Vad tror ni dom säger...

Asslatjejerna / 30 November, 2011 - 15:00 /
2 kommentarer

Vad tror ni hästarna säger när snön börjar falla och man helt plötsligt rider runt i snö som täcker hovarna? Jag har funderat på denna tanken och det kanske inte är så illa ändå. Har ju vart helt emot denna årstid men nu när det snart är December kan man faktiskt tycka att det är dags...  Hästarna lär nog få riktigta vinterkänslor och bli hur spralliga som helst!

Bra hoppteknik...

Asslatjejerna / 30 November, 2011 - 14:36 /
5 kommentarer

Våran lille winston har kommit igång riktigt bra med sin hoppning nu, man kan förstå varför han har högsta poäng på hoppningen....ha ha Emilia har nästan svårt att sitta kvar på honom

Shit...

Asslatjejerna / 30 November, 2011 - 12:59 /
7 kommentarer

Ser ni bloggens bakgrund som svart eller som mur?! :o

De populära discogrimmorna...

Asslatjejerna / 30 November, 2011 - 12:00 /
5 kommentarer

På flera flera hästar ser man dessa grimmor sitta på. Verkligen jättepopulära har dom blivit, och ändå säljs dom relativt billigt. Är du en flitig användare av dessa?

Sökrutan.

Asslatjejerna / 30 November, 2011 - 09:00 /
0 kommentarer

Sökrutan till vänster i menyn är ju framförallt till för att ni ska kunna hitta i bloggen. Exempelvis om ni vill kolla på gamla inlägg eller söka för att se om vi någon gång skrivit om det. Men för mig funkar inte den sökrutan utan det kommer bara upp någon google-sida. Om det är så för er också tycker jag att man lika gärna kan ta bort sökfunktionen. Men då måste jag ju vara stensäker på att den inte fungerar för er med?Ibland saknar man faktiskt...

Asslatjejerna / 29 November, 2011 - 16:10 /
7 kommentarer

...De hästar som en gång varit här...

Bild rensning. Igen.

Asslatjejerna / 29 November, 2011 - 14:30 /
10 kommentarer

Har än en gång suttit och kikat igenom gamla bilder och sorterat bort 2010 bilderna i en mapp. Vilket jag borde gjort från första början då man inte riktigt kommer ihåg när alla bilder togs.
Favoritbild på Bruno, vintern 2010.

Benlindor med glitter.

Asslatjejerna / 29 November, 2011 - 12:41 /
4 kommentarer

Svårt att hitta lite benlindor som sticker ut? Klicka på bilden så kan ni köpa glittriga i olika färger!

Hööks snyggaste...

Asslatjejerna / 29 November, 2011 - 10:00 /
3 kommentarer

Vi kör på med ytterligare favoritprodukt i kategorin grimmor. Om jag absolut inte får välja grimmorna som jag skrivit om här i flera inlägg får det bli den här, som är riktigt läcker när den sitter på!

Kliniken.

Asslatjejerna / 28 November, 2011 - 17:38 /
2 kommentarer

Lövvi ska fortsättas rida, lite försiktigt såklart och bara en kort stund för att hållas igång. Röntgen visade ingen skada på skelettet i fram, så det kändes skönt. Det vi ska göra är däremot att smörja hennes mugg, som gjort att hon blivit svullen och sedan när den är borta får vi se hur hon är. Muggen kan ju inte vara andledningen då hon inte haft det under hela sin (Sina?) halta period. Vi får väl se hur det blir. Vi vet iallafall hur vi ska göra i nuläget utan att förvärra något.

Hoppträning med filmad avåkning...

Asslatjejerna / 28 November, 2011 - 12:04 /
2 kommentarer

I Onsdags förra veckan var jag och Emilia iväg på hoppträning jag hade My och Emilia såklart Winston, det gick jätte bra med My och rätt bra för Millan också.

Vi skulle träna på kombination och en gång hoppade winston av lite tidigt och gör ett såntdär katthopp så Emilia flyger som en vante och landar på hinderstödet. Först blev alla lite rädda att hon slagit sig men sen börjar hon as garva så då fattade vi att det var lugnt.

Mamma fick med det på film :P


Nu ska Lövvi in till kliniken. Jag hänger ...

Asslatjejerna / 28 November, 2011 - 11:40 /
0 kommentarer

Nu ska Lövvi in till kliniken. Jag hänger med in, bara att hoppas på det bästa och på ett snabbt svar! /Carolina

Grynpojken <3

Asslatjejerna / 28 November, 2011 - 11:29 /
0 kommentarer

Saknar min grynpojke :')

Klass 3 varning.

Asslatjejerna / 28 November, 2011 - 09:00 /
0 kommentarer

Igår var det egentligen tänkt att vi skulle dra på Pay and Jump på Skålltorp, men tävlingen blev inställd. Istället stannade vi i stallet och pysslade samt red ut på några hästar. Vädret var ju inget att hurra för då man till och med blev informerad om klass 3 varning. Men vi överlevde, och sedan tog vi oss en fika.

Kändis-hoppning

Asslatjejerna / 27 November, 2011 - 20:21 /
6 kommentarer

Ni får inte missa kändis hoppningen i kväll! Det är alltså en tävling i Globen med kändisar som ställer upp och hoppar en runda. Mycket roande måste jag säga.
Erik Segerstedt och Wille Crafoord är några utav dom tävlande.Caroline af ugglas i "kändis stafetten" tidigare.

Alltså 21.50 ikväll på SVT 24.

Storstäd i hästgarderoben

Asslatjejerna / 27 November, 2011 - 20:06 /
0 kommentarer


Skulle ju givetvis tagit en före bild också ..

Tävlingsmappar i plast.

Asslatjejerna / 27 November, 2011 - 19:47 /
1 kommentarerVill bara passa på att dissa denna lilla sak... Tävlingsmappar i plast. Ger sig efter att ha öppnat och stängt dom ett antal gånger, och går sönder i kanten. Hade en sådan röd men fick snabbt byta ut den mot en i tyg, bra mycket bättre!

Men tygmapparna rekomenderar jag starkt!

Julen närmar sig med stormsteg...

Asslatjejerna / 27 November, 2011 - 14:50 /
2 kommentarer

Det är faktiskt mindre än en månad kvar till det är julafton... Har ni något speciellt ni bestämt er för att köpa eller önskar ni er något i hästväg i julklapp?
Och snart ett 2012. Detta året har gått jäkligt fort, det var inte alls länge sedan man låg och solade på stranden och hade det gött i värmen...

Favoritbild på min sötnos.

Asslatjejerna / 27 November, 2011 - 12:00 /
4 kommentarer

Jag har ju mappar på datorn med bilder på alla hästarna på Assla i. Favoritbilderna på Tilly måste nog vara dessa, man kan ju aldrig välja bara en haha.

Nu tänder vi första ljuset.

Asslatjejerna / 27 November, 2011 - 10:33 /
1 kommentarer

Idag tänds första ljuset på staken. Och säger än en gång att jag är förvånad över att inte snön är här ännu!

Robert Whitaker.

Asslatjejerna / 26 November, 2011 - 20:16 /
2 kommentarer

2.12 meters hoppning, barbacka...

Glad ponny glad ryttare.

Asslatjejerna / 26 November, 2011 - 16:40 /
1 kommentarer

Ännu en gång var det några månader sedan jag satt på Lövvi, och då var hon ändå inte frisk och fick vila ytterligare. Jag red henne lite kort idag, och jag kan faktiskt säga för första gången på länge hur fräsch hon kändes! Frivilligt tog hon galopp och visade inget tecken alls på smärta. Dock var hon ju ganska tittig så om hon hoppade till för något så småhaltade hon lite efter. Det är så lite så det knappt känns, men det är ganska synbart. Men vi hade riktigt kul iallafall, både jag och hon! :D

Sedan jobbade jag Tilly från marken, samma sak som sist. Gick dock inte lika bra, men hon lyssnade iallafall på vad jag bad henne om. (Lite halvhjärtat) Nu kan jag nog bergis börja rida henne igen! Emilia och Felicia red i hagen medan jag fotade. Fick dock inte till några kort då det verkligen är något allvarligt fel på min kamera. Kan ju inte byta den så här långt efter heller.
Också dagens favoritbild haha!

Hoppträningen för Frank.

Asslatjejerna / 26 November, 2011 - 12:00 /
2 kommentarer

Kommer ni ihå när vi var och kollade på träningen under vår praktikvecka? Här kommer en kort film från det!

Adjöss hönor.

Asslatjejerna / 26 November, 2011 - 08:50 /
3 kommentarer

Nu är stallet hönfritt, allihopa har flyttat till Jessica om jag minns rätt.

Veckans blogg (v47-48)

Asslatjejerna / 25 November, 2011 - 15:35 /
0 kommentarer

Kommentera bara att du är med!
För två extra lotter: Lägg in detta på din blogg eller gilla oss på facebook.
Andra kommentarer hänvisas till andra inlägg!

Dvd.

Asslatjejerna / 25 November, 2011 - 15:30 /
7 kommentarer

Samtidigt som jag fick hem min tidning från Cavallus så kom även en dvd om Natural horsemanship med. Jag satte på den nästan direkt, och gissa om man ville göra som dom! Det var hur många idéer som helst och den visade att inget var omöjligt oavsett vad man hade för individ. Det var av den jag blev så sugen på att prova det med Tilly, och både jag och hon tyckte det var superkul :D
Rekomenderas starkt!

Snöhinder.

Asslatjejerna / 25 November, 2011 - 14:30 /
1 kommentarer

Felicia kom med en idé som faktiskt till och med kan få mig att längta lite till vinterns goa kramsnö kommer. Det enda som faktistk gör att jag ogillar snöperioden är KYLAN. Den bitande kylan och mörkret som kommer och hindrar en att träna hästen på bästa möjliga sätt. Men man får göra det bästa av situationen och ha lite kul på vägen. Nämligen bygga lite snöhinder på åkrarna... Vore faktiskt minst sagt kul och jag tror allt hästarna skulle bli förvånade och lite bralliga!

Googlade runt lite på detta, men ingen mer bild på denna briljanta idé? ;)

Kolik

Asslatjejerna / 25 November, 2011 - 12:00 /
0 kommentarer

Kolik är en väldigt vanlig "sjukdom" som händer ganska många hästägare. Kolik är en smärta i magen på hästen som ofta uppstår vid förstoppning, gaser eller kramp. Hästen misstänks ha kolik om den: Är orolig i boxen, loj, skrapar, rullar, ligger mycket, svettas, äter dåligt eller ingenting alls, och tittar och slår mot buken.

Om du anar att din häst får kolik bör du genast kolla så du kan bli säker på din sak. Du bör kolla följande för att vara det. Hästens slemhinnor bör vara laxrosa (Inte röda eller blåa, då är det ett tecken) Försöka ta puls, ta temp (normal-37-38¤), kolla om hästen har avföring och hur den ser ut och kolla dens beteende. Om hästen nu visar några av symptomen bör du kontakta veterinär genast. Om koliken inte är så "allvarlig" så ska man försöka sig på att leda hästen i ca 10 minuter, sedan låta den vila i boxen och upprepa proceduren. Blir det ingen skillnad bör man ringa veterinären iallafall.

Ponny presentation nr 2

Asslatjejerna / 25 November, 2011 - 11:42 /
0 kommentarer

Som jag lovat innan så skulle jag göra lite bakåtblickar och presentationer av alla de olika ponnyer som jag ridit och tävlat under mina år här på Stallassla.

Jag gör det utan inbördes ordning och den här gången blir det C ponnyn Brian som jag tänkte berätta om.

 

Brian var en ponny som hamnade här för att gå som ridskoleponny hos en tjej som hade en liten verksamhet, han visade sig snart inte alls passa som det då han när som helst kunde bestämma sig för att slänga av sin ryttare och gå hem.
Det var en kompis till Åsa ,Stephanie uppe i sundsvall som ägde Brian och ville gärna att han skulle få en liten andra chans på ålderns höst innan han blev pensionär. Han var en gammal man på hela 22 år vid den tiden men det var ingenting man märkte av.

 

Jag började rida Brian i September 2007 och trots hans många egenheter så älskade jag verkligen Brian.

Han var en riktig läromästare och han hjälpte mig verkligen framåt.

En Brian skulle alla få möjligheten att ha för han gav verkligen såå mycket, jag var ju ganska liten och han var maxad C men när jag väl fått snits på hur han hoppade och hur ska skulle rida honom fanns inga hinder :)

I Augusti 2008 åkte brian tillbaka hem till Sundsvall och vår tid tillsammans var över, jag kan känna mig lite ledsen över det nu, men då var det naturligt och han fick bli pensionär när han var på topp….

 

Man jag glömmer honom aldrig mitt lilla ”lakristroll”

En fråga.

Asslatjejerna / 25 November, 2011 - 08:00 /
8 kommentarer

Ni som har provat eller har magic brush hemma, är de värda alla lovord de fått? Vore det alltså något att skippa borstarna för?

Markhantering och städning.

Asslatjejerna / 24 November, 2011 - 22:09 /
1 kommentarer

Började eftermiddagen med att jobba Tilly från marken. Hon skötte sig verkligen över förväntan. Jag använde mina erfarenheter jag fått utav att kolla på andra. Jag fyllde helt enkelt fickorna med pellets, för det är verkligen något hon älskar. Sedan hade jag bara som "regel" att hon skulle gå efter mig, stanna när jag stannade och backa efter mig (på kommando) Sedan knäppte jag grimskaftet runt halsen och upprepade övningarna. Till sist kunde jag släppa henne lös och hon lydde fortfarande minsta vink. Snacka om att vara ivrig i mat ;)

Sedan röjde Felicia och jag upp sadelkammaren, stallet och städade våra gaderober. Skura hinkar hann vi också med innan jag försvann.
Gillar hennes färgskiftning i svansen som går precis i samma nyanser som hårremmen, dock syntes det inte så bra på bild.

Hööks snyggaste...

Asslatjejerna / 24 November, 2011 - 16:00 /
7 kommentarer

...Chaps. Måste utse lite favoriter bland produkterna hihi...
Dessa tycker jag om för att de är så släta och stilrena. Inte en massa detaljer. Ibland kan ju en detalj räcka för att förstöra en hel produkt och då är man ju tyvärr inte så sugen längre :(

Hästbloggare ;)

Asslatjejerna / 24 November, 2011 - 14:54 /
1 kommentarer

                                                               Ha ha, så kul man kan ha:)


Hööks snyggaste...

Asslatjejerna / 24 November, 2011 - 14:00 /
3 kommentarer

Ridstövlar måste nog vara dessa två par. Gillar båda skarpt utseendemässigt!
Dock kunde dom nedre vart lite snyggare nertill.

Ruby's helskodda röda ridbyxor.

Asslatjejerna / 24 November, 2011 - 12:00 /
1 kommentarer

Uuh, nu har jag fått för mig att gilla dessa. På något sätt tycker jag verkligen dom är skitsnygga. Vet dock inte hur läskigt omatchande dessa skulle vara till vardags ;)

Hästar dör i magsjuka

Asslatjejerna / 24 November, 2011 - 10:55 /
0 kommentarer


Jag brukar kolla på Mix megapol på morgonen när jag käkar frukost och i morse hajade jag till när de i nyheterna berättade om att ovanligt många hästar blivit magsjuka och dött under hösten....

Googlade lite och HÄR hittade jag följande

– Vi har haft sånt extremt väder i år, vi brukar ha minusgrader och snö men nu har det varit fuktigt och rått praktiskt taget hela hösten, säger Anna Semrén, veterinär i Råneå i Norrbotten.

– Det är inte bra för fodret.

Vad händer med fodret då?

– Torrhö kan börja mögla och det är inte bra för tarmfloran.

Under hösten har ovanligt många hästar insjuknat och dött. Statens veterinärmedicinska anstalt har inte hört talas om problemet, men säger att de redan i september varnade för att regn kunde öka risken för mögelgifter i spannmål.

Susanne Ring förlorade sin häst Järvur under hösten.

– Han blev dålig helt enkelt så ringer jag till veterinären och hon går med honom på gården. De konstaterar att han har kolik och han får medicin. Men han blev bara sämre och sämre så veterinären får komma tillbaka. Då visar det sig att han har fått tarmvred och då finns det inte så mycket man kan göra.

Han måste ha haft fruktansvärt ont?

– Ja man såg verkligen att han blev sämre och hade jätteont. Det var hemskt att se.


Urs och FY!!! hoppas verkligen man slipper vara med om nåt sånt:/Lite likt ändå, hehe...

Asslatjejerna / 24 November, 2011 - 09:00 /
2 kommentarer

Om jag stoppar på ett par beiga band på en utav våra gamla solblekta hjälmar på Assla, då får jag nog ett ganska likt resultat, så vem vill då ha receptet på en hemmagjord Hickstead hjälm? :)
wops, lite inzoom på fejjan.

Wow.

Asslatjejerna / 24 November, 2011 - 08:58 /
2 kommentarer

Chock när statistiken slog över till 200 läsare igår. Hur många nya läsare har vi? Kul att ni iallafall fastnat för vår blogg! Nu är det bara att tipsa om vad ni vill läsa om utöver nyheterna på stallet!

Brodda eller inte brodda

Asslatjejerna / 23 November, 2011 - 22:37 /
3 kommentarer

Nu närmar sig vinterns kallaste månader med stormsteg, finns inget mysigare än en skogstur när hästarna får pulsa i snö upp till magarna. Så himla mysigt med snöklädda granar och ljuset som kommer av den vita världen.
Men med snön kommer också halkan, rätt som det är halkar hästarna till på en isfläck som gömts under snön.
Då kommer frågan...

Ska man brodda – ska man inte brodda? Vilka är fördelarna, hur stora är riskerna?

En sak är klar: det finns inget rätt eller fel, som gäller för alla väglag och alla konstellationer av hästar, i flockar eller grupper, i tävlingskondition eller på ridskolan.

Det går helt enkelt inte inte att säga att detta är rätt och detta är fel när man talar om halka, is och hästar.
A! Man måste bedöma från fall till fall, och ta hänsyn till omständigheterna. Hurdan är min häst? Är den lite åt det tossiga hållet eller är den lugn och stabil? Var ska hästen gå och vad ska den göra?

Om man har hästar i flock kan det rent av ge mycket fula sårskador om hästarna trampar eller sparkar på varandra.

Jag brukar brodda och tycker med fördel att det känns säkrare att rida då, men har full fårståelse för att andra tycker annorlunda...

Vad tycker ni brodda eller inte brodda?


Info om korsförlamning.

Asslatjejerna / 23 November, 2011 - 14:45 /
9 kommentarer

Jag tycker det är viktigt att vara "påläst" gällande de allra vanligaste sjukdomarna hos en häst. När som helst kan det drabba en häst i närheten av dig, och om man har ett litet hum om vad de vanligaste har för symtom kan man även snabbt hjälpa hästen att må bättre.

Jag tänkte skriva en liten sammanfattning om korsförlamning som är precis som det låter en början till eller helt enkelt förlamning vid korset. Det drabbar alltså hästens bakdel. Det finns flera olika andledningar, bland annat fodret. Det kan även hända vem som helst som anstränger sin häst vid fysiskt arbete. Symptomen kan både komma under och efter ex ridpasset. De vanligaste symptomen är att hästen får smärta vid musklerna på korset, darrar, svettas och ovilja att röra sig/rör sig stelt. Det sägs att ju snabbare symptomen visar sig, ju kraftigare är korsförlamningen. Det kan till och med bli livshotande om man inte tillkallar veterinär vid en sådan.
Vad ska du då göra om detta drabbar din häst? Jo, om du märker symptom under ridpasset ska du genast avbryta. (Rörelse kan förvärra muskelskador) Förhindra att hästen blir kall, det vill säga lägga på täcken, och se till att hästen har tillgång till vatten, helst ljummet.

Gamla bilder på Lövvi.

Asslatjejerna / 23 November, 2011 - 12:10 /
9 kommentarer

För ca ett år sedan var Lövvi fullt ridbar och i träning. Jag tänkte visa upp lite bilder från då, och försöka ta dem i lite tidsordning.
(Första gången jag satt på henne. Lövvi då 3 år)
Några månader senare.

Bilder på den färdiga montern.

Asslatjejerna / 23 November, 2011 - 09:00 /
0 kommentarer

Några av er är kanske sugna på att se hur den blev på mässan? Vi vann inget pris, vilket vi dock inte hade förväntat oss, men alla fick ett diplom och ett delbetyg i bild.

SE HIT!!

Asslatjejerna / 22 November, 2011 - 21:51 /
0 kommentarer

Daisy ridning.

Asslatjejerna / 22 November, 2011 - 18:50 /
2 kommentarer

Idag var det allt lite kyligare ute men jag klarade mig undan det allra värsta mörkret. Jag kunde nämligen bara stanna två timmar i stallet så jag kunde inte vara med på träningen som dom andra nog just kommit hem ifrån. Istället tog jag mig hastigt ut en runda på Daisy och red i kanske 45 min. Red mycket skänkelvikningar och ställde igenom henne, men hon kändes bara bra i skritt. Hon är så himla känslig i munnen så i traven flyttade jag bara utan krav på form och i galoppen fick hon både rullas på och tas tillbaka. Därefter blev hon dessutom mycket roligare och mjukare i skritten!

Ljusblå tretorn.

Asslatjejerna / 22 November, 2011 - 15:00 /
1 kommentarer

Något jag inte tycker om är ljusblå tretornstövlar. Jag finner mig i de andra, men de jag gillar mest är de mörblå eller svarta. Andra får gärna rida omkring i dem, det rör mig inte i ryggen, men som som sagt tycker inte jag färgen är en färg man har på stövlar. Tycker det ser ut som en del till pyamas hihi.

Nytt namn...

Asslatjejerna / 22 November, 2011 - 12:00 /
3 kommentarer

Lille fölet heter numera Asslas Willmer efter att planlöst haft namnet Lillen.

Nya pållen...

Asslatjejerna / 22 November, 2011 - 08:00 /
4 kommentarer

Vi välkomnar nya hästen Come on som ska ridas in som 4-åring. En mycket känslig men lovande dam.

Foto: Åsa Larsson

R.I.P Rassel

Asslatjejerna / 21 November, 2011 - 21:57 /
1 kommentarer

Idag fick Asslas Rassel somna in, han var ett riktigt litet yrväder som liksom alltid var med  även när han inte var men, ibland när man var ute och red så kunde han plötsligt dyka upp som gubben i lådan...
Rassel blev 15 år vilket ju faktiskt är en riktigt hög ålder på en hund och han fick vara pigg in i det sista...

Vi kommer att sakna dig Rassel!!!

RIP!
Rassel med sin dotter Rassla, han lever vidare genom henne ...

 

Går runt en varning.

Asslatjejerna / 21 November, 2011 - 16:13 /
10 kommentarer

Det går runt en varning om att inte köpa häst av Josefin Rådefalk som bland annat har annonser på blocket och hastnet. Detta för att hon säljer sjuka hätar. HÄR kan ni bland annat läsa om en tjej som fick en häst med cancer i många organ hemkörd till sig...

Hejdå Calle!

Asslatjejerna / 21 November, 2011 - 14:45 /
4 kommentarer

Dags att vinka adjö till Callhez La Assla som nu skaffat sig en annan ägare... *Vink*

Den sköna lördagen.

Asslatjejerna / 21 November, 2011 - 14:30 /
2 kommentarer

I Lördags var vi i skogen och hoppade lite med Tilly och Winston. Emilia hann inte komma ut och han har vart lite klurig det senaste så då tog Felicia honom lite. Någon gång måste man lära sig lite hyfs ;)

Fick en liten video där ifrån.

Film från gårdagen i ridhuset

Asslatjejerna / 21 November, 2011 - 13:27 /
0 kommentarer

Som vi sa igår filmade mamma och här kommer klippet upp, vi tog bara några sprrång så det var ingen hoppträning....

Vad kan man kalla detta...

Asslatjejerna / 21 November, 2011 - 11:00 /
4 kommentarer

Strax under 600 spänn får man ge för dessa "ridhjälmar" Något intressant tycker jag är skärmen och dess cykelhjälm form. Annars lite söt. Men jag hade tackat ett stort nej.

Byter stall.

Asslatjejerna / 21 November, 2011 - 08:00 /
2 kommentarer

Här stod Candy och torkade i Lördags efter en dusch för att vara snygg när hon flyttar i några veckor. Lite senare på kvällen åkte hon, och ska få sättas igång på riktigt :D

Vi tipsade Ponnysanning...

Asslatjejerna / 20 November, 2011 - 21:55 /
1 kommentarer

Vi tipsade Ponnysanning om att Stallassla faktiskt har en kändis ;) Vi tipsade om Winston som ju blev  den högst bedömda ponny någonsin på treårs test förr året. Jätte kul att de faktiskt ville ta med vårt tips på bloggen och på så sätt ge oss en länkning :)

Tack för det

       
                                     

Dagens ridning.

Asslatjejerna / 20 November, 2011 - 18:39 /
0 kommentarer

Idag var det ridhustajm. Jag red Daisy för första gången men vi byttes om lite i ridhuset, så fick även prova My. Lite kul att gå från stor häst till b-ponny, det kändes haha! Johanna filmade så inte omöjligt att en liten filmsnutt kommer upp ikväll.

Tjejhelg.

Asslatjejerna / 20 November, 2011 - 16:52 /
3 kommentarer

Det har vart en lång helg och den har jag och Felicia spenderat tillsammans, dock hade vi inte alls tankar på bloggen. Nu ska vi försöka komma igång igen och jag ska börja förbereda lite kommande inlägg...

Sitter ännu i stallet... Väntar på chauffö...

Asslatjejerna / 19 November, 2011 - 16:15 /
1 kommentarer

Sitter ännu i stallet... Väntar på chauffören hem. Har precis vart och krattat lite hö runt hagar och duschat hästar som dels flyttar till nytt hem eller endast tillfälligt. Höres senare! /Asslatjejerna

Far på bio.

Asslatjejerna / 18 November, 2011 - 17:01 /
5 kommentarer

Nu drar jag och Felicia på Breaking Dawn! Som jag har längtat. Helt galen i Twilight....

De hästar jag ridit på stall Assla.

Asslatjejerna / 18 November, 2011 - 14:56 /
2 kommentarer

Av mina år på stall Assla, som ioförsig kanske bara är 1½ har jag ridit ca 18 hästar/ponnyer som ägs/har ägts av Åsa, eller åtminstonde har vart här för försäljning. Det känns lite lite tycker jag... Jag ska försöka att rabbla upp dem allihop haha, ni får dom i punktform för omväxlingens skull!

* Kildavin Queenie
* Karmas Arien
* Olofgårdens Bruno
* Cool Candy
* Power of Love
* New luck
* Banjo Jump
* Asslas VillGott
* Nexis Vilandra
* Norsella
* Särkens Winston
* Simpson
* Bonnie
* Rowdy Boy
* Haysford Heiress
* Henden Aloha
* Tilly
* Lilla My
Tror ni jag har glömt någon?
Ni får be Felicia göra en sådan lista också, den lär bli miiiiltals lång x)

Tårar i ögonen

Asslatjejerna / 18 November, 2011 - 13:07 /
3 kommentarer

Jag läste med tårar i ögonen  Detta inlägg, det är ju nästan samma sak som hände med Grynet fast för denahär ponnyn gick det inte lika bra :( Jag känner verkligen med tjejen och det otroligt jobbiga hon varit med om


Lilla GRYNpojken

Mitt mål med ridningen.

Asslatjejerna / 18 November, 2011 - 12:00 /
0 kommentarer

Stundtals känns det inte alls bra i min ridning. Jag känner att Tilly är för orutinerad och ganska svår att lära olika moment, medan jag en del dagar är super taggad till att få henne göra si och så. Jag känner även att jag själv backar i min ridning medan jag andra dagar känner precis tvärt om. Mitt mål med Tilly fram till februari (Då hon läggs ut på annons) är iallafall att hon ska stärka sin galopp. Det vill säga att kunna hålla en kortkort galopp och orka hålla igång i svängar osv för att kunna hoppa banor. Även att hon ska bli säkare på hinder. Sedan att hon kan bli lite starkare i formen i skritt och trav. Sedan får vi väl se hur fort allt går. Detta är väl både kortsiktiga och långsiktiga mål beroende på hur fort hon lär sig.
Jag ska alltså försöka rida henne mycket och med mycket varierande träning!

Bloggar jag läser.

Asslatjejerna / 18 November, 2011 - 08:00 /
2 kommentarer

Jag läser mest bara de stora bloggarna som dressyrmupparnas och ponnysanning dagligen. Kikar även in på Nellies blogg om jag har tråkigt. Dock inte för att jag tycker hon rider bra. Sedan om jag inte har något att göra brukar jag kika de bloggar jag kan utantill, och givetvis våra egna läsares som kommenterar! :)Hur hamnade jag på stall assla?

Asslatjejerna / 17 November, 2011 - 21:09 /
7 kommentarer

Jag tänkte att jag kunde berätta för er som inte vet hur jag hamnade på Stall assla.

Såhär gick det till :)

Jag hade min första "foder" ponny när jag var 8 år och den ägdes av en tjej som har ett stort inackorderingsstall utan för skara. Det var en B ponny (knapstrupper) som hette pricken och var hela 24 år gammal vi den tidpunkten, jag hade förmånen att ha honom i nästan ett år innan han flyttade till en familj i Ulricehamn.
jag tror inte att han lever längre utan springer på de evigt gröna ängarna...

När pricken flyttat stod jag ju där utan ponny och fick nöja mig med att rida en gång i veckan på ridskolan vilket inte var så kul då jag var van att rida nästan varje dag så mamma satte ut en annons på blocket.

Vi fick några svar om medryttarponnys runt omkring men ett svar kom från Åsa i Kinnevedum som hade en C ponny som egentligen skulle säljas men som behövde någon som red den under tiden. C ponnyn hette Zophia och var en Welsh som jag älskade. Med Zophia kom jag iväg på lite clearrounder och hon var hur pigg som helst. Hon såldes senare till stuteri Storemyr  i Lysekil. Efter Zophia har det mer eller mindre rullat på jag var en sväng i ett annat stall några månader när åsa inte hade några ponnyer men sedan 2007 har jag haft fler eller färre ponnyer att rida hela tiden. Sedan Augusti har jag en "egen" ponny inackorderad som inte ägs av Åsa men han skadade ju sig så under tiden får jag återgå till att rida Försäljningsponnyer och hästar :) och det funkar ju det med fast jag läääängtar.....


Hittade en gammal bild från tiden med Pricken <3 jag i mitten

Tipsa mig!

Asslatjejerna / 17 November, 2011 - 19:44 /
6 kommentarer

Blogglusten ligget på topp, men har verkligen inga idéer... Nu vill jag ha in massor av tips av er läsare vad ni skulle gilla att jag publicerade!

Minst ett tips betyder mer än ni tror och det värderas högt att ni hjälper till att hålla uppdateringen så bra som möjligt!Ponny Presentation

Asslatjejerna / 17 November, 2011 - 15:24 /
1 kommentarer


Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska blogga om, jag funderade på vad jag själv skulle vilja läsa om i en blogg och eftersom det är mestadels hästbloggar jag läser så är ju just ämnet häst eller ponny det som är kul att läsa om.

Jag bestämde mig därför att under en tid framöver lite då och då presentera någon av de ponnyer som jag har ridit och eventuellt  tävlat under mina år här hos Stallassla. Det kommer att ske helt utan inbördes ordning och jag börjar med

 

Kildavin Queenie

Queenie är en B ponny på 118 cm som kom till Sverige från Irland och är av okänd härkomst, hon är född 1997 och hon kom till Stall assla på grund av att hon var lite för ”svår” för sin lilla ryttare .  Queenie kunde bocka rätt som det var och så fort hon tyckte att det blev jobbigt försökte hon få av ryttaren J men allt eftersom jag red in mig på henne och lyckades sitta kvar när hon fick sina rodeoryck så fogade hon sig och vi tävlade upp till LC men 0 rundor J

Trots att Queenie hade sina små ryck så var hon otroligt snäll och mysig att hålla på med, hon älskade att gosa och kom alltid springande med ett gnägg från hagen.

Åsa körde även in Queenie som visade sig vara en riktigt duktig körponny och fick fina vitsord från flera framstående tränare, hon han ta flera fina körpriser innan hon flyttade till sitt nuvarande hem.

Nu bor hon på Västkusten hon Joanna Wikman som bedriver Welshmountin avel och Queenie fick ett gulligt litet stoföl i Somras som heter ”Upsy Daysi”


 


Hjälp Roffe!

Asslatjejerna / 17 November, 2011 - 09:00 /
4 kommentarer

Rösta fram årets bästa idrottspresterare HÄR. Rolf Göran Bengtsson representerar ridningen, och har chansen att få jerringpriset!

Hopp träning.

Asslatjejerna / 16 November, 2011 - 21:58 /
0 kommentarer

Idag var Åsa på MY och Emilia på Winston på hopptäning på Grevagården för Emma Emanuelsson, egentligen är det ju Åsa som vanligtvis själv håller i träningarna efterson hon är instruktör men Emilia fick en plats i den gruppen och då fanns det ytterligare en ledig och eftersom My inte har någon ryttare ännu så fick hon åka med och hoppa lite hon med :)


Den ponnyn kommer verkligen glädja nån liten tävlingsryttare nån dag, batteriet på kameran tog slut så mamma hann bara filma lite grann men My hoppade bana på 110 utan att ens ta i hon bara flyger över.


Veckans fråga.

Asslatjejerna / 16 November, 2011 - 16:57 /
24 kommentarer

Hur får du dina pengar? Får ni månadspeng, bidrag, lön eller gör ni något extra på vissa dagar för att få in lite extra kosing?

Länd/ridtäcken.

Asslatjejerna / 16 November, 2011 - 15:00 /
4 kommentarer

Stort tack till alla täckestillverkare haha! Nä men det är verkligen jätteskönt att kunna ersätta med någon typ av täcke ifall man har klippt sin ponny/häst!

Tips på snygga och billiga pannband!

Asslatjejerna / 16 November, 2011 - 13:15 /
4 kommentarer

Alla dessa pannband och mer där till hittar ni här. Det fanns faktiskt inte ett enda som jag inte tyckte om!

Monter klar.

Asslatjejerna / 16 November, 2011 - 12:00 /
2 kommentarer

På torsdag och fredag är det redovisning av montrar i form av en yrkeslivsmässa. Där bland flera hundra till montrar kommer vi stå och bjuda på pepparkakor... Välkommen för alla att komma och kolla ;)

Falskt falskt falskt!

Asslatjejerna / 16 November, 2011 - 09:00 /
5 kommentarer

På fredag sägs det att årets första snö ska komma. Jag tror inte vädergudarna. Jag vill inte tro dom. Jag dör hellre än att sätta min fot utanför vår varma lägenhet...

Lagerrensning.

Asslatjejerna / 15 November, 2011 - 21:00 /
0 kommentarer

Haglunds har lagerrensning på lite alla möjliga prylar. Kika in här, du kanske gör dig ett fynd!
Exempel.

Det är väl bara att börja välkomna snön...

Asslatjejerna / 15 November, 2011 - 19:22 /
0 kommentarer

Hej!
Kylan ligger på fortfarande och frosten börjar komma fram även mitt på dagen... Men idag red jag, Emilia och Clara en sväng på grusväg och travade på rätt mycket, Efter 15-20 minuter så är det totalt becksvart. Man ser kanske sina få meter framför sig och inte ser man billjusen i dimman heller.
Så här nära bör man vara för att synas tycker My.

Form hit och dit.

Asslatjejerna / 15 November, 2011 - 13:00 /
2 kommentarer

Bakom lod eller inte? Arbetar i rätt form eller inte?
Runt runt på bloggar glider kommentarer om att hästen går fel eller arbetar på tok för mycket bakom lod.
Om man skulle ta en unghäst som exempel, så orkar inte den gå i korrekt form från dag 1. Det tar lång tid att bygga upp musklerna beroende på hur man tränar. Säkerligen skulle den gå bakom hand och inte orka bära upp sig. Det är där folk klagar och säger att den går fel. Jag kan bli riktigt irriterad på sådant ibland. På folk som inte förstår.
Det är det skillnad på en häst som inte orkar gå "rätt", och en häst som smiter undan genom att gå bakom lod. Brist på bärighet och muskler och lathet är skillnad. Kanske inte mycket. På båda måste man hela tiden jobba framåt. Dock kan man kanske kräva olika mycket.
Detta är mina funderingar. Vad är era?


Ett bra sätt att träna ryggen på är att rida i olika former. I början av passet reds My i lite lägre och rundare form.


För att sedan plockas upp i lite högre form.

Varför använder man egentligen benlindor.

Asslatjejerna / 15 November, 2011 - 09:00 /
0 kommentarer

Benlindor är inte bara en accessoar för att det ska vara snyggt (Vilket många använder det som) utan för en del kan det vara livsviktigt att ha något typ av skydd vid ridning. Många vill påstå att det är livsfarligt att använda benlindor och att hästarna får förslappade leder och dåliga ligament. Men jag så som många är emot det argumentet. Det påverkar inte inte hästen negativt om den arbetar med de på i ca en timme. För att stärka leder och ligament rider man på varierat underlag. Så länge man lindar korrekt, tar hästen inte skada.

De som använder lindor för hästens skulle vill ofta ha skydd om hästen exempelvis slår sig själv eller har dåliga senor. Man kan även ha benlindor lindat som ett bandage på hästar som är sjuka.
Det finns tre olika sorters material. Fleece, elastiska, och lindor där de är 50% av varje(Eller olika). Elastiska lindor bör ha padd, men många använder det oavsett material. Paddarna är till för att fördela trycket, undvika brännskador och stödja upp.

Ponny Klippning

Asslatjejerna / 14 November, 2011 - 22:06 /
1 kommentarer

Jag hjälpte min syster att klippa Winston idag, en blixt på rumpan blev det fast den blev inte så bra om jag ska vara ärlig. Han var så himla jobbig och vägrade att stå stilla när jag klippte och sparkade åt mig flera gånger.
Winston är ingen ide att bli arg på heller för då blir det bara värre så man får hitta nåt att distrahera honom med.
Vi satte bomull i hans öron och så fick mamma stå och prata gulligt med honom och Carro hålla i svansen så gick det bra :)


Iskallt, och näst intill svart himmel.

Asslatjejerna / 14 November, 2011 - 19:36 /
1 kommentarer

Det blev en uteritt för alla fem. Frida på My, Emma på Candy, jag på Tilly, Felicia på Daisy och Emilia på Winston. Ganska frusen ridtur med älg-bemötande.

Sista lektionen kvar. Har So i 40 minuter,...

Asslatjejerna / 14 November, 2011 - 13:02 /
0 kommentarer

Sista lektionen kvar. Har So i 40 minuter, sedan drar jag upp till stallet och tar med mig Emma och Frida. Undra hurr många vi blir som rider ut... /Carolina

Hur du gör en donut, hemmagjort.

Asslatjejerna / 14 November, 2011 - 09:00 /
0 kommentarer

Ha lite fantasi och fixa det hemma, helt själva ;)

Vinnaren utsedd...

Asslatjejerna / 13 November, 2011 - 20:40 /
5 kommentarer

Nu är vinnaren av armbandet från Magnolia of sweden utsedd....

Vinnaren är


HÄR


GRATTIS SÄGER VI ....och ber vinnaren skicka oss ett mail med uppgifter om var armbandet ska skickas

Tävlings-sugen!

Asslatjejerna / 13 November, 2011 - 15:08 /
7 kommentarer

Min helg har spenderats i Skövde hos en kompis så därför har det inte blivit någon uppd. från min sida.
Idag åkte vi till Grevagården för att kolla på den regionala tävlingen som höll hus där. Jag blev så himla sugen på att tävla! Helt obeskrivligt.
Resultaten från tävlingen har dessvärre inte kommit ut än men ska försöka hinna länka dom när dom har kommit ut.

Jag och Queenie Juniaden 2009

Jobbar med filmklipp.

Asslatjejerna / 13 November, 2011 - 14:43 /
1 kommentarer

Ska lägga upp en video om hur man gör "donuts" på lite hemmagjort vis ;)

Publicerar exakt ett år gammalt inlägg...

Asslatjejerna / 13 November, 2011 - 11:00 /
2 kommentarer

Sitter och kikar tillbaka i våran blogg. Flera av inläggen jag skrivit låter inte i närheten av hur jag skulle skrivit idag.
"hejsansvejsan!

Sitter här hemma och.. ja, gör ingenting... Har precis kommit hem från Jennifer
Har tillbringat hela dagen med henne kan man säga. Först skjutsade Benny upp oss till Stall Assla, och jennifer hade även med sig en kompis som hette Maja. Det var lite krångel, och det tog lite tid innan vi bestämde oss för att jag skulle rida Vilandra, Jennifer Candy och Maja Simson. Simson passade jättebra till henne eftersom hon bra ridit en gång innan. Vi red etta-rundan, fast alla hästarna fick rejäla snöstyltor när vi gick i skogen, så vi galopperade några gånger fram och tillbaka på grus hehe :). Gick finfint för allihopa, och än en gång blir man påmind om hur mysigt det är att vara där ♥ Aja, vi ryktade av dom lite snabbt och satte på dom täckena innan vi släppte ut dom igen. I väntan på att Benny skulle hämta oss igen, stormyste vi med Winston. Otroligt vad mycket NH han kan egentligen, när vi bara står i boxen. Än då är han lyhörd och rör sig för minsta rörelse vi visar honom. Han är otrolig! Och haha, kärlek har han. Följde efter oss som klistrad, i både skritt och trav, i boxen. Mysponny! Jaja nu ska jag sluta tjabbla om Winston hihi! Efter ridningen åkte vi till Stardust, Jennifers medryttarhäst, och där red hon en sväng, :) "
Får man lov att säga "mohaha"...

För er som vill matcha allround

Asslatjejerna / 13 November, 2011 - 08:30 /
1 kommentarer

Vissa hoppar med lindor, vissa gör inte. Här fanns det iallafall matchande set, dock utan huva. Men till dressyroutfitsen jag visade finns det huvor. Sedan finns de ju det som rider dressyr i allroundsadel också. Då passar ju detta bra.

Hemma lördag.

Asslatjejerna / 12 November, 2011 - 21:00 /
3 kommentarer

Idag har jag vart en rikitig slöfock och bara vart hemma och glott på tv. Någon dag i livet måste man ju även uppleva den ;)
Tänkte tagit cykeln upp till stallet förrut men kom då på att den stod där borta. Jag fick ett sådant där stallsug, så det var ju lite tråkigt att jag inte kom upp.

Mer utrustning till pangpris.

Asslatjejerna / 12 November, 2011 - 14:55 /
5 kommentarer

Här kommer ett till inlägg med billig utrustning, dock inte lika chockerande som förra :)
Sko med stålhätta 299:- HÄR
Siliconsnoddar, alla möjliga färger 14:- HÄR
Huva 4 olika färger 49:- HÄR

Billigt inlägg.

Asslatjejerna / 12 November, 2011 - 09:45 /
7 kommentarer

Har tagit fram lite olika sorters uttrustning som är extremt billigt ur olika webbshoper.

Svarta benlindor 52 :-, 4-pack. HÄR
Grimma med Teddy 39:- HÄR
Benlindor i olika färger, 4pack 79:- HÄR
Benskydd fram, 2pack 59:- HÄR

För er som vill matcha i dressyr.

Asslatjejerna / 11 November, 2011 - 20:11 /
2 kommentarer

Här har ni matchgalna tre olika dressyroutfits. Det sammanlagda priset blir 468:- och ni hittar denna utrustning här.
Carribean sea
Limegrön. (Det ska tydligen vara samma nyans irl)
Prun purple

Checka in.

Asslatjejerna / 11 November, 2011 - 19:43 /
1 kommentarer

Kika in deras billiga ridvantar!

Flugtäcke vid ridning.

Asslatjejerna / 11 November, 2011 - 19:21 /
6 kommentarer

Är era hästar superkänsliga för alla mygg och knott som kommer fram mot sommaren? Det finns tydligen flugtäcke man kan ha vid ridningen också, kanske värt att testa för er ;) Strax över 900 kr får man ge för det på den sidan.

Monter arbete.

Asslatjejerna / 11 November, 2011 - 14:50 /
10 kommentarer

I skolan jobbar vi på en monter som ska representera sin praktikplats. Här får ni en liten sneak peak.

Hittade hennes gamla ägaren.

Asslatjejerna / 11 November, 2011 - 09:10 /
1 kommentarer

Jag hittade Stall Karmas hemsida på nätet där Arien bland annat finns med, där det stod att hon blev såld till Götene. Sött!


Rundsytt pannband.

Asslatjejerna / 10 November, 2011 - 12:00 /
5 kommentarer

Detta pannband blev jag helt förälskad i!

Visste ni det här...

Asslatjejerna / 10 November, 2011 - 09:00 /
3 kommentarer

6 saker ni kanske inte visste om mig.

* Jag gillar när makaronerna är lite överkokta, smaskens!
* Jag tar alltid på mig höger sko innan vänster.
* Jag är ca 155 lång. Ganska kort enligt min klass.
* Jag föddes blond, men har vart alla nyanser mellan svart och blond.
* House, är en serie jag följt slaviskt i flera år.
* Jag har svårt att fästa mig vid någon, men har jag väl gjort det har jag oftast svårt att släppa taget.
Jag kan även tillägga att jag inte brukar visa upp bilder, men jag får helt enkelt bjuda ;)

Vi har fått pengar!

Asslatjejerna / 10 November, 2011 - 08:38 /
0 kommentarer
SORF485 000 kr till utveckling av Skålltorp och Axevalla travbana ”Axevalla Hästland”!LEADER har beviljat 485 000 kr till utveckling av hästverksamheten vid och kring Skålltorps ridanläggning och Axevalla travbana!

Under måndagen den 26 september presenterades en ansökan till en förstudie för LEADERgruppen i Västra Skaraborg. Tanken är att undersöka potentialen i området, och ta fram en plan och ett underlag för att arbeta vidare med att utveckla de idéer som finns. Beskedet blev positivt, och nu finns alla möjligheter att lyfta Skara som hästkommun ytterligare en nivå!

Ansökningen är ett resultat av ett lyckat samarbete mellan Skaraortens Ryttarförening, Västergötlands travsällskap, Skara kommun och Sveriges Lantbruksuniversitet.

Har du frågor kring detta kontakta Louise Albansson, 070-261 93 74, albansson@hotmail.com

Det ska bli jätte spännande att se vad som kommer att ske i detta sammarbete.

Nya regler för häst/ponnylicens 2012

Asslatjejerna / 10 November, 2011 - 08:30 /
0 kommentarer

För er som redan är inne i tävlingssvänger är detta säkert ingen nyhet men vi väljer ändå att ge en liten fingervisning om vad som komma skall.


Detta är direkt taget från ridsportförbundets hemsida...

(ett tips är alltså att om man har en relativt unge ponny/häst som har många år framför sig på tävlingsbanorna finns det pengar att spara om man löser licens innan årsskiftet)


Vad tycker ni om de nya reglerna?Från och med 2012 måste häst- och ponnylicens lösas varje år, även för lokal tävling. Livstidslicensen försvinner, men redan lösta livstidslicenser kommer att fortsätta gälla efter årlig, kostnadsfri, uppdatering i systemet.
Kostnaden för häst/ponnylicens blir 200 kronor/år, 100 kronor/år för lektionshäst/ponny.
Med en årlig, regelbunden uppdatering av häst- och ponnyregistret får Svenska Ridsportförbundet en överblick hur många hästar och ponnyer som faktiskt tävlar, på vilka nivåer och med vilka resultat.

 

Hästen/ponnyn måste vara registrerad i en officiell rasförening för att du ska kunna lösa en licens. Om din häst saknar hästpass kan du kontakta Svenska Hästavelsförbundet, tel. 0511-672 30, om det är en häst, och Avelsföreningen för Svensk Ridponny (ASRP), tel: 0511-672 70, alt. Svenska Hästavelsförbundet, 0511-672 30, om det är en ponny. Är det en ponny måste den dessutom ha ett mätintyg.


För frågor angående

Hästlicens, kontakta victoria.varga@ridsport.se

Ponnylicens, kontakta anki.stafstrom@ridsport.se

Så löser du licens:

Du löser häst/ponnylicens i Tävlingsdatabasen (TDB).

För att lösa licens till en häst/ponny måste du ha ett konto i TDB.
Om inte hästen finns i TDB lägger du till den manuellt under ”Mina hästar”. Därefter klickar du på ”Beställ licens”. Betalning sker via användarens TDB-konto.

Ägarbyte Häst/Ponny

Ägarbyte på din häst/ponny gör du i TDB, under din inloggning. Se till att hästen du vill göra ägarbyte på ligger under fliken "Mina hästar". Därefter klickar du på hästen det gäller och får då upp en ny sida med hästens uppgifter. En bit ner på sidan hittar du "Ändra ägare". Klicka där och fyll i den nya ägarens uppgifter. Kostnad för ägarbytet är 300 kronor, betalning görs via ditt konto i TDB.

Priser fr 1/1 -2009 - tom 31/12 2011

Häst/ponny livstidslicens

SEK 950

Lektionshäst/ponny* livstidslicens

SEK 200

Ägarbyte häst/ponny

SEK 300

Priser fr 1/1 -2012

Häst/ponny

SEK 200/år

Lektionshäst/ponny*

SEK 100/år

Ägarbyte häst/ponny

SEK 300

Livstidslicens ska uppdateras för att gälla

SEK 0

* Lektionshäst är häst som under senaste två månaderna regelbundet använts i lektionsverksamhet vid ridskola under minst 50 tim/mån och därvid med olika ryttare.Mörkret.

Asslatjejerna / 09 November, 2011 - 17:50 /
2 kommentarer

Efter ca en halvtimma i stallet efter en skoldag börjar det skymma. Det kommer alltså inte kunna bli nytagna bilder på bloggen förutom på helger och de dagar man slutar riktigt tidigt. Dock måste man även då ha tid över. Väldigt tråkigt att det kommer så tidigt. När vi rider ut är det mörkt, men när man är påväg hem så är det becksvart. Det gäller att här ha massor av reflexer så att man syns bra för bilister!

Gissa vilka som är hemma nu då...

Asslatjejerna / 09 November, 2011 - 16:00 /
2 kommentarer

Bruno, Lövvi och Calle har kommit tillbaka från betet. Nu återstår att se hur såpass friska dom är. Både Bruno och Lövvi har varit halta ett bra tag. Bruno har vart inne på kliniken ett fler tal gånger, och troligtvis är det dags för Lövvi med snart. Jaja, dom har iallafall tillbringat en lugn sommar som häst...

Om Cantina.

Asslatjejerna / 09 November, 2011 - 13:30 /
2 kommentarer

Vi har glömt att tala om att Cantina som var här för inridning nu har åkt tillbaka till sitt hem!
Foto: Åsa Larsson

När mardrömmen blev verklighet

Asslatjejerna / 09 November, 2011 - 11:50 /
4 kommentarer

Jag har inte riktigt velat berätta om vad som hände med Grynet eftersom det har varit rätt jobbigt att prata om, men igår så fick vi ju reda på vid återbesöket att han har stora möjligheter att bli helt återställd så nu tänkte jag att det kan vara dags att berätta.

Jag hade länge letat efter en ponny så att jag kommer ut på tävlingsbanorna igen och hittade äntligen en som jag kände direkt att det här kommer att bli jätte bra!
Hans ägare Magdalena är också helt underbar och vi skrev kontrakt på ett år med möjlighet till förlängning och så har vi förtur att köp för en specifik summa.

Ponnyn heter Grynet och är en 9 årig New Forest.
Vi hämtade hem honom i slutet på augusti och allt var helt perfekt!

När jag hade varit ute och ridit honom andra gången så fick han gå ut i sin lilla hage och studsade runt och brallde när han plötsligt sprang in i nånting och blev blockhalt.

Vi visste inte vad det var för nånting och vi fick ringa ut jouren på kvällen och åkte till kliniken dagen efter. De hittade heller ingenting först men när vi röntgat såg vi att det satt en liten metallbit fast i hovleden :/ enda chansen att rädda honom var att operera! Vi fick ta ett snabbt beslut och eftersom et var Europaspecialisten i hästkirurgi Nicolai, Nick Jansson som skulle utföra ingreppet så kände vi att vi kör!
De höll på att operera flera timmar och fick gå in på två ställen i leden för att spola ut metallbiten som flöt omkring där inne tilsammans med massa rostflagor.

Sen fick han stå på kliniken i en vecka innan vi kunde ta hem honom. Sedan har han stått och vilat först på penovet 10 dagar och sen metacam i 14 dagar innan vi var på första återbesöket.
Redan då var Nick positiv och Grynet fick äntligen flytta ut i liten sjukhage.

Sen har vi flyttat honom succesivt till större yta och slutligen har han fått gå med en kompis.

Igår var det som sagt återbesök och då kom Magdalena dit och tog med sig honom hem ett tag så han får lite miljöombyte för att få annat att tänka på tills han kommer tillbaka till mig igen i januari. Om ingentigt plötsligt blir värre så kan jag sätta igång honom då :) Hoppas hoppas.

Det har såklart varit skit jobbigt med allt det här men nu ser jag framåt och försöker vara så positiv som möjligt.Emilia och Grynet <3 <3 <3

Vi finns numera på dessa ställen.

Asslatjejerna / 09 November, 2011 - 11:39 /
0 kommentarer

Bloglovin - Missar inte vår uppdatering.

Facebook - Fanpage.

Msn / Hotmail - För chat och mail till oss.
Dayviews - Missa inte tävlingar vi deltar i.
Blogresponse - Ställ frågor och få snabbt svar.

Hejdå Norsella!

Asslatjejerna / 09 November, 2011 - 09:00 /
2 kommentarer

Norsella är såld och har precis åkt till sin nya dressyrryttare!

Återbesöket

Asslatjejerna / 08 November, 2011 - 20:27 /
17 kommentarer

Vi var ju som sagt inne på kliniken idag för återbesök med Grynet, rättare sagt var mamma och åsa inne på kliniken för jag var ju i skolan. Jag har varit väldigt orolig för att de ska säga att han inte blir återställd så det kändes jobbigt att följa med. Men när de var klara och Åsa ringde och berättade att Nick (häst kirurgen som gjorde operationen) sagt att det såg lovande ut och att det finns stora chanser att han blir helt återställd :)


 

Trots veckans usla update...

Asslatjejerna / 08 November, 2011 - 20:09 /
0 kommentarer

Tycks ändå som att vi har en jämn statistik med över hundra besökare varje dag. Då menar jag trots att vi inte har vart så superduktiga på uppdateringen under lovet.
Kul att ni gillar vår blogg!

Hästshoper.

Asslatjejerna / 08 November, 2011 - 15:00 /
3 kommentarer

Fem förslag på hästshoppingsidor. Det är många som har ganska svårt att hitta ibland. Fyll gärna på med era förslag via kommentarer, jag själv har lite bråttom nu! :)
http://hooks.se
http://smeagarden.se
http://faglasang.com
http://chevalridsport.se/
http://emmis.se
http://www.selar.se
http://hepshop.e-butiken.se/

Cavallus bokklubb.

Asslatjejerna / 08 November, 2011 - 12:00 /
0 kommentarer

Någon mer än jag som prenumenerar på Cavallus bokklubb? Dock ska jag gå ur nu, men jag har fått himla bra böcker och bokklubben är verkligen att rekomendera!

Emilia.

Asslatjejerna / 08 November, 2011 - 10:41 /
0 kommentarer

Emilia har startat upp en egen blogg ganska fin faktisk, man får väl vara så snäll att ge henne en länkning.
Hon ska skriva om sin och Winstons väg mot tävlingsbanorna.
Emilias blogg


Återbesök.

Asslatjejerna / 08 November, 2011 - 10:36 /
0 kommentarer

Idag ska Grynet på återbesök på ATG kliniken, de ska ta några röntkenplåtar för att se hur set ser ut. Jag hoppas givetvis på det bästa och att han ska vara färdig för igångsättning iaf till efter jul.
Han ska åka hem till sin ägare ett litet tag för att å miljöombyte innan han kommer tillbaks igen, förhoppningsvis så snart som möjligt för jag kommer att sakna honom sååå mycket :/
Meningen var ju att vi  skulle vara igång och tävla vid det här laget om han inte hade skadat sig så illa :(


Kom tillbaka snart Grynplutten <3

Gamla teckningar.

Asslatjejerna / 08 November, 2011 - 09:00 /
1 kommentarer

Kikade igår på lite bilder jag ritade får några år sedan. Då var jag väldigt inne på att teckna så jag kunde sitta flera timmer med en bok bredvid mig och teckna seriefigurer haha.
Lite sött ändå! ;)

"To dangerous to be kept as a pet"

Asslatjejerna / 07 November, 2011 - 20:46 /
2 kommentarer

Den här bilden går just nu runt som bara den på facebook...

Sekvenstagning.

Asslatjejerna / 07 November, 2011 - 16:00 /
0 kommentarer

Sekvenstagning är vad? Ibland känner jag att jag verkligen inte förstår vitsen med vissa tekniker :P
Provade denna inställning igår och resultatet blev så här...

Ush ush.

Asslatjejerna / 07 November, 2011 - 14:30 /
4 kommentarer

Banan är inte alls bra ännu och ska helst inte beridas, men igår vart vi så sugna på foton att vi helt enkelt stred mot detta faktum att vi ska försöka låta den vara.
My var hyper då kan vi lova. Pigg som attan och trodde det var hoppningpå G, på grund utav att vi har en trädstam i kanten av banan. Dessutom hade vi slut på ideer, därför ville vi prova på något nytt. Vad sägs om galoppombyten. 
Vi började helt enkelt med att bygga upp ett litet hinder av sockerbitar på mitten av ridbanan och där skulle hon landa i den galopp hon inte hade innan. Lättlärd ponny gjorde att vi kunde minska hindret till endast bom. Även där förstod hon vinken. Tillslut tog vi bort bommen, och vips så kunde hon göra byten i båda varven.

Vi säger inte att detta är rena dressyr byten, att hon förstår är ju principen, man måste ju kunna börja någon stans :D
Som jag brukar säga, från noll till KOLL.

Bildskön, trots att kameran inte ville.

Asslatjejerna / 07 November, 2011 - 09:00 /
1 kommentarer


Iband önskade man att man hade en sådandär superduper kamera som tog skarpa bilder som attan. Det är inte alltid min kamera är med mig. Jag undrar hur jag fick så skarpa bilder i början...?

R.i.p Hickstead!

Asslatjejerna / 06 November, 2011 - 21:02 /
6 kommentarer

Usch vad hemskt detta med Hickstead är! För er som inte hängt med i "ridsportens värld" så ska jag förklara!

 

Den femton-åriga stjärnhästen Hickstead dog under VC-tävling,riden utav kandadensaren Eric Lamaze,föll ihop och dog vid en världscuptävling i Hästhoppning i Verona idag.

 

Ekipaget hade precis genomfört sin ritt och skulle just skritta ut då den dramatiska händelsen inträffade. Hästen Hickstead sjönk ihop inne på arenan och senare kunde det konstateras att hästen avlidit.

 

Lamaze och Hickstead hade startnummer 22 utav 39 och efter Hickstead konstaterats död avbröts tävlingarna. Många av ryttarna och publiken som sett förloppet var chockade.

 

Jag satt och tittade på hoppningen och plötsligt händer detta,är verkligen helt chockerande!

 

Eric Lamaze och Hickstead OS 2008.

 

Dagens outfit á la My.

Asslatjejerna / 06 November, 2011 - 19:29 /
0 kommentarer


Haloweenhoppning.

Asslatjejerna / 06 November, 2011 - 16:52 /
1 kommentarer

Vädret var med oss idag och ponnyerna skötte sig väl. Tilly var väldigt lugn innan vi gick in på framhoppningen. Där var det tydligen väldigt mycket att kika på. Men efter två par språng kändes hon bra och jag lät henne rulla på i galopp. Hon har ännu inte så stark galopp så det blir bara besvärligt att rida henne i den gångart i svängarna med det lilla utrymmet man hade.
Jag trodde Tilly skulle kissa ner sig av läktaren, men tydligen var den inte så läskig, utan det var mer annat i hörnen att kolla på. Efter ett varv i ridhuset var hon cool. Hon är sådan. Måste checka omgivningen lite ;)
Det blev ett löjligt stopp på ett hinder. Jag sa åt mig själv att sluta om med benen, men tror ni jag gjorde det? Haha. I andra klassen kom hon lite knepigt och rev ett hinder. Winston gick runt nolla och var riktigt duktig.


Badardag

Asslatjejerna / 05 November, 2011 - 19:17 /
1 kommentarer

Idag skulle carro och millan förbereda inför tävlingen i morgon och då passade jag på att bada grynet, han ska ju tillbaka till kkliniken på återbesök på tisdag och då ska han ju vara fin:) Jag hoppas hoppas hoppas att han ska bli så bra att jag kan börja rida lite smått snart, men det är bättre att vänta för länge än att börja för tidigt.

Jag skrubbade hans ben och borstade honom jätte länge och han tyckte att det var så mysigt lille Grynplutten...


Helt okej på Hööks höstrea.

Asslatjejerna / 05 November, 2011 - 18:10 /
1 kommentarer

Tävlingsförberedelser.

Asslatjejerna / 05 November, 2011 - 12:03 /
4 kommentarer

Imorgon är det dags för ännu en clearround. Denna gången blir det jag och Emilia som far ut på Winston och Tilly. Det blir relativt låga klasser, så dom får komma runt och stärka psyket lite. Så i eftermiddag är det dags för att fixa utrustningen. Så skönt att få allting klart dagen innan!

Över ett år.

Asslatjejerna / 04 November, 2011 - 21:37 /
1 kommentarer

Nu har lilla Cool Candy varit hos oss över ett år. Det är ju inte alla som stannar utan dom mesta är ju ute för försäljning. Strax innan den 30 Oktober kom hon iallafall. Jag minns att jag fick provrida henne i ridhuset och kom för sent till min ridlektion i Götene.
Bland de första gångerna på hemmaplan

Steg för steg trick 1.

Asslatjejerna / 04 November, 2011 - 19:08 /
1 kommentarer

Trickträning "Vacker hov". Alla gör på olika sätt men här delar jag med mig av ett sätt som stod nedskrivit. Här kan man även använda sig av en klicker i momentet där hästen gör rätt.

1.Börja med att lyfta benet framåt samtidigt som du tex säger skaka hov, goddag eller hälsa osv samtidigt håller du kvar benet och ger godis o beröm! (Upprepa några gånger)

2. Nästa gång tar du bara på frambenet med handen eller ett spö och säger då ditt egna kommando, hästen förstår då snabbt, om det är ett godismonster. Minsta tecken på att hästen försöker lyfta det så berömmer du, för då förstår den att dens tanke var rätt.

3. När ovanstående funkar problemfritt kan du börja med att bara peka på frambenet samtidigt som du ger kommando. Detta får man upprepa ett par gånger tills hästen förstår kommandot.

Allt detta får man ta i perioder så man inte tränar allt samma dag stup i kvarten. Det lär bli tjatigt och hästen kan mycket väl tappa fokus.

Lilla MY

Asslatjejerna / 04 November, 2011 - 09:44 /
4 kommentarer

Igår red vi ju som sagt bort till ridhuset för att hoppa lite. Etersom Grynet fortfarande står och vilar för att kunna bli bra igen så har jag tagit mig an My trots att jag egentligen är för lång för henne.


My är en B ponny som tidigare gått nationell LA i hoppning men kräver ett starkt ledarskap och en tuff ryttare då hon är rätt så skarp.
Hittar man bara knapparna på henne så hoppar hon som en gud. jag har tävlat henne några gånger tidigare när jag fortfarande fick tävla B ponny då förra ägerens lille son hade svårt med henne då hon som sagt är väldigt mycket häst. Hade hon varit en C ponny så hade jag med glädje fortsatt tävla henne då jag nu hittat knapparna och får henne att hoppa 90 metersbanor med klipp:)
 

Ny säkerhetsstibygel.

Asslatjejerna / 04 November, 2011 - 08:00 /
5 kommentarer

Jag vet inte om den är ny men den är iallafall bland den nyaste. Priset ligger runt 800 kr. Tanken är att den ska kunna böjas åt alla olika håll beroende på hur man fastnar.
Någon som provat?

Färgade bett.

Asslatjejerna / 03 November, 2011 - 22:20 /
3 kommentarer

Man slutas aldrig förvånas när det gäller färger på hästens utrustning. Det som fick mig att hajja till var det gröna bettet nedan. Nytt för ögonen :P

Ridhus-hoppning.

Asslatjejerna / 03 November, 2011 - 20:54 /
1 kommentarer

För ca två timmar sedan satt vi på hästryggen på väg hem från ridhuset. Mörkt som attan var det och det var tur att vi hade ridhusbelysning och jäkligt trygga ponnysar. Vi skulle iallafall bara ta oss några hopp var, och därför ställde vi upp ett rättuppstående på kortsidan. Både My och Tilly gick fint. Hade aldrig vart där med Tilly innan, men hon finner sig i det mesta. Och hon har verkligen fått en sådan där aha-upplevelse i hoppningen. Verkligen förstått att hon ska över. Sedan är det en annan sak att alltid lyfta på bakbenen också ;)
Inga bilder eller filmer togs idag.

För och nackdelar med täcken på klippta hästar.

Asslatjejerna / 03 November, 2011 - 10:30 /
5 kommentarer

Försök att sätta er in i varandras situationer. Ni som har klippt häst och ni som inte har. Alla tycker ju inte samma och dessa olika förslag brukar vara vanliga argument. Bygg gärna på med egna genom kommentarer.


För täcke:
Håller hästen ren i hagarna.
Hästen jobbar oftast på bättre och gladare med klippt päls.
Mindre svett
Snyggare vid tävling

Emot täcke:
Dyrt, onödiga pengar.
Förstör hästens naturliga pälssättning.
Kan vara farligt i hagar med mycket träd.
Själv föredrar jag klippta hästar vid hårdare träning och tävling, men är inte sådant aktuellt så ofta spelar det ingen roll om hästen är lurvboll :)
Förra vintern.

Nu kan den komma...

Asslatjejerna / 02 November, 2011 - 22:56 /
7 kommentarer

Nu är jag redan trött på mörkret så nu kan snön lika gärna komma så det blir lite ljusare. Jag verkligen vrålhatar att rida ut i mörkret som man nu tvingas att göra hela den långa tråk vintern... Det får bli att fjäska för mamma så hon kör upp till ridhuset ;)

Bild på Vilandra i släden.

 

En sådan där dag.

Asslatjejerna / 02 November, 2011 - 21:28 /
0 kommentarer

Idag är en sådan dag då man verkligen inte har en aning om vad som ska skrivas på bloggen. Vad man ska lägga upp, vilka bilder som ska visas och vad man ska skriva om.
Om ni vill ha uppdatering får ni skriva så mycket förslag ni bara kommer på! =)

Våran blogresponse.

Asslatjejerna / 02 November, 2011 - 13:59 /
9 kommentarer

Om ni kikar lite längre ner i menyn så ser ni en blå ruta. Det är våran blogresponse där du enkelt kan ställa en fråga och kika in lite senare om du har fått svar. Det kommer alltid gå att fråga om precis allt. Om oss själva, om bloggen eller om ni vill ha hjälp med något själv. Adjöss till frågestunderna! ;)

Testa gärna en fråga nu! Ni får gärna skriva vem den är ifrån och om den är till någon specifik.

Ny hösttävling!

Asslatjejerna / 02 November, 2011 - 11:50 /
118 kommentarer

Denna gången har vi en bloggtävling om det allra nyaste pannbandet från Hansbo i sammarbete med Smeagården.
De enkla tävlingsreglerna följer här nedan. Allt ska vara med i din kommentar annars gills inte din lott vid dragning. Tävlingen avslutas i slutet av november.
* Gilla Smeagården på facebook
* Välj ut en favoritprodukt på deras hemsida
* Gilla Asslatjejerna på facebook
* Dela denna bild på din: Blogg/Dayview/Facebook och länka hit.

Andra kommentarer hänvisas till andra inlägg, eller raderas!

Det glömmer jag aldrig.....

Asslatjejerna / 01 November, 2011 - 20:54 /
4 kommentarer

För några år sen, närmare bestämt ca 5 år sen började jag så smått bli så stor att jag kunde börja tävla Åsas ponnyer. Vi bestämde oss för att åka på Km i Götene och jag skulle rida två ponnyer en B som hette Elof och en C som hette Shellie.

Jag var ju bara 10 år och ganska liten för min ålder på den tiden så B ponnyn var ganska stor vilket innebar att C ponnyn som var maxad var väldigt stor.

Extra nervöst var att min farmor och farfar skulle komma ända från göteborg och titta.

Jag vill minnas att förklasserna gick bra men när sedan lagklassen startade blev shellie så stark så jag orkade inte hålla i henne.  Det innebar att jag blev ganska rädd och osäker och vågade helt enkelt inte hoppa hela banan färdigt, det var ju ändå Lc och då tyckte jag att det var högt.

När vi kom hem på kvällen så skämdes jag och var rädd att Åsa skulle tycka att jag var dålig, men då fick mamma en länk till Åsas blogg och jag blev så glad att tårarna rann…..

  HÄR är länken som mamma fick

Skogshoppning.

Asslatjejerna / 01 November, 2011 - 18:17 /
4 kommentarer

Idag tog vi ut Tilly och My för att hoppa i skogen. Försökte bygga upp lite högre men det är svårt när man inte har några hinderstöd. Tilly störtar dessutom igenom hela hindrena om man inte får upp hennes huvud så hon hittar en balans, istället för att hänga med huvudet och tro att hon klarar allt själv ;)
I slutet fick vi båda till bra hopp, och Tilly kan minsann hoppa om hon kommer på tekniken!
Efteråt var det lunch och sedan städa i stallet. Vi red även Villgott och Norsella ut på en barbackatur. Shamponerade även Norsellas ben. Dom blir inte så jättevackra i leran. Vad jag vet ska även Arien visas för spekulanter ikväll för eventuell utlåning.
.
Fotoglada tjejer i höstvädret.

Teddyfodrade benskydd.

Asslatjejerna / 01 November, 2011 - 15:07 /
5 kommentarer

Snygga, lättmatchade och ser framförallt sköna ut. Sen sätter ju sig smutsen i allt, vilket såklart är ett minus ;)

Ett nyligen dissat säkerhetsskydd.

Asslatjejerna / 01 November, 2011 - 12:10 /
4 kommentarer

Kommer ni ihåg när jag dissade säkerhetsvästen Zippa? Jag ska nu stå upp för det och säga att jag inte håller med om den dissen längre. Jag undrade också i samma inlägg om jag missuppfattat västen speciella funktion, och det visar det sig att jag hade. Jag såg nämligen sådana på Skara Hästsport och efter att ha klämt och känt på den ett tag så förstod jag att den var gjord i ett mycket bra material. Den var liksom mjuk för att den skulle vara följsam. Så det gick att "böja" västen hit och dit. Samtidigt var den ändå hård för att ge det där skyddet en väst bör göra ifall man har oturen att bli trampad eller ramla av och slå i något hårt.
Ville bara tala om att synpunkter kan ändras, och att man inte ska ta för givet att dissa saker man aldrig provat på själv :) Jag har även förstått att det finns såkallade drömvästar, haha.

Färgen limegrön.

Asslatjejerna / 01 November, 2011 - 09:00 /
1 kommentarer

Alla har väl just sin favoritfärg, och en av mina alldelles speciella färger på utrustning med mera är limegrön. Bara se och njut vad mycket den färgen i olika nyanser passar som ;)