Snabbis

Asslatjejerna / 31 Januari, 2013 - 20:29 /
5 kommentarer

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Jag har varit borta barnvakt hela dagen så kom hem för någon timma sen. Red ett kanonpass på Villgott också, mer om det kommer!

Kul grejer på G

Asslatjejerna / 31 Januari, 2013 - 09:41 /
6 kommentarer

På söndag ska vi åka hela gänget från Stall assla till Tidaholm för att hopp träna för Eamon Hickey, ska bli super intressant eftersom Åsa många gånger har berättat hur bra han är. Någon som har sett nån cliniqe med honom eller tränat för honom?

 

Eamon Hickey, som ursprungligen kommer från Irland, är en av Sveriges bästa unghästutbildare och problemlösare. 

HÄR kan du läsa om honom

 

Jag tar med Hyenan eftersom han är den av pållarna som är speciellast att rida och det jag lär mig på honom kan jag använda på Lövvi sen, Winston, Villgott och embla åker också.

Klicka in hästen?

Asslatjejerna / 31 Januari, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

Häromdagen när jag hade tid över skulle jag ge mig på att klickerträna en häst. Den som fick bli projektet var Villgott eftersom han var inne. Först började jag ju att ge honom godis i samband med klick, och efter ett tag tänkte jag prova tricket "puss", för jag tänkte det är nog väldigt enkelt. Han förstod dock ingenting och undrade bara var klicket kom ifrån, kopplade inte det alls. Man får nog fortsätta klicka in han lite till först ;)
  

Skor på fötterna

Asslatjejerna / 30 Januari, 2013 - 18:00 /
0 kommentarer

Villgott har ju gått barfota i ett par år nu men fick i helgen skor på fötterna. Han har haft det en gång tidigare när han bland annat kördes och ställdes ut. Det underlättar ju såklart då han inte blir lika ömfotad. Det har egentligen inte vart något större problem men han vågar ju absolut ta för sig mer.
 
En annan som nyligen är omskodd är Hyenan. Vinterskoning runt om.
 

På tre veckors sikt

Asslatjejerna / 30 Januari, 2013 - 17:01 /
0 kommentarer

Nu är det tre relativt lugna veckor fram tills nästa pay and jump, som blir i Mariestad. Villgott ska ridas ordentligt och förhoppningsvis med mycket jobb över bommar. Det funkade så bra på honom när vi var på träningshelgen, för shit vad han jobbade.
Dessutom är det någon hoppträning här emellan men vi får se när den blir. Antingen nu på Söndag eller en dag på veckan. 
 
Längtar redan tills alla de lokala börjar, känner mig nästan som alla dom där tjejerna som ska tävla första gången ;)
 

Liten guide för klickerträning

Asslatjejerna / 30 Januari, 2013 - 13:30 /
1 kommentarer

Du behöver: 
 
En klicker och hundgodis i någon form
 
Och en vovve såklart ;)
 
Hur lär du din hund att förstå klickerträning? Jo, du får börja med att klicka in hunden, och det gör du genom att klicka och ge hunden en godis upprepade gånger. En del hundar förstår direkt och en del får man hålla på kanske 30 gånger med. För att kolla av om hunden kopplat ihop klicket med godis så kan du klicka en gång och se om din hund reagerar. 
 
När hunden sedan förstått är det bara att börja träna. Kan hunden redan några trick så kan det vara smart att börja med sådana för att underlätta för hunden. Be den sitta, klicka när den gör rätt och ge godis. Det är viktigt att du tajmar rätt och inte berömmer med rösten.
 
När du ska lära din hund ett nytt trick kan du visa med kroppspråk och hjälpa hunden på traven. Så fort den tänker rätt är det viktigt att klickar för då kommer den efter ett antal gånger prova att göra det den gjorde för att få godis igen.
 
Jag är nästan bara självlärd inom detta, så lär gärna mig mer eller om jag är helt ute och cyklar ;)

Det blev ridning åtmindstonde

Asslatjejerna / 30 Januari, 2013 - 11:13 /
1 kommentarer

Gårdagens pass blev lite allt i allo. Jag hade tänkt ett dressyrpass på fältet, men underlaget var värdelös vilket resulterade i endast skrittjobb där. Sedan övergick jag till banan men det var något som inte kändes bra så jag red ut en sväng det sista. Han kändes liksom stel, iallafall annorlunda och gick inte att jobba som jag brukar. Jag vet inte om det är träningsvärk eller att han fått nya dojjor. På en liten grusväg lyckades vi ta lite galopp och den kändes bra som tur va. 
 
På kvällskvisten red vi ut på Lövvi och Embla. Mycket skrittjobb i mörket, vi vågade inte trava då det låg isfläckar gömda här och där.
 
Lite halvlkassa bilder mamma knäppte.

Ser ni fel med bloggen?

Asslatjejerna / 30 Januari, 2013 - 10:15 /
3 kommentarer

Det är blogg.se som har pajat designen, jag har kontaktat dom så vi får hoppas dom löser det idag!

Dagens Villgott

Asslatjejerna / 29 Januari, 2013 - 22:31 /
1 kommentarer

 

HOUSE igen

Asslatjejerna / 29 Januari, 2013 - 20:57 /
0 kommentarer

Mamma och jag sitter bänkade varje tisdag 21:00, säsong efter säsong. Om och om igen ;)
 

Våra snälla ponnyer <3

Asslatjejerna / 29 Januari, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

Visst kan hästar bli rädda och rycka till, men det kan hända i alla situationer, och dom nedan är inga undantag direkt.
 
Här hänger Lövvi och Winston medans Felicia fotar mig och Embla.
 
Här står Emilia med Lövvi och Tilly i släptåg medan jag och Felicia bär fram hinder 
 
Cajsa leder en snäll Embla
 
Alice håller en snäll Arien ;)

När är man för stor?

Asslatjejerna / 29 Januari, 2013 - 16:00 /
0 kommentarer

Jag med mina 158 cm i längd är ju inte så stor för min ålder. Jag är som alla andra C-ponny ryttare ungefär men jag har istället snart 17 år på nacken. Jag kan rida B-ponny, C och D och det enda som egentligen hindrar mig är ju vikten. Därför vill jag gå ner i vikt så att jag inte ska bli för stor på den fronten. Jag valde att satsa på b-ponny till ungponny SM för en rad olika anledningar, och en av dom var för att när jag är klar med honom så blir det ingen mer ponny för mig.
 
Jag har hjälpt Emilia några gånger att rida Winston i dressyren och hade jag varit några kilo lättare så hade inte jag vart så fasligt stor. Dessutom är jag van i och med alla unghästar, att balansera upp dom och vara ett stöd istället för irritationsmoment.
För där tycker jag gränsen går. Är man väldigt överviktig för sin ponny, eller för lång så man sätter den i obalans, det är då man kanske bör överväga att rida en annan.
 

Nu laddar jag kameran

Asslatjejerna / 29 Januari, 2013 - 13:30 /
1 kommentarer

Mamma hänger med upp till stallet och fotar senare. När jag rider såklart ;) Första gången vi provar kameran ute i stallet så vi får väl se hur bilderna blir. Jag kom iallafall ihåg att ladda batteriet nu innan, vilket är ett under haha...
 

Självkritisk

Asslatjejerna / 29 Januari, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Jag är ganska kritisk mot mig själv och min ridning, men det tycker jag att man ska vara till en viss gräns, så att man hela tiden har mål att sträva mot.
 
Ingen rider perfekt utan har antingen stora eller små saker dom behöver träna på och det är något som alla borde förstå innan dom anmärker andras ridning. Jag är väl medveten om både mina styrkor och svagheter men dom sitter jag mest och bollar med i mitt egna huvud. Efter varje träning eller tävling så hittar jag något jag kunde gjort bättre men jag hittar också saker som jag gjorde bra. Sedan är man kanske mindre bra på att berätta de bra sakerna och tar hela tiden upp de dåliga, sådan är jag lite ;)
 
Men som sagt, var självkritisk, men på ett positivt sätt. Alla måste ju träna på någonting, annars kan man ju inte utvecklas!
 
En bild där jag är nöjd med min sits. Kanske något för långt fram med överlivet, men annars bra blick, hand och knäslut.
 
Mindre nöjd med sitsen. In med armbågarna och kom närmre hästen.

Helrakad Hyenan

Asslatjejerna / 29 Januari, 2013 - 10:27 /
0 kommentarer

Hyenan blev nyligen helrakad, och då menar jag hel, ansiktet, varenda hårstrå, ser ut som en nakenråtta skojade vi om ;) En söt en då!
 
Nu är alla som är igång klippta förutom Embla. Hennes tur blir det snart...
 

Halvt städat

Asslatjejerna / 28 Januari, 2013 - 17:49 /
1 kommentarer

Jag åkte som sagt upp en snabbis till stallet förrut. Jag skrittade lite på dunderpigga Dunört men annars städade jag bara. Gjorde ordning lite vid gaderoberna och pysslade lite var stans.
 
 

Gårdagens bana

Asslatjejerna / 28 Januari, 2013 - 14:43 /
2 kommentarer

För er som inte kan se filmerna...
 

Stallfritt blev inget alternativ

Asslatjejerna / 28 Januari, 2013 - 11:30 /
0 kommentarer

Jag hade tänkt att ta mig en stallfri dag, men jag blev väldigt sugen på att åka upp till stallet och fixa. Typ bland gaderoberna, på täcken och sadelkammaren och sånt skit som man inte borde få lust till ;)
 
Blir det så, så kommer antagligen Embla och Dunört få komma ut en sväng...
 

Power of LOVE

Asslatjejerna / 28 Januari, 2013 - 10:17 /
0 kommentarer

Power of LOVE <3

 

Power of LOVE eller ”Lövvi” som vi kallar henne kom till stall assla som treåring .  Anledningen till att Åsa köpte henne var att hon såg något speciellt i denna dam och köpte henne trots att det egentligen fanns för många i stallet för tillfället.

 

Lövvi är en helt fantastisk ponny som vill väl i alla lägen, hon är otroligt lättlärd och tacksam att jobba med då man snabbt märker resultat.

 

Förra året då hon var 5 år försökte jag mig på att kvala henne till ungponny SM och vi gjorde flera starter i reg LB med helt ok resultat dock inga helt felfria så i augusti bestämde vi att strunta i att jaga kval och hon fick sig en välförtjänt vila under september och november.

 

Nu håller jag på som bäst att bygga upp det vi hade innan vilan och i går på Pay and Jumpen så började jag känna igen henne som hon var innan, det var så skönt!!! nu ska vi fortsätta att jobba på att stärka hennes bakdel så att hon går mer i uppförsbacke och  träna mer kondition.  Sen får ni se upp på tävlingsbanorna ;)

Smakprov

Asslatjejerna / 28 Januari, 2013 - 10:00 /
0 kommentarer

Här får ni ett smakprov från andra rundan på Villgott. Mina blev inte filmade mer än att mamma han trycka på sin mobil i någon minut. Tempot gör sig ju inte direkt rättvisst på film och kvalitén blev urusel uppe på youtube :(
 

Bra rundor på Villgott

Asslatjejerna / 27 Januari, 2013 - 21:39 /
2 kommentarer

Jag bytte mina höjder och hoppade istället 70cm två gånger.
 
När jag travade fram utomhus så var han tittig och lite bebis med sina gnägg men så fort vi kom in i ridhuset lugnade han ner sig. Han hoppade helt okej och var lätt att få fram. När vi kom in på banan så blev han lite nervig igen, kollade på alla hinder och vågade knappt gå förbi om dom stod för nära varandra. När jag visat han runt lite så gasade jag på han mot första hindret och sedan flöt resten av banan på. Inga stopp eller rivningar och han hade bra framåtbjudning. Andra rundan skötte han sig lika bra om än lite piggare. Det var nästan som om man fick ta tag i han lite istället för han sög så på hindren ;)
 
 Han biffar upp sig lite så jag inte ska se stor ut ;)

Back at home

Asslatjejerna / 27 Januari, 2013 - 20:00 /
7 kommentarer

På åtta rundor slutade det på sammanlagt fyra fel, och det var bara en rivning. Snacka om att hästarna skötte sig bra. Utvärdering kommer senare :)

Hund & Katt

Asslatjejerna / 27 Januari, 2013 - 15:00 /
1 kommentarer

Amis och Steve är bästa vänner och använder varandra som lekkompisar. Det är ganska kul att studera faktiskt då katter och hundar egentligen leker på helt olika sätt. Jag ska nog filma och lägga upp här någon dag ;)
 
Numera när mamma kommer med bilen så kommer Steve springande. Tyvärr är det ju inte mamma han är så förtjust i, utan han har listat ut att hunden oftast är med henne haha!
 

Upp upp och iväg

Asslatjejerna / 27 Januari, 2013 - 12:00 /
4 kommentarer

Nu packar vi in Villgott, Winston och Lövvi i transporten för avfärd mot Skålltorp. Pay & jumpen börjar klockan 2 så det är mitt på dagen :)
 

Lillebror!

Asslatjejerna / 27 Januari, 2013 - 10:26 /
0 kommentarer

Nexis Vilandra som är en av Stall asslas avelsston (welsh) tillika mamma till VillGott och VillÄndra är utlånad.
 
Hon fick häromdan ytterligare ett litet föl, lite tidigt kan man tycka men allt gick bra och den lille verkar må prima. Det blev en lillebror med 4 vita strumpor och en lykta, har tyvärr ingen bild ännu men det kommer så fort vi har någon.
 
Känns inte längesen som VillGott föddes och det är ju snart 5 år sen :P
 
Jag och Vilandra
 

Pay and jump.

Asslatjejerna / 27 Januari, 2013 - 08:49 /
0 kommentarer

ag bär det av till Skara. Jag hoppar Lövvi och Hyenan, Emilia Winston och Carolina Villgott. Hyenan skulle egentligen inte åkt med men eftersom det gick gå himla bra igår på Frank träningen kände vi att han faktiskt också kan följa med.

Vi hoppade bana igår på träningen. Det var precis som en pay and jump förutom att undertiden man red fick man hjälp utav Frank. Första rundan var jag inte nöjd med, visste liksom inte hur jag skulle göra. Med Franks förklaring på en mening fattade jag direkt. Andra rundan -perfekt! Frank är den enda som kan förklara svåra saker med bara några få ord så jag förstår.  

Ingen kameraväska

Asslatjejerna / 27 Januari, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Anledningen till att jag inte tagit med mig kameran till stallet är för att jag inte äger någon kameraväska ännu haha. Jag vågar inte riktigt chanska på att den inte får några skador, med tanke på hur klantig jag är. Skulle bergis knappt våga ta med den om den så vore inlindad i tusen handdukar eller något ;)
 
Mitt nästa inköp...Blä sådana är så tråkiga :(
 

Och där går jag till säng

Asslatjejerna / 26 Januari, 2013 - 22:33 /
1 kommentarer

Jag har känt mig mer död än levande nu det senaste dagarna, både mentalt och fysiskt slut. Jag har träningsvärk till tusen och dras med min vrickade fot. Jag vet inte om det är allt extra stallarbete och tuffare ridpass jag åttagit mig själv den senaste tiden som bidragit till det eftersom jag faktiskt rider mindre hästar nu än vad jag brukar ;)
 
Som grädde på moset delade jag ut reklam i fyra (!!) timmar idag för att jag av oförklarliga själv fick för mig att vända på hela adresslistan. Herregud säger jag, fram och tillbaka fram och tillbaka...
 
Nu efter en timmas stallarbete lägger jag mig invirad i täcket och sätter på filmen LOL för andra gången :)
 
helt svart

Knoppar eller fläta?

Asslatjejerna / 26 Januari, 2013 - 18:00 /
2 kommentarer

Ni vet ju hur lång man Villgott har, och den skulle vara näst intill omöjlig att knoppa fin. De skulle bli olika stora och sitta ojämnt. Därför tror jag nog att jag kommer köra på inbakad fläta på tävlingar framöver. Det blir alldeles för ovårdat att ha den hängande, samtidigt som vi inte vill klippa av den. 
 
Flätar man ännu lite hårdare än vad jag gjort och knoppar den sista hängande biten så tror jag han kommer bli vrålsnygg. Bort med lite mer ponnystuk på honom och han blir SMACK ;)
 

Änglaman

Asslatjejerna / 26 Januari, 2013 - 16:09 /
4 kommentarer

Villgotts man efter urdragen fläta haha. Mindre stiligt men lite sött ändå ;)

What?

Asslatjejerna / 26 Januari, 2013 - 13:00 /
5 kommentarer

 
Är det bara för mig eller har arkivets funktioner verkligen ändrats till detta??! :(

Mammsi

Asslatjejerna / 26 Januari, 2013 - 11:00 /
1 kommentarer

Att ha föräldrar som stöttar i ridsporten är för mig väldigt viktigt. Eftersom jag bor hos min mamma så är det hon som tar hand om allt grundläggande såsom körning och stallhjälp, och inte pappa. Min mamma har dessutom ett intresse för hästar i grunden även om hon besitter en liten aktsamhet mot hästarna. Hon red själv mycket som liten och var den personen som tog in mig i sporten. 
 
Så som läget är nu var det såklart inte för några år sedan. Då var hon knappt involverad alls, men nu är hon verkligen till stor hjälp och kör mig runt på tävlingar och träningar samt är med i stallet de dagar hon hinner och inte måste göra annat.
 
Detta är ju såklart inte anledningen till varför jag älskar min mamma, utan det är för hennes personlighet, som är snarlik min. Hon är snäll, skämtsam och engagerad och har en humor som liknar min mer och mer för varje dag.   
Ibland när jag tänker efter är det inte många som kan skratta så med sina föräldrar eller har en sådan kontakt vi har, men jag är glad att det inte är på något annat vis.
Nog för att vi bråkar ibland, men låt dom dagarna vara få ;)
 

Gult band på hunden

Asslatjejerna / 26 Januari, 2013 - 09:00 /
4 kommentarer

Något jag har varit med om flera gånger är människor som bara kommer fram till en när man är ute med hunden. Både med sina egna hund och utan. Dom gör det såklart inte för att vara elaka utan vet bara inte annat. Men ibland är det inte läge att bara komma rakt till en. Vi vill ju uppfostra våran hund till att inte bara springa fram till folk så fort hon ser dom, och då är det hur jobbigt som helst när bara människor kommer fram.
 
På facebook såg jag sidan Gulhund som säger att ett gult band ska sitta på hunden för att tala om för omgivningen att det inte är lämpligt att bara komma fram. Även om detta ska ingå i rent folkvett så är det inte alla som inser det. Därför tycker jag idén är smart, om man kan sprida detta ett sätt som gör att det når till väldigt många. 
 
Vad tycker ni om sådana incidenter? 
 

Jobb, kalas, stallet

Asslatjejerna / 26 Januari, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Rubriken visar ordningen för dagen. Först ska jag dela ut min reklam i några timmar och sedan åker vi till Skara på kalas. Det är för min farbror och hans tjej. Sist men inte minst åker vi till stallet och fixar inför morgondagens pay and jump. Hästarna och allt ska blänka, again. 
 
Vilka kommer imorgon? Fotar? :)
 

En sväng på vägarna

Asslatjejerna / 25 Januari, 2013 - 23:00 /
1 kommentarer

Villgott blev ju klippt för första gången idag, så jag valde att bara klippa halsen och inte längre än där manen slutade typ, för att slippa gå under magen på honom. Han var lite skeptiskt och spänd men han stod faktiskt stilla nästan hela tiden. Han tyckte det var lite läskigt när jag kom närmre öronen så jag får klippa lite till där någon annan dag. Då ska jag passa på att jämna till lite varstans för man hittar ju alltid missar och ojämnheter i efterhand ;)
 
 
Efter klippningen fick han jogga lite på vägarna. Vi hade ett ganska raskt tempo och jag flyttade han för skänkeln någon gång bara för att checka av. Det går lite sisådär i trav just nu men får lägga fokus på det något dressyrpass. Förövrigt var han trevlig i formen och han känns riktigt stark nu!

Från Villgotts hals

Asslatjejerna / 25 Januari, 2013 - 22:17 /
0 kommentarer

Blev en matblandning ;)

Asslatjejerna / 25 Januari, 2013 - 17:17 /
5 kommentarer

Vad jag tyckte om Emma som tränare

Asslatjejerna / 25 Januari, 2013 - 15:15 /
3 kommentarer

Emma Emanuelsson är en av Sveriges toppryttare och har många meriter på sin lista. Vill ni läsa om alla dom hittar ni hemsidan HÄR, för i det här inlägget ska det faktiskt stå vad jag tyckte om henne.
 
Hon var mycket noga med uppvärmningen. Att den sköttes på ett bra sätt, att jogga igång hästen på den nivån den var på. Det tycker jag är otroligt viktigt då man ska lära sig om alla delar av ett pass och inte bara huvudbiten så att säga. 
 
Hon var även mycket noga med lydnaden, det var nog prio ett för henne. Bromsade du hästen DÄR så ska den stanna just DÄR, därför gjorde vi många avbrott och igångsättningar emellan övningarna. Om detta är bra eller inte beror ju på vad man har för häst. Har man en seg häst som behöver bjudning kanske man får gasa på efter hindret istället för att stanna. Men för alla våra hästar var det en bra sak som övade kontroll.
 
Hon var bra på att berömma men samtidigt snabb med att säga till om man behövde ändra något. Jag skulle önska liiite mer kritik för att få ut bästa möjliga av passen. Det är nog den enda synpunkt jag har.
 
Slutsats, en bra och trevlig tränare med otroligt givande och roliga övningar!
 
Bild tagen från hennes hemsida.

Duktiga jag.

Asslatjejerna / 25 Januari, 2013 - 13:44 /
2 kommentarer

Eller duktig och duktig, ordning i garderoben ska man ju alltid ha ;)

Nu är det iaf gjort, rent och fint :)

Resultatet av tävlingsletandet

Asslatjejerna / 25 Januari, 2013 - 13:13 /
0 kommentarer

Eftersom Villgott har utvecklats en hel del sen min förra pay and jump på honom är jag lite osäker på vad jag ska välja för höjder framöver. Jag har iallafall anmält mig till nedanstående, sedan går ju höjden att ändra med tiden, som tur är :)
 
27 Januari - 60-70 cm, kommer troligtvis ändra. Denna Pj är på Skålltorp
 
17 Februari - Pay and jump. Anmält mig till 60-70 cm även här eftersom det är första gången på ny klubb, Mariestad. Troligt att jag ändrar höjden.
 
24 Februari - Lokal på Falbygden, Villgotts första. Det blir en LD-LC
 
9 Mars - Lokal i Mariestad. Troligtvis en LD-LC.
 
Det var de närmsta tävlingarna. I Mars sedan blir det lite högre höjde när han fått känna på olika banor och så vidare. Jag tycker det är viktigt att presentera tävlingsbanan på ett bra sätt innan man sätter lite större krav :)
 

Equipage frågar

Asslatjejerna / 25 Januari, 2013 - 11:11 /
1 kommentarer

I ett uppslag i tidningen Equipage ställdes en fråga till tre stycken läsare. Frågan löd.
 
Vad avgör ditt beslut när du väljer stallplats? 
Nämn dom tre främsta kriterierna i rangordning.
 
Jenny Pitkänen svarade: 
 
1. Hästens välmående
2. Träningsmöjligheter och goda stallfaciliter
3. Ekonomi - vad som ingår i stallhyran och hur mycket den ligger på.

Jag kan nog inte mer än att hålla med. Jag hade haft otroligt svårt att rangordna själv då jag inte hade kunnat bestämma mig om ettan och tvåan. Visst är hästens välmående otroligt viktigt, men jag ställer mig ju inte på ett stall utan några som helst möjligheter till varierad träning, hur mycket lyx för hästen det är ens är. Då skulle jag försöka leta vidare efter något som hade båda. Ekonomin har man väl nästan alltid i åtanke men där kan man nog sträcka sig lite.
 
Vad tycker ni? 
 
Gosistallet, ommålning behövs ;)

Dags för styling

Asslatjejerna / 25 Januari, 2013 - 09:12 /
1 kommentarer

Idag är det stylingdag för Villgott, all björnpäls ska bort. Nåja, kanske inte allt, men en halvklippning klämmer vi nog till med. Detta händer såklart bara om vi hittar ett täcke så lillkillen inte förfryser helt efter processen ;)
 
Villgott har ju så lång man och den kommer ju vara i vägen vid klippning, därför tog jag igår tummen ur och gjorde en inbakad fläta av hela köret. Detta var min första som gått hela vägen och jag blev förvånad över att det kunde se så prydligt ut!
 
En grej bara, klipper man bort allt hår som står rakt upp eller låter man det vara där haha...?
 

Fram med popcornen

Asslatjejerna / 25 Januari, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Något som är väldigt intressant och ögna igenom är de lite större bloggarnas kommentarfält, förutsatt att även inlägget i sig är intressant. Det är inte klokt hur många personer det finns som "vet bäst" eller inte kan framföra sin åsikt på annat sätt än sandlådenivå.
 
Men det är inte bara de som skrivit kommentarerna som har uttryckt sig illa eller elakt. Jag har själv vid specifika tillfällen gett mig på att framföra min åsikt (till både stora och små bloggar) men fått en reaktion som inte var väntad tillbaka. De kan vara tykna och protesterande svar, i självförsvar för dom kan inte ta kritiken konstruktivt om vad det nu är man ville diskutera.
 
Varför kan man inte diskutera ämnen som för dig är känsliga? Varför får man inte säga vad man tycker om man nu framför det på ett bra sätt? Varför kan inte du bara strunta i kommentaren om du nu hatar den så fruktansvärt? 
 
För en tid tillbaka var jag också en sådan som kunde med att lämna, inte elaka, men tråkiga och onödiga kommentarer hos vissa bloggar, men jag hoppas och vet med mig själv att jag växt ifrån det. Ingen mår bra av att ständigt få in nedvärderande kommentarer, och om jag hade haft chansen att säga till mig själv idag för mitt tråkiga beteende skulle jag ge mig en rejäl käftsmäll.
 
       Be friends

Dagen á la torsdag

Asslatjejerna / 24 Januari, 2013 - 20:00 /
3 kommentarer

Idag var jag barnvakt igen men efter det red jag Villgott och Embla.
 
Villgott fick gå ett till dressyrpass på fältet. Jag värmde upp på volter, gjorde övergångar, flyttade lite för skänkeln samt satte någon tempoväxling. Han var fin i handen men lite vinglig vägmässigt när inte jag ramade in honom ordentligt. Jag måste bli kvickare i mina korrigeringar. Första galoppen fick han gå på raksträcka i en ganska öppen form med fri rygg. Sedan började jag plocka ner han på volter där jag hade extra noga koll på om han fattade rätt  galopp. Han var avsevärt mycket bättre på den fronten idag och det känns om jag börjar hitta knapparna i alla tre gångarter. Han hade en mycket rundare form i galoppen till skillnad från andra dagar, men jag tror att det går att kräva liiite till. 
 
Avtravning blev faktiskt på rakt spår idag med då fokuset på rakriktning. Bara sista travsnutten blev i låg form på volter för att böja lite extra. 
 
Embla fick sig en uteritt. Vi hittade en bra hage (som faktiskt är bättre än vårat fält) och där tog vi galopperna spåret runt. Jisses, var pigg hon var, aldrig ridit henne så. Hon drog inte på något vis men hon hade liksom en egen fart och en annan hållning. En bockning fick hon till men jag har lärt mig hur dom fungerar. 
 
Nästa gång ska vi prova en annan sadel då vi tror att Embla inte längre trivs i den hon har. Vi får se om det blir någon skillnad :)
 
Söt haha.

Schema för resten av veckan

Asslatjejerna / 24 Januari, 2013 - 18:01 /
0 kommentarer

Detta är då med Villgott. Prio ett och ponnyn jag kommer satsa på framöver. Oftast har jag ju tid att rida hur många hästar som helst nästan, men det är inte bara tiden som ska finnas. Man ska ha orken att ta ut massvis med hästar i 10 minus med värdelöst underlag ute på vägarna. Frysa häcken av sig i flera timmar eller gå omkring tjock i massa vinterkläder. Även om jag älskar just det vi jobbar med och lätt skulle kunna jobba med det i framtiden, så känner jag inte att jag vill lägga allt för stort ansvar på mig NU. Vänta tills snön lagt sig och våren börjar komma tillbaka. Då är jag på g.
 

Ta hand om din häst

Asslatjejerna / 24 Januari, 2013 - 13:00 /
3 kommentarer

Denna texten jag tänker skriva gäller faktiskt alla, oavsett om man tävlar eller inte. Rider man sin häst så ska man ta mig f*n rida den rätt också. 
 
Jag har sett det hos flera andra bloggar, men häromdagen dök ämnet upp igen och gjorde mig måttligt irriterad och jag fick skuldkänslor för en häst jag inte ens har att göra med.
 
För att stärka en hästs välmående och minska risken för skador bör man hålla igång hästen ordentligt. Hästen kan inte vila 5 dagar i veckan och gå en eller två, det är ohållbart och skadligt i längden. Och med att rida dom där två gångerna menar jag inte att skritta ut i skogen, utan ett dressyr eller hoppass på banan. Den där skritten gör nästan varken höger eller vänster, och är bara bra för en häst som kanske bara ska gå på halvfart. Men, att rida ett dressyrpass där hästen påverkas och blir svettig och låta den stå i en vecka för att sedan göra samma sak igen är otroligt korkat och visar bara okunskap hos ryttaren.
 
Om vi säger att våra hästar stått i fem veckor och ska börja ridas igen så börjar ju inte vi med hårda pass flera dagar i rad. Hästen rids igång korta rundor i några dagar, för att sedan höja graden på träningspassen som passar den individ vi sitter på. Samma gäller om hästen bara går några gånger i veckan, då är det en rimlig nivå som gäller.
 
Man måste vara rädd om våra djur och tänka över vad man gör ibland, om det är bra eller vad det kan leda till för konsekvenser. Vill man träna eller tävla så måste man faktiskt röra på hästen fler gånger än den där måndagen och lördagen. Inte vila vila vila, tills du känner för något annat.
 
Detsamma gäller äldre hästar och där bör man nästan vara ännu mer aktsam. Har man haft igång en häst under flera år och ridit den som vanligt hela tiden behöver man knappt ha åldern i åtanke. Men om man ska göra om detta ovanstående på en häst på kanske 21 år, att den får vila och ridas svettig då och då, då får man nog vara beredd på att ta mer konsekvenser.
 
Lövvi under igångsättning, läs skrittning.

carolinawillig @ Instagram

Asslatjejerna / 24 Januari, 2013 - 11:00 /
0 kommentarer

 

Lika som bär

Asslatjejerna / 24 Januari, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

 
Hittade denna↑ ponny på hästnetoch förundrades över hur lik Simpson↓ den var!
 

Udda hästnet annonser

Asslatjejerna / 24 Januari, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Ett riktigt kul inlägg jag skulle vilja haka på någon gång hittar ni HÄR. Läs om flopparna på hästnet ;)
 
I stil med: 
"Ungt svart sto" - Vi hade inte kunnat se om den hade någon annan färg för den mörka bilden...

asslatjejerna.SE

Asslatjejerna / 23 Januari, 2013 - 19:30 /
1 kommentarer

Vi får otroligt mycket frågor angående vårt .se i bloggnamnet. Detta har vi fått i present från stallägaren, och det är alltså en köpt domän som betalas årligen. I år fick vi det som julklapp igen och det är vi väldigt glada för, jag tycker det är ganska stor skillnad och gör mycket :)
 

Hästiga inköpet idag

Asslatjejerna / 23 Januari, 2013 - 17:54 /
1 kommentarer

 
Jag kommer ju att använda den till häst iallafall haha. Nu är det slut på att ha sockar i håret vid uppsättning, även om det är en ganska cool idé ;)
 
Blä min tråkiga röst. Gammal dålig video haha

Idag är vovvarna ett halvår!

Asslatjejerna / 23 Januari, 2013 - 15:30 /
1 kommentarer

Buzy

Asslatjejerna / 23 Januari, 2013 - 13:39 /
1 kommentarer

Stallfria dagar är alltid sådär, inte kul om man inte har något annat för sig. Jag och mamma var i Lidköping med restrerande av mina skolgrejer, annars är min dag lugn. Jag antar att jag får vara barnvakt åt mina syskon ikväll, men det räknar jag till det lugna ;)
 

När allt går för långt och blir tråkigt?

Asslatjejerna / 23 Januari, 2013 - 10:00 /
2 kommentarer

Alla är ju medvetna om facebook sidan "Hästar finns inte", som har budskapet att hästen är en frukt typ. Jag vet inte hur sidan fått sina framgångar men jag kan ju lova att nästan alla likes är oseriösa, men ändå har tidningen lyckats göra detta inslag? 
 

Skara djursjukhus har kunskapskvällar

Asslatjejerna / 23 Januari, 2013 - 08:00 /
0 kommentarer

Nu ska Skara djursjukhus börja hålla gratis kurser för De som vill få lite bättre koll inom framförallt vården.

Villgott har gått lite dressyr

Asslatjejerna / 22 Januari, 2013 - 20:17 /
2 kommentarer

Idag red jag bara Villgott då det var så fruktansvärt kallt så mina fingrar var knappt fungerande. Men bättre en än noll känner jag.
 
Vi red nog ett pass på 50 minuter med framskrittning inräknad. Vi skrittade fram länge och när jag började plocka upp honom i form vart han väldigt mjuk. Dock blev han lite tung i handen när jag började jobba honom på volten i trav. Han är säkert lite trött från de senaste dagarna. Jag jobbade mycket lösgörande, serpentiner, åttvolter, flyttade för skänkel något steg så efter ett tag blev han sådär mjuk och smidig som jag älskar att ha han. 
 
När vi övergick i galopp var han först väldigt pigg eftersom vi galopperade på rakt spår hemåt, då började jag jobba han på volten även här och i början gick det inge vidare. Jag var lite för statisk i mina hjälper och han var inte alls med på noterna. Men sedan när jag släppte lite och mjuknade gjorde han detsamma, så jag lägger den missen på mig. Resten av galoppen gick bra men han tyckte såklart det var lite jobbigt ;) 
 
När jag var nöjd travade jag av honom i lite lägre form, jag ställde igenom och gjorde några åttvolter även här. Sedan var det klapp och avskrittning!
 
Klassiska öronbilden, yee

En påse morötter...

Asslatjejerna / 22 Januari, 2013 - 20:00 /
1 kommentarer

Nu kan man ju säga att alla hästar fyllt år i årsskiftet och då är dom ju helt klart värda en present. Visst kommer den lite i efterskott men jag får hoppa in snabbt i någon affär snart och dela ut till vardera, och fota hela kalaset ;)
 

Kvällssugen

Asslatjejerna / 22 Januari, 2013 - 17:30 /
1 kommentarer

På något vis blev jag sugen att åka upp på kvällen och rida idag. Hästarna skall ju ändå gå dressyr på fältet så då spelar det egentligen ingen roll hur mörkt det är. Kanske har det också att göra med hur jag mår, huvudvärk från ingenstans och en vrickad fot från ingenstans? Det får helt enkelt bli Embla och Villgott som går idag :)
 
Fina minnen från 2012

Trilogin utläst

Asslatjejerna / 22 Januari, 2013 - 15:00 /
0 kommentarer

För någon vecka sedan eller så så läste jag klart Hungerspelen. Boken låg ju orörd i flera veckor så det var någon paus emellan innan jag fick upp suget igen. Den var iallafall urbra och de första två böckerna sträckläste jag på några dagar. 
 
Rekomenderas!
 

Nybadad och lite frissad

Asslatjejerna / 22 Januari, 2013 - 13:14 /
1 kommentarer

Amis har varit och hälsat på farmors tax på elva år, inte riktigt lika leksugen som Amis men snäll. Nu har hon duschat av allt kladd hon fått från sitt benätande och har även blivit klippt lite i ansiktet. Vi har inte riktigt bestämt om vi ska raka hela henne än. Tycker hon kan få vara lite gosig nu på vintern så länge inte hon tar skada. 
 

Se och njut

Asslatjejerna / 22 Januari, 2013 - 10:18 /
1 kommentarer

 
 
Vi vill såklart visa våra hästar som välridna men trevliga individer med egen personlighet. Men frågan är, hur ser ni på oss och våra hästar? 

Dagens fem hästar

Asslatjejerna / 21 Januari, 2013 - 20:10 /
4 kommentarer

Embla - Reds ut en sväng och travades på ordentligt på asfalten. Tog sedan många galopper på ett fält. Hon tog fattningarna hur bra som helst och även rätt galopp. På hemvägen red jag ihop henne lite mer och hade ett mer dämpat tempo, då var hon riktigt fin faktiskt!
 
Villgott - Uteritt här med, men till en annan skog. Värmde upp med att trava länge på den snöpackade asfalten och han var riktigt stadig i formen. Jag jobbade mest på att få han rak där då han skulle snegla på allt och ingenting haha. I skogen sedan blev det galopp och först tänkte jag bara låta han rejsa på lite, men han har så svårt för att ta högergaloppen, så vi jobbade på det istället och efter några fattningar blev han lite mer fokuserad och kom till arbete. Då fick han gasa lite som belöning ;) 
 
Flemmah - Reds en kort tur i skogen. Det var ju ett tag sedan hon reds så hon testade mig direkt på stallplanen, genom att vilja stanna kvar då. Jag visade att det inte var tillåtet och sedan var det inget mer med det. Hon provade några mer gånger när det kom flera gnägg hemifrån, men det kommer nog släppa snart eftersom hon aldrig fick sin vilja igenom.
 
Villändra - Hon fick stå på stallgången lite för ensamhetsträning och efter det blev det mys med rykt.
 
Dunört - En promenad på asfalten och i en skog fick det bli och oj vad hon tyckte om det! Vi sprang en hel del med (Så mycket jag kunde påbyltad i termosar) och det var långa steg med nosen i snön haha! Även fast det inte är så mycket motion så är det som tidigare sagt stärkande för leder och lite jobb för hjärnan, dessutom kan jag tänka mig att det är skönt att slippa det knöckliga i hagen för ett litet tag.
 

Två snabba

Asslatjejerna / 21 Januari, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

Visste ni att när Embla kom till oss så var det promenader som gällde innan ridning. Dock hoppade jag upp barbacka en sväng för hon var så mysig, och då kan man inte hålla sig borta haha.
 
Visste ni att Nordsvensken vid namn Turbo som cirkulerar på nätet som gått, vad är det, msv dressyr? har samma pappa som Bruno som fanns här på stallet!
 
 
 

Upp mot stallet!

Asslatjejerna / 21 Januari, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Jag varit otroligt seg i kroppen de senaste dagarna och det är nog lite blandat med träningsverk. Men hur jag kan fått så ont i foten har jag ingen aning om haha. Jag ska iallafall försöka rida så många hästar jag orkar och hinner med innan det blir mörkt. Ett två tre GO!

 

Ryggning på uppvärmning

Bygga upp kondisen

Asslatjejerna / 21 Januari, 2013 - 09:00 /
1 kommentarer

Nu är det dags för våra unghästar, som faktiskt inte är så jätteunga längre, att gå lite ordentligare pass fram över. Jag kommer rida så mycket jag kan på veckorna och dessutom jobba dom lite längre. Det är här bristen på ridhus verkligen träder fram, så synd...
 
 
Även fast det kommer vara tuffare för dom så kommer såklart våra uteritter stå kvar på schemat där det bara ska vara roligt att latcha i skogen. Variering är bäst!
 

Kameratime

Asslatjejerna / 20 Januari, 2013 - 21:00 /
2 kommentarer

Nu har snön kommit tillbaka för ett litet tag, vilket ger möjligheter till att äntligen prova kameran. Jag har inte haft så mycket tid för att göra det, och det är heller ingen fin vy att fota hästarna i leriga eller bruna hagar, så jag har struntat i det. Men nu i veckan så :D
 

Avsnitt två klart

Asslatjejerna / 20 Januari, 2013 - 20:10 /
0 kommentarer

Sådär, då var andra avsnittet av ponnyakuten över då. Jag tycker egentligen inte castingarna är så roliga att se, eftersom det visas en så liten del av problemet och bara på några personer. Jag ser mer fram emot att se lägret sedan, hur ekipagen utvecklas ihop och det :)
 
Vad tyckte ni om dagens? Annorlunda problem ifrån förra gången iallafall....
 
En liten snutt från youtube

Regler för ungponny sm

Asslatjejerna / 20 Januari, 2013 - 17:30 /
2 kommentarer

Jag har kikat lite på reglerna för ungponny SM i dressyr, men det säger mig inte mycket alls. Faktumed att det ända jag fått reda på är att man ska kvala i LB-klasser och då minst på 64%. Det är ju såklart det viktigaste att veta för då kan man börja träna redan nu, men sedan stod det även massa maxåldrar och sådant som jag absolut inte trodde det fanns regler för. Jag får fråga mig runt lite till och använda allas kära sökmotor google ;)
 
HÄR är en av länkarna jag kikat lite på, som är från 2012. Ska fortsätta kolla nu...
 

Första lokala snart spikad

Asslatjejerna / 20 Januari, 2013 - 15:18 /
0 kommentarer

Nu ska jag sätta mig och kolla över lite tävlingar igen. Villgott skall ut på sin första lokala i Februari och behöver komma ut mycket innan man börjar tänka på kvalen. Det är nämligen inte hindrena som är problemen utan det runt omkring. Han blir nervös och kastar sig för minsta lilla rörelse eller ljud som kommer från tillexempel läktaren, så nu behöver han vänja sig. Vi får se hur han är i ridhuset på Skålltorp på Söndag, där har han ju ändå varit massor :)
 

Kissnödig kille?

Asslatjejerna / 20 Januari, 2013 - 13:40 /
3 kommentarer

 
När sista lektionen var klar igår så skulle vi ju göra iordning hästarna för hemfärd. Ställningen Villgott intog blev den här, ser precis ut som en kissnödig människa även om det kanske inte var det Villgott var ;)

Mer om den kalla lördagen

Asslatjejerna / 20 Januari, 2013 - 09:00 /
2 kommentarer

(Foto: Linnea Moqvist)
Igår när vi var iväg provade faktiskt Wilma och hennes mamma att rida en sväng på Embla, som hade varit jättesnäll men lite pigg. Wilma har ju mestadels ridit Villgott och andra småponnyer så det var nog lite annorlunda att för en gångs skulle hoppa upp på en stor d-ponny ;)

Dagens failbild

Asslatjejerna / 20 Januari, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Lördagen för Emma Emanuellson

Asslatjejerna / 19 Januari, 2013 - 20:53 /
3 kommentarer

Här får ni se vår första övning på markarbetspasset. Den vänstra långsidan var en serie, (En fyrkombination om man nu ska säga så haha) de blå bommarna var galoppbommar och travbommar för att träna raktriktning och skänkelvikning in. De svarta bommarna var en cavalettibåge och till sist, det brunmålade var ett hinder för travhoppning. 
 
Emma tyckte det var ytterst viktigt att gas och broms funkade, att hästen alltså är fokuserad på dig, så vi tränade mycket avsaktningar efter hindrena. Dessa övningar skulle göras lugnt och med hästen i en avslappnad form.
 
Villgott kändes hur fin som helst ända tills kanske hälften av passet. Detta var otroligt jobbiga övningar som gav mjölksyra och eftersom han inte är van vid så långa pass i ridhus så blev han trött ganska fort.. Han stängde av och orkade inte gå fram ordentligt. Bad jag han trava snabbare så fattade han istället galopp osv. 
Men om jag ska sammanfatta den första delen av passet så kändes han mjuk och stadig. Emma sa att jag skulle släppa ner han i en lägre form istället för den höga som han lätt tar till själv. Skänkelvikningarna var sådär. Ni vet, man tränar på det hemma och det är som bortglömt på bortaplan? ;)
 

 
 
Här ser ni hur andra passet reds. Då efter att hästarna fått vila i x antal timmar. Dessa övningar hoppade vi var för sig innan vi avslutade med att alla fick hoppa det som en bana. Eftersom det nästan bara var unghästar med i vår grupp så gick vi bara igenom varje station några gånger i de båda varven, för att inte trötta ut hästarna i onödan.
 
Här hade Villgott laddat upp med lite äpple så han var framåt igen. Blev lite seg längre fram, men helt plötsligt blev han pigg och hindersugen, han tänkte att han kunde ta studsen i ett enda hopp, typ så fort kom han in. Oxern till höger tyckte han också var riktigt rolig, och vi avslutade nog på 80cm eller så. Den inställningen som kom på slutet gillade jag ;)
 
 

Brrr

Asslatjejerna / 19 Januari, 2013 - 20:05 /
1 kommentarer

Idag har det varit fruktansvärt kallt och vi allihopa har nog halvt förfrusit. Äntligen börjar man bli varm igen, men det känns inte som om man tinat upp helt ännu...
 
Ett långt inlägg om dagen är iallafall på g, för er som orkar och är intresserade av att läsa ;)
 

Koliktider?

Asslatjejerna / 19 Januari, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Många kopplar ju vintertiden med att det är lättare för hästen att få kolik. Det kan stämma till en viss del beroende på hur mycket du ändrar dina rutiner från andra årstider. 
 
Eftersom vintern är en period där hästarna är väldigt mycket stilla kan det bidra till stor del, detta i samband med att en del hästar får vila eller gå mindre pass och att dom inte kan röra sig lika fritt i hagen. En smart grej att göra kan vara att lägga ut fodret annorlunda, lägga in grenar dom kan tugga på eller någon form av leksak som kan hålla hästarna sysselsatta mentalt.
 
Många struntar dessutom i att ge hästarna vatten, eller iallafall ger i mindre skala. Dom tror att hästarna klarar sig på snön vilken är helt fel. 1 liter snö ger ungefär 1 dl vatten vilket betyder att hästarna får stå och slicka i sig i evigheter för att uppfylla deras behov. 
 
På bilden nedan har vi spridit ut fodret mer än vanligt för lite extra sysselsättning.
 

Min upplevelse av ländtäcke

Asslatjejerna / 19 Januari, 2013 - 14:14 /
1 kommentarer

Hej jag heter Villgott. Jag är nu fem år och har aldrig haft ländtäcke på mig, ända tills häromdagen. Jag tyckte det prasslade lite när dom la på det. Även fast jag är van vid täcken ute i hagen så var detta lite annorlunda. 
 
När dom höll upp det bredvid mig sneglade jag bara lite grann. Dom skakade lite på det för att vänja mig och jag tyckte ju såklart det var jättefarligt. Jag litar ju på dom här människorna så jag försökte verkligen stå stilla, men ibland tar min instinkt tar över och min kropp ryckte till hela tiden. Samtidigt undrade jag vad det här tygstycket ville mig. Ville det äta upp mig? Eftersom människan pratade till mig med lugnande röst så bestämde jag mig för att stå stilla. När hon märkte att jag inte längre var rädd så slutade dom skaka det. Dom strök tyget mot min bakdel, och ja, jag kan erkänna, det var väldigt mjukt och skönt, nästan som massage. Jag bestämde mig för att detta inte alls var farligt och vips låg det där på min rumpa. När det var fastsatt kunde dom till och med prassla med det på mig, för jag stod där, stolt som en tupp helt orädd.
 
Jag kan hälsa till mina hästkompisar här ute att det aldrig är så farligt som det låter!
 
/Villgott
 

Villgott ska hälsa

Asslatjejerna / 19 Januari, 2013 - 11:30 /
2 kommentarer

Ett inlägg från Villgott ligger på tidsinställt, han tvinga ur mig lösenordet ;)
 

Schema för dagen

Asslatjejerna / 19 Januari, 2013 - 08:00 /
2 kommentarer

Strax efter 8:00 bär det av upp till Skålltorp
 
09:00 Välkomsmöte med fika
 
09:30 Första lektionen i markarbete börjar vilket innebär att jag, Felicia och Emilia rider vid ca 12:00.
 
12:30 lunch
 
13:00 En sorts föreläsning med Emma Emanuellsson där hon besvarar alla frågor.
 
14:00 Hoppning, jag och felicia börjar väl runt 16:30 skulle jag tro.
 
Det var de det ;)
 

Morgonpigg *gäsp*

Asslatjejerna / 19 Januari, 2013 - 07:02 /
0 kommentarer

Hade gärna legat kvar i sängen några timmar till, menmen. Dags att klä på sig och slänga i sig något frukost liknande.  
 
Prinsessan <3
 

Fredagskvällen med förberedelser

Asslatjejerna / 18 Januari, 2013 - 22:14 /
1 kommentarer

Villgott får vi klippa någon annan dag bestämde vi. Det tar ju alltid lite extra tid första gången och man ska ju heller inte skynda när det är första gången för hästen. Han stod ju dock bredvid Lövvi när hon blev klippt, så ljudet var inga problem.
 
Förutom en barbacka skrittur i snön så pysslade vi om hästarna tills dom blänkte ;) Lite småfrisering, puts och rykt innan dom fick ställa sig i boxen för natten och äta kvällsmaten.
 

Fredagsmys.

Asslatjejerna / 18 Januari, 2013 - 21:21 /
1 kommentarer

Idag blir det läggdags tidigt. Eller tidigare än vanligt iaf ;) Anledningen är ju träningsdagen i morgon. 
 
Så vad gör man en ledig fredagkväll? hmm.. jo man kollar på Pretty Little liars och dricker coca cola. Låter Underbart i mina öron. 
 
 
En utav dom absolut bästa tv-serierna!
 

Villgott klippas?

Asslatjejerna / 18 Januari, 2013 - 18:00 /
1 kommentarer

Vi funderar lite om det är lika bra att klippa Villgott också. Han svettas under ridpass så för att underlätta på den fronten så kanske det är en bra idé. Undra om han blir snygg, är ju första gången ;)
 

Pyssel.

Asslatjejerna / 18 Januari, 2013 - 14:07 /
1 kommentarer

Drar iväg till stallet för en ridtur på Lövvi, och möjligtvis Hyenan. Ska raka och pyssla om Lövvi så hon blir fin till morgondagen. Menade ju finare ;) 
 
Putsar utrustningen och väljer ut schabrak. Sånt man gör innan något speciellt.
 
Ser framemot träningsdagen. Inte nog med att Emma Emanuelsson håller i träningarna, så får man också en dag med mycket annat skoj.  
 
Pay´n jump i Skara förra året. Första "tävligen" på Lövvi

Konditionspasset

Asslatjejerna / 18 Januari, 2013 - 12:15 /
1 kommentarer

Häromdagen red jag ett härligt konditionspass på Villgott. Det fick bli på fältet en bit ifrån eftersom det hade bäst underlag. 
 
Jag började med att värma upp med skänkelvikningar, halter och volter. Jisses var pigg han var. Gjorde jag halt flyttade han bakdelen eftersom han gissade till sig att det var det jag ville. Tillslut stod han stilla, puh det var svårt tyckte han ;) 
 
I trav sedan var han väldigt mjuk. Bra känsla i handen, något tung ibland när det blev jobbigt, men annars väldigt lätt och reglerbar på alla vis. Jag gjorde serpentinbågar i olika storlekar och ville jobba på att hålla ihop honom. I galoppen var det ju kaboom bara, han ville springa. Jag gjorde lite tempoväxlingar för att trötta ut honom innan jag började med avsaktningar med nya galoppfattningar. Tränade på att han skulle ta rätt galopp och mina förhållningar direkt. Som sagt var han pigg så det var ett tufft pass, både jag och Villgott var slut efteråt haha!
 
Avtravningen fick bli på volt och rakt spår och sedan en lång avskrittning hem.
 

Hagbyte

Asslatjejerna / 18 Januari, 2013 - 10:39 /
2 kommentarer

Några av våra hästar står inne på nätterna och några går ute på lösdrift men fri tillgång till grovfoder. Hingstarna, Villgott och Winston stod ute, och restrerande inne, men nu har Winston och Hyenan fått byta plats. Winston blir liiite för fet på fri tillgång så nu får han gå och flirta med tjejerna istället. Till synes att avgöra har han redan blivit bästis med Aloha och Villändra, ponnyerna i hans egna storlek ;)
 
(Gamla bilder) 
Ihopsläppen går ju hur smidigt som helst, dom känner ju varandra sedan tidigare.

Uppsats.

Asslatjejerna / 18 Januari, 2013 - 08:29 /
0 kommentarer

Skriver uppsats om islam, någon snäll själ som kan hjälpa mig? :)
 

Goodmorning.

Asslatjejerna / 18 Januari, 2013 - 07:02 /
2 kommentarer

Åhh känslan av att vakna i en ny säng, och nytt rum. That feeling asså.
 
Ska pallra mig iväg till skolan idag efter två dagars ledigt pga operationen. Var ingen större operation men eftersom jag har ett antal stygn i gommen, är jag båda svullen och blöder lite smått, och därför stannade jag hemma även igår. 
 
Kommer bilder på rummet under dagen, men nu måste jag skynda skynda.
 
 
 

Finally!

Asslatjejerna / 17 Januari, 2013 - 22:42 /
0 kommentarer

Åh idag kom mitt efterlängtade internet! Är verkligen så himla skönt att bara starta min data och kunna blogga. Inget som kan stoppar mig ;) Eller jo, möjligtvis att familjens svarta troll har bitit sönder laddningskabeln till min data hehe. Trollet kallas även för Alsing..
 
I morgon bär det av till stallet. Lövvi ska ridas och bli extra fin till helgens träningsdag, för Emma Emanuelsson. Tror att jag tillochmed rakar henne en andra omgång ;)
 
 
Svarta trollet. Kan ju inte påstå att jag är glad på honom just nu...
 

Torsdag med lite häst

Asslatjejerna / 17 Januari, 2013 - 21:15 /
0 kommentarer

Jag var uppe vad som var tidigt för mig imorse, typ kvart i sju. Under dagen har jag ju sedan suttit barnvakt.
 
Det jag han med på hästfronten var när Ville sov under några timmar. Då kunde jag smita ut och lunchfodra hästarna. Jag tog dessutom en promenad med Villgott med två hundar och mamma med vagnen som sällskap. Jag lär vara trött ikväll så säger godnatt för min del ;)
 
 
Amis fick inte lov att ta kexet även om han kastade det på henne haha!
 

Min sida av uppdateringen..

Asslatjejerna / 17 Januari, 2013 - 09:17 /
1 kommentarer

..Eller kanske den enda också haha. Jag kommer iallafall ligga lågt på bloggen idag då jag uppriktigt sagt inte kan blogga ordentligt från andra datorer. Möjligtvis kan jag slänga några i utkast som redigeras hemma för andra dagar.
 
Ha en bra torsdag sålänge :)
 

Barnvakt

Asslatjejerna / 17 Januari, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Idag sitter jag barnvakt igen som en del utav jobb. Denna gången dock bara åt lille Ville, men det räcker gott och väl första gångerna ;)
 

Flisan update

Asslatjejerna / 16 Januari, 2013 - 13:00 /
3 kommentarer

Felicia får sitt internet nu i Januari, för dom som undrar vart hon tagit vägen.
 
Idag ska hon till Falköping för en munoperation. Jag är inte så insatt utan vet bara att det har med tandställningen att göra. Hon kommer inte sövas utan får nog om hon vill se hela processen, men är hon samma som mig på den fronten så ligger hon nog med ögonbindel ;)
 

Dorunner.se

Asslatjejerna / 16 Januari, 2013 - 11:14 /
0 kommentarer

Mitt i allt renoverande som kringgår passar denna sida in tycker jag. På Dorunner.se hjälper dom dig som kund att hitta den tryggaste hantverkaren, dessutom är det helt gratis. Du kan alltså på denna sida jämföra vilken firma inom flyttstädning, hemstädning, bygg eller renovering som rekomenderas. För att vara säkra på att dom tipsar dig om just rätt företag så gör dom en kontroll där dom kollar att dom har giltligt organisationsnummer, f-skatt och kontroll mot "svarta listan".
 
Sidan har fått bra betyg av många nöjda kunder och har dessutom funktionen att kunna annonsera om du behöver hjälp och svara på annonser som söker hjälp. Smart va? Kika in! 
 
 
 
 

Datorrutiner

Asslatjejerna / 16 Januari, 2013 - 10:12 /
0 kommentarer

Tro det eller ej så har man rutiner på datorn precis som i vardagen. Detta gäller kanske främst om man har jobb där eller som vi, bloggar.
 
Jag har väl inte jättemånga punkter att gå igenom men nedan följer iallafall min ordning på vad jag prioriterar först.
 
När jag startar upp är det bloggen jag loggar in på först. Jag börjar alltid med att besvara alla kommentarer, och efter det kollas mailen. När även dom fått svar så börjar jag skriva inlägg här och då och då kollas vårat sparkonto där pengarna kommer in. Sist av allt brukar jag kolla bloggar för skoj skull eller för inspirationens skull!
 
Btw, ser bloggen ut så här för er? 

Kvällen klar

Asslatjejerna / 15 Januari, 2013 - 21:02 /
0 kommentarer

Sådär då är kvällens ridning avklarad. Villgott fick gå ett dressyrpass på fältet. Jag skrittade fram honom med mamma och hunden som sällskap och sedan gick jag ner på fältet och provade lite skänkelvikningar. Lättast hade han för höger men i slutet av passet funkade det riktigt bra åt båda hållen. De varade inte mer än ett par steg, men det är ju en bra början. Jag provade även någon framdelsvändning och dom gjorde han nästan av sig själv, så känslig är han ;)
 
Villgott var verkligen pigg så jag hade en härlig framåtbjudning att jobba med. Längre in på passet blev han lite tröttare och då lite segare i kroppen. Vad som händer är att man inte får lika lätt känsla i handen och han är inte lika lätt att samla i galoppen. 
 
Sedan var det Emblas tur och hon har vilat i några dagar, vilket resulterade i att hon inte var jätterolig att rida dressyr på. Kort sagt. Hon har lite för mycket energi och skulle behöva racea av sig några varv på åker först haha!
 

Komisk bild

Asslatjejerna / 15 Januari, 2013 - 16:00 /
0 kommentarer

Bild från i somras när stona traskar runt och betar på gräsmattan ;)

Tider och allt klart

Asslatjejerna / 15 Januari, 2013 - 14:10 /
1 kommentarer

Nu är allt spikat inför Lördagen. Jag, Felicia och Emilia hamnade i samma grupp, såklart kul men hästarna ligger ju inte riktigt på samma nivå. På morgonen är det ett markarbetspass och på eftermiddagen ett hoppass. De båda är för Emma Emanuelsson. 
 
Ser fram emot en kul och framförallt givande lördag :) Vilka ser vi där?
 

Min hjärna är död

Asslatjejerna / 15 Januari, 2013 - 12:10 /
0 kommentarer

Vad ska man skriva? Har extrem bloggtorka nu som ni kanske märker.

Senare skall jag upp till stallet, får åka på eftermiddagen tråkigt nog, så det hinner ju bli mörkt när man är uppsutten på första hästen. Planerna är att rida Villgott och Embla en sväng så vi får väl se hur det blir.
 
Under tiden ska jag göra lite andra saker samt trycka ur lite bloggidéer ur huvudet...
 
En gammaaaal bild

Ridsportsförbundet tipsar:

Asslatjejerna / 15 Januari, 2013 - 10:00 /
1 kommentarer

  • "Använd stoppar som håller ytterdörrar i öppet läge.

  • Halkfria golv, fria från kärror och redskap.

  • Boxdörrar som går åt rätt håll.

  • Låset på boxdörren ska alltid kunna öppnas från boxens insida.

  • Redskap förvaras på avskärmande platser.

  • I stall och ridhus är strömbrytare och eventuell nattbelysning lämpligt placerade.

  • Grimmor och grimskaft ska finnas tillgängliga vid varje box och spilta. Dessutom bör extra grimmor och grimskaft hänga på en plats nära ytterdörren för att underlätta en utrymning."

 
Ett utdrag från ridsportsförbundets hemsida. Kika gärna in på alla de andra punkter som tas upp där. Hur noga är ni med både hästens och din säkerhet? 

Lövvis halvsyster

Asslatjejerna / 15 Januari, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Hittade en c-ponny efter Powerboy på hästnet, jag vet inte varför men dom är alltid roliga att läsa om! Kanske just för pappan?
 
Power Cupcake heter denna!
 
Lika?! ;)

Påbörjad utskrivning

Asslatjejerna / 14 Januari, 2013 - 19:00 /
5 kommentarer

Idag var det sista mötet i skolan där beslutet fattades, att jag skulle ta ett sabbatsår. Det blir ju inte riktigt ett helt år eftersom jag skall söka om till hösten. Jag lämnade tillbaka lite grejer och när jag kommer med resten av grejerna är jag helt utskriven. Sa goodbye till min macbook för 10.000, lär ju aldrig se vinken av en sån igen ;)
 
Nu när jag inte går i skolan så ska jag införskaffa mig ett busskort och en smidig almanacka att schemalägga mina dagar i. En del dagar kommer jag nämligen åka upp till stallet dagtid och andra på kvällen. Vi har listat ut att det blir smidigast så med Amis då vi inte tycket det är schysst att lämna henne i så många timmar som det kan bli när mamma jobbar. 
 
Självklart måste jag få någon form av inkomst så jag fortfarande klarar mig ekonomiskt, därför har jag valt att börja dela ut reklam i området nära mig. Lite pengar extra i plånboken iallafall! Dessutom har pappa alltid grejer man kan göra hos han som tur var haha!
 

Veckoschema för Villgott

Asslatjejerna / 14 Januari, 2013 - 17:00 /
1 kommentarer

Jag brukar inte bestämma exakt vilken dag jag gör vad men nedan följer det som jag iallafall ska göra minst en gång i veckan.
 
Konditionsträning. (Galoppintervaller osv)
Hoppning. (Ev träning)
Dressyrpass.(Ev träning)
Uteritter (Tränar många saker då)
Klättring (Vi har jättefina sandbackar)
 
Om jag är noga med alla mina pass och rider igång han ordentligt tror jag han kommer bli ursnygg i kroppen. Det kommer såklart dröja, men den som väntar på något gott ;)
 
Kliar sig i sommarhagen.

Om ponnyakuten

Asslatjejerna / 14 Januari, 2013 - 14:51 /
1 kommentarer

Jag hade precis skrivit ett långt inlägg om ponnyakutens första avsnitt men det åkte i papperskorgen. Allt lät som ett enda klagande men jag kan väl kort säga att jag tycker det börjar bli löjliga problem. Resten av min åsikt stannar i mina tankar... ;)
 

Rätta svaren

Asslatjejerna / 14 Januari, 2013 - 13:11 /
1 kommentarer

Vi har alltså fem egna uppfödningar på gården och först med att gissa rätt var Lisa!
 
Det är Willmer, Villgott, Flemmah, Flemminghton och Villändra.
 

Helgen

Asslatjejerna / 14 Januari, 2013 - 07:30 /
0 kommentarer

I lördags var vi ju som sagt barnvakt till Ville och Alice och vi lekte massor och åt tacos. I början är det såklart lite ovant eftersom Ville bara är runt ett halvår, men för det mesta sov och åt han så allt flöt på väldigt bra.
 
Dagen efter tog vi ut hästarna och fodrade morgonmaten för att sedan fixa inne i stallet. Vi var väldigt effektiva tyckte jag då vi hann väldigt mycket och väldigt noga på en snabb tid. Hyenan och Winston fick sig dessutom en sväng på lilla rundan, Hyenan efter en lång vila :O
 

Gårdagen i ridhuset

Asslatjejerna / 13 Januari, 2013 - 20:12 /
0 kommentarer

Igår i ridhuset hade vi åkte dit dubbla personer så vi fick ändra lite. Vi hoppade istället en oxer och ett räcke på vardera snett igenom och vi ställde dom även så det funkade att hoppa på volt. Det var nog ett pass mellan dåligt och bra. Hästarna hoppade snällt men har såklart tappat lite under vintervilan så allt mellan hindrena satt inte 100%. Det är verkligen hårdträning som gäller framöver :)
 

Ponnyakuten 4

Asslatjejerna / 13 Januari, 2013 - 19:10 /
0 kommentarer

Nu är familjen bänkade i soffan. Ponnyakuten börjar ju nu, måste se :)
 

Gissningstävling

Asslatjejerna / 13 Januari, 2013 - 12:00 /
7 kommentarer

Gissa hur många egna uppfödningar som står stående på stallet just nu!
 
Först med rätta svaret vinner en länkning :)
 
Bara för att klura till det får ni en random bild ;)

Morgonridning!

Asslatjejerna / 13 Januari, 2013 - 09:00 /
0 kommentarer

Eftersom vi övernattade på stallet är det ut dit direkt som gäller nu! Första gången på länge det blir ridning på morgonen!
 

Amis kan...

Asslatjejerna / 13 Januari, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

När vi skaffade hund var vi alla överens om att det skulle vara en hund som passade för allt. Alltså familjeaktiviteter, lydnad, agility osv. Såklart passade ingen annan än en asslahund in på våra kriterier.
 
Amis är run ett halvår nu och vi är noga med att inte skynda in med alla trick, ändå kan hon en hel del. Kul med en lättlärd vovve som dessutom gör allt för liten godisbit ;)
 
Sitt var det första vi lärde henne och det gick såklart fort.
 
Hon kan även tass, men vi väljer att inte öva mer på det eftersom hon sitter och vevar med den jämt annars haha!
 
Ligg kan hon också utan problem. Även ligga på sidan (död) och rulla runt.
 
Snurra stående kan hon.
 
Alldeles nyss lärde hon att hoppa upp med två tassar på ett föremål. Vi började med att träna på en stol men nu gör hon de på det mesta.
 
Puss, hon kommer och duttar sin nos på min mun.
 
Hon kan krypa, men det tränar vi inte så mycket eftersom vi hört att det inte är bra när dom är valpar.
 
Sedan kan hon ju även stanna på kommando, men det kanske inte räknas som ett trick direkt haha. Även att hon ska sitta fot.
 
Det tricket som är på inlärning just nu är att gå som en åtta mellan benen på en. Det är lite klurigt men det får ta sin tid. Hon kan ju inte alla trick på röstkommando utan en del för man visa lite med kroppspråket.
 
 
Vill ni kanske se film eller bilder på tricken någon dag? :D

Hitta motivationen

Asslatjejerna / 12 Januari, 2013 - 18:00 /
2 kommentarer

Någon sa till oss att h*n beundrade vår motivation till ridningen och det fick mig att tänka till. Jag förstår att det är svårt att hitta den där lilla anledningen till varför man måste rida även om man är trött eller egentligen inte har tiden. Jag har också väldigt svårt för det, speciellt när det finns så många hästar som behöver gå, därför försöker jag hitta mål med varje häst. Jag skulle aldrig ridit exempelvis Flemmah så mycket om hon inte behövde det för att säljas, samma med Embla. Man måste hitta någonting att vara klar till, det tror jag är nyckel.
 
Nu har jag satt en stor tävling som mål och tills dess får jag banne mig rida, annars är det bara att stryka sig på anmälningslistan när tiden är inne och bli besviken ;)
 
Så till er utan motivation till ridningen, sätt ett mål som i nuläget är omöjligt, men något du kan träna och bli klar till. Då har du definitivt en anledning till att sadla hästen och köra ett trim på banan eller i skogen.
 
Och kom ihåg, ju mer du rider ju sugnare kommer du bli. Om jag bara skulle rida en häst varje gång så skulle jag definitivt vara lat inställt mot att rida fler framöver. Så rid rid rid utan onödiga pauser.
 

Tacomys

Asslatjejerna / 12 Januari, 2013 - 16:00 /
0 kommentarer

Nu på lördagkvällen ska jag och Felicia vara barnvakter till Alice och Ville här på stallet. Startar allting med tacos till alla. Mys :)
 
Sist tacos lagades där såg det ur så här ;) Lägg märke till majsburken som ingen fick upp haha...

Bilen rullar hemåt...

Asslatjejerna / 12 Januari, 2013 - 15:30 /
0 kommentarer

Vi hade med oss Lövvi och Villgott och hade ställt upp hinder som en framhoppning, så vi tränade lite hur vi skulle hoppa fram inför tävling och så. Mer om det får vi skriva imorgon när vi kommer hem!
 

Mot ridhuset

Asslatjejerna / 12 Januari, 2013 - 12:00 /
2 kommentarer

Eftersom det har vart plusgrader såpass länge nu så går det äntligen att ta sig ut med transport. I eftermiddag åker vi till ridhuset för lite hoppning. Bilder eller filmer kanske kommer, beroende på hur kallt det är ;)
 

Limited

Asslatjejerna / 12 Januari, 2013 - 10:09 /
2 kommentarer

Nu har anmälan till Skara gått in. Jag ska hoppa Villgott. Jag brukar alltid vänta in i det sista med anmälningar för att vara säker på sakerna omkring, dock har dom satt en maxgräns på 170 starter så det var bara att slänga in en anmälan direkt. Vi vet ju som stamkunder där att det ofta är fullknökat ;)
 

Lördaaaaaag

Asslatjejerna / 12 Januari, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Uppe med tuppen då, eller vad ska man säga? Tidigt iallafall. Jag hade tänkt att jag skulle skriva att jag skulle ta mig en varm kopp oboy, innan jag insåg att den är av jordgubbssmak... Blä.
 

Favoriten

Asslatjejerna / 11 Januari, 2013 - 16:05 /
5 kommentarer

När vi var uppe på skara hästsport häromdagen var vi ju bara tvungen att utse favoriten av alla de schabrak vi skulle vilja ha. 
 
Bland allroundschabraken var det ett svart/rosa kingsland men bland dressyren var det detta enkla svarta! Längtar tills inkomst börjar rulla in igen ;)
 

Vinnarna i Veckans blogg

Asslatjejerna / 11 Januari, 2013 - 13:12 /
6 kommentarer

Sådär, nu har jag dragit två vinnare i veckans blogg, bland över 100 stycken deltagare! Grattis :)
 
Vinnare 1
 
Vinnare 2
 
 

Januariplaner

Asslatjejerna / 11 Januari, 2013 - 10:00 /
0 kommentarer

Jag brukar aldrig planera på lång sikt men häromdagen satte jag mig ner med mamma och spikade hur Januarimånads träning och tävlingstillfällen skulle se ut. 
 
12 Januari: Ridhuset, första hoppningen på ett bra tag.
 
17 Januari: Lite mer hoppning inför träningshelgen.
 
19-20 Januari: Träningshelg för Emma Emanuelsson med hoppinriktning
 
27 Januari: Årets första pay and jump går av stapeln. Detta i Skara.
 
 
Kanske rider jag till ridhuset någon dag där emellan, det går ju dock mycket smidigare med transport så det är ju såklart förstavalet :)
 
Förra träningshelgen. Hoppas på lite mer foton i år!

Ungponny SM?

Asslatjejerna / 11 Januari, 2013 - 07:00 /
0 kommentarer

Jag känner att jag vill sträva efter något i min ridning, rida och träna för någonting. Planera min väg mot något. Därför har jag länge varit sugen på att en ponny äldre en sex ska komma in så jag får komma ut på tävlingsbanorna på riktigt. Visst finns Dunört, men jag har två ponnyår kvar, och finns det möjlighet så vill jag gärna ta vara på dom. (Missuppdatta mig inte, Dunört är en kanonhäst, förmodligen en av dom bästa jag någonsin kommer sitta på...)
 
Men igår slog mig liksom tanken. Ungponny SM 2013? Varför satsar jag inte på det när det finns iallafall två kanonponnyer här på stall Assla? Det räknar jag som riktigt tävling när det innehåller titlar och kval, ja allt möjligt. 
 
Så nu spikar jag mitt mål och jag tror det blir med Villgott. Beroende på hur redo vi är vore det roligaste att satsa på både dressyr och hoppning, även om jag inte är så insatt i den förstnämnda. Nu jäklar ska kondis och muskler byggas upp i rätt takt, fit for fight är det som gäller :)
 
LC höjd.

Bästa på länge

Asslatjejerna / 10 Januari, 2013 - 22:00 /
0 kommentarer

Blåsigt pass på fältet

Asslatjejerna / 10 Januari, 2013 - 17:30 /
2 kommentarer

Idag fick jag en chock när jag kom ut till stallet. Det blåste så jäkla kallt så nästa gång blir det att hoppa i termobyxorna. Tack vare att jag hade så lite kläder på mig blev bara en ponny riden och det var Villgott.
 
Vi red mot ett nytt fält, eller som det iallafall var längesedan vi var på. I början var han som en bomb som väntade på att få smälla av haha. Han släppte bettet och var obalanserad och det var ett sjå att få honom rak. Han har så mycket energi den killen. Men när han travat en bra stund kom han till arbete och var väldigt fin. Han fick en stadig form och man kände verkligen att han gick i uppförsbacke. Även i galoppen var han väldigt stadig och han lyssnade bra på både ökningar och förhållningar. Underlaget var superbra så man kunde gasa på lite, äntligen!
  

Just telling

Asslatjejerna / 10 Januari, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Åkt upp till stallet nu, hoppas jag hinner många innan mörkret!
 

Frank träning

Asslatjejerna / 10 Januari, 2013 - 15:30 /
0 kommentarer

Den 26 januari kommer Frank träningarna igång igen, denna gången blir det en Lördag . Ser fram mot dessa träningar eftersom jag tycker att han är jätta bra på att lära ut, lite barsk och så ibland men jag gillar det.
 
Här är en film från den 28e november då jag tränade senast för honom
 

Skara i år igen

Asslatjejerna / 10 Januari, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

Klubben att tävla för blir Skara i år igen. En toppenklubb tycker jag som dessutom bjuder på många tävlingar och akitiviteter!
 
Vilka rider ni för i år? 
 

Erikaträningarna

Asslatjejerna / 10 Januari, 2013 - 12:00 /
0 kommentarer

Nu drar våra gamla "Erikaträningar" igång igen. Förr när vi tränade var det varannan vecka vilket jag tror det kommer bli nu också. Det var så länge sedan jag tränade ordentligt nu så det ska verkligen bli skönt att komma igång igen!
 
Ni kommer såklart få filmer och bilder från dessa så det blir kul för er med ;)
 

Envisa man

Asslatjejerna / 10 Januari, 2013 - 09:00 /
3 kommentarer

Något som är igenkännande är alla flätor och tofsar man får göra för att manen ska hamna på samma sida. Det har vi fått göra på några hästar genom åren och nu har vi Flemmahs som envisas med att dela sig på två sidor. Jag tycker bara det ser ovårdat ut så nu har jag äntligen flätat över över allt på samma sida. Det verkar klara sig ganska bra men jag låter flätan vara kvar i några dagar så manen verkligen lägger sig. Nu är det bara lite klippning kvar sen är Flemmah lika snygg som alla andra, förutom björnpälsen då ;)
 
 
Ni får se en efterbild någon annan dag ;)

Ponnysannings läsare rådissar

Asslatjejerna / 10 Januari, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Vi är medvetna om att vårat designbyte kom med på ponnysanning och väldigt många gav en solklar diss till våran header. Jag förstår varför, den är tråkig och har dålig kvalité, men det var det enda vi kunde åstadkomma i det väder som var. Vi bytte hellre till denna än att ha kvar den tidigare i nästan ett år.

 

Vi lovar att så fort tillfälle ges så skall denna också så småningom bytas ut, och då till riktiga tävlingsbilder! Vi hoppas iallafall att vi fick fram budskapet med våra bilder här. Vi tränar för tävling men är inte igång ännu. Tack till er som hissade restrerande delar av designen, kom annars gärna med synpunkter :D

Förlååååt

Asslatjejerna / 09 Januari, 2013 - 21:00 /
1 kommentarer

 
Ursäkta för den låga uppdateringen idag. Jag åkte till Felicia vid middagstid och hann inte tidsinställa många. 
 
Vi var iallafall på mcdonalds det första vi var (haha standard) och efter det drog vi upp till Skara hästsport. Sist kollade vi på en skräckfilm innan jag var tvungen att dra hem.
 
Sorry!
 
På tal om donken haha, hörde ni om det sjuka namnbytet
 

Om vår tisdag

Asslatjejerna / 09 Januari, 2013 - 19:40 /
0 kommentarer

Började gårdagens ridning med att rida Flemmah och jag tänkte rida runt hela fältet. Hon var dock lite trotsig och provade gärna andra saker än just det jag bad om. I slutet skärpte hon till sig när vi tog några längor i galopp. Jag tänkte inte så mycket på att ha henne i form då det saknades för mycket framåtbjudning.
 
Sedan hoppade jag upp på Dunört för första gången på eeevigheter. Hade tanke på att promenera första gången med henne men jag blev så sugen. Hon skötte sig iallafall exemplariskt. Det var ju kolsvart ute så hon var lite skeptiskt i början. På hemvägen kom glada Dunört fram och det gick inte skritta för fem öre ;)
 
Innan jag drog hem skrittade jag ut Embla en sväng barbacka.
 
Björnen

Dags att vända på dygnet

Asslatjejerna / 09 Januari, 2013 - 11:00 /
4 kommentarer

Jag har egentligen aldrig varit en sådan som jämt sover länge så fort jag får chansen. Något säger mig dock att det är ändring på det nu haha, för jag har sovit till 10 flera dagar i sträck. Den saken ska jag ta tag i nu och gå och lägga mig tidigare och lyssna på mitt alarm på morgonen ;) 
 

God morgon...seg som bare den

Asslatjejerna / 09 Januari, 2013 - 08:21 /
1 kommentarer

Jäklar vad det är segt att ta sig upp på morgonen nu, man har vänt på dygnet på lovet och såär man ju bara så trött på detta tråkiga mörker. Det gick ju ann när det var snö och så men nu är hagarna en lerig sörja igen blää.
 
Finns inte så mycket att säga om ridpassen nu heller, håller på för fullt med igångsättning av Lövvi och det går bra, hon skulle ju egentligen varit igång nu men efter hennes vila så gick det bara två veckor sen blev hon ju sparkad på bogen och halt:( Men nu är vi på G igen. Helgen den 19 e är det tränings helg i klubben igen och då kommer Emma Emanuelsson, berättar mer om detta i ett annat inlägg längre fram. det ska iaf bli superkul:) 
 
Idag ska jag inte rida, vi håller på att renovera mitt rum och jag får hjälpa till att riva tapeter så att det går lite fortare, det är rätt tråkigt men blir nog toppenbra när det är klart sen. Ny säng och nya möbler, det är värt allt slit innan ;)
 

Statistiken rullar uppåt

Asslatjejerna / 08 Januari, 2013 - 19:00 /
4 kommentarer

Sedan designbytet och platsen på blogg.se's framsida har statistiken faktiskt rullat upp lite. vi ligger dagligen över det sträcket vi vill så nu gäller det bara att hålla sig där.

Vill ni se mer av stallet?

Asslatjejerna / 08 Januari, 2013 - 17:00 /
3 kommentarer

I helgen tänkte jag fota en rundtur i stallet, alltså så att ni får se hur det ser ut i bilder. Detta blir troligtvis på lördag då jag har längst tid i stallet. 
 
Vad tycker ni om det? 
 
 
Bjuder på en gammal ganska misslyckad videoblogg som skulle visa er runt haha....

Bilen upp

Asslatjejerna / 08 Januari, 2013 - 15:00 /
2 kommentarer

Felicia kommer lite senare än mig och därför tänkte jag hinna rida lite hästar innan dess. De som ska gå först blir Flemmah och Dunört varav Flemmah tas ut en sväng i skogen och jobbar galopp och Dunört på en skrittrunda. 
 
Embla sparar jag tills senare så det blir lite kompis ridning.
 

Mer bilder från nätet

Asslatjejerna / 08 Januari, 2013 - 14:08 /
4 kommentarer

Vi hittade ju bilder på oss själva som andra bloggare tagit under tävlingar förra året, hittade ytterligare en blogg som fotat, denna gånger var det dock bara jag och candy som fastnat på bilder;)
 
Det är från två olika tävlingar en från Binneberg och en från Mölltorp

Jerringpriset

Asslatjejerna / 08 Januari, 2013 - 13:00 /
0 kommentarer

Nu är det alltså sista gången man röstar om Jerringpriset. Som kandidat från hästsporten har vi ju Sara Algotsson som jag precis röstat på. Rösta kan ni göra HÄR
 

Bilder från i lördags

Asslatjejerna / 08 Januari, 2013 - 10:55 /
1 kommentarerNu ska Dunört igång igen!

Asslatjejerna / 08 Januari, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Dunört har nu vilat i några månader. Några av dom månaderna var ofrivilliga eftersom hon var halt, men inte skadad. Vi antog att det var typ som ett blåmärke i sulan på hoven bara. 
 
Nu äntligen ska hon sättas igång och det är en försiktig och ganska långsam process. Det gäller att jobba upp musklerna succesivt, framför allt ryggmusklerna. Vi vill ju att hon ska hålla läänge i framtiden genom att sättas igång rätt.
 
Mina förhoppningar är Gotacup i vår med henne eftersom vi inte äger någon tillräckligt gammal ponny som jag kan delta med. Vi får se längre fram om hon hinner bli redo för detta. Man måste ju liksom hinna med att träna och tävla lite innan också.
 

Ut med golvmoppen

Asslatjejerna / 07 Januari, 2013 - 21:43 /
2 kommentarer

 
Nu ska jag gå ut och gå en långpromenad med världens finaste vovve. Golvmopp fick hon bli kallad pga all gospäls ;)

Ang animerad header

Asslatjejerna / 07 Januari, 2013 - 19:37 /
2 kommentarer

Vår förra header var animerad och ena av sidorna såg ut så här:
 
 
Vi tyckte om tanken att den bytte bilder så därför ville vi ha animerad header nu också. Dom är ju dessutom inte lika uttjatade som vanliga bildcollage faktiskt är. (om det inte är någon wow). Även denna gjorde jag i photoshop och resultatet av en bild blev så här:
 
 
Som ni ser är kvalitén usel och desto värre är den på den sistupplagda. Vad jag fått reda på så är det inget man kan påverka så mycket förutom att ta knivskarpa bilder då (som i den första headern). Detta är för att photoshops animering egentligen är till för vanliga internet bilder iställlet för fotografi. 
 
Eftersom kvalitén blev så kass så kändes det verkligen illa att ha den som headern. Därför höll jag nog på närmre fyra timmar igår för att fixa in ett bildspel istället. Det är ju fortfarande lite brusigt och halvskarpt men det har ju med bilderna att göra i sig. Det blev iallafall bättre som tur var :)

Möte, igen!

Asslatjejerna / 07 Januari, 2013 - 16:00 /
7 kommentarer

Idag är det mötet som det bestäms vad jag ska göra under ett år framöver. Eller snarare halvår. Att helt enkelt hoppa av det program man valt för att det känns fel, är ganska vanligt och mina föräldrar stöttar mig i beslutet. För att jag ska fortsätta få mitt studiebidrag så ska jag kolla upp om det går att praktisera här på stall Assla. Det vore en enorm möjlighet, nästan för bra för att vara sann ;)

Haft en underbar helg

Asslatjejerna / 07 Januari, 2013 - 14:00 /
7 kommentarer

Felicia har sovit hos mig under hela helgen, och tro det eller ej så har det vart stor aktivitet runt bloggen. De sista bilderna fotades för att kunna sätta in den nya designen som äntligen är klar. 
 
Förutom fix med bloggen har vi vart ute och promenerat samt ridit en massa. Nu har jag sängen för mig själv igen och det känns nästan lite tomt ;)
 

Iklädd glitterpannbandet

Asslatjejerna / 07 Januari, 2013 - 12:30 /
4 kommentarer

Nu får ni äntligen en rättvis bild på iallafall det ena av pannbanden. Det guldiga fick klä Embla under headerfotograferingen. 
 
 

Äntligen

Asslatjejerna / 07 Januari, 2013 - 10:57 /
1 kommentarer

Hämtade ut min kamera i Lördags, äntligen! Än sålänge fungerar den bra förutom den dåliga zoomen. Men det får ett framtida bättre objektiv förbättra.
 

Samarbete med Armbandskungen.se

Asslatjejerna / 07 Januari, 2013 - 10:01 /
0 kommentarer

Armbandskungen.se säljer armband över nätet och dom är verkligen otroligt snygga och roliga att matcha med! Dessutom i en väldigt varierande prisklass. Alla ni som vill köpa hem ett armband till er själva eller en vän, får gratis frakt om ni anger just de orden, GRATIS FRAKT.
 
Vill ni dessutom ha det ännu billigare så kan ni ange deras egna rabattkod: MELLANDAGSREA, så får ni hela 25% rabatt på valfri produkt.
 
Bättre erbjudande kan ni inte få, vad väntar ni på ;)
 

Gamla tävlingsbilder

Asslatjejerna / 07 Januari, 2013 - 08:00 /
2 kommentarer

Att det kan vara så otroligt kul att hitta tävlingsbilder som är från några månader tillbaka! Felicia Kvist som bloggar HÄR var och fotade Berg för länge sedan och klickade bland annat dessa bilder på oss:
 

Hoppas vi hittar bilder på oss fler gånger! :)

F5

Asslatjejerna / 06 Januari, 2013 - 23:21 /
3 kommentarer

Nu är den nya designen insatt, äntligen. För er som inte kan se den får trycka på F5.

 

Allt är inte helt spikat, fortfarande några smådetaljer som skall fixas snarast! Hoppas ni tyckte om den ändå :)

Värsta headerfotograferingen någonsin

Asslatjejerna / 06 Januari, 2013 - 19:07 /
8 kommentarer

Idag gick allt åt helskotta. Vi pysslade om hästarna i säkert två timmar innan vi lunchade. Efter det var det uppvärmning som gällde och redan när vi satt upp såg vi hur mörkt det hunnit bli och hur mycket dimma som hade krupit fram. Det var lite frustrerande då det verkligen inte gick att fota. Jag har inte lärt mig de manuella inställningar ännu så jag kunde inte testa det, så att galoppera på bilderna var bara att glömma.
 
Planerna var att styla hästarna till tävlingsponnyer, inklusive knoppar. Det gick väl helt okej tills vi insåg att vi inte kunde knoppa tillräckligt bra haha. Det skulle ta alldeles för lång tid så vi skippade det. Sedan skulle vi ta racebilder på hästarna ute på fältet och kanske någon bild där dom galopperade i form. Men som jag skrev så blev det ju alldeles för suddiga, så vi knäppte några stillbilder innan vi drog in igen. Vi blev lite besvikna :(
 
 
Behind the scenes 
 

@ Nu

Asslatjejerna / 06 Januari, 2013 - 17:21 /
0 kommentarer

Ponny med hjärta av guld.

Asslatjejerna / 05 Januari, 2013 - 22:46 /
9 kommentarer

Otrolig ponny. Obeskrivlig. 
 
 
 
 
 
Känslan att få rida denna skönhet är obeskrivlig. Alltid positiv till allt, enerisk och bara helt underbar. Inte nog med att hon hoppar som en gud, har hon den där glimten i ögat som bara få har. Hon lever upp till sitt namn, Power of Love.
 

 
 
 

Över 200 bilder

Asslatjejerna / 05 Januari, 2013 - 20:39 /
6 kommentarer

Idag har vi klickat över 200 bilder på 40 minuter. Det blev både enskilda och kort på mig och Felicia ihop. Dom fick mamma fota haha...
 
Bilder får ni senare så vi hinner redigera dom, och ett litet smakprov  får ni nu ;)
 

The typical Felicia

Asslatjejerna / 05 Januari, 2013 - 20:00 /
2 kommentarer

Fredagens hästaktivering

Asslatjejerna / 05 Januari, 2013 - 15:43 /
11 kommentarer

Igår tog vi oss en tur till sandbergen med Lövvi, Embla och Winston. Dom var pigga och vi kunde använda oss av en mjuk grusväg att galoppera av dom lite på. Vi övade på mycket fattningar och slutligen red vi lite i en hage. Det var lite halt där men gick ändå att skutta lite över de små stockarna. Mysig ridtur och vi höll igång länge!
 

Helgens aktiviteter

Asslatjejerna / 05 Januari, 2013 - 14:17 /
7 kommentarer

Nu i helgen ska vi spika det sista med designen. Idag tas bilderna till menyn och imorgon så skall de nya headerbilderna fotas. Dock finns ju alltid vädret som kan förstöra...
 
Vi säger inte hur det blir utan det får bli en överraskning, dock kan jag säga att det nog kommer bli wow ;)
 
Förutom det kommer ju även ridning stå på schemat. Men nu vet ni vad vi pysslar med oavbrutet eftersom vi inte hinner blogga så mycket :)
 
Från en gammal headerfotografering.

Dagens planer.

Asslatjejerna / 05 Januari, 2013 - 10:42 /
1 kommentarer

Upp till stallet och rida fyra hästar, hoppas på fint väder.
Hästarna som ska ridas är Embla, Lövvi, Winston och Flemmah. Men först äta och fota ;)

/Felicia

Fredags-mys.

Asslatjejerna / 04 Januari, 2013 - 22:56 /
0 kommentarer

Nu blir det fredagsmys, om det så är det sista jag gör.. resten kan ni väl själva ;)
 
 
 

Vår, eller?

Asslatjejerna / 04 Januari, 2013 - 21:45 /
12 kommentarer

Idag när jag vaknade och tittade ut såg det verkligen ut som vår, solen lös, och fåglarna kvittrade. Såg fram emot att ta mig en härlig ridtur i skogen med Lövvi, med galopp på mjuka grusvägar. Men inte blev det så inte, väl påväg upp till stallet började det dugga lite lätt och det blev grått och trist. När jag sedan kollade vädret bådade det inte gott .. Snö?!
 

Mitt nästa inköp

Asslatjejerna / 04 Januari, 2013 - 15:00 /
23 kommentarer

Rådjur som kan hoppa!
 

6+grader

Asslatjejerna / 04 Januari, 2013 - 13:01 /
8 kommentarer

Helt otroligt... Uteritt på g!
 

yesterday

Asslatjejerna / 04 Januari, 2013 - 10:45 /
10 kommentarer

Ni ser ju hur lite snö vi har kvar och hur fint väder det varit de senaste dagarna. Man behöver knappt jacka när man rider nu för solen ligger på så bra ;)
 

Kraftfoder igen

Asslatjejerna / 04 Januari, 2013 - 10:00 /
6 kommentarer

Nu när alla hästar stallas in så är det dags för den dagliga givan av kraftfoder. Alla hästar har ju olika foderstater men nu till att börja med får alla bara lite för att vänja sina magar.
 
Det som ges är 3dl havre, mineraler, b&e vitamin.
 

True

Asslatjejerna / 04 Januari, 2013 - 07:00 /
1 kommentarer

Mystur

Asslatjejerna / 03 Januari, 2013 - 21:54 /
10 kommentarer

Idag gick jag i lera över fotknölarna i ett par trasiga stövlar, så jag red bara Embla innan jag drog hem. Ska ta med ett par nya nästa gång haha.
 
Embla tog jag på en barbacka tur i solen. Red bara helt kravlöst förutom att träna igångsättningar och avsaktningar för röst och säte. Åh vad mysig tur, skönt att unna sig någon sådan ibland ♥
 

2013.

Asslatjejerna / 03 Januari, 2013 - 19:57 /
26 kommentarer

För min del var året 2012 ett år med mycket blandade känslor. Det hände mycket inom hästarna för mig.
 
Jag fick hem världens finaste ponny Grynet.
 
 
 
Jag började rida och tävla Cool Candy.
 
 
Gota Cupen 
 
 
Sjukt fin ponny!
 
 
 
Första tävlingen, tredje placering.
 
 
Åkte aldrig hem utan minst en placering.
 
 
Grynet fick skadade sig, och fick somna in till underbaraste ängeln.
 

 
Började rida Lövvi och fastnade för henne. Började tävla henne.
 


 
 
 
 
 
Är verkligen sjukt glad att jag har denna otroliga ponny.
 
Jag ställde av Lövvi, och tävlade Hyenan. Shit vilken häst.
 
 
Grymt fin häst.
 
 
 
 
Ögongodis <3
  
 
2012 har vart ett otroligt år, både positivt och negativt. Ser verkligen fram emot 2013, detta kommer bli mitt och Lövvis år. Nu jädrar ;)
 
 

Topplistan

Asslatjejerna / 03 Januari, 2013 - 17:29 /
12 kommentarer

 
 
Nu är vi aktiva

Snart pay and jump igen

Asslatjejerna / 03 Januari, 2013 - 16:00 /
2 kommentarer

Nu börjar ju en del tävlingar komma krypandes igen och vi börjar med en pay and jump på Skara ortens igen. Den Mullsjö tävlingen som var planerad får vi nog strunta i då jag måste hinna förnya min årslicens. 
 
Såklart kan inte hästarna gå på halvfart när det är tävlingar på g, så jag åker upp idag också. Det är hårdträning som gäller så dom får upp flåset lite. Kan man inte hoppa så ofta som man skulle vilja så får man göra andra stärkande övningar hemma!
 
Idag ska Flemmah och Embla gå först och främst, vem tredje hästen blir får jag se...
 
Våra goa hästar♥

Veckans blogg

Asslatjejerna / 03 Januari, 2013 - 15:14 /
102 kommentarer

Ang headern

Asslatjejerna / 03 Januari, 2013 - 14:00 /
1 kommentarer

Nu har vi nog bestämt oss. Det blir galopp på fältet iklädd klänningar som ska pryda vår header. Ledsen att vi inte hunnit ta dom än, men när vi väl haft tid så har det varit kväll. Vi ska se om vi kan spika det sista i helgen vilket betyder att bloggen är som ny nästa vecka :D
 

Kameran är på väg

Asslatjejerna / 03 Januari, 2013 - 12:30 /
3 kommentarer

Nu är äntligen min kamera på väg hem till mig. Några tusen fattigare men snart några tusen bilder rikare haha...
 
Antingen kommer den idag eller imorgon, och jag ska definitivt prova den direkt! Så småningom ska jag dessutom ta porträtt bilder på nästan alla hästar, den ni ;)
 
 

Släkt kommer

Asslatjejerna / 03 Januari, 2013 - 10:55 /
2 kommentarer

Idag kommer min morbror hit med sin familj. Dom bor i Göteborg så det händer inte så jätteofta. Efter det blir det såklart stallet mer massor av ridning igen. Måste bara älska vädret även om det medfört leriga hagar ;)
 

Headdrops...

Asslatjejerna / 03 Januari, 2013 - 07:00 /
2 kommentarer

Något jag tycker är intressant är headdrops, som betyder att hästen sänker huvudet på kommando. Detta är något man kan ha nytta av i hanteringen, exempelvis tränsning.
 
Vad jag har förstått så ska man hålla handen på huvudet och öka trycket om hästen inte sänker. Som eftergift ska man snabbt lätta om hästen förstått rätt. Det verkar för mig faktiskt väldigt svårt att lära ut, men jag ska ge mig på ett försök på någon av hästarna hemma.
 
Kan era hästar headdrops?
 
 

Trippelpass igen

Asslatjejerna / 02 Januari, 2013 - 19:52 /
3 kommentarer

Idag började jag med att rida Embla och jag kan bara sumera passet som helt underbart. Jag måste bara börja med att för en gångs skull berömma mig själv för att jag tyckte jag red med så bra känsla idag... Skumt att säga så om sig själv men någon gång måste man väl...
 
Embla värmdes upp i en skogsslinga i skritt och trav. Känslan jag hade i handen var obeskrivlig, men ni vet sån där sytrådskänsla? Lätt och go utan att släppa bettet. Vi jobbade även på halter och ryggningar. Än så länge backar vi bara två steg eller så tills hon blir lite kvickare. När slingan är slut hoppar man över ett dike ut på åkern och där galopperade vi. Embla visade genom ett bocksprång hur kul det var och sedan övade jag på att öka och ta tillbaka bara lite utan att hon skulle protestera. Efter att vi galopperat genom en stor vattensamling så var det dags för lite jobb igen och vi tog en lång sträcka där jag jobbade henne i form och försökte få henne rak då hon gärna skjuter ut bogarna. I galoppen är hon lite tyngre i handen men det är för att hon saknar bärighet.
 
Villgott fick idag gå ett varv runt hela fältet i alla gångarter. Han gjorde av med massa energi trots den korta turen, vilket kändes skönt.
 
Flemmah red jag med på vägen. Hon hade en riktigt trevlig form i både skritt och trav. Vi styrde även in på en gräsväg och tog lite galopp. I början tog hon inte fattningarna så bra men i slutet av turen satt dom. Hon gör verkligen framsteg för varje gång!
  

Grundkommando för godis?

Asslatjejerna / 02 Januari, 2013 - 16:00 /
1 kommentarer

Nu tänkte jag att vi kunde snacka lite hund här. Vi tränar dagligen Amis på de alla grundläggande kommandona såsom stanna, sitt, ligg, kom hit osv. De flesta och några där till har hon befäst men när vi är utomhus och vi släpper henne lös har hon noll respekt för oss. Det går att gå promenader med henne och hon följer efter och så, men när det är dags för att exempelvis gå in igen eller att sätta sig i bilen så står hon bara och stirrar på en för att senare springa iväg och leka igen. Alltså lyssnar hon inte på kommandot "hit".
 
Det allra första man ska prova är väl att ignorera och gå sin väg, alltså i motsatt håll, men det funkar liksom inte på henne. Vårt nästa steg var att träna mer trix ute så att man kollar av att hon lyssnar i olika miljöer och det är något vi gör då och då. Nu tänkte vi att man kanske ska träna inkallning med hjälp av godis. Vi har alltid tyckt att de ska komma oavsett, men det som funkar bäst kanske är att ropa och sen får hon godis? Jag ser det inte som fjäsk utan mer som beröm att hon lyssnar, är det fel? 
 
Hmmm, Amis, KOM HIT ;) 
 

Perfekt väder!

Asslatjejerna / 02 Januari, 2013 - 13:30 /
3 kommentarer

Nu är det perfekt väder ute och man är ju inte annat än ridsugen då. Jag ska åka upp nu och rida Flemmah och Embla. Sedan tror jag även att jag ska skritta igång Dunört, finally!
 
Skön bild på Dunis, första gången jag red henne haha.

Skyltar

Asslatjejerna / 02 Januari, 2013 - 12:00 /
1 kommentarer

Nu har jag stoppat in skyltar i de flesta mappar jag har. På de står det hästens namn, födelseår samt föräldar bara för att jag snabbt skall kunna hitta sådant när jag är i behov av det!
 
 

Kommer ni ihåg Calle?!

Asslatjejerna / 02 Januari, 2013 - 10:59 /
3 kommentarer

Kommer ni ihåg stall Asslas egna uppfödning Callhez La Assla, som var aktiv på bloggen för ungefär ett år sedan? Då red vi in han innan han såldes. En liten tjuvkik på JB Primeras hemsida avslöjar att denna goa kille kommit långt i sin utbildning, och att han ska bli aktiv inom fälttävlan eftersträvas. Calle är såld till Tidaholm så kanske kommer vi se han på tävlingsbanorna inom en snar framtid!
 
Foto: JB Primera

Uteritt, thank god!

Asslatjejerna / 01 Januari, 2013 - 20:28 /
2 kommentarer

Äntligen har nästan all snö smält bort från vägarna. Det gör att man kommer kunna rida ut ett bra tag framöver. Det känns som det är bäst att passa på nu innan det kommer mer snö och packar sig på asfalten.
 
I söndags red jag och Felicia ut på Embla och Lövvi för första gången på länge. Tidigare har dom bara fått gå på fältet så gissa om dom var glada haha. Vi skrittade och travade i bredd och sedan passade vi på att göra galoppfattningar från halt. Båda hästarna var verkligen på tårna så det gick galant ;)
 

Mina nyårslöften

Asslatjejerna / 01 Januari, 2013 - 17:30 /
6 kommentarer

 
Mina löften är ohästrelaterade eftersom de jag har i stallet inte är något jag lovar utan är mål jag vill sträva emot.
 
Att jag vill gå ner i vikt menas inte att jag har en speciell målvikt utan jag ska helt enkelt bara bli mer fit, få min kropp precis som jag vill ha den. Dessa löften är inte får någon annan än mig själv men jag hoppas för min egna skull att jag orkar och klarar av dessa :)
 
Har ni några speciella löften? 

Våran nyår

Asslatjejerna / 01 Januari, 2013 - 15:30 /
8 kommentarer

Våran nyår var helt hästfri förutom en kort tid vid middagstid som fick gå till att fixa för hästarna för natten. När vi åkte hem duschade vi och fixade oss för kvällen. Då blev vi själva och vi gjorde kyckling och potatisgratäng. Sedan var det efterrätt och snacks. Strax efter fyra på morgonen var jag stendöd så vi gick och la oss haha.
 
Hur firade ni nyår? 
 
 Förberedelser

gott nytt år

Asslatjejerna / 01 Januari, 2013 - 14:36 /
2 kommentarer

Se nu till att ha ett jäkligt bra 2013 allihopa :D 
 
Önskar, Lövvi, Hyenan, Ettan, Bertil, Lillen, Aloha, Dunört, Embla, Flemmah, Winston, Villgott, Villändra och Steve! 
 
Och vi såklart ;)
 

Önskeklappen precis som den ska vara

Asslatjejerna / 01 Januari, 2013 - 14:23 /
0 kommentarer

Alla barnen fick bilar i julklapp utom Ken
Han fick en häst under julgranen
 
Jag suger på att rimma märker jag ;)