Natt (?) promenad

Asslatjejerna / 30 November, 2013 - 22:50 / Vardag
2 kommentarer

Vet ni vad? Efter flera timmars nötande dressyr i två olika sadlar, eller på två olika hästar, flera dagar i sträck, är jag nu helt mör i röven. Har seriöst träningsvärk i varenda muskel i kroppen känns det som haha! Det är också den enda anledningen att jag nu ska ta en längre promenad med vovven, för egentligen är jag dödstrött. Får helt enkelt chansa på att uttrycket "gå bort din träningsvärk" existerar i verkliga livet...
 

Felicia o Carola LB:1 70,42%

Asslatjejerna / 30 November, 2013 - 22:42 / Videos
0 kommentarer

 

Emilia o Winston LA:1 debut 64,86%

Asslatjejerna / 30 November, 2013 - 22:35 / Videos
0 kommentarer

2 fina dressyrnissar

Asslatjejerna / 30 November, 2013 - 22:09 / Vardag
2 kommentarer

Idag har jag ridit Villgott och Dunört på våran programridning och jag lyckades komma tvåa med Villgott och trea med Dunört i Asslamästerskapen. Det var väldigt roligt för det var inte mina förväntningar när jag ridit klart mitt på Villgott.
 
Om vi börjar med honom då. Jag började rida fram med lite övergångar, bågar och andra sysselsättningar innan jag gick in på banan. Där blev han något loj men jag får fuska lite genom att rida med lite mer energi uppåt. Dessutom hjälper det mycket för mig som studsar som en galning på ryggen haha. Det var det jag trodde skulle dra ner mest, men jag fick många 8:or där så det visade sig att det kanske inte var så farligt. I galoppen var han jämn, rund och fin och var allmänt härlig att sitta på. Trodde dock att vår mellangalopp skulle ge lite mer poäng, men det är bara att utmana sig ännu mer nästa gång!
 
I LA:n red jag på han något mer framåt och såg till att hela tiden ha honom fram för skänkeln. Det hjälpte faktiskt och han var mer lyhörd på banan. Dessutom kändes det som om han hade lite mer framåtbjudning självmant. De olika delarna satte vi bra men gjorde någon miss i högerfattningarna. Det var bara att rätta snabbt och fortsätta!
 
I LB:1 red jag på något på 71% och i LA:n något på 68%.
 
Sedan var det dags för Dunört och hon var lite på latsidan när jag hoppade upp, kanske dock förståeligt när hon gått några program innan. Jag ville få upp henne mer på bakbenen och en ärlig bjudning framåt. Hon blev lite kinkig på framridningen men vi löste det rätt bra ihop. Hon tyckte det var riktigt tufft med den förvända galoppen så jag fick driva som sjutton in i det sista haha. Dessutom satte vi de små volterna i galopp som jag tyckte var svåra. Men lilla drottningen var väldigt fin att både sitta på och kolla på idag, tror jag 
 
 
Vi skramlade också ihop något på 71% vilket jag är himla nöjd med eftersom det var våran första start ihop någonsin. Hoppas givetvis på att det blir fler framöver för hon var verkligen något extra att sitta på
 
Bjuder på några underbara bilder från dagen tagna av Mattias Malmgren, i väntan på mina... Våra ursnygga ridskoleponnyer med grymt duktiga lektionsryttare! Åh vad stolt man blir!

En snabbis

Asslatjejerna / 29 November, 2013 - 21:34 / Vardag
4 kommentarer

Varit i stallet hela eftermiddagen och red även Dunört och Villgott. Dunört var riktigt go och härlig och nästan lite för avslappnad, Men kändes riktigt bra att jobba utefter det. Villgott var ett energiknippe utan dess like och passet kändes i det hela inte alls bra. Envis och ville inte släppa i vänster precis som tidigare. Som grädden på moset kan jag verkligen inte sitta ned ordentligt och kan därmed inte få ut det bästa av Villgott. Känns lite frustrerande inför imorgon, men jag ska bara rida precis som vanligt och se hur det resulterar. Jag veeet ju att Villgott är bäst iallafall haha...
 
 

Amis kutar runt

Asslatjejerna / 29 November, 2013 - 06:30 / videor
2 kommentarer

Vinnaren av benreflexerna

Asslatjejerna / 28 November, 2013 - 12:25 / Vardag
2 kommentarer

GRATTIS CAJSA
 
Maila info@lantbutiken.se så skall du få ditt pris hemskickat till dig!

Hejdå vännen

Asslatjejerna / 28 November, 2013 - 10:27 / Vardag
5 kommentarer

För några dagar sedan fick vi vinka av New Luck som fått ett nytt alldeles perfekt hem i Åmål. Han kommer få det så himla bra och visst är det skönt när man inte kan bli nöjdare med hemmet!
 
Hejdå Hyenan, du har lämnat stora hovavtryck här hos oss på stall Assla! ♥
 

Tjoho morgonen!

Asslatjejerna / 28 November, 2013 - 08:00 / Vardag
1 kommentarer

Halloj härliga torsdag! Inte ofta jag skriver den meningen men när veckan går fort är man glad  Jag startar min morgon med ett matteprov, som jag förövrigt satt uppe länge och pluggade till igår kväll. Därav har jag inte hunnit skriva några inlägg för dagen. 
 
I eftermiddag eller ikväll så ska jag för ovanlighetens skull åka upp till stallet en snabbis. Ponnyerna och numera hästen behöver röra på fötterna en sväng. Alla tre ska nog få gå i skogen och ha roligt, MEN lösgörande arbete står på schemat. Med det menar jag skänkelvikningar och annat som får dom varma och mjuka i kroppen samt en väl stretchad muskulatur. Work!
 
 

Underbara dressyr-Villgott

Asslatjejerna / 27 November, 2013 - 22:22 / Vardag
1 kommentarer

Har precis avklarat ett sånt där superpass för Petra. Vi körde en snabb genomgång av lite olika rörelser och fick med oss mycket tips för att få det ännu bättre. Bland annat jobbade vi med skänkelvikningar, förvänd galopp, fattningar, ökningar och så vidare. Villgott kändes mycket stadig och självbärig idag, men något låst i vänster. Han är inte lika mjuk och lösgjord i den sidan om man jämför med höger. Bortser man från det är jag supernöjd. Han var lydig, glad och energisk, speciellt i galoppen där han idag tog för sig mycket mer. Även om passet var långt tyckte jag att han höll ut bra enda till slutet. Låg på lite hela tiden och det är helt perfekt att jobba med.
 
Tills helgen har jag satt upp personliga mål för de jag ska rida. Vill rida på en viss känsla och över en viss procent den här gången, så att jag ser en klar förbättring från tidigare. Men dom är mina tills jag gjort klart mina ritter haha!
 

Vem blir Asslas mästare?

Asslatjejerna / 27 November, 2013 - 14:00 / Vardag
2 kommentarer

 
Vill ni ha någon av dessa hemma hos er? Eller rent utav alla tre? Missa INTE asslamästerskapen!!
 

Adventsdressyr med Asslamästerskap 2013

 

30/11 14:00

 

-Blåbärsdressyr

-LC:1

-LB:1

-LA:1

MSVB:1

 

Det bjuds på glögg och pepparkaka!

Anmälan till Åsa 0703-667862


 

Pay and Jump med Asslamästerskap 2013

 

7/12 14:00

 

Valfri höjd.

 

Anmälan till Åsa 0703-667862

Hälsningar i vinterkylan

Asslatjejerna / 27 November, 2013 - 13:00 / Vardag
3 kommentarer

BILD LÅNAD FRÅN AMANDAHED.BLOGG.SE
 
Danny och Brownie hälsar en frustning i vinterns vackra väder!

Kvällens dressyr är snart här

Asslatjejerna / 27 November, 2013 - 11:00 / Vardag
1 kommentarer

Om tre dagar är det dressyrtävling med mästerskap här på Stall Assla (Mer om det senare) och vad passar då inte in perfekt, om inte en dressyrträning för Petra?! Jag ska vara med på både Villgott och Dunört i helgen men kan inte bestämma mig för vem jag ska rida på träningen. Om jag har riktigt tur så hinner jag upp tidigt och hinner rida med båda två. Lite extra coaching sitter aldrig fel!
 
 
Den här bilden beskriver Villgott väldigt bra just nu. Lätt i hand och med det menar jag självbärig samt ordentligt uppe på bakbenen. Hoppas bara känslan håller i sig så att han kan kamma hem lite fina siffror i protokollet!

Franskapaus

Asslatjejerna / 27 November, 2013 - 08:57 / Vardag
1 kommentarer

7 minuters paus kastade in mig på våran blogg. Jag tänkte att NI skulle skicka en kommentar om vad som fattas här på bloggen, det vill säga massor av tips på inlägg!

All i want for christmas...

Asslatjejerna / 27 November, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

Julen närmar sig med lite mindre än en månad kvar. Önskelistor hit och dit och längtan efter jullovet är ju här redan. Jag är så himla nöjd just nu och vet att mamma redan betalar så mycket med min ridning så det känns så onödigt att önska sig en massa grejer bara för att det är jul. Men såklart håller ju traditionen i sig och det är ju nästan ett måste när man driver en hästblogg, att skriva vad som är på toppen av en önskelista, ifall att
 
Sporrskydd är välbehövligt för att inte repa mina stövlar. Då behövs en dyrare present vid nästa tillfälle, om ni förstår haha...
 
Stövelväska alternativt med hjälmväska. Den här på Hööks var riktigt billig och skulle vara till stor hjälp både på hemmaplan och när man tävlar.
 
Läderbalsamet från Lincoln är oslagbart bra!
 
Ridbyxor finns det alltid plats för i gaderoben, speciellt nu när mina flesta börjar slitas ut ordentligt.
 
Bandageunderlägg för lindor, eftersom jag hade planerat att börja linda på dressyrträningarna framöver. Hur snyggt!
 
Sporremmar i läder utan eller med bling. Prydligare och ett måste för mig!
 
Ryktväska eftersom den jag har just nu är lite väl gammal och skitig. Även den här var för ett kanonpris på Hööks och då kan man ju inte blunda...
 
Men vet ni vad som är allra roligast?! Överraskningar, i love them!

Just nu på Wärmagården

Asslatjejerna / 26 November, 2013 - 18:45 / Vardag
7 kommentarer

Ridtisdag

Asslatjejerna / 26 November, 2013 - 17:20 / Vardag
1 kommentarer

Idag hoppade jag Embla en gång till medans vår bana fortfarande var uppbyggd från gårdagens lek
tion. Hon var lite trött men lyssnade bra trots det och hoppade helt okej. Väldigt ärlig och gjorde rätt för sig. Jag och Felicia hade som mål för dagen att hoppa en bana på 1-meter, men jag avslutade henne när det kändes bra så att jag inte skulle kräva allt för mycket av henne. Är himla nöjd!
 
 
Dunört reds också i ridhuset men fick gå dressyr eftersom jag inte hittade hennes vanliga sadel. Jag rullade dock över lite upphöjda bommar i galopp och det tyckte hon var roligt bara det. Förövrigt jobbade jag mycket lösgörande och stretching. Överdriven ställning, skänkelvikningar och massor av övergånger. Tycker jag fick henne väldigt mjuk, lyhörd och avslappnad i slutet trots att passet inte varade speciellt länge. 
 
 
Sist provade jag också att hoppa Chappe ett par språng, det tyckte han om kan jag lova!

Jobbvärlden är så jobbig

Asslatjejerna / 26 November, 2013 - 12:00 / Vardag
3 kommentarer

Jag har ju spånat mycket på att jag i framtiden vill jobba med djur, men att det är svårt att hitta ett trivsamt och välbetalat jobb bara sådär. Det känns som det finns hur många alternativ som helst, men samtidigt inga alls och jag står med tomhet och stampar på samma ställe.
 
Häromdagen var jag inne och kikade på hundhjalpen.se där frivillig personal utan någon lön tar hand om hundar som importeras direkt från Rumänien. Pengar ur egen ficka används till de obligatoriska veterinärkostnaderna och deras lediga fritid spenderas på föreningen, varav man förstår att dom måste ha ett annat bra jobb vid sidan av för att dom skall få ihop det ekonomiskt. Men så vill inte jag jobba. Tro mig, jag skulle dö för att få ta hand om andra djur farit illa men jag vill lägga ner hela min själ i ETT jobb. Om det så ska vara ett jobb 7 dagar i veckan så vill jag att det ska vara mitt heltidsjobb. Varje timma som läggs ner på ett djur är värt så mycket och det vill man inte slippa undan.
 
Hur som helst, vi släpper jobbdelen. Jag lär ju inte komma någon vart på den fronten idag. Jag vet inte hur många djur jag kommer sluta med när jag själv står där vuxen och med egen bostad rymlig nog för mer än en. Vill ju bara ha huset och gården för mig själv, rida, mysa med katter, springa i skogen med vovvarna, men är medveten redan nu att det inte skulle gå ihop med försörjningen utan att försumma något djur. Men nåja vi börjar här, jag har ju redan önskat mig en liten räddad hund i julklapp. Typical me
 
För visst är hon söt? Och bara valp...

Studiedag

Asslatjejerna / 26 November, 2013 - 10:14 / Vardag
2 kommentarer"Döden i knuten"

Asslatjejerna / 26 November, 2013 - 07:00 / Vardag
1 kommentarer

Jag kan tyvärr inte avgöra sanningshalten i detta blogginlägg som skrivits av Tina, men jag som hundägare tar hellre det säkra före det osäkra. Jag får helt enkelt gå på att hon som person blivit såpass offentlig att det per automatik blir trovärdigt samt det faktum att de rimliga spekulationerna hon skrivit ned har månader av egen forskning liggandes bakom sig. 
 
Läs inlägget om giftiga tuggben för hundar: http://www.cutiepiepolly.se/2013/07/farliga-tuggben.html
 
Mitt, eller Amis ben då, åkte i papperskorgen direkt. Jag är nojjig.
 

On my way

Asslatjejerna / 25 November, 2013 - 16:55 / Vardag
2 kommentarer

Till stallet. Utvalda delar ur SM-banan ska hoppas idag. Spännande ;)Lektionsmåndag

Asslatjejerna / 25 November, 2013 - 13:00 / Vardag
1 kommentarer

Måndag igen och lektionerna fortsätter precis som vanligt, tror jag iallafall. Ikväll kommer jag nog hoppa Dunört eller Villgott och det vore faktiskt roligt med lite bilder eller filmer, som jag alltid säger. Men idag är faktiskt mamma tillgänglig så kanske kanske att jag kan fjäska till det lite. Annars finns det kanske andra ponnymammor på läktaren som det kliar i fingrarna på, har jag rätt? Haha...
 
Höres!
 

Villgott är en på miljonen

Asslatjejerna / 25 November, 2013 - 11:00 / Vardag
0 kommentarer

Jag har fått så otroligt mycket stöd av människor runt omkring mig så det nästan inte är klokt. Folk som trodde på mig och Villgott och gillade den resan vi har gjort tillsammans eller folk som bara tyckte det skulle bli otroligt roligt för mig att få uppleva en sådan här sak. 
Jag var kanske inte så imponerad av själva SM:et i sig. Tre banor på 80 cm tre dagar i rad är ju inte värt stående ovationer för alla om man säger så. Jag är mer imponerad av resan vi har gjort för att komma hit. Känslan och alla minnen jag har fått som kanske varit oklara för er. Men jag har sett dom med egna ögon och känt dom med egna händer...
 
 
Villgott, en nu förhållandevis enkel ponny, har jag nu ridit i något år. Jag har ridit in mig på han och förstår varenda millimeter av honom vilket är det enda som gör att han för mig är enkel. För när vi började var han busig, envis och allmänt trött på livet vilket gjorde att han ville att det skulle hända lite mer i ridningen. Han drog mer än gärna en repa på fältet innehållande en hel rad bocksprång med mindre lite försiktigare ryttare ovanpå hans rygg, för att i andra stunden vägra skänkeln och tuffa på i sitt eget tempo och ta sina egna vägar och beslut. Men med en bara fyra år gammal ponny och dessutom framavlad med ett bra temperament kanske vi förstod varför han inte kunde hålla sig i skinnet. En äldre ryttare eller framförallt en med längre ben och lika tufft psyke behövde hoppa upp och det fick bli jag. Jag är inte den som backar när det gäller mindre ponnyer med humör, då är det bara att tuta och köra.
 
 
Målet med SM var planerat redan då och vi började träna på hemmaplan ihop, först. Mycket pass ute i skogen för att få upp hans dåliga galopp och komma igång med flåset ännu ett snäpp. Så småningom ingick träningar för duktiga tränare och även någon lite tävling. Det rullade på väldigt bra och för oss gick Villgott från självklarhet till självklarhet. Vi startade ganska snart lokalt och skippade den lägsta höjden för Villgotts skull. Han behövde gå på ordentliga hinder och redan då hela tiden ha en utmaning som en morot framför honom. Vi kom sällan ut med fel men det hände att kommunikationsfel mellan häst och ryttare uppstod. Dock var jag lika glad och nöjd ändå.
 
 
Efter många rundor med blandade resultat kändes det som det var dags för nästa steg. De tre kvalrundorna till SM plockades på rad fyra månader innan kvaltiden gick ut. Villgott hade fått stå på samma trappsteg ett tag och var som redan skrivit - redo för nästa steg som var att debutera LA. Trots rent ut sagt kass bana plockade vi nollan och tankar om att kvala till MSV började spånas på. Efter ett par månader var vi anmälda till vår andra LA runda och även där kom vi ut med en rosett i tränset. Nu står vi här idag. Har hoppat flera LA-rundor för att jaga den allra sista nollan som skulle göra att vi fick börja hoppa 1m. Tyvärr rök en bom vilket spräckte planerna lite. Men det är ju bara ta nya tag - Släppa det eller fortsätta.
 
 
Här har ni våran hoppresa översiktligt men han har ju också blivit himla fin dressyrmässigt. Från att arbeta i fel form, med sänkt rygg och med nosen släppt bakom lodplanet tävlar han nu efter ett år LA-program och tränar rörelser på MSV och FEI-nivå. Det enda vi inte har börjat jobba med ännu är galoppombyten och piruetter. Restrerande rörelser är antingen relativa befästa eller påbörjade. Observera att jag inte menar att Villgott i nuläget skulle kunna ridas i ett FEI program, utan jag säger bara att detta är vad som tränas på hemmaplan. 
 
 
En ponny att räkna med och en ljus framtid är vad Villgott är värld. En ponny med sådan kapacitet inom så många olika grenar såsom hoppning, dressyr, körning och säkerligen även galopp finns det inte hur många exemplar som helst av. MEN, jag är osäker. Villgott är b-ponny och alldeles för liten för att ens kunna räknas som den elitponny han är. Det gör ont i mig att veta att han inte har samma förutsättningar, för några storlekar större och han hade varit en av Sveriges bästa. Det är iallafall något jag vet med säkerhet.
 
 
Under våran resa har jag fått otroligt mycket hjälp av tre speciella tränare inom nästan olika discipliner men med samma mål, som gett oss en stor skjuts framåt och det är Åsa Larsson, Petra Alm och Eamon Hickey. De har hela tiden haft viljan att se det bästa i både mig och Villgott. Tack så hemskt mycket för att jag har fått en sådan här resa på en sådan otroligt fin ponny. Men stopp, än är resan inte slut, vi har några planer kvar i vinter. Kom och möt mig, annars kanske vi råkar gå och vinna 
 

GRATTIS till Ponny-SM vinnarna

Asslatjejerna / 25 November, 2013 - 09:36 / Vardag
1 kommentarer

 
                 

Måndag morgon, segt att gå upp men desto roligare i kväll då vi har hoppträning. Har ju spenderat en hel del dagar på Grevagården och blivit inspirerad av alla fina ritter och hästar så ikväll står banhoppning på schemat, vi ska bygga vår alldeles egna SM bana;)

 

 

Gårdagens finaler var spännande, för B ponnyerna  kunde det varit lite svårare bana kan man tycka, nästan alla nollade och det blev inte särskilt spännande däremot för C och D ponnyerna var det en mycket svår bana och många ramlade av och fick lämna banan till fots. Kände verkligen med dessa ryttare måste ha varot riktigt surt att snubbla på målsnöret.

 

 

Hur som helst så Får vi lov att gratulera SM vinnarna och ett speciellt grattis till Ingrid Raviks 5e plats och såklart Lovisa Jacobssons 3e plats!!    BRA JOBBAT

 

                         Bilden kommer från SLA
                                                    Bilden kommer från tidningen ridsport
 

 

 

Bekanta citat

Asslatjejerna / 25 November, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

Under åren på stall Assla har både jag och Felicia hört en hel del citat att sträva efter och nu har jag klottrat ned några jag kom på just för stunden!
 
Över, under eller igenom - Så lyder konceptet när ponnyn eller hästen man sitter på inte får vägra på ett hinder. Mot alla odds så ska man ta sig över det och man ger inte upp försän man är på andra sidan helt enkelt.
 
Genvägar är senvägar - Åsas specialitet som betyder att genvägar inte alltid är den snabbaste vägen. Ofta vill man ta det vilket resulterar i att planen går snett eller ett längre arbete än planerat.
Ett typiskt exempel var när jag skulle ta in hästarna. Vi sätter alltid upp en tråd för att hindra hästarna för att springa helt fritt och som leder allihopa rakt in i stallet. En dag tänkte jag strunta i tråden och tänkte - nu är ju hästarna vana, dom springer nog rakt in. Jag ångrade mig dock i sista sekunden och insåg att följderna nog inte skulle bli så bra om dom trots allt skulle springa.
 
Gör om gör rätt - Det kan likväl vara en bana man hoppat men som man kunde hoppat bättre eller en fattning som kunde gjorts mer korrekt. Det betyder egentligen att man ska tänka lite själv, göra om vad som gick fel och då göra rätt.
 
Åsa på fina Biffen

Pris från mami

Asslatjejerna / 25 November, 2013 - 07:00 / Vardag
2 kommentarer

Mamma lovade mig en sprillans ny hjälm om jag hoppade i finalen på lördagen. Eftersom det faktiskt blev så i slutändan så var ju mamma tvungen att hålla sitt löfte, men jag kommer nog vänta tills i vår med det då nya snygga hjälmar kommit in och en ny tävlingssässong dessutom drar igång. 
 
Vilken hjälm är snyggast på marknaden IDAG?
 
 
 
Den här hjälmen från lamicell ville jag ju ha ett tag och jag tycker fortfarande den är helt okej snygg. Har dock inte hittat någon jag verkligen älskar, då hade jag nog tagit den direkt 

Film från ungponny SM 2013

Asslatjejerna / 24 November, 2013 - 17:33 / Videos
3 kommentarer

Inte en ledig stund

Asslatjejerna / 24 November, 2013 - 15:20 / Vardag
0 kommentarer

Jag räknar ju dock datorn som en ledig stund och just nu sitter jag och knåpar ihop en film från SM som kommer upp här lite senare. Förövrigt har jag haft massor att göra idag och inte ens hälften är avbockat på min to do-list än. Fortfarande läxor och annat fix kvar. Hörs senare!
 
Vad mamma var mest imponerad över 

söndag o sol :)

Asslatjejerna / 24 November, 2013 - 12:15 / Vardag
2 kommentarer

Idag var tanken att vi skulle dra iväg ett helt gäng med hästar på pay and jump men Carro hade en del att göra efter helgens bravader o Åsa hade även hon förhinder så vi bestämde oss i morse för att inte åka. Kl 14 börjar ju SM finalerna på greva så vi bestämde oss nyss för att åka dit istället. Vi hämtar upp Linnea AR på vägen o ska för fulla muggar heja på Ingrid Ravik !!!! 
 
Heja heja heja!!!!! 

Sista rundan gick

Asslatjejerna / 24 November, 2013 - 09:06 / Vardag
9 kommentarer

Av alla Sveriges b-ponnyer var det bara fyra som lyckades kvala till Grevagårdens SM. Med en tuff och motig start avslutade vi helgen på bästa sätt, som trea i ungponny SM 2013. Jag och Villgott.
 
På lördag morgon satt jag och åt frukost framför datorn och funderade på att jag inte skulle hoppa, eftersom vi fått reda på att läget låg till så. På något sätt blev jag sugen att gå in och kolla startlistan och vem står med, om inte jag? Så det var bara att kasta sig upp till stallet och iväg. Vi hade tur att klassen inte började försän sent!
 
På framhoppningen såg jag till att ha honom vaken och framme. Halt galopp halt galopp och busrida lite mer och glömma att dressyren finns för en stund. Inne på banan gjorde jag samma som på framridningen, startade ifrån halt så att han skulle förstå vad det var jag ville. I varje sväng gasade jag på honom så att vi verkligen skulle få upp tempot. Jisses vad han hoppade ibland. Vi kom nära ett par gånger men det fixar han så snyggt ändå. Lite tror jag satt kvar i hans huvud från tidigare dag då inte något språng blev bra. 
Vi kom också in jättefint på kombinationerna och avslutade nöjda och glada. Senare fick vi komma in på prisutdelning och ärevarv och snacka om att Villgott tyckte att det var roligt!
 
 

Plötsligt händer det

Asslatjejerna / 24 November, 2013 - 08:36 / Vardag
3 kommentarer

Efter att ha fått veta av sekretariatet på tävlingsplatsen att Villgott inte gått till final blev vi alla mycket förvånade på lördagen när det visade sig att Villgott visst gått till final, tagga om var ett faktum o resultatet får bilden tala för... Uppdatering kommer senare....

Ungponny SM är färdigt

Asslatjejerna / 22 November, 2013 - 20:32 / Vardag
3 kommentarer

Vad som skulle varit tre dagar, blev nu två då endast de med nollor gick vidare till morgondagens final.
 
Jag vet inte varför jag blir mest besviken. Mest för att jag haft så många som hejjat och trott på vad jag skulle göra, som jag sedan inte klarade eller är det för att titeln som vinnare hade suttit bra? Jag vet inte varför för jag har ju egentligen inte förlorat någonting på det här. Snarare har jag haft två otroligt lärorika rundor och det känns lite som en vinst men att sedan då snubbla på målsnöret. För faktiskt så var det ju bara vi som i år kvalificerat oss för SM. Ingen mer. Tuff konkurrans? Svåra banor? Ont om duktiga ponnyer eller ryttare? 
 
Vad hände då? Inte så mycket, men kort och gott:

Torsdagens Warm up gick inte helt perfekt. Lite valpig och tittig på omgivningen men gick ändå kanon på hinder. Nollade den men kände att han inte lyssnat helt inne på banan trots att inte det var något som syntes utåt.
 
I första omgången som startade samma eftermiddag gick jag ut med 18 fel. Det vill säga ett stopp och ett pet med restrerande tidsfel. Valde att lugnt visa han hindret och lugna honom när han stoppat istället för att stressa iväg vilket såklart gjorde att sekunderna ramlade iväg.
Det som hände var att klassen drog ut lite på tiden och jag fortsatte att stå och vänta vid ingången med en ponny som kanske inte var helt framme och på alerten. Väl inne på banan fick jag direkt startsignal i och med att jag var först. Jag blev då lite stressad och visade han knappt hindren alls, vilket jag fick sota för. Han blev lite osäker när han inte fått se någonting innan helt enkelt, med förståelse. 
 
Idag införskaffade jag mig ett par sporrar för att veta helt säkert att jag kunde nå honom även om han blir lite spänd på banan. Jag såg också till att rida på lite mer framåt på framhoppningen samt visade han hindren och vägarna noga innan jag startade. Då var han faktiskt mer otittig och lyhörd och tyvärr tog han inte för sig så mycket vilket gjorde att vi fick vioflyt mot hindren och vi kom fel näst intill hela tiden. På en distans till en kombination skulle jag rida på fem men ångrade mig och ville ta tillbaka till sex (käftsmäll!) vilket gjorde att det hade blivit alldeles för konstigt i kombinationen och Villgott var klok nog att stanna. Vi kom igen och då petade han, fortsatte sedan resten av banan och tyckte att vi fick in bättre flyt mot de sista. Så iallafall något kändes bra haha!
 
Jag hade en enkel plan från första början hur jag skulle rida, men Åsa som var med gav mig massor av bra tips vilket gjorde att jag helt tappade vad jag visste att jag behövde göra och jag var ett enda virrvarr. Men som sagt, bakläxa efter bakläxa, det gör att man kommer framåt!
 
Kan dock inte låta bli att tänka, vad tycker hon eller han nu? Om jag hade gjort så istället, om jag hade tryckt till honom lite där, om jag bara hade varit lite mer upprätt. Varför i he****e red jag inte ordentligt. Suck. Jaja, vi har ju nya chanser. Trots tredjeplacering så vet jag att Villgott var den bästa och finaste av dom alla där inne på banan <3
 

Valparna

Asslatjejerna / 22 November, 2013 - 13:53 / Vardag
8 kommentarer

Nu har valparna i B kullen hunnit bli så gamla att de börjat flytta till sina nya hem, alla 12 har inte åkt än men de flesta har fått börja om med nya familjer.
 
Känns alltid lite vemodigt att veta att man inte kommer att få gosa med dom små liven mer medan dom är valpisar, även om man kanske träffar dom på valpträff nästa år så är de ju stora då :S
 
Jag är iaf övertygad om att de kommer att få det såå bra allihop och jag är glad för alla er nya 12 assla hund ägare o önskar en välkomna in i gänget;)
 
Att äga en av 22 unika asslavovar är ett privilegium
 
 
Alsing när han var valpis
Våra goa asslavovvar Alsing och Amis
 

Vinnarskalle

Asslatjejerna / 22 November, 2013 - 11:15 / Vardag
5 kommentarer

Efter första dagen av 4 på ponnySM tävlingarnas läktare så är man sjukt sugen på att komma igång o träna o tävla ordentligt igen. Det är lätt att sitta på läktaren och ”rida” o tänka att sådär skulle jag inte gjort om jag suttit på den ponnyn.

 

 

En del ryttare har det där fokuset som behövs för att komma upp på stora mästerskap och man ser verkligen hur många timmar i sadeln som ligger bakom resultaten. En del ryttare har inte varken fokuset eller ridtimmarna utan bara en snäll ponny med kapasitet som gör det mesta av jobbet. Men dessa två typer av ryttare har ändå ett gemensakt de är VINNARSKALLAR!!!

 

Hur är en tävlingsmänniska/vinnarskalle?

 

Hur är man som person om man älskar att tävla i alla sammanhang? Har inte alla en inneboende lust att vara bäst eller i alla fall bättre än sist eller åtminstone lika bra? Vad är det som driver en att vilja göra bättre o bättre o aldrig ge upp?

 

Jag är en riktig vinnarskalle, men jag känner inte alltid att jag till varje pris måste vara bäst, men jag vill gärna känna att jag gjort mitt bästa. Jag har försökt att hålla på med hästar och ridningen bara för att det är kul, men jag älskar verkligen tävlingsmomentet. Hela grejen, man gör iordning hästen och alla grejer fixar outfit och pysslar kvällen innan, lastningen på morgonen och när man rullar ut från gårdsplanen på väg mot tävlingsplatsen. Förväntningarna, hoppet om att man ska få stå som en av pristagarna på prisutdelningen längtan efter att allt slit i ridhuset ska ge resultat.

 

Jag tror att anledningen till att jag verkligen gillar allt det där är att jag under mina år på ponnytävlingar aldrig har haft en ponny som går som tåget, jag har fått kämpa mig dit jag är idag, Lövvi är den ponny jag ridit från det att hon var 4 år, hoppat pay and jumper på 50 cm och sakta men säkert byggt upp det vi har tillsammans

 

Är det då viktigt att vinna?

 

För mig är det viktigt att vinna, men att vinna behöver inte nödvändigtvis vara att komma först, det beror på vilken tävling det gäller och vilket motstånd man tävlar mot. Det kan ju också bero på vilken häst man sitter på.

 

Är det tex en unghäst som är ute för första gången så tycker jag att det är en vinst om man kommer runt banan med ett bra flyt.

 

Känner man att man gjort sitt bästa för att hjälpa hästen att göra sitt bästa så är det en vinst isig tycker jag, såklart att det aldrig är fel att få stå på prisutdelningen o ta emot en blå/gul rosett men man kan ju faktiskt placera sig på en ritt man tycker gick ganska knaggligt medan man kan hamna utanför placering på en superritt man är såå nöjd med.

 

Vinnarskallen och Lövvi ;)

 

 

Dag 1

Asslatjejerna / 21 November, 2013 - 21:18 / Vardag
3 kommentarer

Jag ska skutta i säng tidigt idag men tänkte bara höra av mig till er här som inte vet hur det har gått!
 
Warm up - Nolla
Omg 1 - 16 fel (Ett stopp ett pet)
 
Sista rundan var det jag som kvaddade allting. Men nu har jag fått en bakläxa och tar nya tag imorgon. Duktiga Villgott 
 

NU börjar SM!!!

Asslatjejerna / 21 November, 2013 - 12:00 / Vardag
2 kommentarer

Just i denna minur görs första starten i PONNY SM 2013 (innomhus). Första klassen är en warp upp klass för UP och Carro startar ca 2 minuter över 12. Ni kan följa alla resultat under helgen HÄR. Nu håller vi tummarna för Carro och alla andra som ska starta under helgen!!!
 

Första dagen

Asslatjejerna / 21 November, 2013 - 06:32 / Vardag
2 kommentarer


Nu är jag redo. Villgott med. Nu kör vi!

Nu kommer den!!

Asslatjejerna / 20 November, 2013 - 13:31 / Vardag
15 kommentarer

Ikväll har SMHI lovat snö, Kan faktiskt vara skönt med lite vitt som lyser upp i tillvaron när det är som mörkast. Kommer så väl ihåg förra året när det nörsta snön kom, fick nämligen ställa in en tävling i falköping eftersom vi inte kom från gårdsplanen.
 
Istället hängde vi i stallet hela dan och fixade, red ut i snöyran och kom inte ut från gården förän på eftermiddagen när plogbilen gjort sitt. Det var den 1 december.
 
HAR NI SNÖ ÄN?
 
Emilia o Alice 1 december 2012
 

En dag kvar till PONNY SM

Asslatjejerna / 19 November, 2013 - 21:49 / Vardag
7 kommentarer

Då var vi snart framme vid det vi väntat hela hösten på nämligen PONNY SM 2013
Carolina o Villgott ska ju starta UP och det ska bli såå spännande, Dessutom har jag en hel hoper andra vänner som ska vara med i de olika klasserna så torsdag till Söndag kommer att spenderas på GREVAGÅRDEN
 
Är det någon av er som ska dit o tävla, vara hästskötare eller bara sitta bland publiken ?
 
 
 
 
 
 
 

The hunger games catching fire

Asslatjejerna / 19 November, 2013 - 19:30 / Vardag
8 kommentarer

Tisdagkväll brukar inte vara speciellt händelserik, men just nu är jag på väg hem till Flisan, där vi tillsammans ska ta oss till bion och se premiären av Hungergames 2 som börjar 23:59. Som jag längtat, då kunde jag verkligen inte hålla mig haha!
 
Den första filmen har jag ju sett ett antal gånger och jag var ju tvungen att se den lite snabbt även idag så att man hänger med till fullo senare ikväll. Åh vad det ska bli spännande!
 

Film från LCn

Asslatjejerna / 19 November, 2013 - 12:40 / Vardag
8 kommentarer

Här kommer en film från LCn i Söndags...
 
 
 
 

Rolig upplevelse till pass

Asslatjejerna / 19 November, 2013 - 09:00 / Vardag
5 kommentarer

Igår kom jag med nöd och näppe upp till stallet, men det slutade iallafall med att jag satt upp på Dunörts rygg på hopplektionen. Vi hoppade en serie på medellinjen på fyra hinder med relaterat avstånd emellan. Varannan räcke och varannan oxer. Vi började på en låg höjd för att få hästarna lydiga och det var inte det enklaste kan jag lova. Det kräver verkligen fokus, noggrannhet och precision och det var lite svårt på en pigg häst. Jag fick hur som helst till några riktigt fina linjer där hon verkligen lyssnade och det är väl dom man får komma ihåg - att det går. Jag måste dock stödja upp mer med sitsen och rida mindre med handen. Jag vet inte varför men jag har sjukt svårt att sitta tillbaka på henne.
 
Det sista höjde vi upp lite och skulle gå på ett mindre galoppsprång vilket betydde gasen i på en häst som Dunört. Speciellt när det första avståndet var lite långt, så det var bara att hålla i sig och tuta och köra haha! Det tyckte hon var roligt och slängde in ett litet bocksprång efter. Dunört måste ju tala om att det var längesedan hon fick lyfta på fötterna så här 
 
Cajsa med drottningen för inte så länge sedan.

Nej men godmorgon på er

Asslatjejerna / 19 November, 2013 - 06:33 / Vardag
2 kommentarer

Hjälp är det folk vakna som kollar bloggen vid den här tiden. Oops my bad. Hoppas ni har lite överseende med bloggningen denna vecka då det är totalt fullspäckat i mitt schema. Självklart kommer direktuppdatering med SM-resultat komma när tiden är inne. Wii 
 
 

Ny vecka nya tag

Asslatjejerna / 18 November, 2013 - 08:00 / Vardag
5 kommentarer

Måndag morgon och ny vecka påbörjad. Om inte mindre än 3 dagar är det dags att åka till Grevagården för att stalla upp Villgott. Kl 12:00 går en warm up klass som jag ska vara med i och kort där efter går första omgången av stapeln. Nästa morgon är starten tidigt och jag tippar på att det är likadant på lördagen. Allting kommer nog gå snabbt och smidigt när det väl börjat.
 
Jag känner mig redo och framför allt Villgott känns i fas. Detta ska bli riktigt roligt. Ni hänger väl med, antingen på läktaren eller här på bloggen?! 
 

En söndag utan stress

Asslatjejerna / 17 November, 2013 - 18:25 / Vardag
8 kommentarer

En lugn söndag avklarar med lite måsten här hemma gjorda. Hade planerat in stallet men valde tillslut att skippa det istället och plugga till morgondagens prov och att räkna ikapp lite matte. Därför har uppdateringen här inte heller vart något att hurra över.
 
Hoppas ni haft en bra sista dag på veckan!
 

Dagens resultat

Asslatjejerna / 17 November, 2013 - 18:14 / Vardag
0 kommentarer

Bilden får tala för dig själv denna söndag, två nollrundor en 2a plats o en strax utanför placering... Jag är så nöjd över denna superfina ponny <3.          

Blåsiga ridturer

Asslatjejerna / 17 November, 2013 - 14:00 / Vardag
7 kommentarer

Igår var inte vädret heller på min sida men jag trotsade det och red ut på tre stycken hästar.
 
Dunört var först ut och det medans det fortfarande var någorlunda ljust ute. Vi tog oss först en lång skritt och trav-runda på underbara gräsvägar. Sedan fortsatte vi galoppera på en grusväg och avslutningsvis på ett fält. Dunört tyckte det var hur roligt som helst och var mycket framåt. Trots det så lyssnade hon på minsta vink från min sida och bromsade upp och stannade vid minsta förhållning. På fältet var hon dock mycket starkare men jag får väl ha lite förståelse i och med att det var hemåt haha!
 
Embla reds väldigt lätt då jag efter ett tag märkte att hon hade glappsko. Hade då hunnit med att galoppera en sväng på grusvägen, så hon fick röra på sig lite iallafall. Trots mörker och blåst var hon lugn och trevlig.
 
Villgott var sist ut och var mer i luften än på marken. Här har vi någon som verkligen ogillar blåsten iallafall, men det var bara tuta och köra ändå. Var ute i ungefär 25 min bara och tog en snabb runda. Efter det hade vi lite skoj på grusvägarna, som att byta galoppen snabbt och göra fattningar och avbrott på lång tygel. Då fokuserade han lite mer och slappnade av. 
 

Favoriten

Asslatjejerna / 17 November, 2013 - 12:31 / Vardag
5 kommentarerkvällspasset avklarat!

Asslatjejerna / 16 November, 2013 - 21:30 / Vardag
1 kommentarer

Vi åkte ut till stallet redan vid 4 jag har klippt duschat och gjort ordning lövvi inför morgondagen då det blir tävling på hemmaklubben, en lok LD- och LC. Var ju ett tag sen jag tävlade nu och dessutom bara några dar sen gipset försvann så jag satsar på fina rundor i morgon.

 

Det ska hursom bli himla kul att komma ut i morgon eftersom jag är en riktig tävlingsmänniska.

 

 

Lövvi får sig ett bad;)

 

Låång och tuff kväll

Asslatjejerna / 16 November, 2013 - 11:54 / Vardag
4 kommentarer

Efter en timmas simning med skolan, 2 timmars stalljobb och 2 timmars ridning på tre olika hästar kan ni gissa att jag var trött igårkväll. Jag hann bara plugga lite snabbt på ett prov innan ögonen inte orkade va uppe mer haha. Märktes ganska tydligt när jag fick använda pall för att ens komma upp på Dunört. Möra ben kan jag lova...
 
Mamma och Cajsa hjälpte mig med stallet igår vilket gjorde att det gick betydligt snabbare att få färdigt. Sedan red jag tre hästar och även där med hjälp av mamma som gjorde iordning nästa häst snabbt som ögat. Där kan man snacka om effektivitet!
 
Jag valde att lägga ungefär 20-30 min på varje häst så att alla skulle få gå åtminstonde lite var. Därför funderade jag snabbt ut vad som skull ge mest på den korta tiden. Att hoppa över ett sockerbitshinder med relaterat avstånd till nästa sockerbitshinder fick det bli. Där emellan skulle jag reglera galoppsprången och hela tiden skulle jag bibehålla en bra takt. Det är nämligen det jag behöver jobba på framöver så att jag får mer flyt i mina rundor och språng.
 
 
Embla var först ut och det blev en snabb uppvärmning med mycket volter för att mjuka upp. Sedan hoppade vi över övningen bara ett par gånger i varje gång. Första gången kände jag inte direkt igenom hennes galoppsprång så det blev ett halv extra, men nästa gång fokuserade jag ordentligt och var noga med takten och då vart det jättefint och jämnt. Duktiga Embla kändes bra redan från start!
 
Villgotts tur var det sedan och jag gjorde likadant som ovan men slängde även in ett par skänkelvikningar i uppvärmningen, dom gjorde han bra och jag blev faktiskt förvånad. Det blåste och regnade mycket ute vilket gjorde Villgott något stressad så när vi red mot övningen första gången kastade han sig bara emot den så det blev inget vidare bra. Jag ignorerade det dock bara och kom igen, lika noga med takt och balans och då gick det hur bra som helst. Flera gånger kom vi in och ut helt klockrent. I slutet provade vi lite omhoppningssvängar vilket fungerade i både förvänd och kors-galopp. Bröt av gjorde han någon gång men det var knappt märkbart. Kunde lägga honom både nära och långt ifrån utan problem. Det tyckte han verkligen var roligt! Himla nöjd!
 
Sist ut var Dunört som fick skutta över lite lägre bommar. Först på volter och sedan någon gång på övningen. Hon lyssnade faktiskt bra även om hon blev lite pigg för att det var så roligt. Hon gör egentligen inte speciellt mycket utan drar mest upp huvudet lite för att hon vill iväg. Men även där lyckades vi hitta en bra takt och kunde reglera galoppsprång. Dunört hade dock lite mer ont av blåsten än dom andra och tyckte nog det var lite smånervöst i ridhuset. Hur som helst skötte hon sig toppen!
 
Nya idéer är bra idéer haha! Det blåste så ute så något var ju tvungen att tynga ner höet.

Nu är det dags för fredagsmys

Asslatjejerna / 15 November, 2013 - 15:00 / Vardag
4 kommentarer

Fredagar brukar för de allra flesta betyda fest eller slapparkväll framför tv men en skål chips och en heel liter cola. Jag åker ju dock alltid upp till stallet och spenderar fredagsmyset på mitt egna lilla vis. Idag får jag troligtvis lite hjälp av mamma vilket gör att jag snabbare blir färdig och kanske hinner rida iallafall någon häst. Tanken är att vi ska hinna hem till idol klockan 8 (!) så det gäller att ligga i. Känns ju lite surt att inte hinna rida när man spenderat flera timmar av kvällen där. 
 
Hörs senare!
 
 

D-ponnyerna

Asslatjejerna / 15 November, 2013 - 10:00 / Vardag
4 kommentarer

Lockenkils Embla är en maxad D-ponny efter hoppförvärvaren Minotaurus. Embla har vart hos oss sedan hon var 3 år och nu är hon snart 6. Denna tjej är en klippa i vår ridverksamhet och går så försiktigt med nybörjarna trots att dom knappt går nedanför sadelkåporna. Men nu ska hon också få ha lite roligt och ska sättas igång ordentligt för vidare tävling. Än så länge saknar lite energi från hennes sida men alla bra egenskaper hon har börjar komma fram
 
 
Haysford Heiress även kallad Brownie är Stall Asslas tidigare avelsto. Numera är hon igångsatt och 
är utlånad på foder. Brownie är en känslig tjej men med hjärtat på rätt ställe då hon gärna vill göra rätt för sig.
 
Power of Love, Lövvi, är efter Power Boy och är ute på hoppbanan tillsammans med Felicia. Än så länge hoppar dom LB klasser och dom har flera vinster i klasserna under. Lövvi älskar att hoppa och gör det bra också. Likaså är hon en klippa i ridverksamheten och har lärt våra elever mycket.

Du måste motivera dig själv

Asslatjejerna / 15 November, 2013 - 09:11 / Vardag
0 kommentarer

För många ryttare är det svårt att bli inspirerad på en sådan här årstid som vintern. Det är kallt, ruggigt, halt och helt ovärt att åka ut till stallet. Allt man vill göra är att slänga allt åt skogen och krypa ner under tre lager täcken för en stund.  Så känner många redan och det har bara börjat bli någon minusgrad.

 

För att klara sig igenom vintern utan att tycka att den är svår och jobbig tror jag att man behöver planer och mål precis som på resten av tiden på året. På sommaren kan man åka ut bara för att det är skönt väder och är roligt, men på vintern är det inte riktigt samma sak. När kylan slår till är det inte mycket som lockar och därför, tror jag, att man behöver något som verkligen tvingar en ut.

 

Jag hade det lite surt förra veckan. Det kändes riktigt motigt att efter den längsta skoldagen åka ut till stallet när det redan hade börjat mörkna, då var klockan ändå bara strax efter tre. Det kändes jobbigt att dra av sina tjocka varma fodrade kängor och byta ut dom mot ett par iskalla ridstövlar. Det kändes till och med jobbigt att dra av sig sitt pannband i utbyte mot hjälmen haha, bara för att jag är så himla frusen av mig.

 

Nu dock är jag riktigt taggad igen. Givetvis går det och kommer alltid att gå i svackor men som sagt just i nuet tycker jag allt är så himla roligt. Det ska bli riktigt kul att hoppa SM:et på min prins och alla dom här nya målen jag har på nya hästar och ponnyer  ska bli så spännande och intressanta. Vart allting slutar liksom.

 

När Villgott hoppat SM ska han få en välförtjänt vila igen. Få smälta alla nya intryck och vila sin kropp då han trots allt är väldigt långt kommen i sin utbildning om man jämför med andra jämnåriga b-ponnyer.  Tanken är att jag ska lägga lite extra krut på Embla och nu även Dunört som ska bli mina nya projekt. Embla som jag tidigare skrivit om och Dunört sedan häromdagen när jag red henne på lektionen. Hon var så himla rolig och det känns som vi klickar så bra. Jag ville liksom inte hoppa av trots trött mage haha. Himla underbar läromästare som förhoppningsvis jag kommer ha riktigt roligt med framöver.

 

Så som sagt för att hålla igång i vinter har jag antagit mig två nya projekt som ska hållas igång och tränas. Allt för att vi tillsammans ska vara redo för vårens kommande aktiviteter. Det känns som 2014 kommer bli ett bra år!

 

Favorit i repris

Asslatjejerna / 15 November, 2013 - 09:00 / Vardag
1 kommentarer

Snart är dom tingade

Asslatjejerna / 15 November, 2013 - 08:00 / Vardag
0 kommentarer

Nu är valparna 8 veckor och leveransklara. Nästan alla vovvarna har hittat hem men det finns ett par stycken kvar. Är du sugen på en asslavalp? 
 

Goa sis

Asslatjejerna / 14 November, 2013 - 17:27 / Vardag
7 kommentarer

Har lockat min lillasysters hår vilket tog ungefär 40 minuter. Hon har så långt och fint hår så nu blev det verkligen ännu finare. Nu ska jag åka med och kolla på när hon uppträder med fiolen för första gången. Tänkte det var bäst att ge tillbaka så många gånger som hon är med mig i stallet och på mina tävlingar 
 
 

Bloggtävling - Reflexer

Asslatjejerna / 14 November, 2013 - 16:20 / Bloggtävlingar
2 kommentarer

Obligatoriska punkter för att kunna vara med i tävlingen. Lämna dessa svar tillsammans med dina 
kontaktuppgifter så dras en vinnare 25/11. Enkelt va?!

1.
Gilla Lantbutiken.se på Facebook.

2. Svara på dessa frågor:
♦ Var produceras höet som Lantbutiken har i sin e-butik?
Utslagsfråga: hur många produkter har Lantbutiken i sitt sortiment?

Närmast rätt svar vinner dessa benreflexer värda 99:-

Något nytt dyker upp senare...

Asslatjejerna / 14 November, 2013 - 12:54 / Vardag
0 kommentarer

Bloggtävling på G...

ADVENTSDRESSYR MED MÄSTERSKAP

Asslatjejerna / 14 November, 2013 - 11:06 / Vardag
1 kommentarer

 
Vill du vinna Stall Asslas vandringspokal och andra fina priser? Kom hit till vårat gäng vettja!

Titta här vad roligt!

Asslatjejerna / 14 November, 2013 - 07:00 / Vardag
2 kommentarer

Följ gärna vidare på facebook!

The good feeling!

Asslatjejerna / 13 November, 2013 - 22:38 / Vardag
1 kommentarer

Efter verkligen inget att göra i stallet så gick jag en promenad i mörkret med Villgott. Pysslade sedan om han en längre stund och gjorde lite fint i hans box. Kvalitétstid helt enkelt, som både han och jag njöt av!
 
Sedan var det dags för lektion. Vi gjorde något roligt, lottade nämligen mellan alla hästar och ponnyer på stallet och man fick då två alternativ att välja mellan. Jag fick Flemmah på en lapp och Dunört på den andra. Eftersom Flemmah redan gått två pass landade det automatiskt på Dunört.
 
Jag började med att värma upp henne genom lite tempoväxlingar och jobbade mycket på att böja och ställa henne. Så småningom började vi jobba lite öppna och skänkelvikningar, sådant som var repetition från tidigare lektioner. Avslutade gjorde vi med galopp på volter med noggrann ställning och även på rakt spår med lika noga rakriktning.
 
Det känns som Dunört accepterar mig och trivs med att ha mig på ryggen. I varje fall tycker jag väldigt mycket om henne och njuter av varje minut där uppe. Hon är en såndär otrolig läromästare men ändå såpass känslig att hon kräver från sin ryttare. Idag kändes hon väldigt stadig och jämn. Hon blev lite dippig och ostadig i formen någonstans i mitten av passet och då gäller det för mig att korrigera med framåtdrivande hjälper. Tvärtom ifall hon rinner iväg och det blir obalanserat. I galoppen var hon pigg men hon fick galoppera på lite först så att jag hittade energin och i det läget sen jobbade jag mer mot samling. Även om det var mycket bättre idag så sitter jag fortfarande som en kratta i den gångarten. Dunört är inte tillräckligt stark för att bära sig om inte jag sitter upp och hjälper henne. Så vi har en hel del saker att träna på ihop. Detta kan nog bli bra!
 
 
Dunört tidigare i höst. Jag har ju trots allt ridit henne lite sporadiskt hela tiden och nu är tanken att det ska bli på heltid...

Dressyr onsdag

Asslatjejerna / 13 November, 2013 - 14:00 / Vardag
0 kommentarer

Idag hoppas vi på att Petra är frisk, på något konstigt sätt känns det som evigheter sedan en träning med henne ägde rum. Kan vara ett par veckor bara 
 
Kan ni gissa, jag har inga direkta planer på vem jag ska rida, nöjd bara jag får någon haha...
 
 

Gipset är av!!!

Asslatjejerna / 13 November, 2013 - 11:36 / Vardag
3 kommentarer

Känns ok, lite ovant är det ju såklart eftersom armen varit instängd i 4 veckor, lite obehagligt känns det och man är lite rädd att ta i med armen ifall att det ska göra ont. Två veckors rehabilitering räknar man med, sen ska man vara fullt rörlig igen. Under tiden kan man linda armen lite så känns det mer stabilt.
 
Ikväll är det dressyr på shemat... Får se lite vilken häst jag tar, Carola eller Lövvi får det bli iallafall
 
 
 
 
 
 
 

Inse dina misstag

Asslatjejerna / 13 November, 2013 - 11:00 / Vardag
1 kommentarer

Det svåraste inom risporten - inom livet, är nog att kunna erkänna sina egna misstag. Det känns som att det bara är så överlag. Människor gillar inte att ha fel och ännu värre är det att behöva erkänna och stå till svars för dom.
 
Jag kom bara att tänka på det häromdagen. Hur man på sin blogg kan vara en person och i verkligheten raka motsatsen. Hur kan man spela en sådan roll i sitt blogghavande och sedan klättra ur den när man har skrivit färdigt sitt inlägg. Som en knapp man bara kan trycka på och av på.
 
Jag är 100% ärlig i bloggen men jag visar ju såklart inte hela mig. Jag är en galen tjej som älskar att ha roligt på fritiden MEN jag är redig av mig. Jag är noggrann i skolan, hemma och i stallet och därav resulterar det i en välarbetad blogg. Så jag ljuger inte för någon genom att vara som jag är på bloggen. Det här är halva jag. Restrerande av mig och mitt liv är inte relevant. Inte ännu iallafall. Men den tiden kanske en dag kommer!
 
När jag tar upp olika ämnen i bloggen och debaterar med er så skriver jag oftast med mina "synder". Vad jag ångrar att jag varit lite dålig på men vill bli bättre på. Jag ger hands up när jag berättar att jag inte heller kratsat hovarna 20/20 gånger eller är helt fläckfri i min ridning. Där är vi tillbaka till vad mitt inlägg egentligen handlar om. Att kunna inse att man inte är perfekt och att alla gör misstag. Det är inget fel med det. Det vi gör fel är att vi inte vågar inse och ändra på det. Vi förstorar upp det hela onödigt mycket.
 
När man rider lektion för en tränare är ett typiskt exempel. Där måste man kunna ta till sig tips och råd och helt enkelt släppa all den här jag-kan-själv kontrollen. Man måste kunna förstå att - oj där har jag nog gjort lite fel, det får vi ändra på, att kunna ta till sig vad som sägs. Då får man ut mest av sina pass.
 
Vad tror ni?
 
 
Dunört håller med!

C-ponnyerna

Asslatjejerna / 13 November, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

Då är det c-ponnyernas tur att få sig en presentation, även om dom till antalet är få.
 
Lagmanshaga Chapman är en ponny som kommit in ganska nyligen. Han ska få testa på våran bransch lite och fungerar allt bra så kanske vi köper honom. Chappe är en väldigt snäll ponny men med väldigt mycket energi och kräver då en stark och stadig rutinerad ryttare. Eftersom denna kille gör framsteg för var dag som går så tror jag att det kommer fungera superbra framöver!
 
 
 
Nexis Vilandra är vårat numera sällskap och avel-sto som lämnat ett flertal underbara avkommor efter sig. Bland annat är hon skaparen till två uppfödningar på gården och älskar att vara mamma. Vilandra är annars en mycket snäll och glad ponny som går med på det mesta. Tyvärr är hon väldigt svankryggig vilket gör att vi valt att inte rida på henne.
 
 
Asslas Villändra är en avkomma till tjejen här ovan. Villändra är född 2011 och är därför inte helt inriden ännu. Däremot är hon insutten på i skritt och trav och det verkar hon ta med ro. Vi kan se en liten glimt av envishet och hon är alltså sin brorsa upp i dagen!
 

Work in progress

Asslatjejerna / 12 November, 2013 - 17:27 / Vardag
5 kommentarer

Går runt med fingrar vita av målafärg och i en lägenhet som luktar starkt och fränt. Japp jag är i mitt esse och gör om ännu mer i rummet 
 
Tur att jag har en mamma som låter mig hållas för ibland vet jag knappt inte vad jag håller på med själv. Det enda jag siktar mot och vill ha är slutresultatet, det är nära!
 
 

Rea hela helgen

Asslatjejerna / 12 November, 2013 - 13:00 / Vardag
1 kommentarer

Vad klantig jag var som helt glömde bort Skara Hästsports storrea som var nu i helgen. Jag som hade tänkt att kolla in priserna på hjälmarna och även lite ridbyxor. Men jaja det får jag lida för nu.
 
Tänkte dock höra om någon av er var där och hittade andra bra och prisvärda prylar? Tycker inte deras hjälmar förtjänar stående ovationer direkt men jag hoppas och tror att snart kommer det komma ett fynd...
 
 
Den här hjälmen på den bruna knubbsälen på bilden vill bytas ut!
 

Framgång & Bakslag

Asslatjejerna / 12 November, 2013 - 11:00 / Vardag
1 kommentarer

Efter regn kommer solsken och efter bakslag kommer framgång. Ridningen är inte enkelt eller en dans på rosor utan kräver mycket av dig som ryttare. Tid, pengar, energi, vilja, ork, you name it. Listan kan göras lång. Men något mer som ridningen kräver, som inte nämns så ofta, är tålamod. Att kunna förstå att trots veckor av motgång så kommer det komma framgångar.
 
Men idag vänder vi lite på det. Efter framsteg kommer motgång och sedan den meningen om igen. Du har klättrat med stormsteg upp i dressyrklasserna och hästen hoppar nolla efter nolla. Där någonstans så får du bakslag. Hästen som tidigare gick LA program på över hela 70% blir vrång och sur på skänkeln. Ponnyn som ställt upp i alla lägen och med glädje gett dig den blågula rosetten gång på gång börjar plötsligt dra och bli stark på träningen. Du sitter hopplöst på ryggen och ställer dig frågan varför...
 
Jag har fått vart med om det själv och med säkerhet sett andra ekipage fått en handflata i ansiktet efter månader av hård träning rik på framgångar. Trots att jag vet att det är normalt och är något som behövs för att man någon gång skall ta sig framåt igen, så är det jobbigt. Det är riktigt tufft att jobba med en förändring av hästen som man inte klarar av på direkten. Det är riktigt tufft att vara sådär nära ett mål och sedan bokstavligen snubbla på målsnöret. Även om målet inte varit helt specifikt så finns det alltid där någonstans, för ingen ryttare rider utan att innerst inne ha ett mål uppsatt.
 
Med det här inlägget vill jag säga till ER och mig själv att motgångar är något man måste ta och bearbeta. Möt den istället och klara av den bättre än någonsin, så att du sedan kan säga in your face när du är tillbaka i den där lyckobubblan. Ett motgång betyder inte att det är helt kört. En motgång betyder att du behöver lite att jobba med för att du ska kunna bli ännu bättre, igen.
 

Idag händer det!

Asslatjejerna / 12 November, 2013 - 10:10 / Vardag
1 kommentarer

Jag ska till sjukhuset o ta bort gipset idag!! Yohoo!!
 
Hoppas nu bara att de inte säger att det inte läkt som det ska utan att jag får behålla det ännu längre för jag är så trött på att inte kunna rida ordentligt. Även om gipset åker av idag så kommer det ta lite tid innan jag kan använda armen helt obegränsat men det blir ju iaf ett steg på vägen i rätt riktning ;)
 
Längtar till att komma igång med Lövvi nu när hon har gått lite på sparlåga under två månader.
 
Min fina<3
 
 
 
 
 

Dagens failbild

Asslatjejerna / 12 November, 2013 - 10:00 / Vardag
1 kommentarer

Villgott look a like en ko! Dat face
 

Oh härliga tisdag

Asslatjejerna / 12 November, 2013 - 09:00 / Vardag
1 kommentarer

Eller vad man ska säga? Blir tokig på att vädret aldrig kan bestämma sig om det ska vara kallt, soligt, minus eller plusgrader. Släng in lite reng och snö också så har vi nog provat på alla väderlekar denna vecka 
 
Nej jag är inte på dåligt humör idag haha, tvärtom! Trots att en lång dag i skolan väntar och en lika lång kväll med Prison Break ligger i gårdagens historik så är det bara att ta sig i kragen. I eftermiddag är det stalledigt precis som vanligt då mamma väldigt ofta, precis som idag, jobbar tisdagar. Då passar jag alltid på att göra läxor och andra typer av inlämningar så att de är klara. Känns skönt att ha en läxdag tidigt på veckan och en lite senare. Då är nästan helgen alltid ledig för annat skoj!
 
Men nog om det, vad händer för er idag? 
 
 

Nu healar vi Villgott lite

Asslatjejerna / 12 November, 2013 - 08:00 / Vardag
1 kommentarer

Igår fick min pojke vila från hårt arbete och gick endast med en barnlektion i skritt. Hoppas innerligt att han är piggare när jag kommer upp på imorgon. Strunt i alla tävlingar bara han är frisk och mår bra 
 
 

Glädje

Asslatjejerna / 12 November, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

Ibland kommer man över bild som får en att dra ordentligt på smilbanden. Den här bilden är en av dom. Jag och Hyenan startade en vanlig pay and jump efter en veckas semester ihop uppe på Billingen. Kändes hur lätt som helst och var urkul, men poff, ah ni vet ju den historian 
 
 
Fokuserad Carolina med en häst som tyckte det var KUL KUL KUL
 

Trim för tränare

Asslatjejerna / 11 November, 2013 - 21:17 / Vardag
0 kommentarer

Dagens hoppning blev inställd men istället red jag med på ett dressyrpass på Embla. Det började ganska bra tyckte jag men det krävs väldigt mycket övergångar, volter och annat som mjukar upp henne för att hon ska bli ordentligt lösgjord i kroppen. Då blir hon per automatik lite bärigare och inte alls lika tung i handen som hon kan vara. I galoppen var hon lite kinkig och vi hittade kanske inte ett helt korrekt tempo men hon var betydligt mer avslappnad och inte alls så stretig som hon tidigare varit. Allt som allt är jag helt okej nöjd då det egentligen inte uppstod några problem utan mest att hon hela tiden måste jobbas starkare och bärigare. 
 
Avslutade med lite stretching i skritt och sedan avsuttet. Då var hon mjuk och frustade nöjt. Framsteg! 
 
Innan jag åkte hem lånade jag Tilde som elev och hjälpte henne med att hoppa Brownie på banan. Älskar att kunna se vad som är fel och vad som är rätt och sedan putta in ekipaget i rätt riktning. Men ridlärare som framtidsyrke, nja...
 
Happ, det enda min mobil lyckades fånga på bild idag!

B ponnyerna

Asslatjejerna / 11 November, 2013 - 14:31 / Vardag
0 kommentarer

Näst på tur att presenteras är våra B ponnyer som till antalet är 3 nämligen...
 
GOLDEN TINA ca 125 cm i mankhöjd av rasen Welsh. Tina är efter den fina Welsh hingsten "Carolinas foxglowe" och gör verkligen själ för sitt namn då hon verkligen ser ut att ha guldman.
Tina är en jättebra läromästare för de mindre barnen då hon är lätt att styra och hantera.
 
 
 SÄRKENS WINSTON  är 126 cm i mankhöjd och är 6 år gammal, han är efter Simberg hip hop som lämnat flera fina tävlingsponnyer efter sig. Även han är en Welsh och har bott hos oss på stallassla sedan han var två år. När han var tre år blev han den högst bedömda ponnyn någonsing på treårstest.
 
Winstom är snäll och anpassar sig jättebra efter ryttaren och passar därför superbra i barngrupperna, han tävlas också i hoppning och dressyr upp till LB med Emilia som ridit och tränat honom sedan han var 4 år.
 
ASSLAS VILLGOTT är en maxad B ponny på 5år som är född på gården, han är efter welsh hingsten Simberg Hero och hans morfar är den legendariske  Welsh hingsten Moellegarned Montana som vuniit flera SM titlar i dressyr.
Villgott är superduktig i både hoppning och dressyr och kommer i  slutet på november starta SM i hoppning för ungponny på grevagården med Carolina.
 
Villgott är en pigg och rolig ponny som fungerar riktigt bra även i barngrupperna. Vi tror att Villgott kommer att kunna gå långt och han behöver nästa år ha en ny liten ryttare som kan matcha honom på bästa sätt.
 
 
 
 

A-ponnyerna

Asslatjejerna / 11 November, 2013 - 13:02 / Vardag
1 kommentarer

Någon önskade veta mer om hästarna, vi har ju skrivit många gånger om våra hästar och de finns info om de flesta under fliken "våra hästar" men visst kan vi ändå skriva lite om var och en igen.
 
Om vi ska gå i storleksordning och börja med de två A-ponnyerna vi har.
 
De allra minsta är ju ...
 
DORIS är en shettis på ca 90 cm i mankhöjd, hon går inte med på lektionerna än eftersom hon är under utbildning. Hon är supersnäll och har fått pröva att vara agility häst i ridhuset.
 
RITA är också en shettis  fast lite större, runt 1 m i makhöjd. Rita är en klippa för de små barnen i verksamheten då hon är otroligt snäll och sammarbetsvillig , hon är jätte bra för de minsta att lära sig galoppera på. Hon är också inkörd så man kan åka med henne i vagn bakom.
 
Asslas RITA

Nu blev det tyst

Asslatjejerna / 11 November, 2013 - 11:00 / Vardag
1 kommentarer

Ikväll är det ridlektion precis som vanligt. Tills dess kommer det nog vara ganska tyst här haha, så jag tänkte kolla om det är något speciellt ni vill läsa om? Har ni några idéer på sådana där kanoninlägg som ni vill höra här på bloggen? 
 
Har nämligen inte kommit på vad jag ska skriva mer under dagen så lite tips mottages gääärna!
 
 
 

Dyngesura och glada

Asslatjejerna / 11 November, 2013 - 09:00 / Vardag
2 kommentarer

I lördags åkte jag upp till stallet när det började mörkna, men jag hade ändå bestämt mig för att ta mig en tur med Villgott i skogarna. Blev en väldigt lång tur dessutom.
 
Jag skrittade honom länge och bara njöt. Älskar nämligen att rida ut i regn även om följderna kanske inte alltid är så roliga. Så småningom började vi trava igång och även detta gjordes en lång sträcka. Med lite skrittpauser och hopp över diken galopperade vi en sväng innan det var dags för det roliga. Galoppera snabbt på våran favoritgrusväg innehållande flera stora vattenpölar. Villgott lydde minsta vink, speciellt framåt då (haha) och pinnade på som aldrig förr. Tog pölarna i stora språng och kurvorna med smidighet. Åh skrattade genom hela sträckan där vi galopperade fort som attan i regn och mörker. Den ponnyn vet ju vart han sätter sina fötter iallafall 
 
Efter honom red jag Embla i ridhuset. Började med att värma henne noggrant i skritt och att lägga in många korrekta halter. De skulle ske mjukt och lyhört utan stretande och motvilja. I början tyckte hon väl det var lite onödigt att bakkärran skulle följa med under henne men så småningom började hon slappna av och acceptera det jag ville. Då övergick jag i trav och jag fortsatte med övergångar och lite krumelurer för att som vanligt få henne mjuk och följsam. Bitvis orkade hon inte riktigt och blev tung i handen men det känns som det har blivit lättare att korrigera nu och den korrigeringen hjälper ordentligt. 
 
Första galoppen kändes riktigt härlig men så fort hon rinner iväg lite så tappar vi allting. Restrerande av passet var jag noga med att hålla kvar henne i en samlad galopp så att hon skulle orka bära sig rätt. Då tyckte jag att hon släppte lite mer i övriga gångarter också. Passade på att prova att flytta bakdelen på henne innan jag avslutade för kvällen. Hon förstår mestadels och snart trillar nog polleten ner!
 

Måndag morgon

Asslatjejerna / 11 November, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

Och med det kan jag säga att det är dags att börja förbereda sig inför nästa veckas höjdpunkt. SM. Det är ju lite allt möjligt. Childrens competition, Mountain horse, vanliga SM, SM för 7 åringar osv. Tillslut även det jag och Villgott ska hoppa - ungponny SM för 5-åringar. 
 
Denna vecka är det nötning av Eamon-övningarna som gäller, men vi ska också träna en hel del i skogen. Roligheter är viktigt! Nu avgörs det snart och det är bara 4 ekipage anmälda, vad säger man om det?
 

Trött ponny på träning

Asslatjejerna / 10 November, 2013 - 20:49 / Vardag
1 kommentarer

(Efter att ha skrivit hela inlägget fick jag skriva om det igen då allting försvann...)
 
Jag var i Tidaholm idag och tränade för Eamon Hickey på Villgott. Vi var där i god tid och hann rida fram med god marginal. Väl inne i ridhuset när jag värmde upp kände jag hur loj han var och hur han stod emot i arbetet. Jag tänkte inte mer på det utan antog mest att han behövde lösgöras, så där låg mitt prio. Varierade formen i alla Eamons övningar. Han blev mjukar och mer följsam men fortfarande lika trött och frånvarande. Han lyssnade inte på mina framåtdrivande hjälper vilket Eamon också påpekade och frågade varför. Jag förklarade att han var tröttare än vanligt och att jag inte visste. För så här loj har han inte varit de senaste dagarna och han brukar definitivt ge bättre respons på mina korrigeringar.
 
I hoppningen blev det något bättre men efter ett tag tog energin slut igen. Han slog till med ett bocksprång och när jag korrigerade den långsamma galoppen reagerade han bara ett par steg framåt för att ganska direkt ramla tillbaka. Jag påpekade dock för Eamon en bra sak med det hela och det var ju att det var bra att han var lite annorlunda (Även om det såklart är tråkigt att han inte riktigt var på topp) för då lär jag mig hur jag ska göra när han är så här. 
 
Min sista runda gick dock bättre då han glatt fick knatta på ändå och jag räkande galoppsprång och kände takten istället för att fasta i det här med avsprångspunkten på hindret. Då avslutade vi och jag skrittade av och stretchade Villgott noga.
 
Fin är han ju iallafall min lilla prins

Nuså

Asslatjejerna / 10 November, 2013 - 20:19 / Vardag
0 kommentarer

Klen uppdatering här under några dagar, men det är ju bättre än ingen alls, right? 
 
Jag har iallafall haft fullt upp. Stallet, ärenden och så har jag extra jobbat lite. Tyvärr måste jag väl erkänna att jag fastnat lite vid Prison break också 
 
Nu är jag back iallafall!
 
 
Glöm inte vår instagram som fylls på varje dag i stallet → asslatjejerna

Gjort om

Asslatjejerna / 09 November, 2013 - 12:35 / Vardag
3 kommentarer


/Carolina

She's coming home

Asslatjejerna / 09 November, 2013 - 00:30 / Vardag
3 kommentarer

1,2,3 hur många fler?

Asslatjejerna / 08 November, 2013 - 14:00 / Vardag
3 kommentarer

Jag har aldrig egentligen vart en sådan person som älskar att se på tv:n. När jag var lite yngre hade jag mest något program i veckan som jag och mamma kollade på innan vi gick och la oss. Men nu! Det kryllar av serier och helst av allt skulle man vilja se dom allihopa. Speciellt när dom är så lättillgängliga på nätet och det bara är att slå upp datalocket i sängen.
 
x Pretty little liars.
Den självklara serien att kolla på och självklart är man nyfiken nu trots att hela konceptet blivit ganska utdraget
 
x The vampire diaries 

Det är nästan så att anledningen till att man kollar är för att alla killar är så sjukt snygga. Dock är det kanske inte endast därför utan för att den är riktigt spännande också, innehåller precis det jag önskar i serier.
 
x The originals 
En lika galet bra spinoff serie till The vampire diaries. Gillar den nästan lika mycket. Fattas ju bara de övriga personerna så är ju denna serien komplett!
 
x Prison break
Började kolla på den igår och har redan hunnit se flera avsnitt. Spänning och ett tema som gör att jag själv vill kolla mer och mer. För övrigt älskar jag filmer som dessa, så denna serien är som gjord för mig!
 
Vilka serier följer ni? 
 

Two days left

Asslatjejerna / 08 November, 2013 - 12:00 / Vardag
0 kommentarer

Om två dagar är det Eamonträning som gäller och fram tills dess står ridning på schemat. Han ska få latja lite i skogen fram tills dess. Konditionsträning och klättring i backarna, sådant som man kan dra nytta av utomhus.De lilla vi har klättrat det senaste har redan gjort otrolig skillnad. Mer skog och backar åt ryttarna 
 
Hos Eamon är det nog gammalt hederligt markarbete som gäller. Laddar med fokus och en väl riden ponny. Ska bli så roligt och himla nyttigt!
 
För övrigt har jag ju stallet ikväll så några timmar hemmifrån blir det nog allt...
 
 

Alldeles strax

Asslatjejerna / 08 November, 2013 - 10:30 / Vardag
1 kommentarer

 
Väntar på samtalet som säger om min vovve får komma hem från veterinären idag eller inte...

Dressyrfilm på Villgott

Asslatjejerna / 08 November, 2013 - 09:00 / Videos
0 kommentarer

 
Blev tyvärr ingen riktigt bra film på när vi provade på paiff och passage, men här kommer lite galopp istället. Detta var när vi värmde i början så riktigt mjuk och samlad hade jag inte riktigt fått han. Måste för övrigt verkligen bli bättre på att lägga upp filmer, inte sant?!

Inget att komma med

Asslatjejerna / 07 November, 2013 - 21:07 / Vardag
1 kommentarer

Tisdagen denna veckan var stallfri och likaså är det idag. Istället har jag kommit ikapp med lite smått här hemma och påbörjat lite nya projekt i mitt rum. Varför är det så kul att exprimentera med inredning?!
 
Kvällen fortsätter med matteräkning och bloggning. Sedan sängen. Har ni gjort något roligare idag kanske? 
 
 
Sööt bild

Inköp

Asslatjejerna / 07 November, 2013 - 17:48 / Vardag
0 kommentarer

Igår var vi inne en snabbis i Skaras alla affärer kändes det som. Fick med oss lite vardagssaker, färger till mitt rum samt lite i hästväg också. Ett pälsglans, ett pannband, ett par vantar, gummiband och flexlindor. 
 
Både transporten och mitt rum börjar närma sig mitt mål!
 

Slutade hos veterinären

Asslatjejerna / 07 November, 2013 - 16:41 / Vardag
3 kommentarer

Jag vet att det är flera här inne som undrar, nästan lika mycket som jag, vad som hände med Amis igår.
Jag kom hem från skolan och mötte mamma i porten då hon sa att Amis hade spytt en eller två gånger då på morgonen. Inget konstigt tyckte jag då det faktiskt är normalt för hundar då och då kräkas då de ätit något olämpligt eller så. Mamma frågade om jag ärligt glömt att ge henne kvällsmat, men jag lovade att det hade jag inte. Senare på eftermiddagen spydde hon dock igen och då var det den sena lunchen som kom upp. Jag suckade mest för det är så jäkla jobbigt att torka och sedan tvätta all tvätt haha.
 
Men hon fortsatte spy. Regelbundet. Mellan en till två timmar kunde det gå innan hon stod och hulkade än en gång och vid det laget började jag bli ordentligt orolig. Jag pratade med mamma men vi kunde inte göra så mycket för stunden utan kunde mest vara oroliga. Och så fortsatte det. Jag gick de vanliga promenader och hon gjorde vad hon skulle, men hon var inte sig själv. Hon var tystlåten, hängig och inte alls lika glad.
 
Vid tolv tiden på kvällen, efter 11 spyor ringde jag mamma i panik igen, men hon hade ju stängt av mobilen då hon jobbade natten på sitt jobb. Vid det laget kändes det som jag skulle bryta ihop för jag var så himla trött och jag visste verkligen inte vad jag kunde göra som hjälpte Amis. Efter en halvtimma gången och en spya till så ringde jag regionssjukhuset i Stockholm eftersom de är det enda sjukhus med en växel öppnad på natten. Vad jag kunde hitta då iallafall. Hon bad mig ta tempen och komma in på morgonen om hon inte hade feber just då.
 
Så det gjorde jag. Tog tempen, som var helt bra, kokade potatis 01:00 på natten som hunden inte ville äta. Gick ut en promenad till för lite frisk luft innan jag insåg efter ännu en spya, att det kanske var bäst att gå och lägga sig. Jag i mitt rum och Amis som valt att sova någon annan stans. (Vilket hon aldrig brukar. Är alltid som en svans efter mig) Tillslut kom hon och kurade ihop sig mellan mina ben och någon gång där tidigt på natten vaknade jag igen över att hon kräktes i min säng. Två gånger. Då fick jag flytta ut och sova i soffan och då vaknade jag bara till ett par gånger till under natten när jag hörde henne göra samma procedur. När det var morgon och mamma kom hem låg det högar överallt. I sängar, på mattor och på golvet. Det stank i hela lägenheten och Amis var fortfarande hängig. Då ringde vi vet igen som rekomenderade att vi skulle komma in till Skara direkt. 
 
Väl där så röntgades hon men utan resultat. Amis var loj och satt mest där. Hennes vanliga jag hade varit nyfiket och skulle haft svårt att hålla sig i skinnet genom att gny och dra lite i kopplet. Så hon fick därför vara kvar över natten för en kontraströntgen, Idag trodde jag att vi skulle få ta hem henne men hon var fortfarande såpass dålig att dom ville ha kvar uppsikten över henne. Imorgon hoppas jag att min lilla tjej får komma hem igen. ♥
 
 

Dressyrpass på Carola sto e cortez

Asslatjejerna / 07 November, 2013 - 10:17 / Videos
2 kommentarer


  

Nu har jag så sakteliga börjat komma igång att rida ordentligt igen, trots gipset så funkar det faktiskt bra.


Petra var sjuk igår så vi red för Åsa istället och det blev en nyttig genomkörare. Carola har jag ju börjat rida en del på dressyrpassen och hon är helt underbar med sitt fina steg och vilja att jobba och göra rätt.

Nu kan jag sova gott

Asslatjejerna / 06 November, 2013 - 23:11 / Vardag
3 kommentarer

Idag hann jag med att rida tre dressyrpass på olika hästar. Kunde enligt mig själv gjort lite mindre stalljobb samt fika och gjort lite mer på hästryggen, men det får jag kompensera upp någon annan dag 
 
Började gjorde jag med Embla och det var ett kort intensivt pass som stod på schemat. Inte så mycket pauser men däremot övningar varvat med mycket skrittjobb så att hon skulle få pusta lite emellanåt. Jag red lite vägar just för att få henne mjuk men annars höll jag bara fokus på att hon skulle gå fram ärligt för skänkeln, ta mina förhållningar samt att kunna mjukna i munnen och slappna av. Det var ett tufft pass då hon kändes seg som kola att rida igenom, men i slutet blev det en himla skillnad i galoppen. Ser fram emot fortsatta arbetet!
 
Danny fick bli nästa och med honom så red jag med på en lektion. Han var pigg och lite lat kan man väl säga. Eller inte helnöjd iallafall. Vi jobbade med att kunna korta steget i traven. Samla ihop den noga men ändå försöka bibehålla energin så att hästen travade perfekt över bommarna med ordentligt påskjut bakifrån. Det kändes bra i början när han fick ett ordentligt swung, men efter någon galopp blev han lite stressad och låg på lite. Då blev han lite småirriterad på mig däruppe som krävde att han faktiskt skulle gå långsammare. Vi fick dock ett riktigt bra avslut då jag kunde länga tygeln aningen för att få en lägre nacke och samtidigt rida i samma takt och balans som innan. Då var jag nöjd!
 
Sist ut var Villgott som gick ett riktigt tufft och BRA pass. Vi blev introducerade av ett inslag där Åsa visade hur övergångar och avsaktningar ska gå till korrekt. Att man ska vara noga med att traven börjar bakifrån och inte tvärtom. Sedan fick vi rida under samma principer och det slutade med att Åsa hjälpte mig och Villgott in mot piaff och passage. Såklart inte i närheten av en ordentlig rörelse, men att bara sitta de där få rätta stegen Villgott tog kändes häftigt! Villgott var också så himla lyhörd så det kändes så lätt för honom.
 
Det jobbade vi bara med i några minuter eftersom det är oerhört jobbigt för en ovan häst. Därför gick vi över till galopp och som väntat var Villgott underbar. Han låg på något för mycket och blev lite stark i handen men på något sätt känns det soma att det är ganska lätt åtgärdat. Efter mycket mjukgörande arbete och sysselsättning i vardera gångart så blir han lugn och avslappnad. Rund, fin och relativt jämn kändes han iallafall. Fortfarande något låst i vänster, men det kommer!
 
 
 

Välkommen!!!

Asslatjejerna / 06 November, 2013 - 13:40 / Vardag
3 kommentarer

Såhär års är det brist på dressyrtävlingar så varför inte passa på att komma hit till oss!!!
 
Adventsdressyr på Stall Assla i Götene den 30/11.

Välkommen på vår mysiga adventsdressyr.
Vi bjuder alla på glögg och pepparkaka.

Lördag 30/11 kl. 14.00
LC:1  
LB:1
LA:1
MSVB:1

Startavgift: 100:-/ klass

Hyra av Stall Assla-häst 50:-/ klass

(Vid många anmälningar kan starten komma att tidigareläggas)

Anmälan via sms till Åsa Larsson, 0703-667862

VÄLKOMMEN!
 
 
 

Mot vet.

Asslatjejerna / 06 November, 2013 - 08:55 / Vardag
1 kommentarer


Lilla vän... 

2 dagars saknad

Asslatjejerna / 05 November, 2013 - 15:00 / Videos
1 kommentarer

Nyskyltat

Asslatjejerna / 05 November, 2013 - 13:00 / Vardag
1 kommentarer

 
Kolla vad roliga och snygga skyltar det finns uppsatta på boxväggarna nu! Än så länge är det bara på de som går med i verksamheten, så att ni som ska rida och är lite nyfikna vet vad det är för någon ponny eller häst 

Roliga nyheter

Asslatjejerna / 05 November, 2013 - 12:00 / Vardag
1 kommentarer

Egentligen är detta ingenting som rör er i ryggen men jag måste ju bara få dela med mig med vad som ska hända! Mormor som bott i Skara i flera år ska flytta hit till Vikingagatan, till lägenheten som bara är ett par hus bort. Detta händer vid jul så det blir lite som en rolig present för allihopa. Hon är ju här mycket och hälsar på både själv och utan hunden, så nu slipper vi det och kan bara ta någon minuts promenad. Lyx!
 

Bort med bullshiten

Asslatjejerna / 05 November, 2013 - 11:00 / Vardag
6 kommentarer

Hur ofta hör man egentligen lögner i ridsporten? Hästen hoppar tre klasser högre på hemmaplan, stegrar alltid eller stegrar aldrig, fast det kanske är helt tvärtom. Ryttarna höjer antingen hästen till skyarna eller sig själva, genom att sänka hästen.

 

Egentligen finns det väl en liten positiv sak med att ljuga hästen bättre och det är att man hela tiden skyddar sin häst. Eller en lögn man i alla fall kan ta med glädje. Ryttarna som tar på sig eventuella fel och olyckor och lovar att hästen annars är en dans på rosor.  Men när ljugandet börjar gå till överdrift , så är det varken omtänksamt eller ens roligt att lyssna på längre. Då det går från rena lögner till skryt så stänger man av öronen, tror mig, jag har hört massor både skräckhistorier och det motsatta haha.

 

Sedan finns det ju ännu fler nackdelar. (Finns väl ioförsig egentligen inget positivt alls med att ljuga). Oftast kommer folk ihåg grejer om hästen du har berättat om och de skapar automatiskt förutfattade meningar om denna.  Vid eventuell försäljning skall du komma ihåg att människor/köpare vill ta reda på så mycket som möjligt om sin kanske blivande häst och då är dessa rykten inte bra. varesig du sagt ris eller ros om hästen. Talar du jämt om hur bra, snäll och trygg den är, trots att den kanske inte är det, så kommer säkert kommande ägare få problemen eller undra varför detta inte är sagt innan. Har det sagts saker som får hästen att på något sätt se hemsk eller dåligt ut så kan det lätt stötta bort andra. Då kanske den egentligen är en ängel...

 

My var en typisk sådan ponny som vi fick in till Stall Assla. Hon älskade att hoppa men blev nervös på tävling och tyckte då inte om det. Detta visade hon genom att stanna ut sig eller göra konster för att avskräcka ryttaren. Ryktet hon fick var nog att hon var en envis, tråkig och dålig ponny. Vi såg dock hennes underbara personlighet och kapacitet som läromästare vilket gjorde att vi sålde henne till en perfekt ridskola med värdigheten i behåll. Dom lyssnade inte på alla de olika ryktena utan lyssnade på våra personliga åsikter och tog My för den genomsnälla ponnyn hon var. 

 

Hör upp! Jag undrar faktiskt vart alla vill komma med deras lögner. Var glad och stolt över vad din häst gör och sluta tredubbla dess insats där ingen ser. Stå upp för din ponny och påstå inte att den gör dumma saker när du inte vill när det faktiskt inte är sant. Jag dömer dig inte. Jag och alla andra vet innerst inne att alla hästar är olika och det är det som gör de så speciella.

 

Winston en sommar för länge sedan, känns det som 

HÅLTIMMA = PLUGG

Asslatjejerna / 05 November, 2013 - 10:00 / Vardag
2 kommentarer

Prillan

Asslatjejerna / 05 November, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Prillan
 
♦ Kategori: D-ponny/Liten stor häst
 
♦ Född: 2002
 
♦ Stam: e. u.
 
♦ Meriter: 
 
Om Prillan: En ganska ny dam i stallet som så smått börjat gå med på lektioner. Prillan är lite osäker i sig själv och är därför mycket tränad från marken. Ger man bara henne lite tid att förstå är hon hur snäll som helst!

5/5 stjärnor

Asslatjejerna / 04 November, 2013 - 21:16 / Vardag
0 kommentarer

Riktigt nöjd över kvällens hoppass som avklarades på Villgott. Han har fått en betydligt bättre galopp och det kände jag redan de första stegen. Snacka om skillnad. För övrigt så var han lyhörd men i det lite pigg. Men det tycker jag är alldeles perfekt. 
 
Vi fortsatte med gymnastiken idag. Studs på ena långsidan och en parallelloxer på andra sidan med galoppbom både innan och efter. Dessa övningar hjälpte både häst och ryttare otroligt mycket. Krävdes mycket fokus, att göra rätt helt enkelt! Annars blev det lätt små (läs stora för oss) fel.
 
Han verkar också släppa mer och mer i vänster sida och jag tror inte alls det dröjer lång tid tills han är lika liksidig som innan vilan. Min fina pojke!
 
Emilia och Chappe får stå för bild

Lagmanhaga Chapman BILD

Asslatjejerna / 04 November, 2013 - 14:21 / Vardag
2 kommentarer

För någon vecka sedan presenterade vi ju vårt nyaste tillskott C ponnyn Lagmanhaga Chapman bild var utlovad och den kommer här...
 
 

Måndagens höjdpunkt

Asslatjejerna / 04 November, 2013 - 12:00 / Vardag
1 kommentarer

Hopplektion som vanligt idag vilket jag ser fram emot mycket. Som vanligt är jag lite osäker på vem jag ska rida men jag brukar bestämma det ihop med Åsa senare på eftermiddagen. Kanske kan jag slänga in en liten film senare. Har ju inte ens lagt in de från förra veckan, men ska försöka haha...
 

Nytt och fräscht

Asslatjejerna / 04 November, 2013 - 09:00 / Vardag
1 kommentarer

Ser ni det nya som kommit upp lite sporadiskt på bloggen? 
 
* En uppåtpil som gör att man hamnar längst upp på sidan om man läst flera inlägg på rad
 
* En ikon vid adressfältet/fliken med AT på. Funkar dock endast när man använder vårt namn med .blogg.se
 
* Fixat en ny kategori där alla utmaningar ska komma upp
 
* Lagt in skyltar i menyn på de hästar som är till salu
 
* Nya namnskyltar i inläggen
 
Hoppas det funkar bra för er alla!
 

Vart ska man pausa?

Asslatjejerna / 03 November, 2013 - 13:00 / Vardag
5 kommentarer

Efter en lugn dag är det dags att späcka en full. Gick upp lite tidigare idag för att jag ska hinna med allt och känna att jag verkligen är i fas med skolan som börjar imorgon. Börja tänkte jag göra med min reklam som tvunget måste delas ut. Efter det blir det fix här hemma, bland annat en fotografering, plugg och städning. Senare på eftermiddagen är det stalljouren som gäller och avslutningsvis har jag väl tänkt försöka hinna blogga lite inlägg som ploppar upp längre in i veckan.
 
Men jag brukar få gå efter mottot Får se hur mycket jag hinner 
 

The same the same

Asslatjejerna / 03 November, 2013 - 11:00 / Vardag
3 kommentarer

Det tråkiga, tycker jag, med att privatpersoner gör bloggdesigner är att det blir så fruktansvärt tjatigt. Bloggdesignen kan bli hur snygg som helst men sedan går man in på sju andra bloggar från samma designer och ser, ja vadå? Exakt likadana. Näst intill identiska. Ja förutom alla färg och bildbyten såklart då.
 
Jag vill alltid att våran blogg ska vara personlig, därför tycker jag att det är tråkigt med de klassiska designerna och jag bad Annaform att verkligen pryda våran blogg med detaljer som såg proffsigt och seriöst ut. Jag sa också att jag skulle bli hur glad som helst om hon kunde göra lite personliga delar som hon inte brukar göra på sina andra designer. På så sätt stod våran ut lite från dom andra trots att Annaform gjort väldigt många. Även den biten gjorde hon otroligt bra.
 
Så jag skulle inte vilja ha en design likt den som alla andra har och speciellt inte när man har betalat pengar för den. Även om innehållet är viktigt tror jag det lockar mycket att ha en unik design, något som gör att man kommer ihåg just din blogg lite extra.
 
Annaform har ju sedan en tid tillbaka lagt ned sitt jobb och jag har länge funderat på vem som skall göra våran design nästa gång. Så upptäckte jag den här tjejen som var otroligt duktig, idérik och seriös med det hon gjorde.Även om deisgnerna hade mycket likheter såg jag även en hel del detaljer som gjorde den bloggen unik. Och det är det jag kommer eftersträva, även om det betyder en liten slant extra!
 
 

Planering & stuktur

Asslatjejerna / 03 November, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

Även om jag ska börja träna och komma igång ordentligt med Embla så kommer Villgott ändå vara ponnyn som är prio 1 i några veckors tid till. Även efter SM kommer jag fortsätta hålla igång honom så att han hela tiden ligger i fas. Detta tills vi hittar en ny liten ryttare till honom. Givetvis är han värd en liten vila innan träningen återupptas igen!
 
Innan SM är det inga mer tävlingar inplanerade. Det är ett KM i Skara bara som jag hade planerat att vara med i, men jag är osäker på med vilken pålle jag ska åka med. Träningsmässigt är det en till Eamonträning uppe i Tidaholm, redan nästa helg faktiskt. Men det var nog allt. Sedan är det bara att tagga igång med ordentliga ridpass på hemmaplan. Mycket varierat och stärkande arbete helt enkelt!
 
 

Tanken slog mig

Asslatjejerna / 02 November, 2013 - 23:00 / Vardag
2 kommentarer

Tänk egentligen hur många ni är som klickar in här varje dag. Idag gick statistiken upp ytterligare. Tanken är häftig.
 
...Godnatt
 

Hunden är på semester

Asslatjejerna / 02 November, 2013 - 21:38 / Vardag
3 kommentarer

Amis ska semestra i nästan tre dagar nere i Mellerud. Hon kommer hem lite senare imorgon och jag längtar något otroligt. Det är verkligen inte klokt hur fäst man kan bli vid ett djur. Har kommit på mig själv med att vara på väg att ropa hennes namn, för lite gos eller en promenad, under hela dygnet. Nu får hon mer än gärna komma hem!
 
Istället för Amis då har vi mormors hund Morris hos oss. Lite mer jobb, promenadmässigt och städmässigt här hemma. Hårigt, blött och smutsigt verkar vara andra rasers melodi, tacka vet jag våran gatublandning haha!
 
Men nåja det får väl duga så länge. Bättre stor vovve än ingen vovve alls. Dessutom kanske man kan klämma in en present i det hela. Att vi tar bilder på Morris, skriver ut i stort format som sedan kan sitta på väggen? Jag vet någon som skulle uppskatta det!
 

Höstlovskul!

Asslatjejerna / 02 November, 2013 - 19:49 / Vardag
2 kommentarer

Gratis ridlektion på Stall Assla. Söndag 10.00. Stor som liten, van som ovan.

Välkommen till oss på Stall Assla och våra glada hästar!
 

Vill ju vara hos dom

Asslatjejerna / 02 November, 2013 - 19:40 / Vardag
0 kommentarer

Fick lite motvilligt bli en stallfri dag även idag. Jag fick trösta mig med att hästarna iallafall har gått lite de dagar jag inte varit där, bland annat en lyckad härlig uteritt runt Kinnekulle som jag blev lite avundsjuk att jag inte var med på. Lite mer avundsjuk blir jag när jag får bilder från flisan när hon är i stallet, men det håller jag tyst om 
 
 
Anledningen att jag är hemma är för att jag har blivit så sjukt förkyld IGEN. Tyvärr blir det ju inte bättre av att åka ut och rida pass efter pass, snarare motsatsen, så det är lika bra att vara hemma och vila upp sig.
 
Eller vila upp sig? Det finns ju alltid saker att göra här hemma. Ta en långpromenad med vovven med musik högt i lurarna, städa upp ännu mer i mitt rum, förbereda inlägg för er? Fantasi Carolina...
 

Happy halloween

Asslatjejerna / 02 November, 2013 - 13:12 / Vardag
2 kommentarer

 
TADA

Lördagsnöje

Asslatjejerna / 02 November, 2013 - 13:09 / Vardag
1 kommentarer

Har vart ute en sväng i Götene med min underbara syster. Vi köpte ett helt paket med mackor och stod länge och matade änderna vid bäcken vi har här. Det var så himla lugnt så man kunde inte sluta.
 
Lite senare ikväll så åker jag nog upp till stallet. Är himla ridsugen!
 

Varför blir det aldrig perfekt?

Asslatjejerna / 02 November, 2013 - 09:00 / Vardag
2 kommentarer

Jag har ridit i Villgott i lite över året nu och började med en runda på 40 cm i Skaras ridhus. Nu hoppar han LA-rundor utan problem, men varför blir det då aldrig perfekt? Varför går han då inte klockrent på hinder och varför sätter vi inte nolla efter nolla? 
 
Mitt svar är att det blir aldrig perfekt. Jag skulle kunna rida han ytterligare i ett år och det skulle fortfarande inte vara perfekt. Säkerligen skulle det gå bättre och bättre eftersom tiden ger träning. Men perfekti blir det aldrig. Perfektion är tråkigt. Alla har sina brister och det är något man får leva och jobba med. 
 
Villgott är svår att lära sig eftersom han, precis som de allra flesta hästar, blir olika på tävling varje gång. Är han på ett speciellt humör eller är på en tävlingsplats han tidigare hoppat på så blir han mer framåt och försöker ta saken i enga händer. Är han på en ny plats blir han oftast lite tittigare och då behöver han mer driv till hindren av ryttaren. Jag kan inte rida på samma sätt varje gång utan jag måste ändra min ridning beroende på hur hästen jag sitter på är. Det säger ju sig självt att om hästen vanligtvis är pigg men plötsligt är seg, så kan du ju inte bara sitta där med bromsen i, då säger det bara POFF stopp. 
 
Att rida en sådan häst som inte är sig helt lik varje gång ger otroliga erfarenheter. Att rida en häst som gång på gång går som en klocka skulle nog bara vara roligt till en viss gräns. Nej Villgott, tack för att du lär mig så mycket!
 

Ny ponny och nya mål

Asslatjejerna / 01 November, 2013 - 19:00 / Vardag
2 kommentarer

Som ni kanske märkt genom mina inlägg och ridpass så har jag suttit upp på Embla ett par gånger mer än vanligt. Detta för att det är tanken att hon ska bli mitt nya projekt och jag ska ta mig an henne till iallafall början av 2014. Jag har resonerat som så att Embla är en ponny med en jäkla kapacitet, men samtidigt är det också ett ganska hårt jobb för att komma dit man vill. Då i vinter när det inte är så mycket tävlingar så tycker jag att det är en perfekt tid för hårdträning. Då räknar jag med att vi är i fas för att börja tävla ordentligt fram på våren.
 
Eftersom hon just innan dessa ridpass nästan bara gått med på nybörjarlektionen och enstaka andra så är hon inte fullt igång. Därför tar jag det lite lugnt nu i början och kräver lite lagom mycket. Inte ett ridpass på flera timmar om ni förstår. Hon behöver också bli lite allmänt stadigare, så fokuset just nu ligger på att galoppera och skritta henne mer utomhus. Det kommer resultera i en bättre varierad galopp samt en lite mindre rund ponny, hoppas jag haha!
 
Embla blir ju 6 år nästa år och får alltså kvalas in till avd A. Det är två eller tre felfria rundor som krävs för att hon ska få starta de rundor med omhoppning. Meningen är att både jag och hon ska få komma ut och känna på den biten då jag i stort sett tävlat avd B hela min karriär. Därför ska det bli lite extra kul att få jaga placeringar och klättra i klasserna med den här damen. För komma långt, det är jag säker på att Embla kommer göra, oavsett om det är med någon här på stall Assla eller hos någon annan duktig tävlingsryttare!
 
Tror ni att detta kommer bli bra? 
 
Embla och duktiga Emilia!

Ur en annan vinkel

Asslatjejerna / 01 November, 2013 - 17:00 / Vardag
0 kommentarer

En lördag när vi var på Grevagården la jag märke till en sak. När man inte själv är med och tävlar utan är där som åskådare ser man ekipage ur ett annat perspektiv. Jag satt där på läktaren och kunde riktigt se vilka ryttare som verkligen red bra. När jag själv är med och tävlar tar tävlingkänslorna över och det enda jag ser är resultatet ryttaren går ut med. Vilka har liksom inte gjort en riktigt snabb ritt med riktigt bra tid, sprungit upp på läktaren och hoppats på att de andra ska riva?  Ni förstår säkert vad jag menar. 
 
Den lördagen såg jag mycket duktiga ryttare. Speciellt i GP ponny kvalet då alla red lite extra snyggt i och med att det var stilhoppning. Men självklart såg man också ett och annat ekipage som inte alls såg bra ut, och ställde sig frågan "vad gör dom på denna höjden?"
 
Det kan nog vara bra att se ur ett annat perspektiv ibland, tror jag! Vad tycker ni? 
 

Helg

Asslatjejerna / 01 November, 2013 - 15:00 / Vardag
0 kommentarer

Sista lovdagarna är vi inne på nu innan skolan drar igång. Då långa tuffa dagar fullspäckade med aktiviteter blir vanligt igen. Jag kommer nog vara i stallet alla dagar utom just idag. Jag ska åka bort ikväll med Felicia och Kajsa och jag har inte ens börjat packa. Känns som att man är i fas, verkligen haha!
 
Planerna för helgen lutar nog åt lite hoppning eller markarbete, iallafall med Embla. På tal om henne, ni ska ju också få information om mina nya mål jag har spånat på 
 

Jag trodde jag sett det värsta

Asslatjejerna / 01 November, 2013 - 13:00 / Vardag
3 kommentarer

Hur kan en människa vara så otroligt respeklös, omedveten och samtidigt så självklar i sitt för mig felaktiga agerande. Jag trodde att jag sett det värsta, men under en tävling blev det bara värre och om igen ställde jag mig själv frågan om det var jag som var dum i huvudet som blev så otroligt irriterad och rent ut sagft mållös över hennes handlingar. När det blev farligt för flera andra ekipage i samma inhägnad förstod jag att så var inte läget.
 
Jag rider in på en framridning där det är ganska trångt för hästar och ponnyer att vistas i den mängd vi var. Därför finns det tydliga regler uppsatta på alla fyra ridhusväggar så att så många som möjligt kan erbjudas möjligheten att rida fram innomhus. Om alla höll sig inom reglerna skulle det också vara mindre risk för olyckor. Läs nu inte ingen risk alls, för med så många ekipage inblandade vet man aldrig om det kan hända något. Men som sagt, ju mer regler desto säkrare var det att vistas där inne.
 
 
Nu till saken. En vuxen kvinna skrittar i bredd med en annan lika vuxen kvinna, samtidigt som hennes händer om tyglarna gungar från sida till sida i takt med hästens steg. Sporrarna likaså. Ryttaren på hästen som går lyhörd småpratar högt med sin kompis bredvid. Allt från vädret till vad som hände under gårdagen och vad som skulle hända nästa helg. Efter ett tag började hon trava och någonstans där när jag skrittade min ponny så trodde jag att den jobbiga oseriösa framridningen var över. Men inte då. Plötsligt hör jag en lika gäll och hög röst som innan som börjar prata om sin kompis häst som stod på hemmaplan. Denna gången lite högre då hon blev andfådd av att samtidigt rida lätt. Kvinnan i mitten som skrittar igång sin häst svarar, vad jag kunde ana, lite besvärat på hennes tilltal, men ändå mer än gärna. 
 
Jag suckade. Undrade hur man kunde ta så här stor plats på en trång tävlingsplats. Nu var det förvisso bara en träningstävling, men jag tycker inte att man kan bete sig annorlundare för den anledningen. Hur kan man ta så lite hänsyn till andra övriga ekipage när dom är där för att få ut någontingav den här tävlingen? Inte tycker jag att man ska vara mindre seriös för det.
 
Och som sagt där trodde jag att jag hade sett det värsta. Men inte då. Först av allt stannar kvinnan i ett hörn, med hästens rumpa utåt och sätter sig i damsadel. Hon sätter sig alltså i damsadel med tygeln framslängd på halsen och ändrar sina stigläder. Sedan släpper hon ner benet igen och drar av sig jackan samtidigt som hon gungar glatt med benen. Tur att ha en sådan säker häst som aldrig skulle få för sig att kasta sig eller sparka om en häst kom in i dens rumpa. 
När hon är nöjd med det ställer hon sig vid ingången som leder in till framhoppningen och blockerar hela öppningen. Jag försöker frenetiskt se över henne och lyssna på vilken höjd dom är på inne på banan. Efter en bra stund synar hon mig upp och ner och frågar trevligt om hon står i vägen. Jag tänkte:
 
Ja du står i vägen för mig och alla andra och om det hade varit min tur så hade jag hunnit hoppa hela banan tre gånger om innan jag skulle komma in här.
 
Men jag svarade glatt och med ett brett leende att, nejdå det var ingen fara, och styrde undan min häst därifrån. Kvinnan styrde ut sin häst på spåret igen och återupptog samma process som innan. Att trava omkring samtidigt som hennes röst överröstade alla hästars frustande. Helt plötsligt får jag väja undan med min ponny då kvinnan får för sig att det är tillåtet att trava i höger varv. Om hon missat skyltarna eller struntat i dom har jag ingen aning om. Hon fortsatte hur som helst att kryssa sig igenom de sneglande ekipagen som höll sina hästar i rätt varv medans hon forsätte att såga sin ponny i munnen och höll blicken fäst på sin kompis som pratade i mitten. 
 
Och än en gång trodde jag att min irritation bevisat att jag sett det värsta av det värsta på alla framridningar jag varit på. Men inte då. Igen. Kvinnan börjar galoppera. Varv på varv i dessutom det felaktiga. Vi andra som också ville ta del av framridningsmöjligheterna höll tyst och lät henne hållas. Varför vet jag inte, men jag är rädd för att ses som den dåliga om jag är sur och säger till, som jag kanske gör nu. Men jag tolererar inte när det blir farligt för hästarna och då får man antingen välja att säga ifrån eller gå undan. Det sistnämnda kändes som en bra sak att göra för stunden.
 
Min fråga till dessa människor. Hur sjutton kan man vara så okoncentrerad på det man gör att man hellre diskuterar kommande dagar med sin kompis istället för att mjuka upp hästen och faktiskt använda framridningen till det den är till för? Hur sjutton kan man missa fyra stycken gula skyltar med svart stor text på som visar regler för hur ridhuset skall användas. Hur sjutton kan man tro att det man gör inte är farligt för alla de andra hästarna som var inne på framridingen? Man mår illa när man tänker på hur illa det egentligen kunde gått. Ibland har man tur.
 
 
Enda anledningen till att jag här stod mellan framhoppning och banan var för att det var MIN tur.