Bort med bullshiten

Asslatjejerna / 05 November, 2013 - 11:00 / Vardag

Hur ofta hör man egentligen lögner i ridsporten? Hästen hoppar tre klasser högre på hemmaplan, stegrar alltid eller stegrar aldrig, fast det kanske är helt tvärtom. Ryttarna höjer antingen hästen till skyarna eller sig själva, genom att sänka hästen.

 

Egentligen finns det väl en liten positiv sak med att ljuga hästen bättre och det är att man hela tiden skyddar sin häst. Eller en lögn man i alla fall kan ta med glädje. Ryttarna som tar på sig eventuella fel och olyckor och lovar att hästen annars är en dans på rosor.  Men när ljugandet börjar gå till överdrift , så är det varken omtänksamt eller ens roligt att lyssna på längre. Då det går från rena lögner till skryt så stänger man av öronen, tror mig, jag har hört massor både skräckhistorier och det motsatta haha.

 

Sedan finns det ju ännu fler nackdelar. (Finns väl ioförsig egentligen inget positivt alls med att ljuga). Oftast kommer folk ihåg grejer om hästen du har berättat om och de skapar automatiskt förutfattade meningar om denna.  Vid eventuell försäljning skall du komma ihåg att människor/köpare vill ta reda på så mycket som möjligt om sin kanske blivande häst och då är dessa rykten inte bra. varesig du sagt ris eller ros om hästen. Talar du jämt om hur bra, snäll och trygg den är, trots att den kanske inte är det, så kommer säkert kommande ägare få problemen eller undra varför detta inte är sagt innan. Har det sagts saker som får hästen att på något sätt se hemsk eller dåligt ut så kan det lätt stötta bort andra. Då kanske den egentligen är en ängel...

 

My var en typisk sådan ponny som vi fick in till Stall Assla. Hon älskade att hoppa men blev nervös på tävling och tyckte då inte om det. Detta visade hon genom att stanna ut sig eller göra konster för att avskräcka ryttaren. Ryktet hon fick var nog att hon var en envis, tråkig och dålig ponny. Vi såg dock hennes underbara personlighet och kapacitet som läromästare vilket gjorde att vi sålde henne till en perfekt ridskola med värdigheten i behåll. Dom lyssnade inte på alla de olika ryktena utan lyssnade på våra personliga åsikter och tog My för den genomsnälla ponnyn hon var. 

 

Hör upp! Jag undrar faktiskt vart alla vill komma med deras lögner. Var glad och stolt över vad din häst gör och sluta tredubbla dess insats där ingen ser. Stå upp för din ponny och påstå inte att den gör dumma saker när du inte vill när det faktiskt inte är sant. Jag dömer dig inte. Jag och alla andra vet innerst inne att alla hästar är olika och det är det som gör de så speciella.

 

Winston en sommar för länge sedan, känns det som 
Postat av: Anita

Vilken härlig blogg, här lär jag kika in fler gånger :)

2013-11-05 @ 11:04:46
URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: Linnea

Svar: I fredags var jag med pojkvännen och kollade på film :)
Hoppas att du fått en toppen start på den nya veckan och månaden? :)
Kram ♥

2013-11-05 @ 11:30:13
URL: http://erne.blogg.se
Postat av: Elsa

Jättebra skrivet! :)

2013-11-05 @ 11:49:57
URL: http://eventingbyelsa.blogg.se
Postat av: Elsa

Jättebra skrivet! :)

2013-11-05 @ 11:50:01
URL: http://eventingbyelsa.blogg.se
Postat av: malin

riktigt bra inlägg! :)

2013-11-05 @ 16:54:59
URL: http://malintorstensson.blogg.se
Postat av: julia

Riktigt fin bild!

2013-11-06 @ 23:47:35
URL: http://juliasfotografi.blo.gg


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: