Huvudet står stilla

Asslatjejerna / 28 Februari, 2013 - 16:00 /
13 kommentarer

Jag vet att det har kommit fruktansvärt tråkiga inlägg den senaste tiden, men jag har fått en sådan otrolig bloggtorka. Jag är verkligen en människa med perioder, och just nu är en sådan då hjärnan står still på idéer.
 
Hörs när jag har något på tankarna....
 

Ett pass i mörkret

Asslatjejerna / 28 Februari, 2013 - 11:39 /
2 kommentarer

Idag kommer jag komma ut sent till stallet så då får det bli ett dressyrpass på banan. Tänkte lägga fokus på övergångar samt ställningen med Villgott, om jag rider fler hästar får vi se.
 
Banan har ju belysning nu så den är hur smidig som helst!
 

Börjar våren komma så smått?

Asslatjejerna / 28 Februari, 2013 - 10:00 /
3 kommentarer

Egentligen är det ju fortfarande bara februari, åtmindstonde i en dag till, men ändå kan det inte sluta kännas som vår i luften, trots att snön ligger som ett täcke på marken. Den friska luften och solen gör att det inte är svårt alls att stå ut med snön och isen, även om den sistnämnda överlag är irriterande.
 
Dessutom har det ju blivit ljusare och ljusare på både morgon och kväll. Vid kvällen kan det faktiskt vara ljust fram till sex-sju, och på morgonen vaknar jag alltid vid sju över att det är helt klart ute.
 
Låt oss bara slippa den kladdiga perioden som kommer innan det blir vår på riktigt ;)
 
Den här bilden är tagen i Januari kl 3... Så lite skillnad!

Ur funktion

Asslatjejerna / 28 Februari, 2013 - 08:25 /
6 kommentarer

Har ni märkt att smilysarna har slutat fungera? Jag vet inte om det är på samtliga bloggar eller om det bara är på våran, men jag antar att det är överlag. Någon som vet varför eller om det går att åtgärda? 

Soligt konditionspass

Asslatjejerna / 27 Februari, 2013 - 15:21 /
2 kommentarer

Idag blev det ett härligt konditionspass på Villgott på förmiddagen. Vi var ute i det härliga vädret i skogen i över timman och jobbade!
 
Jag började med att trava igång han ganska aktivt. Vi hade turen att det var ett spår mitt i vägen med djup snö som man kunde rida i. Detta hjälpte mig genom att Villgott fick det lite jobbigare och gick i en mer öppen form. Han var dock i samband med det lite spänd och trippig, och då sjunker han gärna ner lite med ryggen. Efter den joggingen så galopperade vi en sträcka i kort galopp innan vi fick byta väg och då, med lite trav emellan, började vi galoppera igen.
 
Jag fick jobba ganska mycket med fattningarna då han har lite svårt att fatta höger. Det var väldigt svårt idag, men med eftertänksamhet så provade jag allt tränare sagt till mig och speciellt att dra bak min vänstra axel, och tro mig, det hjälpte. Han gjorde finfina fattningar efter det.
 
I galoppen jobbade vi tempoväxlingar. Att han skulle korta för minsta lilla hjälp och gasa på när jag la an skänkeln. Han skötte sig så otroligt bra och var lyhörd och fin i munnen hela tiden. Han blev så mjuk och lösgjord så på vägen hem var han underbar att rida i traven. Jag jobbade han lite i sidorna men sedan tränade jag bara rakriktning hemmåt, med några tempoväxlingar. 
 
Ett av våra bästa pass hitills ;)
 

Mycket nu!

Asslatjejerna / 27 Februari, 2013 - 11:39 /
2 kommentarer

Nu är det rätt mycket, stallet, skolan, träningar, tävlingar och så ska man hinna vara sig själv lite där emellan ;)
 
I måndags bytte vi bort stallet eftersom Emilia vart sjuk nu igen, men igår gav vi oss iväg och jag började med att skritta ut Lövvi en kvart innan jag gick in på banan.
 
Jag har ju svårt att samla henne mellan hindren vilket gör att jag gärna tar i henne för sent och det gillar hon inte utan protesterar och då kommer vi inte rätt på hindret. Åsa hjälpte mig att hitta ett bra system och jag ska nu träna på galoppfattningar så att hon stärker bakdelen och börjar gå i "uppförsbacke", även klättring är ju bra.
Ska träna för Eamon Hickey på lördag igen och hoppas på mer tips o råd ;)
 
Sen red jag även Winston på banan åt Emilia, mamma red Embla. 
 
Idag ska jag bara plugga, har stort hemprov om genetik som ska vara inne på fredag så...
 
Har anmält mig till nästa tävling som blir i Mariestad den 9 Mars, nu taggar vi bra rundor även här!
 

Amis gör "puss"

Asslatjejerna / 27 Februari, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

Tricket Puss lärde jag Amis för ett bra tag sen och det lärde hon sig väldigt fort. Ett tips när man gör detta är att använda klicker för då kommer hunden förstå väldigt fort. 
 

Day off

Asslatjejerna / 26 Februari, 2013 - 19:21 /
2 kommentarer

Tillät mig själv att ta en day off från bloggen idag. Jag hade ändå en sådan otrolig bloggtorka hela morgonen så att sitta och försöka trycka ut idéer ledde som ni ser ingen vart. Avslutade min kväll med en löprunda och promenad med världens bästa vovve. Nu blir det tv innan sängen. Är så trött så har ingen anledning att stanna uppe ens ;)
 
 
Nu ska jag komma igång och bli fräsch igen, fy fasen vad skönt det var ikväll!

Dressyrpass på snöbanan

Asslatjejerna / 26 Februari, 2013 - 11:05 /
5 kommentarer

Igår på kvällen hann jag med ett dressyrpass på Villgott. Underlaget är ju superbra på banan nu, speciellt när den är nyplogad, säger man så? ;)
 
Jag värmde upp i skritt och trav med lite volter, någon skänkelvikning och lite andra enkla vägar. Under hela passet fick jag lägga fokus på ställningen för han går gärna och kollar utåt lite annars. Speciellt i galoppen. När jag satte han på plats tyckte han det blev jobbigt så han blev trött fort. Kan säkert varit lite trött ifrån tävlingen också så hela passet blev inte jättelångt. Men både häst och ryttare var nöjda efteråt iallafall hihi.
 
Såhär ser underlaget ut, toppen fint!

Trickträning

Asslatjejerna / 26 Februari, 2013 - 07:00 /
3 kommentarer

Något jag tycker är väldigt kul är att jobba med hunden i någon form av träning. Just nu är ju klickerträning aktuellt men framöver skall vi börja med agility och dylikt, det ska bli riktigt kul.
 
För att hunden skall befästa de olika tricken är det enligt mig viktigt att repetera. Inte hålla på i allt för lång stunder, för då tröttnar hunden. Istället är det då bättre att göra det oftare. Jag tränar en liten stund nästan varje dag, någon dag borträknad. Det gör att Amis kommer ihåg, blir mentalt tillfredsställd för ett tag, och inte minst tycker det är lika kul varje gång!
 
 
Tidigare har jag märkt att en del av ni som läser bloggen är hundintresserade, så jag tänkte att jag då och då kunde lägga upp lite filmer på när jag jobbar Amis? Typ nya inlärda trick osv, vad tycker ni om det? Jag har ju redan lagt upp ett annat trick på vår youtube som ni har kunnat kolla på :)
 

Dags för stallet

Asslatjejerna / 25 Februari, 2013 - 16:11 /
5 kommentarer

Idag har jag bytt stalldag med Felicia då hela hopet tyvärr blev sjuka. Det tar ju sin lilla tid att göra det men jag ska iallafall hinna rida Villgott också. Tyvärr är det ju så att man får börja med det viktigaste först och det roliga sen, inte tvärtom ;)
 
Villgott ska gå på banan eftersom det ändå kommer att ha hunnit bli mörkt. Eftersom vi skippade ridhuset idag och missar ett markarbetspass så får jag göra något liknande på hemmaplan. Mer om det ikväll!
 

Där rök pälsen

Asslatjejerna / 25 Februari, 2013 - 14:30 /
7 kommentarer

Nu har Amis varit hos frissan och det fick bli Maria som rider då och då på stallet som fick agera frisör ;) 
 
Resultatet är väldigt olikt riktiga Amis, kommer ta ett tag att vänja sig. Men visst blev hon sööööt!
 

Rundorna på Villgott

Asslatjejerna / 25 Februari, 2013 - 12:30 /
2 kommentarer

Villgotts första lokala...

Asslatjejerna / 25 Februari, 2013 - 10:58 /
2 kommentarer

...Var vi ju på idag och klasserna jag hoppade var LC och LB. 
 
I LC blev det en nolla. Han var pigg och väldigt vaken och då tog han hindrena bra, bra språng helt enkelt. På framhoppningen där kände jag redan då att han kändes annorlunda. Så van och så bärig...
 
I LB slutade vi på 8 fel och då var det ett stopp och en rivning. Stoppet var på sista hindret där det låg en vattenmatta. Han blev lite förvånad och när han stannade så skvätte det grus på den och då skrämde den ju stackarn ännu mer ;) Men han fick stå och kolla lite och sedan hoppade vi den utan problem. Kombinationen som var första gången gick bra, inga problem.
Överlag landar han tyvärr i fel galopp eller bytte hej vilt, då blir det svårt att få flyt i det hela och han studsar mig ur sadeln haha. Eftersom att även det spelade in så var klasserna väldigt olika varann. Sista klassen red vi dessutom mycket långsammare för att han inte skulle stressa igenom banan, för den känslan fick jag lite i första klassen. Då kunde vi korrigera bättre även om vi fick ett kråksprång.
 
Men allt som allt är jag ändå nöjd över resultaten! 
 
 
 
 

Tävlingsdagen

Asslatjejerna / 24 Februari, 2013 - 20:23 /
3 kommentarer

Idag var det ju som ni vet tävling i falköping och det kunde inte gårr bättre, nja man kan ju alltid rida liiite bättre och 100% nöjd är man ju aldrig men ganska nära iaf;)
 
Kallt som satan var det fast solen lyste emellanåt och jag frös som en liten gnu hela dan:P
Lövvi var iaf på topp och skittaggad,,,
 
 

Hörs imorgon

Asslatjejerna / 24 Februari, 2013 - 19:58 /
0 kommentarer

Min del av tävlingen i film och bilder kommer imorgon. Jag är sjukt trött så får ladda in allt här då ;)

Dagen i Falköping

Asslatjejerna / 24 Februari, 2013 - 17:24 /
8 kommentarer

GHS närmar sig

Asslatjejerna / 23 Februari, 2013 - 18:03 /
6 kommentarer

Japp, det närmar sig bara två månader kvar ;)
 
Som vanligt åker jag, mamma och syster tillsammans med Kajsa och hennes mamma. Vi kommer bo på samma hotell som vi gjort i flera år jättenära mässan :)
Vi har åkt tillsammans med dom i flera år så det är en riktig traddisch ;P
 
Har en lång lista på vad jag vill handla men en ny tävlingskavaj står överst!
 
Villka av er ska dit???
 

SORF möte

Asslatjejerna / 23 Februari, 2013 - 09:30 /
4 kommentarer

Nu ska vi iväg på första mötet angående ungdomssatsningen. Alla träffas och diskuteras så det här kan bli intressant :)
 

Passen häromdagen

Asslatjejerna / 22 Februari, 2013 - 16:00 /
9 kommentarer

Häromdagen var jag och Embla ute i skogen och galopperade lite över timman. Såklart med lite skrittpauser. I början var hon lite tittig men ju mer hon rids ju mindre tittar hon, det märker man längre in på passen. Iallafall så var hon väldigt mjuk och stadig från början. Hon gick i en trevlig form utan att hänga i handen och var väldigt fokuserad, förutom i början då. I galoppen lät jag henne bara rulla i ett aktivt tempo och det var inte försän i slutet jag provade att jobba henne i form. Shit vad fin hon var. Hon kändes så maffig och bärig, hon gick verkligen där och jobbade på, jag kunde bara lägga ner handen, ge henne ett bra stöd och rida med. Kändes såå bra!
 
Minna fick gå på banan och jag pressade henne lite i galoppen efter att hon fått lulla några varv, då blev hon lite grinig, men arbeta måste man lite tycker jag ;) I slutet var hon väldigt fin och jag förstod hur jag skulle rida henne.
 

Häst överallt

Asslatjejerna / 22 Februari, 2013 - 14:00 /
2 kommentarer

För faktiskt inte alls längesedan så var häst ett aktivt område i media. Det pratades mycket om hur synlig sporten börjar bli och inte bara på tv utan i vardagliga saker som i tex spel. Kul, vi måste synas mer!
 

Naglarna går av

Asslatjejerna / 22 Februari, 2013 - 12:44 /
5 kommentarer

Hästnaglar? Stallnaglar? Vad ska man kalla det egentligen? Jag har otroligt klena naglar så för mig är det stört omöjligt att ha fina naglar när jag också spenderar tid i stallet. Dom går av och fläker sig och blir allmänt korta och tråkiga. Någon annan hästtjej som känner igen sig? :(
 

Lite o ta igen...

Asslatjejerna / 22 Februari, 2013 - 12:21 /
1 kommentarer

... När man varit borta en dag...
 

Konsten med en bra rubrik

Asslatjejerna / 22 Februari, 2013 - 07:00 /
4 kommentarer

Som alla säkert vet är det otroligt viktigt med rubriken på sina inlägg. Det är oftast det första man kollar på och det som syns ifall man sprider bloggen vidare på någon annan sida. Vi har våran kopplat till våra facebook konton och då är det rubrikerna som syns samt en liten text från inläggets början. Men det skall räcka för att de som kollat skall bli intresserade.
 
Men jag som många andra är otroligt dålig på att komma på rubriker. Jag tar alltid något enkelt och det första som kommer upp i huvudet, och det är oftast ingen direkt lockande rubrik så att läsarna känner: "Oj det här verkar intressant. Det vill jag läsa". Men jag väljer också bort de allra tråkigaste och vanliga rubrikerna såsom "Rubrik" "Dagens ridpass" osv. Något mer man ska akta sig lite för är allt för lång rubriker. En del bloggar har typ tre raders rubrik bara där rakt upp och ner och det kan vara lite jobbigt faktiskt, och ser lite slarvigt ut på något sätt.
 
Det är svårt att komma på lockande rubriker på en bra nivå som ändå hör till själva inlägget man faktiskt ska skriva om.
 
Hur haj är ni på det här? 
 

Stallet hela dagen

Asslatjejerna / 21 Februari, 2013 - 18:00 /
3 kommentarer

Nu har jag varit borta hela dagen och det har vart städning av stall samt ridning. Nu ska jag åka hem och städa lite i mitt rum, sen får jag nog skriva lite mer här ;)
 

Nytt trick inlärt

Asslatjejerna / 21 Februari, 2013 - 14:00 /
3 kommentarer

Jag säger det igen hur otroligt bra hund Amis är. En otroligt lättsam ras men som ändå har det där alla letar efter. Jag tror helt ärligt att både en människa som är en soffpotatis och en människa med tävlingsambitioner skulle kunna äga just en "assla hund" ;)
 
Amis är ju lite över halvåret och nyligen så lärde jag henne ett nytt trick. Från början trodde jag aldrig det skulle gå och jag tröttnade faktiskt. Men nu sitter det och nedan kan ni se lite. Jag lovade ju att filma mer trick och det gjorde jag, men jag gör nog om det någon annan gång så det blir lite bättre gjort haha. 
 
 
Världens goaste vovve!

Vädret är helt ok

Asslatjejerna / 21 Februari, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Nu ska jag ge mig ut och ta stallet. På torsdagar brukar det bli mitt på dagen så det är skönt att ha det avklarat.
 
Ni vet säkert vad stallet innebär och det är ju att göra iordning för hästarna både inne och ute. Vardagliga sysslor alltså ;)
 

Träningsdagbok

Asslatjejerna / 21 Februari, 2013 - 09:00 /
4 kommentarer

De allra flesta människor som utövar någon sport har faktiskt någon form av kalender där de antecknar vad som gjorts. Vi har ju såklart bloggen som de allra flesta men nu har vi även fått en liten anteckningsbok att skriva i varje gång vi ridit, så att allting blir ännu lättare att kolla av och följa.
 
Har ni med en sådan? Det rekomenderas verkligen! Tänk om hästen helt plötsligt börjar krångla, då kan ni gå tillbaka och kolla när beteendet blev annorlunda. Eller om du letar efter en övning, då är det bara att bläddra bak några sidor och kolla. Så smidigt!
 

Kul o höra att det går bra!!!

Asslatjejerna / 21 Februari, 2013 - 07:59 /
0 kommentarer

Såklart att vi vet vart ponnyerna som sälj hamnar, men det är såklart inte så lätt att hålla kontakten hela tiden.
Därför är det alltid extra kul när de som köpt ponnyerna hör av sig o berättar hur det går:)
 
 
Åh det värmer i hjärtat att höra att hon har det bra :)
 
 

Killen med stilen

Asslatjejerna / 21 Februari, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Såhär stod Villgott och posade när han såg den nya hästen. Någon som blev kär kanske ;)

Kolla våran utveckling på 5 år;)

Asslatjejerna / 20 Februari, 2013 - 18:24 /
12 kommentarer

Alltid roligt att se hur ryttare och hästar utvecklas tilsammans:)
 
Kolla här på min och Hyenans utveckling på 5 år;)
 
 
 
 

4 dagar kvar

Asslatjejerna / 20 Februari, 2013 - 17:00 /
1 kommentarer

Jag hade så jäkla kul i Söndags på tävlingen. Hallå en liten pay and jump. Men jag njöt verkligen varenda språng och man ser mig le på filmen flera gånger åt Villgott som bara flyger över som ingenting. Jag hittade verkligen knapparna, eller förstod verkligen hur jag skulle rida han för att få till dom där bra sprången. Vi nollade både 70-80 cm, utan större problem vill jag säga.
 
Därför längtar jag otroligt tills på söndag. Det blir första lokala och lite mer hinder, lite mer bana och lite mer språng. Lite mer tävling helt enkelt. Kombinationen plockas ju även fram och jag vet inte om det är typ vattenmatta och grejer heller. Men det kan bli spännande.
 
I veckan nu ska vi jobba mycket galopp. Han fick korsgalopp lite i banan och landade ofta i fel efter hindren i söndags, men jag valde att inte avbryta något utan red på ändå så att det skulle bli bra flyt.
 
Vad jag ville säga? Jo jag ser otroligt mycket fram emot Söndag. Wiho!
 

Plans of today

Asslatjejerna / 20 Februari, 2013 - 15:00 /
10 kommentarer

Såhär ser mitt ridschema ut för eftermiddagen, kommer ju dock inte hinna allt innan det blir mörkt men då är det bara att klä på sig reflexer och köra ändå. Kylan gör inte så mycket sålänge det är vindstilla och inte snöar, då känner man knappt av den ;)
 
Varför vi föredrar att galoppera dom mycket ute i skogen är eftersom det ger dom bäst. Man kan rulla på i ett högre tempo och hästarna får sköta sig själva. Funkar super och ger otroligt mycket styrka och kondition!
 
Bjuder helt på den här, men så får det bli när det är mörkt ;)

När ska man gå upp i storlek på ponny?

Asslatjejerna / 20 Februari, 2013 - 13:08 /
7 kommentarer

När ska man gå upp i storlek på ponny och från ponny till storhäst? Det finns massor av olika åsikterkring det där och ibland ganska känsliga åsikter.
 
Själv tycker jag att det är helt upp till var och en och dessutom hur stor man blir på sin ponny. Jag tycker INTE det är ok om man är aldeles för stor och det tycker jag man ser ganska många exempel på tyvärr.
 
Det är ju åldern som bestämmer när man inte längre får tävla sin ponny, men det finns också regler som säger att ekipaget INTE får vara opropotionerligt och det tycker jag att många överdomare ser mellan fingrarna med.
 
Lite annat är det dick med Ungponnyer som ska ut på tävlingsbanorna för första gången, de behöver ha en ryttare som kan sin sak och kan lotsa dem runt banan på ett sätt så att de känner sig säkra. Självklart är det inte meningen att man ska vara aldeles för stor ändå utan man ska tänka på hästen i första hand.
 
Jag hjälpte min syster att hoppa Winston en reg LB förra sommaren när han drev lite med henne och det var nog sista gången jag tävlade B ponny nu är jag aldeles för lång :P
 
Carro däremot har ju fördelen att vara lite mindre än mig och jag tror nog att hon kommer att lyckas med sitt mål med Villgott iår ;)
 
Jag o Winston 

TACK

Asslatjejerna / 20 Februari, 2013 - 10:52 /
11 kommentarer

Otroligt hur stadig statistik vi haft de senaste dagarna. Den har dessutom typ fyrdubblats mot vår vanliga och väldigt trevliga kommentarer rullar in. Det gäller att aldrig sluta jobba. Det här är motivation :D
 

Ny presentation av mig (Felicia)

Asslatjejerna / 20 Februari, 2013 - 10:16 /
2 kommentarer

Ny har vi åter igen ett gäng nya läsare och vi har förstått att det är lite förvirrande med alla hästar och ryttare och så vidare.
 
Stall Assla är allstå ett företag som ägs av Åsa Larsson som bedriver uppfödning, hästutbildning, ryttarutbildning och försäljning. Läs mer HÄR
 
Jag har fungerat som ponnyberidare här sen jag var 9 år.
 
Jag heter Felicia och är 16 år, går i 9an och har "Lövvi" (Power of Love,  6 årigt sto, e.Power boy) på foder och har under förra året tävlat henne upp till reg LB. I år är planen att försöka höja ribban och komma så långt det går utan att stressa vare sig henne eller mig själv. 
 
Kul bild från tiden då jag började tävla, Ponnyn hette Shellie och var en maxad C ponny med massa motor :)
 

Tipsa oss om DIN bästa blogg!

Asslatjejerna / 20 Februari, 2013 - 09:29 /
32 kommentarer

Läser många bloggar varje dag och tycker det är superkul med nya intressanta bloggar, det vore superkul om du ville tipsa oss om DIN bästa blogg eller kanske din egen, den vi gillar bäst lägger vi upp här så att andra får chans att läsa den :)
 
Kör!!!
 

Smällkalla vintern brrr

Asslatjejerna / 19 Februari, 2013 - 19:57 /
9 kommentarer

Har precis varit ute o tagit stallet och tagit in hästarna, kaaaallt 10 minuspåkar mins t:P
Nu vill jag att det ska bli vår och varmt, skönt och framförallt ljust.
 
Har dock hört att det ska va kallt minst en vecka till, fast soligt o det går ju ann...
 
Lite bilder jag tog på våran galna hund Alsing i solen.

Puss

Asslatjejerna / 19 Februari, 2013 - 15:13 /
9 kommentarer

/Lövvi

Tävlingsplatser vi minns...

Asslatjejerna / 19 Februari, 2013 - 12:24 /
9 kommentarer

Man har ju sett endel tävlingsplatser genom åren och vissa minns man med glädje och vissa kanske inte lika mycket glädje ;)
 
Det jag tycker är viktigast med en tävlingsplats är att det är en ordentlig plats att rida fram på och att de som är banpersonal på framhoppningen har koll på hur många ekipage det är inne och att de har koll på att de som rider fram sköter sig och inte höjer och sänker utan att lägga tillbaka på rätt höjd.
Jag har vart med om att det finns vissa ekipage som helt struntar i att det finns fler som vill hoppa fram utan bara tänker på sig själva.
 
Jag vill också gärna att hinder banan ska vara anpassad efter storleken på manegen, hatar när man trycker in allt för många hinder på för liten plats, bättre att ha färre hinder om man har en liten manege.
 
Högtalarna på anläggningen ska vara bra så att man kan höra vilket startnummer som är inne på banan.
 
 
Några av mina favoritställen att åka till och som man gärna besöker igen är:
 
Herrljunga och hoppa på deras superfina gräsbana.
 
Falbygden alltid treviga funktionärer och bra framridningsmöjligheter, dessutom superlätt att ta sig till :)
 
Tidaholm de är vana att ha tävlingar ochhar därför bra rutin och det gillas.
 
Skara såklart! hemmaklubben, bra framridning och bra ridbana
 
 
Finns säker fler anläggningar att hylla, har du något tips på ett bra ställe att åka till??
 
 
Jag och carro i herrljunga förra våren!
 

LOL haha

Asslatjejerna / 19 Februari, 2013 - 08:30 /
13 kommentarer

Instagram vs bloggen

Asslatjejerna / 19 Februari, 2013 - 07:00 /
6 kommentarer

Det känns som att man på de större bloggarna får välja antingen instagram eller bloggen. Läser man båda får man bara läsa samma skit :P Lite tråkigt tycker jag då instragram från början enligt bloggarna var snabbuppdatering för att sedan vidaregå med det till bloggen. Nu tycker jag, inte alla, men många överdriver instagram och publicerar bilder typ var femte minut. Det roliga är att det sedan är exakt samma bilder och exakt samma texter på bloggen.
 
Då kan man väl lika gärna skita i bloggen eller instagram eftersom det är kopior typ? 
 
Äh, fattar inte vart jag vill komma men ni kanske fattar, bjuder på denna också då ;)
 

Vinnarna av var sin länkning är.....

Asslatjejerna / 18 Februari, 2013 - 22:48 /
10 kommentarer

 
1. den HÄR bloggen
 
2. den HÄR bloggen
 
3. den HÄR bloggen

Lösgörande skrittjobb...

Asslatjejerna / 18 Februari, 2013 - 21:04 /
10 kommentarer

... Gick dagens ridning till. Egentligen skulle vi åkt till ridhuset för ett markarbetspass, men underlaget blev bara värre och värre så vi kände att vi fick skippa det. Istället red jag och Felicia ut på Villgott och Lövvi och jobbade dom i skritt runt 30 min. Med Villgott jobbade jag på ställningen, och att han följde mina tygeltag när jag överdrev ställningen. Gjorde även lite skänkelvikningar. Han var riktigt mjuk och följsam samt fokuserad. Bra nedvarvning efter helgen. Resten av veckan kör vi på hårt igen. 
 
Villgott som bebis ;)

Embla hoppar 1 m

Asslatjejerna / 18 Februari, 2013 - 18:00 /
7 kommentarer

Häromdagen när jag tog stallet hoppades både Lövvi och Embla av Flisan på banan. Lövvi gick lite markarbete på stor volt medan Embla bara fick rulla över ett räcke några gånger. I slutet låg det på strax över metern och i verkligheten kan man verkligen se hur lite hon anstränger sig på den höjden!
 
Klädseln är snygg, eller hur, var ju inte meningen vi skulle filma ;)
 

Våra fina Welshar

Asslatjejerna / 18 Februari, 2013 - 17:56 /
3 kommentarer

I stallasslas ägo finns det just nu 4 fina welshar..
 
Äldst av dem är Nexis Vilandra, en C ponny som är 9 år och just nu utlånad, hon är skimmel och har tävlat i hoppning med Felicia och även i körning med mkt goda resultat..
 
Sedan har vi Särkens Winston som kom hit som tvååring, som treåring blev han Sveriges högst bedömda ponny genom tiderna. Han har tävlats som 5 åring upp till reg LB med god resultat. Nu är han 6 år och tävlas i hoppning med Emilia, han gick sin första LB med Emilia i söndags med 4 fel :) Han är B ponny på 126 cm.
 
Näste man är ju då våran lille Villgott som är egen uppfödning, det är Nexis Vilandra som är mamma åt denne fina 5 åring som gick sin första LB i söndags med noll fel :) Villgotts morfar är den legendariske Moellegarned Montana som har flera priser i SM dressyr. Villgott är en maxad B ponny.
 
Sist och men inte minst har vi lilla 2 åriga Villändra som även hon är dotter till Nexis Vilandra, även lilla Villändra är skimmel och kommer bli en riktig skönhet ;) Förmodligen blir hon C ponny precis som mamma.
 


Hur fredagen slutade

Asslatjejerna / 18 Februari, 2013 - 14:00 /
16 kommentarer

 
I fredags efter träningen i Husaby så avslutade vi med tacokväll på stallet. Efter det kopplade vi in datorn i tv:n och kollade på filmerna som hade filmats under hoppningen. Vi diskuterade vad vi gjorde bra samt kunde förbättra. Det blev en lång kväll men viktig ändå ;)

Uppstart på Lördag

Asslatjejerna / 18 Februari, 2013 - 13:15 /
4 kommentarer

Till helgen har vi fullt upp med diverse hästaktiviteter, Lördag är det uppstart för ungdomssatsningen 2013 och vi kommer att träffas alla som ska vara med och få reda på lite om vilka aktiviteter som kommer framöver.
 
Bland annat blir det en träningshelg till ni i vår och det ser vi fram emot supermycket :) ska bli spännande och se villka mer som var uttagna i satsningen.
 
Vi har ju redan varit på två träningshelger en ren hoppträningshelg och en med både hopp och dressyr.
 
Söndag bär det ju som sagt av till Falköping för årets första "riktiga" start, jäklar vad jag är taggad ;)
 
Någon annan som ska tävla i helgen som kommer? 
 

Ny pålle

Asslatjejerna / 18 Februari, 2013 - 12:30 /
3 kommentarer

Häromdagen hoppade jag upp på en häst som är ny här på stall Assla. Minna heter hon och ska matchas för tävling. Det blev ett kort första pass men hon var trevlig att rida så ser fram emot nästa gång :)
 

Jag säger det igen

Asslatjejerna / 18 Februari, 2013 - 11:01 /
4 kommentarer

Nu när vi har stora mål framför oss är det viktigt att hästarna kommer i en bra tävlingsform. Dom måste få ork och bygga muskler nu i några månader framöver. Såklart blandat med en massa tävlingar.
 
Det är dags att dra ut på passen och jobba hårt. Inte bara ute i skogen utan dra nytta utav banan och fältet nu när de har så bra underlag! Antingen ska det vara så här snöigt, eller bort med allt. Inte lite mitt emellan ;)
 

Vill du bli länkad på bloggen IKVÄLL??

Asslatjejerna / 18 Februari, 2013 - 09:09 /
89 kommentarer

Vi har nu de senaste dagarna haft stadigt över 1000 sidvisningar och 600 besökare per dag på vår lilla blogg, hoppas attnågra av alla ni som kikat in kommer tillbaks för att ni gillar oss:)
 
Vi vill nu ge tillbaks lite genom att lotta ut en länkning som kommer ikväll, vad sägs om det???
 

Tävlingen på Villgott

Asslatjejerna / 17 Februari, 2013 - 18:43 /
6 kommentarer

 
Sådär då, då kommer min summering av dagen. Jag hoppade ju 70-80 vilket då motsvarar LC-LB.
 
Han var inte alls lika tittig på omgivning idag som han tidigare varit, trots att han var på ny plats. Faktumed att jag på framridningen kunde jobba honom ordentligt, precis som hemma och det har jag tidigare inte kunnat för han har vart för spänd.
 
Iallafall så värmde jag upp ute på banan i alla gångarter. Jag ville ha han i form men inte mycket mer än så utan bara låta han rulla. Innan jag gick in så böjde jag igenom honom i traven så att det bara var att sätta igång på framhoppningen. Jag gjorde tempoväxlingar i galoppen samt gjorde några fattningar från halt och han var väldigt lyhörd. 
På banan sen gick det helt okej. Vi nollade men jag tyckte inte alla språng var bra. Vi kom väldigt ofta för nära för jag höll emot lite lite innan hindret och han är väldigt känslig med det.
 
I 80 cm därimot så gasade jag på han ytterligare samt litade på han mer och vi fick till riktigt bra språng. Han kröp nära på ett hinder och det var för att jag höll igen lite. Jag är lite sådär med att komma fel mot hinder...
 
Här ser ni 80-rundan på film:
 

Saker ni kanske inte visste

Asslatjejerna / 17 Februari, 2013 - 18:18 /
2 kommentarer

Saker ni kanske INTE visste om oss ;)
 
1.Visste ni att Lilla My som vi sålde i somras har ägt och tävlats av Linus herzig som är med i ponnyakuten?
 
Emilia o Lilla MY
 
2. Visste ni att Cool Candy som jag tävlade förrs året och som såldes i somras står på kalmarbyggdens ridskola, det är ridskolan som Sara Carlsson bloggar om:)
 
Jag och fina Candy gota cup 2012
 
3. Visste nu att Lövvi är halv syster till Nellie Berntssons D-ponny Elvis, de har samma pappa.
 
Lövvi<3

Här kommer film

Asslatjejerna / 17 Februari, 2013 - 17:56 /
2 kommentarer

Film på mig o Lövvi <3
 

Hemma!

Asslatjejerna / 17 Februari, 2013 - 17:14 /
3 kommentarer

Kl 7.30 började dagen och vi var på plats i Mariestad runt 10. I trailern hade vi Winston och Lövvi.
 
Emilia skulle starta 70 o 80 motsvarande LC o LB och jag 90 o 1m även det motsvarande LC o LB.
Winston nollade 70 och sen fick 4 fel i 80 det var Emilias o Winstons första 80 runda och det gick riktigt bra:)
 
Lövvi fick stå länge innan det var dags, men den ponnyn levererar varje gång såå ärligt och vill verkligen göra allt rätt.
 
90 noll fel och ett pet i 1 m gjorde att jag var mer än nöjd, ok när man kollar på film efteråt hittar man alltid små saker man retar sig på men på det hela två bra rundor:)
 
Film kommer så fort den är redigerad
 
I väntan på att få komma in på framhoppning
 

Shit

Asslatjejerna / 17 Februari, 2013 - 13:14 /
1 kommentarer

Wow. Villgott hoppade otroligt. Wow. Film kommer ikväll haha. /carolina

Nytt fint täcke på fin ponny

Asslatjejerna / 17 Februari, 2013 - 12:00 /
5 kommentarer

 
Åsa säger alltid att det har varit svårt att hitta täcke till Villgott. Men eftersom han tränas hårt behöver han klippas därefter och då är ju täcke ett måste. Detta Catago täcke hittades iallafall och det sitter ju perfekt. Den snygga färgen, som säkert inte kommer hålla i sig sålänge, är ju bara ett plus ;)

Effektivitet

Asslatjejerna / 17 Februari, 2013 - 10:00 /
0 kommentarer

Häromdagen när vi skulle till ridhuset skulle jag och Felicia ha fem hästar klara för avfärd inom loppet av en timma. För en gångs skull klarade vi det med god marginal, och jag måste nog säga att vi har förbättrats på den fronten ;)
 
Alla hästarna stod lugn och åt deras eftermiddagshö under tiden.

På begäran här kommer filmen

Asslatjejerna / 17 Februari, 2013 - 10:00 /
3 kommentarer

Hoppas jag överlever denna dag ;) sorry mami men jag måste bara :P
 

Rullar mot Mariestad

Asslatjejerna / 17 Februari, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Nu åker vi iväg med två transporter från stallet till Mariestad. Det är ju bara en pay and jump men vi ska iallfall hoppa våra LB-höjder så att vi får känna lite på dom. Filmer och bilder från dagen utlovas ikväll! 
 

Unghästar.

Asslatjejerna / 16 Februari, 2013 - 22:18 /
3 kommentarer

I morgon åker vi somsagt på Pay and Jump i Mariestad. Hoppar 90 och årets första 1 meter runda. Det beror väl lite på också, känns 90 kasst hoppar jag nog en till runda på samma höjd. Men båda höjderna är anmälda. 
 
Det är ju så att rida unghästar. Dom är väldigt olika från dag till dag. Igår var Lövvi tillexempel pigg och mjuk i båda sidorna, medans hon inte alls var likadan idag. Idag kändes hon inte alls arbetssugen. Beror såklart också på vad man gör under passet. Skulle inte vilja ha Lövvi som hon är ute i skogen inne på en dressyrbana, om ni förstår vad jag menar ;)
 
Rider man en unghäst kan man inte tänka på alla dessa små saker. Man får rida eftektivt och på det sättet hästen måste ridas på. Jag kan absolut inte rida Hyenan och Lövvi på samma sätt. Trycker jag minsta lilla med skänkeln på Hyenan i galoppen, byter han. Medans Lövvi knappt reagerar. 
 
I morgon vill jag gå ut från banan med en bra känsla. Måste inte gå ut med en nolla. Absolut inte. Bara att ha dendär känslan som får en att känna fjärilar i magen. Ett pet här och där, eller ett stopp gör absolut ingenting. Vill känna att både jag och Lövvi gjort vårat bästa. Ska rida i ett bra tempo, och komma rätt på hindren. Vilket är ett utav våra problem. Hindren är egentligen inga problem. Utan vägen till dom. Kommer vi rätt på hindren kan det vara hur högt som helst, vi flyger över. Höjden är inget problem. Lövvis hoppteknik är to die 4. 
 
Jag är ganska rutinerad när det gäller att rida unghästar. Har ridit mycket unghästar genom åren. Genom att göra det blir man en bra ryttare enligt mig. Man kan inte slita och sparka på en unghäst. Det funkar inte. Man måste vara mjuk och vara ett med hästen. Man måste också tro på den, vilket jag har lite problem med. Kommer jag lite fel på ett litet litet kryss, hjälper jag den gärna i sista sekund istället för att låta den sköta det själv, och därefter lära sig själv. 
 
 
Lövvi efter dagens pass :)
 
 

Håller ni koll??

Asslatjejerna / 16 Februari, 2013 - 16:37 /
8 kommentarer

Jag bara älskar Equipe online, har ju en hel del vänner som är ute och tävlar och jag vill gärna hålla migg uppdaterad om vad som händer och hur det går.
 
Just nu tillexempel så är en av mina vänner i Vetlanda och tävlar och jag håller såklart koll på hur det går...
 
Känner mig såå sjukt taggad inför tävlingsäsongen nu när man är ute o kollar resultat :P Igår kväll satt vi o kollade ut vilka tävlingar vi ska åka på under våren, vi börjar men Falbygden nästa helg, sen mariestad den 9e och Lidköping efter det...
 
Men först Pay and Jump i morgon
 
 
Fina candy, vi tog många placeringar tillsammans, nu bor hon i Kalmar :)

Vill ni se??

Asslatjejerna / 16 Februari, 2013 - 14:58 /
7 kommentarer

Igår på träningen hade ju jag med mig både Lövvi och Embla. Jag började att rida Embla och när hon var klar överlämnade jag henne till mamma och satt upp på Lövvi istället.
 
Mamma var snäll och skrittade Embla så att hon inte skulle bli kall, när vi andra var klara med träningen tyckte Åsa att mamma gott kunde hoppa serien hon med, ha ha ha hon har inte hoppat på 20 år eller nåt så det var en del protester men med lite övertalning så....
 
Vi filmade dessutom det hela, lovade dock mamma att INTE lägga ut det nånstans men OM ni verkligen vill se så gör jag det ändå i kväll:P
 
MAMMA KOMMER DÖDA MIG ;D
 
Sneak a peak på filmen ;)
 

Tur för vovvarna

Asslatjejerna / 16 Februari, 2013 - 13:55 /
4 kommentarer

Det är inte bara vi som ser fram mot att åka på tävlingar i vår och sommar, vovvarna kommer ju att få åka med och det tror jag ärligt talat att de kommer att älska ;) Ridsport är ju toppen eftersom man kan ha med sig vovven överallt. Tur att man inte valt att hålla på med Handboll eller nåt sånt ;)
 
Bli inte förvånad om ni ser oss gåendes med varsin svart lurvtuss :D
 

Filmer från gårdagen ;)

Asslatjejerna / 16 Februari, 2013 - 12:41 /
1 kommentarer

Vi hade ju med oss ponnyerna till Apelås ridhus igår, vi ska försöka åka till lite olika ridhus en gång i månaden för att hästarna ska vänja sig vid olika ställen. Annars har vi ju ridhuset bara nån kilometer bort som vi brukar vara i oftare.
 
Filmade lite under träningen igår
 
 
 

Var är vi länkade?

Asslatjejerna / 16 Februari, 2013 - 11:33 /
4 kommentarer

Besöksmätaren slog i topp när vi låg lågt med uppdateringen. Inga inlägg skrivna och sen när man loggar in här möts man av nästan 1000 besökare. Vi kan inte hitta det men det känns som om en större blogg borde ha smungit till sig en länk till oss? ;)

Designfråga

Asslatjejerna / 16 Februari, 2013 - 10:17 /
12 kommentarer

Jag upptäcker väldiga störiga saker med designen just nu men vet inte om det beror på mitt internet eller inte.
 
Hur ser ni menyn? Ser ni bilderna? 
För mig ser det ut så här:
Som ni ser ser inte jag bilderna

Och medans jag ändå är igång tänkte vi höra runt lite om det är något annat ni verkligen ogillar med designen? Lovar att vi ska försöka åtgärda det isåfall!

Åh va gulliga alla är :)

Asslatjejerna / 16 Februari, 2013 - 00:44 /
1 kommentarer

Hemma och trött som en gnu, kikar in o upptäcker att vi har massor av supergulliga kommentarer!
 
Tack snälla det värmer:D
 
Idag var vi ju iväg med ungponnyerna i ridhuset Apelås i Husaby och hopptränade. Det gick toppen bra med alla 4 och film kommer i morgon ska bara redigera lite först ;)
 
Imorgon blir det en skogs tur för att hästarna ska få sträcka ut sig lite inför söndagens pay and jump.
 
Bjuder på några bilder innan jag stupar i säng ha ha.
 

Inlägg kommer

Asslatjejerna / 15 Februari, 2013 - 23:00 /
0 kommentarer

Under morgondagen. Skulle seriöst kunna sova hur högljutt det än var nu, lätt efter denna veckan. Godnatti

Apelås?!

Asslatjejerna / 14 Februari, 2013 - 18:00 /
74 kommentarer

Imorgon är det inbokat ett besök på Husaby. Såklart inte på kliniken, utan faktiskt i ridhuset ;) Vi bokar då och då ett lite större ridhus med bra hinder och bygger upp större banor och övningar att jobba med. Det behövs då och då så man kan avancera grejerna lite och fräscha upp sig. Dessutom är det riktigt kul, samt att det blir miljöträning för hästen att åka till olika ställen!
 
I Apelås var vi en annan gång på en pay and jump med Candy, men det var lääänge sedan nu hihi.

VI KOM MED i UNGDOMSSATSNINGEN 2013

Asslatjejerna / 14 Februari, 2013 - 08:32 /
4 kommentarer

I vår klubb SKARAORTENS RYTTARFÖRENING (SoRF)  är detta på G

Ungdomssatsningen

I samarbete med Skara Hästsport kommer SoRF under 2013 att göra en satsning för ridande ungdomar i Skara med omnejd.

Syftet med satsningen är att:

  • Öka antalet aktiva ungdomar i föreningen och därmed öka den ideella kraften i SoRF
  • Öka antalet tävlingsryttare under 18år i SoRF
  • Visa att SoRF vill främja och premiera våra unga ryttare och ge dem morot för vidare träning och engagemang i klubben.
  • Öka sammanhållningen mellan ungdomar i klubben oavsett om man är ridskoleryttare eller ryttare med egen häst.

Satsningen riktar sig till ridande ungdomar mellan 12-18år, både privat- och ridskoleryttare. För att ingå i satsningen krävs att du är medlem i SoRF samt att om du är tävlingsryttare har löst licens för vår klubb.

Vad får de ungdomar som är med i Ungdomssatningen 2013?

  • En sponsrad jacka som profilerar de ryttare som ingår i satsningen och även visar företagsponsorer.
  • Möjlighet att kostnadsfritt vara med på minst en träningshelg.
  • Avsuttna kostnadsfria aktiviteter under året som tex mental träning, träningslära, horsemanship mm

Vad är motkravet för ungdomar som är med i Ungdomssatningen 2013?

  • Skriva på ett ”avtal” gällande hur man ska uppföra sig mot hästen, mot varandra, på tävling etc.
  • Samla ett visst antal poäng där olika sätt att aktivera sig i klubben och dess aktiviter ger olika mkt poäng.

Ungdomssatsningen finansieras genom att sökta pengar ur olika fonder, företagssponsring samt att SoRF bidrar till satsningen genom att dedikera inkomsterna från Pay & Jumpen den 27/1 till satsningen. Summan av fondmedel, sponsringen och SoRFs bidrag ska täcka kostnader för framtagning av jackor, skylt och aktiviteter. För eventuellt överskott anordnas fler aktiviteter.

För att komma med i ungdomssatsningen får personen lämna en enkel ansökan. som ska vara inne senast den 31 januari 2013.

 

VI har såklart sökt och vi KOM MED!!!!

Första gången på hästryggen

Asslatjejerna / 13 Februari, 2013 - 07:00 /
3 kommentarer

Vi har här hemma börjat kolla på våra gamla semesterband vi har från när vi var pyttesmå. Fick se bland mina första ridturer på High Chaparall, gjuten i sadeln verkligen ;)
 

Banhoppning

Asslatjejerna / 12 Februari, 2013 - 13:37 /
1 kommentarer

Igår var vi ju som sagt i ridhuset och vi hade med oss Lövvi och Villgott. Två lättlastade ponnyer fick stå kvar lite i transporten medan vi byggde banan. Banan innehöll en kombination, en oxer på snett igenom och ett sockerbitshinder. Den sistnämnade funkade även bra vid uppvärmning då vi kunde hoppa på både rak väg och volt.
 
Vi började med att hoppa varje hinder var för sig, i båda varven, innan vi till sist satte ihop allt till en bana. Villgott var något slö men hoppade annars riktigt bra. Kom stundtals lite nära, men det är mest jag som måste orka driva han hela vägen fram. Vi hoppade våran LB-höjd och avslutade faktiskt med ett räcke som låg på 90. Han klippte det ritkigt bra trots att han var lite seg i benen. 
 
Lövvi hoppade också fint. Felicia fick prova sig fram lite hur hon skulle rida an mot hindren, och dom fick ett riktigt bra avslut. Hon hoppade också sin LB-höjd och kombinationerna verkar sitta som en smäck, bådar gott alltså med dessa ;)
 

Frukt & glass

Asslatjejerna / 12 Februari, 2013 - 13:14 /
0 kommentarer

Felicia har spenderat natten här och då brukar det ju bli lite sisådär med uppdateringen. Inatt blir det likadant så imorgon bör vi vara back on track ;)
 

Årets första tävling

Asslatjejerna / 11 Februari, 2013 - 19:09 /
4 kommentarer

Årets första tävling är inbokad och anmäld. Lövvi är ju 6 år nu och får kvala till avd A och jag börjar med att starta en LD+5 och en LC. 
 
Första tävlingen för iår blir i Falköping den 24 e och det blir jag och Carro som åker. Mamma ska bort den helgen så Carros mamma får köra oss och då kan ju inte Emilia hänga med så hon får vänta till nästa tävling med sin debut för iår.
 
Falköping är en av mina favvo anläggningar för de har oftast bra ordning och ett bra ridhus och ridbana.
 
Först laddar vi upp med en träning i Husaby på fredag och en pay and jump i mariestad på söndag då ska jag hoppa 90 och 1 m.
 
 
Bild från Ållympiaden Reg LB från i somras...
 
 
 

Ridhuset idag!

Asslatjejerna / 11 Februari, 2013 - 11:00 /
2 kommentarer

Varje måndag har vi bokat ridhuset här i närheten i en tid framöver. Där är det ordentlig genomridning som gäller och hoppning kommer det nog oftast bli för att ta vara på möjligheten. Vi kommer inte alltid åka allihopa, så har man inte med sig hästen får man bygga hinder.
 
Känns otroligt skönt att iallafall planerat in den här idéen då det ger ett stort plus i vardagen för oss ridhuslösa ;)
 

Villgotts morbror

Asslatjejerna / 11 Februari, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

Det är alltid kul att hitta släktrelaterad fakta till hästarna här på stallet. Ute på annons finns Villgotts morbror, kolla han alltså ;)
 
Bild lånad från annonsen.

One.com

Asslatjejerna / 10 Februari, 2013 - 14:14 /
5 kommentarer

Eftersom vi har fått många förfrågningar om vårat .se i vårt bloggnamn så tänkte jag nu skriva lite mer ingående om allt bakom detta. 
 
One.com är en hemsida som jobbar med webbhotell och alltså är dom en väldigt aktiv sida med domännamn. Dom har över 100 000 kunder, både privatpersoner och företag och håller därför en hög standard. Sidan är lätt att förstå och har en trevlig och hjälpsam supportavdelning och det vet jag då jag varit i kontakt med dom flera gånger. Vår domän betalas årligen och har sedan från början funkat helt fri. Även om vi valde att flytta över till blogg.se så finns det andra alternativ. Ett av dom är att jobba på en vanlig hemsida hos dom, men då jobbar man med lite andra koder än vad vi som bloggar här är vana vid. 
 
Vad som mer är bra med sidan är att man kan driva många saker där ifrån. Har jag en hemsida där så kan jag även skapa e-post så att den kopplas dit. Smidigt! Allt detta är dessutom i ett paketpris för låg kostnad.
 

Känns som jag gjort detta förr?

Asslatjejerna / 10 Februari, 2013 - 13:36 /
1 kommentarer

Spenderar de närmre timmarna till att dela ut veckans ranson av reklamen. Något som är jäkligt jobbigt och tråkigt, men om man tänker efter ger det jäkligt bra motion och det är ju ett stort plus samt morot. Så man inte sliter bara för pengarna va ;) 
 

Blåögda hästar

Asslatjejerna / 10 Februari, 2013 - 13:00 /
6 kommentarer

Varje gång man ser ett häst med blått öga hoppar nog hjärtat över ett slag. Egentligen tycker inte jag att det är så himla fint från långt håll, vid närmre eftertanke ser det ser lite konstigt ut, men på närbild så blir det så himla fint. Candy som har varit hos oss hade ju blått öga och jag har tyvärr bara en enda bild på det, den ser ni nedan ;)

Rassla hon väntar

Asslatjejerna / 10 Februari, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Detta är Rassla varje gång vår bil dyker upp på stallplan ;) 
 
 
Såklart är det i väntan på att Amis ska släppas ut haha...
 

Redigera din kropp

Asslatjejerna / 10 Februari, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

För ganska länge sedan lärde jag mig det enkla knepet att redigera dig själv smalare eller tjockare via photoshop. Jag provade några gånger och insåg att den funkade skrämmande bra. Som exempel har jag bilden nedan så att man kan se tydligt.
 
Originalet:

 
Här är både jag och My smalare:
 
Och tjockare:
 
Det skulle dock aldrig falla mig in att vardagligt publicera sådant material, eller publicera överhuvudtaget, bortsett från denna gången då mitt syfte inte är att ljuga utan att visa att det går, och ställa er frågan varför man gör det? 
 
Det kan ju inte vara kul att din bloggläsare målar upp dig framför dem med utseendets som visas på dina bilder, och sedan får dom se en video där du är antingen större eller mycket mindre än dom uppfattat. Jag tycker inte det kan vara roligt alls att visa upp här på bloggen, någon som egentligen inte är jag.
 
Mina bilder förblir oredigerade på denna fronten. Ljus och sådant fixar jag givetvis, men det är ju en annan femma?!

Lite markarbete

Asslatjejerna / 09 Februari, 2013 - 22:18 /
1 kommentarer

Lite markarbete med Hyenan idag, hoppade lite små kryss så han fick lyfta på benen och öva på att taxera själv. I början var han lite överallt men på slutet fick vi till det riktigt bra. Bra övning!
 
 

Rundtur i bilder

Asslatjejerna / 09 Februari, 2013 - 20:30 /
1 kommentarer

Rundtur kanske man inte skall kalla det eftersom det är svårt att göra det utan att filma. Försöker man koppla ihop alla delar av stallet så blir man bara vilsen, men ni kan ju iallafall bitvis få se hur det ser ut just nu ;)
 
1. Man kommer in i stallet. Till höger är foderkammare, täckesrum, uppställningsplats, sadelkammare och några boxar. Till vänster spiltor och boxar. Rakt fram är dörren ut till gödselstacken.
 
2. Förvaring av strömedel samt kärror, två boxar och tre spiltor.
 
3. Två boxar samt dörren in till vårt foderutrymme. Även en gång bort till täckesrum.
 
 
4. Sett från andra sidan av stallet, gödselstacken. Vägg för redskap såsom borstar, grepar och krattor. Ni ser även en box samt vår kran med vatten.

Dipdye blir poppis

Asslatjejerna / 09 Februari, 2013 - 18:50 /
0 kommentarer

Sen dipdye blev poppis har Flemmah velat hänga på modet och har nu äntligen fått den nyans hon väntat så länge på ;)
 

I snövädret

Asslatjejerna / 09 Februari, 2013 - 16:44 /
0 kommentarer

Idag tog jag och Felicia oss en sväng på Embla och Lövvi. Vi red samma runda som gårdagen då underlaget är hur bra som helst. Hästarna fick röra på sig ordentligt och jag och Felicia bytte även hästar. Kan vara bra att göra så ibland både för hästens och ryttarens skull.
 
Efteråt hoppades även Hyenan av Felicia på banan. Blev lite studsjobb och Johanna filmade en snutt samt knäppte lite bilder som kanske kommer senare.
 
Dagens Hyena ;)

Pust pust

Asslatjejerna / 09 Februari, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

De första dagarna i veckan har varit väldigt lugnt på hästfronten. De har fått vila några dagar eller bara gått lite grann. Kan vara bra att varva ner så där ibland när dom gått hårt, speciellt när dom är så unga. Nu ska jag dock rida på Villgott och Embla, och jag tror vi startar lördagen med ett pass på fältet :)
 
Busfilm

Dubbelt upp

Asslatjejerna / 08 Februari, 2013 - 22:09 /
0 kommentarer

Idag drog jag och Felicia ut på en härlig tur på snövägarna. Både på asfalten och en grusväg i den mysiga skogen. Underlaget var lika bra överallt. Först jobbade jag väldigt mycket dressyr på Villgott. Överdrev ställningen, flyttade lite för skänkeln samt gjorde tempoväxlingar. Även i galoppen, och vi avslutade med att hästarna fick gasa på lite. Det smattrade verkligen om Villgotts ben, och det både kändes och hördes nog snabbare än det kanske var, men Villgott blev nöjd ;)
 
Avtravningen gjorde jag på samma sätt som i början och sedan var det skritt vägen hem. Efter det red jag ett relativt kort pass på Hyenan. Kändes skönt att fräscha upp sig själv lite på en häst som "kan själv" även om man behöver rida ordentligt. I början var han väldigt tung i handen men jag tyckte jag lyckades få upp han ganska bra i slutet. Detta gjorde jag genom att hela tiden ha han igång i någon övning så som volter, sidvärtsrörelser, serpentiner, åttor osv.
 

@TV

Asslatjejerna / 08 Februari, 2013 - 20:30 /
0 kommentarer

Vad som gäller på alla fredagar är tv:n med familjen. Just nu är det ju både Gladiatorerna och Farmen, så det är några timmar ;)
 

Alla är dom läromästare

Asslatjejerna / 08 Februari, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

När vi hör ordet läromästare så tänker vi en högt utbildad häst som gör allt man ber om utan att blinka, för att man som ryttare ska få in känslan och få veta hur det är att göra ett visst rörelsemoment. När folk skriver läromästare i annonsen får vi nog just det budskapet, och så ska det väl vara.
 
Men med eftertanke, är inte alla hästar läromästare? Iallafall för den lite lite mer rutinerade ryttaren. Om en häst är trög och inte framme mot skänkeln, är det inte då bra för ryttaren att lära hur man ska få den fram? Eller en häst som svänger undan för hindrena? Är inte den en läromästare på så sätt att den lär ryttaren att styra och rama in ordentligt? 
 
Den tanken smakade jag på igår och jag tycker nog att alla hästar är mer eller mindre läromästare på sitt sätt. Man lär sig ju näst intill alltid något på alla hästar man rider. Om nästa ryttare tar över din häst och får jobba på samma grej, men tillslut lär sig hur h*n ska göra, är inte ändå det rätta ordet läromästare? 
 
Även om hästar är busiga, bråkiga, jobbiga, envisa, så är dom alla jäkligt bra. Tänk på det.
Är din häst en läromästare? 
 

 
Från: 
 
 
Till:
Läromästaren My! 

Första lokala närmar sig

Asslatjejerna / 08 Februari, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Hur tänker jag? Hur ska vi prestera? 
 
Jag ska ju ta med Villgott till Falbygden den 24 Februari, och egentligen tycker inte jag att det är så stor skillnad på den lokala delen och träningshoppningar. Iallafall inte på en sådan låg höjd. Skillnaden kommer kanske på reigonal nivå och på högre höjder när exempelvis kombinationer stoppas fram.
 
Därför kommer jag bara rida på som vanligt. Visa han banan lite innan, men inte då fokusera på hindren utan mest alla vägar. Sedan rider jag bara till start och kör. Hur han är i ett annat ridhus har jag ingen aning om försän jag kommit över första hindret egentligen. Så det kan bli lite roligt. Vi hoppar ju bara en LD+5 så det är ju bara skutta över ändå. 
 
Villgott för ett halvår sedan. Någon snäll själ som vill fota oss på tävlingar framöver är välkommen ;)

Clear.

Asslatjejerna / 08 Februari, 2013 - 14:43 /
1 kommentarer

/Felicia

Städa städa varje Fredag.

Asslatjejerna / 08 Februari, 2013 - 14:25 /
1 kommentarer

Nackdelen med att fylla år är att man måste städa :( Inte min bästa sida.

/Felicia

Rangordna

Asslatjejerna / 08 Februari, 2013 - 13:00 /
2 kommentarer

Det finns ju hur många sidor och blogga på som helst, och jag tänkte rangordna med den bästa först.
 
Blogg.se
Wordpress
Devote
Nattstad
Myshowroom
Bloggplatsen
 
Detta är mest för utseendets skull, vilket intryck designen gör när jag klickar mig in på en blogg. Blogg.se ligger på första plats eftersom den har enklast kodning och därför kan man göra så otroligt mycket med designen, näst intill vad som helst. Alltså kan det bli skitsnyggt om man är duktig! Sist ligger bloggplatsen som jag tycker är fruktansvärt b. Nybörjare i bloggvärlden eller kanske 8-åringar bloggar där. Dessutom suger kommentarssystemet.
 
Vad tycker ni? 
 

From the beginning, till the end

Asslatjejerna / 07 Februari, 2013 - 21:25 /
2 kommentarer

 
Kvalitén suger men jag skyller det på Windows gamla redigerinsprogram. Plockade ihop min och Tillys resa, ett år för sent. Jag bryr mig inte om jag egentligen inte tog henne så högt upp i klasserna, tycker den är fin ändå...

Nytt från Börjes

Asslatjejerna / 07 Februari, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Åsa gjorde en tripp till Göteborg häromdagen och ett besökt på Börjes gick inte att missa. Fick med sig lite gott och blandat som vi ska kika på.
 
Sneakpeek. Villgott fick ju ett nytt träns så bilder kommer på det ;)
 

Gossip girl.

Asslatjejerna / 06 Februari, 2013 - 21:49 /
0 kommentarer

Först va det Pretty little liars och nu Gossip girl. Helt sjukt hur insnöad man kan bli på en tv serie!

/Felicia

Kvällsridning

Asslatjejerna / 06 Februari, 2013 - 18:00 /
2 kommentarer

Åker upp sent idag, för kom inte upp på något annat sätt. Ska bli skönt när jag äntligen införskaffat mig ett busskort, även om det betyder tidig uppgång också ;)
 
Haha gud, har dom vart så små? 

Herregud vad jag längtar

Asslatjejerna / 06 Februari, 2013 - 16:19 /
2 kommentarer

Detta var sommaren 2011 och shit vad grönt det var? Känns inte som om man väntar detta, men jag längtar otroligt till man kan ta fina bilder i sommargräset...

Träna dig själv och din kropp

Asslatjejerna / 06 Februari, 2013 - 14:00 /
2 kommentarer

När vi tränade för Eamon Hickey tog han upp i slutet vad han ville att vi skulle börja med, och det var situps. Bara börja med några för att sedan öka gradvis. Detta för att bli starkare i rygg och mage inför ridningen. Vi på stallet har dessutom bestämt oss för att hoppa hopprep för att öka spänst vid exempelvis uppsittning. Det är faktiskt viktigt att få någon annan motion utöver ridningen.
 
Detta kommer göras dagligen, lika dan rutin som att borsta tänderna. Om någon månad eller så så ska vi se om det gett något skillnad ;) 

VI sprider djurplågeri

Asslatjejerna / 06 Februari, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Något jag tycker är fruktansvärt irriterande är alla bilder om djurplågeri som går runt på facebook. Alla delar bilderna och skriver arga hattexter "hur kan dom göra som dom gör", "jag skäms över att bo i Sverige" eller något liknande. Eller så står det "1 like, 1 punch in the face". Men då undrar jag varför man ens sprider vidare bilderna? Det är ingen annan än VI som gör att dessa bilder åker runt och visas för ännu fler. Om vi varken gillar, delar eller kommenterar så stannar bilden där den är och den som lagt upp bilden misslyckad med vad den ville uppnå.
 
Dessutom är inte ens hälften av dessa bilder sanna. Många av bilderna är egna ihopklipp för att man vill ha en populär bild eller en bild som är ett stort samtalsämne, eller helt enkelt bara vill jävlas med oss alla som tycker detta är så fruktansvärt idiotiskt.
 
Vadå, så jag tycker inte synd om djuren som är på bilderna? Jo självklart, jag är mänsklig, det är därför jag blir så irriterad. Det finns känsligare personer än mig och jag tycker lika mycket synd om dom som ska få se bilderna av anledningen att den har fått många likes. Tro mig, jag har också varit dum nog och kollat på sådana där videos och bidragit till visningar, men då har jag fått kväljningar några sekunder in i filmen och ett stort hatbegär på minnet.
 
Det är inte värt det. Sluta sprid bilderna.
 
 
Den här är senaste då? Här tror alla att dom delar i förebyggande syfte. Men hur många blir inte ledsna bara av att se bilden?

Promenad i ...?

Asslatjejerna / 06 Februari, 2013 - 09:59 /
0 kommentarer

Jag tänkte skriva långpromenad i vårsolen, innan jag insåg att det såg ut så här ute:
 
 
Verkar som vädret vänt på ett kick :(

Mer gammalt

Asslatjejerna / 06 Februari, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Embla är ju verkligen världens allroundponny. När hon kommit igång ordentligt kommer hon med säkerhet gå att ridas av alla också!
 
Ja ni kan väl ta och strunta i mitt babbel ;)
 

Nutellans dag.

Asslatjejerna / 05 Februari, 2013 - 21:30 /
2 kommentarer

För er som inte visste är det Nutellans dag idag. Lite sent kanske, men jag tog tillfället i akt att fira på bästa sätt ;)

/Felicia

Nationella prov.

Asslatjejerna / 05 Februari, 2013 - 21:28 /
0 kommentarer

Har verkligen fullt upp med alla hemska nationella prov just nu. Det muntliga svenska provet blev gjort under dagen och det känns så skönt. Trodde inte det skulle vara då avslappnat, men det gick toppen. I morgon väntar flera timmars läsförståelse. Tagga.. eller?

/Felicia

Lite ridning barbacka

Asslatjejerna / 05 Februari, 2013 - 20:26 /
0 kommentarer

Idag var jag trött, blöt och var smidig nog att paja knät när jag gick i trappan, så innan det hann jag bara rida lite på Villgott. Honom red jag iallafall lite barbacka på fältet, för min skull då. Vi jobbade inte så länge men han kändes fin och har blivit mycket enklare att ställa nu. Det är något vi kommer jobba på varje gång, för det är väldigt viktigt att ha med sig oavsett om det är på hoppbanan eller dressyrbanan.
 
Måste ta lite barbacka bilder någon dag då ;)

Jeansridbyxor

Asslatjejerna / 05 Februari, 2013 - 16:00 /
2 kommentarer

Hur jeansridbyxor inte ska se ut:
 
Hur jeansridbyxor ska se ut:
 
 
 
Ser mycket nyare, fräschare och framför allt mer slimmat ut med de nedre. Tycker dessutom färgen är så snygg för då ser dom nya ut hela tiden, till skillnad från de övre då som ser slitna ut...

Hööks nya kollektion

Asslatjejerna / 05 Februari, 2013 - 11:00 /
5 kommentarer

Denna gången har jag inte kollat i katalogen alls, eftersom den troligtvis kommer till min pappa, och det är ingen big deal om jag missar den. På hemsidan kan man ju dock kika lite hur upplägget är och jag tycker som vanligt att dom har himla trevliga bilder. Väldigt somriga och mysiga.
 
Vad tycker ni som kollat om själva innehållet? 
 

Bjuder på gammalt

Asslatjejerna / 05 Februari, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Glad prick babblar också haha...
 

Solen lyser?!

Asslatjejerna / 05 Februari, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

 
Kan knappt tro det, men solen har faktiskt smugit sig fram de senaste dagarna. När jag delade ut min reklam vart jag bländad hela tiden, kanske ett tecken på att de svinkalla dagarna är ett minne blott? (Iallafall för ett år)
 
Tyvärr kommer ju leran fram i hagarna så småningom och har redan hälsat på några gånger i vinter, men bättre möjligheter för ridning träder ju också fram. Det kan ju torka upp samtidigt som det är lagom svalt ute. Då är jag nöjd ;)

Sov gott

Asslatjejerna / 04 Februari, 2013 - 22:00 /
0 kommentarer

Bild i repris? Men what the h*ll den är bra ju ;)
 

Asfaltstur

Asslatjejerna / 04 Februari, 2013 - 21:05 /
0 kommentarer

Lövvi och Embla fick jobba runt på vägarna. Galoppen tog vi i dikena på det mjuka. Vi red i ungefär 40 min och jobbade dom under större delen av passet. Vi fokuserade mest på galoppfattningar då det var det som gick trögt idag... Sedan hände inte så mycket mer. Lite att göra i stallet bara :)
 

Planeringsmöte...

Asslatjejerna / 04 Februari, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

...Är det dags för just nu. Vi har lite större planer på g nu då vi alla vill komma igång och prestera så bra som möjligt på tävling. Därför ska vi nu sätta oss ner och gå igenom detta från början till slut, typ, resten är hemlighet sålänge ;)
 

Hööks är nog billigast

Asslatjejerna / 04 Februari, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Börjar anteckna

Asslatjejerna / 04 Februari, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

Nu har jag börjat anteckna efter varje ridpass för en tränare. Vad man gjorde, varför och vad slutsatsen var etc. Väldigt viktigt att komma ihåg vad man ska träna på framöver, men även bra ifall man vill gå tillbaka och kolla vad man gjort. Visst skriver vi ju det på bloggen, men i skrift som bara visas för mig behöver det ju inte skrivas så att det blir roligt att läsa utan det är bara kladda ner. Dessutom är det lite enklare att bläddra bland papper än i arkivet här på bloggen!
 

Läs om tränaren

Asslatjejerna / 04 Februari, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Eamon Hickey är ju en av Sveriges bästa unghästutbildare samt problemlösare, så det kan verkligen vara nyttigt att läsa om honom och hans sätt att lära ut. HÄR på hippson finns en jättebra artikel om just det, för er intresserade!
 

Avis här

Asslatjejerna / 04 Februari, 2013 - 09:45 /
2 kommentarer

När fick min lillasyster så långt hår???
 

Träning 7 mil bort.

Asslatjejerna / 03 Februari, 2013 - 21:25 /
2 kommentarer

Idag var vi som sagt på träning för Eamon Hickey och det var i Tidaholm, vilket var en resa på över timman. Vi kom i lagom tid och började skritta fram hästarna för hand, innan vi satt upp och gick på övningen han lagt upp.
 
Banan var som så att man först red en volt, sedan en sorts serpentinbåge innehållande bommar. På andra långsidan var det en helt rak sträcka där man bland annat övade galoppfattningar och tempoväxlingar. På mittlinjen var det då tre låghinder med ett visst antal galoppsprång emellan. Även där tränade vi rakriktning, men även balansering och flyt. 
Här ser ni på ett ungefär hur upplägget var.

Han var väldigt noggrann som tränare, vilket uppskattas hos mig. Han var trevlig och förklarade bra trots att han inte kan flytande svenska. Vad han ville att vi skulle vara extra noga med ser ni nedan.
 
- Forma hästen för innerskänkeln i volter och i serpentinbågarna.
- Rakställa över bommarna
- Ta ett djupt andetag på kortsidorna.
- Ha hästen ärligt framme för skänkeln.
 
Allt som allt är jag nöjd, för det var otroligt bra övningar. Villgott orkade mycket mer denna gången men jag skrittade av honom och var färdig när jag kände att det räckte för dagen :)

Back

Asslatjejerna / 03 Februari, 2013 - 21:04 /
0 kommentarer

Inlägg kommer... :p

Foderstater

Asslatjejerna / 02 Februari, 2013 - 09:29 /
4 kommentarer

Nu i början fick ju alla bara lite kraft för att vänja magarna så smått igen. Nu är dom riktigta foderstaterna uppe och fodret nedan är det som gäller. Dock i olika mängd beroende på häst.
 
Spillers
Sport 
Havre
Mineraler & Vitaminer
Foderjäst
Vitlök
 

Tv mys

Asslatjejerna / 01 Februari, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

Nu är jag hemma med mina syskon. Dom ska på disko och jag ska fixa dom. Ska jag bli mamma tro?! ;)
 
Senare ikväll blir det mys framför Gladiatorerna och Farmen... Standard haha.
 
 

Frisering

Asslatjejerna / 01 Februari, 2013 - 16:00 /
0 kommentarer

Villgott blev även friserad förrut och då var det man och panlugg som rök ;) Nu har han kortkort men jag måste säga att han ser mycket sportigare ut nu. Bild kommer någon dag...
 
Här ser ni den långa...

Morgonritt i solen

Asslatjejerna / 01 Februari, 2013 - 14:14 /
1 kommentarer

Idag var jag och mamma i stallet redan vid tio, för att jag skulle hinna rida Villgott. Vi red ut i skogarna och galopperade även på ett fält. Villgott har verkligen mognat i ridningen måste jag säga, på bara några veckor har han gått från klarhet till klarhet, tycker jag då. 
 
Idag var han så där go och mjuk att rida. Bra stöd på tygeln även i låg form och jag överställde han då och då med bra respons från han sida. På fältet var han pigg, eller snarare energisk eftersom han kunde bibehålla en lugn galopp. På vägen sen gasade vi på lite så han fick sträcka ut.
 
Jag la idag fokus på att han skulle ta rätt galopp. När han var yngre var han väldigt stark i vänster så då vart det höger han fick "lära" sig att ta. Idag var det lite tvärtom haha, men jag tror mest att det berodde på att han gick lite lite högerställd i kroppen för när jag jobbade på det så funkade det bra. 
 

Vårpromenix.

Asslatjejerna / 01 Februari, 2013 - 13:23 /
1 kommentarer

Solen lyser och himlen är blå! Stämmer faktiskt väldigt bra just nu.

Ska ut på en promenad med Alsing i det härliga vädret nu. Njuter verkligen till 100 %.

/Felicia

Filmad träning

Asslatjejerna / 01 Februari, 2013 - 12:34 /
1 kommentarer

I Lördags så var jag ju i Skara och tränade banträning för Franck Kutcher, man fick hoppa fram själv i lilla ridhuset och sen in på banan där man fick hoppa tills Franck var nöjd.
 
Mats filmade allas ritter och sen samlades vi hemma hos Tyra och Mats på kvällen och käkade och kollade på filmerna.
 
Första rundan gick hemskt, han bara vinglade och det kändes inte alls i balans, men Frankc har en förmåga att hjälpa till med bara några få ord och dsista rundan var nog seriöst den bästa jag ridit nånsin.
 
Hyenan är faktiskt den mest svårridna hästen jag suttit på, man måste göra ALLT 110% rätt hela tiden!
 
Jag hoppade banan tre gånger och tyvärr var det bara första rundan som kom med på film då Mats var tvungen att byta minneskort. Men den första rundan har jag här, helt oklippt och jag känner själv att det ser hemskt ut men ja ja, jag bjuder på den ;)
 

Underbart pass

Asslatjejerna / 01 Februari, 2013 - 12:09 /
0 kommentarer

Jag var ju lite rädd för att ge mig på att arbeta Villgott då jag bara hade tisdagen i åtanke. Han var ju inte dålig på något vis men han var inte heller sig själv. Därför planerade jag in ett konditionspass igår för jag antog att underlaget på fältet var helt okej. Och jag hade rätt ;) Jag kände också så fort jag började trava att han var sitt gamla jag igen så jag jobbade på volter och serpentiner istället och allt blev i slutändan ett dressyrpass.
 
Jag gjorde skänkelvikningar ett par steg, även i trav denna gången och det funkade helt okej. Han har något svårare att flytta för vänster. I galoppen var han så himla fin. Han började ju med att gå bananas, han ville springa fort och tyckte att det räckte med att han krökte på nacken. Vad jag var ute efter var dock undertrampet och den runda formen som kom så småningom. Då var han så go att rida och det blev vårat bästa pass hitills, men han tyckte det var jobbigt så passet blev inte allt för långt.