svar på komentar..

Asslatjejerna / 30 November, 2010 - 22:36 /
2 kommentarer

hej!

Fick en komentar där det stod att vi ofta skrev för långa texter, och det vore önskvärt att vi skrev mindre. Men det är så att vi skapade vår blogg för att kunna skriva om våra riddagar på stall assla och det skrev vi redan i vårt första inlägg så :) Självklart har vi faktiskt gjort korta inlägg också, men just dom om dagen brukar bli längre. Dock försöker vi slänga in lite småinlägg om någon häst kommer eller åker, eller något annat.

Där fick du ett svar iallafall varför vi skriver våra långa inlägg. Faktiskt tycker iallafall jag, att det är tråkigt att läsa korta inlägg hela tiden, så egentligen beror det ju på vem man är som person? Och förresten. Tummen ned till att detta var en anonym komentar!

/carolina

Äntligen!

Asslatjejerna / 29 November, 2010 - 15:50 /
6 kommentarer

Tjoho!!

Äntligen har bussarna börjat gå, så nu kan man äntligen ta dom upp till stallet igen! yippi!
Så idag blev det inget stall för någons del. Men imorrn ;) ♥

/carolina 


foto: Sanna Pettersson

En vinterbild på mig och underbaraste Lövvi!

Vinterns första tolkning ♥

Asslatjejerna / 27 November, 2010 - 21:19 /
3 kommentarer

Tjolahopp i galopp ;d


Idag så red jag ut med Carro, vi red först ut på Lövvi och Bruno en liten tur.
Det var sjukt kul, red "ettan" 2 gånger sen blev det för kallt, hästarna var piggelinisar as pigga asså..
men det var kul ;d fast kallt som f*n !
Sen när vi äntligen frusna och svinkalla kom tillbaka till stallet så tog vi massa vinterbilder men dom har carro på sin mobil så dom kommer en annan dag ;)
Sen släppte vi ut hästarna mockade lite snabbt och lätt, sen kom Jocke ut och bad oss ta in Bruno för han skulle dra ut hö/hösilage till deras hage, hah gud vad söt han va när han drog den :')
Sen så släppte Jocke ut han igen för jag och carro frös så så vi gick in till deras kök och värmde oss lite.
satt och snackade med Åsa och Jocke (när han kom in) om vi inte kunde tolka idag. Vi hade pratade om det ett tag men inte blivet av haha,  men så bestämde vi oss för att tolka efter candy och bruno, (vi hade ju som tur var inte ridet så hårt eftersom vi inte visste om vi skulle tolka eller inte så vi tog det ganska lugnt) så pratade vi lite och sen blev det bestämt. Jag och carro gick ut och tog in Candy och Bruno. gjorde iordning dom och sen bar det av ut på åker med pulka och skidor efter (a)
Jag red bruno först, Åsa red Candy, Jocke och en anna(kommer inte ihåg vad han hette hah) åkte skidor efter bruno samtidigt haha och det gick vell sådär första gången.. Jocke stog kvar ett tag men den andra ramlade men efter ett tag så ramlade Jocke också haha. Sen så blev Bruno så trött så vi gick in med han, jag ville även åka efter en gång.. så ja gick in med Bruno sen fick Jocke ta hand om han, menas jag gick ut till Åsa och Candy och satte mig bakom pulkan(tefatet) det var sjukt roligt men jävlars vad kallt det var om ansiktet och benen ;o
fick typ halva åkern på mig kändes det som, min haka var helt bortdommnad efter "åkturen" haha ;o sen gjorde Åsa och Jocke iordning hästarna menas jag sprang in till deras kök och värmde mig med Carro ;) ( hon hade gått in före för hon frös så) sen satt vi där och pratade lite, sen kom Jocke in och sisst men inte minst så kom Åsa också in.
Sen så kollade jag och Carro igenom massa gamla kläder som Åsa skulle slänga.. så vi kollade igenom dom och hittade ett par skor, 2 vinter jackor och 1 vind/vatten jacka (a) Carro hittade typ 2 par skor, en jacka om jag minns rätt och sen ett par vita ridbyxor också, Tackk så mycket igen ;) haha♥
Sen spelade jag och Carro in värdens fulaste video HAHA, skit den kanske kommer upp här någon dag vi får se ;)


Foto: lånad från google.se

// Sanna

Vinnare.. *trumvirvel* ;)

Asslatjejerna / 26 November, 2010 - 18:00 /
18 kommentarer

Emma Edwardson med hästen Bourgogne vann våran Outfit tävling! :)

Ett litet + får hon också eftersom hon tipsade om våran tävling på hennes blogg grattis :) 


Benlindor/skydd skulle vart med då hästen ser "tom" ut..

2 avramlingar ;)

Asslatjejerna / 25 November, 2010 - 20:14 /
6 kommentarer

tjooooooo!

Vart i stallet sen 2 men kom hem för en timma sen typ. Idag var Julia med oss i stallet, och jag och pappa hämtade upp dom när vi åkte från Götene. När vi kom till stallet, och pappa släppt av oss så körde han fast, haha! Så Jocke kom ut och skottade fram honom :p Eftersom hästarna vi skulle rida (Candy, Lövvi, Bruno) skoddes och inte var färdiga började vi mocka lite granna. Och dom satte även på snösulor på hästarna, wiiiiii super! Så när vi sadlat och tränsat så hoppade vi upp och Lövvi kunde verkligen inte stå still haha! Vi gick till höger, för vi skulle rida min cykelrunda, men sen blåste det skitmycket så vi ville hellre rida i skogen, och vi vände. Lövvi blev såklart hysteriskt glad, men saktade besviket ner när hon märkte att vi inte skulle in på stallplanen. Aja, vi bestämde oss för att rida in på Ettan iallafall, och där inne i skogen var det jättemysigt! Är faktiskt inte så tråkigt nu med snön när man kan rida nästan vart som helst hihi :) Och vi lyckades faktiskt galoppera i något "djup" snö idag, utan större missöden för någån ;) Vi red rundan 2 gånger, innan jag ville rida hem, för annars skulle mina tår gått av! Fast Julia och Sanna ville fortsätta ett varv till. Så jag började trava hemmåt på Lövvi, och när vi var vid beteshagen, så skrittade vi och efter det så började Lövvi takta och drog upp huvudet.. Och jag undrade vad hon höll på med, och trodde det var grävmaskinen som jobbade framför oss. Men när jag vänderpå huvudet så kommer Bruno dundrande i full galopp! Och jag tvärvände Lövvi, så hon inte skulle få för sig att sparka eller hoppa frammåt. Och när Bruno aldrig sprang förbi, utan rakt mot oss så hoppade en liten chockad Lövvi ner i diket på 2 språng och jag dimpade ner i snön. Eftersom hon höll på med sina krumelurer så hamnade jag framför henne på marken men hon bara tvärstannade och väntade tills jag rest mig upp, innan hon tog ett stort skutt upp på vägen igen. Tur att jag höll kvar i tygeln. Annars hade det vart 2 hästar lösa, hihi. Men först fuderade jag lite på vart jag skulle, men antog sen att Bruno sprang hem, och Sanna kunde skadat sig, eftersom hon inte svarade på samtal. Så jag gick med Lövvi en bit, och satt sedan upp och travade iväg igen. Men jag mötte både Sanna och Julia nästan direkt, och dom var okej ;) Bruno hade typ sprungit in i skogen och dragit ner huvudet så Sanna tappat stigbygeln. Sen hade han gett ifrån sig några busiga bocksprång så Sanna nästan flög in i ett träd haha! Jag hoppade av och gick med dom, och sedan gjorde vi iordning hästarna och stallet, och ringde efter hemskjuts :) Och nu hamnade jag här ;)


/carolina


I'm lovin it!

stooorm

Asslatjejerna / 25 November, 2010 - 08:38 /
6 kommentarer

hejsansvejsan!

Är hemma från skolan idag, för alla skolbussar är inställda.. tjoho! Betyder att jag kan åka extra tidigt till stallet! ♥
Och Sanna skulle kanske ta med sig en kompis idag igen, så det blir isf en uteritt på 3 :) Vi funderade på att tolka efter Bruno, så då blir ridturen innan. Men vi får la se hur planerna blir framåt eftermiddagen.

/carolina

foto: Carolina Willig

Är helt slut på nya bilder, så en gammal sommarbild får vara med idag.. Vilandra och Arien.

Hiss & Diss

Asslatjejerna / 23 November, 2010 - 19:13 /
10 kommentarer

 

 

Asslatjejernas hiss: reflexer

 

*Inte bara benreflexer utan tygelreflexer, reflexvästar, reflexridtäcken o.s.v också..

* Otroligt bra att ha, eftersom vi oftast måste rida när det börjar mörkna!

* ett + för spännena som håller dom extra bra på plats.

* Vattentåliga (oftast)

 

Asslatjejernas diss: grindhandtag utan färste att sätta i den understa tråden i.

 

 

* Ush för sånna handtag där tråden går rakt in i handtaget! Den ska vara fäst i en "ring"

* Finns inget att sätta den understa tråden i, så att man kan öppna båda trådarna samtidigt.

 


/carolina & sanna

Uteritt med Jennifer..

Asslatjejerna / 22 November, 2010 - 21:46 /
2 kommentarer

Tjenakväll ;)

idag har jag vart med jennifer, vi skyndade oss hem, åt och bytte om och skyndade oss till fornäng för att ta kvart i 3 bussen till stallet♥ vi ställde oss i busskuren(den som ja trodde var rätt) men det kom aldrig någon buss till den,
utan bara till den som var bakom/framför den vi stog i.. sen när det hade åkt en buss precis från där vi skulle ha stått så ringde ja Carro och frågade om inte bussen borde komma snart, då undrade hon om vilken buss sak vi stog i, ja bara: den som är sönder..? haha men det var visst fel busskur, vi skulle ha stått i den som var bakom/framför, den som det åkte en buss ifrån nyss.. ig befriad som jag är så fattade ja inte det HAHA, menmen vi stog och väntade och frööööös i 1 timma sammanlagt innan nästa buss kom, då hoppade vi på rätt som tur var, när vi äntligen kom fram till stallet hade det redan börjat att bli mörkt så vi skyndade oss att hämta Candy och Bruno gjorde iordning dom.  När vi äntligen kom ut efter lång tid (1 timma ca.) eftersom vi va tvugna att brodda hästarna också. så var det redan mörkt ute men vi red ändå, red på en lång grusväg som igentligen inte leder någon stans men den var rolig för det hände saker på den hela tiden så det blev inte långtråkigt, gick både skritta trava och till och med galoppera ;) men efter ca 1 timma så kom vi nästan fram till en asfaltsväg så vi vände hemmot igen och då var det bäcksvart ute när vi red hem och när vi sedan äntligen kom hem frusna och kalla så var det kolsvart ute. Ge hästarna ordentlig ryckt, brodda ut, släppa ut sötnosarna och sedan fixa sjuts hem.
men innan vi åkte hem så hjälpte vi Jocke att släppa in hästarna  (: dagen var bara helt klart bäst !♥
serriöst inte skrattat så mycket på länge ! haha vi satt och sjöng på låten : Far ja får inte upp min kokosnöt..(dirrrin) inte äns med hammare och spik(durrin) jag har slagit med en hammare..
haha sen kommer jag inte ihåg mer, men skit va kul det lät, aja ska inte skriva mer nu, måste sova om ja ska orka upp till skolan imorgon, tyska "prov" och ja har knappt tränat, hela kapitell 1 och ja kan typ 5 ord max..

puss hejj ♥
/sanna

Foto: Sanna Pettersson

Simpson är söt ;*


Mot stallet, med knapp frukost i magen..

Asslatjejerna / 21 November, 2010 - 17:40 /
2 kommentarer

tjänare.

Idag red jag och Sanna 4 hästar sammanlagt. Trodde vi skulle hinna mer, men det är så kallt, :s.
Jag kom till stallet 1.5 timmar före henne så jag mockade klart alla spiltor och sopade snyggt i gången. Busade också med Rassel i evigheter haha ♥. Men när hon kom hade jag redan börjat frysa så vi fyllde bara på vatten överallt, fixade lite för Bruno, Vilandra och Winston i lösdriftet, innan vi gick in och värmde oss i 10 minuter, typ. Sen tog jag in Lövvi och hon Vilandra. Hon skulle rida barbacka, men ikke jag ;) Vi skulle bara rida lilla rundan men när vi nästan var framme så började maskiner brumma i skogen, så vi vände, och red åt andra hållet. Eftersom vi bara drev runt och inte hittade någon vettig väg, så red vi hem och mös klart med hästarna
Sen började vi att ta ut skitig halm ifrån den stora boxen men det var jättetungt så vi orkade inte mer än typ en 3:dje del haha! Så vi tog inte Candy och Simson. Och eftersom det inte var meningen vi skulle rida så långt, så tog jag honom barbacka. vi red lite på asfaltvägen, som vi aldrig ridit förrut. (fast galopperade i skogen) Och sen vände jag men Sanna ville fortsätta. Så vi, till hästarnas protest, red olika vägar hem, och när jag var hemma i stallet igen, så kom mammsen, så jag fick dra. Utan att säga hejdå till Sanna, för hon var fortfarande ute haha!

/carolinaFoto: Carolina Willig

Sötaste Simson! ♥

hemma ;(

Asslatjejerna / 20 November, 2010 - 22:00 /
7 kommentarer

halojjj

har inte vart i stallet sen i måndags. Känner mig sjukt deprimerad haha! nejmen, seriöst. Saknar stallet enormt och det har inte ens gått 1 vecka.. Man vänjer sig ju så. Men dags att ta igen lite, så imorrn blir det en stalldag, och jag och Sanna har runt 7/8 hästar att pyssla om och rida! tjoho :d

/carolina

 

foto: Carolina Willig

Lövvi ♥ ...Bilderna blir suddigare på bloggen..

Lövvi igår ♥

Asslatjejerna / 19 November, 2010 - 15:00 /
7 kommentarer

haha föregående inlägg (från carro) haha våran humor asså skit ! men erkänn att dom var roliga ? haha ♥

Han inte blogga igår efter att ja kom hem från stallet, utan ja åkte direkt till ridskolan..

menmen när ja cyklade mot stallet så såg jag att det var en grävmaskin i skogen, ja tänkte fan de kommer aldrig gå.. men efter att ja hade gjort iordning Lövvi suttit upp och så.. så hördes det inget från skogen så ja red mot ettan som ja tänkte att  ja skulle rida.. men ja kom bara till början av skogen innan hon tvärstannade, men hon gick frammot lika fort igen, men då brummade det till från grävmaskingen Lövvi blev skit rädd, reste sig och galloperade hem igen.. fast ja fick som tur var stopp på henne igen lika fort. så ja tänkte ja prövar en gång till och ser om ja kanske kan komma förbi men det gick inte, hon gjorde lika dant fast nu galopperade hon inte hem..
så ja fick rida åt andra hållet ist (:
När vi hade kommit till stallet igen var hon jätte lugn, men när vi kom förbi ladan så blev hon jätte stissig och  hoppade till för en håla i marken xd -.- efter det så skötte hon sig jätte bra, blev rädd för ett sjul eller vad det nu är som står på sidan av vägen och sen blev hon rädd för isfläckar och gräset när det blåste(gräset var långt)
men det var bara att hon hoppade till lite lätt och fortsatte frammot så hon var jätte duktig ;d
och jag lekte nog relfexmänniska haha, ja hade reflexer över hela mig typ..
men ja har kommit på att det är roligt att ha reflexer på sig ;d ♥
ngn mer som håller med mig..?


// Sanna


Alla hästar...

Asslatjejerna / 16 November, 2010 - 21:38 /
8 kommentarer

(sorry för att det blev både blogginlägg av både mig och Sanna. Såg inte att hon hade bloggat, så båda kan väll lika gärna vara där ;))


Asslahumor: (åtminstonde min och Sannas.. Jocke tyckte nog inte det var vidare kul, haha!)

Alla hästar åkte hästtransport utom Vilandra
för hon fick vandra

Alla hästar hade gott samvete utom Vilandra
hon kunde konsten att klandra

Alla hästarna förstod vad dom skulle göra utom Brownie
hon var inget geni

Alla hästar var smarta utom Vilgott
han kunde inte nått

Alla hästar hade fina färger utom Carola
henne fick vi tyvärr måla

Alla hästar var kastrerade utom Calle
han hade kvar sin balle

Alla katter fick mat för dagen utom Steve
han fick en helt ny teve

Alla djuren fick mat att äta utom hönorna
dom fick äta rester av bönorna

Alla hundarna drack vatten utom Affe
han drack kaffe

Alla hundarna hittade till stallet  utom Rassel
för honom blev det bara trassel

Alla hundarna skötte sig på dressyrkursen utom Rassla
hon var alltid den som trassla

Alla hästarna fick åka på semester utom Flemma
henne glömde vi hemma

Alla hästar kunde prata ren svenska utom Rowdy
han sa bara howdy

Alla hästarna klarade banan på första försöket utom Arien
hon fick försöka igen.. och igen och igen

Alla hästarna visste vilka dom va utom Simson
han trodde han var Winston

Alla hästar placerades i dressyren utom New Luck
för honom blev det hejdå och tack

Alla hästarna simmade över till ön utom Aloha
hon hamnade på botten av åa

Alla hästarna var på bra humör utom Queenie
hon var alltid så grinig


Alla hästarna trodde på tomten utom Flemminghton
han hade aldrig sett någon sån

Alla hästarna drog tunga vagnar utom Bruno
han åkte runt i Åsas peugeot

Alla hästarna föredrog vatten utom Bruno
han drack bara cappuccino


haha Lövvi och Candy blev utan...

vann ;)

Asslatjejerna / 16 November, 2010 - 21:01 /
0 kommentarer

tjohejsan!

Vill först informera er om att vi, asslatjejerna, vann tävlingen hos Lizzylover där jag gissade rätt på vems hovar det var på hennes bild :)


Men, idag åkte Sanna med mig med bussen för första gången på hennes busskort hihi, och vi gick inte och bytte om direkt. Asså det var typ mörkt redan när vi åkte i bussen, så vi kände oss ganska stressade när vi gick ut till stallet. Iallafall tog vi in Lövvi och Vilandra direkt, och bestämde för att mocka etc efter. Vi skrittade lilla rundan, jag red Vilandra barbacka och Sanna red Lövvi. Det var kolmörkt i skogen, och kallt var det med, så det var skönt och så att det inte var fler hästar som verkligen behövde ridas. huh ;) Aja, efter ridturen så kom Felicia, för hon skulle träna för Matilda på Candy, och medans hon ryktade henne, fixade vi hästarnas mat och mockade snabbt ur spiltorna. Sen gick vi in för vi frööös så om händerna haha. Och vi hade så trevligt och kul att vi glömde av tiden x) Så 10 minuter senare än vi skulle gick vi ut för att ta in hästarna och fixa hösilage och sånt. Fast då kom våra papphuvuden och hämtade oss, så, ja, vi hann inte mer hihi :)

/carolina

foto: Jennifer Hultman Holmgren

När jag red med jennifer och hennes kompis :)stallet(y'

Asslatjejerna / 16 November, 2010 - 20:57 /
0 kommentarer

Hejsan hoppsan.

Idag åkte ja med Carro till stallet, med bussen sjukt läskgit för det var den där Ronaldo eller va fan bussschafören heter xdd usch han är läskig..

Menmen när vi kom så bytte vi om, hämtade hästarna och gjorde iordning Lövvi och Vilandra♥
red ut en liten sväng, red inte så långt eftersom det var mörkt och vi hade ingen lampa..
efter det så gjorde vi ordning hästarna pratade med Felicia som äntligen är tbx i stallet igen ;d
efter det så gick vi in och pratade med Jocke lite.. haha sjukt kul. Slutade med mycket skratt kan jag säga.. skrattar fortfarande åt en skämt haha. lydde ngt sånthär: alla hästarna visste vem dom va förutom simpson han trodde han var winston! HAHAHAH ngt sånt gick den. Min humor asså den är inte som alla andras !

Imorgon blir det nog stallet och kolla när alla sötnosar hoppar ;d ♥

Puss och hej leverpastej!

// Sanna

Arien är söt ;*

Lite bloggande ..

Asslatjejerna / 15 November, 2010 - 20:39 /
1 kommentarer

Hmm ber om ursäkt för att jag inte har vart så social det senaste men har haft mycket och göra men nu är jag tillbax ;d

Efter en ofrivillig hästfri vecka längtar jag ut till ponnysarna igen , bilen har vart trasig och i Fredags fick vi äntligen tillbaka våran saknade bil. Men redan samma dag började bilen krängla så felet med bilen var inte lagat -_-

Men hoppas bilen håller ett tag till =)
Hoppas på att vi åker ut i morgon ,så jag kan få träffa gostrollen ;:D<3

Slänger in lite gamla bilder ;)
Brunos söta mule ;P


Emilia och Särkens Winston (L)

Jag och New Luck

Jag ,Åsa och Kildavin Queenie

/felicia

Barbacka tur :thumbup:

Asslatjejerna / 14 November, 2010 - 20:29 /
3 kommentarer

att rida barbacka är verkligen det bästa som finns! (y)

Idag så red jag med carro igen efter en hästfri vecka..
Först så red vi ut på Lövvi och Bruno, ja red barbacka på Bruno älsklingen ♥
Sen när vi va påväg hem så ser vi att det kommer en bil, går in mot kanten så märker vi att bilen saktar in väldigt mycket oh tillslut märkte vi att det var Åsa och Jocke som kom haha,
när kom tillbaka från ridturen (vi red ettan 3 gånger) så gick vi ut och gick med Simpson och Rowdy Boy. ( Rowdy har kommit hem igen :D ) gick bra med dom också fast Rowdy gick på mig hela tiden :tired: Sen så när vi skulle släppa in dom igen så sticker dom under tråden och då kommer ju såklart Calle också ut... haha
men dom var lätta att fånga.
Sen så red vi ut barbacka bägge 2. Vi red Vilandra och Candy, ja candy och carro vilandra, dom var rätt pigga, i andra galoppen så kickande Candy 1 gång haha men jag satt kvar :rolleyes:

Skit vad ja har saknat att va på Stall Assla ;o menmen nu är jag tbx igen :D


Gammal bild på mig och Bruno, hoppas vi inte har haft den tidigare.. sry för repris bild isf (:

foto: Carolina willig


/Sanna

jennifer-dag :)

Asslatjejerna / 13 November, 2010 - 20:25 /
5 kommentarer

hejsansvejsan!

Sitter här hemma och.. ja, gör ingenting... Har precis kommit hem från Jennifer
Har tillbringat hela dagen med henne kan man säga. Först skjutsade Benny upp oss till Stall Assla, och jennifer hade även med sig en kompis som hette Maja. Det var lite krångel, och det tog lite tid innan vi bestämde oss för att jag skulle rida Vilandra, Jennifer Candy och Maja Simson. Simson passade jättebra till henne eftersom hon bra ridit en gång innan. Vi red etta-rundan, fast alla hästarna fick rejäla snöstyltor när vi gick i skogen, så vi galopperade några gånger fram och tillbaka på grus hehe :). Gick finfint för allihopa, och än en gång blir man påmind om hur mysigt det är att vara där ♥ Aja, vi ryktade av dom lite snabbt och satte på dom täckena innan vi släppte ut dom igen. I väntan på att Benny skulle hämta oss igen, stormyste vi med Winston. Otroligt vad mycket NH han kan egentligen, när vi bara står i boxen. Än då är han lyhörd och rör sig för minsta rörelse vi visar honom. Han är otrolig! Och haha, kärlek har han. Följde efter oss som klistrad, i både skritt och trav, i boxen. Mysponny! Jaja nu ska jag sluta tjabbla om Winston hihi! Efter ridningen åkte vi till Stardust, Jennifers medryttarhäst, och där red hon en sväng, :)

/carolina

och jag har inga bilder för dom har Jennifer på sin kamera ;(

foto: Johanna Hallbäck

Hittade en bild på Felicia och Vilandra från KM:et

tävling: outfit

Asslatjejerna / 12 November, 2010 - 14:08 /
11 kommentarer

Vi tänkte börja med tävlingar här på bloggen.

OUTFIT TILL HÄST
Både ryttare och häst ska finnas på bilden.
Ni som vill vara med att tävla;


Mailar bilden till mcarro@live.se, där namn på dig och hästen och din blogg ska stå med. ett+ får ni om ni delar med er av detta inlägg på eran egen blogg =)

Vinnaren utses en dag på helgen, och den kommer läggas upp på bloggen med vinnarbilden och länk till vinnarbloggen. För att vi ska veta säkrare så får ni lägga en kommentar där det står att ni är med.

Nu är det bara ut och fota, lycka till!


exempel:

lånade bilder

igåår

Asslatjejerna / 11 November, 2010 - 14:28 /
3 kommentarer

hej!

Igår var jag i stallet efter skolan. Faktiskt inte så kallt, men efter att delat med mig av lite äpple(praktiskt taget hela äpplet) till hästarna så blev det faktiskt kaaaallt. BRR! Aja, jag mockade lite snabbt och började fylla på vatten till hästarna. Skulle till ridskolan efter så skulle inte vara i stallet så länge. Men väntade och väntade och då ringer pappa och sa att dom hade kört fast. haha! fick cykla i världens fart i den tjocka snön och hade med mig en skyffel. Pappa hade bara frågat om det inte fanns någon stark häst... jaja, slutsats: vi (hrm; pappa) körde över skyffeln och är nu skyldig stallet en ny ;) förhoppningsvis köper han en ny imorrn på IKEA :)

/carolina

foto: sanna petersson

en gammal bild.. xd

 

SNÖoVÄDER .

Asslatjejerna / 09 November, 2010 - 19:44 /
4 kommentarer

hejsan hejsan...

Fasiken vad det snöar ute! Rena pissvädret. Kommer inte fram till stallet i detta vädret heller så klart, fast man ser fram emot att stå där i det mysiga stallet och mocka spiltor :( Mamma ville helst inte köra ut idag, eftersom så många kört av vägen också.. Så hem fick det tyvärr bli. Skulle annars vällryktat Lövvi om inte annat promenera en bit med henne. Fast när jag kom hem kom jag knappt fram till dörren, för seriöst man BLÅSTE iväg! Alla glodde ju såklart också när jag fick springa istället för att iallafall komma några meter frammåt.

HATAR SNÖ, mysigt men i vägen!

/carolina

foto: carolina willig

Från "förra" snön.. Inte ett rådjur i sikte..

Hästporträtt.

Asslatjejerna / 08 November, 2010 - 20:32 /
7 kommentarer

Jag har fotat alla ponnysar som just nu står på stallet ♥


Lite huvudporträtt:Carola

Lövvi

Candy

Bruno

Winston

Simson

Vilandra

Arien

(fattas Calle)
foto: carolina willig

/carolina

Tävling(:

Asslatjejerna / 08 November, 2010 - 15:40 /
1 kommentarer

Hejsan hoppsan i galoppsan..

Igår var det halloweenhoppning på Bölaholm :)
hade med Bruno.. på morgonen blev det upp till stallet och göra ordning hästen, sen ner till ridskolan och anmäla sig gå banan, lasta ut hästen och rida fram, var jätte nervös för hur det skulle gå!
Men det gick super i bägge klasserna ;d Dock rev han i båda men han hoppade som en klocka och ja som en kratta *host* hoppa före och lite sådär, långa tyglar hade ja med efter att han nästan gick ner på knä i andra starten.. men men ingen rosett men Bruno hoppade som en klocka och va jätte duktig, jätte nöjd ändå!

För Carro och Busen gick det nog också bra, några stopp men annars gick det nog super, han inte se och man va bara innen 1 och 1 :( men det verkar ha gått bra, hon efteranmälde sig i 60 1 gång till och det gick nog lika bra då med 1 stopp då med tror jah men det är sånt som händer ibland (:

ne nu måste ja fortsätta på mina kompliteringar i no... :(

slänger in en bild på mig och Bruno sen tävlingen ♥

foto: Susanna Rytterås


/ Sanna

Hiss & Diss

Asslatjejerna / 06 November, 2010 - 20:15 /
6 kommentarer

 

Asslatjejernas hiss:    deminridbyxor från hööks

 

 

 

* bra kvalité

* Sköna och rida i(och även andra stallsysslor)

* Snygga!

 

 

Asslatjejernas diss:       Flugmask också från hööks

 

 

* OBS. dissar inte själva masken, utan designen! vi menar; snyggare kan dom väll ;)

 

/carolina & sanna

 


chips och jordgubbssaft, ♥

Asslatjejerna / 06 November, 2010 - 19:16 /
1 kommentarer

bikinitrosa i skogen!

Sanna och Carolina sitter på Carros rum och våra fötter har presic värmt sig efter den kalla cykel turen hem från stallet.  Tårna var helt frusna för vi tvättade Bruno förut och gick i sjöar..
Men innan vi tvättade honom så red vi ut på Lövvi och Vilandra, vi red en kort runda för att sedan rida lite på banan. Det gick super för oss båda ;d fast båda hästarna var lite jobbiga i traven hehe ♥
Sen ryktade vi av dom lite snabbt, för att sedan ge dom mat och köra ut hösilage till Calle och Lövvi i hagen.
Jocke bjöd oss dessutom på en nybakt smarrig mumsig jättegod delicios sockerkaka haha!
Sen var det bara cykelturen hem kvar. Nu sitter vi här och är livrädda för morgondagen ;s
Sanna ska nämligen tävla Bruno på halloweenhoppningen (och carro på ridskolehästen, Busen). 60 för båda :)
Aja, nu ska vi titta om startlistorna har kommit upp

/carolina & sanna


foto: sanna pettersson

nyduschad Bruno ♦

fläääädersaft,

Asslatjejerna / 05 November, 2010 - 15:26 /
4 kommentarer

blomkiruka  jsaminris!

ja tjenna tjenna igen...

Idag är vår städdag, ja fan vad vi har städat idag, och klockan är 15:16?! Vi har ridit 4 hästar haha :o, inte ens mockat eller något. Men iaf så har Lövvi, Vilandra, Candy och Bruno fått motion :d Med Vilandra och Lövvi blev det en skogstur, medans Candy och Bruno fick gå ett pass på banan. Men nu är vi iallafall SVINhungriga!! haha..
så nu måste vi titta till våra pommes (y)

/sanna & carolinaeftersom det tydligen inte gick att ladda upp bilder, så får det bli en minibild på våran gamla header =)

fotodag ♥

Asslatjejerna / 01 November, 2010 - 18:57 /
6 kommentarer

mittbena i stallet!

haha! så blir våran rubrik, när vi stänger av skärmen och skriver ett ord var :)

Idag hoppade Sanna Bruno, och jag fotade litegranna ;) (och dom är även amälda till haloweenhoppningen) hehe..   Efter det tog vi även en ridtur på Lövvi och Vilandra ♥,
men här kommer lite foton:

/carolina & sanna
foto: carolina willig

:*

hemma just nu..

Asslatjejerna / 01 November, 2010 - 09:36 /
3 kommentarer

tjoho!

Ska bara skriva ett kort inlägg om gårdagen, eftersom vi inte hann blogga igår :p

Först så började vi med att putsa lite träns och tvätta massa bett, sen blev det sadelputsning också. Eller jag putsade åtminstånde Lövvis hehe..
Sen hämtade vi inte alla 5 hästarna på betet, och det var Ariens tur att springa lös, och hon funkade verkligen jättebra så! Sprang in i skogen då och då, men hur långt vågade hon innan hon kom busandes tillbaka? hihi. Aja, vi började med Bruno och Lövvi och tog dom på en ridtur. Vi skulle prova oss en ny väg, och frågan var bara vart vi hamna egentligen. slutsatsen var att vi red vilse iallafall. Och att Lövvi hoppade 1 dike av 3 och tyckte det hon redan hoppat var läskigt haha! gulllhäst ♥ Aja när vi tillslut hittade tillbaka på "stigen" vi red in på från början så var vi skitglada! hehe, man fick lite småpanik när man inte hittade hem.. Aja vi stannade upp i hagen, oh hoppade varsitt hopp var, innan vi skulle rida hem. När vi bytte hästar i hagen, så hoppade Lövvi till precis när Sanna hoppade upp, och innan hon fått stigbyglarna, så dom for iväg en sträcka genom hagen, Sanna=hängandes runt hennes hals haha :(.. Aja, sen pysslade vi lite med lortgrisarna Arien och Winston, och precis när jag började att knoppa Winston så kom jag på att det var nån jäkla gudstjänst, som man på konfan skulle gå, så jag och Sanna fick verkligen skynda hem!
haha aja! inlägget kke inte blev så kort trots allt .. hehe.

haha skojssig dag iaf och bilder kommer någon dag :d

/Carolina

foto: carolina willig

har inga bilder här, så Sanna och Lövvi :*