Röriga framhoppningar

Asslatjejerna / 06 April, 2013 - 09:00 /

Det är något jag har vart inne på en hel del på den sista tiden. Det är nästan skrämmande hur dålig koll en del människor faktiskt kan ha.
 
Just nu rider jag ju B-ponny, och det är nog egentligen den enda tiden jag kan ha liite förståelse för att det inte går 100% rätt till på en framhoppning. Oftast kopplar man B-ponnyer med lite orutinerade eller yngre ryttare som faktiskt inte har så stor koll på hur det egentligen skall gå till. Det kan jag köpa. Någon gång ska vara den första och det är i början man lär sig som mest.
 
Vad som har hänt dock är att det först och främst finns ryttare som inte följer högerregeln. Rider man i möte så håller man helt enkelt till höger. Detta gäller ju såklart i alla gångarter förutom skritt, för skrittar man så ska man hålla sig innanför spåret och ge företräde till de som vill hoppa. Det är många gånger jag har fått väja undan för mitt möte inte gör som man ska, och det är många gånger jag kommit i galopp och fått tvärnita för att det är någon som styr ut i skritt på spåret eller sedan tidigare lunkar omkring i spåret mot hindrena. 
 
Jag blir verkligen måttligt irriterad när jag sitter där och min framridning och framhoppning går i hackor, men jag vet liksom inte vad jag ska göra och jag brukar heller inte agera. Jag suckar inte och rör inte en min, utan jag bara styr undan som om ingenting. Helst av allt vill jag bara be dom rakt av att skritta innanför spåret, men jag kan verkligen inte med. Det känns som om man är världens besserwisser och ber alla hålla sig ur vägen. - Bara för att man påpekar en grej.
 
Något mer som är lika irriterande är när ryttare bara hoppar som att dom äger ridhuset. Dom ska hoppa helt klart innan dom kan lämna hindren till de övriga ryttare. Och då är det en ny ryttare som ska hoppa hundra språng innan nästa kanske kan klämma sig in. Det är vad jag får göra. Klämma mig in när det verkar relativt lugnt. 
 
Sist men inte minst. När jag kommer i galopp i bredd med hindrena, och har liksom lite mer än halva långsidan kvar till oxern när jag ropar "hoppning oxer". Vem är det då som klämmer sig in och helt plötsligt ska hoppa samma hinder som mig om inte ryttaren framför mig? Då får man snällt bryta av eller lägga volt och vänta tills det ekipaget är klart. Snälla säg till i GOD tid. Man ropar faktiskt att man skall hoppa för att ge tid till de andra ekipagen att hålla sig ur vägen. Inte funkar det om man ropar det när man svänger upp mot hindret. 
 
Nä nu när jag läser mitt egna inlägg skakar jag nästan på huvudet. Låter ju fruktansvärt och nästa gång sätter jag snällt och bestämt ner foten, för sånt här slarv får det vara stopp för!
 
En lugn, trivsam och bra framhoppning, och trots att banan i sig var trång så upplevde man aldrig det för det var så bra koll i övrigt.


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: