Veckans fråga.

Asslatjejerna / 20 Oktober, 2011 - 13:06 /

Hur varierar ni er träning? Det vill säga hur ofta ni rider dressyr, hoppar eller rider ut etc.


Postat av: Daniela

Har ingen egen häst, men min sköthäst är inte så speciellt skolad på något sätt, så en vecka med honom ser ut ungefär såhär:



Måndag - vila

Tisdag - uteritt i skogen, tänka på att hålla en lugn skritt och kunna göra fina halter

Onsdag - rids i hagen eller på någon stubbåker, lite dressyrtänk på allt

Torsdag - hans ägare tömkör honom

Fredag - Vila

Lördag - promenad, löshoppning etc.

Söndag - uteritt



Typ sådär, jag är ju inte där alla dagar heller men ändå :)

2011-10-20 @ 13:26:50
URL: http://smelle.wordpress.com
Postat av: Ina Ögren - Ponnyskruttarna

Min häst har haft ont i ryggen så jag håller på att bygga upp honom igen. Men i en vanlig vecka när han är frisk brukar jag hoppa 1-2, rida ut 1-3, rida dressyr 2-3 (ibland med cavaletti) sen brukar han vila en dag, mest för att jag ska hinna göra läxor och sånt. Sen så brukar jag träna från marken, tömköra eller liknande en gång i veckan. Så det är väldigt olika hur veckorna ser ut, men alla veckorna innehåller hoppning, dressyr, uteridning, markträning och vila.



En fråga: Vi har funderat på att skaffa bloggerfy, hur mkt tjänar ni på det??

2011-10-20 @ 13:39:13
URL: http://ponnyskruttarna.wordpress.com/
Postat av: Sandra Awsome olausson

Oj då! Jag och man häst hittar på nya saker nästan varje dag. Att sitta och rida på ridbanan 6 dagar i sträck skulle jag aldrig utsätta honom för. Jag är på ridbanan Max 2 dagar i veckan och aldrig två dagar i sträck. Då är det oftast en slags egen variant av dressyr eller lite lek och bus. Annars mycket prommenader och upptäcksfärder! Just nu är det ju lite svårt att vara i skogen eftersom alla jägare har okuperat den...

2011-10-20 @ 14:01:54
URL: http://sandraawsomeolausson.blogg.se/
Postat av: jessica

jag har ingen egen häst utan rider på ridskola, men vi brukar ha dressyr en gång, nästa gång har vi bommar och så, sen har vi hoppning, så snurrar det runt så. vi rider typ aldrig ut tyvärr :(

2011-10-20 @ 14:18:31
URL: http://jessicahagstrom.blogg.se/
Postat av: tovearvidsson

jag rider mest dressyr ! hoppar kanske 1 gång i veckan :)

jag hoppar inte så mycket, eftersom hästen inte ska bli utråkad. men jag tkr det är viktigt med mycket variation :9

2011-10-20 @ 14:41:38
URL: http://tovearviidsson.blogg.se/
Postat av: Adina & islandshästen Funi

Jag är medryttare på en häst. Där försöker vi hålla oss till att rida ungefär 50% i skogen och 50% på banan och aldrig mer än 2 dagar i rad på banan. När man rider ut försöker vi även där rida dressyr. vi rider inte bara rakt fram i fri form och galopperar för att det är kul utan jobbar mycket skänkelvikning och serpentiner över vägarna. Likaså mycket halter, halvhalter och samling.

Han brukar vila 1-3 dagar i veckan, men vi brukar försöka låta honom vila 2 - men ibland blir det 3 och ibland 1 :)



Hoppa gör vi väldigt sällan, men ibland drar man fram någon bom och sedan brukar jag ibland börja passet med skänkelvikning från marken (det jag egentligen kallar markarbete men alla andra tänker på dressyr/bommar om jag säger så) för att variera ridningen. Ut och klättra och kravlösa pass smusslas in lite när vi känner att vi behöver ta en paus :)

2011-10-20 @ 14:41:53
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag rider ut för det mesta, både jag och min häst trivs bäst där. Ungefär en gång i veckan rider jag i ridhuset/paddocken och då blir det oftast dressyr, eller så löshoppar jag honom ibland. Hoppning med mig på ryggen blir väldigt sällan.

2011-10-20 @ 14:52:47
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/
Postat av: Paulina

Jag rider ut mycket, men gör dressyrövningar ut. Öppna, sluta, skänkelvikning är sådant man kan göra ute. Även tempoväxlingar och självklart kräver jag att hästen går i form. Hoppa gör jag någon gång i veckan + stockar i skogen. I paddock går hästen någon gång i veckan också.

Jag anser att det är stärkande för hästen att gå på olika anlag och det gör att hästen håller längre.

2011-10-20 @ 15:01:36
URL: http://fotopaulina.blogg.se/
Postat av: Maria-Dressyrbloggen.com

Rider varierat i manegen och paddoken:)



Måndag-Dressyr eller uteritt

Tisdag-Träning/lektion

Onsdag-Dressyr

Torsdag-Dressyr

Fredag-Träning/lektion

Lördag-uteritt eller hoppning

söndag-uteritt eller vila



2011-10-20 @ 15:05:59
URL: http://www.dressyrbloggen.com
Postat av: Sofie

Hhih visst e han sööt! :D Jaha, tycker verkligen du ska skaffa en kanin dem är underbara! ;)

2011-10-20 @ 15:22:18
URL: http://sofieanderssoon.blogg.se/
Postat av: Marie

Jag varierar dressyr med markarbete och uteritter dagligen, så dressyr ena dagen och uteritt eller markarbete dagen efter. Allt för att hästen ska behålla motivationen och tycka att träningen är rolig. Lägger även in lite hoppning då och då, eftersom min häst älskar att hoppa även om inte jag själv gör det:)

2011-10-20 @ 15:34:02
URL: http://mphotos.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Jag har 5 hästar som jag rider varje dag så ska inte rabbla upp varje hästs träningsrutiner haha. Men jag som ryttare rider alltid dressyr, i allt jag gör. Det värsta jag vet är när man flänger runt, busrider osv, eller rider på lösa glappande tyglar. Så jag rider ofta i skogne och på gärdet, 3-4 dagar i veckan minst, men det är alltid i form och alltid lydnad som gäller även där. Klättrar 1-2 gånger i veckan och galopptränar mycket. Sen är det myyycket bomövningar på banan och studds 1-2 gånger per vecka.



Har dock en häst som 2-3 gånger i veckan får ridas ut på glappande tyglar och försöka få stor galopp på för efter den träningen så märker jag att hon är betydligt lugnare i riktigt arbete sedan.



Har jag en extremt olydig häst så kan den få gå på banan och arbeta lydnad i 4-5 dagar i sträck om så behövs, skogen är belöning samt styrketräning för mina hästar :)

2011-10-20 @ 16:18:00
URL: http://cooorre.blogg.se/
Postat av: Elin

Har inte heller någon egen häst men jag har en medryttarponny. Om jag hade en egen häst skulle nog en vecka se ut ungefär så här:

Måndag: Dressyr

Tisdag: Rida ut

Onsdag: Vila

Torsdag: Dressyr, cavaletti

Fredag: Rida ut

Lördag: Hoppning

Söndag: Rida ut

2011-10-20 @ 16:52:36
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/
Postat av: Filippa

Jag rider ju bara på ridskola så det blir bara en gång i veckan som jag tränar..:(



Men då tränar vi dressyr, dressyr, bommar och efter det hoppning. Så varje vecka blir det nästan något nytt. Vill ju ha en egen häst, men jag har varken tiden, pengarna eller informationen om hur man ska sköta sin häst..:/

2011-10-20 @ 20:42:35
URL: http://fashionshinee.blogspot.com
Postat av: SHUNI- hästblogg

Jag varierar såklart min träning så mycket som möjligt! Tycker att det är viktigt för både hästen och ryttaren att hitta på olika grejer :)



Läs gärna bloggen alla hästtjejer! :D

2011-10-20 @ 21:42:44
URL: http://shuni.blogg.se/
Postat av: Cornelia

sv: Haha, med detta siktade jag mest på en femåring som jag rider till försäljning, när den kom så var den väldigt olydig och oriden och vid varke avsaktning så var det slängtrav som gällde, den var van vid att ingen sa till den att den itne fick göra så och den bara sprang rätt fram. Valde att ta igenom detta genom att jobba på detta i 5 dagar i sträck och sen dess har få slängtravsteg sprungits av den hästen :)



Som ajg sa så ser jag skogen som belöning också, skogen ska vara kul, men i skogen ska inte problemen lösas, kanske på gärden men inte i själva skogen, utan i skogen ska dom vara så pass lydiga att dom kan just rulla på och man kan småplocka med dom och lösa småproblem men mest ska dom kunna gå i vilket tmepo som helst i önskad form, och det har man uppnått genom att rida ordentligt på banan t.ex. Det var lite så jag menade (:

2011-10-20 @ 21:55:15
URL: http://cooorre.blogg.se/
Postat av: Camilla

Min häst är ju bara 3 år så han går ju inte varje dag... Det brukar se ut ungefär såhär: dressyr 2 dagar i rad, sedan 1-2 dag(ar) vila, 1 dag med nånting annat (longering, tömkörning), rida ut om det är bra väder, dressyr igen osv osv.. jag har inget veckoschema utan gör lite som det passar med vad han gjort innan och hur vädret ser ut. Skulle det vara strålande sol en dag jag planerat ett pass i ridhuset rider jag troligtvis ut istället och tvärtom -skitväder när jag tänkt gå ut så blir det inne istället. Och har han gått ordentligt och bra en dag så kanske jag inte rider nästa dag osv... men försöker att variera så gott det går

2011-10-20 @ 22:17:20
URL: http://hrdressyr.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag har då ingen egen häst, men en sköthäst jag håller väldigt kär. Han har varit skadad så han sätts igång nu, och då rider vi i skogen 6 dagar i veckan. Men när han är fullt frisk och igång hoppar han en gång, markarbete/dressyr en gång och sen rider vi ut resten. Då mår han bäst och är mest arbetsvillig på banan. :)

2011-10-20 @ 23:03:20
Postat av: Susanna

Hjälper till med en shettis 2 gånger/veckan. Alternerar mellan att rida, köra och tömköra på olika platser. Mest i skogen, ibland dressyr i hage, i en skogsdunge eller i en paddock. Dressyr går bra både då jag rider, kör eller tömkör =) Hoppa får jag ej så därför gör jag ej det. (pga att jag har en skada).

2011-10-21 @ 09:04:42
Postat av: tovearvidsson

sv: hihi, okki :)

ja trode bara jag hade missat när den gick ut så ville bara veta :) vill verkligen vinna det :)

2011-10-21 @ 09:33:55
URL: http://tovearviidsson.blogg.se/
Postat av: Ronja

Eftersom min häst är 17 år tänker jag mycket på att varriera så han inte hoppas eller rids hårdare pass på banan flera dagar i rad, jag brukar rida ut 3-4 dagar men jobba igenom även utomhus mer eller mindre, sen iaf ett dressyr pass på banan och lite bommar och lek en pass också :), inte för mycket på banan då jag vill att han ska hålla så länge som möjligt! <3

2011-10-21 @ 13:42:03
URL: http://fjordfantast.blogg.se/
Postat av: Daniela

Jag rider på banan 2-3 gånger i veckar (en av de gångerna hoppar jag) :)



Resten av dagarna rider jag ut, klättrar, tar långa skritt turer osv.



Det är ju jätte viktigt men varierad träning! ;D

2011-10-22 @ 00:31:52
URL: http://powerpony.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

Haha jag rider antingen ut och busar, går ut och går eller spelar fotboll med min ponny =)

2011-10-22 @ 11:02:18
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: Noomie

Jag rider ut de flesta dagarna. Men det är för att vi inte kommit igång så mycket än och jag vill hitta hans framåtbjudning. Sen kanske det blir hoppning en gång i veckan/varannan vecka, ridbanan två/tre gånger i veckan och resten skogen/vila! :)

2011-10-22 @ 18:11:04
URL: http://lexx.blogg.se/
Postat av: Fanny

Jag hoppar en gång i veckan och sedan två dagar dressyr och tre dagar ut och en dags vila :) förresten snygg blogg!! :)

2011-10-23 @ 14:02:34
URL: http://funkytowne.blogg.se/
Postat av: Julia

Träningen med min 4-åring ser ut ungefär så här:



1-2 dagar på ridbanan, dressyr, hoppning eller markarbete (hoppar inte varje vecka, utan högst 2 gånger i månaden)

2 dagar uteritt/intervallträning/klättring

1 dag promenad eller tömkörning

2011-10-25 @ 21:51:11
URL: http://ohjuliet.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: