Ge förslag! Bästa förslag belönas.

Asslatjejerna / 02 December, 2011 - 08:29 /

Jag berättade ju igår att SORF har haft ett tävlingssatsnings möte där alla som vill får ge förslag på hur man ska kunna göra ett bra och fungerande system för klubben i framtiden.

Det var ungefär 55 personer fördelade på 8 bord som fick sitta och brainstorma för att sedan delge resten av gruppen sina synpunkter och förslag.

Alla förslag skrevs upp på stora papper på väggen och sedan fick varje person tre klister prickar som man fick gå fram och klistra fast på de tre förslag som man tyckte skulle prioriteras först.

 

En sak som kom upp som jag själv har funderat på många gånger är just det här med bedömningen på tävlingar.

Jag har ju vart ute på en hel del lokala och regionala tävlingar där man ser skräckexempel på ponny ryttare som verkligen riskerar att skada sig allvarligt. Ryttare som placerar sig i varenda klass på grund av att de har en ”snäll” ponny som hoppar i alla lägen och som knappt har styrfart och man sitter där på läktaren och håller andan i rena förskräckelsen av rädsla för att ponnyn plötsligt ska nita så ryttaren flyger över halva manegen. Om det dessutom råkar vara så att ungen inte placerar sig så är det stora tårar och gap och skrik på föräldrarna.

 

Sen finns de  dem som alltid tänker säkerhet och rider snyggt och prydligt och där ponnyn är välborstad och all utrustning prydlig och väl smörjd, med de har aldrig någon chans till placering men är ändå nöjda och glada för att de kommit runt banan .

Ok, jag vet att det inte alltid är såhär men faktum är att det inte är ovanligt alls…

Vad kan då klubbarna göra???

Jo! man kan ha stilbedömning i alla klasser, man kan ha ett pris för snyggaste ekipage i varje klass mm

Vad tycker du?? Vill gärna ha fler förslag på hur man kan göra i bedömnings frågen, eller är du nöjd som det är???

Bästa förslaget belönas med en länkning;)


Postat av: Emilia

Jag gillar det där med finaste ekipaget:)

2011-12-02 @ 09:51:25
URL: http://emilialarsson.blogg.se/
Postat av: Viktoria :)

Stilbedömning borde vara en självklarhet tycker jag!

Det är allt för många ponnyryttare som bara åker häst.

Egentligen tycker jag man borde ha en stilbedömning och de ryttare som inte uppfyller "kraven" borde inte få tävla på ett tag, iaf inte på samma tävlingsplats.

Det är ju inte rättvist att de som bara har en schysst ponny vinner klasserna medans de som faktiskt rider kanon bra inte placeras.

Tycker nästan man borde glömma allt med nedslag och tid och bara fokusera på stil när det gäller ponnyryttare(inte helt, men det man borde kolla på mest är hur dom rider) för de som rider bra, som har kapacitet för att kunna komma upp ännu högre i klasserna när dom är äldre det är ju dom som borde vinna klassen! Ja lite rörigt kanske, men att ponnyryttare som piskar hästarna, rider runt med pessoabett och sparkar med skänklarna vinner det står jag bara inte ut med ;)

2011-12-02 @ 21:47:38
URL: http://thiswasmydream.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: