Hur tränar vi våra hästar?

Asslatjejerna / 07 November, 2012 - 11:00 /

Som ni märkt är vi ute mycket och tävlar och tränar med våra hästar. Något av detta händer oftast en gång i veckan. Både för ungponnyer och för de äldre hästarna. Men, hur tränar vi då, för att göra dem redo för det här? 
 
Först och främst rider vi nästan alltid i skogen. Man kan träna både dressyr och hoppning där ute också, vilket vi gör. Har vi en lång grusväg framför oss så passar det ypperligt att träna exempelvis skänkelvikningar och ser vi en bra väg i skogen är det inte helt omöjligt att vi slänger upp några hinder. Att hoppa hinder i skogen är nog det naturligaste som går för hästen, men det ger ändå bra träning, så det är inte bara att latja runt. 
 
Dessutom tillbringas våra konditionspass som brukar uppkomma en dag i veckan i skog och mark. Olika länge och mycket beroende på individen. Vi har det så bra runt vårt stall för vi har sandbackar, diken och vattentag att träna hästarna i. Något av detta görs oftast varje gång vi rider ut. Vi vill att våra hästar skall vara vana vid det mesta ifall det någon gång skulle komma hastigt på. Dessutom tycker dom det är otroligt roligt, och det är ju bra när man tränar.
 
Banan används kanske ett par gånger i veckan. Då är det dressyr hoppning eller markarbete, inte bara lulla runt på halvfart utan det ska göras ordentligt. Vi jobbar mycket med bommar. Om vi rider på banan använder vi ändå naturen vid fram och askrittning. Allt för att våra hästar ska må så bra som möjligt. För om jag ska vara ärlig, är det nog inte jättekul för en häst att gå på banan sex dagar i veckan och aldrig få komma ut.
 
Förövrigt försöker vi att alla hästar skall gå fem dagar i veckan och så får dom lyxen att vila två dagar. Allt det beror ju på hur mycket vi har i skolan och om det inte är lov.

Postat av: ~ L I N N ~

Delta gärna i min tävling där du har chansen att vinna valfritt smycke från glitterboxen.se (suuuuuper enkla regler!!) :-D
-> http://linnhahne.blogg.se/2012/november/tavling-vinn-valfritt-smycke-2.html#comment

2012-11-07 @ 12:14:38
URL: http://linnhahne.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: