Vilken förändrad ponny!

Asslatjejerna / 26 September, 2013 - 00:41 / Vardag

Idag kommer det vara riktigt svårt att skriva ned känslan jag fick under dagens dressyrpass. Går inte att beskriva med ord men det kanske duger med att jag säger att det var en av våra bästa lektioner!
 
Vi jobbade dom mycket i trav på volter i början. Ville få dom att stretcha ordentligt genom att böja lite extra och flytta undan för skänkeln. När dom kändes fina och följsamma gick vi över till mindre volter och att rida öppnor på långsidorna. Där gällde det, på Villgott, att fånga upp, ta ett stadigt ledande tygeltag och att ha en stark innerskänkel. Petra var mycket nöjd och tyckte han gjorde dom jättebra. Även avsaktningarna samt igångsättningarna som gjordes på frivilligt ställe på långsidan. 
 
I galoppen smakade vi lite på den förvända igen. Vi red som så att vi kom i galopp genom hörnet och en bit in på långsidan. Väl där styrde man in som en båge innan man red ut på spåret igen. Villgott hade en bra energi att jobba med vilket gav mig lite fördelar. Är han inte ärligt framme är det lätt att han tappar allt när det blir för jobbigt i mitten av bågen. 
 
Villgott var otroligt lydig idag. Mycket starkare, bärigare och stadigare än någonsin påpekade även Petra. Hon tyckte att det var markant skillnad i traven men även gångart nummer tre var skillnad från tidigare pass. Högersidan har äntligen släppt i traven, i galoppen är det önskvärt att kunna ställa ännu mer så där är vi inte riktigt än. Men vad glad man blir. Inte minst för orden utan också för känslan man fick! Riktigt trevlig, mjuk och följsam ponny hade jag att jobba med idag. Blev avskrittning och nogrann stretching som belöning på det! 
 
Enda pållen som fångades på bild under dagen. Brownie!


Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Bloggadress:

Kommentar: