Mina tretorn igen

Asslatjejerna / 30 April, 2013 - 16:00 /
2 kommentarer

Efter en låång paus från mina tretorn ska jag börja använda dom igen. Hade dom på träningen häromdagen och hade verkligen glömt av hur sköna dom var. Stor skillnad på dom och de andra jag har som jag användt tillsvidare. De har ju dock vart mycket smidigare, för på tretornen är det mamma som får stå och slita i dragkedjan på alla tävlingar haha. Det var ju därför jag la dom åt sidan lite, för att slippa det, men nu när jag kände hur sköna det var kommer jag som sagt vilja använda dom ändå ;)
 

Tävlingsfix

Asslatjejerna / 30 April, 2013 - 14:00 /
0 kommentarer

Som alltid dagen innan tävling så åker vi upp till stallet och fixar iordning hästarna, stall och utrustning. Idag ska Villgott duschas. Badas? Schamponeras? Vad heter det haha! Iallafall, så att han blir riktigt ren. Innan det ska han såklart få komma ut och sträcka på sig en stund i skogen. 
 
Efter det ska all utrustning finslipas. Putsas, byte av schabrak, pannband och sådana grejer. Sen blir det nana för hästarna och oss ;)
 
Lövvi står och njuter och blir iordninggjord på plats.

Banhoppningen

Asslatjejerna / 30 April, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Är så nöjd över gårdagens hoppning. Jag började ju med Villgott och vi hade satt upp en bana på sex hinder där det bara var tänkt att vi skulle hoppa våra höjder inför imorgon. Inte så mycket mer än så. Första hindret var enkelt räcke, sen en serie på två hinder med fyra galoppsprång emellan varav det första hindret hade murdelarna under sig. Efter det en snäv sväng till en oxer följt av vattenmatta och ett räcke som avslut. 
 
Ni ser ju mina skills i paint haha!
 
Villgott kändes otroligt bra jämförelsevis med förra gången. Dock var han ju så spänd sist, och jag kände redan skillnad vid uppsittning igår. Vädret utanför var ju så bra så han var verkligen lugn. Vi värmde upp på några utav hindrena först och Villgott lyssnade bra på gas och broms. Hoppade sedan banan först en gång där hindrena låg runt 70 cm innan jag höjde upp och hoppade den en gång till. Han kändes väldigt lydig, fokuserad  och okomplicerad liksom. Så riktigt nöjd. 
 
Efter honom hoppade jag Flemmah. Hoppade bara de hindrena på långsidan så att man skulle få ett flyt med bra tempo. Rullade på dom några gånger i galopp och höjde upp till 80cm innan jag avslutade henne. Hon hade lite egen bjudning i slutet faktiskt och tyckte nog det var kul. Dock är hon fortfarande lite bebis och drog mer än gärna lite mot Hyenan som var inne samtidigt. Det var bara att hålla kvar henne på spåret och låtsas som ingenting, för hon gjorde inget mer än gick lite böjt. 
 
Vinterbild på Flemmah

Host host

Asslatjejerna / 30 April, 2013 - 10:29 /
0 kommentarer

Nu på dagen ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Har tyvärr åkt på en rejäl förkylning i helgen som hållt i ända tills nu dagen innan tävling, känns verkligen såå perfekt... Får stå ut med detta då jag ändå är pigg för övrigt. Taggar tills imorgon :)
 
 
Pälsen växer otroligt snabbt på Amis kan jag lova. Är som ett lurvtroll nu igen. Nästa gång ska hela henne rakas hehe!

Hopplektioner avklarade

Asslatjejerna / 29 April, 2013 - 21:09 /
0 kommentarer

Men nu ska jag sova. Får skriva mer om det imorgon. De hästar som hoppades var Villgott, Embla, Hyenan och Flemmah. Gick kanon med allihopa!
 

Nu

Asslatjejerna / 29 April, 2013 - 16:00 /
0 kommentarer

Hoppdax

Asslatjejerna / 29 April, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

Idag står det banhoppning på schemat, inför tävlingen som är på onsdag. Blir väl inget mördarpass direkt utan bara lite språng så vi får känna igenom dom. När vi bygger upp så mycket hinder brukar vi passa på att hoppa lite fler hästar, så vi får se om det blir likadant idag. 
 
 

Världscupen

Asslatjejerna / 29 April, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Jag har som säkert många andra fått sitta hemma på svtplay och kolla på alla sändningar under GHS. Hann dock inte kolla hela utan missade såklart det som var mest spännande. Men visst stämmer det att Roffe kom 6:a? 
 
Nästa år ska jag banne mig åka och se live. Inte nog att man ser massa bilder från mässan och blir shoppingsugen, utan också för att man blir så enormt taggad och motiverad när man ser ekipagen. Kan bara tänka mig hur det är när man har dom mitt framför sig!
 
Vilka av er var där i år? 
 

Världens goaste vän...

Asslatjejerna / 29 April, 2013 - 10:07 /
2 kommentarer

...Kom igår hem med presenter hon köpt på ghs under helgen. En tävlingsmapp, kingslandsockar, pannband och som om inte det vore nog även ett mobilskal på mig och Tilly från tävlingstiderna. Sååå himla snällt!!
 
 

Det går framåt

Asslatjejerna / 28 April, 2013 - 12:07 /
7 kommentarer

Villgott har ju utvecklats och stärkts enormt nu det senaste, tycker jag som rider honom flera dagar i veckan och givetvis känner skillnad. Han är mycket starkare nu och jag har verkligen fått kloka och goda råd från Åsa och andra tränare som jag verkligen jobbat på.
 
Målet just nu med varje ridpass är att fortsätta stärka honom, framförallt bakdelen. Han behöver styrka till hoppningen och i galoppen och det är det vi siktar mot. Tävlingsmålet vet ni ju redan, så framöver ska vi bara fortsätta åka ut på regionala tävlingar, har inte så stora mål där direkt eftersom det inte är något tävlingsmoment som går fel. Det som behöver slipas på borta måste jag göra hemma. För då ger det resultat även på tävling.
 
På hemmaplan hoppar vi även mycket titthinder för att dels stärka ponnyns självförtroende, men även mitt, och mitt sätt att rida an ett sådant hinder.
 
Skulle verkligen vara roligt med lite hoppbilder på oss två! Får väl se nu i Herrljunga...

Tävling

Asslatjejerna / 28 April, 2013 - 10:18 /
0 kommentarer

Men åh vad snyggt detta var då. Klicka HÄR för att själv vara med.
 

Mer lördagsridning

Asslatjejerna / 28 April, 2013 - 09:12 /
0 kommentarer

Senare på kvällen igår så red jag ytterligare två hästar. Först red jag Embla en kortis på banan. Gjorde inte något av passet utan red mest runt på lite vägar samt jobbade på att ha henne stadig i formen och att hon skulle bära sig själv och inte hänga i handen. I galoppen är hon fortfarande lite svag och kräver man av henne då så blir det lite stretigt. Dock fortsatte jag och jobba henne och fick till en jättefin form ett varv på volten innan jag då bröt av för att sluta när det gick bra. 
 
Efter det red jag Winston på banan åt Emilia nu när hon är i Göteborg. Jobbade på att ha kvar han i form i övergångarna, ha en lugn och stadig hand när han vill köra upp huvudet samt mycket galopp. Han vill gärna springa iväg och tog inte mina fattningar bra, så det var bara att börja där. Bara för att jag lägger till galoppskänkeln ska han inte rusa iväg, så jag jobbade hela tiden med att hålla kvar han och att han bara mjukt skulle gå över i galopp utan att för den delen gå snabbare. Det tog ett tag men tillslut blev han så fin. Gick hur lugnt som helst, samlat och koncentrerat. Jag fortsatte lite så med lite fattningar från skritt också innan även han skrittades av utomhus. 
 
 

See ya

Asslatjejerna / 27 April, 2013 - 20:00 /
1 kommentarer

Tillåter mig själv att bara däcka i soffan nu med film och massa gott att käka tillsammans med min mamma. Få pusta ut efter en jobbig dag som inneburit stallet två gånger om. Misstolka inte när jag säger att det vart tufft, det är fortfarande huur kul som helst och helt frivilligt från min sida :)
 

Lövvi mår bättre

Asslatjejerna / 27 April, 2013 - 17:00 /
3 kommentarer

Vad nudå? 
 
Häromdagen skadade sig Lövvi oturligt nog sig i hagen. Som det visat sig nu verkar det bara vara ett ytligt sår men det träffade nere vid kronranden vilket såklart ömmade ordentligt för Lövvi. Redan dagen efter gick hon dock mycket bättre och tidigare idag markerade hon nästan inget alls. Travar glatt i hagen med sin kompis och får nog komma ut till de andra snart. Man blir ju alltid lite orolig när det händer sådant här, man vet ju aldrig hur allvarligt det är!
 

Stalljobb och tufft pass

Asslatjejerna / 27 April, 2013 - 14:57 /
4 kommentarer

Vart i stallet i flera timmar men har bara ridit Villgott än sålänge. All den andra tiden gick åt till allt jobb. Har melanlandat lite här hemma för att äta. 
 
Villgott reds ett dressyrpass på banan. Framskrittning ute i skogsbackarna. Fokuset var att han skulle ta skänkeln och förhållningar vilket jag jobbade med på rakt spår. På ena långsidan skulle han länga steget, andra långsidan så kortade jag ihop honom så mycket jag kunde. På kortsidorna skulle det vara normaltempo. Detta gjordes mestadels i skritt och trav men även lite galopp. 
 
Förutom det red jag lite slutor i skritt på långsidorna. Det gick sådär idag då han tappar ställningen och gärna vill gå iväg åt sidan. Det gäller verkligen att rama och och hitta linjen. Jag red även mycket andra vägar för att få han mjuk och följsam. Även där gäller det att rama in ordentligt så inte bogarna flyter ut. 
I galoppen jobbade jag fattningar och mindre volter. Detta för att det hjälper mig att verkligen samla ihop honom. Han går lätt iväg lite när han har mycket väg framför sig. Tyckte allt som allt att han jobbade på bra idag. Det var ett tufft pass, men han jobbade kanon den timman vi höll på! Såå nöjd.
 

Brother & Sister

Asslatjejerna / 27 April, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

Tidigt morgon igen

Asslatjejerna / 27 April, 2013 - 07:00 /
3 kommentarer

Klockan ställd på tidigt och jag åker ut till stallet. Ska dels ta två stall idag och efter det rida så mycket jag orkar haha, bokstavligen. Kommer vara helt mör i kroppen senare ikväll... Slappkväll ja tack!
 

En tur i skogen

Asslatjejerna / 26 April, 2013 - 20:51 /
3 kommentarer

Jag och Nina började med att ta hela stallet. Ni vet alla sysslorna. Sedan red vi ut en sväng på Minna och Villgott. Vi red först in på en skogsstig med kuperad mark för att sedan komma ut på en grusväg. Där tog vi lite trav och galopp. Villgott var väldigt pigg och lite spänd för omgivningen och jag jobbade på att han skulle ta mina förhållningar. Avslutade gjorde vi med galopp på fältet, då på varsina volter, för att få lite flyt. Där är jag jättenöjd med honom. Jag måste bara rama in honom mer, annars fick jag en lugn och samlad galopp!
 

Upp mot stallet

Asslatjejerna / 26 April, 2013 - 16:30 /
6 kommentarer

Nu åker jag upp med hundarna till stallet, tillsammans med Nina. Dom har redan busat halva dagen och nu lite till, så dom lär nog sova gott inatt!
 

Guldcentrum.se

Asslatjejerna / 26 April, 2013 - 16:18 /
0 kommentarer

Det finns ju väldigt många sidor dit man kan sälja sina smycken etc i guld för att få tillbaka en summa pengar. Har sett massor av sådant på reklamer och internet. Nu är Guldcentrum.se en av dom.
 
Om jag sålde ett riktigt dyrt guldhalsband eller dylikt dit och fick en stor summa tillbaka, det vill säga kanske 10 000 kr rätt i handen, vet jag inte vad jag skulle göra med dom exakt. Skulle jag använda dom till saker i dagsläget? Eller spara dom för framtiden? Säkerligen skulle jag agera i nuet och använda dom till tävlingsstarter och andra nöjen. Jag skulle åkt till Stockholms nya arena och kollat på One Directions konsert i maj. Jag skulle även köpa in all den där utrustningen jag ville ha, samt möjligtvis piercat och tatuerat mig. Sedan är nog pengarna slut..?
 

Det klart att det skulle vara slösaktigt egentligen att göra av med alla så på en gång, men sådan är jag och det är troligtvis vad jag skulle gjort...
 

Var med och tävla..

Asslatjejerna / 26 April, 2013 - 13:09 /
3 kommentarer

...Om ett schabrak från Mountain Horse hos elwe.blogg.se. Klicka på namnet för att komma direkt till tävlingsinlägget!
 

GOTALAGET

Asslatjejerna / 26 April, 2013 - 12:58 /
3 kommentarer

 
Fick en bild på laget när vi alla var samlade senast i Mölltorp!

Ridskolan i tidningen

Asslatjejerna / 26 April, 2013 - 10:50 /
0 kommentarer


Nu till Göteborg horse show...

Asslatjejerna / 26 April, 2013 - 10:22 /
1 kommentarer

Bilen packad och strax drar vi till Göteborg, idag blir det att installera sig på hotellet, kanske mässan, lite shopping o middag på stan. I morgon blir det mässan på dan och till kvällen har vi biljetter till showen och likaså på söndag då jag ser fram mot WC finalen!!! 
 
Carro får va hemma o vakta djuren. Alsing ska bo hos henne, jag ska köpa nåt fint åt henne på mässan som tack ;=)
 
Ses i vimlet alla ni som ska dit...

Morgonpass

Asslatjejerna / 26 April, 2013 - 09:25 /
0 kommentarer

Hade utsläpp och fodring imorse och bara stod och myste med hästarna. Så fint väder också! 
 

Tur i regnet

Asslatjejerna / 25 April, 2013 - 21:52 /
1 kommentarer

Igår red jag innan hoppasset ut Embla i regnet. Galoppträning var planerad och det fick det även bli. Det blåste som tur var inte så mycket och då är ju inte heller regnet så farligt. 
 
Jag värmde upp henne ordentligt i trav, jobbade upp henne i en högre form för att få henne att bära sig själv mer. Kan annars bli lätt tung i handen. Jobbade litegrann med ställningen åt båda håll, hon börjar förstå det där nu men jag önskar att hon formar sig lite mer för skänkeln så att det inte behöver ske så mycket med handen. Lättast var vänster varv, om det är jag som har lättare för det eller Embla vet jag inte hehe. Sedan red jag över i galopp, i först ett ganska samlat tempo. Gasade på henne allt efter som tills vi hade ett bra tempo att ligga och rulla i. Efter att ha ridit i Villgotts snabba galopp kändes det nästan lite löjligt långsamt, men jag ville inte pressa henne ännu mer och se om hon verkligen kunde, då hon inte har varken balansen eller styrkan. 
 
I slutet på den sträckan hittade jag ett nytt spår istället för hemvägen. Det var som en galoppbana utan inhängnad och med grusunderlag. Jag tog två varv där inne också och jobbade tempoväxlingar utefter kurvor och raksträckor. Sedan var det lång hemskrittning med nöjd ryttare och häst!
 

 

Helt såld på snygga pannband nu

Asslatjejerna / 25 April, 2013 - 15:00 /
4 kommentarer

Pannband är ju såå snyggt men såå dyrt. Iallafall mina favoriter, och de är sådana med pärlor eller swarovskistenar. Glittrar så snyggt och ser hela tiden nyköpt ut. De med vanliga stenar lossar även ofta och det skulle jag inte klara haha.
 
De jag tycker allra bäst om är nog de tvådelade, men hittade även ett tredelat som det ovan visar. På vissa hästar kan det nog bli för mycket medans det är ursnyggt på andra.

Kvällsridning?

Asslatjejerna / 25 April, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Den eventuella ridningen får bli ikväll. Är borta heela dagen och kommer hem först då. Prio ett blir ju Villgott och han ska nog hoppas eller gå ett dressyrpass i paddocken. Där är det verkligen bra underlag och jag tycker utrymmet är helt perfekt även om den egentligen är ganska liten!
 
Kanske kan jag få mamma att fota om det inte är för mörkt? 
 

Hoppass

Asslatjejerna / 25 April, 2013 - 09:43 /
0 kommentarer

Igår ställde jag, Flisan och Emilia fram lite hinder i ridhuset. Vädret var verkligen kasst så då passade vi på. Vattenmatta, lite murdelar samt schackbrädena åkte fram, även ett helt vanligt räcke med både kort väg och transportsträcka. Oxern ni ser på bild var tänkt att ha tighta svängar så man tränar på att förbereda bra samt komma tillbaka direkt efter och hitta vägen. 
 
Villgott kändes helt okej. Varken mer eller mindre. Lite spänd och nervös men hoppade ändå som han skulle. Brydde sig inte ett dugg om de tittiga hindren i slutet, så jag ska försöka att gå in och hoppa dom flera gånger i veckan. Kan vara i ett dressyrpass eller efter en ridtur, ett språng eller så, så han får lite rutin på dom. 
 

Uppiffade hästar

Asslatjejerna / 25 April, 2013 - 09:23 /
0 kommentarer

Igår kom bl.a götene tidningen till oss och kollade samt fotade. I samband med det piffades alla hästar till. Man, svans och panlugg friserades och en del hästar skoddes om eller bara verkades. Den som det blev allra störst skillnad på var Flemmah, en helt annan häst! 
 

Vad är snyggast?

Asslatjejerna / 25 April, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

Var inne först lite på Hööks förut och kollade på handskar inför tävling. Köpte ju nya alldeles nyligen men dom är redan borta. Känns som man bör bunkra upp ett helt förråd för att veta att man har tills nästa gång :P
 
 
Hittade dessa två enkla handskar som var väldigt lika varandra. - förutom att de andra är i skinn, alltså glansigare. Efter lite tänkttid tycker jag nog att de sistnämnda är snyggare. Ger nyare och lyxigare intryck tycker jag.
 
(Såg också en annan kul sak, att den översta handsken har så kallade touchtrådar så att man ska kunna använda sin mobil utan att ta av sig dom haha! Höjden på lathet)
 
Vilket föredrar ni? 

Orange i gaderoben

Asslatjejerna / 24 April, 2013 - 21:00 /
7 kommentarer

 
Orange är nya favoritfärgen till ponny, marinblå har blivit ersatt. Den passar nästan alla ponnyfärger trots den är lite klurig i sig. Tänk ett oranget schabrak med boots och huva på gräsbanan? På en ponny då såklart hehe, skulle vara så snyggt! 
 
Vilken är eran favvofärg? 

Här finns vi privat

Asslatjejerna / 24 April, 2013 - 18:00 /
3 kommentarer

 
 

En snyggare håruppsättning...

Asslatjejerna / 24 April, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

...Gör så mycket. Jag själv tävlar oftast i tofs - tyvärr. Inget jag föredrar egentligen då det ser så ovårdat ut när man har lite längre hår. I galoppen flyger liksom allt hår upp och ner haha. Samma även om man har fläta som jag också brukar ha.
 
Snyggast tycker jag nog är någon form av donut eller annan knut i nacken. På andra plats kommer hårnät för det samlar också upp allting bra. Jag har ju faktiskt båda två här hemma men har nog varit för lat för att använda dom. Jag får nämligen göra om mitt hår 300 miljarder gånger innan start för att det åker ur. Men det får det bli ändring på nu då!
 
Vad föredrar ni att tävla i?
 

Uteritter planerade

Asslatjejerna / 24 April, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

Åker upp till stallet om ett par timmar. De hästar jag rider ska ridas ut. Få sträcka ut och jobba lite i skogarna nu när dom gått så bra i ridhus det senaste. Tur att vi har klätterbackar så nära säger jag igen, så skönt att ha nära till hands så man verkligen kan utnyttja dom så ofta man vill!

Hur gick det nu då?

Asslatjejerna / 24 April, 2013 - 09:32 /
3 kommentarer

Alla hästarna skötte sig så otroligt bra. Dessa två passen under kvällen var mestadels fokus på hästarna. Hur vi skulle rida och hantera dom så att dom fick lära sig ridskoleviset. Det vill säga allt från att ställa upp och stå stilla tills alla var klara fram tills avskrittning och avhoppning ihop med restrerande av gruppen.
 
Vädret var ju inte det mest tursamma första dagen så där. Det blåste som sjutton och det skramlade både på och i väggarna på ridhuset. Trots det var hästarna trygga med varandra och med ryttare på ryggen och gjorde ingen stor grej utav det. 
 
Fick tyvärr inga bilder från gårdagen, men jag red Dunört och söta Tina.

Lektionstajm

Asslatjejerna / 23 April, 2013 - 18:00 /
2 kommentarer

Minns tiden från ridskolan när jag var yngre nu, när man bilade upp till stallet och undrade vilken häst man skulle ha och var i extas för det haha! Vi får se lite hur kvällen slutar iallafall. Ska bli roligt med träning och intressant att se hur hästarna fungerar i såpass "stor" grupp och i omgångar!
 

Ytterligare 2 hästar

Asslatjejerna / 23 April, 2013 - 16:30 /
3 kommentarer

Häromdagen åkte även Come on och Villändra från Långemossen upp till Wärmagården. Ettan som hon kallas ska så småningom sättas igång och gå med i verksamheten och för Villändra är det alldeles strax inridning som gäller.
 

Winstons släkting

Asslatjejerna / 23 April, 2013 - 15:26 /
1 kommentarer

På tävlingen i lördags träffade vi vad jag har för mig var Winstons halvsyster. Hon var lite större än Winston men dom var verkligen lika i rörelse!
 
 
Här stod dom och hälsade på varandra hihi.

Inköpslista

Asslatjejerna / 23 April, 2013 - 11:30 /
4 kommentarer

Eftersom det snart är jul tillät jag mig själv att skriva en önskelista ;) Nä men det är iallafall prylar jag ska spara till inom kort, ni får se de på hästfronten:
 
 
 
Ny kavaj behöver jag verkligen ha. Min gamla försvann spårlöst, men den satt ändå inget vidare bra. Därför vill jag ha Höökskavajen då jag tycker om passformen, och då till ett rimligt pris. Felicia och Emilia har ju den och den är lika snygg i verkligheten, om inte snyggare! Det ända negativa är nog att så många har den vilket inte gör den speciellt unik.
 
 
 
Lami-cells hjälm med swarovskistenar blev nyligen min favorit. Har haft väldigt svårt för hjälmar och har aldrig känt att jag behöver en ny för utseendets skull. Men nu är min där hemma både för liten och utsliten så detta får bli nästa! Hoppas verkligen kvalitén håller och inga stenar lossnar!
 
 
 
Sedan är det ju också dags att byta ut alla tjocka vinterjackor mot en tunnare vårjacka. Materialet jag gillar bäst är softshell i och med att det är så mellantunt och sitter bra mot kroppen. Har dock inte bestämt någon jacka jag gillar extra mycket då det finns så många olika snygga på den fronten. Får kolla noga när det är dags.
 
 
 
Sist men inte minns måste jag uppgradera ridbyxorna i min gaderob. Har nästan bara knäförstärkta kvar - vilket jag verkligen hatar att rida i. Alla mina helskodda eller favoriter är numera utslitna till tusen och de jag har kvar ut över dom sitter riktigt illa. Så ridbyxor som införskaffas framöver ska vara helskodda!

Mer bilder

Asslatjejerna / 23 April, 2013 - 09:55 /
1 kommentarer

TEAM TYRA

Asslatjejerna / 23 April, 2013 - 08:44 /
1 kommentarer

Ser ni också på bloggkampen? Vem hejar ni på nu då? ;)
 

Dusch innan tävling

Asslatjejerna / 22 April, 2013 - 11:00 /
5 kommentarer

 
Nu på wärmagården har vi en spolspilta så vi äntligen kan duscha hästarna lätt. Det gick ju förr också men då blev stallplanen dyblöt och det var nästan bara aktuellt på sommaren. Lövvi var lite skakis i början när hon skulle gå in i inhängnaden, men tillslut slappnade hon av och då brukar hon stå och sova ;)

Provlektioner

Asslatjejerna / 22 April, 2013 - 09:12 /
3 kommentarer

Imorgon ska alla hästarna få gå provlektioner. Detta så att vi ska se hur dom fungerar i systemet och så att dom vänjer sig lite. Lektionerna kommer pågå mellan 18-20 och både jag och Felicia ska delta i en av dom. Ska bli kul att se hur hästarna fungerar!
 
Vill ni vara med för eventuella lediga platser? Kostnaden är 20:-.
 

Tävlingsbilder

Asslatjejerna / 22 April, 2013 - 08:27 /
2 kommentarer

ALLA neda är klickade av jolafoto.blogg.se. Tack så hemskt mycket!
 

Söndagens ridning

Asslatjejerna / 21 April, 2013 - 21:16 /
1 kommentarer

Idag red jag tre hästar och jag började med Villgott. Det blev en ridtur där det var sammanlagt fyra hästar och han skötte sig hur bra som helst. Lite pigg i början och tog inte mina förhållningar, men sedan lyssnade han.
 
Flemmah klättrades i backarna. Red ju ut ensam på henne och det var utan protester! Fortsatte sedan på en grusväg och travade och galopperade innan jag skrittade hem igen. En kort ridtur bara där jag gick igenom det grundläggande.
 
Dunört som nu kommit hem för att gå med i verksamheten. fick gå lite senare efter allt stallfix. Red henne i ridhuset och hon är verkligen så himla go! En riktig läromästare kommer hon bli. Åsa hjälpte mig lite och vi jobbade öppnor, volter och lite galopp innan hon var klar. Öppnor har jag lite svårare för och sedan var det såå länge sedan jag gjorde de rörelserna. Men helt okej nöjd, hon var rolig och verkligen en sådan man lär sig på!
 
Mindre charmig bild, men well bättre än inget ;)

Gårdagens defilering

Asslatjejerna / 21 April, 2013 - 12:28 /
2 kommentarer


Det var verkligen många lag samlade och på den övre bilden ser ni vårt. Såklart skyltade vi med våra sponsrade jackor från ungdomssatsningen under hela tävlingsdagen!

Mycket mer effektiva

Asslatjejerna / 21 April, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

Det känns verkligen så otroligt skönt att komma igång ordentligt. Jag säger det igen att jag är så otroligt glad att vi fått den möjligheten vi fått. Det är inte bara det att vi har lyxen att ha ett ridhus. Det blev liksom hela grejen. Hela flytten. En liten omstart, en utökad verksamhet, det gjorde att man liksom blev ännu mer lockad och mer motiverad till att fortsätta. 
 
I stallet bedömer vi själva att vi blivit mycket mer effektiva. En vanlig vecka utan förhinder för någon av oss går alla hästar som dom ska och stallet sköts från punkt till pricka. Givetvis hjälps vi åt och försöker kompensera varandra, och oftast flyter det på bra det med. Häromdagen red jag liksom fem hästar i ström vilket skulle varit riktigt tungt tidigare i vintras. Jag vet inte riktigt vad det var som fick igång mig, men säkert att allt bara helt enkelt blev motiverande och att man har en målsättning för hästarna, att vädret äntligen börjar bli på topp är ju bara ett sort fet plus!
 
Sen den här grejen att bara komma ut på en ridtur mycket snabbare. Har vi planerat att rida många hästar så är det liksom bara noggrann grundlig men snabb rykt innan avfärd, och sen får man ta myset och mer ordentligt efteråt när man vet hur mycket tid man har över.
 
Nä jag tycker det är viktigt att vara effektiv, men på den nivån att man fortfarande trivs och kan slappna av!
 
Så, är ni riktiga segisar i stallet? ;)
 
Fix med sadelgjorden och en hälsning hehe.

Gårdagens vinst!!

Asslatjejerna / 21 April, 2013 - 09:00 /
3 kommentarer

New In

Asslatjejerna / 21 April, 2013 - 08:41 /
0 kommentarer

Allt köptes på Skara Hästsport för några dagar sedan och jag är såå nöjd!
 

Det är då ett pannband och glen gordon schabraket som är nytt!

Dressyrpass i kvällssolen

Asslatjejerna / 20 April, 2013 - 21:49 /
1 kommentarer

Innan vi åkte hem efter en hel tävlingdag i Mölltorp så red jag Villgott i paddocken. Värmde upp mycket i skritt och när jag väl övergick i trav så var han direkt mjuk och avslappnad i nacken. Jobbade lite volter, överdriven ställning, sidvärtsrörelser (bara några få steg) och att han skulle vara stadig i formen. Övergick sedan till galopp som går hur bra som helst i högervarvet nu. Vänster är han lite stelare i så det gäller att ha honom ordentligt lösgjord så man kan jobba med båda sidorna. I början red jag i lite för högt tempo jämförelsevis vad jag var ute efter, men sen gav jag mig attan på att behålla det tempot han har när han precis tagit galoppen. Snacka om skillnad säger jag bara. 
Efter mycket galoppjobb var han jättemjuk i trav och avskrittning, som skedde i något lägre form. Frust frust!
 

På g

Asslatjejerna / 20 April, 2013 - 19:27 /
0 kommentarer

Uppdate samt en jäkla massa bilder från dagen är på väg upp. Nöjda ryttare och hästar idag :)
 
Asslatjejerna

Se blåsten som en träningsmöjlighet

Asslatjejerna / 20 April, 2013 - 12:00 /
4 kommentarer

Det blåsiga vädret är ju tyvärr inte det mysigaste vädret att rida ut i, MEN jag tycker verkligen att man ska utnyttja det. De allra flesta hästar är liite mer på tårna i sånt väder och kan tycka vissa grejer är mer skrämmande än vanligt, då tycker jag det är dags att ta tillfälle i akt och träna på tittigheten.
 
Oavsett om vi rider unghäst, problemhäst eller en av våra äldre tävlingshästar så ser vi alltid blåsten som en möjlighet till träning. Det är ofta mycket saker som rör sig och ljudet är annorlunda, en annan miljö helt enkelt, vilket gör att hästarna oftast brukar reagera genom att bli lite stissiga eller spända. Då är det perfekt tillfälle att träna på hur du ska hantera situationen. Vad gör jag som ryttare när hästen kastar sig ifrån en blåsande plastbit? Hur påverkar min inverkan hästen? 
 
Man kan ha med det till så mycket. Tänk på hoppbanan när din häst kastar dig, repetera då samma process som du gjort på hemmaplan så kommer den garanterat att lyssna likadant.
 
Jag skrev detta för att många verkligen undviker blåsten. Jag förstår dock att det kan vara lyxigt att gå in i ridhuset och trimma då. Men säger bara, försök att inte göra det varje gång då det är en otrolig träningsmöjlighet!
 

Varför Herrljunga är så...?

Asslatjejerna / 20 April, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

Häromdagen sa jag till Cajsa så här. - Gissa vart vi ska till den 1 Maj, och så lät jag lite förnurlig. Hon förstod såklart inte och när jag talade om att det var tävlingen i Herrljunga fattade hon inte vad som var så speciellt med det heller haha!
 
Jag älskar verkligen den tävlingsplatsen. Förutom att dom har en stor fin gräsbana så är det hela atmosfären som gör att man trivs så. Bra framridningsmöjligheter, fin hinderpark och funktionärer med koll. Verkligen mysig anläggning! 
 
En knöcklig runda på orutinerade Tilly och rundor på rosettplockaren Candy ;)

Tävling i Mölltorp

Asslatjejerna / 20 April, 2013 - 06:30 /
1 kommentarer

Nu lastar vi Winston och Lövvi och åker iväg mot Mölltorp. Första omgången i Gotacupen 2013 och jag ska se om kameran vill sammarbeta så jag kan ta lite kort. Kan dock inte mäta sig med de Eleonoras pappa tog förra året, kika nedan!

 
Tilly var dock alltid svår att få bra på bild!

GHS VS Hundvakt

Asslatjejerna / 19 April, 2013 - 17:00 /
2 kommentarer

Jag ska ju inte på GHS i år heller, det är faktiskt ingenting som jag har haft som ett "måste", utan skulle jag få tillfälle så skulle det vara allmänt jäkla roligt bara. För en del är det ju liksom en av höjdpunkterna på året. Skulle jag vara där skulle det nog vara mest hoppningen och mässan som tilltalade mig, men en stor plånbok i bagaget ;)
 
Istället för en Göteborg tripp ska jag vara hundvakt åt Alsing. Eller ja, han ska bo hos oss under helgen iallafall. Får se vad han tycker om det haha!
 
Alsing är inte längre en pudelpojke utan numer schnauzer klippt ;)

Rösta på vår hund

Asslatjejerna / 19 April, 2013 - 15:01 /
2 kommentarer

Skulle vara guld värt om ni ville rösta på vår vovve i en bildtävling som tidningen har. 
 
Allt ni behöver göra är att smsa: NLT HUND 90, till nummer 72001. Kostar som ett vanligt sms. Skulle vara väldigt tacksam :D

Ny uppstartad ridskola i Götene

Asslatjejerna / 19 April, 2013 - 15:00 /
0 kommentarer

Jag tipsar er igen om vår ridskola som startar upp nu v.18! Du kommer utvecklas enormt på våra tävlingshästar för väl meriterade tränare! Allt om detta hittar ni HÄR. Även hur ni går tillväga för vidare anmälning. Tycker verkligen ni skall ta chansen till detta. Hoppas vi ses i vår!!
 
Har ni inte tid eller lust med lektioner i veckan så tycker jag ni ska kika in våra ridläger i sommar!
 
 

Hyenan i måndags

Asslatjejerna / 19 April, 2013 - 11:00 /
2 kommentarer

 

BAM

Asslatjejerna / 19 April, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

 
Härligaste bilden av dom alla. Ridning ÄR en sport ;)

Det jobbigaste med att blogga

Asslatjejerna / 19 April, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Det allra jobbigaste med att driva en blogg som faktiskt läs utav er är att det ständigt är krav på uppdatering. Uppdaterar man inte flitigt eller försöker hålla en någorlunda jämn inläggsranson så tappar man läsare snabbt som attan. Jag vet själv hur fort man kan tröttna på en blogg som man kollar flera gånger dagligen. På ett fingerknäpp.
Speciellt jobbigt är även pressen att dagligen skriva sina inlägg. Man måste ha inlägg att publicera annars tröttnar folk.
 
När jag skriver inlägg här på asslatjejerna.se så vill jag att det ska vara ett ämne jag vill skriva om. Då flyter allt på. Men när man har noll idéer och försöker pressa ut några så blir det rent ut sagt kassa inlägg från min sida. De allra flesta åker i papperskorgen eller hamnar i utkast till en dag då jag är på bättre skrivhumör.
 
Det jag försöker säga är att jag verkligen inte kan tvinga mig själv att skriva en viss text. Har jag världens idéer och tankar så skriver jag rakt upp och ner i kanske 10 minuter. I det är korrigeringar inräknat. I övrigt när jag inte har någon som helst anledning vad inlägget i fråga ska handla om så kan det ta hur lång tid som helst, och oftast blir jag då aldrig klar.
 
Vad tycker ni det jobbigaste med att bedriva en blogg är? Och vad har ni svårt för?
 
 

Det här går inteee

Asslatjejerna / 18 April, 2013 - 19:30 /
3 kommentarer

Åh har inte varit i stallet på två dagar nu och känner mig både rastlös och fruktansvärt ridsugen! Och bara allmänt på stallhumör! Först imorgon kan jag åka upp men inte det försän på eftermiddagen. Kommer vilja åka upp dit tidigare på förmiddagen men riktigt så mycket kommer jag inte ha att göra så att jag håller mig sysselsatt till kvällen då jag har insläpp ;)
 

Appen som aldrig funkar

Asslatjejerna / 18 April, 2013 - 09:43 /
1 kommentarer

Insåg nu att efter flera misslyckanden med bloggappen, att det går 100 gånger smidigare att blogga från safari. Alltså att man loggar in på internet som en vanlig hemsida. Snyggare layout och mer verklighetsbaserat om man säger så. Har hitills heller aldrig krånglat. 
 
Hur funkar appen resprktive hemsidan för er?
 

Dags att fota ridpassen

Asslatjejerna / 18 April, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

Nu när paddocken är helt ridbar ska jag dra med mamma som fotograf i helgen. Hon har egentligen bara provat min kamera några fåtals gånger under ridpass och dom blir då ingen höjdare. Förstår verkligen inte varför de blir så suddiga, tycker automatiska inställningar ska klara något så simpelt som att fota i rörelse. Okej att bilderna inte blir 100% skarpa, men dessa blir verkligen suddiga och tråkiga, man får då liksom ingen motivation till att ta med kameran. 
 
Men vi får se helt enkelt i helgen hur dom blir. I ridhuset är den värdelös. Vore ju hur smidigt som helst att bara be en random kameraman att klicka lite, och inte lära dom massa inställningar ;)
 

Nya jackan

Asslatjejerna / 17 April, 2013 - 22:14 /
1 kommentarer

Igår hade vi en avsutten träff med ungdomssatsningen, föreläsning om mental träning och tävlingspepp stod på schemat.
Sen fick vi våra sponsorjackor, en röd JW jacka, jättesnygg och skön. Red i den idag och det funkade toppen ;)
 
I morgon är det stallfri dag och då ska jag passa på att städa eftersom mamma är borta hela dan, borde städa ur bilen också eftersom vi ska köpa en ny och byta in den gamla. hej då saab 9-5 hej Volvo V70...
 
Senare på kvällen ska Alsings hundkurs börja och hinner inte mamma hem tills dess så kanske jag får gå på den med honom. Rätt mycket att göra nu känns det som...
 

Stallfritt

Asslatjejerna / 17 April, 2013 - 15:09 /
4 kommentarer

Hatar dom, men dom dagarna kommer. Idag har och ska jag bara vara hemma. Har vart ute och sprungit och ska vara barnvakt åt min syster restrerande av kvällen. Såg att jag fått en hel hög med reklam nu, så jag har att göra i helgen kan man säga haha.
 
Så här ser vardagsrumsgolvet ut nu iallafall. Kan göra en matta av alla tidningar ;)
  

Böcker & Spel säljes

Asslatjejerna / 17 April, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

 
30:-/ Spel eller paketpris 140:-
Frakt 12:-/st
 
 
Fullblodsböcker för de samlande 
10:-/st
 
Ser hellre att någon annan får användning för dom än att slänga dom, så maila asslatjejerna@live.se vid intresse,

Nyharvat och snyggt

Asslatjejerna / 17 April, 2013 - 09:00 /
2 kommentarer

Nu är ridbanan fullt ridbar och man kan vid fint väder lägga passen ute istället, wiho!
 
Foto: Åsa Larsson

Träningsvärk som heter duga

Asslatjejerna / 17 April, 2013 - 08:00 /
0 kommentarer

Shit, varje gång jag kommer hem från stallet har jag verkligen världens träningsvärk. Ganska givet dock eftersom jag både rider fler hästar nu sedan flytten och även hårdare när vi har tillgång till ridhuset. 
 
Toppar det med att gå en långpromenad med Amis. Hon har blivit väldigt rund på bara några dagar så nu är det bantning som gäller. Vi tror att hon får i sig väldigt mycket skräp när hon går lös på stallet och då har hennes mage svällt upp bara sådär.
 

Tävlingar i Maj månad

Asslatjejerna / 16 April, 2013 - 20:23 /
3 kommentarer

Nu har jag och mamma suttit ned och anmält mig till tävlingar under Maj månad. Kollat så att höjder, datum och tider passar ihop. Än så länge blev det bara tre stycken och den allra första är på stora gräsbanan i Herrljunga! Efter det kommer de regionala i Alingsås och Skara, hemmaklubben såklart. Riktigt riktigt taggad är jag. Först och främst är det ju Villgott som ska ut, men kommer det någon som passar så är det nog tänkt att jag tar ut Embla också, eftersom jag inte kan vara med på den i helgen som kommer.
 
Herrljunga 2012 med underbara Candy och Tilly.

Traditionella bloggtorkan

Asslatjejerna / 16 April, 2013 - 17:32 /
1 kommentarer

Åh snacka om dålig bloggmotivation. Eller egentligen är den på topp men hjärnan har inte samarbetat med mig på en vecka snart... Vad vill ni läsa om? ♥
 

Dagens två pållar

Asslatjejerna / 16 April, 2013 - 17:14 /
0 kommentarer

Var precis uppe i stallet och gjorde följande ;)
 
Flemmah reds i ungefär 25 minuter. Framskrittning för hand i ridhuset innan jag hoppade upp och travade och galopperade. Sedan skrittade jag av henne utomhus.
 
Villgott fick gå ett dressyrpass i ridhuset. Han kändes väl sådär kan jag säga. Stressad på något vis och ville inte alls släppa till. Även om han var lydig och känslig så fick jag bara den där känslan korta stunder. Jag värmde upp mycket i skritt och trav där tempoväxlingar, omställning samt sidvärtsrörelser ingick. De sistnämnda kändes lite halvdana men jag är faktiskt nöjd då det var första gången jag provade slutor med honom!
Första galopperna  var han för snabb i och jag krävde lite dåligt. Men mot slutet av passet jobbade jag som fasen och han gjorde så fina fattningar och avbrott! Efter det var han klart mycket mjukare och mer reglerbar i formen.
 

Pics from yesterday

Asslatjejerna / 16 April, 2013 - 13:00 /
6 kommentarer

 
 
Lite random bilder Johanna knäppte när vi... Ah jag vet inte vad vi höll på med haha. Tränade hästarna eller något ;)

Mopeddags

Asslatjejerna / 16 April, 2013 - 10:58 /
1 kommentarer

Jag tog ju aldrig EU-kort för moped när jag fyllt 15, och nu börjar det närma sig körkort för bil istället. Dock har jag planerat att ta förarbevis för klass 2 moped snabbt som attan och införskaffa mig en sådan. Det kommer bli så mycket enklare med turerna till stallet, jag kan planera dom ut efter mig själv, slipper be om skjuts och mamma slipper ständigt sitta i bilen eller planera in tider hon ska skjutsa. Blir väl dessutom en hel del billigare i längden att bara tanka moppen lite snabbt. 
 
Kommer ju dessutom ha användning av den i sommar, så komsi komsi ;)
 

Lille charmiga W

Asslatjejerna / 16 April, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Nu händer det GHS-13

Asslatjejerna / 15 April, 2013 - 22:23 /
1 kommentarer

Inte långt kvar nu, jag pratar såklart om en av årets höjdpunkter GHS. Åker för 8 e året i rad. jag, mamma och Emilia tilsammans med Kajsa och hennes mamma. vi har en riktig traddisch;) Bor alltid på hotel liseberg, samma rum som vi bokar om direkt när vi åker hem. Vi åker ner på fredan och hem på söndag kväll efter finalerna. Ska shoppa loss ordentligt iår... 
 
Ska bli toppenkul!!!  Vilka ser man där i vimlet???
 
 

Välkommen Golden Tina

Asslatjejerna / 15 April, 2013 - 22:00 /
2 kommentarer

 
Hos oss har vi nu Golden Tina, ett sto på 15 år. Tina ska bli av med en hel del övervikt och komma igång innan hon ska vara med på ridlektionerna här hos oss!

5 hästar ridna

Asslatjejerna / 15 April, 2013 - 20:36 /
1 kommentarer

Åh vad planering jag hade gjort innan jag åkte upp till stallet. Hade tänkt motionera alla hästarna även om jag hade noll koll på ordning och aktivering. Började gjorde jag iallafall med Tina, och hon longerades i ridhuset. Jobbade henne lös från marken, att hon skulle stanna när jag stannade och springa när jag sprang osv. Hon var nästan lite svår att longera för hon var som en svans vad man än gjorde ;)
 
Efteråt fick det bli Embla som reds ut i skogen. Jobbade henne mycket i trav, att hon skulle trampa under sig och bära sig själv. Lätt hänt att hon blir tung i handen, men känslan är verkligen underbar när hon släpper till. När jag fortsätt ett tag hamnade jag väldigt långt bort och trodde att om jag fortsatte skulle jag hitta en annan väg hem. Red dock helt vilse så turen varade i 2,5 timmar innan jag stod på hemmaplan igen. Allt som allt red vi genom samhällen, broar, större trafikerad väg, skogar, åkrar och grusvägar. Visst var hon tittig och lite spänd men helt genomsnäll och go. Susade förbi några lastbilar som hon tog med ro, men jag bestämde mig ändå att rida av vägen och ta någon skogsväg hem. Eller ja, som tillslut ledde hem haha...
 
Eftersom den turen tog längre tid än planerat hann jag bara rida Villgott sen. Red ut med Lövvi och Winston. En lagom runda med klättring och galopper. Lite "kravlös" tur där dom bara fick vara och sträcka ut.
 

Bilar mig upp

Asslatjejerna / 15 April, 2013 - 12:30 /
5 kommentarer

Åker upp till stallet och börjar rida hästarna en efter en. Vädret är ju inte på topp, men sålänge vi slipper nederbörd och allt för mycket blåst får vi väl vara nöjda. Ska ta med kameran och se om jag kan ta lite kort till er. Bland annat på den nya ponnyn!
 

Bana uppbyggd

Asslatjejerna / 15 April, 2013 - 09:58 /
1 kommentarer

Igår hoppades alla hästar i ridhuset utom Villgott. Åsa skulle köra honom i vagn för omväxlingens skull.

Minna, Embla och Hyenan var först ut när jag stod vid sidan av. Så får det gå när man glömmer ridkläder.
Minna såg väldigt mjuk och lugn ut, Kajsa som var med, red henne riktigt bra. Embla var positiv och hoppade utbra. Hyenan var stark och pigg men fick också till några bra språng. Winston som även kom in en snabbis hoppade det sista jättefina runda språng. Jag hjälpte henne på det sätt Åsa hjälpt mig med Villgott då vi hade lite samma svårigheter. Så bra när man kan hjälpa varandra på det sättet!

/Carolina

Myser med vovve

Asslatjejerna / 15 April, 2013 - 09:03 /
1 kommentarer

Ligger kvar i sängen med vovve som ville gå ut klockan fem i natt. Försöker se det positiva i det, att jag tränar på att gå upp när jag är trött haha!

Otroligt ridsugen blir jag när jag kollat klart alla bloggar jag läser. Åker upp dit senare och kör!

/Carolina

Filmerna

Asslatjejerna / 14 April, 2013 - 21:12 /
1 kommentarer

Ni får dom oredigerade tillsvidare så inte kvalitén tar så mycket stryk...
 
 

Duktig ponny i helgen

Asslatjejerna / 14 April, 2013 - 20:00 /
1 kommentarer

Helgens tävling avklarad, en regional i Tidaholm där jag hoppade klasserna LC & LB. Villgott var väldigt lugn och jag är faktiskt nöjd med båda mina rundor. I första klassen slutade vi på 8 fel. Blev ett stopp på sista som kom hastigt ur en sväng. Han fick gott hoppa stilla stående och rev med sig bommen. 
 
I LB:n kunde det ju bli en kvalrunda, men Villgott var lite trött i benen och jag red an slarvigt vilket resulterade i ett pet på hinder nummer två. Annars kände jag att vi fick ett bra flyt och han lyssnade bra restrerande av banan. Kombinationen var en enkel räcke-räcke och den kändes bra. Han backar av lite innan men jag tror att det är bra så att han får plats ordentligt. Han har ju stor galopp i sig!
 

Dagen efter tävling

Asslatjejerna / 14 April, 2013 - 09:00 /
5 kommentarer

Direkt efter tävlingsdagen, när man lastat ut hästen ur transporten är det hagen som gäller. Det är liksom belöningen för att den varit borta. Hage, kompisar och mat.
 
Många ställer in hästen i boxen och låter den stå där och återhämta sig och pysslar och donar med back on track osv. Sedan nästa dag får den komma ut. Det tycker inte jag är rättvist eller schysst och inte speciellt kul för hästen heller. 
 
Dagen efter om vi är uppe och rider så är det en lite lugnare tur. Helst av allt ska dom inte vila men dom ska inte heller gå stenhårt. Oftast står en uteritt på schemat där dom rids på ordentligt framåt och pustar ut helt enkelt. Kanske blir av med eventuell träningsvärk och så.
 
Det är nog vårat upplägg. Hur gör ni med era pållar? :)
 

v. 18 gäller det

Asslatjejerna / 13 April, 2013 - 18:00 /
0 kommentarer

Lockenkils Embla

Asslatjejerna / 13 April, 2013 - 15:00 /
2 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Embla
 
♦ Kategori: D-ponny ca 147cm.
 
♦ Född: 2008
 
♦ Stam: e. Minotauros RP 114, eu. Micis Napoleon RP 139, uue. Flight RNF 64-S
 
♦ Meriter: Startad LD+5
 
Om Embla: En riktig hoppeponny med speciell personlighet. Väldigt ödmjuk och snäll men samtidigt gömmer sig en ordentlig envishet. Det är vad vi tror kommer göra henne till en otroligt bra tävlingsponny. Därför ska Carolina tävla henne i början av 2014. Målet är att gå ner ett par kilo och hinna prova på någon form av fälttävlan. Sedan får vi se vart det leder!
 
 
 

Nya jackor

Asslatjejerna / 13 April, 2013 - 12:30 /
1 kommentarer

På tisdag ska vi hämta ut de nya jackorna som vi fått från ungdomsattsningen! Kommer bli spännande att se resultatet, jag vet ju bara att dom är röda ;)
 
 
Vi fick ju för inte så länge sedan snygga jackor av Åsa också, med Stall Assla tryck. Det är den gråa till höger på bilden.

Vi välkomnar snart...

Asslatjejerna / 13 April, 2013 - 10:00 /
2 kommentarer

En ny ponny har anlänt till stall Assla för att gå med i verksamheten. Detta är Golden Tina, som är halvsyster med lilla Gina som fanns hos oss under en tid!
 
Bilder kommer på denna skönheten, åh vad fin hon var. Lite rund och go, men då har man att jobba med ;)
 
Bild på söta Gina sålänge

Tävling i Tidaholm

Asslatjejerna / 13 April, 2013 - 05:30 /
3 kommentarer

Nu kan jag ju inte mer än säga att klockan ÄR tidig morgon, och både jag och Felicia är uppe. Mamma kommer och hämtar oss alldeles strax och då åker vi vidare till Wärmagården för lite småfix, lastning och avfärd. Vi planerar att vara framme i Tidaholm runt åtta tiden så vi har lite tid på oss innan start.
 
Wish me luck :D
 

Husvakter

Asslatjejerna / 12 April, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

Från och med nu tills på söndag kommer vi vara husvakter uppe på långemossen. Kajsa kommer imorgon också så då är vi tre tjejer in tha house. Då passar man på att ordna extra myskväll och allt det där ;) 
 
Hästarna ska såklart ridas precis som vanligt, och jag åker ju själv på tävling imorgon. Kommer bli kul!
 

Snö?!

Asslatjejerna / 12 April, 2013 - 15:00 /
3 kommentarer

Tydligen har det snöat som sjutton inatt och höll på än i förmiddags. Vad hände med vårvädret och solen som gjorde att det blev 20 grader ute? 
 
Jag som hade hoppats på fint väder imorgon. Fast det klart kunde det ändra sig från sol till snö så fort så borde det kunna göra tvärtom, håll tummarna med mig ;)
 
Bild från i vintras på Bertil.

Ändring i hagarna

Asslatjejerna / 12 April, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

Sådär, nu har vi släppt ihop alla hästarna så det får gå tillsammans i en större hage. Både ston och valacker är det ju och det går riktigt bra ihop. Så skönt när man liksom slipper att hålla isär hästarna från varandra. Kommer ju garanterat hjälpa till sen när verksamheten drar igång, alla hästar känner varandra liksom. 
 
Gamla bilder allihopa, för att visa er lite

Extrajobb

Asslatjejerna / 12 April, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

Jag avundas de som inte behöver jobba för att få in pengar till sin ridning. De som redan har pengar i fickan och kan lägga det på nöjen även fast det både tränar och tävlar. De killar och tjejer som lägger sig på soffan och zappar när dom ridit klart och äter ben & jerrys som det finns flera till av i frysen.
 
Många skäms över att säga att dom jobbar extra, och jag fattar inte poängen med det. Att få in pengar är väl bara skönt? En i min förra klass slet arslet av sig på helgerna och fick in ca 4000 spänn i månaden. DET om något hade suttit bra. Jag tar lite småjobb här och där, bland annat delar jag ut reklam, och får in en liten summa på det varje månad. Pengarna går till min mobilräkning - resten går till tränings och tävlingsavgift. Sedan tomt i plånboken.
 
Alla säger ifrån hela tiden med meningen "Jag har inte fått allt serverat på ett silverfat", och nej inte allt, men väldigt mycket har de fått lyxen att få. Pengar räcker till så mycket, och även om inte pengar kan köpa känslan i ridningen så kan du betalat träning efter träningen och utvecklas som sjutton. Hade jag haft mer pengar i dagsläget och kunnat välja på att träna mer och gå till comerce och shoppa, så hade jag valt träningen. Men nu står jag inte ens vid något sådant val. Ingenting är serverat här. Vill jag träna så får jag tjäna in de pengar på hemmaplan. Vill jag shoppa och dra ut och äta pizza med kompisarna får jag sluta med ridningen. Ni hör alternativen va? 
 
Så jo. Ni som inte rör en fena för att få pengarna att rulla in, ni har det lyxigt, och jämförelse med oss med mindre pengar så serveras ni träning efter träning. Såklart är det hårt jobb ni gör ni också, no doubt, men ni har det sååå lyxigt.
 
Tur att vi hamnat på en urbra anläggning alltså! Kommer hjälpa oss så mycket :)
 
 "Life is'nt about waiting until the storm is over, but learning how to dance in the rain"
 
Mitt nya favoritcitat som ska klistras på allt jag äger. Visar att man visst kan må bra och vara lycklig utan den förmågan att vara rik. Göra det bästa av situationen, precis som jag!
 

Full rulle

Asslatjejerna / 12 April, 2013 - 09:02 /
1 kommentarer

Idag har jag en jäkla massa att göra framför mig och kommer nog inte kunna slappna av ordentligt försän jag är i stallet. Egentligen är det ju lika mycket att göra där, men på något sätt ändå mer friare och lugnare. 
 
Vad jag ska göra är att dela ut min reklam, packa, dammsuga mitt rum och förbereda inlägg här på bloggen som räcker hela helgen. Jag antar att det bara är att börja beta av listan upp i från och ner. Höres ;)
 

VINNAREN

Asslatjejerna / 11 April, 2013 - 20:01 /
9 kommentarer

Vinnaren av ett Amigo Mio fleecetäcke är DEN HÄR BLOGGEN.
 
Kontakta oss innan Måndagen den 15 April med din adress och önskemål om färg och storlek. Har du inte gjort det drar vi en ny vinnare....
 
GRATTIS EVELINA!
 

Hoppdag

Asslatjejerna / 11 April, 2013 - 18:23 /
4 kommentarer

Igår blev det en jäkla massa ridning. Träningsvärken kom direkt men är konstigt nog helt borta idag...
 
 
Jag började med att hoppa Villgott i ridhuset. Upplägget ser ni ovan, tanken var att det skulle kunna bli en bana som kunde hoppas från alla håll.
Villgott kändes så himla bra. Jag känner verkligen att jag har fått koll på det här med avstånd samt ett bra tempo för banhoppning. Jag har en tendens att rida något för långsamt vilket är en av anledningarna att det blir till kråksprång. Första sprången på vattenmattan gick bra. Tog det i trav som ett uppvärmningshinder, ramade in honom och tryckte på. Han skuttade över som om ingenting. Sedan började vi exprimentera lite med vattenmattan. Vika den, lägga den över bommen, knöckla ihop den, så det blev som ett nytt hinder. Fick med mig ett stopp då när jag hade för dåligt driv. Fast det var bra för då kände jag vad som krävdes av mig. Hoppade sedan lite schack/regnbågsplattor som i början var totalt livsfarliga haha. Men vi avslutade allt med att hoppa dom. 
 
Sedan var det Emblas tur. Hoppade bara en snabbis på henne. Behövdes inte mer. Hoppade igenom allt några gånger och sedan klart. Kändes superbra, jag hade koll på tempot och hon hoppade fina runda språng. 
 
Efter det fick Hyenan gå. Jag som sagt att jag aldrig skulle hoppa honom gjorde det. Hoppade bara kombinationen där så jag fick känna på hur han var. Så snäll så och så förändrad från sist! Åt det positiva ;)
Kände även på han i dressyren. Man får verkligen rida. Man tror att han går bra där han går, men det gäller verkligen att pressa upp han så han trampar på i bak, och skillnaden där emellan kändes kan jag lova!
 
Åsa red Flemmah också. Första gången hon gick i ridhus och även om hon vart lite spänd var hon gudasnäll! Hoppade lite hinder lätt som en plätt och såg allmänt lagom ut. Kommer bli en såååå bra ridskolehäst!
 
Minna hoppades av Nina. Stannade tyvärr dock inte kvar och kollade. Klockan tickar ju iväg när man jobbat så mycket :P

Ikväll dras vinnaren...

Asslatjejerna / 11 April, 2013 - 17:50 /
0 kommentarer

... Håll utkik!

Vill du åka på RIDLÄGER till kinnekulle i sommar?

Asslatjejerna / 11 April, 2013 - 14:32 /
9 kommentarer

 
 
HÄR läser du mer

Asslas Villgott

Asslatjejerna / 11 April, 2013 - 14:00 /
0 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Villgott
 
♦ Kategori: B-ponny
 
♦ Född: 2008
 
♦ Stam: e. Simberg Hero, u. Nexis Vilandra ue. Moelgarnedd Montana
 
♦ Meriter: Tävlad LA hopp & dressyr samt placerade sig trea i Ungponny SM 2013.
 
Om Villgott: Pigg glad ponny som bär upp mycket ryttare. Har mycket lätt för sig vilket gör att han används i samtliga discipliner. Går med som en liten buse i verksamheten och rids utöver det över Emilia. Detta är Carolinas tidigare projekt som nu har överlämnats till en mindre ryttare. Han har verkligen framtiden för sig!
 
 

 
 
 

Tävlings outfit

Asslatjejerna / 11 April, 2013 - 10:16 /
1 kommentarer

Inför denna tävlingssäsongen har jag införskaffat mig en ny tävlingsoutfit, red ofta i klubbjacka förut men föredrar nu kavaj eftersom det ser stiligare ut. Förut kunde jag byta outfit mellan klasserna men det gör jag inte längre ;)
 
Jag och syrran fick hur som helst med mamma till hööks för ekipering, jag köpte svart kavaj och Emilia mörkblå vilket passar henne bättre då hon har blå hjälm.
 
Vad har nu för outfit när ni tävlar? har ni ofta samma eller varierar ni?
 
 
 
 

Stärka hästens galopp

Asslatjejerna / 11 April, 2013 - 10:00 /
2 kommentarer

Jag har tagit upp detta tidigare men kände att jag behövde slänga ut något i form av en påminnelse. Bara som ett wake up call, eller kom ihåg bara, typ...
 
Något som är otroligt viktigt oavsett i vilken disciplin man tävlar, är en reglerbar galopp. Alltså konditionen och styrkan i alla de olika tempona. En del, väldigt många, dressyr som hoppryttare sitter och nöter i ridhuset i kort galopp dagarna in och dagarna ut och tror att det stärker hästen. Ledsen att göra er besvikna men det är det värsta ni kan göra om ni vill ha en stark och hållbar häst. 
 
Ut och galoppera. Rejsa på hästarna lite så dom får upp flåset och framförallt får dom en jäkla inställning. För uteritter är en såpass stor variation från ridhuset så jag lovar att det håller humöret uppe.
 
Nu menar jag inte att ni ska ligga i 150 i tjugo minuter, för det kan slita lika mycket det. Det allra nyttigaste är tempoväxlingar och fattningar. Tävla mot kompisen, se vem som kan rida snabbast, vem som kan rida långsammast eller gör tvärtom och träna med kompisen. Be henne trava framför och galoppera i det tempot eller be henne galoppera iväg som en målstolpe du ska till. Och där emellan rider ni i ett mellantempo. Shit jag lovar att din ponny kommer ändras. Kör! 
 

Synas igen!

Asslatjejerna / 11 April, 2013 - 08:20 /
0 kommentarer

Igår

Asslatjejerna / 11 April, 2013 - 08:18 /
0 kommentarer

...6 hästar ridna, hjälptes åt jag, Åsa och Nina. Mer om det ikväll, borta hela dagen!

Vilka står vart?

Asslatjejerna / 10 April, 2013 - 16:00 /
7 kommentarer

Hmm vilka hästar är nu vart? 
 
Vi har ju fortfarande några hästar kvar på Långemossen, resten är på Wärmagården. Kvar på gården där hemma står Lillen, Bertil, Villändra, Aloha och Come on. Även den ena nya shettisen Doris. Dessa är de unghästar som vi inte skall börja jobba ännu och då kan de gå kvar hemma lite till. Allt eftersom kommer troligtvis dom också flyttas. 
 
De som är på Wärmagården är de vi prioriterat skall igång med ridningen och fortsättas tränas och utbildas till ridskolan drar igång. 
 

Våra hästar

Asslatjejerna / 10 April, 2013 - 14:00 /
4 kommentarer

Fick önskemål om att göra en närmre presentation på samtliga av våra hästar. Från och med imorgon kommer det komma upp då och då och de hamnar i vår nya kategori "Våra hästar". Där kommer bilder samt kortfattat om hästen stå så att alla kan gå in och läsa. 
 
Låter det bra? :)
 

Äntligen upp igen

Asslatjejerna / 10 April, 2013 - 12:00 /
3 kommentarer

Idag kommer jag ha relativt lång tid på mig i stallet då jag ska vara där från middag till kväll. Ska se till att verkligen rida så många hästar jag hinner. Sitter här hemma och är görsugen ju :P
 
Villgott ska hoppas i ridhuset, det är vad som är bestämt. Resten får jag avgöra sedan, jag brukar komma på något nyttigt och bra innan!
 

Tisdagens hästaktivering

Asslatjejerna / 10 April, 2013 - 10:36 /
2 kommentarer

Gårdagens ridning fick bli en uteritt på fyra ryttare. Red ut tillsammans med Emilia, Felicia och en tjej som hette Julia. 
 
Vi värmde upp på en bra skrittrunda där hästarna fick lyfta på benen, sedan var det en liten grusväg innan allt slutade på ett fält. Där fick det bli trav och galopp. Alla hästarna skötte sig såå bra, som vanligt ;) Villgott hade en tappsko så vi fick ta det lugnt.
 
Behöver verkligen ta lite bilder nu igen! Blev ju inte så många sist tyvärr

Stallet idag

Asslatjejerna / 09 April, 2013 - 14:00 /
13 kommentarer

När man har vart ifrån stallet någon dag längtar man bara dit. Idag ska alla hästar jobbas på ett eller annat sätt. Kommer tyvärr upp lite sent, men vad gör det när ljuset håller sig framme länge! Är ridhuset ledigt så trimmar jag nog lite där. Villgott ska jobbas över bommar, samma med Embla. Flemmah som har kommit till stallet ska bara gå en snabbis med ryttare på ryggen och vi ska känna av henne lite.
 
Nu är vi på g!
 
Sugna på rundvisning snart kanske? ;)

Hej ******

Asslatjejerna / 09 April, 2013 - 11:00 /
4 kommentarer

Ni vet när anonyma kommentarer rullar in? Alltså de som är menade i taskigt syfte och såna som inte vågar stå upp för sin åsikt utan istället använder andras namn eller inga alls. Jag har bara tänkt på hur roligt det är egentligen. För nästan alltid vet man vem den kommentaren tillhör och det gör hela situationen lite skrattretande istället för allvarlig som det kanske var tänkt för den här som skrev kommentaren. Vad som mer är lite kul är att man sedan går in på deras blogg/facebook/instagram och ser att dom har gjort precis lika dant som dom klagade på i kommentaren. 
 
De anonyma kommentarer som kommer till oss har vi ganska stor koll på. Vi vet när personen i fråga driver med någon annans namn eller om det verkligen är den personen i sig som skriver. De kommentarer är också helt ologiskt eller ohållbart skrivna. Det är som att dom har försökt komma på något att hacka på bara för att dom vill liksom. 
 
Ja poängen med inlägget var bara ett litet fniss på läpparna, för er som vart med om det här ;)
 

Fungera hjärnan fungera!

Asslatjejerna / 09 April, 2013 - 08:38 /
1 kommentarer

Sitter och skriver lite inlägg på halvfart denna tiden på morgonen. Lite idéer? Något av det nya ni är nyfikna på men inte förstår? ;)

Presentpanatetse

Asslatjejerna / 09 April, 2013 - 08:33 /
1 kommentarer

Letar du presenter till någons födelsedag, för någon högtid eller vill du ge bort en gåva till någon du tycker förtjänar det? presentpanatet.se är en sida där du bara kan scrolla igenom och ändå hitta allt möjligt i presentväg. För alla åldrar dessutom. Sidan har ett brett utbud, det är lätt att hitta allt på samma stället så du ständigt slipper att plocka upp nya internetflikar med nya sidor för att du inte hittade allt på den första. 
 
Dessutom har den allt enkelt uppdelat i kategorier. Snyggt, prydligt och enkelt att hitta. Olika kategorier för varor, men även olika kategorier för vem personen är. En för honom, henne barnet osv ;) Det finns även en priskategori där du kan begränsa vad presenten du vill ha ska kosta. Det gör det enkelt för dig att hitta rätt prisklass till din produkt direkt.
 
Bilderna är random lånade från hemsidan presentpanatet.se

Godmorgon tisdag

Asslatjejerna / 09 April, 2013 - 08:13 /
1 kommentarer

Då var det dags att rätta till dygnet igen. Jag sover egentligen inte speciellt länge, men jag vill verkligen upp timman tidigare så att det inte blir värsta omställningen sen när skolan för mig drar igång igen. 
 
Men what to do så här tidigt? Tänkte ge mig ut på en löprunda, men behöver vakna till liv lite och flyttar fram den lite haha...
 
Vad hittar ni på idag? 
 

Måndagen i helhet

Asslatjejerna / 08 April, 2013 - 20:30 /
1 kommentarer

Idag fick Villgott sig troligtvis en vila. Mamma jobbar så jag fick snällt stanna hemma. Jag passade på att röja i hela gaderoben och vika snyggt samt småstäda lite här hemma. Efter träffade jag en gammal kompis som det säkert var ett år sedan jag träffade sist. Även en tandläkartid hann jag med i det och glad blir man ju när tandtrollen hållit sig borta ;)
 
Nu på kvällen under promenaden så mötte jag och Amis en mellanpudel på bara fyra månader. En liten kille var det och båda blev hur glada som helst. Trodde benen skulle vika sig på dom, seriöst så som dom sprang, runt runt runt! Nu sover Amis gott hihi.
 

Vårdesignen är på gång!

Asslatjejerna / 08 April, 2013 - 19:12 /
1 kommentarer

Så småningom kommer designen bytas här på bloggen. All over, men denna gången en köpt design av en som är proffs på sin sak för att få ut det allra bästa av bloggen. Det som ska göras innan är att ta helt nya bilder och såklart beställa. Känner redan på mig att detta kommer bli otroligt bra! Kommer bli så riktigt och så proffsigt!
 

Emblas första start...

Asslatjejerna / 08 April, 2013 - 16:00 /
3 kommentarer

...Kommer snart infinna sig. 
 
Embla har ju varit ute på flera pay and jumper med klart godkända resultat. Den 20:de April åker vi ut till Mölltorp för Gotacup och startar den första lokala. Detta blir två stycken LD+5 klasser, utom tävlan då. Sedan ska vi ju såklart stå vid sidan av och heja på laget :D
 

Hoppträning på G

Asslatjejerna / 08 April, 2013 - 14:42 /
5 kommentarer

Idag ska jag och Emilia iväg på hoppträning för Erika inför lagtävlingen som börjar 20e , halv 6 ska jag och Emilia träna och resten.av laget efter det. Kommer bli superkul och träffa alla med sina ponnysar :)
 
Direkt efter skolan får vi åka så att vi hinner ;)
 

Mobilen till häst

Asslatjejerna / 08 April, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

Jag hade tänkt haka på ämnet mobil till hästryggen eftersom det spridits väldigt många delade åsikter om detta. En del hållbara och en del ohållbara argument har man upptäckt när man i ren nyfikenhet läst igenom alla kommentarer.
 
Jag själv kan använda mobilen till häst. Är det så att jag väntar ett samtal eller ett svar på sms så kan jag kolla detta snabbt för att sedan lägga ner den igen. Även klockan är något jag har koll på. Jag förlitar mig inte på att något ska hända, utan jag förlitar mig på min balans och tur ifall det hände något. Hur oklokt det än låter så är det hur jag tänker.
 
Vad jag dock inte tycker är okej är all surf som görs på hästryggen. Facebookuppdateringar (been there...) instagramkoll osv. Ifall man skrittar hästen på lång tygel och tycker det är tråkigt är det tyvärr väldigt vanligt att det händer. 
 
Något otroligt respektlöst jag såg en gång var när två tjejer skrittade fram inför en träning. Varv efter varv i ridhuset med mobilen i högsta hugg. Sen ropa och skratta rakt ut vad det är dom ser på skärmen. Jag lovar att jag tappade hakan när jag såg detta. Så gör man väl bara inte? Haha.
 
Hur använder ni mobilen till häst? 
 
Sen är de klassiska öronbilderna nog något alla gjort eller gör då och då. Hur tråkiga dom än är och se ;)

En till kul nyhet

Asslatjejerna / 08 April, 2013 - 12:00 /
3 kommentarer

Häromdagen kom två nya pållar till stall Assla. Två minishettisar hihi. Den ena ett sto och den ena en hingst. Underbart söta och trevliga i lynnet båda två!
 
Donald och Nils ena shettis.

Tävla hos Tova

Asslatjejerna / 08 April, 2013 - 10:18 /
0 kommentarer

Älskar dessa enkla snygga schabrak och måste självklart vara med och tävla om ett!
 
HÄR hittar ni tävlingen 
 

Hagmys

Asslatjejerna / 08 April, 2013 - 10:10 /
0 kommentarer

 
Den här goa bilden knäppte Nina i stallet häromdagen. Åh så gosigt i solen!

Ska ni söka?

Asslatjejerna / 08 April, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Racetur

Asslatjejerna / 07 April, 2013 - 21:26 /
0 kommentarer

Idag reds Villgott och Lövvi ut. Vi började med att skritta fram i backarna för att sedan ta en tur i skogen. Den avslutande långa sträckan är en grus/gräs väg med underbart underlag. Till en början jobbade vi på att korta galoppen, men sen ville vi låta hästarna bara springa på. I början vågade jag inte direkt släppa på Villgott. Han tar för sig så och jag vill inte att han ska snubbla eller att vi ska komma i obalans. Men sista sträckan vi galopperade släppte jag honom helt och hittade ett bra jämt tempo. Låg jämsides med Lövvi som också sträckte ut ordentligt. Tror på allvarligt inte vi har ridit så fort någonsin haha!
 
Vill också påpeka hur otroligt fin Villgott var i uppvärmningen! Så stadig som han kändes i handen då förvånade mig, åt det positiva hållet! Gjorde även lite skänkelvikningar i skritt som går skapligt. Behöver lite hjälp med hur jag ska utföra dom så de blir så korrekta som möjligt även för unghäst. Han tvärar väldigt mycket och jag vill ha han lite mer fram, balansgång det där, igen ;)
 

Slutspurten!

Asslatjejerna / 07 April, 2013 - 16:00 /
6 kommentarer

Nu är det absolut sista chansen att vara med och tävla om ett Amigo Mio fleecetäcke. Imorgon kontaktas en lycklig vinnare som får välja storlek och färg helt själv!!
 
LÄNK TILL TÄVLINGEN

Det börjar bli ordning

Asslatjejerna / 07 April, 2013 - 14:00 /
3 kommentarer

Nu börjar vi så smått komma iordning i stallet uppe på Wärmagården. Krokar skruvas upp, skyltar sätts upp och namnlappar klistras ut här och där. Börjar bli ordning och reda och resultatet blir riktigt fint och personligt! Detta kommer nog sluta bra ;)
 

Vi gör bloglovinbyten

Asslatjejerna / 07 April, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

 
Vill ni göra ett bloglovinbyte? Klicka HÄR och skriv vilket nummer du blev så gör vi detsamma sen!

Hur vill man ha sin kombination?

Asslatjejerna / 07 April, 2013 - 08:00 /
6 kommentarer

På kombination på tävling finns det oftast bara två alternativ.
 
Räcke in - oxer ut
 
Oxer in - räcke ut
 
Jag har länge reflekterat över vilket jag faktiskt skulle föredra, men jag har inte fått fram några argument som är bättre än de andra, så för mig spelar det faktiskt ingen roll. Det som är bra med det är ju att jag aldrig blir missnöjd när det väl dyker upp något utav det!
 
Jag tänker som så att på det översta alternativet är det liksom ett litet (Brukar ju inte vara så maxade) hjälphinder in, och det är då räcket, som bara hjälper hästen att komma in rätt och klippa av oxern lätt som en plätt.
 
På det andra alternativet tänker jag att när man är över oxern så är det klart. Nej så kanske man inte ska beskriva det men ni fattar poängen? Sen är det ju liksom bara ett litet plutträcke att skutta över. Här är det dock kanske en anledning att slarva lite mer för hästen, om man nu har en sådan typ. Att dom hoppar stort över oxern och inte lägger så mycket energi på ett lågt räcke.
 
Vilken kombination föredrar ni?
 

Götenes nya ridskola!

Asslatjejerna / 06 April, 2013 - 20:00 /
0 kommentarer

Sugen på att börja ridskola igen eller för första gången? Länkar ännu en gång hemsidan som tar dig framåt i utvecklingen! 
 

Ridtur på berget

Asslatjejerna / 06 April, 2013 - 18:58 /
0 kommentarer

Idag hade vi ju bestämt att rida ut och upp på berget (Kinnekulle) Nils visar oss massa ridvägar vilket ju är super bra så man slipper rida vilse såhär i början ;) Carro fick förhinder idag så det blev jag och Emilia som hängde på.
 
Jäklar va skönt det är nu när snön nästan är helt väck och man börjar känna att våren är på G, man får liksom ny energi. I morgon får vi se om det blir uteritt igen eller om vi trimmar lite i ridhuset, måndag är det hur som helt hoppträning med laget i skara. Schemat är fullspäckat med andra ord;)
 
 
Här lämnar vi gården för en ridtur i solen:)

Tjejkväll...

Asslatjejerna / 06 April, 2013 - 18:00 /
0 kommentarer

...I Skara med Felicia och Kajsa. Mys! Vi alla ska ju gå i samma klass till hösten, detta kan inte bli mer än bra. Nu är jag bra sugen på skolan igen, tack för motivationen ;)
 
Nyår 2011 hahha!

Nästa tävling...

Asslatjejerna / 06 April, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

...Blir en regional i Tidaholm. Där har vi varit flera gånger tidigare och jag har vart där med bland annat Tilly. Vad jag vill minnas det som är det ett väldigt stort och luftigt ridhus med fin hinderpark. Själva tävlingsplatsen funktionärsmässigt och på den fronten i sig minns jag inte så mycket av. Ni kanske har några erfarenheter? 
 
Som tidigare ska jag hoppa en LC och en LB klass. Ser fram emot detta då Villgott alltid är lika spännande och oförutsägbar att ha med sig. Man hittar alltid något nytt att förvåna sig över ;)
 
Hitills har vi haft med oss minst en nolla från varje tävling. Förutom en push på vägen och självförtroende så ger det ju en bild på att man kan och vet vad man strävar efter i den rundan som gått mindre bra!

Minibloppis 2

Asslatjejerna / 06 April, 2013 - 13:00 /
4 kommentarer

 
Spel 1 - Nikki the first adventure 25:- +frakt
 
Spel 2 - Ellen Whitakers horse life 45 :- + frakt
 
Paketpris 60:- + frakt
 
Maila asslatjejerna@live.se vid intresse

På ridschemat idag

Asslatjejerna / 06 April, 2013 - 11:30 /
1 kommentarer

Idag skulle Nils som också har sina tävlingshästar på Wärmagården, visa oss en till fin väg, denna gången mot Kinnekulle. Det blir Lövvi, Winston och Villgott som får komma ut och sträcka på benen i det fina vädret!
 

Röriga framhoppningar

Asslatjejerna / 06 April, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Det är något jag har vart inne på en hel del på den sista tiden. Det är nästan skrämmande hur dålig koll en del människor faktiskt kan ha.
 
Just nu rider jag ju B-ponny, och det är nog egentligen den enda tiden jag kan ha liite förståelse för att det inte går 100% rätt till på en framhoppning. Oftast kopplar man B-ponnyer med lite orutinerade eller yngre ryttare som faktiskt inte har så stor koll på hur det egentligen skall gå till. Det kan jag köpa. Någon gång ska vara den första och det är i början man lär sig som mest.
 
Vad som har hänt dock är att det först och främst finns ryttare som inte följer högerregeln. Rider man i möte så håller man helt enkelt till höger. Detta gäller ju såklart i alla gångarter förutom skritt, för skrittar man så ska man hålla sig innanför spåret och ge företräde till de som vill hoppa. Det är många gånger jag har fått väja undan för mitt möte inte gör som man ska, och det är många gånger jag kommit i galopp och fått tvärnita för att det är någon som styr ut i skritt på spåret eller sedan tidigare lunkar omkring i spåret mot hindrena. 
 
Jag blir verkligen måttligt irriterad när jag sitter där och min framridning och framhoppning går i hackor, men jag vet liksom inte vad jag ska göra och jag brukar heller inte agera. Jag suckar inte och rör inte en min, utan jag bara styr undan som om ingenting. Helst av allt vill jag bara be dom rakt av att skritta innanför spåret, men jag kan verkligen inte med. Det känns som om man är världens besserwisser och ber alla hålla sig ur vägen. - Bara för att man påpekar en grej.
 
Något mer som är lika irriterande är när ryttare bara hoppar som att dom äger ridhuset. Dom ska hoppa helt klart innan dom kan lämna hindren till de övriga ryttare. Och då är det en ny ryttare som ska hoppa hundra språng innan nästa kanske kan klämma sig in. Det är vad jag får göra. Klämma mig in när det verkar relativt lugnt. 
 
Sist men inte minst. När jag kommer i galopp i bredd med hindrena, och har liksom lite mer än halva långsidan kvar till oxern när jag ropar "hoppning oxer". Vem är det då som klämmer sig in och helt plötsligt ska hoppa samma hinder som mig om inte ryttaren framför mig? Då får man snällt bryta av eller lägga volt och vänta tills det ekipaget är klart. Snälla säg till i GOD tid. Man ropar faktiskt att man skall hoppa för att ge tid till de andra ekipagen att hålla sig ur vägen. Inte funkar det om man ropar det när man svänger upp mot hindret. 
 
Nä nu när jag läser mitt egna inlägg skakar jag nästan på huvudet. Låter ju fruktansvärt och nästa gång sätter jag snällt och bestämt ner foten, för sånt här slarv får det vara stopp för!
 
En lugn, trivsam och bra framhoppning, och trots att banan i sig var trång så upplevde man aldrig det för det var så bra koll i övrigt.

Så sant

Asslatjejerna / 06 April, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Dagens ponny & hästaktivering

Asslatjejerna / 05 April, 2013 - 22:00 /
1 kommentarer

Dagens ridtur bestod av först en skrittur på Villgott och Lövvi. Vi drog nytta av backarna och klättrade där ett bra tag innan Felicia gick in och hoppade i ridhuset och jag red Villgott lite på fältet. Jag kollade mest av han med tempoväxlingar, omställning och att han var ärligt framme för skänkeln. Han var riktigt fin på slutet tyckte jag allt men den sista punkten får det bli skärpning på. Han lyssnar för minimala hjälper, men grejen är att det känns som att jag får sitta och påminna honom hela tiden och så ska det verkligen inte behöva vara! Jag jobbade bara i trav idag innan han fick gå in i stallet igen.
 
Sedan fick sig Minna och Embla en uteritt. Nils visade oss en bra skrittrunda som vi avslutade med galopp. Hästarna tyckte det var jättekul att få komma ut och skötte sig exemplariskt :)
  

Sadelutprovning

Asslatjejerna / 05 April, 2013 - 19:59 /
1 kommentarer

Nyss var vi på en liten föreläsning om hur en bra sadel ska ligga, och hur den ligger om den inte är bra. Intressant och man fick med sig en hel del!

 
 
4 snabba
En bra sadel ska...
 
- Ligga bakom bogbladet och tills sista revbenet. Ligger den och trycker bogbladet så irriterar det hästen.
 
- Ligga an på hästen hela vägen och inte ovanpå.
 
- Ligga i balans och ska alltså ligga still om man trycker fram och tillbaka på fram & bakvalv.
 
- Vara såpass vid att den inte ligger och trycker på ligament och muskler. Även i fram kan den ligga på och klämma om man inte kollat noga.

The hunger games -

Asslatjejerna / 05 April, 2013 - 18:00 /
2 kommentarer

- Catching fire
 
Även om jag har läst hela triologin till Hungerspelen så kan jag inte låta bli att dö av längtan tills film nummer två kommer ut. Trailerna är ju på g och förväntas komma ut 14/4!!!
 
 

Foderstat till Ponnyn

Asslatjejerna / 05 April, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Lövvi är lite svår att hålla i hull, ingen nackdel tycker de som har ponnyer som blir feta bara dom tittar på mat, men jag vill faktiskt ha en ponny som har gott hull och är vältränad för sitt ändamål.
 
Hon får rätt mycket grovfoder men under en period har vi gett henne Spillers conditioning mix, och det har faktiskt gett resultat!

Alltså man bara...

Asslatjejerna / 05 April, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

...Vad fasen blogspot?!
 

Synas

Asslatjejerna / 05 April, 2013 - 13:59 /
2 kommentarer

Äntligen gick det boka tider! Litar fortfarande inte på systemet att det är fullt och så utan tror att det är mest krångel. Men nu ska vi iallafall synas här på kanten ;)
 

Äntligen helg...

Asslatjejerna / 05 April, 2013 - 12:25 /
3 kommentarer

Även om det bara varit 4 skoldagar denna veckan så känns det som om den varit extra lång, äntligen är det i helg och i eftermiddag blir det såklart stallet, har inte ridit på två dagar nu eftersom vi lämnat in bilen på verkstad och det inte går att ta sig till stallet utan bil.
 
Det känns ju också extra tråkigt eftersom det är nytt allting nu när vi flyttat. det blir förmodligen uteritt idag eftersom det ska vara sadelutprovning idag och ridhuset då är upptaget men det gör ju ingentig eftersom vädret är underbart;)
 
Inga tävlingar inbokade för mig eller Emilia varesig denna eller nästa helg utan först den 20e åker vi nästa gång men Carro åker redan nästa helg. Ska bli såå kul nu när tävlingssäsongen kommer igång på allvar :D
 
Har en del vänner som är i Ljungby och tävlar denna helgen så jag håller tummarna för Linus Herzig, Ingrid Ravik och Lovisa Jacobsson att det går bra för dem:=) Håller koll på Equipe!!!
 
 

Länkning

Asslatjejerna / 05 April, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

 
Det är ju inte ofta vi länkar andra bloggar här men jag tänkte passa på att visa Sofia Uddefors hemsida som jag nyligen kommit över. Ni vet tränaren som har varit en hel del på Skålltorp och även haft föreläsningar. Ni kanske hittar lite smått och gott att läsa om :) LÄNK

Markarbetspass

Asslatjejerna / 05 April, 2013 - 10:29 /
5 kommentarer

Igår blev det markarbete i ridhuset så sent som kl 21:00, tillsammans med Åsa. Det var Hyenan och Villgott som fick gå. Vi satte upp tre räcken med 16,5 meter emellan och så skulle räkna och ändra galoppsprången där emellan. Varierade mellan 4 & 5 st och jag tycker att både jag och Villgott gjort stor förbättring på den fronten. Tidigare hade vi svårare att gå på fyra, och nu har vi svårare att gå på fem. Jag får liksom inte ihop han ordentligt utan att han bryter av eller kastar sig över ändå. Han behöver mycket mer styrka för att orka, så det var liksom inte så stor idé och nöta för mycket, för då blev han bara tröttare och tröttare och det hjälpte ju inte direkt.
 
Vad jag vill är att han orkar sätta bakdelen under sig och jobba på den vägen istället för att bara kasta sig på fart... Älskar när man får med sig saker att träna på, varför annars rider man liksom :)
 
Här ser ni hur lite snö vi har kvar i nuläget. Igår plockades täckena av på några ponnyer så solen når dom bättre! 

Tight med tid

Asslatjejerna / 04 April, 2013 - 18:00 /
5 kommentarer

Idag har jag faktiskt varit på Långemossen och donat lite! Skall upp till Wärmagården nu ikväll och ta stallet, så till ridning blir det knappt om tid. Villgott får nöja sig med en kortis i skogen. Kanske ska vi klättra skrittjobb i backarna när det passar in så bra?!
 

Skämt åtsido

Asslatjejerna / 04 April, 2013 - 17:40 /
3 kommentarer

Jag borde göra en the typical hundägare, för på varje bild man posar med hunden så ser det ut som att man stryper den haha!

Säljer tre spel

Asslatjejerna / 04 April, 2013 - 16:00 /
2 kommentarer

 
Säljer Starshinespelen från Pollux som varit väldigt populära. Har spel 1, 3 & 4. Maila mig på asslatjejerna@live.se om ni är intresserade. Vill bli av med dom hihi.
 
50:- + ev frakt för alla tre. (Nypris: 150:-)

Asslavovvarnas hemsida

Asslatjejerna / 04 April, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

Tycker du det är intressant att läsa om våra hundar som dyker upp då och då i bloggen? Då borde ni kolla in hemsidan som skapats just för oss som äger en sådan från stall Assla. Här skriver alla 12 valpägare så gott dom kan och man hittar alltid en liten text om varje hund. Kul och lätt sätt för oss att hålla kontakten på och kanske lite intressant för er vid sidan av att läsa!
 

Hingstvisning!

Asslatjejerna / 04 April, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

 
Någon som ska dit och kolla? Jag kommer tyvärr inte hinna dit...

Nya tricks

Asslatjejerna / 04 April, 2013 - 10:00 /
5 kommentarer

Åh nej! När jag äntligen fått ljudet att funka på min dator så ska redigeringsprogrammet till filmerna krångla. Nu funkar inte ljudet där istället. Jag som hade massa nyinspelade tricks med Amis igen som jag ville lägga upp, men de får vänta då :(
 

Nu händer det grejer...

Asslatjejerna / 04 April, 2013 - 09:43 /
0 kommentarer

Som vi skrev i ett inlägg igår så har vi på Stall Assla grejer på gång som vi inte riktigt velat gå ut med innan allt är klart.
 
Nu är det dags att tala om vad som ska hända!
 
Redan under hösten och vintern så har tankarna gått runt utökad verksamhet för Stall Assla och senaste månaderna har planerna smidits, och letande av ett bra ställe att starta upp på har pågått.
 
1 april gick så flyttlasset till den nya gården. Den heter Wärmagård och ligger vackert precis vid foten av kinnekulle.
 
Wärmagård ägs av familjen Lauren som även besdriver P.R.E stuteri och Stall Assla hyr två av de fyra stall som finns på gården. Det finns ett ridhus som har en ridyta på 20×60 m och en komplett hinderpark.
 
Vad är det nu som ska hända? 
 
Vill du utvecklas som ryttare träna både dressyr och hoppning varje vecka, vill du komma ut och tävla men inte har möjlighet till att ha egen häst eller ponny??? då är detta absolut något för dig!!!!
 
HÄR kan du läsa mer eller anmäla dig! Detta kommer att bli super!
 

Bus i hagen

Asslatjejerna / 04 April, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

 
Filmade när hästarna gick lös på lösdriften häromdagen. Underlaget var verkligen kanon så dom bara sprang, busade och hade kul. Jag tycker det är så kul att se på, dom är ju så nöjda och glada :)

Embla & Villgott ridna

Asslatjejerna / 03 April, 2013 - 21:28 /
3 kommentarer

Jag började med att ta in Embla i ridhuset och red mycket i skritt och trav. Ville liksom få henne mjuk och avslappnad där innan galopp ens kommer på tanke. Jag är helt okej nöjd med passet. Hon blev inte helt lösgjord men en bra bit på vägen, så det är bara traggla vidare.
 
Övningarna jag gjorde var väldigt varierade. Mycket igångsättningar och volter på olika sätt. Jag gjorde några fattningar i passet men la det åt sidan sen och fokuserade som sagt på de andra gångarterna. Jobbade även halter att hon skulle bibehålla formen och inte streta emot. Som avskrittning promenerade jag ut med henne en sväng.
 
Sedan var det Villgotts tur. Jobbade mycket i skritt till att börja med. Volter och halter. Halter där han skulle trampa tills stopp och hålla kvar formen. Han blir lätt lite stressad om man pushar han för mycket och då kliver han åt sidan med bakdelen. Så vi jobbar på raka snygga halter. 
 
I traven fortsatte vi likadant. Först volter och övergångar tätt inpå varandra. Sedan gjorde vi några skritt och travökningar snett igenom, och i slutet jobbade vi galoppfattningar samt på volter och andra vägar. 
Allt som allt jobbade han på väldigt bra. Var riktigt rolig att rida och hade en possitiv inställning. Mjuk härlig och lösgjord ponny blev resultatet, och nöjd ryttare :)
 

Rullar i sanden

Asslatjejerna / 03 April, 2013 - 16:00 /
5 kommentarer

Hästarna har redan funnit sig till rätta i sitt nya hem. Dom tycker det är hur skönt som helst med sandunderlaget i hagarna och rullar sig gärna skitiga ;)
 

Trimtrim

Asslatjejerna / 03 April, 2013 - 14:15 /
4 kommentarer

Idag ska jag trimma Embla och Villgott i ridhuset. Detaljer detaljer ska det vara och jag ser verkligen fram emot det!
 
Ciao!
 

Vad händer med updaten?

Asslatjejerna / 03 April, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Herregud vad alla bloggar minskar på uppdateringen nu för tiden! Minns själva att även vi nyligen var i stor svacka, men nu syftar jag mer på de större bloggarna. exempelvis de som bloggar för Horsespot. Dom har ju ändå en viss mängd dom bör uppnå för att uppfylla kraven för att få vara där och dessutom har dom ju på sitt vis ett litet rykte att tänka på. Ingen vill ju bli igenkänd som bloggen med dålig uppdateringen. Dessutom minskar ju läsarantalet något brutalt om det inte finns inlägg att läsa. Även om jag inte bryr mig mer än att jag tycker det är lite tråkigt, så har jag sett mängder av kommentarer som undrat vart all uppdatering tagit vägen. Inga konkreta svar har givits utan den bara tynar iväg allt längre och längre bort...
 
Jag fullkomligt hatar att inte ha inlägg att skriva, det är nästan värre än att inte ha tiden till det. Då sitter man och försöker trycka ut några idéer och resultatet blir inte ens läsvärt. Nu känns det ändå som vi är lite på g. Statistiken stiger tryggt i samband med att våran mängd inlägg blir stabilare. Hoppas verkligen ni hittar läsvärt här i bloggen!
 
 
Nu när vi har större möjligheter på ridfronten hoppas vi kunna bjuda på mer bilder och filmer på ridningen och allt kring detta!

Lyx på hög nivå...

Asslatjejerna / 03 April, 2013 - 09:04 /
7 kommentarer

Vilken skillnad detta kommer att bli! Vårt gamla stall var ju också mysigt och så såklart men nu har man ju lyxen att gå 10 meter rakt in i ett stort fint ridhus om det är dåligt väder.
 
För er som inte vet så flyttade vi hästarna till en annan gård den 1 April, en gård med ridhus och massor av fina ridvägar som sträcker sig upp mot kinnekulle. Det är flera tävlingsryttare som också har sina hästar och ponnyer inhyrda här, det kommer tränare hit i både dressyr och hoppning varje vecka. 
 
Det är även en annan grej på gång som vi kommer att släppa så fort allt ät 100% klart ;)
 
Igår var iallafall första rikiga ridpasset på Wärmagården och då hjälpte Åsa mig att få Lövvi att inte ta den enkla vägen som hon gärna gör.
Dvs hon är liksom framhjulsdriven fast hon ska vara bakhjulsdriven och gå lite mer i uppförsbacke, och trampa på med bak.
Hon är ju bara 6 år men som Åsa säger, nu är hon ingen bäbis längre utan måste börja jobba på riktigt för att stärka sig. Jag behöver hjälp att komma dit.
 
Efter den trimningen i ridhuset red vi ut på en tur och hittade riktigt fina vägar, vi får utforska mer i helgen...
 
Bilderna på Emilia är från helgens pay and ride och visar lite hur ridhuset ser ut ;) fint va?? 
 

Glöm inte tävlingen!

Asslatjejerna / 03 April, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Glöm inte anmäla er till tävlingen och ta chansen att vinna ett fleecetäcke värt 300:-! 
 
Tävlingen avslutas så snart som den 8:de April, så passa på!!
 
LÄNK TILL INLÄGGET 
 
~Inga anmälningar i detta inlägg!!~

Pälsen växer snabbt

Asslatjejerna / 03 April, 2013 - 07:00 /
3 kommentarer

Det känns som det inte alls var längesedan Amis rakades i ansiktet och fick en genomgång med saxen på kroppen. På bilderna jag knäppte häromdagen ser man verkligen hur fort det växer. Tiden emellan är strax över månaden.
 
NU

Dubbelturer

Asslatjejerna / 02 April, 2013 - 21:00 /
2 kommentarer

Dagens första runda fick bli ensam på Embla. Red runt och kikade på vägarna mest och höll igång i trav så mycket det gick. Hon var lite spänd i den nya omgivningen men annars himla trevlig och rida. Var mycket mjukare och lydigare än vad jag förväntat mig. Vi hade någon dust i början av turen då hon stretade emot väldigt. Men det löste sig snabbt och Embla var efter det med på noterna.
 
Lite senare mot kvällen tog vi ut Lövvi och Villgott på en tur. Hittade värsta bra galoppvägen som vi såklart utnyttjade. Fick till och med vända för att den var så lång haha.
Dressyrmässigt där var Villgott underbar. Red på rejält i traven och då brukar han bli stretig i munnen och vilja dra upp huvudet, men idag var han stilla och höll en låg form. Han tog i samband med det även mina förhållningar bra. Samma sak i galoppen. Först rullade vi på lite. Sen jobbade jag på ställningen, fattade ny galopp, jobbade tempoväxlingar, ja lite sådär blandat. Avskrittningen hem fick bli extra lång. Mys!
 

Vi kommer få istid eller något?!

Asslatjejerna / 02 April, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

Fotosugen

Asslatjejerna / 02 April, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Tänkte knäppa ännu fler bilder nu i eftermiddag på allt runt omkring. Lite random bilder på hästarna i hagen osv. Sådant som kan vara kul att se för omväxlingens skull. Nyladdad kamera och fotosugen Carolina, go :)
 

Äntligen misen!

Asslatjejerna / 02 April, 2013 - 14:00 /
3 kommentarer

Äntligen har Amis första löp tagit slut. I början tänkte jag bara - Äsch det här går ju bra. Men efter många om och men och en hel del extra tvätt så vart det inte så kul ändå haha. Nu vips så är det slut iallafall. Puh!
 

@ Wärmagården

Asslatjejerna / 02 April, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

Hur fint va! Och de rosa ponnyboxarna, dog när jag såg dom! ;)

Premiärturen

Asslatjejerna / 02 April, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

Idag blir det första ridturen på Wärmagården. Vi ska troligtvis ut och leta efter ridvägar som vi kan ta oss an andra gånger. Har redan sett värsta fina klätterbackarna från håll, inte i sand denna gången utan stigar i skogen. Bara det känns lyxigt ;)
 

Vårbesök

Asslatjejerna / 02 April, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

 
 
Redan förra helgen hade vi en drös med änder som följde efter oss trots att vi inte matade dom. Ska komma med ett helt brödpaket någon gång och bli bästa vän med någon favorit ;)

Aj aj, struken träning

Asslatjejerna / 01 April, 2013 - 22:00 /
2 kommentarer

Embla lyckades idag med bedriften att trampa sig själv i transporten. Hon var lite orolig och svajig till och från så vi hade superkoll på hemvägen och tog det extra lugnt. Detta beteende har ju inte tidigare visat sig vid transportering så vi blir ju extra oroliga då. 
 
Även fast såret inte var djupt eller speciellt stort så avstod vi givetvis från träningen. Valde att bara tvätta rent ordentligt och motionera utomhus så det skulle få andas och minska uppsvullnad. Efter det fick hon stå med linda och även när vi åkte hem, för att verkligen skydda. Lastade sig själv gjorde hon igen så hon verkar ju inte berörd psykiskt ;p
 

Pay and ride klar

Asslatjejerna / 01 April, 2013 - 20:03 /
13 kommentarer

Jag red LB:1 med Villgott, ett program jag var bekant med sen tidigare, innehållande bra och nyttiga vägar. Villgott skötte sig bra för sin första start. Lite rädd för dommarplatsen som i detta fallet var ett bord,så mina vägar förbi där vart väldigt vingliga och drog såklart ned en hel del på poängen. 
 
Innan jag gick in på banan fick jag ju slänga ifrån mitt spö. Jag kände bara hur han dog mer och mer och jag hade liksom inget att väcka till han ordentligt med. Så under programmet var han lite loj och det drog ner lite även i galoppen. Han fattade fel någon gång och vi var inte riktigt 100%eniga vägmässigt där. Men jag ska inte klaga, jättenyttig dag och jag ska träna extra på de bitar jag fick lägre poäng. Det är nästan det roligaste med sådant. Att först få veta vad man är bra på och sen få veta vad man ska träna på ;)
 

Fullspäckad dag

Asslatjejerna / 01 April, 2013 - 19:35 /
0 kommentarer

Idag har det verkligen varit en fullspäckad dag, i morse flyttade vi Winston, Lövvi, Villgott och Hyenan till nya stallet på Värmagården. För dagen var det även en pay and ride på värmagården idag och Emilia och Winston och Carro o Villgott skulle ju vara med där. Direkt efter sin programridning så åkte vi tillbaks till Långemossen och hämtade Embla och Minna för att åka till Skålltorp på hoppträning.
 
Väl hemma igen så red jag Lövvi medans Embla och Minna fick mysa i sin nya hage i solen en stund, innan de fick komma in igen.
 
Känns väldigt spännande att ha flyttat nu och dessutom ha ridhus bara 10 meter bort ;) Stället ligger vid foten av kinnekulle och det är hur mycket fina ridvägar som helst, bara att börja utforska.
 

Flytt och vidgad verksamhet

Asslatjejerna / 01 April, 2013 - 18:45 /
0 kommentarer

Nu är det klappat och klart och jag kan knappast tro varken mina ögon eller ögon. Idag flyttar stallet. Eller nu har vi flyttat. Några hästar i taget.

Vi har fått möjligheten att flytta vår verksamhet upp till Wärmagården där vi tidigare varit på flertal träningar och där programridningen ägde rum. Ett fint stall med ridhus, hinderpark, liten paddock samt kul umgänge. Kommer bli en stor omställning men såklart åt det positiva hållet! Detta kommer ändra våra förutsättningar helt och allt kommer bara bli så galet bra! När allting är fint och iordninggjort lovar jag en liten rundvisning ;) Även mer detaljer på mer som kommer ändras... WOW!
 
Glad Lövvi också!

Porträttbilder på Amis

Asslatjejerna / 01 April, 2013 - 15:00 /
2 kommentarer

 
Här har ni en del av bilderna jag klickade. Tyvärr blir ju kvalitén sämre vid uppladdningen på bloggen men dom är ju iallafall visningsbara hehe!

Instagram.

Asslatjejerna / 01 April, 2013 - 12:50 /
0 kommentarer

Har gjort det förr, och gör det igen.Följ mig på Instagram!! :)

 

Hoppträning

Asslatjejerna / 01 April, 2013 - 12:15 /
0 kommentarer

Nu är det snabbt byte med hästar som gäller. Strax innan halv två ska vi vara på Skålltorp med Minna och Embla, där det är hoppträning för Erika. Detta är ihop med ungdomssatsningen så det ska bli roligt. Hörs sen! :)
 

Träning på g.

Asslatjejerna / 01 April, 2013 - 10:52 /
2 kommentarer

Lite senare ska vi iväg till Skålltorp för att träna. Tränar gör vi då för Erika, och det är en ungomssatsnings träning. Hästarna som åker med är Minna och Embla. Jag är lite nyfiken på Embla. Jag har ridit henne några få gånger, och tycker verligen att det ska bli spännande att se hur det går med henne! Hon hoppar ju verkligen som en gud. Mjuka härliga hopp, känns lite som slowmotion över hindren. 
 
 
 
1.05 klipper hon lätt!
 

Härlig morgon!

Asslatjejerna / 01 April, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Godmorgon allihopa, nu åker jag snart upp till stallet. Villgott ska borstas lite granna och sedan packas in i transporten tillsammans med massa grejer som ska med. Sedan åker vi upp till Wärmagården för pay and ride, denna gången haha. Emilia jag och Åsa är det som kommer rida!
 
GLAD att den här backen är borta!