Vad har vi gjort nu?!

Asslatjejerna / 30 September, 2013 - 21:33 / Vardag
1 kommentarer

Puh nu drar jag!

Asslatjejerna / 30 September, 2013 - 17:00 / Vardag
5 kommentarer

Nu sticker jag upp till stallet för hoppträning. En liten fågel viskade i mitt öra att bland annat studs stod på schemat idag. Får hoppas jag hinner rida en till häst innan utan att det blir för tajt med tid. Har passat på att göra lite grejer här hemma nämligen, fullspäckat!
 

Fortsätter fixa med mitt rum

Asslatjejerna / 30 September, 2013 - 16:21 / Vardag
2 kommentarer

Nu börjar äntligen mitt rum ta nya former och det är inte alls mycket kvar innan jag kommer känna mig alldeles färdig. Eller nåja, färdig blir man väl aldrig men åtminstone går det åt rätt håll.
 
Kvarstår gör målning och uppsättning av lite hyllor och lite småfix på vardera saker. Blir så himla nöjd 
 

Haters

Asslatjejerna / 30 September, 2013 - 15:15 / Vardag
1 kommentarer

Många bloggare drabbas ju av såkallade haters, alltså folk som skriver elaka kommentarer och bara är ute efter att såra och trycka ner. Ofta handlar det förmodligen om att personerna i fråga är avundsjuka på något eller helt enkelt retar sig på saker bloggaren skriver eller gör. 
 
En del menar att om man är i rampljuset och skriver provocerande inlägg på sin blogg så får man vara med på att få "tillbaka" 
 
Vi har haft turen att inte drabbas speciellt mycket av elaka kommentarer, visst att några har haft åsiker om en del saker som vi gör, men det är ju ok så länge man inte går till personligt angrepp och skriver nedvärderande saker.
 
Undrar om sättet man skriver på gör att man drabbas mer eller mindre av detta fenomen, vad tror ni???
 
Vem kan hata oss som är så bäst ;)

Dags för vinterkläder

Asslatjejerna / 30 September, 2013 - 14:51 / Vardag
0 kommentarer

Plötsligt blev det höst och kallt, på morgonen är det ju typ minuspåkar och min skinnjacka är inte varm kan jag lova så jag passade på att införskaffa mig en varmare jacka nu när vi ändå var i stockholm.
 
Valde mellan lite olika färger men tillslut blev det en blå vilket kanske ör lite otippat när det gäller mig ;=)
 
 
 

Vad är det egentligen?

Asslatjejerna / 30 September, 2013 - 13:28 / Vardag
0 kommentarer

Vi har ju många gånger skrivit om att vi satt upp eamonövningen i ridhuset, men hur många av er där ute vet egentligen vad det är för något? Det tänkte jag visa er nu.
 
Uppvärmning:
I ena sidan av ridhuset är det bågar som gäller över bommar som ligger utlagda som jag visat under. 
 
 
På andra långsidan så är det rakriktning över bommar innan det så så småningom läggs upp till ett hinder. Då ska man landa i galopp efter första och sedan fortsätta med jämna galoppsprång till nästa hinder.
 
När uppvärmningen är klar så läggs allting upp till hinder och vi hoppar som en liten bana. Hela tiden fokus på takt, balans och jämna språng.
 
 
Otroligt nyttigt för både häst och ryttare!

Min hund var nära på att bli mos

Asslatjejerna / 30 September, 2013 - 11:00 / Vardag
2 kommentarer

Hur gör man så hunden får lite, eller i det här fallet mycket, respekt för hästarna? Ibland önskar man bara att hon kunde få en liten klen spark så att hon lärde sig...

Amis följde med mig in i hagen häromdagen och jag tänkte, visst, hagen är stor och inte trång samtidigt som hästarna lugnt står och äter. Men ett par hästar gillade inte alls att Amis sprang omkring i hagen och försökte fösa ut henne. En av dom måttade till och med en tafatt spark mot henne och tyckte det var nog. Amis förstod inte alls varför hon blev jagad och istället för att springa under hagens tråd så kryper hon emellan mina ben och ser förskräckt ut. Hon är i vanliga fall lydig men ber man henne bestämt att gå ut så total vägrar hon. Det är som att hon heller inte vill lämna mig där ensam, eller som att hon inte är tillräckligt trygg där ute utan måste vara under mitt beskydd. 
 
Av denna, för mig, skräckinjagande händelse trodde jag hon fått lite vett inbankat i skallen men inte då. När jag senare på eftermiddagen longerade i ridhuset så hade hon tagit sig friheten att delta lite och gick av och an vid sidan av. När Danny då kommer travande lite närmre henne än tidigare, vrider hon bara lätt på huvudet och flyttar sig en centimeter. Jag lovar inte en enda reaktion. 
 
Det är ju på håret att hon blir nertrampad varje gång så ni kan förstå hur många hjärtattacker hon lyckats ge mig. Man har hört så många skräckexempel på hur trasiga hundarna blivit efter en spark eller tramp från en häst, men ibland önskade man lite grymt att hon kunde få något i den stilen så att respekten för hästarna kom fram...
 
 
Här ser ni henne vända ryggen till en intresserad Villgott och rulla sig bara någon meter ifrån.
 
 
Här har jag bokstavligt fått kasta ut henne ur hagen och det är med nöd och näppe hon stannar kvar. Hon vägrar röra sig längre bort även om det betyder att tre hästar kan nosa på henne. (!!)

Back from Stockholm city

Asslatjejerna / 30 September, 2013 - 09:05 / Vardag
1 kommentarer

I helgen så har jag mamma och syrran i hop med en annan familj varit i stockholm, i lördags kväll besökte vi Globen och tittade på spanska ridskolans fina Lipizzaner hingstar.
 
Jäklar va duktiga dom är och det var riktigt häftigt att se samspelet mellan häst och ryttare.
 
Tydligen är det så att ryttaren som rider in hästen är den enda ryttaren som hästen har någonsin, så relationer mellan häst och ryttare kan vara i 25 år i vissa fall.
 
Bilderna har Linnea Lychou tagit, man fick inte lov att fota med blixt så därför är det lite suddigt..
 

Åh nej

Asslatjejerna / 30 September, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

Fick syn på detta... Nu har min värld gått under haha. Men är det någon som vet en annan riktigt duktig designer? 

Någon man saknar

Asslatjejerna / 30 September, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

 
Är det något som fattas på stallet nu så är det ju Steve  Har ni stallkatt? 
 

Resultat från pay and jumpen

Asslatjejerna / 29 September, 2013 - 20:05 / Vardag
2 kommentarer

Villgott var för dagen lite loj men jobbade på rätt bra med tanke på omständigheterna. Först ut var en runda i 90 cm som jag faktiskt är nöjd över. Den var lite hackig för Villgott har svårt för att byta till rätt galopp i svängar. Han gör nästan alltid ett tappert försök men det slutar med korsgalopp och det blir ju såklart ännu jobbigare. På raksträckor däremot är det lättare. Resten tyckte jag flöt på bra. Han hoppade fina språng, var lyhörd och rädd om benen. Nolla!
 
I 1 meters klassen blev det ett litet missförstånd på första hindret. Jag tryckte av han alldeles för tidigt och han försökte rätta till mitt misstag. Slutade med att vi brakade igenom hindret. (Som som tur var bara bestod av en bom). Det fick bli en klapp på halsen, förtränga incidenten och fortsätta banan som ingenting. Villgott verkade heller inte alls berörd utan var faktiskt bara lite mer vaken för mina signaler. Jag fick mig en läxa och tvingades mig själv till att räta upp mig på restrerande av hindren och på hinder nummer 3 fick vi äntligen in flytet igen. Det är ju nämligen så att Villgott behöver min balans nu när vi är uppe på högre hinder och det får han inte om jag är minsta millimeter framför honom. Speciellt aktsam får ju jag vara som är lite stor på honom. Nu ska jag bara komma ihåg känslan och rida precis så som jag måste framöver!
 
Tyvärr måste jag ge lite kritik på dagens bana. Underlaget var knöckligt och banan hade väldigt snäva vägar och även någon sväng. Dessutom var en del av hindren hindren felmätta. Det fanns paralleloxrar där frambommen ibland var högre än den i bak. Lite elakt tycker jag som anser att dessa tävlingar är till som träning för de som rider unghästar eller är lite gröna/behöver rutin. 
 
Tyvärr lämnade jag kameran med fel inställningar i mammas hinder. Bilderna som hade blivit så fina annars!!

Superponnyn

Asslatjejerna / 29 September, 2013 - 18:46 / Vardag
4 kommentarer

Här värmer vi för 1 m

Carola

Asslatjejerna / 29 September, 2013 - 14:00 /
5 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Carola
 
♦ Kategori: Häst
 
♦ Född: 1998
 
♦ Stam: e. u.
 
♦ Meriter: 
 
Om Carola: Ett himla fint sto med trevligt psyke. Har tidigare vart avelsto i flera år men är nu igångsatt och överraskar oss än igång med sin kapacitet inom både hoppning och dressyr. Carola är triangelmärkt och kommer tyvärr inte få någon tävlingskarriär. Så himla synd för hon hade vart peerfekt!
 

Hoppning på G

Asslatjejerna / 29 September, 2013 - 12:00 / Vardag
2 kommentarer

Nu åker jag och mamma vidare mot Skålltorp, där det som sagt är pay and jump. Jag och Villgott ska köra på en utmaning och debutera 1 M. Han tycker ju allt är så galet enkelt och leker sig igenom banorna så nu får vi se vad han tycker om det här. Jag vet inte riktigt om banan är ute eller inne, men mig kvittar det haha!
 
Vänta er bilder och filmer ikväll! 
 
Senast i Skara, när vi satte vår sista kvalrunda till ungponny SM

UTMANA OSS IGEN...

Asslatjejerna / 29 September, 2013 - 09:28 / Utmaningar
8 kommentarer

Kommer ni ihåg när vi antog era utmaningar??? Det är ju ett bra tag sen nu och ingen av de ponnyerna vi hade då är ju kvar på gården.... VILL NI UTMANA OSS IGEN?
 
Vi antar de flesta utmaningar som vi kan utföra på ett sätt som inte är av fara för liv och hälsa på varesig oss eller hästen... Sätt igång!
 

Tävling hos dressyrmupparna

Asslatjejerna / 29 September, 2013 - 09:22 / Vardag
1 kommentarer

Tävlingen hittar du HÄR
 
 
Håller nu tummarna för lilla mig att vinna något av dessa fina saker 

Nytt på framsidan!

Asslatjejerna / 29 September, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

 

 
Ser ni att "bloggspaning" är en ny kategori på blogg.se's hemsida? Jag såg det först häromdagen och tyckte det var ett riktigt bra koncept!
 
Vad tycker ni? Har ni hittat er själva? 

Frust, nöjd över dagen

Asslatjejerna / 28 September, 2013 - 21:40 / Vardag
6 kommentarer

Idag började jag med att jobba Danny från marken i ridhuset. Den grabben har en väldans energi och behöver jobbas lite oftare för att må bra i sig. Han blir lätt stressad när saker och ting går ur sina rutiner så jag försöker hjälpa till lite där och hålla igång honom.
 
Först jobbade jag honom runt mig med en longeringpisk i handen. Han tyckte inte om att jag tog fram det så fokuset låg i början på att han skulle vänja sig vid det. Vi har nästan alltid ett spö som hjälpmedel, men hästarna ska inte ha en sådan respekt att dom är rädd för det.
Hur jag vande honom vid det, var att hela tiden ta bort och lägga på spöt utan att bry mig om ifall han gick eller sprang runt mig. Hela tiden samma process upprepade gånger. Han tyckte om att jag smekte honom i pannan, han blev liksom lugn av det och slappnade av i hela kroppen, så det var jag noga med att göra ofta. 
 
När han var avslappnad började jag longera i alla gångarter och han var väldigt lyhörd. Han fokuserade och blev inte stressad av en massa annat, så det kändes bra. Avslutade då där.
 
Villgott jobbades under samma principer så att han skulle få röra på sig. Ett väldigt bra pass som stärker bandet mellan häst och ryttare och gör den otroligt avslappnad. Villgott som brukar vilja gå när man är klar stod from som ett lamm under stretchningen på slutet... Som belöning blev det mys i boxen i form av massor av rykt vilket gick åt närmre timman till. Välkomnades dessutom av ett gnägg av min älskling när jag ropade på alla hästarna förrut. Eftermiddagen kunde inte blivit bättre ♥
 

Nexis Vilandra

Asslatjejerna / 28 September, 2013 - 19:45 /
2 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Vilandra
 
♦ Kategori: C-ponny
 
♦ Född: 2004
 
♦ Stam: e.Moelgarnedd Montana RW 114 u.Trifling RW 
 
♦ Meriter: LC hoppning
 
Om Vilandra: Vårt supersnälla avelsto som gett flera fina avkommor, bland annat Villgott och Villändra som finns här på gården. Har i tidigare dagar tävlat med Felicia i hoppning.
 

Inför träningstävlingen

Asslatjejerna / 28 September, 2013 - 13:00 / Vardag
14 kommentarer

Imorgon är det pay and jump på Skålltorp så det är lite tävlingsförberedelser som gäller idag. Villgott ska få röra på sig lite lätt bara och bli ompysslad en hel del. Manen måste fixas på något sätt och resten av ponnyn ska blänka 
 
Förvrigt har jag ju stallet igen vilket innebär alla stallsysslor och kolla över så att alla hästar verkar må fint. Jag tänkte även hinna med att rida en till häst men det ska jag nog klara utan problem. No rest, taggad tjej här!
 
Troligtvis åker även kameran med upp och tar lite fina höästbilder...
 
 

Vaknar till varje dag

Asslatjejerna / 28 September, 2013 - 11:51 / Vardag
5 kommentarer

14 dagar

Asslatjejerna / 28 September, 2013 - 11:00 / Vardag
5 kommentarer

Tänkte göra en liten grej som fungerar som så att jag kommer fota Amis, en bild varje dag, i 14 dagar. Sedan ska alla bilder upp med datumet under och så ska vi se hur stor skillnad det egentligen kan bli dessa få dagar. Låter det kul?!
 
Vi börjar med start från i onsdags!
 

Sto eller hingst? Mamma eller pappa?

Asslatjejerna / 28 September, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

Något som fångat min uppmärksamhet den senaste tiden är det här med att ha en tvekönad häst. Vad det egentligen innebär och hur hästen faktiskt uppför sig...
 
En tvekönad häst är, vad jag nu lärt mig, en häst med könsorgan från både hingst och sto. En lätt förklaring (Skriven utav Mia Kristoffersson)  "Hen har ett penisliknande organ ibak där vaginan vanligtvis sitter fast längre ner. Hen har vad som liknar en livmoder fast utan äggstockar. Hen har ett ljuver." Som jag även uppfattat det som så kan det här skifta från individ till individ.
 
Jag frustar av skratt men tycker nästan det är lite häftigt också. Vet ni någon som äger en häst utav två kön? 
 

4 timmars stall...

Asslatjejerna / 27 September, 2013 - 22:40 / Vardag
2 kommentarer

...Och tre hästar ridna. Får väl vara helt okej nöjd med tanke på att det var ganska långa minutrar på hästryggen och jag hade ett stallpass på nacken.
 
Jag började med att rida ut Villgott i sällskap av Emilia och Winston. Vi värmde upp i lite skritt och trav innan vi galopperade dom länge. Vi jobbade i kort galopp en bra stund och sedan fick dom skritta en stund innan vi på slutet av rundan lät dom galoppera på ordentligt framåt. 
Villgott kändes väldigt fin och inte fullt så tittig. Några saker var ju farliga men en klar förbättring för att vara Villgott. Lyssnade bra på mig gjorde han också och sänkte nacken jättenöjt och avslappnat i slutet. Himla mysig tur!
 
Sedan var det, hör och häpna, Emblas tur. Henne har jag inte ridit på riktigt länge men hon kan behöva ridas igenom lite ibland. Hon är ju en av våra stadigaste nybörjarponnyer och går oftast som det också. Så att få stretcha ut och mjuka upp hela kroppen var nog inte helt fel kände jag. 
Sammanfattningsvis var Embla envis och tyckte mest detta var otroligt onödigt. Men jag var noga med att vara mjuk och bestämd, att kräva av henne försiktigt i och med att hon inte är så stark eller bärig. Så småningom började hon slappna av och försökte verkligen med det jag bad henne om. Fick en riktigt trevlig känsla i traven ibland så den får jag komma ihåg!
 
Sist ut var Danny när jag inte hade så mycket tid över. Fick bli en kort runda i skogen och han var hur stadig som helst. Kan nog få diplom för världens mest bekväma galopp också. Pigg och glad var han men samtidigt lyhörd. Precis så som jag vill ha det! 
 
Något år gammal bild på lurvas

Stallet x2

Asslatjejerna / 27 September, 2013 - 17:00 / Vardag
3 kommentarer

Kvällen spenderas i stallet as usual och det är typ en punkt jag sett fram emot hela veckan. Jag vet inte riktigt varför men för mig är det avslappnande att åka upp till stallet och rida utan tidspress.
 
Därför ska jag passa på, oavsett väder, att rida ut en lite längre sväng på Villgott. Kvalitétstid med den bästa är svårt att slå!
 
Imorgon har jag ett extra stallpass då jag hoppat in åt Felicia & CO. Dom ska nämligen till Globen och kika på Spanska ridskolan. Häftigt va?!
 

Du bör synas i mörkret

Asslatjejerna / 27 September, 2013 - 15:00 / Vardag
5 kommentarer

Dressyrponny.se inspirerade mig till föjande viktiga inlägg.
 
Nu när vintern kommer är det oerhört viktigt att synas om man rider ut. Vissa ryttare föredrar en enkel reflexväst samt något som gör hästen synlig, medans andra föredrar ett helt kit. Såklart är ju det sistnämnda bättre. För ju mer du har på dig ju mer syns du - helt enkelt.
 
Dessa kit har jag klickat fram på Hööks och då har dom ofta ganska överdrivna priser. Därför tror jag att om man verkligen vill så kan man hitta för en betydligt lägre slutsumma.
 
 
Vissa passar på, när dom ändå ska köpa, att slå till med en rosa snygg färg medans andra hellre håller sig till klassikern. Båda steg oavsett väldigt högt i pris. 
 
Såklart har inte alla ekonomin till en sån här maffig outfit och då tycker jag det duger bra med bara en väst till ryttaren och benreflexer till hästen. Det går på ynka 128:-. En riktigt billig och viktig livsförsäkring!
 
Har ni börjat köpa på er reflexer ännu? 

IDROTT

Asslatjejerna / 27 September, 2013 - 13:00 / Vardag
2 kommentarer

 
Idrott står som sista lektion på våra fredagar och vi pressar alltid till max. Sjukt kul att gyyympa med lika galna och tuffa människor som jag haha!  Idag är det konditionstest och även om jag inte hållit igång den speciellt bra det sista tänker jag såklart ösa på där med. Vila kan man göra på bussen hem!

Sagolika Burlon...

Asslatjejerna / 27 September, 2013 - 11:00 / Vardag
5 kommentarer

 
Vem smög sig inte in till staketets kant när jag kom fram med kameran om inte fina Burlon. Han var som gjord framför kameran och det förstod han nog mycket väl själv 

Smygtränar lite Team Chasing

Asslatjejerna / 27 September, 2013 - 09:00 / Videos
0 kommentarer

 

På gården

Asslatjejerna / 27 September, 2013 - 08:00 / Vardag
1 kommentarer

Här finns vi på internet

Asslatjejerna / 27 September, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

Asslatjejerna:
 
Hemsida/Blogg: asslatjejerna.se
Facebook: asslatjejerna.blogg.se

Stall Assla
 
Hemsida: stallassla.se
Blogg: stallassla.blogg.se
Facebook: Stall Assla

Wärmagården stall och P.R.E stuteri.
 
Hemsida: pre.warmagard.se
Blogg: lasyeguas.com
Facebook: Wärmagård stall P.R.E stuteri
 
Bild ovan lånad från Wärmagård.

Rosa Bandet kampanj

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 19:00 / Vardag
5 kommentarer

 
Ni har väl inte missat att Hööks stödjer cancerfonden genom att sälja rosa bandet produkter? Det fanns några att välja på och hade jag haft möjligheten hade jag köpt detta urgulliga koppel nedan.
 
Har ni köpt något? 

När är det dags för designbyte?

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 17:00 / Vardag
0 kommentarer

Vi var otroligt nöjda när Annaform gjorde den här designen och vi kommer såklart fortsätta att beställa av henne. Det kommer ju tyvärr betyda att det inte uppgraderas fullt så ofta, men å andra sidan gör det ju inget när bloggen är så snygg va 
 
 
Nästa designbyte är inplanerat i vinter någon gång. Jag tänkte kombinera det med att jag börjar satsa lite mer på en annan häst. Ni vet den tiden när det är klart för mig och Villgott... På så sätt blir det lite mer överens med verkligheten!
 

3583...

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 15:15 / Vardag
1 kommentarer

...Bilder finns på min dator - och än en gång ska de bli mindre. För er kanske det inte är speciellt mycket, men med sådan mängd utspridd i datorn och en hel del onödiga bilder blir det lätt rörigt. Ska försöka mig på att göra en ordentlig rensning och det ska bli spännande att se vad antalet slutar på!
 

Dagens fråga?

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 14:08 / Vardag
2 kommentarer

Det finns ju en helt otrolig mängd olika häst/ponny raser och alla har ju sin charm. En del raser lämpar sig mest för hoppning en del dressyr och en del kanske körning eller annat. Några raser är bra på de flesta grenar och utbildar man sin ponny själv har man ju såklart större möjlighter att utbilda den till det man vill att den ska vara bra på.
 
Jag har ingen så där direkt favorit ras eftersom "Lövvi" är ju min favorit just nu och hon är ju ridponny vilket innebär en "blandras". Jag kan däremot rekomendera dig som är ute efter ponny att hitta en med samma pappa, "Power Boy", efterson jag känner till många ponnyer efter den hingsten som presterar fantastiskt bra på tävlingsbaorna runt om.
 
Om jag däremot måste välja en ras så får det nog bli Welsh eftersom vi har inte mindre än 5 goa Welshar i stallasslas ägo, två av dem är ju aktiva på tävlingsbanorna just nu och två av dem är ju dessutom stallasslas egna uppfödningar.
 
 
NU TILL FRÅGAN Vilken är DIN favorit ras?
 
 
Här får ni bilder av våra fina welshar
 
 

Välkommen till oss

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 14:00 / Vardag
2 kommentarer

 
Vad tycker ni om alla fina nya skyltar?

Tiden går fort...

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 12:12 / Vardag
1 kommentarer

Jag började rida när jag 6 år på Backgårdens ponnyridskola. Det var shettisar det handlade om då och redan efter något år började jag i stället på stora ridskolan där jag red tills jag var 8 och i stället bara red privat.
 
Det var ju när jag kom till stallassla och började rida Åsas ponnyer som jag sedan också debuterade på tävlingsbanan. Min första lokala tävlingsstart gjorde jag som 9.
 
Sen har det liksom bara rullat på och jag har genom åren tävlat inte mindre än 10 olika hästar/ponnyer. Då räknar jag bara "riktiga" starter inte pay and jumper för då blir det fler 
 
 
Inser att det nu är ganska många år man hållit på och att man lärt sig massor på vägen
 
Här är några av dem på bild
 
 
 
 

Ledigheten lyser med sin närvaro

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 12:00 / Vardag
0 kommentarer

Idag är det studiedag från skolan och den kom verkligen inte en för dag tidigt. Imorgon är det nämligen ett prov som ligger risigt till om jag inte kollar över det ordentligt. Tur är väl att man hänger med på lektionen, för mycket tid till plugg i veckan har jag inte haft!
 
På stallfronten är det också ledighet som gäller. Alltså spenderar jag hela dagen hemma....
 
Vem gömmer sig bakom boxväggen? Carola! Mer bilder på henne skall tas så ni får se hur hon ser ut...

asslatjejerna.se

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 10:58 / Vardag
3 kommentarer

 
Sådärja! Nu är det fritt fram att skriva i asslatjejerna.se igen. Äntligen!

Bildvisning på gården

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 08:00 / Vardag
0 kommentarer

Under dagen kommer det trilla in en hel del inlägg som visar er runt på gården och våran vackra natur. Håll utkik om ni är lite nyfikna! Annat kommer ju också såklart 
 
 

Närmre titt

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 06:00 / Vardag
1 kommentarer

Vilken förändrad ponny!

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 00:41 / Vardag
0 kommentarer

Idag kommer det vara riktigt svårt att skriva ned känslan jag fick under dagens dressyrpass. Går inte att beskriva med ord men det kanske duger med att jag säger att det var en av våra bästa lektioner!
 
Vi jobbade dom mycket i trav på volter i början. Ville få dom att stretcha ordentligt genom att böja lite extra och flytta undan för skänkeln. När dom kändes fina och följsamma gick vi över till mindre volter och att rida öppnor på långsidorna. Där gällde det, på Villgott, att fånga upp, ta ett stadigt ledande tygeltag och att ha en stark innerskänkel. Petra var mycket nöjd och tyckte han gjorde dom jättebra. Även avsaktningarna samt igångsättningarna som gjordes på frivilligt ställe på långsidan. 
 
I galoppen smakade vi lite på den förvända igen. Vi red som så att vi kom i galopp genom hörnet och en bit in på långsidan. Väl där styrde man in som en båge innan man red ut på spåret igen. Villgott hade en bra energi att jobba med vilket gav mig lite fördelar. Är han inte ärligt framme är det lätt att han tappar allt när det blir för jobbigt i mitten av bågen. 
 
Villgott var otroligt lydig idag. Mycket starkare, bärigare och stadigare än någonsin påpekade även Petra. Hon tyckte att det var markant skillnad i traven men även gångart nummer tre var skillnad från tidigare pass. Högersidan har äntligen släppt i traven, i galoppen är det önskvärt att kunna ställa ännu mer så där är vi inte riktigt än. Men vad glad man blir. Inte minst för orden utan också för känslan man fick! Riktigt trevlig, mjuk och följsam ponny hade jag att jobba med idag. Blev avskrittning och nogrann stretching som belöning på det! 
 
Enda pållen som fångades på bild under dagen. Brownie!

Ännu mer dressyr

Asslatjejerna / 25 September, 2013 - 17:00 / Vardag
1 kommentarer

Åh det är verkligen så roligt i ridningen nu. Träningarna flyter på med jämna mellanrum och det om något känns bra. Ikväll kör vi ännu en lektion med Petra och jag ser fram emot ett riktigt hårt pass för mig och Villgott 
 
 

Fälltävlanskort i handen

Asslatjejerna / 25 September, 2013 - 15:00 / Vardag
3 kommentarer

Sådär nu har både jag och Felicia tagit fälttävlanskortet för ponny, vilket då såklart menas med att vi har behörigheten att starta ponnyklasser i fälltävlan. 
 
Vi började träningen med att hoppa fram på lite stockar och sådant innan allihopa fick hoppa en bana. Villgott var minst sagt pigg, och piggare blir han när det är fler hästar som hoppar precis framför honom. Så när det väl var dags att hoppa banan ensam så blev han minst sagt lite förvånad och paff och valde att lyssna 100% på mig haha. Vi hoppade bland annat diken, stockar, stigsprång, lådor, stockar i backar och han var sjukt lyhörd. Han blev också lite trött i benen vilket resulterade i att vi hade ett för lågt tempo. Men vår tränare berömde oss och sa att vi red vår första bana klokt - och att hon hellre såg att man red försiktigt och medvetet än att bara rejsa på med hästen utom kontroll.
 
Till sist körde vi lite tempoträning  vilket gick till som så att hon byggde upp en bana som man skulle galoppera på en viss tid. Viket tempo man skulle ha skulle man försöka avgöra själv. Jag red på en sekund från maxtiden och Felicia två, snacka om att pricka rätt!
 
Precis som förra var den här träningen riktigt rolig och givande!
 

Kontroll på din kropp

Asslatjejerna / 25 September, 2013 - 13:00 / Vardag
1 kommentarer

Jag och Felicia har länge suktat efter några lektioner i något liknande thaiboxning. Sedan ett tag tillbaka har idén legat på is men nyligen pratade jag med min gamla klasskompis om detta, då hon går i det nu, och jag blev riktigt sugen igen. 
 
Jag tror att det skulle vara till stor fördel i ridningen eftersom man tränar en sådan självkontroll. Dessutom upplever jag att styrka, balanssinne, smidighet och koordination tränas vilket jag tycker är viktiga delar i ridningen. Skulle jag bli smidigare i kroppen skulle det hjälpa mig otroligt på hästryggen. Dessutom fick jag höra att det var riktigt intensiva och tuffa pass, "NO REST" typ haha.
 
Det lilla problemet som uppstått nu är ju självklart att det krockat med ridningen. Måndagar var det som gällde för boxningen och likaså för våran hoppgrupp. Iallafall som det ser ut nu. Vill vi vara ännu mer stressade så går det nog trycka in... Men frågan är.
Ska vi??
 

En notis till er

Asslatjejerna / 25 September, 2013 - 11:29 / Vardag
1 kommentarer

Hej på er igen! Jag förstår om ni blir besvikna när det inte finns inlägg att läsa till er, jag lovar det blir jag också. Men jag har valt att hästar ÄR och kommer alltid vara prio ett och sedan kommer skola samt sömnen. Sällan jag väljer att vara uppe en timma extra på kvällen för att uppdatera här. Att blogga är mitt fritidsintresse och kommer inte vara mer än så som det ser ut nu. Skola är ett måste och ridning är det jag satsar på. Hur dumt skulle det inte bli om jag valde att blogga istället för att åka till stallet eller plugga till ett prov? Det skulle helt enkelt inte funka, så lite ojämn update får man räkna med, det är då ni vet att jag lever 
 
Igår gick jag upp 05:00, gjorde ordning mig till skolan och genomgick den dagen - som var ända tills 15:20. Väl där gällde det att skynda sig att hoppa i stallkläder och åka upp till stallet. Där skulle hästarna noggrant göras iordning för ett terrängpass och sedan köras dit. Träningen började 17:30 och när den var avklarad ca 19:00 åkte vi hem och fixade hästarna för natten. Broddade ur, täckade, fodrade, mockade, sopade, vattnade etc. Kl 20:50 lämnade vi stallplan och 21:00 stod jag i hallen hemma. Då var det dags att gå igenom läxor och fixa sig själv (Som man ofta glömmer bort i allt annat) inför natten. 
 
Kan ni då förstå att det kanske inte fanns alls mycket energi eller tid till bloggningen? Dessutom bloggar jag ensam för det mesta vilket gör att det blir ännu tuffare att ha en bra och jämn uppdatering. 
 
MEN, såklart tar jag åt mig av det ni säger och jag ska verkligen försöka bättra mig! 
 

Mot Mariestad

Asslatjejerna / 24 September, 2013 - 16:00 / Vardag
2 kommentarer

Nu packar vi in hästarna och åker som sagt på terrängträning. Lite update om det utlovas ikväll!
 

Mitt första egna släp

Asslatjejerna / 24 September, 2013 - 13:00 / Vardag
2 kommentarer

Äntligen är jag ägare till en helt egen transport. Nåja, snart iallafall. Vi harbestämt oss för att köpa ett enaxlat jag och mamma för att börja lite smått. Ett Chess Queen blir det och ni ser det på bilden nedan. Om allt går vägen så står det på gården på torsdag!
 

Underbart markpass

Asslatjejerna / 24 September, 2013 - 12:31 / Vardag
1 kommentarer

Gårdagens hoppträning fick ske på Villgott i alla fall. Vi jobbade upphöjda bommar för att få dom att skjuta på ordentligt med bak. Vi hoppade även en serie på andra sidan av ridhuset där det var trav in, ett hopp över kryss och sedan ett galoppsprång och en oxer. Hästarna blev redigt trötta, så bra som dom jobbade, så det var ett tufft intensivt pass.
 
Fokus låg även på att kunna reglera traven på dom. Korta steg men även att kunna öka. 5 steg åt varje håll fick vi sysselsätta hästarna med emellanåt.Villgott var väldigt lyhörd men jag skulle vilja kräva lite mer av honom på varjde del. Jag kanske får börja med en intervall på 10 steg så att jag verkligen känner att det blir så mycket som jag vill. Förövrigt fick jag en jättehärlig känsla i handen. Han sög verkligen på bettet och var stadig i formen. Nu är han på g  
 

Sm börjar närma sig

Asslatjejerna / 24 September, 2013 - 11:00 / Vardag
0 kommentarer

Med bara två månader kvar till SM så verkar det faktiskt som att jag och Villgott, som ett team, kommer att vara med. 
 
Håller på att lägga upp hur vi ska tävla som bäst inför det här. Det känns dock inte som det finns så mycket att träna på just för själva SM:et mer än att få ännu mer rutin på banorna. Speciellt nu när vi börjar hoppa inomhus. Vi ska också satsa på att få en till nolla i en LA-klass, det är så målet ser ut. 
 
Två träningar för Eamon Hickey är inbokade samt en träning i terrängen för Anna-Karin (?). Förutom dom så är det ju två lektioner i veckan för Åsa och Petra här i tävlingsgruppen på ridskolan. 
Tävlingsmässigt ska vi fortsätta hoppa med jämna mellanrum. Nu till helgen har Skara pay and jump och jag och Villgott ska debutera 1 M. Känns som ett perfekt ställe samt bra tidpunkt, så vi är redo. Efter det ska vi hoppa några fler regionala starter och mer kommer vi inte hinna med innan dagen med stort D är här.
 
Tycker ni det låter som ett bra upplägg? 
 
Villgott 120

Vem hoppas ikväll?

Asslatjejerna / 23 September, 2013 - 15:00 / Vardag
2 kommentarer

Ikväll är det hoppträning igen och jag är faktiskt riktigt kluven på vem jag ska rida. Villgott skall få komma ut i skogen om jag hinner upp tillräckligt tidigt, medvetet val så att han inte behöver hoppa allt för mycket. Det är jag som är nojig med det haha!
 
Hörs ikväll!
 

Ut i terrängen igen

Asslatjejerna / 23 September, 2013 - 13:00 / Vardag
1 kommentarer

Imorgon åker samma gäng upp till Mariestad igen för ännu en terrängträning. Denna gång är det tänkt att fälttävlanskort skall tas. Längtar redan ihjäl mig, det var så himla roligt sist och det var nog både ryttare och hästar enade om!
 
Troligtvis kommer både filmer och bilder denna gången, even better huh 
 
Maja är det som fotar igen och vi hoppas på bättre tur med vädret!

Utvecklats skriftligt

Asslatjejerna / 23 September, 2013 - 11:00 / Vardag
1 kommentarer

Kollade igår tillbaka i vårat bloggarkiv och kunde inte annat än att fnissa lite åt hur våra inlägg var upplagda. Det var kanske inga större fel egentligen men det märktes att vi var oerfarna och att vi har om vi jämför med nu, utvecklats otroligt mycket på den biten också.
 
Att gå tillbaka till typ när vi startade bloggen vågar jag inte riktigt haha. Vi var så oseriösa och hela konceptet med att blogga kändes så fjantigt. Tuur att man lär sig av sina erfarenheter.
 
Brukar ni kika tillbaka och slås av samma tanke? 
 
 

Gissningstävling

Asslatjejerna / 23 September, 2013 - 09:00 / Vardag
1 kommentarer

Gissa här i kommentarsfältet eller quiza med dig själv i huvudet. Hur många rätt kan du få? Det är inga lätta frågor men för den nyfikna går det att hitta svar på alla genom att kolla igenom vårt bloggarkiv.
 
1. Vilken häst på vårat stall hade en morfar som såldes för närmre 300 000 kr? 
 
2. Vem driver bloggen om ridskolan dit Candy är såld? 
 
3. Vad drev Carolina och Felicia för företag sommaren 2012? 
 
4. Vem var den förstfödde i Asslas A-kull?
 

Vill ni ha fler sånna här frågetävlingar? 
 

Update från div 2

Asslatjejerna / 22 September, 2013 - 13:39 / Vardag
5 kommentarer

Både Felicia och Emilia slutade i första klassen på en andra plats. Dom är i Lidköping och tävlar tillsammans med Skaralaget!
 
Foto: Johanna Andersson

För få timmar på dygnet

Asslatjejerna / 22 September, 2013 - 10:02 / Vardag
3 kommentarer

Trodde en sväng (läs några timmar) i stallet skulle hinnas med, men insåg ganska snabbt att det blir alldeles för tight för det. Som tur var har jag schemalagt för kommande vecka så en vilodag idag var på sin plats.
 
Ska hinna göra massor av tidsinställda till er också, med mitt tomma huvud... 
 

Grattis Tilde!

Asslatjejerna / 21 September, 2013 - 22:30 / Vardag
7 kommentarer

Idag har Stall Assla haft äran att ha födelsekalas på gården. Det var ridning, lekar och tipspromenad som stod på schemat och dagen slutade till allas stora förtjusning med att äta upp den fina häst-tårtan Johanna hade bakat!
 

Takt & balans

Asslatjejerna / 21 September, 2013 - 21:22 / Vardag
2 kommentarer

Idag satte vi upp tre låga räcken med relaterat avstånd på medellinjen. Det var Danny jag började med att rida och honom har inte jag ridit på hur länge som helst.
 
Jag värmde upp på volterna och jobbade på samling och ökning. Först i skritt och sedan i trav. När han kändes bra där så gick vi över i galopp. Han var lite nervös till en början men det släppte efter ett tag och då fick jag en bättre känsla. Även att han var lyhörd för mig, vilket jag tycker är viktigt. 
 
Började sedan komma på serien några gånger. Han var mycket mer annorlunda än vad jag egentligen tänkt mig, men rolig, det var han. Det var nog ett lära känna varandra pass i stora drag!
 
Sedan var det Villgott som fick gå och jag är så himla himla nöjd! Värmde upp på samma sätt som ovan, om än lite snabbare och kom sedan ganska snart på övningen. Jobbade först på 5-6 galoppsprång och kom sedan några gånger på 4 och 7. Han lyssnade otroligt bra, så synd att ingen filmade. Var väldigt lyhörd åt båda hållen. När jag skulle rida på 4 galoppsprång så kom jag i ett litet högre grundtempo, då sladda han från hörnet och laddade mot hindret. Han förstod vad som gällde och tyckte det var skitkul haha!
 

Min hjärna är tom

Asslatjejerna / 21 September, 2013 - 15:00 / Vardag
2 kommentarer

Som ni märker på dagens antal inlägg så är det inte direkt fullproppat med idéer i skallen. Har ni några tips, något speciellt ni vill läsa om här i bloggen? 
 

Ny runda hittad

Asslatjejerna / 21 September, 2013 - 10:09 / Vardag
0 kommentarer

Igår red jag och Emilia ut i en timma med Åsa. Hon visade oss en ny väg man kunde rida och än en gång slog det mig hur fina alla vägar är runt omkring Wärmagården. Det finns verkligen inga begränsningar på vart man kan rida och det är väldigt varierad natur. Vi red bland annat i skogen, ett samhälle och på grus & asfaltsvägar. Hästarna tyckte det var hur kul som helst och jobbade på bra.
 
Idag tänkte jag göra liknande med Hyenan. Villgott ska nog få jobba lite dressyr tror jag, och imorgon få komma ut i skogen igen. Något i den stilen. Ska se om jag hinner ta någon mer idag. Jag är riktigt stallsugen så lär nog vara där uppe ett tag...
 
Och just det, kameran åker med upp!
 

Stallmys aka Filmmys

Asslatjejerna / 20 September, 2013 - 12:04 / Vardag
0 kommentarer

Ni får ursäkta för att bloggen inte uppdateras så flitigt idag. Jag har hållt igång ganska bra i veckan trots de få dagar i stallet så jag har tyvärr inte hunnit göra några tidsinställda. Sorry för det!
 
I eftermiddag blir det stalljobb och ridning av minst två hästar. Beroende på mycket jag hinner tidsmässigt, för ikväll ska jag nämligen köra lite filmkväll med Felicia och Kajsa. Vi umgås förvisso i skolan hela tiden men det är sällan vi faktiskt hittar på saker utanför den. Med sällan menar jag typ en gång i veckan max 
 

Stallet hela helgen

Asslatjejerna / 20 September, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

Nu har jag inte varit i stallet på ett par dagar, men som tur var så har hästarna hållts igång på lektionerna ändå. Nu, både fredag, lördag och söndag blir är schemat fullspäckat med ridning. Jag ska ta lite nya bilder till er emellan detta också. Hörs alltså med en blandad uppdatering!
 

Back up

Asslatjejerna / 19 September, 2013 - 18:00 / Vardag
2 kommentarer

Har man mycket bilder på datorn kan det vara bra att göra ha något att backa upp med ifall datorn skulle krascha. Jag har allt på ett 32 GB minneskort men jag kommer snart behöva ett större i och med att antalet bilder bara blir mer och mer. Nu är det dags att uppdatera minneskortet lite så att alla nytagna bilder förs över. Det tar ett par timmar men jag får väl hålla ut 
 
Har ni någon reservplan om datorn en dag inte skulle gå och sätta på? 
 
 

Kan knappt hålla mig

Asslatjejerna / 19 September, 2013 - 16:00 / Vardag
1 kommentarer

Inom loppet av några veckor kommer mitt rum förhoppningsvis åkt på sig en totalrenovering. Nåja allt ska väl inte fixas, men väldigt mycket. Jag tjatar och gnäller nämligen så mycket på ett hus för att jag tycker det är så tråkigt i lägenhet. Men nu har jag istället tagit tag i saken och ska göra så att mitt rum faktiskt blir ett ställe man vill vara i!
 
Ni får inte se försän allt är klart hehe. Men en liten sneak peak på min väggdekal kan ni få. Hoppas på att den får mig lite positivare framöver!
 

 

Slutat tidigare

Asslatjejerna / 19 September, 2013 - 14:22 / Vardag
0 kommentarer

Idag hade vi endast två lektioner och sedan var det bara att åka hem igen. Fökylningen har ju knappast lagt sig något men det är väl bara att stå ut tills det går över av sig självt.
 
Stallet hade ju passat perfekt idag men det är min strängt förbjudna dag och då får jag sysselsätta mig med annat. Ska göra en hel del uppgifter till skolan så det är klart 
 
Hur sugen jag än är på att rida nu så trivs jag väldigt bra med att ha en dag som är bestämt att jag inte ska åka upp. Det blir så mycket mer struktur på allting då!
 

Where I work

Asslatjejerna / 19 September, 2013 - 13:00 / Vardag
1 kommentarer

 
Här sitter jag dag ut och dag in när jag bloggar. Nåja den bärbara kanske följer med till sängen och soffan ibland men då är det plugg som gäller. Har svårt för att blogga seriöst om jag typ slöar eller inte sitter bekvämt. Det blir liksom inte ordentligt 
 

Varm och stolt

Asslatjejerna / 19 September, 2013 - 13:00 / Vardag
6 kommentarer

Man blir så glad varje gång man ser hur bra alla våra hästar fungerar i verksamheten. Med både rena nybörjare som knappt går nedanför sadeln samt de mer rutinerade. Är det en liten ryttare kan man riktigt se hur försiktigt dom går framåt, som att den skulle falla av om dom går för fort 
 
På invigningen gick hästarna några korta rundor på fältet med massor av olika människor som ville prova på att rida. Alla var genomtrygga. Sedan kan givetvis hästar vara hästar och agera som det flyktdjur dom är, men som tur är är hästarna lugna och vana vid alla aktiviteter på Wärmagården så det är väldigt sällan något sådant händer.
 
Har du ridit just en Assla-häst? 
 
 

Tar priset i klanthet

Asslatjejerna / 19 September, 2013 - 09:00 / Vardag
3 kommentarer

Jag måste ju vara världens klant som igår när jag skulle fota Amis, hade fel inställning. fotade ett par hundra bilder och var skitnöjd, tills jag kom in till datorn och alla var brusiga. I papperskorgen direkt och sedan var det bara att gå ut igen och ta nya, men dom blev ju såklart inte lika bra.
 
Jag trixade lite med redigeringen också och tror jag hittat ett nytt bra sätt. Det tar sin lilla tid om man ska fixa massor av bilder. Men det kanske är värt det om bilderna blir väldigt mycket bättre? 
 
Vad tycker ni? 

Mer tydliga bönder!

Asslatjejerna / 19 September, 2013 - 07:00 / Vardag
2 kommentarer

Åh, kan inte fler markägare vara såhär tydliga med om man får rida på deras fält eller inte? Jag tror många ryttare skulle pusta ut om dom verkligen visst att det var tillåtet att rida på just den åkern. Skulle bli överlycklig om en sådan här skylt dök upp i våra områden!
 

Måndagen i stora drag

Asslatjejerna / 18 September, 2013 - 17:00 / Vardag
1 kommentarer

Jag har ju helt glömt bort att skriva vad som skedde i Måndags på hästfronten.
 
Jag började med att fodra allihopa och småpyssla lite allmänt i stallet. Sedan började jag göra iordning Flemmah och tog ut henne på fältet. Red några vändor i skritt, trav och galopp och krävde mest att hon skulle vara framme för skänkeln samt stadig i formen. Hon drar gärna upp huvudet ganska kraftigt när hon tycker det blir lite jobbigt. I slutet pinnade hon på jättefint i alla gångarter så då fick hon sträcka ut lite extra i galoppen. Jättetrevlig att rida!
 
Sedan var det Villgotts tur att utnyttja fältet. Lövvi var med ute och tillsammans galopperade jag och Felicia av dom ordentligt. Snacka om att dom tyckte det var roligt! Kanske ska be någon filma någon dag så ni får se hur fort det går? 
 
Senare på kvällen var det ett markarbetspass på Hyenan som gällde. Jobbade mycket serpentingbågar och red över upphöjda bommar på x antal galoppsprång. I början kändes allting som lite hej kom och hjälp mig men i slutet när Hyenan blev mjuk i kroppen så kändes det som jag verkligen fick till det. Nöjd med resultatet iallafall!
 

Amis i höstvädret

Asslatjejerna / 18 September, 2013 - 15:00 / Vardag
10 kommentarer

 
 
 
 
 

Sitter hemma o möglar

Asslatjejerna / 18 September, 2013 - 12:47 / Vardag
2 kommentarer

Känns mindre kul att vara hemma med världens förkylning. Valde att ta en day off och hoppas att det verkligen hjälper. Kände inte för att fylla upp bänken i skolan med snorpapper 
 
Får hoppas jag orkar med dressyrträningen ikväll. Känner mig slö/pigg vartannat, men jag har ju några timmar kvar. Villgott behöver ju gå och jag vill ha träningen... Hm.
 
 

Dressyrträning på G

Asslatjejerna / 18 September, 2013 - 11:41 / Vardag
2 kommentarer

Ikväll är det dags för dressyrträning för Petra, en av veckans höjdpunkter, nu när jag tänkt satsa  fälttävlan framöver så känns ju dressyren extra viktig och har liksom plötsligt blivit en större del i träningen framåt.
 
Petra är dessutom en superduktig tränare som verkligen ser varje ryttare individuellt så att alla får ut max av träningen. Det är ett privilegium att få träna för henne varje onsdag och det kommer säkerligen ge resultat i framtiden.
 
Petra tycker nog att vi borde ut och starta någon dressyr snart, men hittills är det bara Emilia som har gjort det...
 
Emilia o Winston fick 61,78% på sin första start det v ar en LB:1 helt ok tycker jag
 

Upcoming

Asslatjejerna / 18 September, 2013 - 11:20 / Vardag
1 kommentarer

Hundtäcken i alla varianter

Asslatjejerna / 18 September, 2013 - 11:00 / Vardag
0 kommentarer

I vinter, eller iallfall nu i höst vill vi ha Amis klippt. Dels för att det känns bekvämare för henne att slippa all päls, men sedan är det också smidigare för oss eftersom hon inte drar in lika mycket smuts och hon förblir fräschare.
 
Vi kör ju inte på någon helrakning (Eller? ) utan vi kvar lämnar några millimeter. Men när det blir sådär väldigt kallt på exempelvis kvällarna så känns det iallafall som om man behöver komplettera med någon form av täcke. Jag känner dock att det kan vara lite överdrivet med ett sådant där bamse termotäcke. Känner mest att det kanske räcker med något litet för vind och regnskydd, som förhindrar att hunden blir kall av det menar jag.
 
Vad tror ni? 
 
 

Nattetid och mockning

Asslatjejerna / 18 September, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

Vi börjar ju närma oss höstens kalla nätter och en del hästägare har redan börjat stalla in. Långt ifrån alla, många väntar tills vintern närmar sig eller väljer att inte ställa in alls.
 
Vi har inte börjat ta in dom på nätterna ännu, men för att dom ska få in lite rutin så får dom komma in några timmar när det är lektionsdags. Då får dom passa på att äta och vila upp sig ordentligt också. I hagen är det ju aktiviteter dygnet runt ser det ut som haha...
 
Dom har nu även vant sig vid sin egna boxar samt matrutinerna som finns i stallet. Det känns verkligen som att vi är i fas!
 
Har ni börjat ta in era hästar ännu eller tar ni till vara på den dagliga sommarvärmen och gräset? 
 
 

Lite terrängbilder

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 19:10 / Vardag
2 kommentarer

 
 
Det disiga och blöta vädret bjöd oss iallafall på några bilder. Alla bilderna är fotade av MAJA JOHANSSON, tack så hemskt mycket! 

Ännu en till fin naturbild

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 17:00 / Vardag
1 kommentarer

Nytrimmad och fin

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 15:00 / Vardag
1 kommentarer

Tassarna var inte jätteroliga att få klippta och allting tog betydligt längre tid än väntat. Men så värt det efteråt!
 

Favorit i repris

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 14:54 / Vardag
0 kommentarer

Nu verkar Rassla vara klar med födseln av valpisarna för denna gången. Det blev verkligen favorit i repris, nämligen 12 små välartade kryp. 6 tikar och 6 hanar precis som förra gången. Trodde ett tag att det handlade om 13 men det var alltså 12!! 
 
 
Det är ju samma pappa till dessa små som till första kullen där vi ju fått Alsing och Amis från, flera av dem är redan bokade men inte alla så passa på om du vill ha en unik liten Assla vovve ;=) Här kommer film från förra kullen...Visst är dom gulliga ???
 
 

Vilka är ni?

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 13:00 / Vardag
6 kommentarer

Vet ni vad jag skulle tycka var roligt? Att DU, just DU som läser detta inlägg och som brukar följa våran blogg, kommenterar. Ni behöver inte göra en presentation på flera sidor utan bara ett namn skulle vara roligt!
 
Hoppas alla kan lägga en halv minut på det här. Man blir så otroligt glad av varenda liten människa man vet om som läser!
 

Familjen är viktig i hästvärlden

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 11:00 / Vardag
1 kommentarer

När jag började rida "på riktigt" - utanför ridskolan insåg jag mer och mer för varje dag hur viktigt det var att ha föräldrar som stöttade och ställde upp för mig. Människor i min omvigning påpekade det ofta och gjorde så att jag, mamma och pappa fick upp ögonen för hur det egentligen skulle gå till.  

Efter att ha stått vid sidan av ett bra tag och kollat på när andra tjejer tränat och även tävlat ville jag ju också komma någonstans. Där mitt i det någonstans, så hände det. Mamma och även pappa ibland började köra mig till träningar, först väldigt sällan, men sen allt mer och med jämnare mellanrum. Så småningom fick jag komma ut och starta lite där mamma och pappa hjälpte mig med både skjutsen och ekonomin. Jag levde som på rosor tyckte jag med mina korta dagar i stallet och de få dagarna jag var på träningar i månaden. Trodde jag.  

Tiden gick och jag kom in i tävlingsvärlden på riktigt. Jag fick vara med och kände att det krävde mer och mer av mig som ryttare. Träningarna kom tätare och jag började strukturera upp vad jag ville göra och hur jag skulle komma dit. Men oj det här kommer bli ett långt tråkigt inlägg om vi inte spolar lite tills September 2013. Eller ända tills idag till och med.   

Jag hade som jag skrev igår inte kommit dit jag är idag utan stall Assla, men vet ni vad som mer har spelat stor roll? Jo det jag har försökt få fram i hela inlägget. Mina föräldrar. Framför allt min mamma som jag bor hos, som skjutsar mig när jag vill, som betalar för det jag vill göra. Rida, träna och tävla. Åh så svårt att förklara här i inlägget hur mycket jag uppskattar allt du hjälper mig med. Från att mellanskritta Villgott på tävling till att springa och hämta ett spö jag glömde när jag hoppade upp på gårdsplanen...   

Förstår ni hur viktigt det är med föräldrar som finns till 100% när du som junior vill satsa? Även om du är en rik tjej på 12 år så måste du ha en mamma och en pappa som vill lika mycket som du vill. Och jag är så glad att jag har det. Nu lovar jag haha, jag ska sluta mina blödiga inlägg!          
 

Hejdå fina Pasy!

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

 
Pasadena är såld till en kvinna som vi tror hon kommer få det superbra hos. Ha det bra tjejen!

13 valpar...

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 08:55 / Vardag
0 kommentarer

... Kommer det komma fler?

Bilderna från terrängträningen...

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 08:31 / Vardag
0 kommentarer

...Har kommit. Ska sätta mig i eftermiddag och kolla över dom innan några dyker upp här. Nästa vecka är det dags igen och då kanske vi kan filma lite 


I denna stund...

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 08:20 / Vardag
1 kommentarer

I skrivande stund håller allas vår Rassla på att valpa, hon började i morse och har hittills fått 10 st små svarta knyten. Förra gången fick hon ju 12 så vi håller oss uppdaterade under dagen och ser hur många som gömde sig i magen den här gången... Vad tror ni?

Såhär såg ju förra kullen ut vid 8 veckors ålder :=) och det är ju samma pappa nu så de blir likadana

Detta dilemma med bilder

Asslatjejerna / 17 September, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

 
Åh det knäpptes fyra näst intill identiska (Ja nu använder jag ordet-->) VACKRA bilder när vi allihopa red häromdagen. Jag har inte hjärta att radera någon utav dom och jag kan heller inte avgöra vilken som är finast?!

Hoppträning igen

Asslatjejerna / 16 September, 2013 - 16:00 / Vardag
2 kommentarer

Om ett par timmar är det den vardagliga hoppträningen. Tänkte faktiskt köra på Hyenan igen,då han OCH jag behöver det medans Villgott kan behöva vila från den biten. Jag åker upp lite tidigare och tar en mysig uteritt med honom istället samt fixar och donar i stallet. 
 
Ses kanske med film ikväll haha...
 

Måndag igen!

Asslatjejerna / 16 September, 2013 - 14:20 / Vardag
2 kommentarer

Måndag innebär ju som vanligt hoppträning, snabba ryck hem från skolan lite mat och iväg. Hoppträning sitter bra denna måndag då det är tävling i helgen, söndag bär det iväg till Lidköping för div 2. Det blir förmodligen sista tävlingen för iår då jag tänkte lägga ner mer tid på att träna och istället försöka satsa på fälttävlan nästa år.


Skolan tar ju upp en hel del tid nu på gymnasiet och då får man liksom bestämma sig för vad man vill satsa på och fälttävlan har jag alltid tyckt verkar så roligt så nästa år vill jag försöka satsa på det!

Vi har ju ett Teamchasing lag på stallassla också och det vore oerhört roligt om vi kunde komma ut o starta 

Här är jag nu

Asslatjejerna / 16 September, 2013 - 13:00 / Vardag
2 kommentarer

Ibland slår tanken en, hur mycket man egentligen har utvecklats på alla dessa år man ridit. Jag kan kolla på bilder som är tre år gamla och jag kan kolla på filmer från två månader tillbaka, och jag ser skillnad på både två. Det känns som man alltid får in något mer att träna på och vips så rider man ännu bättre än vad man gjorde för dom här två månaderna sen.
 
Jag fick en kommentar av en väldigt negativ person en gång för inte alls länge sedan. Den löd något i stil med att vi inte kunde hjälpa att vi rider kvar på dagisnivå.
 
Men är det dagisnivå när man hoppar upp på en stissig unghäst första gången? Är det dagisnivå när man tränar och tränar och ser resultat? När jag säger att jag snart är uppe på MSV, är det fortfarande dagisnivå då? 
 
Eller att Lovisa 7 år som ridit på ridskola i ett år och ska galoppera över ett hinder för första gången. Inte heller det är dagisnivå! Hur o - eller rutinerad man är på att rida har ingenting med den benämningen att göra. Dagisnivå för mig är när man inte kan hantera hästarna på ett ansvarsfullt sätt. När man leker, flamsar och inte kan sköta något seriöst för fem öre. När man slarvar med säkerheten, och ja allt egentligen. DET är dagisnivå.
 
Så att komma och säga att jag och Felicia inte utvecklats något på alla dessa år säger nästan mer om kommentatorn än om oss. För hit vi har kommit nu var inte jag för 10 år sedan och jag är fortfarande så otroligt glad över att jag håller på med just hästar.
 
Tack Stall Assla - Åsa, som givit mig alla dessa möligheter till att bli en bättre ryttare och människa. Utan er 
 
 

Möjligheten att rida olika hästar

Asslatjejerna / 16 September, 2013 - 11:00 / Vardag
0 kommentarer

Något vi har som stor fördel här på Stall Assla är att vi kan rida så många olika hästar. Man lär sig otroligt mycket på det. Häromdagen hoppade jag upp på Biffen och även om det bara var en liten stund tyckte jag det var en riktigt trevlig häst!
 
Närmre presentation för den här killen är på ingång!
 

Vy mot Kinnekulle

Asslatjejerna / 16 September, 2013 - 09:00 / Vardag
4 kommentarer

Åsa och Jocke instruerar publiken

Asslatjejerna / 16 September, 2013 - 07:00 / Vardag
1 kommentarer

...Och Villgott stod som ett ljus. Ni måste hålla med om att han är fin att kolla på?! 

Efter halva hunden

Asslatjejerna / 15 September, 2013 - 22:30 / Vardag
0 kommentarer

Höjdhoppningstävling

Asslatjejerna / 15 September, 2013 - 19:48 / Videos
5 kommentarer

På invigningen spexade vi till det med lite höjdhoppning. Det var väl ganska givet vem som kunde hoppa högst men till och med jag som ryttare tyckte det var lika förbannat roligt och spännande ändå! Har en svag aning om att publiken också kände lite av det?! 
 
Villgott var det som jag hoppade och han ställde verkligen upp. Upp till 125 cm kom vi innan han tyckte det blev lite för jobbigt och valde att stanna där. Klokt beslut av honom så inga tårar fällda. Tyckte inte han att vi hade tillräckligt bra balans så litar jag på det. Fick ändå känslan av "att han gjorde allt för mig"...
 
Helt otroligt tycker jag. Vi hoppade alltså över ett 120 hinder. Fntastisk ponny.
 
Tog hem vinnartiteln gjorde Felicia och Lövvi som kom över 125 efter en rivning. Grymt jobbat!
 
 

Plugga dag...

Asslatjejerna / 15 September, 2013 - 16:57 / Vardag
1 kommentarer

Skulle egentligen hopptränat i Tidaholm idag, kände dock panik igår kväll för jag har så sjukt mycket läxor och prov i veckan.  

 

Vill ju verkligen inte känna att man misslyckas med skolan såhär i början på gymnasiet. Det är rätt mycket med skolan så jag måste verkligen fokusera på rätt sätt nu så man hinner med både skolan och ridningen.

 

Så idag sitter jag framför datorn med katten som sällskap o pluggar :p

 

Zlatan hjälper till med religionen;=)

Någon som kan gissa?

Asslatjejerna / 15 September, 2013 - 14:03 / Vardag
0 kommentarer

Familjen rider

Asslatjejerna / 15 September, 2013 - 13:00 / Vardag
1 kommentarer

 
 
Både min pappa, Cajsa och min moster satt upp på hästyggen igår. Pappa var skitnervös med sin höjdrädsla och min moster var rena motsatsen  Men red hela rundan gjorde dom alla tre, så det var nog inte så farligt läskigt!

Så ridsugen

Asslatjejerna / 15 September, 2013 - 11:00 / Vardag
0 kommentarer

Idag är en sådan dag man vill spendera hela dagen i stallet. De 9 timmarna igår räckte tydligen inte för mig haha. Tyvärr blir det hemma som gäller då jag har sjukt mycket att göra. Har gjort världens längsta to do-list och det är bara att börja och bocka av...
 

Köruppvisning á la Jocke

Asslatjejerna / 15 September, 2013 - 09:00 / Vardag
3 kommentarer

Jocke visade upp Villgott i vagn igår eftermiddag och han var så underbart fin att titta på. Jocke förklarade att han var lite svår med högersidan även där, så jag har att jobba med framöver. De som ville fick ju såklart åka med en runda och jag och min syster var ju inte sena att haka på.
 
Jag blev allt sugen på att prova att köra honom lite själv någon gång, mest för motionens skull då det är jäkligt bra träning för dom. Ska se om jag vågar mig på att lära mig alla seldelar och vart allt ska sitta haha!
 

Nu hittar ni oss lätt!

Asslatjejerna / 15 September, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

 
Nu är nya tydligare men framförallt snyggare skyltar uppsatta lite här och var på gården. Ska fota alltsammans nästa gång jag åker. Ni får en liten sneak peak så länge 

Snygga t-shirtar

Asslatjejerna / 14 September, 2013 - 22:30 / Vardag
1 kommentarer

 
Matchande t-shirtar till gänget från stall Assla!

Riktig familjedag

Asslatjejerna / 14 September, 2013 - 21:28 / Vardag
6 kommentarer

Idag var det många människor, äldre som barn som tog sig en sväng för att kolla på invigningen. Vi bjöd på presentation av alla hästar, gratis ridning och körning, tipspromenad, höjdhoppning och massa mer. Det blev en minst sagt lyckad dag och vi alla är otroligt nöjda!
 
Förberedelserna var många, men viktiga. Det var krattning, fodring, harvning, uppsättning av diverse skyltar och allt pyssel tog hela gårdagen och förmiddagen idag, så snacka om att vi har haft fullt upp. Det var helt klart värt det och vi hoppas ni är nöjda också!
 

Ponnyn gör mig lycklig

Asslatjejerna / 14 September, 2013 - 20:49 / Vardag
1 kommentarer

 
Idag har Villgott vart så otroligt duktig och man påminns än en gång om hur svårt det kommer bli den dagen han inte står i våran hage när jag kommer ut till stallet. Sumering av dagen utlovas inom kort!

Fler som gillar höjder

Asslatjejerna / 14 September, 2013 - 13:00 / Videos
1 kommentarer

4 utplockade

Asslatjejerna / 14 September, 2013 - 10:00 / Vardag
1 kommentarer

Rider ni varje dag?
 - Jag är ute ca 5 dagar i veckan. Felicia och CO är ute tre dagar just nu.
 
Vilka är era förebilder inom hästsporten och varför? 
 - Jag har ingen direkt förebild men en av mina absolut favoritryttare är Marcus Ehning.Han rider och inverkar sjukt bra på hästen. Brukar sitta och kolla videos på han på youtube. Salig. "En ryttare av världsklass". 
 
Hopp/dressyr eller fälttävlan?
- Då får jag nog säga fälttävlan. Inget slår ju grenen där man kan kombinera alla tre favoriter!
 
När ni började blogga, hade ni ngn aning om hur det skulle bli till såhär? <3 älskar er!!! Kraaam
- Beror på vad du syftar på med såhäär haha! Tack snälla för dina fina ord!! <3
 
BONUSFRÅGA Gillar ni svarta hundar?
- Älskar dom 
 

Godmorgon allihopa!!

Asslatjejerna / 14 September, 2013 - 07:30 / Vardag
2 kommentarer

Dags att vakna! Minns ni inte? Det är ju invigning på Wärmagården kl 14:00! 
 
Ta med familjen och kom vettja!
 
 

En film från löshoppningen

Asslatjejerna / 13 September, 2013 - 17:00 / Videos
2 kommentarer

Det växer fort

Asslatjejerna / 13 September, 2013 - 15:00 / Vardag
2 kommentarer

 
Det är fortfarande ganska varmt på dagarna och speciellt tufft blir det ute i skogen för Amis med all päls. Hon skall trimmas igen inom kort och vi får väl se om hon accepterar tassarna mer denna gången!

Villgott har hoppat över sig själv

Asslatjejerna / 13 September, 2013 - 13:00 / Vardag
2 kommentarer

Underbar känsla

Asslatjejerna / 13 September, 2013 - 11:00 / Vardag
1 kommentarer

Dressyrpasset i onsdags gick som en dans. Villgott fick det bli efter om och men bli och vilken tur att det blev så!
 
I början var han lite ojämn och ville inte gärna böja igenom högersidan. Men efter mycket lösgörande volter och sidvärtsrörelser så släppte även den och jag fick honom verkligen runt innerskänkeln. Han var väldigt stadig och bärig i formen och inte alls hängig som han kännts tidigare pass. Känns som att han blir starkare och starkare för varje dag som går, samt lite positivare inställning på det också. 
 
Vi jobbade vidare med galoppen och där fick jag han rundare snabbare. Han är lättare i höger för där går han liksom stadigt och är reglerbar. I vänstervarvet tappar vi yttersidan lite och han blir lite springig. 
 
Allt som allt är jag supernöjd och tyckte det var stor skillnad från förra veckan!
 

10 ryttare sökes

Asslatjejerna / 13 September, 2013 - 07:00 / Vardag
1 kommentarer

På lördag är det ju som sagt invigning och vi tänkte visa så många hästar som möjligt genom att rida dom. Utöver oss på Stall Assla söker vi nu tio ryttare i närheten av Götene som vill komma och rida en sväng på trygga hästar. Är du en av dom? Hör av dig till Åsa Larsson 0703-667862
 

Inhandlat

Asslatjejerna / 12 September, 2013 - 19:18 / Vardag
8 kommentarer

Mot Hööks

Asslatjejerna / 12 September, 2013 - 16:52 / Vardag
2 kommentarer

Nu ska vi ta en snabbtripp till Hööks och kika på en hundbur till Amis. Ska försöka få med mig ett par nya sköna handskar också, med BRA kvalité 
 
 

Du är efterlängtad

Asslatjejerna / 12 September, 2013 - 16:44 / Vardag
0 kommentarer

 
Mamma kom hem med en ny bil sådär hux flux häromdagen, snacka om skönt 

Allt i allo dag

Asslatjejerna / 12 September, 2013 - 13:00 / Vardag
1 kommentarer

Torsdag är ju sedan några veckor tillbaka min stallfria dag och även den dagen jag passar på att göra annat. Idag ska jag plugga lite till ett prov vi har, sortera all (jäkla) reklam, springa en runda och göra så mycket tidsinställda hit jag bara hinner. Visst låter det bra för er? 
 
 

"Akta strålen för tusan!"

Asslatjejerna / 12 September, 2013 - 11:00 / Vardag
0 kommentarer

Vilka kan med handen på hjärtat säga - Nej jag kratsar inte hovarna särskilt ofta. Jag vet att det är många som gör det, men jag tror att det är minst lika många som inte gör det för att det är för jobbigt, tar tid eller inte anses vara lika viktigt. Jag är en av dom. Snabbar mig gärna med att göra iordning hästen för att vara så effektiv som möjligt och hinna med ett bra pass eller flera hästar. (Snälla ge mig motargumentet, hur effektiv har du varit när hästen står med strålröta i flera veckor? hehe)

 
På ridskolor har jag fått lära mig att - Oh akta strålen, rör inte där för dom kan få ont. Kratsa runt om istället! 
 
När jag började på Stall Assla predikar dock Hovslagar-Jocke alltid tvärtom och för med sig lite logik. 
 
- Kratsa i och vid strålen, säger han och sticker i en söm rakt  Det är inte så känsligt som folk framstår att det ska vara.
 
Det är ju trots allt där det behöver vara rent dagligen för att motverka att hoven blir dålig. Varför är det viktigare att kratsa nere på sulan? Alla ridlärare med mottot jag skrev högre upp får gärna förklara varför här i kommentarsfältet haha!

Vad tyckte jag om terrängtränaren?

Asslatjejerna / 12 September, 2013 - 09:00 / Vardag
2 kommentarer

Tänkte utvärdera lite hur Anna-Karin var som tränare. Både för er och våran skull i framtiden.Det är ju alltid lite kul att gå tillbaka och kolla!
 
Första intrycket jag fick var att hon var väldigt glad och trevlig. Småpratade om roliga saker som hörde till och var noga med beröm, samtidigt som hon tipsade om saker man kunde göra bättre nästa gång. Hon lät oss sköta ganska mycket själv, vilket kan vara både positivt och negativt beroende på vilken ryttare det är. För mig var det positivt då jag gärna vill kunna själv och få respons på det efteråt. 
 
Hon var även noga med säkerheten, att både häst och ryttare skulle ha rätt skydd och att man red på ett säkert sätt emot hindren. Garanterat en tränare man rider för igen! 
 
Ex på ett utav terränghindren. (Foto från Sandras blogg, hoppas det var ok annars får du säga till!)
 

Tänk att om bara om någon vecka är dom fler

Asslatjejerna / 12 September, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

Underbara läsare <3

Asslatjejerna / 11 September, 2013 - 15:00 / Vardag
5 kommentarer

 
 
Tack Tuuva!

Har ni uppdaterat appen?

Asslatjejerna / 11 September, 2013 - 13:00 / Vardag
1 kommentarer

Nu har det kommit ut en nu uppdatering av appen tillhörande blogg.se som tydligen skall ha gjort stora framsteg. Jag har själv bara uppdaterat men inte hunnit prova ännu.
 
Någon som gjort det och kan säga att den äntligen funkar utan problem? 

Pluggar

Asslatjejerna / 11 September, 2013 - 11:18 / Vardag
1 kommentarer

Har håltimma ensam nu vilket jag använder till att plugga så mycket jag bara kan. Allt för lite extra tid hemma vet ni haha!
 
Lite lägre uppdatering blir det idag. Har vart upptagen från morgon tills 10 på kvällen tre dagar i rad så har inte haft riktigt tid med bloggen. Så kan det bli när man tränar tränar och åter igen vill träna 
 

Ponny eller hästdressyr?

Asslatjejerna / 11 September, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

Idag vet jag inte direkt hur jag ska planera ikväll. Får välja lite mellan att dressyra på Villgott eller Hyenan. Villgott behöver rutinen, vecka efter vecka, men jag behöver få bra råd och tips hur jag ska rida ihop mig ännu mer med Hynenan, tycker det är speciellt viktigt att det blir rätt från början.
 
Tiden får helt enkelt avgöra. Kommer jag dit tids nog att rida en häst innan så får Villgott komma ut i skogen lite och Hyenan pressa ridhuset en timma på kvällen 
 

På lördag är det invigning!

Asslatjejerna / 11 September, 2013 - 07:00 / Vardag
3 kommentarer

Välkommen till Wärmagården lördagen den 14 September kl 14:00 för att inviga Stall Asslas ridskola. Dagen kommer bjuda på lite olika jippon, fika samt prova på ridning/körning på våra hästar för dom intresserade. 
 
Ses vi?! 
 

Äventyr i fältet

Asslatjejerna / 10 September, 2013 - 22:30 / Vardag
2 kommentarer

Sådär, en kväll med nya erfarenheter till ändå. Villgott, Lövvi och Minna var det ju som vi tog med till Mariestads terrängbana. Både hästarna och ryttarna tyckte det var superkul och vi är verkligen nöjda med våra fina hästar!
 
Villgott var, precis som jag beskrev ovan, helt salig över terränghindren. Med lite skräckblandad förtjusning bjöd han mot hindren och var verkligen på tårna. Ganska bra att han blir lite sådan så att jag får träna på att ta tillbaka han för små små signaler.
 
Vi hoppade allt från stockar, diken, stigsprång, tunnlar, däck, bankar och en massa andra hinder som jag inte ens kan sätta namn på. Än en gång visar Villgott sin smidighet och flyger lätt som en plätt över hindren. Ibland undrar man verkligen om något kan stoppa honom... Visst kan han lägga in något stopp om han inte riktigt förstår och bangar lite, men sitter man tillbaka och rider ordentligt så hoppar han.
 
Avslutade gjorde vi med en stock som hade nerförsbacke i landningen. Tjoho säger Villgott och bokstavligen flyyger ut 
 

Frågestund hos asslatjejerna

Asslatjejerna / 10 September, 2013 - 15:30 / Vardag
5 kommentarer

Sådär nu startar vi upp en frågestund här tänkte jag. Inte massa onödiga frågor utan den är till för att dom som verkligen vill veta saker, ska få svar. Förstår ni? 
 
Nu är det bara att fråga på!

Nu hoppar vi ut i terrängen

Asslatjejerna / 10 September, 2013 - 14:00 / Vardag
3 kommentarer

Träning för Anna-Karin idag som sagt, ska bli riktigt roligt. Ska försöka få upp lite bilder på bloggen ikväll, tagna av goa Maja, ja ni får se sedan helt enkelt!
 
2011

Resultatet blev:

Asslatjejerna / 10 September, 2013 - 12:00 / Vardag
7 kommentarer

 
Hade egentligen inga större tankar på att lägga upp bild på tatueringen här, men så insåg jag ju att jag faktiskt visade innan hur jag ville att det skulle se ut, så då kan ni ju lika gärna få se resultatet också 

Taggad till tusen

Asslatjejerna / 10 September, 2013 - 09:00 / Vardag
1 kommentarer

När man för några veckor sedan kollade på EM i hästhoppning så blev man jäkligt sugen på att få sin häst i samma fina kondition som de i tvrutan hade. Man förstod verkligen hur mycket jobb som låg bakom för att hästen skulle orka denna tuffa bana på 10 minuter. Direkt efter åkte jag upp till stallet och körde ett hårt pass i skogen med Villgott. Jag gav mig sjutton på att hålla igång bra efter det och förbättra kondition och styrka succesivt.
 
Redan nu börjar jag märka skillnad. Villgott börjar bli starkare, orkar mer samt är bärigare. När jag är nöjd ska han orka en fysiskt tuff bana i skogen utan vidare ansträngning. Så om någon är villig att bygga är jag inte sen med att ställa upp 
 
Hyenan och Ettan har jag lite samma tänk med, men framför allt Ettan ligger ju lite längre bak så där tar vi det lite lugnare.
 
Känner ni att era hästar är i fas just NU? 
 
 
Även i vinter skall det pressas pass så att hästarna är i bättre form när våren kommer igen!

.se domänen kommer strax

Asslatjejerna / 10 September, 2013 - 07:00 / Vardag
1 kommentarer

Kul att vi har så många läsare kvar på bloggen trots att vi tappade vår .se domän när den blev borttagen. Lite skillnad nedåt kan man ändå se så vi kommer försöka få tillbaka den så fort vi kan så att så många läsare som möjligt hittar tillbaka hit 
 
 
 

Ibland måste man ta ett steg tillbaka....

Asslatjejerna / 09 September, 2013 - 22:46 / Vardag
2 kommentarer

För att kunna fortsätta framåt.. Så kan jag sammanfatta dagens hopplektion. Jag valde att ta Hyenan under dagen för att låta Villgott vila från hoppningen. Vi hoppade då en serie format som ett Y med 4 galoppsprång emellan. Nyttig och stärkande övning även om allt egentligen kändes pannkaka. Tänker inte gå in så noga på detaljer för detta pass vill jag helst bara glömma  Men såklart förde det med sig lite positivt, och en av dom grejerna var att Hyenan och jag fick samma problem som uppstår på tävling. Det känns skönt att kunna träna och lösa det på hemmaplan så att man slipper bli förvånad när man sitter där på framhoppningen och inte vet vad man ska göra...
 
Nåja. Stryker ett streck över det här och fortsätter rida ihop oss!
 
 

Vad gör en blogg till en bra hästblogg?

Asslatjejerna / 09 September, 2013 - 18:52 / Vardag
2 kommentarer

Vad gör en blogg till en "bra häst blogg" ??? Hur får ens blogg många läsare? Är det många inlägg per dag? Är det intressanta inlägg? Är det provocerande inlägg? Är det "tyck synd om mig" inlägg?
 
Eller vad är det som gör det liksom???
 
Undrar lite över det där, jag vet att det finns otroligt många bloggare där ute som lägger ner otroligt mycket tid och energi dels på sin/sina hästar och skola/jobb men även på sin blogg, men som inte får en 1000 del så mycket uppmärksamhet som en del "stora" hästbloggar trots att man lägger ner minst lika mycket tid.
 
Många av er där ute som säkert funderar på varför ert inlägg som ni filat på i timmar och som är superintressant inte får en enda kommentar medan "en del större hästbloggar" lägger in en instagrambild och får 200 kommentarer på 10 minuter... 
 
Vi har bloggat tillsammans sedan 2010 och det är några år nu, vi har haft rätt så bra uppdatering under denna tiden även om det såklart svajjar med motivationen emellanåt.
 
Vi har faktist några hundra besökare om dagen ibland mer o ibland mindre vilket iof är jättebra tycker vi och några av er är riktigt trogna läsare.
 
Men vad är det då som gör att en del  "häst bloggar" blir så otroligt stora  och en del knappast syns alls? Har ni några ideer om varför det är så? 
 
Vi för några år sen 
 
 

Stalldag & Lektioner

Asslatjejerna / 09 September, 2013 - 16:00 / Vardag
3 kommentarer

Nu ska jag åka upp till stallet och plocka in alla hästarna. Lektionerna rullar på som vanligt och jag ska hinna med att rida lite extra där emellan. Kanske hoppar jag upp på någon ny pålle idag...?
 

Ditt eller någon annans inlägg?

Asslatjejerna / 09 September, 2013 - 11:00 / Vardag
7 kommentarer

Vad tycker ni om att bloggar stjäl andras inlägg utan att hänsvisa till ursprunglig källa? Med andra ord låtsats som om man har skrivit inlägget själv. 
 
Jag tycker att bloggare överlag har blivit bättre på att skriva ut vart text eller bild är tagen ifrån men ibland ser man undantag och då kan jag undra varför? Vad tänker ni med? Vad vinner ni på att ta någons texter och säga att det är din egna? 
 
Det finns något så enkelt ord som upphovsrätten och den lyder som så att snor man någons text kan man av personen i fråga få böter och fortsättningsvis riskera att hamna i brottregistret. Så här skriver mediekompass.se om regeln:
 
"Man kan kopiera texter om man bara ska använda dem för eget bruk, och man får alltid citera texter om man anger källan, dvs anger vem som har skrivit texten eller i vilken tidning som den har varit publicerad."
 
Jag tycker den meningen säger allt. Jag själv kopierar aldrig texter rakt av men jag är faktiskt mindre bra på att skriva bildkälla som inte jag äger. Ska tänka extra noga på det här i framtiden och inte göra några missar på den fronten!
 
Foto: Magnus Olsson 

Willmers annons

Asslatjejerna / 09 September, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

LÄS HÄR

Stor flock är behöver inte vara negativt

Asslatjejerna / 09 September, 2013 - 07:00 / Videos
2 kommentarer

Många hästägare låter inte gärna sin häst gå i för stort sällskap i hagarna. Jag kan fårstå tanken då det såklart innebär risker när det blir fler hästar i lekarna samt kan bli trängre vid exempelvis fodring.
 
Vi på stall Assla vill dock att hästarna skall få fortsätta vara så naturligt som möjligt och just nu tror jag dom går runt 12 stycken i en stor hage och då är det blandat med valacker och ston. Övriga hästar är tilldelade speciella hagar för olika anledningar. (Magrare bete eller hingstar till exempel). Såklart får man vara lite extra noga med säkerheten, som att fodra många högar för att det inte ska bli bråk och att sköta insläpp och utsläpp på bästa sätt. Nedan ser ni insläppet som skedde häromdagen. Dom har själva gjort upp rangordningen och de flesta gick in i rätt box. De allra nyaste har inte hittat sin plats riktigt ännu. Men det kommer!
 
Detta gör även det lättare på lektioner och uteritter då hästarna är vana och känner varandra utan och innan.
 

Tack för den!!

Asslatjejerna / 09 September, 2013 - 00:16 / Vardag
1 kommentarer

Det är ju som sagt alltid kul o ha bilder från tävlingar, man kommer ju oftast i håg tävlingar om det gåt extremt bra eller extremt dåligt, men tävlingarna där emellan har ju en tendens att liksom flyta ihop o då är det bra att ha lite bilder att kolla på för att minnas. Igår bad jag syrran fota lite eftersom hon bara hoppade Lbn och sedan hade tid över att leka paparazzi. vet dock inte riktigt hur hon tänkte här ...hm
 

Lite bilder från Igår

Asslatjejerna / 08 September, 2013 - 21:07 / Vardag
0 kommentarer

Tänker varje gång vi åker iväg att NU ska det klickas massa bilder, men nepp blir liksom inte så iallafall. Syrran hade däremot fotat lite granna och det är ju inte så lätt att få till några bra hoppbilder innifrån ridhuset när man inte har en värstig kamera. Här kommer iaf några från framhoppningen och några innifrån...
 
 
 
 
 
 
 
 

Min LA runda

Asslatjejerna / 08 September, 2013 - 17:06 / Videos
1 kommentarer

 

Storhästarna hoppade

Asslatjejerna / 08 September, 2013 - 15:00 / Vardag
0 kommentarer

Åsa hjälpte mig på banan häromdagen med Hyenan. Vi jobbad serpentinbågar i trav samt en serie bommar i både trav och galopp. I slutet la vi upp det till hinder och jobbade galoppsprång där emellan. Hyenan är verkligen så bra på det sättet att rider man inte till 100% så kan man inte vänta sig att resultatet blir det heller. Men när jag verkligen fokuserade och gjorde vad jag skulle så flöt det på jättebra.
 
Det jag måste träna på, med framförallt honom, är att sitta ordentligt upprät. Det gör så otroligt mycket så det nästan är löjligt haha...
 
Efteråt fick Felicia göra likadant med Danny och dom behöver lite samma sätt i ridningen. Det är ju bra för då kan jag och Felicia ta hjälp av varandra!
 
Foton: Magnus Olsson

Första terrängträningen

Asslatjejerna / 08 September, 2013 - 13:00 / Vardag
3 kommentarer

När vi hade hästarna hemma på Stall Assla så hade vi ju två hagar med enkla varianter av terränghinder. De skuttade vi över ganska ofta, men det blev ju lite tråkigt i längden. På tisdag ska vi åka på en riktigt terrängträning för Anna-Karin. Den håller plats på Mariestads fina bana och deras häftiga hinder. Ska bli riktigt kul och jag hoppas vi har någon som kan fota tills dess!
 

Nya fossingar

Asslatjejerna / 08 September, 2013 - 10:57 / Vardag
1 kommentarer

Häromdagen fick Villgott nya fossingar i fram. Fick höra från Jocke att han hade väldigt fina hovar, ska man ta åt sig äran eller bara vara glad att man har turen att ha en sådan ponny? Haha
 
Vad jag väntar på nu är att Ettan ska få likadan behandling. Hon har tyvärr väldigt ont av gruset så för att förbättra träningsmöjligheterna är detta nödvändigt. Sedan är dom fit for fight då 
 

Jösses - Läxsöndag

Asslatjejerna / 08 September, 2013 - 08:00 / Vardag
1 kommentarer

LB+5 & LA

Asslatjejerna / 07 September, 2013 - 18:00 / Vardag
1 kommentarer

Dagens första innomhustävling är avklarad och det med blandade resultat. Först och främst får jag gratulera Emilia till hennes andra kvalrunda i LB 
 
Villgott startade med en LB+5 och kändes fin på framhoppningen. Väl inne på banan när dörrarna stängdes blev han lite nervös. Undrade varför han skulle bli lämnad ensam där inne med massa hinder. Ganska snart fick jag startsignal trots att det kvarstog några minuter, så jag han inte rida runt så mycket som jag önskat. Villgott sneglade ängsligt på många utav hindrena, men sen red vi mot första. Hävde oss över den och red upp mot tvåan, började få flyt och hoppade stort och fint över trean. Red en dålig väg mot nästa vilket tvingade Villgott att stanna upp lite, men stark som han är hoppar han iallafall. Resten gick okej. Fick ett stopp på vattenmatta, korrigerade honom och sedan hoppade han. - Puh förvirrande, sa han när vi gick ut.
 
Emellanåt fick han stå i transporten och käka lite. Jag hoppades på att han hade fått tänka tills nästa klass och oj vilken skillnad det var! Han förstod precis vad det handlade om andra gången vi gick in, och blev till och med lite stark i början. Han började leta hinder igen och klippte allt med enkelhet. Det var dock en ganska psykisk tuff bana så han blev lite trött in på kombinationen. Smidigt som han är skuttar han dock över ändå. Petade sista hindret som enda felet men är så nöjd!

Tror den första rundan gick som den gick för att han hoppat ute hela sommaren helt enkelt. Han blev lite paff och skärrad när det blev sådant plötsligt byte. Men sen så insåg han nog att - Just det, det här brukar jag vara bra på 
 
Imorse
 

Hur har det gått?

Asslatjejerna / 07 September, 2013 - 16:12 / Vardag
0 kommentarer

Efterlängtad lördagmorgon

Asslatjejerna / 07 September, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

Tre hästar ipackade i transporterna. Winston, Lövvi och Villgott. Bland annat så ska Felicia debutera en högre klass och jag ska hoppa min tredje LA... Första inomhustävlingen för säsongen. Håller ni tummarna för oss där hemma? 
 
Väntar med spänning på att få gå banan jag ska hoppa!
 

Ingen sovmorgon här inte

Asslatjejerna / 07 September, 2013 - 06:30 / Vardag
0 kommentarer

Mot Tidaholm!

Imorgon gäller det

Asslatjejerna / 06 September, 2013 - 16:00 / Vardag
1 kommentarer

Kvällen innan tävling spenderas som vanligt i stallet där vi pysslar samt rider hästarna på det sätt som passar dom bäst. Villgott ska få sig en tur i skogen tror jag och efter det en dusch så att han kan få lite fina knoppar på lördag morgon. Förhoppningsvis har hans man växt lite sen sist så nu borde det inte spreta så haha!
 
Jag ska även försöka hinna med att jobba en till häst, minst 
 

Pasy på språng

Asslatjejerna / 06 September, 2013 - 14:00 / Vardag
0 kommentarer

Foto: Åsa Larsson
 
Pasadena tränades på banan häromdagen med Emilia som ryttare. Hoppade bana och dom var jätteduktiga båda två. Verkligen en genomsnäll ponny men med lite envishet. Shettis 

Körkortet landar snart i mina händer

Asslatjejerna / 06 September, 2013 - 12:00 / Vardag
2 kommentarer

Nåja, snart iallafall. Första kursen är genomförd och nu ska jag börja övningsköra. Snacka om att jag ska vara effektiv och lära mig direkt, för då har jag det i handen inom ett år 
 
Hur fort klarade ni körkortet? (Jag ska ta en intensivkurs)
 

Ny hage = Lyckliga hästar

Asslatjejerna / 06 September, 2013 - 10:00 / Vardag
0 kommentarer

Fina Lillen

Asslatjejerna / 06 September, 2013 - 08:16 / Vardag
0 kommentarer

 
Vår fina lilla (Åh stora) hingst reds ytterligare en gång häromdagen. Skritt och trav ute i skogen och han skötte det med bravur!
 
Förresten är han nu till salu, annonsen hittar ni HÄR.

1-2-3 hästar

Asslatjejerna / 06 September, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

För ett tag sedan var det dags att göra upp en ordentlig planering hur det skulle ridas framöver. Jag har ju alltid velat ha två hästar att rida, för tiden räcker oftast inte till för fler medans bara en häst är alldeles för lite.
 
Så Villgott rider jag alltid i första hand, därefter Hyenan. Skulle jag ha tid över är Ettan min tredje häst. Det passar perfekt då jag vill ut och tävla dom så småningom och när Villgott säljs så blir det ju dom två som hamnar en plats uppåt.
 
Ettan 2012

Bra start

Asslatjejerna / 05 September, 2013 - 18:00 / Vardag
2 kommentarer

Gårdagens dressyrlektion var riktigt rolig, kan ju inte bli annat när man rider en trevlig häst och har en kanonbra lärare 
 
Villgott kändes faktiskt väldigt sammarbetsvillig och lyhörd redan från start. Han var dock lite låst i högersidan så vi jobbade hela lektionen med lösgjordheten och i slutet fick jag honom rund och avslappnad.
 
Vi jobbade på ställningen samt fattningar. Red på volter och raksträckor där vi skulle böja dom lite vänster och höger samt rakställa emellan då såklart. Fick en fin känsla om än något tung i handen vilket är ovanligt för att vara Villgott. Men å andra sidan är jag nöjd att han tog det stödet då han kunde fortsätta ha det i en lägre form. Trött ponny och ryttare när lektionen var slut!
 
 
 

Champions of the youngsters

Asslatjejerna / 05 September, 2013 - 15:12 / Vardag
1 kommentarer

Jag var själv inte där och kollade men kan ni gissa vem Åsa var där och kikade på? Calle! Eller Callhez La Assla som han heter egentligen. Vi gratulerar till alla fina resultat!
 

Hälsar Beefeater välkommen

Asslatjejerna / 05 September, 2013 - 13:00 / Vardag
1 kommentarer


 
Biffen är en ny trevlig äldre valack inköpt till ridskolan!

Ibland är man trött

Asslatjejerna / 05 September, 2013 - 11:00 / Vardag
1 kommentarer

Inred rosa

Asslatjejerna / 05 September, 2013 - 09:00 / Vardag
0 kommentarer

 
Har man inte möjlighet att skapa och designa sitt eget hus får man göra lite på sitt egna vis hemma i lägenheten 

Och sist men absolut inte minst

Asslatjejerna / 05 September, 2013 - 07:00 / Vardag
0 kommentarer

Hyenan gick nog lite på halvfart ett tag där kan man nog säga. Fått vila skalle och kropp efter en tuff och givande helg med Eamon. Där kändes han kanonfin. Han är så himla rolig att rida, läromästare som han är.
 
De senaste dagarna har jag jobbat han lite från marken i form av longering och lite lösgörande övningar. Han var riktigt lyhörd och gjorde faktiskt sitt yttersta. Han har även fått komma ut fick en lite längre sväng för att få galoppera av sig på vägarna i skogen. Mysig och bra uppladdning för fortsatta träningspass!
 

Längesedan nu Petra

Asslatjejerna / 04 September, 2013 - 17:30 / Vardag
2 kommentarer

Oj, minns inte hur längesedan det var Petra höll träning för oss nu? Efter sommaruppehållet. Eller ja det har ju vart ett par gånger men oturligt nog har jag fått lämna återbud båda dessa! 
 
Men ikväll, äntligen, är det dags. Hoppas på mycket nya tips som jag kan träna och fokusera på framöver!
 

Vad gör man när man inte kan välja?

Asslatjejerna / 04 September, 2013 - 15:30 / Vardag
1 kommentarer

Välkommen tillbaka lilla Brownie!

Asslatjejerna / 04 September, 2013 - 13:30 / Vardag
0 kommentarer

Efter en lång tid hos Amanda är nu Brownie tillbaka hos oss. Nu är hon ju på Wärmagården och inte stall Assla som hon tidigare var van vid men som tur var känner hon ju igen många av sina gamla kompisar!
 
Brownie tackar för en härlig tid hos dig Amanda 
 
Bilder lånade från Amandas blogg.

Klippte 1.30

Asslatjejerna / 04 September, 2013 - 11:00 / Vardag
0 kommentarer

På löshoppningen var det många ponnyer som förvånade oss med deras teknik och spänst. Även om man visste sedan tidigare att hästen KAN och ÄR duktig så blir man lite extra glad när man får se det framför sig om och om igen. Villgott var en av de som löshoppades och lite imponerad blir man ju ändå att dom små benen och den lilla kroppen kan klippa ett stigsprång på den höjden så lätt!
 
Film kommer komma inom kort!
 

Häst numero 2

Asslatjejerna / 04 September, 2013 - 09:30 / Vardag
0 kommentarer

Villgott har blivit riktigt fin det sista. Det var ju del Eamonträningar och efter det väldigt mycket ridhus eller korta turer i skogen. Då fick jag uppfattningen om att han blivit lite loj, så nu är vi bannemej ute i skogen och rejsar igen. Han har gått jämt och lagom mycket det senaste, vilket han trivs bäst med och är därför mycket trevligare att rida. I skogen har han fungerat jättebra och inte alls varit lika tittig som innan. Väldigt lyhörd reglerbar och med bra bjudning. 
 
I dressyren flyter det också på. Jag börjar få kläm på samlingen i galoppen men har även fått nya saker med mig att träna på. Bland annat att jag inte får tappa högerbog och att han måste komma runt innerskänkeln ordentligt.
 
Till sist har vi hoppningen och där är han också (haha med betoning på också) väldigt rolig att rida. Hoppar som hejsan, använder en jäkla styrka och teknik och har allt ett lite eget sug! Summa summarum, tycker han är otroligt rolig att träna, tävla och bara ha just nu ♥
 
 
Efter ett galoppass i skogen som var jobbigt men roligt för oss båda!

Vad är detta för något nu då?

Asslatjejerna / 04 September, 2013 - 07:30 / Vardag
0 kommentarer

 
Träffade på dessa konstiga filurer på en springrunda med Carolina för någon vecka sedan. Tyckte dom var jätteläskiga när dom kom springandes för att möta oss vid vägkanten. Jag är ju trots allt fortfarande lite bebis när det gäller sånt här, iallafall om jag får bestämma. Matte tyckte inte alls som jag och pratade med samma röst till dom fläckiga sakerna som hon brukar göra till mig, och trots att jag gnällde och visade min orolighet verkade hon inte ångra sin uppfattning om att det faktiskt var helt normala djur. 
 
När jag tyckte att matte gullat färdigt med de svartvita och den ensamma bruna så tog min nyfikenhet över och jag traskade fram jag också. Då ställde jag också upp på att plåta lite tuffa modellbilder, men bara med de så kallade korna under mitt vaksamma öga!
 
/Amis

Vilken lättnad

Asslatjejerna / 03 September, 2013 - 23:00 / Vardag
0 kommentarer

Ni ska bara veta hur... avslappnande det är att ha tillbaka bloggen i våra händer igen! Hur skönt det bara känns att logga in på bloggen och scrolla runt lite för skoj skull. Hur skönt det var att skriva ett stort åsiktsinlägg, visa lite bilder samt bara berätta om hur det varit. Hörs imorgon med en hel del tidsinställda inlägg! 
 
Godnatt härliga men trötta tisdag
 

From their point of view

Asslatjejerna / 03 September, 2013 - 21:00 / Vardag
1 kommentarer

Nu är Come On på språng

Asslatjejerna / 03 September, 2013 - 19:00 / Vardag
1 kommentarer

Tänkte berätta lite vad som har gjorts med vardera häst nu när vi varit borta från bloggen. Börjar med Ettan tänkte jag!
 
Hon har tidigare haft, eller har, en lättare omfattning av sadeltvång därför vänjer vi henne succesivt med allt vad ridning innebär. Vi har ridit några gånger på banan, i ridhuset samt ute i skogen. Innomhus har vi även hoppat några språng. Hitills har hon skött sig bra och tagit alla nya intryck med ro. Hon lyssnar bättre och bättre på både på framåtdrivande hjälper samt förhållningar och börjar helt enkelt bli allmänt trevligare att sitta på. Häromdagen blev hon dock väldigt ostabil i galoppen och därmed ska vi prova ett litet sadelbyte. Hon är extremt känslig den här lilla damen så det gäller att hitta perfekt utrustning så hon trivs och inte tycker något är obehagligt. För som ni förstår så kan ju tyvärr minsta lilla negativ förändring ta tillbaka gamla tendenser.
 
Ska be mamma ta lite bilder och filmer någon dag för min skull (Och kanske lite till er då hehe) så att jag om några månader kan se hur mycket vi utvecklats. Den biten kan bli rätt rolig har jag erfarenhet av 
 

Asslas Doris

Asslatjejerna / 02 September, 2013 - 23:55 / Vardag
0 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Doris
 
♦ Kategori: A-ponny
 
♦ Född:
 
♦ Stam: e. u.
 
♦ Meriter: 
 
Om Doris: Lilla Doris är stallets minsta lilla charmare. Busig men genomsnäll och tuffar på med de allra minsta barnen oavsett om det är på ryggen eller från marken!
 

The only time we ever look back, is to see how far you're behind.

Asslatjejerna / 02 September, 2013 - 15:17 / Vardag
7 kommentarer

Avundsjuka kan få personer att göra väldigt mycket. Speciellt i våran ålder där gränsen mellan fortfarande tonåring och vuxen människa är hårfin. Åldern där man ofta agerar med allt annat än sunt förnuft. Där du egentligen är din egen värsta fiende.

 

Vår blogg blev i Söndags hackad. Över en vecka sedan lösenord och mail plötsligt var bytt. Jag märkte det inte utan det var ett flertal trogna läsare som kontaktade mig och talade om tråkigheterna. Jag blev såklart besviken men faktumed att jag inte blev det minsta förvånad. Jag vet vad den här personer är kapabel till men sorligt nog är ju inte h*n själv medveten om konsekvenserna. Lite senare på kvällen var även bloggen borttagen men med stor hjälp från kundeservice har vi nu lyckats återfå VÅR ägodel.

 

Nackdelen med en omtalad blogg är ju oftast sådant här. Att personer som är avundsjuka inte tål att man som både person och även i det här fallet ryttare utvecklas, medans man själv, utan att kanske vara medveten om det, står och envist stampar på samma ställe. Då är kanske detta ett förståligt agerande för personen som uppenbarligen var desperat till att få bort oss som konkurenter.

 

Detta är helt oacceptabelt och ärendet är vidaretaget. En blogg som vi både lagt ner pengar och tjänat pengar på släpper vi inte i första taget. Och speciellt peppad att få tillbaka den blev man ju när man fick sådana fina ord från flera av sina läsare. Tack snälla för stöttningen!!!

 

Nuså

Asslatjejerna / 02 September, 2013 - 14:32 / Vardag
0 kommentarer

Kommer förklara allt så småningom, när jag sitter vid datorn och kan göra bloggen till Vår blogg igen! 
 
/Carolina