Ny hästras introducerad, vad tycker ni?

Asslatjejerna / 31 Oktober, 2011 - 22:04 /
1 kommentarer

Den verkar tålig och hoppar nog tre fyra meter. Kanske nåt att satsa på, vad tror ni :P

Tävlingsfilmer.

Asslatjejerna / 31 Oktober, 2011 - 18:43 /
2 kommentarer

Höstbilden.

Asslatjejerna / 31 Oktober, 2011 - 14:00 /
8 kommentarer

Det var inte så många som skickade in höstbilder denna gången. Förstår, det var kort varsel. Men här är en utav de fina bilderna iallafall.

- Johanna. (Vet inte bloggen)


Film från Hubertusjakten i Berg 2011

Asslatjejerna / 31 Oktober, 2011 - 13:24 /
0 kommentarer

Äntligen släpps filmen om hubertusen 2011 ;)          

            
                                  

Den närmsta timmen.

Asslatjejerna / 31 Oktober, 2011 - 13:18 /
0 kommentarer

Ska sätta mig ner och läsa bok om problemhästar. Ska bara ta och slappna av lite, har precis stånkat in alla grejer i mammas lägenhet. Hörs sen, då kommer även filmerna upp!

Tills dess, ideér vad vi kan skriva om?


Pay'n jump i Skara.

Asslatjejerna / 30 Oktober, 2011 - 23:00 /
9 kommentarer

Idag var det dags för ännu en tävling. Det var Winston och My med ryttarna Emilia och Felicia som skulle hoppa två rundor var. Ponnyerna skötte sig galant, och det var med glada miner vi begav oss hem med endast två pet som fel. Winston har dock sin förmåga att vilja springa ut i ingången. Det är bara att styra in på banan igen och träna träna träna!

Helgens bravader

Asslatjejerna / 30 Oktober, 2011 - 22:30 /
0 kommentarer

Som Carro redan berättat så har helgen bjudit på massa äventyr, jag har sattihop ett klipp med film och bilder från Hubertusjakten vi var på igår men den vill inte riktigt bli klar så den får komma upp i morgon och ni får hålla tillgodo med enbart bilder så länge.Fixar.

Asslatjejerna / 30 Oktober, 2011 - 21:02 /
3 kommentarer

Fixar med bloggen som tusan. Vi har inlägg att ta igen från hela helgen ;)

Dagens tävlingsoutfit.

Asslatjejerna / 30 Oktober, 2011 - 19:32 /
0 kommentarer

Fler fräschare bilder kommer!

Kvällsbloggning.

Asslatjejerna / 29 Oktober, 2011 - 17:57 /
2 kommentarer

Hej allihopa! Som vi redan talat om är vi hus och hästvakt i helgen, därav den låga uppdateringen. Vad jag kan tala om sålänge är att det blir tävlingshelg. I dag var vi på minihubertus och imorgon blir det pay and jump.
Mer om detta imorgon, då sitter vi hemma vid våra egna datorer och uppdaterar ;)
torr humor...

Ännu en till webbshop.

Asslatjejerna / 28 Oktober, 2011 - 12:30 /
10 kommentarer

Den förra shopen jag länkade hade ju inte alls så stort utbud man skulle vilja önska. Jag uppmärksammar ännu en billig butik, men med betydligt fler prylar. Kika in HÄR.

Receptet.

Asslatjejerna / 28 Oktober, 2011 - 09:10 /
1 kommentarer

Fick en förfrågan om jag inte kunde lägga upp receptet på hästgodiset jag bakade häromdagen. Som ännu inte är provsmakat.

Ingridienser:
5 dl ljus sirap
5 dl havregryn
4 dl mjöl. (Något grovt mjöl)
Rör ihop ovanstående i en bunke och klicka ut på bakplåtspapper. In med dom i ugnen på 175¤ i ca 10-20 minuter beroende på ugn.
Äpplesmak: Hacka äpplen och blanda ner dom i smeten.
Honungssmak: Smält honung i micron och blanda i det i smeten.

Torsdag kväll...

Asslatjejerna / 27 Oktober, 2011 - 22:12 /
6 kommentarer

Jaha så då var det fredag i morgon då. Helgen har mycket att bjuda på så det kan bli en hel del bild uppdatering framåt slutet på helgen. I morgon ska jag och carro flytta in i huset på långemossen över helgen då vi ska ta hand om sjuren. På lördag blir det hubertusjakt uppe i Berg och på söndag.......nja det får bli en hemlis så länge;)

Psykiskt tung dag.

Asslatjejerna / 27 Oktober, 2011 - 19:11 /
1 kommentarer

Puh. Hade stallet helt själv idag vilket resulterar i fysiks utmattning just nu. Haha nej inte riktigt. Känner mig mest död psykiskt faktiskt. Hade jobbiga lektioner idag inklusive två prov. Men vår sista lektion blev inställt, skönt! :)

Tillbaka till det intressanta då... Red en sväng på Tilly. Galopperade på normalt idag och det kändes toppen. Inget av sparkskadan verkar sitta kvar. Efter det var det bara att börja med stallet. Vattnet skulle fixas, spiltor och boxar mockas, hästar fodras, kärror tömmas och fyllas hit och dit, hund rastas och hönor jagas in i sitt lilla krypin efter att också varit "rastade". Tror faktiskt jag glömde en om jag tänker efter... Hon som satt och höll mig sällskap när jag mockade haha...
Tog mig även tid att fota lite bilder till er idag. WOW!

Letar du efter en ponny/häst?

Asslatjejerna / 27 Oktober, 2011 - 15:35 /
5 kommentarer

Nästan alla ponnyer och hästar som är på stall Assla är till salu. En del är ute på annonser och en del har ytterliggare lite till som behöver fixas till innan den hittar ett nytt hem. Och några få har såklart sin hem här hos oss "för alltid." HÄR kan du hitta de som är till salu just nu!

Klippning av häst.

Asslatjejerna / 27 Oktober, 2011 - 13:30 /
0 kommentarer

Många har nog börjat känna av att vinterpälsen är på gång. Andra har lurviga hästar året om. Det finns många olika klippningar man kan göra och på bilden nedan ser ni 4 av dom. Nästan alla som tränar hårt eller tävlar klipper sina hästar för att underlätta. Det sägs att hästen nämligen har lättare att arbeta under kort hårrem.
Klipper ni era hästar? Varför/Varför inte?

Hästfri dag..

Asslatjejerna / 27 Oktober, 2011 - 12:46 /
1 kommentarer

Även om man är hästtjej så har man ju lite andra intressen än att vara i stallet. Jag har en kompis som även hon rider och tävlar så vi har inte så mycket tid över att umgås annat än i skolan men ibland så passar våra ”stalltider” ihop så vi kan ha lite roligt umgänge utanför häst världen :P.

Igår passade jag dessutom  på att åka in till skövde för att shoppa lite.

Jag hittade inte så mycket, men köpte iaf ett par kängor och några nagellack bland annat ett svart grafitti.
Jag och Kajsa!!!
 

Detta inledde min tid på stall Assla.

Asslatjejerna / 27 Oktober, 2011 - 11:30 /
3 kommentarer

Satte mig häromveckan ner och kikade igenom vad jag och Åsa hade skrivit när vi mailade angående medryttare. Detta är snart 1 ½ år sedan. Det kändes ju lite halvt oseriöst från min sida, men jag var så jäkla glad att jag uppenbarligen var tvungen att uttrycka det genom en smilys i varenda mening.
Jag skäms faktiskt inte... Det här var jag, och jag vet bara saker jag inte skulle skrivit om det vart nu ;)
Ha i åtanke, jag bjuder för er skull nu!

From: mcarro@live.se
To: ************
Subject: MEDRYTTARE :)
Date: Sat, 19 Jun 2010 16:04:35 +0200

Hejhej. Jag hittade din annons ang, medryttare på ditt sto :). La märke till att du bor väldigt nära, för jag bor i Brännebrona =). Hittade aldrig något datum så om hästen finns kvar och du fortfarande söker en mejla då för lite mer info om mig :) 

//carolina willig. Brännebrona

From: ********
To: mcarro@live.se
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Mon, 28 Jun 2010 22:20:31 +0200

Hej Carolina,

jag vet inte exakt vilken annons du svarade på, men vi har alltid mellan 10-15 hästar så hör gärna av dig om du är intresserad av att hjälpa till och rida/ träna/ tävla. Vi har just fått barn och har därför lite ont om tid att hålla igång dem för tillfället. 

MVH
Åsa
070*********

From: mcarro@live.se
To: **********
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Tue, 29 Jun 2010 10:54:48 +0200

hej.
Oj haha jag tyckte jag såg ditt namn på flera av annonserna men jag reagerade nog inte på att det var samma ställe och så ;). 
Jag har ridit i 9 år i Götene, på ridskolan i Bölaholm. Tävlat några få tävlingar, och vart medryttare på hästar förrut :). Jag har ridit olika typer av ponnysar men har nu dom senaste veckorna fasnat för en sp ;). Jag bor som sagt i Brännebrona, 80 m från att man svänger in till er, så jag har cykelavstånd. 
Har ni bara hästar eller har ni ponnysar också ? 
Hur är dom ? :)

Mejla gärna tillbaka om jag fortfarande låter intressant :) 
/carro

From: **********
To: mcarro@live.se
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Tue, 29 Jun 2010 21:27:24 +0200

Vi har både hästar och ponnys.

Läs gärna lite om oss på www.stallassla.blogg.se och hör av dig sedan om du är intresserad så kan vi ju kanske träffas och prata lite.

MVH
Åsa

From: mcarro@live.se
To: ***********
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Wed, 30 Jun 2010 11:53:29 +0200

hej igen! :) 
Jag tittade lite på eran blogg/hemsida. Första intrycket var enormt mycket hästar haha :). Sen såg jag att ni körde väldigt mycket, men ni kanske har ridhästar/ponnys också ? :). Jag har inte så mycket intresse för körning utan mer hoppning, dressyr och uteritter ;), och sånt :).
Så jag är ganska intresserad. Ni låter väldigt stort haha, om man kan säga så, och ni hade u väldigt många hästar så det blir ju mycket och välja på hihi ;). Och sen är ju avståndet väldigt bra :) 
Men sen så fyller jag 14 år i Augusti, så du kanske letar efter äldre?

From: *******
To: mcarro@live.se
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Wed, 30 Jun 2010 14:00:27 +0200

Hej igen,

fungerar allt så spelar ju ålder ingen roll. Jag är diplomerad ridinstruktör och är egentligen inte kusk utan ryttare och har tävlat i både hoppning, dressyr och fälttävlan. Men sen lillan kom i februari samt under tiden jag var gravid hade jag ont och var sjukskriven, och då kunde jag inte rida. Nu har jag ridförbud från läkarna i ett år. Så det var då jag började att köra! Vi var ju tvungna att hitta ett sätt att hålla igång hästarna på. 

Just nu har vi inte extremt mkt hästar som ska ridas eftersom vi har svårt att hinna med, men om det är så att du vill rida mkt och det fungerar bra så ordnar vi ju givetvis fler som ska ridas. Jag jobar med hästar på heltid här hemma och min sambo är hovslagare, men nu är jag ju förstås mammaledig så gott jag kan.

Jag har en annan liten "beridare" som hjälper mig med ponnyerna som heter Felicia och är 13 år. Hon tränar och tävlar också emellanåt. Det fungerar väldigt bra. Så det skulle ju vara kul för henne att få lite sällskap så ni slipper rida själva hela tiden. Och som du sa är det perfekt när det är cykelavstånd för dig!

Just nu har vi knappt något stall, för tanken är att vi ska bygga nytt så vi rev helt enkelt ut allt i ladugården. Men det ska vi försöka sätta fart med snart.

/Åsa

From: mcarro@live.se
To: *********
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Wed, 30 Jun 2010 14:06:46 +0200


Det låter jättebra. Och ja nu är det ju sommarlov så det går ju rida hur mycket som helst ;). Nu när man har tiden över och allt :). Jag har tävlat lite smått på ridskolan men tycker det är jättekul, så det är en gej jag skulle vilja utveckla också. =) 
Det låter perfekt hihi.
Hu har ni då? Har ni ridbana eller något annat?:)
Kommer det kosta och rida hos er?
tack  //carro

From: *******
To: mcarro@live.se
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Wed, 30 Jun 2010 14:12:50 +0200

Vi har en liten ridbana, men tränar helst hästarna i skogen. Fast då måste man givetvis ha lärt känna den först.

Om det är så att man fastnar för en speciell häst och absolut vill att den ska vara kvar (vi jobbar ju med försäljning) så får du betala och ta lite mer ansvar om den för att ha den på halvfoder. Men då måste också en träningsplan som följs upprättas. Annars kostar det inget att rida här.

Däremot så får du ju betala om du är med på någon av mina träningar eller vill åka och tävla etc med startavgifter osv. Dessutom behöver du ju ha föräldrar som kan köra dig och hästen då. Sedan så är villkoren att man kan hjälpa till med stall, hästar och hundar lite här om vi åker bort någon dag tex. Det är mycket värt för oss. När vi är på tävling vissa helger behöver ju fortfarande hästarna här hemma lunch osv.

//Åsa

From: mcarro@live.se
To: ********
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Wed, 30 Jun 2010 14:17:09 +0200

okej. Då vet vi om priserna. Det tycker jag verkar jämt det där med startavgifterna och annat :). Vi har dock letat efter en häst på halvofoder, då vi inte har råd med egen, men så såg vi detta stället ;). Jag ställer mer än gärna upp och hjälper till med fodring och sånt när ni är borta. 

Om vi bestämmer så kanske jag får komma och titta någon dag. Så kan vi prata lite :)

//Carolina Willig

From: ********
To: mcarro@live.se
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Wed, 30 Jun 2010 19:19:27 +0200

Ja det vore ju kanon att ses lite så kan jag visa de hästar vi har hemma nu osv. Vi har fullt upp med tredagars tävling hela helgen, men i nästa vecka någon gång kanske?

//Åsa

From: mcarro@live.se
To: *********
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Thu, 1 Jul 2010 10:41:01 +0200

okej, på lördag åker vi till skåne och kommer vara borta en hel vecka. Men efter det kan ju jag skicka ett mejl eller sms, så vi kan träffas efter det :) 

//carolina.

From: *******
To: mcarro@live.se
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Thu, 1 Jul 2010 10:43:40 +0200

Det låter bra! Hör av dig så kan vi ses.

MVH
Åsa
070*******

From: mcarro@live.se
To: ********
Subject: RE: MEDRYTTARE :)
Date: Fri, 9 Jul 2010 11:41:40 +0200

Så nu är jag hemma från skåne. Jag kanske ska ta och komma någon dag då :D
Haha jag vet vad ni täcker.... Hade det inte bara vart enklare att ringa?

Minns ni?

Asslatjejerna / 27 Oktober, 2011 - 09:00 /
2 kommentarer

Jag kommer ihåg att när man var liten, eller precis hade börjat rida, införskaffade man sig snabbt ett par ridvantar med noppor. Som på bilden eller liknande. Jag hade flera billiga par från typ ÖoB eller något.
Någon som fortfarande rider med dessa, och kan förklara hur dom är att rida i? Nej  - ingen tanke på köp, men vill veta om dom är så hemska som jag minns (hihi)

Tips!

Asslatjejerna / 27 Oktober, 2011 - 07:00 /
1 kommentarer

Känner ni att plånboken börjar säga ifrån, men ni har fortfarande hundra grejer ni behöver till dig eller hästen? HÄR hittade jag en sida med enormt billiga priser!

På hoppbanan.

Asslatjejerna / 26 Oktober, 2011 - 19:36 /
8 kommentarer

Brist på idéer när du ska hoppa? Använd fantasin och spöka ut dina hinder! Det stärker banden mellan ryttare och häst otroligt mycket och ger dessutom hästen "bättre självförtroende". (om den nu tyckte de var läskiga). När jag skulle hopptävla Tilly för första gången byggde vi dagen innan upp en oxer med schabrak lite halvt fladdrande på. Såklart var hon ju livrädd i början, eller åtmindstonde låtsades hon det. Men över kom vi tillslut ett par gånger. Trots att det kändes hemskt, och jag kände att det aldrig skulle gå på tävlingen så hoppade hon som en klocka på murmattan. Träning ger färdighet vare sig det känns då eller inte!

Höstrea.

Asslatjejerna / 26 Oktober, 2011 - 16:45 /
9 kommentarer

Ännu ett tips för er som behöver satsa på budget ett tag! Passa på nu när hööks har höstrea på sitt sortiment

Tradera - En fynd sajt.

Asslatjejerna / 26 Oktober, 2011 - 15:00 /
1 kommentarer

Hur ofta loggar ni in på tradera och skaffar er hundratals billiga och garanterat prisvärda hästprylar? Nya saker har ofta ett utgångspris på 1 krona, och sedan får man helt enkelt bjuda över varandra. Har vunnit ganska många auktioner under 10 kr. Hur bra är inte det? Strunta i att pallra dig iväg till en hästbutik långt bort åt Göteborg, kika in på Tradera och kolla där istället!
Sen kan dom ju tyvärr inte ha allt, haha.
Just nu har jag lagt en liten peng på dessa. Superbra att bara ha hemma om man inte vill smutsa ner och slita ut sina tävlinghuvor!

Vintermörkret närmar sig.

Asslatjejerna / 26 Oktober, 2011 - 13:00 /
2 kommentarer

Nu börjar det verkligen luta mot vinter på riktigt. Visst, man hade väntat sig att höstmörkret skulle komma snart, men det är ganska tidigt att det redan mörknar vid 6-tiden?! Det verkar helt enkelt som om vädergudarna hoppade över hösten. Det kan ju till och med dom ynka plusgraderna vi har över dagen bevisa!
När börjar det mörkna hos er?

Min första dressyrtävling

Asslatjejerna / 26 Oktober, 2011 - 12:55 /
1 kommentarerJag har ju inte tävlat så mycket dressyr eftersom de flesta ponnyer jag ridit genom åren varit mest hoppinriktade.

Men jag har gjort några starter iaf och min allra första gjorde jag på Lilla pigga kildavin Queenie som jag red och tävlade i både hopp och dressyr under 2009.

Queenie hade lite speciella trix för sig, hon kunde nämligen bocka precis när som helst och var man inte med så flög man av så det small om det he he men det har ju gjort mig ganska sadelfast.

Min dressyr debut gjorde jag i Jönköping och innan jag fått startsignal så skulle jag passa på att rida runt dressyrstaketet så att hon skulle få ta sig en titt. I ena hörnet mot läktaren dök det plötsligt upp en tant och skrämde halvt slagen på Queenie som  gjorde en riktig ”mulle” vändning och jag satt på marken.  Queenie rusade runt i ridhuset som besatt och hoppade över staketet flera gånger innan vi lyckades fånga in henne och jag kunde få startsignal och rida programmet.  Jag fick inga höga poäng direkt runt 55% med då var det en riktigt laddad vit liten ponny jag satt på :)  Ni kan ju se själva, hi hi över tygeln går hon och studsar som en liten spännd boll :P

Queenie bus:)

Har ni fångat något riktigt höstminne på bild?

Asslatjejerna / 26 Oktober, 2011 - 09:00 /
0 kommentarer

Skicka in din höstbild till asslatjejerna@live.se och märk ämnesraden med "Höstminne".

Den finaste bilden publiceras här på bloggen imorgon!

Vinnaren av Catago fleecetäcket!

Asslatjejerna / 25 Oktober, 2011 - 18:15 /
8 kommentarer

OBS Ni som inte kan kolla på videon av olika skäl, kontakta oss!

Vinnaren: Kontakta oss innan den 28/10 på mailen!

Norsellas dubbelgångare.

Asslatjejerna / 25 Oktober, 2011 - 13:00 /
4 kommentarer

Hittade en blogg vars ponny är som en kopia av Norsella, tycker jag. Samma kroppstyp färg och huvud. Jag började faktiskt undra om det verkligen inte var hon, men sedan insåg jag att Norsella nog står hemma i hagen nu som vanligt, haha. Sedan kunde man ju hitta några olikheter om man jämförde dom bildligt.
Bloggen

Någon har sätt lite färg i stallet...

Asslatjejerna / 25 Oktober, 2011 - 09:00 /
3 kommentarer

...Och tillverkat dessa.

Nyinhandlat och hemmagjort.

Asslatjejerna / 24 Oktober, 2011 - 18:00 /
9 kommentarer

Har nyss vart en sväng uppe på Skara hästsport. Köpte en ny ridväst, (äntligen!) och ett fleecetäcke. Nu har jag vart flitig och bakat hästgodis. Verket får provsmakas imorgon av hästarna.

Dags för hubertusjakt

Asslatjejerna / 24 Oktober, 2011 - 13:46 /
1 kommentarer

I helgen som kommer är det dags för hubertusjakten, vi ska faktiskt åka på två stycken en på lördagen och en på söndagen. På lördag blir det i Berg där vi var förra året och på söndagen i Mariedal. Kul brukar det vara iaf :)

Hubertusjakt är en hästtävling med ursprung från Storbritannien
Jakten går ut på att man rider en bana med ett antal hinder som måste passeras. Banan har en viss bredd som inte får överskridas och dess bredd markeras genom två ryttare, pikörer. Längst fram rider en jaktledare, master, som inte får passeras av de tävlande. Banans upplopp är den sista sträckan där det går ut på att hinna ifatt en person med en rävsvans fäst på sig. Den som lyckas ta rävsvansen vinner jakten. Rävsvansen kan också vara fäst vid en tavla, bom eller gömmas så ryttarna får leta. Hubertusjakten äger rum på eller omkring Sankt Hubertus dag 3e november.

Bilder frår förra årets jakt!

 

Dags för ridtäcke...

Asslatjejerna / 23 Oktober, 2011 - 21:50 /
6 kommentarer

Brukar ni ha ridtäcke när ni rider på hösten och vintern? När vi rider bort till ridhuset som är ca 20 mi nuters skritt väg bort brukar vi sätta på hästarna ridtäcke som vi tar av i ridhuset och sedan tar på under hemvägen. Speciellt nu när de börjar sätta vinterpäls och blir svettiga. Klippa hästarna gör vi bara om de ska tävla eller ridas hårt för annars är det bättre att de får ha sin päls kvar.


Våran hovis...

Asslatjejerna / 23 Oktober, 2011 - 21:37 /
0 kommentarer

Vi har ju turen att ha en aldeles egen hovslagare som bor här på gården, han är dessutom riktigt duktig och jobbar som lärare på hovslagarskolan i skara. Han har också tävlat i varmskoning på Falsterbo horseshow.
Såklart är det riktigt bra att ha en hovis så nära tillhands när det tappas skor åt höger och vänster eller när pållarna drabbas av hovböld är det kanon att ha en expert på plats.

Några grundregler för hovvård:

 • Sko om eller verka hästen var 6-8 vecka. Förvuxna hovar belastar senor och leder i onödan.
 • Om hoven vårdas rätt ökar dess stötdämpande förmåga och gör att lederna belastas på ett balanserat sätt. Det är en förutsättning för hästens hållbarhet.
 • Etablera ett samarbete med en hovslagare du har förtroende för. Anlita alltid en utbildad hovslagare – på Svenska Hovslagareföreningens webbplats kan du söka efter hovslagare i ditt län. Anslutna hovslagare är utbildade och har genom föreningen automatiskt en försäkring som gäller om något inträffar på grund av felaktig skoning.
 • Rådgör med din hovslagare om bästa skoning för det arbete hästen utför och det underlag den går på.
 • Om din häst har felaktig hovställning kan en dålig korrigering förvärra situationen.
 • Kratsa ur hovarna före och efter du ska använda hästen, eller minst en gång om dagen. Det minskar risken för att föremål ska kilas fast och ge skador, och du upptäcker om hoven känns varm.
 • För att hästen ska få ett bra grepp på snö, is och på gräsbanor brukar man sätta brodd i skorna. Det är lätt att hästen trampar sig själv, eller skadar andra hästar, med broddarna, så de ska alltid tas ur så fort de inte behövs.

Hästens rätt till god hovvård är inskriven i Djurskyddslagen. Om din häst inte får korrekt hovvård kan den bli halt och få och kroniska förslitningsskador.

Svenska Hovslagarföreningen tipsar om att du kan underlätta för din hovslagare genom att:

 • ha hästen är inne.
 • ha hästen är ren och torr.
 • hovarna är rengjorda och kratsade.
 • berätta om hästen har några olater.
 • ordna speciell plats i stallet lämplig för skoning.
 • se till att det finns bra belysning.
 • hålla arbetsplatsen fri från drag.
 • ge möjlighet till handtvättning efter arbetet.

(Källa: Svenska Hovslagareföreningen)

Glad.

Asslatjejerna / 23 Oktober, 2011 - 19:11 /
4 kommentarer

Tog oss ännu en sväng till ridhuset idag. Denna gången var det Norsella, My och Winston som fick jobba. Efteråt reds även Tilly och Daisy. Tilly känns fräsch nu och jag tvekar inte längre på att hon kommer kunna vara med på hubertusen! :D

Hon lär sig fort.

Asslatjejerna / 23 Oktober, 2011 - 09:26 /
12 kommentarer

Provade att Tilly skulle ta upp sitt ben när jag tog upp mitt. Jag började då med att bara ta fram hennes ben i början på kommando. Tillslut kom vi såhär långt.

Nästan alla hästar kan tigga lite i början, det gjorde även hon, men hon förstod sedan att det inte lönade och slutade på direkten

             

Klickers.

Asslatjejerna / 22 Oktober, 2011 - 14:18 /
33 kommentarer

Hade tänkt att införskaffa mig en klicker. Att använda klickers på sina hästar är ett ämne som går runt från blogg till blogg. Nu tänkte även jag prova på det. Känns som man kan komma mycket längre.

För er som inte vet är klicker en träningsform man från början använde till hundar. När hunden gör saken man ber om rätt, så klickar man på en apparat och ger hunden godis. Men givetvis finns det ingen regel om att hästarna inte skulle förstå den, vilket det nu visar sig att de gör ;)

Jag är inte så insatt i trickträning och tänker givetvis inte göra så avancerade saker. Men så mycket man klarar av att lära på sitt vis, tycker jag man ska få försöka :)

Någon som vet om skara hästsport har?

Helg!

Asslatjejerna / 22 Oktober, 2011 - 11:54 /
11 kommentarer

Känns knappt som någon skillnad från veckan. Stallet är ju ändå det stället man brukar tillbringa hälften av helgen på. Dock har jag ingen aning om hur dagen ser ut idag. Får väl ta timmarna som de kommer.

Ge mig lite idéer att blogga om, uppdateringen bara sjunker och sjunker :(

Sista praodagen.

Asslatjejerna / 21 Oktober, 2011 - 11:25 /
6 kommentarer

Idag var det sista dagen som stalldagarna var praktikplats. Nu övergår det till sitt normala spår. Idag var vi i ridhuset och fick en dressyrlektion. Jag red Norsella. Det gick väl helt okej. Åsa hjälpte mig att förstå och framför allt rida henne mycket bättre kan man sumera det som.


Ej från dagen

Chaps.

Asslatjejerna / 21 Oktober, 2011 - 11:04 /
3 kommentarer

Eftersom jag har väldigt svårt med att beställa chaps/ridstövlar över internet måste jag vara stensäker på att det passar. Jag har väldigt svårt att hitta storlekar som passar både vad och längd. Ofta är dom alldeles för långa eller alldeles för trånga. Nu har jag provat med att beställa hem dessa chaps, och dessutom mailat företaget. Nu borde de passa! :)


Inte sådär supernöjd med materialet på bild. Men man får ta chansen när man hittar något som passar bra storleksmässigt!

Veckans fråga.

Asslatjejerna / 20 Oktober, 2011 - 13:06 /
26 kommentarer

Hur varierar ni er träning? Det vill säga hur ofta ni rider dressyr, hoppar eller rider ut etc.


Det gamla vanliga.

Asslatjejerna / 19 Oktober, 2011 - 20:08 /
0 kommentarer

Startade dagen som vanligt. Utsläpp - mockning - kvällsfodring. Efter vår lunch idag red vi en kort sväng på Tilly och Candy. Tilly var pigg och glad och kändest endast stel. Gött, nu kommer vi igång igen tjejen!

Frisk ponny!

Asslatjejerna / 19 Oktober, 2011 - 18:00 /
7 kommentarer

Nu är hältan så gott som borta! Lite stelhet kvar. Håller tummarna för ytterligare tillfriskning...

Hittade en lillebror...

Asslatjejerna / 19 Oktober, 2011 - 15:42 /
1 kommentarer

Kollade runt lite på hastnet som jag brukar lite då och då och hittade en annons på Winstons lillebror:)
De har samma mamma och jag tycker faktiskt att de är lite lika i ansiktet, fast denne lille killen är skimmel...
Plutten!

Visst har dom samma uppsyn?


Spökvandring.

Asslatjejerna / 19 Oktober, 2011 - 13:00 /
1 kommentarer

Fick reda på det igår att den är i helgen... Gick förra året också och i år ska jag och Felicia gå igen! Vet ej hur många fler vi blir än bara :D

Någon här kommer bli ganska rädd.


Planschen -09.
Ville bara skriva av mig lite.
Fler som ska gå, eller vill gå?

Slutet börjar närma sig.

Asslatjejerna / 19 Oktober, 2011 - 09:00 /
0 kommentarer

         
Torsdag/Fredag/Lördag.... Då är den lyckliga vinnaren utlottad!

Hovslagarskolan.

Asslatjejerna / 18 Oktober, 2011 - 18:57 /
5 kommentarer

Idag var det dags att vara på hovslagarskolan med Jocke. Vi körde till en ridskola där fyra hästar skoddes och vi fick bland annat dra av skor och raspa. Sedan på eftermiddagen fick vi smida egna skor, som var lite kepigt och gick lite sådär, HAHA.


Påbörjad sko. Dock var detta vad jag åstadkommit på ca en timma x)

Dagens praktik-uppdrag...

Asslatjejerna / 18 Oktober, 2011 - 16:00 /
2 kommentarer

Smida en egen sko. Bilder på det skrev resultatet får ni sedan!

Saker man kan göra när man är sjuk...

Asslatjejerna / 18 Oktober, 2011 - 14:02 /
1 kommentarer

Jag klippte som sagt ihop film och la in på youtube nu när jag ändå ligger här i soffan, hittade då massa gamla klipp som inte visats här förut om det är någon som tycket att det är kul så varsågod här bjuder jag på film
de två D ponnierna är ponnys som jag red i våras och somras. Cavallos evert är inriden som treåring hos åsa här på stallassla. Lilla My står ju här till försäljning och Winston rids ju av Emilia :) håll till godo!!!Min tur :(

Asslatjejerna / 18 Oktober, 2011 - 13:50 /
0 kommentarer

Hemma med feber och ont i halsen idag:( blir ingen ridning för mig alltså, jag får roa mig med annat som tillexempel redigera filmklipp! Vilket jag sysslat med nu en stund.
Grynet skadade sig ju allvarligt för en och en halv månad sen och fick genomgå en operation.
Sedan dess har han stått inne på boxvila några veckor för att sedan kunna gå ut i sjukhage och nu går han i paddock med en kompis :)
Jag längtar såå tills han bli bra igen, hoppas bara att han blir helt återställd...


Vatten bag.

Asslatjejerna / 18 Oktober, 2011 - 13:00 /
0 kommentarer


Smidigare än att köra hinkar i skottkärra och skvalpa ur hälften på vägen haha!

Gästbloggningen.

Asslatjejerna / 18 Oktober, 2011 - 11:40 /
0 kommentarer

Hej sötnosar!
Gästbloggar på Carolina och Felicias fina häst blogg.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, eftersom jag inte rider längre och har den kollen numera. Men bilden säger det mesta. Jag vill gärna skriva detta inlägg, så alla där ute får inspiration av mig och att människor är perfekta som de är. Det finns så många tjejer och killar som har så dålig självkänsla och självförtroende p.g.a. all reklam om hur man ska se ut, vilken smink man ska ha osv. Men jag vill bara säga även om du tjock, smal har krokig näsa eller något annat, så är de som symboliserar att det är du, DU ÄR DIN SOM DU ÄR/

 www.bexxjohansson.blogg.se

 

Lilla Villändra har blivit så här stor...

Asslatjejerna / 18 Oktober, 2011 - 08:00 /
0 kommentarer

Första praodagen.

Asslatjejerna / 17 Oktober, 2011 - 15:38 /
2 kommentarer

Dåså. Nu är jag hemma från första dagen i stallet ;) Riktigt skönt att kombinera praktiken med stall Assla. Det känns verkligen som man  är ledig och gör något man tycker om :)

Blev iallafall mest städning idag. Och dom vanliga stallrutinerna såsom mocka, vattna, fodra, ja ni vet! Efter lunch hann vi med en ridtur. Emma är ju inte så ridvan men hon tycker det är kul och hålla på med hästarna.


Limegrön grimma.

Asslatjejerna / 17 Oktober, 2011 - 11:00 /
1 kommentarer


Ursnygga grimmor som reades ut på tradera nyligen!

BLOGGEN BLIR 1 ÅR.

Asslatjejerna / 17 Oktober, 2011 - 08:00 /
2 kommentarer

Då firar vi vår 1-årsdag då allihopa! Undra hur många läsare det är som har hängt med ända från starten!? :D

Behövande hjälp.

Asslatjejerna / 16 Oktober, 2011 - 19:00 /
1 kommentarer

Jag skulle behöva lite hjälp med att piffa upp kommentarssidan lite. Har letat och letat på "designadinblogg" men hittar inte. För att det ska bli snäppet trevligare för er att kommentera, undrar jag hur man ändrar textstilen i dom rutorna här nedan som är markerat med ljusgrönt.

Tummen upp för en vänlig själ som jag hoppas skriver en enkel förklaring! :thumbup:

Dressyr trio.

Asslatjejerna / 16 Oktober, 2011 - 17:27 /
2 kommentarer

Ännu en sväng till ridhuset blev det idag. Vi passar på att fila på dressyren lite nu när älgjakten är igång. Idag såg vi till och med en älgs blod på gruset, som hade blivit bortsläpad där ifrån. Blä.

Oliwia var med oss och red på Arien, jag red på Norsella och Felicia på Daisy. Jag är nöjd med Norsella och hon var lite mer avslappnad idag. Förövrigt fick vi inga bilder då kameramamman Johanna inte hängde med. Dessutom är väl ridhus kort inte det roligaste att bjuda på ;)

Ha en bra kväll allihopa. Ska fixa lite inlägg sedan ska jag städa!

Schabrak från Hööks.

Asslatjejerna / 16 Oktober, 2011 - 07:30 /
6 kommentarerSnyggt! Riktigt läcker färg. Dock vet jag inte hur många det skulle passa vi bruk.

Ridstövlar.

Asslatjejerna / 15 Oktober, 2011 - 19:19 /
8 kommentarer

                       


Frågan är om jag ska köpa dessa billiga ridstövlar från Hööks. Om kvaliteten verkligen håller. Det som är super är att dom är i allroundmodell så jag kan använda dom i både hoppning och dressyr utan att se allt för galen ut ;)
Jag känner att jag inte vill lägga ut tusenlappar (Vilket jag heller inte har) på ett par ridstövlar som ändå bara kommer användas vid träningar och fotografering.

Det tråkiga är att när jag väl har bestämt mig så kommer de säkert inte passa... Det är alltid svårt att beställa storleks prylar via internet!

Vad tycker ni?

Asslatjejerna / 15 Oktober, 2011 - 18:01 /
4 kommentarer

Idag var det så fint och skönt höstväder och vi passade på att rida varsitt dressyrpass på banan. Jag red Daisy för första gången och det var en omställning att gå från C ponny upp till 170 häst, men hon var helt underbar att rida så mjuk och följasam och oerhört känslig vilket jag gillar ;) carro red Norsella som blivit lite av hennes favorit och Emilia red Winston.

Finns inte så mycket att säga annat än att vi alla tre nog var mer än nöjda med passen idag, bilderna får tala för sig själva.

Frisk eftermiddag.

Asslatjejerna / 15 Oktober, 2011 - 12:48 /
4 kommentarer

Äntligen håller förkylningen på att lugna ner sig iallafall. Har inte vart så sugen på någonting idag, vilket resulterade = jag liggandes har spelat nitendo wii med mina syskon haha. Men nu har jag fått i mig lite mat, och tänker där med dra mig till stallet, som Felicia redan skrivit. Kände att jag behövde skriva av mig lite bara för att.

Ha en bra eftermiddag så länge!


Längtar efter att sitta på hennes rygg igen. Frisk!

Mini frågestund...

Asslatjejerna / 15 Oktober, 2011 - 11:38 /
2 kommentarer

Tänkte att vi skulle ha en minifrågestund här på bloggen, med det menar vi att ni ställer frågor under dagen som vi besvarar redan ikväll eller i morgon. Vi ordnar det för er skull så kasta in några frågor nu! :)

Ni får gärna fråga om allt mellan himmel och jord :)

Strålande väder....

Asslatjejerna / 15 Oktober, 2011 - 11:23 /
0 kommentarer

Riktigt härligt höstväder idag, det innebär att det blir raka vägen ut i stallat för ridning. Idag ska jag rida Daisy för första gången, hon är en stooor häst på 170 och hoppar som en gud. jag ser verkligen fram emot att prova henne och se hur hon fungerar :) Det blir bildbomb i kväll :)


Den här bilden är från gotacup finalen 2008, jag sitter på Brian och kollar in konkurrensen innan start :P
kom 4 i LCn vill jag minnas :)


Något att testa.

Asslatjejerna / 14 Oktober, 2011 - 11:22 /
13 kommentarer

Kolla noga på dom 3 prickarna ovanför näsan i 10 sek, titta sen direkt upp i taket i 20 sek så får du en överraskning...


Testar mobilbloggning här nu då. Funkar de...

Asslatjejerna / 14 Oktober, 2011 - 10:09 /
1 kommentarer

Testar mobilbloggning här nu då. Funkar det så blir vi glada, haha... /carolina

Tidig morgon.

Asslatjejerna / 14 Oktober, 2011 - 07:00 /
1 kommentarer

Ligger hemma i sängen och fightas med en förkylning. Ska pallra mig upp och försöka fixa med bloggen lite senare.

Godnatt lite till så länge!

Öka antalet läsare på din blogg.

Asslatjejerna / 13 Oktober, 2011 - 21:42 /
0 kommentarer

Det är ju alltid roligt att ha många som läser ens blogg, vi lägger ju faktiskt ner en hel del arbete på bloggen och då är det verkligen jättekul att så många vill följa oss, tack säger vi till alla er :)
det finns olika små tips på hur man kan göra för att öka antalet läsare ännu mer eller till och med tjäna pengar. Här nedan är ett...
TIPS

Grynet fick komma ut i dag.

Asslatjejerna / 13 Oktober, 2011 - 21:04 /
6 kommentarer

Min älskade lille Grynet fick komma ut i lite större hage idag, eller rättare sagt han fick gå hela dagen på ridbanan, när Åsa släppte ut honom i morse så fick han fnatt och rusade runt o hade sig:) klart han har saknat att röra på sig. Nu kan vi bara vänta och se hur lång tid det tar innan vi kan sätta igång honom igen.

Jag har inte riktigt skrivit här om vad som hände med honom för ca 1 och en halv månad sen.
Det har varit lite jobbigt att prata om eftersom det var ganska kritiskt ett tag, men jag lovar att jag ska göra det snart.

Idag red jag inte alls eftersom det är min stalldag och det ska mockas och fodras och sopas.
Mamma följde med Emilia och Winston på cykeln medan jag var kvar och grejjade i stallet.

I morgon är det fredag och det är ju alltid gött:P 


Nya ländtäcken.

Asslatjejerna / 13 Oktober, 2011 - 17:29 /
8 kommentarer


Begagnade. Supernöjd! Än så länge ;)

Vi har en stjärna i stallet.

Asslatjejerna / 13 Oktober, 2011 - 11:46 /
11 kommentarer

Vi har en riktig stjärna här i stallet och det måste vi ju uppmärksamma på något sätt.

Särkens Winston som är sveriges högst besdömda ponny någonsin på treårstest.

Han är nu 4 år och rids av min  10 åriga lillasyster Emilia som börjat att tävla honom lite smått i hoppning.

Än sålänge har hon bara startat några CR och PJ och det har gått fin fint, meningen är att han ska matchas till 5 års championatet nästa årJ

 

Såhär stod det om honom i Ridsport tidningen 


Emilia och Winston på maskerad hoppning 2011

De trodde vi var älgar!!

Asslatjejerna / 13 Oktober, 2011 - 09:41 /
2 kommentarer

Igår blev det en tur bort till ridhuset, det tar ungefär 20 minuter att skritta bort genom skogen så det känns ju rätt okej så länge som det är ljust. När det blir mörkare sen så kan jag tänka mig att det blir att koppla släpet och åka bort.

Jag red My och Carro red Norsella, My är riktigt duktig när hon sätter den sidan till och jag red dressyrprogrammet LC:2 några gånger.

Norsella är också duktig men ganska pigg och framåt så det tar en stund att få igenom det man vill.

Påvägen hem började det skymma lite grann och i skogen var det ganska mörkt och plötsligt såg vi att det rördesig i ett såntdär älgtorn, då ser vi hur det sticker ut två huvuden och gevär mellar granriset som är fastsatt på tornet och vi blev livrädda! båda två viftade vi med våra mobiler och gapade för att de skulle fatta att vi inte var några älgar shit va rädda vi blev!

Nu kan man iallafall säga att nu är det höst på allvar :( 

Det ville bara inte gå.

Asslatjejerna / 13 Oktober, 2011 - 09:00 /
0 kommentarer

Ett förslag var att gapa lite på Jocke, men när man sedan ser att han åker iväg, och man är helt själv, då får man börja fundera på andra förslag...

          

Hovbölder.

Asslatjejerna / 12 Oktober, 2011 - 14:30 /
15 kommentarer

En hovböld är en sorts inflammation av var som kan bildas på följande sätt:

♦ När något föremål trycker upp genom hovsulan. (Mycket osannolikhet vill faktan säga)
♦ Områden av läderhuden eller hovbrosken har blivit klämda under en längre tid och dör.

För att både motverka och behandla hovbölder bör man släppa ut hästen i en mjuk ev. gräs hage. Rörelse på mjuk mark hjälper till för en snabbare läkningsprocess. Efter tre dagar är läderhuden täckt av en vitgul hinna, det nybildade sulhornet. Efter en vecka är hornskiktet tjockt nog för att hästen ska kunna gå obehindrat på jämnt underlag. För att klara skarpa stenar behöver sulan ytterligare två veckors tillväxt.


I flera dagar efteråt bör man bada hoven dagligen i vatten. Naturliga hovar med normal cirkulation har en god återhämtningsförmåga.


Det finns även sulbölder och trackbölder, men de uppkommer efter att en häst som gått skodd under lång tid tas av barfota. De bildas främst vid strålen, där kapporna suttit och vid de bakre hålen.


Sulböld.
Läst vidare på internet men skrivit själv. Något jag ville kika närmre på då det förekommer ganska ofta och det var ev. det som hade drabbat Lövvi. Och nu igen...

Rosa reflexgrimmor.

Asslatjejerna / 12 Oktober, 2011 - 12:00 /
5 kommentarerMåste hissa Hööks rosa reflexgrimmor. Riktigt kul att det finns fler alternativ än de gula som funnits hur länge som helst.

Fatboy till vofsen

Asslatjejerna / 12 Oktober, 2011 - 11:57 /
0 kommentarer

Det är ju ett måste till lilla vovven att ha en aldeles egen fatboy, kanske något för sadelkammaren nu när vintern nalkas så att vofsingen kan ligga där och vila sig medan matte eller husse jobbar i stallet :P

Glöm inte tävlingen!

Asslatjejerna / 12 Oktober, 2011 - 09:49 /
1 kommentarer

Tävla och vinn ett armband från Magnolia of sweden på Onsdag om en vecka tar vi ut vinnaren!!!
* Gå in och gillar asslatjejerna på facebook.
* Skriv en kommentar att du är med och tävlar.

Sedan är du med i utlottningen av detta fina armband!

Horseriders collektion

Asslatjejerna / 12 Oktober, 2011 - 09:40 /
1 kommentarer

Jag tycket att det är lite tråkigt att det inte finns sådär väldans mycket kul ridklädmärken att välja mellan, iallafall inte här omkring. Vår hästsport butik i alla ära men det finns inte så mycket annat är de dyra märkena. Ibland kan det kanske dessutom vara roligt att ha något som ingen annan har.

Jag googlade runt lite på nätet och hittade Horse and riders det är en engelsk hästsport tidning som har en pony collektion. Jag vet inte vad ni tycker men jag gillar det faktiskt och även om det säkert kostar några kronor i frakt så blir det ändå lite billigare.


Me inloved!

Asslatjejerna / 12 Oktober, 2011 - 09:00 /
1 kommentarer


Ponnyn, tränset, pannbandet... SÖTT! :D

Halt ponny...

Asslatjejerna / 11 Oktober, 2011 - 19:41 /
4 kommentarer

God kväll. Gäsp gäsp och återigen gäsp. Går upp en halvtimma tidigare hos pappa, vilket resulterar väldigt trötta morgonar. Det tycks inte vara tidigt nog att lägga sig innan 9 (!) en vardag...

Släntrade mig som vanligt iväg till stallet en idag. Tog in Tilly och borstade av henne. (Jag hade även tänkt att rida Norsella, men jag skulle inte hunnit då hon såg ut som jag vet inte vad, tyckte jag då haha...) Men iallafall så bar jag och Tilly ut en sväng för liten tur på ängen lite längre bort. Väl där hade jag tänkt börja trava men det visade sig att det gick inte alls. Halt. Sparken hon fått tog nog ganska hårt. Men så kan det väl gå när den ranghögaste ponnyn vill tala om att det är just den som är högst i rang :(


Ett annat sätt att färdas på säger Alice.

Bokförsäljning.

Asslatjejerna / 11 Oktober, 2011 - 15:00 /
0 kommentarer

Säljer många av mina hästböcker nu. För er som är intresserade finns annonsen här:


Sugen...

Asslatjejerna / 11 Oktober, 2011 - 12:00 /
4 kommentarer

Man vart rätt sugen på att lägga ett bud på detta paket... Dock känns det lite onödigt för mig att slänga ut 300 kronor bara sådär, nu när det är höstperiod och vintern kommer och lindor inte kommer användas så mycket.


Siden - pannband.

Asslatjejerna / 11 Oktober, 2011 - 09:00 /
4 kommentarer

                                              
                              
                            
Jag tycker dom nog skulle vara lite småsöta till en matchande outfit, men inget jag skulle vilja lägga pengar på och ha för allvar. Kanske om man ska klä ut sig till indian på någon maskeradtävling någon gång hehe... Men kom ihåg, bär vad NI tycker är snyggt
                              

Träning i ridhuset...

Asslatjejerna / 10 Oktober, 2011 - 21:19 /
1 kommentarer

Idag började älgjakten och det innebär att det sitter en hel drös med sjutglada gubbar på pass lite överallt i skogen, dessuton var det riktigt tråkväder med lera lera lera.


Därför var vi inte sena att hänga på när Åsa föreslog en hoppträning borta i ridhuset.
 Det blev Moa på Daisy, jag på Biskett, Emilia på Winston och Klara på Candy.

Biskett har ju gått som avelssto de senaste sex åren och har bara varit igång  i två tre månader och tyckte det var toppen med lite hoppning eftersom hon egentligen är en dressyrhäst. Jag är ju inte så van att rida stor häst så det var en omställning att ge sig upp på en på 170.
Meningen är ju att jag ska rida Daisy också så det var ganska bra att testa lite hur det känns.

Det gick dessutom riktigt bra för Emilia och winston idag, han har ju varit lite krånglig och testat en del men nu går det bättre och han hoppar som en liten gud.


Ännu fler nya pållar.

Asslatjejerna / 10 Oktober, 2011 - 21:00 /
0 kommentarer

Har verkligen försökt hunnit med att ta bilder på dom men nu får jag sno Åsas bild istället, hihi :)


Gianna och Lillen, välkomna till stall Assla!
Gianna ska ridas och köras in och Lillen är till salu!

Reflex framtagning.

Asslatjejerna / 10 Oktober, 2011 - 18:14 /
2 kommentarer

Nu är det dags att packa fram reflexerna på riktigt. Dels har det börjat mörkna riktigt tidigt, och dessutom är älgjakten igång. Och vill man då rida i skogarna bör man vara på den säkra sidan och bära reflexer. På både ryttare och häst.


Annonsen.

Asslatjejerna / 10 Oktober, 2011 - 16:08 /
0 kommentarer

Så här såg annonsen som jag mailade på ut.


Rundvisningen.

Asslatjejerna / 09 Oktober, 2011 - 22:00 /
1 kommentarer

   

Grynet är på bättringsvägarna...

Asslatjejerna / 09 Oktober, 2011 - 18:53 /
4 kommentarer

Står i sin sjukhage och tillfrisknar! Med jämna mellanrum får han komma in i stallet och bli ompysslad.

En och annan kram får han också :)

Dagens movie.

Asslatjejerna / 09 Oktober, 2011 - 15:30 /
4 kommentarer

För er som är sugna på att se hur det ser ut på stall Assla får kika in ikväll då det kommer upp en video där vi visar runt lite.

Vissa videos är tydligen mer populära än andra...

Asslatjejerna / 09 Oktober, 2011 - 13:00 /
2 kommentarer


Konstigt nog...

Håll igång'et för gårdagen.

Asslatjejerna / 09 Oktober, 2011 - 09:40 /
0 kommentarer

4 tjejer blev vi idag som red hästar och fixade i stallet. Candy, Winston, Tilly och Villgott reds bortåt vägen där vi hade hinder för ett tag sedan. Dock var ju allt nedblåst och sådant idag. Jag red även Lövvi en kort sväng innan alla kom.

Biskett fick sig även en rolig sväng ute i skogen med två ryttare på ryggen. Väldigt uppskattat av henne och Felicia, men mindre uppskattat av mig som fick ta emot en tung gren över hela ansiktet. Kan säga att det svider ganska mycket nu, haha.

Hejdå Bonnie!

Asslatjejerna / 09 Oktober, 2011 - 08:00 /
1 kommentarer


Lilla Bonnie har flyttat till ponnylekis!

Att välja sadel...

Asslatjejerna / 08 Oktober, 2011 - 22:44 /
0 kommentarer

Välja sadel

Att välja sadel till sig och hästen är inte så enkelt Viktigast är ju att den passar både dig och hästen. Att man sen väljer sadel efter vad man har tänkt att göra med hästen är ju också viktigt. 


Det är ju tillexempel jätte jobbigt att hoppa i en dressyrsadel, nästan omöjligt enligt mig. Det är också svårt att rida dressyr i en hoppsadel.


Allroundsadel är gjord för dom ryttare som inte vill inrikta sig på något speciellt utan göra lite av varje inom den klassiska ridningen.


Western, islands och handikappsadlar är andra typer av specialiserade sadlar som gagnar sin typ av ridning.


Det är också bra om sadeln är lagom stor så att man får plats ordentligt eller såklart lagom liten för de mindre ryttarna. En B ponnysadel brukar kanske vara runt 14-15 tum och en normal damsadel 17-17,5. Men det är såklart olika ju större rumpa ju större tum på sadeln.


Man måste såklart prova sig fram så att man hittar rätt, det brukar man känna ganska tydligt. Är sadeln för liten blir man liksom fastlåst och är den för stor kanar man omkring.


Hur ska den ligga?
Sadeln skall ligga stadigt mot hästens rygg utan att det blir någon luft mellan sadel och hästens rygg.
Men det ska vara luft mellan ryggraden och sadelbommen. När hästen sänker halsen skall du kunna se rakt igenom mellan sadelbomsrännan och hästens ryggrad.
Ryggraden får nämligen inte utsättas för belastning från sadeln.

Mellanrummet som finns mellan de båda stoppade putorna på sadeln undersida är en annan viktig bit när det gäller ryggradens behov av att inte belastas. Dessa två putor ska vila på de båda muskelsträngar som går på var sin sida om ryggraden. Är det för tätt (mindre än tre fingrars bredd) kommer det att klämma mot hästens ryggrad.


vidare så ska sadeln ligga relativt rakt och inte tippa varken framåt eller bakåt. 


Bomvidden är en annan viktig sak att tänka på när sadeln ska väljas ut. Om framvalvet kommer för lågt är bomvidden förmodligen för vid. Sadelns belastnig blir felaktig och framvalvet trycker mot manken vilket kan leda till otäcka tryckskador.


Hästen måste kunna lyfta halsen uppåt utan att framvalvet går emot manken.
Är framvalvet för högt kommer sadeln aldrig riktigt ner på hästens rygg, den ligger inte stadigt och till på köpet kniper det mot ryggraden och dess muskler. Detta kommer att göra ont på hästen och hindra dess rörelser. 


Det finns en hel djungel av olika sadlar där ute i olika prisklasser, jag skulle inte rekomendera de allr billigaste varianterna eftersom de ofta är av lite sämre kvalitet lägg hellre pengar på en bättre begagnas isåfall, man kan få en sadel omstoppad för en ganska liten peng.


Här följer lite olika varianter

 


Syntet sadel
Vintec allround för runt 4500 krGlobus Crincle Dressyrsadel

för runt 12 000kr


Robert Whitaker Hoppsadel
för runt 5500 kr

Make my day

Asslatjejerna / 08 Oktober, 2011 - 19:55 /
0 kommentarer

Välkommen säger vi till hopphästen Make my day, "Daisy".


Sagt det förr och jag säger det igen.

Asslatjejerna / 08 Oktober, 2011 - 13:00 /
2 kommentarer

Kan verkligen inte se mig mätt på dessa grimmor! Galet snygga, och mina inom snar framtid!


Hoppas jag...

En härlig Lördag.

Asslatjejerna / 08 Oktober, 2011 - 10:10 /
0 kommentarer

Från en ridtur med kompisar för några veckor sedan.


Foto: Åsa Larsson

Dagens ridpass.

Asslatjejerna / 07 Oktober, 2011 - 21:02 /
1 kommentarer

Idag slutade jag redan tjugo över ett vilket gjorde att jag visserligen fick ta en buss som tog vädligt lång tid, men jag han även med att rida Lövvi, Tilly och Cantina samt göra en massa stallpyssel.

Åh, vad jag längtat efter att sitta upp på Lövvis rygg igen. Idag skrittade jag henne lite på ängen och DET om något var ett happy moment!

Med Tilly hade jag tänkt rida ut en sväng men vid närmre eftertanka lockade ett dressyrpass mer. Dock var det inte våran dag idag, så vi körde på lite galopparbete, och efter det slappnade hon av ordentligt. Man börjar med det jobbigaste i hennes fall ;)

Cantina fick sig en snabb genomgång av skritt, trav och galopp på ängen.


Filmade Åsa ocn Norsella lite med. Kan lägga upp det imorgon om ni vill :)

Jag har träffat en kändis :P

Asslatjejerna / 07 Oktober, 2011 - 19:59 /
3 kommentarer

För ungefär 5 år sen vann jag, syrran och min kompis Kajsa en tävling i kvällstidningen GT.
Priset var inträde till GBHS och en 2 timmar lång date med Malin Baryard och Peder Fredricsson. Vi fick följa med Malin och Peder bakom kulisserna på scandinavium och gå på rundvandring i stallarna. Slutligen fick vi fika i green room med en massa andra kända världscup ryttare.
Vid detta tillfället var jag bara 10 år och min syster Emilia var 5.

Malin var min stora idol och förebild, Peder visste jag inte så mycket om. Vilka fler ryttare vi stötte på under denna rundvandring har jag inte en aning om.....

Men det var verkligen jätte roligt.

Jag, syrran och mamma har en tradition tillsammans med Kajsa och hennes mamma att vi åker till GBHS varje år, vi har gjort det sedan 7 år tillbaka och de senaste tre åren har vi bott på hotell under hela helgen.

Bästa helgen på året tycker jag!

Passa på!

Asslatjejerna / 07 Oktober, 2011 - 15:19 /
5 kommentarer

Vi har varit ganska duktiga på att uppdatera bloggen, men det är ibland svårt att veta vad man ska skriva om, man hoppas ju att ni som läser bloggen är intresserade av vad som skrivs och kolla in varje dag för att se vad som hänt. Därför frågar jag nu om det finns något särskilt som ni vill att vi skriver om.  Passa på nu när ni har chansen att påverka ;)

I helgen hade vi tänkt att visa runt här på gården, stallet, sadelkammaren, hagarna och så vidare. Så i morgon kväll kommer det upp en film om hur vi har det :)


Hittade några gamla bilder från -09 när jag tävlade lilla Hulda, så sött täcke med matchande transportskydd hade hon så det kan vara värt att visa:)


Vad händer egentligen här?

Asslatjejerna / 07 Oktober, 2011 - 10:19 /
4 kommentarer

Såklart att vi försöker uppdatera hela tiden med vad vi "beridar" stalltjejer gör, men vi har ju faktiskt skolan att tänka på också och den är viktig.

Men Åsa som är företagaren bakom stallasla har en hemsida och en blogg där hon uppdaterar när det kommer nya hästar och när de som säljs åker.
Hon skriver också om hur hästarna tränas.

Är du sugen på att veta mer om stallassla så kan du kika in på hemsidan
eller varför inte göra ett besök på bloggenPaketet har kommit.

Asslatjejerna / 07 Oktober, 2011 - 09:30 /
1 kommentarer

Ny ridtröja.

Asslatjejerna / 06 Oktober, 2011 - 17:25 /
25 kommentarer


Ursäkten fick bli: Jag måste ha något som matchar mitt röda schabrak och mina lindor

Pyttsan, sånt är ju inte ens aktuellt nu, haha!

Fölisfilm

Asslatjejerna / 06 Oktober, 2011 - 14:30 /
5 kommentarer

           

Agility träningen.

Asslatjejerna / 06 Oktober, 2011 - 12:10 /
1 kommentarer

      

Barbacka snutt på Candy

Asslatjejerna / 06 Oktober, 2011 - 09:00 /
3 kommentarer

       

Imorgon blir det filmdag!

Asslatjejerna / 05 Oktober, 2011 - 22:30 /
0 kommentarer

Imorgon kommer det komma upp mycket filmklipp! Tänkte visa lite utplockade som inte visats tidigare :)

Tävla och vinn ett smycke!

Asslatjejerna / 05 Oktober, 2011 - 21:54 /
23 kommentarer

Tävla och vinn ett armband från Magnolia of sweden

    


* Gå in och gillar asslatjejerna på facebook.
* Skriv en kommentar att du är med och tävlar.

Sedan är du med i utlottningen av detta fina armband!

Bläsar.

Asslatjejerna / 05 Oktober, 2011 - 19:42 /
23 kommentarer

Har inte tänkt på detta men nu slog det mig egentligen vad olika tecken i ansiktet hästarna på stallet har...

Ridning och Kanelbullens dag.

Asslatjejerna / 05 Oktober, 2011 - 17:23 /
20 kommentarer

Igår kom vi hem ganska sent så han inte blogga en massa då. Jag började iallafall eftermiddagen med en promenad med Lövvi och Norsella. Nyfikna hästar kikade sig omkring i området som det var en sommar sen dom såg sist. Hoppas dom tycker det är lika härligt att vara hemma igen!

Senare dök Emilia och Felicia upp och vi red varvet på ängen, mycket galopparbete. Ponnyerna förvånade oss och gjorde riktigt bra ifrån sig!
Såklart utnyttjade vi ju även kanelbullens dag igår, och tog oss en välförtjänt fika ;)

Omgång 9.

Asslatjejerna / 05 Oktober, 2011 - 10:00 /
6 kommentarerDen översta är redigerad. Du behöver inte ha blogg för att gissa och kunna vinna.

Happy face...

Asslatjejerna / 04 Oktober, 2011 - 20:57 /
1 kommentarer

Lövvi, Flemmah, Bertil och Norsella har kommit hem! De flesta redo att sättas igång igen :)


Vädret var rätt så dåligt idag...

Ungponny träning

Asslatjejerna / 04 Oktober, 2011 - 14:18 /
1 kommentarer

Ibland kan det vara svårt att variera träningen med hästarna, speciellt när det är unghästar och man vill ju inte att de ska tycka att det blir enformigt och tråkigt. Som alltid med unghästar så är det viktigast med varierad och omväxlande träning. Det viktigaste för balans och styrka är dock att rida mycket i skogen i olika terräng och olika tempon.

Vi brukar rida i skogen för det mesta och variera träningen där, ibland blir det ett dressyr pass på något fält i närheten eller klättring i backarna och ibland intervallträning i galopp.

Någon gång emellanåt blir det ett pass på banan men faktiskt inte särskilt ofta med unghästarna eftersom det inte ger så mycket.

Jag personligen trivs ganska bra med att rida  unghästar då man får ett ganska direkt resultat, man får liksom kvitto omedelbart på allt man gjort. Lite extra roligt är det ju när man får vara med från början från föl till inriden ponny.

 För lite drygt tre år sen föddes lille VillGott och bara några timmar gammal poserade han så fint framför kameran under mamma Vilandras övervakande. Nu är han så stor att han får följa med de andra hästarna ut i skogen med ryttare på ryggen:O) tillockmed hoppa bana har han gjort såå duktig och orädd lille skrutten. Han kommer att gå långtBlev minst sagt förvånad själv...

Asslatjejerna / 04 Oktober, 2011 - 12:00 /
2 kommentarer

GISSA VEM SOM ÄR HEMMA?! :D

Lite kul fakta.

Asslatjejerna / 04 Oktober, 2011 - 10:00 /
3 kommentarer

Vi gör 62 inlägg per vecka vilket motsvarar 8 inlägg per dag!

Och ni klagar på dålig uppdatering? ;)

Dock stämmer det ju inte helt med motsvarigheten per dag. En del dagar uppdaterar vi ju fler inlägg och ibland färre.

Vinnaren av gissningstävlingen är avgjord...

Asslatjejerna / 03 Oktober, 2011 - 16:32 /
6 kommentarer

Och vinnaren är..........................den HÄR bloggen
Svaret är alltså Tjolöholms slott...

Det var vid distriktsfinal i körning på Tjolöholms slott augusti 2009, i disiplinerna dressyr och precision som jag fick syn på skylten som fanns lite halvt gömd i ett buskage vid en kulle.


Mamma hade den stora äran att grooma åt Jocke med Bruno och Elin groomade åt Åsa med Queenie.
Bruno var som vanligt ganska stabil och visste precis vad han skulle göra och Jocke lyckade den gången att knipa en 5e plats i dressyren.


           

Queenie var för dagen riktigt laddad och det fanns liksom ingenting Åsa kunde göra mer än att hoppas att hon skulle hålla sig i skinnet och inte explodera i halterna, men det såg riktigt fint ut, dessvärre var inte riktigt vädrets makter på Queenies sida och dressyrstaketet råkade blåsa omkull precis i hörnet och stackars lilla Queenie blev livrädd och satte av i värsta rodeon.

             

 

Åsa är ju en ganska lugn och metodisk person vid de tillfällen då det krävs så hon lyckades lugna ned hästen och alla inblandade klarade sig utan skador med undantag för ett par ytliga skråmor i bak.

Gissa vad...

Asslatjejerna / 03 Oktober, 2011 - 15:30 /
9 kommentarer

Gissa vad för sorts kamera fotot är taget med? (Dvs märket med...)


Time to do it!

Asslatjejerna / 03 Oktober, 2011 - 15:04 /
0 kommentarer

Ska snart åka och klippa mig... Hejdå långa missfärgade hår!


Kände att det blev lite stort, men sega bilder orkar man inte ladda om, ciao!

Schabrak från Elegance.

Asslatjejerna / 03 Oktober, 2011 - 12:00 /
3 kommentarer


Tycker inte om materialet. Alldelles för glansigt tycker jag.


Pluttan.

Asslatjejerna / 03 Oktober, 2011 - 09:00 /
2 kommentarer


Foto: Åsa Larrson
Rassla bredvid stolt pappa, för x antal år sedan.

Nu, hihi!

Bland de första bilderna.

Asslatjejerna / 02 Oktober, 2011 - 16:33 /
8 kommentarer

Nja, kanske inte riktigt. Men det här är iallafall över ett år gamla bilder...


Tiden går fort...

Höst?

Asslatjejerna / 02 Oktober, 2011 - 10:16 /
7 kommentarer


Reaktion för Rassla

Asslatjejerna / 02 Oktober, 2011 - 09:00 /
13 kommentarer

Hur många ser egentligen hans reaktion... 

         

Härliga Lördag!

Asslatjejerna / 01 Oktober, 2011 - 22:15 /
5 kommentarer

Idag körde vi på lite i samma stil som igår. Tilly, My, Winston och Candy reds runt spåret på fältet. Otroligt kul runda, tyvärr lite lerig här och där.

Vi red Biskett, Cantina, Arien och Bonnie efteråt på ängen lite längre bort. Sedan var det matdags och stallfix!


Bilderna från igår.

Asslatjejerna / 01 Oktober, 2011 - 21:34 /
1 kommentarer

Vi brukar ganska ofta klättra med hästarna eftersom det är riktigt bra träning, ungefär två gånger per vecka brukar vi rida bort och bada lite och sen klättra.
Hagarna är ju ganska leriga och tråkiga såhär års så det är ett utmärkt sätt att få hästarnas fötter rena.


Foto och kondisträning.

Asslatjejerna / 01 Oktober, 2011 - 19:00 /
5 kommentarer

Igår red vi vid sandbergen lite, där det var lagom långt för fotografen Johanna att gå, och där det skulle bli någolunda härliga bilder. Efter åt så red vi även Biskett, Cantina och Bonnie runt fältet några varv.

Korten kommer förmodligen upp någon annan dag


Saknar min underbara så jag dör...

Asslatjejerna / 01 Oktober, 2011 - 18:07 /
7 kommentarer

Vi finns fortfarande på...

Asslatjejerna / 01 Oktober, 2011 - 10:01 /
16 kommentarer

BLOGLOVIN


FACEBOOK


DAYVIEWS

&

MSN = asslatjejerna@live.se