Tävlingsumering från Ållympiaden

Asslatjejerna / 29 Juli, 2013 - 21:47 /

Startade hela tävlingshelgen med en LB-klass på lördagen. Nollade den med en ganska bra känsla. Jag kunde ridit ihop honom lite mer och satt han lite mer på bakändan vilket hade resulterat i bättre flyt och språng. Men i helhet var det ingen dålig runda.
 
 
Sedan startade jag LB+5. Första hindret var upp från kortsidan, jag hann inte få han inåtställd eller fokuserad så det blev ett litet kråkhopp. Villgott är ju dock smidig som en katt så han bara kryper över utan större ansträngning. Han är inte en som backar när det gäller en sådan sak. Resten av banan flöt på bra. Jag var fokuserad och fick in rätt antal galoppsprång där det behövdes. Nöjd med transportsträckorna. Vår stora miss kom istället på kombinationen. Jag svängde upp mot den men tappade yttersidan i och med att Villgott först sög lite mot ett annat hinder. Han hoppade av nära och jag kände att han inte skulle räcka till, alltså istället lägga in två galoppsprång eller något travsteg. Han klarade det dock ändå och det var jag som inte hann med och störde honom till ett pet.
 
På söndagen hoppade jag en LB som start. Fick ett pet på en svår sträcka, där många ponnyer stannat ut sig. Försökte trycka av Villgott lite tidigt men han sladdade nära, jag kom i obalans och Villgott hann inte lyfta ordentligt. Annars gick rundan bra. Red en något tightare sväng mot ett räcke för att känna på honom på det sättet. Hoppade som ingenting. 
 
LA:n nudå. SÅ himla nöjd. Red ihop honom alldeles lagom mycket, hade bra takt och ett bra flyt genom hela rundan. Det var svåra linjer och några kluriga andra vägar men Villgott klarade dom lätt som en plätt. Mot femman som vi tidigare rivit tryckte jag av han lite tidigt och han hoppade snyggt och stort! Han blev något trött mot hinder nummer 6 och tog inte riktigt min framåtdrivning, men det fixade han även till själv. NOLLADE.
 
Postat av: Victoria

sv: Aja kul iaf! Stort lycka tilL!!

2013-07-29 @ 22:10:17
URL: http://victoriahavelid.blogg.se
Postat av: △ ida.

roligt att de har gått bra, grattis! och så fina ni är! c:

2013-07-29 @ 22:14:57
URL: http://prinsesc.blogg.se
Postat av: Vanessa & Ville-Dressyr ska det vara!

Fina bilder :)

2013-07-29 @ 22:28:03
URL: http://russetville.webblogg.se
Postat av: Louisa

Fina bilder!

Sv: tack snälla :)

2013-07-30 @ 00:15:22
URL: http://bylouisa.blogg.se
Postat av: Malin

-tack så jättemycket hihi! :D

2013-07-30 @ 00:21:31
URL: http://malintorstensson.blogg.se
Postat av: Anonym

Sadeln ligger bara lite sådär i bakvikt?

Svar: Nej det gör den inte. Däremot glider den lätt fram och i och med att han har något svankrygg så förstår jag om du tycker det ser ut så :)
a s s l a t j e j e r n a

2013-07-30 @ 11:39:16
Postat av: JONNA - shettisblogg

Åh vad roligt att det gick så bra i LA:n!
Duktiga ni var :D

2013-07-30 @ 15:33:10
URL: http://ponnyvalack.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: