Jag har alltid undrat hur??

Asslatjejerna / 25 September, 2012 - 00:51 /

Har alltid undrat hur det går till Hastbilder.se hade ett bra inslag om HÄSTAR SOM FLYGER!
 
 
Varje år transporterar Air France KLM Cargo tusentals hästar. Det kan vara hästar som köptes i Holland och måste resa till sin nya ägare i USA, eller hästar som reser till tävlingar som OS. 

- Hur går det till hos KLM?
Innan ombordgång, placeras hästarna i ett speciellt utformat bås med anti-slip golv utan skarpa kanter. Hästarna är kvar i båset under hela resan, så att de inte skadas. Dessa bås är också utformade för att låta djurets skötare kunna ta väl hand om hästarna. Båsen är utrustade med speciella lastportar för att hästarna enkelt skall kunna gå in och ut. Hästar är aldrig tillåtet att resa ensamt. Minst en KLM-djurskötare följer dem alltid. De har också alltid någon de känner med på resan, exempelvis ägaren, ryttaren, skötaren eller en veterinär.

- Finns det andra sätt?
Det finns även flygplan som har mer eller mindre ett stall inne i flygplanskroppen. Då är stolarna ersatta med bås och trappan upp i planet är en ramp, som hästar går på direkt från hästtransporten.

- Blir hästarna ompysslade?
Det finns flera bolag som transporterar hästar, ett är Global Horse Transport Inc.
I deras text kan man läsa om följande om deras personal: ”De fodrar och vattnar dem under flygningen och kan även sjunga en vaggvisa för hästarna”.

- Flera tusen hästar transporteras runt jorden varje år. Försäljningar, men förmodligen är största delen till och från tävlingar. Men hur många transporteras per gång?
I somras transporterade EMIRATES SkyCargo över 100 hästar från Oman till Storbritannien.
Detta gjordes med två flygningar, första flygningen tog hela 70 hästar och den andra 42 st.

- Hur lång tid tar en transport?
Längder av transporterna varierar mellan olika platser. Trans World Equestrian skriver att de försöker att undvika förseningar i leveransprocessen. Vanligtvis är resan från stallet med lastbil till flygplan, sedan lastbil, till karantän i en sekventiell process, med intervaller på bara några timmar. För en transport från Europa är restiden för en häst från säljarens stall till karantän i Newburgh, New York, mellan 30 och 40 timmar.

- Hur ofta finns det möjlighet att transportera sin häst?
Det finns regelbundna flygningar även för hästar. Varje vecka transporteras hästar mellan olika världsdelar.

- Vilka svenska ryttares hästar skall snart flyga igen?

Rolf-Göran Bengtssons och Henrik von Eckermanns skall snart flyga till Rio de Janerio.
Tävlingen är den 4-6 oktober.


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: