Förbereder

Asslatjejerna / 31 Maj, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

Hinner inte till stallet imorgon alls då jag har ett jobb hela dagen. Det betyder alltså att jag får fixa allting idag, så det blir lite nytt. Å andra sidan har jag ju en dag på mig att komma på om någonting fattas ;)
 

Dags för hoppträning

Asslatjejerna / 31 Maj, 2013 - 15:00 /
0 kommentarer

Den vanliga veckolektionen, denna gången ska jag ha Villgott. Kanske inte köra på extremt hårt med tanke på tävlingen, men ändå måste han vänja sig vid att hoppa tätt och sådant. Hoppas på en bra dag idag :)
 

Småttingar

Asslatjejerna / 31 Maj, 2013 - 11:00 /
4 kommentarer

Breakfast

Asslatjejerna / 31 Maj, 2013 - 09:06 /
1 kommentarer

Torsdag eftermiddag

Asslatjejerna / 31 Maj, 2013 - 09:01 /
1 kommentarer

 
Japp ungefär så såg min stallfria eftermiddag ut igår. Mamma och mina syskon kom och käkade lite i min ensamhet, och Cajsa stannade och sov över ;) 

Power of Love

Asslatjejerna / 31 Maj, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Lövvi
 
♦ Kategori: D-ponny 
 
♦ Född: 2007
 
♦ Stam: e.Powerboy u.Jamaica
 
♦ Meriter: Tävlat upp till regional LB
 
Om Lövvi: En snäll, försiktig och lydig tjej som älskar att hoppa, vilket hon gör med god teknik och lätthet. Även hon är en ängel i ridskolan men tränas och tävlas vid sidan av av Felicia.
 
 
 

Kommande tävling

Asslatjejerna / 30 Maj, 2013 - 12:00 /
11 kommentarer

Nästa tävling för mig är redan på Söndag. Egentligen så är den ju lite onödig eftersom den är så långt ifrån och samtidigt inte alls så viktig. Men skulle jag avanmäla mig så skulle jag få betala ändå och då är det ju lika bra att åka. 
 
Tävlingen går av stapeln i Christinehamn och är på grus. Jag valde nämligen mellan den och Uddevallas gräsbana.
 
Dubbelnollade i Nykyrka

Bra ridning igen

Asslatjejerna / 30 Maj, 2013 - 10:49 /
2 kommentarer

Dressyrträningen igår gick hur bra som helst, Villgott känns verkligen kanon nu...
 
Vi värmde först upp självständigt och redan då var Villgott fokuserad på mig på ryggen. Gjorde lite volter, övergångar och böjde han åt båda hållen. 
När det var dags att börja lektionen så red vi först på volterna i skritt och trav. På den öppna delen skulle vi flytta ut bakdelen överdrivet så dom fick stretcha ut. Höger gick hur bra som helst men han var väldigt stel i vänster. Han vill liksom inte släppa till. Sedan övergick vi till skänkelvikning på en kort diagonal som finns med i LA programmen. Där var Villgott lite på latsidan, men när jag verkligen red rätt och kom åt honom så flyttade han jättebra. I slutet släppte han också i vänstersidan vilket kändes direkt. Han blev mycket mjukare och mer reglerbar. Avslutade gjorde vi med självständig galopp och Petra konstaterade att Villgott fick en jätterund och fin galopp med trevligt undertramp och att det såg så enkelt ut. 
 
Alla tre ponnyer i gruppen får massor av fina lovord från Petra och det är såklart jättekul :D
 
Innan denna lektion red jag ut en sväng på Embla. Hon kändes också i fas men var som tidigare lite hängig i handen. När jag väl får upp henne på bakbenen och hon bär sig själv så är hon så otroligt rolig att rida, så det gäller att jobba fram detta! I galoppen förvånade hon mig mest. Så stadig och gick med bra ställning i både galopperna. 
 
Får väl bjuda på en repris haha...

Särkens Winston

Asslatjejerna / 30 Maj, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Winston
 
♦ Kategori: B-ponny
 
♦ Född: 2007
 
♦ Stam: e. Simberg Hip hop u. Särkens Wendy
 
♦ Meriter: Tävlat LB hopp / LC dressyr
 
Om Winston: Winston fungerar inte bara som en av dom bästa ponnyerna i verksamheten utan har också lyckats med bedriften att bli Sveriges högst bedömda hopponny genom tiderna. Han fick hela 55 poäng på 3-årstestet i Nossebro. Emilia är det som annars tränar och tävlar Winston.
 
 

Lektion för Petra...

Asslatjejerna / 29 Maj, 2013 - 18:00 /
5 kommentarer

...Väntar nu. Jag ska rida Villgott och ser verkligen fram emot den. Villgott är så fin att rida nu så han blir bara roligare och roligare. Johanna kanske filmar eller fotar, ska kolla ;)
 

Kanonbra ridning

Asslatjejerna / 29 Maj, 2013 - 14:00 /
3 kommentarer

Gårdagens ridning gick otroligt bra....
 
Började gjorde jag med ett konditionspass i en timma ute i skogen på Villgott. Vi värmde upp med klättring i backar, omställningar samt lite skänkelvikning. När han kändes okej mjuk red jag in på sträckan vi brukar och galopperade. Rullade först i en ganska mellangalopp i både höger och vänster galopp. I höger var han jätterund och fin, i vänster var han dock lite hårdare i och med att det fattas styrka.
När jag värmt upp honom lite på det viset började jag med tempoväxlingar. Framåt är det ju inga problem, utan det brukar vara tillbaka som tar lite tid. Igår gick det dock på bara några steg och det för minimala hjälper. Snacka om fokuserad ponny!
 
Avslutade gjorde jag på galoppspåret och då tryckte jag på han framåt så att han fick sträcka ut. Shit vilken stor galopp han har insåg jag då. Kollar man nedåt lite ser det inte direkt ut som en b-ponny galopp ;)
 
Efter honom trimmade jag Embla i ridhuset. Hon vart såå fin, lite humör har damen men det har jag ju med ;) Traven var hon jättefin, stundtals lite hängig men hon jobbade ändå på bra med bak. Till och med galoppen som var lite svår och kantig tidigare var rund och balanserad. Riktigt svettig ponny efteråt, bra jobbat!
 

amandahed.blogg.se

Asslatjejerna / 29 Maj, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Amanda Hed som har lånat Brownie av oss sedan en tid tillbaka var på Skaras regionala i Lördags och fotade lite. Jag väntar med att visa alla här tills jag fått dom på mailen, blir nog bäst kvalité då :D
 
Smakprov: 
 

TACK SNÄLLA

Återträff

Asslatjejerna / 29 Maj, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

Har pussat och gosat om min vovve som jag nu varit borta från i tre dagar. Guud vad hon blev glad när jag kom. Sprang runt som en dåre och ylade och gick inte få tyst på haha. Men nu ligger vi här lugna både två. Ni har ju förresten inte sett henne efter trimningen? Det kommer, hon blev jättefin!!
 
Snabbild på det

Planerna framöver

Asslatjejerna / 29 Maj, 2013 - 09:39 /
0 kommentarer

Då var det dags att planera in träningar och tävlingar och vila för hästarna under sommaren.
 
På söndag bär det av till Skultorp för mig och Emilia för att delta i GOTA laget och den sista omgången. Carro däremot styr kosan till Christinehamn för en reg tävling med Villgott. Helgen där efter så är det Eamon träning på söndagen och vårens tävlingssäsong avslutas för oss alla nästgårds i Götene där vi hoppar LC och LB.
 
Kan va skönt att slippa åka så långt den sista tävlingen tar nog bara 10 minuter bort till Bölaholms anläggning ;=)
 
Meningen är sedan att alla hästarna ska få ha två veckors semester och gå på bete o gotta sig i en härlig flock för att sedan gå på ridläger under Juli månad. Det finns platser kvar på lägren, kika in HÄR om ni är sugna på att komma till oss o rida våra hästar ;)
 
27 Juli är det förhoppningsvis dags för första tävlingen efter vilan, då blir det ett meeting i Falköping som vi brukar åka på. Så långt är planeringen klar sen får vi se hur vi går vidare :=)
 
Amanda Heed tog superfina bilder på oss i Lördags här är ett smakprov...
 
 

Dags för kattungar

Asslatjejerna / 29 Maj, 2013 - 08:56 /
1 kommentarer

Satt uppe till kl två inatt med lite halvslumrande och kollade så allt gick bra när vår katt skulle föda kattungar. Hon hämtade mig lite tidigare på kvällen och tyckte minsann vi skulle gå igenom det tillsammans. Först så satt jag på golvet bredvid henne och masserade hennes mage emellanåt. Snacka om att hon tyckte det var skönt, en katt liksom? 
 
Senare blev jag så trött så jag fick lägga mig på sängen bredvid och ställa alarm med en kvarts mellanrum så att jag skulle kunna se att allt går bra. Jag var nämligen lite orolig däremellan att något hade fastnat. Men som den duktiga mamma hon är klarade hon det galant. Detta är nog hennes fjärde kull. 
 
Mitt i allt tyckte hon nog att jag lämnade henne när jag gick och la mig, för helt plötsligt hoppar hon också upp i sängen och ska ligga bredvid mig och krysta. Haha snacka om beroende av människan.
 
Tre kattungar har det iallafall blivit såg jag innan jag lämnade henne imorse. Dock var den ena mycket svag och kommer säkerligen inte överleva. Har både masserat den, kollat gommen och fört den till spenen, men den vill inte. Tråkigt att det blir så men det är väl naturens gång... Jag vet inte om jag kan göra mer :(
 

Fina Bilder...

Asslatjejerna / 28 Maj, 2013 - 12:16 /
6 kommentarer

När vi är ute o tävlar själva så är det ju så att man får förlita sig på att andra fotar och filmar då man ju inte kan det själv, min mamma är alltid såå nervös att hon varken kan fota eller filma utan det brukar vara Carros mamma Jessie som sköter det. Ibland jobbar ju hon dock så då blir det oftast ingen film :/ Förutom om man frågar någon annan då förstås.
 
I lördags när vi tävlade på hemma plan så var HASTBILDER.SE på plats och duktiga fotografen Claes Jakobsson. Vi bor ju nästan grannar så honom känner jag ju lite granna. Han brukar vanligtvis bara fota stora tävlingar som tex i skandinavium och Falsterbo och även utanför sveriges gränser men eftersom han bor i skara och hans dotter Lovisa tävlar för klubben så var han på plats. Självklart köpte jag och Emilia varsin bild som kommer digitalt under denna veckan.
 
Vi i klubben brukar ju ha en Regional ponnytävling varje vår och även förra året var Hastbilder.se på plats, då red ju jag Candy och resultatet kan ni se nedan. De nya bilderna kommer upp så fort de landat i inkorgen ;)
 

Sämre bloggning

Asslatjejerna / 28 Maj, 2013 - 11:35 /
0 kommentarer

Kommer nog bli dålig bloggning från min sida denna vecka. Pappas dator är inte den roligaste att sammarbeta med kan jag lova...
 
 
Vad jag sysselsätter mig med just nu. Puh.

Come on

Asslatjejerna / 28 Maj, 2013 - 09:00 /
2 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Ettan
 
♦ Kategori: Häst
 
♦ Född: 2007
 
♦ Stam: e. Larino ue. Ekstein
 
♦ Meriter: Ej tävlad ännu
 
Om Ettan: Sent taget sto som varit på inridning samt utbildning hos en tjej som heter Johanna. Efter det har hon gått på bete och bara varit. En hoppstammad dam med framtiden för sig med stabilt psyke. Hade även föl vid tre års ålder. Nu är hon under igångsättning igen så mer om henne kommer definitivt längre fram!
 
 
 

Utomhus med stora men snälla Hyenan

Asslatjejerna / 27 Maj, 2013 - 21:00 /
1 kommentarer

Nu i eftermiddag har jag tagit mig en uteritt på stora Hyenan. Var ute och galopperade av honom lite och hoppade något litet skogshinder, lite skillnad på de stora sprången och Villgotts små hehe...
 
Senare hoppade jag Embla i ridhuset. Vi hade ställt upp två räcken och en oxer med vattenmatta. Jag värmde upp Embla ganska snabbt med mycket volter och igångsättningar, då blev hon jättemjuk. De första sprången blev jättebra, hon hoppar ju som en gud. Hon kändes också fokuserad och lyhörd. När det väl gick så bra så började jag skritta av henne, men blev sedan sugen på att ta ett räcke från andra håller. Man ska ju alltid sluta när det känns som bäst sägs det haha, för det språnget blev världens kråksprång. Rätt upp och rakt ned, men på andra sidan som tur va. Efter sådana språng blir hon själv lite osäker och bromsar upp, så jag tryckte på henne det allra sista och valde att avsluta. Iallafall såå nöjd med känslan jag fick tidigare under passet! En både duktig dressyrponny och hoppeponny idag :)
 
Får fota lite imorgon så jag iallafall har något nytt att bjuda på! ~bild för ett tag sedan~

Morgontur

Asslatjejerna / 27 Maj, 2013 - 12:49 /
6 kommentarer

Har varit uppe och ridit Villgott i skogen nu på morgonen. Hade Nina och Dunört till sällskap. Skrittade mycket, travade på asfalten och galopperade en bit inne i skogen. Villgott skötte sig bra och tog mina förhållningar bättre än vad han brukar göra när vi är ute. Gjorde även några skänkelvikningar som blev jättefina. Åtmindstonde kändes dom som det ;)
 
 
Bildbrist här på denna tröga dator. Får se hur det går med bloggandet i veckan :o(

En vecka i hus

Asslatjejerna / 27 Maj, 2013 - 09:00 /
2 kommentarer

Denna vecka ska jag vara kattvakt hos pappa när han reser bort. Smidigast istället för att pendla dit varje dag, är ju att sova över såklart. Så det är vad jag kommer göra och jag hoppas för allt i världen att datorn åtmindstonde är bloggbar haha!
 
Guud vad ensamt det kommer bli, men jag har bestämt träffar med lite kompisar så förhoppningsvis kommer jag inte bli såå ensamt ;)
 
 

Min goa sis

Asslatjejerna / 27 Maj, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

 
...Som alltid finns till hand och gärna hjälper till med hästar om man behöver. Erkänn fin bild det sista, mamma som fotat den ;)

Film från LBn

Asslatjejerna / 26 Maj, 2013 - 22:00 /
3 kommentarer

I gårdagens regionala tävling på hemmaplan startade jag LC och LB. Lcn är jag ju kvalad till avd A och har inte så mycket att säga om den rundan mer än att jag tabbade mig och glömde omhoppningsbanan, gick åt fel håll o fick lägga en volt FAN!! kom ändå på 4e plats  men bara tre placerade. 
 
LBn då!! jag har ju inte hoppat nån LB sedan augusti förra året då jag haft lite svårt att rida ihop henne och då har kombinationerna ställt till det, 1 metersbanor har jag hoppat på pay and jumps men just inga kombinationer. Nu har vi tränat massor på serier och dressyr för att få henne mer uppåt istället för framåt om ni fattar. Nollade LBn lätt som en plätt om jag får säga det själv ;=) bjuder på film:)
 
 

Kvalad till UNGPONNY SM

Asslatjejerna / 26 Maj, 2013 - 17:55 /
7 kommentarer

I Lördags var det hemmatävling i Skara. Där hästarna hoppat pay and jumper flera gånger men ändå var Villgott väldigt spänd där. Han tror typ att faror lurar runt varje krök och i varje hörn haha!
 
Iallafall. På framhoppningen till LC kändes han lite loj och slö. Först hoppade jag på det men sen gasade jag på han lite över oxern, då blev det bra språng. På banan sedan var han lika spänd men lyssnade bra för skänkeln vilket gjorde att jag kunde lägga han rätt på hindrena, den känslan har börjat komma mer och mer. Att man verkligen har något att driva. Han tyckte några hinder var lite småläskiga och ville nog helst av allt till kompis Winston. Men jag gjorde ingen sak utav det utan tryckte bara på honom. I det stora hela en bra runda och en nolla :)
 
Till LB:n hoppade jag bara fram några språng. Ville spara på han till banan så mycket som möjligt både fysiskt och psykiskt. På banan bestämde jag mig för att hitta trycket jag visste jag behövde direkt, vi failade lite på första hindret men Villgott räddade sina ben haha. Landade i fel galopp gjorde vi, och han ville byta själv men det blev korsgalopp, jag valde dock att inte bryta av då vägen gick snabbt och han hade ändå en stark galopp som blev ett sjukt bra språng. Fortsatte resten av banan i ett bra tempo, hoppade något räcke och två oxrar innan kombination kom. Det var den bästa kombinationen han hoppat. Fina språng och bra bjudning. Avslutade gjorde vi med en maxad oxer och sedan var det klart, och wii där var jag färdigkvalad till UNGPONNY SM 2013! :D
 
Såå synd att ingen filmade rundan, hade varit så kul att se!
 

En otrolig lördag

Asslatjejerna / 26 Maj, 2013 - 16:43 /
0 kommentarer

Sex nollor fick vi tre ekipage med oss även denna gången när tävlingen var i Skara. Mer utförlig uppdatering kommer lite senare ikväll!
 
Foto som Sandras mamma fotade under prisutdelning

Pappa är chaffis

Asslatjejerna / 25 Maj, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Mamma jobbar tyvärr denna helgen och nu har jag alltså tjatat till skjuts av min pappa till dagens tävling. Säger bara hur ska detta sluta haha! Som tur är har han ju lite erfarenheter så detta kanske inte är fullt omöjligt ;)
 

1 runda kvar

Asslatjejerna / 25 Maj, 2013 - 06:00 /
0 kommentarer

Klasserna i Skaras regionala blir en LC och en LB, både för mig, Felicia och Emilia. Jag har ju nu två kvalrundor till godo från tidigare tävlingar och behöver alltså bara en till för att vara klar inför ungponny SM 2013. Den rundan hade jag faktiskt tänkt att jag och Villgott ska sätta idag ;) Hoppas både jag och han håller fokus och bara rider på som vi har gjort tidigare. Det är ju nära nu...
 

Gos för kvällen

Asslatjejerna / 24 Maj, 2013 - 20:57 /
0 kommentarer

 
Fixat hästarna extra noga ikväll. Våra älsklingar. Skurat krubbor och vattenkoppar och strött nytt i noga mockat. Nu är dom nog nöjda. Speciellt när vi fjäskar med lite grönt gräs över höet :-)

Grattis Lövvi

Asslatjejerna / 24 Maj, 2013 - 20:48 /
0 kommentarer

 
6 år fyllda firas med hemmabakt hästgodis och färskt gräs till kvällen.

Fix fix fix

Asslatjejerna / 24 Maj, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Nu ska vi fixa inför morgondagens tävling. Efter det är det banbyggnad i Skara som gäller. Ganska skönt egentligen för då kan man banan och slipper gå den på morgonen.
 
Det som gäller är en dusch för Villgott samt trim av manen. Den ser ju ut som jag vet inte vad just nu haha! Sedan ska jag putsa all utrusning från topp till tå precis som sist. Man blir ju så nöjd när man väl står där på tävlingsplatsen med ordentligt iordninggjord häst och utrustning!
 

Minna jobbad

Asslatjejerna / 23 Maj, 2013 - 12:30 /
2 kommentarer

Igår red jag även Minna på eftermiddagen. Började med framskrittning i backarna och sedan ett pass på banan. Jobbade mycket med ställningen och att hon mjukt skulle ha en stadig form, inte hänga i handen eller streta. Jag tyckte hon kändes väldigt bra faktiskt. Lite nonchalant mot skänkeln men påminner jag henne med en dutt med spöt så är hon koncentrerad igen. De sista galoppvolterna vart jag riktigt nöjd med. Hon var bärig och jag kände att jag hade henne mellan hand och skänkel. Det tyckte hon var jobbigt ;)
 
Mamma kan nog fota er någon dag när jag rider henne, så ni får se!
 

Dressyrande på Villgott

Asslatjejerna / 23 Maj, 2013 - 10:44 /
2 kommentarer

Tänkte skriva lite om dressyrlektionen under gårdagen. Villgott kändes riktigt fräsch, mjuk och jämn i sidorna fick jag som kommentar, vilket jag också kände. Han var något åt det tröga hållet efter vilan, men ändå trevlig att jobba. Vi jobbade öppna på långsidorna och en hel del annat på volterna. Tempoväxlingar, reglerade ställningen åt båda hållen etc. Jag vill att Villgott tar min mothållande skänkel som en vägg liksom för ibland låtsas han att den inte är där om man inte trycker till honom ordentligt en gång. Det kommer hjälpa mig mycket i öppnan då han gärna rinner iväg.
 
Galoppen var han lite stark i men ändå rund. Han tog fel i vänster någon gång men det löste vi snabbt. Måste jobba mer tempoväxlingar i den gångarten känner jag, svårast är att snabbt få tillbaka när jag vill använda minimala hjälper. Jag vill liksom kunna rida på långsidan helt rakt och bara sitta upp och vicka på ringfingret lite, men det kanske dröjer ett tag ;)
 
Jag måste också tänka på min handställning så att jag inte lägger omkull någon av händerna. Får be mamma tjata på mig när inte tränare är där haha.
 

Identisk Lövvi!

Asslatjejerna / 23 Maj, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Kolla vad jag hittade när jag googlade runt lite. En halvsyster till Lövvi med nästan identiskt namn
 
Lövvi - Power of Love
Denna - Power Love
 
Först blev jag förvånad och tyckte att det kunde inte stämma. Men lustigt nog verkar det göra det ;)
 

Lektion väntar

Asslatjejerna / 22 Maj, 2013 - 16:00 /
5 kommentarer

Nu åker vi upp till stallet, dressyrlektion för Petra väntar. (Villgott skrev jag ju sen tidigre. Säkert någon innan passet också. Vädret är ju helt okej ser det ut som med! :)
 

Asslas Flemmah

Asslatjejerna / 22 Maj, 2013 - 14:00 /
3 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Flemmah
 
♦ Kategori: Liten stor häst på ca 156 i manken.
 
♦ Född: 2009
 
♦ Stam: ee. Flemmingh u.Haysford Heiress
 
♦ Meriter: Ej tävlad ännu.
 
Om Flemmah: Flemmah är född på gården och är alltså en av Stall Asslas helt egna uppfödningar. Detta är en riktigt snäll ponny som alltid vill göra rätt för sig. Trots sin unga ålder är hon en klippa på både lektioner och uteritter och går lika bra med barn som med vuxna!
 

Pretty little liars

Asslatjejerna / 22 Maj, 2013 - 12:00 /
3 kommentarer

Ja nu hörde ni rätt, jag har fastnat helt för den serien. Började kolla på den bara för någon dag sedan och är alldeles snart klar med säsong ett. Jag har ganska svårt för att börja kolla och fastna för serier, men nu bestämde jag mig för att ge denna en chans, och det gick ju som det gick haha!
 

Hämtad i Hangelösa

Asslatjejerna / 22 Maj, 2013 - 11:30 /
2 kommentarer

Nu hämtas Villgott hem från betet och han ska få gå ett lätt pass på lektionen sedan. Restrerande dagar kommer han nog få gå i skogen där jag känner igenom honom lite.
 

Skogsturer

Asslatjejerna / 22 Maj, 2013 - 09:19 /
5 kommentarer

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket på ridfronten. Jag har faktiskt bara ridit Embla nu under två dagar, samt jobbat i stallet då.
 
Första dagen red vi ut i skogen och galopperade en hel del. Embla var hur go som helst i skritt och trav att jobba. Lite tung i handen men hon var inte stretig eller negativt inställd. Hon trippade alltså på. I galoppen lät jag henne bara rulla.
 
Igår red vi ut nästan samma runda och vi skyndade oss iväg. Hittade ett hinder på vägen hem som vi skuttade över. I början gjorde hon bara kråkhopp men efter några språng när jag förstod hur jag behövde rida henne så hoppade hon som bara den. Som vi sagt tidigare, SHIT vad hon hoppar väl!
 
Bild från ridhuset i vintras

Inomhus SM 2012

Asslatjejerna / 21 Maj, 2013 - 22:05 /
0 kommentarer

Hittade denna filmen i mobilen. Klippet är ifrån ponny SM 2012, och är omhoppningen om guldet. Känslan alltså!

Bloggar imorgon

Asslatjejerna / 21 Maj, 2013 - 21:58 /
0 kommentarer

Ni vet att jag lever haha, hatar när bloggen ligger nere, men så blir det ibland :(

Danny

Asslatjejerna / 21 Maj, 2013 - 21:16 /
1 kommentarer

      

Hoppar Danny för första gången 

Nya skor på G

Asslatjejerna / 21 Maj, 2013 - 14:30 /
7 kommentarer

Idag ska Winston och Embla få nya skor samt Danny som lyckades få en tappsko i går. Jocke kommer upp o fixar detta och jag får ta hand om barnen under tiden ;)
 
Hade ju tänkt rida båda igår men fick nöja mig med Lövvi då så jag kanske rider Danny idag om jag hinner.
 
Kolla sötnöten!
 

Vem rider jag nu?

Asslatjejerna / 20 Maj, 2013 - 18:00 /
9 kommentarer

Fram tills Villgott ska hem igen, alltså i ett par dagar till så ska får jag rida lite andra hästar. Inte mig emot då jag tycker om dom allihopa ;) Jag försöker få mig själv att pritoritera och välja någon framför de andra, men det finns något speciellt med var och en som gör att man gärna vill rida dom. Därför utgår jag oftast från "vem som behöver det mest", det kan vara allt från att de behöver få motion, komma från ridhuset ett tag, ridas igenom etc. 
 
Idag tar jag de hästar som blir över från lektionerna. Först och främst. Egentligen gör det ju inget om hästarna går två gånger, men jag ser ju hellre att alla hästar går en gång istället för att några går fler och resten inte alls, om ni förstår ;)
 
Jaja, babbel babbel nu ska jag sätta igång!
 
Här får ni en mysig bild på Wilma och Tina från stallet! Fotograf mamam Linnea :)

Fler bilder från passet på ängen

Asslatjejerna / 20 Maj, 2013 - 16:00 /
5 kommentarer

 

Amis möter pappa

Asslatjejerna / 20 Maj, 2013 - 14:00 /
3 kommentarer

 
Vi har alltid undrat vem Amis är lik egentligen då hon inte är ett dugg lik mamma Rassla. I Lördags fick Amis träffa pappa Alfred och vi kan därefter konstatera en hel del likheter dom emellan :)

På bete i några dagar

Asslatjejerna / 20 Maj, 2013 - 11:24 /
2 kommentarer

I lördags efter tävlingen släppte vi Villgott på bete. Han ska bara få vara där i några dagar och vila upp sig. Passade in lägligt nu när han behöver ta det lite lugnt efter vaccinationen. På torsdag hämtar vi nog hem honom igen, då får han gå lite pass i skogen och sedan blir det tävling i Skara på lördagen. Perfekt uppladdning. Får hoppas han inte busat omkring allt för mycket på betet och är såsig när han kommer tillbaka bara ;)
 
 

Tävlingsfilmer

Asslatjejerna / 19 Maj, 2013 - 21:16 /
4 kommentarer

 
Ni får se min miss i LC klassen också, bjuder på den ;) 

Tävlingsutvärdering

Asslatjejerna / 19 Maj, 2013 - 14:20 /
11 kommentarer

Efter två timmars lång bilfärd var vi i lördags framme i Nykyrka. Jag hann och kolla lite på tidigare ponnys innan jag gick banan samt lastade ur. Jag gick bara till hinder nummer 7 eftersom mållinjen var där och sedan red jag fram och allt som vanligt. några språng på räcke och oxer och snacka om att Villgott var taggad. Det var en länga bocksprång och en ponny som var rätt stark i handen. Han börjar verkligen fatta detta och tycker det är KUL :D 
 
På banan var han lika taggad. Han ligger på ungefär första halvan innan han blir lite trött i benen och samlar sig. Fick till bra språng och bra vägar men han kröp nära några gånger. Jag måste ge honom ett ordentligt stöd med hjälperna så vi kommer rätt fram. Efter hinder nummer sju klappar jag om honom så nöjd och väntar på att mitt resultat ska ropas upp. Gör de det då? Nej för jag hade missat sista hindret haha! Det var tydligen åtta hinder för ungponnysarna, så en i publiken ropar att jag har åttan kvar. För mig var det bara att fatta galopp från där jag var och rida emot. Snacka om skrattmoment, men det gick ju ;)
 
I andra rundan var han lite slö på grund av värmen. Hoppade fram ytterst lite för att spara på krafterna. Vid det laget var det varmt bara att vitsas utomhus...
På banan var han duktig iallafall. Jag hade behövt lite högre och jämnare tempo, men i det stora hela är jag nöjd. Han är fortfarande lite grön och så länge han tycker det är kul och att han "kan själv" så ska han få tycka det. En andra kvalrunda blev det också så det är väl inte fy skam det heller haha!
 

Lördagens resultat kommer NU

Asslatjejerna / 19 Maj, 2013 - 13:28 /
1 kommentarer

Vaccinationsdags

Asslatjejerna / 18 Maj, 2013 - 15:00 /
6 kommentarer

 
Hos Lotta Ekholm. Dock inte av vovve utan av häst ;) Villgott!

Nytänkande?

Asslatjejerna / 18 Maj, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

Väldigt många företag slarvar med sina produktbilder, och det ser man tydligt. Jag vet såklart att jag själv har noll erfarenhet på den fronten, men vi som kunder har ändå ganska mycket att säga till om.
 
Vi tar som förslag den här bilden:
 
 
Min första gissning är att den ska visa tränset från lite längre håll, men faktumed att det faktiskt är schabraket dom vill framhäva. Hur dom nu tänker vet jag inte eftersom jag bara ser kanten ifrån denna vinkeln...
 
Har ni sett mycket sådant? Vet inte om man ska kalla det slarv eller feltänkt...

Mysbild

Asslatjejerna / 18 Maj, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Sommarridläger 2013

Asslatjejerna / 18 Maj, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

Glöm inte att anmäla er till stall Asslas egna ridläger i sommar! Kika in vilket som passar just dig!
 

Mot Nykyrka

Asslatjejerna / 18 Maj, 2013 - 06:00 /
2 kommentarer

För regional tävling. Ska som sagt hoppa klasserna LC & LB. Verkar lätt att hitta dit, men det är en ny anläggning, så vi får hoppas det är bra där :)
 

Kvällstid

Asslatjejerna / 17 Maj, 2013 - 18:00 /
7 kommentarer

Ikväll är det hopplektion i en grupp precis som varje fredag. Jag hoppar dock inte Villgott utan låter han vila från det så han är pigg inför morgondagens tävling. Dessutom hoppades han tre dagar förra helgen och det är mer än nog :)
 
Förutom lektionen så ska jag fixa iordning allt nu dagen innan. Packa, fila och slipa på utrustning. Knoppa Villgott??
 

Klippdags

Asslatjejerna / 17 Maj, 2013 - 15:00 /
6 kommentarer

Hur tror ni resultatet blir? ;)

Vaddå snyggt eller

Asslatjejerna / 17 Maj, 2013 - 12:50 /
1 kommentarer

 

Trim på ängen

Asslatjejerna / 17 Maj, 2013 - 10:47 /
1 kommentarer

Igår red jag ett pass på fältet i blåsten. På Villgott då. På hemvägen skulle han nog vilja hoppa upp i mitt knä så spänd som han var ;)
 
Iallafall så skrittade jag fram honom i backarna. Fortsatte sedan att jobba honom på gräset med halter och dylikt för att så småningom ta upp honom i formen. Övergick till trav ganska snabbt och ville bara hitta rätt form och takt direkt vilket jag även gjorde. Han var något springig just i början, men det är bara att använda energin till något positivt. 
Försökte jobba extra med min handställning samt ställning på nacken. Vet inte varför han inte är lika lätt att ställa längre, men jag tror bara jag behöver ha ett tydligare stöd med hjälperna. Jobbade även i galopp i slutet och även där i en något högre form. Han var relativt avslpappnad och rund, men han blir lite stark. Ska jobba igenom det på banan när tillfälle ges, så att han kan gå i en lugn takt utan att ligga på i bettet. 
 
Ni får hålla till godo med dessa mobilbilder sålänge. Restrerande från kameran kommer i helgen!
 
Nu har sadeln börjat glida fram igen. Vet inte om det började när jag tog bort padden. Ska kolla detta noga nästa gång!

Välkommen säger vi igen

Asslatjejerna / 17 Maj, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

Hos oss har vi nu "Jonte", en jättefin c-ponny som är här för att framöver hitta en ny ryttare att jobba med.
 

Now

Asslatjejerna / 16 Maj, 2013 - 20:27 /
6 kommentarer

Får vi lov att presentera ;)

Asslatjejerna / 16 Maj, 2013 - 20:00 /
1 kommentarer

Snygga Villgott

Asslatjejerna / 16 Maj, 2013 - 18:00 /
4 kommentarer

Första lektionen för Petra

Asslatjejerna / 16 Maj, 2013 - 16:00 /
5 kommentarer

Jag red ju Villgott som planerat. Petra var jättekul som tränare, hade bra kontakt med oss elever och duktig på det hon gjorde. Varma rekomendationer. 
 
Passet gick ut på självständig uppvärmning så att ridläraren kunde lära känna både elever och hästar, och se hur vi fungerade. Jag jobbade lite halter, någon volt här och där samt ändrade ställningen på rakt spår. Sedan red vi in på volten och jobbade där runt henne. Jag fick hjälp med att kräva ytterligare ställning av Villgott samt att få upp honom i en högre form som passar bättre tävlingsmässigt. Jag fick också vara noga med att även om han släpper bettet lite så måste jag ta tag i honom och ge mer stöd. Jag har alltid velat släppa lite till för att få fram nosen på honom. 
Galoppen tog vi runt spåret samt lite på volten. Där var Villgott lite stel så jag ska bara tänka på att få honom rundare där hela tiden. Annars lyssnade han helt okej på mina hjälper. Avslutningsvis gjorde vi med skänkelvikningar i trav på diagonalen. Sedan travade vi av dom i den första övningen.
 
Givande och roligt pass som alltid!
 

Ponny som inte vill posa

Asslatjejerna / 16 Maj, 2013 - 13:00 /
5 kommentarer

Tränsade Villgott och släppte honom lite i ridhuset igår för fotografering. Fick dock inga sånadär höjdarkort. Batteriet var dåligt och jag var lite stressad. Sen är inte heller ridhusmiljö det finnaste heller tycker jag. Dessutom tror jag att en viss kille behöver friseras inom kort ;)
 
Ungefär så här intresserad av mig var han under hela den tiden jag skulle fota haha. Men jag lovar att bjuda på de något bättre senare!

Jag <3 vårsolen

Asslatjejerna / 16 Maj, 2013 - 11:12 /
3 kommentarer

Andra passet gillt

Asslatjejerna / 16 Maj, 2013 - 11:00 /
1 kommentarer

Strax innan lektionen igår red jag Minna. Vi skrittade först ut tillsammans med Felicia och Danny och klättrade länge i backarna. I skritt såklart, det tar mest. Sedan red vi hem och in i paddocken. Där red jag lite på volter i trav och galopp samt jobbade fattningar på långsidan. Där skulle hon inte sticka iväg utan göra en mjuk övergång. Gjorde även små volter i galopp i slutet vilket hon tyckte jag var skitjobbig med haha. Men gick gjorde det iallafall och ganska fint dessutom. Tycker verkligen om den hästen, men så säger jag ju numera om alla våra ;)
 

Winstonmys

Asslatjejerna / 16 Maj, 2013 - 09:00 /
2 kommentarer

Med Flemmah på ängen

Asslatjejerna / 16 Maj, 2013 - 06:54 /
3 kommentarer

Igår red jag bland annat Flemmah som jag tänkte skriva om här i ett separat inlägg. 
Först visste jag inte om jag skulle rida på ridbanan eller snabbt inne i ridhuset. Blåste som satan gjorde det, men ett pass på ängen blev det tillslut iallafall. 
 
Även om Flemmah fortfarande är ganska grön så bör hon kunna det allra grundläggande. Jag började alltså jobba henne i skritt och red på volter. Mest att jag skulle få henne runt i en okej form utan att hon skulle tjaffsa emot i munnen. När hon kändes bra där övergick jag till trav. Ungefär ett halvt varv på volten var vad hon sa emot i munnen, men sedan släppte hon efter och jag kunde mjukna och rida henne avslappnat. Jobbade på jättefint tyckte jag. Hon är lite svårare att få runt i vänstervarv, men det har ju med styrka att göra. Den lilla galoppen jag tog var två varv på volten i vardera varv som hon klarade över förväntan. Avslutade med en sträcka rakt fram.
Flemmah har verkligen vuxit i mina ögon, att hon är en sådan himla trevlig häst att rida är ju bara ett stort plus :) 
 
Enda bilden jag lyckades åstadkomma haha!

Dagens fail @ Villgott

Asslatjejerna / 15 Maj, 2013 - 22:38 /
7 kommentarer

Ridskolenytt

Asslatjejerna / 15 Maj, 2013 - 22:07 /
3 kommentarer

Röda schabrak på samtliga sadlar
  
 
 
Alla hästar bär likadana blå grimmor
 
Namnskyltar till respektive häst samt eget grimskaft.

Dressyrpass...

Asslatjejerna / 15 Maj, 2013 - 18:00 /
13 kommentarer

...Är det snart dags för. Idag rider jag Villgott och de andra rider förmodligen deras hästar. Så nu är det på riktigt på riktigt. Och Petra kommer dessutom så det ska bli intressant att rida för en ny tränare :)
 
Foto: http://stallassla.se

Så mysigt

Asslatjejerna / 15 Maj, 2013 - 15:25 /
9 kommentarer

Alla hästar äter i lugn och ro i halvmörker innan alla elever kommer...
 

Före och efter bilder?

Asslatjejerna / 15 Maj, 2013 - 14:06 /
5 kommentarer

Skulle ni tycka det var intressant och se hur Villgott såg ut i kroppen innan han började ridas regelbundet och hur han ser ut nu efter att ha jobbats under en längre tid? Om inte för eran skull så kommer jag nog knäppa några bilder för min och jämföra.
 
Det svåraste kommer vara att hitta en bra före bild. Villgott har egentligen alltid varit bra i hull och vart fin i kroppen, så det som ändrats då är ju förmodligen muskelaturen. Nu är han ju dessutom klippt på halsen vilket gör att han ser lite nättare ut. Men man kan ju kolla för skoj skull =)
 
Om det inte visas helt fel så ska denna bild vara tagen i Maj 2011, så kanske den jag får utgå från...

Långdag?

Asslatjejerna / 15 Maj, 2013 - 12:06 /
11 kommentarer

Idag har jag bestämt mig för en långdag i stallet. Känns längesedan det var en sådan. Oftast brukar jag rida många hästar, men nu ska det vara lektioner och lite sånt under eftermiddagen så det kanske inte blir så extremt stor skillnad på den fronten. Dock kan jag alltid fixa och dona i stallet samt ta mig an kameran. Lovar ju lite nya bilder på bloggen så idag känns som en bra dag att ta tag i det löftet!
 

Vilka tävlingar har vi vart på nu i år?

Asslatjejerna / 15 Maj, 2013 - 10:00 /
10 kommentarer

Startade med några pay and jumper på 60-70-80 cm. Detta i början på året.
 
Startade den första lokala på Falbygden. Nolla i LC och 4 fel i LB.
 
Lokal LC & LB i Mariestad, båda nollor.
 
~Nolla i LC i Lidköping och ute i LB~
 
~Tidaholm, 4 fel i LC och ett pet i LB~
 
Lokal i Herrljunga, 4 fel i LC och nolla i LB
 
Hoppade en LB i Norra-Hammar Taberg och nollade.
 
Detta är väl årets tävlingar med Villgott. Med några pj's emellan. Ska såklart göra en sumering på hela vår tid när den är klar. Men än så länge är det en bit kvar ;)

Framridningen är viktig

Asslatjejerna / 15 Maj, 2013 - 07:30 /
3 kommentarer

Sällan, men ibland händer det att man möter ekipage som inte hunnit rida fram något alls. Jag förstår inte hur dom med gott samvete kan gå in på banan och hoppa sin runda ändå. Hästen är varken uppvärmd fysiskt eller mentalt och kan ta stor skada på båda delar. Ibland har ryttaren sådan tur att hästen ställer upp ändå, men ibland så stannar dom redan på första hindret och visar att dom inte alls är nöjda med att swungas in på banan sådär.
 
Jag brukar lasta ur ungefär 45 min innan min ungefärliga starttid. Iallafall med Villgott. Och då brukar all tid där man gör iordning hästen ta ungefär en kvart. Sedan sitter jag i sadeln en halvtimma innan start och värmer på framridningen. Där jobbar jag mestadels i trav. Ställer igenom hästen i båda sidor och mjukar upp så man får en följsam häst. Lite igångsättningar så man känner att hästen är fokuserad och framme. 
 
Inne på framridningen rider jag oftast två gånger över det lilla hindret så hästen får skutta lite. Landar i galopp och rullar över räcket två gånger. Skrittar litegrann för att sedan ta ett språng på oxern. Sedan får hästen vila tills jag nästan ska in, då avslutar jag med ett språng på antingen räcket eller oxern. Även någon gång innan jag går in ruschar jag några steg på långsidan, och då ska det vara snabbt framme för skänkeln.
Som ni ser så hoppar jag inte fram så mycket och det är för att jag inte vill trötta ut Villgott. För honom handlar det om 4-5 språng för att spara så mycket som möjligt. Alldeles lagom för hans del.
 
Hur är eran uppvärmning?
 

Kvällsfika

Asslatjejerna / 14 Maj, 2013 - 19:38 /
10 kommentarer

Flisan & Donnercup

Asslatjejerna / 14 Maj, 2013 - 15:00 /
14 kommentarer


Hann ta lite kort med mobilen igår innan jag åkte hem. Surt när kameran faktiskt låg i sadelkammaren, haha!

Nästa tävling

Asslatjejerna / 14 Maj, 2013 - 13:00 /
2 kommentarer

Nästa tävling går av nu på lördag i Nykyrka. Det är en regional och jag hoppar som tidigare LC & LB. Ska bli sjukt kul som vanligt, Villgott känns bara stadigare och stadigare och vi har fått en ordentlig kontakt. En kvalrunda har jag nu, så det är två kvar. Men jag tror verkligen på att vi fixar detta.
 
Senare på eftermiddag ska vi svänga förbi vet och vaccinera. Fick klämma in det där så jag slapp avanmäla mig från tävlingar nu när jag behöver dom som mest. Vore ju dessutom tråkigt att missa hemmatävlingen som är nu i Maj!
 

Skogsmys

Asslatjejerna / 14 Maj, 2013 - 11:27 /
3 kommentarer

Igår tog jag mig en uteritt på Villgott på eftermiddagen. Ganska kravlöst där han bara fick rulla på i alla gångarter och sträcka ut. Vi red i skogen och Villgott tyckte det var hur kul som helst. 
 
Strax efter longerade jag Flemmah på ridbanan. Hon har ett litet sår på bogen som inte vill läka, men som tur är har hon inte ont ut av det eller är halt. 
 
Lite senare hade jag två lektioner med Embla, Tina och Winston. Minna och Lövvi gick också med fast då med Felicia och Kajsa. Även Dunört, Donnercup och Hyenan gick under kvällen, så det var bara att checka alla hästar ;)
 
Hyenan och Kajsa senare på kvällen

Välkommen Donnercup

Asslatjejerna / 14 Maj, 2013 - 11:22 /
1 kommentarer

Film från tävlingen

Asslatjejerna / 13 Maj, 2013 - 18:00 /
4 kommentarer

Dålig kvalité på youtube som vanligt. Dom har liksom dragit ut klippet. Jaja...

Nya pållar på ingång...

Asslatjejerna / 13 Maj, 2013 - 17:00 /
2 kommentarer

...

Sorfs tävlingsryttare

Asslatjejerna / 13 Maj, 2013 - 15:00 /
3 kommentarer

Är ni intresserade av att kika på fler tävlingsyttare från Skaraortens ryttarförening? 
 
Kika då in HÄR
 

Presentera banan för din häst

Asslatjejerna / 13 Maj, 2013 - 13:00 /
0 kommentarer

Jag vet inte om jag skrivit ett liknande inlägg tidigare i år, men då kommer ett i repris.
 
När man rider in med hästen på banan tycker jag det är viktigt att visa runt lite innan man startar. Speciellt då när man har en unghäst eller orutinerad häst. Man behöver inte alls visa hinder utan man kan bara rida ett varv liksom så att den har fått se sig omkring. I trav eller galopp. Se läktaren från alla håll, svängar eller sargen. Har man en tittig häst och det finns utspökade hinder på banan är mitt råd att inte rida fram till den och stanna framför. Då visar man hästen att detta kanske är något farligt och utmanar hästen att stå med den face to face, vilket inte är hästens starka sida. Vill man visa hästen hindret så kan man isåfall rida runt hindret och visa att här kommer hästen landa, och här hoppa av. Helst kan man jobba den lite fram och tillbaka i ställningen,för då håller man den sysselsatt och den behöver knappt ägna hindret en blick. Fast den har ändå gjort det ;)
 
Så brukar jag göra med Villgott, eller brukade. Nu är han mycket stadigare och mer reglerbar så oftast kan jag starta direkt. Men jag föredrar ändå att visa hela banan innan jag rider genom start. Då har han sett banan och jag kan rida med flyt.
 
Hur gör ni när ni rider in på banan? 
 
Prisutdelning

Dressyrlektionen på storhäst

Asslatjejerna / 13 Maj, 2013 - 10:56 /
0 kommentarer

Egentligen kanske inte det där "stor" räknas då hon inte är speciellt stor som häst. Men för mig är det häst som häst ;)
 
Så längesedan som i Onsdags var det dressyrlektion som gällde och jag red Minna. Sjukt länge sedan jag red den hästen men jag tycker faktiskt om henne. Vi jobbade mycket volter, på att hitta ställning samt en bra takt. Jobbade även lite skänkelvikningar på den öppna delen av volten som bara skulle vara något steg, för att sedan flytta tillbaka. Jag måste vara noggrann med mina halvhalter så jag hinner med vad som ska göras. 
 
Sedan jobbade vi lite galopp runt spåret med volter vid behov. Även där måste jag jobbade med halvhalter och ha bra stöd på båda tyglar. Då gick hon superbra. Avslutade gjorde vi med skänkelvikning på hörnsidan som jag tyckte gick bra. Det skulle bara vara minimal tvärning och jag tyckte att jag hade koll på hela hästen. Måste dock vara noga med ställningen hela tiden.
 

Powerwalk med älsklingar

Asslatjejerna / 12 Maj, 2013 - 22:19 /
1 kommentarer

Hur matchar ni?

Asslatjejerna / 12 Maj, 2013 - 05:12 /
9 kommentarer

När man är ute på tävlingar så ser man ofta hästsläp som matchar bilen och det syns verkligen att man har tänkt till när man valt släp eller för den delen valt bil. Jag har aldrig brytt mig om att fundera särskilt mycket över vårat släp och huruvida det matchar den gröna bilen vi hade förut. Nu har vi däremot bytt bil och det var faktiskt inte ens en tanke på att den nya skulle matcha vårt släp men det insåg vi ganska snabbt att det gjorde den ju ;) Ha ha en ren slump.
 
Hur har ni det, tänker ni på sånt?
 

Före o efter

Asslatjejerna / 12 Maj, 2013 - 02:07 /
0 kommentarer

Alsing har ju en päls som växer med raketfart och det känns inte alls längesen vi trimmade honom senast, men idag gjordes det igen... Samma hund på alla bilderna fast man inte kan tro det ;P
 

Tvådagars träning..

Asslatjejerna / 11 Maj, 2013 - 22:56 /
4 kommentarer

Då var två dagars träning för Eamon Hickey avklarad för denna gången, massor av bra tips har vi fått och en hel del beröm för vår ridning och arbetet vi lägger ner på ponnyerna har vi också fått ;) Riktigt kul att få så bra kritik även om det såklart finns massor kvar att jobba med.
 
Vi åkte fram och tillbaka medan hästarna fick en grön hage att vila ut i under natten och de såg verkligen ut att ha mått riktigt gott när vi kom i förmiddags.
 

Regional LB

Asslatjejerna / 11 Maj, 2013 - 10:33 /
5 kommentarer

I Torsdags var vi ju som ni vet uppe i Norra-Hammar Taberg och tävlade. Jag hoppade bara en regional LB och åkte sedan hem. LA rundorna kommer längre fram, vill inte pusha honom just nu utan bara ligga stilla lite och få mer rutin. Det var iallafall ett helskotta att hitta även om det i själva verket inte borde vart svårt. Dock har varken jag eller mamma något lokalsinne så det blev som det blev haha!
 
När vi kom fram var det iallafall dags för bangång och veterinärbesiktning. Sedan red jag fram och hoppade fram. Jag hade såå svårt att koncentrera mig där inne i vimlet, så det blev bara halvdana språng hela tiden. Man kunde inte planera vägen ordentligt och hann knappt hitta ett bra tempo.
 
Trots den lite halvdana framhoppningen så gick han som en klocka på banan. Fokuserad, precis som mig, lyhörd för mina hjälper och stadig. Tror han gillar att gå ute. Tar liksom för sig mer. Kom bra på alla hinder utom nummer fem som var en sträcka på långsidan. Jag borde tagit tillbaka honom ett språng istället för att försöka rida fram honom till 6 stycken. Men det gick bra ändå, han tog ett litet kaninskutt och kom över. Restrerande av banan gick också bra. NOLLA, en kvalrunda avklarad! :)
 

Laddar upp för pass nummer två

Asslatjejerna / 11 Maj, 2013 - 09:37 /
0 kommentarer

Igår red vi ett tufft lärorikt och framförallt roligt pass i 1.5 timme. Hyenan började och sedan var det Winston, Villgott, Lövvi och Minna i en grupp på kvällen. 
Nu har hästarna varit kvar och hämtat krafter i hage där över natten, så nu = nya tag :)
 
 

Höres ikväll

Asslatjejerna / 10 Maj, 2013 - 11:06 /
0 kommentarer

Gårdagens resultat

Asslatjejerna / 10 Maj, 2013 - 10:26 /
0 kommentarer

Golden Tina

Asslatjejerna / 10 Maj, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Tina
 
♦ Kategori: B-ponny
 
♦ Född: 
 
♦ Stam: 
 
♦ Meriter: 
 
Om Tina: En ganska nykomling till ridskolan som tar allting med ro. Snäll mot alla barnen och skuttar gärna omkring på banan likväl som i skogen. Tina har en typ av astma vilket gör att hon inte orkar fullt lika mycket som de andra hästarna. Det som händer är att hon får vila lite mer och detta förbättras i takt med att hennes kondition kommer.
 
 
 

Träningar för Eamon Hickey...

Asslatjejerna / 09 Maj, 2013 - 17:00 /
6 kommentarer

...Drar nu igång igen. Denna gången är det ett tvådagars uppe i Tidaholm med markarbete/hoppning. Med start imorgon. Villgott ska givetvis med så det ska bli riktigt kul. Får hoppas han kommer ihåg oss som ekipage så han ser om vi utvecklats ;)
 

Klickertränar än

Asslatjejerna / 09 Maj, 2013 - 10:00 /
3 kommentarer

Åh vad arg jag är på mitt redigeringsprogram just nu. Jag vill ju såklart visa er fler videos när jag klickertränar med Amis, men ljuder vill bara inte fungera! Jag får helt enkelt prova att filma om allihopa, för övriga filmer funkar som vanligt. Suck :(
 
Bjuder på alla i repris sålänge. Känns att dom är gamla, för hon är duktigare nu :P
 

Bilar upp mot Norra-Hammar...

Asslatjejerna / 09 Maj, 2013 - 06:00 /
2 kommentarer

...Med Villgott i bak i transporten. Snygg och tävlingsfixad precis som utrustningen i kofforten. Nu kör vi på en bra runda innan hemfärd igen! :-)
 

Sommarn på G!!!

Asslatjejerna / 09 Maj, 2013 - 00:00 /
2 kommentarer

Jäklar vad det går fort nu, man ser typ hur gräset växer och träden blir grönare o grönare, lite regn nu o värme så har vi sommar på ett kick:=)
 
Hästarna gillar ett stilla sommarregn och det ser ut som om de njuter av att långsamt torka till i solen...
Mamma knäppte några bilder på Nils hästar som så fint stod o solade sig i hagen
 
 
Rameo stilar upp sig;)
 

Inför torsdagsmorgon

Asslatjejerna / 08 Maj, 2013 - 19:00 /
1 kommentarer

Imorgon åker vi ju upp mot Jönköping och tävlar, så nu ska jag fixa iordning Villgott och hans utrustning. Borsta och putsa, och jag hade även tänkt att knoppa om tiden räcker till. Jag är ju totalt värdelös på det så får jag några extraminuter så tar jag gärna dom ;)
 
De inbakade flätorna jag gjorde när han hade längre man är jag dock väldigt nöjd med. Mycket enklare för min del haha!

Hundar i varma bilar

Asslatjejerna / 08 Maj, 2013 - 16:00 /
6 kommentarer

 
Kände imorse när det var ca 25 grader i solen hur jäkla varmt det var på hemvägen från stallet. Enligt tabellen ovan skulle det kunna var en värme på 40 grader när man satte sig i bilen. Detta är verkligen något att tänka på när man ska lämna sin hund. Eller om man överhuvudtaget ska lämna sin hund...
 
Ska hunden bara vara själv i bilen en liten stund klarar den sig ganska länge på att stå i skuggan med lagom mycket nervevad ruta. Men att man lämnar den i solen under lika lång tid är verkligen inte schysst.
 
Detta skulle absolut kunna bli ett problem för oss på tävlingsplatsen. Om man inte alltid hinner eller kan gå med hunden i koppel så är det kanske inte bara att slänga in hunden i bilen. Åker vi tillsammans med Johanna så har vi sådan tur och lyx att vi får dela hundbur med dom, och den går ju faktiskt smidigt att ställa i skugga med en bunke vatten. 
 
Men som sagt, tänk på hur varmt det är på sommaren. Framför allt i bilen när den stått i solen. 
Fasar lite för Amis som kommer få gå hela dagen imorgon med all sin tjocka päls :(

Morgondagens outfit?

Asslatjejerna / 08 Maj, 2013 - 13:00 /
3 kommentarer

Jag har nog haft alla möjliga färger på Villgott nu känns det som. Utom mitt allra mest utstickande schabrak som är i någon mintgrön nyans. Jag vet inte om jag vågar ha det på Villgott riktigt. Passar ju inte hans färg alls men å andra sidan så kan det bli snyggt när det väl är på... Blir det inte det så kör jag på vårt vita asslatjejerna.se schabrak. Det har lite dålig passform men är ett säkert kort i och med att färgen är som den är!
 

Dressyrträning...

Asslatjejerna / 08 Maj, 2013 - 10:09 /
2 kommentarer

...Sådär på kvällskvisten. Varje onsdag är det ju dressyrlektion som jag, Felicia, Emilia och Nina är med i. Jag skippar att rida Villgott där då jag inte tycker han behöver gå ett tufft timmpass dagen innan tävling hihi. Så jag rider nog någon annan. Jag kan ta med kameran och se om Johanna kanske kan knäppa lite bilder i ridhuset, inte 100% säkert att det går ;)
 

Morgonpass

Asslatjejerna / 08 Maj, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Fy så härligt väder! Nu ska jag åka upp och ta morgonpasset i stallet. Innebär vattning, fodring samt utsläpp. Ska fixa lite smått inför tävlingen imorgon också, men det mesta får ske på kvällen. Höres!
 
Shettisar i morgonsolen tidigare i år

Ledighet från stallet

Asslatjejerna / 07 Maj, 2013 - 21:56 /
8 kommentarer

Idag har jag inte varit uppe i stallet alls vilket betyder att Villgott får vila från arbetet och istället strosa runt i hagen med kompisarna. Hoppas han laddar upp för torsdag så han har mycket energi ;)
 
Istället har jag tillbringat eftermiddagen med en kompis i sommarvärmen. Låg ute och solade i hela 33 grader. Snacka om skönt. Något mer som blir brunare just nu är mitt hår då jag sitter med hårfärgen i högsta hugg. Får hoppas resultatet blir som det önskas...
 

Trim trim trim

Asslatjejerna / 07 Maj, 2013 - 19:48 /
9 kommentarer

Igår red jag ett dressyrpass på Villgott i paddocken. Började med grunderna i skritt först, att han skulle trampa in i halten, kunna rygga, öppna & sluta. Bytte även varv ofta genom att flytta in framdelen i en vändning vilket funkade förvånandsvärt bra. I traven jobbade jag mest loss honom i sidorna, provade att flytta in bakdelen något, red lite volter. Han är verkligen mer framme med nosen nu, det känns. 
 
Sedan gick jag över till galoppjobbet. Först red jag fram honom lite i mellantempo. Lät han sträcka ut lite på spåret samt volter. Sedan började jag jobba fattningar och att han skulle gå i ett samlat tempo, på rakt spår samt små volter. Provade enkla byten i slutet vilket gick sådär. Provade först hur han reagerade om jag bara bytte ställning samt gav han motsatt fattning, någon gång försökte han byta, men annars fortsatte han i samma, så då fick jag bryta av till skritt och sedan fatta ny galopp. Det funkade helt okej. Han var dock inte helt alert då han var trött i benen efter ett hårt pass. Så efter några sådana var det avskrittning som gälllde :)
 

Villgott i Herrljunga

Asslatjejerna / 07 Maj, 2013 - 13:00 /
8 kommentarer

Vart har ni mobilen på ridturen?

Asslatjejerna / 07 Maj, 2013 - 11:08 /
3 kommentarer

Nu när vi går mot varmare tider så slipper man helst jacka på ridturerna i värmen, men det krånglar till det för mig och säkert även andra med dålig fantasi. Nämligen, vart ska man ha mobilen? 
 
Nu i vinter har jag bara haft den i jackfickan, lätt som en plätt. Och förr kunde jag även ha den i byxfickan då jag hade en Xperia mini. Nu är jag "oturligt" nog ägare till en fet iphone som inte är lika smidig. Jag har fått tvinga på mig jacka ändå och svettats ihjäl för att jag överhuvudtaget ska kunna ha med mig mobilen. Den vill jag ju såklart ha med mig för säkerhetens skull, om man skulle ramla av och hästen springa iväg eller dylikt.
 
Det finns ju en rad alternativ faktiskt men jag tycker ingen av dom är någon direkt höjdare. I bh:n? Nej tycker inte det är fräscht, otroligt klumpigt dessutom. Hållare på armen? Hm, verkar osmidigt och klumpigt även det. Det alternativen jag ska prova är att trycka ned den i en socka eller i byxlinningen.... Kanske kan funka? 
 
Vart förvarar ni mobilen under ridturen?
 

Aka Lövvistyle

Asslatjejerna / 07 Maj, 2013 - 11:00 /
2 kommentarer

Ut i tisdagssolen

Asslatjejerna / 07 Maj, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Om det är Amis som börjar bli tjock eller om det bara är en synvilla med all päls har jag ingen aning om, men nu drar jag med henne ut på en power walk iallfall. Såå skönt väder och Amis älskar långrundor. Mer mysigt kan det inte bli när musik i öronen toppar det!
 

Syskonen A

Asslatjejerna / 07 Maj, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

 
Jag var ju hundvakt förra helgen och tänkte passat på att fota dom lite tillsammans. Jag var dock för lat för att gå ut och innomhus blev dom liksom inte bra ihop. En bild lyckades jag åstadkomma lite snabbt iallafall hihi, så söta!

Tar med mig kameran upp

Asslatjejerna / 06 Maj, 2013 - 16:00 /
4 kommentarer

Lite senare kommer Felicia och co upp till stallet, och då brukar jag alltid åka dit upp en sväng tidigare så det hinns rida lite fler hästar. Jag tänkte även ta med kameran upp en sväng vilket var ett tag sedan, och jag ska verkligen engagera mig så jag kanske får lite visningsbara bilder haha!
 
Sist, fotosession med lilla Tina

Snart kommer slutklämmen

Asslatjejerna / 06 Maj, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

Längtar så otroligt mycket tills vi får bytt vår design här på bloggen. När man vet att man är på väg att byta är det alltid tråkigt att behöva ha kvar den gamla ett tag till. Vad vi väntar på dock är headerbilderna som troligtvis skall fotas på Skålltorps regionala tävling den 25 Maj. 
 
Beställning av design ska göras av http://annaform.se och bilder ska förhoppningsvis tas utav duktiga http://amandahed.blogg.se!
 
Väntar med spänning på asslatjejerna.se's nya utseende :)
 
Glöm inte följa mig på instragram; carolinawillig

Fotograf på plats

Asslatjejerna / 06 Maj, 2013 - 11:00 /
1 kommentarer

På tävlingen i Herrljunga var det fotograf på plats. Både jag Felicia och Emilia har beställt bilder där ifrån, men jag har inte fått mina ännu. Kan inte hålla mig tills jag får se dom knappt haha!
 
 
Ovan ser ni bilderna på Embla och Winston. Emblas resultat i klassen LD+5 blev förresten fyra fel. Helt okej resultat för sin första lokala start!

Veckoschema

Asslatjejerna / 06 Maj, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Denna veckan ligger tävlingen så tidigt som på torsdagen. Det är en regional som går av stapeln i "Norra-Hammar Taberg". Ja nu tänker ni säker - Vart fasen ligger det, för det tänkte jag med när jag hörde namnet haha... Men någonstans nära Jönköping, så dit ska vi nog hitta. 
 
Eftersom det nu är ca fyra dagar kvar tänkte jag visa lite hur jag på ett ungefär tänkt att rida fram tills dess.
 
Måndag - Dressyrpass i paddocken
Tisdag - Klättring + dressyr på fältet
Onsdag - Uteritt
 
Jag lägger upp det som så att han ska gå lugnt dagen innan, men ändå fått röra på sig och jag har fått känna igenom honom lite. Och han ska heller inte ha gått extremt hårt, alltså typ konditionspass och sådant två dagar innan. Det gör egentligen inte så himla mycket, men kan jag välja att inte lägga det där så gör jag gärna det. 
 
Hur gör ni innan tävling?
 
Jag vet själv bäst hur Villgott fungerar på tävlingsplats efter respektive veckoschema, och jag tycker verkligen jag har hittat rätt nu :)

Lättinfångade hästar?

Asslatjejerna / 06 Maj, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Hur är er hästar när ni hämtar dom i hagen? Kommer dom till mötes, stannar på plats eller är dom sådär jäkligt jobbiga och springer ifrån er?

I snart tre hela år har jag ridit på stall Assla, och jag har mött både svårinfångade hästar samt de som kommer i full galopp för att hälsa. Jag har fått med mig så mycket kunskap om hur man hanterar en såndär situation att det går som rinnande vatten numera. Allt från Åsa :P
Det märker man så väl när man ser andra lite osäkrare personer som ska fånga in en svårfångad häst, hur dom ger fel signaler och rör sig på fel yta. 
 
För att inte nämna några namn hade vi en ponny som kom till oss för tillridning en gång. H*n var väldigt osäker i hanteringen allmänt och var just en såndär ponny som inte ville komma i hagen. H*n kastade sig hellre därifrån när man kom nära eller vandrade iväg så fort man gick in i hagen. Första stunden då h*n kom hade vi h*n i lite mindre hage. Inte extremt liten men h*n kunde inte springa ifrån oss så långt. Eftersom detta var väldigt länge sedan hade inte jag så mycket kunskap om hur jag skulle hantera situationen, så jag fick förlita mig på tillit. Jag satte mig på en sten i hagen med havre hos mig och väntade ut ponnyn helt enkelt. Tillslut gick väl det men jag minns hur länge jag kunde få sitta.
 
Men så finns de ju såklart de som jävlas med att inte komma i hagen och de vill man ju inte fjäska och dalta med, iallafall inte jag som tycker rätt ska vara rätt och uppfostran ska vara på sin plats ;P
Mitt korta tips till vad som skulle kunna vara ett kapitel att beskriva är; tänk ett steg före hästen och var bestämd. 
 
Just nu har vi väldigt trevliga hästar i hagen. Dunört har förr vart lite skeptisk till att komma men det är som bortblåst. Embla kommer ibland springandes så fort man kommer och följer en som en svans. Resten är väldigt neutrala på den fronten. Dom verkar ha ett motto som lyder: Inte röra sig i onödan haha!
 
Lille gamle Queenie kom en alltid till mötes!

Seg som...

Asslatjejerna / 05 Maj, 2013 - 19:00 /
1 kommentarer

Datorn är verkligen inte något jag varken hunnit eller orkat med de senaste två tre dagarna. Jag känner mig helt slutkörd både fysiskt och psykiskt, för tro det eller ej, jag gör saker trots att jag inte går i skolan. Jag ligger inte i soffan och glor på tv sju dagar i veckan som det kanske låter. 
 
Nu menar jag inte heller att mina dagar är fullproppade ständigt, men de allra senaste har vart det. En del dagar i veckan kan gå utan att jag har några större planer, medan jag senare har fullt upp i några dagar framåt. En kompis frågade mig om en träff och jag fick alltså rabbla upp mitt schema som rörde den veckan för att hon skulle förstå mig. 
 
Såklart är det skönt att vara sysselsatt just för att undvika den där stillasittar-perioden, men en del saker skulle ju vara skönt att välja bort. Nu vet ni iallafall hur jag har det, och bloggen har uppdaterats dåligt för att jag vart för slut för att orka med den. Har liksom bara gått och dragit den stunden på dagen jag har haft till övers haha!
 
Nu ska det kläckas lite idéer till er för dagarna framför mig ser ljusa ut :)
 
Så sjukt gammal bild så det inte är sant 

Söndagsmotion

Asslatjejerna / 05 Maj, 2013 - 17:15 /
1 kommentarer

I förmiddags var jag uppe och tog ett konditionspass på Villgott. Vi var ute i timman ungefär med en avskrittning på över 20 min. Tycker det är så skönt att låta dom få trampa på lite extra efteråt när dom är lite möra i benen.
 
Iallafall så började jag passet med att jobba honom i skritt. Att han skulle ta halter bra samt rygga ett steg. Det gör han riktigt bra. Jobbade även lite slutor som jag också tror han börjar fatta poängen med. När vi sedan övergår i trav är det liite krångligare. Han flyttar sig gärna sidvärtes istället så det gäller verkligen att rida rätt. 
I traven jobbade jag mest på att ställa han lite grann i nacken åt båda håll, och sedan rakställa. Även ha ett bra tempo. Likadant i galoppen, men där även att jag skulle rida ihop honom. Jag vill att han ska vila på steget och verkligen gå långsamt långsamt. Han var lite stark men stundtals fick jag honom exakt där jag ville och då stod han inte emot något i munnen. När vi galopperat i den övningen ett tag var det dags att öka tempot. Jag lägger helt enkelt fram handen något och trycker på honom och så rullar vi, då med minimala tempoväxlingar.
Med en kort skrittpaus kom vi fram till en grusväg som går runt ett gärde precis som en galoppbana, där jag galopperade honom samlat ett varv och i högre tempo ett varv. Tyckte faktist han jobbade bra båda dessa varven och det räckte för dagen :)
 
Har ni vart hurtiga och ridit idag? 
 

Ute i skogen

Asslatjejerna / 04 Maj, 2013 - 16:53 /
6 kommentarer

Har nyss avklarat en uteritt på fyra pers. Vi på våra hästar och Kajsa på Flemmah. Red ut en sväng på grusvägarna och i skogen och lät dom galoppera av sig lite. Villgott var mer än pigg och ville bara springa haha. Han är allt lite spänd så det gäller att få av honom lite energi direkt, annars går han som ett energiknippe resten av turen ;)
 

Hoppass

Asslatjejerna / 04 Maj, 2013 - 16:15 /
0 kommentarer

Igår var det ju hopplektion för Åsa i ridhuset. Vi jobbade först över bommar på volten där fokuset låg på att hitta en lugn och samlad takt så dom jobbade och lyfte ordentligt över bommarna. Villgott lyssnade bra på mina hjälper och var bara lite för snabb i början, men sedan slappnade han av och fokuserade. Sedan hoppade vi ett räcke på diagonalen där vi skulle landa i rätt galopp. Jag landade dock alltid i fel haha. Villgott är lite starkare i sin högersida och det är oftast även den galoppen han väljer även på tävling. Det är något vi får jobba på långsiktigt och inte något som ändras på en lektion. Sist av allt rullade vi på en kombination. Där vi skulle komma in i en aktiv trav landa i galopp över räcket och hoppa oxern. Oxern höjdes upp lite på slutet så vi fick hoppa lite höjd. Bakbommen för mig låg på 1m, och det är så skönt att det inte ens känns för högt på Villgott. Känner bara att jag behöver lite mer rutin och balans i de sprången.
 
Embla reds ut i skogen innan dess så att även hon skulle få gå. Travade och galopperade en hel del innan jag skrittade av. I början av passet var hon väldigt hård/stel och så osammarbetsvillig, men i slutet slappnade hon av och mjuknade till. Hon behöver liksom få komma igång och bli ordentligt varm innan hon kan jobba som man vill tror jag. 
 
Mysiga hagbilder från dagen!

Hoppträning

Asslatjejerna / 03 Maj, 2013 - 17:00 /
4 kommentarer

@ Wärmagården just nu. Är första lektionen med i competitiongruppen. Blir nog Villgott. Men först ska jag ta ett stallpass :)
 

När ska man vara färdigkvalad?

Asslatjejerna / 03 Maj, 2013 - 14:44 /
3 kommentarer

Har kollat över tävlingar i flera timmar nu. Bara suttit och planerat och kollat runt vilka som passar bäst och så, därför jag har varit lite off här. Jag hittade många väldigt bra och tryckte även in en regional redan den nionde. Vi hoppar bara en klass och åker hem igen så det kommer nog gå väldigt fort även om resetiden är lite längre. 
 
En grej bara. Det står väldigt olika på nätet om när man ska vara färdigkvalad till ungponny SM. Är det som det står, den 31 Juli, eller är det senare i september? 
 

@ Götenetidningen

Asslatjejerna / 03 Maj, 2013 - 10:36 /
4 kommentarer

 
Läs om artikeln i Götene tidningen eller på nätet HÄR,

Tävlingsfilmer från Herrljunga

Asslatjejerna / 02 Maj, 2013 - 21:55 /
3 kommentarer

 

Tävlingsuppdatering

Asslatjejerna / 02 Maj, 2013 - 19:54 /
1 kommentarer

Sådär nu kommer den äntligen...
 
Redan på första framhoppningen kändes Villgott lite loj/trött för det varma vädret. Han gjorde vad jag bad han om men liksom inte mer än så. Lite sådär på halvfart. På banan sedan var jag såå osäker på underlaget. Jag visste exakt vilket tempo jag borde haft på den stora gräsbanan men vågade liksom aldrig sträcka mig till det i varken kurvor eller raksträckor. Jag var så rädd att han skulle slira till. Det resulterade iallafall att jag inte red fram tillräckligt mot hindrena och han kröp nära. Fick ett stopp mot vågplanket då vi kom fel, och sedan fortsatte resten av banan okej. Det var alltså LC:n där vi slutade på 4 fel + eventuella tidsfel som säkert står i resultatet.
 
I LB:n var han grym. Jag red på han mer framåt och vågade lita på broddarna, var fokuserad på framhoppningen så jag fick en bra känsla att gå på inne på banan. Fick bra språng och han var lyhörd för mig. Nollade alltså den klassen, synd bara på att den var lokal, annars hade det ju blivit ett kval. Banan i sig var ganska teknisk, inte många transportsträckor utan korta vägar och svängar. Såklart blir det svårare ju högre upp man kommer, och det var riktigt kul och jag är så nöjd!
 

Avslutar med detta smilet haha! Men guuud vad fin Villgott är, kan inte se mig mätt på honom!

Snabbupdate

Asslatjejerna / 02 Maj, 2013 - 09:48 /
0 kommentarer

Hejsan! Jag är borta hela dagen och har inte hunnit göra några tidsinställda alls. Update med bilder och filmer från tävlingen kommer ikväll :)
 

Mot Herrljunga...

Asslatjejerna / 01 Maj, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

 
... För tävling, vad jag hoppas är på gräsbanan och inte vädret har ställt till med något annat ;)