Runda med miljöträning

Asslatjejerna / 21 Mars, 2013 - 09:04 /

Gårdagens ridtur fick innehålla mestadels skritt och trav, kunde inte galoppera försän i slutet, mest på grund av underlaget. Iallafall red jag en runda som blir väldigt miljöträning för hästen, och igår var den nog det dubbla eftersom det blåste rejält.
 
I början av rundan är det en gård med kossor och maskiner och väldigt mycket högljutt jobb innuti ladugårdarna. Det small väldigt mycket därifrån och som grädden på moset så ploppade det upp rådjur i de mest olämpligaste situationerna, och dom brukar vanligtvis inte röra våra hästar i ryggen. 
När vi passerat gården så var det massor av ensilagebalar, och plast som lossnat låg utspritt och fladdrade överallt. Då och då låg det stilla och sen PANG så flög dom till mot Villgott. 
 
Sedan var det fritt fram ett tag innan vi kommer in i ett litet område med hus på båda sidor. Där var han faktiskt kolugn, kollade bara nyfiket. Brevlådor är ju bara lite läskiga ;) Till sist rider man förbi två hästgårdar med mycket bröte, och just igår var det en traktor med ett timmerslast bakom sig som höll på precis i kanten av oss. Det ägnade han inte heller speciellt mycket uppmärksamhet åt.
 
Allt som allt kan man väl säga att han blev mer och mer avslappnad ju längre vi red. I början var han faktiskt jätteskärrad och försökte vända någon gång. Han lyssnade dock bra på mina korrigeringar så det han inte bli så stor grej utav det.
 
Postat av: DIANA ÖSTERBERG

fina hästar!

2013-03-22 @ 11:55:16
URL: http://dianaosterberg.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: