När mardrömmen blev verklighet

Asslatjejerna / 09 November, 2011 - 11:50 /

Jag har inte riktigt velat berätta om vad som hände med Grynet eftersom det har varit rätt jobbigt att prata om, men igår så fick vi ju reda på vid återbesöket att han har stora möjligheter att bli helt återställd så nu tänkte jag att det kan vara dags att berätta.

Jag hade länge letat efter en ponny så att jag kommer ut på tävlingsbanorna igen och hittade äntligen en som jag kände direkt att det här kommer att bli jätte bra!
Hans ägare Magdalena är också helt underbar och vi skrev kontrakt på ett år med möjlighet till förlängning och så har vi förtur att köp för en specifik summa.

Ponnyn heter Grynet och är en 9 årig New Forest.
Vi hämtade hem honom i slutet på augusti och allt var helt perfekt!

När jag hade varit ute och ridit honom andra gången så fick han gå ut i sin lilla hage och studsade runt och brallde när han plötsligt sprang in i nånting och blev blockhalt.

Vi visste inte vad det var för nånting och vi fick ringa ut jouren på kvällen och åkte till kliniken dagen efter. De hittade heller ingenting först men när vi röntgat såg vi att det satt en liten metallbit fast i hovleden :/ enda chansen att rädda honom var att operera! Vi fick ta ett snabbt beslut och eftersom et var Europaspecialisten i hästkirurgi Nicolai, Nick Jansson som skulle utföra ingreppet så kände vi att vi kör!
De höll på att operera flera timmar och fick gå in på två ställen i leden för att spola ut metallbiten som flöt omkring där inne tilsammans med massa rostflagor.

Sen fick han stå på kliniken i en vecka innan vi kunde ta hem honom. Sedan har han stått och vilat först på penovet 10 dagar och sen metacam i 14 dagar innan vi var på första återbesöket.
Redan då var Nick positiv och Grynet fick äntligen flytta ut i liten sjukhage.

Sen har vi flyttat honom succesivt till större yta och slutligen har han fått gå med en kompis.

Igår var det som sagt återbesök och då kom Magdalena dit och tog med sig honom hem ett tag så han får lite miljöombyte för att få annat att tänka på tills han kommer tillbaka till mig igen i januari. Om ingentigt plötsligt blir värre så kan jag sätta igång honom då :) Hoppas hoppas.

Det har såklart varit skit jobbigt med allt det här men nu ser jag framåt och försöker vara så positiv som möjligt.Emilia och Grynet <3 <3 <3

Postat av: Magdalena

Det var en glad Grynet som satte full fart i hagen och brallade, den som ni hämtade honom ur. Det känns i dagsläget väldigt bra så jag ser framemot att du får ta dig an honom om ngn månad.

2011-11-09 @ 12:14:11
Postat av: Erika

Oj vilket trist läge. :/

Men varför kunde han inte stå hos er under tiden han blir frisk ?Miljö ombyte, vad menar ni med de ? :)

Lite nyfiken av mig bara.Har själv haft/har halt häst just nu.

Som ingen vet direkt vad hon gjort.

Men troligtvis lite över ansträgning.

2011-11-09 @ 14:23:43
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Jenny

Usch vilken dålig start med ny häst :( Kunde de gissa hur han fått upp metall i leden?

2011-11-10 @ 07:36:06
URL: http://jenny-mino.blogspot.com/
Postat av: Julia

Stackarn.. Snart blir han bra ska du se :)

2011-11-10 @ 11:05:18
URL: http://ohjuliet.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: