Ungponny träning

Asslatjejerna / 04 Oktober, 2011 - 14:18 /

Ibland kan det vara svårt att variera träningen med hästarna, speciellt när det är unghästar och man vill ju inte att de ska tycka att det blir enformigt och tråkigt. Som alltid med unghästar så är det viktigast med varierad och omväxlande träning. Det viktigaste för balans och styrka är dock att rida mycket i skogen i olika terräng och olika tempon.

Vi brukar rida i skogen för det mesta och variera träningen där, ibland blir det ett dressyr pass på något fält i närheten eller klättring i backarna och ibland intervallträning i galopp.

Någon gång emellanåt blir det ett pass på banan men faktiskt inte särskilt ofta med unghästarna eftersom det inte ger så mycket.

Jag personligen trivs ganska bra med att rida  unghästar då man får ett ganska direkt resultat, man får liksom kvitto omedelbart på allt man gjort. Lite extra roligt är det ju när man får vara med från början från föl till inriden ponny.

 För lite drygt tre år sen föddes lille VillGott och bara några timmar gammal poserade han så fint framför kameran under mamma Vilandras övervakande. Nu är han så stor att han får följa med de andra hästarna ut i skogen med ryttare på ryggen:O) tillockmed hoppa bana har han gjort såå duktig och orädd lille skrutten. Han kommer att gå långt



Postat av: sanna

va med i dagens blogg? :)<3

2011-10-04 @ 20:00:09
URL: http://sasasanna.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: