Rassla och Affe.

Asslatjejerna / 28 Februari, 2011 - 16:50 /
26 kommentarer

Hejsan hoppsan!

Ja, hoppsan. Idag följde Rassla och Affe med hem till oss. Det var ju inplanerat att vi skulle hämta dom imorgon på morgonen ganska tidigt (runt halv 9) eftersom det är friluftsdag i skolan, och jag valde agility. Men pappa tyckte det var enklast att ta med dom idag istället. Snälla föräldrar som går med på att ta hem 2 håriga hundar bara sådär, fast dom är ovana :D

/Carolina

Bjuder på lite bilder från hemmet.


Foto: Carolina WilligPlusgrader och svinhalt.

Asslatjejerna / 27 Februari, 2011 - 18:48 /
12 kommentarer


Tävlingen som skulle vart idag blev aldrig av. Eller ja, Åsa var aldrig med. Det fick vi reda på efter vi mockat och städat upp ordentligt i stallet, och väntat en rejäl stund. Så vi traskade iväg till "galoppskogen" och byggde upp lite hinder. Dom låg inte på mer än 65 cm. Vi får inte upp högre i skogen :S
För att hästarna inte skulle vara hellediga (hehe) så tog vi ut dom på en barbacka tur i grimma och grimskaft. Men vi blev så sugna på att hoppa, så vi sadlade på och skyndade oss till skogen :rolleyes:.
Det gick toppen! Lövvi var superpigg mot hinderna och brallade hela tiden. Hon rev lite slarvigt på det lite högre, men hon kändes verkligen jättebra! Sanna hade koll på Candy riktigt bra idag. Hon blir ju satans pigg annars haha. Hon tyckte iallafall det kändes bra.
+ Att vi har motionerat bort 100 kg fett, genom att gå hem till mig!

Carolina & Sanna

Foto: Carolina Willig

Carola och Lövvi från dagenTävling x2

Asslatjejerna / 26 Februari, 2011 - 20:04 /
1 kommentarer

Imorrn ska Åsa ut med Lövvi och Candy på pay and jumpen. Så jag och Sanna ska hänga med som lite medhjälpare :)

/Carolina

Omgång 3.

Asslatjejerna / 26 Februari, 2011 - 11:00 /
20 kommentarer


Den översta är redigerad och den andra är då originalet :D

Vinnaren får en länkning, och det är dom två som får alla rätt först!

Förra vinnarna:

*1*

*2* Daniel Johansson

Inget stall.

Asslatjejerna / 25 Februari, 2011 - 19:41 /
19 kommentarer

Tyvärr som rubriken lyder. Inget stall idag, och förmodligen inte imorgon heller. Men på söndag blir det andra bullar! :D Då ska jag fasiken jobba på, och snygga upp ordentligt i stallet! Vi får ta vara på plusgraderna, och passa på när man inte börjar frysa så lätt. Kanske skulle Åsa tävla Lövvi på Skålltorp då med.

/Carolina


Låtsas som att det inte är en bulle jag lägger upp...

Äntligen.

Asslatjejerna / 25 Februari, 2011 - 07:37 /
12 kommentarer

Hejsan.

han tyvärr inte blogga igår för det blev lite strul.
Jaja igår fick jag äntlgen rida igen :D Det var så jäkla kallt att när vi hade skrittat en bra bit och travat lite granna så vände vi hemmåt igen. Red in på våran såkallade galoppstig som vi inte har ridet i på jätte länge. Kom på att det fanns hinder i den skogen, men självklart var dom så gått som borta. Carro hoppade ändå av och byggde upp några andra små hinder. Candy var dunder pigg och drog hela tiden men fick ju stopp på henne efter ett tag hehe. Lövvi var också pigg, men sissta gången vi hoppade så gick det skit bra.
Vi skrittade helt lugnt på vägen tillbaka till stallet då det kommer en bil i fullfart och nästan kör på oss. Vi hade hört bilden långt innan den kom upp på vägen som vi red på. Han sa att han körde i under 30 men han körde minst i 50. Han var hel konstig.. När vi nästan var tillbaka i stallet så upptäckte vi att Lövvi hade tappat vänster framsko :(
Gjorde iordning hästarna och stallet. Åkte sedan hem till Carro och kollde på film.

/Sanna


Foto: Sanna Petersson                                                              
Får bli en repris bild på Candy.


Snabb stalltur.

Asslatjejerna / 23 Februari, 2011 - 22:20 /
10 kommentarer

Hej!
Idag fick det bli en kort tur i stallet. Mamma hade lite bråttom, då hon skulle på bio. Men på mina 2 timmar han jag ta en ridtur på Lövvi, och mocka ut lite spiltor. Suck.. Känns gräsligt att inte få så mycket gjort. Jag red i alla fall mot vad jag trodde var en ny väg, men som egentigen bara var ett inhack i skogen som ledde ut på samma väg jag kom ifrån. Lövvi var rysligt pigg idag igen! Och i början var hon riktigt jobbig och höll på och kasta upp huvudet hela tiden? Men efter ett tag så skärpte hon sig och blev sitt gamla jag. Jag klarade till och med att få henne förbi en grävmaskin som tjöt i skogen :cool:

Får nog röja upp ordentligt imorgon då, som en ursäkt för idag hehe ;)

/Carolina

Foto: Sanna Petersson

Idag var det ju min sista lektion på ridskolan, och tyvärr så blev det inget med att ta med Candy. Där rök min sista chans.

Pannvärk.

Asslatjejerna / 23 Februari, 2011 - 16:14 /
20 kommentarer

Hejsan!

Jag är konstig. Istället för att ha ont i huvudet så har jag ont i pannan!? hm.. Aja, ska tyvärr inte upp till stallet idag för jag hade ingen sjuts hem. Men om jag inte såg fel så ska nog Carro upp till stallet. Åkte förbi med bussen (var lite lat idag så åkte buss till fornäng, sen station haha) och då såg det ut som hon skulle till stallet. Hoppas det går bra för henne isf. Så det blir en uppdatering av det ikväll :) Jussteja jag ska göra en rolig sak i slöjden som kanske om den inte blir för konstig kommer till stallet fast vi får se bara kanske :)

/Sanna

Steve var törstig här om dagen ♥

Foto: Sanna Petersson

Diamant grimma.

Asslatjejerna / 22 Februari, 2011 - 20:09 /
19 kommentarer

 

Är det värt att lägga 200 spänn på en sånhär? ;) Tycker den var enormt söt, och kommer nog inte hålla mig till att köpa den till Lövvis lilla ponnyhuvud :rolleyes:

Stall med musik.

Asslatjejerna / 22 Februari, 2011 - 19:47 /
26 kommentarer

Tjena!

Ville bara dela med mig till alla som bryr sig, min mini-MP3 funkar igen! :D Har trott att den vart trasig i månader men det visade sig bara att den var slut på batteri. Vilket nu resulterar i att den är laddad och fullt användbar, i stallet igen! Älskar verkligen att lyssna på musik när jag tex mockar, sopar eller utför andra stalljobb. Men jag skulle jag aldrig bära lurar under en ridtur. Tycker det är farligt.
När i stallet, använder ni musik?

/Carolina

(Lila)

Inget skrytbart, men den är smidig att bära överallt ;)

Skräckis tajm.

Asslatjejerna / 22 Februari, 2011 - 18:50 /
16 kommentarer

Halloj.

Förlåt för lite dålig uppdatering men tyvärr lite svårt med den på veckorna men vi ska försöka bli bättre!
Idag tog jag och Carro bussen direkt hem till henne. En av Carros kompisar skulle komma också, Julia har jag för mig hon heter. Så det blev tyvärr inget stall idag häller, men på torsdag ska jag upp, och förhoppningsvis rida :) Skulle kolla på en skräckfilm som heter Alone in the dark som Julia hade med sig men jag och Carro satt och snackade hela tiden hehe. Så efter ett tag skulle vi äta, efter det så satt vi bara och snackade lite i hennes säng. Rolig dag har det varit iallafall.  Är det någon av er som har sett den filmen? Isf kommentera gärna vad ni tyckte om den, vi han ju knappt se halva hehe.

/Sanna


Babyblå.

Asslatjejerna / 21 Februari, 2011 - 21:18 /
18 kommentarer

Tjolahopp i galopp
ehm ja är inte normal hehe..

Hemkommen från Carro och stallet för ett tag sedan. Lite tididare så var vi ute i vårt älskade stall. Jag fick återigen stå kvar på marken menas Carro hoppar upp och rider iväg. Snyft. Nemen på Candy gick det väl hyfsar bra, hon var väldigt o arbetsvillig och vägrade forma sig så Carro hade det jobbigt. Men i slutet gick det bättre. Dom red på stubben bakom lösdriftet och jag stog och gastade på Carro hehe.
Sen red hon ut en sväng på Lövvi och det hade gått super bra. Lövvi hade vart väldigt pigg och glad. Dom tog några hopp i hagen som avslut och det hade gått kanon. Menas Carro och Lövvi var ute så passade jag på att göra ordning i stallet. Mocka, sopa, fodra osv.
Jussteja detta måste jag berätta också. Jag och Carro har ju hittat en baby blå grimma, skit söt. Provade den på Candy men den var alldeles förstor och det såg lite dumt ut, så då provade vi den på Bruno och han blev skit gullig i den. Så nu har Bruno en babyblå grimma otroligt sött :D
På torsdag förhoppningsvis om det inte blir på fredag så ska jag och Carro rida ut, längtar skit mycket, var trotts allt över en vecka sen jag red då. Så det ska bli kul, hoppas bara allt går som det ska nu.

/Sanna

Visst blev han söt i babyblå? :D

Fick bli en bild på Carro och Candy också :)

 

Foto: Sanna Petersson

Snabbt gissat!

Asslatjejerna / 21 Februari, 2011 - 20:11 /
5 kommentarer

Grattis till ... som först gissade rätt på våran lilla gåta häromdagen. Svaret var schabrak :D 


För att vara mer exakt, så är det två dressyrschabrak vi beställt hos Sigrid. Hela beställningen är inte spikad ännu, för vi väntar på svar om storleken.

Struken träning.

Asslatjejerna / 21 Februari, 2011 - 07:35 /
9 kommentarer

Ingen träning idag tråkigt nog. Får se vad jag hittar på med Candy och Lövvi på hemmaplan istället :)Svårt val.

Asslatjejerna / 20 Februari, 2011 - 16:53 /
19 kommentarer

Hej hopp!
Tänkte bara informera att jag ska ner och träna i veckan. Snäll pappa som kör. Förhoppningsvis imorgon om jag får en tid. Om Sanna kan rida med (men antagligen inte) så tar jag ju Lövvi, men om Sanna inte kan det så vet jag inte riktigt vem jag ska rida :question: Men det svåraste är nog om jag ska träna dressyr eller hoppning? Båda är mer än behövligt!

/Carolina

Tips tips tips!

Asslatjejerna / 20 Februari, 2011 - 12:19 /
26 kommentarer

Snart blir jag galen! Det är inte sant så sjukt ridsugen jag är. Varje gång man åker till stallet nu för tiden så tvingas man stå kvar på marken menas man ser Carro som njuter av att sitta på hästryggen! Någon som vet om det finns säkerhetsbälte till en sadel? Om inte så ska jag nog införskaffa det så jag inte åker av och skadar mig mer igen. Haha ne lite ironi i det där. Men någon som har några bra tips på hur man kan träna upp balansen lätt? Behöver alla tips och råd jag kan få :D Är riktigt ridsugen nu. Nästa vecka hoppas jag att ja klarar av att rida igen om inte, så vet jag inte vad jag gör. Kan också säga att ja saknar att rida Bruno riktigt mycket  ♥

/Sanna

Foto: Sanna Petersson

Bruno min älskade ♥

Veckans blogg vinnare!

Asslatjejerna / 19 Februari, 2011 - 23:12 /
15 kommentarer

Denna gången lottade vi ut 2 som blev veckans blogg.

Blev det du?

Vinnare 1

Vinnare 2

Grattis! :)

Dressyrtävling.

Asslatjejerna / 19 Februari, 2011 - 21:06 /
18 kommentarer

Nu blev jag sugen att tävla dressyr på Lövvi! Det vart så många som ska köra igång med sina unghästar, men när jag trodde att Linn skulle tävla Cupido då gick droppen! Nu ska jag och Lövvi också köra på tycker jag :rolleyes: En Lc eller Lb skulle väl aldrig sitta fel? Med lite träning, är vi nog också snart där. Tjoho!

/Carolina

Foto: Sanna Petersson

Hästgodis.

Asslatjejerna / 19 Februari, 2011 - 19:12 /
12 kommentarer

Födelsedagshälsning:

Du behöver:

2 runda knäckebröd
2 äpplen
2-3  morötter
florsocker + vatten. (till glasyr)

1. Riv äpplen och morötter.
2. Blanda dem över ena knäckebrödsskivan.
3. Lägg den andra knäckebrödsskivan ovanpå.
4. Blanda florsocker och vatten till glasyr.
5. Häll glasyren i en plastpåse och klipp av ena hörnet.
6. Häll på i mönster eller skriv något.


Äppelsnack:

Du behöver:

1 stort äpple
Havregryn
Smulat knäckebröd
Morotsbitar (små)

1. Skär av äpplets topp och gröp försiktigt ur fruktköttet med en sked eller dylikt.
2. Mosa det urtagna fruktköttet och blanda det med övriga ingredienser.
3. Fyll äpplet med blandningen och sätt på locket!

Tips! Smörj locket med honung innan du sätter på det. Mycket godare!


Omgång 2.

Asslatjejerna / 19 Februari, 2011 - 17:54 /
11 kommentarer

Den översta är redigerad och den andra är då originalet :D

Vinnaren får en länkning, och det är dom två som får alla rätt först!

 

AVSLUTAD!

Förra vinnarna:
*1*

*2*

Läsarékipage

Asslatjejerna / 19 Februari, 2011 - 14:56 /
30 kommentarer
(klickbara bilder)

Fler skickas in till: asslatjejerna@live.se
Gärna bilder utan text, och du måste inte ha blogg för att kunna skicka in :D


Bakdax!

Asslatjejerna / 19 Februari, 2011 - 13:00 /
10 kommentarer

Inget stall idag. Har bestämt att vi för en gångs skull ska vara hemma hihi :)
Troligtvis ska vi baka lite senare. Smarrigt!Dubbelpass.

Asslatjejerna / 18 Februari, 2011 - 19:16 /
5 kommentarer

Ännu två ridturer avklarade. Helt på egen hand :rolleyes: Sanna har faktiskt vart med och dels fotat och stått och gastat lite övningar till mig. Idag fick det bli ett kort dressyrpass med Lövvi och sedan lite bus i skogen. Hon lyssande relativt bra men krullar ihop sig alldelles för mycket ibland ;) Med Candy blev det ett enkelt hoppass i beteshagen. Inte det roligaste längre, hindrena börjar bli lite väl tråkiga. Dessutom var Candy lite slö, och hade knappt någon bjudning alls. Hon känner nog som oss hihi.
Nu har vi fixat och donat i stallet ett bra tag, och väntar på hemskjuts.
Foto: Sanna Petersson
mm, en riktigt bra bild från förrut! (bättre än inget)

Mönstrade stigbyglar.

Asslatjejerna / 18 Februari, 2011 - 16:37 /
8 kommentarer


 

Vad tycker ni själva egentligen? ;)


Winston nummer 2.

Asslatjejerna / 17 Februari, 2011 - 21:10 /
14 kommentarer

Är det helt sjukt vad blind jag är egentligen..? Eller skulle detta kunna vara Winstons dubbelgångare? Jo, det klart, mycket skiljer ju, men tyckte dom var galet lika haha. Eller kanske en ljus Villgott?


B-ponny på hastnet. f.2001 HÄR
Winston

Tusan! hade såklart inga bilder på Villgott, när jag som mest ville ha dom ;)

Stallfri dag.

Asslatjejerna / 17 Februari, 2011 - 11:30 /
22 kommentarer

Jo, det känns hemskt, men så är det tyvärr. Man kommer inte dit varje dag för sina föräldrar, istället tvingar dom med mig på bowling. Suck. Jag får väl stå ut och längta tills imorgon då jag får vara i stallet med Sanna istället :)

/Carolina

Foto: Sanna Petersson

Bild på mig och Candy :rolleyes:

Lediga.. eller?

Asslatjejerna / 17 Februari, 2011 - 09:32 /
7 kommentarer

Hejsan!

Undra om Carro ska upp till stallet idag, hm..? Annars får hästarna stå. Jag måste sitta hemma som igår och vila TRÅKIGT. Men imorgon ska jag förhoppningsvis till stallet igen. känns som en evighetersen jag var där. Saknar Carro och alla andra i stallet skit mycket :( ♥ Kan komma med en bra nyhet. Knät börjar bli bättre, vilket betyder att ja kanske kan rida nästa vecka om det fortsätter såhär jippie.

/Sanna

Smått och gott! (för hästar)

Asslatjejerna / 16 Februari, 2011 - 22:17 /
12 kommentarer

Tänkte slänga upp lite recept på gött hästgodis :)
Vi kör 2 åt gången så kommer det upp i flera inlägg.

Honungsmacka

Du behöver:
2 skivor knäckebröd
Honung

1. Bred honung på en av knäckebrödsskivorna.
2. Lägg den andra ovanpå!

Tips! Stoppa in mer fyllning som tillex rivna morötter för bättre resultat!


Knäckebrödsgott

Du behöver:
6 skivor knäckebröd
6 salladsblad
2 äpplen
2 morötter
Havregryn
Vatten
(Ev. lite betfor)

1. Dekorera knäckebrödsskivorna med de sköljda salladsbladen.
2. Blanda övriga ingredienser i en skål (så smått du vill, eller till mos)
3. Lägg dom fint ovanpå salladsbladen.

 Hästar på stallet.

Asslatjejerna / 16 Februari, 2011 - 20:41 /
18 kommentarerMatilda
om En liten videosnutt.:
Hur gammla är ni?
Vilka hästar är vilka? ni har ju flera hästar i header kan ni inte göra ett ingägg och berätta om alla hästar vilka ni rider vad just den hästen är inriktad på för gren vad ni är inriktade på osv :DHm ja, vi är 14 och 15 (och 13) år :)

Vi kan ju börja med hästarna i headern för dom som inte vet vilka dom är.


Lövvi: Är min medryttarponny på 4 år. Hon är en Svensk ridponny och är just nu under tillridning, så man kan väl inte säga att vi är inriktade på något speciellt. Jag kommer satsa på både dressyr, hoppning och terräng eftersom det är det som intresserar mig. Och Lövvi älskar ju att hoppa i skogen, och är dessutom väldigt duktig hihi.
Den här damen är faktiskt väldigt envis också. Men hon är alltid med på nya saker! Även om hon kan vara lite feg ibland.

Bruno: Är Sannas medryttarhäst. Han är en Nordsvensk på 9 år, och har tagit hem så många rosetter i körning så jag inte kan räkna. Sanna är ju inriktad på samma som mig, men Brunos specialitet i körningen gör ju honom till en mycket duktig häst i dressyren. Bruno är tillsammans med Sanna en riktig galenpanna! Haha nej, men han är pigg och busig och alltid med på noterna ute i skogen.. + lite  till, medans han på banan oftast är fokuserad och positiv till arbete. Man ser ju nu, när han har stått ett tag, hur hans ögon lyser när man sätter honom i arbete :love:


Candy: Är Åsas senaste köp. Vi rider henne både två, och det är meningen att Åsa ska skola henne till körponny. Candy är en ponny i sina härliga 10 år. Ett busfrö i skogen och alltid pigg som en lärka. Förutom när man skrittar, på vägarna. Då brukar hon somna ioförsig. Candy är nog också en riktig allroundponny, och vi hoppas få tävla henne riktigt mycket till våren :D

Det var hästarna i vår header :D

Bruno gör vad han är bäst på :DTvå härliga ridpass...

Asslatjejerna / 16 Februari, 2011 - 19:00 /
21 kommentarer


...På två härliga ponnyer.
Lövvi var enormt fin idag, och det var första gången jag hade henne i form i alla gångarter. Hon har verkligen blivit annolunda sen hon stod dom där dagarna på Skålltorp med Åsa! För det, känner jag mig urkass, hehe. Men hon är ju fortfarande min gamla busponny såklart :D I skogen brallade hon hela tiden, och ville galoppera mestadels. Annars var ju skritta inte att tala om. Efter dressyrpasset låg jag och krama henne hela vägen hem hihi. Hon betyder så mycket för mig! ♥
Lövvi fick stå inne och käka lite krubb, medans jag tog in Candy. Red likadant med henne, men hela passet sket sig ju då. Hon var lätt att forma som alltid, men att få ner henne i form var hårt! Jag försökte göra mycket halter, fattningar, omställningar, byta galopp ofta, flytta för skänkel, men det kändes förgäves verkligen. Inte lönt. Det ända som kändes bra var att hon i varje fall flyttade bakdelen relativt snabbt idag! Hon har ju alltid vart som ett frågetecken när det gäller tillexempel bakdelsvändningar o.s.v, så idag när jag prövade att flytta baken ett steg åt höger och sedan tillbaka till vänster gick det! Och sen när hon i slutet sänkte nacken lite i både galopp och trav slutade jag passet. Varken jag eller Candy var nog på humör. Vi gjorde istället något vi båda gillade. Tog två hopp i hagen och smög efter rådjur haha :D Så nog fick passet en att småle ändå.. Och dessutom har man bantat lite idag, genom att halvcykla hem genom blåsten haha.

/Carolina


Foto: Carolina Willig

Lyckades knäppa en bild, när hon väl stod stilla ;)

Hiss på rumpvärmare :)

Asslatjejerna / 16 Februari, 2011 - 17:05 /
6 kommentarer

 Rumpvärmare! Gud vad jag skulle vilja ha en sådan haha! Det har ju dragit sig mot kallare tider igén. Då skulle ett sådant sitta utmärkt!


Vad tycker ni?

Fusk.

Asslatjejerna / 16 Februari, 2011 - 14:16 /
8 kommentarer

Hejsvejs.

Pratade nyss med Carro och hon var ute i stallet fuskigt nog. Medans jag får sitta hemma och ha tråkigt är hon ute på en mysig tur med hästarna nu i det fin fina vädret. Skit, ja saknar redan stallet och hästarna och det har bara gått en dag sen jag var där sist. Kommer aldrig klara mig ifrån ridningen :o Denna veckan blir det ingen ridning för mig. Men till stallet kommer jag iaf. Ska prata lite med Carro om helgen sen :) Även om jag inte kommer kunna rida på ett tag så slipper ni inte mig i stallet hihi.  

/Sanna


två veckor utan ridning?

Asslatjejerna / 15 Februari, 2011 - 22:57 /
8 kommentarer

Hejsan!

Idag eller lättaresagt igår kväll bestämde jag mig för att ja skulle ta stallet idag på morgonen av någon konstig anledning :) Så jag fick gå upp redan kvart i 6 för att sedan gå mot stallet vid halv 7. Var framme vid stallet 20 i 8 då jag fick sjuts av en snäll gubbe som jag kände igen som trodde jag var en annan haha. När jag öppnade stalldörren så möts jag av Lövvi och Arien som står nöjt och käkar hö. Dom hade alltså vart lösa under natten och skitat ner något fruktansvärt. Blev att städa upp ordentligt efter dom två.  Vid halv 12 tiden bestämde jag mig för att rida ut en sväng. Allting hade gått super bra hela tiden tills jag skulle sakta av vid Lilla rundan då jag helt plötsligt åker av för hästen bockar loss och tvärnitar. Jag flyger över halsen och rakt ner på isvägen men vänsterknät först. Kunde inte röra mig någonting och det gjorde fruktansvärt ont. Inte ofta jag börjar lipa när jag åker av men fy f*n vad ont det gjorde. Försökte få tag i Jocke eftersom han var den ända som var hemma då, men han svarade inte så då skrev jag till Åsa och hon ringde upp och frågade vad som hade hänt.  Efter kanske 15 min så lyckades jag äntligen resa mig upp och ser då Jocke komma cyklades genom skogen för att kolla hur det gick med mig. När vi kom tillbaka hem så fick jag order om att sätta mig i soffan och vila knät som jag fortfarande inte kunde röra. I två timmar satt jag där och plågades av ondhet menas Jocke förgäves ringde runt efter en bil. Runt 5 tiden var jag inne på akuten i lidköping och fick vänta där i 2 1/2 timma innan ja fick komma till röntgen. Efter det så väntade vi i 1 1/2 timma till innan vi fick svaret att det var ett ledband i knät som hade fått en spricka. Så nu går jag med stöd/läk bandage och kryckor i två veckor efter det så ska jag in på återbesök. Får jag för ont så ska jag även ta smärtstillande. Skulle ridit en till häst sen men det sket sig.

/Sanna


Foto: Sanna Petersson

Busfrö♥Nytt!

Asslatjejerna / 15 Februari, 2011 - 10:34 /
17 kommentarer

Nu sätter vi igång med detta! Klicka på bilderna för att komma till deras bloggar! (Får bli denna sketna logga lite, innan vi fixar ny ;) )


 èkipage 1

 èkipage 2

 ékipage 3

 ékipage 4

 
Fler bilder skickas in till: asslatjejerna@live.se
Helst bilder utan text på.

Vi provade bara med 4 denna gången. Nästa gång blir det mer, så skicka in! :D

Titta hit!
Julia vill ha sålt sin häst, och behöver all hjälp hon kan få!
http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=447284&inriktning=&typ=12

ingen balans någon stans.

Asslatjejerna / 14 Februari, 2011 - 18:54 /
12 kommentarer

Var har all min balans tagit vägen? :O

Började lungt och fint med två pigga hästar. Vi red på en grusväg som ledde fram till en massa hus på båda sidorna. Men emellan åt så kom det lite stigar på höger sida som vi red in på.  Galopperade på stigarna som vi kom på och Candy blev skit pigg och drog några gånger men jag fick tillbaka henne nästan lika snabbt. Sen tillslut så vände vi hemåt. Såg på dit vägen att det fanns ett "gärde" med tre "studs" som diken. Gick ner och hoppade dom men dom var inte så roliga så vi fortsätte framåt istället. När vi nästan var vid Lilla rundan igen så galopperade vi lite lugnt men då får Candy fnatt och drar upp huvudet och helt plötsligt så far hon åt sidan och jag åkte i backen. Huvudet fick sen en smäll så var svimfärdig, yr och mådde illa hela vägen hem. Där släppte iaf svimfärdigheten och lite på illamåendet men var fortfarande yr. Gjorde iordning hästarna och gick in för vi frös ihjäl! Jocke lurade upp oss och spela GuitarHero med han. Men slutade efter 3-4 låtar och sjöng singstar istället. Jag och Carro var ju lätt bäst på det! :D haha eller inte.
Efter vi hade sjöngt alla låtarna gick vi ut och gjorde klart stallet, gick in igen och var barnvakt lite åt Alice.
Sen kom pappa och vi körde hem Carro. När vi kom hem till mamma sen så var jag helt likblek i ansiktet, lite yr och illamående är kvar men får sova tidigt så det går över tills imorgon.

/Sanna

Foto: Sanna Petersson/Carolina Willig

Min sovmorgon försvann.

Asslatjejerna / 14 Februari, 2011 - 09:00 /
13 kommentarer

Hejsan!

Vaknade alldeles för tidigt idag så det blev ingen sovmorgon som jag hade tänkt. Ska väl snart upp och äta frukost. Sen ner till affären och fixa en liten grej. Lite senare så kommer Jocke och hämtar upp mig i Götene så åker jag med hem och rider ut med Carro :D Det ser vi fram emot hihi.
Glad alla hjärtans dag!
p.s vi fotade lite hästar häromdagen så det kommer upp någon bild.

/Sanna

Foto: Sanna Petersson

Candy rullar sig belåtet efter en kort ridtur igår :)Halmbalsdragning.

Asslatjejerna / 13 Februari, 2011 - 19:24 /
18 kommentarer

Shit vad duktiga vi är på att dra halmbalar :D Haha... Provade säkert 4 olika sätt (med lite hjälp av Bruno) innan vi dog lite. Men nu är iallafall massor av nya halmbalar på plats i lösdriftet och utanför. Toppen!
Sentinell.

Asslatjejerna / 13 Februari, 2011 - 15:51 /
9 kommentarer

Sentinell är Åsas gamla häst som vanligtvis står på Skaras ridskola. Men nu har han fått komma till sitt gamla hem i några veckor, alltså här :D Jag och Sanna har nyss vart ute på en ridtur med honom och Candy, och det var en pigg kille att handskas med! Vi red runt lite i skogarna och sedan tog jag några hopp i hagen med Candy. Hon är så duktig så. Sanna red då runt runt lite på honom hehe :)

/Carolina

Foto: Sanna Petersson

Hoppträning med Lövvi.

Asslatjejerna / 12 Februari, 2011 - 20:35 /
15 kommentarer

Hejsan!
Det tidsinställda inlägget fungerade inte som planerat. För när vi kom till stallet imorse, så kom Jocke ut i stallet och sa att Åsa skulle iväg och hoppträna med Lövvi. Vi sprang in och frågade Åsa om vi kunde följa med och det kunde vi. Så det blev tyvärr ingen ridning för våran del men det gör inget. Det var 5 stycken som var med på träningen, och det såg jätte fint ut för Åsa och Lövvi. Men mitt i träningen innan dom skulle börja hoppa så hade två privathästar rymt. Åsa och Anna fick hoppa av hästarna och leta efter dom. Menas dom var ute och letade efter dom försvunna hästarna så fick jag och Carro leda runt Lövvi och den andra hästen. När dom äntligen kom tillbaka efter 40 minuters väntan så kunde Åsa och Anna börja hoppa. När hoppträningen var färdig så gjorde dom iordning hästarna och klippte även Rowdy Boy som var med till ridskolan. Han blev riktigt söt i den nya looken :cool: Sen gick vi och åt och fixade klart stallet. Tog in hästarna och fixa klart det allra sista, innan vi kunde lasta Lövvi och Sentinell som skulle med tillbaka till stallet.
Imorgon ska Åsa tävla Lövvi på Skålltorp så då åker jag och Carro med och hejar :DRowdy Boy nyrakad :)
En liten videosnutt.

Asslatjejerna / 12 Februari, 2011 - 12:30 /
12 kommentarer

Hejsvejs!

Nu beger vi oss snart till stallet. Och för första dagen av dom här stormiga så lyser solen! Därför är vi väldigt lockade av en ridtur hihi. Tänkte ta en tur grustaget. Hästarna gillar den platsen :D Såklart får vi inte glömma städa som planerat heller. Hehe.
En video vi har pysslat ihop :rolleyes:

Säkert fler än du som undrar?

Asslatjejerna / 11 Februari, 2011 - 23:01 /
2 kommentarer

Anonym om Rykt och städning.:
Ni glömde att skriva att ni ska tävla imorgon? ;)
Svar: Nepp, det blir tyvärr ingen tävling för oss imorgon. Vädret är ju hemskt så pappa vill inte köra då. Finns ju risker att man halkar ned i diket eller fastnar, så då är det ju roligare att avstå iallafall ;)

Rykt och städning.

Asslatjejerna / 11 Februari, 2011 - 18:57 /
8 kommentarer

Tjoho tjohej.

Idag blev det städning istället för ridning. Vädret var uselt, så man blåste iväg så fort man steg utanför dörren ;) Vi städade vid fodret och täckena lite grann, och fick bort rejält med gammalt damm och halm. Det kändes riktigt skönt. Innan blev det såklart en rykt för Candy och Lövvi.
Imorgon ska vi försöka oss på att snygga till sadelkammaren och fixa och vika om alla täckena.


Foto: Carolina Willig

Hönorna :D

And she's back!

Asslatjejerna / 10 Februari, 2011 - 21:33 /
23 kommentarer

WIHO! En pigg gnäggande Lövvi klampade snällt ur transporten idag. Sötan är äntligen hemma igen! Gud vad otålig jag är egentligen hehe ;) Men jösses, vad jag har saknat henne. Till helgen är det förhoppningsvis dags för en busig ridtur, efter allt för lång väntan!

/Carolina


Foto: Carolina Willig
Iklädd den nya grimman :love:

Kort ridtur.

Asslatjejerna / 10 Februari, 2011 - 20:22 /
14 kommentarer

Hejsvejs!
Idag fick jag ta in en allt för blöt Candy. Pälsen riktigt slickade henne, så helst av allt ville jag varken sätta sadeln på henne eller själv sätta mig på hennes rygg utan. Så jag fick helt enkelt fixa fram ett fleecetäcke och nöja mig med att rida på det. Och eftersom vi ska börja gå ut med Bruno, så ledde Sanna med honom på ridturen. Iallafall 10 minuter innan dom vände. Candy var riktigt lyhörd för skänkeln idag, och tog galoppfattningar superbra. Jag flyttade henne också från sida till sida på vägarna på lite halvlånga tyglar, och hon lyssnade jättebra där med. Känns som om vi börjar få tillbaka den Candy vi vill åt :D Jag red in på en ny skogsväg nära stallet, och den ledde ut till stubben precis utanför. En perfekt väg om man vill rida en snabb tur! Sen funderade jag också på om man kunde fortsätta in i en annan skog, ungefär mitt emot. Det får vi rida och ta reda på någon dag :)

/Carolina

Foto: Sanna Petersson

Bruno förrut. (Wiho, jag lyckades!)

 Krångel.

Asslatjejerna / 10 Februari, 2011 - 19:41 /
8 kommentarer

Djup suck. Blogg.se krånglar? Iallafall för oss. Vi hatar bildlösa inlägg, och problemet just nu är att det inte går att ladda upp bilder i sina inlägg. Eller på bloggen alls egentligen. Skitkonstigt, för det funkar ju för massa andra! Så ni får nöja er med lite tråkig update sålänge. Ska försöka lösa detta på andra sätt.
Någon annan som har problem med detta? :|

Hot or Not!

Asslatjejerna / 09 Februari, 2011 - 17:00 /
19 kommentarer


Fint ékipage! Synd att bilden har så dålig kvalité

LÄSARBEDÖMNING!KOM IHÅG:

Vi vill verkligen inte trycka ned någon och man är absolut inte sämre för att man får bedömningen not. Se det som att ni själva får bedöma vad ni måste träna på :) Vi är heller inte ute efter att skryta om oss själva, och tro att vi är mycket bättre, för så tycker vi verkligen inte, som en del kan tro.

"Fint ékipage" Är paret vi tycker bäst om.
"Läsarbedömning" Ni kommer alltid att få bedöma den nedersta bilden själva.

Fler "Hot or Not" skickas till: asslatjejerna@live.se

Säkert fler än du som undrar.

Asslatjejerna / 08 Februari, 2011 - 21:33 /
4 kommentarerFrida Thunberg
om Bus ponny.:
Var är Lövvi ? :)Svar: Lövvi står just nu på ridskolan i Skara. Men inom dom närmsta dagarna är hon tillbaka :D

Bus ponny.

Asslatjejerna / 08 Februari, 2011 - 20:39 /
12 kommentarer

Tjolahoppsan i galoppsan haha!

Åkte för första gången halv 4 bussen med Carro till stallet. Först tänkte vi ta med Arien ut på en liten tur men ångrade oss genast när vi bestämde oss för att rida till en "ny" skog med Candy. Men den var tråkig så vi red till den gamla "galoppvägen" hehe. Carro byggde upp två små hinder menas jag värmde upp. Så fort jag vände hemmåt så stack Candy iväg i full fart. Men stannade lika snällt igen efter ett tag. Sen skulle jag börja hoppa lite smått. Men det blev rejs först. (fast inte meningen) Om jag galopperade i kurvan så stack hon iväg men om jag travade igenom kurvan och sen galopperade då gick det minsann super bra ;) Söt ponny! Dom mesta hoppen blev misslyckade men några blev väl bra. För Carro och Candy gick det också bra. Blev ett fail hopp en gång men annars såg det fint ut. Så nu är vi redo för tävlingen på lördag! :)
Just det ja, vi filmade när vi hoppade så videorna kommer upp så fort vi fått in dom på någon dator.

/SannaFoto: Sanna Petersson
Fick bli en gammal vinter bild på Lövvi. För att vi saknar henne♥

Nya grimmor.

Asslatjejerna / 07 Februari, 2011 - 18:04 /
17 kommentarer

Hejhej!

Nu har våra Hööks-saker kommit. Dom vi skickade efter för säkert bara en vecka sen. Vi klickade med varsin grimma till hästarna i vår beställning. Lövvi fick en lila, och Candy fick en svart med lite ludd, som matchar hennes fleecetäcke. Nästa gång kommer vi allt snygga till tävlingen :rolleyes:
Jag beställde också med ett transportskydd i neoprene för svansen. Så förhoppningsvis lär Candy inte bajsa ner den denna gången hihi.

/Carolina

 

 

Någon som har detta hemma? :)Dressyrpass med Candy

Asslatjejerna / 07 Februari, 2011 - 16:00 /
3 kommentarer

Hejsan!

Kunde inte blogga igår för det var något fel på min dator.. Men iallafall igår så red Carro dressyr på Candy, jag var "ridlärare" och red på en åker i närheten. Det gick skit bra och Candy var jätte fin med bra steg och bra tryck i bak. Carro tyckte det kändes bra och jag tyckte det såg riktigt fint och bra ut. Längesen man såg Candy gå så bra. Det dressyrpasset var nog mer än nödvändigt för både ryttare och häst. Medans jag stog och skrek på Carro vad hon skulle göra så knäppte jag några kort. Dom som blev bra kommer upp här som ni får se. Dock är korten osjysta och det ser inte lika "bra" ut. Samma med videorna. Men kan lova att det såg 100 gånger bättre ut i verkligheten än vad det gör på korten. I slutet av lektionen började Candy bli lite trött så då skulle hon galoppera "av" henne lite men då drog hon iväg istället haha söt ponny. Nu är vi taggade tills på lördag :D

/Sanna

Foto: Sanna Petersson
Blev inte så många bra bilder, men detta är några av dom bästa :) finns dock många fler..

Finn 5 fel!

Asslatjejerna / 07 Februari, 2011 - 15:33 /
18 kommentarer

Nu kör vi igång med Finn 5 fel! Nu när jag har skaffat PS så blir det kul hihi :D

Den översta är redigerad och den andra är då originalet :D

Vinnaren får en länkning, och det är dom två som får alla rätt först!

Jennifer-Winston hopplektion

Asslatjejerna / 06 Februari, 2011 - 21:04 /
7 kommentarer

.. Japp japp. Idag var Winston iväg och tränade lite hos Matilda. Med Jennifer som ryttare. Dom tränade inför den eventuella hopptävlingen den 12: Februari.
Vi hade ingen skjuts idag, det betydde att vi skulle få rida till ridhuset. Eller Jennifer iallafall, eftersom jag gick. Men väglaget var uselt snuttar utav vägen, så både gick och fick leda Winston. I ridhuset sen då började jag och Matilda plocka fram bommar och hinderstöd, medans Jennifer travade fram Winston ordentligt. Så småningom satte Matilda upp lite hinder, och Winston brydde sig inte ett smack om dom lite tittigare hindrena.
Jag tyckte det såg bra ut. Dom måste bara hålla igång galoppen, så vägarna blir bättre :) Jennifer vart nog också nöjd tillslut, tror jag? Men hon bestämde sig ändå för att inte var med denna tävlingen.

/Carolina

Foto: Carolina Willig

Kanske kommer upp video någon dag :)

Promenerar till stallet.

Asslatjejerna / 06 Februari, 2011 - 10:00 /
12 kommentarer

Tjolahoppsan!

Känner mig lite lat så idag får det bli en ordenltig promenad/cykeltur upp till stallet. Kommer nog vara helt slut när jag kommer fram. Carro och Jennifer ska rida upp till Mathilda och ha lektion där inför tävlingen nästa helg. Tror dock inte Carro skulle "träna" men Jennifer ska iaf träna med Winston. Hon ska ju förmodligen vara med på tävlingen med han nästa helg :D så vi hoppas det går bra. Vi (jag och Carro) är ju med på Candy då också.
Ne nu ska jag ta in Bruno och borsta honnom och sedan ta en promenad till.. Puh.

/SannaFoto: Carolina Willig.
Nytagen bild på Bruno♥

Lövvis nya look!

Asslatjejerna / 05 Februari, 2011 - 22:40 /
10 kommentarer

Blev lite förvånad av ett mms jag fick av Åsa idag. Medans Lövvi stått på ridskolan, har Åsa passat på att piffa upp henne lite. Så skönt att slippa den där långa långa manen! Dock vet jag inte hur mycket hon rakades, men visst blev hon söt? :D

/Carolina

   --->  
Dock säkert 4 cm till!

Hiss & Diss

Asslatjejerna / 05 Februari, 2011 - 20:14 /
17 kommentarer

 

 

 

Asslatjejernas hiss:      Man/Svansborste

 

*Med pälsglans reder den ut super!

* Lätt att använda


 

Asslatjejernas diss:    Vojlock

 

 

* Vi tycker vojlockar är så himla osmakligt!

* Ingen stil haha. Nej, men vi tycker inte det är fint helt enkelt :)

 

Äntligen!

Asslatjejerna / 05 Februari, 2011 - 17:23 /
6 kommentarer

Hejsan hoppsan!

Imorgon ska jag äntligen till stallet igen :D känns som en evighet sen jag var där, fast igentligen bara 3 dagar haha. Skulle igentligen sovit hos Carro idag men fick inte det för mamma är dum.. Får se om jag cyklar eller om jag går. Beror på om jag kunde låna cykel eller inte! Får bli att pyssla med Bruno, fixa stallet. Blir inget ridande för min del då för Carro skulle rida Candy imorgon.. Så får se vad jag hittar på. Hoppas bara att det inte regnar eller blåser!

/SannaFoto: Sanna Petersson

Steve på bild :)

 

Hemskt väder.

Asslatjejerna / 05 Februari, 2011 - 14:44 /
10 kommentarer

Ush ush ush! Tack vare att det blåser så hemskt mycket ute så hindrar det mig från att cykla till stallet. Hästarna får stå idag igen. Eller lättare sagt Candy. Man vill ju helst inte gå utanför dörren, man blir ju så depp av detta vädret :(
Hur är vädret hos er?

/Carolina

Jo förresten! Nu har jag skaffat photoshop, eller lättare sagt Kjell gjorde det. Fan vad gött! Jag vet att jag aldrig kommer kunna lära mig det jag vill tyvärr, men det här är exempel, på vad jag klarar av nu.
Dom här har jag bara kluddrat ihop lite snabbt :D


Blåser det än?

Asslatjejerna / 04 Februari, 2011 - 22:12 /
15 kommentarer

Hej och hå!

Imorrn blir det nya tag. Inte ligga och lata mig i sängen som jag hade tänkt hehe. Om det inte blåser så fruktansvärt som det gjort i några dagar nu, så ska jag och min cykel pallra oss upp till stallet! Det får antagligen bli en ridtur på Candy, och pyssel i stallet. Finns inte så mycket att göra nämligen, nu när Lövvi är borta. Om det inte är allt för surt på stubbarna kanske det blir ett dressyrpass. Det skulle göra oss gott.
Just det! Skulle ju börja fotbollsträna imorrn med. Men så krångligt med skjutsen så jag får vara utan det och trösta mig med stallet. Det duger bra :D

/Carolina

Foto: Carolina Willig

Helt slut på bilder. Kameran är ju borta. Det suger verkligen!

Säkert fler än du som undrar?

Asslatjejerna / 04 Februari, 2011 - 16:46 /
18 kommentarer

Anonym
om Hot or Not!:
I den nya Hot or Not:en beskrev ni ju inte varför ni tyckte som ni gjorde.. :) Kan ni inte beskriva lite? :)
Suuperbra blogg!


Svar: Tack! Vi vill inte bedöma så, eftersom det dels finns så många delade åsikter. Sen tycker inte vi heller att vi har makten att säga till vad du gör rätt och fel, eftersom vi inte är perfekta själva. Vi vill ha Hot or Not som en kul grej, så då tyckte vi bättre om den så här.
Givetvis får man fråga om varför vi tyckte si och så om en specifik bild i en kommentar, och då svarar vi såklart.
Hoppas du blev nöjd med ditt svar! :)


Sjuk lagom till helgen..

Asslatjejerna / 04 Februari, 2011 - 15:02 /
12 kommentarer

.. Ja, som rubriken lyder så har jag gått och blivet sjuk precis lagom till helgen. Huvudvärk,ont i foten och nacken.
Det var inte bra att rida igår med foten men jag gjorde det ändå så får väl skylla mig själv. I helgen tror jag Carro skulle ta med sig Jennifer upp till stallet. Rättare sagt på söndag. Hoppas jag kan komma med och kolla. Dom skulle nog rida till ridhuset och hoppa lite om jag inte minns helt fel :) Idag ska nog ingen av oss upp till stallet så hästarna får stå idag. Imorgon vet jag inte om Carro ska rida men jag får ligga hemma och vara sjuk. När Carro fuskigt nog är i stallet kanske. :(

/Sanna

Foto: Sanna Petersson

Calle får för en gångs skull vara med på bild :)♥

Lövvi går över till ridskoleponny..

Asslatjejerna / 04 Februari, 2011 - 07:31 /
26 kommentarer

..Haha, nej kanske inte riktigt. Tror inte hon ska gå lektioner... Men hon står iallafall på Skålltorp just nu. Därav anledningen till att jag inte red henne igår. Vi vet inte riktigt hur många veckor, men Åsa skulle passa på att rida henne lite där ett tag, när hon hade en stallplats över. Kanske skulle fler ponnyer dit efter Lövvi. Håller er uppdaterade om det! :)

/Carolina


               
Foto: Carolina Willig

                                    Dags att ta tag i Rowdy Boy och Arien antar jag!

GLAD!

Asslatjejerna / 03 Februari, 2011 - 21:48 /
9 kommentarer

Hejsan hejsan!

Idag kom Jocke ut i stallet med goda nyheter angående Bruno. Han ska börja att prommeneras med i nästa vecka i någon vecka eller så. Sen ska han in på någon undersökning och om allt går bra sedan så kan vi börja skritta honnom i 10-20 min :D ♥ Nu hoppas vi allt går bra. Saknar att rida min lilla plutt!

/Sanna

 

 

Foto: Carolina Willig.
En bild från i höstas för att minnas alla underbara minnen då♥

 

Ridtur åt skilda håll.

Asslatjejerna / 03 Februari, 2011 - 20:08 /
6 kommentarer

Hej hallå!

Proppmätt är jag nu! Kom för en gång skull ganska tidigt hem från stallet, så nu har jag hunnit med en hel del. Som skrivit tidigare var Hanna och Julia med mig och Sanna i stallet idag. En kompis från var sin sida. Vi hann inte prata så mycket innan, utan hästarna var klara när jag och Hanna bytte om. Lyx! Efter lite velande gick Hanna med på att rida Candy, och dom funkade utmärkt tillsammans. Dock har Candy blivit lite stark, så hon drog väldigt första galoppen. Jag red lille Winston, vilket var första gången på lång tid. Sanna och Julia red åt ett annat håll. (På Arien och Vilandra)
Arien hade gått omkull när dom vart på väg hem. Dom korta metrarna som var klädda med is, hade oskodda Arien otur att halka på. Men både ryttare och häst verkade helt okej efteråt, så ingen skada skedd. Efteråt var det inte så mycket att göra för mig och Hanna. Stallet var redan mockat, så vi gick in lite och hade trevligt :D

/Carolina


Foto: Carolina Willig

Winston! I sin ganska nya look :cool:


Hot or Not!

Asslatjejerna / 02 Februari, 2011 - 23:00 /
13 kommentarer


 

 


KOM IHÅG:

 

Vi vill verkligen inte trycka ned någon och man är absolut inte sämre för att man får bedömningen not. Vi är heller inte ute efter att skryta om oss själva, och tro att vi är mycket bättre, för så tycker vi verkligen inte! En del kan ju tro det.


Har ett nytt system på Hot or Not. Hoppas ni gillar den! Här får ni själva bedöma vad ni tror kan ha blivit not. Annars får ni gärna fråga vad vi tyckte :D


Fler "Hot or Not" skickas till: asslatjejerna@live.se
Nästa gång kommer dom som får hot länkas :)

 


 

Morgondagen.

Asslatjejerna / 02 Februari, 2011 - 17:46 /
8 kommentarer

Imorrn är det dags för stallet igen, och eftersom Sanna är ledig imorrn passar hon på att ta med en kompis. Eller ja, lätttare sagt Julia :p Och jag tar med mig Hanna från min klass, hehe.  Vi får se om Sanna kan rida eftersom hon blev trampad på benet häromdagen. Annars kommer det nog upp lite kort på bloggen :D

/Carolina

Foto: Sanna Petersson

Kingen kommer tillbaka idag  :rolleyes: (ja, inte Jocke då haha)

Drömmar kan gå i uppfyllelse.

Asslatjejerna / 01 Februari, 2011 - 23:31 /
15 kommentarer

Men jag måste bara säga att. Tro på era drömmar. Dom kan gå i uppfyllelse en dag när ni minst anar det. Jag satt och kikade runt lite bland olika bloggar också slog det mig att. Jag har haft en himla tur som började här på Stall Assla. Av dom ställerna som jag red på innan så har inget vart så bra, mysigt och hemtrevligt. Som det är här. När jag var liten drömde jag alltid om en arab som sköthäst. Jag ville bo på landet och ha en stor hästgård med många hästar. Jag skulle vara rik osv för att vara lycklig och glad. Men idag! Jag har varken egen gård, egen häst eller är rik. Men jag är ändå lycklig. Hur går detta ihop? Jo för jag rider på ett ställe. Där man känner sig välkommen, det är hemtrevligt och helt underbart att komma till stallet. Det är som ett andra hem. Många säger att stallet är specielt att komma till. Men jag menar verkligen när jag säger det hära. STALL ASSLA är det bästa stallet jag någonsin har satt min fot i. Jag har inte ridet här särskilt länge, men ändå känns det som en evighet av lycka. Man ler varje gång man ser stallet från buss eller bil fönstret. Man blir verkligen glad av att vara där! När jag var mindre hade jag aldrig kunnat drömma om det här. Att jag fick börja här på Stall Assla är verkligen det bästa, och då menar jag verkligen det bästa som någonsin har och kommer hända i mitt liv! Jag vill säga ett speciellt och stort tack till min underbara bästa vän Carolina Willig som tipsade mig om detta stall. Och självklart ett stort tack till Åsa Larsson och Joakim Carlsson för att jag får vara här! Det betyder  mycket mer än vad ni tror ♥ Ni har givet mig allt jag någonsin kunnat önska mig!

/SannaFamilj.. ♥


Ridturen började bra men...

Asslatjejerna / 01 Februari, 2011 - 20:39 /
21 kommentarer

...Slutade dåligt.

Ja som sagt så började dagens ridtur jätte bra fast blåste så himla mycket. Vi red som igår, barbacka med grimma och grimskaft som vi satte ihop som tyglar och det funkade jätte bra. Red till samma skog och gick runt lite bland träden, hoppade lite diken då det behövdes. Hästarna var pigga och lydda vad vi ville. När vi skulle sluta med ett mini "hopp" över ett pyttelitet diken så vägrade först Lövvi att gå över det. Så skulle jag och Candy gå över men hon tvärvägrade hon också. Var nära på att resa sig två gånger men vi lyckades hålla oss på marken. Men sen till slut efter lite övertalning av mig så hoppade/klev hon äntligen över det :)
Galopperade upp för en kort backe och fick en gren i ansiktet haha. När vi kom till hästarnas sommarhage så tänkte vi rida lite där inne och trava och galoppera lite eftersom det knappt inte gick att trava i skogen. När vi hade kommit in i hagen så efter ett tag så skulle jag galoppera (Carro och Lövvi galopperade lite längre fram) så precis när jag ger galoppskänkel så blåser det till. Candy får syn på en "snurra" som blåste hej vilt (påminner om vindkraftverk) och blev livrädd och kastade sig åt sidan. Jag sitter kvar och nära på att komma upp igen när det blåser till ytterligare en gång till. Candy blir minst lika rädd som innan, och jag flyger åt sidan. Candy får nästan panik när jag fortfaranade höll kvar henne när det blåste till. Så hon satte hoven rakt på benet/foten på mig. Med broddar.. AJ! Gjorde så ont när hon stod där och bara kollade på mig. Vi fick rida tillbaka till stallet och Candy var helspänd tills vi kom fram nästan. Lövvi däremot skötte sig jätte bra,  någon gång i skogen hon inte ville hoppa över ett lite större dike. Annars gick det jätte bra med henne.
Men kul hade vi ändå.  Även om jag har jäkligt ont i foten/benet och nacken, men det är sånt som händer.

/Sanna


Foto: Sanna Petersson
Lövvi vår söta♥

Bruno. Mot Kliniken!

Asslatjejerna / 01 Februari, 2011 - 12:30 /
9 kommentarer

Sanna och jag har tagit ledigt några timmar från skolan idag, för som sagt så ska Bruno in till Veterinären och få sitt ben kollat. Han har tid kl 1, och vi hoppas verkligen på att det inte är så farligt! Vi vill ha vår friska goa Bruno tillbaka..! :')

/Carolina


Foto: Sanna Petersson
Bruno i solen.