Fin start

Asslatjejerna / 30 Juni, 2013 - 19:50 /
4 kommentarer

Dressyrlektionen förrut kändes riktigt bra. Villgott blev redigt trött av övningarna och därmed lite trög, men jag får lära mig jobba fram energi i det istället för att bara rinna iväg framåt. Vi värmde upp mycket i skritt. Jobbade mycket tempoväxlingar just för att få dom reglerbara och mjuka. Extra jobbade vi med korta aktiva steg med lite sikte mot piaff. Det kändes helt okej, Villgott samlade upp sig och trampade på, flöt ut lite med bakdelen stundtals men det sa Petra var bra, för då förstod dom och ville samla upp sig, men 
visste inte riktigt vart dom skulle ta vägen med bakbenen. Skritten är verkligen en gångart jag måste jobba mer i då det är den Villgott är vingligast i. Speciellt i rakriktningen. Får inte glömmas bort i fortsättningen!
 
Fortsättningsvis så travade vi dom på volterna med fokus på ställningen. Även svag öppna gjordes på långsidorna. Villgott var förvånandsvärt jämn och fin och den biten var inget jobbigt alls idag. Sedan red vi lite skänkelvikningar på en kort diagonal. Villgott är så himla känslig så har jag för mycket tryck i ena tygeln så blir han direkt alldeles för böjd. Det gäller verkligen att rida med fina hjälper på honom för då får man till sådana som man blir så nöjd med emellanåt.
 
Galopperade gjorde vi ju bara lite grann innan vi travade av dom i en något lägre form. Här tog Villgott för sig lite mer än vanligt och jag var noga med att verkligen ge han tygel när han ville sträcka fram nosen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommer ikväll

Asslatjejerna / 30 Juni, 2013 - 17:19 /
2 kommentarer

Semestrar lite på vårt vis

Asslatjejerna / 30 Juni, 2013 - 12:00 /
5 kommentarer

Planerar fortfarande vidare aktiviteter i sommar, men en sak som är bestämt är som Felicia skrev häromdagen, att vi ska vara husvakt i hela 10 dagar. 10 dagar där vi äntligen kommer ha helt eget ansvar och inte bara över huset utan även hästarna där. Kräver såklart extra noggrannhet när det handlar om andras och inte bara sina egna. 
 
Villgott och Danny är det som kommer följa med upp och dom ska hårdtränas under veckan. Jag och Felicia har diskuterat in massor av pass att trimma dom med bra teknikövningar. Kamera och dator kommer komma med i högsta hugg så ni kan bevittna detta 
 
Förutom hästar hästar och åter igen hästar så ska jag bli brun som bara den har jag bestämt. Att det tydligen ryktas om att det ska bli värmebölja gör det ju hur lägligt som helst. Hoppas även på en hel del bad såklart!
 
Cant wait...
 

Dressyrstart

Asslatjejerna / 30 Juni, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

Efter två jobbiga och givande turer och en vilodag för hästarna är det nu dags för dressyrträning för Petra igen. Idag SKA mamma fota, punkt slut haha. Har nog motiv nog att övertala henne, tror jag iallafall  
 
 
Villgott rider jag ju såklart och det ska bli spännande att känna på han efter att inte ridit han på ungefär två veckor...
 
 

Någon gång måste det ju bli bra

Asslatjejerna / 30 Juni, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

 
Igår tränade jag faktiskt lite hemma på alla kamerainställningar. Kan ju säga att jag aldrig kommer kunna kombinera det här med bländare och slutartid och allt vad det heter haha. Känns så rörigt och faktiskt känns det som om jag inte riktigt fattar vad som är till för vad, då trots att jag har det på svart och vitt framför mig.
 
Iallafall var det Cajsa, min lillasyster, som fick agera modell. Testade först att fota frysrörelser och för att var innomhus tyckte jag att jag förstod mig på det rätt bra. Skulle sedan testa porträttbilder med oskarp bakgrund men hur jag än ändrar blir det nästan lika dant som att inte ändra alls. Och sen det här med ISO, det som jag fattade mest förstår jag nu minst. Haha kaos i min hjärna nu alltså!
 

Hästarna var nöjda med sitt jobb

Asslatjejerna / 29 Juni, 2013 - 22:00 /
2 kommentarer

Medan vi människor har jobbat aset av oss har hästarna njutit till fulla muggar på deras jobb, som nämligen var att beta ner gräset lite här var. Lite kul att se så många hästar utspridda bland hagarna, såg ut som rymmare allihopa, fast det var dom såklart inte hihi.
 

Bilder från förrut

Asslatjejerna / 29 Juni, 2013 - 20:30 /
3 kommentarer

 
Här får ni lite av de bilder jag knäppte. Fångade tyvärr bara Danny på just den övre bilden, han var för kelsugen för att fota idag hehe.
 

Åter hemma

Asslatjejerna / 29 Juni, 2013 - 19:40 /
1 kommentarer

Shit vad vi har städat idag eller! Det har vart allt från hagbygge, hagmockning, skurning av krubbor/vattenkoppar, sopning, krattning, städning av hindermaterial, harvning etc. Det som var allra roligast var när vi skulle ta bort en massa bröte från ena delen av stallet. Vi byggde en egen uppfinning och hissade upp väldigt mycket och väldigt tunga grejer. Snacka om att mycket försvann iallafall och det är ju alltid resultatet som är mest kul att se  
 
Fota litegrann han jag också med på slutet, blev dock inte jättemånga bilder knäppta för att hästarna ville hellre komma fram och gosa. Ungefär som på bilden nedan vart det hela tiden haha!
 

Our view

Asslatjejerna / 29 Juni, 2013 - 16:25 /
3 kommentarer

 
 

Upcoming

Asslatjejerna / 29 Juni, 2013 - 15:52 /
1 kommentarer

Nybadade vovvar

Asslatjejerna / 29 Juni, 2013 - 15:49 /
0 kommentarer

Men döö då vovven

Asslatjejerna / 29 Juni, 2013 - 09:32 /
4 kommentarer

 

Standardposen

Asslatjejerna / 29 Juni, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Tidig lördagmorgon

Asslatjejerna / 29 Juni, 2013 - 07:30 /
1 kommentarer

Godmorgon på er! Klockan ställdes tidigt denna lördag för stallpassen fortsätter. Vi vill ju att allt ska vara så bra för hästarna som möjligt nu när dom kommit tillbaka, så vi fixar och donar tills vi är nöjda. Idag vet jag inte riktigt exakt vad som står på schemat men jag tänkte klämma in en paus någon stans för min del så jag kan fota hästarna lite. Tror det kan bli underbart fina närbilder i det gröna gräset. Lite fotovilliga hästar på det och allt är perfa  
 
 

Dagen till ända

Asslatjejerna / 28 Juni, 2013 - 20:16 /
4 kommentarer

Idag har vi gjort ordning lite till i stugan där alla lägerbarn skall sova. Övervåningen är inredd med sängar och massor av färgglada mattor så mer mysigt kan det nog knappast bli. Förutom det så har vi pysslat lite med hästarna och haft fika med stallgänget. Mysigt på dagar som denna 
  
Dagens turridning och ledarhästen Minna.

Snart börjar skolan igen

Asslatjejerna / 28 Juni, 2013 - 15:00 /
11 kommentarer

Fick hem mitt brev förrut om att jag blivit antagen till mitt förstahandsval till gymnasiet. Alltså ska jag gå samhällsprogrammet på Katedralskolan i Skara och jag hoppas innerligt på att jag under dessa tre åren kommer på vart och hur jag vill fortsätta min utbildning.
 
Jag kan säga att ett år off från skolan var så himla värt det på många olika vis. Trots att det kan vart det långtråkigaste jag gjort så har det ändå gett mig en enorm kick att satsa på skolan till 100%. Jag har kunnat införskaffa mig dubbelt så många timmar på hästryggen och kunnat satsa lite extra på den fronten. Många tror att alla som tar ett sabbatsår inte kommer orka börja alls när det väl är dags. Men jag säger att det är såå individuellt och jag är sjukt taggad.
 
Fram tills stundenten ska jag alltså gå in för skolan och var ordentlig, men jag ska också hinna med och orka hästarna. Det finns inte på kartan att det blir på något annat sätt 
 

Uteritt no2

Asslatjejerna / 28 Juni, 2013 - 13:56 /
2 kommentarer

Idag ska hästarna gå samma runda igen fast då med ryttare som bokat en plats i turridningsgruppen. Ser ut att bli bra väder så dom får nog en mycket trevlig tur.
 
Vi andra ska jobba i stallet. Mycket som ska pysslas med så att stallet kommer iordning inför bland annat kommande ridläger, men sedan också inför den nya terminen som börjar i Augusti. 
 

Inväntar bilder

Asslatjejerna / 28 Juni, 2013 - 10:45 /
5 kommentarer

Från gårdagens ritt på hela tre timmar. Blev några stycken riktigt fina som jag tänkte visa med en sumerande text såklart!
 

Villgott är sömnig

Asslatjejerna / 28 Juni, 2013 - 10:13 /
1 kommentarer

 

Smälter

Asslatjejerna / 28 Juni, 2013 - 09:56 /
1 kommentarer

 
Vovven på stallet som alltid kommer och kollar om vi har Amis med oss, har vi inte det så drar hon oftast igen

Världens bästa springkompis

Asslatjejerna / 28 Juni, 2013 - 08:59 /
1 kommentarer

 

FOT

Asslatjejerna / 28 Juni, 2013 - 07:30 /
0 kommentarer

Häromdagen när jag var ute och sprang med Amis så var jag på väg in och då hade jag henne gåendes vid mitt ben ifall vi skulle möta hundrädda folk eller så. Just då var det någon byggarbetare ute som log brett mot mig och påpekade hur kul det var med en hund som lydde så bra. Det blir man glad att höra!
 
Dock är inte Amis alltid så lydig haha. Om man släpper henne och hon ska leka med en annan hund blir hon så uppspelt så hon stänger av totalt haha. Man får inte kontakt med henne alls om man inte kastar något i marken eller om hon lugnar ner sig automatiskt. 
 
Ni får se lite konstigt nu, filmade antagligen på fel håll, jag och videofyme är inte kompisar just nu...
 

Uteritt 18:00

Asslatjejerna / 27 Juni, 2013 - 17:50 /
20 kommentarer

Ombytt till ridkläder för första gången på ett par veckor. Känns otroligt konstigt att jag ska sitta på hästryggen inom en timma igen, och det dessutom ett par timmar framöver. Vägen vi ska rida kan jag inte utan det är Åsa som ska visa, men jag har hört att den är riktigt mysig!
 
När vi hade utkik över hela grustaget, nu hoppas jag att det blir lite finare 
 
 

Min vulgära lösning

Asslatjejerna / 27 Juni, 2013 - 17:00 /
2 kommentarer

I det faktum att smilysarna inte kommer återvända till oss som bloggar på blogg.se så fick jag ta tag i saken själv. Kommer inte klara att fortsätta blogga utan dessa sötingar, så welcome 
 
 
 
 
 
 
 

Vem ska rida ut...

Asslatjejerna / 27 Juni, 2013 - 15:00 /
3 kommentarer

...Med sin mamma för första gången idag tro?
 

Snart dags för mitt årliga jobb;=)

Asslatjejerna / 27 Juni, 2013 - 14:35 /
4 kommentarer

För tredje året irad så ska jag var häst/husvakt/hundvakt åt fam Herzig på berget då de far till Falsterbo, lite tråkigt är det ju att inte kunna åka dit själv, men det gör inget för det brukar va rätt roligt att rå om sig själv lite o slippa "familjen" ;=) 
 
Förmodligen ska jag ta med Lövvi upp så hon kan få gå ordentligt och så ska jag ju hjälpa till å röra lite på tävlingsponnysarna medan de är borta:) 
 
 
Jag o Linus förra sommaren
 

Knoppar med bling

Asslatjejerna / 27 Juni, 2013 - 13:00 /
10 kommentarer

Precis som jag älskar allt som har med klassiskt att göra så tycker jag om de saker som även sticker ut. Om det är färgmässigt, pärlor eller bling spelar inte så stor roll.
 
Det nya som kommit nu är ju att man kan blinga knoppar, och ja jag kan faktistk tycka att det kan bli ett himla fränt resultat. Vanliga svarta/vita är hur snyggt och prydligt som helst, men glittrande band runtom blir häftigt och lite mer reaktion. Vad tycker ni? 

Såklart är nog bara detta snyggt om outfiten i övrigt är dämpad, för är det mycket starka saker så blir det ju lätt rörigt.
 

Topplistan

Asslatjejerna / 27 Juni, 2013 - 11:26 /
10 kommentarer

Det var längesedan jag kollade ordentligt på framsidan på blogg.se, men nuså, och där var vi!

 

Ållympiaden närmar sig

Asslatjejerna / 27 Juni, 2013 - 11:06 /
2 kommentarer

(1 månad kvar dock haha) Förra årets ållympiad på Falbygdens HSF var jag ju bara med och kollade på. Felicia här bland många andra var med. Men i år ska jag hoppa Villgott där och anmälan är sedan en tid tillbaka klappad och klar.
 
Lördagens klasser:
 
LB
LB+5
 
Nästan samma höjd med någon skillnad, ombyggnad av bana, känns bra. Mjukstartar honom lite inför morgondagen.
 
Söndagens klasser:
 
LB
LA
 
Värmer upp en LB runda och startar vår andra LA klass. Ska bli kul att starta den höjden på en bana han känner igen och funkar bra på och se om det är någon skillnad från vår debut 
 

Lövvi fårra året

Statistiken går uppåt

Asslatjejerna / 27 Juni, 2013 - 10:00 /
4 kommentarer

Statistiken blir faktiskt bara bättre och bättre och jag tror det gjorde mycket med bland annat en ny fräsch proffsig design. Såklart bloggar jag/vi oavsett vart statistikmätaren ligger, men det ger alltid lite extra motivation när man ser att det är fler och fler som klickar sig in. Nu ska vi verkligen försöka hålla detta, och tack än en gång för att ni vill gå in här dagligen och läsa 
 
 

Veckans blogg

Asslatjejerna / 27 Juni, 2013 - 08:43 /
53 kommentarer

Nu kör vi något som vi inte brukar köra så ofta längre, skriv bara att du är med i inlägget så lottar vi ut några vinnare innan veckans slut!
 
För större chans:
Gilla vår facebooksida
 
 

Godmorgoninlägget

Asslatjejerna / 27 Juni, 2013 - 08:01 /
3 kommentarer

Tidig uppgång var det för mig som gällde. Idag ska jag vara hemma med mina syskon på dagen samt ta mig en springrunda med vovven. Helt perfekt väder nu. Ingen sol någon stans och då håller sig knotten borta vid skogarna.
 
Ikväll blir det en lång mysig uteritt tillsammans med hela stallgänget. De flesta hästarna kom hem igår kväll faktiskt, så dom lär ju vara pigga och glada på att börja jobba igen. Hörs senare!
 
En ritt för riktigt länge sedan på ponnyerna Vilandra, Tilly, Lövvi & Winston.

För vänta snart är det jag som är kung

Asslatjejerna / 26 Juni, 2013 - 18:00 /
13 kommentarer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stallpyssel hela eftermiddagen

Asslatjejerna / 26 Juni, 2013 - 12:00 /
12 kommentarer

Idag börjas det med att sko om lite hästar. Några fick fossingarna tillfixade innan betet men det är fortfarande väldigt många kvar. På kvällen skall det vara några igenridnings och privat-lektioner. Tänkte faktiskt ta med kameran och träna lite då. Man kommer ju ingen vart annars, plus att det är så mycket roligare att ha färska bilder att bjuda på här på bloggen!
 

Ge mig mer banan!

Asslatjejerna / 26 Juni, 2013 - 11:37 /
3 kommentarer

Fototips från mig

Asslatjejerna / 26 Juni, 2013 - 07:00 /
5 kommentarer

Jag har ju bara provat mig fram när jag har tagit kort, och såklart tagit del av andras tips. Så nu tänkte jag skriva ner tre snabba för ett mer lyckat foto
 
* Var i samma höjd som objektet. Är det exempelvis en hund så gå ner på knä. (Såklart kan man exprimentera på den fronten också)
 
Vänta på detaljer. 
 
* Håll inne halva avtryckarknappen, vänta tills djuret exempelvis öppnat ögat och tryck av. 
 
* Fortsätt fokusera efter taget kort, ifall exempelvis djurets huvud ändrar vinkel lite. Minsta detalj kan göra kortet snyggare i slutändan.
 
Och kom ihåg. Allt handlar inte om hur bra kamera man har. Man kan få riktigt snygga kort med en gammal/billig kamera om du är duktig i handen.
 

Följ med på uteritt till Kinnekulle

Asslatjejerna / 25 Juni, 2013 - 19:00 /
6 kommentarer

När: Fredagen den 28 Juni
Tid: 18:00
 
"Uteritten går i naturens tecken förbi den sällsynta orkideen Guckuskon och genom naturreservat. Vi ser på den underbara utsikten och njuter av hästarnas säkerhet på foten. Vi anpassar fart efter ryttarna. Du ska dock kunna rida själv i skritt och trav ute. Ritten tar mellan två och tre timmar. Välkommen med anmälan till Åsa Larsson 070-3667862.
 
Passa på i sommar när vi har sommarpriser. Endast 200:- inklusive fika."
 

Blålila tunga...

Asslatjejerna / 25 Juni, 2013 - 17:00 /
14 kommentarer

 
..Som kan bli upptill 5 dm lång. 
 
"Tungan är gjord av läderaktig hud"
 
"De har svårt för att förblöda via benen för deras starka senor och brist på blod"
 
"En nyfödd unge skulle löpa risk att knäcka nacke oavsett fall om det inte vore för deras teknik."
 
"En giraff skulle kunna spränga sin hjärna när den dricker pga att kroppen pumpar upp så mycket blod. Men.."
 
Haha nej jag skojar inte, preciiis lika intressant som med hästar, eller andra djur. Kalla mig freak.

Count me in

Asslatjejerna / 25 Juni, 2013 - 15:00 /
9 kommentarer

 
Seriöst, det var ett sådant fint pris så då kan man inte låta bli att låtsas att man kanske har en liten liten chans att vinna ;)
 
 
1.
 
2.
 
Har dock svårt att välja vilken av alla 1031435 bilderna i mina mappar jag ska ta. Här är två fina sommarbilder jag fotat, men jag är inte säker än...

Första badet a la vovven

Asslatjejerna / 25 Juni, 2013 - 13:00 /
3 kommentarer

Har ju helt glömt att säga att Amis badade häromdagen. Tror jag? Hjärnsläpp till 100. Iallafall skedde detta på midsommar och faktiskt inte i sjön, som kanske är bäst första gången, utan i poolen. Först vart hon lite skeptisk och försökte mest kravla sig upp på kanten. Men när jag ställde mig på andra sidan och lockade så simmade hon dit så vackert så. När hon var klar var hon överlycklig och sprang runt runt i hela trädgården, så tror nog allt hon tyckte det var lite kul hihi.
 
 
Måste ju såklart åka ner till en sjö någon gång och fota riktiga badbilder! Vad sägs om det :D

"Idag ska jag..."

Asslatjejerna / 25 Juni, 2013 - 11:43 /
0 kommentarer

Som det brukar låta. STÄDA. När mamma läser detta kommer hon tro att det är hela huset, men faktiskt så menar jag bara mitt rum ;) Efter det ska jag ta mig en springtur i samma skog som förra gången. Den var så sjukt mysig så jag tänkte även ta med mig vovven. Knotten kom inte försän på kvällen men det var ju helt enkelt så lätt som att bara springa ifrån dom haha...
 

Close ups

Asslatjejerna / 25 Juni, 2013 - 11:00 /
2 kommentarer

Betessugen

Asslatjejerna / 25 Juni, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Jag har knappt sett skymten av hästar på två veckor och än mindre vart nära dom. Ska dock snarast åka upp till betet och fota dom alla en omgång innan dom så småningom plockas hem. Att ha lite sådana bilder i arkivet får man inte missa. 
 
Den 28 kommer hästarna börja rulla hemåt igen, några i taget. Det är några som ska hem för att ridas igång inför träningen och inom loppet av ett par dagar skall alla vara hemma och ridas igång inför ridlägret. Det är ju inte så att de behöver någon långsam igångsättning efter denna korta vilan, men att ridas ett par gånger innan är för att se så alla hästar är stabila och bra. Fullspäckad dag lär det vara, minst sagt!
 
Bilder från 2012 när vi hade dom på eget bete hemma. Höll väldigt länge. Johanna som fotat! Länk? ;)

Såna vi är

Asslatjejerna / 25 Juni, 2013 - 07:30 /
0 kommentarer

Jag har sjukt dålig humor och då tänkte jag passa på att berätta vad som var så sjukt kul under gårdagen. En Apa höll på att svinga sig upp i ett träd och höll på med massa konster. Till slut är han uppe på toppen och kör segernäve i luften haha!
 
 
En annan apa matades och vägrade äta något annat än bananer. Därför viftade han med händerna mot personalen att dom skulle kasta mer.
 

Rea i hästbutikerna

Asslatjejerna / 24 Juni, 2013 - 20:00 /
1 kommentarer

Hööks har 15% rabatt på alla hjälmar och säkerhetsvästar. 
 
 
Horsemeup har sommarrea på mycket av utrustningen i deras sortiment.
 
 
Horze har sommarerbjudande, ett per kund.
 
 
Sharpman har sommarrea på utvalda produkter.
 

Barn på nytt

Asslatjejerna / 24 Juni, 2013 - 18:30 /
1 kommentarer

Jag är som en 10-åring gällande djurparker. Jag så fascinerad av djur att jag till och med tycker det är kul att kolla på alla bondgårdsdjuren när det finns möjligheten till mycket mer. Jag vill dock inte bara se dom överlag utan vill gärna stanna, och det länge, och inspektera deras beteende haha. Roligaste biten är ju såklart att fota. Tyvärr har jag ju inget bra objektiv så det fick bli som det blev.
 
Parken var för övrigt bra enligt mitt tycke. De flesta hade stora inhängnader för bästa välmående, tyvärr lite tråkigt för de i publiken kan man tycka då det inte alltid är djur framme. Men men, lite random bilder jag knäppte under dagen. ↓
 
 

Got to love the pinguins

Asslatjejerna / 24 Juni, 2013 - 17:25 /
0 kommentarer

Börjar nästan skratta alltså

Asslatjejerna / 24 Juni, 2013 - 15:00 /
2 kommentarer

 
Haha har vår fina "stora" vovve verkligen sett ut så här? ♥

Svagheter som ryttare

Asslatjejerna / 24 Juni, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Alla ryttare har svagheter, det är nästan ett måste tycker jag, annars utvecklas man ju inte utan står där och är allmänt perfekt. Alla älskar ju att se sin utveckling, well det kan inte hända om du inte förbättrats på någon front där du varit mindre bra.
 
Jag är medveten om mina styrkor och svagheter även om flera människor, precis som jag, lägger med betoning på det sistnämnda. Jag brukar fråga de männisor runt omkring mig om jag gör si och så för då kan jag liksom korrigera det direkt. En bra lösning när man inte rider för tränare dagligen. Ett annat sätt är ju såklart filmning, det är till väldigt stor hjälp.
 
Min svaghet just nu är mina armbågar. Framför allt eller bara i hoppningen. Jag har någon cm för lång tygel vilket gör att mina armbågar helt ärligt flaxar i luften så fort jag galopperar haha. Inte snyggt på något sätt så det är något jag försöker förbättra var gång. En större svaghet som påverkar hästen mer är att jag dels viker handleden, men också att jag istället för ledande tygeltag, för tygeln mot halsen som en vägg. Förbjudet anser jag och bara ett bevis på för dålig mothållande skänkel. Så aja baja, gör om gör rätt :)
 
Vad är eran styrka respektive svaghet? 
 
 
En bild där jag gör rätt med ledande tygeltag men något fel handställning. Istället skulle jag haft ett bättre tag om tygeln samt en mer upprät hand.

Mot Borås

Asslatjejerna / 24 Juni, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Idag åker vi mot Borås, och inte för tävling vilket det brukar vara när vi åker långt, utan för vi ska bland annat åka till djurparken. Kameran är självklart med och idag ska jag fylla upp hela minneskortet ;)
 
(Bildkälla)
 
Fatta vad jag kommer dö av alla söta djur, blir ju heelt kär...

Hon har aldrig varit farligare...

Asslatjejerna / 24 Juni, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Skogen är min vän

Asslatjejerna / 24 Juni, 2013 - 00:39 /
1 kommentarer

 
Skogen är verkligen det bästa som finns gällande träning. Seriöst, jag och långa tråkiga asfaltsvägar går inte ihop haha!

Asslas Amis tidigare idag

Asslatjejerna / 23 Juni, 2013 - 19:00 /
2 kommentarer

 

Återfunnen

Asslatjejerna / 23 Juni, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

 
(Linnea som fotat)

Sweet si... seventeen

Asslatjejerna / 23 Juni, 2013 - 16:00 /
0 kommentarer

Jag är ju en riktig vill ha människa men hur kul det än är att få prylar när man fyller år så är det bara att inse att pengar i handen är bäst för mig nu. Jag ska ska ska ju nämligen till USA nästa år så det är bara börja spara ;) Men för att inte göra allt så tråkigt så måste jag ju önska mig något, preciiis som när man var tretton... För att inte nämna att man kanske är i lite behov utav grejerna...
 
 
 
 
 
Ole dole doff
 

Dagens favoritbild

Asslatjejerna / 23 Juni, 2013 - 15:30 /
2 kommentarer

Ponny hittad

Asslatjejerna / 23 Juni, 2013 - 14:02 /
0 kommentarer

Verkar det som. Keep in touch...
 

Träning i duggregn

Asslatjejerna / 23 Juni, 2013 - 14:00 /
0 kommentarer

(Fråga mig inte vad jag gör på näst sista bilden haha!)
 

Häromveckan var vi ju som vi skrev då på träning för Erika med Lövvi, Villgott och Embla. Först red vi igenom de flesta av hindrena som serier innan vi gjorde det till en bana. Villgott var taggad och hoppade en runda i övertempo, innan han var nöjd och kunde gå i ett trevligare tempo. Jag är så fartvan på honom nu så det känns inte så fort längre, det är väl på både gott och ont haha. Vi avslutade på LA-höjd och det klipper han ju lätt som en plätt.
 
Emilia red Embla som ni ser på bilderna. En ponny som behöver lite tryck i sig så snacka om att Emilia fick driva till skillnad mot lilla Winston haha! 

Hur är Villgott att rida?

Asslatjejerna / 23 Juni, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Först hade jag tänkt att helt enkelt fråga er om ni kunde gissa er fram, men jag inser att det är ganska omöjligt att pricka till 100% ;)
 
Villgott är en väldigt okomplicerad ponny som med rätt ryttare bara tutar och kör. Men det måste samtidigt vara en bestämd en som vågar sätta ner foten om han busar. Han brallar nästan aldrig med mig numera men det är ju bara för att han har vant sig vid att jag sitter där stadigt ändå.
 
I dressyren kan orutinerat öga tro att han går av sig själv. Men för att han verkligen ska jobba igenom hela kroppen måste man rida för att komma dit precis som vilken annan häst som helst. Sätta upp han i formen och se till att det kommer kraft bakifrån utan att han rinner iväg brukar vara mitt eftersträvande. Han är väldigt lättsam och lydig för både skänkel och hand. Jag väljer dock att nästan alltid rida med spö så jag kan "väcka" honom om det skulle vara nödvändigt. På det sättet håller jag honom känslig genom alla rörelser utan att han stänger av.
 
I hoppningen är han nu för tiden väldigt hoppglad. Reglerbar och motiverad. Väldigt känslig även där men i positiv benämning. Hoppar det mesta av sig själv men blir det lite läskigt så får jag vara där som stöd, vilket även gör han till en lyhörd ponny på hoppbanan.
 
Villgott är otroligt lättlärd och sammarbetsvillig vilket gör att jag utan tvekan tycker han skulle passa i vilken disciplin som helst. Där kan man snacka allroundponny :)
 

Fortfarande borta!!

Asslatjejerna / 23 Juni, 2013 - 10:28 /
2 kommentarer

"Vi har fortfarande inte lyckats med att fånga in Pasy, den bortsprungna svarta shettisen som rymde från Värmagården/Fullösa igår. Hon har ingen grimma och är skygg och är för tillfället blockerad och rädd för människor. Om ni ser henne så är vi jättetacksamma för tips så att vi kan lokalisera henne då hon för tillfället gärna springer undan och gömmer sig i skogarna runt Fullösa/Kinne-Vedum. Senast sågs hon igår vid Kårtorp.
 
 
Man måste vara lugn om man kommer nära henne, inga hastiga kroppsrörelser, det kan skrämma henne på flykt igen. Ring 0702-461741 (Iwett), 070-7261191 (Johanna), 070-6334341 (Linnea) om ni ser henne. Vore tacksam om ni kunde dela detta så att vi kan få tag i Pasy då hon har varit hemmifrån sedan lunch igår"

Nu vill vi hitta vår lilla Pasadena. Snälla håll utkik!
 

Hästar vi minns

Asslatjejerna / 23 Juni, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

Det är ju alltid kul att hålla kontakten med nya ägare även om det inte alltid är 100% möjligt eller enkelt. Men google funkar till det mesta och man blir alltid lika glad när man hittar något om hästarna :D
 
LILLA MY
ROWDY BOY
 
 
Underbara hem allihopa fått...

På annaform.se

Asslatjejerna / 23 Juni, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

 
På toppen av annaforms hemsida finns vi med. Fortfarande supernöjd med vår design! :)

Jag är rädd för bloggvärlden

Asslatjejerna / 22 Juni, 2013 - 20:30 /
1 kommentarer

Folk är besatta av de stora bloggarna. Uppdaterar dom inte är halva kommentarsfältet hatkommentarer, det skapas fankonton till både hästarna och själva bloggarna. Det sjuka är att jag nyss bevittnat att dessa konton söker sponsorer. Hur sjukt är inte det. Äh jag får försöka mig hålla ifrån det där.... Lite sött ändå ;-)
 
 
 

Mest bara för att

Asslatjejerna / 22 Juni, 2013 - 18:28 /
1 kommentarer

Det är verkligen inte alls lika roligt att blogga när man inte har hästaktiviteter att skriva om. Ska verkligen försöka stå ut den här sista veckan hästarna är kvar på betet haha!
 
För mig händer det inte så mycket på dagarna. Solar, är med kompisar, tränar eller bloggar i sin stora helhet. Bara passar på att utnyttja ridledigheten liiite. Men mest taggar jag såklart tills det är dags igen ;)
 
Vad gör ni nu i början på sommarlovet?
 

min kung

Asslatjejerna / 22 Juni, 2013 - 16:00 /
4 kommentarer

 
Saknar redan min pojke, har inte suttit på hans rygg på ett bra tag nu. Ska bli så skönt att komma igång med ridningen igen, pauser från detta är inte riktigt min grej...

Saknad Pasadena

Asslatjejerna / 22 Juni, 2013 - 15:57 /
0 kommentarer

Svart shettis saknas i trakterna Gössäter/Kinne Vedum. Kom bort från Värmagården utanför Fullösa vid 12.30 utan grimma. Är skygg. Ring om ni har sett henne! 0706334341
 

Horse1

Asslatjejerna / 22 Juni, 2013 - 14:00 /
4 kommentarer

...Är det nya namnet på hästkanalen som släpps i höst.
 
"Planen är att visa tävlingar på hög nationell och internationell nivå – liksom dokumentärer, inspiration och underhållning"
 
Källa Hippson

Riktigt roligt att det kommer finnas en hästkanal då det är något som saknats under lång tid. Jag vet iallafall vilket nummer som kommer vara inne när jag sätter på tvn :)
 

Lättsam vovve

Asslatjejerna / 22 Juni, 2013 - 12:38 /
0 kommentarer

Häromdagen rakade vi Amis för första gången. Vi fick låna en maskin av mammas kompis vilket var jättesnällt. Alltså klippte vi helt själva. Jag är ju heelt nybörjare på den fronten, men man lär sig ju aldrig om man inte provar.
 
Amis låg förövrigt som ett ljus, förutom när det kom till framtassarna, de tyckte hon var otäcka. Hon blev lite tussigt men helt klart bättre resultat än jag väntat mig :)
 
 
Cockerspaniel inspiration blev det här, yvig svans och yviga öron.

Lilla rosettväggen

Asslatjejerna / 21 Juni, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Det är verkligen skrämmande att inse den korta tid man tävlat. Jag blev inte aktiv sedan två år tillbaka och det är väldigt liten del av de 10 år jag ridit. Under åren har jag dessutom tävlat en hel del ungponnyer och för det mesta i avd B, men samtidigt som jag lotsat runt dom banorna så har dom lotsat in mig i tävlingsvärlden.
 
Villgott har jag lärt mig otroligt mycket på då det är den jag varit ute på mest. De andra har varit rätt låga klasser, allt mellan 50-90 cm och det är alltså först nu jag börjat tävla och satsa högre. 
 
 
 
Det började från små clearrounder till LA-klasser två år senare, Säger bara att jag ångrar att jag inte började tidigare ;) Målet är såklart att i framtiden hitta en häst eller ponny man kan satsa på under längre tid, och på så vis tillsammans klättra uppåt i klasserna.

Midsommar fin

Asslatjejerna / 21 Juni, 2013 - 10:46 /
2 kommentarer

 
Känner ni igen lilla Amis? Hälften gjort...

Midsommar

Asslatjejerna / 21 Juni, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Hoppas alla bloggläsare får en bra midsommar och att det är bra väder för er! 
 

Kommentarer från er

Asslatjejerna / 20 Juni, 2013 - 19:42 /
3 kommentarer

 
Några goa kommentarer som ramlat in den senaste tiden. Ni är såå snälla, kul att ni läser!

New York? Usa? Barcelona?

Asslatjejerna / 20 Juni, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

 
Spinner vidare på 2014's sommar...
 

Vad i?!

Asslatjejerna / 20 Juni, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

 
Säg mig, vad vinner dom på detta? Är det läge att ångra nu att man bytte dit...
 

Uteritt med oss

Asslatjejerna / 20 Juni, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Den 2 Juli kommer jag och Felicia rida ut med läger 1 som kommer befinna sig på gården. Det blir en eftermiddagstur på ett par timmar på underbart fina vägar. Efter det blir det god lunch och hoppas att vi alla kan göra kvällen hur mysig som helst :D
 
Vilka av er är anmälda? 
 

Idag ska vi prova spårning

Asslatjejerna / 20 Juni, 2013 - 10:17 /
0 kommentarer

Har tricktränat Amis nu på morgonen och blev verkligen sugen på att lära henne lite nytt. Jag googlar alltid för att hitta lite nya idéer och har redan hittat en hel del.
 
Senare idag så ska Amis ner till Skara och prova på spårning för första gången. Kanske inte just den optimala inriktiningen för hennes ras, men jag gillar att man vågar tänka utanför ramarna. Det är alltid intressant att prova. Dessutom är Amis så lättlärd och medgörlig så jag tror inte detta i liten skala kommer vara några problem.
 
Amis seent på morgonen haha!

Roligt med foton från er

Asslatjejerna / 20 Juni, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

Riktigt roligt är det när vi blir fotade på tävlingar nu för tiden. Det är så tråkigt att inte ha någon som fotar själv då kameran oftast är upptagen för filmning. Gud vad skönt att någon eller flera backar up! 
 
En som ganska ofta, på de tävlingar i närheten, fotar oss är den HÄR bloggen. Vi får alltid låna bilderna där ifrån och använda här så kika in ni också om ni hamnat på bild!
 
Är det några fler personer som har oss på bild från några av årens tävlingar? Säg till :D
 

Hallå tjena hej

Asslatjejerna / 19 Juni, 2013 - 20:42 /
1 kommentarer

Ledsen att bloggen varit som den varit de senaste dagarna. Ibland är det dock att skönt att ta en paus ifrån allt vad dator innebär och bara göra annat. Dessutom passade några bloggfria dagar in bra när jag varken hade ideér eller motivation.
 
Imorgon är vi tillbaka med den vanliga uppdateringen och den sitter förhoppniningsvis i utan sikte på bloggpauser fram över.
 
Ha en bra onsdagskväll!
 
 

Uppmärksammar ett inlägg...

Asslatjejerna / 19 Juni, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

...Som fångade mitt intresse. Tyckte det var klokt skrivet och läsvärt för alla...
 
https://shireelin.wordpress.com/2013/06/14/att-ga-formgiven/comment-page-1/#comment-88
 

Vi tackar Jonte

Asslatjejerna / 18 Juni, 2013 - 19:00 /
2 kommentarer

För hans tid på stall Assla! Åker gör han runt nästa vecka till en före detta ägare. Ha det toppen :)

Bilder från jolafoto.blogg.se

Asslatjejerna / 18 Juni, 2013 - 17:00 /
1 kommentarer

Sooool

Asslatjejerna / 18 Juni, 2013 - 16:34 /
2 kommentarer

Vi lever och andas och har det bara allmänt gött. 37 grader i solen gör att datorn uteblir, vi vill bara ta vara på de dagar vi är ihop.
 
Hur har ni startat erat sommarlov? :D
 

Musiken i bott

Asslatjejerna / 17 Juni, 2013 - 18:00 /
3 kommentarer

Hörlurarna i öronen och jag drar ut och springer. Dessa hästfria veckor ska jag träna som tusan utöver ridningen. Bara att börja!
 

Fler bilder från tävlingen

Asslatjejerna / 17 Juni, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

Åsa var med en kortis på tävlingen och knäppte lite bilder som jag lånade!
 

Första dagen utan hästar

Asslatjejerna / 17 Juni, 2013 - 09:30 /
1 kommentarer

...
 

Nu ska du bort...?

Asslatjejerna / 17 Juni, 2013 - 08:00 /
0 kommentarer

Kväll hos världens bästa <3

Asslatjejerna / 16 Juni, 2013 - 21:30 /
1 kommentarer

Men lovar, har skrivit inlägg så bloggen slipper stå tom som den brukar i dessa lägen, hehe. Film kommer imorgon!
 

Glöm inte att

Asslatjejerna / 16 Juni, 2013 - 20:00 /
0 kommentarer

...Kolla vår videofyme kanal där alla våra klipp läggs upp

 

...Gilla vår facebook sida

 

...Följa oss på vårt instagramkonto @asslatjejerna

 

...Lägga till oss på bloglovin för att snabbt se vår uppdatering

 

Man lär sig av sina misstag

Asslatjejerna / 16 Juni, 2013 - 18:00 /
3 kommentarer

 
Bara en påminnelse till mig själv om varför man inte ska knoppa dagen innan... Ni får gärna fråga vad jag tänkte med när jag trodde att en lös ponny inte skulle försöka ruska eller klia av sig dom haha!

Våran braiga spolspilta

Asslatjejerna / 16 Juni, 2013 - 16:00 /
2 kommentarer

 
Sen när man började använda ordet braiga har jag ingen aning om, men bra är den iallafall och det känns riktigt lyxigt att ha den. På bilderna häromdagen kan jag ju inte säga att jag visade den bästa sidan av den med bajs och allt framme ;) Men här är rummet!
 
För att inte påpeka att vi har värme i slangarna på vintrarna... Det gillar hästarna!

Är det inte typiskt

Asslatjejerna / 16 Juni, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

 
Winston var ju inte sen med att skita ner sig efter duschen häromdagen. Ungefär 3 minuter lös i boxen tog det...

Ännu en träningshelg

Asslatjejerna / 16 Juni, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Idag ska vi åka upp med några hästar till Skålltorp och träna. Träningen hålls för Erika Andersson och är en del av ungdomssatsningen. Villgott ska jag hoppa idag igen. Han behöver tränas på att hoppa flerdagars inför eventuella meeting och framför allt SM då som är runt 2-3-4 dagar. Vild chansning där haha!
 
Iallafall så tar vi med kamera så ikväll blir det både bilder och filmer. Eller imorgon, det beror vart min säng är inatt ;)
 

Aldrig mer auto

Asslatjejerna / 16 Juni, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

Är en regel jag har givit mig själv nu haha! På tävlingen i lördags fick jag nämligen lite hjälpt på traven med de manuella inställningar och jag tyckte det blev klar skillnad på bilderna. Så nu när jag vet att det verkligen kan bli mycket bättre så kanske jag är lite mer engagerad. Här ska pluggas kamerainställningar, och det får tränas på vovven!
 
Auto. Att de blir ok är rena turen då jag rensat bort en hel del värdelösa :P
 

Skäms på mig haha

Asslatjejerna / 16 Juni, 2013 - 08:00 /
1 kommentarer

 
 
Har knoppat en hel ponny, 8 stora knopper helt seriöst för första gången. Alltså när man verkligen gör det på riktigt och går in för det. Snacka om att jag har varit på latsidan innan, men nu tänkte jag att det var bannemig dags att lära sig, och det snabbt. Trots att jag inte blev helt helt nöjd fick han gå med dom på tävlingen igår. Snygg var han ju fortfarande ändå, så en lite fel ihoprullad knopp var ju inte hela världen ;)
 
Tala om duktig ponny då. Stod som på bilderna och åt hö, stilla som ett ljus under hela proceduren och det underlättar ju något enormt!
 

Såklart tävlingsfilmer också!

Asslatjejerna / 15 Juni, 2013 - 20:32 /
2 kommentarer

Mina två starter

Asslatjejerna / 15 Juni, 2013 - 18:10 /
0 kommentarer

Jag är riktigt nöjd med dagens rundor även om de medförde sammanlagt ett stopp och ett pet. För mig är det inte huvudsaken, jag är faktiskt mer nöjd med dessa rundor än några felfria jag hoppat tidigare.
 
I LC klassen var han riktigt taggad och hade en stor snabb galopp. Jag tog inte i han så mycket utan lät han bromsas upp av hindrena. Jag fick in bra galoppsprång i en utav långsidorna men på den andra kom vi in på en krokig väg, tappade något galoppsprång och han stannade på vågplanket. Jag red bara på det igen och då hoppade han med lite övertalelse. Lite bra att jag fick ett stopp där så jag fick ett litet wake up call att rida ihop honom och driva ordentligt mot hindret. Det gjorde att vi klarade muren galant som även var sista hindret. Egentligen är den ju inte så tittig, mest vi ryttare som hakat upp oss på den.
 
I LB:N hoppade han kanon och jag var riktigt nöjd med rundan. Jag höll takten noga, red bra raka vägar mot hindren vilket resulterade i bra språng. Ett skitpet fick jag på hinder nummer 7 och det tar jag på mig. Jag tog upp han för sent och då hann han inte lyfta. Men gillade resten och klassar den rundan bland mina top tre hehe...
 
Lite bilder från dagen:
 

Resultat kommer

Asslatjejerna / 15 Juni, 2013 - 14:42 /
0 kommentarer

Bomba oss med inlägg

Asslatjejerna / 15 Juni, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

I Juli månad kommer jag, Felicia och Kajsa spendera ungefär 10 dagar som husvakter när en familj reser bort. Jag tänkte faktiskt under alla de dagar totalstrunta i bloggen haha, tänker inte ha med någon dator eller sitta och mobilblogga, utan faktiskt pausa helt härifrån.
 
Men det betyder ju inte att bloggen behöver vara helt utan uppdatering. Jag tänkte att antingen fixar vi tidsinställda inlägg för hela veckan, eller så tar vi en bloggpaus under de dagar. Det första alternativet känns ju smidigast, för då behöver inget för er bli annorlunda, mer än att det saknas lite liveuppdatering. Plus att nu när vi kommit igång på nytt och statistiken bara går uppåt för var dag så är det ju inte sååå kul att lägga ner bloggen för en vecka. 
 
Så nu till saken. Om vi ska fixa tildsinställda, BOMBA med massor av tips på inlägg, snälla! :)
 

Nu börjar våran klass snart

Asslatjejerna / 15 Juni, 2013 - 10:00 /
0 kommentarer

Några vi träffar där? :)
 
/Asslatjejerna.se
 
 

Lokal ponnyhoppning...

Asslatjejerna / 15 Juni, 2013 - 08:30 /
2 kommentarer

...I Götene just nu. Allihopa ska hoppa en LC och en LB klass. Så kul när det är så närma, blir så mycket smidigare och roligare :)
 
Haha dom här bilderna hade man nästan glömt! Maskeradhoppning 2011.

Bathtime

Asslatjejerna / 14 Juni, 2013 - 20:47 /
0 kommentarer

Kvällens fix gick utan några större missöden. Jag hade Cajsa med mig som hjälp så det mesta gick smidigt. 
 
Jag började med att putsa all utrustning tills det blänkte. Sedan duschade jag de tre ponnyerna som ska med imorgon. Alla skötte sig och stod snällt. Lövvi är väl lite skeptiskt till det men går med på det ;) Efteråt är det de klassiska, rykt, flätning av svans och allmänt finslip. Knoppa Villgott gjorde jag, och faktiskt så blev jag nöjd. Tills han ruskade ur en del. Jag lät dom vara så och så får jag fixa dom imorgon på morgonen helt enkelt.
 

Knoppningsdags

Asslatjejerna / 14 Juni, 2013 - 17:30 /
0 kommentarer

Jag har fått jättebra tips via google de senaste dagarna så jag är riktigt taggad på att knoppa Villgott. Hoppas jag hittar lite gummiband också, annars får jag sy, hmm ;)
 

TACK

Asslatjejerna / 14 Juni, 2013 - 17:00 /
1 kommentarer

- Gud vilket bra jobb du har gjort med hästen, den har blivit jättefin!
 
- Haha, tycker du det? 
 
- Åh vad snygg du är!!
 
- Haha, nä usch :)
 
- Du har en jättebra känsla i ridningen, riktigt duktig!
 
- Hehe. *Ner med huvudet i marken*
 
Seriöst? Hur normala konversationer är det jag för med folk som berömmer mig? Face to face alltså. Jag har så otroligt svårt för att ta till mig alla sådana här snälla saker personer säger till mig. Kritik är mycket lättare. Det tar tag i mig direkt, jag kan till och med förvandla det mesta till en pik just för att jag är så negativ och har så dålig självbild.
 
Helt ärligt jag måste bli bättre och sluta tro det värsta om mig själv. Jag skäms ibland när jag inte ens får ur mig ett tack när folk säger att jag är duktig på det jag gör. Trots att orden värmer som sjutton för själen så är det så svårt att klämma ur de där fem bokstäverna. Jag vet inte om det är för att jag inte tror ordentligt på dom, eller för att jag inte VILL tro på dom för att vi inte delar samma åsikt. Eller så är det för att jag inte vill verka stöddig och skrytsam.
 
Jag tror att i allmänheten är ridsporten en sport där man antingen är självgod eller som jag, fast sådana som kan säga tack åtminstonde haha. Jag har väldigt svårt för personer som skryter och höjer sig själv till skyarna och jag tror att det är därför på automatik som jag blivit så tillbakadragen på komplimanger. Jag vill inte vara sån. Jag är inte sån.
 
Jag blir otroligt glad när någon berömmer min ridning eller något jag lagt ner på, Speciellt när jag själv är otroligt nöjd över det. Men jag har så svårt för att tro det bästa och verkligen inse, ja Carolina, nu tackar du, för den här personen tycker att du rider jävligt bra. Det är svårt, men jag måste lova mig själv att förbättra mig och jag hoppas att de folk jag skrattar till och får världens bredaste leénde mot inser hur tacksam och glad jag blir över orden dom säger.
 
TACK SNÄLLA
 
Några få ponnysar genom åren

Lyft på ögonbrynen

Asslatjejerna / 14 Juni, 2013 - 15:00 /
2 kommentarer

...Om jag inte har något speciellt att gå upp för på morgonen men ändå ställt klockan så snoozar jag ungefär i 1.5 timma och det med en kvarts mellanrum
 
...Jag har fobi för kläder som luktar illa
 
...Jag klarar inte av när folk smaskar, fast jag skrattar mest åt det just för att jag vet att det är så störande
 
...Jag äter som en häst men kan ändå vara sjukt kräsen. Typ en för stor dressingklick på brödet och det växer i munnen haha!
 
...Mina ben är olika långa, så jag rider med "ojämna" läder och har stövlar som inte känns som samma storlekar.
 
...Andra personer har ett jäkla inflytande på mig. Dom kan omedvetet få mig till det mesta
 
 

Försök skriva inlägg med musiken i bott

Asslatjejerna / 14 Juni, 2013 - 11:41 /
5 kommentarer

Kan ju säga att det går sådär, men jag anstränger mig haha!
 
 

Långbetet närmar sig

Asslatjejerna / 14 Juni, 2013 - 11:30 /
0 kommentarer

För er kanske inte två korta veckor klassas som långbete, men för aktiva hästar som behöver hållas igång tycker jag det är en bra tid att kunna ge hästarna, där dom bara får vara. Dessutom kommer alla dessa fortsätta att gå på ridläger vilket inte innebär fullt så tuffa pass som kan inträffa i vardagen. Så lite fortsätt slapparsommar kommer nog alla ha ;)
 
Betet är i Hangelösa precis som flera år tidigare. Stor stor hage på runt 8 hektar och till synes verkar hästarna älska den. Stor springyta med bete och en stor skogsdunge med skugga att vila i.
 
Detta innebär alltså ingen ridning på två hela veckor för någon utav oss. Kommer ju inte kännas alls kul och jag hoppas verkligen man inte tappar allt för mycket. Som tur är ska vi försöka hålla igång lektioner restrerande av sommaren. Att ha sommaruppehåll med dom nu känns inte så bra, så vi tänkte fortsätta nästan precis som vanligt! 
 
Vad ska jag göra istället för ridning då? Hm. Självklart ska jag hänga med kompisar en hel del men jag hade också tänkt att passa på att satsa lite extra på min egen träning och hälsa. Passa på att ersätta ridtiden med exempelvis en löprunda. Hoppas på att det ska ge lite resultat, ni vet det där beach 2013, hade faktiskt tänkt att uppleva den i år :)
 
2011

Dan före dan

Asslatjejerna / 14 Juni, 2013 - 08:49 /
1 kommentarer

Just nu har jag hjälpt mina syskon klara för skolavslutning. Efter det blir det den tradionella fikan och sedan god mat till lunch. Sedan är det tänkt att jag ska sticka upp en sväng till stallet och tävlingsfixa hästarna. Villgott ska få en dusch och all utrustning som jag inte hann med under gårdagen ska putsas. Dessutom ska han får röra på sig lite innan han ställs in för natten :)
 
Prisutdelning i La:n

Dubbelt upp

Asslatjejerna / 13 Juni, 2013 - 22:30 /
0 kommentarer

Hoppade som jag tidigare skrivit Villgott förrut och det gick kalas. Hoppade lite olika banor och avslutade sedan. Ville inte göra honom jättetrött utan bara känna på han lite. Hinderpigg var han idag kan man säga och det suget brukar han inte få på träning. Dessutom hoppade han upp sig så fint i kombinationen. Såå kul :)
 
Dagens
 
Efter det red jag Minna men då blev det dressyr. Hon var lite spänd i början men i slutet slappnade hon av i hela kroppen och blev rund och fin. Mysig att rida helt enkelt.

Bygger upp i ridhuset

Asslatjejerna / 13 Juni, 2013 - 17:00 /
3 kommentarer

Nu åker jag upp till stallet och ska bland annat hoppa Villgott lite tänkte jag. Det var ett tag sedan vi hoppade bana på hemmaplan, så det får det nog bli. Funderade på att sätta upp lite kluriga teknikövningar men kände att det kan lika gärna vänta tills efter betet. 
 
Istället blir det några få hinder som jag får köra lite olika svängar till. Ska sätta upp med vattenmatta, schackbräden samt mur. Ska bli roligt, som sagt det var ett tag sedan :) 
 

Riktigt bra knoppningsvideo

Asslatjejerna / 13 Juni, 2013 - 15:00 /
2 kommentarer

Sommarlov

Asslatjejerna / 13 Juni, 2013 - 13:00 /
4 kommentarer

Imorgon tar mina syskon sommarlov vilket betyder att vi ska fira lite på kvällen genom att bland annat bjuda hit släkten på fika. Det i sin tur betyder städning idag, och det är väl bara att börja så snart som möjligt. Ikväll blir det ju stallet med massor av ridning. Utrusning ska även putsas upp och göras snygg. Villgott han får vänta tills imorgon ;)
 

Småtrimmad

Asslatjejerna / 13 Juni, 2013 - 11:14 /
4 kommentarer

Tidigare i veckan fick sig Amis en kroppslig genomgång med lite allt möjligt. Nosen rakade jag som hon varit en gång tidigare. Skönt för henne och hon slipper ha massa skägg i vägen ;) Klorna klipptes också någon milimeter. Egentligen var det inte alls sådär akut men jag föredrar att klippa lite ändå när dom är så små så att dom verkligen vänjer sig. Dock är det inga som helst problem, men för att det ska fortsätta vara så sätter jag lite rutin på det hela!
 
Slutligen bestämde vi oss för att raka hela henne och börjar på sidan. Vad tror ni hände? Jo maskinen pajar, så nu går hon med rakat på bara ena sidan... 
 

Eloge till våra fina hästar

Asslatjejerna / 13 Juni, 2013 - 07:00 /
3 kommentarer

En eloge till alla våra perfekta allroundhästar efter gårdagens bravader. Jag och Felicia tog igår ut en av ridskolegrupperna för en terminsavslutning i skogen och alla skötte sig så himla bra. Med på turen var Minna, Embla, Lövvi, Winston, Tina och Villgott. Äventyret varade i ungefär 45 minuter med en hel del galopp i rad. Det är inte alla tävlingsponnyer som fungerar att gå med både nybörjare och de mer erfarna emellanåt, men våra gör det fantastiskt bra! 
 
 

Nästan vilse igen

Asslatjejerna / 12 Juni, 2013 - 21:48 /
2 kommentarer

Innan lektionen förrut så tog jag ut Minna i skogen. Vi hittade efter ett tag en supermysig stig i skogen som jag var tvungen att kolla vidare på. Det var en såndär perfekt väg med knappt några rötter eller stenar. Dessutom gick det där en stor lite brant backe som vi red uppför. Då kom vi ut på en väg som jag tvunget skulle fortsätta på. När jag insåg att den vägen ledde mig lite långt bort fick jag korsa en åker och lita på vart som var logiskt att rida. Vända skulle jag prompt inte envis som jag är. Vill jag hitta en runda som går runt så står jag fast vid det. Lyckligtvis kom vi tillslut ut på en väg jag kände igen så vi kunde rida hem. Turen tog faktiskt bara en timma och då skrittade vi en hel del.
 
Minna skötte sig helt underbart som alltid. Vi klarade till och med gå förbi ett gäng nyfikna kossor, dom var minsann inte alls lika farliga som små får. Även om hon var skeptisk laddade hon iallafall inte som tusan efteråt ;) Under ett tillfälle kastade hon sig runt och ville vända när det var en hemskt läskig gård. Dock var det bara att agera lugnt, leda tillbaka henne och sen var det som ingenting. Guldstjärna till goa Minna idag!
 

Men det här gick ju suveränt

Asslatjejerna / 12 Juni, 2013 - 21:33 /
1 kommentarer

Mycket nöjd är jag efter kvällens dressyrlektion. Ponnyn också helt klart efter allt frustande. 
 
Vi värmde som vanligt upp ganska självständigt där jag jobbade loss Villgott i sidorna genom några få steg sidvärtesrörelser, volter, serpentiner samt omställning. Han vart mjuk och följsam med ett bra steg. Fortsatte gjorde vi sedan med volterna där vi på den öppna delen skulle flytta ut bakdelen så dom fick stretcha ordentligt. Jag kortade upp Villgott och jobbade med halvhalter så att han verkligen jobbar igenom och inte rinner iväg. Sedan gjorde vi skänkelvikningar på diagonalen och dom fick vi till mycket snabbare. Det gäller bara för mig att hålla ihop och rama in honom hela vägen. Innan vi travade av dom jobbade vi några steg på den förvända galoppen. Man skulle galoppera ut från spåret och sedan in igen. Villgott var såå rund och fin och jag är riktigt riktigt nöjd över dagens resultat. Petra tyckte vi ska starta en LA någon gång framöver, så det bådar ju gott haha!
 
Mamma var inte med tyvärr, så filmning får bli någon annan gång. Detta var ju sista onsdagslektionen, men det kommer ju iallafall fler lika lektioner.
 
 
 
Min snygga bästis ♥

Asslas Flemminghton

Asslatjejerna / 12 Juni, 2013 - 20:00 /
0 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Bertil
 
♦ Kategori: Häst
 
♦ Född: 2010
 
♦ Stam: e. Zonaparte u. Haysford Heiress
 
♦ Meriter: - 
 
Om Bertil: Egen uppfödning fortfarande hingst som är mycket lugn och social och tar alla nya intryck med ro. Mycket jobbad med utrustning samt insutten.
 
 

Tankar om rundvisning

Asslatjejerna / 12 Juni, 2013 - 18:00 /
0 kommentarer

Framöver är en rundvisning i videoform planerad och jag tror jag hittat precis rätt tillfälle. Under hästarnas två veckors vila på betet så ska vi slita som djur (hehe, nej men jobba lite grann) i stallet, mycket ska renoveras och kollas över. När allt detta är klart och hästarna ska hem igen så tycker jag vi kan passa på att filma gården. Låter inte det bra? :)
 

Foderuppdatering

Asslatjejerna / 12 Juni, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Sådär då var det ett tag sedan ni faktiskt visste vad våra pållar stoppade i sig. Tänkte att ni kanske tyckte det vore intressant att veta på nytt :)
 
Först och främst får de stora högivor 4 gånger om dagen att äta i hagen, och i boxen de nätter dom står inne. Sedan får dom kraftfoder vid sidan av men det är inte i sådan avancerad utsträckning.
 
Först får alla hästar Hippo Top som är ett pelletrerat kraftfoder. Samtliga får även en mineralblandning, b-vitamin, multi-vitamin samt biotion, de tre sista i flytande form. De hästar som är lite tunna får även några dl soja per dag för att få upp hullet. I det hela en ganska liten men stadig foderstat.
 

Dressyrlektion väntas...

Asslatjejerna / 12 Juni, 2013 - 13:53 /
2 kommentarer

...Senare ikväll. Villgott blir det såklart och jag tänkte faktiskt få mamma att filma denna gången. Har ingen dressyrfilm alls på honom så det vore kul både för eran och för min skull!
 

Första doppet ✅

Asslatjejerna / 12 Juni, 2013 - 11:52 /
2 kommentarer

 
Jäkligt glad tjej hoppade i med kläderna igår, nu är det done!

Cozy

Asslatjejerna / 12 Juni, 2013 - 11:33 /
0 kommentarer

 

Utveckling får en att vilja fortsätta framåt

Asslatjejerna / 12 Juni, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

 
 
De här bilderna är det runt 9 månader emellan. Jag tycker helhetsmässigt att man kan se att han hittat en rund bärig form och har bättre påskjut i bak. Dessutom en snygg välmusklad hals.
 
 
 
Lika lång tid är det mellan dessa travbilder. Här har han kommit upp på bakbenen och samlat ihop sig lite. 
 
Jag valde bilder från där jag red ordentliga pass för att det skulle vara med rättvist att jämföra. Visst hade jag lika gärna kunnat tagit en bild från inridningsfasen där han springer med huvudet rakt upp i luften och svankar haha, men det var inte riktigt det jag ville visa med bilderna. Jag ville vissa hur han och vi utvecklats ridmässigt och hur annorlunda han går i exempelvis formen, då mot nu. Visst är det en klar förbättring? Ibland kan det här utvecklingsstadiet verkligen vara det bästa!

Blombergs hamn

Asslatjejerna / 11 Juni, 2013 - 19:00 /
2 kommentarer

Nu ska jag följa med pappa upp till båthamnen i Blomberg. Några få gånger per år är vi vakter där tillsammans med farfar och det brukar pågå till tidigt tidigt morgonen därpå Jag har fått riktigt lite sömn de sista så snacka om att jag lär vara trött imorgon haha. Men bara att vänja sig för skolan ;)
 

Ont om tid

Asslatjejerna / 11 Juni, 2013 - 17:00 /
1 kommentarer

Idag kommer inte jag hinna åka upp till stallet. Snacka om att ha haft något att göra hela dagen. Och inget med hästar inblandade förutom bloggen :( Vad som var tänkt var att jag skulle sätta upp och hoppa en bana och träna noggrann anridning och andra små men viktiga detaljer, men jag får väl flytta detta till någon dag senare i veckan.
 
Så intressant inlägg var detta. Hoppas ni har en roligare dag :)
 

6 Random om hästarna

Asslatjejerna / 11 Juni, 2013 - 15:00 /
2 kommentarer

∞ Villändra hette från första början VillHa. Det namnet höll dock bara i sig i något dygn.
 
 
∞ Hyenan petar bort mineralerna ur maten men äter upp resten
 
∞ Winston står alltid på sitt hö med ena frambenet och drar loss underifrån
 
∞ En av Tinas halvsyskon har gått SM
 
∞ Lövvi är oftast den renligaste hästen av dom alla i boxen. Bajsar sina högar prydligt i rad eller på samma ställe
 
∞ Om Villgotts boxdörr är öppen måste han tvunget stå med hälften av kroppen utanför.
 

Healinggrupp

Asslatjejerna / 11 Juni, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

Då och då har stall Assla förmånen att få en healinggrupp som kommer till hästarna. Dessa övar på att kommunicera med hästarna och de får bilder och tankar ur hästarnas perspektiv.
 
Jag tycker det är jätteintressant för de dom sedan säger stämmer verkligen in. Senast var dom här för några dagar sedan och healade bland annat Embla. Hon hade lite problem med höfterna hade hon sagt. Dunört hade talat om att hon ville vara drottning och Tina hade stängt inne sig och inte velat säga någonting alls. Tyckte hon klarade sig bra själv ungefär ;) 
 
Nästa gång ska jag verkligen försöka vara med. Såå spännande att höra! Det jag skrev ovan är ju bara en bråkdel av all info.
 
Förra gången däckade ju Winston och lika så denna gången. Även Embla och Villgott hade fallit ner på marken.
 
Har ni haft något liknande hos era hästar?
 

Serienörd

Asslatjejerna / 11 Juni, 2013 - 11:00 /
1 kommentarer

Jag tänkta att jag skulle övergå till att bli serienörd jag också. Efter att nu kollat klart på Pretty little liars så började jag kolla på Gossip girl, man blir ju helt fast haha!
 
Vilken serie följer ni just nu? 
 

Varför man aldrig ska rida utan handskar

Asslatjejerna / 11 Juni, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Det är nog en läxa man aldrig lär sig av. Rider jag utan handskar i ett par dagar så säger det vips så är mina ringfingrar pajade. Och det hjälper inte att ändra handställning eller trycket om tygeln för det pinar lika mycket för det haha. Senast idag fick jag lära mig av mitt misstag då jag ridit utan handskar sedan söndags. Som grädden på moset red jag två hästar till efter det börjat skava lite, så efter det var dom svullna och fina ;)
 
Provade mig fram genom att byta finger men tyckte rent ut sagt det var värdelöst. Jag ville ge ordentligt stadigt stöd så det var bara att stå ut. I framtiden - Alltid handskar
 

Asslas Villändra

Asslatjejerna / 11 Juni, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Villändra
 
♦ Kategori: C-ponny
 
♦ Född: 2011
 
♦ Stam: e.Walero  u.Nexis Vilandra ue.Moelgarnedd Montana
 
♦ Meriter: - 
 
Om Villändra: Villändra är än så länge bara i sitt stadie där hon strövar omkring med hästkompisarna i hagen. Emellanåt kommer hon hem för hantering och vi har provat att ha ryttare på hennes rygg. Verkar till synes kolugn med ridningen och det som hör till. En snäll flicka som vill göra rätt för sig men som samtidigt behöver en trygg ledare. Villändra är född på stall Assla och vi har alltså vart med henne från dag 1.
 

Dubbelridning

Asslatjejerna / 10 Juni, 2013 - 21:22 /
1 kommentarer

Idag red jag ett pass på banan med Embla. Det var tänkt att jag skulle jobba över två hinder med x antal galoppsprång emellan, men det blev inte mer än ett par gånger då hon inte kändes riktigt 100. Jag jobbade loss henne lite istället och hon fick en riktigt rund och bärig galopp. Traven idag var dock lite strulig så jag avslutade när jag var nöjd med restrerande gångarter. Kan ju vart en sträckning eller träningsvärk från dagen innan då hon till synes inte var halt eller något. Vi får se hur hon känns nästa gång helt enkelt. 
 
Senare skrittade jag ut Villgott en sväng i skogen. På långa tyglar och jättemysiga vägar. Snacka om underbart <3
 

Chiquita banan fixar

Asslatjejerna / 10 Juni, 2013 - 17:00 /
6 kommentarer

 
Den 23 Juni så får vi allihopa ungefär fem stallfria dagar. Vi har nämligen en almanacka i stallet där vi skriver upp vilka som tar stallet och nu fixar chiquita banan detta. Puh, tur att hon finns :)

Rosettförvaring.

Asslatjejerna / 10 Juni, 2013 - 15:03 /
2 kommentarer

Kan ju inte påstå att jag är så rädd om mina rosetter. Känns lite tråkigt varje gång jag tittar ner i lådan. Vet inte riktigt hur jag ska förvara dom. En del har faktiskt gått sönder :(

 

   

 

Vill inte sätta upp alla någonstans, tycker inte det är snyggt när det blir så mycket. En enstaka hänger framme. 

 

 

 

Instagram

Asslatjejerna / 10 Juni, 2013 - 14:50 /
2 kommentarer

Nu har vi startat ett instagram konto under asslatjejerna. Där kommer vi vara aktiva, så följ oss nu! @Asslatjejerna

Man som trasslar in sig i grimman?

Asslatjejerna / 10 Juni, 2013 - 14:36 /
2 kommentarer

Alla vet hur otroligt jobbigt det är med lång eller kort man som trasslar in sig i grimman eller tränset. Då är det ju såklart precis där uppe vid nackstycket. Många väljer att klippa bort en bit man just där för att motverka att detta händer. Även vi gör det och jag kan säga att det underlättar något otroligt. Man behöver inte stå och pilla och dela på pannlugg och man utan nackstycket lägger sig naturligt.
 
Vilka gör mer detta? Anser ni att det finns några nackdelar? 
 
Fördelsmässigt går det ju först och främst smidigare vid tränsning etc, men sen tycket jag också det ser mer städat ut. 
 

Utsläpp på litet bete

Asslatjejerna / 10 Juni, 2013 - 11:58 /
2 kommentarer

Utsläpp på gräset

Asslatjejerna / 10 Juni, 2013 - 09:00 /
13 kommentarer

De senaste veckorna har samtliga hästar fått gå till och från på lite gräs för att vänja magarna. Igår släppets allihopa in i en större hage med högt fint gräs, som säkert kommer vara borta inom loppet av några veckor haha! Först tog det ett tag för dom att inse att hagen var öppnad, men sen sprang dom runt där inne som tusan. Så härligt att titta på! 
 
Snart ska även alla få sin två veckors semester som dom får på betet i Hangelösa. Där är hagarna hundra gånger större. Snacka om att dom kommer bli lyckliga :)
 

Träningssumering

Asslatjejerna / 10 Juni, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Villgott skötte sig superbra igår. Han verkade något trött men var ändå fokuserad på mina hjälper. Vi jobbade som vanligt mycket serpentiner och där kändes det som jag fick runt honom väldigt bra. Han blev mjuk och loss och var då även fin i galopparbetet.
 
Sedan jobbade vi på galoppsprången igen mellan två hinder. Vi fick in rätt hela tiden men till en början red jag lite för långsamt. Jag är ju så medveten om det, jag måste bara GÖRA det också! Avslutade med lite olika banor där det gällde att hitta en bra takt och rytm. 
 
Hursom är jag helnöjd med träningen, lite tips och råd i bagaget såklart inför nästa gång. Bara fortsätta med Eamons ord i bakhuvudet på hemmaplan :)
 
 
De hästar som var med på träningen var Minna, Hyenan, Lövvi, Villgott & Winston. Tror Felicia filmade en snutt på mig som säkert kommer upp senare :)

Barbackagalopp på Villgott

Asslatjejerna / 09 Juni, 2013 - 21:58 /
2 kommentarer

Igår ville jag rida igenom Villgott lite inför träningen och det fick bli barbacka. Jag personligen tycker man kommer åt hästarna mer även om man inte rider 100% som vanligt. Fint gick han iallafall det lilla jag red så mamma filmade det lilla sista bara för att. Bara en kort galopp så ni får se hur han rör sig numera :)
 

Kolla våran fina utebana

Asslatjejerna / 09 Juni, 2013 - 17:00 /
3 kommentarer

 
Hastbilder.se hade även fotat hemmaklubbens fina utebana. Se så grönt och fint allt är!

Tja

Asslatjejerna / 09 Juni, 2013 - 16:37 /
1 kommentarer

Gästbloggar lite dåra /Rassla

 

Eamon träning.

Asslatjejerna / 09 Juni, 2013 - 16:34 /
0 kommentarer

Klar med min träning och väntar nu på att Carro och Emilia ska köra igång. Gick superbra! Mjuk och fin från början. Blev tillsagd att hoppa bana utan stigbyglar hehe, men det gick bättre än förväntat :) 

 

Vi är faktiskt redo

Asslatjejerna / 09 Juni, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

 Jag satte målet med Villgott ganska tidigt, att jag skulle försöka kvala till ungponny SM 2013. Jag hade teoretiskt sett två val och det var att antingen köra med Villgott eller Embla, båda med en riktigt rolig ridning, men jag kände väl personligen att jag klickade mer med Villgott trots två storlekar mindre och temperament. Skulle någon fråga mig nu varför jag valde Villgott framför Embla skulle jag fortfarande nog inte ha ett ordentligt svar.

Oavsett vem jag valt tror jag iallafall att jag skulle haft en riktigt rolig resa. Tvekar inte. Båda hade en otrolig kapacitet varav kanske den ena mer av tekniken och den andra mer av viljan. Men båda kan man bevisligen komma riktigt långt på.
 
Jag och Villgott startade vår första regionala i Mars och stannade ut oss på kombinationen. Vi hade hoppat de på tävling innan, så egentligen var inte själva den problemet men nu ville Villgott bara inte. Jag är ofta medveten om när det är jag som gjort fel för hästen och här är jag väldigt säker på att det inte låg på mitt samvete. Placeringen av hindret var svår då den låg mot en stor full läktare och Villgott blev lite harig helt enkelt. Litade på mig gjorde han inte riktigt heller så mina tillsägelser betydde inte speciellt mycket. Så uteslutna.
 
Trots de tråkiga resultaten tränade vi på precis som vanlgit och anmälde till nästa tävling. Några lokala emellan och sen åkte vi många mil och hoppade en LB klass i Norra-Hammar Taberg och satte nollan direkt. Lätt som en plätt tyckte Villgott. Tävlingen efter det blev nästa kvalrunda och sedan blev det tredje gången gillt. Snacka om flyt. 
 
Så nu har vi alltså svart på vitt chansen att ta hem titeln som svenska mästare (När hände det?) I höst någon gång och det blir ju inom fyra väggar. Jag längtar tills lite mer information kommer ut så att man har mer koll. Jag kan känna att det är inte vad jag har just nu haha!
 
Jaja, oavsett om det kommer gå på tid, stilhoppning eller någon annan form av poängsättning så är det ju bara träna på alla delar. Nu ska vi ut och få rutin OCH ha kul :)
 
 

Dags för Eamonträning

Asslatjejerna / 09 Juni, 2013 - 13:00 /
0 kommentarer

1 månad senare är det dags för ännu en träning för Eamon Hickey. Vi har troligtvis med oss 4-5 hästar beroende på. Som vanligt är träningen i Tidaholm i deras fina ridhus. Bilder och filmer väntas till er ikväll, håll utkik :)
 

Hey babe // Äntligen mina

Asslatjejerna / 09 Juni, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

 
Måste bara säga jäkligt bra prisvärda lurar! Mic och en kontroll som man kan sköta allt smidigt ifrån. Men det bästa av allt är att de inte åker ut öronen bara sådär :)

Snyggingen i LA:N

Asslatjejerna / 09 Juni, 2013 - 11:00 /
2 kommentarer

Lyxdusch för första gången

Asslatjejerna / 09 Juni, 2013 - 09:00 /
2 kommentarer

Det tåls ju att skriva om Villgotts första dusch någonsin. Nåja iallafall fastknäppt i spolspilta med alla dess tillbehörigheter. Givetvis har han sköljts under slang på gården hemma.
 
Jag ville duscha honom dagen innan tävling och stod som ett ljus gjorde han under hela proceduren. Fick till och med spola han i ansiktet, med en något mjukare stråle då såklart. Resultatet kan ju inte bli annat än rent och fint :)
 

Det ska ju matchas, right?

Asslatjejerna / 09 Juni, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Markarbete med Dunört

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 22:36 /
2 kommentarer

Idag hade vi lite markarbete med hästarna. Jag red Dunört då eftersom Villgott bara skulle gå lite lätt efteråt. 
 
Vi började med att värma och mjuka upp hästarna och Dunört kändes faktiskt bra redan från början. Hon var inte helt framme för skänkeln men ändå trevlig och formbar att rida. Galoppen var stadigare än jag trodde. Sen började vi rida lite övningar där vi skulle variera galoppsprång. För mig handlade det om 4 och 5 stycken. Där märktes det väl att inte hon var helt hundra för skänkeln, men med ordentligt fokus från min sida så gick allting kalas. Jag fick en bra takt och en rund häst under mig. Riktigt nöjd :)
 
 
Riktigt gammal bild nu haha...

Årets första dopp

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 17:00 /
6 kommentarer

Vi hade ju som mål att bada i MAJ månad, tyvärr så han vi inte det, men nu så...
 
/Asslatjejerna

Att vara sur gör mig till en stor bloggare

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 16:00 /
4 kommentarer

Jag är väldigt ofta ute och klickar in mig på andras bloggar. Både sådana jag följer dagligen, sådana jag faktiskt aldrig sett tidigare men även de bloggar jag känner igen från vårat bloglovinkonto. I och med det ser jag såklart kommentarer skrivna från andra bloggar och det slår mig en grej.
 
Hur de här bloggarna som tror att det är lite större eller i det faktum är stora, men i en större skala ganska små. Ja haka inte upp er på storleken nu som bara blev jobbig att förklara haha. Iallafall, då går det inte att vara trevlig mot de mindre. Det går inte svara trevligt på en kommentar för att tjejen heter Evelina och rider på ridskola med 20 läsare om dagen. På sin höjd kan dom få ett okej eller ett aha, och även dom svaren känns tråkiga att få. Faktiskt så skippar jag hellre att få det svaret istället för sura miner i kommentarsfältet.
 
Jag förstår också att det inte är illa tvunget att skriva smilysar i varenda mening innan punkt, det anses ju som omoget. Men är det ändå 30 häliga plusgrader ute, din favoritmat väntas till middag och du har vunnit SM så är det väl inte såå tufft att trycka de två tangenterna som bildar en ":)"
 
Jag själv älskar att skriva med andra bloggar oavsett om de är pyttesmå eller jättestora. Jag är med i veckans blogg för att vara snäll och slänger in frågor på okända personers frågestunder. Just därför att jag vill visa att jag faktiskt tycker att det är trevligt att prata och att jag inte är en dryg bloggare som ska vara störst och bäst. 
 
Men jag kanske borde skära ner lite på mina d-gubbar så att statistiken kan växa lite? 
 

Drar på fotboll.

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 14:56 /
4 kommentarer

Heja Kinnevedum ;)

 

Pretty little liars woho

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 14:00 /
6 kommentarer

Sa ju för ett tag sedan att jag tvunget började kolla på säsongerna från lite tjat från Felicias sida. Men wooow vad bra dom är. Är på de allra sista avsnitten nu där det är som allra mest spännande och vill att sista säsongen kommer ut nu haha!
 
Vilka mer är fast? High five!
 

Mycket ridning en fredagmorgon

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 12:44 /
3 kommentarer

Eftersom jag missade att skriva om gårdagens ridning gör jag det nu.
 
Hästarna fick komma in och äta frukost och då tog jag itu med dom en och en. Började gjorde jag med Flemmah. Eftersom hon inte gått på någon vecka så var det bara tänkt ett kort pass med genomgång av grunderna. Men vi höll på rätt länge och tragglade med galoppen som hon inte riktigt ville släppa till. Vad jag enkelt ville var ett varv på volten men Flemmah var lite kinkig. Bet tag i bettet och drog sig mot utgången eller saktade av och typ "Näää"... När vi fick till ett fint varv byte jag volt och gjorde samma sak i andra varvet. Då gick det fint. Hon var förövrigt fin att rida, lite ostadig i formen men med tanke på att hon vilat ett litet tag kan jag ju inte begära så mycket.
 
Sedan var det Hyenans tur och även det blev ett pass på banan. Hyenan har väldigt dålig balans i sig själv så det gäller verkligen att i tid hinna fånga upp på yttertygeln och rida jämnt och stadigt hela tiden. För att han inte skulle flyta iväg jobbade vi mycket volter och serpentiner just för att man kan jobba med sådant där. Vi galopperade en hel del och gjorde enkla byten på serpentinbågarna. Det gick helt okej. Hade gärna velat ha honom lite kvickare men tyckte överlag han skötte sig bra. Han har blivit lite svag i den korta galoppen så han behöver komma igång ridas lite oftare. 
 
Minna red jag efter det och vi började på banan, även hon har stått någon vecka på grund av tappsko. Hon var väldigt avslappnad men något ofokuserad. För att få bort det sysselsatte jag henne hela tiden och det hjälpte. Tyvärr gjorde det så himla ont i fingrarna så jag fortsatte passet utomhus. Hon fick galoppera i skogen helt kravlöst och hon var en klippa. Seriöst, snällare häst att rida ut på är svårt att hitta!
 
Villgott fick gå sist och även han ut på vägarna. Började och avslutade med mycket klättring och galopperade lite på grusvägen emellanåt. Höll på i lite över halvtimman bara. Men klättring ofta i små mängder känns bäst :)
 
 
Embla som så gärna ville att jag skulle ta henne med. Fy, vantar i fortsättningen säger jag bara!
 

Solen gjorde mig lite åtminstone lite brun

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

 
Om en dag i solen alltid vore så här effektiv blir nästan det en av mina dagliga sysslor. Någon som införskaffar mig en sol innomhus eller prylar som faktiskt är användbara utomhus kommer med i Guinness rekordbok, lovar :) Då ser jag dessutom ut som en bränd hamburgare inom loppet av några veckor och det blir ju alldeles perfekt!
 
Nej men tyvärr är ju en av nackdelarna att bo i längenhet att inte kunna gå utanför dörren i bikini och lägga sig och sola. Såklart kan man det men jag vet inte hur normalt det skulle tänkas vara när 100 pers runt omkring kollar på mig genom fönstret ;)
 
 

8 saker...

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 11:06 /
1 kommentarer

ni inte visste om mig.
 
-Jag snoozar 7 gånger innan jag går upp till skolan.
-Det knäpper i min högra fot varje gång jag tar ett steg.
-Jag har alltid på "stör ej" i mobilen.
-Jag älskar att nysa.
-Jag är beroende av Gossip Girl.
-Jag har långa, starka naglar 
-Jag kan inte dricka slatten, (inte ens vatten.)
-Jag sover med mobilen under madrassen.
 

I believe I can fly

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

Rida in sig.

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 10:00 /
0 kommentarer

Anledningen till att jag och Lövvi klickar så bra är för att jag har gjort henne till den ponnyn jag vill ha. Hon var såpass ung när jag började rida henne att hon fortfarande var "formbar". Hon var inriden men aldrig tävlad, som en oslipad diamant.
 
Jag har tagit henne dit hon är och lärt henne mycket, men hon har också lärt mig otroligt mycket. Det är te.x inte lätt att rida en ponny som är så känslig i munnen som hon är. Hoppar med ryggen gör hon också vilket gör det svårt att hänga med i hoppen, åtminstone i början. Men det måste hästarna som ska kunna hoppa  dom allra största klasserna, vilket jag är försäkrad om att Lövvi kommer kunna om några år. 
 
När jag vi skulle börja starta LB förra året hade vi svårt för kombinationerna. Lövvi var osäker och jag ännu osäkrare. I ett halvår har vi tränat och jag har ridit in mig på henne ännu mer. När vi nu skulle starta våran första LB för i år kändes det bra när jag red in på banan. Lövvi visste vad som skulle göras. Hoppar perfekt på alla hinder, och kombinationen sitter klockrent. Detta pga att jag ridit in mig på henne. 
 
 
Man brukar säga att det tar 2 år att rida in sig på en häst.
 
 

Mjukar upp inför Eamon Hickey

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

Idag är det ett lätt dressyrpass på Villgott som gäller. Ska vara kort och noggrant bara för att mjuka upp honom för morgondagens träning. Den hålls som vanligt i Tidaholm för Eamon Hickey "Sveriges främsta unghästutbildare". Lika kul, spännande och inspirerande som vanligt att åka dit och framförallt hem med ännu mer tips i bagaget. Verkligen värt det utan överdrift!
 
 
Ska bli spännande att höra om han ser någon skillnad på Villgott sedan dressyrlektionerna här på wärmagården började. Petra har hjälpt mig att få upp Villgott ordentligt på bakbenen samtidigt som vi alltid eftersträvat en högre bärigare form. Jag tycker verkligen det har gett resultat och jag hoppas det syns också hur flitigt vi jobbar även på hemmaplan :)

1 vecka att förbereda

Asslatjejerna / 08 Juni, 2013 - 08:00 /
0 kommentarer

Nu är det ju en vecka kvar tills tävlingen och jag planerar lite preliminärt om hur jag ska rida denna vecka. Sugna på ett veckoschema? 
 
Måndag - Konditionspass
Tisdag - Hoppning
Onsdag - Dressyrlektion
Torsdag - Uteritt
Fredag -  Uteritt/Promenad
Lördag - Tävling

Känns som ett bra schema för just denna vecka, alla bitar ser ut att ha kommit med. Klättring lägger jag på till någa utav passen och det brukar inträffa minst tre dagar i veckan. Blir ju såklart bara liten stund varje gång. Det stärker bakdelen otroligt och bygger muskler bra. 
 
Såklart är det inte säkert för min del om jag kommer upp till stallet dagligen. Jag får alltid räkna minus någon dag. Men denna vecka har jag faktiskt tänkt att sätta mitt arsle på cykeln och trampa upp :)
 

Sadelskåp.

Asslatjejerna / 07 Juni, 2013 - 20:50 /
7 kommentarer

Något jag verkligen skulle vilja ha är ett sadelskåp. Smidigt och bra att ha med på tävlingar när man inte har sadelkammare på släpet. 
 
 
Fast iofs då skulle ju problemet bli, vart ska vi ställa skåpet? Eftersom vi ofta åker med två hästar och inte har någon plats över. Haha alltid är det något ;)
 

vad jag inte har tar jag av andra

Asslatjejerna / 07 Juni, 2013 - 20:00 /
2 kommentarer

 
Snälla Hyenan delar med sig ;)

Fredagsmys.

Asslatjejerna / 07 Juni, 2013 - 19:49 /
1 kommentarer

Haha måste va Sveriges typ klyschigaste ord. Men mys är det!

 

 

Halsring på

Asslatjejerna / 07 Juni, 2013 - 17:00 /
5 kommentarer

Då var det dags igen. Villgott har, efter en semester från det minnet, kommit på hur man ska tappa grimmor igen. För att inte ses som världens slösare och kvinnan med intresset att leta grimmor så är en halsring påsatt för en tid framöver. Sedan är det dags för hyptnotisering så att han glömmer det igen och kan gå med grimma vecka efter vecka igen :)
 
Hur är era ponnysar gällande detta? 
 
 
Ha i åtanke hur mycket snyggare du är i grimma nu Villgott!
 

Det finns två sätta att trötta ut en häst

Asslatjejerna / 07 Juni, 2013 - 15:00 /
5 kommentarer

Jag tror många undrar ibland varför ryttare väljer att avgå från de här extrasakerna på tävling för hästen, exempelvis tar vi ärevarvet. Många tycker säker att om hästen nu blir trött och ska sparas inför restrerande klasser så borde den inte ens vara på tävlingsplatsen försän den fått lite kondition.
 
Men nu är det så här. Det finns två sätt att trötta ut en häst. Mentalt och fysiskt. Och på vilken del hästen blir fortast trött på beror helt på individen. En del hästar är faktiskt näst intill outtröttliga på båda delar, men det finns också de som blir trötta och slöa väldigt fort. Det kan vara det klassiska att hästen har dålig kondis eller kanske en ung grön ponny som blir trött mentalt.
 
Om jag får tillåtelse att rida ärevarv efter min första runda på en tävling så avstår jag gärna. Detta för att spara Villgott så mycket som möjligt så att han har all den energin till nästa klass. Men detta är såklart också beroende på dagsformen. Möjligtvis är jag lite för nojig, men går det att undvika att slösa på energin så gör jag gärna det. Dessutom känner jag ju Villgott nu och vet vad som stärker honom och vad som gör det motsatta. Får jag rida ärevarv i andra klassen låter jag dock Villgott springa på. Därefter ska han ju ändå skrittas av noga, lastas in och åka hem och mysa i hagen och kan gott vara lite avslappnad och trött.
 
Jag kan känna att det inte heller är så stor bedrift att nolla på ungponny som att placera sig etta på en ponny i avd A, så därför gör det inte så mycket för mig att jag inte rusar det där varvet med näven i luften. Det gör såklart också att jag förstår att de placerade gärna rider sitt varv, för dom har ju trots allt vunnit just precis äran. Men hur många tänker som mig mitt bland alla vinnarskallar?
Hm suger på den lite :)
 
Lövvi äger banan med blågul rosett i tränset. Heelt klart värt det va flisan? 

Trött ponny

Asslatjejerna / 07 Juni, 2013 - 14:53 /
2 kommentarer

Snacka om att vädret framkallar vårkänslor hos hästarna, men emellanåt blir dom också riktigt slöa. Villgott stod som ett ljus i boxen och slumrade och tog inte ett steg i onödan haha!
 

En av våra stallväggar

Asslatjejerna / 07 Juni, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

Året var 2010. Typ.

Asslatjejerna / 07 Juni, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

Nu var det riktigt riktigt längesedan jag red barbacka. Dock inte så längesedan som rubriken säger kan jag säkra er om haha! Sista passet i den formen gick ju åt skogen då jag verkligen inte var klädd rätt. Jag fick med en suck hämta sadeln. Sedan dess har det inte hunnit komma på tanken, men jag planerar faktiskt att göra det lite oftare nu. Det är så bra för balansen och man kan faktiskt få en helt annan känsla.
 
Jag tror dessutom det är skönt för hästen att ibland ridas utan sadel, bara ryttaren mot kroppen liksom. Nepp, ganska säkert att detta händer idag, tråkigt nog har jag nog ingen filmmamma med mig :(
 

Med vs Utan snokrem

Asslatjejerna / 07 Juni, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Är man fyndiga så tar man på bortaplan delar på utrustning och använder som provisoriska problemlösningar. I detta fallet Villgotts snokrem på tränset. Dock har jag inte tagit tummen ur och satt på den igen (Vilket egentligen kanske är världens enklaste uppgift) och har sedan dess ridit utan. Dock slår det mig när jag kollar på bilder att jag faktiskt tycker det är snyggare med den på. Så lutar mot att jag letar fram den ur vrårna och kör på det gamla snygga.
 
Men vad tycker ni? Med eller utan? 
 

Roadtripp med min kära cykel

Asslatjejerna / 07 Juni, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Gårdagens morgon repeteras idag. Cykeln upp för tidig fodring men även ridning på främst Villgott. Hade faktiskt tänkt mig ett hårt konditionspass när jag kanske till och med har turen att det är lite svalt. Mycket tempoväxlingar som ska ske snabbt och med minimala hjälper så att han förblir lydig. Detta gör vi såklart bäst i naturen :)
 
Pluttvillgott som fölis hihi.

Dagens stafetthoppning

Asslatjejerna / 06 Juni, 2013 - 19:30 /
6 kommentarer

 
De enda bilderna som kom med i kamerarutan idag. Från stafetthoppningen där jag red Embla, Felicia Lövvi, Emilia Villgott och Wilma Winston. 
 
Jag var i lag med Emilia och trots att vi var riktigt snabba så fick vi väldigt mycket straffvarv av en något taggad Villgott och glömska huvuden. Men kul var det ju ändå och till och med Embla hade lite krut i sig även om det kanske till synes var omärkbart ;)
 
Tur att det inte låg så mycket på spel här då jag och min lagkompis vanligen är riktigt dåliga förlorare haha...
 

Impulsköp

Asslatjejerna / 06 Juni, 2013 - 18:48 /
0 kommentarer

Är verkligen så glad att jag köpte mina tretorn stövlar. Dom ser inte slitna ut och är hur sköna somhelst. Va ett impulsköp för nästan ett år sedan, men det var det verkligen värt!

Ett annat impulsköp jag har gjort är min glittriga Charles Owen hjälm. Köpte den på GHS mässan och är mer än nöjd.

 

 

 

Enligt mig är nog impulsköp de bästa ;)

 

Reflex-girl

Asslatjejerna / 06 Juni, 2013 - 18:05 /
0 kommentarer

En bit bort från Wärmagården kan man stöta på denna filur. Hon sitter utanför en gård och saktar ner bilarna. Hon är ofta ensam så åk gärna dit och hälsa på! :D

 

 

Lincoln's läderbalsam

Asslatjejerna / 06 Juni, 2013 - 17:30 /
2 kommentarer

Produktbild lånad från http://www.hasttema.se

Måste tipsa om världens bästa läderbalsam. Har jag tidigare sagt likadant så slår detta dom med hästlängder. Vi har en nyinköpt burk i stallet och det testades såklart direkt i Lördags inför tävlingarna. Det blir otroligt rent, mjukt och glansigt och gör att lädret genast ser välvårdat och nytt ut. Skitbra! :)
 
Någon som provat och håller med mig? 

Gör inte kombinationen svår

Asslatjejerna / 06 Juni, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Jag kan erkänna att när jag gick upp på LB nivå och kombinationerna kom fram så tyckte jag det var de som var det spännande i rundan. Typ att om något skulle gå fel så skulle felet komma där. Jag blev nervös och hade bara det där dubbelhindret i mitt huvud. Men saken är den att jag inte tycker man ska göra någon grej utav den. 
 
Många ryttare försvårar kombinationen och ger den mer uppmärksamhet än ett vanligt hinder, och det kan man ju faktiskt se därför att det är väldigt ofta en felfri runda inte längre är felfri därför att ekipaget får något sorts fel på kombinationen. Nu säger jag inte att det alltid är ryttarens fel att något har hänt där då det såklart också finns hästar som tycker det är lite läskigt och backar av. Men oavsett så är det vanligt att vad som egentligen är de enklaste hindrena på banan blir det svåraste att ta sig igenom. 
 
Många ryttares sätt att hantera sin osäkerhet är att rappa till hästen med pisken eller flänga med skänklar och överliv. Vissa hästar kan behöva pushen, men är det inte så konstigt att i detta fallet en grön häst kan reagera och faktiskt tro att det är något läskigt den galopperar mot?
 
Så mitt tips är att bara sitta lugnt och ta den som vilket hinder som helst. Rid an mot det första och så kommer det andra komma automatiskt. Det gjorde jag, och även om jag faktiskt var lite småskraj för dom i och med att jag aldrig tävlat den höjden tidigare så låtsades jag, för Villgott skull, att jag aldrig gjort något annat än att studsat kombinationer. 
 
Numera blir jag glad när det är roliga, utsmyckade eller enkla kombinationer med på banan och fatta min lycka i LA klassen där det är det dubbla med. Bara därför att det numera går så enkelt. Visst kan det hända att även Villgott tvekar men driver jag bara på lugnt och självsäkert så hoppar han.
 
Låter mig själv avsluta inlägget med peppar peppar ta i trä :D
 
En riktig självförtroende övning som vi hoppade på en träningshelg på Skålltorp. Otroligt bra styrkeövningar med hjärngympa för hästarna.
 

Dags för våran del

Asslatjejerna / 06 Juni, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

Hemligt anmälda till en stafettävling var både jag och Felicia. Mamma filmar så ni får se den biten ikväll!
 
 
 
Tror ni att någon av oss vinner eller att vi tävlar ihop? ;)

Videofyme kanalen är klar

Asslatjejerna / 06 Juni, 2013 - 11:00 /
1 kommentarer

Sådär nu är näst intill alla klipp jag har på denna datorn inlagda på vår videofymekanal. Det blir ingen mer användning av youtube utan vi lägger allting här istället. Oturligt nog började jag ju att lägga in de nya klippen så de gamla kommer visas först. Inget jag kan göra åt nu utan vi kan ju bara fortsätta fylla på nya klipp till er. 
 
Hela 24 sidor har vi lyckats fylla så det är en hel del klipp. Och mer blir det då :)
 

Äntligen musik igen

Asslatjejerna / 06 Juni, 2013 - 09:00 /
5 kommentarer

Slarvig som jag är så tappade jag nyligen bort mitt headset som jag utan tvekan kan säga att jag inte klarar mig utan. Har försökt att ge mig ut och springa utan dom men har vänt efter några hundra meter. Jag måååste ha hög musik i öronen så jag inte hör något annat. Jag blir liksom koncentrerad till 100%. Jag saknar det även när jag jobbar ensam i stallet. Det blir lätt tyst och tråkigt så då lättar musiken upp något otroligt. Likaså att jag blir koncentrerad så blir jag också otroligt avslappnad.
 
Beställde hem ett par nya häromdagen som dessutom ska sitta ännu bättre i öronen än de gamla. Bra där, för jag hatar när de åker ur, vare sig man springer, jobbar eller sitter vid datorn ;)
 

Börjar & slutar dagen i stallet

Asslatjejerna / 06 Juni, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Nu tar jag för första gången cykeln upp till Wärmagården. Jag har ingen aning om hur lång tid det tar eller så men jag hoppas det går relativt fort med enkel väg så att jag orkar göra det fler gånger. Jag är ju lite på latsidan gällande det där...
 
Idag är det full rulle på Wärmagården då en hel rad aktiviteter är inbokade. Stall Assla har en ganska stor del i det hela så vi har samlat ett gäng härifrån så att vi kan hjälpas åt. Kom gärna upp vid 11-tiden och kolla vad som händer. Allt pågår till strax efter fyra. Ett noggranare program hittar ni lite längre ner bland inläggen :)
 
Välkommen till våran ingång

Ryttarkänslan.

Asslatjejerna / 06 Juni, 2013 - 06:12 /
0 kommentarer

En utav fördelarna på Stall assla är möjligheten att kunna rida olika hästar varje dag. Det är något man lär sig oerhört mycket på. Man lär sig känna på vilket sätt hästen man sitter upp på ska ridas. 
 
Danny tillexempel kan inte alls ridas på samma sätt som Lövvi. Då skulle det bli tokigt. Första gången jag satte mig på Danny visste jag hur han skulle ridas eftersom jag ridit liknande hästar. Sedan blir det ju givetvis bättre och bättre ju mer man lär känna hästen men det är viktigt att man hittar en där känslan.
 
 
Hyenan och Danny är lite lika varandra i ridningen. Båda två är känsliga, samt stora gångarter.
 
 
Men sedan måste man komma ihåg, ingen är den andra lik ;)
 
 
 

Snart sommarlov!

Asslatjejerna / 05 Juni, 2013 - 23:24 /
0 kommentarer

Ja ni läste rätt! För min del är det 5 skoldagar kvar till avslutingen. Lite speciellt är det ju för mig, då jag slutar nian.
 
Hoppas på att kunna börja gymnasiet med liite färg på kroppen. Just nu funderar jag på Spray Tan till avslutingen, haha så illa är det. 
 
 

Film från dagen som utlovat

Asslatjejerna / 05 Juni, 2013 - 23:12 /
0 kommentarer

Tävlingslåt.

Asslatjejerna / 05 Juni, 2013 - 22:15 /
3 kommentarer

Denna blir helt klart nästa tävlingslåt. Bra tempo, och samtidigt en mäktig text.
 
 

Hoppinriktad dressyrlektion

Asslatjejerna / 05 Juni, 2013 - 21:31 /
1 kommentarer

Sådär då var kvällens dressyrträning avklarad, som istället var mer inriktad mot hoppning. Vi värmde upp med studs där hästarna fick lyfta lite på benen innan vi fortsatte att jobba med korta vägar. Alltså omhoppningssvängar. Vi jobbade på att samla ihop och få hästarna runt skänkeln i svängen för att sedan trycka på lite upp mot hindren. Jobbade på kanske 70 cm vilket kändes som en stadig höjd med tanke på omständigheterna.
 
Villgott kändes helt okej men för dagen lite slö. Behövde liksom ett wake up call då och då vilket egentligen inte brukar vara nödvändigt på honom. Svängarna gick antingen skit bra eller rent ut sagt kassa. Men som tur var de sistnämnda relativt få. Bara jag rider ordentligt och Villgott är fokuserad så går han som en klocka. Fick till ett par riktigt mjuka svängar där han orkade hålla galoppen och samtidigt få till bra språng. Det är dom man minns!
 

Ny dösnygg design

Asslatjejerna / 05 Juni, 2013 - 16:23 /
11 kommentarer

Erkänn att Anna gjort ett riktigt bra jobb! Inte för att jag trodde något annat då man bara hört goda ord haha. Stort tack, och även det till Amanda Hed som fotat en del bilder som visas. Länk till henne kommer dagligen visas längre ned i menyn.
 
 
För er som fortfarande bara ser tråkigt gammalt, tryck F5.
 
Nudå, vad tycker ni?

Mobilskal.

Asslatjejerna / 05 Juni, 2013 - 15:51 /
2 kommentarer

Helt klart favorit skalet till mobilen!

Helgens skörd.

Asslatjejerna / 05 Juni, 2013 - 15:43 /
1 kommentarer

En andra plats.
En tredje plats.
Och en fjärde plats, med laget. 

HÄSTLOPPIS & ANNAT KUL

Asslatjejerna / 05 Juni, 2013 - 12:41 /
3 kommentarer

 
Program för dagen: 

11.00 Prova på, ponnyridning. Stall Asslas ridskola ordnar ponnyridning med start på ridbanan.
12.00 Roble och Amapola, två ettåriga P.R.E hästar släpps slösa på ridbanan för att visa upp sig!
13.00 Staffetthoppning, fartfyllt program med Asslatjejerna
14.00 Demonstration av Equibandet, ett träningshjälpmedel som stärker hästen. Sofia Uddefors demonsterar.
15.00 Prova på, ponnyridning. Stall Asslas ridskola.
16.00 Visning vid hand. Hingstvisning av Wärmagård P.R.E stuteris Burlón GC på spanskt manér. 
Visning vid hand av Svenskt halvblod och Svensk ridponny, hästar ut Stall Asslas ridskola
 
Hjärligt välkomna!
Evangemanget på facebook.

Pausar 1 dag

Asslatjejerna / 05 Juni, 2013 - 12:30 /
0 kommentarer

Nu under dagen kommer uppdateringen ligga lågt. Desigen är beställd och skall installeras. Det får ta den tid den tar men jag hoppas på att den blir klar tills imorgon. 
 
Ikväll är det dressyträning för Petra igen med lilla Villgott. Om mamma är med ska jag be henne filma denna gången. Cant wait :D
 

Beställer design. Detta kan bli bra

Asslatjejerna / 04 Juni, 2013 - 15:30 /
10 kommentarer

Gammalt och pinsamt

Asslatjejerna / 04 Juni, 2013 - 13:30 /
5 kommentarer

När jag för över klipp till videofyme så är det en hel del gamla från flera år tillbaka. Egentligen undrar jag varför jag ens för över dom då en del är minst sagt lite pinsamma att visa igen. Men något säger mig ändå att det är roligt att ha att jämföra med. Då ser man att man har utvecklats. Om flera år kommer jag säkert tycka likadant om videos som jag la upp häromdagen...
 
Vad gör ni med gamla filmer och bilder? Förtränger? Haha...
 
Ungefär som denna ;)

Sista tävlingen kommer

Asslatjejerna / 04 Juni, 2013 - 11:30 /
2 kommentarer

Iallafall för någon månad framöver ;) Nästa helg den 15 så ska vi som Felicia redan skrivit tävla så nära som i Götene. Det blir den sista tävlingen innan hästarna får pausa och istället gå på bete och ridläger under ungefär en månads tid.
 
Klasserna jag ska hoppa blir LC & LB, alltså inget nytt. LA hade dom inte så jag varvar ner ett snäpp och satsar som vanligt på stadiga rundor :) Ska bli roligt och spännande såklart!
 

Byte från youtube - videofyme

Asslatjejerna / 04 Juni, 2013 - 09:30 /
0 kommentarer

Nu har tiden kommit då jag och Felicia övervägt att sluta lägga upp tävlingsfilmer på youtube och hädanefter bara publicera dom på vidoefyme. Och så får det bli.
 
Jag har egentligen inte riktigt haft energin till att börja om på en helt ny sida, men droppen för mig gick när jag verkligen insåg hur usel kvalitén var på youtube, och hur mycket det faktiskt blev förbättrat på den andra sidan. Då kan jag faktiskt tåla de lite negativa sakerna som sidan för med sig.
 
Så nu ger vi vår videofyme kanal en chans och jag kommer succesivt föra över så många gamla klipp som möjligt. 
 

Ponnyn charmar

Asslatjejerna / 04 Juni, 2013 - 07:30 /
3 kommentarer

Väldigt ofta och på faktiskt nästan varje tävling är det någon som påpekar hur go och söt Villgott är. En del kommer fram och säger "Jag måste bara säga vilken himla söt ponny du har", eller att han är charmig, trevlig eller nätt men ändå stor. Även barn kommer fram och klappar och gullar med han. 
 
Själv fnissar jag bara lite och låter Villgott få den uppmärksamheten han kan vara värd ;) Om det är för hans söta ansikte eller hans rörelsemönster dom går efter vet jag inte haha, kanske lite blandat eftersom han är snygg på alla delarna.
 

Fredagens hopplektion

Asslatjejerna / 03 Juni, 2013 - 19:21 /
8 kommentarer

På träningen i Fredags var det nyttigt markarbete. Vi red serpentinbågar i först trav för att mjuka upp dom i sidorna. Det var fokus som gällde så att allt gjordes noggrant och att hästen var lydig och följsam. Villgott kändes bra där. Stadig i formen och positivt inställd.
 
Denna övningen gjorde vi även i galopp. Då gällde det att hinna räta ut innan bommen kom och sedan ställa åt det nya varvet så att hästen självmant landade i rätt galopp. Alltså skulle dom där över göra ett enkelt byte. Det gick ju ingen höjdare med Villgott kan jag ju säga. Han har starkare högergalopp så han går gärna kvar i den. Men när bommarna sedan höjdes upp till små språng så bytte han till rätt nästan hela tiden. Dessutom blev han så hinderpigg så jag blev full i skratt. Efter två språng insåg han att det var lite hoppdax så då blev han glad ;) 
 
I det stora hela kan jag inte direkt vara missnöjd. Förutom bytena över bommarna gick ju Villgott kalasbra och det är bara fortsätta nöta snygga noggrana byten för minimala hjälper :)
 

GRATTIS PÅ FEMÅRSDAGEN

Asslatjejerna / 03 Juni, 2013 - 17:51 /
2 kommentarer

Fin fina bilder

Asslatjejerna / 03 Juni, 2013 - 09:24 /
5 kommentarer

Nu har de fina bilderna från Hastbilder.se kommit, vad tycks:=)
 

Tävlingsrundorna

Asslatjejerna / 02 Juni, 2013 - 22:26 /
5 kommentarer

Vet ni vilken otur jag hade imorses eller. Jag hade tagit fel på klasserna och kollat på lördagens tävling och hade alltså beräknat att det skulle vara tre klasser innan min första start. Därför åkte vi ju ifrån stallet med tanken att vi hade god tid på oss. I bilen kollade jag av en slump på dagens och insåg att det bara var en klass innan. Snacka om att det var lite nervöst ett tag att vi inte skulle hinna fram i tid, men helt tvärtom, vi hade till och med lite till godo :-)
 
Först mjukade jag upp Villgott inför LB klassen. Hoppade några språng innan jag väntade på att få komma in på banan. Jag var inte något fan av underlaget där som var väldigt djupt och slirigt på vissa ställen så i kurvorna fick man ta det lugnt. När det var våran tur var både jag och Villgott lite spända tror jag. Jag pushade fram honom väldigt mycket i min drivning och det gjorde att hela rundan kändes ganska stressad. Givetvis kände Villgott av det och backade av lite på några hinder där han tyckte han borde klarat sig själv - utan att jag stört han. På hinder nummer fem missbedömde han avståndet och landade ganska hårt i bakre bommen. Med nöd och näppe hinner jag plocka upp honom inför hinder nummer sex och hoppar lite slarvigt på halvlånga tyglar. Lydig ponny hehe.Där slutade vi på sammanlagt 8 fel.
 
I LA klassen så försökte jag låta han sköta så mycket själv. Bara "rycka in" ifall vi skulle komma in fel eller som i vissa fall tveka lite. Även om han inte tog varje hinder 100%igt är jag nöjd över honom. 12 språng, den största banan han hoppat hitills och kommer runt banan utan större svårigheter. Dessutom har ponnyn ett sådant otroligt mod så det inte är sant. Det är ju inte så att han harar över dessa 90 hinder utan han har en jävla vilja och tryck när han litar på en.
 
Dagens rundor!
 

Vilken dag!!

Asslatjejerna / 02 Juni, 2013 - 22:20 /
0 kommentarer

Orkar inte riktigt skriva om dagen idag eftersom jag är AP trött men det blev iaf en riktigt bra tävlings dag men en andra plats i förklassen och en tredjeplats i lagklassen och dessutom en fjärdeplats för laget :=)

Filmer på mina rundor på g

Asslatjejerna / 02 Juni, 2013 - 21:20 /
1 kommentarer

Nollade LA:N

Asslatjejerna / 02 Juni, 2013 - 13:49 /
3 kommentarer

Tävlingsdag

Asslatjejerna / 02 Juni, 2013 - 05:00 /
1 kommentarer

Godmorgon. Precis gått upp och klätt på mig och ska åka upp till stallet nu. Där ska det fodras och vattnas och Villgott ska packas in i transporten. Sedan bär det av, håll tummarna för oss idag, ska debutera LA :)
 

Background

Asslatjejerna / 01 Juni, 2013 - 10:00 /
2 kommentarer

 
Har så många snygga bilder på Villgott nu så jag byter nästan bakgrund varje gång jag sätter på datorn ;)

ME LIKE

Asslatjejerna / 01 Juni, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Perfection. Tack mammi för att du alltid fotar och filmar, så roligt att ha minnen från tävlingarna :)