Hejdå Brownie!

Asslatjejerna / 07 September, 2011 - 12:42 /

Brownie for på utlåning till en ridskola hon med. Tack för tiden tjejen!


Brownie som blivande mamma en vinter!

Postat av: ...

GUd vad den hästen är försörd! red den i mrk där precis när den kommit. helt livrädd när man hoppa upp o spö ska vi inte tala om. vad har ni igentligen gjort med denna arma häst?

2011-12-22 @ 01:22:42
Postat av: asslatjejerna

SV:Tråkigt att du ditekt antar att någon förstört en häst.

Itället kontarar vi med lite fakta: Brownie eller Heisford Heiress som hon heter importerades från England av ett stuteri här i närheter, hon har en fantastiskt stam och det stod en del om henne i tidningar vid den tiden. Jag vet inte om du har hört talas om "RBI" hästar vilket är ett begrepp som en del hästfolk använder som ett på extra känsliga hästar med ett extraordinärt flyktbeteende. Om inte kan du läsa om det i ett av våra inlägg.



Brownie är en superkänslig själ som det tar tid att lära känna. Hon väljer vem hon vill ge sitt förtroende till och när hon gjort det fungerar hon super, men som sgt det tar tid och det får man vara beredd att ge. Hon har som sagt bott i sverige i nästan hela sitt liv och aldrig blivit illa behandlad så det är inte nåt sånt som ligger bakom. Hon har fått flera fina avkommor både innan och efter hon kom i stallasslas ägo.



Välkommen att ställa fler frågor om du känner att du vill

MVH Felicia och Carolina



2011-12-22 @ 07:53:40
Postat av: Carolina Willig

Vill även poängtera att jag som hört talas om att Brownie var väldigt känslig vid ridning och tidigare inte litat på människor, blev lite fundersam när jag plötsligt skulle hoppa upp och rida henne. Men vilken ängel hon var. Inte riden på 2 månader men skötte sig galant och bar mig i alla gångarter utan någon som helst protest. Detta är en underbar individ, Åsa har gjort ett fantastiskt jobb med denna ponny.



Som sagt, något mer du vill tilägga är det bara fråga på. Frågor tas mer seriöst än påhopp.

2011-12-22 @ 11:42:57
Postat av: Carolina Willig

Dessutom, om du red henne så fort hon kommit är det inte så konstigt att hon alls reagerade. Som den känslga häst hon är, var hon väl inte beredd på att du slängde dig upp med pisken i ena handen?

2011-12-22 @ 11:44:48


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: