Sådär gick gårdagen

Asslatjejerna / 31 Mars, 2013 - 22:00 /
3 kommentarer

Igår så red jag ju igenom programmet i ridhuset hos Matilda och det med lite blandade känslor. Han tuffade ju på helt okej men det är fortfarande bitar jag önskar gick bättre just i detta skedet. Han var nämligen mycket svajigare än vad han brukar och det fällde krokben för ganska många delar. I övrigt lyssnar han bra. Tar fattningarna rätt, blir inte stressad vid nedsittning, går serpentinerna helt okej trots dålig träning på den fronten. Ja som på beskrivningen stämplar jag allt med ett OK. Jag får faktiskt komma ihåg att han bara är fem år och detta bara är en programridning för att se vart vi ligger och förhoppningsvis få med oss lite tips på vad vi kan tänka på i framtiden. Därmed inte ha för höga krav på varken ponnyn eller mig!
 
(Dessutom var ridhuset under liten tillbyggnad så i nedre delen både bankades och borrades det. Trodde faktiskt Villgott skulle bli mer skraj, men han vart till synes ganska oberörd. Killen börjar bli stor! ♥)
 

Resultat nummer 2.

Asslatjejerna / 31 Mars, 2013 - 21:44 /
0 kommentarer

Första rundan var helt okej. Hon hoppade lagom bra men kändes lite ofukuserad. Tjafsade lite i munnen och kom inte helt rätt till alla hinder. Jag var nöjd men inte mer. Andra rundan däremot var strålande. Andra 1 meter rundan för iår, och helt klart den bästa någonsin. Lagom pigg, stilla huvud och kom rätt till hindren. På hinder nummer 4 hoppade hon av stort och tog verkligen i, vilket resulterade i att vi kom alldeles för nära femman. Lövvi var klok och stannade. Det kändes på något konstigt sätt bra att hon var klok nog att stanna och inte kasta sig över. Hon hoppar så galet bra när vi kommer rätt och det gjorde vi nu. Så det blev totalt 4 fel för oss under dagen :)
Där ser man, ibland är man nöjd även om man inte går nolla. Hur kul är det liksom med en felfri runda, men som kändes förjävlig?
 

Resultat

Asslatjejerna / 31 Mars, 2013 - 20:49 /
0 kommentarer

Sådär då var denna tävlingsdag, eller träningsdag som man kanske borde säga, till ända. Hästarna skötte sig som väldigt bra både på banan och i omgivningen och går enligt oss från klarhet till klarhet. Jag nollade mina rundor men är mest nöjd med den andra. Första rundan sprang han bara på och då kom vi inte rätt på hindren alls. Andra rundan sa jag till han ordentligt en gång och efter det hade han full fokus på mig och de sista sprången blev riktigt bra. Han hoppar ju så jäkla väl den där hästen så det kan nästan vara svårt att hänga med haha!
 
 
Flera stycken har idag kommit fram och gullat med Villgott, både stora och små, och inte heller är det första gången. Okej kan väl erkänna att han är söt och har en viss charm ;)

Gossip girl.

Asslatjejerna / 31 Mars, 2013 - 19:48 /
0 kommentarer

Nyss Pay and jump... nu Gossip girl.

 

ÅÅÅÅÅÅ

Asslatjejerna / 31 Mars, 2013 - 15:00 /
2 kommentarer

Men oj vad det kliar i fingrarna efter att få skriva ut detta till er här på bloggen! Det har hänt en otroligt kul sak med stallet men än kan jag inte säga... Allt måste liksom vara klart tills jag vågar klicka inlägget med innehållet publicerat. Shit vad bra alltså, och nej det är inget aprilskämt!! :D
 

Nu - Pay and jump

Asslatjejerna / 31 Mars, 2013 - 10:00 /
2 kommentarer

Idag är det pay and jump på Skålltorp. Jag tar med Villgott och Felicia Lövvi. Jag hoppar nog 70-80 med Villgott. Ska verkligen tänka extra noga nu och ta detta som en träning. Göra precis så som jag vill ha det..
 
Tidigare i vinter

En sak...

Asslatjejerna / 31 Mars, 2013 - 09:10 /
0 kommentarer

jag inte klarar mig utan är min nässprej. Får panik när jag inte har möjlighet att andas genom näsan!

 

Godmorron.

Asslatjejerna / 31 Mars, 2013 - 08:08 /
0 kommentarer

Upp och hoppa. Om några timmar bär det av till stallet, men först lite fix här hemma. Ser ut som vi får fint väder idag, det tackar vi för! :)

 

Lidköping som klubb.

Asslatjejerna / 31 Mars, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Wow säger jag bara. Stort. Riktigt stort. När jag hoppade ur bilen och mötte Flisan sa hon - Du måste hjälpa mig och hitta. Jaha tänkte jag, hur fasen ska detta gå?! ;)
 
Till och börja med var det en väldigt väldigt fin anläggning. Stor och fräsch och ny helt enkelt. Vid första anblick fick man nästan badhuskänsla - eller veterinärklinik. Men sen korridor efter korridor, så kom man äntligen fram till läktare och caféteria. Det var bra skyltat, trevlig personal och allt var liksom bra samlat. Cafét, banan, framhoppningen, och alla läktare låg liksom på samma ställe, så man behövde inte springa fram och tillbaka. Parkeringen var dock lite längre bort men det var inget som störde mig speciellt mycket.
 
Något mer jag måste ge tummen upp till var ljudet! Det fanns högtalare överallt med lagom hög ljudnivå så man behövde inte vara rädd för att gå iväg och missa något. Funktionärer hade också bra koll!
 
Väldigt bra klubb!
 
Glömde totalt att fota där borta så ni får en bild på banan och ridhuset!
 

Sommartid

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 23:59 /
0 kommentarer

 
Ok jag kom ihåg, ett under!! Nu är det bara frågan om mobilen ställer om sig ordentligt?! Alltså sånt där kan jag bli galen på. Och inte orkar jag vara uppe till klockan två för att kolla heller haha...

Tornespel

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 19:00 /
1 kommentarer

Igår kikade vi på lite tornespel på ridskolan här i Götene. Jag tycker det är lite intressant att kolla på det för det är liksom så oseriöst och avslappnande. Förstå mig rätt, med det menar jag att dom inte tar så allvarligt på själva grejen, och jag tror det är det som gör det roande. 
 
I grönt rider Johanna Blom, hon som har hjälpt oss mycket med Ettan, fick ju applådera lite extra på henne ;)
 

Genomridning i ridhuset

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 17:30 /
0 kommentarer

Idag ska vi ta transporten upp till ridhuset en snabbis där jag ska rida igenom Villgott inför programridningen. Ska väl rida igenom dressyrprogrammet det på allvar någon gång och testa så att jag kan det till 100%. Insåg nu att jag inte pluggat på det så jättemycket, och nu när jag kollade på pappret igen så hade jag missat några snett igenom och skrittdelar... Men jag är bra på att ta in sådant så det löser sig haha!
 

Glad påsk

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 16:24 /
1 kommentarer

Dagens favoritbild

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 15:45 /
0 kommentarer

Fotade porträttbilder imorse på vår fina lilla vovve. Fick några jättefina, kan visa dom någon annan dag. Just denna i svartvitt fick iallafall bli favoriten!

Första turen på länge

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 14:30 /
0 kommentarer

Igår red jag Villgott för första gången på fyra dagar. Man kände faktiskt då hur slö man var i benen och hur jobbigt det var att bara rida lätt haha. Han skötte sig iallafall underbart. Förväntade mig att ha och göra med en dunderpigg ponny som inte skulle veta vart han skulle sätta benen, men han var verkligen sitt vanliga jag. Vi red in på en ny väg i skogen och traskade lite. Det gick att trava och galoppera lite varstans men sen fick dom galoppera på gruset det sista. 
 
Gamla bilder.

Äggahoppet!

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 13:49 /
1 kommentarer

Emilia var ju iväg på äggahoppet i går och hoppade 70 och 80, nöjd med rundorna var hon iaf och två rosetter...
 

Planera inte hästens vilodagar

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Jag har ju tidigare skrivit på bloggen att det är bra för hästar som är i full tävlingskondition att få vila några dagar i sträck då och då. Liksom smälta allt, vila kroppen, äta och bara få vara i flocken. Dock vill jag bara säga att jag tycker inte detta är något man ska planera in. Alltså typ "nej idag orkar jag inte rida han får stå idag och imorgon, det kan han behöva". Det tycker jag bara är onödigt och rent slöseri på tiden.
 
De dagarna dom ska stå tycker jag får komma slumpmässigt. Som exempelvis nu när jag blev sjuk. Villgott har fick stå i fyra dagar för det och då var det tur att han hade gått fullt ut innan, för då kändes det ändå lite mer ok med vilan. Eller om du helt plötsligt bestämmer dig för att åka till Göteborg två dagar nästa vecka. Ja, då kanske det passar in att hästen får vilan. 
 
För tänk om du låter hästen stå tre dagar för att du inte har lust eller orkar. Du kanske hellre drar till en kompis. Sen rider du den en dag och blir sjuk, då tvingas hästen stå igen och då blir det helt plötsligt för mycket vila. Det blir oplanerat och det skulle ligga på mitt samvete. 
 
Någon som förstår min tanke i detta röriga inlägg?
 

Tävlingslåtar.

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 11:45 /
0 kommentarer

 
 
Fastnade för denna video. En blandning mellan en massa låtar från 2012. Blandningen innehöll en del tävlingslåtar från förra året, så den väcker en hel del minnen :)
 

Samling.

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 10:49 /
1 kommentarer

Det har blivit en del under åren.

/Felicia

Power of Love, Lidk.

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 10:40 /
0 kommentarer

 
 
Film från helgen. Jag är jättenöjd med mina rundor. Min första start i Avd. A, vilket innebar omhoppning. Har inte tränat på omhoppningssvängar med henne, så hon var inte riktigt med i svängen. Fel galopp och hann inte riktigt upp med bakbenen. Men jag säger som Eamon, "Istället för att bli sur och deppig för att det inte gick som du ville, tänk YES nu har jag något att träna på" ;)
 

GLAD PÅSK

Asslatjejerna / 30 Mars, 2013 - 08:52 /
0 kommentarer

Glad Påsk allihopa, hoppas ni inte har allt för mycket snö, det förstör ju lite påskkänslan ;)
 
Min påsk kommer bestå av mat med familjen och sedan ridning på kvällen. Ha det bra!
 

Helgens städdag

Asslatjejerna / 29 Mars, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

I Lördags samlade vi ju ihop hela gänget på stallet och städade rejält på gården. Vi drog bort tråd från sommarbetet, körde iväg hö, möblerade och gjorde fint i täckesrum, flyttade halm, gjorde ordning på lösdrift med mera. En produktiv dag med väldigt mycket små grejer mellan dessa.
 
Pausade såklart med lite korv och fika :)
 

Winston på tävling

Asslatjejerna / 29 Mars, 2013 - 10:19 /
2 kommentarer

Idag skulle Emilia iväg på tävling med Winston, i Skara, och hon åker själv. Jag tror hon skulle hoppa 70 & 80 cm, vi får hoppas det går bra och önska lycka till här ifrån ;)
 

Filmerna från Söndags

Asslatjejerna / 28 Mars, 2013 - 12:21 /
4 kommentarer

Åh jag vet inte varför kvalitén blir så dålig egentligen. Skall verkligen försöka ordna upp det så fort jag kan! Men så här såg iallafall Lc rundan ut...
 
 

Min LC och LB klass

Asslatjejerna / 28 Mars, 2013 - 08:08 /
3 kommentarer

Sådär nu tänkte jag äntligen ta och skriva om hur det gick på tävlingen. 
 
Villgott kändes superbra på framridningen, rädd för läktarhörnet och gick då utåtställd, men sprången och resten kändes bra. Hoppade fram kanske två språng på varje och sedan gasade jag på honom lite innan jag gick ut därifrån. När vi sen gick in på banan fick jag skritta omkring så att tidigare start fick rida klart och då var han lugn. Dock var det samma här, när vi kom till läktaren tyckte han det blev läskigt. Där gick ju även start men jag lyckades lirka fram honom och sedan flöt resten av banan utan problem. Han var lyhörd för hjälperna och hoppade stora språng. Johanna skämtade när jag kom ut att man nästan kunde se svansen slå i min hjälm ;) 
 
I LB:n stannade vi ut oss. Jag vet inte riktigt vad som hände. Första och andra hindret gick bra, sen var det en kombination mot läktaren som inte gick. Jag vet att det inte var hindret i sig, utan vägen som han tyckte var otäck. Han stannade på B-hindret varje gång och ville smita åt sidan, han stannade dock snällt för minsta lilla tygeltag. Tre försök hade jag ju på mig, och på sista ruschade jag på han ordentligt och la på pisken men jag kände bara ju närmre hindret jag kom, att han stod emot mer och mer, och jag fick liksom inget gensvar för mina hjälper. Så det gick inte. 
 
Har inte hunnit lägga in bilder än tyvärr, men dom kommer!

Trist inlägg. Igen

Asslatjejerna / 27 Mars, 2013 - 08:08 /
1 kommentarer

Febern har nu iallafall gått ner men jag har istället fruktansvärt ont i halsen. Kan knappt svälja, tror jag kan ha åkt på halsfluss. Ah shit det är ju tävlingar i helgen och jag vill hinna rida igenom programmet tills dess :(

Helt ovärt inlägg egentligen, men nu vet ni läget.

Sjukis

Asslatjejerna / 26 Mars, 2013 - 17:18 /
0 kommentarer

Ligger i feber nu igen, men mår säkert bättre imorgon. Uppdatering från min sida får ske då :(

På g hem

Asslatjejerna / 24 Mars, 2013 - 15:00 /
7 kommentarer

Nu är vi på väg hem från tävlingen och Felicia ska sova över hos mig. Troligtvis får ni därför vänta med utvärdering samt filmer, tänkte det är bäst att förvarna er ;)
 

Åh vad jag längtar...

Asslatjejerna / 24 Mars, 2013 - 12:00 /
4 kommentarer

...Tills våren och grönt! Kan inte kolla på bilderna i mina mappar utan att längta...
 
Härliga Bruno får stå för sista

Sött huntäcke

Asslatjejerna / 24 Mars, 2013 - 10:00 /
0 kommentarer

 
Jag tror jag dör vad gulligt! Detta finns på Hööks för lite över hundralappen och jag kunde inte låta bli att gå in och kolla på den! Haha gud så söt. Ser dock inte bekvämt ut för fem öre. Tror ni den och vår lilla pudelflicka hade varit en bra kombo? ;)
 

Tidig morgon

Asslatjejerna / 24 Mars, 2013 - 06:30 /
0 kommentarer

Men vad annars? Idag är det regional hoppning i Lidköping och vi har med oss Winston, Lövvi och Villgott med deras respektive ryttare. Ser fram emot en rolig dag och hoppas inte vädret har allt för mycket emot oss!
 
Klasserna som tidigare skrivit blir LD, LC, LB, sen blir det hemfärd.
 
Random bild ;)

Förberedelser inför tävling

Asslatjejerna / 23 Mars, 2013 - 16:30 /
2 kommentarer

Sådär, städningsbiten avklarad. Nu är det ridning som väntar och förberedelser inför morgondagens tävling. Jag ska hoppa en LC och en LB, med Villgott såklart, varav den sistnämna klassen går regionalt. Ska bli så jäkla kul, och att tävlingen är så närma som Lidköping är ju inte heller helt fel ;)
 

Huä vilket tråkigt rum

Asslatjejerna / 23 Mars, 2013 - 14:00 /
2 kommentarer

Mitt rum är nog Sveriges tråkigaste rum just nu. Litet som satan med fyra vita väggar och fult golv. Eftersom jag har vart lite inställd på att byta rum med min bror så har jag inte engagerat mig i mitt egna, men den planen är sprucken nu så jag får helt enkelt leva kvar där jag bor nu ;)
 
Så hmm, vad kan man göra för att piffa upp allt lite? Jag tryckte upp mina rosetter på väggen och tänkte köpa två hyllor att sätta under dom med hästfotografier på. Även ett överkast i okänd färg skall införskaffas. Men sen är idéerna slut...
 
Har ni något bra inredningsförslag? 
 

Sofia Uddefors föreläsning

Asslatjejerna / 23 Mars, 2013 - 12:00 /
3 kommentarer

När vi var på Skålltorp sist tillsammans med restrerande i ungdomssatsningen så var Sofia Uddefors som tidigare sagt där och pratade lite. Vi diskuterade lite allt möjligt kring häst och ryttare och nedan tänkte jag slumpmässigt skriva ner vad det var.
 
Att tänka på:
 
- Alla pass innan exempelvis en tävling, är en träning. Det är viktigt att därför planera varje pass lika noga fram tills dess att tävlingen är. Planera så mycket som möjligt själv, för då är du mer noga och har mer koll. 
Akta dig för att träna hästen för mycket, även den behöver återhämtning. Låt en hårt tränad häst stå några dagar på raken och ha gärna 1-2 vilodagar i veckan. Låt den dock inte stå dagen efter ett hårt pass. Då behöver den joggas lite och då kan det vara smart att rida i ett lite högre tempo.
 
- Vi tänker mycket på vad hästen ska äta och att den ska få rätt mängd i sig, men vi måste också vara noga med våran egna kost. Att dricka mycket vatten hjälper kroppen att renas och stärker dina muskler under träning. Socker därimot bör vi minska för de är inte bra för muskler och kan i för stora mängder såklart leda till sjukdomar såsom diabetes. När man är på tävling är det många som slänger i sig någon godisbit emellan starterna, vilket man också bör hoppa över. Man får oftast en kick direkt och blir pigg, men den håller såpass lite, så när man väl går in på banan "dör" man liksom, och kan mista fokuset.
 
- Många rakar sina hästar men kan glömma hur viktigt det är med ett bra täcke. När vi människor går utan mössa ute, så försvinner ca 30% av kroppsvärmen. Då kan man tänka sig hur det är för hästar med rakat huvud. En smart idé då är ett täcke med hög hals. 
 
- Hur många tränar utöver ridningen? Öka din egna kondis för att stärka uthålligheten. Det är inte du som ska flåsa när ni kommer ut från banan på tävling. Tycker du det är tråkigt att exempelvis vara ute och springa, så ta hästen i grimma och grimskaft och jogga omkring i skogarna. Den kommer också tycka det är kul att för omväxlingens skull sträcka ut på stegen utan något på ryggen.
 
- Var noga med att bara stretcha dina och hästens muskler när dom är varma. Annars gör det mer skada än nytta. Stretcha kan du göra efter varje ridpass. 
 
- Vid framskrittning är det många som bara sitter på ryggen. Man kan ju inte göra så mycket mer. Så istället för det, hoppa av och skritta fram hästen för hand. Då värms även dina leder upp och du känner dig mjukare när du hoppar upp! Samma kan du göra med avskrittningen. Framskrittningen bör ske runt 10 min. (Restrerande gångarter detsamma. Allt som allt tar det ca 30 min att värma upp en häst) 
 
- Var noga på att röra på din häst på tävlingen. Även om rundorna är klara och du byter om så måste hästen få fortsätta gå så den inte blir kall och stel. Samma gäller när du är klar och väntar på något. Rör på er!
 
- När du klättrar i backar så skrittar du alltid. Ju brantare, desto jobbigare och bättre träning. Ha lång tygel men kontakt med munnen, för hästen behöver halsen till att hålla balansen. Det är bra att klättra i sand men det bör man inte göra för länge. 
 
- Du kan ta hästens puls nere vid kotorna.
 
- Träna inte för höga hinder på hemmaplan, utan se det hellre som svårare övningar och knyt band till hästen. Minskar slitage.
 
 
Banan färdighoppad.

Valp & Vuxen

Asslatjejerna / 23 Mars, 2013 - 10:00 /
0 kommentarer

My day

Asslatjejerna / 23 Mars, 2013 - 08:00 /
0 kommentarer

Idag gällde det att gå upp tidigt. Jag måste hinna ut med reklamen innan jag åker upp till stallet för storstädning. Vi har samlat alla som kan komma och så ska vi gå igenom och få städat varenda vrå hehe ;)
 

TV

Asslatjejerna / 22 Mars, 2013 - 20:00 /
0 kommentarer

När en ny klubb väntar

Asslatjejerna / 22 Mars, 2013 - 16:12 /
1 kommentarer

När vi ska åka till en ny klubb brukar jag ofta vara nyfiken på hur anläggningen ser ut och hur deras hinderpark är. Då har man ett litet hum innan man åker dit och hinner bilda sig en liten uppfattning om vart saker och ting är och hur banorna kan vara.
 
Ett sätt att göra det är ju framförallt att kolla in hemsidan. Eftersom vi ska till Lidköping på söndag, har jag kollat upp lite där och dom har faktiskt en riktigt bra hemsida. Dom har en flik som visar alla hinder och ett bildarkiv som visar lite på anläggningen. 
 
Bild lånad från hemsidan
 

Men inte alla hemsidor visar såpass bra så då brukar jag söka på youtube. 
 
 
Sen tar jag första bästa, och har då fått en liten uppfattning om hur hindren, banor och ridhus är :)

Man vet att hunden vuxit när...

Asslatjejerna / 22 Mars, 2013 - 13:00 /
6 kommentarer

...reflexvästen som för inte så länge sedan var för stor, nu är lite mindre...
 
 
2 November 2012
 
22 Mars 2013

Trygga hästar gör en trygg

Asslatjejerna / 22 Mars, 2013 - 11:00 /
1 kommentarer

Har vi trygga hästar? Hm, ja det skulle jag nog säga. Väldigt viktigt med oss när vi jobbar hästarna för försäljning är att dom ska bli trygga individer. Såklart kan en häst vara tittig, det är ju lite hästens personlighet, men det skulle inte jag klassa som en otrygg häst. En otrygg häst skulle i en sådan situation kanske börja sparka eller försöka dra hemåt eller något annat ohanterbart som i slutändan kan bli farligt. Men vid noga eftertanke lyssnar alla våra hästar på korrigeringar i ett sådant läge.
 
En häst ska även vara trygg ifrån marken, det känner jag nästan är ännu viktigare. Där har man liksom minst att säga till om känns det som. En häst SKA kunna de grundläggande sakerna såsom stanna när du stannar, vända när du vänder osv. Om en häst är bufflig och inte lyssnar redan då är det logiskt att den skull koppla bort dig om den upplevde någon fara. 
 
Detta har jag tänkt på massor av gånger och jag har alltid lett och sagt "gud vad skönt det är med väluppfostrade hästar". För det är verkligen ett stort plus i kanten och gör så mycket. Nu låter det som om våra hästar är perfekta och aldrig gör något dumt, men så är det ju inte. Hästar är ju hästar och försöker gärna med det där och det där och det där. Men jag tror ingen av våra hästar, bevisligen, medvetet skulle göra illa någon eller upprepa något dom vet är strängt förbjudet. Peppar peppar ta i trä ;)
 
 
Här kommer glada hästar och möter oss i hagen, men hästarna står snällt och väntar ändå, hihi.
 

Gårdagens träning

Asslatjejerna / 22 Mars, 2013 - 09:21 /
2 kommentarer

Hoppträningen igår gick helt okej. Vi hoppade en studsserie på långsidan och ett hinder på diagonalen som byggdes om då och då. 
 
Vi värmde upp lite själva innan träningen och då jobbade jag på ställningen. Försökte få han lite mer böjd i båda varven samt fram med nosen. Sedan värmde vi tillsammans upp på lite volter och bommar. Bommarna kändes bra då vi fick bra flyt, volter är något vi behöver träna på så att den blir rundare med en bra form. Han blir gärna lite rak eller flyter ut om när jag ber om mer ställning. 
 
Förövrigt gick det som sagt bra. Han hoppade studsen fint och jag fick några viktiga råd till tävlingsbanan. Jobbade därmed mycket på min sits samt att reglera tempot i galoppen. 
 
Blev inga bilder eller så igår, men kommer ni ihåg den här roliga banan från träningshelgen? 

Hoppträning, finally!

Asslatjejerna / 21 Mars, 2013 - 10:00 /
4 kommentarer

Idag blir det hoppträning i ridhuset hos Matilda. Åsa som håller den. Känns som en sjukt viktig träning och då är det ju bra med en duktig tränare och speciellt en som känner hästen nästan lika bra som ryttaren själv. Hindrena där är ju inte high class utan mest lite sådär omålade eller egentillverkade. Men det funkar och har gjort det genom alla dessa år ;) Blev ju en snabbt inbokad träning så tid för bokning av ridhus hade vi inte direkt.
 
En träning våren 2012.

Runda med miljöträning

Asslatjejerna / 21 Mars, 2013 - 09:04 /
1 kommentarer

Gårdagens ridtur fick innehålla mestadels skritt och trav, kunde inte galoppera försän i slutet, mest på grund av underlaget. Iallafall red jag en runda som blir väldigt miljöträning för hästen, och igår var den nog det dubbla eftersom det blåste rejält.
 
I början av rundan är det en gård med kossor och maskiner och väldigt mycket högljutt jobb innuti ladugårdarna. Det small väldigt mycket därifrån och som grädden på moset så ploppade det upp rådjur i de mest olämpligaste situationerna, och dom brukar vanligtvis inte röra våra hästar i ryggen. 
När vi passerat gården så var det massor av ensilagebalar, och plast som lossnat låg utspritt och fladdrade överallt. Då och då låg det stilla och sen PANG så flög dom till mot Villgott. 
 
Sedan var det fritt fram ett tag innan vi kommer in i ett litet område med hus på båda sidor. Där var han faktiskt kolugn, kollade bara nyfiket. Brevlådor är ju bara lite läskiga ;) Till sist rider man förbi två hästgårdar med mycket bröte, och just igår var det en traktor med ett timmerslast bakom sig som höll på precis i kanten av oss. Det ägnade han inte heller speciellt mycket uppmärksamhet åt.
 
Allt som allt kan man väl säga att han blev mer och mer avslappnad ju längre vi red. I början var han faktiskt jätteskärrad och försökte vända någon gång. Han lyssnade dock bra på mina korrigeringar så det han inte bli så stor grej utav det.
 

Så är också normalt att sova

Asslatjejerna / 21 Mars, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Vår tävling!!!

Asslatjejerna / 20 Mars, 2013 - 11:16 /
55 kommentarer

Vinnaren kontaktas den 8 April 
 
Obligatoriska regler:
 
1. Publicera bilden på din blogg och länka hit.
2. Gilla Strömsbergsgårds facebooksida.
3. Dela inlägget på din facebooksida. (Publicera bilden med länk hit)

 
Skriv en kommentar med länken till ditt inlägg samt ditt facebooknamn. Färdigt!

Skittur

Asslatjejerna / 19 Mars, 2013 - 21:25 /
1 kommentarer

Som sagt skulle vi ge oss på ett konditionspass idag men det blev inte mycket av det. Underlaget var hemskt samtidigt som det blåste kallt och ständigt. Det fick bli galoppintervaller där marken tillät istället innan hemfärd. Tur att Villgott var fin iallafall. Fattade alla galopper rätt idag samt var fin i formen i galoppen. Shit vad han har stärkts!
 
 
 
 
 
*Till och med den här bilden kan få mig att längta till regn... Allt för att jag är trött på vädret vi har nu!

Varje tjejs mardröm

Asslatjejerna / 19 Mars, 2013 - 13:00 /
4 kommentarer

...Eller?
 
Det blir frisörakuten för mitt hår. Vet verkligen inte vad jag ska göra med det. Jag vägrar klippa av det, samtidigt som jag vill ha något helt nytt. Jag vill ha en duktig frisör med jäkligt bra fantasi, så kanske det kan bli något jag blir nöjd över ;) 
 
För övrigt så åker svart färg i inom kort. Jag svarthårig, igen? Hm? 
 

Såhär gör vår familj

Asslatjejerna / 19 Mars, 2013 - 11:00 /
3 kommentarer

 
Har nyss haft en tredubbelt så lång människa på axlarna. Nästan... ;)

Nystädat bilskrälle

Asslatjejerna / 19 Mars, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

 
Sådär då var insidan nästan helt clean, iallafall det dammsugaren klarade av. Utsidan kvar, men eftersom bilen pajade häromdagen så ska den in och kollas av. Nåde den om den inte låter sig lagas ;)

Konditionsdag

Asslatjejerna / 19 Mars, 2013 - 07:00 /
3 kommentarer

Jag vet inte varför tisdagen har blivit en sådan dag, men det är oftast den dagen jag lägger konditionsträningen på. Det platsar väl så bra i schemat antagligen. Hoppas underlaget i skogarna är bra, för det är mycket roligare att köra där till 100% än att försöka hitta lite halvdana grusvägar. Kommer vara ute i över timman dessutom, så en väg man bara kan rulla vidare på är önskvärt, tack solen!
 

Bloggtävling på gång

Asslatjejerna / 18 Mars, 2013 - 18:00 /
6 kommentarer

Var inte det på tiden va? Kommer inom kort ;)

Födelsedagar

Asslatjejerna / 18 Mars, 2013 - 16:30 /
2 kommentarer

Det känns som om det är väldigt mycket födelsedagar i nuet, för idag fyller min ena lillasyster 12 år. Och min andra lillasyster fyller hela 9 år på lördag ;)
 
Tiden går fort... Och nu ska vi käka tårta!
 
Åh en sån gammal bild. 

Våra snälla ponnysar ♥

Asslatjejerna / 18 Mars, 2013 - 15:00 /
5 kommentarer

På förra träningen när vi var med allihopa så fick jag promenera omkring med hästarna så dom inte blev kalla, och dom andra fick bära in hinder. Än en gång otroligt skönt med väluppfostrade hästar som följer minsta vink...
 

Snor mammas igenridningar

Asslatjejerna / 18 Mars, 2013 - 13:00 /
2 kommentarer

Mamma har ju slutat på ridskolan nu för en rad olika anledningar. Varannan gång har hon ju fått avboka sin plats på grund av att hon jobbar, så då har hon ju plockat ihop en hel del igenridningar. Tanken är nu att jag ska ta igen dom framöver och det ska bli lite kul att åka tillbaka till sin gamla klubb och kolla lite. Villgott skall få jobba lite i grupp så det blir nyttigt för honom, även om den biten inte är något problem.
 
 

Sätt igång din häst på bästa sätt

Asslatjejerna / 18 Mars, 2013 - 10:57 /
3 kommentarer

Efter att ha fått förfrågan att skriva om en hästs igångsättning tänkte jag nu sätta mig och knåpa ihop ett inlägg. Detta är utefter mina erfarenheter men även en hel del konkret fakta. 
 
En tumregel de flesta hästägare går efter är att - Lika lång tid som hästen vilat tar det att sätta igång den. Det vill säga att om din häst vilat i två månader tar det ungefär två månader tills din häst är fullt igång igen.
Man får ha i åtanke att det tar ungefär 1 månad för hästen att synligt tappa muskler och ungefär 1 månad att börja tappa kondition. Dessutom tar det flera månader innan allting är "helt borta". Så det är en lång process.
 
Men hur bör jag sätta igång hästen under dessa månader? 

Många föredrar att med sina hästar börja med skrittturer, vilket inte jag tycker är nödvändigt på en skadefri häst. En hästs kondition tar flera månader att bryta ned, och försvinner inte alls lika forts som människan. Detsamma med musklerna.
Vad som gäller är korta korta pass som man efter tiden ökar på. Du kan alltså skritta, trava och galoppera hästen precis som vanligt men det ska vara korta pass. Har hästen stått väldigt länge kan det räcka med pass på 20-30 minuter den första veckan. Tänk själva, en halvtimma på 24 timmar är ingenting...  Med tiden, när hästen börjar kännas i fas, så kan man öka på längden och antal dagar i veckan.
 
Oavsett hur igångsatt din häst är så är det varierad ridning som gör att din häst sätter muskler på hela kroppen. Om man blandar uteritter, dressyrpass, klättring, galoppträning, markarbete, hoppning så har du en väldigt bra vardag för din häst. Dessutom gör du olika övningar på varje del. Exempelvis om du ska ha markarbete så kan du jobba bommar ena gången, och hoppa studsserier andra gången. Nyckelordet är variera din ridning!
 

Uteritt
 
Ut för galoppträning/konditionsjobb
 
Klättring

Hoppträning
 
Dressyrpass

Dunört lånas ut

Asslatjejerna / 18 Mars, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

Dunört skall under en tid fram över lånas ut till en kompis till stallet. Hon har ridit henne några gånger här på hemmaplan så det kommer nog bli super bra!
 
Lastades och åkte gjorde hon igår. Hejdå sålänge!
 

Nu på eftermiddagen

Asslatjejerna / 17 Mars, 2013 - 20:41 /
1 kommentarer

Idag reds Lövvi, Villgott och Hyenan ut i skogen, och jag hade med mig en kompis. Vi byggde upp ett hinder på en bra grusväg och hoppade det några gånger var innan vi red hem igen. Hästarna tyckte det var superkul ;)
 

Godisburken håller än

Asslatjejerna / 17 Mars, 2013 - 14:00 /
2 kommentarer

När vi skaffade Amis så köpte vi in en hel del prylar, bland annat en burk med leversnittar för framtida träning. Jag som tyckte vi hade använt det flitigt under hela denna tiden, men uppenbarligen inte med tanke på hur mycket som fortfarande finns kvar ;)
 
Jag klipper ju dock godiset i bitar när jag tränar för att ge så lite som möjligt. Vore ju annorlunda om man gav dom en hel godis för att ha lagt sig ner tillexempel, hihi...
  

Synas i kanten

Asslatjejerna / 17 Mars, 2013 - 12:00 /
4 kommentarer

 
Det är verkligen kul att man ser så mycket häst nu på blogg.se. Bland annat är det ju på det nya systemet "synas" som det främst dyker upp mycket häst. Dock förstår jag inte systemet, för där man kan boka är alla upptagna för oss hela tiden. Är det verkligen så att tiderna tar slut väldigt fort? 

Lägg till oss på Bloglovin

Asslatjejerna / 17 Mars, 2013 - 10:00 /
2 kommentarer

 
Gör som 295 st andra och lägg till oss på bloglovin. Ett snabbt och smidigt sätt att hålla bättre koll på uppdateringen. Klicka HÄR

Hästens utevistelse

Asslatjejerna / 17 Mars, 2013 - 08:00 /
4 kommentarer

Dressyrmupparna tog ju häromdagen upp ett ämne som var väldigt populärt att diskutera kring, och det var hästens utevistelse samt ridningen i detta väder.
 
Eftersom tävlingssässongen nu dragit igång, så finns det inga ursäkter att låta hästen stå för oss. Trots att de kalla 15 minusgraderna dyker upp ibland så måste våra ponnyer gå. Även om vägarna är snorhala så måste dem på något sätt motioneras även om detta endast innebär lite skritt och trav. Det är så viktigt att förbereda hästen innan tävling, och inte bara åka dit och rida.
 
Våra hästar är lite uppdelade i hagarna kan man säga. Killarna i en hage, stona i en hage samt Lövvi och Minna i en hage. Villgott har ju dock turen att få gå med stona. Enkelt sett så går stona ute på lösdrift dygnet runt med kraftfoder på kvällen och hö flera gånger om dagen. Killarna får komma in i stallet sent och mysa över natten, och sedan går dom ut tidigt igen. Dom står inte inne och värmer vattenledningar utan vi bär hinkar fram och tillbaka från den kran som fungerar. 
 
För att sumera inlägget = Över tolv timmars utevistelse emellan varje intagning eller ute dygnet runt. Då mår dom som bäst :) Hur mycket går era hästar ute? 
 

Fina grusvägar

Asslatjejerna / 16 Mars, 2013 - 21:37 /
3 kommentarer

Idag red vi Lövvi och Villgott på en grusväg vi inte kunnat använda på länge för all is. Nu var den någolunda fin och det var bara på några ställen man fick rida försiktigt. Resten var det fullt ös på och vi passade på att galoppera av dom ordentligt. Måste säga att Villgott tog mina förhållningar hur bra som helst nu och en klar förbättring från senaste rejset i skogen. 
 
Red även förbi några personer som hade kul med att skjuta lerduvor. Väldigt mycket och högljudda pang och även om hästarna blev lite stirriga och trippiga så lydde dom oss hela vägen förbi.
 
Ska försöka komma ihåg att klicka lite bilder nästa gång! Just det, tävlingen imorgon för Villgott blir inställd.

Inför morgondagen

Asslatjejerna / 16 Mars, 2013 - 14:00 /
2 kommentarer

Nu ska jag sätta mig och kolla igenom allt inför morgondagen. Ryttarmeddelande, startlistor, tider och allt sådant så att det är klappat och klart. Sedan blir det säng tidigt så man är go och utvilad. Kommer bli en lååång dag!
 

Unghästen i form

Asslatjejerna / 16 Mars, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

Jag tänkte ta upp ämnet "hästens form", och fråga lite hur ni resonerar kring unghästformen. De allra flesta hästar orkar ju inte gå i en korrekt form från första början, utan får jobba sig dit mer och mer. En del är öppnare i formen och är svåra att få in djupare, medans andra går med mulen mot bringan eller släpper bettet då och då.
 
Detta är nog lite en smaksak. Tycker man det är enklare med en häst som släpper bettet, som man hela tiden får jobba framåt för att den ska ta stöd, eller tycker man hellre om när hästen går lite öppnare och i samband med det blir lite stummare och stelare? Nu säger inte jag att det måste vara så, men det är min första tanke iallafall.
 
 
Villgott är en sådan typisk som släpper bettet och går bakom lodplanet när det blir för jobbigt, eller om man pillar han för mycket i munnen. Samtidigt som att han vill ha rörelse på bettet. Det är en balansgång och något vi övar på varje ridpass. I skogen är han lite enklare att nå för att i samband med hans framåtbjudning så blir han automatiskt öppnare i formen, även om han då också blir lite spänd. Skönt ändå att känna på olika delarna så man vet vad man strävar efter.
 
 
Nå hur är eran häst? 

Farmen!!

Asslatjejerna / 15 Mars, 2013 - 19:20 /
2 kommentarer

Något jag dregglar över är program som visas varje dag under en viss tid. Vet inte varför, men antar att det är så skönt att bara komma hem och sätta sig ner och varva ner.
 
Idag är det finalen i Farmen, och sista avsnittet betyder myyyyskväll ;)
 

Trasig bil

Asslatjejerna / 15 Mars, 2013 - 15:36 /
1 kommentarer

Det fattades bara det. Däcket på vår bil är helt punkterat så förmodligen kommer vi inte ut till stallet alls idag. Innan söndag får vi hinna slå på ett reservdäck iallafall, annars är det lite kört ;)
 

Padd under sadeln

Asslatjejerna / 15 Mars, 2013 - 12:18 /
6 kommentarer

Jag har nyligen börjat använda padd på Villgott som ni kanske sett på bilderna. Detta för att sadeln skall komma upp lite och inte ligga så platt på. Som tur var ligger sadeln fortfarande an lika bra, om inte bättre. För övrigt har även upplevt att sadeln inte glider fram nu, och om det är padden som påverkat har jag ingen aning om. Han har ju även börjat gå med magplatta det senaste så det kan också spela roll.
 
Innan
 
Nu
 
Jag vet inte varför det känns så skönt ridmässigt att rida med padd. Allt känns så mycket stadigare på något sätt, kan inte sätta ordet på känslan :P

Kall morgon

Asslatjejerna / 15 Mars, 2013 - 10:55 /
2 kommentarer

Fredag igen

Asslatjejerna / 15 Mars, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Jag börjar min fredag med en joggingtur. Brukar vara ute i strax under timman beroende på vart jag är och vad jag gör. Avslutar oftast med en promenad med Amis också när jag ändå är igång...
 
Sedan ska jag bänka mig vid tv:n en snabbis och hoppa in i duschen. Sen är det dags att skriva lite inlägg inför helgen! Ridningen blir sist av allt, skönt att lägga det på den delen av dagen...
 

Slädrundan i kylan

Asslatjejerna / 14 Mars, 2013 - 20:57 /
1 kommentarer

Idag red jag slädrundan på lille Villgott. På den långa asfaltsvägen dit så övade vi rakriktning och även skänkelvikningar. Det var första gången jag provade dom i trav och jag tyckte dom blev över förväntan! Först försvarade han sig med att springa ifrån, men sedan var det som om han fick en aha-upplevelse när jag öste beröm över honom, så han flyttade sig verkligen sidvärtes. Dom hade också ett bra flyt som jag inte trodde vi skulle få till i så tidigt stadie. 
 
På grusvägen sedan var det tänkt att jag skulle öva fattningar, men tyvärr vart det lite för mycket sten för hans barfota fossingar, så vi fick nöja oss med skritt och trav på den biten. Galoppen fick vi ta i kanten på asfalten hem men det gick lika bra där. Först galopperade vi ganska samlat med lätt sits så att han ska få orka själv. Sedan spurtade vi på några gånger och vi avbrott tog han förhållningarna direkt. Den biten var nog ridturens höjdpunkten för hans del för han blev så glad ;)
 

Tidigt middagshö

Asslatjejerna / 14 Mars, 2013 - 10:51 /
1 kommentarer

Varit ute och fodrat 6 kärror hö till hästarna i hagen. Nu är vårsolen här igen trots de 12 minus som var imorse. Skönt!
 

Första dressyren för i år

Asslatjejerna / 13 Mars, 2013 - 13:01 /
4 kommentarer

I början i April är det dags för en programridning som är i närheten av stallet. Vi ska åka dit och rida varsin klass för att checka av träningen lite och vart man ligger. Fram tills dess blir det mycket dressyr ute i skogen men vi ska ju även till ridhuset några gånger till. Det som är så smart är att när underlaget tillåter så kan man galoppera nästan hela vägen till ridhuset och rida bara lite grann för att sedan rida hem snabbt igen. Väldigt effektivt om man kanske bara vill rida igenom något program.
 
Mitt stora problem nudå, det är att jag kommer ha svårt att sitta ner på Villgott i traven. Det går bra om han går i ett väldigt lugnt och samlat tempo, men helst av allt ska han nog gå lite snabbare. Ioförsig har jag bara provat att sitta ned i mina läder jag har när jag hoppar, så kanske vore det annorlunda i dressyrsadel och hela det köret.
Ska lägga mycket fokus på att rida utan stigbyglar fram över för det ger mig ju definitivt fördelar iallafall! Balans och att komma ner djupare i sadeln ;)
 
 
Åh kolla det här klippet som är från förra året. Känner igen han så väl där även om han har utvecklats!

TEST

Asslatjejerna / 13 Mars, 2013 - 10:31 /
0 kommentarer

TEST

Och där kom snön igen

Asslatjejerna / 13 Mars, 2013 - 08:24 /
2 kommentarer

Dagens stall ser ut som så att jag åker upp vid lunchtid. Jag har stallet idag och det vet ni ju sen tidigare att det innebär jobb i 1-2 timmar. När jag är ensam dröjer jag alltid ut på det och är långsammare och mer noggrann. Jag vet inte varför, det är nog skönt och bara vara då hihi. 
 
På ridfronten får jag bestämma mig nu i skrivande läge. Jag ska nog rida till backarna idag eftersom det inte blev något igår. Får jag tid över tänkte jag ta och rida lite fler hästar. Då med närmre eftertanke kanske man ska vara snabb med stallet? Äh, jag har ju hela dagen på mig om jag så vill ;)
 

Jobbade på grusvägarna

Asslatjejerna / 12 Mars, 2013 - 20:35 /
0 kommentarer

Istället för sandbackarna passade vi på att ta oss an grusvägarna som kikat fram under isen. Vi red fram och tillbaka några gånger och var ute i över timman.
 
Jag skulle jobba på att korta ihop Villgotts galopp och det blev jobbigt får jag säga! Både för han och mig ;) I början var han ganska stel eller vad man ska säga. Svårt att sätta ord på känslan, men typ stum. Han låg där och galopperade i sitt tempo och var inte 100% kontaktbar. I slutet dock kändes det riktigt bra när jag kunde samla ihop honom ordentligt. Avslutade då galoppdelen med att ge han fri rygg och galoppera på lite.
 
På hemvägen gjorde vi något annorlunda, lät dom trava på helt lång tygel för att bara få sträcka ut lite. Tänk vad glad man kan bli för det!
 

Höres

Asslatjejerna / 12 Mars, 2013 - 16:00 /
0 kommentarer

Nu ska jag hämta liten tjej på dagis för att efter det ta trippen till stallet. Wii!
 

Samkväm på SORF

Asslatjejerna / 12 Mars, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

I söndags var vi på en sorts föreläsning med ungdomssatsningen på Skålltorp. Det var bland annat Sofia Uddefors som pratade en hel del om det allra mesta som rörde hästens och ryttarens hälsa, både mentalt och fysiskt. Det var väldigt intressant att lyssna då hon var en trevlig föreläsare och som människa. Allt blir så mycket roligare då!
Vi antecknade i våra block så när jag renskrivit det någon dag så kan jag lägga upp lite här!
 
Den faktan som var mest onödig att snappa upp: Ca 30% av kroppsvärmen försvinner om du går utan mössa ute. 
Jag kände av det lite igår och arbetade i vad som fanns till hands, en hatt.
 

Då & Nu

Asslatjejerna / 12 Mars, 2013 - 11:30 /
0 kommentarer

Från att ha en stor fet dator och skräm ståendes på skrivbordet, till att ha en lite mindre men fortfarande fet skärm. Fortfarande bättre, nu slipper jag allt lagg som den andra datorn hade för sig...
 
HEJDÅ
 
HEJ

Då var det gjort!

Asslatjejerna / 12 Mars, 2013 - 10:32 /
0 kommentarer

Nu är jag liksom Carro anmäld och klar till Lok/Reg i Lidköping den 24 e.
Jag har ju kvalat till Avd A nu så det ska bli extra spännande! Har ju inte fått rida omhoppning på Lövvi förut så det blir första gången, om man nu tar sig dit dvs ;)
 
Kommer att ta det lugnt nu såhär i början och se till att det blir fina rundor först och främst. Lövvi är en ponny som verkligen alltid vill göra rätt och vara till lags, hon har en helt otrolig vilja och det vill jag att hon ska fortsätta ha, så inga dåliga rundor vill jag ha.
 
Emilia på Winston ska ju också med och men hon har ju bara en kvalrunda än så länge så det får bli avd B även denna tävling. Känns kul nu när tävlingarna börjar komma igång på allvar, hoppas bara att vi och ponnysarna får va friska :P
 
Bild från förra årets reg tävling i Skara med fina Candy
 

Sandbackarna i vårvädret

Asslatjejerna / 12 Mars, 2013 - 09:31 /
1 kommentarer

Alla kan nog hålla med om att vädret är otroligt mysigt att rida i. Lite kyligt överlag men vi har ändå en sol som värmer på rätt bra. Underlagen är halvt täckt med is och halvt perfekt vilket kanske inte ger de bästa förutsättningarna. Säg att man galopperar på en grusväg så får man tvärstanna nästan direkt för att isfläckar dyker upp. Mindre kul, men ska väl inte klaga när isen och vintern är på väg bort ;)
 
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra med Villgott. Tänkte rida iväg och kolla hur sandbackarna ser ut. Om det inte är för knöckligt är det nog möjligt att jag rider upp där ett par gånger. 
 

Skogen till ridhuset

Asslatjejerna / 11 Mars, 2013 - 20:39 /
4 kommentarer

Idag tog vi ett långt pass med Villgott och Lövvi. Först av allt blev det en uppvärmning i skogen på 30 min, innehållande skritt, trav och galopp beroende på vad underlaget tillät. Mer och mer mark börjar ju träda fram men tyvärr ligger det ju ganska mycket is kvar.
 
Vi kom fram till ridhuset och trimmade dom lite där inne. Jobbade i kanske en kvart med grundläggande saker. Jag jobbade på Villgotts form och ställning i galoppen och jag har märkt stor skillnad på bärigheten det senaste. Jag red sedan ett eget komponerat dressyrprogram mest för att prova på samt få med bra vägar där jag kunde jobba igenom honom ordentligt.
 
På vägen hem blev det 30 min avtravning med inslag av galopp där dom fick rulla på i ett lite snabbare tempo. Upp i sadeln och lägga ner handen men hålla hästen i form. Kändes riktigt bra. Avslutade med att släppa stigbyglarna helt i trav, lite obalanserat på liten ungponny men funkar bra när man hittar takten och det exakta stödet, det är definitivt något jag kommer göra lite i varje ridpass. Nyttigt!
 

Amis gör "voff"

Asslatjejerna / 11 Mars, 2013 - 18:00 /
0 kommentarer

Nyaste grejen var att börja skälla. Något trick man kanske är lite tveksam emot, men hon måste ju ändå lära sig att det bara är när jag ber henne om det som det är tillåtet. Detta lärde hon sig på ett kick så det tränar vi inte jätteofta så det inte blir någon dålig ovana hon kan ta till...
 

Semie finalist i GP ponnyn!!

Asslatjejerna / 11 Mars, 2013 - 10:36 /
0 kommentarer

I Lördags så gick första deltävlingen till GP ponnyn på Grevagården. Hade såklart vart kul att vara med men ingen av oss har ju c-ponny så för vår del så är det kört ;)
 
Vad som är kul är att vår klubb finns representerad till semie finalen iaf... Lovisa Jakobsson på sin c-ponny "Wara Sweet girl" var en av de 10! Grattis säger vi och hoppas på en final plats såklart!
 
"Wara Sweet girl" har redan tidigare varit med i GP ponnyn, det var förra året med "Clara Lindgren".
 
Nu håller vi tummarna för Lovisa :)
 

Nästa tävling anmäld

Asslatjejerna / 11 Mars, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

På nästa tävling får jag och mamma åka själva och den blir redan nu i helgen i Trollhättan. Detta blir min första regionala start med veterinärbesiktning och allt, så det kan bli spännande. Även Villgotts första då. Vi är inte direkt ute efter att jaga kvalrundor utan jag vill mest känna på han lite och hur det är. Vi löser dock kvalkort innan ändå för säkerhets skull. Det vore ju otur om man nollade och så räknas den inte, haha.
 
Innan tävlingen ska vi boka in en träning för Åsa, vilken dag den blir får jag återkomma med!
 

Kompisar

Asslatjejerna / 10 Mars, 2013 - 17:00 /
2 kommentarer

På tävlingsplatsen ser man nu för tiden väldigt många hästar med röd rosett i svansen och de som bara dansar runt sina ägare. I nuläget tävlas tre ponnyer från stall Assla som är lugnet själva och aldrig skulle göra en fluga förnär om en häst kom för nära. Det känns tryggt och avslappnande och stå med sådana hästar på marken. För att ta ett exempel springer Villgott iväg några steg om han tycker att en annan häst kommer för nära, och ändå står han i hög rang här hemma.
 
Men det var lite mysbilder som jag egentligen skulle dela här ;)
 

Första löpet

Asslatjejerna / 10 Mars, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Nu har Amis börjat sitt första löp, precis som tre av de sex andra tikarna i kullen. Jag hade ju lite blandade känslor inför detta då hon är väldigt mycket i soffor och sängar. Dock har det inte vart några problem än så länge så hon tar nog hand om det väldigt bra själv hihi.
 

FÖRE klippning:
 
 
EFTER klippning:

Våra rundor i LC

Asslatjejerna / 10 Mars, 2013 - 11:30 /
5 kommentarer

 

Ledig dag

Asslatjejerna / 10 Mars, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Söndagar brukar vanligvis vara en tävlingsdag, men så blir det ju inte idag. Istället ska vi åka på möte på SORF som är en del av den här ungdomssatsning grejen. Snart ska jag alltså hoppa in i duschen och göra iordning mig.
 
Tävlingsvideona kommer så snart som möjligt. Mitt ljud på den andra datorn funkade tyvärr inte så det blir lite krux när jag klipper ihop dom, men jag får se om jag löser detta!
 

Dagens fråga

Asslatjejerna / 10 Mars, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

 
Hur tittiga är era hästar ute i naturen eller på banan?

Klasserna från dagen

Asslatjejerna / 09 Mars, 2013 - 20:11 /
1 kommentarer

Idag hoppade jag en LC och en LB igen. Jag ställde aldrig in honom i transporten emellan klasserna då vi total missuppfattade tiden. Trodde det var så lite tills jag skulle starta men det var ganska fel haha...
 
I LC:n kändes han jättebra trots att framhoppningen verkligen inte var en hit. Allt annat satt som en smäck men sprången i sig fick vi inte till. På banan sen var han lite tittig på omgivning och därmed lite ojämn i galoppen, men annars svarade han bra på mina signaler emot hinder och så, och det på ett annat sätt än han gjort tidigare. Så även om det var lite spöken här och där runt banan fick vi ändå in ett sorts flyt. Vi hade även bättre koll på galoppen men hamnade i kors någon gång. Tror allt slit med högergaloppen på hemmaplan har lönat sig. Carolina glöm inte av att vänster ändå är lika viktig ;)
 
 
I LB:n gick framhoppningen bättre, tror alla språng i kroppen gjorde honom gott. På banan sen förväntade jag mig en lite slö Villgott som man fick driva fram, men jag fick en helt annan ponny. Han var taggad till tusen kan man säga. Han var så glad och ville börja direkt så han bara studsade på stället. Det var som om han sa - Snälla släpp iväg mig, jag kan det här. Även om han har en trevlig framåtbjudning och inställning gick det waay to fast. Sprången blev halvdana, kantiga och dom var på chansning från hans sida, jag kände mig typ som en vante som bara satt där och åkte med :P
 

Dagens påplockning

Asslatjejerna / 09 Mars, 2013 - 18:59 /
5 kommentarer

Av 6 starter fick vi med 6 nollor och det påminner oss bara än en gång vilka otroliga hästar vi har på stallet. Och ryttare då ;)
 

Hemma från tävling!

Asslatjejerna / 09 Mars, 2013 - 15:37 /
0 kommentarer

Dags att börja skriva om dagen och klippa ihop lite filmer och redigera bilder, vi kör på hela köret idag. Bjuder på en bild på banan sålänge haha!
 

Frisk?

Asslatjejerna / 08 Mars, 2013 - 15:07 /
0 kommentarer

Nu får jag väl kalla mig mer eller mindre frisk, för ikväll ska jag upp till stallet och fixa inför morgondagens tävling.

Har legat i influensa då blandat med feber, illamående och kräkningar och jag måste verkligen ha tur som känner mig tillräckligt frisk dagen innan tävlingen. (Peppar peppar ta i trä)... Trodde igår att jag skulle åka på att stryka mig men om inget plötsligt händer så ser det ut som vi åker med tre hästar till Marietad imorgon. Efter det bör även bloggen vara i sin normala bana!

/ Carolina

Nu så...

Asslatjejerna / 08 Mars, 2013 - 12:41 /
0 kommentarer

Fredag idag och strålande sol, även om det är kallt som bare den:S
 
I eftermiddag blir det ridhuset på Wärmagården och trimma lite inför morgondagen då det blir tävling i Mariestad.
Hade sett fram emot att få starta avd A i LD+ men dessvärre hade de CL i Ldn så det får vänta till nästa tävling.
 
I morgon blir det alltså en LD och en LC för mig. Hoppas på en kvalrunda i LC i morgon men blir det så blir det, har inte bråttom:P
 
Vad ska ni göra i helgen??? passar på att tipsa om en blogg som jag läser, en go tjejja med super fina ponnysar och som liksom jag lever för detta livet ;)
 
HÄR hittar ni Olivia
 

Häromdagen

Asslatjejerna / 07 Mars, 2013 - 07:00 /
7 kommentarer

Fattar inte alls hur kameran funkar, men har åt andra sidan inte tagit mig speciellt mycket tid till att lära mig. Helst av allt skulle jag bara vilja hitta rätt läge och klicka. Men så var det ju det här med inställningar också ;)
 
 
En kul idé är att jobba extra som fotograf när jag blir lite äldre. Men för mig med mitt tålamod känns det omöjligt att lära sig alla inställningar faktiskt...

Skriver om ridhuset nu

Asslatjejerna / 06 Mars, 2013 - 20:27 /
5 kommentarer

Har legat i feber sen igårkväll och känner försän nu att jag är kapabel till att blogga. Åtminstonde något inlägg innan jag kryper ner under täcket igen...
 
I måndags var vi ju i ridhuset med Villgott och Winston. Vi satte upp en kombination på långsidan och ett räcke diagonalt lite längre mot kortsidan. Ganska standard så nästa gång ska jag absolut kolla på lite banor innan.
 
Uppvärmningen på Villgott kändes helt okej. Han var med på noterna och fin i formen, dock lite för snabb i galoppen och något svår att vänsterställa. Men det är det vi jobbar på mycket nu.
Första sprången tog vi på räcket och dom kändes jättebra. Vi kom bra intill och allt flöt på. I början landade han i korsgalopp eller fel efteråt men det släppte. När vi började på kombinationen kom vi in fel näst intill alla gånger. Jag provade att korta in honom även om det är det sista man vill göra, och jag gasade på han, men det resulterade bara i att han kastade sig alldeles för tidigt och precis han att rädda benen. Duktig på det är han ju iallafall eftersom han kör andra hindret utan problem ;)
 
Tillslut så insåg jag att jag var alldeles för fixerad vid avstånd och att komma rätt så jag lät han bara vara emot hindrena och då kom vi bra på varenda språng. Det gäller verkligen att lita på hästen att han klarar och kan det. Annars blir det bara pannkaka av allting.
 
Kameran glömdes tyvärr hemma....
 

Kommer ni ihåg våra utmaningar?

Asslatjejerna / 06 Mars, 2013 - 15:00 /
5 kommentarer

I somras fick vi massor av utmaningar, bland annat att hoppa en bana i grimma och grimskaft.
Vi hade riktigt roligt när vi utförde dem :P
 

Perfekta inlägg?

Asslatjejerna / 06 Mars, 2013 - 13:00 /
0 kommentarer

Jag vet inte varför men jag vill att varje inlägg som når ut till er ska vara perfekt skrivit. Det får inte vara en tom rad för mycket eller text som sitter ihop med bilden utan radbyte, råkade det bli det så går jag alltid in och ändrar. Jag vet inte varför jag är så noga med just skriften på bloggen. För minsta lilla fel kan väl inte ge er ett så illa intryck?
 
När jag exempelvis messar till folk är jag ju hur slarvig som helst. Dålig meningsuppbyggnad, dåliga ordval samt smilysar och "haha" överallt... Fast det är väl bra att jag vill vara noga här åtmindstonde då ;)
 
Hur noga är ni med inlägg? 
 
 
Kollade nu att vi hade skrivit sammanlagt 3350 inlägg här på bloggen sen start, ganska lite om man ska vara noga och räkna ut allt per dag ;)

Islandshäst på Kyrkekvarn

Asslatjejerna / 06 Mars, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

Jag såg att Emmas islandshästar lottar ut en uteritt på facebook nu i Mars, och det fick mig att tänka på första och enda gången jag ridit islandshäst...
 
Det var jag som hade fått ett presentkort för två och jag tog då med min mamma. Vi skulle åka långt och med våra lokalsinnen så hittade vi ju såklart inte. Vi åkte fel flera gånger vid dålig skyltning och frustrationen bara steg haha. När vi väl kom fram var det något fel på parkeringen så vi fick promenera några minuter för att komma fram.
 
Som tur var så var det väldigt trevlig och bemötande personal, och dom hade dessutom tidigare förberett hästarna. Furda fick jag rida på och det var en jättetrevlig häst som var varken pigg eller seg. Vi fick snabbt lära oss att tölta, vilket ledarna dock inte var så engagerade i så resultatet blev väl lite halvdant. Restrerande två timmar av turen var ju iallafall hur go som helst. Högt tempo och fina vägar!
 
Foto lånad från facebooktävlingen.

Amis gör "snurra"

Asslatjejerna / 06 Mars, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Amis kan även snurra runt på kommando och just nu tränar vi väl på att hon ska kunna göra det på ännu längre avstånd från mig, samt med minimalt kroppspråk.
 

Världscupen

Asslatjejerna / 04 Mars, 2013 - 18:00 /
7 kommentarer

Jag är den som alltid missar hoppning och andra tävlingar på tv. Hittade dock tre klipp på svtplay som jag hade tänkt kika på nu på kvällen.
 
Klippen hittar ni här
 

Ridhuset idag igen

Asslatjejerna / 04 Mars, 2013 - 16:00 /
2 kommentarer

Idag packar vi in Villgott och Winston i transporten och åker till ridhuset. Jag har ingen aning om vad vi ska hitta på, men hinder åker såklart fram så det blir lite hoppning. 
 
Jag kanske kan få mamma och filma lite om det inte är allt för mörkt. Var ju ett tag sedan ;)
 
En go bild på gänget!

Gårdagens garv...

Asslatjejerna / 04 Mars, 2013 - 14:00 /
4 kommentarer

... I ponnyakuten avsnittet.
 
* Linus klockrena kommentar "Nä vi kom sist. Hon var fet då."
 
* När kamelen spelades upp till Im sexy and I know it. Mamma blev äcklad men jag kunde inte sluta skratta haha!
 
Egentligen är det roligt att man skrattar i dessa program, när det ändå ska vara ett fullt seriöst träningsprogram. Fine att dom har kul på lägret, men ah ni fattar grejen, jag vill se meeer av problem och lösningar. Tänker inte ens nämna grejerna jag var besviken över igår för det skulle bli en allt för lång lista. Därför nämnde jag det roliga ;) Kanske borde nämna min skadeglädje också men nä, det får stanna hos mig haha
 

Åh vilket väder!

Asslatjejerna / 04 Mars, 2013 - 12:53 /
3 kommentarer

ÅH vilket härligt väder. Var nyss ute en kortis promenad med vovven och hon njöt lika mycket som jag. Blundar man kan man nästan lukta att våren är på väg. Min favoritårstid från och med nu :o)
 
 
Funderar på att gå ut och fota lite porträttbilder i snön på Amis. Får kanske passa på medans den är kvar så man iallafall har några i arkivet... Så får det nog bli!

Att tävla ofta

Asslatjejerna / 04 Mars, 2013 - 12:15 /
2 kommentarer

Denna helgen var det ju inga tävlingar alls, lite ovanligt kändes det efter att vi tävlat två veckor på rad, men en bra paus för att ladda upp tills nästa gång. 
 
Många tror att det är värsta prestationen för sin häst att åka ut på tävling, och att man kan tävla sina hästar för mycket eller det fina uttrycket "tävla sönder" hästen. Men sanningen är att det inte är så mycket jobbigare att hoppa två rundor i ett annat ridhus för att sedan käka i transporten än att rida hårt på hemmaplan. Och då menar jag såklart för en häst som är fullt igång med tävlingskondition. Givetvis tar det ju mycket på hästen mentalt att vara på plats och prestera, det kan jag köpa. Men att den skulle bli för trött fysiskt på den nivån dom hoppar just nu, är inte ens i tankarna. Fine att elithästarna kan få det tufft, men nä som sagt inte på denna nivån ;)
 
Nu rider vi fram tills helgen då det blir en lokal i Mariestad. Längtar!!
 

Eftermiddagsturerna

Asslatjejerna / 04 Mars, 2013 - 10:36 /
2 kommentarer

Igår blev det en impulstripp till stallet, och väl där tog jag och Felicia ut Villgott och Lövvi i skogen så att dom skulle få rulla på i galoppen. Vägarna där har fortfarande väldigt bra underlag. Puh ;) 
 
Vi försökte jobba dom i väldigt väldigt kort galopp, och det har Villgott lite svårt för. Han går gärna liiite snabbare men stundtals fick jag verkligen till det och då fick nacken en fin placering. Emellanåt fick dom rejsa av sig ordentligt, så det är möjligt att det var de sträckorna som taggade upp hästarna lite och gjorde det svårare att lugna ner dom till 100% haha. Vi hade även mycket skrittpauser så hela intervallpasset kändes i det stora hela bra. Stort plus på Villgotts form idag då han tog ett bra stöd på bettet med nosen framme. 
 
Efter detta pass fick sig Embla en kort sväng i skogen. Galopp och sen skritta hem. Jag valde att jobba henne lite granna i skogen för att ha henne fokuserad på arbete, annars blir det gärna något onödigt hopp åt sidan här och där.
 

Meeeeeen

Asslatjejerna / 03 Mars, 2013 - 20:25 /
4 kommentarer

Alltså har publicerat sammanlagt tre inlägg nu utan vidare resultat. Nu klickar jag på krysset och försöker på nytt imorgon. Godnatt!
 

Städning sen

Asslatjejerna / 03 Mars, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Resten av dagen ska jag hjälpa till och städa lite. Sen ikväll blir det såklart ponnyakuten som vanligt.
 
Tycker verkligen inte programen är något att hurra för utan den enda anledningen till att jag kollar är för jag vill se hur ungdomarna hanterar sina hästar och hur det löser sig, för man kan alltid lära sig lite själv. Gör man inte det så har man ju ändå lärt sig att se andras fel och lösningar på det ;)
 
Det är ju därför programmet finns ioförsig, men jag tycker det visas allt för mycket annat runt om. Natur, tårtbak, hästar som rullar sig i hagen. Fine, fint men det är inte därför vi vill kolla tyvärr.
 
 
Jag fick på förra tävlingen agera hästvakt åt Villgott. Denna herre ville nämligen inte stå kvar heelt ensam när Lövvi lämnade honom. Men det känns som om han kommer lära sig snart!

Hej Bloggen

Asslatjejerna / 03 Mars, 2013 - 12:14 /
3 kommentarer

Nu loggar jag in på asslatjejerna.se första gången på flera dagar. I helgen har jag varit helt datorfri och bara umgåtts med folk och vart en helt vanlig människa utan några måsten. Såklart har det varit rikigt skönt och trevligt men imorgon är det måndag och då återgår allt i sin normala bana.
 
Villgott ska gå hårt från dag 1. Det är ridhuset inbokat och någon dag i veckan får han gå ett killerpass i skogen ;) Ni vet konditionen. Utöver det blir det nog goa uteritter och dressyrpass. I helgen är det ju tävling och en fågel viskade i mitt öra förra gången att han gärna går mycket samma vecka haha.
 

Träning

Asslatjejerna / 03 Mars, 2013 - 10:51 /
2 kommentarer

 
Bloggen har vilat lite men jag, Emilia och Åsa har varit iväg på träning.
Uppdatering om helgen kommer i kväll...