans tid är förbi.
 
Nu ska han få må som bäst i några dagar till. Over and out :(
 


Vill ju också ha vovve..

Asslatjejerna / 06 September, 2012 - 15:00 /
2 kommentarer

Jag blir ju hur sugen som helst på vovve när man kelar och leker med alla valparna i stallet. Hur mycket jag än önskade att dygnet hade fem timmar extra så går det inte. Därav kommer vi i familjen inte ha tid. Om man ska ha en hund ska man ju givetvis kunna ge den mycket tid och kärlek, men i vårt fall skulle vovven ibland få vara själv 6-7 timmar om dygnet vilket jag inte tycker känns okej när man lever där vi gör. Även om en vuxen hund klarar sig själv längre stunder så behöver ju valpen extra mycket tillsyn i början. Plus att ända tiden på dygnet jag 
skulle kunna ta hand om den är på morgon och kväll, och det blir ju inte heller kul.
 
Nä suck. Hästarna räcker gott och väl.
 
Är ni sugna på ett djur som ni verkligen inte kan skaffa? 
 

Intressekrock

Asslatjejerna / 06 September, 2012 - 11:00 /
1 kommentarer

Idag ska Åsa försöka dressyrträna Dunört för B-tränaren Sten Åstedt. Träningen håller hus i Skaras ridhus, och hur gärna jag än ville se den så hinner jag inte. Jag måste upp till stallet så Embla kan ridas. Det lutar mot att ta några språng på banan bara för att känna att galoppen sitter i svängarna. Bilder kanske kommer, beror på hur ensam jag blir ;)
 
     
Åsa har ju tyvärr fortfarande mycket ont i kroppen, vilken människa skulle inte glädjas av att kunna tillbringa en stund på hästryggen någon gång ibland? :)

Hur hinner ni???

Asslatjejerna / 06 September, 2012 - 10:44 /
1 kommentarer

Skolan, läxor, rida, tävla, jobba, stalljobb, hinna med "vanliga kompisar" blogga.
 
Som ni ser ligger bloggen på sista plats här. Ibland kan jag reta mig lite på att en del "stora" bloggar hyllas som hjältar för att dom kämpar sååå hårt och hinner med såå mycket. Vi kämpar också hårt, LIKA hårt, jag lovar!!!
 
Men vi tjänar inga "stora" pengar på bloggen och därför kan man ju inte sätta bloggen i första rummet. Inte så konstigt att det "stora" bloggarna sätter bloggen högst på prioriteringslistan eftersom de mer eller mindre LEVER på bloggen och har sponsorer som skulle dra sig ur om antalet läsare sjönk för mycket.
 
Vi ser att vårt antal läsare sjunker de dagar då vi inte har tid att uppdatera så mycket, medan en "stor" blogg bara kan skriva massa nonsens inlägg från mobilen och ändå ha 100 000 läsare!!!  Blä tycker vi ;)
 
VAD TYCKER NI?

Tänkte testa en ny grej

Asslatjejerna / 06 September, 2012 - 09:00 /
0 kommentarer

I helgen tänkte jag testa en ny grej, och det är att göra klart alla tidsinställa för veckan. Alltså på helgdagarna. Då slipper jag stressa hem eller trycka in bloggtimmar på kvällarna som jag egentligen inte alls har tid med. Men ändå kommer det vara sjukt gött att veta att ni ändå kommer vara uppdaterade. (Finns det något speciellt ni vill läsa om, så skriv!)
 
Självklart kommer jag stoppa in direkta och fräscha inlägg direkt också, så för er kommer det nog inte bli speciellt stor skillnad ;)
 
Hur tycker ni det låter? Lätt eller svårt? 
 

Veckan

Asslatjejerna / 05 September, 2012 - 14:22 /
6 kommentarer

Fullpackat hela veckan. Måste börja plugga glosorna nu... Ser ni förresten vad smart kalender det finns på macbook's? :D
 

Tävlingshelg framför oss

Asslatjejerna / 05 September, 2012 - 13:21 /
0 kommentarer

På söndag ska ju Felicia tävla Hyenan i Tibro, och jag hänger givetvis med och hjälper till och pushar. På Söndag är det Pay and jump på Björnasäter och jag ska ta med Embla och Felicia ska hoppa VillGott. Han var ju där en gång förra året och var hur cool som helst trots hans ålder! Tror ni han kommer vara lika cool i år? Det tror jag definitivt, han verkar ju tycka att han är hur världsvan som helst ;) 
 
 
Sept 2011.

Warning

Asslatjejerna / 05 September, 2012 - 10:00 /
1 kommentarer

Dålig uppdatering från min sida idag... Hann inte göra tidsinställda pga min House-mani ;)
 

Kondition för Embla

Asslatjejerna / 04 September, 2012 - 21:59 /
1 kommentarer

Hej, skyndade mig upp till stallet direkt nu efter skolan och var väl uppe strax efter fem. La ALL tid på Embla och vi var ute i lite över en timma i skogen och det var dags för riktigt konditionsträning!
 
20 min framskrittning
Framtravning
30 min intervallträning
Avtravning
25 min avskrittning

Embla gjorde även sina första fattningar från skritt och det gick hur bra som helst. Var vekligen inte beredd på något värst resultat men det blev wow. Hon har ju "precis" börjat ta fattningarna bra... 
Idag jobbade jag riktigt mycket galopp, i olika tempon. Överlycklig Embla som fick öka ordentligt på slutet. Riktigt duktig på att samla sig var hon idag också, om än lite tung i handen när hon blir trött. Puh♥
 
Ruffstuffsan. Det blåste storm på öppna områden! :o

Snart dags

Asslatjejerna / 04 September, 2012 - 21:40 /
0 kommentarer

Nu är det bara några dar kvar tills jag ska göra min storhäst debut;) Är anmäld till en lokal hästtävling i Tibro till helgen. Hm känns lite nervigt faktiskt men det ska gå bra. Hyenan är ju lite pigg och drar gärna tyglarna ur handen på mig. man får heller inget "åka gratis" på denne herre utam måste rida vart endaste steg.
 
 

Hejhej

Asslatjejerna / 04 September, 2012 - 14:32 /
0 kommentarer

Franska nu, sen slut, hejdå.
 

Ska jag gå runt och filma lite så här på skolan? :D

Handskar

Asslatjejerna / 04 September, 2012 - 14:00 /
1 kommentarer

 
Nu ska jag ge er min kostigaste hiss namnmässigt. Nämligen mellanbilliga handskar...
 

Det är handskar som håller bäst. Och går dom mot all förmodan sönder,  ja vem bryr sig? Dom var ju såpass billiga så man kan köpa ett par nya ;)
Alla vet ju att handskar för knappa 20 eller 50 lappen, framför allt sedda för mindre barn, går sönder hur lätt som helst. Är det inte "noppror" som lossnar så är det hål på fingertopparna. Köper man däremot snäppet dyrare handskar (Finns stora mängder snygga handskar i den prisklassen!) så håller dom oftast lite längre. Och man behöver inte vara superrädd om dom som man skulle vara om ett par handskar köpta för 800 kr. Ärligt talat har jag svårt för att köpa för dyr utrustning för jag kommer bli så besviken när saken väl går sönder, plus att jag är väldigt snål med att använda den...
 
Här är tillexempelt ett par helt okej vardagshandskar! (Under 200 kr)
 
  
 

Aaaaah

Asslatjejerna / 04 September, 2012 - 11:00 /
0 kommentarer

PS: Hur skönt är det inte att ha gjort ALLA tidsinställda för kommande dag? Jag var heeelt datorfri igår... 
 
 
 

Bloggare får mindre tid?

Asslatjejerna / 04 September, 2012 - 10:00 /
1 kommentarer

Jag som läser ganska många olika bloggar börjar märka hur uppdateringen sjunker. Inte så extremt på några bloggar men det kan handla om två-tre inlägg mindre per dag eller så. Det känns som alla nu efter sommaren har mindre tid för att blogga. Har pressen ökat? Har folk tröttnat? Stress? Tajt med tid? Alla har ju olika orsaker såklart, och min orsak är nog att jag inte hinner. 
 
Har ni också märkt av detta? 
 

Sandbackarna

Asslatjejerna / 04 September, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

I somras red vi ut barbacka en sväng för att galoppera upp för sandbackarna. Innan hade vi även ridit i vatten, så Lövvi tyckte det var lite obehagligt när Felicia satt på ryggen iochmed att pälsen ruffsas till. Så här gjorde hon i backarna ;)
 

Menyn är uppdaterad

Asslatjejerna / 03 September, 2012 - 16:30 /
1 kommentarer

Vi har ju lagt in ikoner där ni kan läsa om både mig och Felicia, dock är inte Felicias iskriven ännu. Detta för att det ska vara lättare för nya läsare att se vilka vi är.
 

Fler detaljer till den nya bloggdesignen kommer lite titt som tätt. Vi kanske får tillfälle att jobba ihop i helgen!
 

September?!

Asslatjejerna / 03 September, 2012 - 14:45 /
2 kommentarer

Nu är det redan september och tro det eller ej så är det tre månader kvar till julafton... Helt sjukt vad tiden går fort egentligen? Kan inte fatta det...
 
Har ert år hitills gått fort eller har ni segat er helt igenom? ;)
 

Denna julklappshoppning skedde i December förra året.

Avec mon mac'

Asslatjejerna / 03 September, 2012 - 14:13 /
0 kommentarer

Har franska nu min sista lektion och vi har fem minutersrast, känns det värt? Har iallafall hämtat ut min dator idag, och hade det inte varit för alla hundra läxor vi har i veckan hade jag gärna pysslat med den ikäll :D
 

Winston

Asslatjejerna / 03 September, 2012 - 14:00 /
1 kommentarer

Igår var ju inte jag i stallet eftersom jag var med Jennifer hemma hos henne, Carro var däremot ute och mamma råkade vara där samtidigt, då hon skulle hjälpa till att visa valparna för några köpare.
 
Mamma frågade om Carro kunde tänka sig att rida Winston lite på banan åt Emilia och det gjorde hon :) Han är ju faktikt riktigt fin nu den lille busen :) 

Fota-hästar-tips

Asslatjejerna / 03 September, 2012 - 12:30 /
2 kommentarer

Jag skulle ju fota hästarna i hagen häromdagen men ville ju såklart inte ta massa bilder när dom stod och betade. Därför satte jag på hästgnägg från youtube så att det skulle hända något på bilderna. Hade hästarna sprungit runt som galna och letat efter någon häst så hade jag givetvis inte fortsatt, men nu spetsade dom bara öronen och lyssnade, vilket var precis det jag var ute efter.
 
Nu ska jag ladda ner hästgnägg i mobilen så det är lättare att ta fram tills nästa gång ;)
 
 

Innan avsked

Asslatjejerna / 03 September, 2012 - 10:00 /
2 kommentarer

Innan Lilla My åkte till sitt nya hem så passade jag på att ta ut henne i skogen och ha lite kul. Filmade hela alltet bara för att också ;)
 

Måndag igen

Asslatjejerna / 03 September, 2012 - 07:00 /
0 kommentarer

Happ, ta tag för nu är det skola igen. Även om skoldagarna är rättså sega så flyter veckorna ändå på.
 
Idag kör vi punktlista va? 
 

Helgens BLOGG!!

Asslatjejerna / 03 September, 2012 - 06:39 /
0 kommentarer

Som vanligt vill man ju länka allas bloggar, men vi utsåg en genom lottning;)
 
 
                                                               DENNA HÄR 

Städdag

Asslatjejerna / 02 September, 2012 - 13:13 /
21 kommentarer

Idag, söndag, får bli en typiskt städdag. Mamma jobbar hit och dit så jag har ändå ingen skjuts till stallet. Då är det ju skitbra att trycka in städning hehe. 
 

Lucky me

Asslatjejerna / 02 September, 2012 - 10:50 /
18 kommentarer

Igår var vi uppe i stallet i nästan åtta timmar. Även fast jag hade planerat under veckan att vara där länge blev det bara så. Det första jag gjorde var att rida Dunört på banan. Det gick inget bra i början, hon var stretig och lite tung i handen och fokuserade inte helt. Jag blev lite frustrerad men efter lite galopp så släppte allt. Då fick jag jättebra känsla. Hon blev mjukare, stadigare och mer kvick och lyhörd. I slutet fick hon trava av i lång låg form som hon tyckte var jätteskönt. Då vart både häst och ryttare nöjda.
 
Andra hästen jag red var Embla, (men emellan det så tittade jag när Felicia hopptränade Hyenan.) det fick bli en sväng i skogen på fältet och sedan avslut på banan. Hon var riktigt rolig och behaglig och rida, och bättre galopp än då har jag aldrig känt på henne. Fy vad stadig hon var :D
 
Lortgris!

ö

Asslatjejerna / 02 September, 2012 - 07:30 /
6 kommentarer

Man kan ju undra hur fasen flugorna kom med på bilden mitt i allt? :P
 

Smakprov på bilderna

Asslatjejerna / 01 September, 2012 - 22:45 /
8 kommentarer

Nu har jag gått igenom alla bilder jag spenderade över en timma på att ta igår. Dom fula är raderade och dom fina redigerade och är sparade i mappar. Har ordning i datorn för en gångs skull haha.
 
Sugna på att se några? Dom kommer titt som tätt i inlägg, men såklart får ni några smakprov!
 
Hyenan var ju väldigt ren?! ;)

Här är hon

Asslatjejerna / 01 September, 2012 - 12:12 /
5 kommentarer

Lovade ju bild på Golden Gina som står på stallet. Emilia rider och håller igång henne, framöver får vi se hur det blir :)
 
Riktigt fint welshsto!!
 

Trassel

Asslatjejerna / 01 September, 2012 - 10:00 /
0 kommentarer

Hur jag hittade Flemmah i hagen igår ;) Hon har lyckats vrida över hela flugpannbandet till ena sidan...
 

Oh my va goa dom är...

Asslatjejerna / 01 September, 2012 - 09:24 /
2 kommentarer

Nu börjar valparna bli tingade en efter en, fortfarande några kvar dock. Dom är redan världsvana och älskar att springa runt på upptäcktsfärd runt om på gårdsplan.
 
Ni måste bara kolla på denna såååå himla gulliga:)
 

Egna uppfödningar

Asslatjejerna / 01 September, 2012 - 07:30 /
4 kommentarer

Vilka av stall Asslas egna uppfödningar är kvar i dess ägo just nu?
 
Vi har:
 
Asslas Willmer
Asslas VillGott
Asslas VillÄndra
Asslas Flemmah
Asslas Flemminghton