Barbackatrim

Asslatjejerna / 05 December, 2013 - 20:43 / Vardag

Jag har varit uppe en runda i stallet och ridit en sväng barbacka. Jag valde att rida barbacka just för att träna min egna balans och sits. Jag vill kunna inverka lika bra och snyggt som när jag sitter i en sadel. Emilia fick jag med mig också så vi började med Winston och Dunört.
 
Med Dunört var målet att få henne lösgjord, avslappnad och mjuk innan passet var slut. I början satt jag ruskigt illa (Väldigt skumpig trav med andra ord och hade verkligen svårt att sitta stadigt. Men allt eftersom tiden gick vande man sig och det faktiskt väldigt fort. Efter mycket ställande och böjande, tempoväxlingar i skritt och trav, volter, serpentinbågar och fattningar och avbrott satt jag lika stadigt som om jag hade haft sadel. Dunört var också väldigt medgörlig i slutet och var nog lika nöjd hon.
 
Sedan var det Emblas tur och henne skrittade jag nästan hela passet, med bara lite inslag av trav. Jag gjorde mycket volter och sådant som påverkade henne i sidorna, att hon verkligen ställde. Gjorde även här mycket avbrott och igångsättningar just för att jag ville få henne lyhörd. Från första början var hon nämligen väldigt stark och ville mest springa ifrån. I slutet var hon avslappnad och relativt följsam även om jag inte riktigt fick igenom henne helt. Men en bra bit iallafall!
 
Postat av: Elisabet

fin

2013-12-05 @ 21:26:21
URL: http://elisabetolinder.se/
Postat av: bexollila

Missa inte chansen att bli min speciella besökare 🎀 ---> http://www.nattstad.se/bexollila/bex-speciella-lasare-vinnare-ny-omgang-11141468

2013-12-05 @ 21:29:29
URL: http://nattstad.se/bexollila
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Alltså jag har jättesvårt att sitta still barbacka i trav! :o går typ inte..

2013-12-05 @ 22:06:43
URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Att rida barbacka är verkligen bra balansövning:)

2013-12-06 @ 13:39:35
URL: http://patriciac.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: