Blåsig kväll

Asslatjejerna / 31 Juli, 2013 - 22:19 /
1 kommentarer

Villgott reds ut idag och målet var att han skulle få galoppera av sig. Kondisträning helt enkelt. Värmde upp gjorde jag i skritt och trav, kollade sidorna och att tempoväxlingarna satt där dom skulle. Han var otroligt spänd för det blåsiga vädret men övningarna höll honom relativt sysselsatt. Rida över en bro gick till och med bra efter lite misstänksamhet. När han kändes bra övergick vi till galopp och jag lät han rulla på i ett friskt tempo. Efter ett tag vände jag och jobbade lite fattningar och kort galopp och han vart suuuperfin i formen. Helt underbar att sitta på. Avslutade såklart med gasen i bott igen 
 
Hyenan fick sig ett dressyrpass i ridhuset. I början var han lite slö men efter mycket lösgörande övningar kunde jag plocka upp han i formen och rida därtill. Plockade av sadeln i slutet eftersom jag lovat mig själv mer barbackaridning och det gick ju lite som det gick. Så länge tempot var dämpat gick alla gångarter bra men jag behöver nog införskaffa mig lite bättre balans där för att verkligen komma till ridning haha. Snäll var han iallafall som tog det lugnt!
 
 
 

Lövvi in action

Asslatjejerna / 31 Juli, 2013 - 19:00 /
5 kommentarer

Nytt i tävlingsgaderoben

Asslatjejerna / 31 Juli, 2013 - 17:00 /
1 kommentarer

Det har sina fördelar att fylla år... Tack ALLA 
 
 
Tävlingsskjorta - Hööks. Hade svårt att hitta en relativt snygg i en okej prisklass, men denna fick det bli.
Ridbyxor - Horze. Har samma modell i svarta och är helt förälskad.
Tävlingsskjorta - Hööks. Provade Felicias sådan kavaj häromdagen och den passade precis in i mina kriterier!
 

Spökar i nya täcken

Asslatjejerna / 31 Juli, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Kommer jag våga ta in hästarna när jag möter dom så här i hagen?

 

Carolinas första start

Asslatjejerna / 31 Juli, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Haha skojar med mig själv och dom runt omkring mig lite. Jag har ju hoppat ungponnyer under nästan hela min tävlingskarriär och har kanske bara gjort 4 starter i avd A sammanlagt. Det låter lite halvknäppt men så är det faktiskt. Med närmre eftertanke är det nog bara Tilly och Dunört jag faktiskt tävlat på, och i och med att det varit med så långa mellanrum så kallar jag varje sådan start för min första start 
 
Nej men skämt å sido. Om lite mer än en vecka tar jag med Hyenan till en lokal hoppning i Mariestad. Ska hoppa 95 och 1m. Ska bli spännande att känna på hur Hynenan är där. Tror det kommer gå fin fint om jag rider som jag ska...

Snart kvalade till MSV

Asslatjejerna / 31 Juli, 2013 - 12:39 /
3 kommentarer

Tiden går så otroligt fort och JISSES vad jag och Villgott har utvecklats. Vi startade med pay and jumper på 40 cm och gick vidare på LC rundor och så småningom även LB. Sen låg vi där och hoppade på rutin innan vi smakade på LA banorna. De har inte vart några problem och vi har nollat båda två vi har startat. En till nolla och vi är kvalade till MSV. Medelsvår? 1 meter? Hör ni? Det trodde jag faktiskt inte när jag började rida honom, då var liksom målet LB och ungponny SM och det målet tyckte jag var högt lagt. men nu har vi kommit så mycket längre. Om två år kan han liksom hoppa vanlig SM och kommer ligga bland de bästa b-ponnyerna i Sverige. 
 
Att gå medelsvår som 5-årig ponny är nog Villgott relativt ensam om. Det bästa med att veta detta är att vi varken skyndat eller slöat oss fram, utan vi har tagit det i den takten som passar bäst för Villgott. Jag skulle aldrig startat LA om inte jag kände att LB var för enkelt och jag skulle aldrig få för mig att starta MSV på honom om inte det var så att Villgott hoppar 90-banor utan att anstränga sig.
 
Beslutet jag tänkte meddela er om nu. Villgott kommer vara till salu nu istället och jag kommer troligtvis inte hoppa SM på honom. Vi är färdigkvalade och så, men vi kommer nog aldrig få chansen att fightas om titeln. Anledningar till detta beslut är många. Dels behöver vi ponnyer som kan gå med i verksamheten vilket, tyvärr, Villgott är lite ostadig för. Han är gudasnäll mot barnen men kan hoppa till för saker och ting, och vi vill inte att de elever som rider hos oss ska känna sig osäkra på den ponnyn dom sitter på. Som den läromästare han är hade han passat perfekt, men tyvärr är han lite för ung i psyket, och därför måste vi handla med förstånd och sätta säkerheten före.
 
Så eftersom Villgott inte fungerar i verksamheten måste vi köpa in fler ponnyer så att ridskolan har tillräckligt. Det behöver vi ju givetvis pengar till och måste då sälja den ponny som är mest värd och som samtidigt inte gör någon nytta i verksamheten. Förstår ni hur jag menar? Väldigt svårt att skriva detta inlägg så både jag och ni förstår. Men ibland kan man inte bara handla med hjärta utan måste lyssna på hjärnan.
 
Villgott är inte helt utsatt på annons ännu men det kommer nog komma så småningom. Vi letar efter en stark ryttare som är tuff och vill ta Villgott till de högsta klasserna. Den ryttaren är svår att hitta. Svår och Villgott är dyr. Därför kommer han inte släppas i första taget. Där finns det en liten gnutta hopp för mig om att fortfarande hoppa SM. Det beror helt på hur många och vilka spekulanter som dyker upp. Kommer ryttaren som vi tycker BAM passar på Villgott. Då kommer jag faktiskt bli mer lycklig än ledsen. För hittar Villgott den superryttare han är värd så är alla mina farhågor som bortblåsta och jag kan sova gott på natten. Att veta att hästen man ridit hittat det perfekta hemmet glädjer nog mer än något annat.
 
Såklart är jag besviken och tycker detta beslutet är tungt. Det tycker ägaren också. Beslutet att sälja en bra uppfödning tar på en. Men ibland är måste ett måste och jag måste inse att jag inte kommer rida b-ponny hela livet. Samtidigt som jag visste med mig att jag skulle känna mig färdig när SM var färdighoppat. Som tur är har jag haft lyckan att klättra lite i klasserna med honom istället. Visst att inget slår en SM merit, men jag kan tycka att medelsvår heller inte är så illa pinkat 
 

Planer för denna onsdag

Asslatjejerna / 31 Juli, 2013 - 12:11 /
0 kommentarer

Idag ska jag upp och rida Hyenan och Villgott, jag har bara inte riktigt bestämt när ännu. Vädret är ganska svalt och det är regn i luften så om det håller i sig så hela dagen så går det ju rida när som.
 
Villgott ska ridas ut en sväng i skogen och Hyenan ska gå på banan. Så ser min planer ut, era då? 
 

Rundorna i ordning

Asslatjejerna / 30 Juli, 2013 - 16:10 /
2 kommentarer

 
 
 

INTRESSEKOLL FÖR EAMON HICKEY

Asslatjejerna / 30 Juli, 2013 - 13:05 /
1 kommentarer

Helgen den 17-18 Augusti kommer Eamon Hickey till Wärmagården i Götene. Eamon Hickey är från Irland och ses som Sveriges främsta unghästutbildare samt problemlösare. Rekomenderas varmt av oss på Stall Assla som regelbundet tränar för honom.
 
Du som vill vara med väljer själv om du vill delta båda dagarna eller bara en. Vid för få anmälda gäller endast den 18. Det blir två pass per dag (Hopp) och det finns möjlighet att hyra box eller rasthage. Alla är välkomna oavsett ålder och nivå, grupperna delas in där efter. 400-600:- per dag beroende på antal hästar.
 
Preliminär/Intresse-anmälan görs till Åsa Larsson 070-366-78-62. 
 

Flockbunden i transporten

Asslatjejerna / 30 Juli, 2013 - 11:00 /
1 kommentarer

I flera månader har Villgott varit hur lättsam som helst när vi varit ute på tävlingarna. Han står stilla och tuggar hö i godan ro medans jag gör alla förberedelser. Likaså efter vi har hoppat.
 
Detta är dock när han åker själv. Åker han med en kompis så blir han väldigt besviken att inte han får följa med ur transporten när denne ska hoppa. Han reser sig, sparkar och försöker dra sig loss ur grimman. Han gnäggar och gör allt för att bli hörd och göra så att jag kaanske kan ångra mig och ta ut honom med. Istället får jag sitta som en barnvakt för DÅ är han kolugn igen. Det är så fort alla i omgivningen lämnar som han blir sådär frustrerad.
 
Vi har få lösningar på problemet men nästa gång ska vi prova att lasta ur båda samtidigt och låta den andra ponnyn gå iväg och sedan lastar jag på igen, då när inte den andra ponnyn finns i sikte. Tror faktiskt detta kommer funka och ångrar lite att vi inte provat tidigare. Är ju som att bli pålastad och åka själv, så kanske kan vi lura den lilla busen. 
 

Viktigt med träning efter

Asslatjejerna / 30 Juli, 2013 - 10:50 /
0 kommentarer

Efter en lång tävlingshelg kan jag inte bara låta Villgott stå i hagen utan jag tycker det är viktigt att dom i någon form rör på sig även dagen efter. Igår blev det en promenad på varierat underlag för Villgotts del. Då i raskt tempo, annars kan han ju lika gärna strosa runt i hagen. Han såg pigg och fräsch ut och inte alls berörd efter helgen. Men så har han ju sin superkondis nu märkte jag på tävlingen. Hoppade fyra rundor och han hade kunnat göra det dubbla  
 
 

Försöker redigera filmer

Asslatjejerna / 30 Juli, 2013 - 10:38 /
0 kommentarer

Satt igår och började redigera filmer, som gamla tider. De senaste gångerna har vi ju filmat med mobilen eftersom det är det enda sättet att lägga upp dom på videofyme, men nu har jag tröttnat sjukt på de filmerna då man knappt ser något alls. I helgen filmades alla rundor med kameran istället och jag tänkte nu lägga upp dom på youtube. Problemet nu är att klippen där blir ihoptryckta och gör inte alls rundan rättvis.
 
Försöker kolla efter nya sidor att publicera filmer på. Vet ni någon? 

Glädjen efter nollan

Asslatjejerna / 30 Juli, 2013 - 07:00 /
3 kommentarer

Första bilden som knäpptes, precis efter att funktionären släppt ut...
 

Tävlingsumering från Ållympiaden

Asslatjejerna / 29 Juli, 2013 - 21:47 /
7 kommentarer

Startade hela tävlingshelgen med en LB-klass på lördagen. Nollade den med en ganska bra känsla. Jag kunde ridit ihop honom lite mer och satt han lite mer på bakändan vilket hade resulterat i bättre flyt och språng. Men i helhet var det ingen dålig runda.
 
 
Sedan startade jag LB+5. Första hindret var upp från kortsidan, jag hann inte få han inåtställd eller fokuserad så det blev ett litet kråkhopp. Villgott är ju dock smidig som en katt så han bara kryper över utan större ansträngning. Han är inte en som backar när det gäller en sådan sak. Resten av banan flöt på bra. Jag var fokuserad och fick in rätt antal galoppsprång där det behövdes. Nöjd med transportsträckorna. Vår stora miss kom istället på kombinationen. Jag svängde upp mot den men tappade yttersidan i och med att Villgott först sög lite mot ett annat hinder. Han hoppade av nära och jag kände att han inte skulle räcka till, alltså istället lägga in två galoppsprång eller något travsteg. Han klarade det dock ändå och det var jag som inte hann med och störde honom till ett pet.
 
På söndagen hoppade jag en LB som start. Fick ett pet på en svår sträcka, där många ponnyer stannat ut sig. Försökte trycka av Villgott lite tidigt men han sladdade nära, jag kom i obalans och Villgott hann inte lyfta ordentligt. Annars gick rundan bra. Red en något tightare sväng mot ett räcke för att känna på honom på det sättet. Hoppade som ingenting. 
 
LA:n nudå. SÅ himla nöjd. Red ihop honom alldeles lagom mycket, hade bra takt och ett bra flyt genom hela rundan. Det var svåra linjer och några kluriga andra vägar men Villgott klarade dom lätt som en plätt. Mot femman som vi tidigare rivit tryckte jag av han lite tidigt och han hoppade snyggt och stort! Han blev något trött mot hinder nummer 6 och tog inte riktigt min framåtdrivning, men det fixade han även till själv. NOLLADE.
 

Update på G

Asslatjejerna / 29 Juli, 2013 - 20:04 /
0 kommentarer

Tack för att ni hållit kvar statistiken uppe o väntat 
 
 
 

Men hallå där!

Asslatjejerna / 29 Juli, 2013 - 10:21 /
0 kommentarer

Helgen har vart grym för oss alla tre. Tänkte sätta mig ikväll och fixa med alla bilder, filmer och inlägg, för innan dess är det mycket att göra!
 

B-KULL

Asslatjejerna / 27 Juli, 2013 - 13:00 /
6 kommentarer

Får lite över ett år sedan födde Rassla sin första kull på 12 valpar som därmed fick namnet Asslas A-kull. Alla valpar döptes efter kändisefternamn som började på A.
 
Nu är en Asslas B-kull på gång och det är väldigt spännande hur många valpar hon får nu. Mer om det när kullen anländer...
 

andra plats

Asslatjejerna / 27 Juli, 2013 - 11:34 /
4 kommentarer

Kör ett steg högre på prispallen. En andraplats ;)
 
 

Prisvärda ridbyxor

Asslatjejerna / 27 Juli, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

Måste bara tipsa om dessa prisvärda byxor från Horze. Otroligt snygga, sköna och har en bra passform. Just de här byxorna (Fast svarta då) gav jag 799:- för men det finns en likadan billigare modell för bara 499:-. Jag ska snart inhandla ett par nya vita tävlingsbyxor och då ska jag utan tvekan beställa dessa. Helt klart värt köpet!
 

Tredje plats.

Asslatjejerna / 27 Juli, 2013 - 09:15 /
0 kommentarer

 
Emilia gick in och satte dubbelnollan! Slutade på en tredjeplacering. 

Lastat & klart

Asslatjejerna / 27 Juli, 2013 - 07:30 /
0 kommentarer

Nu är alla hästarna lastade och det blir med två släp vi åker upp till Falköping.
 
Klasserna som ska hoppas idag:
 
Emilia Larsson LD+5 - LC
Felicia Larsson LC - LB
Carolina Willig LB - LB+5
 
Längtar redan till första start jag 
 

Längtar efter lördag

Asslatjejerna / 26 Juli, 2013 - 20:00 /
1 kommentarer

Ska bli så himla kul imorgon och jag är så jäkla taggad. Speciellt efter hur Villgott var sist jag hoppade honom. Han är verkligen i sitt esse just nu och behöver bara komma igång ordentligt för att vara i toppform. Häng med på instagram under helgen för snabb uppdatering av resultaten. Blogg.se är ju inte det smidigaste som finns när man inte har internet tyvärr!
 
Ikväll har vi bara fixat hästarna noga noga och lite motion såklart. Nu är dom snygga hihi!
 
Villgott i Falköping i vintras

Lite lägre uppdatering

Asslatjejerna / 26 Juli, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Skickar ut en förvarning på att det kommer vara lite lägre uppdatering nu i helgen. Jag kommer troligtvis inte ha någon tid alls till datorn och tidsinställda har jag knappt hunnit göra. Är ni väldigt nyfikna och inte kan vänta tills måndag för att få höra hur det gick så följ oss på instragram!
 

Hovslagar-Jocke

Asslatjejerna / 26 Juli, 2013 - 11:00 /
2 kommentarer

 
På några utav ridlägrena i sommar så har Jocke behövt sko lite hästar och vad passar då bättre än att alla som är med får syna och lära sig lite  Jag tycker det är jätteintressant att kolla på och lyssna på vad som sägs trots att jag sett en sko slås på 100 gånger tidigare. Man lär sig alltid något nytt varje gång!

GRATTIS ALLA HUNDAR

Asslatjejerna / 26 Juli, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

I måndags och tisdags fyllde alla 12 hundar ur Asslas A-kull hela 1 år. Snacka om att tiden går fort och många hundar har förändrats något otroligt under denna tid!
 
 
AMIS

Hyenan 1 meters rundan

Asslatjejerna / 26 Juli, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

 

Här kommer filmen från min runda på Hyenan när vi hade vår egna pay and jump. Snacka om att han var riktigt svår att rida på det lilla utrymmet vi hade. Han blev väldigt vinglig och jag tänkte alldeles för mycket. Det positiva med lite trängre banor är att man kommer till ridning och man lär sig en hel del på det!

Jag tror Amis gillade sin present

Asslatjejerna / 25 Juli, 2013 - 18:00 /
2 kommentarer

Stövlarna eller sadeln?

Asslatjejerna / 25 Juli, 2013 - 16:00 /
2 kommentarer

Nu tänkte jag att alla ni som äger ett par tretornstövlar och använder dom flitigt kunde ta någon minut och svara på min fråga 
 
När jag börjat hoppa Hyenan (Korta läder) så upplever jag att jag har otroligt dåligt fäste vid just benen. Det känns som man rent utav bara halkar omkring. Känner inte av detta på Villgott då mina ben inte ligger emot sadeln på samma sätt. Därför tänker jag...
 
* Är det materialet på sadeln gentemot materialet på stövlarna som inte går ihop? 
 
* Är det endast sadeln som verkar vara sådan? 
 
* Är stövlarna så oavsett vilken sadel man rider i? 
 
* Skulle en extra kudde vid vaden hjälpa till att stötta bättre? 
 
Detta går ju lätt att ta reda på, men tänkte först och främst om ni hade några erfarenheter ni kunde dela med er av!
 
 

Bläddra i nya höökskatalogen

Asslatjejerna / 25 Juli, 2013 - 14:00 /
5 kommentarer

 
Tyckte mycket om deras jackor och västar denna gången faktiskt. Tråkigt nog är det sådant väldigt överpris på de flesta sakerna i utrustningsväg. Men smällar man får ta. Vad är eran favvo? 

NU är gränsen nådd!

Asslatjejerna / 25 Juli, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Att respektera vem som äger hästen finns inte längre på kartan. Respekten FÖR själva hästen är ännu längre bort.
 
Nyligen cirkulerade en bild på en knivskuren häst runt på facebook, igen. Det är inte första gången. Hästen var uppskuren i hela bakändan ända in på juvret. Det såg helt sjukt ut och är helt sjukt. Vem kan få för sig att behandla ett djur på det sättet? Hur ska man kunna vakta sina djur ännu mer än vad som redan görs? Krävs det en vaken människa dygnet runt för att dessa galningar ska hålla sig borta med sina vassa redskap? 
 
Sedan finns det något mer sjukt som hänt, dock i en mildare grad. Ungar som på kvällarna, eller den tid dom vet att hästägarna inte är där, sitter upp i hagen på deras hästar. Alltså kan det vara helt okända personer. Dom rider runt utan hjälm och utan utrustning på hästen. Inte bara det att olyckor kan hända (Tänker faktiskt mer för hästens skull här) utan också att det är totalt respektlöst att inte fråga om lov. Många vet inte vilken häst dom sitter upp på, om det är en skadad häst som absolut inte får ridas eller om det är en unghäst på två år som aldrig haft ryttare på ryggen. Vad kan hända då? Det är oförutsägbart!
 
Vart går gränsen för vad som är okej och inte okej för dessa människor? Det vill jag inte veta.
 

Fler uteritter samt lektioner

Asslatjejerna / 25 Juli, 2013 - 10:00 /
3 kommentarer

Uteritten på torsdag är till vår lycka full. Men två nya är redan inplanerade för de som inte hann få en plats i denna gruppen. Rid med oss i Kinnekulles vackra natur, över naturreservat och kalkstensbrott. Kostnad: 200:-

Söndag den 4 augusti 14.00.
Torsdag den 15 augusti 18.00.

Måndag den 19 augusti börjar ridskolan igen. Det finns fler platser kvar i våra grupper för er som är intresserade av att rida hos oss. Både för nybörjare och de mer rutinerade. Även vuxengrupper finns.

Anmälan till Åsa Larsson 0703-667862. http://stallassla.se - ridskolan med det lilla extra
 

Lövvis 1 meters runda

Asslatjejerna / 25 Juli, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Hoppat lite på storisen

Asslatjejerna / 24 Juli, 2013 - 21:54 /
2 kommentarer

Åsa hjälpte mig lite med Hyenan på banan idag och då passade vi på att ta några språng. Tränade först räcke med lång anridning, vilket gick hur bra som helst. Någon miss blev det men jag fick höra att jag gjorde rätt på Hyenan så det är väl positivt haha! Sedan hoppade vi några språng på en kombination, det kändes bra det med. Något vingligt blev det någon gång, men det betyder bara att Hyenan behöver få upp mer styrka och bärighet och jag behöver lära känna han ännu mer så jag kan rida han bättre! Han är ju såå känslig, men det är ju det jag gillar 
 
 

Trim i ridhuset

Asslatjejerna / 24 Juli, 2013 - 18:49 /
1 kommentarer

Idag red jag igenom Villgott i ridhuset och han kändes i slutet väldigt väldigt bra. 
 
Började med att jobba han lite längre i skritten. Mycket halter, tempoväxlingar samt att rygga ett par steg. Han var väldigt lydig och stadig. Något jag måste träna på är dock halterna så dom blir raka och snyggt uppställda. Sedan övergick jag i trav och jobbade lite med sidorna samt mycket volter och övergångar även där. I början ville han fuska lite och slippa jobba men jag fortsatte bara driva och fånga upp precis lagom och då var han sådär härligt fin mellan hjälperna.
 
I galoppen red jag lite som ovan, men det största på den fronten var att jag smakade på lite förvänd galopp på det sättet som det skall utföras i LA-programmet. Det gick över förväntan även om han inte orkade hålla galoppen fullt så länge. Jag krävde dock inte så mycket utan ville mest prova på och kolla vart han låg. 
 
Avslutade med att galoppera, trava och skritta i lägre form. I galoppen tar han inte riktigt för sig så mycket som jag skulle önska, men i de övriga gångarter sänker han nacken avslappnat och kommer fram lite med nosen. Helt klart nöjd över passet!
 

Amis har också hoppteknik

Asslatjejerna / 24 Juli, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

Sista shoppingrundan...

Asslatjejerna / 24 Juli, 2013 - 12:00 /
4 kommentarer

...I klädväg ska jag hinna med idag så det är klart innan skolan börjar. Sedan är det fullt upp med tävlingar och diverse saker. Jeans jeans och jeans är det som står på shoppinglistan för dagen, hoppas verkligen jag hittar några, annars är det illa 
 
 
 
Något i denna stilen är jag ute efter. Ett par helsvarta och sen några färgade får det bli. Om de vill hittas vill säga.

Lyx

Asslatjejerna / 24 Juli, 2013 - 10:30 /
0 kommentarer

När man varit borta en hel tävlingsdag och ridit så är man inte så jättesugen på att hoppa upp igen sen på hemmaplan för att rida en annan häst. Både jag och Felicia har tur som får de stora, Hyenan och Danny, motionerade av några lägerelever här i helgen. Ibland har tajmning en bra tajming eller vad säger ni 
 
 

Morgon i stallet

Asslatjejerna / 24 Juli, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Åker upp till stallet nu för ridining. Några hästar ska skos innan eller under tiden, skönt att få det gjort innan helgens tävling. 
 
Villgott ska få sig en genomkörare på ridbanan och Hyenan ska nog få komma ut och galoppera i massor. Även klättring står på bådas schema. Får väl se vart vi hamnar, höres! 
 

Uteritt // Boka din plats nu

Asslatjejerna / 23 Juli, 2013 - 21:00 /
4 kommentarer

Dags för uteritt på underbara Kinnekulle igen på stadiga och snälla hästar.

* Torsdag den 25 juli kl 18.00. Samling och utdelning av hästar kl 17.30. 

Boka din plats till Åsa Larsson på 0703-667862. 

Sommarpris: 200:-
 
 

Sjukis vovve

Asslatjejerna / 23 Juli, 2013 - 20:30 /
2 kommentarer

Åh tyckte så synd om min vovve när jag vaknade upp imorse. Hon var verkligen nere och hennes öga hade svullnat upp och var alldeles kladdigt. Det var ett litet hundslagsmål kvällen innan och vi tycker det ser ut som hon fått ett rejält
 
bett precis i kanten vid ögat 
 
Vi får se hur hon mår imorgon, om vi kommer behöva åka in till vet med henne eller inte...
 
 

Mitt bagage hem

Asslatjejerna / 23 Juli, 2013 - 19:08 /
0 kommentarer

Efter att fått en tidsgräns av min pappa om hur länge jag fick vara inne på Gekås visste jag att det skulle bli tight, men inte fullt så stressat som det blev. Snacka om att tiden sprang iväg. I början hittade jag verkligen inga plagg men som tur var blev det bättre och bättre ju längre in i butiken man kom. 
 
Hästavdelningen hann jag knappt besöka. Var där ett par minuter och fick bara med mig en hundbädd samt en lila pikétröja. Såg däremot inte något speciellt billigt som jag inte kan hoppa in och köpa på Skara Hästsport så det var väl inte sådan jättestor förlust.
 

Hästar <3 Travbanan

Asslatjejerna / 23 Juli, 2013 - 13:00 /
5 kommentarer

Häromdagen när vi var på travbanan slog det mig direkt hur bra alla hästar verkade må. Har tidigare hört uttryck som att travkuskar är dom noggrannaste av dom alla med att hästen ska skötas och tränas på rätt sätt. Om det stämmer eller inte har jag ingen aning om, men jag kunde inte undgå att tycka att hästarna såg så glada, vakna och samtidigt så taggade ut. Såg mycket på när dom värmde sina hästar och näst intill alla hade öronen riktade framåt hela tiden, vinklade bara bak dom ibland för att lystra till sin kusk.
 
Montén kikade vi också lite på men där är jag inte lika impad haha. Hade jag fått välja mellan det och galopp hade det sistnämna varit mitt självklara val 
 
Googlade upp denna bild som blev min beskrivning till 100%

Vintertiden

Asslatjejerna / 23 Juli, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

Nu är jag faktiskt så tråkig som tänker på hur det kommer bli i vinter sedan. Med bloggen alltså. Vi kommer ju på veckodagarna vara i stallet när det är mörkt, vilket kommer resultera i att det inte kommer gå att fota. Då kommer det vara sådana där tråkiga inlägg utan dagliga bilder igen.
 
Helgerna kommer man ju kunna fota hur mycket som helst, så där är det ju inga större problem. Men jag bara fasar för hur tråkig bloggen kommer vara i övrigt då... Jag får försöka komma på en pangidé som livar upp det hela lite!
 
Har ni hunnit slå en tanke till vintern ännu? 
 

Ullared

Asslatjejerna / 23 Juli, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Sätter mig alltså i bil i flera timmar i denna värmen. Men man får liksom passa på att haka på när släkten ska dit. Hoppas jag hinner kolla på allt jag vill kika på där inne och att jag kommer hem med saker jag faktiskt kommer använda och inte bara ville ha för stunden. Har en känsla av att något sådant hände förra året 
 
 

Lövvi 125cm

Asslatjejerna / 23 Juli, 2013 - 00:07 /
0 kommentarer

/ asslatjejerna

GRILLKVÄLL

Asslatjejerna / 22 Juli, 2013 - 19:00 /
2 kommentarer

Säger bara en sak - Välbehövligt. Ikväll samlas vi några familjer för grillkväll på stallet för att fira vovvarnas födelsedagar. Är vi lite mammiga så är vi haha...
 
Något jag tjatat om hela sommaren, så sjukt gott, nu är det bara att äta som en häst 
 

Tina mår bättre

Asslatjejerna / 22 Juli, 2013 - 15:00 /
5 kommentarer

För ett tag sedan drog Tina på sig en lätt men envis skada. Det var svullet ben och hon visade i sin tur hälta. Nu verkar det äntligen som att hon är på bättringsvägarna efter all omplåstring och hon ska börja med lite promenader igen.
 

Got U

Asslatjejerna / 22 Juli, 2013 - 13:00 /
2 kommentarer

Bombnedslag

Asslatjejerna / 22 Juli, 2013 - 11:43 /
2 kommentarer

Ridningen har jag lagt senare ikväll och nu är det dags att ta tag i mitt rum som ser ut som ett bombnedslag. Jag har verkligen blivit sjukt lat av värmen så jag gör knappt någonting längre haha. Bara att börja iallafall!
 

1.6 mil

Asslatjejerna / 22 Juli, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

Provade häromdagen att cykla en ny väg upp till stallet. Nästan hela vägen går rakt igenom skogen, förutom den sista biten. Det var sent på kvällen men det gällde att hålla upp tempot ändå för att undgå blinningar och dylikt. Väl framme i stallet pausade jag för lite återhämtning och hälsning på hästarna. Blev dock biten överallt i mina träningskläder så det var bara att åka fort igen.
 
1.6 mil låg hela rundan på iallafall och även om det inte är så himla lång för cykling så kändes det rätt gött när det var klart. Känns dock som det är min starka sida så hade kanske orkat en vända till 
 

Vår fina dressyrbana

Asslatjejerna / 22 Juli, 2013 - 09:00 /
2 kommentarer

För några dagar sedan vet ni ju att det arrangerades en pay and ride här och jag måste faktiskt säga att vi fick en fullträff gällande ridhusets förvandling till dressyrbana! 
 

Villändra.

Asslatjejerna / 21 Juli, 2013 - 23:22 /
0 kommentarer

Såhär gör Viländra när vattnet är slut. Precis som Vilgott när han va lite yngre, nyfiken och totalt orädd ;)
 

Feg hund har jag

Asslatjejerna / 21 Juli, 2013 - 23:00 /
0 kommentarer

Idag låg jag och Amis i sadelkammaren och väntade på mamma. Precis när hon hade lagt sig på min mage tyckte hon att hon hörde att någon eller något kom smygande. Som vanligt började hon morra och stirra på dörröppningen och efter att ha gjort det ett bra tag pushade jag henne lite till att hoppa ner och gå fram och kolla. Feg som hon är ligger hon som klistrad mot mig. Till och med när jag reser mig upp vägrar hon hoppa ner. Vi har inte bara fått badkrukan ur kullen utan även en fegis 
 
 
Så här satt hon under en lång tid framöver efter incidenten.
 

Självförtroende.

Asslatjejerna / 21 Juli, 2013 - 22:20 /
2 kommentarer

 
Något som har vuxit det senaste är mitt självförtoende. Det är Lövvis förtjänst.
 
Hon har fått mig att tänka positivt på banan. Istället för att tänka -oj denna banan va svår, detta kommer inte gå. Tänker jag istället -detta blir en utmaning, spännande! 
 
Det är viktigt att tänka positivt. Negativa tankar smittar av sig till hästen och slutar inge bra. Vi fick ett tips av Eamon Hickey. 
 
Innan en tävling, ställ dig framför spegeln. Titta in i dina egna ögon och säg högt - Jag är bäst, jag är bäst. Tills du känner dig bäst och störst på denna jord. 
 
Sedan pratar jag med Lövvi mellan alla hinder. Säger till henne hur duktig hon är och hur bra det går. Hon har alltid spetsade öron på banan, kanske för att hon lyssnar på vad jag säger ;)
 
Självklart växer självförtroendet om man har en häst som alltid ställer upp. Det kan också sjunka till bott om det går kasst på en träning eller liknande. 
 
Dagens läxa:Tänk positivt!
 
 
 

Korta ridturer och kvalitétstid

Asslatjejerna / 21 Juli, 2013 - 21:12 /
0 kommentarer

Shit vilken värme när jag åkte upp till stallet idag. Ångrade mig direkt, tyckte lite synd om hästarna som skulle få behöva jobba i 25 grader sol. Men jag red ut Villgott och Hyenan en halvtimma vardera innan jag spolade av dom, borstade och gosade i ungefär en timma. Var sååå mysigt. 
 
Villgott värmdes upp med lite klättring. Det var ett bra tag sedan det gjordes så det får vi ta upp igen. Sedan gjorde vi det konstigaste Villgott varit med om någonsin. Jag travade in på ett litet traktorspår på en åker (Visserligen inte tillåtet men det var så packat underlag så vi lämnade inga spår) varav det var ungefär en halv meters högt säd som mina ben givetvis slog emot där vi red fram. Villgott sneglade hela tiden misstänksamt mot sidorna där det prasslade så och försökte tafatt sparka efter det några gånger. Jag fick ryta till på honom så tillslut höll han sig i skinnet och nöjde sig med att bara blänga surt. Galopperade klarade han också av på hemvägen, men det var absolut något nytt  
 
 
Hyenan klättrades lite längre och avslutades med en galopp på fältet. Det kändes som varken jag eller han hade någon energi kvar till att vara ute i solen. Så efter de gångna minuterna var vi inne i det svala stallet igen. Hädanefter blir det ridning på kvällen kan jag lova!
 

Puh

Asslatjejerna / 21 Juli, 2013 - 18:11 /
0 kommentarer

Hemkommen från en dag i stallet. Uppdaterar er mer ikväll, först ska jag slänga i mig lite mat och göra klart mitt jobb. Har massa inlägg på g!
 

Stallet direkt

Asslatjejerna / 21 Juli, 2013 - 09:00 /
2 kommentarer

Idag passar jag på att åka ut till stallet över dagen. Hade tänkt att rida en hel del men vi får se vad tiden räcker till helt enkelt. Villgott och Hyenan är det som ska gå iallafall, vad som är planerat får vi se. Ett konditionspass på vardera pålle vore ju lägligt, eller iallafall någon form av uteritt!
 
Edit: Råkade publicera inlägget igår, fel dag!
 

Amis poserar i gräset

Asslatjejerna / 21 Juli, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

 
 
 
 
 
 

Möte med alpackorna

Asslatjejerna / 20 Juli, 2013 - 18:00 /
4 kommentarer

När vi tog med hästarna till gården där vi skulle vara husvakt så undrade vi lite vilken häst som skulle reagera mest på alpackorna. Några gissade på att Danny skulle flyga i taket och Hynenan knappt bry sig medans någon trodde tvärtom. Faktumed att hästarna brydde sig knappt ett skvatt trots att det bara var ett litet staket emellan. Såklart var dom lite nyfikna i början men det var mest bara blickar dom gav varandra.
 
Kom dom alldeles för nära reagerade dock Hyenan med att hoppa in några, knappt märkbara, steg på ridbanan. För säkerhetens skull vet ni 

 
Detta var bara bebisarna, det fanns större haha!

Någon som är där?

Asslatjejerna / 20 Juli, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Sommartravet

Asslatjejerna / 20 Juli, 2013 - 14:12 /
0 kommentarer

Vad gör en blogg lite bättre

Asslatjejerna / 20 Juli, 2013 - 14:00 /
2 kommentarer

- Centrera dina bilder. Det gör genast blogginläggen lite mer prydliga och att de ser mer genomtänkta ut.
 
- Använd fet och kursiv stil ibland men med viss begränsning. En text som är skriven såhär blir både jobbig och tråkig att läsa.
 
- Ha inte bilder i repris hela tiden och använd absolut inte samma bild flera inlägg i rad. (Har faktiskt sett det) Nya bilder är alltid spännande och roligt att se.
 
- Centrera inte din text när du ska skriva långa inlägg. Blir också mycket svårläst speciellt för dom som kan tycka det var rörigt innan.
 
Det är svårt att ha en blogg som gör alla nöjda och det allra viktigaste egentligen är ju att du är nöjd själv. Men en fin sida utåt i både design och skrift gör väldigt mycket. Det här ovan är bara ytterligare tips för dig som vill ha en något mer städad blogg.
 

Dundee

Asslatjejerna / 20 Juli, 2013 - 12:00 /
8 kommentarer

 
 
 

Vårt instagramkonto

Asslatjejerna / 20 Juli, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Tids nog så ska det in en till flik i menyn med vår instagram, men tills dess får vi helt enkelt påminna er här på bloggen 
 
Följ @asslatjejerna på instagram, där vi uppdaterar mer direkt och bilder som kanske inte publiceras här på bloggen.
 
 
 

Fler bilder

Asslatjejerna / 19 Juli, 2013 - 18:00 /
5 kommentarer

 
Här får ni alla de bilder som knäpptes på hinder under pay and jumpen i Skara, hade totalt glömt bort att publicera dom!

Ditt eller hästens fel?

Asslatjejerna / 19 Juli, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Något jag inte klarar av att höra, eller läsa, vilket man kanske mest gör nu för tiden, är när ryttaren skyller en dålig tävlingsrunda enbart på hästen. Stannar hästen ut sig eller gör något som tynger ner poängen kan man nästan alla gånger säga att det är ryttarens fel trots allt. (Såklart finns det undantag som i allt annat.)
 
Agnes: Min häst var så seg idag så vi stannade ut oss på tvåan. TVÅAN. Hästjävel...
 
Mina tankar: Men då får du väl utgå från hur hästen är för dagen och inte att den ska vara exakt lika dan ridmässigt på alla tävlingar. Driv och kämpa och skyll på dig själv för att du uppenbarligen inte gjort nog på tidigare träningar eller då på tävlingsbanan. Eller så tar vi bort all negativitet och säger med ett leende på läpparna och en klapp på hästen - Äsch jag vet vad jag gjorde fel så nu tränar vi ännu mer tills nästa gång. Den inställningen gillar jag 
 
John: Åh min häst var så duktig idag, hon är värd guld, 1:a placering!
 
Mina tankar: Skitbra hästen, men framför allt skitbra John! Ta åt dig äran för att uppenbarligen ha ridit en urbra vinnarrunda!
 
I alla andra likadana beskyllningar på hästen vill jag bara skrika dom i ansiktet RID då. Haha nej inte riktigt kanske, men jag tycker att att man ska tänka på hur mycket av det som händer som ligger på ryttaren oavsett om det är en uteslutning eller vinst. Ha det i huvudet nästa gång!
 
 
Skitbra Lövvi OCH Flisan!

Kolla in honom!

Asslatjejerna / 19 Juli, 2013 - 14:00 /
5 kommentarer

Sa till Felicia med skratt häromdagen att Danny måste vara den tråkigaste hästen att fota, även fast det bara var i hagen då. Men kolla vad bildskön han är under ryttare!
 

Min lillasyster kan ju snart

Asslatjejerna / 19 Juli, 2013 - 13:00 /
3 kommentarer

Hittade lite gamla bilder och filmer från när Cajsa red Tina för några veckor sedan som jag inte visat eller berättat om. Filmerna skippar vi för dom var alldeles för långa för att publiceras här.
 
Iallafall så lärde hon sig igång och avsaktningar samt att försöka hitta takten att rida lätt. Tillslut kunde hon rida lätt, styra och hålla igång Tina i trav ett helt varv på volten. Inte dåligt för lilla henne som bara ridit ett par få gånger 
 

Badkruka till hund

Asslatjejerna / 19 Juli, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

Igår var vi i Svartvik med Amis och hon såg vatten (I så stor mängd) för första gången. Först av allt vågade hon inte gå närmre än till kanten och knaaappt nosa på vattnet. Hon fick sådant där fnatt av vågorna, ni vet när dom bara springer runt runt helt tokiga? Haha.
 
När vi dock gick i så gick det med lite övertalelse simma ut till oss. Vi ville inte lyfta i henne direkt utan ville att hon själv skulle ta steget. När hon kom fram till oss klappade vi och berömde och lät henne sedan simma tillbaka till stranden. Då blev hon lite modig och simmade ut självmant eller bara stod i vattnet några gånger. Sedan hoppade hon i från en sten och hamnade under vattnet. Då ville hon inte vara med mer
 
 

Håller sig borta från flugorna

Asslatjejerna / 19 Juli, 2013 - 10:30 /
1 kommentarer

 

Från början till... nu

Asslatjejerna / 19 Juli, 2013 - 09:38 /
0 kommentarer

Har suttit hela morgonen och kollat på mina och Villgotts tävlingsfilmer, om och om igen. Kollar på vår första pay and jump på 40 cm där vi travar genom halva banan och direkt efter våran LA-debut där vi nollade lätt som en plätt. Med handen på hjärtat tror jag att detta kan bli en av Sveriges bästa b-ponnyer i framtiden.
 
Älskar honom så himla mycket 
 

90 rundan på Villgott

Asslatjejerna / 18 Juli, 2013 - 22:25 /
3 kommentarer

Villgott har ju vart med på ridlägret så jag hoppade bara honom en klass idag och det fick bli 90 cm. Han kändes så himla bra och jag tror den lilla halvvilan han haft gjort honom gott. Han har aldrig hoppat upp sig så bra som han gjorde idag, samtidigt som jag red honom på ett mycket bättre sätt än jag gjort tidigare. Tekniken kommer krypandes och han är som en smidig katt. 90 cm är inte ens jobbigt för honom. Vart slutar detta? 
 
 
 

Så nöjd med min pojke

Asslatjejerna / 18 Juli, 2013 - 14:31 /
2 kommentarer

Pay and riden som var är jag mycket nöjd med. Några bitar ur programmet är jag lite extra nöjd med medan andra gick mindre bra. Men det är ju såklart dom momenten man tränar på hemmaplan sedan!
 
64,82 stannade den procentiella summan på vilket jag inte tyckte var illa pinkat för mig och Villgott haha. Det som drog ner rejält var nog skritten som jag misslyckades med. Jag puschade han lite mycket vilket gjorde att det blev taktinslag flera gånger. Dessutom är Villgott fortfarande lite grön och tyckte lite småsaker här och där inte var värt att gå nära, därmed fick jag lite problem med ställningen.
 
Det som däremot gick riktigt bra var delar ur travprogrammet och mina längningar i galopp. Dom vart jag lite förvånad över, han tog verkligen för sig utan att ändra formen eller bli vinglig. Efter mitt ridpass tidigare anade jag inte att han skulle gå så här fint under dagen, men guud vad han skötte sig bra  Synd att ingen filmade!
 
Allmänt intryck: Taktmässig ponny med fin sida, stadig i formen och ganska lydig. Lite ojämn bjudning ibland men du korrigerar det väl. Fina övergångar. Rid lite noggrannare hörnpasseringar och tänk på högerställningen i högergaloppen. Prydligt och välridet.
 
 Bilder kan ni kika på här: http://kinnekulledesign.com/foton/20130716/content/_GSS6486_large.html
 

Nu ska jag lära mig min kamera

Asslatjejerna / 18 Juli, 2013 - 13:00 /
0 kommentarer

Idag är det pay and jump på Wärmagården i våran paddock med alla fina hinder. Tänkte ta detta tillfälle att träna på att ta bra bilder med min kamera då. Vette sjutton egentligen vart och varför jag ändrar, men det är väl bara att vrida och pilla tills det blir bra, typ 
 
Självklart ska jag vara med också och troligtvis blir det klasserna 80 & 90cm som jag hoppar på Villgott. Känns som en bra warm up inför kommande meeting i Falköping
 

Ridsportallsvenskan div ||

Asslatjejerna / 18 Juli, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

Den 24 Augusti är det dags att åka ut med ett lag från Skaras klubb igen. Fast med storhäst. Denna omgång är det bara jag från stallet med och jag ska hoppa 1 M i både för & lag - klass. Det finns inget lägre alternativ och 110cm vill jag inte riktigt smaka på ännu haha. 
 
Känner dock att jag skulle behöva hoppa några klasser till innan detta, varpå jag anmälde mig till en lokal i Mariestad den 9 Augusti. Där hoppar jag 95 och 1M så att jag fått smaka lite på dom banorna. Spännande månad framför mig alltså 
 

Amis ska få bada

Asslatjejerna / 18 Juli, 2013 - 10:28 /
0 kommentarer

Idag ska Amis få bada för första gången i sitt liv. Hon har simmat i en pool en kort stund förr, men att åka ut till sjön blir helt nytt. Kameran hänger självklart med 
 
 

Fina hallonet

Asslatjejerna / 18 Juli, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Ridning är så... Mycket

Asslatjejerna / 17 Juli, 2013 - 19:00 /
3 kommentarer

Man känner att man lever

Asslatjejerna / 17 Juli, 2013 - 18:26 /
1 kommentarer

Var helt mör i kroppen innan kvällens springtur och nu känner man att man lever kan jag säga. Trots en kort runda var den intensiv och effektiv i 27 grader sol, man mår rätt gött när sånt är avklarat 
 
Idag har jag inte vart uppe i stallet alls. Istället har jag varit hos farmor i stort sett hela dagen och firat henne. Laddar upp inför imorgon då det är fullspäckat med ridning.
 
 

Underhållande sommar

Asslatjejerna / 17 Juli, 2013 - 18:03 /
1 kommentarer

Vill prova på fälttävlan

Asslatjejerna / 17 Juli, 2013 - 18:00 /
0 kommentarer

 
Så småningom vill jag prova på fälttävlan med en häst jag rider och därför blev jag lite sugen på att kolla om det fanns några på gång. Tyvärr är det endast en tävling som ligger uppe för en ganska lång tid framöver och den kommer alldeles för tätt inpå. Jag får helt enkelt hoppas att det tycker upp någon i år!
 
Tävlar ni eller har ni provat på fälttävlan? 

Inspirationskällor

Asslatjejerna / 17 Juli, 2013 - 17:00 /
1 kommentarer

Det känns som att alla ryttare behöver någon typ av inspirationskälla. En ryttare som dom tycker rider riktigt duktig. Någon typ av ridstil man själv strävar efter eller tänket den här individen har. Om det är sin mamma, tränare eller OS-ryttaren tycker inte jag spelar någon roll alls. 
 
På en träning för inte så länge sedan fick vi en uppgift att kolla på Marcus Ehning på youtube, vilket jag nu gjort. Anledningen till den hemläxan var för att han red utefter samma principer som oss och med hästen i balans mellan hindren, precis som Åsa vill att vi ska göra. Det kan vara bra att se framför sig när ett proffs gör det, då vet man sedan hur det faktiskt ska se ut när allt bara blir rätt.
 
Hyenan är ett jobb på hoppbanan och det är nog därför jag trivs med honom. Jag tycker inte om att bara åka med hästen hela rundan utan jag vill veta att man måste jobba med hästen och verkligen komma till ridning för att komma någon stans. Det kommer dröja ett bra tag tills Hynenan går som hästen på filmen nedan, men om jag rider därtill så kommer vi nog sakta komma framåt. Nu vet jag ju iallafall hur jag vill att det ska se ut i framtiden!
 
 

Dagens failbild

Asslatjejerna / 17 Juli, 2013 - 16:20 /
0 kommentarer

Igen 
 
 

Riktig dressyrdebut

Asslatjejerna / 17 Juli, 2013 - 14:00 /
0 kommentarer

Tidigare när jag tävlat dressyr har det endast varit små programridningar men den 18 Augusti gör jag min första start lokalt. Villgott är det jag rider och vi ska mjukstarta lite med en LB klass. I det programmet känner jag honom dessutom så jag vet exakt vad jag behöver träna på där för att allt ska bli så smidigt och snyggt som möjligt. Har god tid på mig att träna nu också.
 
Riktigt kul ska det bli att göra en packning med dressyrgrejer istället för hopp. För att inte tala om tävlingsmomenten i sig. Nä det här kan bli spännande :)
 
 
Tänk vad vi utvecklats sedan denna pay and riden...

Tittut Comet

Asslatjejerna / 17 Juli, 2013 - 13:00 /
0 kommentarer

 

Med en liten rosett i tränset

Asslatjejerna / 17 Juli, 2013 - 11:00 /
3 kommentarer

Trötta vovvar

Asslatjejerna / 17 Juli, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Förutom att hästarna blev tightare av att gå tillsammans hela veckan så fick sig Amis en lekkompis. Dom har sprungit och busat stup i kvarten, och så här trötta var dom emellanåt kan jag lova 
 
 
 
 

Done done and done

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 21:05 /
1 kommentarer

Uppdatering om dagens tävling kommer inom loppet av någon dag. Vill ha tag på lite bilder först. Men shit, nöjd är jag iallafall 
 
 
Vill ge han en sån här till gosekram för dagen <3
 

Sommar-rea på Hööks

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 21:04 /
0 kommentarer

Passa på att beställa från Hööks då dom har sommarrea. Massor av saker till en billig peng!
 
 
 
 
 
 

Sveriges vanligaste hästnamn.

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 20:14 /
1 kommentarer

Här har ni Sveriges vanligaste hästnamn. 
 
20-i-topp hingstar
 
1. Lukas
2. Oliver
3. Aragon
4. Aramis
5. Casper
6. Elvis
7. Herkules
8. Atlas
9. Balder
10. Linus
11. Conrad
12. Gandur
13. Hector
14. Hero
15. Amadeus
16. Bellman
17. Elliot
18. Felix
19. Ferrari
20. Julius
 
 
20-i-topp sto
1. Ronja
2. Tindra
3. Saga
4. Molly
5. Freja
6. Wilma
7. Bella
8. Felicia
9. Maja
10. Fanny
11. Lina
12. Madicken
13. Madonna
14. Nova
15. Stella
16. Filippa
17. Frida
18. Julia
19. Miranda
20. Nikita
 
20-i-topp valack
 
1. Lukas
2. Pontus
3. Casper
4. Birk
5. Linus
6. Mulle
7. Rasmus
8. Emil
9. Felix
10. Filur
11. Zorro
12. Oliver
13. Charlie
14. Lilleman
15. Bamse
16. Amadeus
17. Kasper
18. Max
19. Prins
20. Putte
 
 
Mitt namn är tydligen ovanligare bland människor än bland hästar ;)
 
 
 

Hoppläger

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 19:55 /
0 kommentarer

I morgon bitti åker jag upp till stallet för att va med på två-dagars hoppläger. Vet inte om jag har Danny eller Lövvi då men det återstår och se. Behöver verkligen träningar nu när det inte vart några på ett tag. 
 
Sedan är det somsagt Pay and Jump på Torsdag kväll. anmäl er till Åsa Larsson, 0703-667862 om ni vill va med, eller bara kom och titta! 
 
 
Finisarna <3
 
 
 

Hallon sjunger haha

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 19:00 /
0 kommentarer

Fördelar med taklucka

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 17:00 /
0 kommentarer

De allra flesta hästarna, som iallafall nått upp har tyckt det varit hur lyxigt som helst 
 

Hur har vi skött oss?

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 15:00 /
2 kommentarer

Hur tycker ni vi lyckades med uppdateringen under den veckan vi var husvakter? De allra flesta inlägg var ju tidsinställda men några ploppade ju faktiskt upp från mobilen. Var det tråkigt eller precis som vanligt? Av statistiken att döma verkade ni rätt tillfreds 
 
Sedan fick vi ju med oss väldigt mycket bilder därifrån ifall ni undrar varför det bara är massa sånt uppe nu. Fast bilder i mängder säger man väl aldrig nej till? Hihi..
 
 

Ållympiaden 2013

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 13:23 /
0 kommentarer

Snart är det dags för Falköpings årliga meeting Ållympiaden. Jag tar med mig Lövvi och Carro Villgott. Jag hoppar Ld+5 och Lc på Lördagen, och Lc, Lb på Söndagen. 
 
Det va ett tag sedan jag red Lövvi nu faktiskt. Känns bra att jag ska hoppa lite lägre än vad vi brukar första dagen, så jag för känna lite på henne. 
 
Tycker det är såå kul att åka två dagar i rad. Ska bli riktigt skoj! Bra väder ska vi få också ;)
 
 
Lövvi i Skara. 

Drog en repa i skogen

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 13:00 /
3 kommentarer

I Lördagskväll tog vi en sista ridtur på Danny och Hyenan där vi varit husvakter. Blev en tur i skogen i full fräs. Började såklart med att galoppera lite lugnt, men när vi sedan skulle vända så lutade det svagt uppåt, så vi släppte på hästarna ordentligt. Jag hade en sjukt taggad Hyenan som satte full sikte på Danny framför sig och i hans stora långa galopp går det inte långsamt kan jag säga. Jag han tänka lite snabbt snälla bocka inte haha innan jag tryckte på honom lite till 
 
 

Rider LB:1 ikväll

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 11:00 /
1 kommentarer

 
Det är samma program jag red sist men som gick mindre lyckat. Villgott var seg, jag tog otroligt dåliga vägar och domarbordet var ju liiite läskigt. Idag har jag dock tänkt plocka på mig ett par sporrar om jag hittar några, se till att ha honom vaken och aktiv direkt när jag går in och vara väldigt noggrann i allt. 
 
Hoppas på en liten förbättring från sist gör man ju alltid

Kände lite på programmet

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 10:09 /
1 kommentarer

Igår red jag igenom Villgott inför morgondagens program. Allt kändes väl lite sådär. Han var lite spänd och ville mest göra annat, som han blir när han inte gått så mycket. Samtidigt var han ändå himla trevlig att rida och jag kan inte klaga så mycket på honom så länge jag rider rätt. Galoppen var dock väldigt svag, med förståelse att han tappat lite. Vi får ut och galoppera massor i skogen igen så kommer det nog snart tillbaka.
 
Jag har sjukt svårt för serpentinbågarna med honom. Jag vet inte riktigt varför men vi får väl se hur det lönar sig imorgon. Vissa delar ur programmet kändes så, men såklart blev jag hur nöjd som helst med en del. Jättefin i längningarna var han i både trav och galopp och jag lyckades förvånandsvärt nog sitta ordentligt ner. Kanske får jag ha klister i sadeln imorgon, önskade han inte var så skumpig 
 
Ursäkta för lulligt inlägg, känner mig lite virrig...
 
 
Hade jag tävlat honom efter detta ridpasset, innan alla vilodagar, hade jag nog ridit ett riktigt bra program. Men åh jag får ta det som ett ypperligt träningstillfälle!

Bruun

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 09:50 /
1 kommentarer

Jag vill så gärna bli brun innan jag börjar skolan. Har faktiskt fått lite färg även om jag inte är extremt brun. Man får passa på att sola när man kan. 
 
 
  
Liite färg har jag fått :)
 
 

Här har ni Bellman

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Runt runt

Asslatjejerna / 16 Juli, 2013 - 00:13 /
0 kommentarer

         Dessa låtar går runt runt i mina öron. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Katt

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 23:03 /
1 kommentarer

 
 
Hoppar som en katt gör denna herren.
 
 
 

Hoppglad

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 22:20 /
0 kommentarer

Här har vi en häst som är helt tokig i att hoppa. Hoppning är det roligaste som finns tycker Danny. Känns som att detta kommer blir bra, riktigt bra ;)
 
 
Dålig bild, men visar hans positiva inställning till hinder ;)
 
 
 

Ponnyakuten bloggar.

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 21:47 /
1 kommentarer

Här får ni länkar till två aktuella ponnyakuten deltagare. Ingrid Ravik och Hugo Ramos.
 
(Klicka på bilderna för att komma till bloggarna.)
 
 
Ingrid och Hector.
 
 
Hugo och Boy.
 
 
 
 

Bikini.

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 21:11 /
3 kommentarer

Äntligen hittade jag en bikini jag verkligen trivs med! Har så svårt att köpa bikinisar då jag ångrar mig när jag kommer hem, men denna gången blev det rätt. Bekväm och riktigt snygg enligt mig. Fördelen med vitt är ju att man ser extra brun ut ;)
 
 
 
 
 

Hästarna i 90 cm

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 20:00 /
0 kommentarer

Dagens failbild

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 17:00 /
0 kommentarer

 
Åh got to love it! Ett gott skratt förlänger livet right 

Snygging i nyvunnen grimma

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 15:00 /
0 kommentarer

Ridning på schemat

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 13:00 /
2 kommentarer

Nu ska jag upp till stallet och rida Villgott, finally. Inte ridit han på ett bra tag, men nu återgår allt till gamla rutiner igen. Jag ska trimma han lite i ridhuset samt ta en kort sväng i skogen. Jag ska lite spontant vara med på pay and riden under morgondagen så då vill jag ha känt på honom lite. 
 
Hyenan ska få skrittas i skogen. Han gick ju hårt under gårdagen så då behöver han traska på lite så han inte blir stel eller får en jobbig träningsvärk.
 
Om det blir mer än så återstår att se. Jag tar cykeln hem, så allt tar ju tid 
 

Men kolla vad snällt!

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

TACK!

Konturer

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 09:00 /
5 kommentarer

 
 
 
Älskar bilder som bara visar konturer i mörkret. Dessa är förvisso inte äkta utan redigerade, men väldigt vackra ändå. Comet och Trigger är det som betar i kvällssolen 

Pay and...

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 08:36 /
0 kommentarer

RIDE:
 
Vill du rida dressyrprogram för domare? LC:1, LB:1 och LA:1 tisdagen den 16 juli från 16.00? Välkommen till Wärmagård i Götene. Kostnad 100:-/ klass plus 50:- för eventuell hästhyra.

Begränsat antal starter. Anmäl till Åsa Larsson, 0703-667862.
 


JUMP: 
 
Välkommen på Pay and jump hos oss på Wärmagård i Götene torsdagen den 18 juli.

Första start: 18.00
Pris: 60:-/ start (hästhyra för Stall Asslas ryttare tillkommer 50:-)
40 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm, 110 cm, 120 cm.
Framridning i ridhus. Tävling på sandbana utomhus. Uppstallning finns att tillgå för 20:-/ häst.

Vattenmatta, mur och grindar förekommer från 80 cm.

Anmälan till Åsa Larsson, 070
3-667862.
 
Ingen medlemsavgift, alla är välkomna.
 

Dannys pappa

Asslatjejerna / 15 Juli, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Tjusig va?!
 

Hästarna från 80 cm

Asslatjejerna / 14 Juli, 2013 - 23:13 /
0 kommentarer

Vilken vecka

Asslatjejerna / 14 Juli, 2013 - 23:09 /
2 kommentarer

Som sagt. Hemma. Vet inte om jag ska sucka eller pusta. Har iallafall vart riktigt trevligt även om det inte varit så händelserikt. Lyckades få mig liiite brun färg på kroppen av alla dagar vi bänkade studsmattan för solning.
Ikväll har jag bara ätit gott med familjen och tagit ett LÅNGT avslappnande bad. Nu återgår allt till sitt normala, på både gott och ont.
 
Godnatt!  (Massvis med inlägg från veckan är på g under kommande dagar.)
 
 
 

Summa summarum

Asslatjejerna / 14 Juli, 2013 - 22:38 /
2 kommentarer

Hoppade Hyenan i 80 & 90 cm för jag tyckte den höjden passade bäst med tanke på hur allting ligger till.
 
Dagen bjöd på varmt väder vilket resulterade i extremt kvava ridhus för både häst och ryttare. Red fram gjorde jag ganska länge eftersom jag satt upp i sadeln ganska tidigt. På framhoppningen blev det dock bara några språng innan jag kände mig nöjd och skrittade utomhus där det åtminstone fanns kalla fläktar. 
På banan flöt det hela på bättre än jag trodde. Hade lite föraningar på att han skulle hänga tyglarna ur handen på mig i sprången, men som sagt, förvånandsvärt nog gjorde han inte detta. Fokuserade på att rida upp honom hela tiden så jag tror det gjorde en hel del.
 
I nästa klass gick det något sämre men med eftertanke ska jag inte grubbla mer över det eftersom det i det stora hela och med tanke på omständigheterna gick bra. Hyenan var något vingligare vilket jag tror berodde till stor del att jag inte red ihop honom lika mycket (my mistake alltså) men även lite av att han var trött. Hade inte riktigt samma tempo eller flyt men vi tog oss ändå igenom utan svårigheter. Bara inte riktigt lika enkelt som i den förra hehe!
 
 

Änligen hemma...eller?

Asslatjejerna / 14 Juli, 2013 - 20:35 /
0 kommentarer

Blandade känslor att komma hem. Har vart sån lyx att ha hästarna alldeles utanför dörren. Ridit alla superfina ponnysar. Och självklart är det lyxigt att bo utan föräldrar 
 
Sen är det ju såklart skönt att komma hem till sin egna säng, men saknar det faktiskt. Det jag har saknat mest är Lövvi. En vecka utan henne är en lång tid. 
 
 
Kommer sakna att ha ett hallon bredvid sig i sängen, hihi.
 
 
 
 

Dagens pay and jump.

Asslatjejerna / 14 Juli, 2013 - 20:27 /
0 kommentarer

Helnöjd över Dannys prestation. Åh han är så duktig min pojke. Helt nytt ställe, helt nya hästar och han tittar inte ens. Hoppade 80, 90 istället. I 80 kändes han fin, lite svårstyrd och pigg men gjorde absolut inget dumt. Felfria och glada. I 90 va han riktigt laddad! Petade första hindret men sedan flöt allt på. Fick en del härliga kommentarer när jag gick ut från banan. Är såå nöjd över honom. 
 
Danny gör alltid sitt bästa och är positiv till precis ALLT. Hoppning är hans favorit då han verkligen letar hinder att hoppa 
 
Ser fram emot att komma ut och tävla honom på riktigt framöver. När vi kommer ut på tävlingsbanorna får ni passa er  
 
 
 
Bilder från dagen kommer.
 
 
 

Dogfight

Asslatjejerna / 14 Juli, 2013 - 20:15 /
0 kommentarer

Vems gap ser farligast ut?! 
 
 
 

Bloggar från datorn

Asslatjejerna / 14 Juli, 2013 - 19:37 /
0 kommentarer

Bloggar fårn datorn och inte mobilen för första gången på veckan. Har massor att bjuda på som kommer upp inom kort, så håll utkik! Vi var ju även på pay and jump med storhästarna idag om ni missat det 
 

Pay and jump

Asslatjejerna / 14 Juli, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Idag är det hemfärd från Billingen och då passar vi på att ta Skara "på vägen hem". Felicia ska hoppa Danny på bortaplan för första gången och likadant blir det för mig och Hynenan. Vi hoppar samma klasser, varsin 80 runda och varsin på 90cm. Filmer kommer givetvis ikväll 
 
 

Varför inte väst?

Asslatjejerna / 14 Juli, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Skyddsutrustning är ju otroligt viktigt när man hanterar hästar överhuvud taget. Då kanske några reagerade på varför vi inte bär väst just i insittningsstadiet på unghästarna? Exempelvis Emilia häromdagen.
 
 
Saken är den enkla anledningen att man blir smidigare utan. Det blir jobbigare att kränga omkring, upp och ner, med en väst om kroppen som fastnar och tar emot. Såklart kan olyckor hända så lätt, men vi tar allt försiktigt och smidigt med många omkring som kan hjälpa till. 
 
När det dock är slut på hänga/upp/ner stadiet (haha vad det lät ) så åker västen på direkt. 
 

Kvällsdressyr på stubben

Asslatjejerna / 13 Juli, 2013 - 19:46 /
0 kommentarer

Igår trimmade jag Hyenan (läs mig också) på stubbåkern en bit härifrån. Jobbade på att få en kortare och högre form med egen bärighet, i alla gångarter oavsett tempo. Red många serpentinbågar och volter samt jobbade mycket med ställningen.
När jag red samlat i högergalopp en gång och ställde över till vänster gav jag av misstag signalen att byta till den galoppen, rättade mig själv snabbt och då bytte han tillbaka. Så där fick jag känna på ett perfekt byte i vartannat haha! Var sedan mycket noggrannare och fokuserad och fortsattningsvis gick det riktigt bra! Lär känna han mer och mer 
 

Uteritten på Hyenan

Asslatjejerna / 13 Juli, 2013 - 13:42 /
0 kommentarer

Häromdagen red jag ut i skogarna här omkring på Hyenan. Han var riktigt trevlig, dock lite slö i början så jag travade på i ett ganska friskt tempo utan krav för att hitta lite framåtbjudning. Fortsatte sedan galoppera i en mellangalopp och bara rullade ett bra tag. Efter lite återhämtning i skritt vände jag och jobbade tempoväxlingar i galopp. Där låg han på lite i början och blev riktigt busig. Jag skrattade mest åt han och sedan lyssnade han bra. Ökade några steg och minskade några steg, han var minst sagt lyhörd!
 

Haysford Heiress

Asslatjejerna / 13 Juli, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Brownie
 
♦ Kategori: D-ponny
 
♦ Född: 
 
♦ Stam: e.Welton Wilful u.Fogdam Destiny
 
♦ Meriter: 
 
Om Brownie: En trygg pigg liten dam som tror hon är yngre än vad hon är. Är delvis med på lektioner men rids annars av hennes fodervärd Tilde.
 

Vila för Hyenan

Asslatjejerna / 12 Juli, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

Denna vecka har varit tuff för Hyenan, så idag ska han få vila eller bara skrittas och imorgon ska vi skritta ut en långsväng lagom inför pay and jumpen i Skara på söndag. Vi passar på att åka den vägen hem när vi ändå är ute 
 
 
Minns ni Hyenan på tävlingsbanan? Hihi.
 

Banhoppning

Asslatjejerna / 12 Juli, 2013 - 12:29 /
1 kommentarer

Hoppade alltså Hyenan i förrgår på banan när vädret var lite trist, men ändå perfekt för ridning. Värmde upp på lite småkryss med en inte allt för pigg häst, bokstavligt. Det resulterade i att jag bara tryckte på honom fram utan någon som helst ihopridning. Blev lite blandade språng,  innan jag tvingade mig själv att tänka efter i mellanskritten. Red sedan ihop honom ordentligt med laagom energi framåt och jädrar vad svårt det är att verkligen rida då haha! 
 
Avslutade med en bana på 1.10 och vilka språng det blev! Har svårt att hänga med ibland så jag måååste verkligen träna på min följsamhet och sits. Det är egentligen inte höjden i sig utan att han hoppar upp sig så jäkla väl  
 
 

Workout i stallet

Asslatjejerna / 12 Juli, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Ni vet ju alla att ridning och stall ger motion, men hur mycket bränner man egentligen på diverse syssla? Kommer ni ihåg denna lista?
 
En person som själv väger 58-60 kg förbränner följande:
 
Mockning: 354 kalorier/timma
Lätt ridning i genomsnitt: 236 kalorier/timma
Skritta: 148 kalorier/timma
Trava: 384 kalorier/timma
Galoppera: 472 kalorier/timma
Rykta: 354 kalorier/timma
Packa hö i påsar/väga foder: 472 kalorier/timma
Sopning: 325 kalorier/timma
Sätta upp staket: 354 kalorier/timma
Jaga häst (jogga) på rymmen: 354 kalorier/timma
Promenera med hästen i skogsterräng: 237 kalorier/timma
Promenad med ca 5 kg vikter (t ex bära runt på utrustning på tävlingsplats): 207 kalorier/timma
 
KÄLLA
 
 

Myser

Asslatjejerna / 11 Juli, 2013 - 22:30 /
0 kommentarer

Asslatjejerna.se utrustning

Asslatjejerna / 11 Juli, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

All in 

Problemlösningen för bockponnyer

Asslatjejerna / 11 Juli, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Min häst bockar när jag lägger an galoppskänkeln, min häst bockar när jag galopperar utomhus...
 
- Vad gör du? 
 
De allra flesta ryttare som sitter på bockponnyer bryter av när hästen börjar studsa. Ibland ser man att dom gör halt helt och blir nervösa och vågar knappt rida fram något efter det. Det är där många gör fel. A och O här är hästens famåtbjudning, utan det kommer det bli svårt att bli av med problemet, hästen kommer fortsätta bocka när du lägger till skänkeln just för att den kommit undan med det tidigare, för du, genom att du stannar, belönar hästen.
 
För att ta itu med problemet måste man möta det. Inte ta en massa genvägar för att slippa det utan det är dags att bara ge sig fasen på att det ska försvinna. Är du som ryttare lite obalanserad och spänd kan det vara en bra idé att ta hjälp av en kompis som sitter stadigare i sadeln. Nu så, framkalla problemet. Jobba fattningar och varje gång hästen bockar ska den ridas framåt. Tryck på den några steg extra framåt och begär att den ska tänka framåt varje gång detta upprepas. 
Samma tänk gäller utomhus. En häst som stannas när den bockar kommer fortsätta, en häst som rids framåt när den bockat kommer med stor säkerhet inte tycka att det är någon idé, det kommer heller inte bli någon stor grej utav det för varken ryttare eller häst. I detta inlägg utgår jag från att hästen är fullt frisk och inte har ont. 
 
Vad gör du egentligen när din häst bockar? 
  

Donnercup

Asslatjejerna / 11 Juli, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Danny
 
♦ Kategori: Häst
 
♦ Född: 2005
 
♦ Stam: e. Dauphin ue. Donnerhall
 
♦ Meriter: Provat på en pay and jump som han tyckte var riktigt kul. Vidare tävling planeras!
 
Om Danny: Pigg känslig kille som älskar att hoppa. Rids just nu igång av Felicia efter en välbehövlig vila.
 

Det finns dåligt om tilltalande bloggar

Asslatjejerna / 11 Juli, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Jag har jättesvårt för att fastna för en blogg. Därför läser jag bara rent mekaniskt de allra största bloggarna eller de jag läst under en lång tid. Sedan kollar inte jag så många mer regelbundet, mer än de mina vänner driver eller de vi har tillagda på bloglovin. På ett sätt är det ganska skönt att ha ett visst antal där just därför att man alltid lätt hittar bloggar att kika in på.
 
Jag vet inte exakt vad det är som gör att jag fastnar för en blogg men den måste ha bra uppdatering, och det intressant också. Inte typ bara ett godnattinlägg och sedan ett där dom skriver vad dom tog för meny på mcdonalds.
 
Något som också tilltalar mig som tävlingsryttare är en ryttare på samma nivå eller högre, eller åtmindstone en duktig tjej alternativt kille som visar att den har sunt hästtänk.
 
Har ni en sådan blogg? ;)
 

Följ @asslatjejerna

Asslatjejerna / 10 Juli, 2013 - 18:21 /
0 kommentarer

På instagram, där jag kan garantera lite mer "här & nu" bilder till er 
 
 

Jag flyyger haha

Asslatjejerna / 10 Juli, 2013 - 18:17 /
0 kommentarer

 
La upp det på 1.10 på slutet, vilket språng 

Galopp på ängen

Asslatjejerna / 10 Juli, 2013 - 18:00 /
2 kommentarer

 
Förra året när vi tog de klassiska "klänningbilderna" så blev det inget alls bra. Vädret var konstigt och jag minns att det var väldigt mycket insekter vilket gjorde det svårt för hästarna att stå stilla. Några hann jag klicka på Lövvi iallafall, bland annat den ni ser ovan. I år tänkte vi försöka ta sådana igen och vi passar på nu när vi har en vecka på oss hehe. Måste bara få perfekt väder och hitta en perfekt plats  
 

4 pushar i joggingen

Asslatjejerna / 10 Juli, 2013 - 15:00 /
0 kommentarer

* Variera ditt tempo och testa dina gränser. Jogga väldigt långsamt och håll ut tills ett visst antal låtar gått. Eller bestäm dig en sträcka som du ska ha ett högre tempo på.
 
* Varje gång du är på väg att stanna och vila ta i som tusan bara några meter. Då har du orkat ändå lite till och inte låtit kroppen bestämma.
 
* Spring i en miljö du tycker om, det går mycket enklare då.
 
* Ha hög musik om du klarar av det. Då kan inte stegen eller dina andetag stressa utan det är hela tiden lugnt.
 

Dunört

Asslatjejerna / 10 Juli, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

♦ Tilltalsnamn: Dunört
 
♦ Kategori: Häst
 
♦ Född: 1998
 
♦ Stam: e.D-Day  u.Prisa  ue.Pajazzo  uue.Jovial
 
♦ Meriter: Startat lokalt LD+5 med exemplariskt resultat. Även startad LA dressyr med 71.05% 
 
Om Dunört: Trevligt högt utbildat sto som är otroligt snäll men känslig vid både riding och hantering. Ställer alltid upp på lektioner och är väldigt hoppglad. Carolinas framtida projekt inom både hoppning och dressyr. 
 
 

Hovis kommer strax!!

Asslatjejerna / 10 Juli, 2013 - 09:22 /
1 kommentarer

2 hästar på gården ska skos och äntligen kan Hyenans tappsko slås på. Idag blir det uteritt på allihopa 
 

Visste ni...

Asslatjejerna / 10 Juli, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

...Att jag inte kan sitta vid datorn utan täcke eller filt. Något jag bara blivit fast i helt random.
 
...Att jag inte kan tugga eller slicka på glass. Biter av med läpparna haha!
 
...Att jag inte kan äta den hårda kanten på brödet Du kan tacka mig senare vovven!
 

Provat på Danny

Asslatjejerna / 09 Juli, 2013 - 23:26 /
0 kommentarer

Det händer, om än sällan, att jag och Felicia byter lite hästar, och igår kväll satt jag upp på Danny för första gången. Red enbart dressyr och la fokuset på att få han lugn, vila på steget och ta stöd på bettet längre fram helt enkelt.. Ett lära känna pass i det stora hela. Rolig kille var det iallafall 
 
 

Bellmans ena buddy

Asslatjejerna / 09 Juli, 2013 - 21:33 /
0 kommentarer

 
TRIGGER

Tisdagens underhållning

Asslatjejerna / 09 Juli, 2013 - 21:12 /
0 kommentarer

Dagarna består hitills av massa solning och latning. Tar en svängom till stallet då och då för att bara unna sig lyxen att ha djuren precis utanför. På kvällarna stå det hästar på schemat, både ridning och longering. Hyenan hade oturen att tappa en baksko häromdagen så på honom har jag tyvärr bara hunnit ta ett pass. Hoppas på att hovisen kommer ut och slår på den imorgon.
 
Stay tuned!
 

Njuter

Asslatjejerna / 09 Juli, 2013 - 19:52 /
0 kommentarer

Njuter av att ha hästarna alldeles utanför dörren. Ligger just nu på studsmattan och hör hästarna frusta och traska runt i hagen. Underbart.

/Felicia

Dagen innan tävling

Asslatjejerna / 09 Juli, 2013 - 18:00 /
0 kommentarer

När man planerar sitt schema för sin häst måste man vara medveten om att alla individer är olika och bör ridas där efter. Det tror jag dock att alla hästägare är 
 
För oss är det olika om hästen ska ridas dagens innan en tävling. Allt beror på hur tuff tävlingen kommer vara, hur hästens dagsform är och hur hästen ridits tidigare i veckan. Det är det som avgör om jag kommer skritta ut hästen en sväng, rida igenom den eller helt enkelt låta den stå helt.
 
När Villgott hade ganska dålig kondition lät jag han vila helt dagen innan, bortsett från en promenad eller dylikt. Då hade han alltid lagom energi för tävlingen och var vaken precis som jag ville ha honom. Nu när han har byggt upp konditionen och styrkan mycket mer så rider jag alltid igenom han dagen innan. Ibland blir det bara i skritt och ibland alla gångarterna. Beror som sagt mycket på hur han är för stunden och hur han gått i veckan. 
 
Att rida igenom sin häst sådär dagen innan tycker jag funkar kanon. Hästen blir mjuk lösgjord och lyhörd plus att du fått känna på hur hästens känns. 
 
Vad gör ni med eran häst dagen innan tävling? 
 
 Villgott rids igenom barbacka kvällen innan.
 

Bedömningstabell på hästens hull

Asslatjejerna / 09 Juli, 2013 - 15:00 /
0 kommentarer

Nu när betestiderna börjar, är i full gång, eller avslutas är det ju bra om man har koll på hur hästen förändras i hullet. Om ni har svårt att bedömma hur just eran häst är i kroppen ser ni nedan en bra tabell på vart just din passar in.
 

"Extremt utmärglad 1. Ryggkotor, revben, svansrot och höftben kraftigt utstickande,
skelettstrukturen kring manke, bogblad och hals klart synliga samt inget
fettlager.


Mycket mager 2. Ryggkotor, revben, svansrot och höftben utstickande, skelettstrukturen
kring manke, skuldror och hals svagt synliga.


Mager 3. Revben och ryggrad synliga, svansroten utstickande men individuella
ryggkotor är inte synliga, höftknölen rundad men klart synlig, bäckenbenet
inte skönjbart, manke, skuldror och hals markerade.


Slank 4. Lätt åsformad rygg, revbenen svagt skönjbara, lite fett runt svansroten,
bäckenbenet inte skönjbart, manke, skuldror och hals inte tunna.

 

Måttlig 5. Jämn längs ryggen, revbenen inte synliga men lätta att känna, fettet runt
svansroten börjar kännas ”svampigt”, skuldror och hals övergår mjukt till 

kroppen.


Måttligt fet 6. Kan ha en liten ränna längs ryggen, svampigt fett över revbenen, mjukt fett
runt svansen, börjar tydligt ansätta fett längs manken, bakom skulderbladen
och längs halsen.


Fet 7. Kan ha en ränna längs ryggen, går att känna individuella revben men också
fett mellan dem, mjukt fett runt svansroten, fettansättning runt manke,
skuldror och längs halsen.


Mycket fet 8. Ränna längs ryggen, svårt att känna revbenen, väldigt mjukt fett runt
svansroten, tjockt fettlager runt manke, skuldror, ”förtjockad” hals,
fettansättning på insidan av benen.


Extremt fet 9. Tydlig ränna längs ryggen, varierande tjockt fettlager över revbenen,
”bulligt” fettlager runt svans."

Källa

Summerday

Asslatjejerna / 09 Juli, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Seriöst fattar inte varför jag inte kan sluta lyssna på låten så som jag tjatat ut den. Vill inte tala om hur gammal den är heller. I stallet, bloggning, städning, och vid träning... Den ger helt enkelt en sån jäkla kick. 
 
Har ni någon såndär låt som ni nästan skulle kunna repeata hela dagen? 
 

Inte lika mycket live

Asslatjejerna / 08 Juli, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Under veckan när vi är husvakter så kommer vi tyvärr inte kunna ha så mycket liveuppdatering, det vill säga "här och nu" eller kanske inte om dagen över huvud taget. Felicia har med sin bärbara men vi får se hur upplägget blir då. Jag har däremot försökt göra ordentligt med tidsinställda så att ni iallafall ska ha lite att läsa. Förhoppningsvis kommer några inlägg utöver dom slängas in.
 
Tills dess, Enjoy och ha en bra vecka!
 

Gissa vem...?

Asslatjejerna / 08 Juli, 2013 - 14:11 /
2 kommentarer

Veckans planer

Asslatjejerna / 08 Juli, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

 
Denna vecka är det hårdträning för Hyenan som gäller. Inte för någon speciellt anledning mer än att jag kommer mer eller mindre tillbringa varenda vaken minut i Hyenans närhet, så då får man ju passa på att dubbla dagens pass etc ;)
 
Det som står i den gula rutan ska spridas ut, och såklart göras fler gånger, på exakt sju dagar. Perfekt!

Forum på facebook

Asslatjejerna / 08 Juli, 2013 - 09:00 /
2 kommentarer

Det tycker jag alltid är intressanta att läsa i. Alla grupper jag är medlem i är egentligen inte av nöd utan ren nyfikenhet bara. Skummar ofta igenom inlägg och kommentarer och diskuterar med mig själv i mitt huvud haha. Jag vill inte direkt lägga mig i då det så lätt uppstår hets personerna emellan. Känns bäst att stå utanför. Fast nu för tiden verkar det ändå inte hända och då blir det ju bara ännu trevligare att stanna kvar.
 
LÄNK
 

Dannyboi

Asslatjejerna / 07 Juli, 2013 - 12:07 /
5 kommentarer

 

Idag åker vi upp till berget och stannar där i en vecka. Jag ska vara husvakt och motionera hästarna. Danny får följa med för lite hårdträning. Ska verkligen lära känna honom.

Mycket bilder kan ni räkna med denna veckan, och även en del tävlingar om länkar eller shoutouter på instagram. Så har ni inte redan följt oss på instagram, gör det!

Byte av häst

Asslatjejerna / 07 Juli, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Planerna var att ta med Villgott när vi skulle vara husvakt, men jag har nu bestämt att ta med Hyenan istället. Villgott kan behöva en lugn vecka efter allt innan tävlingarna drar igång igen. Passar på att lära känna lite hur Hyenan fungerar och rida in mig på honom, kommer lära mig massor. Ett plus i kanten är att allt blir lite smidigare om jag och Felicia har samma storlek på hästarna 
 
 

Söndags hoppträning

Asslatjejerna / 07 Juli, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Idag är det dags för hoppträning igen och troligtvis så ska jag rida Villgott, vilket var ett bra tag sedan nu. Även idag blir det för Åsa och är vi utomhus kanske vi har tur att någon fotar! Om vädret tillåter vill säga, vi har inte riktigt fått kläm på inställningarna...
 

Veckans blogg avklarad

Asslatjejerna / 06 Juli, 2013 - 18:00 /
3 kommentarer

 
 

Busy

Asslatjejerna / 06 Juli, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Hejsan! Har haft fullt upp hela dagen och kommer ha att göra ända in på kvällen. Gjort väärsta långa listan på allt som skall göra idag och imorgon innan jag åker iväg och är husvakt en vecka. Tänkte bara säga hej jag lever innan jag fortsatte 
 
 

Insutten 2 åring

Asslatjejerna / 06 Juli, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

 
Villändra och Ettan kom hem igår och Villändra jobbades på banan av Åsa. Jag red vid sidan av och kikade. Emilia började med att hänga på henne och avklarade tillslut några varv i trav på ridbanan. Trygg ponny som inte verkade bry sig ett skvatt!

Goa ridskoleponnysar

Asslatjejerna / 06 Juli, 2013 - 11:00 /
4 kommentarer

Efter mitt och Felicias pass under gårdagen så red Emilia och hennes kompis på Embla och lilla (stora) Pasy. Pasy fick skutta lite småkryss och Embla hoppa bana. Gudasnälla och duktiga båda två 
 
 

Att vricka fötterna

Asslatjejerna / 06 Juli, 2013 - 09:22 /
2 kommentarer

 

Flisan hoppar

Asslatjejerna / 06 Juli, 2013 - 09:20 /
0 kommentarer

 

Prisbordet

Asslatjejerna / 06 Juli, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

 
Under gårdagens avslutning så var det inte bara hoppning utan även utdelning av priser till de deltagare som lyckats vinna i någon kategori. 
 
* Stallbästisen - Vem som vart snällast, hjälpsammast och hållt ihop gänget bäst.
* Hästskötarpriset - Den som skött om sin häst och utrustning bäst under hela veckan.
* Uppdraget - Den person som lyckats hålla sitt uppdrag hemligt men ändå avslöjat det mest.
* Den som utvecklats mest under lägrets gång.
 
Synd att man inte var med själv och fick välja  och vraka bland dessa fina priser 

Gårdagens failbild

Asslatjejerna / 06 Juli, 2013 - 07:00 /
3 kommentarer

Ännu mer hoppning

Asslatjejerna / 05 Juli, 2013 - 23:00 /
1 kommentarer

Hoppat storhäst än en gång nudå. Vi passade ju såklart på att ta ut Hyenan och Danny när banan och allt var uppe. Hynenan kändes riktigt fin och var lite piggare idag än häromdagen, enbart positivt för min del. Hoppade bana gjorde vi och jag jobbade på att ha en energisk galopp, liksom samla upp honom på bakdelen och få han nästan lite studsig. Det tyckte Hyenan blev jobbigt så han försökete dra mig ur sadeln ibland haha, där gäller det att vara stabil och sitta imot med magen.
 
Sammanfattningsvis kändes passet kanon, jag gillar Hyenan, han gör allt så rolig!
 

Bilder från hoppavslutning

Asslatjejerna / 05 Juli, 2013 - 21:39 /
1 kommentarer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fullspäckad dag

Asslatjejerna / 05 Juli, 2013 - 19:48 /
2 kommentarer

Idag har det varit full rulle på Wärmagården men man börjar faktiskt bli riktigt van. Det annordnades en hopptävling för alla som var med på lägret på våran fina utebana med bra tävlingshinder, prisutdelning och allt. Sedan har det vart mer ridning på lite hästar och Villändra reds på i skritt och trav... Mer om det kommer!
 

Gissa vem som rids in...

Asslatjejerna / 05 Juli, 2013 - 19:14 /
0 kommentarer

Lägeravslutning

Asslatjejerna / 05 Juli, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

Idag är femdagars ridlägret slut och det ska vara någon form av uppvisning. Jag ska åka upp med kameran och agera lite fotograf. Hoppas verkligen vädret är på min sida så att det blir något användbart!
 

Bilden är INTE klockren!

Asslatjejerna / 05 Juli, 2013 - 08:00 /
4 kommentarer

 
Vad är eran första tanke när ni ser denna bilden? Uppriktigt nu,
 

Sanningen är att många målar upp dressyren som värsta skräcken och höjer NH och dylikt till skyarna. Bara för att det finns inspänningar i dressyr och bara för att man kan rida utan utrustning vid NH-träning. 
 
Vad är det som säger att alla dressyrryttare är som ryttaren på bilden? Vad är det som gör att folk över lag vill klassa denna gren som "Folk som drar ihop hästarna och sporrar dom"? Vem säger att inte en häst kan gå i form i balans och vara avslappnad i varenda muskel? 
Vad är det som säger att alla som pysslar med Natural horsmanship är som ryttare på denna bilden? Vem säger att inte dessa ryttare kan kasta sig upp på hästen och flänga runt för kung och fosterland med högerhanden nerborrad i mankammen och en pisk i vänsternäven.
 
Snälla inse att det inte är grenen som avgör hur hästarna behandlas. ALLT hänger på ryttaren. Ryttaren kan vara lika okunnig eller elak vare sig det är dressyr, galopp eller hoppning, Sluta måla upp de olika grenarna efter material. DET som händer på dressyrbilden kan hända vid NH och det som händer vid NH på bilden kan hända i dressyr.
 
Ridning är vackert, det är människan som har materialet till att göra den ful.

Hoppat storhäst

Asslatjejerna / 04 Juli, 2013 - 19:30 /
2 kommentarer

Efter ett x antal träningar på b-ponny var det faktiskt med glädje jag hoppade upp på Hyenan under gårdagens träning. Villgott gick ju med på lägret så jag skulle ha en annan. Eftersom det blir både annorlunda ridning och annorlunda språng på stor häst så skulle det bli riktigt kul att få prova på. Tävlingssugen blir man ju inte liiite heller när man är igång...
 
Snackar man STOR stor häst så snackar man Hyenan haha. Stora runda gungande gångarter, men roligt för omväxlingens skull. Uppvärmning skedde som så att vi först hoppade banan stegvis på låg höjd så att alla kände sig säkra. Vi hade nämligen framme allt vi hittade i utsmyckningsväg. Vattenmatta, mur, grind och schackbräden. Hyenan var cool och tog det med ro. Lite misstänksam mot muren men inget han la ner så mycket energi på. 
Sedan höjde vi upp så att alla fick hoppa bana. Det tog några språng innan jag hittade en bra takt och rytm men när jag väl gjort det kändes det hur bra som helst. Hyenan hoppade upp sig och jag hade noggranna vägar. Avslutade med en bana på 90-1 m vilket förvisso inte är speciellt högt, men man kan väl få gotta sig lite när det var ett bra tag sedan man hoppade den här hästen, eller vad tycker ni? 
 
Har inte en enda bild på mig och honom. Kanske får fixas då!

Uteritten med lägret

Asslatjejerna / 04 Juli, 2013 - 17:30 /
1 kommentarer

Häromdagen så red jag och Felicia ut med fem stycken goa tjejer från lägret. Felicia och Danny i fram och jag och Hyenan i bak. Nöjd med placeringen då Hyenan dessutom var mer i luften än på backen så han kunde studsa och hålla på där i bak utan att störa restrerande i ledet. Jag tycker bara det är lite roligt, i den mån dock att jag säger till han när det blir för mycket bråk och inte bus. Han gjorde ju inget dumt alls egentligen utan var bara full av överskottsenergi som han ville bli av med snabbt i galoppen haha. Tur att pojken fick galoppera av sig lite med gänget!
 
Åh kolla mysbilden från höstas...

Det här med vilodagar

Asslatjejerna / 04 Juli, 2013 - 15:04 /
10 kommentarer

Hur ofta och till vilken anledning vilar era hästar? 
 
Just de vi rider och satsar extra på, jag och Felicia, står nu för tiden bara någon dag i veckan. När skolan och så drar igång så kommer det förmodligen vara ungefär likadant då antalet lektioner här på ridskolan utökas. Det känns skönt att veta att hästarna kommer gå även om man inte är där, och sen när man väl är där så kan man trimma och rida igenom dom och liksom fortsätta där man sluta. Jag skulle aldrig med glädje kunna säga något i stil med "det gör inget om Villgott står två-tre dagar denna vecka", för det gör sjukt mycket. Han får sin långvila när det är dags och däremellan är det ordentlig och seriös ridning som gäller. Såklart kan det var mer lugna pass emellan, men det tycker jag hör till den seriösa träningen. 
 
Har man höga ambitioner och mål så behöver hästarna gå ordentligt. Dels för styrkan i kroppen men också konditionen. Vill man träna och tävla aktivt bör hästen ridas där till. De finns de som rider näst intill varje dag på veckan, och de som rider två pass per dag. Allt beror på vilket upplägg som passar individen.
 
Det finns de som bara rider ett par gånger i veckan, och jag säger inte att det är fel på något sätt för dom delar kanske helt enkelt inte samma mål som de som rider 7 dagar i veckan. Där prioriteras inte kondition och styrka som nummer 1 eftersom dom ändå rider såpass lugnt och sällan på hemmaplan och mer rider just for fun. Min tolkning.

En liten sumering av min åsikt, en häst som tränas och tävlas ska inte vila flera dagar i veckan, för även om man tror att det är bra så mår dom inte bra av det i längden. Genom rekomendationer skulle jag säga 0-1-2 vilodagar per vecka och detta helt beroende på hästen och ditt träningsupplägg. En ryttare som blandar hårda med lugna pass behöver kanske inte låta hästen vila så mycket som en ryttare som bara rider hårda pass. Förstår ni hur jag tänker? Dela gärna med er av era åsikter så bollar vi lite! 
 

Hoppade Hyenan igår...

Asslatjejerna / 04 Juli, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

... Vill ni veta mer?  Ska skriva ihop ett inlägg om det sen haha...
 
 

Ärenden

Asslatjejerna / 04 Juli, 2013 - 10:37 /
1 kommentarer

Idag ska vi ta oss en tur till Skövde och kolla på en ny bil. Ska bli riktigt spännande om man hittar en favorit. Jag ska även hitta lite sommarplagg att ha med mig när jag vi är husvakter. Fattas en hel del på den fronten, så det känns liksom dags nu 
 
 

Sjuukt sugen

Asslatjejerna / 04 Juli, 2013 - 10:17 /
2 kommentarer

Klickade runt lite på en surfplatta igår och kände en sådan mååste jag ha. Dom vart så sjukt smidiga och skulle passa både för bloggning och för film på framför allt kvällarna. Kanske kan jag övertala mamma?  
 
Någon annan som har en sådan och vet att det är en bra investering i längden? 
 
 

Usel bloggning rent ut sagt

Asslatjejerna / 04 Juli, 2013 - 10:13 /
0 kommentarer

Men datorn har varit frånkopplad från mitt huvud de senaste dagarna. Har sovit borta några dagar utan tillgång till internet så då ekar det tomt här. Nu är jag dock hemma igen så uppdateringen skall återvända till sitt normala.
 
 

Varför rider ni med sporrar?

Asslatjejerna / 02 Juli, 2013 - 07:00 /
11 kommentarer

Jag rider praktiskt taget aldrig med sporrar. Anledningen till det är att det funkar redan så bra utan så jag har aldrig känt behovet utav några. Om jag känt att hästen varit lite trög så har jag istället ett spö med mig för att i sådana tillfällen väcka hästarna. Eftersom våra ponner är vana vid detta behövs det inte så mycket mer för sen är dom vakna och lydiga för skänkeln. 
 
Jag kan dock känna att det skulle vara skönt att ha några på fötterna under längre krävande dressyrpass. När hästen blir för trött vill man vara där med fina direkta hjälper så att den inte står emot ännu mer. Det kan i det läget vara bättre än att hela tiden få dutta till med spöet. 
 
Jag är dock lite nojjig med detta. Jag är lite rädd för att om jag ska använda sporrar pass efter pass så kommer den bli okänslig utav att jag gör det. Men då kanske det kan vara smart att ha ett spö också? Haha förstår ni vad jag velar? Knappt jag alltså.
 
Hur som helst så kommer jag ju få använda det då och då i och med att jag vill starta någon dressyr inom kort. (Som jag för övrigt tycker har en värdelös regel angående sporrar. Det finns dom hästar som funkar på dom och dom som inte gör det. Ni förstår?)
 
Hur ofta och när rider ni med sporrar?
 

Vad i...?!

Asslatjejerna / 01 Juli, 2013 - 16:34 /
12 kommentarer

 
Haha snacka om att jag fick en chock när jag kom ut i köket och hittade hunden så här. Tro mig denna gången har inte jag något med detta att göra ;)

Egenuppfunnen hiss

Asslatjejerna / 01 Juli, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

 
Fått bort huur mycket bråte som helst. Snacka om effektiv och skonsam lösning, ja relativt iallafall 

Trött Rassla?

Asslatjejerna / 01 Juli, 2013 - 13:00 /
1 kommentarer

1 Julis nedräkningar

Asslatjejerna / 01 Juli, 2013 - 11:00 /
3 kommentarer

... 23 dagar tills Amis och alla Assla valpar blir hela 1 år
 
...27 dagar kvar tills den årliga Ållympiaden och första tävlingen på ett bra tag
 
...7 dagar kvar tills jag och Flisan flyttar ihop! Nåja i några dagar iallafall 
 

Nästan lika höga och ändå så...

Asslatjejerna / 01 Juli, 2013 - 09:00 /
2 kommentarer

 
Hittade verkligen den perfekta bilden för att visa mitt ämne. Många tror att Villgott är större än Winston, ja delvis, men inte i mankhöjd. Tror att det skiljer bara någon centimeter mellan dessa ponnyer och ändå kan dom vara så olika att sitta på. Winston är en späd nätt welsh och Villgott är om man jämför med Winston helt tvärtemot. Eftersom han bär upp så mycket ryttare så ser han både grövre och stadigare ut.
 
Egentligen är ju båda två av den nätta ponnyrasen så att Villgott är "grov och bastant" är egentligen bara ett uttryck man kan använda när dom står i bredd 
 

Läger 1 börjar idag!

Asslatjejerna / 01 Juli, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

I eftermiddag kommer de första lägerdeltagarna vilket betyder att det är massor av småfix att göra fram tills dess. Man vill ju att det ska vara både prydligt och trivsamt när det kommer folk till stallet.
 
Lägerstugan är iallafall inredd och klar. Tycker själv den är riktigt mysigt fin och man får verkligen känslan man ska få när man övernattar så här. Näästan lite avundsjuk på er barn