"We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us - always"

Asslatjejerna / 25 Augusti, 2013 - 21:01 /
4 kommentarer

 
 
 
"We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us - always"
"Karma is a bitch"

Galoppera mera

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2013 - 13:00 /
0 kommentarer

Word 
 
(Ni får ursäkta min chatt med pappa haha)
 
Läste den här kommentaren på facebook för ett tag sedan och jag kunde inte hålla med mer. Jag förstår inte varför vissa är rädda att slita på hästarna genom att dom galopperar för mycket. (Annat i ridhus, men nu snackar vi utomhus). Ingenting är naturligt så länge vi inte tänker släppa ut alla hästar i det fria igen men ändå fortsatter vi att försöka efterlikna det naturliga livet så mycket som möjligt genom att ha mycket sällskap till hästarna, fri tillgång på grovfoder etc. Varför inte göra detsamma i ridningen? 

Vem ska rida in din unghäst?

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2013 - 11:00 /
2 kommentarer

Väldigt ofta reagerar jag på hur många som förstört sin häst redan vid ung ålder, menar då att den är kring 3-6 år. Använder benämningen "förstörd" för jag tror att många har ungefär samma uppfattning om vad det innebär.
 
Väldigt ofta ser man fina unghästar och ungponnyer som hoppar klockrena LB-rundor, går ett stadigt LC program eller som är en klippa i skogen MEN när man ser undantagen känns dom så brutala. Hästar som struttar omkring med huvudet rakt ut och de ryttarna som inte får en nämnvärd reaktion när dom sätter (Läs sparkar) hälarna i sidorna på dom. I yttersta fall även sådana hästar som surar till genom att stanna, backa eller göra andra konster. Varför? 
 
Enligt mig gör grunden inte allt, men det gör såå mycket. Grunden har en stor påverkan på det fortsätta arbetet och därför anser jag att man aldrig skall göra arbetet med att rida in en häst själv. Givetvis skall man inte behöva skicka iväg hästen, för någon gång, om detta nu är av intresse, så behöver man ju göra det för första gången. Men att ta hjälp av en kunnig som har sysslat med detta tidigare kommer hjälpa otroligt mycket. En som vet vad den gör för att få fram en trevlig häst. För trots allt så är det ju väldigt lätt att som okunnig ge hästen fel signaler det vill säga korrigera fel eller inte alls.
 
Hur tänker ni kring detta med inridning? 
 
 
Winston tränas inför 3-årstestet

"Planning pegasus"

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

 
Leta upp den här appen och ladda ned den. För ni minns väl hur bra jag sa att det var att anteckna? Är du lite på latsidan och inte orkar kladda på papper varje kväll så skriv i snabbt i den här innan du går och lägger dig. Tar bara någon minut och kan hjälpa dig massor i längden, tro mig 
 

Presentationstavlan från montern

Asslatjejerna / 22 Augusti, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

 
Dessa hängde vid vår monter under hela hästivalen. Nu är det med på tävlingar och andra arrangemang här på Wärmagården 

En till tatuering

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2013 - 17:00 /
4 kommentarer

I framtiden någon gång ska jag ha en till tatuering på kroppen, som är bestämd nu iallafall. Ett tag var jag inne på svarta fåglar som flyger för det är så fint, men sen vill jag ha något som verkligen betyder något. Och något syfte till det har jag ännu inte kommit på, så den tanken har jag lagt åt sidan ett tag.
 
Däremot ska den här sitta någonstans på kroppen. Har funderat på antingen bakom örat, på skulderbladet eller vid nacken. En svart krona. Det är svårt att förklara för de runt omkring vad det betyder för mig men i stora helheten representerar den makt, styrka och visar att du är bra.
 
 
 
”De enda människor som aldrig misslyckas är sådana som aldrig försöker”
 
”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”
 
”Everything is either an opportunity to grow or an obstacle to keep you from growing. You get to choose”.

Bildrensning igen

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2013 - 15:00 /
0 kommentarer

Tyckte det var dags att gå igenom alla bilder i datorn igår igen. Är ju inte så många som plockas bort men det gör ju ändå lite skillnad i både minnet och ordningen. Ibland är det så kaos så jag hittar ingenting 
 
Har ni noga uppstyrt med mappar och dylikt? 
 
 
 
 

Världens snyggaste plutt

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

 
Kan sitta i flera minuter och kolla på bilder och filmer på Villgott för han är så himla snygg. Kan ju såklart inte låta bli att dela med mig. Visst fångar han blickar?!

1 runda till

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

Nu har jag två nollor i LA, alltså en kvar och sedan är jag och Villgott färdigkvalade för MSV. Beroende på vilken plats tävlingen därefter går på och hur han känns för stunden så kommer vi troligtvis hoppa någon mer LA innan vi verkligen går in där på 1-metersbanan. Vi vill ju inte stressa fram, men samtidigt känner jag vad väntar vi på? LB är ju en av de klasserna han hoppat hela sin tävlingskarriär så han behöver en utmaning. 80 cm är ju dessutom knappt några ordentliga språng.
 
Nästa tävling blir ett DM i Tidaholm. Detta går innomhus och jag ska hoppa LB+5 - LA. Ska bli spännande att känna hur han är innomhus, om han är annorlunda mot det bättre eller sämre. Tror bestämt på det förstnämnda och anar starkt att det inte kommer kännas fullt så maxat som det faktiskt kan göra utomhus. Tror han kommer leka sig genom banan ännu mer där inne än vad han gjort ute, om det nu går. Om vi däremot sätter nollan eller inte väntas ju att se...
 
Vår andra nolla i Falköping
 

En stalledig vecka...

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

...Med blandade känslor. Ett beslut taget i stallet så vi kommer igång i rutinerna och kan satsa på skolan de första dagarna. Sedan är det bara att köra på, hålla fokus och i helgen kommer jag nog rida som hejsan haha. Har lagt på mamma arbetet att när hon hinner få hon stå i mitten av ridhuset och dirigera ut övningar, tror ni hon klarar det? 
 
Såklart kommer bloggen uppdateras ändå med annat lite smått & gott inom häst!
 
 

Eamon jobbar Willmer

Asslatjejerna / 21 Augusti, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Tonight's

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2013 - 19:02 /
0 kommentarer

Efter en hel dag med nya intryck bänkar jag mig vid IDOL. Trodde inte ens det var längre men det var det visst haha! Det är ju alla auditions i början och allting i slutet som är det roligaste
 
Dagen har iallafall varit helt okej. Schemat var väl något mitt emellan, inget att hurra för men kunde varit betydligt sämre. Har många luckor mellan lektioner vilket jag tycker är bra att använda till plugg. Man hamnar inte efter och sparar en hel del arbete som egentligen skulle gjorts hemma. Då har jag mer tid i stallet utan att det påverkar skolan negativt.
 
Hur ser eran kväll ut efter er kanske första skoldag? 
 
 

Trevlig torsdagsritt

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2013 - 15:00 /
0 kommentarer

 
I torsdags tog jag hand om min första uteritt tillsammans med 6 ryttare på stall Assla hästar. Det var hur trevligt som helst och vi hade verkligen tur med vädret = vyn var perfekt! Att jag lyckades rida fel en gång gjorde nog inte så mycket då man bara fick se ännu mer av naturen haha!

Bättre bild

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2013 - 13:00 /
2 kommentarer

 
Här har ni mina brallor, svart på vitt 

Klipp från markträning

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

Detta medför fälttävlan

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

 
Jag gjorde mitt sämsta val jag kunde gjort, men hade ju ingen aning om det försän efteråt. Vi skulle vara rödklädda med tävlingsbyxor och jag tog ju såklart mina nya eftersom det är dom jag använder och det är dom som är skönast. Efteråt att ha racat bakom storhästarna såg jag ut som på bilden ovan, både jag och Villgott var täckta av lera...
 
Något mer vi provade på var workinge equitation. Där provade jag bland annat att gå över broar, hålla spjut, öppna grindar, gå skänkelvikning över bommar samt ringa i klockor. Allt detta från hästryggen såklart. Villgott klarade det mesta, lite tittig och så men ändå lydig och reglerbar.

Gääsp

Asslatjejerna / 20 Augusti, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Tidigt morgon. Är ju liite van ändå från alla sommaren tävlingar så man är ju inte heldöd nu när klockan ställdes på 06:00. Snart tar jag iallafall på bussen till Skara. Möter upp Felicia och Kajsa utanför och sen börjar allt. Ååh vad tråkigt, roligt, spännande och jobbigt och såklart tufft 
 
 
Embla står på utkikskullen i hagen!
 

Föra anteckningar

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2013 - 17:00 /
2 kommentarer

 
Eamon som tränare är väldigt noga med att vi bör anteckna efter lektionen vad vi har lärt oss/vad vi ska tänka på. Det kan vara allt från något vi behöver tänka på i ridningen eller en säkerhetsåtgärd man måste hålla extra hårt på. Alla små detaljer är så viktiga och jag håller på att anteckna nu här hemma i efterhand. Om ett litet tag kan jag gå tillbaka och kolla lite samt få en liten refresher!
 
För ni anteckningar efter lektioner? 

TEAM ASSLA

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2013 - 15:00 /
0 kommentarer

Minns ni att vi skrev att vi vart med i Team Chasing nu på Hästivalen i Skara? Det kan nog varit en av dom roligaste grenarna jag har provat på. Inte minst för att själva ritten var rolig utan även för att det var en sådan otrolig gemenskap. Sällan jag mött så trevliga, peppande och glada människor! Inga sura ungar som springer runt och gråter för att dom bara fick 50% i dressyrprotokollet 
 
Nej men skämt åsido. Dom bemötte oss så väl och gav oss så fina ord och presenterade oss i högtalarna. Efteråt fick vi lovord om både oss och våra hästar. Åh man blev bara så himla glad!!
 


 
Team Chasing går ut på att man med laget på tre ryttare ska rida en bana på tid. Dock är det inte bara den som är viktig utan det finns även bedömningshinder där alla tre hästar, alla tolv hovar, skall vara i luften samtidigt innan dom landar. Blir det inte så får man tillägg på tiden. 
 
Vi tränade en kväll på lite hinder på hemmaplan och hästarna blev nog riktigt förvånade när dom plötsligt stog där. Men efter ett tag förstod dom vad som skulle göras och allt flöt på hur bra som helst. Detta var så nyttigt för hästarna och en riktig självförtroende boost!
 
Hoppas verkligen vi får ett sådant här tillfälle igen!
 

Helg med Eamon Hickey

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2013 - 13:00 /
3 kommentarer

Dag 1
 
Började gjorde jag med ett pass på Villgott. Vi började med att rida alla dessa eviga serpentinbågar, som är SÅ himla nyttiga då hästen blir väldigt lösgjord och avslappnad. Fortsatte gjorde vi sedan med att jobba övergångar emellan samlad trav, arbetstrav samt mellantrav. Jobbade mycket på hur vi gjorde dessa övergångar, hur det påverkade hästen och hur hästen tog dom.
 
Sedan började vi hoppa en lite serie med studs in och med ett visst antal galoppsprång fram till en oxer. Avslutade med ett hinder på strax över metern med Villgott och han klippte det som ingenting. Avslutade gjorde vi sedan med några lydnadsbanor och även där var rytmen och energin viktig. Jag tappade fokus lite mitt i allt och då blir det inte alls bra, men när jag verkligen koncentrerar mig och riderså går det ju lätt som en plätt?!
 
Andra passet var på Hyenan och det vart ju precis samma övningar där. Det mesta jag tränade på var väl att hela tiden ha energi, och känna att jag måste göra något direkt när jag känner att hästen är på väg att tappa den. I slutet gick det då mycket bättre.
 
Dag 2

Hyenan var först ut och det gick mycket bättre då. Övergångarna var jätterolig för jag fick honom så mjuk, lyhörd och spänstig liksom. Fick också fram mer energi och ett fint steg. 
 
Villgott var också fin. (Känns som om jag inte säger något annat ) Klippte 1.10 än en gång som ingenting. 
Och jag fokuserade till 100%, därav gick det därefter. Så nöjd med både Villgott och faktiskt mig själv. Avslutade den lektionen med sitsträning. Fältsits, lättridning samt nedsittning både med och utan stigbyglar. Upp med tårna, ned med tårna, ja lite allt möjligt helt enkelt hihi. 
 

Vart ska man börja

Asslatjejerna / 19 Augusti, 2013 - 11:59 /
1 kommentarer

Imorgon börjar skolan och det är slut på lata lugna dagar. Istället går vi tillbaka till gamla schemalagda dagar med rutiner i livet. Ska det blir skönt? Ja faktiskt. Har saknat lite det senaste att ha kollen man har när det är skola, stall och läxor, så snacka om att vara taggad till att börja igen.
 
Mer inlägg om vad som faktiskt hänt när bloggen vilat kommer inom kort. Nu är vi tillbaka 
 
 
Hyenan skrittas av efter ett pass på banan där han var hur fin som helst!

Nedräkningen är snart slut

Asslatjejerna / 16 Augusti, 2013 - 03:40 /
2 kommentarer

Med bara ett par dagar kvar till skolstart har man blandade känslor. Mitt sommarlov kommer avslutas med Eamonträningar här hemma på gården. Helt perfekt avslut och start på en ny termin.
 
Då kommer även bloggen komma igång som vanligt och jag ska försöka sumera dessa senaste dagar i några inlägg. Har bara internet just för stunden då vi är husvakter uppe i stallet med noll täckning, så det får komma längre fram. 
 
Höres! 
 

Jäklar vilken grej vi gjort idag!!!

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2013 - 18:56 /
3 kommentarer

Igår så visades det Team Chasing på hästivalen, hade aldrig tidigare sett denna gren och vi tre blev eld och lågor, anmälde ett lag tills idag, åkte hem och tränade i går kväll för att senare köra gärnet i dagens tävling. Placerades på en 4e plats med bara EN sekund efter tredjepristagarna. Detta trots ett missöde vid 6e häcken... Ni som inte testat detta och som gillar när det går fort måååååste testa TEAM CHASING...
 
                    

Team chasing!!

Asslatjejerna / 11 Augusti, 2013 - 07:56 /
1 kommentarer

Ni kommer väl och hejar på oss? Aldrig provat på denna gren förrut så det kan bli spännande!
 
//TEAM ASSLA

Gymkhana

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2013 - 14:43 /
2 kommentarer

Fart och fläkt och högljudda applåder och hejjarop ljöd i körhallen när tre gymkhanalag stred om vinnartiteln!

Noggrannhet, fokus, precision, balans och smidighet var saker vi tydligt kunde se är ett måste hos gymkhanaryttaren. Hästarna behöver vara snabbtänkta och kvicka samt väl tränade för uppgiften och ha en god egen balans.
 
HEJA HEJA HEJA
 
Hela dagen idag kan man prova på Working equitation, Precisionskörning samt Trec.

Dessutom sker nu strax en uppvisning i Team Chasing på travbanan och på innerplan Då hoppar man tre i bredd på en bana på så snabb tid som möjligt, men ändå kontrollerat. Alla 12 hovar i luften samtidigt och stilpoäng är viktiga!

På middagsbordet

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2013 - 11:37 /
1 kommentarer

Fick precis höra att det var varmrökt lax som serverades till lunch idag. Nyfikna? Ta er en sväng till Idas travrestaurang där Martin dukat upp för andra dagen i rad. Kocken har själv tävlat i mat OS och lyckades med bedriften att ta silvermedaljen. Då kan inte maten vara annat än bra? 
 
Fotokälla
 

Working

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2013 - 11:16 /
0 kommentarer

Skynda fynda!!

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2013 - 11:13 /
0 kommentarer

 
Bara några få prylar ur våran monter. Ta del av våra erbjudande och hitta fler fina grejer till kanonbra priser!

Dagens schema // Missa inte

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2013 - 10:23 /
0 kommentarer

Viktigt att synas

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2013 - 10:18 /
0 kommentarer

Godmorgon!

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2013 - 10:06 /
0 kommentarer

Just nu pågår en föreläsning om lösa benbitar av Nils-Ivar Dolvik som är ledande forskare i ämnet. Han visar att lösa benbitar ofta är ett resultat av en infektion fölen haft i tidig ålder som visar sig genom exempelvis hosta, snuva, feber eller diarée. Alltså är det inte så många lösa benbitar som är medfödda som man tror.
 
Dessutom visar han resultat där ca 320 unghästar röntgats vid 6 månader och vid 18 månader och där röntgenförändringarna är helt borta på 250 av hästarna vid 18 månader.
 
Kan man framkalla lösa benbitar?
Kan lösa benbitar växa bort?
Är lösa benbitar ärftligt?
Dessa och många andra frågor kan Nils-Ivar Dolvik svara på.
 
Ett intressant och högaktuellt ämne som berör se flesta inom hästvärlden!
 
Fikapaus med många frågor till veterinär tillika forskare Nils-Ivar Dolvik.
 

Prova hästens ökade skritt

Asslatjejerna / 10 Augusti, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Hur tränar man egentligen på en ökad skritt? Hur får man hästen att stanna kvar i takten men länga på steget utan att skynda iväg och lägga in trav? 
 
Det finns många övningar som stärker skritten som gör att hästarna orkar hålla den utan taktinslag eller utan att den behöver tappa bjudning. Har ni någon bra sådan så tipsa mig gärna! Nedan följer några av mina tips.
 
→ Lägg ut bommar med först normalt avstånd där hästens gångart är skritt. Läng sedan avståndet mellan bommarna och låt hästen sträcka ut hals och kropp lite mer för att räcka till. Rid precis som att bommarna inte vore där och att du är på väg att få en nia i dressyrprotokollet  
 
→ Om du har svårt att veta och känna hur mycket din häst faktiskt kan länga så kan det vara en bra idé att jobba hästen utomhus och sedan på hemvägen när hästen blir lite mer energisk bara sitta med och känna hur hästens större skritt faktiskt känns. På så vis vet du vad du har att träna för. 
 
→ Rid i ridhuset med en annan häst framför dig. Känn om hästen bjuder till lite för att hänga med. Då kommer du precis som i övningen ovan känna att din häst faktiskt kan. Och det är ganska viktigt att tro på att sin häst faktiskt kan lite till och lite till. 
 
→ Övriga tempoväxlingar i skritt. (Givetvis stärker de andra gångarter med hästen) Skritt med så korta steg du bara kan och sen länger du hästen så mycket du bara kan. Skillnaden ska kännas och synas direkt. Be någon hjälpa dig att kolla!
 
I vår förra LB fick vi en 4a på den fria skritten för jag lyckades inte hålla ihop honom. Men träning ger färdighet, nu stod där en 7a i LA programmet!
 
Har ni några tips? 
 

Dåliga resultat har gett mig en utmaning

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 23:30 /
1 kommentarer

Nu ska jag försöka skriva ihop hur det gick i min och Hyenans debut då. Startade gjorde jag med en klass på 95 cm och jag kan säga att underlaget var inget att hurra för. Slirigt och ostabilt och som grädden på moset var framhoppningen trång, överbefolkad och ryttare utan någon som helst hänsyn till restrerande ekipage.
 
Väl på banan hade jag ett bra tempo till att börja med. Första språnget gick bra men mot tvåan som vi egentligen kom bra emot la Hyenan in ett stopp. Visste inte riktigt vart det kom ifrån så blev lite snopen. Var på min vakt resten av rundan som blev katasrof. Han hoppade ett par tre kråksprång till innan både han och jag äntligen kom in i en bra rytm. Då hoppade jag ändå de sprången utan ena stigbygeln för jag ville inte störa honom genom att försöka krångla i den igen. Lägger iallafall alla felen på MIG. Jag var okoncentrerad och red inte som jag borde gjort. 
 
I 1 M klassen gav jag, ursäkta mitt uttryck, mig fan på att jag skulle rida lugnt och noga. Allt gick bra fram tills fyrans kombination där han han inte lyssnade på min framåtdrivning alls. Istället tryckte han sig över stillastående och jag bokstavligt flög med honom samtidigt som han bröt ut till vänster. Hängde kvar men hade ingen chans att komma upp så jag fick gladeligen hoppa av haha.
 
Shit vilken dag och vilka rundor. Jag är absolut inte van att tävla sådana här hästar men det finns en tjusning i det också. Att utmana sig själv och kunna jobba ihop sig med hästen under en längre tid. Jag har inte hittat Hyenans knappar än, hur han fungerar, men vi är på god väg att lära känna varandra. Så ser jag det!
 

Paparazzi

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 22:03 /
3 kommentarer

Naw trött efter en lång eftermiddag

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 20:17 /
1 kommentarer

Gick ju inte som väntat

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 20:13 /
0 kommentarer

Hade för höga förväntningar på mig själv, det gick verkligen inget bra idag. 4 fel och en avramling blev resultatet. Ska skriva ihop en sammanfattning ikväll. Snacka om svår häst, men jag älskar ju utmaningar 

Maria Gretzer

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 17:07 /
0 kommentarer

En timme innan clinicen är det i princip fullsatt på läktaren i stora körhallen. Det ryktas om att över 200 personer kommer. Och som det ser ut nu ännu fler.

Vill ni ha sittplats? Skynda, skynda...

(det måste jag själv göra om jag ska hinna)

Resultaten från gårdagen

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 16:00 /
0 kommentarer

LB klassen var först och därför valde jag att bara värma upp inför just den. Inte hålla på att trixa med delar ur LA:n utan bara mjuka upp honom och få honom lyhörd. Väl inne på banan blev han väldigt energiskt. Winston gick ut samtidigt så han blev ju lite på tårna. Så länge jag vet hur jag ska göra med den energin är det toppen att han blir så. Programmet började bra. En fin inridning där han inte vajade (Jag är noga med att störa honom så lite som möjligt där just för att motverka det. Han är ju så påverkbar) och även halten blev bra utan snedsteg. Fortsättningsvis gick det också kanon tills galoppen kom på tal. Högergaloppen gick okej dock lite för springig vilket gjorde att allt kom så snabbt in på, både avbrott och vägarna, så jag red väldigt slarvigt. Han gjorde ett avbrott i hörnet men han var så lyhörd så det rättades fort trots att han då var på diagonalen.
 
I våran debut i LA:1 gick det helt okej. Det är ju så svår bedömning och betydligt högre krav. Började med en kass halt. Han ställde sig på sne och liksom "tjena" haha. Annars tyckte jag han var så fin och mjuk och inställd till arbetet att jag bara kände mig för att kasta mig om halsen på han mitt i programmet. Skänkelvikningarna gick okej och även den förvända galoppen.
 
Villgott förvånade mig verkligen då han de senaste dagarna/veckorna nästan bara ridits ut eller tävlat hoppning. Så WOW, vad fin han var. Trodde aldrig att skänkelvikningarna skulle gå så bra som dom gick och rygga gjorde han det med trots de få gångerna vi övat.
 
Här får ni en film där jag dels värmer lite inför LA:1 men även liten del av programmet. 
 

Handsmide

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 13:36 /
0 kommentarer

Flemmah väntar på att få nya fina handsmidda skor. Spännande!
 
Detta kommer ni kunna vara med på 14.00 på hovslagarskolan. 
 
 

Ni hittar detta och mer!

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 13:30 /
0 kommentarer

Sugen på att se när Rebecca Dahlgren tränar frihetsdressyr med sin häst? Vill du lära dig mer om försäljningsklimatet, eller vill du bara rida med på en uteritt tillsammans med en god vän eller familj? Allt detta och mer hittar du inom de närmsta timmarna här på Hästivalen i Axvall! Kom hit vettja!
 

Vår monter.

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 13:16 /
0 kommentarer

Just nu är det Clinic om hästens beteende - clinic med SLU-forskarna Jenny Yngvesson och Anna Lundberg.
 
 
 
 
 
Två bilder från Wärmagården och Stall Asslas monter. 
 

Utställare

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 12:43 /
0 kommentarer

Livebloggning från insidan...

Några sneakpeak från utställningshallen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hästivalen dag 1

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 12:29 /
0 kommentarer

Livebloggning från insidan...

Första dagen av Hästivalen har rullat igång lugnt och fint. Utställarna är på plats men några av föreningsborden står fortfarande tomma. De inväntar möjligen anstormningen ikväll. Maria Gretzers klinik 18.00 kommer garanterat dra folk!

Stall Assla och Wärmagården finns givetvis på plats!
 
Just nu: Föreläsning om hur du förbättrar ditt ledarskap genom att umgås med hästar.

GRATIS ponnyridning

Strax: Foderföreläsning med kajsa Ekendahl

Lokal i Mariestad

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Åker upp till stallet nu och ska fixa Hyenan fin inför tävlingen. Borsta, tvätta putsa. Första starten är 15:00 och jag startar väl lite senare än så. Ska bli sjukt kul och jag hoppas Hyenan är på topp haha. Ska försöka uppdatera resultaten här eller på instagram direkt! @asslatjejerna
 

På hovslagarskolan.

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 11:11 /
0 kommentarer

Bloggar live från Hästivalen. Just nu är jag på hovslagarskolan, där Winston precis är urlastad. Han ska medverka instruktionshäst här idag. 
 
 
 Vad tror ni om denna till Winston?
 
 
 

17

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 10:57 /
0 kommentarer

Då var man ett år äldre. Och en dag om man ska vara exakt. Fyllde ju faktiskt år igår och firade det med lite släktkalas och en dressyrtävling på kvällen haha. Ser inget speciellt i födelsedagar längre, men here i am, snart vuxen 

IDAG BÖRJAR HÄSTIVALEN

Asslatjejerna / 09 Augusti, 2013 - 10:14 /
0 kommentarer

 
Schemat för ALLA dagarna hittar ni HÄR. Missa inte!

 
Kolla vilka som bloggar om Hästivalen i helgen då 

Berättar mer imorgon

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2013 - 23:23 /
2 kommentarer

Somnar snart på stolen så update om eftermiddagen får ni imorgon bitti. Villgott förvånade mig iallafall och skötte sig dunderbra!
 

På språng

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2013 - 17:30 /
1 kommentarer

Åker snart upp till stallet, tar in plutten och gör iordning honom inför programridningen. Kommer rida både en LB och en LA klass så det blir roligt. Hoppas han bibehåller lika mycket energi till båda bara.
 
Knoppar får jag se om jag hinner trycka ihop. Är ju inte världsbäst som ni kanske har märkt haha, men något kanske går att fixa på de minutrarna 
 

Filmsnutt

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

Amis går slalom mellan ben

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2013 - 12:36 /
0 kommentarer

Veckan med dålig uppdatering

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

I ungefär en vecka tillbaka har vi legat lite lågt med uppdateringen. Jag och Felicia har hittat på massa saker ihop och då har man liksom lagt datorn åt sidan, närmre bestämt inte haft varken tanke, tid eller lust att gå och sätta sig här.
 
Under de dagarna hann jag iallafall inhandla ny jacka, väska och skor inför skolan samt lite till kläder. Även två nya hål i öronen togs och en ny frisyr och färg lades i håret. Är väl inte allt för glad att frisören klippte bort mitt långa hår, men med tanke på hur länge sedan det var sist får jag väl inse att det var behövligt 
 
Ridning har det inte blivit någon alls. Det var min enda långa paus från stallet denna sommaren och den höll ändå bara på i några dagar. Det mår man inte bra i längden av haha!
 

Kan man bli mer spontan

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2013 - 09:50 /
1 kommentarer

Ikväll är det pay and ride på stallet som det inte vart planerat att jag skulle vara med på, men nu efter lite om och men får det bli så iallafall. Denna gången ska jag prova att rida LA-programmet. Även om han inte är dressyrriden på ett tag och lite svag i galoppen kan det vara bra att göra den starten nu och sedan veta vad man ska träna på för att få bättre resultat nästa gång.
 
Detta betyder alltså att jag har ungefär 9 timmar på mig att plugga in ett för mig helt nytt program, men det ska nog gå, bara jag håller koll på vart alla igångsättningar och avbrott skall ske... Dags att börja plugga in!
 

Dom satt som en smäck

Asslatjejerna / 08 Augusti, 2013 - 08:53 /
0 kommentarer

Provade dom nya tävlingskläderna igår och är riktigt riktigt nöjd! Kommer bli riktigt stiliga på fredag jag och Hyenan så ni kan få se en bättre bild då hihi. 
 

Gympadax

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2013 - 22:54 /
0 kommentarer

Idag blev det markarbete för Hyenan. Värmde först upp med tempoväxlingar och lite lösgörande arbete innan jag gick på övningarna. Detta för att få han mjuk och följsam och så jag lätt kunde plocka upp honom på tygeln utan att han blev tung eller hängig. Startade gjorde vi sedan med trestuds. Började först med lite kort emellan så att han fick hoppa upp sig lite, sedan längde vi något vilket gjorde att jag fick komma in i ett lite bättre grundtempo så att Hyenan skulle räcka till genom hela serien. Det funkade hur bra som helst, båda var fokuserade så allt blev bara rätt.
 
Så småningom plockade jag bort ett hinder så att det blev en kombination och rullade över den några gånger. Inga direkta konstigheter där heller. Avslutade med ett enkelt lite högre räcke från båda hållen och det klippte han som om ingenting. Travade sedan av i en något lägre form där jag ville få honom att sänka nacken och stretcha lite. Sammanfattningsvis tyckte jag det var ett bra pass. Hyenan var till och med lite taggad och då blir det ju såklart ännu roligare!
 

Dagens outfit

Asslatjejerna / 07 Augusti, 2013 - 22:39 /
0 kommentarer

Haha så här charmiga och välmatchade var vi idag 
 
 

Sommarens sista shopping!

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2013 - 18:41 /
1 kommentarer

Varför har vi inte uppdaterat?

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2013 - 12:20 /
1 kommentarer

För det är SOMMAR och skolan börjar när som helst och jag tycker alla ni borde njuta av sista av ledigheten även om det betyder att ni dras från verkligheten ett tag!
 
Men ni kan va lugna, imorgon är vi tillbaka som innan 
 

MISSA INTE

Asslatjejerna / 06 Augusti, 2013 - 12:16 /
1 kommentarer

Njuter av sista ledigheten

Asslatjejerna / 05 Augusti, 2013 - 19:25 /
2 kommentarer

 

Lycka till Emilia

Asslatjejerna / 03 Augusti, 2013 - 07:00 /
3 kommentarer

Idag åker Emilia och tävlar i Grästorp med lilla Winston och vi håller tummarna för henne här hemma 
 
 
 

I storhästformat

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

 
Knäppte en bild där Lövvi fick bli storhäst, kan inte låta bli att jämföra henne med Danny. Eller vad tycker ni? 
 

Mer av fina Lövvi

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2013 - 10:27 /
2 kommentarer

Morgontrött?!

Asslatjejerna / 02 Augusti, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

 
Haha så här låg min vovve sent på morgonen på väg till tävling häromdagen. Snacka om morgontrött!

Oturs-turen

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2013 - 20:54 /
3 kommentarer

Började eftermiddagen med att rida dressyr på Villgott. Jobbade mycket övningar i trav såsom volter, omställning och skänkelvikningar för att få honom fokuserad och avslappnad innnan jag gick över i galopp. Där var han såå mjuk och stadig men han tyckte det var rejält jobbigt att gå sådär fint och samlat. Jobbade på att kunna ställa honom åt båda hållen oavsett galopp och att han skulle fatta galoppen för innerskänkeln och inte bara hoppa iväg sådär. Jobbigt ju  Sänkte sedan nacken sådär fint och avslappnat i avtravningen och frustade nöjt. Den biten gjorde jag inte så länge i och med att galoppen var rätt tuff. Han fick en längre avskrittning istället.
 
Hyenan skulle ridas ut, men efter att ha galopperat en sträcka märkte jag att han hade glappsko, så det var bara att vända hela långa vägen och skritta hem. Kul...
 
 

"De gröna"

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2013 - 17:00 /
2 kommentarer

 
En hälsning från sommarhagen där Come on och Villändra strosar runt. Denna månad ska dessa få komma igång och jobba och förhoppningsvis ridas ordentligt efter det. Längtar ni lika mycket som jag att se vad som kommer bli av dessa framtidsstjärnor? 

Träningshelg för Eamon Hickey 17-18 aug

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Nu är en träningshelg på Wärmagården i Götene/Fullösa för Eamon Hickey bokad och klar. Det blir två pass på lördagen, varav det första är markarbete och det andra hoppning. Sedan blir det ett hoppass på söndagen. Priset för dig som vill vara med en dag är 400:- och om du vill vara med hela helgen 700:-. Boxplats och sovplats ingår för dig som är i behov av detta. OBS. Grovfoder till häst erbjuds inte.
 
Anmälan till Åsa Larsson: 070-3667862
 
 

Kvällsridning är bland det bästa

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2013 - 13:00 /
2 kommentarer

Ikväll ska jag upp och rida, men vad som står på schemat vet jag inte riktigt ännu. Hade tänkt att dressyra lite på Villgott, det är mest Hyenan som det inte är så mycket planerat för. Skulle behöva hoppa lite innan tävlingen på fredag, men han behöver också få komma ut och galoppera i skogen. Får bli lite spontant ikväll...
 
Tack förresten för den fina respons jag fått på inlägget jag skrev häromdagen... Era ord värmer!
 

Programridning på Wärmagården

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

När? Torsdagen den 8:e augusti
Första start? 18:00
Klasser att välja mellan: LC:1, LB:1, LA:1
 
Anmälan till Åsa Larsson: 070-3667862
 
 

1 augusti för er som missat

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2013 - 09:00 /
3 kommentarer

Sådärja, ny månad och nya tag. Ridskolan börjar om 20 dagar, ungefär iallafall. Då ska hästar, stallet och vi vara klara för en ny rolig och lärorik termin  Är ni intresserade av någon grupp här hos oss på stall Assla kika in här.
 
NYTT
 
* Lite nya hästar kommer. Några gamla kommer tillbaka och några inköpta dyker upp. 
 
* Tävlingarna fortsätter, både på storhäst och ponny. Mer om det när det närmar sig!

* Tina är bättre och ska börja skrittas och travas
 
* Danny ska få vila lite då han fallit ur väldigt det senaste. Han går toppen i verksamheten men hans välmående går givetvis först!
 
* Eamon Hickey kommer och har träningar hos oss!
 
 

Hopplös man

Asslatjejerna / 01 Augusti, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

 
 
Hyenan har verkligen jättesvår man och tro mig när jag säger att den varit värre än på bilden. Ett tag hade han knappt någon, den bara växte som stubbman 
 
På tävlingar vet jag inte riktigt vad jag ska göra med den. Den är för liten för att göra någonting med men så tråkig att man inte vill låta den vara som den är. 
 
Någon som har tips på vad man gör för att piffa upp en sån här man? 
Någon som vet hur man får manen att växa fortare?